En ungdomssejler i Faaborg Sejlklub Hvad kan man forvente efter 3 sæsoner? Hvilke ønsker og mål er realistiske?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En ungdomssejler i Faaborg Sejlklub Hvad kan man forvente efter 3 sæsoner? Hvilke ønsker og mål er realistiske?"

Transkript

1 2014 Første hele sæson i Zoom8 Året 2014 var første gang jeg deltog i et ranglistestævne i Zoom8. Torm stævnet fandt sted i Faaborg, hvor jeg bor og har daglig træning, så jeg følte det var et godt stævne at starte med. Jeg kendte stedet og omgivelserne godt. Jeg kendte allerede nogen fra Zoom8-feltet, fra dengang mine brødre sejlede Zoom8. Jeg havde snakket med mange andre mindre søskende og opti-sejlere før. Det stævne var et meget hårdt, men meget inspirerende og udfordrende stævne. Jeg gjorde mit bedste for at komme op på linjen, ikke ligge nederst i flokken. Det var selvfølgelig en udfordring, fordi de andre have meget mere teknik og lettere kunne se hvor de skulle lægge sig på banen. De så alle pustene og vendte de rigtige steder, hvor det hele var bare en stor pærevælling for mig. Jeg gjorde også alt for at undgå situationer, hvor jeg var usikker på hvad jeg lavede, fordi jeg ikke kunne nogen regler og ikke ville risikere protester. Jeg gjorde mit bedst, samtidig med at jeg prøvede at skjule mig lidt og undgå opmærksomhed. Den første dag var der næsten ingen vind, så jeg kunne holde båden. Begge mine brødre lå på sidelinjen og heppede på mig. De så alle de forskellige fejl jeg lavede og de kom med feedback efter sejladserne - jeg tog det til mig og gjorde hvad jeg kunne. Om søndagen stævnets anden og sidste dag var helt anderledes. Det startede ud med at blæse 14 s/m men jeg gik ud, for at gøre hvad jeg kunne. Jeg sejlede en sejlads og på denne ene sejlads nåede jeg at kæntre 7 gange på læns. Til sidst kunne jeg ikke rejse båden mere, og jeg gik ind. I forholdet til det var mit første stævne, synes jeg det gik fint. Jeg var ikke så god til de forskellige ting og det var helt nyt for mig det hele. Næste stævne var Sailextream i Kerteminde, som lå i maj måned. Stævnet er på en måde blevet til en familietradition, fordi mine brødre, så længe jeg kan huske, altid har været deroppe til Pinse og sejle. Jeg havde været deroppe en gang før og sejle i 2013, da jeg sejlede C-optimist. Jeg havde ikke de bedste oplevelser fra den tur, fordi jeg var for stor til optimisten og der var absolut ingen vind. Det betød at strømmen trak min båd længere og længere ind på land og jeg blev mere og mere sur. Der var mange fra vores sejlklub deroppe for at sejle optimist, så jeg kendte mange deroppe. Jeg havde også fået nogle bekendtskaber fra sidste stævne i Zoom8 og jeg følte, at jeg havde fået nogle at snakke med. Som altid var det et hyggeligt stævne og mine sejladser gik også fint.

2 Igen i år var der ikke meget vind hele weekenden, så derfor lå vi mest og hyggede, imens vi håbede på at blive sendt ind på land. Hele weekenden gik hurtigt, og det havde været 2 dejlige dage med massere af sjovt og hyggeligt selskab. Jeg begyndte, at kunne se, at jeg rykkede mig resultatmæssigt til hvert stævne. Man bliver glad, når man får ros. Jeg blev bedre til at lægge mig oppe ved linjen og begyndte at stikke lidt til de andre. Jeg fik at vide, at jeg hurtig rykkede mig. Jeg tog kritik og instrukser fra trænerne til mig og lærte af dem. Jeg kan specielt huske en sejlads fra i Kerteminde, som var det i går. Jeg havde lagt mig helt ud på styrbord, og næsten alle andre lå på bagbord. Der var anden Zoom-sejler, der var et stykke før mig. Jeg spurgte ham, hvordan han troede det ville gå og han svarede, at det ville vi se, når vi vendte og sejlede hen mod de andre. Vi vendte og jeg kunne tydelig se, at vi sejlede forbi næsten alle sammen. Jeg så alle de gode sejlere, som jeg overhalede og jeg fik den mest fantastiske følelse. Da vi kom derop var der god og hyggelig stemning. Alle sammen glædede sig til at komme ud på vandet og man hyggede sig i de andres selskab. De første par dage var træningsdage, så man kunne kende stedet bedre og se hvordan forholdene var. Vi mødtes om morgnen, tog et lille skippermøde og hørte hvad vi skulle de næste par timer. Vi lavede forskellige ting, øvede vendinger, starter, teknik og selvfølgelig meget mere. Alt den teknik de øvede sejlere snakkede om var simpelthen overhovedet ikke på mit niveau, men jeg prøvede alligevel at koncentrer mig så meget, at jeg fangede det meste af det. Denne sejlads var meget stor for mig, fordi jeg der første gang følte, at jeg var blevet bedre og jeg begyndte at kunne finde ud af det. I 2014 blev VM afholdt i Danmark i det store sejlsportscenter i Kaløvig. Da jeg skulle til VM 2014, var jeg meget stresset. Jeg var bange for at jeg ville ligge helt i bunden af feltet. Frygten for at jeg ikke kunne finde ud af det hele var stor. Hele VM var en fantastisk stor oplevelse for mig. Alle de søde trænere og dejlige dage jeg tilbragte ude på vandet var sådan en uforglemmelig oplevelse. Jeg fik så mange nye venner og jeg var så taknemlig for at kunne være med til noget så stort som et VM. Dagene var meget forskellige, og det startede med ikke at blæse så meget. De sidste dage var der god vind og det var en udfordring, men jeg tog det i strakt arm.

3 tænkte på var Smerten er din ven som Bo (landstræneren for Zoom8) altid siger. Igen overlevede jeg og det var så dejligt at komme ind. Da jeg sad hjem i bilen, fik jeg sådan en dejlig følelse i maven. Jeg havde gjort, hvad jeg kunne og jeg glædede mig allerede til det næste stævne. Efter VM havde jeg fået så meget mere viden om alle de forskellige ting. Både teknik og meget andet. Jeg var lige ved at sprænge, ved alt den info jeg havde fået ind i hovedet. Jeg var så vild med at komme ud og prøve de forskellige ting, jeg var blevet bedre til og ting jeg havde lært. Jeg kunne tydeligt se, at jeg var blevet bedre til de helt grundlæggende ting, men også det lidt mere avancerede ting. Hele min sejlads var blevet bedre og jeg kunne tydeligt se de små skridt, jeg tog hver gang jeg var ude og sejle. Året 2014 var et år med massere stævner, dejlig selvskab og mange fantastiske oplevelser. Jeg havde fået ros af de mange forskellige erfarende trænere og fået at vide flere gange, at jeg var blevet bedre, men det var endnu dejligere selv at kunne se det anden hele sæson bedre føling med grejet. Vinteren 2014 vintertrænede jeg ikke. Jeg var for doven og orkede ikke at skulle ud i det kolde blæsevejr. Det kunne jeg også se da jeg begyndte igen om foråret. Jeg havde glemt en masse viden om de forskellige ting. Det var faktisk lidt pinligt da jeg kom til træningslejer NoNonsen i starten af 2015, og skulle ud og sejle første gang efter en lang pause fra sejlads og intet kunne. Det var ligesom, at man havde gjort det før, men havde glemt fordi man ikke havde gjort det i lang tid. Jeg vidste, hvordan jeg skulle gøre det, men det var svære at gøre det end det plejede at være. Det sidste stævne i 2014 var DM. Det var på min fødselsdag og det havde jeg det lidt svært med. Det var nok lidt det med at jeg aldrig havde prøvet at sejle på min fødselsdag, men det gik. Det blæste en del til det stævne, men jeg gjorde hvad jeg kunne. Den følelse jeg havde, da jeg skulle ind på den sidste dag var forfærdelig. Jeg kunne ikke mærke mine fingre og jeg havde det koldt. Det var så svært når jeg skulle holde fast i skødet fordi mine fingre sov. Det eneste jeg

4 Det første stævne i 2015 var på Esrum sø. Jeg havde aldrig sejlet på en sø før, så jeg havde ingen erfaringer med det. Jeg havde selvfølgelig hørt de mange historier om hvor meget vinden sprang osv. Den første dag var der okay med vind. Da den første sejlads var skudt i gang, begyndte jeg at krydse og da jeg vendte hurtigt gik min rorpindsforlænger i stykker. Jeg fik et chok, fordi jeg aldrig havde prøvet at noget på min båd var gået i stykker før. Jeg sejlede ind og fik hurtigt et nyt ror på, så jeg var hurtigt ude igen til næste start. Jeg var lidt træt af, at jeg havde startet så dårligt ud, men så var jeg i hvert fald sikker på det kun kunne blive bedre. Den anden og sidste dag var der næsten ingen vind og det tog et stykke tid for os alle at komme ud på banen. Vinden sprang mere og der var nogle pust på banen. De øvede kunne selvfølgelig se pustene og kom hurtigt frem, imens jeg og nogle andre ikke så øvede lå og rumlede rundt i bunden af feltet. Det var der jeg indså, at der var meget mere taktik i det, end jeg først havde troet. Man skulle hele tiden holde øje med skyerne, bølgerne, de grumsede streger på bølger, lufthullerne og de mange andre ting. Jeg gjorde det bedste jeg kunne med min viden jeg havde fået det sidste år. Det første stævne var hårdt, men jeg lærte en masse på de kun to dage jeg var der. Og jeg tog det til mig jeg nogenlunde kunne relaterer til og forstå. Det andet stævne var ved Vallensbæk. Jeg skulle bo ved en af mine sejler veninder, og jeg glædede mig. Tidlig lørdag morgen kørte mig og min mor derover. Vi fik rigget til og ordnet forskellige ting på båden, inden jeg skulle ud på vandet. Det var store bølger, så det virkede som om det blæste meget. Jeg havde ikke prøvet før at være ude og sejle i sådan nogle bølger, så det var meget svært for mig. Hvis jeg vendte for hurtigt bordfyldte jeg, fordi der kom en stor bølge ind over mig båd. Da jeg kom ind var jeg træt, og da vi havde spist gik der ikke lang tid før jeg sov. Men igen et godt og lærerigt stævne under helt nye forhold. Sailextream i Kerteminde, var den anden sidste rangliste stævne. Min mor havde kørt campingvognen der op i løbet af ugen, så vi havde en ordentlig plads og ikke skulle bruge kræfter på det sent om fredagen. Stævne var helt anderledes, end jeg forventede. Man kunne ikke være sikker på at det gik godt, når man gik ud på styrbord, fordi så var det godt at ligge på bagbord. Det skiftede hele tiden, og det var svært at forudse, hvor på banen der ville være fordele. Enten gik det godt, eller gik det dårligt. Vi havde en sejlads, hvor vi kunne styrer direkte op til topmærket uden og vende. Alt det med at flytte mærker gad dommerbåden ikke til sidst, og vi blev sendt ind. Efter det stævne forstod jeg rigtigt at vinden ikke altid gør som man vil og selvom man bliver mere erfaren, kan man ikke altid regne ud hvad der sker med den. Jeg kunne heldigvis også se på alle de andre at det var svært, og det var dejligt at vide at man ikke var alene om det. Det sidste rangliste stævne var på Furesøen. Da der er meget begrænset plads til camping ved klubben, kørte min mor og jeg kørte tidlig lørdag, så vi var der i god tid. Da vi havde haft skippermøde, skyndte jeg mig at klæde om og så tog jeg på vandet. Det blæste ikke så meget den første dag og vinden sprang hele tiden. Det skiftede hele tiden, hvor der var fordele. Den

5 sidste dag blæste det en helt del og de helt nye og uerfarne tog ind. Jeg blev ude og gjorde det bedste jeg kunne. Da vi var færdige med alle sejladserne tog vi ind, og jeg kunne mærke dagens kraftige vind i hele kroppen. Det var en dejlig weekend, hvor jeg igen lærte en masse. Der var nogle ting der var svære end andre og igen følte jeg, at jeg fik ny viden. pludselig var det søndag. Om søndagen skulle vi ikke noget, så vi var nogle mennesker der tog ud og spiste og hyggede os. Dagen efter var der tuneup, som går ud på man prøver banen. Det er ligesom en almindelig sejlads til et stævne bare uden det tæller. Sidst på eftermiddagen var der indmarchen, hvor der var rigtig mange mennesker. Der var en dejlig stemning i hele byen, og vi alle blev revet med i den. VM 2015 var i Østrig i byen Sankt Gilgen. Vi havde bestemt, at køre derned selv med vores campingvogn og nyde turen. Mig og min mor kørte der ned to dage før træningsdagene, så vi ikke havde stress med at komme derned. Det var godt vi var kørt før, for på vejen fik vi problemer med et dæk på campingvognen, som tog et par timer at få lave i en lille by i det sydlige Tyskland. Alligevel havde vi god tid til at komme derned. Vi kom der ned tidligt onsdag morgen, og sov et par timer. Da vi havde sovet satte vi campingvognen, hvor den skulle stå og derefter udforskede vi hvor de forskellige ting lå. Den første dag i stævnet var jeg nervøs. Det jeg var nervøs for, var at jeg skulle ud og sejle mod så mange gode sejlere. Vi nåede alle sejladserne og det gik godt i forhold til min viden til tingene. Da jeg kom ind forstod jeg ikke hvorfor jeg havde været nervøs, fordi det var så dejligt at være der ude. Det var utroligt at jeg fik lov til at opleve sådan noget fantastisk, som ikke ret mange oplever. Dagen efter var der den første træningsdag. Det var simpelthen en fantastisk oplevelse at komme ud på sådan en smuk sø, og lægge derude og træne. De to/tre træningsdage gik hurtigt, og

6 Vi fik en hviledag i mellem stævnet så vi kunne opleve noget eller slappe af en dag. Mig og mor brugte den på at shoppe og hygge. Det er ikke ved alle stævner der er det, men vi nåede de sejladser vi skulle, så vi fik en fridag. Alle dage var der udsættelse oppe, fordi vi skulle vente på at bjergene skulle varme op så vinden kom. Imens vi ventede hyggede og badede vi. Om lørdagen da stævnet var færdig, var der præmieoverraskelse. Jeg blev faktisk lidt ked af det over at forlade Sankt Gilgen, både fordi der var så lækkert varmt, jeg havde fået nogle fantastiske minder og jeg ville ikke hjem i skole. Selvfølgelig ville jeg også hjem og slappe lidt af, men det var der ikke meget af, fordi dagen efter vi kom hjem skulle jeg i skole. Min mor og jeg kørte der over om fredagen, fordi vi lige skulle sætte min båd af nede ved stranden, og derefter skulle hen til en af mors gamle gymnasievenner. Tidlig lørdag morgen kørte vi derud riggede til, og jeg klædte om. Da der var holdt skippermøde, skulle vi ud. Den første dag gik det fint med at komme i vandet, og blive sendt ud. Men anden dag var en del problemer, da det blæste en del, og der var bølger der skubbede båden frem og tilbage, fordi vi skulle sættes ud fra stranden. Da jeg kom ind om lørdagen, fandt vi ud af at min båd var utæt, fordi den var fuld af vand. Så hele søndagen tog jeg vand ud af min båd med en klud. Det var irriterende, men jeg kom igennem dagen og fik ingen sidstepladser trods overvægten inden i skroget af min båd. VM 2015 i Sankt Gilgen var simpelthen en oplevelse for livet. Jeg lærte så meget på de få dage jeg var der, og der var fantastisk. Jeg fik massere bekendtskaber, og det var helt anderledes at være i et andet land og sejle. Jeg oplevede den flotte natur, der var omkring mig hver dag jeg sejlede. Jeg er så taknemlig for at jeg kan opleve noget, som vil blive husket for evigt. Det kan helt klart anbefaledes, og du kommer helt sikkert ikke til at fortryde det. Det sidste stævne i 2015 var Harboe Cup i Skælskør. (og vi havde solgt den store bil!) Jeg synes ikke selv, at dette var et af mine bedste stævner. Men det kan jo ikke altid gå godt, og vi lærer også af vores fejl. Året 2015 var et godt år, med masser minder, nye oplevelser, nye venner og ny læring. Jeg har også selv kunne se, at jeg rykkede mig en helt del fra starten af året til slutningen. Jeg er blevet meget bedre til de basale ting, teknikken i båden og alt det andet. Jeg havde en fantastisk halvanden uge da jeg var i Østrig for at sejle VM, og jeg er så glad for jeg var med og lærte så nye ting.

7 2016 Jeg fortsætter rejsen som sejler. Nu venter 2016 på mig. Det bliver min sidste sæson i Zoom8. Jeg er vokset meget i højden og ligger efterhånden i den tunge ende af deltagerfeltet. I påsken flyver min mor og jeg til Palamos i Nord Spanien, så jeg kan deltage i EM for Zoom8. Jeg forventer, at skifte jolletype, når jeg til sommer begynder på Efterskole i Oure. Der vil være de sædvanlige ranglistestævner herhjemme i Danmark og igen i år afholdes det ene i Faaborg Sejlklub maj det er et Torm Junior Grandprix og 2016 er det sidste år, hvor Dansk Sejlunion afholder stævnerne efter netop dette koncept. Mit mål er at prøve så mange forskellige jolletyper som muligt både en- og tomandsjoller og derefter se, hvilken jeg synes bedst om. Mit sidste stævne i Zoom8 bliver DM i eftersommeren det bliver sært at stoppe, men heldigvis følger rigtig mange af mine gode sejlervenner med over i andre klasser. Marie-Louise Harboe 14 år Sejlererfaring: 1 år som C-optimist og nu klar til 3. sæson som Zoom8-sejler. Junior Nordisk Mesterskab hvor man skal ligge i top 20 på Ranglisten, for at være kvalificeret afholdes i 2016 i Horsens Sejlklub. Jeg vil sætte alt ind på, at kvalificere mig til dette stævne. Jeg var kvalificeret til JNOM i 2015, men syntes, at det ville være forbundet med for store udgifter at deltage, da stævnet blev afholdt i Finland lige inden VM i Østrig. VM i 2016 afholdes i Estland, hvor vi tidligere har været for at sejle med mine brødre. Vi har endnu ikke besluttet, om jeg skal deltage. Det må forårets resultater, EM og JNOM vise.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre. Information til nye sejlere og forældre. Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon Rejsebrev 5 Dag 6 og 7 Fredag blev konkurrence hviledag for de danske skytter, da vi ikke havde nogle hold med. Dagen gik med træning på hotellet, en tur til konkurrencebanen for et heppe, hygge, gåtur

Læs mere

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2017 i SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.26/7-5/8 2016.

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter vågner nu op igen og jollerne er pakket ud igen på Jollepladsen ved Frederikssund Lystbådehavn før påsken. Nu

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2016 i ESTLAND. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.28/7-6/8 2016.

Læs mere

Jeg elskede onkel Ted. Han var verdens bedste babysitter og pervers.

Jeg elskede onkel Ted. Han var verdens bedste babysitter og pervers. Onkel Ted 2 Jeg elskede onkel Ted. Han var verdens bedste babysitter og pervers. Egentlig er jeg for gammel til at have babysitter. Jeg er 11 år og kan sagtens være alene hjemme, men da mor og far skulle

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Forældre og børn sommer 2011

Forældre og børn sommer 2011 Forældre og børn sommer 2011 1. Hvilken aktivitet har du deltaget i? Djursland-lejr 23,5% 8 Falster-lejr 38,2% 13 Dagtur med Agape 28. maj 0,0% 0 Dagtur med Agape 29. maj 0,0% 0 Døgntur med Agape primo

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Københavnerdrengen 1

Københavnerdrengen 1 18. DECEMBER Københavnerdrengen 1 Vi har fået en københavnerdreng og han hedder Frederik. Det var mors idé. Hun mente, det var synd for de mange børn i København, der slet ikke fik nogen sommerferie, men

Læs mere

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen!

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Gjerulff a Bonus for blitzen aka er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Brun tricolor mootled, lige som sin mor, men alligevel helt anden farve! Hun har en lækker

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

ZOOM8 EM 2017 ØSTRIG FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2017 ØSTRIG FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 EM i 2017 i ØSTRIG. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra d.11/4-15/4 2017.

Læs mere

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen.

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. Gartner Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. En dag da jeg var omkring otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner mens han arbejdede i haven.

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Forspil. Sofiero den første dag.

Forspil. Sofiero den første dag. SOFIERO 2005. - iinntteerrnnaattiioonnaall hhuunnddeeddeebbuutt. Forspil. Ikke fordi det har meget med skønhedskonkurrence at gøre men altså, vi var lige til hyrdehundekursus hos Ditte og Christian ugen

Læs mere

Du er selv ansvarlig for at komme videre

Du er selv ansvarlig for at komme videre Du er selv ansvarlig for at komme videre Stine Arenshøj er 40 år. Hun er tidligere brandinspektør og indsatsleder, nu selvstændig coach, psykotraumatolog og foredragsholder. Stine bor med sine tre børn

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Indbydelse til: Det 5. Sail extre-mas Fredag den 12. til søndag den 14. december 2008 Deltagere: A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Ideen bag Sail extre-mas Sail extre-mas er ment som en

Læs mere

Lørdag den 17. september holdt Ungdoms Opti/Fava afdelingen klubmesterskab med efterfølgende fest om aftenen.

Lørdag den 17. september holdt Ungdoms Opti/Fava afdelingen klubmesterskab med efterfølgende fest om aftenen. Klubmesterskab og fest for Optimist og Feva Lørdag den 17. september holdt Ungdoms Opti/Fava afdelingen klubmesterskab med efterfølgende fest om aftenen. Dagen startede ved middagstid for trænere og medhjælpende

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Vilkår og budget for Optimistlandsholdet

Vilkår og budget for Optimistlandsholdet Vilkår og budget for Optimistlandsholdet Den dag, hvor udtagelserne til de internationale stævne slutter færdiggøres ranglisten, som viser hvem, der får muligheden for at komme til et af de internationale

Læs mere

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig.

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig. ÅRHUSKLUBBERNE OG DANSK SEJLUNION BYDER VELKOMMEN TIL TUNØ SEJLERLEJR D. 2. 7. AUG. VIL DU GÅ GLIP AF 6 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Alle optimister og juniorsejlere fra sejlklubberne i Århus, Egå, Kaløvig,

Læs mere

Undervisningsmateriale 4.-6.

Undervisningsmateriale 4.-6. SORT GUL RØD Skagensmalernes rammer og fiskernes by Undervisningsmateriale 4.-6. KYSTMUSEET Skagen www.kystmuseet.dk 2016 Om undervisningsmaterialet: Undervisningsmaterialet er til brug under et besøg

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

3 TIPS TIL STØRRE PERSONLIGT OVERSKUD. Vibe Bendix

3 TIPS TIL STØRRE PERSONLIGT OVERSKUD. Vibe Bendix 3 TIPS TIL STØRRE PERSONLIGT OVERSKUD Vibe Bendix Indledning Tak for din interesse i mine 3 tips til større, personligt overskud. Inden vi går rigtigt i gang, vil jeg bede dig om at tage en dyb indånding,

Læs mere

Læs og lær om. Christian Eriksen

Læs og lær om. Christian Eriksen Læs og lær om Christian Eriksen Fakta om Christian Eriksen Christian Danneman Eriksen blev født i Middelfart 14. februar 1992. 1992 var for øvrigt det år, hvor det danske fodboldlandshold blev Europamestre,

Læs mere

MEGINbowlen 2007 på Strynø

MEGINbowlen 2007 på Strynø MEGINbowlen 2007 på Strynø Strynø og Smakkecentret dannede en perfekt ramme om MEGINbowlen 2007 - dejligt vejr, god vind og spændende sejlvand, meget bedre kan det ikke blive. Der var 15 både til start,

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester

Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 16.02 03.03.2017 Antal tilbagemeldinger: 194 ud af 199 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Fagligt har jeg rykket mig rigtig meget, især inden for samfundsfag, som jeg altid har haft svært ved at forstå.

Fagligt har jeg rykket mig rigtig meget, især inden for samfundsfag, som jeg altid har haft svært ved at forstå. Slutevaluering 2017 Årets slutevaluering er anderledes end de foregående år. Hvis man læser de foregående års evalueringer, vil man kunne se en stor lighed i besvarelserne. Vi har i år ændret på vores

Læs mere

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD og KDY s Ungdomscenter i Rungsted inviterer til træningslejr den 29.- 30. marts samt den 5.- 6. april. Lejrene er åbne for alle A- og B- sejlere. Alle A- sejlere skal

Læs mere

Alt forandres LÆSEPRØVE

Alt forandres LÆSEPRØVE Alt forandres LÆSEPRØVE Joan Bach Ludvigsen LÆSEPRØVE Alt forandres Noveller To par Han vidste, hvad hun ville sige, så snart de var gået derfra. Når de var kommet ud af opgangen og havde gået et par minutter

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Det, som aviserne ikke skriver om

Det, som aviserne ikke skriver om Det, som aviserne ikke skriver om Mathias Trankjær er 22 år og industritekniker. Han er vokset op i Skagen og bor nu i Ålborg. En sommernat i 2013 fejrede Mathias sit nyerhvervede kørekort ved at køre

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016 : Rejsebrev 6 Lørdag den 7. maj. Individuel finale dag! Der var lagt op til tre meget spændende individuelle finaler, hvor vi var sikre på minimum en medalje. Første mand på banen var Christoffer der skulle

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 14. D E C E M B E R Spøgelsestoget 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 1 Jeg kan snart 7-tabellen, jeg skal bare øve mig lidt mere. Det er bare så flovt

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 EM i 2016 i SPANIEN. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra d.19/3-26/3 2016.

Læs mere

Jeg blev ansat som sosu-assistent, men fik ikke lov til at være det

Jeg blev ansat som sosu-assistent, men fik ikke lov til at være det Jeg blev ansat som sosu-assistent, men fik ikke lov til at være det Kirstine fik, da hun blev færdiguddannet som social- og sundhedsassistent, ansættelse som assistent på det plejehjem, hvor hun både havde

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling INDHOLD Kapitel 1: Velkommen til Ha det godtskoven...................................

Læs mere

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino Dag 65 Motorhome d. 5/10-2016, Tofino Stillehavskysten.. Da huset var pakket sammen, gik vi en tur til stranden, som lå nedenfor campingpladsen. Side 1 Naturens sjove og flotte kunstværker! Side 2 Side

Læs mere

Kære Sail Extreme deltager

Kære Sail Extreme deltager Kære Sail Extreme deltager Endelig er resultatet af de mange måneders forberedelser ved at være på plads, og nu mangler vi bare en masse glade og spændte sejlere og deres familier. Vi glæder os i Kerteminde

Læs mere

Sommer Juni, Juli, August

Sommer Juni, Juli, August Sommer 2018 - Juni, Juli, August Tur ud til Bondemand Jens - Grønne Spirer Så er vi taget på en tur ud til Bondemand Jens, denne gang er vi alle sammen gået der ud i det dejlige sommervejr, glade børn

Læs mere

Historien om da mit liv blev vendt på hovedet, efter en meningitis, som gjorde mig akut døvblivende.

Historien om da mit liv blev vendt på hovedet, efter en meningitis, som gjorde mig akut døvblivende. Historien om da mit liv blev vendt på hovedet, efter en meningitis, som gjorde mig akut døvblivende. Lige lidt om mit liv før d 6.10-08, jeg bor sammen med min mand, har to dejlige drenge en på 20 og en

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS KÆRE DU, SOM ER FORÆLDER, BEDSTEFORÆLDER, MOSTER, FASTER, VENINDE, ONKEL ETC. Denne historie er skrevet ud fra en sand samtale, som jeg har haft med min egen søn

Læs mere

En anden familie og ferie

En anden familie og ferie Mit navn er Timon Mader. Jeg er 14 år gammel og blev født den 11.01.2002 i Flensborg, hvor vi boede indtil jeg var 2 år gammel. Med 2 år flyttede jeg til Danmark, hvor jeg så gik i tysk børnehave. Vi boede

Læs mere

FORKLAR SMERTER TIL BØRN OG SOON TO BE TEENS CA. 11 -

FORKLAR SMERTER TIL BØRN OG SOON TO BE TEENS CA. 11 - FORKLAR SMERTER TIL BØRN OG SOON TO BE TEENS CA. 11 - KÆRE DU, SOM ER FORÆLDER, BEDSTEFORÆLDER, MOSTER, FASTER, VENINDE, ONKEL ETC. Denne fortælling er skrevet ud fra en sand samtale, som jeg har haft

Læs mere

VM på fjorden. Må de største helte vinde!

VM på fjorden. Må de største helte vinde! OK-joller & Wayfarer, HSS 2016 VM på fjorden. Må de største helte vinde! (Version: 2016-HSS02) Bemærk: Vi sejler kapsejlads om mandagen, og træner om onsdagen... Tid og sted Første kapsejlads sejlads bliver

Læs mere

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser.

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser. 1 Professoren og Kattemor's Skattekort! 2016 af Kim Christensen FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER Skrevet ud fra virkelige hændelser. Særlig tak til: Janet. Elsebeth. Til minde om Kattemor.

Læs mere

23 år og diagnosen fibromyalgi

23 år og diagnosen fibromyalgi 23 år og diagnosen fibromyalgi Et ungt menneske, der får stillet diagnosen fibromyalgi, har nogle helt specielle problemstillinger. fibromyalg.dk har interviewet Helle Ovesen om det at være ung med diagnosen

Læs mere

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt Kinsman Cup 2014 Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB) og Carshalton Junior Badminton Club, fra Sutton, England mødtes for 31. gang til den årlige Påsketurnering Kinsman Cup. I år gik turen til Sutton, hvor

Læs mere

Mølleavisen. Januar Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag.

Mølleavisen. Januar Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag. Mølleavisen Januar 2016 Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag. Vi er alle vendt tilbage efter en dejlig lang juleferie hjemme. Og vi har fået en snak om hvordan det er gået, har I fået

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere