TEOLOGIENS DØGN. Program

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEOLOGIENS DØGN. Program"

Transkript

1 Alle religioner har en teologi. Men teologi er mere end religion. Teologi er et lager, hvor man kan søge svar på spørgsmål om mening og finde tolkninger af tilværelsen. Så velkommen til Teologiens Døgn et laboratorium for alt mellem himmel og jord TEOLOGIENS DØGN Program

2 Velkommen til Teologiens Døgn

3 Teologiens Døgn har igen i år et program med stor variation i både emner og udtryksformer. Både oplevelse og indlevelse, humor og alvor, smag på mad og drikke, sang og musik, kunst og teater, indlevelse og indbydelse til at lytte indbyder programmet til. Her er noget for børn, for unge og yngre, ja for enhver, der er interesseret i en lang række emner, som teologien og religionsvidenskab ikke er ene om at beskæftige sig med, men som de beskæftiger sig med på en måde, ingen af os kan være foruden. Arrangementer og aktiviteter foregår i Domkirken, Aarhus Katedralskole, Kvindemuseet, Thorups Kælder og sidst men ikke mindst Café Hack. Tag en tur rundt på hele området. Vi er sikre på, at du vil finde noget, der fanger din interesse. Tak til vore samarbejdspartnere, økonomiske sponsorer og til alle, der har bidraget til, at Teologiens Døgn kunne realiseres. P.H. Bartholin Domprovst Se også udførlig omtale af alle arrangementer på Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

4 åbning Aarhus Domkirke fredag den 5. april kl. 16:00 Indledning på orgel v. domorganist Kristian Krogsøe Århus Pigekor under ledelse af Helle Høyer Vedel Borgmester Jacob Bundsgaard Århus Pigekor Dekan, Mette Thunø, Aarhus Universitet Biskop Kjeld Holm Århus Pigekor Fællessalme Alt, hvad som fuglevinger fik Afsluttende orgelstykke Under Teologiens Døgn er kunstneren Hans Krulls opstandelsesbillede Frisvømmeren udstillet i Domkirken.

5

6 gudstjenester Fredag kl. 20:15 kan du tage i Domkirken til musikgudstjenesten Opstandelse og hvad så? med salmebandet AERA og Pastoralseminariets studerende. Der er liturgisk Midnat i Miklagård -gudstjeneste i Domkirken fredag kl. 23:00 hvor et lille kor af studerende med tilknytning til den teologiske uddannelse i Aarhus vil fremføre en sungen liturgi med temaet Den vantro Thomas. Lørdag kl. 10:00 kan du få Næring til en ny dag, når studerende fra Pastoral-seminariet holder morgenandagt med nadver i Domkirken.

7 rundvisninger Oplev Aarhus Domkirkes rigdom af kalkmalerier på rundvisningen Kalkmalerier i Aarhus Domkirke ved Troels Rønsholdt fredag kl. 18:15. Kom med på en morgenrundvisning lørdag kl. 09:15, hvor Troels Rønsholdt fortæller om Domkirkens pragtstykke fra 1479: Bernt Notkes altertavle. Se Domkirken som mausoleum på en rundvisning ved Hans Bjørn. Det sker i Aarhus Domkirke lørdag kl. 13:15.

8 debat Dannelse, uddannelse og kristendom Drejer vores uddannelser sig for meget om kvalifikationer og kompetencer og alt for lidt om dannelse? Og er en af taberne i det spil kristendommen? Diskussionerne om dannelse og uddannelse blev for nylig rejst igen i forbindelse med en ændring af læreruddannelsen og faget Kristendomskundskab/Livsoplysning/Medborgerskab. Uafklaret er dog, hvordan vi forstår ordet dannelse, og hvilken plads dannelse skal have i folkeskolen, de gymnasiale og videregående uddannelser. Et panel med bl.a. prof. Lars Qvortrup, lektor Hans Krab Koed, Dorthe Jørgensen og Morten Kvist diskuterer, hvad dannelse er aktuelt og historisk. Aarhus Katedralskole, lørdag kl. 10:15. Frelse eller fortabelse? Findes der en dommedag eller yderste dag, hvor Gud Fader rejser alle døde op af gravene og dømmer til frelse eller til evig fortabelse? Spørgsmålet er afgørende for manges forhold til den kristne tro i dag. Teologerne, der har til opgave at fortolke Det gamle og Det nye Testamente, er ikke enige om tolkningerne, og det har teologer stort set aldrig været. Redaktør ved DR, Anders Laugesen har en samtale med tidl. sognepræst og forfatter af bogen Frelse og fortabelse, Kaj Mogensen. Aarhus Katedralskole, lørdag kl. 12:15.

9 Hvad er tro? Et opslag til et præsteembede, hvor der blev annonceret efter en troende præst, har rejst en ny debat om tro. Debatten har hidtil vist, at der ikke er enighed om, hvad der menes, når vi anvender ordet tro. Vi skal i debatten tage fat på det helt grundlæggende, at tro bl.a. er at forholde sig til noget, som man i positiv forstand føler sig bundet til og bestemt af. Endvidere at denne tro ikke kun er en intellektuel foreteelse, men at troen har udtryk og sprog. Deltagere i debatten: Chefredaktør Erik Bjerager, Kristeligt Dagblad. Lektor Anita Hansen Engdahl, Folkekirkens Institut for Præsteuddannelse. Cand.teol. ph.d Kristine Garde, forfatter til flere bøger om kirkeret. Sognepræst Hanne Marie Houkjær. Prof. Asger Christian Højlund, Menighedsfakultetet. Redaktør Anders Laugesen. Leder af Grundtvigakademiet, Birgitte Stoklund Larsen Festsalen, Aarhus Katedralskole, lørdag kl. 14:15.

10 foredrag KØN OG KRISTENDOM De seneste 100 års kulturhistorie har skabt et nyt syn på kvinder og homoseksuelle. Det har udfordret teologien om det naturlige og givet anledning til kirkelig nytænkning. Lyt med når Ph.d.-studerende Benedicte Hammer Præstholm opridser den danske kirke- og kulturhistorie og fortæller om køn, seksualitet og det naturliges teologi. Kvindemuseet, lørdag kl. 09:15. Den gammeltestamentlige profet er en person, der modtager og viderebringer en meddelelse fra Gud. Ph.d.-studerende Line Søgaard Christensen fortæller om profeten Hoseas ægteskab med horkvinden Gomer. Kvindemuseet, lørdag kl. 10:15. Har kirken et køn? Hvad sker der, når der fokuseres på køn og kødelighed i stedet for på menneskelighed? lektor Else Marie Wiberg Pedersen stiller spørgsmålet: Hvad er det med kirke og kvinder?. Kvindemuseet, lørdag kl. 11:15. Lektor Else K. Holt vil ud fra Esters Bog tale om magt og køn i Det Gamle Testamente. Vi får afdækket magtens væsen, og hvordan den kan overlistes gennem dygtighed, spionage og kvindelist! Kvindemuseet, lørdag kl. 12:15.

11 FILOSOFI OG EKSISTENS Bliv klogere på aarhus-teologen K. E. Løgstrup, når lektor David Bugge fortæller om Løgstrups syn på børn og litteratur, Ph.d.-studerende Kjeld Slot Nielsen spørger til Guds evighed i foredraget Løgstrup og treenigheden og Ph.d.-studerende Bjørn Rabjerg gør rede for Løgstrups kritik af Kierkegaard. Aarhus Katedralskole er Kierkegaard-år, derfor kan du til Teologiens Døgn fordybe dig i Kierkegaards lidenskabelige univers: Hør om lidenskab og kærlighed hos Søren Kierkegaard, når elever fra Testrup Højskoles filosofilinje vil læse passager op fra Kierkegaards forfatterskab om Lidenskab og kærlighed samt introducere og perspektivere det oplæste. Aarhus Katedralskole, fredag kl. 18:15. Hvad betyder det at Du skal ære Gud? Ph.d.-studerende Sasja Emilie Mathiasen fortæller om Den paradoksale Gud hos Martin Luther. Aarhus Katedralskole, fredag kl. 22:15 og lørdag kl. 12:15. Du kan også blive klogere på begreber om det gode og det onde, når professor emeritus Kirsten Nielsen holder foredraget Gud og Djævelen. Aarhus Katedralskole, fredag kl. 22:15.

12 foredrag FORTSAT... Dette kan ikke gå stille for sig! Kierkegaard møder Grundtvig i et duetforedrag ved Sarah og Sune Auken. Foredraget spærrer dem inde med hinanden på nogle få kvadratmeter og lader dem tale i munden på hinanden. Aarhus Katedralskole, fredag kl. 19:00-20:00. Bliv klogere på sammenhængene mellem viden, tro og digtning, når sognepræst Sanne B. Thøisen spørger om man skal tro på det hele i et foredrag om Det genfundne Paradis. Aarhus Katedralskole, lørdag kl. 11:15 Teologiens Døgn sætter fokus på teologen Dietrich Bonhoeffer med en række foredrag og indslag: lektor Hans Vium Mikkelsen udfolder Bonhoeffers teologi og biografi lørdag kl. 10:15, lektor Peter Lodberg viser os Bonhoeffers teologiske virkelighed gennem Glimt fra 2. Verdenskrig; DDR; Sydafrika og Danmark lørdag kl. 14:15, og skuespiller Caspar Koch fortæller om Bonhoeffers kærlighedshistorie med Maria von Wedemeier lørdag kl. 09:15. Alt sammen på Aarhus Katedralskole.

13 RELIGION OG SAMFUND Nogle afviser teologiens berettigelse på universitetet. Andre finder den nyttig til studiet af religion som kulturfænomen. Begge dele er en misforståelse af teologiens opgave: at pege på kulturens blinde punkter. Fredag aften kl. 19:15 holder professor Svend Andersen foredrag på Aarhus Katedralskole. Kan begrebet evolution bruges om kultur? Kan kultur-evolution bruges om religion og teologi? Professor Hans Jørgen Lundager Jensen holder foredrag om teologi, kultur og evolution. Mød op på Aarhus Katedralskole fredag kl. 17:15. Lektor Bo Kristian Holm giver overblik over reformationens forandring af samfundet og spørger efter dens fortsatte betydning. Hør foredrag Teologi som motor for forandring på Aarhus Katedralskole lørdag kl. 11:15 og kl. 14:15. Lektor Troels Nørager holder foredrag om Gud og samvittigheden og spørger hvordan samvittigheden har det i dag - i kølvandet på den globale finanskrise. Få svaret på Aarhus katedralskole lørdag kl. 14:15. Hvilken rolle spiller ritualet i religion og samfund? MSO-professor Anders Klostergaard Petersen holder foredrag om ritualet som al kulturs og religions biosociale fundament fredag kl. 19:15 og Postdoc, Ph.d. Kirstine Helboe Johansen stiller skarpt på tidens bevidste religiøse bruger fredag kl. 18:15 og lørdag kl. 09:15. Foredragene finder sted på Aarhus Katedralskole.

14 foredrag FORTSAT... Grundtvig har haft en meget afgørende betydning for dansk samfund og nationalitet. Lektor Troels Nørager holder foredrag om Grundtvigs betydning som samfundsbygger lørdag kl. 13:15. Centerleder af Grundtvig Centeret, Michael Schelde holder foredrag om Grundtvig og Aarhus; om den lærde skole omkring 1800 og Grundtvigs opgør med den lørdag kl. 11:15. Begge foredrag på Aarhus Katedralskole. Hvor er kristendommen i Danmark i dag - og hvor er den i Aarhus? Sådan spørger lektor Marie Vejrup Nielsen i et foredrag, der vil se nærmere på den rolle kristendom spiller i Danmark i dag og løfte sløret for hvad fremtiden vil bringe. Det sker på Aarhus Katedralskole lørdag kl. 12:15. Hvis vi nu forestiller os, at Jesus mødte en muslim, hvordan mon det møde så ville komme til at spænde af? Og kunne vi kristne måske lære noget om, hvordan vi bør møde muslimer? Hør Foredraget Hvordan ville Jesus mon møde en muslim? ved professor ved Menighedsfakultetet Kurt Christensen. Aarhus Katedralskole fredag kl. 18:15 og lørdag kl. 09:15. Fotojournalist Imal Hashimi vil igennem sine billeder fortælle om Afghanistans kvinders tilværelse og tro og vise Talibans måde af at bruge tro som et redskab for styring over befolkning. Hør Imal Hashimi på Kvindemuseet fredag kl. 20:15.

15 KIRKEN I HISTORIEN Det er ikke hver dag, at der udgives en kirkehistorie. Forskere ved Aarhus Universitet udgav i efteråret 2012 et meget rost værk i to bind: Kirkens Historie. Det er skrevet, så alle kan fordybe sig i det. Til Teologiens Døgn vil der være en præsentation af den nye Kirkens Historie, bind 1 ved lektor Nils Arne Pedersen fredag kl. 17:15 og af bind 2 ved lektor Carsten Bach-Nielsen fredag kl. 18:15, begge på Aarhus Katedralskole. Lektor Anders-Christian Jacobsen holder foredrag om munke og mystikere i oldkirken. Mød de store mystiske tænkere som for eksempel Origenes, Gregor af Nyssa og Evagrius. Aarhus Katedralskole fredag kl. 22:15. Ph.d. René Falkenberg fortæller om Den lille gud og den store kætter : I tidlig kristendom bliver Gud mindre i takt med kætterierne tager til. Det skyldes måske Sokrates og Platon. Synderen udpeges på Aarhus Katedralskole lørdag kl. 11:15. Er evangelierne fiktioner eller øjenvidnesbyrd? Hør professor ved Menighedsfakultetet, Peter V. Legarth tage spørgsmålet op, om evangelierne er baseret på troværdige øjenvidnesbyrd og sandhedsvidnesbyrd? Aarhus Katedralskole fredag kl. 17:15 og lørdag kl. 10:15.

16 foredrag FORTSAT... TEOLOGI OG I foredragsrækken Teologi og har vi bedt en række mennesker, der ikke til hverdag arbejder direkte med teologien, give eksempler på, hvilken rolle de teologiske temaer spiller i deres virke og tænkning, og hvilken rolle teologien efter deres mening kunne spille i et bredere perspektiv: Forstander, Testrup Højskole, Jørgen Carlsen: Til kamp mod transcendensforræderiet. Teologi og højskole. En grundtvigsk højskole har et betydningsfuldt mellemværende med teologien. I begge tilfælde drejer det sig om at pejle sig frem til tilværelsens underforståede under. Teologiens anliggende er teoretisk og analytisk. Højskolens er praktisk og pædagogisk. Aarhus Katedralskole fredag kl. 17:15. Professor ved CBS Ove Kaj Pedersen: Teologi og konkurrencestat. Et nyt dannelsesprojekt? Kæmper vi igen om et nyt menneskesyn? Og hvad har det med teologi at gøre? Ove K. Pedersen vil se på kernen i den aktuelle værdikamp og sætte den i relation til efterkrigstidens projekt for at skabe det gode menneske. Aarhus Katedralskole fredag kl. 18:15. Adjunkt ved Aalborg Universitet Jesper Lindholm: Teologi og menneskerettigheder. Er kristendommen fundamentet for menneskerettighederne? Er menneskerettigheder i sig selv blevet en religion? Kom og hør, hvad teologi og menneskerettigheder har - og ikke har - med hinanden at gøre. Aarhus Katedralskole fredag kl. 20:15.

17 Lektor, Læreruddannelsen i Aarhus, Johannes Adamsen: Teologi og fremtidens skole. Det lader til, at der er aspekter af sekulær religionsfaglighed i teologien, så man kan jo overveje, om der også er teologiske fristelser, lokkende kald og andre snakkende slanger i skole og undervisning? Aarhus Katedralskole lørdag kl. 09:15. Biskop, Aarhus Stift, Kjeld Holm: Teologi, kirke og lidenskab. Teologi som fag er basis for at kunne virke som præst, og man kan med rette forvente faglig dygtighed af enhver præst. Men fagligheden gør det ikke alene. Derfor er teologi, lidenskab og engagement knyttet til hinanden. Aarhus Katedralskole lørdag kl. 10:15. Lektor ved Aarhus Universitet Hans Hauge: Teologien i eksil på det entreprenørielle universitet. Det nye universitet er et såkaldt corporative university. Det skal bidrage til vækst og velfærd; forskningen skal skabe værdier, men hvordan kan fx en bog om Det Gamle Testamente det? Aarhus Katedralskole lørdag kl. 11:15. Professor ved Aalborg Universitet Lars Qvortrup: Teologi og videnskab. Jo mere, vi ved, des mere ved vi, at vi ikke ved. Vidensparadokset er blevet vor tids dominerende paradoks. Det betyder, at der er plads til religion, men i en ny betydning: Gud er det rum, der gør mening mulig. Aarhus Katedralskole lørdag kl. 12:15. Professor ved Aarhus Universitet Dorthe Jørgensen: Teologi og erfaring. Filosofien om det skønne har siden antikken handlet om det at blive overvældet - at få noget foræret og blive forvandlet. Her er der noget at hente for teologien, hvis den vil udvikle sit begreb om erfaring. Aarhus Katedralskole lørdag kl. 13:15.

18 for børn Man har somme tider sagt, at kristendom er ikke for børn. Det dementerer bogen Fredriks Flyverdragt, der er blevet til to teaterforestillinger for børn om regler og mirakler. Derudover præsenterer vi domkirkens nye skattekort, der sender børn på skattejagt i domkirken. Fredriks Flyverdragt: Regler - en musikalsk bibelforestilling for børn Fredriks mor og far har travlt, de skal nemlig flytte på landet og starte på en frisk. Hvordan får man følelsen af hjem i et splinternyt hus? Hvad er vigtigt og hvad er ligegyldigt? Hvilke regler og værdier vil man gerne bringe med sig? I sin søgen efter svar havner Fredrik mange sære steder i Bibelen. Han møder Moses på bjerget, der får overbragt de 10 bud, Jesus der i raseri rydder templet og Jesus på et bjerg, hvor han overrasker med nye regler. Tag med Fredrik på en rejse i nutid og Bibel. Forestillingen tager sit afsæt i Bibelselskabets bog om Fredrik og hans flyverdragt (2012) skrevet af Esben Nyholm og Henrik G. Lund, tegninger af Camilla Fjermestad Lang. Aarhus Domkirke, fredag kl. 17:15.

19 Fredriks Flyverdragt: Mirakler - en musikalsk bibelforestilling for børn Hvem tror på mirakler? Hvem tror på undere? Fredrik gør, men han kan jo også flyve i sin flyverdragt. Esben har atter fået fat i Fredriks gamle kuffert. Kufferten gemmer på mange mærkelige ting, der hver især udfolder fantasifulde fortællinger og sange om utrolige og forunderlige hændelser. Mirakler om man vil. Store som små. Forestillingen tager udgangspunkt i børnenes hverdag og deres evne til at fantasere og undre sig. Mirakler fra både Det Gamle Testamente og Det Nye Testamente sættes i en finurlig børnehøjde. Alt sammen i flot sammenhæng med illustrerede sange. Aarhus Domkirke, lørdag kl. 11:15.

20 events mellem himmel og jord Mad i Biblen: Spis, venner, drik! Smagsprøver og foredrag ved Lotte Forchhammer, teolog, Christine Bille Nielsen, kok, og iscenesætter Adam Løwert. I Biblen vrimler det med måltidsfejringer. Det er her bånd knyttes, rævekager bages, kærlighed besegles og magt demonstreres. Vi har tryllet med de bibelske fødevarer og anretter seks pointer om mad, værtskab og måltider fra Adams æbler til den sidste nadver. Kvindemuseet, fredag kl. 18:15 og igen kl. 22:00. Optagelse af Religionsrapporten til DR1 Vær med i studiet, når DR1 optager Religionsrapporten på Café Hack. Emnet er: Har teologien noget at sige i den aktuelle økonomiske krise? Der bliver mulighed for at debattere med professor Ove Kaj Pedersen, CBS, direktør Christina Busk, Etikos, og lektor og ph.d. Bo Holm, Aarhus Universitet, Teologi. Ordstyrer: Journalist Lisbeth Melendez, DR. Café Hack, lørdag kl. 09:30-10:30.

21 Reception Liv og konsekvens. Bonhoeffers teologiske arv Reception i anledningn af bogudgivelsen: Liv og konsekvens. Bonhoeffers teologiske arv (Aros, 2013) af Hans Vium Mikkelsen, Henning Thomsen, Peter Lodberg og Caspar Koch. Henning Thomsen introducerer og er vært ved en forfriskning. Salg af bogen til særlig udgivelsespris. Festsalen, Aarhus Katedralskole, fredag kl. 21:30. Teologisk byvandring Følg med dr. theol. Peter Lodberg fra Teologi på Aarhus Universitet på teologisk byvandring og se, hvordan kirkehistorien rækker 1000 år tilbage og stadig er aktuel. Byplan, bybillede og arkitektur i Aarhus midtby bærer den dag i dag afgørende teologiske spor. Aarhus Domkirke ved hovedindgangen, lørdag kl. 08:30. Teologisk Pubquiz Test din viden om teologiske emner. Vi danner hold af alle, der vil være med. Vinderholdet belønnes med en omgang. Quizmasters er: Hanne Kobbelgaard, Christian Berwald og Peter Lodberg - alle fra Teologi, Aarhus Universitet. Thorups Kælder, fredag kl. 20:30.

22 musik Rap-Battle om alt mellem himmel og jord Oplev rapperne Ham den Lange og Henrik Hass i et improviseret freestyle-show om alt mellem himmel og jord. Thorups Kælder, fredag kl. 22:30. Brothers of Mercy Sanger og sangskriver Leonard Cohen beskriver menneskelivet ud fra to grundlæggende relationer: menneskets forhold til medmennesket og mennesket forhold til sin Gud. Peter Danielsen og Carsten Tranberg-Krab (Brothers of Mercy) fortolker Cohens sangunivers. Du vil kunne høre Brothers of Mercy rundt omkring på Aarhus Katedralskole i løbet af døgnet. Sang og musik i kirken - hvorfor det? Ved Peter Thyssen og medvirken af kor/kristian Krogsøe. Aarhus Domkirke, lørdag kl. 12:15.

23 Koncert med Psalmodie i grænselandet mellem folkemusik og salmer Ensemblet Psalmodie pakker de gamle og elskede salmer af bl.a. Kingo og Grundtvig ind i nye klæder. Med elementer fra den nordiske folkemusik, latinamerikanske rytmer og mellemøstlige klange på den ene side og en dyb respekt for den kirkemusikalske tradition på den anden, vover Psalmodie sig ud i grænselandet mellem folkemusik og salmesang. Psalmodie består af: Ingeborg Thisted Højlund - sang, Sofie Mortvedt - hardingfele og violin, Cecilie Schmidt Dam - cello, Uffe Holmsgaard Eriksen - græsk bouzouki, guitar og klarinet, Christian Joen - percussion Aarhus Domkirke, fredag kl. 21:30.

24 teater Kierkegaard Comedy Show med Claus Damgaard Kierkegaard Comedy Show v. Claus Damgaard er en blanding af komik, foredrag og teater både til dem, der har studeret Kiergaard i årevis, og til dem, der aldrig har hørt om ham. Showet har form som en samtale mellem Kierkegaard og den fiktive Damgaard. Kierkegaard er den indre stemme, spørgsmålsstilleren og benspænderen, Damgaard er manden på livets scene. Vi møder ham i blik tilbage på forholdet til ekskonen, og vi hører skænderierne om at vide mest og om at spille de spil, der udspilles i kærlighedens og livets rum. Og så er der prinsessen, som Damgaard møder til prøvetime i tango. Her kan Kierkegaard måske hjælpe. En alvorlig comedy lecture om kærlighed, sex og parforhold, der strækker komikken så langt det lader sig gøre uden at miste - men måske tværtimod fremme - essensen af Kierkegaards tanker. Festsalen, Aarhus Katedralskole, fredag kl. 20:00 og lørdag kl. 13:00.

25 Peter Plys - en verden på hundrede meter! med skuespiller Caspar Koch Kan Kristusfortællingen udspille sig gennem en lille dreng og hans tøjdyr? Oplev en højtlæsningshistorie med alle tilværelsens karakterer, kun udtrykt gennem stemmen. Aarhus Katedralskole, lørdag kl. 13:15. En ny begyndelse - Læsedrama med skuespiller Caspar Koch Caspar Koch læser og fortæller fra sit læsedrama om Dietrich Bonhoeffer. Festsalen, Aarhus Katedralskole fredag kl. 22:00-23:00.

26 bibel- og salme- maraton Bibelmaraton: Husk det, og glem ikke Bibelmaraton er højtlæsning fra Bibelen, både Det Gamle og det Nye Testamente. Kom og hør de gamle fortællinger og gode ord i en større sammenhæng, uden forklaringer, men med god tid til eftertanke. Hver oplæsningen er af en halv times varighed i tidsrummet fredag kl. 18:00-21:00 og lørdag kl. 10:00-13:00 på Aarhus Katedralskole. Salmemaraton: Og sang jeg dag og nat Under Teologiens Døgn afholdes en salmemaraton. Hvis du har lyst til at synge, skal du møde op her, for her vil vi synge salmer - uafbrudt. Kendte og mindre kendte aarhusianere vil vælge og kommentere salmerne: repræsentanter fra det politiske liv, uddannelsesinstitutionerne, kulturpersonligheder og folk, der til daglig beskæftiger sig med salmer. Vi synger fra salmebogen, men vil også bevæge os ud i grænseområderne og opdage nye salmer. Desuden vil man undervejs kunne opleve at danse en salme og at se en salme! Lysten til at synge er eneste forudsætning for at medvirke man møder blot op på salmecaféen, musiklokalet R15, på Aarhus Katedralskole. Vi synger i tidsrummet fredag kl. 17:15-22:40 og lørdag kl. 09:15-15:40.

27 nb På de følgende sider findes en samlet oversigt over, hvor og hvornår de mange arrangementer finder sted. Hvis ikke andet er anført, begynder arrangementet kvart over hel. Alle arrangementer er gratis!

28 programinformationskontor: Hjørnelokalet på Katedralskolen og Domkirkens våbenhus Fredag 5/4 Aarhus Domkirke Aarhus Katedralskole Åbningshøjtidelighed Fredriks Flyverdragt: Regler. En musikalsk bibelforestilling for børn Kalkmalerier i Aarhus Domkirke. Rundvisning v. Troels Rønsholdt Jørgen Carlsen: Til kamp mod transcendensforræderiet. Teologi og højskole Nils Arne Pedersen: Præsentation af den nye Kirkens Historie, bind 1 Hans Jørgen Lundager: Teologi, kultur og evolution Peter V. Legarth: Evangelierne Fiktioner eller øjenvidnesbyrd Tine Frisenette: Humor og sjælesorg: Er Gud til grin? Ove Kaj Pedersen: Teologi og konkurrencestat. - Et nyt dannelsesprojekt? Carsten Bach Nielsen: Præsentation af den nye Kirkens Historie, bind 2 Kirstine Helboe Johansen: Kirke, ritual og den bevidste religiøse bruger Kurt Christensen: Hvordan ville Jesus mon møde en muslim? Filosofilinjen fra Testrup Højskole: Lidenskab og kærlighed hos Søren Kierkegaard Kjeld Slot Nielsen: Løgstrup og treenigheden Anders Christian Jacobsen: Til helvede med helvede Jacob Joensen: Krigens dilemmaer praktisk og teoretisk belyst Anders Klostergaard Petersen: Ritualet som al kulturs og religions biosociale fundament Svend Andersen: Teologi: Hvorfor? Hvor? Hvordan? Sara og Sune Auken: Kierkegaard vs. Grundtvig

29 Kvindemuseet Thorups Kælder Salmemaraton Bibelmaraton Marc Perera Christensen Kirsten Nielsen Mad i Biblen: Spis, venner, drik! Smagsprøver og foredrag Troels Nørager Jørgen Carlsen Første Mosebog kap Første Mosebog kap. 37 og Carsten Bach Nielsen Bryllup v. Kirstine Helboe Johansen Første Samuelsbog kap Første Samuelsbog kap

30 programinformationskontor: Hjørnelokalet på Katedralskolen og Domkirkens våbenhus Fredag 5/4 Aarhus Domkirke Aarhus Katedralskole Opstandelse - og hvad så? Musikgudstjeneste med Aera og Pastoralseminariets studerende Koncert med Psalmodie Kierkegaard Comedy Show Bjørn Rabjerg: Løgstrups kritik af Kierkegaard Johannes Nissen: Teologi sammen med voksne Jesper Lindholm: Teologi og menneskerettigheder Ruth Østergaard Poulsen: I Guds hånd og på herrens mark Ulla Morre Bidstrup: Så gør vi sådan når til kirke vi gå Reception: Liv og konsekvens. Bonhoeffers teologiske arv Caspar Koch: En ny begyndelse Midnat i Miklagård - liturgisk gudstjeneste Sasja Mathiasen: Ærekær og æreløs - Den paradoksale Gud hos Martin Luther Anders Christian Jacobsen: Munke og mystikere i oldkirken Kirsten Nielsen: Gud og Djævelen

31 Kvindemuseet Thorups Kælder Salmemaraton Bibelmaraton Imal Hashimi: Afghanistans kvinders tilværelse og tro Teologisk Pubquiz v. quizmasters: Hanne Kobbelgaard, Christian Berwald og Peter Lodberg Louise Højlund Se og rør en salme v. Mette Gautier Anden Samuelsbog kap Anden Samuelsbog kap , Ruth Østergaard Poulsen SalmeDans v. Christine Toft Kristensen Mad i Biblen: Spis, venner, drik! Smagsprøver og foredrag Rap Battle om alt mellem himmel og jord: Ham den lange vs. Henrik Hass Søren Ryge Petersen

32 programinformationskontor: Hjørnelokalet på Katedralskolen og Domkirkens våbenhus lørdag 6/4 Aarhus Domkirke Teologisk byvandring v. Peter Lodberg Mødested: Domkirkens hovedindgang Bernt Notkes altertavle Rundvisning v. Troels Rønsholdt Næring til en ny dag Morgenandagt med nadver ved Pastoralseminariets studerende Fredriks Flyverdragt: Mirakler. En musikalsk bibelforestilling for børn Aarhus Katedralskole Johannes Adamsen: Teologi og fremtidens skole Caspar Koch: Dietrich Bonhoeffer - tro, kamp og kærlighed Johannes Nissen: Medvandring i sjælesorg og diakoni Kirstine Helboe Johansen: Kirke, ritual og den bevidste religiøse bruger Kurt Christensen: Hvordan ville Jesus mon møde en muslim? Kjeld Holm: Teologi, kirke og lidenskab Hans Vium Mikkelsen: Bonhoeffer - biografi og teologi David Bugge: At inficere med håbløshed - Løgstrups syn på børn og litteratur Peter V. Legarth: Evangelierne fiktioner eller øjenvidnesbyrd DEBAT: Dannelse, uddannelse og kristendom. v. Lars Qvortrup, Hans Krab Koed m.fl. Hans Hauge: Teologien i eksil på det entreprenørielle universitet Bo Kristian Holm: Teologi som motor for forandring René Falkenberg: Den lille gud og den store kætter Michael Schelde: Grundtvig og Aarhus Sanne Thøisen: Det genfundne Paradis - Skal man tro på det hele?

33 Kvindemuseet Café Hack Salmemaraton Bibelmaraton Benedicte Hammer Præstholm: Køn, seksualitet og det naturliges teologi: en dansk kirke og kulturhistorie Har teologien noget at sige i den aktuelle økonomiske krise? Optagelse af Religionsrapporten til DR Naturen som billede på ånden v. Ditte Krøgholt SalmeDans v. Christine Toft Kristensen Line Søgaard Christensen: Profetisme - Hoseas og horkvinden Morgenrøde v. Michael Schelde Årets salmesang ved middagsbordet v. Anders Laugesen Apostlenes Gerninger kap Apostlenes Gerninger kap Else Marie Wiberg Pedersen: Køn, kødelighed og kirke. Hvad er det med kirke og kvinder? Årets salmesang ved middagsbordet v. Anders Laugesen Merete Bøye Apostlenes Gerninger kap Apostlenes Gerninger kap

34 programinformationskontor: Hjørnelokalet på Katedralskolen og Domkirkens våbenhus lørdag 6/4 Aarhus Domkirke Sang og musik i kirken - hvorfor det? v. Peter Thyssen og medvirken af kor/kristian Krogsøe Domkirken som mausoleum Rundvisning v. Hans Bjørn Aarhus Katedralskole Lars Qvortrup: Teologi og videnskab Marie Vejrup Nielsen: Hvor er kristendommen i Danmark i dag - og hvor er den i Aarhus? Sasja Mathiasen: Ærekær og æreløs - Den paradoksale Gud hos Martin Luther DEBAT: Frelse og fortabelse - samtale mellem Kaj Mogensen og Anders Laugesen Kierkegaard Comedy Show Dorthe Jørgensen: Teologi og erfaring Caspar Koch: Peter Plys - en verden på hundrede meter! Troels Nørager: Grundtvigs betydning for dansk samfund og nationalitet Ulla Morre Bidstrup: Så gør vi sådan når til kirke vi gå Peter Lodberg: Dietrich Bonhoeffer og den politiske virkelighed Troels Nørager: Gud og samvittigheden Bo Kristian Holm: Teologi som motor for forandring Paneldebat: Hvad er tro? m. Erik Bjerager, Asger Chr. Højlund, Hanne Marie Houkjær, Anders Laugesen m.fl.

35 Kvindemuseet Café Hack Salmemaraton Bibelmaraton Else Kragelund Holt: Esters Bog - magt og køn i Det Gamle Testamente Salmer til et halvt liv v. Gerda Jessen Engelske salmer - fra Watts til Victorian v. Hans Hauge Apostlenes Gerninger kap Apostlenes Gerninger kap Salmer, der vil synges v. Peter Lodberg Else Kragelund Holt Jan Petersen Katrine Baunvig Katrine Baunvig

36 Teologiens Døgn arrangeres af Faculty of Arts, Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet; Pastoralseminariet i Århus; Århus Domkirke; Århus Stift; Haderslev Stift; Ribe Stift; Viborg Stift; Aalborg Stift; Aarhus Katedralskole; VIA University College; Diakonhøjskolen. Med støtte fra Aarhus Universitet, Ministeriet for Ligestilling og Kirke, Grundtvigsk Forum m.fl. Evt. henvendelse til P.H. Bartholin på eller

Sankt Lukas Kirke PÅSKE PINSE. Kirkeblad nr. 1 1. marts 31. maj 2006 Kirkeblad nr. 2 1. april 30. juni 2012. www.sktlukaskirke.dk

Sankt Lukas Kirke PÅSKE PINSE. Kirkeblad nr. 1 1. marts 31. maj 2006 Kirkeblad nr. 2 1. april 30. juni 2012. www.sktlukaskirke.dk Sankt Lukas Kirke Kirkeblad nr. 1 1. marts 31. maj 2006 Kirkeblad nr. 2 1. april 30. juni 2012 PÅSKE PINSE www.sktlukaskirke.dk www.sktlukaskirke.dk >> Indholdsfortegnelse Præsten skriver........................

Læs mere

rogra Menneske, hvor er du? DANSKE KIRKEDAGE 2013 // AALBORG 9.-12. maj

rogra Menneske, hvor er du? DANSKE KIRKEDAGE 2013 // AALBORG 9.-12. maj rogra Menneske, hvor er du? DANSKE KIRKEDAGE 2013 // AALBORG 9.-12. maj Indhold Programskema - oversigt 3 Hovedforedrag 4 Programomtaler fredag 13.30-15.00 8 Programomtaler fredag 15.30-17.00 21 Programomtaler

Læs mere

rogra Menneske, hvor er du? DANSKE KIRKEDAGE 2013 // AALBORG 9.-12. maj

rogra Menneske, hvor er du? DANSKE KIRKEDAGE 2013 // AALBORG 9.-12. maj rogra Menneske, hvor er du? DANSKE KIRKEDAGE 2013 // AALBORG 9.-12. maj Danske Kirkedage 2013 All Rights Reserved. 1. udgave, januar 2013. Logodesign: Conexia Layout: CHREATIW.dk Denne programoversigt

Læs mere

Trinitatis Kirke. - kirken midt i. Trinitatis Kirke og Sognegård 2014/15 Møder og studiekredse Koncerter Aktiviteter for alle aldre

Trinitatis Kirke. - kirken midt i. Trinitatis Kirke og Sognegård 2014/15 Møder og studiekredse Koncerter Aktiviteter for alle aldre Trinitatis Kirke - kirken midt i Trinitatis Kirke og Sognegård 2014/15 Møder og studiekredse Koncerter Aktiviteter for alle aldre www.trinitatis-kirke.dk Kirken midt i... Trinitatis Kirke henvender sig

Læs mere

Kursusprogram. Indholdsfortegnelse: Praktiske oplysninger 2 Kronologisk kursusoversigt 3 Tematisk kursusoversigt 5 Kurser 7

Kursusprogram. Indholdsfortegnelse: Praktiske oplysninger 2 Kronologisk kursusoversigt 3 Tematisk kursusoversigt 5 Kurser 7 Indholdsfortegnelse: Praktiske oplysninger 2 Kronologisk kursusoversigt 3 Tematisk kursusoversigt 5 Kurser 7 PRAKTISKE OPLYSNINGER For at tilmelde sig et kursus skal man logge på med brugernavn og password.

Læs mere

Den sidste reformation af Torben Søndergaard

Den sidste reformation af Torben Søndergaard Den sidste reformation af Torben Søndergaard Copyright: 2010, Torben Søndergaard Udgivelse: Mission Produktion ISBN: 978-87-989848-6-3 Bestilling: www.oplevjesus.dk, www.mission.dk eller pr. tlf. 22 93

Læs mere

Sankt Lukas Kirke PÅSKE PINSE. Kirkeblad nr. 1 1. marts 31. maj 2006 Kirkeblad nr. 2 1. april 30. juni 2014. www.sktlukaskirke.dk

Sankt Lukas Kirke PÅSKE PINSE. Kirkeblad nr. 1 1. marts 31. maj 2006 Kirkeblad nr. 2 1. april 30. juni 2014. www.sktlukaskirke.dk Sankt Lukas Kirke Kirkeblad nr. 1 1. marts 31. maj 2006 Kirkeblad nr. 2 1. april 30. juni 2014 PÅSKE PINSE www.sktlukaskirke.dk www.sktlukaskirke.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Præsten skriver... 3 Særlige gudstjenester...

Læs mere

rogra Menneske, hvor er du? DANSKE KIRKEDAGE 2013 // AALBORG 9.-12. maj

rogra Menneske, hvor er du? DANSKE KIRKEDAGE 2013 // AALBORG 9.-12. maj rogra Menneske, hvor er du? DANSKE KIRKEDAGE 2013 // AALBORG 9.-12. maj Indhold Programskema - oversigt 3 Hovedforedrag 4 Programomtaler fredag 8 Programomtaler lørdag 29 Gudstjenester 51 Musik 56 Børn

Læs mere

Sankt Markus Kirke og Sogn

Sankt Markus Kirke og Sogn Indhold Prædiken Koncerter og musikgudstjenester Høstgudstjeneste Grundtvigsk Forum Nyt jubilæum undervejs Juniorkantoriet Under tårnet Højskoleformiddagene Babysalmesang Børnegudstjenester Mini-konfirmander

Læs mere

Helsingør Domkirke Skt. Olai

Helsingør Domkirke Skt. Olai Helsingør Domkirke Skt. Olai DOMKIRKENS ÅRSPROGRAM 2015-16 LEDER SIDE 2 OG 3 DOMKIRKEN FOR DE MINDSTE SIDE 4 OG 5 NYT FRA MENIGHEDSRÅDET / KIRKEUDVALGET SIDE 6 OG 7 MUSIK I DOMKIRKEN SIDE 8 OG 9 STUDIEKREDSE

Læs mere

Stiftsbladet. Aktuel information om Helsingør Stift FRIHEDEN, FÆLLESSKABET OG HELLIGÅNDEN. 7 Sognet. 10 Kommunen.

Stiftsbladet. Aktuel information om Helsingør Stift FRIHEDEN, FÆLLESSKABET OG HELLIGÅNDEN. 7 Sognet. 10 Kommunen. Aktuel information om Helsingør Stift Stiftsbladet FRIHEDEN, FÆLLESSKABET OG HELLIGÅNDEN 7 Sognet 10 Kommunen 11 Konfirmanderne 15. årgang nr. 1 marts april maj 2010 Nyansættelser Karsten Lundbeck Garne,

Læs mere

6 Det (u)perfekte liv

6 Det (u)perfekte liv baptist.dk Nummer 6 2014 161. årgang Udgivet af Baptistkirken i Danmark 6 Det (u)perfekte liv Hvor gammel er din tro? Et bibelsk perspektiv på alder og modenhed 2 Abraham var 75 år, da han blev kaldet,

Læs mere

Ægteskab er fællesskab. Ikke et tilfældigt fællesskab, men en afspejling af det mest grundlæggende fællesskab, der findes: fællesskabet i den

Ægteskab er fællesskab. Ikke et tilfældigt fællesskab, men en afspejling af det mest grundlæggende fællesskab, der findes: fællesskabet i den OPBYGGELIGE BØGER A004 Ahrendtsen, Alex: Indsigt eller fordom. Missionen i litteraturen fra Åkjær til Høeg. Lohse 1997. 5 t. 24 min. - Læst af Niels Zeuthen. En kortfattet, men tankevækkende gennemgang

Læs mere

Trinitatis Kirke. - kirken midt i. 2013/14 Foredrag og arrangementer Koncerter Aktiviteter for alle aldre. www.trinitatis-kirke.dk

Trinitatis Kirke. - kirken midt i. 2013/14 Foredrag og arrangementer Koncerter Aktiviteter for alle aldre. www.trinitatis-kirke.dk Trinitatis Kirke - kirken midt i 2013/14 Foredrag og arrangementer Koncerter Aktiviteter for alle aldre www.trinitatis-kirke.dk Kirken midt i... Trinitatis Kirke henvender sig til mennesker i alle aldre

Læs mere

Aalborg Stiftsavis Aalborg Stiftsavis 18. årgang nr. 3-2013

Aalborg Stiftsavis Aalborg Stiftsavis 18. årgang nr. 3-2013 Aalborg Stiftsavis Aalborg Stiftsavis 18. årgang nr. 3-2013 KFUM og KFUK samler 1200 unge til landsfestivallen Wonderful Days i Hjørring i juli Foto: Christian Roar Pedersen Troen Jesus er Kristus er grundbekendelsen

Læs mere

HØJE TIDER. Folkekirken på Fyn 2011 FYENS STIFTSBOG 2011. HØJE TIDER Folkekirken på Fyn 2011 1

HØJE TIDER. Folkekirken på Fyn 2011 FYENS STIFTSBOG 2011. HØJE TIDER Folkekirken på Fyn 2011 1 FYENS STIFTSBOG 2011 HØJE TIDER Folkekirken på Fyn 2011 HØJE TIDER Folkekirken på Fyn 2011 1 2 At længes Kirsten Jørgensen 6 Far, hvorfor skal du ikke have cykelhjelm på? Lars Toft Rasmussen 10 Hvordan

Læs mere

TEOLOGI FOR LÆGFOLK. Program for OVERBYGNINGEN

TEOLOGI FOR LÆGFOLK. Program for OVERBYGNINGEN TEOLOGI FOR LÆGFOLK Program for OVERBYGNINGEN Efterår 2013 TEOLOGI FOR LÆGFOLKs OVERBYGNING OVERBYGNINGEN forudsætter kendskab til eller interesse for teologiske emner og begreber, samt lyst til at ville

Læs mere

Nr. 1 2015. og velkommen her. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Februar Marts April. Sognebladet

Nr. 1 2015. og velkommen her. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Februar Marts April. Sognebladet Nr. 1 2015 VVelkommen nytår og velkommen her Februar Marts April Sognebladet Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne 2 Indholdsfortegnelse: Nyt fra Pastoratsrådet 4 Sogneindsamling 5 Babysalmesang 6 Bogense skole

Læs mere

KIRKENYT. osted, allerslev, rorup og glim sogne

KIRKENYT. osted, allerslev, rorup og glim sogne KIRKENYT osted, allerslev, rorup og glim sogne Marts - April - Maj - Juni 2013 INDHOLD: Side 2: Indhold, om bladet, Ansigt til ansigt Side 3: Skal præsten være troende? Side 4-7: Arrangementer i Osted

Læs mere

Kirke, menighed, FDF, 1. modul Råd og vejledning...9 Teori...11 Øvelse...19. Bibelen, 2. modul Råd og vejledning...22 Teori...23 Øvelse...

Kirke, menighed, FDF, 1. modul Råd og vejledning...9 Teori...11 Øvelse...19. Bibelen, 2. modul Råd og vejledning...22 Teori...23 Øvelse... F D F s l e d e r u d d a n n e l s e side 1 BLÅ KERNE KRISTENDOM OG FORKYNDELSE Indhold Indledning Målbeskrivelse...2 Hvorfor kristendom og forkyndelse?...2 Opbygningen af et modul...3 Lærte du noget?...4

Læs mere

KIRKEBLAD. Nr. 3-2011. for Frederiksborg Slotssogn. Den værdige afsked 2. Døden, Gudbamsen og velsignelsen 4. Den blomstrende oase 5

KIRKEBLAD. Nr. 3-2011. for Frederiksborg Slotssogn. Den værdige afsked 2. Døden, Gudbamsen og velsignelsen 4. Den blomstrende oase 5 Den værdige afsked 2 Døden, Gudbamsen og velsignelsen 4 Den blomstrende oase 5 Kirkevandring med fire forfattere 9 KIRKEBLAD for Frederiksborg Slotssogn Nr. 3-2011 september - oktober - november af Anne-Marie

Læs mere

427 Debat. 430 Prædikenvejledning. 432 Karin Friis Plum. 441 Rubrikker. 442 Personalia 443 Ledige stillinger. 103. årgang 3.

427 Debat. 430 Prædikenvejledning. 432 Karin Friis Plum. 441 Rubrikker. 442 Personalia 443 Ledige stillinger. 103. årgang 3. præsteforeningens blad 103. årgang 3. maj 2013/18 426 Formanden skriver Per Bucholdt Andreasen: En historisk mulighed 427 Debat Joan Amalie Holck: Hvem er Præsteforeningen fagforening for? 428 Søren Isak

Læs mere

DANSK KIRKETIDENDE 159. årgang Indhold Dansk Kirketidende 2007 Artikler debat - anmeldelser side Arendt, Niels Henrik Er kristendommen den bedste

DANSK KIRKETIDENDE 159. årgang Indhold Dansk Kirketidende 2007 Artikler debat - anmeldelser side Arendt, Niels Henrik Er kristendommen den bedste DANSK KIRKETIDENDE 159. årgang Indhold Dansk Kirketidende 2007 Artikler debat - anmeldelser side Arendt, Niels Henrik Er kristendommen den bedste religion? 376 Bach-Nielsen, Carsten Lisbeth Smedegaard

Læs mere

Børn sang om Guds rustning

Børn sang om Guds rustning 05 inspiration nærvær holdning 9. marts 2012 Årgang 112 Løssalg 20 kr. Bæredygtig Ham, der opfandt ordet bæredygtig, burde have en straf. Det bruges nu om alt muligt; men det betyder ikke noget. Det er

Læs mere

Overvejelser om fastetiden Alt er tilladt, men ikke alt gavner. Alt er tilladt, men ikke alt bygger op.

Overvejelser om fastetiden Alt er tilladt, men ikke alt gavner. Alt er tilladt, men ikke alt bygger op. Sognebladet SKOVSHOVED AVIS Nr. 94 - Februar 2011 Marts / April / Maj 2011 Februar 2011 Overvejelser om fastetiden Alt er tilladt, men ikke alt gavner. Alt er tilladt, men ikke alt bygger op. Kirkeåret

Læs mere

Folkeuniversitetet. HERNING, aarhus og ebeltoft

Folkeuniversitetet. HERNING, aarhus og ebeltoft Folkeuniversitetet HERNING, aarhus og ebeltoft Efterår og vinter 2011-12 Medarbejdertilbud fra Region Midtjylland i efteråret 2011 www.fuau.dk Telefon 8619 0566 Kære medarbejder, Region Midtjylland tilbyder

Læs mere

Aalborg Stiftsbog 2010

Aalborg Stiftsbog 2010 Aalborg Stiftsbog 2010 Aalborg Stiftsbog 2010 2 Aalborg Stiftsbog 2010 Udgivet af Aalborg Stifts Landemode 3 Aalborg Stiftsbog 2010 53. årgang Udgivet af Aalborg Stifts Landemode Redaktionsudvalg: Domprovst

Læs mere

Sct. Nicolai nyt Kirkebladet - Februar til Maj 2012

Sct. Nicolai nyt Kirkebladet - Februar til Maj 2012 Sct. Nicolai nyt Kirkebladet - Februar til Maj 2012 Sct. Nicolai Kirke Søndermarkskirken Foto: Søren Hauge Carlsen Kirkebladet udgives af Sct. Nicolai sogn - Vejle Løget Kirke Menighedsrådsvalg 2012 Af

Læs mere

Medarbejderrepræsentant Henrik Ravn, Seminarievej 39, tlf. 24 27 60 11, hr@hravn.dk

Medarbejderrepræsentant Henrik Ravn, Seminarievej 39, tlf. 24 27 60 11, hr@hravn.dk Marts april maj 2014 Adresser Ribe Domsogns Menighedsråd. Valgte medlemmer Per Dalgaard, Grydergade 11, tlf. 75 41 05 68, pdribe@gmail.com Poul Karstensen, Tøndervej 36, tlf. 75 42 37 72, pksk@mail.dk

Læs mere

MF uddanner ledere til kirke og mission

MF uddanner ledere til kirke og mission MF-bladet Menighedsfakultetet 04 august 2014 MF uddanner ledere til kirke og mission MF et lokomotiv 02 Teologi ud af boksen 08 Et prik blev et kald 101 Leder MF - et lokomotiv Christian Backer Mogensen

Læs mere