DEFINITIONER OG ORDFORKLARINGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DEFINITIONER OG ORDFORKLARINGER"

Transkript

1 Ordforklaringer - Side 265 DEFINITIONER OG ORDFORKLARINGER Aktieselskab Andelsforening Anlægsudgift Anpartsselskab Ansvarligt firma Arbejder Arbejdsløse Arbejdsløshedskasse Arbejdsmarkedspolitiske for. Et erhvervsdrivende selskab, i hvilket ingen af deltagerne (aktionærerne) hæfter personligt for selskabets forpligtelser, men hvor hæftelsen er begrænset til den af deltagerne tilvejebragte aktiekapital. Andelsselskab. Sammenslutning med det formål at skaffe medlemmerne varer eller andre fornødenheder eller at forarbejde og afsætte medlemmernes produkter. Overskuddet fordeles typisk i forhold til deltagernes afsætning til selskabet. Engangsudgifter til større bygningsarbejder og lignende. Et erhvervsdrivende selskab, i hvilket ingen af deltagerne (anpartshaverne) hæfter personligt for selskabets forpligtelser, men hvor hæftelsen er begrænset til den af deltagerne tilvejebragte indskudskapital. Enkeltmandsfirma, interessentselskab, kommanditselskab, andelsselskab i øvrigt. Som øvrige ejere optræder staten, kommunerne, fonde, foreninger og selvejende institutioner. Omfatter ansatte faglærte arbejdere, specialarbejdere, ufaglærte arbejdere, ungarbejdere, lærlinge, HG-elever, fastlønnede arbejdere. Omfatter ikke hjemmearbejdere og arbejdere, som normalt arbejder mindre end 15 timer om ugen. Antal ledige med ledighedsgraden 1 i den sidste uge af november. Begrebet benyttes i tabellerne over arbejdsstyrken og adskiller sig fra begreberne gennemsnitlig ledighed og ledighedsberørte, der anvendes i de øvrige tabeller til beskrivelse af ledigheden. En af staten anerkendt forening hvor medlemmerne enten er lønmodtagere eller selvstændige erhvervsdrivende, der har sluttet sig sammen med det formål at sikre sig økonomisk bistand i tilfælde af ledighed. For at blive statsanerkendt, skal kassen opfylde en række betingelser; bl.a. har det siden 1. januar 1985 været en betingelse, at der er mindst medlemmer, hvilket har medført en række sammenlægninger af mindre kasser. Arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger omfatter orlovsordninger, aktiveringsordninger, der tager sigte på at bringe deltagere fra passiv forsørgelse til ustøttet

2 Side Statistisk Årbog 2000 beskæftigelse, samt tilbagetrækningsordninger, hvor formålet er at afvikle en tilknytning til arbejdsmarkedet. Arbejdsstilling Arbejdsstyrken Areal af bygninger En gruppering af befolkningen efter beskæftigelsesmæssig status. Begrebet benyttes sædvanligvis i forbindelse med en kategorisering af de beskæftigede ud fra oplysninger fra det centrale personregister (CPR), selvangivelsesmaterialet mv. Summen af beskæftigede og arbejdsløse. En bygnings samlede etageareal omfatter arealet af samtlige etager i bygningen målt til ydersiden af ydervæggene, samt areal i tagetagen der kan udnyttes, kælderareal indgår ikke i arealet. Befolkningens højeste udd. Den uddannelse med længst varighed, som de årige har afsluttet, uden hensyn til om uddannelsen anvendes i forbindelse med nuværende beskæftigelse. Befolkningstilvækst Beskæftigede Beskæftigelsesfrekvens Bevilling Bistand til børn og unge Bolig Boligstøtte Fødselsoverskud eller naturlig tilvækst (antal levendefødte minus antal døde) plus nettotilflytning. De beskæftigede består dels af beskæftigede lønmodtagere, dels af selvstændige og medhjælpende ægtefæller. Beskæftigede i procent af hele befolkningen. Det beløb som byrådet ved budgetvedtagelsen eller senere stiller til rådighed for (bevillinger til) bestemte opgaver/ opgavesæt. Hjælpeforanstaltninger i henhold til bistandsloven vedrørende socialt vanskeligt stillede børn og unge; omfattende bl.a. anbringelse uden for eget hjem med eller uden forældres samtykke eventuelt suppleret med beskikkelse af personlig rådgiver. Et eller flere værelser, hovedsageligt anvendt til beboelse og med selvstændig adgang samt beliggende i en permanent bygning. Hjælp til boligudgifter der afhængig af husstandens sammensætning, indkomst- og boligforhold, kan tildeles efter ansøgning. Boligsikring kan tildeles lejere i udlejningslejligheder o.l., hvor lejeren ikke er pensionist, mens boligydelse kan tildeles modtagere af social pension, som bor i leje-, andels- eller ejerbolig.

3 Ordforklaringer - Side 267 Budget Budgetområde Et budget er et overslag over udgifter og indtægter for en bestemt periode. En kommune skal i følge den kommunale styrelseslov udarbejde budgetforslag for det kommende år samt budgetoverslag over de tre følgende år. Et budgetområde omfatter samtlige udgifter og indtægter, der medgår til løsning af et bestemt opgavesæt (f.x. opgaver over for ældre, skoleområdet og børnepasningsområdet) Bygningens hovedsagelige anv.dette svarer til bygningens faktiske anvendelse. I tilfælde af flere anvendelser er den anvendelse registreret, der beslaglægger det største etageareal. Bygningsbegrebet Byområde Børnefamilieydelse Børnetilskud Dagpenge ved sygdom m.m. Ved en bygning forstås en sammenhængende bebyggelse, i det væsentligste opført af ensartede materialer og i reglen med samme antal etager. Omfatter mindst 200 indbyggere i en sammenhængende bebyggelse med højst 200 m afstand mellem husene, med mindre afbrydelserne skyldes offentlige anlæg, idrætspladser, erhvervsmæssige anlæg eller lignende. Ydelse, som udbetales uden hensyn til indkomstforholdene, til alle familier med børn under 18 år som et fast beløb pr. barn. Tilskud, som udbetales uden hensyn til indkomst, som ordinært og ekstra børnetilskud til enlige forsørgere med børn under 18 år. Særligt børnetilskud udbetales til forældreløse børn, børn af pensionister, børn af enker/enkemænd samt børn født udenfor ægteskab, hvor ingen er anset som bidragspligtig. Dagpengeydelse som sikring ved indtægtstab på grund af sygdom, tilskadekomst, fødsel eller adoption. Ordningen omfatter alle erhvervsaktive personer med bopæl og skattepligt i Danmark, og består dels i en obligatorisk sikring for alle lønmodtagere fra 1. fraværsdag, dels i en frivillig sikring efter 3 ugers fravær for selvstændige og hjemmearbejdende. Statistikken omhandler alene de tilfælde, hvor kommunen udbetaler dagpenge. Normalt skal private arbejdsgivere udbetale dagpenge til lønmodtagere i de første 2 uger af fraværsperioden og offentlige arbejdsgivere i hele fraværsperioden. Reglerne for udbetaling er i de senere år ændret adskillige gange.

4 Side Statistisk Årbog 2000 Diskonto Driftsudgift Efterkommere Ejerform Enkeltmandsfirma Enlig Erhverv/erhvervsgrupper Erhvervsfrekvens Erhvervspendling Familie Rente, beregnet som procentuelt fradrag ved salg eller indløsning af en fordring. Nationalbankens diskonto: Nationalbankens basisrente i forhold til hvilken renten på mellemværende med pengeinstitutterne fastsættes. Udgifter til opretholdelse af en given aktivitets løbende udgifter. En efterkommer er en person, der er født i Danmark af forældre, hvor ingen af forældrene (eller den ene hvis ikke findes oplysninger om den anden) er dansk statsborgere født i Danmark. Hvis der ikke findes oplysninger om nogen af forældrene, og personen er udenlandsk statsborger, opfattes personen også som efterkommer. Firma med begrænset ansvar mv.: Aktieselskab (A/S), anpartsselskab (ApS), andelsselskab med begrænset ansvar (AmbA). Ansvarligt firma: Enkeltmandsfirma, interessentselskab, kommanditselskab, andelsselskab. Som øvrige ejere optræder staten, kommuner, fonde, foreninger og selvejende institutioner. En virksomhed med een indehaver, der personligt hæfter for virksomhedens gæld. En voksen person, der ikke indgår i en parfamilie. En voksen er en person, der er fyldt 18 år eller som har barn, er gift eller indgår i et samboende par (se under par). Placering af de beskæftigede på erhvervsgrupper i erhvervsregistret. Grupperingerne af erhvervene følger Danmarks Statistiks erhvervsgrupperingskode af 1. april 1977, der bygger på definitioner og inddelinger i den internationale erhvervsgrupperingskode fra 1968 (ISIC68). Personer i arbejdsstyrken i procent af hele befolkningen. Beskæftigede personers regelmæssige færden mellem bopæl og arbejdssted. En eller flere personer, som bor på samme adresse, og som har visse indbyrdes relationer. En familie består af en enlig, af et par eller af et ikke-hjemmeboende barn under 18 år. Hjemmeboende børn under 18 år regnes med til forældrenes familier.

5 Ordforklaringer - Side 269 Fertilitet Fertilitetskvotienter Flerfamiliehus Folkepension Forbrugerprisindekset Fraktil Fuldført byggeri Funktionær Fødte Samlet: Det antal levendefødte, som kvinder ville sætte i verden i løbet af de fertile aldre fra 15 til 49 år, hvis ingen af de kvinder døde før det fyldte 50. år, og de i hver aldersklasse fødte netop så mange børn, som angivet ved årets fertilitetskvotienter. Aldersbetingede: Antal levendefødte pr. år født af mødre i en given aldersklasse pr kvinder i den pågældende aldersklasse. Kvotienterne på femårs-aldersklasserne er beregnet som simple gennemsnit af kvotienterne for de enkelte etårs-klasser af kvinder i de fertile aldre, hvorved man eliminerer virkningerne af forskydningerne fra år til år i kvindernes aldersfordeling inden for de enkelte femårsklasser. Generelle: Antal levendefødte pr kvinder i den fertile alder, dvs år. Summariske: Antal levendefødte pr indbyggere. Typisk en udlejnings- eller ejerlejlighedsejendom (herunder tofamiliehus), hvor der findes to eller flere lejligheder, der tjener som bolig. En social alderspension for alle over 66 år, der opfylder nærmere angivne betingelser om dansk indfødsret og bopælstid. Indekset beregnes på grundlag af de faktiske detailpriser, som forbrugerne betaler for de varer og tjenesteydelser, der indgår i det private forbrug. Vægtgrundlaget er baseret på husholdningens forbrug ifølge nationalregnskabsstatistikken. Fraktiler opdeler et sæt observationer i flere dele: de observationer, hvis værdi er under fraktilen og observationer hvis værdi er over. Fx angiver 98%-fraktilen, at 98 procent af observationerne er under og 2 procent er over denne fraktil. Byggeri, hvortil der er udstedt enten ibrugtagningstilladelse, midlertidig ibrugtagningstilladelse, eller hvor byggeriet er konstateret fuldført, uanset om der foreligger en ibrugtagningstilladelse. Ansatte under funktionærloven samt ansatte direktører, kontorlærlinge på lærekontrakt, HG-elever samt øvrige ansatte, der opfattes som funktionærer. Levendefødte plus dødfødte.

6 Side Statistisk Årbog 2000 Førtidspension Gennemsnitlig ledighed Husstand Indvandrer Interessentskab Kommanditselskab Kontanthjælp Ledighed, berørt af Social ydelse, der efter ansøgning kan tilkendes personer i alderen år. Pension kan tilkendes, når der er tale om en varig nedsættelse af erhvervsevnen på grund af fysisk eller psykisk invaliditet (helbredsbestemt førtidspension), eller når der foreligger et varigt forsørgelsesbehov af sociale og økonomiske grunde (behovsbestemt førtidspension). Tildelingskriterierne og de udbetalte beløbsrater varierer med pensionsformerne: Højeste, mellemste almindelig og forhøjet almindelig førtidspension samt invaliditetsydelse. Summen af ledighedsgraderne for samtlige ledighedsberørte i en periode. Det gennemsnitlige antal ledige angiver, hvor mange personer der i gennemsnit har været ledige i perioden. En husstand omfatter samtlige personer på samme adresse uanset familiemæssige tilknytningsforhold. Der kan således indgå flere familier i samme husstand. En indvandrer er en person, der er født i udlandet af forældre, der begge (eller den ene hvis der ikke findes oplysninger om den anden) er udenlandsk statsborgere eller født i udlandet. Hvis der ikke findes oplysninger om nogen af forældrene, og personen er født i udlandet, opfattes personen også som indvandrere. Et selskab med to eller flere deltagere, der har indgået en aftale om i forening at drive økonomisk virksomhed. Deltagerne er fuldt ansvarlige over for virksomhedens kreditorer. Et selskab, hvor en eller flere af deltagerne hæfter solidarisk og med hele deres formue for selskabets forpligtelser (komplementarerne), mens de øvrige deltagere kun hæfter med et bestemt beløb (kommanditisterne). Omfatter hjælpeforanstaltninger i henhold til bistandsloven i form af udbetaling af kontant støtte til familier eller enkeltpersoner, som pga. en social begivenhed er kommet i en økonomisk trangssituation uden mulighed for hjælp efter anden lovgivning. Omfatter det antal personer, som i løbet af en periode har været ramt af ledighed i større eller mindre omfang. En person med flere ledighedsperioder i året indgår kun en gang i opgørelsen.

7 Ordforklaringer - Side 271 Ledighedsgrad Ledighedsprocent Levendefødt Lønmodtagere Nettoprisindekset Offentlig sektor Offentlige veje Overførselsindkomst Antal ledige timer divideret med antal forsikrede timer. Hvis en person er arbejdsløshedsforsikret for 37 timer om ugen, og pågældende er ledig i 19 timer, vil ledighedsgraden være 0,51; hvis den samme person havde været arbejdsløshedsforsikret for 26 timer om ugen ville ledighedsgraden være 0,73. Ledighedsprocenten for registrerede ledige beregnes ved at sætte det gennemsnitlige antal ledige i forhold til arbejdsstyrken Barn, som kommer til verden med tydelige tegn på liv (dvs. ånder, skriger eller græder) uanset svangerskabsperiodens længde. Beskæftigede personer, der modtager løn. Lønmodtagere på højeste niveau omfatter: Topledere i virksomheder, læger, advokater og salgschefer. Lønmodtagere på mellemste niveau omfatter: Laboranter, skibsfører, børnehavepædagoer og sygeplejersker. Lønmodtagere på grundniveau omfatter: Kontorassistenter, kokke, ekspedienter og matroser. Lønmodtagere i øvrigt omfatter: De personer som ikke falder ind under en af de ovenstående grupper. Indekset har til formål at belyse udviklingen i priser eksklusive indirekte skatter og afgifter og inklusive pristilskud for varer og tjenesteydelser i det private forbrug. Omfatter staten, amtskommunerne, kommunerne samt en række institutioner og virksomheder med en vis grad af tilknytning til staten eller kommunerne. Veje, der er under bestyrelse af kommunerne, amtskommunerne eller Vejdirektoratet. Omfatter kontanthjælp efter bistandsloven, arbejdsløshedsunderstøttelse, sygedagpenge, offentlige pensioner, orlovsydelse, efterløn, stipendier og rentetilskud fra Statens Uddannelsesstøtte. Renteindtægter indgår ikke i overførselsindkomsten.

8 Side Statistisk Årbog 2000 Par Parcelhus Personækvivalenter (PE) Registreret partnerskab Skattemæssig indkomst Skattepligtig indkomst Skattepligtige personer Socioøkonomisk status Straffelovsovertrædelser Særlovsovertrædelser Tillægsbevilling To voksne personer der bor på samme adresse udgør et par i familiestatistikken, hvis de er gift med hinanden eller har indgået registreret partnerskab, eller hvis de har fælles børn uden at være gift med hinanden. Desuden medregnes ikke-gifte par uden fællesbørn, hvis der ikke er andre voksne på adressen, de er af hvert sit køn, ikke er søskende og aldersforskellen er mindre end 15 år. Personer ned til 16 år kan indgå i et samboende par. Fritliggende enfamiliehus, der overvejende eller udelukkende tjener som bolig, og hvor der som hovedregel kun er een bolig. Den gennemsnitlige organiske forurening, en person årligt bidrager med. Registreret partnerskab omfatter 2 personer af samme køn, som lader deres partnerskab registrere. Omfatter kun skattepligtige indkomstarter. Renteudgifter, herunder erhvervsmæssige renter, er ikke fratrukket ved opgørelsen af bruttoindkomsten. Børnetilskud, visse pensionsudbetalinger og gevinster mv. indgår ikke. Bruttoindkomst minus de ligningsmæssige fradrag. Alle personer, som er fuldt skattepligtige i Danmark, og som er skatteansat for hele året. Opdelingen af befolkningen efter tilknytning til arbejdsmarkedet, d.v.s. en opdeling på selvstændige, medarbejdende ægtefæller, lønmodtagere, arbejdsløse, midlertidige uden for arbejdsstyrken, tilbagetrækning, pensionister og andre uden for arbejdsstyrken Omfatter sædelighedsforbrydelser, voldsforbrydelser, ejendomsforbrydelser og andre forbrydelser, herunder statsforbrydelser, falsk forklaring, salg af narkotika mv. Lovovertrædelser, som ikke er omfattet af straffeloven, fx overtrædelser af færdselsloven, lov om euforiserende stoffer, våbenloven samt skatte- og afgiftslove. En bevilling, der ikke er indeholdt i det vedtagne budget. Rådmanden kan gennem det pågældende udvalg indstille til økonomiudvalget, at en tillægsbevilling er påkrævet. Byrådet skal godkende tillægsbevillingen.

9 Ordforklaringer - Side 273 Uddannelsesniveauer Førskoleniveau Børnehaveklasse Grundskoleniveau klasse Almengymnasial uddannelse uddannelsesår Erhvervsgymnasial uddannelse uddannelsesår Kort videregående uddannelse uddannelsesår Mellemlang videregående udd uddannelsesår Lang videregående uddannelse uddannelsesår Niveauerne angiver det samlede antal normerede uddannelsesår, fx består en lang videregående uddannelse af 12 forudgående skoleår (studentereksamen eller lignende) og 5-6 års studietid, i alt uddannelsesår. Udvandrede Valg Vandringsoverskud Virksomhed Personer, der opgiver deres bopæl her i landet. Også flytninger fra Danmark til Grønland og Færøerne betragtes som udvandring. Folketingsvalg: Afholdes mindst hvert 4. år, senest afholdt i 1994 og Kommune- og amtsrådsvalg: Afholdes hvert 4. år i november, senest afholdt i november Nettoindvandring: indvandring minus udvandring. En lokal økonomisk enhed.

Børn og unge i kommunens institutioner

Børn og unge i kommunens institutioner Børn og unge i kommunens institutioner Kontakt hos Danmarks Statistik: Anita Saaby Datagrundlag Anvendte registre Datakonstruktion Befolkningsstatistikken pr. 1.1.2019 med familietype og herkomst Familiernes

Læs mere

Singler i København KØBENHAVNS KOMMUNE

Singler i København KØBENHAVNS KOMMUNE KØBENHAVNS KOMMUNE Singler i København Indholdsfortegnelse 1. Singlernes by 2. Singlers boligforhold 3. Singlers indkomst og brug af kommunale ydelser 4. Singlers socioøkonomiske status 5. Singlers uddannelse

Læs mere

Statistisk oversigt over Vollsmose

Statistisk oversigt over Vollsmose Statistisk oversigt over Vollsmose Statistisk oversigt over Vollsmose 2012 2012 Udgives af: Odense Kommune Økonomi og Organisationsudvikling Tlf. 65 51 11 13 www.odense.dk Indholdsfortegnelse Tabel IE001.

Læs mere

Dokumentation af serviceopgave

Dokumentation af serviceopgave Dokumentation af serviceopgave Datagrundlag Anvendte registre Befolkning pr. 2 kvartal. 2015 http://www.dst.dk/da/statistik/dokumentation/kvalitetsdeklarationer/befo lkningen.aspx Vejregistret for valgdistrikterne

Læs mere

Statistik til kommunal planlægning. 1.a Nøgletal på kommuner og nøgletal på boligområder v/heidi Lucas Rasmussen og Anita Saaby Rasmussen

Statistik til kommunal planlægning. 1.a Nøgletal på kommuner og nøgletal på boligområder v/heidi Lucas Rasmussen og Anita Saaby Rasmussen Statistik til kommunal planlægning 1.a Nøgletal på kommuner og nøgletal på boligområder v/heidi Lucas Rasmussen og Anita Saaby Rasmussen DST s standardprodukter: Brugerbetalte hyldevarer Opstår når flere

Læs mere

Syddjurs Kommune Stop socialt bedrageri

Syddjurs Kommune Stop socialt bedrageri Syddjurs Kommune Stop socialt bedrageri - helhedsorienteret sagsbehandling Stop socialt bedrageri Har du mistanke eller oplysninger om socialt bedrageri, kan du kontakte os. Formålet er at sikre, at ingen

Læs mere

Tabelsamling fra Kulturstatistik 2017 de videregående kunstneriske uddannelser under Kulturministeriet

Tabelsamling fra Kulturstatistik 2017 de videregående kunstneriske uddannelser under Kulturministeriet August 2017 Tabelsamling fra Kulturstatistik 2017 de videregående kunstneriske uddannelser under Kulturministeriet Indhold Erhvervsfrekvens side 2 Ledighed side 3 Beskæftigelse efter arbejdsstedsregion

Læs mere

Dokumentation af særkørsel

Dokumentation af særkørsel Dokumentation af særkørsel 11. august 2016 Journalnummer G:\K15\JOURNAL\2016\0288 Statistik på karakterer Frederiksberg Kommune Kontakt hos Danmarks Statistik: KMK Kundeoplysninger Frederiksberg Kommune,

Læs mere

Belysning af grønlændere bosiddende i Danmark

Belysning af grønlændere bosiddende i Danmark Økonomisk Råd Aningaasaqarnermut Siunnersuisoqatigiit Belysning af grønlændere bosiddende i Danmark Teknisk baggrundsnotat 2013-02 En statistisk belysning af grønlandskfødte personer bosiddende i Danmark

Læs mere

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Sammenhængende socialstatistik 1996

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Sammenhængende socialstatistik 1996 Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor Sammenhængende socialstatistik 1996 Nr. 12. 12. m aj 2000 Sammenhængende socialstatistik 1996 Gerd Helene Rummel Tlf.: 33 66 28 36 1. Indhold Den sammenhængende

Læs mere

6*$'07'*$08()*% -./'0+%102(-"99:0'!7%7$27$2;(-"07"*!"#$%&'()"*+"&,($(-./'0+%102(/3,'&'(4555 <*=(4>=((4?=(";7"/'*(455>

6*$'07'*$08()*% -./'0+%102(-99:0'!7%7$27$2;(-07*!#$%&'()*+&,($(-./'0+%102(/3,'&'(4555 <*=(4>=((4?=(;7/'*(455> 6*$'07'*$08()*% -./'0+%102(-"99:0'!7%7$27$2;(-"07"*!"#$%&'()"*+"&,($(-./'0+%102(/3,'&'(4555 =((4?=(";7"/'*(455> Sociale forhold i Københavns bydele 2000 Christine Halckendorff Tlf.: 33 66 28 36 Indledning

Læs mere

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Sociale forhold i Københavns bydele 2002

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Sociale forhold i Københavns bydele 2002 Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor Sociale forhold i Københavns bydele 2002 Nr. 8. 13. april 2004 Sociale forhold i Københavns bydele 2002 Christine Halckendorff Tlf.: 33 66 28 36 Pia

Læs mere

Befolkning og folkekirke Lystrup Sogn

Befolkning og folkekirke Lystrup Sogn Befolkning og folkekirke Tabel 1-2011 Antal personer fordelt efter aldersgruppe, køn, etnisk herkomst og medlemskab af folkekirken Alders- Befolkning Af dansk herkomst 00-04 år 199 172 371 185 154 339

Læs mere

Stigende arbejdsstyrke, men færre faglærte i København

Stigende arbejdsstyrke, men færre faglærte i København Stigende arbejdsstyrke, men færre faglærte i København Hvem er københavnerne? I denne analyse er der udarbejdet en karakteristik af københavnerne, hvor der bl.a. er set på befolkningsudvikling, familietyper,

Læs mere

Den offentlige sektors indretning af velfærdsydelser. Preben Etwil, Socialpolitisk Forening, LO-Skolen den 8. februar 2011

Den offentlige sektors indretning af velfærdsydelser. Preben Etwil, Socialpolitisk Forening, LO-Skolen den 8. februar 2011 Den offentlige sektors indretning af velfærdsydelser Preben Etwil, Socialpolitisk Forening, LO-Skolen den 8. februar 2011 Det skæve Danmark Der er stadig stor forskel på rig og på fattig på by og på land

Læs mere

Befolkningens bevægelser Årsafslutning 2013

Befolkningens bevægelser Årsafslutning 2013 Antal personer Befolkningens bevægelser Årsafslutning Befolkningen i Esbjerg Kommune var ved udgangen af 115.095 personer og er dermed steget med 44 personer i. I blev der født 1.234 børn, mens antallet

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Procent af befolkningen Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Arbejdsstyrke og erhvervsfrekvenser i Aarhus Kommune, 2013 Andelen af personer i arbejdsstyrken af hele befolkningen er i Aarhus

Læs mere

Befolkningens bevægelser Årsafslutning 2014

Befolkningens bevægelser Årsafslutning 2014 Befolkningens bevægelser Årsafslutning Befolkningen i Esbjerg Kommune var ved udgangen af 115.446 personer og er dermed steget med 351 personer i. I blev der født 1.155 børn, mens antallet af dødsfald

Læs mere

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Sociale forhold i Københavns bydele 1998

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Sociale forhold i Københavns bydele 1998 Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor Sociale forhold i Københavns bydele 1998 Nr. 22. 4. juli 2000 Sociale forhold i Københavns bydele 1998 Gerd Helene Rummel Tlf.: 33 66 28 36 Jørn Nielsen

Læs mere

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Sammenhængende socialstatistik 2001

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Sammenhængende socialstatistik 2001 Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor Sammenhængende socialstatistik 2001 Nr. 2. 25. februar 2004 Sammenhængende socialstatistik 2001 Christine Halckendorff Tlf.: 33 66 28 36 Pia Kjærulff

Læs mere

Befolkning og folkekirke Hover Sogn

Befolkning og folkekirke Hover Sogn Befolkning og folkekirke Tabel 1-2014 Antal personer fordelt efter aldersgruppe, køn, etnisk herkomst og medlemskab af folkekirken Befolkning Af dansk herkomst 00-04 år 233 189 422 223 182 405 05-09 år

Læs mere

Befolkning og folkekirke X-strup Sogn

Befolkning og folkekirke X-strup Sogn Befolkning og folkekirke Tabel 1-2014 Antal personer fordelt efter aldersgruppe, køn, etnisk herkomst og medlemskab af folkekirken Befolkning Af dansk herkomst 00-04 år 370 368 738 317 325 642 05-09 år

Læs mere

Befolkning og folkekirke Vor Frue Sogn

Befolkning og folkekirke Vor Frue Sogn Befolkning og folkekirke Tabel 1-2014 Antal personer fordelt efter aldersgruppe, køn, etnisk herkomst og medlemskab af folkekirken Befolkning Af dansk herkomst 00-04 år 152 141 293 137 127 264 05-09 år

Læs mere

Nettobidrag fordelt på oprindelse 1

Nettobidrag fordelt på oprindelse 1 Nettobidrag fordelt på oprindelse 1 12. november 213 Indledning Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har i forbindelse med deres Arbejdsmarkedsrapport 213 fået lavet en række analyser på DREAM-modellen. I dette

Læs mere

DS-kode: AAB afd Ishøj. Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. januar

DS-kode: AAB afd Ishøj. Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. januar AAB afd 55 DS-kode: 0029 183 Ishøj Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. januar 2009-2013 Personer i alt 4.052 3.895 4.049 4.171 4.176 20.756 20.606 20.797 21.087 21.131 0-6 år 410 398

Læs mere

Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor. Sociale forhold i Kµbenhavns bydele 2001

Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor. Sociale forhold i Kµbenhavns bydele 2001 Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor Sociale forhold i Kµbenhavns bydele 2001 Nr. 31. 4. november 2002 Sociale forhold i Københavns bydele 2001 Christine Halckendorff Tlf.: 33 66 28 36

Læs mere

Befolkningens bevægelser Årsafslutning 2015

Befolkningens bevægelser Årsafslutning 2015 Befolkningens bevægelser Årsafslutning Ved udgangen af var befolkningstallet i Esbjerg kommune 115.748 personer og er dermed steget med 302 personer i. I blev der født 1198 børn, mens antallet af dødsfald

Læs mere

Gladsaxe i tal. Underrubrik eller dato. gladsaxe.dk

Gladsaxe i tal. Underrubrik eller dato. gladsaxe.dk Sats: Leif Machholdt Tryk: Gladsaxe Kommune Oplag: 1.000 December 2008 gladsaxe.dk Gladsaxe Kommune Budget og Analyseafdelingen Rådhus Allè 2860 Søborg E-mail: okonomi@gladsaxe.dk Telefon: 39 57 50 84

Læs mere

7. Fra barn til voksen

7. Fra barn til voksen Fra barn til voksen 137 7. Fra barn til voksen Unge mennesker træder ind i de voksnes rækker med små skridt over en lang periode og i forskellige tempi. De fleste unge flytter hjemmefra, når de er mellem

Læs mere

Sagsbehandlingstider: Beskæftigelsesområdet

Sagsbehandlingstider: Beskæftigelsesområdet Sagsbehandlingstider: Beskæftigelsesområdet Når din sag skal afgøres, skal den være afgjort inden for en bestemt tid. Du kan se, hvor længe du skal vente på en afgørelse i din sag, i denne oversigt. Du

Læs mere

Yderligere oplysninger fås hos kommunen.

Yderligere oplysninger fås hos kommunen. 26 26 Boligstøtte xx Boligstøtte Boligstøtte omfatter boligsikring, boligydelse og lån til betaling af beboerindskud. Retten til boligstøtte er betinget af: at man har fast bopæl her i landet at boligen

Læs mere

6*$'07'*$08()*% -./'0+%102(-"99:0'!7%7$27$2;(-"07"*!"#$%&'()"*+"&,($(-./'0+%102(/3,'&'(4555

6*$'07'*$08()*% -./'0+%102(-99:0'!7%7$27$2;(-07*!#$%&'()*+&,($(-./'0+%102(/3,'&'(4555 6*$'07'*$08()*% -./'0+%102(-"99:0'!7%7$27$2;(-"07"*!"#$%&'()"*+"&,($(-./'0+%102(/3,'&'(4555 ?=9%@(>AA4 Sociale forhold i Københavns bydele 1999 Christine Halckendorff Tlf.: 33 66 28 36 Indledning

Læs mere

DS-kode: Vildtbanegård BS. 183 Ishøj. Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. januar

DS-kode: Vildtbanegård BS. 183 Ishøj. Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. januar Vildtbanegård BS DS-kode: 0028 183 Ishøj Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. januar 2009-2013 Personer i alt 2.073 2.080 2.090 2.102 2.212 20.756 20.606 20.797 21.087 21.131 0-6 år

Læs mere

Forslag til fordeling efter socioøkonomiske kriterier

Forslag til fordeling efter socioøkonomiske kriterier Forslag til fordeling efter socioøkonomiske kriterier Nationalitet (tabel 4) Højt Udd niveau (tabel 5) Arbejds markedstilknytning (tabel 6) Indkomst (tabel 7) Off. Ydelser (tabel 8) Aalestrup Skole 260

Læs mere

DS-kode: Domea Vejleåparken. 183 Ishøj. Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. januar

DS-kode: Domea Vejleåparken. 183 Ishøj. Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. januar Domea Vejleåparken DS-kode: 0030 183 Ishøj Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. januar 2009-2013 Personer i alt 798 775 782 811 799 20.756 20.606 20.797 21.087 21.131 0-6 år 93 90 93

Læs mere

Nærværende rapport er en samlet fremstilling af de delnotater, der danner baggrund for den endelige rapport Grønlænderes sociale vilkår på Fyn.

Nærværende rapport er en samlet fremstilling af de delnotater, der danner baggrund for den endelige rapport Grønlænderes sociale vilkår på Fyn. Nærværende rapport er en samlet fremstilling af de delnotater, der danner baggrund for den endelige rapport Grønlænderes sociale vilkår på Fyn. Delnotaterne kan læses isoleret og danner til sammen en afdækkende

Læs mere

2. Børn i befolkningen

2. Børn i befolkningen 23 2. Børn i befolkningen 2.1 Børnene i relation til resten af befolkningen En femtedel af befolkningen er under 18 år Tabel 2.1 Lidt mere end en femtedel af Danmarks befolkning er børn under 18 år. Helt

Læs mere

Befolkningsbevægelser indenfor Grønland

Befolkningsbevægelser indenfor Grønland Økonomisk Råd Aningaasaqarnermut Siunnersuisoqatigiit Befolkningsbevægelser indenfor Grønland Teknisk baggrundsnotat 2013-01 Befolkningsbevægelser inden for Grønland 1 Indledning og konklusioner Nærværende

Læs mere

Kapitel 2: Befolkning.

Kapitel 2: Befolkning. 7 Kapitel 2: Befolkning. 2.1 Indledning. De danske kommuner har forskellige grundvilkår at arbejde ud fra. Ud fra befolkningens demografiske og socioøkonomiske sammensætning har kommunerne i forskellig

Læs mere

Uglevang Allerød DS-kode: Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. januar

Uglevang Allerød DS-kode: Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. januar Uglevang 321-11 201 Allerød DS-kode: 0267 Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. januar 2012-2016 Personer i alt Personer af dansk oprindelse Indvandrere og efterkommere 0-6 år 7-17 år

Læs mere

Indkomsten varierer naturligvis gennem livet Nyt kapitel

Indkomsten varierer naturligvis gennem livet Nyt kapitel ØKONOMISK ANALYSE Indkomsten varierer naturligvis gennem livet Nyt kapitel Indkomstfordelingen og virkningerne af ændringer i skatte- og overførselssystemet beskrives ofte med udgangspunkt i indkomstoplysninger

Læs mere

Bilag: Arbejdsstyrken i Vendsyssel

Bilag: Arbejdsstyrken i Vendsyssel Bilag: Arbejdsstyrken i I dette bilag opsummeres de væsentligste resultater fra arbejdsstyrkeanalysen for arbejdskraftområde. 1. Udvikling i arbejdsstyrken i har 93.800 personer i arbejdsstyrken i 2011,

Læs mere

Kvinders beskæftigelse og arbejdsløshed fordelt efter herkomst i. Århus Kommune, 1. januar 1996 til 1. januar 2002

Kvinders beskæftigelse og arbejdsløshed fordelt efter herkomst i. Århus Kommune, 1. januar 1996 til 1. januar 2002 Århus Kommune Økonomisk Afdeling, Statistisk Kontor Oktober 2003 Kvinders beskæftigelse og arbejdsløshed fordelt efter herkomst i Århus Kommune, 1. januar 1996 til 1. januar 2002 -------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

3. Børns familiers uddannelse, beskæftigelse, indkomst og bolig

3. Børns familiers uddannelse, beskæftigelse, indkomst og bolig Børns familiers uddannelse, beskæftigelse, indkomst og bolig 61 3. Børns familiers uddannelse, beskæftigelse, indkomst og bolig Næsten alle børns forældre har heltidsjob De fleste børns familier tilhørte

Læs mere

SÅDAN ER DU DÆKKET VALG AF ORDNING SOM NYT MEDLEM 3 HVIS DU VIL SKIFTE ORDNING SENERE 3 DÆKNING VED UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME 5

SÅDAN ER DU DÆKKET VALG AF ORDNING SOM NYT MEDLEM 3 HVIS DU VIL SKIFTE ORDNING SENERE 3 DÆKNING VED UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME 5 SÅDAN ER DU DÆKKET Få overblik over din pension og dine valgmuligheder i pensionskassen, og se hvordan du og dine nærmeste er dækket. 11/04 26.02.2015 Din ordning i Lægernes Pensionskasse danner et solidt

Læs mere

Lillerød Boligforening afd. 10 Ørnevang Allerød DS-kode: Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1.

Lillerød Boligforening afd. 10 Ørnevang Allerød DS-kode: Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. Lillerød Boligforening afd. 10 Ørnevang 32 201 Allerød DS-kode: 0266 Tabel 1. Befolkningen fordelt på oprindelse og alder 1. januar 2012-2016 Personer i alt Personer af dansk oprindelse Indvandrere og

Læs mere

Sådan er du dækket. Sådan er du dækket. Valg af ordning som nyt medlem. Hvis du vil skifte ordning senere. Dækning ved udvalgte kritiske sygdomme

Sådan er du dækket. Sådan er du dækket. Valg af ordning som nyt medlem. Hvis du vil skifte ordning senere. Dækning ved udvalgte kritiske sygdomme Få overblik over din pension og dine valgmuligheder i Lægernes Pension, og se hvordan du og dine nærmeste er dækket. Lægernes Pension pensionskassen for læger 01.01.2017 11/10 Side 2/7 Din ordning i Lægernes

Læs mere

Tabeller fra Kulturstatistik 2015

Tabeller fra Kulturstatistik 2015 26. august 2015 KUR/kn Tabeller fra Kulturstatistik 2015 Indhold Erhvervsfrekvens side 2 Ledighedsprocent side 2 Beskæftigelse efter arbejdsstedsregion side 4 Arbejdsmarkedsstatus - Beskæftigelse efter

Læs mere

Befolkning. Familier Indledning. 2. Definition og begreber

Befolkning. Familier Indledning. 2. Definition og begreber Befolkning Familier 1994-2016 Nærværende udgivelse er en revideret version af tidligere udgivelse. Tallene i tabel 1 og figur 1 er rettet, da årlige ca. 200 samboende mænd fejlagtigt var placeret som enlige

Læs mere

Tabel 1. Antal overførselsmodtagere i løbet af et år (ikke fuldtidspersoner), fordelt på ydelser,

Tabel 1. Antal overførselsmodtagere i løbet af et år (ikke fuldtidspersoner), fordelt på ydelser, 3½ mio. danskere, der er fyldt 18 år, mindst 1 overførselsindkomst fra det offentlige i løbet af året. Det svarer til ca. 77 pct. af alle 4½ mio. voksne danskere. I opgørelsen måles ikke helårse, men i

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008)

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008) SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008) EMNE ANSVARLIGT SERVICEOMRÅDE Lov om social pension Folkepension 13 Sundheds- og Borgerservice 2 uger Personligt

Læs mere

SÅDAN ER DU DÆKKET VALG AF ORDNING SOM NYT MEDLEM 3 HVIS DU VIL SKIFTE ORDNING SENERE 3 DÆKNING VED UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME 4

SÅDAN ER DU DÆKKET VALG AF ORDNING SOM NYT MEDLEM 3 HVIS DU VIL SKIFTE ORDNING SENERE 3 DÆKNING VED UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME 4 SÅDAN ER DU DÆKKET Få overblik over din pension og dine valgmuligheder i pensionskassen, og se hvordan du og dine nærmeste er dækket. 11/01 30.07.2014 Din ordning i Lægernes Pensionskasse danner et solidt

Læs mere

Vækst og beskæftigelse

Vækst og beskæftigelse Vækst og beskæftigelse Udsatte byområder Materiale til udlevering / Kvantitativ analyse Velfærdsanalyseenheden i Københavns Kommune Vækst og beskæftigelse for borgere i tre udsatte boligområder 2.660 boliger

Læs mere

Budget- og regnskabssystem 4.5.10 - side 1

Budget- og regnskabssystem 4.5.10 - side 1 Budget- og regnskabssystem 4.5.10 - side 1 Dato: 29. maj 2006 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2006 SYGEDAGPENGE 5.71 Sygedagpenge På denne funktion registreres alle udgifter og indtægter vedrørende sygedagpenge,

Læs mere

Boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen

Boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen Boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen 2013 2017 Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen August 2016 1 Boligsociale data, august 2016 Resume...3 Baggrund...4 0. Demografi...5 1. Beskæftigelsesgrad...10

Læs mere

Analyse af sammenhæng mellem tandlægebesøg og demografiske og socioøkonomiske forhold

Analyse af sammenhæng mellem tandlægebesøg og demografiske og socioøkonomiske forhold ANALYSE Analyse af sammenhæng mellem tandlægebesøg og demografiske og socioøkonomiske forhold Af Bodil Helbech Hansen Formålet med denne analyse er at undersøge forskelle i hvor mange borgere, der går

Læs mere

Læringsinformation PKØ Maj 2017

Læringsinformation PKØ Maj 2017 1 Læringsinformation PKØ Maj 2017 2 Befolkningsudvikling Flere indbyggere i Hedensted kommune Antal indbyggere i Hedensted kommune 46.750 46.596 46.500 46.250 46.000 45.750 45.500 45.250 45.000 2012 2013

Læs mere

retsinformation.dk - BEK nr 894 af 22/09/2005

retsinformation.dk - BEK nr 894 af 22/09/2005 Side 1 af 8 Oversigt (indholdsfortegnelse) BEK nr 894 af 22/09/2005 Historisk Offentliggørelsesdato: 30-09-2005 Justitsministeriet Vis mere... Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Bilag 1 Begæring om

Læs mere

Afsluttende afrapportering af boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen

Afsluttende afrapportering af boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen Afsluttende afrapportering af boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen 2013 2017 Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen September 2017 1 Boligsociale data, september 2017 Baggrund... 3 0.

Læs mere

Hvis nej, giver uddannelsen ret til optagelse i A-kasse?

Hvis nej, giver uddannelsen ret til optagelse i A-kasse? Sendes til Udbetaling Danmark Kongens Vænge 8 3400 Hillerød Familieydelser Ansøgning om supplerende børnetilskud eller særligt børnetilskud til forældre under uddannelse Dine oplysninger Navn Adresse Telefonnummer

Læs mere

SÅDAN ER DU DÆKKET VALG AF ORDNING SOM NYT MEDLEM 3 HVIS DU VIL SKIFTE ORDNING SENERE 3 DÆKNING VED UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME 5

SÅDAN ER DU DÆKKET VALG AF ORDNING SOM NYT MEDLEM 3 HVIS DU VIL SKIFTE ORDNING SENERE 3 DÆKNING VED UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME 5 SÅDAN ER DU DÆKKET Få overblik over din pension og dine valgmuligheder i pensionskassen, og se hvordan du og dine nærmeste er dækket. 11/06 31.08.2015 Din ordning i Lægernes Pensionskasse danner et solidt

Læs mere

2013 statistisk årbog

2013 statistisk årbog 2013 statistisk årbog Befolkningen 1. Størrelse og vækst Størrelse og vækst Der bor 56.370 personer i Grønland (pr 1. januar 2013), hvilket har været befolkningens samlede størrelse +/ 1000 personer igennem

Læs mere

Kombination af surveys og registre: Muligheder og begrænsninger. Charlotte Nielsen Forskningsservice

Kombination af surveys og registre: Muligheder og begrænsninger. Charlotte Nielsen Forskningsservice Kombination af surveys og registre: Muligheder og begrænsninger Charlotte Nielsen Forskningsservice >> >> Disposition Hvorfor kombinere surveys og registerdata? Registerstruktur og indsamling af data i

Læs mere

Nye regler for folkepensionister

Nye regler for folkepensionister Nye regler for folkepensionister Den 1. juli 2008 trådte der to nye regler i kraft, der gør det mere attraktivt for folkepensionister at arbejde. Ændringerne er blevet vedtaget som en del af den såkaldte

Læs mere

Lov om ændring af lov om orlov

Lov om ændring af lov om orlov 14. april 1994. N r.260. Lov om ændring af lov om orlov VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov:

Læs mere

Stor stigning i gruppen af rige danske familier

Stor stigning i gruppen af rige danske familier Stor stigning i gruppen af rige danske familier Gruppen af rige danskere er steget markant siden 2004. Hovedparten af familierne består af to voksne i aldersgruppen 50-65 år uden hjemmeboende børn. Personer

Læs mere

Bilag 3A.5 Regel- og beslutningsmodeller

Bilag 3A.5 Regel- og beslutningsmodeller Bilag 3A.5 Regel- og beslutningsmodeller Version 0.8 15-08-2014 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 OVERSIGT OVER REGLER FOR PENSIONSBEREGNINGEN... 4 Bilag 3A.5 Regel- og beslutningsmodeller

Læs mere

Oversigt over svarfrister ved ydelser indenfor forskellige målgrupper/områder:

Oversigt over svarfrister ved ydelser indenfor forskellige målgrupper/områder: Svarfrister i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Her kan du læse, hvornår du kan forvente svar fra Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune på en ansøgning om en bestemt ydelse. Om

Læs mere

STATISTIK. Beboere i den almene boligsektor 2016

STATISTIK. Beboere i den almene boligsektor 2016 STATISTIK Beboere i den almene boligsektor 2016 Forord Beboere i den almene boligsektor 2016 indeholder oplysninger om beboere, husstande, til- og fraflytninger, offentligt forsørgede, uddannelse og beskæftigelse

Læs mere

Folkepensionisternes indkomst og formue 2014 Tabeller og figurer

Folkepensionisternes indkomst og formue 2014 Tabeller og figurer ÆLDRE I TAL 2016 Folkepensionisternes indkomst og formue 2014 Tabeller og figurer Ældre Sagen November 2016 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation.

Læs mere

Bekendtgørelse om opgørelse og afregning af tilskud og bidrag til regionerne for 2017

Bekendtgørelse om opgørelse og afregning af tilskud og bidrag til regionerne for 2017 BEK nr 823 af 23/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2016-4779 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Folketallets bevægelser, 2005-2014 Pr. 1. januar 2015 er indbyggertallet i Aarhus Kommune 326.246 personer. Befolkningen er steget med 2.353 personer i

Læs mere

20. maj 2015 EM 2015/XX. Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v.

20. maj 2015 EM 2015/XX. Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v. 20. maj 2015 EM 2015/XX Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xx om alderspension Kapitel 1 Almindelige betingelser m.v. 1. Pensionsalderen er 65 år, jf. dog stk. 2-4. Stk. 2. Pensionsalderen forhøjes

Læs mere

STATISTIK. Beboere i den almene boligsektor 2018

STATISTIK. Beboere i den almene boligsektor 2018 STATISTIK Beboere i den almene boligsektor 2018 Forord indeholder oplysninger om beboere, husstande, til- og fraflytninger, offentligt forsørgede, uddannelse og beskæftigelse samt indkomstforhold for beboerne

Læs mere

Underrubrik eller dato

Underrubrik eller dato gladsaxe.dk Underrubrik eller dato Gladsaxe i tal 2014 Takster og skatter Befolkning Ydelser og afgifter Ydelser pr. 1.1.2014 Kr. Børnetilskud (pr. kvartal) Ordinært 1.319 Ekstra 1.345 Særligt stk. 2 6.744

Læs mere

Ændringer i AKU-opregningen 2019

Ændringer i AKU-opregningen 2019 13. september 2019 TCO Arbejdsmarked Ændringer i AKU-opregningen 2019 Baggrund Arbejdskraftundersøgelsen (AKU) er en stikprøvebaseret interviewundersøgelse af den danske befolkning i alderen 15-74 år.

Læs mere

Folkepensionisternes indkomst og formue 2016

Folkepensionisternes indkomst og formue 2016 ÆLDRE I TAL 218 Folkepensionisternes indkomst og formue 216 Tabeller og figurer Ældre Sagen December 218 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden

Læs mere

Departementet for Sociale Anliggender's administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om førtidspension

Departementet for Sociale Anliggender's administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om førtidspension Departementet for Sociale Anliggender's administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om førtidspension Sammenskrivningen er ikke retligt bindende. Sammenskrivningen skal samle og overskueliggøre

Læs mere

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Arbejdsløsheden i 2003

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Arbejdsløsheden i 2003 Orientering fra s Kommune Statistisk Kontor Arbejdsløsheden i 2003 Nr. 9. 22. april 2004 Arbejdsløsheden i 2003 Bent Regner Andersen Tlf.: 33 66 28 16 1. Indledning Hermed bringes hovedtal for arbejdsløsheden

Læs mere

Tabeller fra Kulturstatistik 2013

Tabeller fra Kulturstatistik 2013 8. august 2013 KUR/kn krn@kum.dk Tabeller fra Kulturstatistik 2013 Indhold: Erhvervsfrekvens side 2 Ledighedsprocent side 3 Beskæftigelse efter arbejdsstedsregion side 5 Arbejdsmarkedsstatus - Beskæftigelse

Læs mere

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Arbejdsløsheden i 2004

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Arbejdsløsheden i 2004 Orientering fra s Kommune Statistisk Kontor Arbejdsløsheden i 2004 Nr. 7. 27. maj 2005 Arbejdsløsheden i 2004 Bent Regner Andersen Tlf.: 33 66 28 16 1. Indledning Hermed bringes hovedtal for arbejdsløsheden

Læs mere

Arbejdsredskaber mv. for personer ansat i fleksjob, skånejob og handicappede personer registreres på funktion 5.41 gruppering 12.

Arbejdsredskaber mv. for personer ansat i fleksjob, skånejob og handicappede personer registreres på funktion 5.41 gruppering 12. Budget- og regnskabssystem 4.5.1 - side 1 Dato: 29. maj 2006 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2006 KONTANTHJÆLP OG AKTIVERING MV. Denne hovedfunktion omfatter udgifter og indtægter vedrørende kontanthjælp efter

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område Sagsbehandlingsfrister på det sociale område Godkendt af Ringsted Byråd den XX 2011: Ansøgning om: Lov om social pension Folkepension 13 4 uger Borgerservice Personligt tillæg og 14-14 c 4 uger Borgerservice

Læs mere

Reglerne på det sociale område

Reglerne på det sociale område Reglerne på det sociale område Indhold Som arbejdsgiverrepræsentant i et koordinationsudvalg skal man ikke have kendskab til den sociale lovgivning i detaljer. Derimod kan det være en fordel at kende til

Læs mere

Viborg Gymnasium og HF Stx

Viborg Gymnasium og HF Stx HF Stx giver et overblik over de elever, der kommer ind på ungdomsuddannelsesinstitutionen, hvor mange, der fuldfører og hvor de går hen, når de forlader uddannelsen. Regional Udvikling 2015 Læsevejledning

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Beskæftigelse og ledighed fordelt på oprindelseslande 2008-2014 Dette notat beskriver udviklingen på udvalgte beskæftigelses- og ledighedsparametre i Aarhus

Læs mere

Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959

Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959 Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959 2 - Faglig Fælles Akasse Indhold Din efterlønsperiode... Efterlønsbevis... Betingelser for ret til efterlønsbevis/efterløn... Overgang til efterløn...

Læs mere

Analyse 15. juli 2014

Analyse 15. juli 2014 15. juli 14 Kvinder er mere veluddannede end deres partner, men tjener mindre Af Kristian Thor Jakobsen og Katrine Marie Tofthøj Gennem de senere årtier er der sket et markant løft i kvinders sniveau i

Læs mere

Befolkningens bevægelser Årsafslutning 2012

Befolkningens bevægelser Årsafslutning 2012 Antal personer Befolkningens bevægelser Årsafslutning Befolkningen i Esbjerg Kommune var ved udgangen af 115.051 personer og er dermed faldet med 61 personer i. I blev der født 1.156 børn, mens antallet

Læs mere

Om at få... efterløn FAGLIG FÆLLES AKASSE

Om at få... efterløn FAGLIG FÆLLES AKASSE Om at få... efterløn FAGLIG FÆLLES AKASSE Indhold Du kan trække dig tilbage lidt efter lidt... Efterlønsbevis... Når du har fået dit efterlønsbevis... Søg om din efterløn... Fuldtid eller deltid... Satser

Læs mere

Incitamenter til beskæftigelse

Incitamenter til beskæftigelse Incitamenter til beskæftigelse Dansk økonomi er kendetegnet ved, at mange deltager aktivt på arbejdsmarkedet. Langt de fleste i de erhvervsaktive aldre er således i job. Der er dog også mennesker, som

Læs mere

Orientering 2006:4. Arbejdsløsheden i maj Statistisk Kontor

Orientering 2006:4. Arbejdsløsheden i maj Statistisk Kontor 2006:4 Orientering Statistisk Kontor 16. maj 2006 Arbejdsløsheden i 2005 Ledighedsprocenten for var i 2005 6,5 pct. og i hele landet 5,7 pct. Efter et fald på 9 pct. fra 2004 til 2005 er det gennemsnitlige

Læs mere

ET BILLEDE AF DE IKKE-FORSIKREDE

ET BILLEDE AF DE IKKE-FORSIKREDE 6. juni 2006 ET BILLEDE AF DE IKKE-FORSIKREDE Dette notat forsøger at give et billede af de personer på arbejdsmarkedet, som ikke er forsikret i en A-kasse. Datagrundlaget er Lovmodelregistret, der udgør

Læs mere

Departementet for Sociale Anliggender's administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om alderspension

Departementet for Sociale Anliggender's administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om alderspension Departementet for Sociale Anliggender's administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om alderspension Sammenskrivningen er ikke retligt bindende. Sammenskrivningen skal samle og overskueliggøre

Læs mere

retsinformation.dk - BEK nr 1363 af 19/12/2008

retsinformation.dk - BEK nr 1363 af 19/12/2008 Side 1 af 8 Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Begæring om gældssanering Kapitel 2 Afdragsperiodens længde og afdragenes størrelse Kapitel 3 Fastsættelse af den procent, hvortil fordringerne nedsættes

Læs mere

- hvor går de hen? Viborg Katedralskole Stx

- hvor går de hen? Viborg Katedralskole Stx Viborg Katedralskole Stx giver et overblik over de elever, der kommer ind på ungdomsuddannelsesinstitutionen, hvor mange, der fuldfører og hvor de går hen, når de forlader uddannelsen. Regional Udvikling

Læs mere

BEFOLKNINGENS BEVÆGELSER I ÅRHUS KOMMUNE,

BEFOLKNINGENS BEVÆGELSER I ÅRHUS KOMMUNE, Nr. 1.1 April 1995 BEFOLKNINGENS BEVÆGELSER I ÅRHUS KOMMUNE, -1995 x Pr. 1. januar 1995 var indbyggertallet i Århus Kommune på 277.477. x I Århus er befolkningen i løbet af 1 år steget med 1,1 %, svarende

Læs mere

Vejledning om regulering pr. 1. januar 2016 af satser på. Beskæftigelsesministeriet

Vejledning om regulering pr. 1. januar 2016 af satser på. Beskæftigelsesministeriet VEJ nr 11284 af 17/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 12. juni 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 15/13953

Læs mere