Det samlede opland for forsinkelsesbassinet er ca. 35 hektar. Der etableres

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det samlede opland for forsinkelsesbassinet er ca. 35 hektar. Der etableres"

Transkript

1 Ikast-Brande Spildevand A/S 21. september 2012 Tilladelse til forsinkelsesbassinn for regnvandsbetinget udledning til Bjørnskov Bæk ved Rørbækvej, Nørre Snede by Ikast-Brande Spildevand A/S har ved fremsendt et projekt dateret den om at forbedre udledningsforholdene for regnvand fra dele af Nørre Snede by. Der er fremsendt et revideret projekt dateret den Forsinkelsesbassinet placeres på matr. nr. 6m Nr. Snede By, Nr. Snede ved Rørbækvej sydvest for Nørre Snede By. Der etableres et nyt forsinkelsesbassin, som skal neddrosle hastigheden ved udledning af regnvand fra et udløb til Bjørnskov bæk. Vandhastighe- Det ansøgte består af et forbassin med funktion som sand- og oliefang, og den begrænses til naturlig afstrømning. selve forsinkelsesbassinet (begge herefter benævnt forsinkelsesbassinet). Sideløbende separatkloakeres byområdet, så hele Nørre Snede by inden- for de kommende år er separatkloakeret. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken Brande Tlf.: Fax: stste@ikast-brande.dk Sagsbehandler: Stephan Steenberg Direkte telefon: Sags ID: 2012/00768 Det samlede opland for forsinkelsesbassinet er ca. 35 hektar. Der etableres nyt udløb med udløbs nr.: 3I19000U og nødoverløb. Nødoverløbet må alene træde i kraft med en 5 års gentagelsesperiode. Det vurderes, at etableringen af forsinkelsesbassin for overfladevandet fra oplandet vil medføre en markant forbedring af de natur- og miljømæssige forhold i Bjørnskov Bæk. Afgørelse Ikast-Brande Kommune meddeler hermed tilladelse til at regn- og overfladevand fra oplandene 3I17, 3I19, 3I20, 3I35 og 3I38 ledes til et forsinkelsesbassin med udløbs nr. 3I19000U til Bjørnskov Bæk. Tilladelsen meddeles i henhold til 28 i bekendtgørelse af lov nr. 879 af 26/ om miljøbeskyttelse (Miljøbeskyttelsesloven), jvf. 12 i bekendtgørelsens nr af 11/ om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4.

2 Afløb skal ske via forsinkelsesbassinet til vandløb, som efterfølgende be- vilkår. skrevet i udledningsskema og under Vilkår 1. Forsinkelsesbassinet etableres som et åbent og vådt bassin med et effektivt volumen på mindst m Der skal etableres forbassin, som fungere som sand- og oliefang ved indløbet til forsinkelsesbassinet. 3. Afløbsvandmængden sættes til 1 l/s per hektar oplandsareal (total areal). 4. Forsinkelsesbassinet skal have dykket afløb samt en afspærringsord- 5. Der må maksimalt forekomme overløb en gang hvert 5. år. ning i tilfælde af forureningsuheld. 6. Ikast-Brande Spildevand A/S står for vedligeholdelse og oprensning af forsinkelsesbassinet. 7. Udledningen må ikke forhindre opfyldelsen af Bjørnskov Bæks mål- 8. Udledningen må ikke give anledning til erosion af bund og brinker i sætning i henhold til Statens vandplaner. Bjørnskov Bæk 9. Udledningen må ikke give anledning til oversvømmelser. 10. Der må forekomme nedsivning fra forsinkelsesbassinet i forbindelse med regnvejrshændelser. 11. I forbindelse med anlægsarbejdet ved vandløbet, skal der sikres mindst muligt erosion af vandløbets brinker og bund. Desuden skal der gennemføres foranstaltninger således, at udskylning af materialer fra anlægsarbejdet undgås. 12. Ved anlæggelses af forsinkelsesbassinet skal det sikres, at fredet stendige nord for arealet ikke berøres. 13. Forsinkelsesbassinets sider skal have en skråning (min. 1:5-5 hen 1 op), så det er muligt at klatre op af bassinet, i tilfælde af at menne- sker og dyr falder i. 14. Der må gerne ske en naturlig tilplantning af forsinkelsesbassinet, af hensyn til stoffjernelse og opnåelse af et naturligt miljø.

3 15. Tilladelsen bortfalder hvis den ikke er blevet udnyttet efter 3 år. Forsinkelsesbassinet skal fremstå rekreativt. Baggrund for ansøgningen I forbindelse med separatkloakeringen af Nørre Snede ønskes etableret et forsinkelsesbassin, der kan neddrosle regnvandet fra de nye og eksiste- i Bjørnskov bæk, men samtidig rende separatkloakerede oplande. Udløbet fra 3I20 og 3I35 flyttes opstrøms sker der en neddrosling af regnvandsmængden til naturlig afstrømning. Forsinkelsesbassinet placeres på et areal, der ligger i det naturlige grundtil vandløbet frem for den nuværende vandsmæssige strømningsområde placering, der ligger ned strøms i vandløbet. Udløbsvandføring I Statens Vandplaner for Ringkøbing Fjord fremgår af retningslinje 9, at hvor der er risiko for hydrauliske problemer, skal regnbetingede udled- til 1-2 l/s pr. ha (totalt areal). ninger som udgangspunkt reduceres Natur- og Miljøklagenævnets praksis foreskriver en forsinkelse på 1 2 li- andet fremgår af nævnets afgø- ter pr. reduceret hektar, hvilket blandet relse dateret De hidtidige retningslinjer i notat fra Orbicon dateret har fore- skrevet 1 liter pr. hektar pr. sekund for vandløb med en vandføring i stør- Bjørnskov Bæk. Vandløbet er i dag relsesordenen, som forekommer ved belastet hydraulisk fra regnbetingede udløb fra Nørre Snede by, og sam- i vandløbet, vurderes det på- menholdt med den relativt lille vandføring krævet at sætte vandføringen til dette niveau. Dette er således i overensstemmelse med retningslinjerne i Statens Vandplaner. Vandløbsvandføringen fastsættes derfor til maksimalt 1 liter pr. sekund pr. hektar (totalareal) opland til forsinkelsesbassinet. Eksisterende forhold Opland 3I20 og 3i35 er i dag udført som fælleskloak, som afleder til spildevandsledning via opland 3I12. Ved overbelastning af kloakken aflaster fællesledningen til Bjørnskov Bæk ved udløb NA01010U. Opland 3I19 er separatkloakeret og regnvand ledes uforsinket til Bjørn- til boligformål og opland 3I17 er et skov Bæk ved udløb NA10400U. Opland 3I38 er et fremtidigt opland fremtidigt opland til erhvervsformål.

