Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 Speeddatingkort Roe: Hvor kommer du fra? Lolland Hvad er dine positive sider? Jeg er lidt knoldet udenpå, men indeni er jeg sød og sprød. Hvad er dine fritidsinteresser? Skakspil med muldvarpen og intellektuelle diskussioner med regnormen. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg håber, jeg kan møde en, der med sin sødme kan trække mig op i lyset, når mørket bliver for tæt. Info: Siden 1970erne har roedyrkningen i Danmark været domineret af fodersukkerroer og sukkerroer. Kålroe og turnips dyrkes næsten ikke mere i Danmark. Sukkerroen er den vigtigste sukkerplante efter sukkerrør. Sukker: Hvor kommer du fra? Raffinaderi Hvad er dine positive sider? Jeg er sød, man har samtidig en knasende side, der gør mig interessant. Hvad er dine fritidsinteresser? Forsøde folks liv med min sødme og energiske energi. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg gør det ofte svært for andre at leve uden mig; jeg er ikke selvglad men jeg får ofte at vide, at andre er afhængige af mig. Jeg håber derfor, at jeg kan finde en, der kan lide mig, for den jeg er. Info: Sukker er et letopløseligt og letfordøjeligt kulhydrat, der optages direkte i organismen og udgør en koncentreret energikilde. Sukker er naturligt forekommende i frugter, rødder og andre plantedele samt i honning. I 2000 var der tre sukkerfabrikker i Danmark i hhv. Assens, Nakskov og Nykøbing Falster. Vindruer: Hvor kommer du fra? Frankrig Hvad er dine positive sider? Jeg er sprød uden på, men blød og saftig inden i. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg elsker varmen og mærke solen skinner på mig. Jeg er meget social og spiller ofte petanque med mine venner, som alle ligner mig, og som jeg er meget sammen med. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg vil gerne blive til noget fornuftigt, inden jeg bliver gammel og rynket. Info: Der findes 65 arter vindruer naturligt udbredt i de varmere dele af den nordlige halvkugle. Vha. slyngtråde kan vindrueplanten klatre til en højde af 20 m eller mere. De fleste vindruer høstes med maskine.

2 Vin: Hvor kommer du fra? Frankrig Hvad er dine positive sider? Jeg har mange forskellige sider og karakterer ikke alle ved, hvor de har mig, og hvilken indvirkning jeg har på dem. Der er nogen, der forpester mig, mens andre forguder mig. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg dyrker meget konkurrence svømning. Jeg svømmer morgen, middag og til tider aften i de store træbaljer. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg vil gerne fortsætte med at gøre folks liv lidt gladere, men jeg drømmer samtidig om at finde en, der kan få mig til at falde lidt til ro. Info: Vin er en gæret saft af druer, friske eller tørrede, eller af druemost. De bedste rødvine bliver lagret i op til to år på egefade, og store hvidvine både gærer og lagrer på træfade. Kakaobønner: Hvor kommer du fra? Sydamerika Hvad er dine positive sider? Jeg lever ofte lidt i min egen verden med min bedste ven, der ligner mig på en prik. Jeg kan til tider være lidt bitter, men hvis jeg bliver behandlet på den rigtige måde, så bliver jeg skræmmende vanedannende. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg studerer meget geografi, da jeg har læst, at der findes andre som jeg. Men vi er alligevel forskellige, da vi kommer fra forskellige steder fra i verden. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg vil gerne blive til noget, der gør mennesker glad og møde en, der kan forsøde mit liv. Info: Kakaoplanten er et stedsegrønt træ, der bliver 8-12 m højt, har store blade og små rødgule blomster. Frugten er cm lang og ligner en tyk agurk med læderagtig skal. Den indeholder fem rum med rækker af mandelstore frø, kakaobønner. Chokolade: Hvor kommer du fra? Berg Hvad er dine positive sider? Jeg er sød, selvom jeg godt kan være lidt men bitter i nogle situationer. Af udseende virker jeg måske nogen gange skrøbelig, men indeni er jeg fyldigere, end du tror. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg bruger tit mine weekender på at spille rollespil sammen med sukkerperlerne og de farvede skumfiduser. Min dag er reddet, når jeg vinder over dem, og jeg ved, at jeg er det sejeste krymmel. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg vil gerne gøre andre gladere, enten hvis de er glad i forvejen eller søger trøst. Info: Chokolade er et næringsmiddel, der består af kakaopulver, kakaosmør og sukker. Chokoladen kan inddeles i mørk, lys og hvid. Farven bestemmes af indholdet af hhv. kakaotørstof og kakaosmør.

3 Kartofler: Hvor kommer du fra? Samsø Hvad er dine positive sider? Jeg slår ofte rødder i andre. Jeg vil selv mene, at jeg er meget varieret og er nem tilgængelig. Især fordi jeg passer så godt sammen med alle andre hvis jeg selv skal sige det, er jeg ret social. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg hænger tit ud med ormene i skønhedssalonen, for at udgå at få grimme knolde. Til sommer skal jeg til VM i spark til sten, er ret sej til det faktisk! Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg vil gerne lære lidt mere om mig selv og alle de udgave af mig selv, jeg kan blive. Info: Kartoffelplanten er en urteagtig plante, hvor bladene sidder spredt, og de er fjersnitdelte med runde, helrandede afsnit. Blomsterne er violette, og de sidder endestillet i små kvaste. De tidligst kendte kartofler blev opdaget i Andesbjergene i Peru og Chile. Chips Hvor kommer du fra? Frankrig Hvad er dine positive sider? Jeg får ofte at vide, at jeg kan redde et hvert menneskes dårlige dage. Mange mener, at de er afhængigt af mit selvskab. Det kan godt være, jeg er selvfed men nogen skal jo være det! Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg hjælper dagligt folk med deres hverdagsproblemer, men jeg er også altid klar på en fest. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg vil gerne gøre verden til et federe sted af være spice den lidt op. Info: Chips er tørrede eller ovnbagte snacks, der som regel laves af kartofler. De kan spises med dip og findes i mange varianter, bl.a. sour cream and onion, salt og barbecue. Majs Hvor kommer du fra? Landet Hvad er dine positive sider? Jeg fungerer godt sammen med andre af min egen slags, især nå vi sidder rigtig tæt. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg kan godt lide at diskutere verden situationen med fugleskræmslet og nyde solen, når den står højst. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg vil gerne leve et sted, hvor jeg altid er omgivet af andre af samme slags som jeg. Men nogle gange kunne jeg måske også godt tænke mig, at udforske min eksplosive side. Info: Man venter med høsten, hvis majsen skal forarbejdes til f.eks. majsmel. Ensidig majsspisning kan medføre vitaminmangel. Majsplanten, specielt de unge majsskud indeholder et kraftigt antibiotikum, der er et naturligt forsvar mod skadedyr som insekter samt svampe og bakterier.

4 Cornflakes Hvor kommer du fra? USA Hvad er dine positive sider? Jeg er lækker både morgen, middag og aften! Men specielt om morgenen. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg elsker at plaske og bade i kolde væsker og blive pyntet med alverdens lækkerier. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg drømmer om at ligge i skønne væsker dagen lang og blive blødgjort. Info: Cornflakes er udvalset og ristet majs. Det anvendes særligt som morgenmad med sukker og mælk på. Det blev udviklet i 1894 af Kellogg's, der navngav produktet "Kellogg's Toasted Corn Flakes" - dvs. ristede majsflager. Fløde Hvor kommer du fra? Danmark Hvad er dine positive sider? Jeg er rund og fyldig, andre ville nok sige, at jeg er fed, men hvis jeg ikke var her, ville der ikke være noget til sidebenene. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg elsker at holde fødselsdag, faktisk ville er der ikke meget ved en fødselsdag, hvis jeg ikke er der. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg drømmer om at møde en, der har en lidt fastere side end mig selv, så vi kan opleve verden sammen. Info: Fløde fremstilles under den første fase af smørfremstillingen af det fedtlag, som samler sig oven på den friske mælk. Den friske fløde kan anvendes til f.eks. madlavning, flødeskum osv. Is Hvor kommer du fra? Paradis Hvad er dine positive sider? Jeg er utrolig sød, og jeg elsker at pynte mig selv i tide og utide med alle mulige ting. Nogen vil måske sige jeg, at jeg er lidt kold, men når man bare giver mig lidt tid, er jeg sød og dejlig. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg giver den ofte gas i weekenden sammen med mine mange venner. Jeg har venner i alle mulige farver chokoladebrun, jordbærlyserød og pistaciegrøn. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg vil gerne give andre et skud sødt energi i hverdagen og blande mig med andre søde ting. Jeg elsker derudover at rejse, så jeg drømmer om at rejse verden rundt og få komplimenter på andre sprog. Info: Isens oprindelse er uvis. Kejser Nero fik serveret sne fra bjergene, blandet med frugt, og i Kina fandt man nogle århundreder senere måder at lave mælkeis på.

5 Tomat Hvor kommer du fra? Spanien Hvad er dine positive sider? Min solrige Tan og spændstige hud. Toppen er altid sat til enhver lejlighed. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg holder madklub med agurken og salaten i drivhuset hver mandag og onsdag ellers bruger jeg min tid på at polerer min skal, så man kan spejle sig i den. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg drømmer om at få udnyttet mine kerne værdier optimalt. Jeg håber også, at jeg kan møde en, der gør mit liv lidt mere krydret. Info: Tomaten har et vandindhold på 90%. Planten den vokser på kan blive op til 2 meter høj. Den hører oprindeligt hjemme i Andesbjergene. Ketchup Hvor kommer du fra? England Hvad er dine positive sider? Jeg fylder mere end man lige tror ved første øjekast, og jeg kan sætte kulør på enhver lejlighed. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg går til gymnastik hver onsdag, hvor jeg arbejder på min fleksibilitet og smidighed. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg tror på, at der er en større mening med livet - at man skal give hvert måltidet et ekstra pift. Det kan både være hos kongen eller en fattig studerende. Info: Ketchup som vi kender det i dag, er lavet af tomater. Men sådan har det ikke altid været. Tidligere var det en fællesbetegnelse for forskellige saucer lavet af bl.a. svampe eller fisk. Valmue Hvor kommer du fra? Haven Hvad er dine positive sider? Der er nogen, der betragter mig som ukrudt. Men jeg er skrøbelig af natur, og min skønhed kan ingen måle sig med. Mine lange stænger og min yndefulde overdel. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg elsker at få ordnet mine rødder og drikke caffe latte med græsstrået. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg vil blive ved med at berige andre med min skønhed og sætte mig alle steder, hvor andre ligger mærke til mig. Info: Der findes mellem 50 og 120 arter af valmuen. Den lever i tempererede egne, f.eks. Europa, Asien osv. Mange arter lever vildtvoksende i Danmark. Nogle valmuearter bruges til at lave rusmidlet opium.

6 Birkes Hvor kommer du fra? Bageren Hvad er dine positive sider? Nok er jeg lille, men jeg er rund og robust. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg pumper jern med solsikkekernerne og hænger ud med andre af min egen slags. Vi elsker at gemme os steder, hvor det kan være svært at finde os eller steder, så folk kommer til at se sjove ud. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg håber, jeg kan finde en, der sætter pris på mine egenskaber som den sidste finish. Info: Betegnelsen "birkes" er oprindeligt et jiddisk ord, som betyder "velsignelse" og blev brugt i forbindelse med sabbatbrød, som er bestrøet med valmuefrø. Gris Hvor kommer du fra? Bondegården Hvad er dine positive sider? Jeg bliver ofte gjort dummere, end jeg er. Jeg ved ikke, om det er fordi, jeg ikke ser så intelligent ud. Men jeg er meget nysgerrig og elsker at snuse rundt. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg bruger meget tid sammen med vennerne nede i mudderet. Det blødgør huden så dejligt. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg tror på, at jeg kan bruges til mere end bare at gå rundt derhjemme og se uintelligent ud. Men ja, før eller siden er ens dag omme, så man må nyde det, mens man kan. Info: Der findes 3 gange så mange grise i Danmark, som der findes mennesker. Man kan derfor kalde Danmark for et grise-land. Man har holdt grise som husdyr i over 5000 år. Pølse Hvor kommer du fra? Langeland Hvad er dine positive sider? Jeg har en stærk og smidig ydre, hvilket gør, at jeg godt kan klare at blive knækket. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg elsker at pynte mig selv, måske er jeg lidt en diva, men der er bare så meget, der klæder mig. Surt, sødt, sprødt og klæbrigt ALT! Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg drømmer om, at blive pakket ind i noget blødt, så jeg kan holde varmen og mit sprøde udseende. Info: I gamle dage brugt man grisetarm til pølser, men i dag er tarmen tit kunstigt fremstillet. Nogle gange bruges der endda plastik. De mest populære pølser er grill pølser, kødpølser, wienerpølse og spegepølse.

7 Mandler Hvor kommer du fra? Asien Hvad er dine positive sider? Nogen vil sige, at jeg lever bag en facade, da det kun er i særlige situationer, at jeg smider facaden og viser mig sande udseende. Men det er kun fordi, at jeg er meget loyal over for dem, jeg holder af. Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg er måske lidt en sladretante, men jeg synes, at sladder er spændende og helt ærlig hasselnødden er overvurderet. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg kunne godt tænke mig at møde en, der kan få det søde frem i mig. Når jeg er alene, kan jeg nemlig godt være lidt bitter. Info: Mandler kom med silkevejen til Europa og blev en populær varer blandt de rige. Mandler bruges i mange forskellige madvarer, men det er farligt at spise for mange, da mandler indeholder det giftige stof blåsyre. Marcipan Hvor kommer du fra? Odense Hvad er dine positive sider? Jeg er meget bestand, men jeg er alligevel meget medgørlig. Hvis jeg var i et parforhold ville jeg måske være lidt under tøflen, da man nemt kan forme mig, som man vil. Hvad er dine fritidsinteresser? Højtiderne er det vigtigste i mit liv især julen, hvor jeg rigtig er i mit es. Så jeg bruger meget af min tid på at gøre mig klar til, at julen står for døren. Hvad er dine fremtidsplaner? Jeg vil gerne være det folk forbinder med julen som noget af det vigtigst. Jeg har overvejet at åbne mit eget juleeventfirma. Info: Man ved ikke med sikkerhed, hvor marcipan stammer fra, men der går en historie om, at det var en bagerdatter i middelalderens Italien, der ved en fejl hakkede for mange mandler og på den måde opfandt marcipanen. I dag bruges marcipan mest i kage, is og konfekt.

8 Scrapbog for og Vores liv sammen

9 Tiden før vi mødtes

10 Det der binder os sammen

11 Vores fremtid sammen

12 Match-kort navn navn vurdering Match-kort navn navn vurdering

80/20 reglen. Der har været skolestart for en masse børn. Hos os er Asbjørn startet i 0. klasse og Maja i 3. klasse.

80/20 reglen. Der har været skolestart for en masse børn. Hos os er Asbjørn startet i 0. klasse og Maja i 3. klasse. 80/20 reglen Så er efteråret på vej. Jeg håber du har nydt august med en masse dejlige solskin. Men også med lidt rusk og en masse regn. Specielt hvis du bor i Århus. Der har været skolestart for en masse

Læs mere

Gulerødder. Planter er også mad. Grøntsager, frugt og korn. MELLEMTRINNET: 4.-6. klasse

Gulerødder. Planter er også mad. Grøntsager, frugt og korn. MELLEMTRINNET: 4.-6. klasse Planter er også mad Grøntsager, frugt og korn Tema om rodfrugter Gulerødder MELLEMTRINNET: 4.-6. klasse Planter er også mad Tema om rodfrugter MELLEMTRINnet: 4.-6. klasse 1 Tema om rodfrugter Gulerødder

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Hvede, havre, byg og rug

Hvede, havre, byg og rug Planter er også mad Grøntsager, frugt og korn PLANTER er også din mad Tema om Korn Hvede, havre, byg og rug MELLEMTRINNET: 4.-6. klasse Planter er også mad Tema om korn Mellemtrinnet: 4.-6. klasse 1 TEMA

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Det behøver ikke være kedeligt at leve sundt. Rigtig god fornøjelse

Det behøver ikke være kedeligt at leve sundt. Rigtig god fornøjelse 1 Det behøver ikke være kedeligt at leve sundt Denne bog er lavet til dig, der gerne vil leve lidt sundere, men ikke gå på kompromis med smag og nydelse. Masser af opskrifter på sundere desserter lavet

Læs mere

FORORD. Karin Uhrenholt Projektleder og pennefører. Sprogcentret i Kalundborg SIK v/ skoleleder Irene Wiborg irene.wiborg@lof

FORORD. Karin Uhrenholt Projektleder og pennefører. Sprogcentret i Kalundborg SIK v/ skoleleder Irene Wiborg irene.wiborg@lof FORORD Denne bog er et produkt af et konkret projekt, som blev gennemført i det første halvår af 2013 i et samarbejde mellem Børnehuset Østgården og Kalundborg Sprogcenter. Udgangspunktet var bæredygtighed

Læs mere

En aften i foråret 2007 sad Iben hjemme i sin sofa i lejligheden i København med en tung dyne af tristhed over sig. Det var som om, der slet ikke var

En aften i foråret 2007 sad Iben hjemme i sin sofa i lejligheden i København med en tung dyne af tristhed over sig. Det var som om, der slet ikke var Mor i krise Store kriser i privatlivet og på arbejdet var mere, end Iben kunne magte, så da hendes 16-årige søn blev smidt ud af skolen efter at have røget hash, gik hendes verden i spåner. Men efter hjælp

Læs mere

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 1 Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 336 Vor Gud han er så fast en borg 698 Kain hvor er din bror 495 Midt i livet er vi stedt 292 Kærligheds og sandheds Ånd 439 O, du Guds lam 412 v. 5-6 som brød

Læs mere

MICHELLE KRISTENSEN BOOTCAMP

MICHELLE KRISTENSEN BOOTCAMP MICHELLE KRISTENSEN MK BOOTCAMP 6:1 L I N D H A R D T O G R I N G H O F INDHOLD 6:1 4 KICKSTART DIT VÆGTTAB MED FASTE OG LEV DET SØDE LIV 5 DEL 1 KOST 13 FASTE 14 FASTE 1 DAG OM UGEN 15 MK PRINCIPPERNE

Læs mere

Planter er også mad. PLANTER er også din mad. Æbler. PLANTER er også mad Tema om frugt INDSKOLINGEN: 1.-3. klasse 1

Planter er også mad. PLANTER er også din mad. Æbler. PLANTER er også mad Tema om frugt INDSKOLINGEN: 1.-3. klasse 1 Planter er også mad Grøntsager, frugt og korn PLANTER er også din mad Tema om FRUGT Æbler INDSKOLINGen: 1.-3. klasse PLANTER er også mad Tema om frugt INDSKOLINGEN: 1.-3. klasse 1 TEMA OM FRUGT Æbler Delemne

Læs mere

EVENTYRET OM WILLIAM OG ANDREAS

EVENTYRET OM WILLIAM OG ANDREAS EVENTYRET OM WILLIAM OG ANDREAS Denne historie er hverken min sandhed eller en provokation. Det er en mulighed for at se verden på en ny og anderledes måde. Formuleringerne kan visse steder virke komplicerede

Læs mere

EVENTYRET OM WILLIAM OG ANDREAS

EVENTYRET OM WILLIAM OG ANDREAS EVENTYRET OM WILLIAM OG ANDREAS Denne historie er hverken min sandhed eller en provokation. Det er en mulighed for at se verden på en ny og anderledes måde. Formuleringerne kan visse steder virke komplicerede

Læs mere

BILAG 1 Fokusgruppe 1. 8 personer

BILAG 1 Fokusgruppe 1. 8 personer BILAG 1 Fokusgruppe 1. 8 personer I: Vi har nogle spørgsmål, som vi synes I skal diskutere i fællesskab. Hvilke argumenter bed I mærke i hvis vi taler 1 først DI: Sygdom DI: Den der med lungekræft DI:

Læs mere

Sundhedsmappe. Indflydelse på egen sundhed. CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland

Sundhedsmappe. Indflydelse på egen sundhed. CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland Sundhedsmappe Indflydelse på egen sundhed CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland Min sundhedsmappe I denne mappe kan du samle dine ting om sundhed. Der er i forvejen sat noget ind, men

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

GODT HÅNDVÆRK KAN SMAGES

GODT HÅNDVÆRK KAN SMAGES GRATIS GODT HÅNDVÆRK KAN SMAGES Oplev hvordan vi bager hos føtex og Bilka Bageren, og hvordan godt brød bliver til. Få tips og opskrifter til madlavningen derhjemme Friskbagt hver dag hele dagen! BAGER

Læs mere

EKKO HLUSTUNARÆFINGAR NÁMSGAGNASTOFNUN 09869

EKKO HLUSTUNARÆFINGAR NÁMSGAGNASTOFNUN 09869 EKKO HLUSTUNARÆFINGAR NÁMSGAGNASTOFNUN 09869 EKKO HLUSTUNARÆFINGAR Höfundar: Ásdís Lovísa Grétarsdóttir og Erna Jessen Teikningar: Böðvar Leós Ritstjórn: Ellen Klara Eyjólfsdóttir Útlit og umbrot: NÁMSGAGNASTOFNUN

Læs mere

Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013

Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013 Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013 Indhold Forord... 1 Konklusion... 1 Spørgsmål 1: Er du glad for skolen og måden vi gerne vil være på?... 2 Uddybende svar til spørgsmål 1... 2 Spørgsmål 2:

Læs mere

Økohæfte_Layout 1 28/02/14 17.20 Side 1. Når ENDEN er god... En historie om økologi

Økohæfte_Layout 1 28/02/14 17.20 Side 1. Når ENDEN er god... En historie om økologi Økohæfte_Layout 1 28/02/14 17.20 Side 1 Når ENDEN er god... En historie om økologi Økohæfte_Layout 1 28/02/14 17.20 Side 2 Hej med dig! Hej med dig! Nu skal du høre en historie fra den virkelige verden.

Læs mere

DIN HJERNE. Hjerneforskeren Ann E. Knudsen

DIN HJERNE. Hjerneforskeren Ann E. Knudsen 4 4 I denne bog kan du læse om nogle af de forskellige måder, man kan være dreng, pige, få venner, være venner, få kærester, være kærester, slå op og være forældre til teenagere. Samtidig kan du læse en

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Nogle har brug for at spise mere end andre. Selv når du er helt stille, har du brug for energi for at kunne: tænke

Nogle har brug for at spise mere end andre. Selv når du er helt stille, har du brug for energi for at kunne: tænke HVORFOR SPISE OG DRIKKE? Du skal spise og drikke for at leve. Du har brug for mad for at vokse og få energi. Jo mere du bevæger dig, jo mere energi har du brug for, og jo mere mad skal du spise Det er

Læs mere

Bilag 1: Transskribering af det første fokusgruppeinterview

Bilag 1: Transskribering af det første fokusgruppeinterview Bilag 1: Transskribering af det første fokusgruppeinterview Transskribering af det første fokusgruppeinterview 1. Balance er vigtig Interviewer: Så kunne jeg godt tænke mig i startede med at diskutere

Læs mere

Madpakken - fra Oldtiden til nu

Madpakken - fra Oldtiden til nu Madpakken - fra Oldtiden til nu Madpakkens historie Har du en madpakke med i skole hver dag? Hvad er der i den? Måske forskellige slags spændende brød og pålæg? Men sådan har madpakken ikke altid set ud.

Læs mere

STOFFER TIL EFTERTANKE

STOFFER TIL EFTERTANKE STOFFER TIL EFTERTANKE TEMA... Stoffer MÅL... At pege på faren ved at tage stoffer, og hjælpe de unge til at sige nej til dem. INTRODUKTION... Stoffer er blevet en vigtig faktor for de 11-14årige. I ungdomskulturen

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere