Annegrete og Orla havde også en hyggelig Sankt Hans aften.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Annegrete og Orla havde også en hyggelig Sankt Hans aften."

Transkript

1 Annegrete og Orla havde også en hyggelig Sankt Hans aften. Luna er især vild med boldene til krolf.

2

3 Kære læsere. Her, på vej ind i juli måned, ser det nu ud til, at varmegraderne endelig har fundet vej til de nordlige breddegrader. Det passer jo helt fantastisk, når nu langt de fleste alligevel har rettet deres fokus mod den kommende sommerferie. Ferie hmm, ja, det er jo altså ikke alle, der holder ferie. Vi har jo fx lige budt velkommen til de afløsere, som jo netop har meldt sig til, at arbejde her hele sommeren. Vi har også lige budt velkommen til husets nye sygeplejerske Christine, som heller ikke lige forsvinder i ferie-mylderet. På andre fronter bliver det en lidt ferie-ramt måned, hvor flere af de ting, der plejer at foregå ligger stille. Det er dog kun for en kort periode, og det kan jo så evt. give bedre plads til en ekstra bustur til stranden efter is. I slutningen af juli har jeg også holdt ferie, og så vil jeg lige så stille begynde, at kigge mig om efter en ny medspiller til Bjergby Posten. Det har afgjort været til stor hjælp og fornøjelse for mig, at have haft Gerda ved min side, og lige så svært har det været, at acceptere, at de sidste måneder for hende har været præget af sygdom. Hos købmanden har jeg en ny aftale med Orla, hvor han hver anden fredag vil træde til. Det er jeg rigtig glad for, og jeg venter mange fornøjelige timer sammen med dig, Orla. Endelig vil jeg ønske jer alle en rigtig dejlig sommer, hvor jeg håber, at I får ladet batterierne op til et brag af en Hashøjfest. Jeg glæder mig! -Indlæg til næste nummer af Bjergby Posten, kan afleveres hos Hanne senest d. 29. juli Alle er meget velkomne til at skrive i/til Bjergby Posten. Mange sommer hilsner fra Hanne.

4 Sommerhilsen Fra Annegrete Dall Visby Allerførst vil jeg sige tak for min første måned som leder af Levehjemmet Bjergbyparken. Jeg har mødt mange dejlige mennesker, med nærvær, engagement og lyst til at gøre noget for hjemmet, uanset om man bor her, besøger os, eller arbejder her. Det har været dejligt at opleve. Eden i Bjergbyparken Nye øjne, ser som bekendt nye ting man kan gøre. Jeg vil gerne starte med at sige, at Eden er kommet for at blive i Bjergbyparken. I har haft en rejse sammen, og jeg vil gøre alt for, at den rejse fortsætter. Derfor skal vi have pustet liv i Eden igen, efter det har ligget lidt stille i den periode hvor Levehjemmet har været uden leder og uden sygeplejerske. Jeg har derfor truffet beslutning om, at vi skal have tre kursus dage i august/september måned, hvor nye medarbejdere kan blive indført i tankerne bagved Eden og hvor vi sammen kan se fremad. August måned bliver også den måned, hvor vi starter med Eden møderne igen. Ny centersygeplejerske Vi har netop ansat Christine Damskier som sygeplejerske. I første omgang i et vikariat og så slår vi stillingen op i august måned, hvor vi også skal have en proces omkring ansættelse. Der skal selvfølgelig være en beboer med i ansættelsesudvalget og Hans Aage Jensen er selvskrevet som medlem af udvalget. Hovedrengøring og store oprydningsdag I har måske lagt mærke til, at jeg har gået en del rundt i huset med Hanne, vores pedel og andre personer. Der er flere steder i huset, som trænger til oprydning og hovedrengøring. Derfor har jeg besluttet at vi laver en aftale med et eksternt rengøringsfirma, som vi kan komme godt i bund med rengøringen både i kælder og kvist. Inden da holder vi store oprydningsdag, hvor vi får sorteret de ting fra, som vi ikke bruger mere og som står og fylder, så det er svært at gøre ordentligt rent. Store oprydningsdag skal være en god dag, hvor vi også får hygget og snakket sammen på kryds og tværs. Det bliver i uge 33 og vi starter dagen med fælles morgenkaffe i festsalen, ligesom middagen også bliver i festsalen. Lykke og jeg sørger for, at der er ekstra hænder den dag. Alle er velkomne.

5 Hygge og varme Der er blevet afsat midler på budgettet i år til, at vi også kan få malet og vedligeholdt vores indvendige hus. Det er meningen, at der bliver nedsat en arbejdsgruppe bestående af medarbejdere, beboere og deres familier (hvis det kan lykkes at finde én eller to der har lyst). Det er mange år siden der er blevet malet rundt omkring, der er huller i væggene og afskallet maling på karme mm. Tanken er, at arbejdsgruppen sammen skal lave en plan for, på hvilken måde vi bedst får renoveret vores gange og køkkenarealer. Der bliver indkaldt til første møde i arbejdsgruppen i slutningen af august måned. Aktiviteter Gymnastik med Elin Mortensen fortsætter uændret og starter igen til september. Sjov motion starter igen medio august måned og det vil nu være en lokal idrætsforening I.F. Sørbymagle, som fortsætter sjov motion. Levehjemmet vil fortsat betale for deltagelsen. Møde for beboere og familier Den 2. september klokken inviterer jeg til en aften for beboere og familier, hvor vi kan møde hinanden og hvor I kan høre mere om Eden og vi sammen kan drøfte, hvordan vi kommer godt videre med processen. Der bliver også lejlighed til at få en snak med vores centersygeplejerske og med mig. Vi sørger for smørrebrød og deltagelse er gratis men tilmelding er nødvendig. Se invitationen længere inde i Bjergby Posten. Min dør er åben Jeg er meget interesseret i dialog med alle, uanset om du bor her, arbejder her eller du har familie her i Levehjemmet. Jeg tror på, at dialog løser mange udfordringer, problemer og misforståelser. Så lad os snakke sammen om det der fylder og lad os finde en løsning sammen. Min dør er åben men det kan være en god idé at aftale et tidspunkt. Du kan kontakte mig via mail eller via tlf Til slut vil jeg ønske jer alle en rigtig god sommer Venlig hilsen Annegrete Dall Visby Leder af Bjergbyparken

