Annegrete og Orla havde også en hyggelig Sankt Hans aften.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Annegrete og Orla havde også en hyggelig Sankt Hans aften."

Transkript

1 Annegrete og Orla havde også en hyggelig Sankt Hans aften. Luna er især vild med boldene til krolf.

2

3 Kære læsere. Her, på vej ind i juli måned, ser det nu ud til, at varmegraderne endelig har fundet vej til de nordlige breddegrader. Det passer jo helt fantastisk, når nu langt de fleste alligevel har rettet deres fokus mod den kommende sommerferie. Ferie hmm, ja, det er jo altså ikke alle, der holder ferie. Vi har jo fx lige budt velkommen til de afløsere, som jo netop har meldt sig til, at arbejde her hele sommeren. Vi har også lige budt velkommen til husets nye sygeplejerske Christine, som heller ikke lige forsvinder i ferie-mylderet. På andre fronter bliver det en lidt ferie-ramt måned, hvor flere af de ting, der plejer at foregå ligger stille. Det er dog kun for en kort periode, og det kan jo så evt. give bedre plads til en ekstra bustur til stranden efter is. I slutningen af juli har jeg også holdt ferie, og så vil jeg lige så stille begynde, at kigge mig om efter en ny medspiller til Bjergby Posten. Det har afgjort været til stor hjælp og fornøjelse for mig, at have haft Gerda ved min side, og lige så svært har det været, at acceptere, at de sidste måneder for hende har været præget af sygdom. Hos købmanden har jeg en ny aftale med Orla, hvor han hver anden fredag vil træde til. Det er jeg rigtig glad for, og jeg venter mange fornøjelige timer sammen med dig, Orla. Endelig vil jeg ønske jer alle en rigtig dejlig sommer, hvor jeg håber, at I får ladet batterierne op til et brag af en Hashøjfest. Jeg glæder mig! -Indlæg til næste nummer af Bjergby Posten, kan afleveres hos Hanne senest d. 29. juli Alle er meget velkomne til at skrive i/til Bjergby Posten. Mange sommer hilsner fra Hanne.

4 Sommerhilsen Fra Annegrete Dall Visby Allerførst vil jeg sige tak for min første måned som leder af Levehjemmet Bjergbyparken. Jeg har mødt mange dejlige mennesker, med nærvær, engagement og lyst til at gøre noget for hjemmet, uanset om man bor her, besøger os, eller arbejder her. Det har været dejligt at opleve. Eden i Bjergbyparken Nye øjne, ser som bekendt nye ting man kan gøre. Jeg vil gerne starte med at sige, at Eden er kommet for at blive i Bjergbyparken. I har haft en rejse sammen, og jeg vil gøre alt for, at den rejse fortsætter. Derfor skal vi have pustet liv i Eden igen, efter det har ligget lidt stille i den periode hvor Levehjemmet har været uden leder og uden sygeplejerske. Jeg har derfor truffet beslutning om, at vi skal have tre kursus dage i august/september måned, hvor nye medarbejdere kan blive indført i tankerne bagved Eden og hvor vi sammen kan se fremad. August måned bliver også den måned, hvor vi starter med Eden møderne igen. Ny centersygeplejerske Vi har netop ansat Christine Damskier som sygeplejerske. I første omgang i et vikariat og så slår vi stillingen op i august måned, hvor vi også skal have en proces omkring ansættelse. Der skal selvfølgelig være en beboer med i ansættelsesudvalget og Hans Aage Jensen er selvskrevet som medlem af udvalget. Hovedrengøring og store oprydningsdag I har måske lagt mærke til, at jeg har gået en del rundt i huset med Hanne, vores pedel og andre personer. Der er flere steder i huset, som trænger til oprydning og hovedrengøring. Derfor har jeg besluttet at vi laver en aftale med et eksternt rengøringsfirma, som vi kan komme godt i bund med rengøringen både i kælder og kvist. Inden da holder vi store oprydningsdag, hvor vi får sorteret de ting fra, som vi ikke bruger mere og som står og fylder, så det er svært at gøre ordentligt rent. Store oprydningsdag skal være en god dag, hvor vi også får hygget og snakket sammen på kryds og tværs. Det bliver i uge 33 og vi starter dagen med fælles morgenkaffe i festsalen, ligesom middagen også bliver i festsalen. Lykke og jeg sørger for, at der er ekstra hænder den dag. Alle er velkomne.

5 Hygge og varme Der er blevet afsat midler på budgettet i år til, at vi også kan få malet og vedligeholdt vores indvendige hus. Det er meningen, at der bliver nedsat en arbejdsgruppe bestående af medarbejdere, beboere og deres familier (hvis det kan lykkes at finde én eller to der har lyst). Det er mange år siden der er blevet malet rundt omkring, der er huller i væggene og afskallet maling på karme mm. Tanken er, at arbejdsgruppen sammen skal lave en plan for, på hvilken måde vi bedst får renoveret vores gange og køkkenarealer. Der bliver indkaldt til første møde i arbejdsgruppen i slutningen af august måned. Aktiviteter Gymnastik med Elin Mortensen fortsætter uændret og starter igen til september. Sjov motion starter igen medio august måned og det vil nu være en lokal idrætsforening I.F. Sørbymagle, som fortsætter sjov motion. Levehjemmet vil fortsat betale for deltagelsen. Møde for beboere og familier Den 2. september klokken inviterer jeg til en aften for beboere og familier, hvor vi kan møde hinanden og hvor I kan høre mere om Eden og vi sammen kan drøfte, hvordan vi kommer godt videre med processen. Der bliver også lejlighed til at få en snak med vores centersygeplejerske og med mig. Vi sørger for smørrebrød og deltagelse er gratis men tilmelding er nødvendig. Se invitationen længere inde i Bjergby Posten. Min dør er åben Jeg er meget interesseret i dialog med alle, uanset om du bor her, arbejder her eller du har familie her i Levehjemmet. Jeg tror på, at dialog løser mange udfordringer, problemer og misforståelser. Så lad os snakke sammen om det der fylder og lad os finde en løsning sammen. Min dør er åben men det kan være en god idé at aftale et tidspunkt. Du kan kontakte mig via mail eller via tlf Til slut vil jeg ønske jer alle en rigtig god sommer Venlig hilsen Annegrete Dall Visby Leder af Bjergbyparken

6 SMIL MED BJERGBY POSTEN!!! Kvindelige bilister kører aldrig forkert. De undersøger bare mulighederne for alternative ruter. De andre børn elskede at drille lille Peter, fordi de syntes han var lidt dum, og ikke havde for mange brikker at flytte med Deres favorit drilleri var at tilbyde ham valget mellem en 5ér og en 20ér og lille Peter tog altid 5 kr., og de grinede lige højt hver gang af hans dumme valg. En dag fik en ældre mand ondt af lille Peter og sagde til ham, at de drillede, og han skulle da tage de 20 kroner i stedet. Lille Peter svarede den gamle mand: - Tror du jeg er dum! Hvis jeg tager 20éren, så gider de ikke drille mig mere med det, og indtil videre har jeg tjent 200 kr. Hørt ved morgenbordet: Fruen: - "Hvor herligt! Jeg vejer et kilo mindre end i aftes!" Manden: - "Nå, men du har jo heller ikke lagt make-up endnu!" Hørt i klassen: - Kan nogen sige mig, hvorfor vi kalder vores sprog for modersmålet? spør' læreren. - Kan det ikke være, fordi en far ikke har så meget at skulle have sagt, spør' lille Per Sig ikke at danske mænd kun tænker på sig selv! I går så jeg fx en mand stå trofast i øsende regnvejr og holde paraplyen over sin kone i en hel time! - Men hun havde vist heller aldrig prøvet at skifte hjul før! Fra ordbogen: Foragt - Første del af et teaterstykke der spilles forrest på et skib. Hovmester - Sidste år blev titlen vundet af Karl Guth, der skoede 12 heste på en time. Indiskret - Serveres som regel på indisk restaurant. Kantlister - En person, der går meget stille helt inde ved husmuren. Pibetobak - Tobaksplante, der klemmer fingrene i døren. Støvregn - Når støvsugerposen eksploderer. Åkande - Bærbar beholder til opfyldning af udtørrede vandløb.

7 MÅNEDSOPGAVE Løs denne opgave: LØSNING: NAVN: BOLIG: Afleveres i postkassen i smilehullet senest d. 29. juli Tillykke til juni måneds vinder som blev: Bent Jensen - Violen - Gevinsten er på vej!

8 TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN TIL: 10 år 7. juli: Peter Simonsen (1943) Syrenen 28. juli: Hans Aage Jensen (1926) - Rosen BJERGBYPARKEN HAR MISTET: Gerda Aunskjær VELKOMMEN TIL: Else Marie Schmidt Rosen Ellen & Willy Larsen - Syrenen

9 Bjergby Posten har modtaget: Bjergby Posten har modtaget: GUDSTJENESTER I JULI: Onsdag den 15. juli kl i Udsigten. Onsdag den 29. juli kl i Udsigten. -Alle er velkomne.

10 FRISØREN KOMMER : Tirsdag den 14. juli. Tirsdag den 28. juli. NYT PÅ MEDARBEJDERSIDEN: VELKOMMEN TIL: Christine, sygeplejerske, som skal være i hele huset. Samet, løntilskud, som skal være hos Jens i 13 uger. Alle vores sommerferie afløsere: Charlotte P. dag Gry dag Britta dag Christine dag/aften Charlotte H. aften Benno nat Dania, SSH elev, som startede den 29.juni og er hos på Rosen. Stine, SSH elev, som starter den 20.juli og skal være hos Violen. Sanne, SSA elev, som også starter den 20.juli og skal være hos Violen.

11 BOCCIA Hver tirsdag kl Kom og få en hyggelig time, med Boccia og socialt samvær sammen med vores instruktør René. I en pause drikker vi en kop kaffe. SJOV MOTION: Sjov motion er en del af Motionscaféerne i Slagelse Kommune. Det er et tilbud til alle borgere med hukommelsesbesvær/demens og pårørende. Vi mødes i Bjergbyparken hver mandag kl Vi starter med en halv times opvarmning/leg/gymnastik. Derefter drikker vi kaffe med frugt eller andet til, før vi slutter af med 15 minutters træning med rekvisitter. Instruktørerne er René, Elin og Else.

12 Adresse- og telefonliste på bestyrelsen i Venneforeningen Bjergbyparken. Formand: Preben Edholm Mølletoften Slagelse Tlf.: , mail: Sekretær: Tove Edholm Mølletoften Slagelse Tlf.: , mail: Kasserer: Carsten Poulsen Baggesensgade Slagelse Tlf.: , mail: Heidi Olsen Ærøvej 64, st th 4200 Slagelse Mail: Anni Korfitzen Baggesensgade Slagelse Tlf.: Venneforeningens arrangementer i 2015: 3. maj 2015: forårsfrokost for beboere og pårørende. 18. okt.2015: hyggeeftermiddag for beboere. 13. dec.2015: julehygge. Medarbejderrepræsentanter: Helen Frost Mail: Bilagskontrollanter: Jørgen Kjeld Jørnsgård, tlf.: Ole Christiansen, tlf.:

13 Valdemarsdag: Vi nød de nye danske kartofler og de friskfangede rødspætter med persillesovs. Traditionen tro var der øl, vand og snaps til maden. I Levehjemmet er der også tradition for, at vi spiser danske jordbær mælk og fløde til dessert, og det havde vi ikke ændret på.

14 HER ER MIT LIV: I dag var vel nok en dejlig dag! I dag var én af de dage, hvor jeg prompte fik et rungende Ja, da jeg spurgte om lov, til at skrive din historie i Bjergby Posten. Jeg blev så glad. Det var egentlig ikke fordi, jeg havde ventet en afvisning fra dig, for du er jo altid så imødekommende, men mere fordi jeg længe har haft lyst til, at kende mere til dig og din livshistorie. Da jeg spørger om vi skal sætte os ind hos dig, får jeg igen det tydelige Ja, og der er et dejligt varmt og direkte glimt i dine øjne. Glimtet i øjnene er lige præcis dét, som rigtig mange gange har inviteret til, at vi lige giver et kram til hinanden når vi tilfældigvis mødes i hverdagen. Ikke noget stort eller voldsomt bare et rigtig dejligt jeg-holderaf-dig-hygge-kram. Vi rejser os, og hånd i hånd går vi ind og sætter os ved spisebordet i din hyggelige stue. Vi begynder at snakke om Samsø, hvor du, Filippa, kommer fra. Jeg vil jo rigtig gerne vide lidt om, hvad dine forældre levede af, og inde i mit hoved, har jeg helt klart en tanke om noget landbrug og en masse dyr. Jeg bliver derfor ganske overrasket, da du fortæller mig, at din far Ole, var købmand! Købmand, siger jeg og ganske langsomt må jeg give slip på billedet af et lille husmandssted med køer og hestevogn og børn, der leger på gårdspladsen imens deres mor hænger det nyvaskede tøj til tørre. Ja, siger du og studerer mig indgående, og jeg bliver klar over, at det vist er på tide, at komme tilbage på sporet. Købmand på Samsø siger jeg, vel vidende, at det var dét du lige havde sagt én gang, så det var egentlig en ganske overflødig sætning. Jeg prøver i stedet for, at spørge om der mon var nogle søskende? Igen det meget tydelige Ja. Vi var seks børn, og jeg får at vide, at du var den næstyngste i en flok på 2 drenge og 4 piger og alle navnene får jeg også: Ældst var Inger Beate, og efter hende kom Jørgen. Efter Jørgen kom så Anna Margrethe tæt fulgt af Eva Marie. Et og et halvt år senere kom du (Line) Filippa, og et år senere blev din lilebror Johan født. Igennem historien får jeg at vide, at din far ikke blev særlig gammel før han døde. Din mor Johanne, tog sig så af forretningen, og var købmand i Tranebjerg. Jeg tror, at hun må have været meget struktureret, og vi snakker om, at hun jo har haft rigeligt at se til, når hun både har haft købmandshandel og været alene med seks børn. Der var ikke nogen ansatte i butikken, så hun har selv bestilt varer, gjort rent og hentet varer ved færgen. De ældste hjalp så til i hjemmet, og sørgede for, at de yngste fik lavet lektierne

