NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS"

Transkript

1 NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Juni 2006 Frivilligt Ungdoms NetværK FUNK De Frivilliges Hus starter efter sommerferien et tilbud for 12 unge ledere indenfor den frivillige verden i Aalborg. Disse unge bliver deltagere i et netværk, som har til formål at sikre personlig og faglig udvikling og læring, samt inspirere og fremme gode og nyttige kontakter på tværs af de frivillige organisationer. De unge i netværket er alle aktive i en frivillig organisation, på et niveau, hvor de står med et mere overordnet ansvar i deres frivillige arbejde. Idéen med FUNK er at skabe et dynamisk rum præget af en iværksætterkultur, hvor deltagerne i samspillet med hinanden kan få nye input, ny udvikling, nye (utraditionelle) løsninger/ideer og blive inspireret af de andres engagement. Mødernes præcise tema vil blive bestemt fra gang til gang, men vil overordnet handle om de udfordringer man som ung frivillig leder støder på i sit arbejde. 2 dages Inspirationskursus i De Frivilliges Hus efteråret 2006 Hvis du har lyst til at løse frivillige sociale opgaver Inspirationskurser efteråret 2006 Uge 37: onsdag torsdag d september 2006 kl Uge 41: tirsdag onsdag d oktober 2006 kl Uge (aften): tirsdag d. 31. oktober og onsdag d. 8. november 2006 kl Uge 47: onsdag torsdag d november 2006 kl Et 2 dages inspirationskursus gir dig overblik over det frivillige sociale arbejde i Aalborg. Vi vil snakke om, hvilke områder de frivillige sociale foreninger dækker, og hvor der er mulighed for at yde en indsats. Desuden vil vi besøge forskellige frivillige steder og høre andre frivillige fortælle om deres job. Vi hjælper dig med at finde et frivilligjob, der matcher dine interesser og kompetencer. Det kan være alt fra at være lektiehjælper eller besøgsven til at arbejde med ensomme unge, at arbejde i en genbrugsbutik eller på væresteder eller hjælpe foreninger med pr, it eller bestyrelsesarbejde. Aalborgs frivillige sociale foreninger har brug for dig! Bliv frivillig som frivillig gør du en forskel for andre og bliver klogere på livet! Det er gratis at deltage i et 2 dages inspirationskursus, og der serveres en let frokost samt kaffe og the begge dage. Tilmelding til De Frivilliges Hus Tlf: Mail:

2 Det Store Frivilligmarked 2006 Vil du/i med? Husk tilmelding til årets Frivilligmarked Lørdag den 2. september kl afholdes der Frivilligmarked for 11. gang på Gammel Torv i Aalborg. Frivilligmarkedet er en årlig festdag med markedsstemning og fællesskab på tværs af organisationerne, samt en god mulighed for under hyggelige former, at møde borgerne i Aalborg. Alle Aalborgs sociale foreninger inviteres til at deltage i markedet. Der er plads til 32 foreninger i de to opstillede kæmpe tipier på Gammel Torv, og tilmelding, der allerede er i gang, foregår efter først til mølle princippet. Der er således allerede tilmeldt ca. 25 foreninger til Frivilligmarkedet. Så vil du/i med, er det ved at være tid til at tilmelde sig sidste tilmeldingsfrist er 1. juli Det er gratis at deltage, men man skal naturligvis kunne afsætte tid og mandskab til at forberede sin stand, samt stå der på selve dagen. Depositum er afskaffet for at spare administrationen, men der vil fortsat blive afkrævet 500 kr., hvis man har tilmeldt sig og ikke møder op til Frivilligmarkedet. Frivillighedsdating, musikalsk underholdning, modeopvisning, taler og prisoverrækkelser. For at tiltrække pressen arbejdes der på forskellige nye events på markedsdagen og der vil være mulighed for at komme med i nogle af disse tiltag, selv om man evt. ikke har en stand på markedet. Vi efterlyser således 10 personer, fra 10 forskellige foreninger, der kan bruge nye yngre frivillige, og som kan lave en lækker salgstale om deres forening på bare 30 sekunder. Disse personer skal deltage i en speed dating happening med 10 mulige potentielle frivillige, som et indslag på selve markedsdagen. De Frivilliges Hus matcher deltagerne til denne begivenhed, så sammensætningen bliver så alsidig og underholdende som muligt. Vi arbejder målrettet på, at dette indslag vil få pressen til at møde op. Traditionen tro, er der en pokal til den flotteste stand, festtaler, musikalsk underholdning, prisoverrækkelser, mad og drikke samt selvfølgelig hyggeligt samvær deltagerne imellem. Tilmelding til og yderligere oplysninger om Frivilligmarkedet kan fås ved henvendelse til: De Frivilliges Hus Tlf: Mail: Invitation til Vestbyen By Night 2006 Torsdag den 17. august 2006 på Haraldslundtorvet Alle foreninger, organisationer, butikker, skoler og institutioner og kræmmere i Aalborg Vestby inviteres hermed til at deltage i Vestbyen By Night 2006, hvor hele Vestbyen og omegn mødes. Send din bindende tilmelding med navn, adresse, kontaktperson, tlf.nr. og e mail adresse til: Jan Frederiksen Tlf: Mail: jfr Jan Daucke Tlf: Mail: Bindende tilmelding senest fredag den 9. juni 2006 Alle tilmeldte inviteres til information /opstartsmøde den 14. juni kl i salen, Haraldslund De Frivilliges Hus vil også deltage med en stand ved Vestbyen By Night arrangementet.