4 Kort af oplandet med placering af forsinkelsesbassinet Fremtidige forhold Opland 3I20 og 3I35 er under separatkloakering. Fremtidigt vil hovedparsamt alt regnvandet fra 3i35 og 3I19 ten af regnvandet fra opland 3I20 blive ledt til nyt forsinkelsesbassin med nyt udløb med udløbs nr. 3I19000U. Beregningsforudsætninger Beregningsforudsætningerne fremgår af ansøgningen. Heri er der forudsat afledning med en naturlig vandføring på 1 l/s pr. ha. De samlede oplande til bassinet er 34,84 ha, med en befæstelsesgrad på ca. 35 % (opgjort på baggrund af digitaliserede befæstede arealer inden- areal er 12,02 ha. for oplandet til bassinet). Det befæstede Orbicon A/S har med Mike Urban foretaget beregninger af nødvendigt bassinvolumen ved LTS-beregninger (Long terme statistics) af den plan- Beregninger er foretaget for Silke- lagte regnvandskloak i Nørre-Snede. borg regnserien ( ). En reduktionsfaktor på 0,8 er anvendt og en sikkerhedsfaktor på 1,25, som er praksis for dimensionering af bassi- er anvendt en nedbørs- ner i Ikast-Brande Kommune. Desuden korrektionsfaktor på 1,05, da årsmiddelnedbøren i Nørre-Snede er ca. 5 % højere end for Silkeborg-regnmåleren. Et bassin på m 3 er indlagt i modellen og de 100 største events-vandstande i bassinet i perioden Max-vandstanden for en 5-års hændelse er fundet og ud fra denne er det nødvendige effektive volumen aflæst. I forhold til beregningsforudsætningerne, er oplandet blevet 14 % større end Orbicons beregninger, hvorfor bassinvolumen udvides med 14 %. Herved fremkommer, at bassinet skal være på m 3.

5 Anvendes kommunens regneark til dimensionering af bassinvolumen fås et samlet bassinvolumen på ca m 3 (n=1/5). Dette regneark er baårsmiddelnedbøren er noget højere end seret på Herning-regnserien, hvor for Nørre-Snede by. Da det beregnede volumen på m 3 er baseret på LTS-beregninger af hele afløbssystemet og på en lokal tilpasset regnserie, er den mere nøjagtig end ved anvendelse af kommunens regneark. Ansøgning Der søges om udledningstilladelse til afledning af regnvand fra 34,84 ha. Med en befæstelsesgrad på ca. 35 % giver det et befæstet areal på 12,02 ha. Alt regnvandet ledes til bassiner med et samlet opstuvningsvolumen på m3. Fra regnvandsbassinerne afledes 35 l/s videre til Bjørnskov Bæk via nyt udløb 3I19000U. Forsinkelse af regnvandet vil nedsætte den hydrauliske belastning i Bjørn- ud fra ovennævnte beregning skov Bæk. Sagsfremstilling Det nye forsinkelsesbassin er dimensioneret fra Orbicon. Forsinkelsesbassinet et åbent og vådt bassin, og forsinkelsesvolumen er beregnet ovenstående. Beliggenhed af forsinkelsesbassinet og udløbet fremgå af ovenstående beregning. Vandløbsrecipienten er Bjørnskov Bæk, der ikke er omfattet af statens vandplaner i første planperiode. Den hidtidige målsætning i den tidligere Regionplan for Vejle amt er D - Vandløb påvirket af spildevand. Målsæt- på grund af stor hydraulisk belast- ningen har hidtil ikke kunne opfyldes ning fra regnvandsbetingede udløb fra Nørre Snede by, som ikke hidtidigt har haft forsinkelsesbassiner. Etableringen af det nye forsinkelsesbassin vurderes at være en stor forbedring af de eksisterende forhold. Der er udarbejdet en særskilt grundvandsvurdering dateret , hvor forholdet til indvindingsboringer, nedsivning og grundvandsforholde- vurderes i grundvandsvurderingen, at ne generelt bliver gennemgået. Det forsinkelsesbassinet vil kunne etableres uden risiko for at påvirke indvin- Nærmeste naturområde er eng arealer, der ligger langs Bjørnskov bæk. dingsinteresser for grundvand. Beskyttede og fredede områderr Området udfor forsinkelsesbassinet er i midlertidig ikke eng areal omfattet af 3 i naturbeskyttelsesloven. Det vil sige at udløbet og overløbet kan etableres uden særskilt dispensation i henhold til Naturbeskyttelsesloven. Selve forsinkelsesbassinet vurderes ikke at påvirke engarealerne. Bjørn- udpegning og er således skov Bæk er ikke omfattet af Miljøministerens ik-

6 ke omfattet af 3 i Naturbeskyttelsesloven. Forsinkelsesbassinet vil medmiljøforhold for vandløbet. føre markant forbedrede natur- og I forbindelse med anlæggelse af forsinkelsesbassinet skal det sikres, at et fredet sten-/jordige umiddelbart nord for forsinkelsesbassinet ikke berøres af anlægsprojektet, hvilket vilkårsfastsættes. Der er adgangsvej via Rør- kan undgå at påvirke jord- bækvej hvilket sikrer, at anlægsarbejdet /stendiget. Det vurderes derfor, at forsinkelsesbassinet ikke vil påvirke områder be- 3 eller andre naturområder eller fre- skyttet af Naturbeskyttelseslovenss dede område. Natura 2000 Udledningen finder sted 3,5 km fra nærmeste Natura 2000 område, som er området Holtum Ådal, øvre del. Overfladevandet fra forsinkelsesbassi- og påvirkningen vurderes at være net neddrosles til naturlig afstrømning meget lille og i øvrigt markant forbedre forholdende vedrørende i vandløregnvandsbetingede udledningen. Det bet, som er hydraulisk belastet af vurderes derfor, at projektet i sig selv, eller i forbindelse med andre pla- et Natura 2000-område væsent- ner og projekter, ikke vil kunne påvirke ligt. Der er således ikke pligt til at foretage en nærmere konsekvensvurdering af projektets virkninger på Natura 2000-området jf. 7 i bekendtgørelse nr. 408 af 01/ om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter. Af det fremsendte materiale og oplysningerne i øvrigt fremgår Arealet af det nye planlagte opland udgør et ureduceret areal på ca. 34,84 ha og en befæstelsesgrad på 35 %. Forsinkelsesbassinet anlægges som åbent og vådt med et forsinkelsvarende til 1 l/s per ha med en over- sesvolumen på ca m 3. Afløbsvandmængden er 35 l/s løbshyppighed på 1/5. Den årlige udledte vandmængde udgør ca m 3 regnvand. Udløbsdata Bassinplacering: Udledningsnummer: Udledning fra opland: Matr. nr. 6 m Nr. Snede By, Nr. Snede 3I19000U 3I17, 3I19, 3I20, 3I35 og 3I38 Oplandsareal ureduceret: 34,84 ha Oplandsareal reduceret: 12 ha

7 Slut-recipient: Recipient: Ringkøbing Fjord Bjørnskov Bæk Recipientmålsætning: D - målsætning (Vandløb påvirket af spil- Bassinvolumen: m devand) 3 Maks. bassinafløb: 35 l/sek l Maks. antal bassin-overløb: 0,2 stk/år (5 års gentagelsesperiode) Rensning: Bemærkning: Sandfangsbassin med oliefang, Dykket afløb, vådt bassin og afspærringsordning. Der må ikke være synlige spor i recipienten fra udledningen. Årlig udledte stofmængder fra udledningen Opland Vandmængde COD N P m 3 /år kg/år kg/år kg/år Før 3I20 og 3I Efter 3I17, 3I19, 3I20, 3I35 og 3I Ikast-Brande Kommune vurderer, den i recipienten. Kommunens bemærkninger Ved udledning til Bjørnskov Bæk, som er D - målsat, etableres der et for- skånsom udledning af overfladevan- sinkelsesbassin, der sikrer en mere det. at udledningen ikke vil påvirke tilstan- Etableringen af forsinkelsesbassinet vil derimod give anledning til en væ- i vandløbet Bjørnskov Bæk sentlig forbedring af Natur- og Miljøforholdene og reducere den hydrauliske belastning. Det kommende forsinkelsesbassin med permanent vandspejl vil efter kort tid være omfattet af 3, når der har indfundet sig en vegetation, der er karakteristisk for småsøer. Da forsinkelsesbassinet er en del af en god- regelmæssig vedligeholdelse i over- kendt spildevandsplan, kan fremtidig, ensstemmelse med bassinets funktion forventes tilladt. Aktindsigt, offentliggørelse og klagevejledning Afgørelsen offentliggøres den i FOCUS og på brande.dk

8 Du har mulighed for at se ansøgningen og dokumenterne, der har indgået i behandlingen af sagen, det vil sige du kan få aktindsigt. Hvis du ønsker aktindsigt skal du henvende dig til Ikast-Brande Kommune. Ikast-Brande Kommunes afgørelse kan påklages til Natur- og Miljøklage- af lov nr. nr. 879 af nævnet ifølge 91 og 98 i bekendtgørelse om miljøbeskyttelse (Miljøbeskyttelsesloven). Ansøger, Embedslægeinstitutionen og enhver med en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald kan klage over afgørelsen. Endvidere kan afgø- foreninger og organisationer i over- relsen påklages af klageberettigedee ensstemmelse med l 99 og 1000 i Miljøbeskyttelsesloven. Klagefristen er 4 uger jf. Miljøbeskyttelsesloven 93. En eventuel klage skal være skriftlig og skal sendes til Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande eller på teknikogmiljoom- senest den 24. oktober 2012 in- raade@ikast-brande.dk. Tidsfrister Klagen skal være kommunen i hænde den kontortids ophør. Kommunen sender klagen videre til Natur- og Miljøklagenævnet snarest og indenfor 3 uger efter klagefristens udløb med kommunens bemærknin- i behandlingen af sagen. Ansøger og ger og det materiale, der er indgået klagere vil modtage kopi af kommunens fremsendelsesbrev til nævnet. Der er herefter en frist for at afgive bemærkninger til Natur- og Miljøkla- af kommunens fremsendelsesbrev. genævnet på 3 uger fra modtagelsen Gebyr på klager til Naturklagenævnet Kommunen videresender din klage, og du vil herefter modtage en opfra Natur- og Miljøklagenævnet. Hvis krævning på et gebyr på 500,- kr. du ikke indbetaler gebyret inden den tidsfrist, som står på opkrævningen, så skal Natur- og Miljøklagenævnet afvise at behandle sagen og din klage bortfalder helt. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Naturklage- Retslig prøvelse nævnets hjemmeside Søgsmål til prøvelse af afgørelsen skal være anlagt ved byretten inden 6 måneder efter, at afgørelsen er annonceret. Hvis der er spørgsmål til tilladelsen og lignende er du velkommen til at kontakte Ikast-Brande Kommune ved Stephan Steenberg. Med venlig hilsen Stephan Steenberg