15 til tiden. En sjælden gang imellem tog I en tur til Jylland, hvor I besøgte familien. Det var dog ikke noget, som skete hver uge, da det var forbundet med 2 timers sejltur hver vej. Din mand Thyge, lærte du at kende i en alder af 16 år. Han kom fra Roskilde, og var rejsende som det hed dengang, og det var jo også i den forbindelse, at hans vej kom forbi Samsø. I to fandt melodien, blev gift og du drog med ham til Roskilde, hvor du fik arbejde i Kontanten. Hen ad vejen blev I beriget med både en datter og en søn, der begge har klaret det godt, og stadig er bosat i Roskilde, hvor de jo også er opvokset. Selvom du flyttede fra Samsø som ung pige, kan jeg forstå, at øen fylder meget i dit sind, og du fortæller mig også, at du med din familie har holdt utallige ferier på øen, hvor I har boet i barndomshjemmet. Jeg spørger på et tidspunkt, om du vil fortælle mig om alle de mange billeder du har både stående fremme og hængende på væggen. Det vil du heldigvis, og vi konkluderer begge, at du bestemt har mange fælles træk med din mor. Der hænger også nogle meget flotte malerier af købmandsgården på Samsø og også af det kæmpestore hus, som lå lige overfor, og som viser sig at være dit barndomshjem. Nu kan jeg så pakke mit lille husmandssted helt væk, for der er ingen sammenligning overhovedet! Vi snakker lidt igen om barndommen, og jeg vil jo også gerne vide lidt om, hvad man som barn lavede efter skole, når lektierne var klaret. Du fortæller mig, at du har gået til dans, og at du også har spillet klaver. Der er dog ikke noget rungende Ja fra dig, da jeg forsøger at få dig med ud og spille på klaveret her i huset. Billederne er fra begyndelsen af 1940'erne og taget ved købmand Klejs butik

16 Jeg har fundet lidt billeder og historie på internettet om Købmandshandelen og navnet Kleis, som er dit ungpigenavn: KLEIS, BESSER KØBMANDSHANDEL: 2 generationer af købmænd i Besser. Det første billede viser Ole Klejs din far, som jo også var far til Jørgen Kleis som ses på næste billede. Jørgen Kleis sidder på sit kontor i købmandsbutikken. Jørgen Kleis solgte i 1979 købmandsbutikken til Erling og Wilma Martinussen....

17 Om navnet Skrevet af: Michael Klejs, 06/12/2005 I Danmark er Klejs ikke noget udbredt slægtsnavn. På Samsø har det til gengæld været brugt i århundreder. Frederik Poulsen nævner i Efterretninger om Samsø, at navnet kendes tilbage fra Opslag i kirkebøger, søruller og folketællinger mv. bekræfter, at navnet er brugt på Samsø i hele 1700-tallet og i årene efter. I 1700-tallet var det især i Kolby, Haarmark og Pillemark, der var personer med navnet. Jeg hedder selv Klejs. Den første i min slægt, som vi med sikkerhed ved benyttede navnet, er min tiptipoldefar. Ved sit første barns dåb i 1816 indskrives han nemlig i kirkebogen med navnet Hans Olesen Klejs. Han er født i Haarmark i 1784 og slår sig ned i Besser i begyndelsen af 1800-tallet. Barnet fra 1816 blev den første købmand i Besser med navnet Klejs. Gennem fire generationer gik butikken i arv fra far til søn. Den sidste, min farbror Jørgen Klejs, stoppede i Det er stadig et ubesvaret spørgsmål, om min tiptipoldefar, Hans, knyttede navnet Klejs til sig, efter han kom til Besser, eller om han hed det, allerede før han kom. Men bare ikke brugte det konsekvent. Til gengæld er jeg ret sikker på, at det alene er Hans efterkommere, der i dag bærer Klejs som slægtsnavn. Derudover er der en hel del, som har Klejs, som mellemnavn, og de er ikke alene efterkommere af ham. Klejs eller Kleis Der findes både Kleis ere og Klejs ere. I ældre tid blev navnet som hovedregel stavet med i, og på landsplan er der da også flest, der hedder Kleis. I gamle dage, var der ikke en egentlig dansk retskrivning, og i og j blev brugt synonymt. I min familie har vi brugt j siden slutningen af 1800-tallet. I 1905 fik min oldefar navnebevis på navnet Klejs. En stor tak til dig Filippa. Det har været berigende og meget hyggeligt. Knus Hanne.

18 Sommertur til præstegården i Lundforlund: Onsdag den 10. maj var der igen i år foredrag og fælleskaffebord i teltet i præstegårdshaven. Lars bød velkommen til foredragsholder, pianist og teolog Eva Meile, og de mange fremmødte gæster. Sædvanen tro, slog Mai Larsen tonen an til fællessang, hvorefter kaffe, nybagte boller og utallige lækre lagkager blev serveret. Eva Meiles foredrag handlede om emnet: folk/folket, der er lig med 1. personer, mennesker 2. nation, befolkning, de mennesker der bor i et land 3. mandskab, arbejdskraft 4. menighed, Guds folk. Indimellem blev der sunget fra sangbogen bl.a. Den danske sang, af Carl Nielsen og Jeg er havren af Jeppe Aakjær. Lars sluttede eftermiddagen af med at takke Eva Meile for foredraget, og efter den afsluttende fællessang holdt bussen parat, og turen gik atter hjemad. Om det var foredraget eller det altid overdådige kaffebord der trak mest, skal være usagt, i hvert fald var det, som altid, en rigtig hyggelig eftermiddag. Tak til menighedsrådet for den store indsats. Hilsen de frivillige : René, Korna, Elin og Else.

19 Cafémøde i Bjergbyparken Dato: 18. juni 2015 kl i festsalen. Dagsorden: Ordstyrer: Annegrete Referat: Referent: Hanne Annegrete byder velkommen til Christine, der er ansat som sygeplejerske frem til oktober. Status på de røde bygninger er, at vi har undersøgt bygningerne for skimmelsvamp, og der er ikke fundet spor i bygningerne. Der er i tagkonstruktionen, men det er påvist tidligere. Vi aftaler et eden gruppe møde før sommerferien. Spørgsmål til Eden i fremtiden? Eden fortsætter, og vi går vejen sammen. De midler som er afsat til personaleudvikling, vil blive brugt til edenudvikling. Der bliver også tre edendage for medarbejderne i august måned. Sjov Motion fortsætter. Stadig - uden brugerbetaling for beboere. Annegrete påtænker at invitere alle familiemedlemmer og beboere til møde efter sommerferien. Nyt fra o De 3 hjem: o Violen: Status på fuglenes flytning? Syrenens beboere giver udtryk for, at de ikke ønsker fuglene. Der træffes en fælles beslutning om, at Annegrete og Hanne finder et nyt hjem til fuglene. Gerda er sovet ind på sygehuset i nat. Før vores møde i dag slutter, synger vi en sang for hende. o Rosen: Fra Hans Aage kommer en stor tak til Annegrete for velkomsten ved Cafémødet. Det er som i gamle dage, og der er ros for måden at holde cafémødet på.

20 René havde arrangeret tur til Sophienholm i går. Opfordring til at komme med ønsker til ture. Opfordring til at invitere andre plejehjem til bocciaturneringer. Ønske om nogle at spille kort med. o Syrenen: Frede efterlyser og ønsker at vi ikke lave for meget om på det der foregår, og vi skal være bedre til at informere. Frede foreslår en petanguebane. Annegrete og René undersøger muligheden. Christine foreslår at bruge petanguebanen i Fådrup indtil evt. bane her. Hanne informerer om Pernilles aktiviteter hen over sommeren. o Familiemedlemmerne: Intet nyt. o Medarbejderne: Velkommen til Orla som købmand. Nyt fra Ældrerådet v/leif Jensen: Intet nyt. o Næste Cafémøde er den 26. august 2015, kl Luna

21

22 Vind en præmie for månedens bedste forslag til en aktivitet! Vinderen findes ved lodtrækning, og vil blive offentliggjort i næste nummer af Bjergby Posten. Vinderen trækker næste måneds vinder. Den vundne aktivitet vil blive gennemført inden månedens udgang. Hilsen SOFUS Holdet fra Violen. Navn: Dit forslag:

23 I maj måned var Sisse, Filippa, Orla, Egon, Tove og Helen på en ferietur til Rømø. Vi er så heldige, at de har skrevet dagbog på turen og de vil her dele deres oplevelser med os: Mandag den 4. maj: Vi tog afsted fra Bjergbyparken kl med Helen som chauffør. Ved omfartsvejen var der sket en ulykke, hvor 200 grise og deres transport, var forulykket på vej til motorvejen mod København. Turen over broen var meget diset. Efter vi kom godt over Fyn og havde passeret Tønder/Ribe med et par pauser - endte vi på Perlen i Skærbæk, som er et godt spisested med god mad. Derefter til Skærbæk og handle lidt ind (ikke at forglemme de våde varer). Så gik turen til Rømø, hvor vi ankom til huset, og alle fik en seng at sove i. - Herrerne fik hver deres værelse, og vi piger sover sammen to og to. Kaffen blev nydt på terrassen, hvor Egon servicerede os.

24 Herefter tog vi en tur til Havneby, hvor Egon købte røgede ål til aftensmaden. Så kørte vi en lille tur til Lakolk og nød Vesterhavet selv bussen var næsten i bad! Helen og Egon tjekkede alt OK. Så var vi en tur på den anden del af Rømø, hvor Egon kiggede forsvarets område efter med kikkert. Aftensmaden, som fik vi hjemme i huset var koldt røget ål og laks med en lille eller to til halsen. Så var der hygge til aften, og alle var vi lidt/meget flade efter en meget aktiv dag.

25 Tirsdag den 5. maj: Efter en forholdsvis rolig nat (Tove måtte op et par gange), stod Egon op som han plejer ca. kl Kom ind i stuen og fik et chok!!! Helen sov på sofaen! Han fik dog hurtigt vækket hende og fik lavet morgenkaffen, hvorefter hans strømper blev klaret. Lidt efter lidt var alle oppe, og vi nød et dejligt morgenmåltid. Bagefter gik turen til Højer Sluse langs vandet fra Rømø. Vi var ude, og gik helt op til den store sluse. Det var en lang tur med blæst i håret, men alle klarede den.

26 Bagefter gik turen til Tyskland, hvor vi alle fik handlet lidt ind. Damerne gik deres egen indkøbstur de tog ud på lageret, så Tove måtte sætte efter. Hjemturen gik gennem Møgeltønder, hvor vi kørte langs med Schackenborg, og fik set lidt af det smukke gamle miljø og de meget kønne huse. Frokost tog vi i Tønder. Vi delte os op, da nogen ville på café og andre hellere ville i pølsevognen og have en god gammeldaws hotdog (med det hele ). Hjemturen fra Tønder gav både vand og lyn, men da vi kom til Rømø skinnede solen igen. På vejen var vi omkring fiskehandleren og fik div. fiskeretter med hjem. Lidt trætte efter turen slappede vi af med lidt kaffe og kage. Der var bestemt aftensmads-hygge med både øl, snaps og god mad, og vi snakkede om dagens forløb og specielt vejret. Bagefter slog vi alle maver, og slappede af med en god gammel dansk film på ja, Charlie og et par glas rødvin.

27 Onsdag den 6. maj: Vi stod alle tidligt op og spiste morgenmad. Vi ville ud og se på hele Rømø. Vi startede med kirken og kirkegården. Egon var overrasket over, at der var stensætninger omkring gravstederne i stedet for buksbom. Bagefter tog vi til Naturcenter Tønnisgård, hvor vi bl.a. så film om byggeriet af dæmningen. Så gik turen til Kommandørgården, som er en gammel rig slægtsgård fra 1700 tallet.

28 Nu var det så ved at være middag, og vi skulle finde et godt sted at spise. Vi kørte mod Lakolk, og ja, vi måtte jo lige køre en tur på stranden igen, før vi fandt frokosten på Lakolk s butiksgade. Så fik vi handlet lidt, inden bussen igen kørte på sight-seeing. Vi kørte til Sønderstrand, hvor vi igen kunne køre helt ud til vandet. Her så vi en flok turister, som kørte i vandet fra Sønderstrand til Lakolk. Bagefter kørte vi ud og spiste pandekager med is. Godt mætte og lidt trætte, tog vi til Holm s Fiskehandel og fik en masse forskellig fisk (mums). Endelig gik turen hjemad alle slappede af nogle mere end andre. Vi passede maden til, til aftenhygge med øl, snaps og fisk. Snakken gik højlydt om dagens tur og oplevelser/input og om vejret. Torsdag den 7. maj: Egon var tidligt i fuld gang, og kl var kaffen klar. Alle kom op og vi spiste en god solid morgenmad før hjemturen. Alle pakkede sammen og vi fik gjort rent, så vi kunne vendt næsen hjemad kl. ca Frokosten spiste vi i Nyborg helt tæt ved broen. Hjemme kl trætte, men fulde af gode oplevelser og masser af socialt samvær. PS: Trods vejrmeldinger og varsler om skybrud, havde vi fantastisk vejr på hele turen. Citat, Egon : Solen følger os, hvor vi er. Vi glæder os til næste gang Sisse, Filippa, Orla, Egon, Helen & Tove.

29 Sankt Hans aften i Bjergbyparken Aftenpigerne stod som vanligt for planlægningen af Sankt Hans aften i Levehjemmet. De havde sendt indbydelser ud, sørget for menuen og for, at vi kunne sætte os til rette ved de meget smukt dækkede borde. Så blev vi budt velkommen, og efter et par sange fik vi først en flot og lækker forret.

30 Den blev fulgt af en mindst ligeså lækker hovedret, som måtte sættes på plads med endnu en sang. Da bordene var ryddet kom det store øjeblik, som mange af os havde set frem til med store forventninger. Igen i år gik løftet om Elses hjemmelavede rabarberkage til kaffen. Uhhhmmm. (Tusind tak, Else. Et stort arbejde du laver, til fryd og stor glæde for os alle). Efter kaffe og kage var det blevet tid til, at komme ud til bålpladsen, hvor Jens havde sørget for, at både bål og heks stod klart. Heksen havde vores herlige dagplejere og børnene kreeret, og vi må sige, at hun var lige så styg som hun skulle være.

31 Igen i år, var langt de fleste naboer samlet på græsset rundt om bålet imens børnene hyggede sig med hinanden i det skønne vejr. Det blev en dejlig aften med bål, båltale og naturligvis midsommersangen. Aftenpigerne havde hyret Annegrete som båltaler, og jeg har været så heldig, at få lov til, at sætte en kopi af den, her i Bjergby Posten: Tale til Sankt Hans fest i Bjergbyparken 23. juni 2015: Skt. Hans er en skøn tradition. For de fleste af os handler det om at fejre midsommeren og de lyse nætter. Udsigt til forhåbentlig - bedre vejr og ferie med vores familier. Oprindeligt var Skt. Hans en kristen tradition. Nemlig fejringen af en helgen Johannes Døberen, som har fødselsdag den 24. juni og med udsigt til, at det er jul om et halvt år. I folketraditionen er der en generel opfattelse af, at hekse er særligt aktive på magiske helligaftener som denne. Og på den måde er det nok sådan, at midsommerilden er blevet koblet med brændinger på bålet. Så ilden har gennem tiden været brugt til at afværge det onde.

32 Men midsommerbålet var også en række andre ting i de oprindelige bondesamfund nemlig en social skik, hvor man kunne mødes og fejre lyset og den danske sommer i fællesskab. Nøjagtigt lige som den er her i aften en social skik, som samler mennesker på tværs af alder, erhverv og politisk ståsted. I dag har jeg været leder af Levehjemmet Bjergbyparken i 23 dage. Jeg vil gerne sige tak for den tillid, som jeg hver dag møder via kontakten med hjemmets beboere, familierne, vores mange gæster, frivillige og alle medarbejderne. Jeg har ikke været her så længe, men jeg har lagt mærke til én ting nemlig, at jeg er landet på et helt usædvanligt sted. Det er første gang, at jeg oplever, at der allerede efter en uge står to ledere fra den lokale skole og daginstitution på mit kontor og hilser mig velkommen. Tak til jer for det. Også tak til medarbejderne, vores dagplejere, dagplejebørn, vores venskabsklasse på skolen, frivillige, familierne og vores naboer for jeres måde at tage imod mig på. Den modtagelse har jeg været meget glad for. Levehjemmet Bjergbyparken har været igennem et skifte fra at være institution til at være et hjem. Og hvad betyder det skifte så? Det der er kendetegnet for et hjem er, at her skal det gode liv leves her skal man ikke kun plejes. Og betydningen af, hvad et godt liv er, er meget forskelligt. Det afhænger af øjnene der ser. Så når I kigger op mod Levehjemmet, ser I ikke en institution. I ser et hjem, der er en del af dette lokalsamfund. I ser et hjem med 36 forskellige mennesker, der har lige så mange forskellige livshistorier. I ser 36 mennesker der - ligesom du og jeg - gerne vil leve et godt og værdigt liv. Jeg glæder mig til fremadrettet at være med til at sikre Levehjemmets fortsatte rejse mod liv, der forebygger ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed. Det er tre plager, som ingen mennesker behøver at blive udsat for i det Danmark, vi bor og lever i. Jeg tror på, at vi med sproget kan være med til at skabe forandring. Bare tænk på den store forskel der ligger i at sige, at jeg bor i et Levehjem i stedet for at sige, at jeg bor på et plejecenter. Med den måde vi taler til og med hinanden på, kan vi sammen skabe et bedre samfund, som er inkluderende og bygger bro til hinanden. Det oplever jeg, at I er rigtig gode til her i Slots Bjergby og Hashøj. Jeg tror på, at det folkelige liv, som I sammen har skabt her, er det, der er med til at skabe fremtidens Danmark. Der er meget mere fremtid i de fællesskaber og de diskussioner, vi kan have med hinanden her lokalt - end der er i alt det, der foregår inde på Christiansborg. Lad os snakke sammen om, hvordan vores børn trives bedst muligt. Lad os snakke med hinanden om, hvordan vi kan skabe arbejdspladser, hvor folk er glade for at gå på arbejde og ikke bliver syge af det. Lad os snakke med hinanden om, hvad et godt liv er, når man bliver ældre. Lad os snakke sammen om hvilke holdninger og værdier, vi hver især synes, vi skal give videre til de kommende generationer. Og lad os snakke sammen om, hvordan livet kan give bedst mening uanset alder. Det vigtigste er ikke, at vi er enige. Det vigtige er, at vi snakker med hinanden om det og respekterer vores forskelligheder.

33 Lad os have mod til at åbne døren for hinanden også for dem, som har et anden etnisk oprindelse end os selv, et andet politisk ståsted eller en anden social baggrund. Lad os opfostre vores børn og børnebørn, så det ikke kun handler om, at de skal blive uddannet til at indgå på arbejdsmarkedet, men også til, at de bliver livsduelige at de bliver dannet som mennesker. Dannet på den måde, at man kan omgås andre og dannet på den måde, at man også føler, at verden kommer én ved. At man har et ansvar for andre mennesker og den virkelighed, man nu lever i. Det er dannelse for mig. Da jeg var på arbejdet i går, så jeg et smukt billede, som på alle måder var symbolsk for et fællesskab, som giver mening. Fire dagplejemødre kom rullende forbi mit kontor i går formiddags med den heks, som I nu ser på bålet foran jer, i én af barnevognene. Halm er blevet forvandlet af små hænder og engagerede voksne til den flotteste heks, jeg nogensinde har set. De kom og delte deres begejstring med os - og samtidig var de så trygge ved at være i vores hjem, at der var plads til for de små poder at vise navler for hinanden og løbe ned for at kramme 103 årige Astrid, som var på vej ned af gangen i sin kørestol. Jeg fik faktisk en klump i halsen ved det syn, der mødte mig og jeg kunne mærke, at JA, det er det her, det handler om. Relationer, varme og nærvær. Jeg vil gerne sige stor tak for, at I har villet kreere denne fine heks til os alle sammen og tak fordi, I gæster vores hjem og spreder så meget livsglæde omkring jer. Det betyder rigtig meget for alle os, der bor og arbejder her. Forleden læste jeg en artikel skrevet af en 33 årig journalist Ea Ørum. I en uge flyttede hun på et plejehjem for at mærke, hvordan det er at være gammel. Hun boede på sit eget værelse. Hun blev hejst op og ned med lift. Hun kom i kørestol. Hun fik liggesår. Og hun kom ikke ret meget uden for i seks dage. Og hvordan oplevede hun så det? Hun fik smerter af det passive liv. Hun blev nedtrykt af mangel på ømhed og kontakt. Højdepunktet for hende var, da plejehjemmets ældste beboer holdt hende i hånden til en fest i plejehjemmet. Til slut i hendes artikel skrev hun, at hun ønsker for sin egen fremtid, at der kommer meget mere HJEM og fælleskab end det, hun havde oplevet i plejehjemmet. Og det er netop det, vi arbejder for at skabe i Bjergbyparken. Vi bliver alle sammen gamle, og derfor har det en stor betydning, at vi alle tager aktivt del i at skabe et hjem for ældre hvor livet også kan leves, selv om man er nået til den sidste del af ens liv. Derfor ved jeg også, at det giver stor mening for beboere, medarbejdere, pårørende og frivillige og for mig, at vi er en aktiv og inkluderende del af lokalsamfundet - og vi er med til at gå nogle nye veje og vise vores omverden, at det kan gøres anderledes. Det vil vi fortsætte med. Min vision som leder af Bjergbyparken er, at vi er sammen om at skabe et levedygtigt fællesskab i lokalsamfundet, hvor man lever et liv med hinanden, som rækker langt videre end det, at man bare bor dør om dør. Hvor der er nærhed og fysisk kontakt.

34 Hvor der er tryghed og omsorg. Hvor der er plads til glæde og latter. Børn og dyr. Og hvor man hver især bliver set, mødt og anerkendt, som det menneske, man er. Det er det, jeg vil arbejde for som ny leder her på stedet. Tusind tak til Aftenpigerne og de frivillige for en skøn aften, og også tak til alle, der som deltagere, var med til at gøre denne Sankt Hans til en god oplevelse for os alle. Hanne. Bjergby Posten har modtaget: Vi vil gerne sige tusind, tusind tak for en rigtig dejlig Sankt Hans aften i Bjergbyparken. I aftenvagter og frivillige har gjort en fantastisk indsats, og det har været en fornøjelse at være beboer/gæst. Vi har fået utrolig lækker mad, og i skal have stor tak for det hele. Mange hilsner fra Tove & Bent Violen.

35 Krolf og sommermotion Pernille holder ferie i hele august måned. Derfor har hun planlagt nogle krolf- og motionsdage i juni og juli, hvor alle, der har lyst, kan swinge arme, ben og krolfkøller. Motionsdagene kan indeholde alt fra gåture, stolegymnastik til vi synger sange eller spiller boccia alt efter hvad I har lyst til. Krolf: Motion: Tirsdag den 30. juni kl i haven Tirsdag den 7. juli kl i haven Onsdag den 1. juli kl Torsdag den 2. juli kl Mandag den 6. juli kl

36 Krolf og hygge i haven:

37

38 Invitation til møde for beboere og deres familier Onsdag den 2. september 2015 klokken i festsalen Jeg vil meget gerne invitere dig og din familie til et aftenmøde, hvor vi kan møde hinanden og hvor I kan høre om de tanker jeg gør mig om fremtiden for Levehjemmet Bjergbyparken. Jeg er også meget interesseret i, at høre dine og din families tanker om hvordan vi sammen kan skabe et godt liv her i Levehjemmet for dig og for hinanden. Levehjemmet Bjergbyparken har opnået Eden certificering. Og hvad betyder det? Til at drøfte det, har vi inviteret Karin Dahl og Aase Porsmose fra Eden Denmark, som har været igennem hele processen sammen med os og som skal hjælpe os med den fortsatte rejse ift. at bevare og videreudvikle alle de gode værdier og det indhold der ligger i at være et Eden hjem. I får også lejlighed til at møde Levehjemmets sygeplejerske Christine Damskier. Program Velkommen v/leder Annegrete Dall Visby og medlem af Bjergbyparkens Eden gruppe, Hans Aage Jensen Smørrebrød, øl og vand Oplæg om hvad det betyder, at være Eden certificeret v/ landskoordinatorer for Eden Denmark, Karin Dahl og Aase Porsmose Snak og opsamling på oplæg og drøftelser og hvad skal vi arbejde videre med? Tak for i aften Af hensyn til forplejning er tilmelding nødvendig via dit hus eller via til: senest mandag den 24. august. Jeg glæder mig til en hyggelig aften Med venlig hilsen Annegrete Dall Visby Leder af Levehjemmet Bjergbyparken

39 REPARATION M.M. AF PRIVAT TØJ TILBYDES AF: Liselotte Hansen Slotsbjergbyvej Slagelse Mobil: OPLÆGNING AF BUKSER, KJOLER, NEDERDELE M.M. SKIFTN1NG AF LYNLÅSE SMÅREPARATIONER STØRRE REPARATIONER SYNING AF GARDINER OPLÆGNING AF GARDINER HVAD SKER I JUNI 2015 :

40 DAG: DATO: HVAD SKER: TIDSPUNKT: Onsdag 1. juli Formiddag: Motion med Pernille Torsdag 2. juli Formiddag: Motion med Pernille Fredag 3. juli Formiddag: Købmanden holder åbent Mandag 6. juli Formiddag: Motion med Pernille Tirsdag 7. juli Formiddag: Dagplejebørnene er her. Boccia i festsalen Eftermiddag: Mai synger hos Violen Krolf i haven m/pernille Fredag 10. juli Formiddag: Købmanden holder åbent Tirsdag 14. juli Formiddag: Dagplejebørnene er her. Anne-Grete holder åbent i Frisørsalonen. Vi spiller Boccia i festsalen Onsdag 15. juli Formiddag: Gudstjeneste i Udsigten Fredag 17. juli Formiddag: Købmanden holder åbent Tirsdag 21. juli Formiddag: Dagplejebørnene er her.

41 Vi spiller Boccia i festsalen Eftermiddag: Mai synger hos Violen Fredag 24. juli Formiddag: Købmanden holder åbent Tirsdag 28. juli Formiddag: Dagplejebørnene er her. Anne-Grete holder åbent i Frisørsalonen. Vi spiller Boccia i festsalen Eftermiddag: Mai synger hos Violen Onsdag 29. juli Formiddag: Gudstjeneste i Udsigten Fredag 31.juli Formiddag: Købmanden holder åbent Solnedgangen Sankt Hans aften fra Bjergbyparken.

42 BJERGBYPARKENS HJEMMESIDE: På hjemmesiden kan du hente informationer om både Venneforeningen, boligtyper, aktuelle aktiviteter og masser af andre ting. Vi håber at hjemmesiden vil være til stor glæde for alle, der er interesserede, og vi modtager meget gerne ros/ris eller gode forslag til ændringer og tilføjelser til hjemmesiden. TELEFONNUMRE: Hovednummer/Kontor : Annegrete Visby, Leder : Violen direkte : Syrenen direkte : Rosen direkte : Køkkenet : Mobilt hovednummer svarer hele døgnet : Boligselskabet Sjælland :

Bente lærer os at svinge en krolf kølle. Påskehygge med venskabsklassen.

Bente lærer os at svinge en krolf kølle. Påskehygge med venskabsklassen. Bente lærer os at svinge en krolf kølle. Påskehygge med venskabsklassen. Kære læsere. April er ikke til at stole på. Hver stund den ta r en ny kjole på. Det var sådan det lød i Edels vers om månederne

Læs mere

Næh, nu har jeg da aldrig.

Næh, nu har jeg da aldrig. Næh, nu har jeg da aldrig. Prøv lige og hør, Pelle Kære læsere. Sommeren er stadig over os, og der er endnu god tid til at nyde de lange dage og det dejlige vejr. Det gode vejr var også med, da Pelle

Læs mere

Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Hvad siger du kaisa? -Må vi ikke være i sofaen??? Vi venter på springgymnasterne fra Høng ved Hashøjfesten.

Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Hvad siger du kaisa? -Må vi ikke være i sofaen??? Vi venter på springgymnasterne fra Høng ved Hashøjfesten. Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Hvad siger du kaisa? -Må vi ikke være i sofaen??? Vi venter på springgymnasterne fra Høng ved Hashøjfesten. Kære læsere. Endnu engang. En måned er afsluttet, - og med

Læs mere

Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten. Sjov Motion hver onsdag.

Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten. Sjov Motion hver onsdag. Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten Sjov Motion hver onsdag. *- Kære læsere. Tænk engang. Der er noget i luften Jamen hvor er det da fantastisk, at sidde her i februar måned med forår

Læs mere

12 hverdagsfortællinger

12 hverdagsfortællinger inter 12 hverdagsfortællinger KOLDING KOMMUNE Forord I denne pjece finder du 12 såkaldte hverdagsfortællinger til inspiration for tilbudsgiverne i forbindelse med Kolding Kommunes udbud af nyt plejecenter

Læs mere

22. årgang nr. 3 maj 2015. Klumme, Tjele, Bestyrelsens beretning, Orelund, Majorgården, Artikler, Højskoleweekends m.m.

22. årgang nr. 3 maj 2015. Klumme, Tjele, Bestyrelsens beretning, Orelund, Majorgården, Artikler, Højskoleweekends m.m. Tjeles Venner 22. årgang nr. 3 maj 2015 Klumme, Tjele, Bestyrelsens beretning, Orelund, Majorgården, Artikler, Højskoleweekends m.m. Foto: Susan Tjeles Venner Tjeles Venners bestyrelse Formand... Lars

Læs mere

AUGUST 2015 LÆS INDE I BLADET OM DE MANGE SPÆNDENDE TILBUD OG AKTIVITETER FOR DIG OG DIN FAMILIE SPORTS- OG KULTURLIVET I BRYLLE

AUGUST 2015 LÆS INDE I BLADET OM DE MANGE SPÆNDENDE TILBUD OG AKTIVITETER FOR DIG OG DIN FAMILIE SPORTS- OG KULTURLIVET I BRYLLE 2015 AUGUST 2015 LÆS INDE I BLADET OM DE MANGE SPÆNDENDE TILBUD OG AKTIVITETER FOR DIG OG DIN FAMILIE SPORTS- OG KULTURLIVET I BRYLLE INDLÆG til næste blad skal være redaktionen i hænde senest den 30.

Læs mere

April 2015. Foto: Dan Møller / Lokalavisen

April 2015. Foto: Dan Møller / Lokalavisen April 2015 Foto: Dan Møller / Lokalavisen S/I Akaciegården Nimbusparken Nimbusparken 26 2000 Frederiksberg Telefon: 36 17 18 22 Fax: 36 19 77 47 Cvr.: 19 04 25 37 E-mail:akaciegarden@frederiksberg.dkwww.akaciegaarden.dk

Læs mere

Nummer 59 16. årgang April 2013

Nummer 59 16. årgang April 2013 Nummer 59 16. årgang April 2013 Modtager af dette blads rose Damer til VIF gymnastik Børnehjørnet til fastelavnsgudstjeneste Der var mange flotte udklædninger til skolens fastelavnsarrangement Ophængte

Læs mere

Barrierer og muligheder for et socialt ældreliv

Barrierer og muligheder for et socialt ældreliv Maj 2012 Barrierer og muligheder for et socialt ældreliv En interviewundersøgelse blandt ensomme ældre i Midt- og Sydjylland Projektet er finansieret af Social- og Integrationsministeriet 1 BARRIERER OG

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Læs om : Lån et kamera

Læs om : Lån et kamera Nummer 51 14. årgang April 2011 Billedfremstilling Lederpris Fastelavn Musikpædagog Café Kyndelmisse Kære Victor Udvekslingsstudent Studietur til Australien Blicheregnens Museum Se girokort til frivillig

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Læs om : Mangler du Lokalbladet. Lån et kamera. Fortvivl ikke!

Læs om : Mangler du Lokalbladet. Lån et kamera. Fortvivl ikke! Læs om : 2 2 4-5 5 6 7 8-9 10 11 11 12-13 14-15 16 17-21 22-23 24-25 26-27 28-29 30-31 31-34 35 36 Fortvivl ikke! Hvis I ønsker at indbetale et beløb til bladet - stort eller lille - kan det indbetales

Læs mere

tema: fordomme brevet jeg skrev, men aldrig sendte da fordommene flyttede et godt liv med smerter superhelte og handicappolitik gigt på barsel

tema: fordomme brevet jeg skrev, men aldrig sendte da fordommene flyttede et godt liv med smerter superhelte og handicappolitik gigt på barsel tema: fordomme brevet jeg skrev, men aldrig sendte da fordommene flyttede et godt liv med smerter superhelte og handicappolitik gigt på barsel m e d l e m s b l a d n r. 1 3 0 m a j 2 0 0 8 2 4. å r g

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

Center for Træning og Udvikling (CTU)

Center for Træning og Udvikling (CTU) Januar Februar Marts Center for Træning og Udvikling (CTU) Noget på Hjertet CTU Ådalen Lederen Skrevet af Henrik Skov Vinteren er over os, med korte dage, lange aftener og nætter. Det kan være temmelig

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

NØRBYGÅRD NYT ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT. -om menneskelige netværk Nr. 3, 2006, 17. årg.

NØRBYGÅRD NYT ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT. -om menneskelige netværk Nr. 3, 2006, 17. årg. NØRBYGÅRD NYT -om menneskelige netværk Nr. 3, 2006, 17. årg. ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT - for alle med tilknytning til Nørbygårdforeningen og Nørbygård 1 NØRBYGÅRDFORENINGEN er en støtteforening

Læs mere

SØNDERBRO NYT.... alle kulturers blad med KIRKEBLADET. Nr. 2 juni 2013 4. årgang

SØNDERBRO NYT.... alle kulturers blad med KIRKEBLADET. Nr. 2 juni 2013 4. årgang SØNDERBRO NYT... alle kulturers blad med KIRKEBLADET Nr. 2 juni 2013 4. årgang INDHOLD UDGIVER: Sønderbrogruppen i samarbejde med Sønderbro Kulturhus, Sønderbro Kirke, Horsens Byskole afd. Lindvigsvej

Læs mere

Oktober 2008. Jubilæums-udgave

Oktober 2008. Jubilæums-udgave Nummer 41 11. årgang Oktober 2008 Jubilæums-udgave Udvikling over 10 år Brevdue på rekreation Besøg på stadion Dannebrog Faldskærmsspring Haver Kirkenyt Sommerlejr Åben Merko Win City 1 Læs om : 2 3 3

Læs mere

Pers hus brændte ned. Kassebeholdningen i Brugsen stiger ikke Læs side 19. Den første bierfest i Bjert væltede hallen Læs side 37.

Pers hus brændte ned. Kassebeholdningen i Brugsen stiger ikke Læs side 19. Den første bierfest i Bjert væltede hallen Læs side 37. Nummer 2, 19. årgang, februar 2013 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Pers hus brændte ned Læs side 3 Kassebeholdningen i Brugsen stiger ikke Læs side 19 Den første

Læs mere

Logbog Malta. Søndag D. 21-09-14 Mandag D.22-09-14

Logbog Malta. Søndag D. 21-09-14 Mandag D.22-09-14 Logbog Malta Søndag D. 21-09-14 Mandag D.22-09-14 Vi ankom søndag aften til Malta lufthavn, hvor vi blev hentet af en stor bil, og blev kørt over til hvor vi bor. Køreturen tog kun 15 min fra lufthavnen,

Læs mere

K o l t n y t 1. årg. nr. 4, november 2013 gratis

K o l t n y t 1. årg. nr. 4, november 2013 gratis Koltnyt gratis 1. årg. nr. 4, november 2013 Redaktionen Kirsten Hedegaard (ansvarshavende) E-mail: kirstenhedegaard@post.tele.dk Kirsten Nielsen E-mail: kvorkn@gmail.com Inge Pedersen E-mail: ingeblak@mail.dk

Læs mere

Brink s Begravelsesforretning

Brink s Begravelsesforretning Gelsted Bladet Bladet er trykt i 2000 eksemplarer og omdeles i Gelsted, Ålsbo, Husby, en del af Ejby, og til Middelfart Byråd. Layout Billedværkstedet Gelsted Bladets adresse: Postkassen v/pakkebordet,

Læs mere

Side 8-9. Hilsen fra bestyrelsen. Side 14-15.. Musik i 4.-7. klasse. Side 16-17.. PR og Fole Friskole. Side 22 Natur og teknik emneuge

Side 8-9. Hilsen fra bestyrelsen. Side 14-15.. Musik i 4.-7. klasse. Side 16-17.. PR og Fole Friskole. Side 22 Natur og teknik emneuge www.folefriskole.dk Indholdsfortegnelse Side 3-5. Skolelederen Side 6-7. Bomatur Side 8-9. Hilsen fra bestyrelsen Side 10-11.. Bornholmertur Side 12-13.. Min konfirmation Side 14-15.. Musik i 4.-7. klasse

Læs mere

Thyland Idrætsefterskole

Thyland Idrætsefterskole Thyland Idrætsefterskole Årsskrift 2012 Årsskrift 2012 Kære læsere af årsskrift 2012... 5 Afslutningstale... 6 Thylands Efterskole anno 1958... 8 Fotografering gennem 50 år... 12 Spritny erfaringsfyldt

Læs mere

SPEJDER. Nyt. Nyt. Nr. 2 september 2009. Ræk ud. Blad for spejdere, forældre og førere i Danske Baptisters Spejderkorps

SPEJDER. Nyt. Nyt. Nr. 2 september 2009. Ræk ud. Blad for spejdere, forældre og førere i Danske Baptisters Spejderkorps SPEJDER Nyt Nyt Nr. 2 september 2009 Ræk ud Blad for spejdere, forældre og førere i Danske Baptisters Spejderkorps Foto: Leon Ravnborg Spot på Spejdernyt Side 10: Spejderhjælpen fejrer sit 50 års jubilæum

Læs mere

STJÆR AVIS. med Flaskeposten, Storring, Høver og Søballe. Nr. 22 6. årgang September, oktober, ½ november 2007. Hårbyvej i Skanderhvor?

STJÆR AVIS. med Flaskeposten, Storring, Høver og Søballe. Nr. 22 6. årgang September, oktober, ½ november 2007. Hårbyvej i Skanderhvor? STJÆR AVIS med Flaskeposten, Storring, Høver og Søballe Nr. 22 6. årgang September, oktober, ½ november 2007 Indhold: side 3 aktiviteter side 4 Hårbyvej i Skanderhvor? side 5 aktiviteter side 6 Benny s

Læs mere