3 Få ny inspiration til frivillig jobannoncer Lad de frivillige finde dig/din forening En tredjedel af danskerne laver frivilligt arbejde Mere end hver tredje voksne dansker er engageret i frivilligt, ulønnet arbejde. Det er en stigning på cirka 30% i forhold til for 10 år siden. Umiddelbart ser der ud til at være et stort potentiale for en øget frivillig indsats. På sundheds og socialområdet udfører 6% af befolkningen frivilligt arbejde, og gruppen af efterlønnere og unge er her relativt stærkt repræsenteret i gruppen af frivillige. Lad De Frivilliges Hus give dig/din forening ny inspiration på dine jobannoncer Vi vil gerne i De Frivilliges Hus gøre noget for, at flere kommer til at lave frivilligt socialt arbejde. Vi har derfor arbejdet på at give frivillig jobannoncerne et løft og en ny form. De skal ligne de professionelle jobannoncer mere. Nye frivillig jobannoncer med fokus på jobindhold Jobannoncerne kommer for fremtiden til at have mere fokus på jobindhold/muligheder fremfor hvilken organisation eller forening, der søger frivillige. Det er hensigten, at frivillige skal kunne vælge job ud fra egne behov/interesser og ønsker til jobindhold og kompetencer. Mange af nutidens frivillige vil gerne gennem et frivilligjob udvikle deres menneskelige kompetencer, få noget at skrive på cv'et og udvikle sig fagligt. Vi håber, at det nye tiltag med at rette mere fokus mod jobindholdet i annoncerne, vil være med til at skaffe flere frivillige til de mange foreninger og organisationer i Aalborg. Vil du vide mere Hvis jeres forening ønsker at have indflydelse på indholdet af jeres nye jobannonce, så kontakt gerne De Frivilliges Hus senest den 15. juni. Spørg efter Knud, Winnie eller Lone M. De Frivilliges Hus en dør ud til den frivillige verden i Aalborg De Frivilliges Hus er et hus, du kan bruge som borger, som frivillig, som forening og hvis du arbejder indenfor den sociale sektor. De Frivilliges Hus har netop færdiggjort nyt ID materiale (store postkort) omhandlende huset og dets kerneydelser (bliv frivillig, foreningsservice, borgerservice og projektvugge). Rekvirér gerne de nye postkort hos De Frivilliges Hus De Frivilliges Hus bliver mere synlige i Aalborgs bybillede I maj/juni og henover sommeren 2006 vil medarbejdere fra De Frivilliges Hus være at finde forskellige steder rundt omkring i Aalborg for at fortælle om De Frivilliges Hus og synliggøre det frivillige arbejde og de frivillige sociale foreninger for Aalborgs borgere. Du kan således møde medarbejdere fra De Frivilliges Hus rundt omkring i Aalborg bl.a. på Grønttorvet ved Danmarksgade/Aagade, ved Haraldslund, ved Kvickly i Vestbyen og ved Aalborg Storcenter.

4 Temadage om Bedst Praksis i de frivillige besøgstjenester for ældre Målgruppe: Temadagene henvender sig til de frivillige organisationer, der har en besøgstjenste for ældre i den nye Aalborg Kommune. Deltagerne er de frivillige koordinatorer og kontaktpersoner, der står for besøgstjenesten i de respektive organisationer. Formålet med temadagene Hovedformålet er, at deltagerne via arbejde omkring den bedste praksis får nye redskaber, og (gen)opdager ressourcerne og forcerne indenfor deres eget område. Med en fælles bevidst positiv italesætning, vil dagene give besøgsvenneområdet et frisk pust, hvor begejstring og bevidsthed er det, der skal sælge "varen" til potentielle nye frivillige, som organisationerne hele tiden har brug for. I punktform ser succeskriterierne med temadagene således ud: 1. At hæve deltagernes bevidsthed om, hvad man gør godt i hverdagens omsorgsarbejde, hvordan man gør, når man gør tingene bedst, og hvorfor man gør tingene på en bestemt måde. 2. At indsamle og dokumentere den fælles erfaring om, hvad der virker godt og hvorfor, så kursisterne får et produkt med hjem i form af en Bedst Praksis Mappe eller noget tilsvarende. 3. At organisationer, der arbejder indenfor samme område, får lejlighed til at dele erfaringer og lære af hinandens succeser. 4. At deltagerne får mulighed for at fortsætte erfaringsudvekslingen i et netværk efterfølgende. Tidspunkt: Onsdag den kl & torsdag den 21.9 kl Sted: Kultur og Foreningshuset Trekanten, Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg Øst. Underviser: Line Holst Jensen fra firmaet Holst Grych ApS netværk, mødeprocesser og projektledelse Arrangør: De Frivilliges Hus, Badehusvej 1, 9000 Aalborg, tlf Forplejning: Der er fuld forplejning begge dage. Pris: 50 kr. pr. deltager (faktura sendes ud) Tilmelding: Senest 25. august til De Frivilliges Hus på tlf. eller mail max. 40 deltagere. Slå et slag for børn i den 3. verden Aalborg Minigolf har indledt en ny sæson på nyrenoverede baner i Aalborg Vestby. Aalborg Minigolf drives og passes af frivillige fra Aalborg Y's Men's Club Aalborghus, og hvert års overskud går til velgørende formål. På lokalt plan støttes børne og ungdomsarbejde i og omkring Aalborg, og på verdensplan støttes børn og unge projekter i flere udviklingslande. Aalborg Minigolf Skydebanevej 7 Tlf: Web: minigolf.dk

5 Støtte/tilskud til frivilligt socialt arbejde i 2006/07 Puljer og ansøgningsfrister Aalborg Kommune, Nordjyllands Amt og Socialministeriet har en række puljer, der retter sig mod det frivillige sociale arbejde. Puljerne giver støtte til foreninger, organisationer, grupper og andre private initiativer. Frivillige og deres organisationer kan søge om kommunale/centrale midler fra: Aalborg Kommune, Social og Sundhedsforvaltningen hovedansøgningsfristen er hvert år den 1. oktober, men der kan også søges om støtte til nye aktiviteter og uforudsete udgifter pr. 1. marts og 1. august. Aalborg Kommune, Ældre og Handicapforvaltningen ansøgningsfristen er hvert år den 1. november. Nordjyllands Amt ansøgningsfristen er hvert år den 15. marts og 15. september. Socialministeriets Uddannelsespulje (støtte til kurser og uddannelsesaktiviteter for frivillige) ansøgningsfristen er hvert år den 1. november. Socialministeriets PUF pulje (puljen til frivilligt socialt arbejde til fordel for socialt truede mennesker) ansøgningsfristen er hvert år den 1. september. Tips og Lottopuljen der kan søges fra puljerne til særlige sociale formål (ansøgningsfrist 1. februar), til landsdækkende frivillige sociale organisationer (1. juli) og til landsdækkende ældreorganisationer (15. marts). Læs mere om de forskellige puljer på under foreningsservice vælg puljer og fonde. Læs mere om Socialministeriets puljer på: Frivilligorganisationen ved Aalborg Sygehus Den offentlige sektor involverer i stigende grad frivillige organisationer og personer i omsorgs og velfærdsarbejdet. På Aalborg Sygehus har de frivillige hjælperes opgaver fokus på menneskeligt samvær/nærvær især i forhold til patienter uden nærtboende familie eller netværk. Frivilligkorpset ved Aalborg Sygehus er forankret i Uddannelses og Udviklingsafdelingen, og består af ca. 50 personer i alle aldre og med forskellig baggrund. Alle har det til fælles, at de gerne vil give noget af sig selv for at hjælpe andre. Det gør de så ved at møde ind nogle få timer om måneden og stå til rådighed som et supplement til den professionelle indsats. Der er to måder at være frivillig på. Enten med tilholdssted i forhallen på Afsnit Syd og Nord, hvor de kan kontaktes af patienter og pårørende, eller på afdelingerne, hvor de går fra stue til stue og tilbyder deres selskab (trøstende ord, et spil kort, en tur ned i kiosken). Selve arbejdet som frivillig er naturligvis ulønnet. Alle frivillige, skal inden de starter deltage i et kursus, hvor tidligere ansatte ved Aalborg Sygehus og fagfolk fra sygehuset underviser dem i bl.a. etik, hygiejne og tavshedspligt. Derudover afholdes der månedlige sammenkomster og aktiviteter af forskellig art for frivilligkorpset, som er med til at opbygge netværket og bevare kulturen blandt de frivillige. Vil du vide mere om frivilligkorpset ved Aalborg Sygehus kan du kontakte: Udviklingskonsulent Dorte Askholm Mail:

6 Kunsten at dele kunst, kage & kulturmødet i Danmark Søndag den 4. juni kl på Nordjyllands Kunstmuseum, Aalborg Kunsten at dele er et arrangement, der har til formål at skabe et forum for kulturmøde, hvor mennesker med forskellig etnisk og religiøs baggrund kan mødes. Vi inviterer til foredrag og debat med Jacob Holdt, som er kendt fra American Pictures. Det handler om, hvad hver af os kan gøre for at eliminere fordomme i os selv og i samfundet generelt hvad vi kan gøre for at bygge bro over kløfterne. Vi inviterer til et stort kagebord, så tag gerne en hjemmebagt kage med, hvis du har lyst. Læs hele programmet for arrangementet på: International Kvindeklub Vi er en gruppe kvinder fra forskellige lande, som har startet en International Kvindeklub, hvor man kan mødes for at: have hyggeligt samvær med andre møde andre kulturer og føle fællesskab med andre spise sammen med andre lave aktiviteter sammen med andre Vi holder vores næste hyggeaften for kvinder fredag den 2. juni kl Ring gerne og hør nærmere om de næste mødedatoer. Sted: RRCT (Rehabiliteringscentret), Badehusvej 1, Aalborg (mellem Aldi og den katolske Kirke). Du bedes medbringe mad til dig selv, da vi vil have fællesspisning som en del af det hyggelige samvær. Børn er også meget velkomne. For yderligere oplysninger kontakt: Katja Jørgensen Tlf: Mail: Mahin Tlf: / Flere kvinder og børn på krisecentre i Danmark Næsten 2000 kvinder og et tilsvarende antal børn måtte sidste år flygte fra deres hjem og tage ophold på et krisecenter. Det fremgår af den seneste årsstatistik fra Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK). I 2005 har kvinder og børn således haft ophold på et krisecenter, og 50% af kvinderne på landets krisecentre har anden etnisk baggrund end dansk. Årligt bliver op imod kvinder slået af deres mænd eller kærester, og hver femte kvinde er på krisecenter på grund af vold fra en tidligere partner. Læs mere på: eller Krisecenter for kvinder Østergade Nørresundby Tlf:

7 Nyt center på vej i Aalborg for voldelige mænd Som det første sted i landet vil Aalborg nu oprette et center for mænd, der slår deres koner/kærester. Centeret skal bemandes med uddannede psykologer, have åbent døgnet rundt, og mændene skal kunne bo der og kunne komme i behandling. Mandecentret vil komme til at høre under Krisecentret for kvinder, men placeringen af centret er endnu uvis. Den nuværende manderådgivning i Aalborg har siden åbningen i 1999 hjulpet mere end 400 mænd ud af volden. Manderådgivningen i Aalborg Kayerødsgade Aalborg Tlf: (mandag kl , tirsdag og torsdag kl ) Web: Psykiatrimarked 2006 Lørdag den 17. juni kl på Nytorv ved Spar Nord Lørdag den 17. juni kl afholder Psyk Info Psykiatrimarked i Aalborgs centrum for tredje gang. På en forhåbentlig solbeskinnet sommerlørdag står medarbejdere fra Psykiatrien og repræsentanter fra brugerorganisationerne klar til at møde borgerne i en frugtbar dialog om psykisk sygdom. Rammerne er uhøjtidelige og hyggelige med markedstelt, balloner, musik m.v. For yderligere oplysninger om Psykiatrimarkedet kontakt: Psykiatrien i Nordjyllands Amt Tlf: Mail: Men's Health Week 2006 Temadag i Aalborg om mænds sundhed I uge 24 sættes særligt fokus på mænds psykiske sundhed, herunder selvmordsrisiko, ved en række temadage i Aalborg, Århus og Odense. Center for Selvmordsforebyggelse i Nordjyllands Amt og forskergruppen Ældre og selvmord afholder temadag under overskriften Mænds mentale sundhed og mestring af udfordringer onsdag den 14. juni 2006 kl i festsalen på Aalborg Psykiatriske Sygehus, Mølleparkvej 10, 9000 Aalborg. Der vil dagen igennem være forskellige foredrag og arrangementer om bl.a.: At være ung mand og håndtere psykiske udfordringer Ældre og gamle mænds depression og selvmord Ældre mænd og psykisk sundhed eller mangel på samme For tilmelding eller yderligere oplysninger om temadagen kontakt: Psykiatrien i Nordjyllands Amt Tlf: Mail: Elene Fleischer Tlf: Mail: Det er gratis at deltage i temadagen men tilmelding senest 8. juni Læs hele programmet på: Se også

8 Bestyrelsen i De Frivilliges Hus Bestyrelsen (juni 2006) Bjarke Skou (formand for bestyrelsen) Jens Mølgaard (KFUM) Carl Hertz Jensen (KFUM) Asger Brændgaard (Frivillig Forum) Ove Sørensen (æresmedlem) Kirsten Christensen (Kirkens Korshær) Jytte Lyngaa (Frivillig Forum) Morten Lemvigh (Ældre og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune) Allan Ramsgaard (Social og Sundhedsforvaltningen, Aalborg Kommune) René Knudsen (Dansk Røde Kors) Lone Mortensen (personalerepræsentant, De Frivilliges Hus) Oversigt over foreninger i De Frivilliges Hus Foreninger/grupper med faste møder i De Frivilliges Hus (juni 2006) NA torsdage kl og lørdage kl AA fredage kl og søndage kl Angstforeningen tirsdage kl i de ulige uger OCD foreningen sidste torsdag i hver måned kl Epilepsiforeningen sidste mandag i hver måned kl Ungdommens Røde Kors torsdage og søndage kl Foreningen af danske døvblinde, syns og hørehæmmede 2 mandag i hver måned kl Fleks og skånejobbere 2. onsdag i hver måned kl Stress Foreningen tirsdage kl i de lige uger og onsdage kl i de ulige uger Fibromyalgi 2. tirsdag i måneden kl Sprog/lektiehjælp fredage kl Foreninger med faste træffetider i De Frivilliges Hus (juni 2006) Den Frie Socialrådgivning mandage og onsdage kl Børns Voksenvenner mandage kl. 9 15, onsdage kl og torsdage kl Foreningen FAR onsdage i lige uger kl Bisidderforeningen 2. torsdag i måneden kl Indvandrerrådgivningen tirsdage og fredage kl Stress Foreningen mandage, tirsdage og torsdage kl HIV Nettet efter aftale Alle frivillige sociale foreninger i Aalborg Kommune har mulighed for at låne lokalerne og benytte faciliteterne i De Frivilliges Hus. Ring gerne og hør nærmere spørg efter Knud. De Frivilliges Hus ønsker alle en god sommer De Frivilliges Hus ønsker alle de frivillige sociale foreninger en rigtig god sommer.

9 FRIVILLIGE OPGAVER/JOBS JUNI 2006 Café K søger frivillige Cafe K café KUN for unge Café K er en café mindet mod unge, og den ønsker at knytte bånd mellem Folkekirke, organisation og unge fra 13 år og op i tyverne. Cafe K, der ligger i Danmarksgade 52 i Aalborg, blev oprettet i 2005 af KFUM og KFUK i samarbejde med Aalborg Menighedspleje og støttes af folkekirker i og omkring Aalborg. Åbningstider er mandag, tirsdag og torsdag fra kl Det tilbyder Cafe K Café K er en slags fristed, hvor man som ung kan dumpe ind, og hvor de unge har mulighed for at have voksenkontakt. Der er således altid voksne medarbejdere tilstede i cafeen, der har tid og lyst til at lytte til de unge, tale med og være sammen med dem, og som kan svare på nogle af de spørgsmål, de unge går rundt og tumler med. De unge kan også komme i caféen og hænge ud med vennerne, spille computer, chatte og lave lektier. Café K tilbyder gratis internet, bordfodbold, pool, spille playstation, læse magasiner, mulighed for køb af mad, slik og forskellige drikkevarer, hygge. Bliv frivillig medarbejder i Cafe K Som medarbejder i Cafe K skal man være indstillet på at arbejde i en café for unge, som har til hensigt at være noget for de unge på en ny måde, og derved gøre en forskel. Caféen er tænkt som et alternativ til de unge i hverdagen, så de slipper for at hænge på gaden i Aalborg. På den måde har vi i caféen et ønske om at være både med og modkultur. Så hvis du sidder og brænder for at gøre en forskel og samtidig være, give og gøre noget for unge i Aalborg, så har du muligheden i Cafe K. Som frivillig medarbejder i caféen kan du være med til at inspirere og hjælpe unge. Krav til frivillige i Cafe K I Cafe K betragtes frivilligt arbejde som en meningsfyldt og spændende fritidsbeskæftigelse. Det frivillige arbejde udføres af mennesker, der med udgangspunkt i deres eget personlige engagement i den kristne tro, har lyst til at bidrage til caféens arbejde. Målet er, at så mange som muligt involveres i cafe projektet. Vi giver plads til, at medarbejderne kan bidrage i forskelligt omfang. Du er velkommen som frivillig i Cafe K uanset alder (dog min. 20 år), køn og etnisk oprindelse. Alle frivillige må være indstillet på at kunne fremvise en ren straffeattest, en såkaldt børneattest. Som medarbejder i Cafe K er man en del af et team. Vi arbejder sammen for at løfte i flok, og lære af hinanden dele viden og erfaringer med hinanden. Vi vægter medbestemmelse og ansvar højt. Det betyder at man som frivillig er med til at tilrettelægge caféens arbejde og tilbud for de unge. Vi har i caféen den indstilling, at vi gør tingene så godt vi kan, og vi interesserer os for at blive bedre. Hvis du har tid og lyst til at være frivillig i Cafe K eller ønsker yderligere oplysninger så kontakt: Café K Danmarksgade Aalborg Tlf: Mail: kfuk.dk Læs mere på: aalborg.dk Café K har åbent mandag, tirsdag og torsdag fra kl

10 CISV frivillige hjælpere til børneby på Vester Hassing Skole (køkken, værtsfamilier) Hvad er CISV CISV står for Childrens International Summer Villages. CISV er en international, ikke politisk, ikke religiøs organisation, som arbejder for at skabe fred i verden gennem børn og unge. Det gør vi gennem aktiviteter for børn og unge fra de 67 medlemslande. Deltagerne lærer at forstå og acceptere andre børn og unges kultur og måde at leve på. Børneby på Vester Hassing Skole Boogaly Woogaly Village CISV, Aalborg holder børneby på Vester Hassing skole fra den 30/6 til den 27/7. Der kommer 2 piger og 2 drenge (11 årige) samt en leder fra 12 lande bl.a. Hviderusland, Sverige, USA, Belgien, Tjekkiet, Italien, Mexico, Brasilien, Norge, Filippinerne, Tyrkiet og Danmark. Der er brug for frivillige til køkkenhjælp og for værtsfamilier Der er brug for frivillige køkkenmedhjælpere, som skal stå for det praktiske med at lave mad til alle. Vi får den varme middagsmad udefra, så det der skal laves er morgen og aftensmad samt tilretning, servering og oprydning. Vi søger også værtsfamilier, som kan tage sig af børnene, når de kommer til Danmark den 30/6 til den 2/7, mens lederne gør lejren klar. Det vil sige, at man som værtsfamilie skal have fire 11 årige børn boende i to dage og så aflevere dem i børnebyen i Vester Hassing. Fra fredag den 14/7 til søndag den 16/7 mangler der også værtsfamilier, men denne gang er det kun to børn, som skal besøge en dansk familie, og se hvordan den bor og lever. Vi håber I har lyst til at bruge 1 eller flere dage på at hjælpe os, og give jer selv den oplevelse at være en del af en børneby. Har du tid og lyst til at være værtsfamilie og/eller være frivillig køkkenmedhjælper så kontakt: Marianne Myhren Tlf: Mail: Alex Hendriksen Tlf: / Mail: Dansk Røde Kors, Aalborg afdeling søger frivillige til ny gå med tjeneste Mange steder i Aalborg sidder mennesker ofte ældre der af den ene eller anden grund ikke magter at forlade deres hjem alene. For at give disse mennesker en hånd væk fra ensomhed og isolation en at følges med starter Røde Kors i Aalborg nu en gå med tjeneste. Gå med tjenesten er tænkt som et tilbud om følgeskab på turen til kirkegården, hjælp til at komme til lægen, måske hygge sig sammen til banko eller i fællesskab klare turen til købmanden. Små ting i hverdagen, som betyder alt, når man ikke længere kan alene. Og tilbuddet er naturligvis gratis. Derfor har Røde Kors brug for frivillige, der er stabile og kan overholde aftaler. Til gengæld tilbyder vi dig, at du kan yde en meningsfuld hjælp og gøre en forskel for ensomme mennesker. Vi tilbyder dig en grundig introduktion og gode kursusmuligheder samt muligheden for at møde andre spændende og søde frivillige i Røde Kors. Hvis du vil vide mere er du velkommen til at ringe til: Annette Poulsen Tlf: Mail: aalborg.dk

11 SIND Klubben, Aalborg søger frivillige projektledere til opstart af en pigeklub Med henblik på opstart af en klub for piger, der har behov for et bredere socialt netværk, søger SIND klubben i Aalborg to engagerede frivillige til dels etablering af konceptet samt det fremadrettede igangsætningsarbejde. Konceptet ønskes beskrevet inden sommerferien 2006 og første etablerede og annoncerede møde forventes afholdt medio august. Til løsning af denne opgave forventes en personprofil som følger: du er kvinde, og dit engagement er vigtigere end din alder du er stabil og tillidsskabende du er åben og udadvendt du er projektorienteret og kreativ du ser muligheder frem for begrænsninger du er coachende og kan perspektivere Til gengæld får du: arbejdsmæssig erfaring i arbejde med en bestemt målgruppe afprøvet egne kompetencer og mulighed for øget personlig udvikling noget at skrive på cv'et og yderligere point, som er studierelevante SIND klubben beskæftiger 4 fastansatte, 4 frivillige og medarbejdere i arbejdsprøvning. Klubben har dagligt mellem 10 og 20 aktive medlemmer. Klubben tilbyder dagligt spisning, interne aktiviteter som brug af internet café, billedværksted, div. spil med eksterne turneringer, hyggehjørne med aviser og socialt samvær. Den daglige omgangstone og samværet er præget af varme og imødekommenhed, og det er en del af klubbens identitet, at alt foregår på en god og nærværende måde med plads til forskellighed. Har ovennævnte din interesse, så kontakt venligst: Klubleder Tove Krogh SIND klubben i Aalborg Sankt Peders Gade Nørresundby Tlf: Mail: sind SIND har lavet en lille konkurrence, hvor man udlover 2 flasker vin til den person, der kan komme med det bedste forslag til et navn for den nye pigeklub. Så har du et kreativt forslag, så kontakt SIND og deltag i konkurrencen. Blå Kors Genbrug i Nørresundby søger frivillige Blå Kors Danmark er en diakonal det vil sige en kirkelig social organisation, som har til formål at hjælpe mennesker, der er i nød på grund af alkohol. Blå Kors yder hjælp til selvhjælp. Der er brug for frivillige til at hjælpe til i butikkerne, sortere tøj og nips og til rengøring. Der er ligeledes brug for frivillige chauffører og hjælpere til afhentning og udbringning af møbler. Blå Kors Genbrug Amalienborgvej Nørresundby Tlf: Se flere frivillige opgaver/jobs på

12 De Frivilliges Hus er en dør ud til den frivillige verden i Aalborg. De Frivilliges Hus støtter, synliggør og sparrer det frivillige sociale arbejde og de frivillige sociale foreninger i Aalborg Kommune. Vi er et hus, du kan bruge som borger, som frivillig, som forening og hvis du arbejder indenfor den sociale sektor. De Frivilliges Hus i Aalborg er en selvejende institution uafhængig af offentlige, politiske, religiøse, og økonomiske interesser. I bestyrelsen sidder repræsentanter fra de frivillige organisationer, Aalborg Kommune og personalegruppen i De Frivilliges Hus. Huset drives af lønnede og frivillige i fællesskab. Husets udgifter dækkes via kommunale tilskud, offentlige puljer, private fonde og sponsorater. De Frivilliges Hus arbejder for: At alle borgere i Aalborg Kommune med lyst og overskud, skal kunne deltage i frivilligt arbejde under de bedst mulige betingelser. At de lokale frivillige organisationer og foreninger får optimale arbejdsbetingelser og mulighed for at udvikle sig på egne betingelser. At nye foreninger og projekter inden for det lokale frivillige sociale arbejde/område får den bedst mulige start. At alle med behov for hjælp får kendskab til den støtte, de kan hente i den frivillige verden. At indsamle og formidle viden om det frivillige sociale arbejde. At medvirke til en ansvarlig og kvalificeret socialpolitisk debat i lokalsamfundet De Frivilliges Hus Badehusvej 1, st Aalborg Tlf: Mail: Web: Åbningstider Mandag torsdag kl Fredag kl Har du kommentarer, ideer til artikler, jobs, ris eller ros vedrørende nyhedsbrevet, så er du velkommen til at kontakte redaktionen på tlf: eller via mail: eller Du kan altid tilmelde/afmelde dig De Frivilliges Hus nyhedsbrev via mail, telefon eller brevpost. Tlf: Mail: Har du i øvrigt ideer eller forslag til kort information om frivilligt socialt arbejde, som kan have interesse for nyhedsbrevets abonnenter, hører vi også meget gerne fra dig. Læs de tidligere udsendte nyhedsbreve på: Næste nyhedsbrev udkommer august/september De Frivilliges Hus ønsker alle en god sommer.

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Februar 2006 Integration gennem det frivillige sociale arbejde De Frivilliges Hus har fået bevilget penge til et 3 årigt projekt, hvor det er planen at fremme integrationen,

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Maj 2006 Temadage om Bedst Praksis i de frivillige besøgstjenester for ældre Målgruppe: Temadagene henvender sig til de frivillige organisationer, der har en besøgstjenste

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS August/september 2006 Det Store Frivilligmarked 2006 Lørdag den 2. september kl. 11 15 på Gammel Torv i Aalborg Kom og mød 35 spændende sociale foreninger ved Frivilligmarkedet

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 Heinz K & Rold Dolls MUSIK KONCERT Foto: Klaus Rasmussen Gratis musik på Gammel Torv. Koncert for musikelskere med bandet Heinz K & Rold

Læs mere

Nyhedsbrev De Frivilliges Hus

Nyhedsbrev De Frivilliges Hus MAJ 2005 Spirens Dag - Lørdag 21. maj 2005 kl. 10-13 på Grønttorvet ved Danmarksgade/Aagade Så er det igen blevet tid til afholdelse af det årligt tilbagevendende arrangement Spirens Dag. I år kommer det

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Inspirationskurser NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Marts 2006 Inspirationskurser foråret 2006 i De Frivilliges Hus Hvis du har lyst til at løse frivillige sociale opgaver Uge 12: onsdag torsdag d. 22. 23.

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014 Frivilligmarked 2014 Lørdag den 30. august kl. 11.00-15.00 på Gammel Torv i Aalborg Hvert år i slutningen af august afholder De Frivilliges

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2015

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2015 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2015 LUNDBYE-VARDINGHUS-GUDNASON JAZZ KONCERT Gratis koncert for jazz- og musikelskere på Gammel Torv med trioen Søren Lundbye (piano), Henrik

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS December 2005 Sorg og sygdom Et 2 dages kursus for frivillige, der støtter og rådgiver syge Der findes mange sygdomsforeninger i Aalborg Kommune, som gør et stort og nødvendigt

Læs mere

svendborg 2011 Politikere i praktik

svendborg 2011 Politikere i praktik svendborg 2011 Politikere i praktik A- Klubben Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 1 Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 2 Folkekirkens Nødhjælp Kirkens Korshærs Varmestue Frivilligcenter

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Det Store Frivilligmarked 2010

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Det Store Frivilligmarked 2010 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Det Store Frivilligmarked 2010 Det Store Frivilligmarked 2010 Lørdag den 28. august kl. 11.00-15.00 på Gammel Torv i Aalborg Hvert år den sidste lørdag i august

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 8.30 16.00 Faste aktiviteter på Vestergården EFTERÅRET 2015 Mandag: : Madgruppe

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken

NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken KFUM OG KFUK I DANMARK KFUM og KFUK består af lokale foreninger, hvor frivillige står for klubtilbud til børn, unge og familier,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS November 2005 Integration gennem det frivillige sociale arbejde De Frivilliges Hus har fået bevilget penge til et 3 årigt projekt, hvor det er planen at fremme integrationen,

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

SEPTEMBER 2005. 2 dages kursus om PR arbejde i frivillige sociale foreninger Øget synlighed gennem medierne

SEPTEMBER 2005. 2 dages kursus om PR arbejde i frivillige sociale foreninger Øget synlighed gennem medierne NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS SEPTEMBER 2005 2 dages kursus om PR arbejde i frivillige sociale foreninger Øget synlighed gennem medierne PR public relation er et begreb der er vanskeligt at oversætte til

Læs mere

Aktiviteter Juni Vestergården. Annebergvej Aalborg. Tlf: Åbningstider mandag til fredag fra kl

Aktiviteter Juni Vestergården. Annebergvej Aalborg. Tlf: Åbningstider mandag til fredag fra kl Aktiviteter Juni 2016 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 9.00 15.45 Kære efterlønsmodtager og pensionist i Aalborg Kommune Velkommen på Centret

Læs mere

Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård

Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård Mandag den 5. Tirsdag den 6. Onsdag den 7. Torsdag den 8. Strandgård 7. klasse aften, kun adgang for 7. klasser Film hygge, svømning

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Tryghed & Trivsel ÅRET DER GIK Tak for deltagelsen ved arrangementerne og tak for jeres engagement i Boligorganisationen Tårnbyhuse og de respektive afdelinger. Vi ser frem

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Aktiviteter 2. halvår 2015

Aktiviteter 2. halvår 2015 Aktiviteter 2. halvår 2015 Gøls Minde aktivitetscenter Stationsmestervej 1 9200 Aalborg SV Tlf: 9818 8950 Åbningstider hverdage fra kl. 9.00 16.00 Faste aktiviteter Mandage kl. 09.30-12.00 kl. 10.00 11.30

Læs mere

Etniske gruppers deltagelse i det frivillige sociale arbejde. 8. Maj 2008 www.frivilligcenteraarhus.dk

Etniske gruppers deltagelse i det frivillige sociale arbejde. 8. Maj 2008 www.frivilligcenteraarhus.dk Etniske gruppers deltagelse i det frivillige sociale arbejde 8. Maj 2008 www.frivilligcenteraarhus.dk Disposition Integration via deltagelse i foreningslivet 3 synsvinkler på etniske foreninger Definitionen

Læs mere

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen Aalborg Kommune Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen 2016-17 Idræt og Kultur Har du lyst til at deltage eller har brug for flere oplysninger, så kontakt os på følgende tlf nr. Britt :25 20

Læs mere

FriRummet. Projekt: 18 Frivilligt socialt arbejde Ansøgt: (Test) Status: Ansøgning modtaget ID #: Oplysninger om ansøger

FriRummet. Projekt: 18 Frivilligt socialt arbejde Ansøgt: (Test) Status: Ansøgning modtaget ID #: Oplysninger om ansøger FriRummet Projekt: 18 Frivilligt socialt arbejde - 2016 Ansøgt: 22-06-2016 (Test) Status: Ansøgning modtaget ID #: 36-182 Oplysninger om ansøger Forens navn Hvad er forens formål - som beskrevet i forens

Læs mere

Aktiviteter April 2016

Aktiviteter April 2016 Aktiviteter April 2016 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 9.00 15.45 Kære efterlønsmodtager og pensionist i Aalborg Kommune Velkommen på Centret

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er udviklingshæmmet. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed under Københavns kommune. Pulsen er et netværkstilbud,

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

SÆSON 2014-2015. Aalborg Bridgehus Revlingbakken 33B, st. tv., 9000 Aalborg. BK-Nord Hjemmeside: www.bknord.dk Mail: BKNord@BKNord.

SÆSON 2014-2015. Aalborg Bridgehus Revlingbakken 33B, st. tv., 9000 Aalborg. BK-Nord Hjemmeside: www.bknord.dk Mail: BKNord@BKNord. Kørevejledning til Aalborg Bridgehus BK-Nord Hjemmeside: www.bknord.dk Mail: BKNord@BKNord.dk Aalborg Bridgehus Revlingbakken 33B, st. tv., 9000 Aalborg SÆSON 2014-2015 1. Følg Motorvej E45 2. Drej fra

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Indledning I Horsens Kommune er der en lang tradition for at løfte i flok på social- og sundhedsområdet. Mange borgere i Horsens Kommune bruger en del

Læs mere

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken.

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken. Nyheder fra Titanparken Februar/ Marts 2015 Et nyt år er kommet og derfor kommer også et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere om nyheder fra Titanparken, nyt fra den sociale

Læs mere

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug Vil_modtage_praktikanter: Ja Antal_praktikpladser: 2 Institution: Perron 4 Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers Afdeling: Center for misbrug og forebyggelse Praktikvejledernavn: Per K. Rasmussen Praktikvejlederstilling:

Læs mere

Center for Udvikling og Støtte. Ydelseskatalog for Aktivitets- og værestedet Café Oasen Lov om Social Service 104

Center for Udvikling og Støtte. Ydelseskatalog for Aktivitets- og værestedet Café Oasen Lov om Social Service 104 Center for Udvikling og Støtte Ydelseskatalog for Aktivitets- og værestedet Café Oasen Lov om Social Service 104 Udarbejdet 1. marts 2015 1 Ydelseskatalog for Café Oasen Indhold Indledning... 3 Formål...

Læs mere

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Intro: Frivillige Fighters var en 3 timers tirsdagsbar i frivillighedens tegn, krydret med lokale ildsjæle, bands, mad og drikke -

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Juni 2006 Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde Nyt projekt om dokumentation af frivilligt socialt arbejde Nyt netværk for brugerorganisationer

Læs mere

Frivilligindsatsen Kurser & events

Frivilligindsatsen Kurser & events Frivilligindsatsen Kurser & events Andet halvår 2017 Fredag d. 18. august kl. 17-20 Fredagsbar med Frivilligindsatsen Tirsdag d. 5. september kl. 17-18 Samtalesalon om frivillighed og fællesskab i arbejdet

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS April 2006 Spirens Dag Lørdag den 6. maj kl. 10 13 på Grønttorvet ved Danmarksgade/Aagade Så er det igen blevet tid til afholdelse af det årligt tilbagevendende arrangement

Læs mere

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig.

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig. E-mail nyhedsbrev nr. 36 Guidet tur til Christiania. Lørdag den 23. august kl. 16.00 Vi mødes ved Porten/Hovedindgangen ved Prinsessegade, hvor en guide venter på os. Turen varer 1 1/2 til 2 timer. Turen

Læs mere

Invitation Vestegnens Kulturuge & Børnekulturugen & Frivillig FredagsFejring september 2016

Invitation Vestegnens Kulturuge & Børnekulturugen & Frivillig FredagsFejring september 2016 Invitation Vestegnens Kulturuge & Børnekulturugen & Frivillig FredagsFejring 10.-18. september 2016 1 Indhold Temaet for Vestegnens Kulturuge... 4 Idéer til aktiviteter... 4 Hvor og hvornår foregår det?...

Læs mere

EFTERÅRSKURSUS KIRKENS GENBRUG

EFTERÅRSKURSUS KIRKENS GENBRUG EFTERÅRSKURSUS KIRKENS GENBRUG den 8. 9. og 10. oktober 2014 GENBRUG I ØST & VEST Samvirkende Menighedsplejer har i år fornøjelsen af at indbyde til inspirationskursus rettet mod frivillige i Kirkens Genbrug.

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE)

DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE) 1 DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE) 2 For bestyrelsesmedlemmer frivillige ejendomsfunktionær boligsociale medarbejdere Frivilligkursus Hvordan får vi flere frivillige? Dagkursus Lørdagskursus: 09.00

Læs mere

KURSUSKATALOG FORÅR 2015

KURSUSKATALOG FORÅR 2015 KURSUSKATALOG FORÅR 2015 Dette kursuskatalog er til dig, der er medarbejder, frivillig, og/eller pårørende på ældreområdet. INDLEDNING Kære frivillig, medarbejder og/eller pårørende på ældreområdet i Aarhus

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 5339 Åbningstid Mandag til torsdag fra kl. 9.00 15.45 Velkommen til Aktivitetscentret Thulebakken! Aktivitetscentret på Thulebakken

Læs mere

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder...3 Filmaftener...3 Julefrokost...3 Lan-Partys...4 Madklub...4 Tour de Chambre...5 Øvrige arrangementer...6

Læs mere

Ikke rigtig voksen, ikke rigtig barn

Ikke rigtig voksen, ikke rigtig barn Unge på vej Ikke rigtig voksen, ikke rigtig barn Måske tror du, at du er den eneste, der oplever svære tanker, men sandheden er, at der formentlig er mange andre i din klasse, der gør sig mange af de samme

Læs mere

GUIDE. Rekruttering af unge frivillige

GUIDE. Rekruttering af unge frivillige GUIDE Rekruttering af unge frivillige Udskrevet: 2016 Indhold Rekruttering af unge frivillige...................................................... 3 Fakta og tal om unges frivillige engagement..........................................

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

INDSPIL NR. 48. April 2015

INDSPIL NR. 48. April 2015 Fredag den 22. maj 2015 arrangeres K U L T U R N A T 2 0 1 5 i Kalundborg. En af de nærmeste dage udsendes mail til jer alle med nærmere oplysninger om arrangementet. Begynd gerne straks at tænke på, hvordan

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 3 Maj 2009 Åbningstider og tlf. nr. Mandag: Viggo Jonasen kl. 9.00-12.00 Tirsdag: Lenette og Nanna kl. 9.00-12.00 Onsdag, torsdag: Socialrådgiver

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Konceptet er udformet på en sådan måde, at det kan rumme de varierede forhold, lokalforeningerne

Konceptet er udformet på en sådan måde, at det kan rumme de varierede forhold, lokalforeningerne 1 2 Konceptet blev første gang vedtaget på generalforsamlingen den 6. marts 2010 og ændret på generalforsamlingen den 12. marts 2011 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

Fællesskab i Vangkvarteret

Fællesskab i Vangkvarteret Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Nr. 11 28. oktober 2015 Kom og spis med, når fælleshuset holder Mortensaften, tirsdag den 10. november fra kl. 17.30 Kom og mød Kantmaskerne i fælleshuset, onsdag

Læs mere

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast 20 Indholdsfortegnelse Intro til aktiviter... 3 Madgruppe... 4 Sang og musik... 5 Nada... 6 PC-Kursus... 8 Maleværksted...

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN november 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. november 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige

Læs mere

September Oktober 2017

September Oktober 2017 Hovergården September Oktober 2017 Børnegården Hover Fredag den 15. september og torsdag den 5. oktober kl. 10.30 Cafe`Oasen, får vi besøg af sangglade børn fra Børnegården Hover. Du er velkommen til at

Læs mere

DET BLIVER SOMMERSJOVT og HYGGELIGT

DET BLIVER SOMMERSJOVT og HYGGELIGT LIV OG LEDSAGELSE PÅ HAVNEN I LØGSTØR PSYKIATRI OG HANDICAP VESTHIMMERLANDS KOMMUNE JUNI - JULI - AUGUST 2015 Liv og ledsagelse er ferielignende sommeraktiviteter til dig med fysisk og/eller psykisk handicap

Læs mere

Aktiviteter oktober 2016

Aktiviteter oktober 2016 Aktiviteter oktober 2016 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 9.00 15.45 Kære efterlønsmodtager og pensionist i Aalborg Kommune Velkommen på Centret

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2011 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig, Vi har her samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage på i foråret 2011. Alle kurser er

Læs mere

Sådan får lokalgruppen nye og aktive frivillige!

Sådan får lokalgruppen nye og aktive frivillige! Sådan får lokalgruppen nye og aktive frivillige! Frivilligseminar, SOS-børnebyerne 11. november 2017 Konsulent Anders Jacobsen, Center for frivilligt socialt arbejde Dagens form Oplæg Gruppearbejde Refleksionsspørgsmål

Læs mere

Nyt i Frivilligcenteret

Nyt i Frivilligcenteret Nyt i Frivilligcenteret Nye medarbejdere Projektkoordinator for projekt Selvhjælp Vores nye projektkoordinator for selvhjælp Anders B. Jeppesen har mange spændende tanker om selvhjælp og glæder sig til

Læs mere

Information til frivillige HOLSTEBRO KRISECENTER

Information til frivillige HOLSTEBRO KRISECENTER Information til frivillige HOLSTEBRO KRISECENTER Information til frivillige Velkommen til Holstebro Krisecenter. Vi er glade for, at du har lyst til at yde en indsats og et frivilligt arbejde. Vi ved at

Læs mere

Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit

Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit 1 PRESSETIPS Jeres køkken skal da i pressen! Lækker veltillavet mad, glade inspirerede medarbejdere og tilfredse mætte kunder er værd at fortælle

Læs mere

invitation til Palliationskurset 2015.

invitation til Palliationskurset 2015. Thisted den 20. maj 2015 invitation til Palliationskurset 2015. Kære samarbejdspartner Det Palliative Team i Thisted fremsender hermed invitation med program og tilmeldingsblanket for Palliationskurset

Læs mere

Aktiviteter 2. halvår 2016

Aktiviteter 2. halvår 2016 Aktiviteter 2. halvår 2016 Gøl s Mindes aktivitetscenter Stationsmestervej 1 9200 Aalborg Tlf.: 98-188950 Åbningstider hverdage fra kl. 9 16 Faste aktiviteter Mandage kl. 09.30-12.00 Sandblæsning og dekoration

Læs mere

Det er helt naturligt at være psykisk sårbar

Det er helt naturligt at være psykisk sårbar Det er helt naturligt at være psykisk sårbar Denne brochure er udgivet af: Foreningen Det Sociale Netværk Sankt Annæ Plads 16 1250 København K Tlf. 50 846 846 Info@detsocialenetvaerk.dk Detsocialenetvaerk.dk

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus ønsker alle et godt efterår Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus køkken 73 76 84 67 Mogens Thrane, Formand for Brugerrådet 22

Læs mere

NYHEDSBREV UNGE I VÆKST

NYHEDSBREV UNGE I VÆKST NYHEDSBREV UNGE I VÆKST JANUAR 2011 Godt Nytår og tak for godt samarbejde i det forgangne år Unge i Vækst er nu gået ind i den afsluttende fase. Derfor indeholder dette Nyhedsbrev både information om aktiviteter,

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af frivillige Norddjurs kommune, 1. marts 2011

Rekruttering og fastholdelse af frivillige Norddjurs kommune, 1. marts 2011 Rekruttering og fastholdelse af frivillige Norddjurs kommune, 1. marts 2011 Del 1: a) Motiver til frivilligt arbejde b) Hvad får folk til at blive? Del 2: a) Hvad skal frivillige lave? b) Tips og tricks

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober FrivilligCenter Lolland Nyhedsbrev 25 / September 2012 Kære alle sammen Efterårets flotte farver er ved at gøre sit indtog og der er stor aktivitet på FrivilligCenter Lolland og i foreningslivet lokalt.

Læs mere

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår 2017 - Undervisning for alle Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery er et ord venligst udlånt

Læs mere

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet 1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet KURSUSKATALOG 2012 2 3 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET Red Barnets kurser for frivillige Red Barnet udbyder

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby 3.-5. november 2017 Camp Pårørende 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Camp Pårørende Dronningens Ferieby Camp 3.-5. november 2017 Pårørende En weekend for dig, som er ægtefælle til eller kæreste med

Læs mere

Ungdomskirken i Lyngby

Ungdomskirken i Lyngby Program for Ungdomskirken i Lyngby 2014-15 Scan koden og læs mere på Ungdomspræstens Facebookside Frivillig i Ungdomskirken Indhold Vi kan altid bruge flere frivillige hænder i Ungdomskirken Helt konkret

Læs mere

YODA NYHEDSBREV NOVEMBER 2012

YODA NYHEDSBREV NOVEMBER 2012 YODA NYHEDSBREV NOVEMBER 2012 Leder Velkommen til YODA s tredje foreningsår! Med DOS-kongressen fik vi skudt det nye foreningsår godt i gang. Det var fedt at se så mange af jer under kongressen og til

Læs mere

Gruppeledelses konference

Gruppeledelses konference Gruppeledelses konference 14.-15. november GOD GRUPPELEDELSE WORKSHOPS TILMELDING If you make listening and observation your occupation you will gain much more than you can by talk Robert Baden-Powell

Læs mere