6 SMIL MED BJERGBY POSTEN!!! Kvindelige bilister kører aldrig forkert. De undersøger bare mulighederne for alternative ruter. De andre børn elskede at drille lille Peter, fordi de syntes han var lidt dum, og ikke havde for mange brikker at flytte med Deres favorit drilleri var at tilbyde ham valget mellem en 5ér og en 20ér og lille Peter tog altid 5 kr., og de grinede lige højt hver gang af hans dumme valg. En dag fik en ældre mand ondt af lille Peter og sagde til ham, at de drillede, og han skulle da tage de 20 kroner i stedet. Lille Peter svarede den gamle mand: - Tror du jeg er dum! Hvis jeg tager 20éren, så gider de ikke drille mig mere med det, og indtil videre har jeg tjent 200 kr. Hørt ved morgenbordet: Fruen: - "Hvor herligt! Jeg vejer et kilo mindre end i aftes!" Manden: - "Nå, men du har jo heller ikke lagt make-up endnu!" Hørt i klassen: - Kan nogen sige mig, hvorfor vi kalder vores sprog for modersmålet? spør' læreren. - Kan det ikke være, fordi en far ikke har så meget at skulle have sagt, spør' lille Per Sig ikke at danske mænd kun tænker på sig selv! I går så jeg fx en mand stå trofast i øsende regnvejr og holde paraplyen over sin kone i en hel time! - Men hun havde vist heller aldrig prøvet at skifte hjul før! Fra ordbogen: Foragt - Første del af et teaterstykke der spilles forrest på et skib. Hovmester - Sidste år blev titlen vundet af Karl Guth, der skoede 12 heste på en time. Indiskret - Serveres som regel på indisk restaurant. Kantlister - En person, der går meget stille helt inde ved husmuren. Pibetobak - Tobaksplante, der klemmer fingrene i døren. Støvregn - Når støvsugerposen eksploderer. Åkande - Bærbar beholder til opfyldning af udtørrede vandløb.

7 MÅNEDSOPGAVE Løs denne opgave: LØSNING: NAVN: BOLIG: Afleveres i postkassen i smilehullet senest d. 29. juli Tillykke til juni måneds vinder som blev: Bent Jensen - Violen - Gevinsten er på vej!

8 TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN TIL: 10 år 7. juli: Peter Simonsen (1943) Syrenen 28. juli: Hans Aage Jensen (1926) - Rosen BJERGBYPARKEN HAR MISTET: Gerda Aunskjær VELKOMMEN TIL: Else Marie Schmidt Rosen Ellen & Willy Larsen - Syrenen

9 Bjergby Posten har modtaget: Bjergby Posten har modtaget: GUDSTJENESTER I JULI: Onsdag den 15. juli kl i Udsigten. Onsdag den 29. juli kl i Udsigten. -Alle er velkomne.

10 FRISØREN KOMMER : Tirsdag den 14. juli. Tirsdag den 28. juli. NYT PÅ MEDARBEJDERSIDEN: VELKOMMEN TIL: Christine, sygeplejerske, som skal være i hele huset. Samet, løntilskud, som skal være hos Jens i 13 uger. Alle vores sommerferie afløsere: Charlotte P. dag Gry dag Britta dag Christine dag/aften Charlotte H. aften Benno nat Dania, SSH elev, som startede den 29.juni og er hos på Rosen. Stine, SSH elev, som starter den 20.juli og skal være hos Violen. Sanne, SSA elev, som også starter den 20.juli og skal være hos Violen.

11 BOCCIA Hver tirsdag kl Kom og få en hyggelig time, med Boccia og socialt samvær sammen med vores instruktør René. I en pause drikker vi en kop kaffe. SJOV MOTION: Sjov motion er en del af Motionscaféerne i Slagelse Kommune. Det er et tilbud til alle borgere med hukommelsesbesvær/demens og pårørende. Vi mødes i Bjergbyparken hver mandag kl Vi starter med en halv times opvarmning/leg/gymnastik. Derefter drikker vi kaffe med frugt eller andet til, før vi slutter af med 15 minutters træning med rekvisitter. Instruktørerne er René, Elin og Else.

12 Adresse- og telefonliste på bestyrelsen i Venneforeningen Bjergbyparken. Formand: Preben Edholm Mølletoften Slagelse Tlf.: , mail: Sekretær: Tove Edholm Mølletoften Slagelse Tlf.: , mail: Kasserer: Carsten Poulsen Baggesensgade Slagelse Tlf.: , mail: Heidi Olsen Ærøvej 64, st th 4200 Slagelse Mail: Anni Korfitzen Baggesensgade Slagelse Tlf.: Venneforeningens arrangementer i 2015: 3. maj 2015: forårsfrokost for beboere og pårørende. 18. okt.2015: hyggeeftermiddag for beboere. 13. dec.2015: julehygge. Medarbejderrepræsentanter: Helen Frost Mail: Bilagskontrollanter: Jørgen Kjeld Jørnsgård, tlf.: Ole Christiansen, tlf.:

13 Valdemarsdag: Vi nød de nye danske kartofler og de friskfangede rødspætter med persillesovs. Traditionen tro var der øl, vand og snaps til maden. I Levehjemmet er der også tradition for, at vi spiser danske jordbær mælk og fløde til dessert, og det havde vi ikke ændret på.

