LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM"

Transkript

1 LM APRIL BORNHOLM 2013 MAJ JUNI

2 FRA AFDELINGEN Kirken på Klippen v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Sidste nyt fra afdelingen må være opstarten af den nye frimenighed Kirken på Klippen. Ved et dialogmøde i juni måned 2012 blev der nedsat et udvalg, der skulle arbejde videre med frimenighedstankerne. Både kredsene og prædikanterne blev spurgt, hvordan holdningen var dertil. Det var et særdeles hurtigt arbejdende udvalg. børnene bruge dem til nogle konkurrencer efter gudstjenesten. Birger Pedersen prædikede meget nærliggende om Jesus som klippen, vi må bygge på. Ved gudstjenesten blev menighedsledelsen, der består af Birger Pedersen, Finn Andersen og Kenneth Gudbergsen indsat af Olai Poulsen og undertegnede fra afdelingsstyrelsen (AS). Indsættelsen foregik ved en forbønsog velsignelseshandling. Første gudstjeneste Sidst i januar blev den første gudstjeneste afholdt i Østermarie missionshus. Der var ca. 150 deltagere i alle aldre, dejligt med mange børn og unge. Frimenigheden har ca. 60 medlemmer. Det var en rigtig festlig gudstjeneste med mange forskellige programpunkter, fx mange gode sange, børnenes 5 minutter, tekstlæsning, prædiken, nadver og kaffedrikning. Ved en del gudstjenester vil der også være fællesspisning. Helene D. Andersen holdt børnenes 5 minutter, hvor børnene fik en sten hver, som hun fortalte om. Senere skulle Afdelingen og frimenigheden AS har ydet kirken et lån på kr. til opstartsfasen til bl.a. en omlavning af Østermarie missionshus, hvor mange frivillige kræfter har medvirket. Tak for det! Frimenigheden holder gudstjeneste en gang om måneden, hvor de fleste kredse alligevel ikke har møde. Langt de fleste medlemmer er også medlemmer i en lokal LM-kreds. Denne struktur er lavet for at kunne bevare arbejdet i de lokale kredse, som de missionsstationer de er, ligesom Kirken på Klippen også har ønske om at være en missionsstation, hvor mange må komme til tro på Jesus. Det er afdelingsstyrelsens ønske og bøn, at vi kan være så brede, at vi kan rumme begge retninger, både frimenigheds- og folkekirkeretningen!

3 FRA AFDELINGEN To år som afdelingssekretær V/ Hakon Christensen, Hillerød Til maj er det allerede to år siden, jeg begyndte i stillingen som afdelingssekretær her på Bornholm. Set fra mit udkigsvindue har det været to rigtig gode år. Det er meget lærerigt for mig at komme rundt og møde LM-vennerne på Bornholm og få lov at være med i arbejdsfællesskabet. Jeg ser det netop som et arbejdsfællesskab, hvor vi godt nok har forskellige opgaver og roller, men når alt kommer til alt, så er missionsarbejdet et stort fælles løft på tværs af alder, nådegaver, aktiviteter og kredse. Sekretærens opgaver Min rolle i vores fælles tjeneste har primært været to ting: 1. at sidde med i afdelingsstyrelsen som sekretær 2. at virke som prædikant rundt i afdelingen. Som sekretær er opgaven sammen med formanden at forberede og følge op på afdelingsstyremøder, repræsentantskabsmøder og afdelingsmøder. Bornholm er en afdeling med et vidt forgrenet arbejde både lokalt og på afdelingsplan, og det kræver selvfølgelig et vist niveau af planlægning og opfølgning. Dernæst har vi et åndeligt sigte med vores arbejde, og det kræver tilsvarende et vist niveau af tid og ro med bibel og bøn at være med til at fastholde dette fokus midt i de mange forskellige sager, vi har på dagsordenen. Som prædikant har jeg haft den glæde at forkynde Guds ord ved mange møder, lejre og bibeldage. Det vil jeg gerne fortsat bare ring eller send en mail, hvis I har et forslag til en dato eller en bibeltekst/enme. Sæt ord på En af de konkrete opgaver det sidste halve år har været det forkynderspirekursus "Sæt ord på", som vi har afholdt sammen med Bornholmerkirken. Kurset har strakt sig over fire aftener og en lørdag. Det har været et konkret tiltag i forlængelse af vores fælles bedeemne om fem nye prædikanter inden udgangen af Vi har haft et rigtig godt forløb med mellem seks og otte deltagere pr gang. Lad os fortsat i tillid til Gud stå sammen om vores fælles bedeemne. Besøg Hvis nogen ønsker et besøg, eller at jeg kommer og holder en andagt i hjemmet, så gør jeg også gerne det. Det kan også være, at nogen er syge og ønsker personlig forbøn, så kan jeg altid finde et tidspunkt, når jeg er på Hakon Christensen Jespervej 64, 3400 Hillerød T E hc@dlm.dk

4 MØDER I LM Mødeplanlægning V/ Bent Nielsen, Rønne LM på Bornholm har stadig en ordning med, at prædikanter til kredsenes søndagsmøder fordeles ved en central planlægning. Bent Nielsen har i en årrække stået for denne fordeling, men er stoppet med udgangen af januar måned. Hvad består arbejdet i? Ud over at fordele prædikanter til kredsene sørger jeg for annoncering af kredsenes arrangementer i Rytterknægten og planlægger søndagsmøder til transmission i Lumi Radio. Rent praktisk foregår det ved, at jeg hvert kvartal indhenter plan fra kredsene. Samtidig indhenter jeg oplysninger fra prædikanterne om de søndage, de er til rådighed, hvorefter jeg laver en kvartalsplan. Al indberetning sker elektronisk, hvilket er en stor hjælp. Til brug for planarbejdet har jeg et program, jeg selv har udviklet. Også det er en stor hjælp til at få overblik. Hvilke særlige udfordringer er der? Det er ikke altid så ligetil at få planen til at gå op. Særlig i ferietiden og ved højtiderne må der tænkes kreativt. En sjælden gang må nogle kredse holde fællesmøde for at få det til at gå op. Jeg har haft det syn, at kredsene ikke skal skære ned på møderne pga., at der mangler prædikanter. Der er desværre blevet færre prædikanter, men prædikanterne har dog generelt vist stor velvilje til at tage møder, når jeg har sat dem på planen, ligesom flere prædikanter ovrefra har stillet sig til rådighed. Hvis en prædikant bliver forhindret pga. sygdom, eller hvis der f.eks. dukker en familiefest op, bytter man indbyrdes. En gang imellem er jeg behjælpelig med det og sørger for at rette det i planen. Prædikanterne og kredsene viser altid stor velvilje ved revisioner. Flere kredse har skåret ned på søndagsmøderne. Til gengæld er der flere møder på andre dage i ugen. Der er også 4 kredse, der desværre har lukket, hvilket selvsagt betyder mindre mødebehov. Hvilke fordele og ulemper er der ved den centrale prædikantfordeling? Jeg har forsøgt at fordele prædikanterne på de 7 kredse, der nu indgår i den fælles planlægning, så de kommer rundt i alle kredse. Prædikanternes forskellighed og dermed deres nådegaver bliver forhåbentlig således brugt rigtigst. Ulempen er nok at kredsene generelt ikke tænker over, hvad, der skal prædikes over. Når kredsene selv spørger, bevidstgøres man nok mere om, hvilke emner og tekster, der behandles. Til gengæld kan der herved opstå skævheder, da nogle prædikanter måske bedre end andre mestrer at behandle de ønskede emner. Mit håb er at alle prædikanter bliver brugt i alle kredse.

5 MØDER I LM Nye prædikanter V/ Peter Krak, Aakirkeby Ingen prædikanter under 30 år Sådan konstaterede LMU for et par år siden. Der kom flere forslag frem for at få nye og yngre prædikanter i tjenesten. - få en prædikantspejder - større frimodighed til at kalde unge - medvandrerforløb - bruge vidneforkyndere Her på Bornholm er der for øjeblikket gang i et undervisningsforløb med sigte på opgaven som forkynder. Desuden er LMerne blevet opfordret til at bede om 5 nye prædikanter inden udgangen af Her er det vigtigste arbejde at gøre, og alle må være med i denne tjeneste. Hvorfor svares der ofte nej til kaldet som prædikant? Vi har flere gange kunnet læse i afdelingsstyrelsens referater, at deres henvendelser ikke førte til, at nogen sagde ja til at blive prædikant. Det kan skyldes et åndeligt problem i vore forsamlinger, at vi ikke har syn for opgaven som prædikant. Derfor er forbønnen så vigtigt. Men der er sikkert flere andre grunde. Simon Madsen, der har været prædikant i nogle år - især for LMU - nævner følgende: Der er mange ting, som har ændret sig i samfundet og i familiestrukturen de sidste 50 år. Vi lever i et informationssamfund, hvor der er rigtig mange ting, man skal forholde sig til hver dag. Det kræver meget mentalt. Samtidig er fordybelse ikke en disciplin, som er i højsædet. En prædikantstilling kræver tid til fordybelse, som nok kan virke som et stort overkom for mange. Jakob Houler, der både er prædikant i LM og præst, siger: I dag har både kvinder og mænd en uddannelse, og de unge bliver under uddannelse skolet til at modtage budskaber, som bliver serveret på en helt anden måde end for 50 år siden. Det er en kæmpestor udfordring for en lægmandsbevægelse. Forslag til hjælp Jakob Houler har også gjort sig nogle tanker om denne side af opgaven og foreslår: Opret en stilling på LMH med en leder, som skal planlægge korte kurser for små hold af tre nye (også ældre) prædikanter. De tre, som helst skal komme fra hver sin afdeling i landet, skal følges ad i forløbet over f.eks. 2 år. Lederen planlægger kursusdage, f.eks. en forlænget weekend tre gange om året. Lederen kan planlægge timer på LMH, LTC eller DBI, hvor forkynderne følger undervisningen i relevante timer og mødes med unge kristne. Jeg ser en mulighed i et sådant undervisningstilbud for at kalde nye prædikanter, men det ville også være gavnligt for os, der skal fortsætte lidt endnu.

6 PRÆDIKANT I LM Prædikant i 43 år Interview med Bent J. Bendix, Rønne Her i bladet er der tidligere blevet præsenteret nye prædikanter. Vi håber, at det snart vil ske igen. Her fortæller en af veteranerne om sin tid som prædikant i LM på Bornholm. Hvornår og hvordan blev du kaldet til prædikant? Hvordan var din reaktion på kaldet? I april måned 1970 fik jeg gennem daværende afdelingsformand, Ejnar Madsen, afdelingsstyrelsens opfordring til at gå ind i prædikanttjenesten. Jeg husker, at jeg ved samtalen med Ejnar Madsen sagde, at jeg havde haft den opgave som en mulighed i mine tanker, men at det for mig var noget, som lå en del længere ude i fremtiden. Vi havde trods alt kun haft vores gang i LM siden 1964, men jeg lovede at overveje det og efter at have drøftet det herhjemme, blev det alligevel til et ja. Mit første møde var i Nexø den 19, april Hvad har du set som de største udfordringer ved at være prædikant? En af de største ufordringer har jeg set i valget af tekster eller temaer. Selv om vi vel har en vis fornemmelse af, hvad der rører sig ude i afdelingen, kan vi som prædikanter ikke vide så meget om hvilke åndelige behov, der er i andre kredse end vores egen. Her har det været en god hjælp, når kredsstyrelserne har bedt om at få behandlet et tema eller en tekst. Alligevel er det nødvendigt med en rimelig fordeling mellem eget valg og kredsenes ønsker. For en del af os, mig selv indbefattet, vil det nok være for stor en belastning, hvis kredsene valgte hver gang. Der ligger også en udfordring i at administrere tidsforbruget, så der er en rimelig balance mellem arbejde, familie og prædikenforberedelse. Og det er ikke altid lige let at få balance her, men det er vigtigt, at vi bestræber os på det. Hvad har du især lagt vægt på, når du har skullet prædike? Jeg har især lagt vægt på at få forkyndt et frit evangelium. Hvor godt det er lykkedes, må andre vurdere. Der er meget andet, som også skal lyde i forkyndelsen, og det må både prædikanter og tilhørere være opmærksomme på, men jeg mener, at der i enhver prædiken skal være et evangelisk budskab. Ordet om korset er det, vi frelses og bevares ved. Vi har brug for at høre det igen og igen på samme måde som vores krop må have mad og væske hver dag - ikke bare ved omvendelsen, men som sjælens daglige mad. Du vil nu trappe ned som prædikant. Hvorfor og hvordan gør du det? Jeg gør det, fordi jeg over tid mærkede, at det blev vanskeligere at følge med og have nye prædikener klar i samme takt, som de blev tildelt. Det har vel noget at gøre med, at når man har passeret de 80 år, så bruges der mere tid

7 PRÆDIKANT I LM øen. til opgaverne, både i hjemmet og i prædikenforberedelsen. Jeg har valgt at bede mig fri for at stå på listen med faste tildelinger af møder, men har ladet en dør stå åben for at tage enkelte møder, når jeg bliver spurgt af en kreds, og jeg er glad for stadig at forkynde Guds ord i kredsene. Sdr. Hammer 55, Nexø telefon Daglige ledere Merete & Vilmer Riis Tlf / Åben: ma-fr og lø Modtager (og afhenter) gerne brugte effekter også dødsboer. Se Har opgaven ændret sig gennem årene? Da jeg blev kaldet som prædikant, sagde Ejner Madsen til mig, at vores opgave er at forkynde lov og evangelium. Det er vel lidt forenklet udtrykt, men i bund og grund er opgaven den samme, selv om meget andet forandrer sig. Mødeformen har ændret sig, og jeg ser det som noget positivt, at vi ikke bare gør tingene på en bestemt måde, fordi vi nu plejer at gøre sådan. Selve processen med at lave sit manuskript er også anderledes. Da jeg begyndte, skrev jeg med kuglepen eller på skrivemaskine. I dag benytter de fleste af os af Pc en, hvor det er blevet betydeligt lettere at tilføje og ændre undervejs. Ved mødet har vi også fået tekniske hjælpemidler. Først overhead og senere projektor og PowerPoint. Hvad er dit råd til dem, som afdelingen kalder til prædikant, og som overvejer, hvad de skal svare? Jeg vil råde dem til alvorligt at overveje et sådant kald under bøn til Gud og for alt i verden at se mere på ham, som kalder end på sig selv. For ham som kalder, det er - ham, som formår med sin kraft, der virker i os, at gøre langt ud over alt, hvad vi beder om eller forstår. (Ef 3,20) Nyt logo LUMI Genbrug i Nexø har skiftet logo. John Pedersen fortæller, at man har valgt at bruge det logo, som flere andre af LUMI Genbrugs butikker i landet benytter. Logoet pryder også nu butikkens varevogn. Til leje Ældre byhus m. have i Østerlars. LM - Østerlars Henv

8 Ø-KALENDEREN April 01. Gudstjeneste i Kirken på Klippen i Østermarie LM Kids sang og musiklejr 07. Koncert i Muzikhuset 10. Ø-koret øver i Aakirkeby 13. Arbejdsdag på LM Lejren 22. Repræsentantskabsmøde Hakon Christensen på Bornholm 24. Ø-koret øver i Aakirkeby Landsmøde i Skjern Maj 04. Puttedag 08. Ø-koret øver i Aakirkeby 09. IMA-stævne i Aakirkeby LMU lejr 20. LUMI Radios pinse- og vennestævne i Østermarie 22. Ø-koret øver i Aakirkeby Hakon Christensen på Bornholm 26. Gudstjeneste i Kirken på Klippen i Østermarie 26. Afdelingsstyrelsesmøde Juni Seniorlejr 09. Lejrstævne 12. Ø-koret øver i Aakirkeby LM på Folkemødet Hakon Christensen på Bornholm Missionær Anne Sode Grønbæk 18. Aakirkeby 19. Aarsballe 21. Nexø 23. Svaneke 20. Evangelisk Luthersk Samråd møde i IM s hus i Rønne v/ Henrik Nymann Eriksen 23. Gudstjeneste i Kirken på Klippen i Østermarie Børnelejr Rådgivning og terapisamtaler på Bornholm v/ Ellen Esmarch Pedersen Mobil: Hjemmeside:

9 ADRESSER Luthersk Mission Bornholm Formand: Jørn Bech Årsdalevej 61, 3740 Svaneke T E formand@lm-bornholm.dk Afdelingssekretær Hakon Christensen Jespervej 64, 3400 Hillerød T E hc@dlm.dk Kasserer: Thorkil Lund Engløkken 1 B, 3730 Nexø T Giro: Bank: E th.sonnelund@mail.dk LUMI Genbrug: Sdr. Hammer 55, 3730 Nexø. T Merete & Vilmer Riis T / H Trykning af lokale LM-programmer Jens Ove Holm, Rømeregårdsvej 44, 3700 Rønne T E godthaab@holm.mail.dk Husk: Der trykkes kun én gang månedligt. Stof afleveres senest d. 10. i hver måned. Missionskonsulent: Helmer Olsen Østerled 18, 3700 Rønne T Udlån af projektor E helmer.olsen@hotmail.com Tilhørerrepræsentant: Niels C. Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne T E svane77@worldonline.dk LMU: Jeppe Rasmussen Brommevej 29, Østerlars, 3760 Gudhjem T E bigpolle@hotmail.com LM Kids: Helene Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne T E svane77@worldonline.dk LM-lejren: Strandvejen 16, Pedersker, 3720 Aakirkeby, T Udlejning v/ Helmer Olsen T E mail@lm-lejren.dk H Luthersk Mission Danmark Formand Jens Peter Rejkjær, Rentemestervej 4, 3400 Hillerød. T E jpr@dlm.dk Sekretariat: Industrivænget 40, 3400 Hillerød T F E dlm@dlm.dk. H Giro Bank LMU Landsleder Reidar Poulsen Postmosen 52, 3400 Hillerød T E reidar@lmu.dk H LM-Kids Fusionsleder Lars Brian Larsen Vigerslevvej 37 st. dør 0003, 2500 Valby T E lbl@dlm.dk H

10 LUMI RADIO APRIL Mandag d. 1. (2. påskedag) Små ord om store ord Fokus på Israel Tirsdag d Små ord om langfredag (se 29.3) Over en åben bibel (se 29.3) Fredag d. 5. Udefra LUMI-magasinet Mandag d Forårssange Bibelens salmer (se 25.3) Små ord om store ord (se 1.4) Fokus på Israel (se 1.4) Tirsdag d Fra arkivet - 25 år (3) LUMI-magasinet (se 5.4) Fredag d Musikgæsten (Hebr 3,1-6) Mandag d Fra arkivet (se 9.4) Musikmosaik Tirsdag d Musikgæsten (se 12.4) Over en åben bibel (se 12.4) Fredag d. 19. Boghylden Hør om Moses (8) Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Fra bibelkursus (se 11.3) Aftensange (fra arkivet - 25 år) Tirsdag d Musikmosaik (se 15.4) Hør om Moses (se 19.4) Fredag d. 26. (St. bededag) Musik i april (Hebr 3,7-19) Mandag d Aftensange (se 22.4.) Fra bibelkursus (4) Tirsdag d Musik i april (se 26.4.) Over en åben bibel (se 26.4.) MAJ Fredag d. 3. Indefra LUMI-magasinet Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ring med dit musikønske Tirsdag d Forårssange (se 8.4) LUMI-magasinet (se 3.5) Fredag d Lidt af hvert (Hebr 4,1-10) Mandag d Om Lina Sandell Små ord om store ord (se 6.5) Fokus på Israel (se 6.5) Tirsdag d Lidt af hvert (se 10.5) Over en åben bibel. (se 10.5) Fredag d. 17. Boghylden Gæstebogen Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d. 20. (2. pinsedag) Musik i maj Bibelens salmer (3) Ring med dit musikønske Tirsdag d Musik i maj (se 20.5) Gæstebogen (se 17.5) Fredag d Musikmosaik (Hebr 4,11-13) Mandag d Fra LUMI-stævnet 2. pinsedag Genuds. fra Tirsdag d Musikmosaik (se 24.5) Over en åben bibel (se 24.5) Fredag d. 31. Udefra LUMI-magasinet

11 LUMI RADIO JUNI Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ring med dit musikønske Tirsdag d Bibelens salmer (se 20.5) LUMI-magasinet (se 31.5) Fredag d Fra arkivet (4) (Hebr 4,14-16) Mandag d Musik i juni Fra arkivet (5) Små ord om store ord (se 3.6) Fokus på Israel (se 3.6) Tirsdag d Fra arkivet (se 7.6) Over en åben bibel (se 7.6) Fredag d. 14. Boghylden Bibelens salmer (4) Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Bibelkursus (se 29.4) Ring med dit musikønske Tirsdag d Musik i juni (se 10.6) Bibelens salmer (se 14.6) Fredag d Musikmosaik (Hebr 5,1-6) Mandag d C.O. Rosenius (se 18.3) Om Lina Sandell (se 13.5) Tirsdag d Musikmosaik (se 21.6) Over en åben bibel (se 21.6) Fredag d. 28. Indefra LUMI-magasinet JULI Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ring med dit musikønske Tirsdag d Fra arkivet (se 10.6) LUMI-magasinet (se 28.6) Fredag d Musik i juli (Hebr 5, 7ff) Nu også radio på Nettet. Hvor finder jeg frekvenserne? BKNs gave til lytterne ved vores 25 års fødselsdag er, at det nu er muligt at lytte til alle styr på frekvenserne for de 5 sendere, så Selv efter 25 år er det ikke alle, der lige har vore udsendelser på internettet samtidig her er de på FM-båndet: Østerlars 92,8, med, at de sendes i radioen. Aakirkeby 93,1, Nexø 98,6, Rønne 104,4 og Du finder adgangen på enten BKNs hjemmeside, (hvor man også kan med RDS, så bilradioer automatisk skifter til Olsker 104,9 MHz. Alle sendere er udstyret se hele ugens programoversigt) eller på den sender, der har størst styrke. Pinsestævne og fødselsdagsfest. Det er altså nu muligt at høre BKN, selvom Som tidligere nævnt, vil vi markere LUMIradios fødselsdag ved pinsestævnet i man er bortrejst - og at bornholmere ovre kan følge udsendelserne. Østermarie missionshus 2. pinsedag, 20. Det åbner også muligheden for at benytte maj kl. 14. Her bliver prædiken ved Peter Ønskeprogrammet 1. og 3. mandag kl. 21 Krak, og Bent Nielsen giver et tilbageblik på en ny måde til f.eks. at sende en fødselsdagshilsen til familie eller venner ovre, res kaffe. over de 25 år. Ø-koret synger, og der serve- så blot de forud er opfordret til at lytte, får Vi glæder os til at fejre dagen sammen med de en anderledes hilsen fra Bornholm! rigtig mange gode venner af LUMI-radio.

12 TIL EFTERTANKE Guds ord til mig v/ Ernst Paulsen, Nexø Inspirationen til dette indlæg fik jeg ved et møde, hvor Guds ord blev forkyndt sådan, at et spørgsmål blev påtrængende for mig, og jeg vil gerne lade spørgsmålet gå videre til dig, som læser dette: Hvordan hører/læser jeg Guds ord? - Hvordan opfatter jeg det, der høres/læses? - Hører jeg det som ord, der angår mig, eller møder det mig kun som en velkendt beretning, der ikke rigtig når mig - glider forbi mig? Det blev igen engang alvor for mig, at det er Guds ord til mig. Ord til næring for mit trosliv, for det må ha' næring. Og så kom jeg til at tænke på ovennævnte skriftsted, som var sat i ramme og ophængt på væggen i mit barndomshjem. Jeg har set og læst det utallige gange, så det har brændt sig ind i min bevidsthed. Nu kom der pludselig liv i det. Dette ord af Jesus gælder jo for mig - og for dig som læser dette. Salige er de, som ikke har set og dog tror (Johs. 20,29) Luthersk Mission (LM) er en evanglisk-luthersk forening, hvis formål er at forkynde Bibelens budskab, så mennesker kommer til tro på Jesus som Guds søn og verdens frelser. Konsekvensen af at høre Jeg føler, at Jesus med dette ord sætter sit segl på, at jeg ved tro på apostlenes vidnesbyrd er salig. Det vil sige, at også du og jeg får lov at tro os frelst ved det, de første trosvidner nedskrev og vidnede om. - Hør hvad Paulus siger til os : Troen kommer af det, der høres, og det der høres, kommer i kraft af Kristi ord. - Husk: Du må høre/læse for at fastholdes i troen. Med gaven, som Gud rækker os, følger opgaven. Nu er det vor tur til at deltage i udbredelsen af denne gode nyhed - og få del i velsignelsen! Hør hvordan sangeren udtrykker det: På Herrens ord du altid trygt kan bygge trods al omskiften, som i hjertet bor! Hør Jesu ord, hør livets hovedstykke: Den salig er, som ikke ser, men tror. (ÅSS nr. 374) LM på Bornholm arbejder ud fra ti missionshuse fordelt ud over øen. Redaktion: Peter Krak jytteogpeter@krak.nu Tlf: Forsidefoto: Birger Bendtsen Se i øvrigt B. Bendtsens netsite på: Oplag: 500 eks. Tryk: Print24

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2013 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Forbøn og salvning V/ Afdelingssekretær Hakon Christensen, Hillerød Afdelingsstyrelsen er glade for at kunne fortælle, at Jakob Houler, Hasle og Leo

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2012 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Basiskursus for forkyndere v/ Hakon Christensen Sæt ord på, det er overskriften for et kursus som LM Bornholm afholder sammen med Bornholmerkirken

Læs mere

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2014 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Bibelglæde I 2014 bliver temaet Bibelglæde sat på dagsordenen i LM på landsplan. AS drøftede,

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2013 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Nu hvor efteråret banker på, kan vi se tilbage på sommerens aktiviteter med taknemmelighed.

Læs mere

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2012 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Nye prædikanter v/ Hakon Christensen Afdelingsstyrelsen har kaldet Filip Oehlenschläger, Rønne og Peter Techow, Rønne som prædikanter i afdelingen. Bedeemne:

Læs mere

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2011 FEBRUAR MARTS RUNDT PÅ ØEN Hvad er M60+? Interview med Birger Pedersen. Fortæl lidt om den lidt kryptiske forkortelse M60+ Det er ganske enkelt. M står for mænd. Og 60+ står for,

Læs mere

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2013 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Der er etableret et Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm (ELSB). Samrådet

Læs mere

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Ny formand og sekretær Interview med Jørn Bech og Hakon Christensen Sommeren 2010 fratrådte Peter Westh Jensen som afdelingssekretær, og ved afdelingsmødet

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2012 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Mulig LMfrimenighed på Bornholm v/ Niels Chresten Andersen, Rønne Dialogmødet i Østermarie den 19. juni viste, at flere LM ere allerede har udmeldt

Læs mere

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2012 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Økonomi Uge 2 er bedeuge Det tog 14 dage Ved årsmødet d. 12.-13. november iværksatte LM på Bornholm en ekstra indsamling. Målet var 500 kr. pr. medlem,

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2011 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Ny struktur Ny hjemmeside V/ afdelingsformand Jørn Bech Den 19. august vedtoges de nye vedtægter for LM-Bornholm ved et ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Almindingsmøder før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Sådan begyndte det Det var nok præsten og vækkelsesprædikanten Peter Chr. Trandberg, der indledte

Læs mere

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2011 MAJ JUNI LMU BORNHOLM Nyt fra LMU V/ Jeppe S. Rasmussen Fællesskab Vi er en god flok trofaste unge, som samles i Nexø, Åkirkeby og Årsballe. Der er en meget skæv spredning af medlemmer,

Læs mere

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2014 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Bibelglæde Interview med Jørn Bech, Svaneke Luthersk Mission ønsker at gøre 2014 til Bibelglædens år! Vi ønsker, at mange flere skal få eller genopdage en

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2015 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2 FRA AFDELINGEN Sommeraktiviteter V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Forbøn

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2017 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2 LUMI-RADIO LUMI-Radio og BKN stopper Interview med

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2014 NOVEMBER DECEMBER ÅRSMØDE Årsmøde før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Årsmøder i 1940 erne og 50 erne I mange år var det tradition at holde årsmøde som et friluftsmøde i Aakirkeby.

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2016 nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2 FRA AFDELINGEN Fra beretningen ved afdelingsmødet V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke

Læs mere

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2017 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2 JUBILÆUM Gratis glæde ELSB fællesstævne på

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2015 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2 RUNDT PÅ ØEN Kun for kvinder V / Marianne Pedersen og Gerd Hansen,

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7

nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7 2017 nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7 2 JUBILÆUM Katekismusinspiration V / Carsten Hjorth Pedersen, Hillerød 500

Læs mere

nyt Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7.

nyt Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7. 2017 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7. 2 LM LEJREN Indsamling går trægt

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2016 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Café Klippen i Svaneke på side 5. LM i Pedersker stopper. Se side 2. Nyt fra den bornholmske volontør Louise Andersen side 6. 2 FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V / afdelingssekretær

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde.

nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde. 2019 nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde. 2 SAMTALE Samtalens muligheder Interview med Carsten Hjorth Pedersen

Læs mere

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2.

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2015 nyt APRIL MAJ JUNI Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2 FRA AFDELINGEN Fra afdelingen V / afdelingsformand

Læs mere

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2015 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2 FRA AFDELINGEN Forkyndelsen - et fælles ansvar V / afdelingssekretær Hakon Christensen I afdelingsstyrelsen

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2019 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Hornorkesteret har spillet i 100 år Ny ansættelse i LM side 2-3 LUMI-Radio genbruges side 4 FMU - et nyt fællesskab side 5 KFS på Campus Bornholm side 6 2 FRA AFDELINGEN Ny

Læs mere

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2018 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2 LM KIDS Børneklubben i Aakirkeby på LM-Lejren

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5

nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5 2018 nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5 2 INTERNATIONAL MISSION Rejsebrev fra Peru V / Gitte & Peter Westh Jensen,

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2016 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2 JUBILÆUM 500 års jubilæum for reformationen V /

Læs mere

nyt Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2

nyt Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2 2018 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2 2 PRÆDIKANT De herlige fodtrin V / Samuel

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER 2019 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Velsign du årets grøde og frugtbargør vort land, giv daglig du os føde, velsigne sø og strand; fra himlen dryppe fedme, bespis os med dit ord, og med din nådes sødme velsigne

Læs mere

nyt LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm?

nyt LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm? 2018 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm? Se side 6 2 LM JUBILÆUM LM s historie og fremtid

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3.

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2016 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2 FRA AFDELINGEN Renovering af LM-Lejren V / afdelingssekretær

Læs mere

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission Kom og vær med Denne folder er en invitation til at være med i Luthersk Mission (LM). Både til mennesker, der selv kalder sig kristne, og til alle

Læs mere

Program for. LM Bylderup-Bov

Program for. LM Bylderup-Bov Program for LM Juli - december 2018 M/Gleder Børnekirke Bodil B-P Christina B-P Miriam en Ivan Dennis Juli: d. 1. Lars Rømer Olsen, Toftlund d. 3. d. 13. Johannes en, Sommersted Åbent hus hos Gurli og

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019 Mandag d. 2/9-2019 Kl. 14:00-14:30 Perspektiv Gennemgang af 1. Kor. 6, 12-20 ved Johnny Søndberg Madsen Kl. 14:30-15:00 Fokus Fokus på Israel v/berit Jensen Kl. 15:30-16:30 Kafé Kairos Jesper Steen Andersen

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET 'Vær velkommen, Herrens år' Vi synger ved begyndelsen af adventstiden og ved starten af et nyt år: Vær velkommen,

Læs mere

FEBRUAR Mandag 18. kl Filmaften Paulus, Jesu apostel

FEBRUAR Mandag 18. kl Filmaften Paulus, Jesu apostel FEBRUAR Mandag 18. kl. 19.00 Filmaften Paulus, Jesu apostel Tirsdag 19. kl. 9.30 Tirsdagscafe Onsdag 6. kl. 19.30 Tirsdag 12. kl. 9.30 Tirsdagscafe Syng med Aage Lilleøre Onsdag 13. kl. 19.30 Onsdag på

Læs mere

NYT. Januar - februar - marts 2016. LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår!

NYT. Januar - februar - marts 2016. LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår! NYT LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår! Januar - februar - marts 2016 I dette blad Kort nyt 2 Vinterstævne 3 Lokale arrangementer 4 LivogJob Stubbekøbing 9 Ungdomsforeningen 10 Børne- og juniorklubber

Læs mere

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom Ledervejledning TeenTools Katekismus er et ledermateriale som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder eller dig som har andet arbejde med teenagere kan bruge og finde inspiration i. Vi siger forkyndelse

Læs mere

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 14/

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 14/ Mandag d. 14/10-2019 Kl. 14:00-14:30 Perspektiv Gennemgang af 1. Kor. 1, 11-16 ved Johnny Søndberg Madsen Kl. 14:30-15:00 Fokus Fokus på Bibelens verden ved Egon Jensen, Haderslev Kl. 15:30-16:30 Kafé

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl 1 RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl. 16.00 Emne: Hvorfor tro på en gud? Præludium: Beautiful things Velkomst v. Steen - Vi har sat tre meget grundlæggende spørgsmål som overskrifter for de rytmiske gudstjenester

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk Redaktion: John Friis (jf) Tlf.: 5485 4476 jhfr@post.tele.dk Ingrid Larsen (il) Tlf.: 5475 9949 larsens@dadlnet.dk Lisbet Rønne- Rasmussen (lrr) Tlf.: 2094 6258 lisbetrr@gmail.com Forsidefoto: lr-r Ekspedition:

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

2.Påskedag I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet.

2.Påskedag I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet. 2.Påskedag 20132. I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet. Her møder vi to af Jesu disciple, det er stadig den første dag i ugen, søndag altså,

Læs mere

Østergade 25 kl.19.30

Østergade 25 kl.19.30 NYT Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission Indbydelse tilet årsmøde i Lumi Radio Syd, 2016 Velkommen nyt kvartal med mange gode udsendelser. Vi Onsdag er godt i gang ogden

Læs mere

NYT. Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission

NYT. Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission NYT Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission Lumi Radio Syd fortsætter i 2016 Kulturministeriet har meddelt, at alle lokalradioer får sendetilladelsen forlænget med et år

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

2. søndag efter påske

2. søndag efter påske 2. søndag efter påske Salmevalg 408: Nu ringer alle klokker mod sky 664: Frelseren er mig en hyrde god 217: Min Jesus, lad mit hjerte få 227: Som den gyldne sol frembryder 42: I underværkers land jeg bor

Læs mere

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Prædiken den 25. september 2016 kl. 10.00 i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Lad os rejse os og høre dette hellige evangelium skrevet af evangelisten (Gud være lovet

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Dagsorden: 1. Sange, indledning, bøn Kaj D. indledte 2. Præsentation af de forskellige arbejdsgrene Søndagsklubben v.

Læs mere

Luthersk Mission Esbjerg. - Program oktober marts 2018

Luthersk Mission Esbjerg. - Program oktober marts 2018 Luthersk Mission Esbjerg - Program oktober 2017 - marts 2018 M i s s i o n s f o r e n i n g F r i m e n i g h e d B ø r n e o g u n g e a r b e j d e T v æ r k u l t u r e l t a r b e j d e Oktober 2017

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

ikke så godt ud på Jesu CV, at han fuldbragte opgaven, og så kan vi bare holde kirken op for ham, og sige, hvad så lige med den her og enighed?

ikke så godt ud på Jesu CV, at han fuldbragte opgaven, og så kan vi bare holde kirken op for ham, og sige, hvad så lige med den her og enighed? Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 8. maj 2016 Kirkedag: 6.s.e.påske/B Tekst: Joh 17,20-26 Salmer: SK: 257 * 254 * 267 * 262,2 * 264 LL: 257 * 251 * 254 * 267 * 262,2 * 264 Sidste søndag

Læs mere

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk Redaktion: John Friis (jf) Tlf.: 5485 4476 jhfr@post.tele.dk Ingrid Larsen (il) Tlf.: 5475 9949 larsens@dadlnet.dk Lisbet Rønne- Rasmussen (lrr) Tlf.: 2094 6258 lisbetrr@gmail.com Forsidefoto: il Ekspedition:

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

udfordrer kristne fællesskaber

udfordrer kristne fællesskaber 101 Mennesker med autisme og Aspergers syndrom udfordrer kristne fællesskaber Det er ikke særlig kaffehyggeligt, når der er en med, som hele tiden ødelægger det kaffehyggelige fællesskab, siger Henrik

Læs mere

Kirken har fødselsdag!

Kirken har fødselsdag! maj / juni 2013 Kirken har fødselsdag! Pinsedag for næsten 2000 år siden, blev kirken født med de første kristne i Jerusalem. Hvis vi skruer tiden frem og flytter vores blik til Danmark, så kan vi se at

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde PRÆDIKEN PÅSKEDAG DEN 16. APRIL 2017 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 118,19-29; 1. Kor. 5,7-8; Mark. 16,1-8 Salmer: 218,233,238,241,234 Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Er en ny dag på vej over Roskilde?

Er en ny dag på vej over Roskilde? Er en ny dag på vej over Roskilde? Lørdag den 25. oktober er der igen arbejdsdag i og ved kirken. Vi starter kl. 9 med kaffe og brød. Vi opfordrer så mange som muligt til at deltage. Henrik holder ferie

Læs mere

Forord. Thomas Kristensen

Forord. Thomas Kristensen Forord Der blev stor opstandelse i Jerusalem, da Jesus opstod. Han var virkelig Kristus, Guds Søn! Disciplene glædede sig. Men alligevel var de bange og holdt sig inden døre. Hvordan skulle de dog få dette

Læs mere

Sommerlejre 2019 VELKOMMEN. KYLLINGELEJR d juni. BØRNELEJR d. 29. juni 2. juli. JUNIORLEJR d juli PRAKTISKE OPLYSNINGER

Sommerlejre 2019 VELKOMMEN. KYLLINGELEJR d juni. BØRNELEJR d. 29. juni 2. juli. JUNIORLEJR d juli PRAKTISKE OPLYSNINGER Sommerlejre 2019 VELKOMMEN KYLLINGELEJR d. 15. 16. juni BØRNELEJR d. 29. juni 2. juli JUNIORLEJR d. 2. 5. juli PRAKTISKE OPLYSNINGER Velkommen på sommerens lejre Arrangør: Luthersk Mission, LM Kids i Østjylland

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

Korpsnyt. Frelsens Hær Skolegade Esbjerg Oktober og november 2016

Korpsnyt. Frelsens Hær Skolegade Esbjerg Oktober og november 2016 Korpsnyt Frelsens Hær Skolegade 55 6700 Esbjerg Oktober og november 2016 Kære Venner Vi er nu godt i gang efter ferien, og det er godt med det kendte, det trygge. Men det er ikke godt at gro fast og derfor

Læs mere

Studie 10. Herrens nadver

Studie 10. Herrens nadver Studie 10 Herrens nadver 57 Åbent spørgsmål Har du nogensinde oplevet, at hele din verden blev vendt på hovedet i løbet af et øjeblik? Hvad skete der? Åbningshistorie Forstår du, hvad jeg har gjort for

Læs mere

Nytårsdag 2015 Disse dage er nytårstalernes tid. Dronningen og statsministeren trækker os til skærmene og vi forventer både at få formaninger og ros som samfund og enkelt individer. Der er gået sport i

Læs mere

Program for foråret 2017

Program for foråret 2017 Program for foråret 2017 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! Her i foråret 2017 vil tirsdagsmøderne tage udgangspunkt i emnet Forkyndelse der frigør, som er et af Indre Missions

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

Vielse af par af samme køn

Vielse af par af samme køn Vielse af par af samme køn Vejledende ordning Ordningen er vejledende, mens tilspørgsel, erklæring, fadervor og velsignelse foretages i overensstemmelse med det autoriserede ritual ovenfor. De angivne

Læs mere

Roskilde Frikirke er som bekendt en fri kirke, uafhængig af Kirkeministeriet.

Roskilde Frikirke er som bekendt en fri kirke, uafhængig af Kirkeministeriet. Roskilde Frikirke er som bekendt en fri kirke, uafhængig af Kirkeministeriet. Men hvordan er vi konkret kirke under disse frie forhold? Det vil vi tale om mandag den 4. november kl. 17.30, hvor vi samles

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26. 26-06-2016 side 1 Prædiken til 5. s. e. trinitatis 2016. Tekst. Matt. 16,13-26. Den tyske forfatter og præst Wilhelm Busch skriver fra nazitidens Tyskland. Det var i 1934, da nazisterne slog til lyd for,

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/ PÅ BYNET JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2018

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/ PÅ BYNET JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2018 PÅ BØLGELÆNGDE JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2018 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET Andagt I Guds hænder Ikke mange mennesker kan bære en fuld kop uden at miste balancen. Pludselig rigdom eller

Læs mere

Et er nødvendigt. Lumi Radio har fået nye ejere

Et er nødvendigt. Lumi Radio har fået nye ejere LUMI nyt L U M I R a d i o A a l b o r g 1/jan.-marts 2010 28. årgang Andagt Et er nødvendigt Andagt ved Hans Erik Nissen Du må indprente dig Guds ord. Du må høre det igen og igen, for det er så svært

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen Konfirmation 24. april 2016 Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen 369 Du, som gir os liv 14 Tænk, at livet koster livet 192 v. 7-9 Du, som har dig selv 752 v.4-5 Gå da frit 13 Måne og sol Bøn: Vor Gud og far

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk Redaktion: John Friis (jf) Tlf.: 2143 6499 jhfr@post.tele.dk Ingrid Larsen (il) Tlf.: 5056 7146 larsens@dadlnet.dk Lisbet Rønne- Rasmussen (lrr) Tlf.: 2094 6258 lisbetrr@gmail.com Forsidefoto: lrr Ekspedition:

Læs mere

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Maj 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi kører fra kirken kl. 9.30 og regner med at være

Læs mere

Huskeliste til gudstjenesteledere i Luthersk Mission, Bylderup Bov

Huskeliste til gudstjenesteledere i Luthersk Mission, Bylderup Bov Huskeliste til gudstjenesteledere i Luthersk Mission, Bylderup Bov Som et led i planlægningen af gudstjenesten skal der lyde en opfordring til, at der bliver begyndt i god tid. For at gudstjenesten kan

Læs mere

PROGRAM FOR 2. halvår 2015

PROGRAM FOR 2. halvår 2015 PROGRAM FOR 2. halvår 2015 VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 1. juni 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække Salmer DDS 722: Nu blomstertiden kommer DDS 299: Ånd over ånder DDS

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET APRIL-MAJ-JUNI 2013

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET APRIL-MAJ-JUNI 2013 PÅ BØLGELÆNGDE APRIL-MAJ-JUNI 2013 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET ANDAGT Han er ikke her, han er opstået. Husk, hvordan han talte til jer Luk 24,6 Efter Jesu opstandelse og disciplenes

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke Så er der nu mulighed for, at du kan udfolde din kreative sider. I cafémiljø mødes vi hver 2. mandag (ulige uger) fra kl. 19.00-21.30. Hanne Friberg og Sanne Nielsen

Læs mere

- et tilbud til alle forældre...

- et tilbud til alle forældre... - et tilbud til alle forældre... S E P T E M B E R 2 0 1 1 P R O G R A M E S B J E R G SØNDAG 04. SEPTEMBER KL. 11:00 - GUDSTJENESTE taler: Frank Ahlmann LØRDAG 10. SEPTEMBER KL. 14:30+19:00 - ÅRSKONFERENCE

Læs mere

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken.

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken. Gud, overbevis os om, at du er den, du er og lad din sandhed frigøre os, så vi bliver virkelig frie ved din elskede Søn, Jesus Kristus. Amen. Tekst: Joh 8.31-36 1 Reformatoren Martin Luther spurgte aldrig

Læs mere

Andagt. Gud er trofast, og nåden er evig

Andagt. Gud er trofast, og nåden er evig LUMI nyt L U M I R a d i o A a l b o r g 3/juli-sept. 2010 28. årgang Andagt Gud er trofast, og nåden er evig Thi jeg ved hvilke tanker jeg tænker om jer, lyder det fra Herren, tanker om fred og ikke om

Læs mere

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31.

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Den bedste og den sværeste højtid. Pinse betyder 50. 50 dage efter påskedag. 50 dage efter Jesu opstandelse. Så længe tog det

Læs mere

Økonomi. Fællesmøder. September. Oktober. LM Græsteds hjemmeside. Mødeleder Frants Otto Hjorth. Prædiken fra internettet Mødeleder Lene Mathiesen

Økonomi. Fællesmøder. September. Oktober. LM Græsteds hjemmeside. Mødeleder Frants Otto Hjorth. Prædiken fra internettet Mødeleder Lene Mathiesen Fællesmøder Økonomi 11 Da det er blevet sværere at aflevere penge (både kontanter og checks) i en bank, og jeg ikke ønsker at ligge inde med for mange penge ad gangen, vil jeg godt opfordre til, at man

Læs mere

Referat Generalforsamling i IM Hjørring

Referat Generalforsamling i IM Hjørring Referat Generalforsamling i IM Hjørring Torsdag den 7. februar 2019 kl. 19.30 Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer 2. Beretning ved formanden 3. Beretning fra de forskellige arbejdsgrene ( korte indlæg på max

Læs mere

Østergade 25 kl.19.30

Østergade 25 kl.19.30 NYT Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission Indbydelse tilvelkommen årsmøde i Lumi Syd, 2016 til Lumi RadioRadio Syd Onsdag den 16. marts i tiden, Toftlund Kære trofaste

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Nyt fra Københavns Nærradio

Nyt fra Københavns Nærradio Nyt fra Københavns Nærradio - 2014 Nr. 2-2014 1 Københavns Nærradio FM 90.4 og 89.6 MHz Stations nyt Ved daglig leder Viggo Wiwe Forårsfest Lørdag den 3. maj vil vi gerne invitere alle radioens ly ere,

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53. 05-05-2016 side 1 Prædiken til Kristi Himmelfartsdag 2016. Tekst. Luk. 24,46-53. Joakim Skovgaards maleri i Viborg Domkirke samler betydningen af Kristi Himmelfartsdag og teksten som vi læste. Den opstandne

Læs mere