9 Kopi sendes til: Ikast-Brande Spildevand A/S Miljøcenter Ringkøbing < Embedslægeinstitutionen Midtjylland Danmarks Fiskeriforening Ferskvandsfiskeriforeningen Danmarks Naturfredningsforening Danmarks Sportsfiskerforbund Friluftsrådet Herning Museum

10 Oversigtskort

Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015

Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015 Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015 Tilladelse til regnbetinget udledning til Bording Å fra nyt opland 1A34 - Bækkevænget Ikast-Brande Spildevand A/S har den 19.

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej Ikast 28. januar 2013

Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej Ikast 28. januar 2013 Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej 2 7430 Ikast 28. januar 2013 Tilladelse til regnvandsbetinget udledning til Klovborg Bæk fra bassin nordvest for Klovborg by Ikast-Brande Spildevand A/S har i efteråret

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand A/S 18. juni 2013

Ikast-Brande Spildevand A/S 18. juni 2013 Ikast-Brande Spildevand A/S 18. juni 2013 Udledningstilladelse vedrørende udløb nr. 7F11000 og 7F18000 til Bording Å, Bording Ikast-Brande Spildevand A/S har ved e-mail dateret den 27-11-12

Læs mere

Ikast-Brande Kommune meddeler hermed tilladelse til udledning af regnog

Ikast-Brande Kommune meddeler hermed tilladelse til udledning af regnog Ikast-Brande Spildevand A/S 23. april 2013 Tilladelse til udledning af overfladevand fra regnvandsbassin og grundvandssænkning - Åkvarteret og boligområdet ved Vibevej i Brande Ikast-Brande

Læs mere

foretages, når der er risiko for at spildte stoffer ved uheld og lignende ledes til nedsivningsfaskine.

foretages, når der er risiko for at spildte stoffer ved uheld og lignende ledes til nedsivningsfaskine. Ikast-Brande kommune 31. oktober 2012 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra Nørre Snede Skole, Skolegade 2, Nørre Snede Rambøll har den 04-10-12 på vegne af Ikast-Brande Kommune, fremsendt projekt

Læs mere

Revideret tilladelse til reduceret udledning af regn- og overfladevand fra Interstil A/S, Egeskovvej 15, Egebjerg

Revideret tilladelse til reduceret udledning af regn- og overfladevand fra Interstil A/S, Egeskovvej 15, Egebjerg Api Property Fund Denmark P/S Rådhuspladsen 75. 3 1550 København V E-mail: tonny.nielsen@aberdeenpropertyinvestors.com TEKNIK OG MILJØ Spildevand Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76 29 29 29 Telefax:

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 23. januar 2017 Tilladelse til regnvandsbaseret udledning til Højris Å fra en del af kloakopland 1D10, samt kloakopland 1D21, 1D22 og 1D23 i Ikast. Ikast-Brande

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via rørbassin til

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via regnvandsbassin til Byrenden i Nr.

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 3. november 2015

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 3. november 2015 Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 3. november 2015 Tilladelse til nedsivning og udledning af regn- og overfladevand til Ibsgårde Bæk fra opland 3I13 og 3I32 Nørre Snede. Ikast-Brande Spildevand

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 2. december 2015

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 2. december 2015 Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 2. december 2015 Tilladelse til regnvandsbaseret udledning via bassin til Nørrekær Bæk fra opland 2E11 Uhre Ikast-Brande Spildevand har den 2. februar 2015

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Sagsnr.: 15/23622 ks: bscr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012 Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande 1. november 2012 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra oplags- og behandlingsplads Brande Metalkøb, Vejlevej 102, Brande Preben Poulsen

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej.

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej. Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak i Stationsvej til Vindinge Å,

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL UDLEDNING AF;

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL UDLEDNING AF; Hjørring Kommune Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk TILLADELSE TIL UDLEDNING AF; Hjørring den 05-04-2017 Sagsnr.:

Læs mere

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne.

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne. Ikast-Brande Kommune 4. december 2014 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra parkeringsareal Isenvad Multihus, Bygaden 37-41, Ikast Ikast-Brande Kommune meddeler denne tilladelse til nedsivning

Læs mere

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen,

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, H Furesø Egedal Forsyning Bogøgårdsvej Knud Bro Allé 18 3660 Stenløse Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, sop@kruger.dk Afgørelse - Tilladelse til udledning af regnvand fra bassin efter Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

udledning af overfladevand fra L01U69A ved Lem til Lem Bæk

udledning af overfladevand fra L01U69A ved Lem til Lem Bæk Randers Spildevand A/S Tørvebryggen 12 8900 Randers C Sendt på e-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Telefax +45 8915 1515 randers.kommune@randers.dk

Læs mere

Udledningstilladelse for overfladevand fra regnvandsbassin ved boligområde Tuesbøl i Brørup

Udledningstilladelse for overfladevand fra regnvandsbassin ved boligområde Tuesbøl i Brørup TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 6. marts 2018 Sagsnr.: 17/17020 Kontaktperson: Kirsten Kofod Vejen Spildevand A/S Gormsvej 7 6600 Vejen Dir. tlf.: 7996 6265 E-mail: kk@vejen.dk Udledningstilladelse for

Læs mere

2 Nuværende forhold. Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K. Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014

2 Nuværende forhold. Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K. Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014 1 Indledning Center for Teknik og Miljø, har modtaget en ansøgning fra Vejdirektoratet

Læs mere

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre Ikast-Brande Spildevand har den 2. februar 2015 søgt om tilladelse til udledning

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Ikast-Brande Spildevandsplan Justering af oplande og nye regnvandsbassiner ved Nørre Snede By

Tillæg nr. 5 til Ikast-Brande Spildevandsplan Justering af oplande og nye regnvandsbassiner ved Nørre Snede By Tillæg nr. 5 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Justering af oplande og nye regnvandsbassiner ved Nørre Snede By Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandlers navn:

Læs mere

sparebassin i Nybøl, Sønderborg

sparebassin i Nybøl, Sønderborg Sagsnr.: 11/11867 ks: thgr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af opspædet spildevand fra sparebassin i Nybøl, Sønderborg Indholdsfortegnelse Udledningstilladelse...

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Ølsted Bæk via udløb X12U01R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Ølsted Bæk via udløb X12U01R. Tilladelse til udledning af regnvand til Ølsted Bæk via udløb X12U01R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via bassin til Ølsted

Læs mere

1. Overfladevand fra boligområdet må nedsives i nedsivningsbassiner beliggende på matr. nr.: 1a og 14k Grødde By, Ikast.

1. Overfladevand fra boligområdet må nedsives i nedsivningsbassiner beliggende på matr. nr.: 1a og 14k Grødde By, Ikast. IKAST GOLF KLUB Remmevej 36, 7430 Ikast 5. juli 2013 Tilladelse til nedsivningsbassiner i forbindelse med ny udstykning Remmevej 36 og Grøddevej 44, Ikast Rambøll har på vegne af Ikast Golfklub ansøgt

Læs mere

Udledningstilladelse til regnvandsbassin i Frifelt

Udledningstilladelse til regnvandsbassin i Frifelt Tønder Spildevand A/S Miljø og Natur Direkte tlf.: 7492 9207 Mail: ljo@toender.dk ks: Martin Madsen Dato 16. november 2017 Udledningstilladelse til regnvandsbassin i Frifelt Tilladelsen omhandler udledning

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand via eksisterende bassin til udløb nr. FU4 I Felsted.

Tilladelse til udledning af overfladevand via eksisterende bassin til udløb nr. FU4 I Felsted. ARWOS SPILDEVAND A/S Forsyningsvejen 2 6200 Aabenraa Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 17-09-2014 Sagsnr.: 14/22271 Dok.løbenr.: 256200/14 Kontakt: Dorthe Matzen

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9. Hjørring den TILLADELSE TIL

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9. Hjørring den TILLADELSE TIL Hjørring Kommune Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring TILLADELSE TIL Hjørring den 29-03-2019 Sagsnr.: 06.11.01-G01-22-18 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33

Læs mere

Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen til Fløbæk via udløb VE573U

Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen til Fløbæk via udløb VE573U Vejle Kommune Anlæg & Infrastruktur Kirketorvet 22 7100 Vejle ATT: Claus Weng Petersen Sendt på mail: clwpe@vejle.dk 14-07-2017 Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Søren Bagge Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E soba@lejre.dk Dato: 30. april 2014

Læs mere

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Tilladelse til nedsivning af regn- og overfladevand i faskiner og overløb til

Læs mere

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato:15-05-2018 Sagsnr.: 17/4772 Kontakt: Kenneth Lund Direkte tlf.: 7376 7351 E-mail: kelu@aabenraa.dk

Læs mere

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand Rønde Fjernvarme a.m.b.a. 28-03-2017 Skrejrupvej 9c Sagsnr.: 17/10426 8410 Rønde Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse,

Læs mere

AIR LIQUIDE DANMARK A/S Vejlevej Horsens

AIR LIQUIDE DANMARK A/S Vejlevej Horsens AIR LIQUIDE DANMARK A/S Vejlevej 13 8700 Horsens 23. april 2019 Tilladelse til nedsivning af regn- og overfladevand i åbent bassin på Energivej 9, 7442 Engesvang, matr. nr. 3bæ Pårup By, Engesvang Ikast-Brande

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene Sagsnr.: 13/42617 KS: thgr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 11006 og 11037 versionsnr.: 1.5 09-03-2013,

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL Hjørring Kommune TILLADELSE TIL Hjørring den 08-07-2016 Sagsnr.: 06.11.01-G01-4-15 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand A/S 20. september 2013

Ikast-Brande Spildevand A/S 20. september 2013 Ikast-Brande Spildevand A/S 20. september 2013 Tilladelse til nedsivning af overfladevand Europavej 2, Ikast Ikast-Brande Spildevand A/S ønsker at nedsive overfladevand fra nyt parkeringsareal.

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej.

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak til Kohaverenden,

Læs mere

Tilladelsen er meddelt i henhold til : Lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006, kap. 3, 19 og kap

Tilladelsen er meddelt i henhold til : Lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006, kap. 3, 19 og kap Aabenraa kommune Rådhuset Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Teknik og Miljø Plantagevej 4, Bov Dk-6330 Padborg Tlf: 73 76 76 76 E-mail: miljoe@aabenraa.dk Dato: 23. marts 2009 Sagnr.: 07/51840 Dok. nr.: 7 Kontakt:

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive Å Udløb 111017U Kloakoplande 1112a, 1112b, 1112c

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand

Tilladelse til udledning af regnvand Horsens Kommune Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Horsens Vand Alrøvej 11 8700 Horsens Spildevand Sagsbehandler: Stine Bruun Bundesen Direkte: 76292502 www.horsens.dk Sagsnr. 06.11.01-K08-171-16 Dato: 26.10.2016

Læs mere

Udledningstilladelse af opspædet spildevand og overfladevand til Vældbækken

Udledningstilladelse af opspædet spildevand og overfladevand til Vældbækken Syddjurs Spildevand A/S 20-10-2015 Tyrrisvej 14 Sagsnr.: 15/41351 8410 Rønde Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Udledningstilladelse af opspædet spildevand

Læs mere

På baggrund af ansøgning meddeles i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 1 kap. 4, 28, tilladelse til udledning af separeret regn- og overfladevand

På baggrund af ansøgning meddeles i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 1 kap. 4, 28, tilladelse til udledning af separeret regn- og overfladevand Odder Kommune Rådhusgade 3 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt til esben.kindt@odder.dk Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand til recipient På baggrund af ansøgning meddeles

Læs mere

Udledningstilladelse for Lokalplan 71, Rønde Nord

Udledningstilladelse for Lokalplan 71, Rønde Nord Syddjurs Spildevand A/S 24-04-2017 Tyrrisvej 14 Sagsnr.: 17/10494 8410 Rønde Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Udledningstilladelse for Lokalplan 71, Rønde

Læs mere

Forslag - Høring. Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken Brande

Forslag - Høring. Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken Brande Forslag til tillæg nr. 7 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Justering af kloakopland 1A32 - Boligområde, Bakken Nord-øst, Bording Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande

Læs mere

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å.

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Vindinge Å. Tilladelsen er et tillæg til udledningstilladelsen

Læs mere

Lejre Kommune modtog ansøgningen den 20. november 2013 og supplerende kortbilag den 22. november 2013.

Lejre Kommune modtog ansøgningen den 20. november 2013 og supplerende kortbilag den 22. november 2013. Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Søren Bagge Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E soba@lejre.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken Brande

Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken Brande Tillæg nr. 6 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Bording By - Etablering af ny transportledningssystem for spildevand fra Østervang til Gl. Renseanlæg Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk Randers Kommune Ejendomsservice Att. Lars Ole Markvardsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 21-03-2018

Læs mere

UDLEDNINGSTILLADELSE for overfladevand fra dele af vej og P-pladser på og ved Skolevænget i Aabenraa by

UDLEDNINGSTILLADELSE for overfladevand fra dele af vej og P-pladser på og ved Skolevænget i Aabenraa by Teknik og Miljø Skelbækvej 2 DK-6200 Aabenraa Aabenraa kommune Tlf. : 73 76 76 76 Vej & Park Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Dato: 05-10-2011 Sagsnr.: 11/17610 Dok.nr.: 13 Kontakt: Mogens Søndergaard Nielsen

Læs mere

Hjørring Kommune. Løkken Action House APS Industrivej Løkken. Hjørring den TILLADELSE TIL

Hjørring Kommune. Løkken Action House APS Industrivej Løkken. Hjørring den TILLADELSE TIL Hjørring Kommune Løkken Action House APS Industrivej 1 9480 Løkken TILLADELSE TIL Hjørring den 21-02-2017 Sagsnr.: 06.11.01-G01-4-17 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 19004, og i Gråsten by

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 19004, og i Gråsten by Sagsnr.: 18/31810 ks:bkru Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 19004, 42010 og 42010 i Gråsten by Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tillæg nr. 4 til " Ikast-Brande Spildevandsplan. Regnvandsbassiner i Klovborg og transportledning mellem Klovborg og Krondal

Tillæg nr. 4 til  Ikast-Brande Spildevandsplan. Regnvandsbassiner i Klovborg og transportledning mellem Klovborg og Krondal Tillæg nr. 4 til " Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021" Regnvandsbassiner i Klovborg og transportledning mellem Klovborg og Krondal Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandlers

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse (lbk. nr. 1189 af 27. september 2016) Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand A/S 11. juni 2013

Ikast-Brande Spildevand A/S 11. juni 2013 Ikast-Brande Spildevand A/S 11. juni 2013 Tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand i forbindelse med anlægsarbejde - Tidligere Bording renseanlæg, Klochsvej 24 C, Bording

Læs mere

Tilladelsen Vilkår meddeles på nedenstående vilkår. i af. 1. Overfladevand (regnvand) fra landbrugsbygninger og tæt befæste-

Tilladelsen Vilkår meddeles på nedenstående vilkår. i af. 1. Overfladevand (regnvand) fra landbrugsbygninger og tæt befæste- Gert Toftlundvej 7430 Ladegaard Ikast 7 B Jensen Toftlundvej Ikast-Brande devand fra befæstede 7 Kommune B - 7 D, arealer Ikast meddeler og - Tilladelse denne tilladelse i forbindelse nedsivning til nedsivning

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland og enkelte ejendomme nordøst i opland til Nordborg Sø

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland og enkelte ejendomme nordøst i opland til Nordborg Sø Sagsnr.: 18/26410 ks: bkru Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland 41040 og enkelte ejendomme nordøst i opland

Læs mere

Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip

Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip Kort over kloakopland 1A34 (rød streg) og området hvor regnvandsbassinet placeres

Læs mere

Tilladelsen er meddelt i henhold til : Lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006, kap. 3, 19 og kap

Tilladelsen er meddelt i henhold til : Lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006, kap. 3, 19 og kap Aabenraa kommune Rådhuset Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Teknik og Miljø Plantagevej 4, Bov Dk-6330 Padborg Tlf: 73 76 76 76 E-mail: miljoeomraadet@sja.dk Dato: 15. marts 2007 Sagnr.: 07/346 Dok. nr.: 17 Kontakt:

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse (lbk. nr. 1189 af 27. september 2016) Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Udledningstilladelse for udløb U2.11 for tag - og overfladevand fra nyt regnvandsbassin (B321) ved Eskebæk Mose

Udledningstilladelse for udløb U2.11 for tag - og overfladevand fra nyt regnvandsbassin (B321) ved Eskebæk Mose Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Døjsøvej 1 8660 Skanderborg Att. Juddi Madsen: jm@skanderborgforsyning.dk Dato: 9. maj 2014 Sagsnr.: 12/72424 Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf.

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse (lbk. nr. 1189 af 27. september 2016) Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Sagsnr.: 219-2013-2741 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand

Læs mere

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning.

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning. Miljøscreening af regnvandsbassin ved rundkørslen Nørre Snede Nord Tillæg nr. 8 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021. Planen er omfattet af 3 i lovbekendtgørelse nr. 939 af 03-07-2013 om miljøvurdering

Læs mere

ANDELSKARTOFFELMELSFABRIKKEN MIDTJYLLAND A.M.B.A. Herningvej Brande. 4. oktober 2018

ANDELSKARTOFFELMELSFABRIKKEN MIDTJYLLAND A.M.B.A. Herningvej Brande. 4. oktober 2018 ANDELSKARTOFFELMELSFABRIKKEN MIDTJYLLAND A.M.B.A. Herningvej 38 7330 Brande 4. oktober 2018 Bygge- og Miljøafdelingen Tlf.: +4599604000 Tilladelse til etablering af nedsivningsbassin til overfladevand

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive, Skive Fjord Udløb 072019U Kloakopland 07213 (Numre

Læs mere

Udledningstilladelse til regnvandsbassin ved Toftlund

Udledningstilladelse til regnvandsbassin ved Toftlund Tønder Spildevand A/S Miljø og Natur Direkte tlf.: 7492 9207 Mail: ljo@toender.dk 06.11.01-p19-4-16 ks: Nbr Dato 29. juni 2016 Udledningstilladelse til regnvandsbassin ved Toftlund Tilladelsen omhandler

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene del af 44002, 44005, 44009, 44010, 44011, og i Augustenborg

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene del af 44002, 44005, 44009, 44010, 44011, og i Augustenborg Sagsnr.: 16/22742 ks: smgr Sønderborg Forsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene del af 44002, 44005, 44009, 44010, 44011, 44012 og 44013

Læs mere

3. Der må maksimalt afledes 750 m 3 til Moserenden med et maksimalt flow på 10 m 3 /time (svarende til ca. 2,78 l/s).

3. Der må maksimalt afledes 750 m 3 til Moserenden med et maksimalt flow på 10 m 3 /time (svarende til ca. 2,78 l/s). ORBICON A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Att: Sandra Roost 26. NOVEMBER 2018 JOURNALNUMMER 06.11.01-P19-1-18 KS SIAGUDMU MIDLTERTIDIG UDLEDNINGSTILLADELSE AF GRUNDVAND FRA PRØVE- PUMPNING PÅ TROMMESLAGERVEJ

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Sagsnr.: 219-2013-42519 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning

Læs mere

Side 2. Indholdfortegnelse

Side 2. Indholdfortegnelse Randers Spildevand A/S Tørvebryggen 12 8900 Randers C E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Telefax +45 8915 1515 randers.kommune@randers.dk

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Ikast-Brande Spildevandsplan Justering af kloakopland 1A32 - Boligområde, Bakken Nord-øst, Bording

Tillæg nr. 7 til Ikast-Brande Spildevandsplan Justering af kloakopland 1A32 - Boligområde, Bakken Nord-øst, Bording Tillæg nr. 7 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Justering af kloakopland 1A32 - Boligområde, Bakken Nord-øst, Bording Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandlers

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Dato 28. 01. 2019 Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Sagsnr.: 13/33736 Sagsbehandler: Maj Brit Fisker Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene og 14019

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene og 14019 Sagsnr.: 15/34652 ks: thgr Sønderborg Forsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 14018 og 14019 Indholdsfortegnelse Udledningstilladelse...3

Læs mere

HOFOR A/S Att: Inger Mølgaard Andersen Afgørelse - Tilladelse til udledning Den

HOFOR A/S Att: Inger Mølgaard Andersen Afgørelse - Tilladelse til udledning Den HOFOR A/S Att: Inger Mølgaard Andersen inma@hofor.dk Afgørelse - Tilladelse til udledning Den 02-06-2014 Egedal Kommune har nu behandlet jeres ansøgning om midlertidig udledning af grundvand til Gåsebækrenden,

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse (Lov nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbek. nr. 1121 af 3. september 2018) samt Kapitel 9

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Jobi Værft A/S Værftskaj 2 9970 Strandby Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: jfj@jobigroup.dk

Læs mere

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår:

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Låstrupgård ApS Vievej 24 8832 Skals Sendt til: viegaard@viegaard.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til nedsivning

Læs mere

Tilladelse til udledning af forsinket overfladevand via pumpestation S-PS-01 til bassin S-BAS-1 og Vardegårdsløbet.

Tilladelse til udledning af forsinket overfladevand via pumpestation S-PS-01 til bassin S-BAS-1 og Vardegårdsløbet. Greve Kommune Center for Teknik & Milijø Banedanmark Den nye bane København - Ringsted Ríngager 4B 2605 Brøndby Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve Telefon: 43979797 www.greve.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Sagsnr.: 36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning af renset

Læs mere

Tilladelse til udledning af forsinket overfladevand fra forsinkelsesbassin

Tilladelse til udledning af forsinket overfladevand fra forsinkelsesbassin Greve Kommune Center for Teknik & Milijø Banedanmark Den nye bane København - Ringsted Ríngager 4B 2605 Brøndby Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve Telefon: 43979797 www.greve.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

Viborg Kommune meddeler hermed tilladelse til udledning af opspædet spildevand fra de fælleskloakerede oplande i Knudby og Borup.

Viborg Kommune meddeler hermed tilladelse til udledning af opspædet spildevand fra de fælleskloakerede oplande i Knudby og Borup. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Energi Viborg Vand A/S Bøssemagervej 8 8800 Viborg Sendt til: spildevand@energiviborg.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Udledningstilladelse

Læs mere

Nedsivningsbassin. Forbassin. Ca. placering af overløb

Nedsivningsbassin. Forbassin. Ca. placering af overløb Ikast-Brande Kommune 27. maj 2015 UDKAST - Tilladelse til nedsivning af overfladevand - Bording Genbrugsplads Firhuse 13, Bording, matr.nr. 2ao Neder Julianehede, Engesvang NIRAS har den 2. februar 2015

Læs mere

1. Forsinkelsesbassin N-BAS-15 skal som minimum have et opstuvningsvolumen

1. Forsinkelsesbassin N-BAS-15 skal som minimum have et opstuvningsvolumen Greve Kommune Center for Teknik & Milijø BaneDanmark Den nye bane København - Ringsted Ríngager 4B 2605 Brøndby Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve Telefon: 43979797 www.greve.dk Tilladelse til 2 udledninger

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Hinnerup Å Udløb 6302001U Kloakoplande 6301, 6302 og 6304

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Sagsnr.: 219-2013-33737 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til

Læs mere

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår:

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår: DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Ålunde-Agerbæk- Debel Bæk via rørlagt regnvandsbassin

Læs mere

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning.

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning. UDKAST Miljøscreening af regnvandsbassin ved Teglværksvej Nørre Snede Nord - Tillæg nr. 8 til Ikast Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Planen er omfattet af 3 i lovbekendtgørelse nr. 936 af 03-07-2013

Læs mere

Tilladelse til udledning af forsinket overfladevand fra forsinkelsesbassin S-BAS-06 til Karlstrup Møllebæk.

Tilladelse til udledning af forsinket overfladevand fra forsinkelsesbassin S-BAS-06 til Karlstrup Møllebæk. Greve Kommune Center for Teknik & Milijø Banedanmark Den nye bane København - Ringsted Ríngager 4B 2605 Brøndby Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve Telefon: 43979797 www.greve.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen.

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen. Center Natur og Miljø REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-P19-7-19 Ref.: Rune

Læs mere

UDLEDNINGSTILLADELSE

UDLEDNINGSTILLADELSE Teknik og Miljø Skelbækvej 2 DK-6200 Aabenraa Arwos Forsyning A/S Tlf. : 73 76 76 76 Plantagevej 4, Bov 6330 Padborg Dato: 5-11-2010 Sagsnr.: 10/5361 Dok.nr.: 7 Kontakt: Mogens Søndergaard Nielsen Direkte

Læs mere

UDLEDNINGSTILLADELSE

UDLEDNINGSTILLADELSE Teknik og Miljø Plantagevej 4, Bov DK-6330 Padborg Aabenraa Kommune Tlf. : 73 76 76 76 Teknik & Miljø Forsyningen Dato: 29-09-2008 Plantagevej 4, Bov Sagsnr.: 08/30237 6330 Padborg Dok.nr.: 1 Kontakt:

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning til Tryggevælde Å - Udledningstilladelse

AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning til Tryggevælde Å - Udledningstilladelse Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 03. april 2013 J.nr.: NMK-10-00106 (tidl. MKN-100-00391) Ref.: LITEL, XPSAL AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning

Læs mere

GGS GRUPPEN A/S Bomvej Løsning

GGS GRUPPEN A/S Bomvej Løsning GGS GRUPPEN A/S Bomvej 11 8723 Løsning Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Nielsen Dir: +4579755624 Mob: +4561629560 e-mail: Lene.Nielsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.01.05-P19-42-15 28.2.2019 Tilladelse

Læs mere

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand:

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand: Per Hardenberg Slangerup Overdrev 13 3550 Slangerup Kopi af afgørelsen sendt til Thomas Brøker. Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Arresø via grøftesystem, Amtsvejen 16, 3310

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S Industrivej Viborg. Tilladelse til nedsivning af separat regnvand

ENERGI VIBORG VAND A/S Industrivej Viborg. Tilladelse til nedsivning af separat regnvand Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg ENERGI VIBORG VAND A/S Industrivej 15 8800 Viborg Tilladelse til nedsivning af separat regnvand Viborg Kommune meddeler tilladelse til nedsivning

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra område i Vollerup, Sønderborg

Tilladelse til udledning af overfladevand fra område i Vollerup, Sønderborg Sagsnr.: 16/28873 ks: bscr Sønderborg Kommune Vand & Natur Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra område i Vollerup, Sønderborg 1 Indholdsfortegnelse Udledningstilladelse...

Læs mere

Center for Park, Vej og Miljø

Center for Park, Vej og Miljø Center for Park, Vej og Miljø Ishøj Forsyning, Vand Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Email: tibra@ishoj.dk Dato 2. oktober 2019 Sagsbehandler: Karin Blendstrup Jensen Telefon: 43577 520 E-mail: pvm@ishoj.dk

Læs mere

Nedsivningstilladelse Viborg Kommune meddeler tilladelse til nedsivning af tag- og overfladevand i nyt nedsivningsbassin ved Nybovænget i Møldrup.

Nedsivningstilladelse Viborg Kommune meddeler tilladelse til nedsivning af tag- og overfladevand i nyt nedsivningsbassin ved Nybovænget i Møldrup. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Energi Viborg Vand A/S Industrivej 15 8800 Viborg Sendt til: spildevand@energiviborg.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Nedsivningstilladelse

Læs mere