14 HER ER MIT LIV: I dag var vel nok en dejlig dag! I dag var én af de dage, hvor jeg prompte fik et rungende Ja, da jeg spurgte om lov, til at skrive din historie i Bjergby Posten. Jeg blev så glad. Det var egentlig ikke fordi, jeg havde ventet en afvisning fra dig, for du er jo altid så imødekommende, men mere fordi jeg længe har haft lyst til, at kende mere til dig og din livshistorie. Da jeg spørger om vi skal sætte os ind hos dig, får jeg igen det tydelige Ja, og der er et dejligt varmt og direkte glimt i dine øjne. Glimtet i øjnene er lige præcis dét, som rigtig mange gange har inviteret til, at vi lige giver et kram til hinanden når vi tilfældigvis mødes i hverdagen. Ikke noget stort eller voldsomt bare et rigtig dejligt jeg-holderaf-dig-hygge-kram. Vi rejser os, og hånd i hånd går vi ind og sætter os ved spisebordet i din hyggelige stue. Vi begynder at snakke om Samsø, hvor du, Filippa, kommer fra. Jeg vil jo rigtig gerne vide lidt om, hvad dine forældre levede af, og inde i mit hoved, har jeg helt klart en tanke om noget landbrug og en masse dyr. Jeg bliver derfor ganske overrasket, da du fortæller mig, at din far Ole, var købmand! Købmand, siger jeg og ganske langsomt må jeg give slip på billedet af et lille husmandssted med køer og hestevogn og børn, der leger på gårdspladsen imens deres mor hænger det nyvaskede tøj til tørre. Ja, siger du og studerer mig indgående, og jeg bliver klar over, at det vist er på tide, at komme tilbage på sporet. Købmand på Samsø siger jeg, vel vidende, at det var dét du lige havde sagt én gang, så det var egentlig en ganske overflødig sætning. Jeg prøver i stedet for, at spørge om der mon var nogle søskende? Igen det meget tydelige Ja. Vi var seks børn, og jeg får at vide, at du var den næstyngste i en flok på 2 drenge og 4 piger og alle navnene får jeg også: Ældst var Inger Beate, og efter hende kom Jørgen. Efter Jørgen kom så Anna Margrethe tæt fulgt af Eva Marie. Et og et halvt år senere kom du (Line) Filippa, og et år senere blev din lilebror Johan født. Igennem historien får jeg at vide, at din far ikke blev særlig gammel før han døde. Din mor Johanne, tog sig så af forretningen, og var købmand i Tranebjerg. Jeg tror, at hun må have været meget struktureret, og vi snakker om, at hun jo har haft rigeligt at se til, når hun både har haft købmandshandel og været alene med seks børn. Der var ikke nogen ansatte i butikken, så hun har selv bestilt varer, gjort rent og hentet varer ved færgen. De ældste hjalp så til i hjemmet, og sørgede for, at de yngste fik lavet lektierne

15 til tiden. En sjælden gang imellem tog I en tur til Jylland, hvor I besøgte familien. Det var dog ikke noget, som skete hver uge, da det var forbundet med 2 timers sejltur hver vej. Din mand Thyge, lærte du at kende i en alder af 16 år. Han kom fra Roskilde, og var rejsende som det hed dengang, og det var jo også i den forbindelse, at hans vej kom forbi Samsø. I to fandt melodien, blev gift og du drog med ham til Roskilde, hvor du fik arbejde i Kontanten. Hen ad vejen blev I beriget med både en datter og en søn, der begge har klaret det godt, og stadig er bosat i Roskilde, hvor de jo også er opvokset. Selvom du flyttede fra Samsø som ung pige, kan jeg forstå, at øen fylder meget i dit sind, og du fortæller mig også, at du med din familie har holdt utallige ferier på øen, hvor I har boet i barndomshjemmet. Jeg spørger på et tidspunkt, om du vil fortælle mig om alle de mange billeder du har både stående fremme og hængende på væggen. Det vil du heldigvis, og vi konkluderer begge, at du bestemt har mange fælles træk med din mor. Der hænger også nogle meget flotte malerier af købmandsgården på Samsø og også af det kæmpestore hus, som lå lige overfor, og som viser sig at være dit barndomshjem. Nu kan jeg så pakke mit lille husmandssted helt væk, for der er ingen sammenligning overhovedet! Vi snakker lidt igen om barndommen, og jeg vil jo også gerne vide lidt om, hvad man som barn lavede efter skole, når lektierne var klaret. Du fortæller mig, at du har gået til dans, og at du også har spillet klaver. Der er dog ikke noget rungende Ja fra dig, da jeg forsøger at få dig med ud og spille på klaveret her i huset. Billederne er fra begyndelsen af 1940'erne og taget ved købmand Klejs butik

16 Jeg har fundet lidt billeder og historie på internettet om Købmandshandelen og navnet Kleis, som er dit ungpigenavn: KLEIS, BESSER KØBMANDSHANDEL: 2 generationer af købmænd i Besser. Det første billede viser Ole Klejs din far, som jo også var far til Jørgen Kleis som ses på næste billede. Jørgen Kleis sidder på sit kontor i købmandsbutikken. Jørgen Kleis solgte i 1979 købmandsbutikken til Erling og Wilma Martinussen....

17 Om navnet Skrevet af: Michael Klejs, 06/12/2005 I Danmark er Klejs ikke noget udbredt slægtsnavn. På Samsø har det til gengæld været brugt i århundreder. Frederik Poulsen nævner i Efterretninger om Samsø, at navnet kendes tilbage fra Opslag i kirkebøger, søruller og folketællinger mv. bekræfter, at navnet er brugt på Samsø i hele 1700-tallet og i årene efter. I 1700-tallet var det især i Kolby, Haarmark og Pillemark, der var personer med navnet. Jeg hedder selv Klejs. Den første i min slægt, som vi med sikkerhed ved benyttede navnet, er min tiptipoldefar. Ved sit første barns dåb i 1816 indskrives han nemlig i kirkebogen med navnet Hans Olesen Klejs. Han er født i Haarmark i 1784 og slår sig ned i Besser i begyndelsen af 1800-tallet. Barnet fra 1816 blev den første købmand i Besser med navnet Klejs. Gennem fire generationer gik butikken i arv fra far til søn. Den sidste, min farbror Jørgen Klejs, stoppede i Det er stadig et ubesvaret spørgsmål, om min tiptipoldefar, Hans, knyttede navnet Klejs til sig, efter han kom til Besser, eller om han hed det, allerede før han kom. Men bare ikke brugte det konsekvent. Til gengæld er jeg ret sikker på, at det alene er Hans efterkommere, der i dag bærer Klejs som slægtsnavn. Derudover er der en hel del, som har Klejs, som mellemnavn, og de er ikke alene efterkommere af ham. Klejs eller Kleis Der findes både Kleis ere og Klejs ere. I ældre tid blev navnet som hovedregel stavet med i, og på landsplan er der da også flest, der hedder Kleis. I gamle dage, var der ikke en egentlig dansk retskrivning, og i og j blev brugt synonymt. I min familie har vi brugt j siden slutningen af 1800-tallet. I 1905 fik min oldefar navnebevis på navnet Klejs. En stor tak til dig Filippa. Det har været berigende og meget hyggeligt. Knus Hanne.

18 Sommertur til præstegården i Lundforlund: Onsdag den 10. maj var der igen i år foredrag og fælleskaffebord i teltet i præstegårdshaven. Lars bød velkommen til foredragsholder, pianist og teolog Eva Meile, og de mange fremmødte gæster. Sædvanen tro, slog Mai Larsen tonen an til fællessang, hvorefter kaffe, nybagte boller og utallige lækre lagkager blev serveret. Eva Meiles foredrag handlede om emnet: folk/folket, der er lig med 1. personer, mennesker 2. nation, befolkning, de mennesker der bor i et land 3. mandskab, arbejdskraft 4. menighed, Guds folk. Indimellem blev der sunget fra sangbogen bl.a. Den danske sang, af Carl Nielsen og Jeg er havren af Jeppe Aakjær. Lars sluttede eftermiddagen af med at takke Eva Meile for foredraget, og efter den afsluttende fællessang holdt bussen parat, og turen gik atter hjemad. Om det var foredraget eller det altid overdådige kaffebord der trak mest, skal være usagt, i hvert fald var det, som altid, en rigtig hyggelig eftermiddag. Tak til menighedsrådet for den store indsats. Hilsen de frivillige : René, Korna, Elin og Else.

19 Cafémøde i Bjergbyparken Dato: 18. juni 2015 kl i festsalen. Dagsorden: Ordstyrer: Annegrete Referat: Referent: Hanne Annegrete byder velkommen til Christine, der er ansat som sygeplejerske frem til oktober. Status på de røde bygninger er, at vi har undersøgt bygningerne for skimmelsvamp, og der er ikke fundet spor i bygningerne. Der er i tagkonstruktionen, men det er påvist tidligere. Vi aftaler et eden gruppe møde før sommerferien. Spørgsmål til Eden i fremtiden? Eden fortsætter, og vi går vejen sammen. De midler som er afsat til personaleudvikling, vil blive brugt til edenudvikling. Der bliver også tre edendage for medarbejderne i august måned. Sjov Motion fortsætter. Stadig - uden brugerbetaling for beboere. Annegrete påtænker at invitere alle familiemedlemmer og beboere til møde efter sommerferien. Nyt fra o De 3 hjem: o Violen: Status på fuglenes flytning? Syrenens beboere giver udtryk for, at de ikke ønsker fuglene. Der træffes en fælles beslutning om, at Annegrete og Hanne finder et nyt hjem til fuglene. Gerda er sovet ind på sygehuset i nat. Før vores møde i dag slutter, synger vi en sang for hende. o Rosen: Fra Hans Aage kommer en stor tak til Annegrete for velkomsten ved Cafémødet. Det er som i gamle dage, og der er ros for måden at holde cafémødet på.

20 René havde arrangeret tur til Sophienholm i går. Opfordring til at komme med ønsker til ture. Opfordring til at invitere andre plejehjem til bocciaturneringer. Ønske om nogle at spille kort med. o Syrenen: Frede efterlyser og ønsker at vi ikke lave for meget om på det der foregår, og vi skal være bedre til at informere. Frede foreslår en petanguebane. Annegrete og René undersøger muligheden. Christine foreslår at bruge petanguebanen i Fådrup indtil evt. bane her. Hanne informerer om Pernilles aktiviteter hen over sommeren. o Familiemedlemmerne: Intet nyt. o Medarbejderne: Velkommen til Orla som købmand. Nyt fra Ældrerådet v/leif Jensen: Intet nyt. o Næste Cafémøde er den 26. august 2015, kl Luna

21

22 Vind en præmie for månedens bedste forslag til en aktivitet! Vinderen findes ved lodtrækning, og vil blive offentliggjort i næste nummer af Bjergby Posten. Vinderen trækker næste måneds vinder. Den vundne aktivitet vil blive gennemført inden månedens udgang. Hilsen SOFUS Holdet fra Violen. Navn: Dit forslag:

23 I maj måned var Sisse, Filippa, Orla, Egon, Tove og Helen på en ferietur til Rømø. Vi er så heldige, at de har skrevet dagbog på turen og de vil her dele deres oplevelser med os: Mandag den 4. maj: Vi tog afsted fra Bjergbyparken kl med Helen som chauffør. Ved omfartsvejen var der sket en ulykke, hvor 200 grise og deres transport, var forulykket på vej til motorvejen mod København. Turen over broen var meget diset. Efter vi kom godt over Fyn og havde passeret Tønder/Ribe med et par pauser - endte vi på Perlen i Skærbæk, som er et godt spisested med god mad. Derefter til Skærbæk og handle lidt ind (ikke at forglemme de våde varer). Så gik turen til Rømø, hvor vi ankom til huset, og alle fik en seng at sove i. - Herrerne fik hver deres værelse, og vi piger sover sammen to og to. Kaffen blev nydt på terrassen, hvor Egon servicerede os.

24 Herefter tog vi en tur til Havneby, hvor Egon købte røgede ål til aftensmaden. Så kørte vi en lille tur til Lakolk og nød Vesterhavet selv bussen var næsten i bad! Helen og Egon tjekkede alt OK. Så var vi en tur på den anden del af Rømø, hvor Egon kiggede forsvarets område efter med kikkert. Aftensmaden, som fik vi hjemme i huset var koldt røget ål og laks med en lille eller to til halsen. Så var der hygge til aften, og alle var vi lidt/meget flade efter en meget aktiv dag.

25 Tirsdag den 5. maj: Efter en forholdsvis rolig nat (Tove måtte op et par gange), stod Egon op som han plejer ca. kl Kom ind i stuen og fik et chok!!! Helen sov på sofaen! Han fik dog hurtigt vækket hende og fik lavet morgenkaffen, hvorefter hans strømper blev klaret. Lidt efter lidt var alle oppe, og vi nød et dejligt morgenmåltid. Bagefter gik turen til Højer Sluse langs vandet fra Rømø. Vi var ude, og gik helt op til den store sluse. Det var en lang tur med blæst i håret, men alle klarede den.

26 Bagefter gik turen til Tyskland, hvor vi alle fik handlet lidt ind. Damerne gik deres egen indkøbstur de tog ud på lageret, så Tove måtte sætte efter. Hjemturen gik gennem Møgeltønder, hvor vi kørte langs med Schackenborg, og fik set lidt af det smukke gamle miljø og de meget kønne huse. Frokost tog vi i Tønder. Vi delte os op, da nogen ville på café og andre hellere ville i pølsevognen og have en god gammeldaws hotdog (med det hele ). Hjemturen fra Tønder gav både vand og lyn, men da vi kom til Rømø skinnede solen igen. På vejen var vi omkring fiskehandleren og fik div. fiskeretter med hjem. Lidt trætte efter turen slappede vi af med lidt kaffe og kage. Der var bestemt aftensmads-hygge med både øl, snaps og god mad, og vi snakkede om dagens forløb og specielt vejret. Bagefter slog vi alle maver, og slappede af med en god gammel dansk film på ja, Charlie og et par glas rødvin.

27 Onsdag den 6. maj: Vi stod alle tidligt op og spiste morgenmad. Vi ville ud og se på hele Rømø. Vi startede med kirken og kirkegården. Egon var overrasket over, at der var stensætninger omkring gravstederne i stedet for buksbom. Bagefter tog vi til Naturcenter Tønnisgård, hvor vi bl.a. så film om byggeriet af dæmningen. Så gik turen til Kommandørgården, som er en gammel rig slægtsgård fra 1700 tallet.

28 Nu var det så ved at være middag, og vi skulle finde et godt sted at spise. Vi kørte mod Lakolk, og ja, vi måtte jo lige køre en tur på stranden igen, før vi fandt frokosten på Lakolk s butiksgade. Så fik vi handlet lidt, inden bussen igen kørte på sight-seeing. Vi kørte til Sønderstrand, hvor vi igen kunne køre helt ud til vandet. Her så vi en flok turister, som kørte i vandet fra Sønderstrand til Lakolk. Bagefter kørte vi ud og spiste pandekager med is. Godt mætte og lidt trætte, tog vi til Holm s Fiskehandel og fik en masse forskellig fisk (mums). Endelig gik turen hjemad alle slappede af nogle mere end andre. Vi passede maden til, til aftenhygge med øl, snaps og fisk. Snakken gik højlydt om dagens tur og oplevelser/input og om vejret. Torsdag den 7. maj: Egon var tidligt i fuld gang, og kl var kaffen klar. Alle kom op og vi spiste en god solid morgenmad før hjemturen. Alle pakkede sammen og vi fik gjort rent, så vi kunne vendt næsen hjemad kl. ca Frokosten spiste vi i Nyborg helt tæt ved broen. Hjemme kl trætte, men fulde af gode oplevelser og masser af socialt samvær. PS: Trods vejrmeldinger og varsler om skybrud, havde vi fantastisk vejr på hele turen. Citat, Egon : Solen følger os, hvor vi er. Vi glæder os til næste gang Sisse, Filippa, Orla, Egon, Helen & Tove.

29 Sankt Hans aften i Bjergbyparken Aftenpigerne stod som vanligt for planlægningen af Sankt Hans aften i Levehjemmet. De havde sendt indbydelser ud, sørget for menuen og for, at vi kunne sætte os til rette ved de meget smukt dækkede borde. Så blev vi budt velkommen, og efter et par sange fik vi først en flot og lækker forret.

30 Den blev fulgt af en mindst ligeså lækker hovedret, som måtte sættes på plads med endnu en sang. Da bordene var ryddet kom det store øjeblik, som mange af os havde set frem til med store forventninger. Igen i år gik løftet om Elses hjemmelavede rabarberkage til kaffen. Uhhhmmm. (Tusind tak, Else. Et stort arbejde du laver, til fryd og stor glæde for os alle). Efter kaffe og kage var det blevet tid til, at komme ud til bålpladsen, hvor Jens havde sørget for, at både bål og heks stod klart. Heksen havde vores herlige dagplejere og børnene kreeret, og vi må sige, at hun var lige så styg som hun skulle være.

31 Igen i år, var langt de fleste naboer samlet på græsset rundt om bålet imens børnene hyggede sig med hinanden i det skønne vejr. Det blev en dejlig aften med bål, båltale og naturligvis midsommersangen. Aftenpigerne havde hyret Annegrete som båltaler, og jeg har været så heldig, at få lov til, at sætte en kopi af den, her i Bjergby Posten: Tale til Sankt Hans fest i Bjergbyparken 23. juni 2015: Skt. Hans er en skøn tradition. For de fleste af os handler det om at fejre midsommeren og de lyse nætter. Udsigt til forhåbentlig - bedre vejr og ferie med vores familier. Oprindeligt var Skt. Hans en kristen tradition. Nemlig fejringen af en helgen Johannes Døberen, som har fødselsdag den 24. juni og med udsigt til, at det er jul om et halvt år. I folketraditionen er der en generel opfattelse af, at hekse er særligt aktive på magiske helligaftener som denne. Og på den måde er det nok sådan, at midsommerilden er blevet koblet med brændinger på bålet. Så ilden har gennem tiden været brugt til at afværge det onde.

32 Men midsommerbålet var også en række andre ting i de oprindelige bondesamfund nemlig en social skik, hvor man kunne mødes og fejre lyset og den danske sommer i fællesskab. Nøjagtigt lige som den er her i aften en social skik, som samler mennesker på tværs af alder, erhverv og politisk ståsted. I dag har jeg været leder af Levehjemmet Bjergbyparken i 23 dage. Jeg vil gerne sige tak for den tillid, som jeg hver dag møder via kontakten med hjemmets beboere, familierne, vores mange gæster, frivillige og alle medarbejderne. Jeg har ikke været her så længe, men jeg har lagt mærke til én ting nemlig, at jeg er landet på et helt usædvanligt sted. Det er første gang, at jeg oplever, at der allerede efter en uge står to ledere fra den lokale skole og daginstitution på mit kontor og hilser mig velkommen. Tak til jer for det. Også tak til medarbejderne, vores dagplejere, dagplejebørn, vores venskabsklasse på skolen, frivillige, familierne og vores naboer for jeres måde at tage imod mig på. Den modtagelse har jeg været meget glad for. Levehjemmet Bjergbyparken har været igennem et skifte fra at være institution til at være et hjem. Og hvad betyder det skifte så? Det der er kendetegnet for et hjem er, at her skal det gode liv leves her skal man ikke kun plejes. Og betydningen af, hvad et godt liv er, er meget forskelligt. Det afhænger af øjnene der ser. Så når I kigger op mod Levehjemmet, ser I ikke en institution. I ser et hjem, der er en del af dette lokalsamfund. I ser et hjem med 36 forskellige mennesker, der har lige så mange forskellige livshistorier. I ser 36 mennesker der - ligesom du og jeg - gerne vil leve et godt og værdigt liv. Jeg glæder mig til fremadrettet at være med til at sikre Levehjemmets fortsatte rejse mod liv, der forebygger ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed. Det er tre plager, som ingen mennesker behøver at blive udsat for i det Danmark, vi bor og lever i. Jeg tror på, at vi med sproget kan være med til at skabe forandring. Bare tænk på den store forskel der ligger i at sige, at jeg bor i et Levehjem i stedet for at sige, at jeg bor på et plejecenter. Med den måde vi taler til og med hinanden på, kan vi sammen skabe et bedre samfund, som er inkluderende og bygger bro til hinanden. Det oplever jeg, at I er rigtig gode til her i Slots Bjergby og Hashøj. Jeg tror på, at det folkelige liv, som I sammen har skabt her, er det, der er med til at skabe fremtidens Danmark. Der er meget mere fremtid i de fællesskaber og de diskussioner, vi kan have med hinanden her lokalt - end der er i alt det, der foregår inde på Christiansborg. Lad os snakke sammen om, hvordan vores børn trives bedst muligt. Lad os snakke med hinanden om, hvordan vi kan skabe arbejdspladser, hvor folk er glade for at gå på arbejde og ikke bliver syge af det. Lad os snakke med hinanden om, hvad et godt liv er, når man bliver ældre. Lad os snakke sammen om hvilke holdninger og værdier, vi hver især synes, vi skal give videre til de kommende generationer. Og lad os snakke sammen om, hvordan livet kan give bedst mening uanset alder. Det vigtigste er ikke, at vi er enige. Det vigtige er, at vi snakker med hinanden om det og respekterer vores forskelligheder.

33 Lad os have mod til at åbne døren for hinanden også for dem, som har et anden etnisk oprindelse end os selv, et andet politisk ståsted eller en anden social baggrund. Lad os opfostre vores børn og børnebørn, så det ikke kun handler om, at de skal blive uddannet til at indgå på arbejdsmarkedet, men også til, at de bliver livsduelige at de bliver dannet som mennesker. Dannet på den måde, at man kan omgås andre og dannet på den måde, at man også føler, at verden kommer én ved. At man har et ansvar for andre mennesker og den virkelighed, man nu lever i. Det er dannelse for mig. Da jeg var på arbejdet i går, så jeg et smukt billede, som på alle måder var symbolsk for et fællesskab, som giver mening. Fire dagplejemødre kom rullende forbi mit kontor i går formiddags med den heks, som I nu ser på bålet foran jer, i én af barnevognene. Halm er blevet forvandlet af små hænder og engagerede voksne til den flotteste heks, jeg nogensinde har set. De kom og delte deres begejstring med os - og samtidig var de så trygge ved at være i vores hjem, at der var plads til for de små poder at vise navler for hinanden og løbe ned for at kramme 103 årige Astrid, som var på vej ned af gangen i sin kørestol. Jeg fik faktisk en klump i halsen ved det syn, der mødte mig og jeg kunne mærke, at JA, det er det her, det handler om. Relationer, varme og nærvær. Jeg vil gerne sige stor tak for, at I har villet kreere denne fine heks til os alle sammen og tak fordi, I gæster vores hjem og spreder så meget livsglæde omkring jer. Det betyder rigtig meget for alle os, der bor og arbejder her. Forleden læste jeg en artikel skrevet af en 33 årig journalist Ea Ørum. I en uge flyttede hun på et plejehjem for at mærke, hvordan det er at være gammel. Hun boede på sit eget værelse. Hun blev hejst op og ned med lift. Hun kom i kørestol. Hun fik liggesår. Og hun kom ikke ret meget uden for i seks dage. Og hvordan oplevede hun så det? Hun fik smerter af det passive liv. Hun blev nedtrykt af mangel på ømhed og kontakt. Højdepunktet for hende var, da plejehjemmets ældste beboer holdt hende i hånden til en fest i plejehjemmet. Til slut i hendes artikel skrev hun, at hun ønsker for sin egen fremtid, at der kommer meget mere HJEM og fælleskab end det, hun havde oplevet i plejehjemmet. Og det er netop det, vi arbejder for at skabe i Bjergbyparken. Vi bliver alle sammen gamle, og derfor har det en stor betydning, at vi alle tager aktivt del i at skabe et hjem for ældre hvor livet også kan leves, selv om man er nået til den sidste del af ens liv. Derfor ved jeg også, at det giver stor mening for beboere, medarbejdere, pårørende og frivillige og for mig, at vi er en aktiv og inkluderende del af lokalsamfundet - og vi er med til at gå nogle nye veje og vise vores omverden, at det kan gøres anderledes. Det vil vi fortsætte med. Min vision som leder af Bjergbyparken er, at vi er sammen om at skabe et levedygtigt fællesskab i lokalsamfundet, hvor man lever et liv med hinanden, som rækker langt videre end det, at man bare bor dør om dør. Hvor der er nærhed og fysisk kontakt.

34 Hvor der er tryghed og omsorg. Hvor der er plads til glæde og latter. Børn og dyr. Og hvor man hver især bliver set, mødt og anerkendt, som det menneske, man er. Det er det, jeg vil arbejde for som ny leder her på stedet. Tusind tak til Aftenpigerne og de frivillige for en skøn aften, og også tak til alle, der som deltagere, var med til at gøre denne Sankt Hans til en god oplevelse for os alle. Hanne. Bjergby Posten har modtaget: Vi vil gerne sige tusind, tusind tak for en rigtig dejlig Sankt Hans aften i Bjergbyparken. I aftenvagter og frivillige har gjort en fantastisk indsats, og det har været en fornøjelse at være beboer/gæst. Vi har fået utrolig lækker mad, og i skal have stor tak for det hele. Mange hilsner fra Tove & Bent Violen.

35 Krolf og sommermotion Pernille holder ferie i hele august måned. Derfor har hun planlagt nogle krolf- og motionsdage i juni og juli, hvor alle, der har lyst, kan swinge arme, ben og krolfkøller. Motionsdagene kan indeholde alt fra gåture, stolegymnastik til vi synger sange eller spiller boccia alt efter hvad I har lyst til. Krolf: Motion: Tirsdag den 30. juni kl i haven Tirsdag den 7. juli kl i haven Onsdag den 1. juli kl Torsdag den 2. juli kl Mandag den 6. juli kl

36 Krolf og hygge i haven:

37

38 Invitation til møde for beboere og deres familier Onsdag den 2. september 2015 klokken i festsalen Jeg vil meget gerne invitere dig og din familie til et aftenmøde, hvor vi kan møde hinanden og hvor I kan høre om de tanker jeg gør mig om fremtiden for Levehjemmet Bjergbyparken. Jeg er også meget interesseret i, at høre dine og din families tanker om hvordan vi sammen kan skabe et godt liv her i Levehjemmet for dig og for hinanden. Levehjemmet Bjergbyparken har opnået Eden certificering. Og hvad betyder det? Til at drøfte det, har vi inviteret Karin Dahl og Aase Porsmose fra Eden Denmark, som har været igennem hele processen sammen med os og som skal hjælpe os med den fortsatte rejse ift. at bevare og videreudvikle alle de gode værdier og det indhold der ligger i at være et Eden hjem. I får også lejlighed til at møde Levehjemmets sygeplejerske Christine Damskier. Program Velkommen v/leder Annegrete Dall Visby og medlem af Bjergbyparkens Eden gruppe, Hans Aage Jensen Smørrebrød, øl og vand Oplæg om hvad det betyder, at være Eden certificeret v/ landskoordinatorer for Eden Denmark, Karin Dahl og Aase Porsmose Snak og opsamling på oplæg og drøftelser og hvad skal vi arbejde videre med? Tak for i aften Af hensyn til forplejning er tilmelding nødvendig via dit hus eller via til: senest mandag den 24. august. Jeg glæder mig til en hyggelig aften Med venlig hilsen Annegrete Dall Visby Leder af Levehjemmet Bjergbyparken

39 REPARATION M.M. AF PRIVAT TØJ TILBYDES AF: Liselotte Hansen Slotsbjergbyvej Slagelse Mobil: OPLÆGNING AF BUKSER, KJOLER, NEDERDELE M.M. SKIFTN1NG AF LYNLÅSE SMÅREPARATIONER STØRRE REPARATIONER SYNING AF GARDINER OPLÆGNING AF GARDINER HVAD SKER I JUNI 2015 :

40 DAG: DATO: HVAD SKER: TIDSPUNKT: Onsdag 1. juli Formiddag: Motion med Pernille Torsdag 2. juli Formiddag: Motion med Pernille Fredag 3. juli Formiddag: Købmanden holder åbent Mandag 6. juli Formiddag: Motion med Pernille Tirsdag 7. juli Formiddag: Dagplejebørnene er her. Boccia i festsalen Eftermiddag: Mai synger hos Violen Krolf i haven m/pernille Fredag 10. juli Formiddag: Købmanden holder åbent Tirsdag 14. juli Formiddag: Dagplejebørnene er her. Anne-Grete holder åbent i Frisørsalonen. Vi spiller Boccia i festsalen Onsdag 15. juli Formiddag: Gudstjeneste i Udsigten Fredag 17. juli Formiddag: Købmanden holder åbent Tirsdag 21. juli Formiddag: Dagplejebørnene er her.

41 Vi spiller Boccia i festsalen Eftermiddag: Mai synger hos Violen Fredag 24. juli Formiddag: Købmanden holder åbent Tirsdag 28. juli Formiddag: Dagplejebørnene er her. Anne-Grete holder åbent i Frisørsalonen. Vi spiller Boccia i festsalen Eftermiddag: Mai synger hos Violen Onsdag 29. juli Formiddag: Gudstjeneste i Udsigten Fredag 31.juli Formiddag: Købmanden holder åbent Solnedgangen Sankt Hans aften fra Bjergbyparken.

42 BJERGBYPARKENS HJEMMESIDE: På hjemmesiden kan du hente informationer om både Venneforeningen, boligtyper, aktuelle aktiviteter og masser af andre ting. Vi håber at hjemmesiden vil være til stor glæde for alle, der er interesserede, og vi modtager meget gerne ros/ris eller gode forslag til ændringer og tilføjelser til hjemmesiden. TELEFONNUMRE: Hovednummer/Kontor : Annegrete Visby, Leder : Violen direkte : Syrenen direkte : Rosen direkte : Køkkenet : Mobilt hovednummer svarer hele døgnet : Boligselskabet Sjælland :

Ellen og Tina har travlt med snakke øhhh strikketøjet.

Ellen og Tina har travlt med snakke øhhh strikketøjet. Ellen og Tina har travlt med snakke øhhh strikketøjet. På tur til Munke Bjergby & Sorø en dejlig solrig dag. Kære læsere. Luna er lige kommet ind til mig. Søgende går hun rundt og småpiver lidt. Jeg nusser

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Luna i legehumør: Kommer I?.

Luna i legehumør: Kommer I?. Luna i legehumør: Kommer I?. Den skønne have tager sig rigtig godt ud i juli. Kære læsere. Så er det altså nu, at vi træder ind i den sidste sommermåned. Selv gør jeg det med et stort smil i hele ansigtet,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 9. årgang nr 51 juli-august 2012 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen,

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus.

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus. Maj 2014 Nyhedsbrev fra Balle Børnehus. Så er det vist kommet til den tid, hvor et nyhedsbrev er på sin plads. Der er flere ting, vi tænker, der vil være rart at få formidlet ud til jer forældre. Fælles

Læs mere

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet Riis Friplejehjem Lev livet hele livet 1 Indhold Et trygt hjem sammen med hinanden lev livet hele livet Aktiviteter en hverdag med aktiviteter og samvær Hjemligt duften af mad lejligheder med udsigt til

Læs mere

Niels Rasmussen d. 11.11.11

Niels Rasmussen d. 11.11.11 I mange år har jeg leget med ord, første gang jeg husker var i forbindelse med en lejr for ca. 25 år siden. Jeg husker det handlede om alle vores men er, men der kom en mand Senere har jeg gjort det i

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Generalforsamling

Generalforsamling Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Nov. 2012 29. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk Generalforsamling Struer Folkedanserforening afholder ordinær Generalforsamling mandag d. 21. januar

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013. Stensnæsskolen Juli 2013 Nyhedsbrev Årgang 12 Nummer 7 I dette nummer: Skolebus 1 Nye ringetider 2 0.A på Thorup Hede 3 5.A s piger på bytur 4-5 Venskabsklasser 6-8 4.A i Sverige 8-10 2.A laver e-bøger

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Hovergården JUNI 2017

Hovergården JUNI 2017 Hovergården JUNI 2017 Pinsebrunch Torsdag den 1. juni kl. 10.30 12.00 Café Oasen Aage Ernstsen spiller på klaveret Pris 62.50 kr. Tilmelding i Café Oasen senest tirsdag den 30. maj eller tlf. nr. 3038

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Esther og Irma hygger sig

Esther og Irma hygger sig Esther og Irma hygger sig Aksel og Lars hånd i hånd Kære læsere. December måned i Bjergbyparken har både budt på traditionsrig julehygge, travlhed og masser af mad. Igen havde vi mange gode besøg af børnene

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 24 maj / april. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Festudvalget Avisen udkommer januar, marts, maj,

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 Redaktionen: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Industrialiseringen i 1850-1950

Industrialiseringen i 1850-1950 Industrialiseringen i 1850-1950 I det herrens år 1845 klokken var 4 om morgenen, jeg Augustus Vitolius på 15 år var på vej ud på marken for at høste sammen med min hjælpende karl. Vi havde lige hentet

Læs mere

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 13. sept. 2013 Rød alene hjemme

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 13. sept. 2013 Rød alene hjemme Rød alene hjemme En flot, prikket tekande i keramik, skabt af Anna fra 1. kl., præsenteredes stolt på kontoret i mandags. Den strålede i stedet for solen, der havde gemt sig bag et dagsregnvejr. Oles og

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold marts 2013.

Rejsebrev fra udvekslingsophold marts 2013. Rejsebrev fra udvekslingsophold marts 2013. Mit navn er Helle Maria Geertsen og fra den 4 marts til den 15 marts, var jeg sammen med, min hold kammeret Line Hansen, i Baskerlandet i praktik. Vi var 2 dage

Læs mere

Christian Bruuns jul 1917.

Christian Bruuns jul 1917. Christian Bruuns jul 1917. Oversat til nudansk og med nutidig retskrivning står der: D. 25./12. 1917. Kære forældre og søster. Vil hurtigt skrive et par ord inden middag. Det var altså den fjerde juleaften

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2017 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82/ 73 60 82 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær,

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Kalender: Syddjurs Friskole Ugebrev oktober 2016

Kalender: Syddjurs Friskole Ugebrev oktober 2016 Syddjurs Friskole Ugebrev 40 7. oktober 2016 Ugebrevet udkommer normalt hver fredag. Indlæg sendes senest torsdag kl. 20.00 til syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com Kontornyt uge 40 Kalender: 10-11/10:

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015 Beboerbladet Plejecenter Egely Maj 2015 1 Om dette nummer Kære beboere, pårørende, personale og frivillige Da vi netop er blevet adskilt fra Rosenhaven og fremtidigt hører sammen med Kirstinehaven, vil

Læs mere

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår.

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår. Plejecenter Skovvænget December 2015 Anitta skriver I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. 2 Værd at vide.. 3 Bruger/ pårørenderåd Høreomsorg Venner af Skovvænget 4 4 4 Aktiviteten 5 Billeder

Læs mere

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Af naturvejleder Villy K. Hansen, Naturstyrelsen Vendsyssel Da det kan være alt for sjældent at handicappede kommer ud i naturen, har Naturstyrelsen Vendsyssel

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Fra 1. august og et halvt år frem har vi været så heldige at få tilbudt gratis ansættelse af en studerende fra den Pædagogiske Assistent Uddannelse

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

FALKEPOSTEN. September

FALKEPOSTEN. September FALKEPOSTEN September 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

God sommer til alle på Bakkelandet

God sommer til alle på Bakkelandet Fredagsbrevet Light uge 26 26. juni 2015 Sommerskole 2015 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk Indhold De sidste dage.. Sommerskolen.. Nye

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere