DOM. afsagt den 27. november 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DOM. afsagt den 27. november 2007"

Transkript

1 Retten i Roskilde DOM afsagt den 27. november 2007 S SI Anklagemyndigheden mod S) Telemobilia ApS 114 og 6) Anklageskrift er modtaget den 7. maj 2007 fra Statsadvokaten for særlig økonomisk Kriminalitet. Anklageskriftet er berigtiget under sagen, idet tiltalte 1) - 4) udgår. De tiltalte : 5. Telemobilia ApS ies ''3 en??" B TUdt., S??92Rl'rr. er tiltalt for overtrædelse af : Tiltalte S) Telemobilia ApS 1. konkurrenceloyens 23. stk.' l. nr. 1. jf. stk.,3.jf. 6. stk. 1. jf. stk. 3 ved i perioden fra 21. juli 2005 til 11. oktober 2005 som forhandlere afmo- ' biltelefoner at have indgået kurrencebegrænsende aftaler med Aircom Erhverv AJS (tidligere ApS) og Jockerprice ApS, hvis sager er endeligt afsluttede, om fragt- og salgspriser på mobiltelefoner eller deltaget i en samordnet praksis herom, idet der mellem disse selskaber skete en forudgående koordinering af hvilke fragt- og salgspriser på mobiltelefoner som de ville gøre brug af i forbindelse med deres salg af mobiltelefoner på web-portalen hvilket på en konkurrencestridig måde indskrænkede priskonkurrencen mellem dem. 2. Tiltalte 6) _ _ overtrædelse af konkurrencelovens 23. stk. 1. nr. l. j f. 6., stk. l. j f. stk. 3.

2 Side 2/12 ved i den i forhold 1 angivne periode som direktør for tiltalte 5 i forening med L og, hvis sager er endeligt afgjorte at have ladet selskaberne Aircom AJS, Jokerprice ApS og tiltalte 5 indgå de i forhold l angivne konkurrencebegrænsende aftaler eller samordnede praksis om priser på fragt og mobiltelefoner. Anklagemyndigheden bar nedlagt pastand om bødestraf. Tiltalte 5), der nu benævnes K. Mobile ApS, har ikke været r:epræsenteret under sagen. Det er oplyst, at selskabet er under tvangsopløsning. Likvidator har oplyst, at selskabet er uden midler. Tiltalte 6) har nægtet sig skyldig. " Der er under sagen dokumenteret mailkorrespondance mellem tiltalte 7. ~gvidneme_og 1 e afmail af21. juli 2005 kl fra... ~ l tiltalte fragt": "Hejsa' jeg kan se Aircom nu har sat priserne på Debitel6 kr. ned for at matche totalprisen i forhold' til dig på mobiltjek. Var det ikke bedre at vi havde den sanune fragt alle? og kørte de samme priser, det iar vi mere ud af alle sanunen. Riber det er ok. God dag til dig, jeg er væk resten af dagen. " Mail af samme dato kl fra til : Emne fragt": "hejsa'" S jeg "har sendt dennemai! ti Telemobilia igen og sagt, han vil rette fragten op, men jeg kan se at i nu har rettet prisen ned på debitel, det var jo bedre hvis I kunne holde den samme fragt, så jeg håber det lykkes. Er det bevidst at i går en krone under på nogl.e af sonofontilbuddene, skal vi ikke prøve at følge hinandens priser så vi tre er biligst sanunen i forhold til Telekæden. H&ber det er ok at spille åbent ud." Mail af 21. juli 2005 kj. 10:43 fra,a_, ~l _.: "Emne: fragt" "Hej? 1 Tak for din mail. Jo, vi er helt enige om at holder priserne, men jeg synes nu lhar haft rigeligt tid til at tilrette - denor har vi valgt at gå ned! " Mail af samme dato kl. 10:59 fra fragt" tilt' "Emne:

3 Side 3/12 "Enig, enig jeg synes også han er rigtigt lang tid om at ændre priserne, jeg synes bar det er bedst hvi v1 pr!jver at holde samarbejdet som vi har flet igang. Måske vi skulle mødes alle tre en dag, for at hilse på hinanden." Mail af 31. juli 2005 kl fra til ".Emne: E730." "Hejsa.S så er jeg hjemme fra en kort med dejlig ferie! Jeg kan se du bar skrevet lid, jeg synes vi skal rykke debitel for nyt vedrørende bonus og så skal vi finde ud af om Telia kan forlange vi ikke må sælge det... Mbt til e730 så må jeg indrømme at jeg er enig med b. -m at vi bør kunen tiene noget mere på denne model nu da den ikke engang er kommet endnu, er det så ikke skørt at sælge den tilo i avance, hvad siger du skal vi ikke holde den p! 1&49 alle tre Lsa og skrive lidt ' mere og holde øje med Telekæden og Telia og Debite~ skulle 3 ind nu efter min mening. har du set at debitelshop også er kommet på mobilpriser? Hejsa l' Mail af l. august 2005 kl. 9:20 fra til "Emne: E730." D "Hej? Velkommen hjem fra ferie, jeg er enig med dig. Jeg retter priserne til i dag så vi kører de samme priser. Hvornår fjerner du dine Telia priser fra hjemmesiden. Vi snakkes ved". til"._._ Mail af 2. august 2005 kl :fra ""Emne: E730." "Hejs Hvordan går det med priserne, har du haft tid til at kigge på det? det er jo næsten alle sonofon tilbud og en del debitel tilbud hvor du kører meget skarpe priser. Hvordan..." fra_._ Mail af samme dato kl til... "Emne: E730" "Hej-' Det er helt i orden..... Jeg beklager jeg ikke har gjort noget endnu, men jeg gør det lige over middag, jeg har været helt alene i dag. Jeg er ved at fjerne alle mine Telia priser.så du skulle også komme væk. Det går stille... " Mail af3. august 2005 kl. 14:11 fra_ til "Emne: E730." "Hejsa"

4 Side4f12 fik du min mail vedrørende debitel? håber du snart vil gøre noget ved de priser. n Mai1 af3. august 2005 kl. 17:13 fra "Emne: E730" "Hej Mathias så skulle priserne gerne være rettet. It...,g l Mail af28. september 2005 kl fra,. tilis "Hej I 1IEmne: Telekæden.".g_ Det er fint nok at du skriver at vi skal matche Telekædens priser, men når jeg nu går og kigge på priserne, så set det ud som om for mig at det er mig i kører en priskrig imod og det er fint nok - for jeg mener.jo det er fri konkurrence, men forstå ikke rigtigt hvorfor i bliver ved med at gå 2 kr under for nu går jeg l kr under jeg på alle varer og vi er så godt i gang med' at konkurrerer mod hinanden og give en masse ekstra arbejde." Mail af samme dato kl. 10:34 fra I "Emne: Telekæden" _---.og "Hejsa.. vi har misforstået hinanden, jeg troede at vi altid skulle gå under Telekæden med en krone, Jeg talte mede' S gir, hvor vi så aftalte at vi blot skulle matche Telekædens priser, så ville telekæden måske også holde op med at sa::tte priserne ned med krone. Hvis du retter dine priser ned til vores nu, ser ringen sluttet og vi ligger alle på de samme priser, og vi kan bremse det eyige arbejde med at sa::tte priserne en krone ned. Vi tror alle tre at de andre vil gå under, og sådan kan det jeg se ud når vi opdaterer på forskellige tidspunkter - men det er ikke tilfældet fra nogens side. Jeg håber meget du vil rette priserne så vi tre kører de samme fra nu af. Det ser ud til, at telekæden kun relter til en gang om ugen, så der skal vi så holde øje med dem, Så vi sammen altid ligger under telekæden. Altså: vi retter ned til hinandens priser og ikke under. I tilfælde hvor Telekæden er gået under vores fælles priser, kan vi gå under Telekæden og dermed under de andre indtil de også får rettet til. på den måde, sikrer vi at Sonofon salget falder i Teleringen og vores butikker. Håber i er enige" ' Mail af samme dato kl. 11: 12 fra til og "Emne: TelekædenOl r '. Lige- "Hejsa, nu har jeg rettet det vigtigste til, så vi ligger på samme pris som dig nu ligger vi jo et stykke under telekæden- der er vidst ingen grund til at vi går længere ned. " Mail af samme dato kl. 14:52 fra... S.til ~: "Errme: Telekæden" og." "Hej medjer, Et forslag? Havde tænkt at banke prisen ned me.d 20 dk, for at differancere os fra Debitel danmark, hvad siger I?

5 SideS/U For at få lidt gang i salget, hvis det er muligt - men det et da et f9isøg vær? De følger nok ikke med." Mail af samme dato kl 14:46 fra,tilll og_ "Emne: Telekæden." "Hej Pet~r Jeg synes det lyder som.cn super ide... vi er med" Mail af 2. oktober 2005 kl. 13:31 fra til_ _ o~ "Emne: K750i" '''Hejsa kan se i er gået i 799 på denne, hvorfor så lavt? fortsat god weekend" Mail af samme dato kl. 18: 15 fra til" _ "Emne: k750i" "Hej...'eg har bare fulgt Aircom. mvh I $" Mail af samme dato kl. 18:42 fr til "Emne: k750i" "jeg har lagt mig på 999, som stadig er billigere end telekccden" Mail af samme dato kl. 20:15 fra n "Emne: k750i" S til.og. "hej igen, der er bare ærgeligt at den slæl ødelægges fra starten, 999 er jo i forvejen en lænon pris. Hejsa 7 a" Mail af 4. oktober 2005 kl 09:29 fra :,1E ttii~ og t :"Emne: k750i" "Hejsa. Aircom og os lægger os begge på 899, følger du med inden telekæden opdaterer? Der er under sagen afgivet vidneforklaringer af tiltalteti... afvlonerne.. " - ogm.._ Tiltalte har forklaret. at hap. var direktør i det medtiltalte selskab Telemobilia. Der var tale om et intemetselskab, som solgte mobiltelefoner via internettet, og der var ingen forretning tilknyttet.

6 Side 6/12 Han startede som selvstændig i 1999 og har benyttet websiden fra 2002 og til i år. Han husker i dag ikke, hvad han betalte for det. Han var medlem af telekæden Teleringen. Det er en sanunenslutning af butikker. Det har den fordel, at man opnår tilskudsordning og har en bonusordning med telefonselskaberne. Teleringen har ingen indflydelse på den enkelte forhandlers priser. Samarbejdet med Jockerprice og Aircom opstod inden-for den samme kæde. Han kendte fra tidligere, idet han var forhandler og konsulent hos Sonofon. Han kendte ikke' 2 fra tidligere. Tiltalte solgte telefoner med abonnement fra Sonofon og Telia TDC og Debitel. Foreholdt politirapport, sagens bilag mai} af2i. juli 2005, forklarer tiltalte om indholdet, at der er tale om, at de var en del af ert kæde, og det er udtryk for at finde.frem til samme priser. Foreholdt samme bilag, mai} af 21. juli 2005 kl , forklarer tiltalte, at han ikke kan huske den pågældende mail. ' Afhørt af forsvareren forklarer tiltalte, at man beregner sig godtgørelse for den,fragt, som man betaler overfor Postdanmark. Den bliver faktureret til kunden. I den periode som sagen omhandler, blev der i alle tilfælde faktureret fragt til kunden. Kunden kunne se på websiden, hvad fragten udgjorde. På websiden: "mobilpriser.dk" stod der O kr., fordi tiltalte i en p~riode i marts måned havde kørt et tilbud, hvorefter han ikke tog fragt. Han bad "mobilpriser.dk" om at få det lavet om, og han lagde fragten på telefonens pris. Tiltalte kunne på websiden godt æn~re på telefonens pris, men han kunne ikke ændre på fragten. pet krævede, at han fik: fat i en ansat hos "Mobilpriser". Tiltalte blev medlem afteleringen den 1. juli På ny afhørt af anklageren og foreholdt, sagens bilag en mail af 31. juli 2005 kj , forklarer tiltalte, at han ikke husker mailen. Foreholdt samme bilag, mail af 1. august 2005 kl. 9.20, forklarer tiltalte, at. han ikke husker mailen. Han tilføjer, at det kunne være, at tiltalte har haft priser, som var for høje. Foreholdt mail af 2. august 2005 kl og kj forklarer tiltalte, at han ikke betragter det som værende en aftale. Han mener, at samarbejdet skulle gå ud på at få de rigtige priser frem. Foreholdt sagens bilag mail af 28. september 2005, kl , forklarer tiltalte, at han sæ~ede sine priser for at konkurrere og maii fra kl , at det var en opfordring til at være billigere end Telekæden, men det er rigtigt, at man opfordrede til samme priser. Foreholdt maii fra kj , kj og kl forklarer tiltalte, at han fulgte opfordringen, og det var for, at de skulle være de billigste. På ny afhørt af forsvareren forklarer tiltalte, at avancen på en telefon ligger mellem 50 - og 200 kr. Via kædesamarbejdet udbetales bonus fra teleopera-

7 Side 7112 tøren alt efter, hvor mange telefoner som den enkelte sælger. pet er et incitament til at sælge mange telefoner. På det pågældende tidspunkt lå der 56 forhandlere på "mobilpriser.dk." Foreholdt mai! kl forklarer tiltalte, at samarbejdet mellem Teleringen. og Telia var stoppet, og derfor solgte de ikke Telia telefoner. Foreholdt bilag mail fra kj forklarer tiltalte, at det er rigtigt, at han ikke har set mailen. På ny afhørt af anklageren og foreholdt sagens bilag mail fra kl og kj: 18'.15 forklarer tiltalte, at han ikke har aftalt pris med Aircom. Han brugte altid noget tid på at se efter de andre konkurrenters priser. Han husker ikke, om han har set svaret i mai! fra kl , og mailen kl husker han ikke. Han husker ejheiler mail af 4. oktober kl ,. og han husker heller ikke, om han eventuelt skulle have fulgt opfordringen. På ny afhørt af forsvareren forklarer tiltalte, at der er nævnt 2 telefoner, K750i og E730. Han bar ikke solgt mange af disse telefoner i perioden. Han har solgt p telefoner af mærket E730. Han husker ikke, hvor mange har solgt af K750i. lalt i perioden har han solgt 120. Tiltalte tilføjer vedrørende diktatet til mail af 21. juli 2007 kj , bilag , at der v~ tale om et oplæg. Og vedrørende diktatet til mail bilag kl , er det rigtigt; at han ikke har set denne mail. Men han har heller ikke set de to forudgående malis, som heller ikke er stilet til ham.... har som vidne forklaret, at han er direktør for Teleringen og har været det siden Han kender selskaberne Aircom, Jockerprice og Telernoblia, der var forhandlere under Teleringen. Aircom og Jockerprice har været forhandlere geilllern hele perioden. For at ~ adgang til at sælge Sonofon, Telia og TDe abonnementer, skal man købe via et kædekontor, og så kan den enkelte forhandler tilknytte sig kæden. Teleringen har ikke noget med prisfastsætteisen at gøre. Det er forhandlerne selv, der fastsætter prisen. Man må kun oprette abonnementer med de operat~rer, som kædekontoret omfatter. Adspurgt af forsvareren bekræfter vidnet, at Telmobilia indgik: kontrakt med Teleringen den 1. juli Det er en fordel at have flest mulige forhandlere tilknyttet et kædekontor, idet det giver en højere bonus. Bonussen varierer fra 50 kr. til 250 kr. pr. solgt enhed. hat som vidne forklaret, at han er chefredaktør for mobilpriser.dk. Det er et anpartsselskab, som er ejet af Mobil Media Scandinavium ApS. Forhandlerne kan tilmelde sig mobilpriser.dk via websiden. Vidnet kender Aircom, Jockerprice og Telemobilia. Det er en fordel for forhandlerne, idet d~ fæ' kontakt med en mas,se slutbrugere. Det er at sammenligne med en slags tilbudsavis, og man skal betale for at være medlem. Vid-. net husker ikke prisen, der var på det sagen omhandlede tidspunkt. En for-

8 Side 8/12 handler kan godt blive udelukket, hvis han forbryder. sig mod mobilpriser.dk:'s regelsæt. Selskabet har ikke noget at gøre med den enkelte forhandlers priser. Forhandlerne kan selv sætte priser ind via "Login" på "mobilpriser.dk". Prisen, som forhandleren oplyser på siden, skal være den samm~, som fremgår.af forhandlerens egen hjemmeside. Ellers vil det være vildledende for kunden. Man kan opleve, at en kunde henvender sig og oplyser, at der er forskellige priser. Man vil så rette henvendelse til forhandleren for at f3 forhandleren til at rette prisen ind. Hvis man ikke :får fat på forhandleren, så kan 'man godt finde på at gribe ind og rette prisen. Hvis det sker igen, så lukker man forhandleren ned indtil, at man flr kontakt med den pågældende. "mobilpriser.dk" kan ikke se" hvad forhandlerens omsætning er. Adspurgt af forsvareren og foreholdt sagen bilag , pkt. 9, bekræfter vidnet, at det er rigtigt, at forhandleren ikke selv kan opdatere for eksempel fragtpriser. Det er. "mobilpriser.dk:", som gør den slags.. har som vidne forklaret, at han, E I )g~ed deres selskaber var i samme kæde - "Teleringen'" og det er derfra han kender _ ~Jg Korrespondancen gik ud at finde ud af at koordinere priserne - de tre imellem. Vidnet vidste som udgangspunkt ikke, at det var ulovligt, da der var tale om et kædesamarbejde. De fik en prisliste fra hovedkontoret med priser over de enkelte ting. Efterhånden tænkte vidnet over det, og han var ikke så glad for det og trak: sig væk. Foreholdt sagens bilag maijs af 21. juli 2005 kj og kl..l.q.32, forklarer vidnet, at det givetvis var et forsøg på at f3 fælles ftagtpriser. Dækningsbidraget var ikke stort, og hvis man hele tiden underbyder hinanden, så nås på et tidspunkt "smertegræns~n". Udgifter til forsendelse og porto passer meget godt med 50 kr. Foreholdt mail kj forklarer vidnet, at hvis man ikke er billigst, så sælger man heller ikke noget. Vidnet ved ikke, om.der var problemer med at pg il at følge med. Foreholdt mail kl forklarer vidnet, at de tre ikke mødtes. Adspurgt af forsvareren forklarer vidnet, at han mener, at det skete ud fra at få aftalt ens priser. Det er rigtigt, at det er tiltalte eget problem, hvis han havde en højere pris. For~holdt sagens bilag W(deJ]!t forklarer vidnet, at det er rigtigt, at han har sagt sådan til politiet. Han ved ikke, om han siger noget andet i dag. Vidnet har ikke været en det af dialogen mellem og tiltalte Vidnet havde ikke nogen større kaplakt til ti1talt~. På ny adspurgt af anklageren og foreholdt sagens bila.g rnails af kl og kl. l Gi 11, forklarer vidnet, at han husker de to mails. Der var tale om en krig om at være en krone billigst. Med. ordet "priskrig" menes, at vidnet måske.har rettet prisen ned. Hvis man ser objektivt på det, så er der tale om en koordinering, men han mente dengang, at det var iorden.

9 Side 9/12 Adspurgt af forsvareren og foreholdt sagens bilag , øverst, forklarer vidnet, at han bekræfter at have sagt sådan til politiet. Han havde dengang ikke nogen opfattelse af, at det var ulovligt, da han var medlem af Teleringen.. På. ny adspurgt af anklageren og foreholdt sagens bilag en mail afkl , forklarer vidnet, at han husker mailen. Det er en priskoordinering. Det er en fordel at have ens priser, fordi man ikke skal bruge tid på hele tiden at sætte prisen ned med en krone. Det øger ikke omsætningen. På ny adspurgt af forsvareren og foreholdt sagens bilag afusit, forklarer vidnet, at han er enig i, at han har forklaret sådan til politiet. På ny adspurgt af forsvareren og foreholdte sagens bila mail af kl forklarer vidnet, at salget var gået i stå. Foreholdt sagens bilag mail af2. oktober 2005 kl , forklarer vidnet, at det lyser ud af mailen, at den ikke har noget med ham at gøre. Vidnet følte, at han var mindre med i det, og det gjaldt også tiltalte I Det er indlysende, at den mest aktive var Mathias. har som vidne forklaret; at han sammen med de andre selskaber i sagen havde.et kædesarnarbejde med Teleringen, og det var derfra han kendte? R og Han havde dog truffet tiltalte~, da vidnet var Sonofonkonsulent. Foreholdt sagens bilag en mai! fra 21. juli 2005 kj , forklarer vidnet, at mailen gik ud på, at de som fælles interesse skulle stå stærkt over for deres konkurrenter. Deres fælles salg' var godt for hinanden. Det var vanskeligt at føre ud i livet, og priserne skiftede fra time til time. Vidnet var ikke dengang klar over, at der var noget ulovligt i det, da der var tale om et' kædesamarbejde. En pris på en mobiltelefon er sammensat af mange ting. Når man handler på. nettet, er fragtprisen også en del af den samlede pris, og det var for at f1 en fælles samlet pris, at han sendte mailen. En fælles fragtpris ville i øvrigt også medføre en samlet fællespris. Det er rigtigt, at han har forklaret, at han var enig i, at det var en form for prissamarbejde. Foreholdt mail fra kl kan vidnet godt husk~ den mai!. Foreholdt mails kl og kl forklarer vidnet, at det var vanskeligt for dem alle at have et såmarbejde. Det var svært at lave planer, der holdt ret længe. Tiltalte'" l 7.'ar nok lidt længere om at rette priserne end de andre to. Foreholdt mail af 1. august 2005 kl om en mobiltelefon p730, forklarer vidnet, at det drejer sig om, at Teleringen havde afbrudt samarbejdet med Telia, som havde forbudt salg via nettet Så det det handler om, er et pmlud oin, at Te1ias produkter skulle fjernes. Foreholdt mai! af 2. august 2005 kl , forklarer vidnet, at tilskud fra Teleoperatøren er bestemmende for, hvor meget forhandleren kan ljene. Vidnet spurgte i mailen indtil. hvordan man kunne sælge til så lave priser. Foreholdt mail fra kj forklarer vidnet. at han ikke ved, hvad der menes med:' "du skulle også komme væk". Fo- e

10 Side 10/12 reholdt mail af 3. august 2005' kl. 14. U forklarer vidnet, at det handler om at ville køre fælles kurs. Vidnet,forklarer, at man kan se af korrespondancen, at det er vidnet, der skriver meget. Sådan er han som person. Han er en igangsætter. Det handler om at have en kæde i kæden, men dengang opfattede vidnet det ikke som noget forkert, men det var generelt svært at lave et samarb,ejde, og de var nok lige meget med. Vidnet nævner, at de var til møde på hovedkontoret.. Adspurgt af forsvareren forklarer vidnet om mødet på hovedkontoret, at det blev afholdt i 2005, måske om sommeren. Kæden havde aftale med Sonofon, Telia og IDe, og var en aftale om, hvor meget der skulle sælges indenfor kæden, hvilket afgjorde indljeningen for forhandlerne. Det blev konstateret, at man var bagud med salget i forhold til det budgetterede, og de talte om, hvordan de kunne nå budgettet. Internet butikkerne solgte rigtig meget, og det var derfor mødet blev afholdt. Vidnet deltog sammen med tiltalte og og der var en forhandler mere med. Fra Teleringen'deltog salgschefen. Personlige forhold: De tiltalte er ikke tidligere straffede. Rcrttens bemærkninger: Vedr. Retten må lægge til grund, at tiltaltes virksomhed og selskaberne Aircom EJ;' hverv pg Jokerprice var helt selvstæn~ige vir~somheder, der havde det til fælles, at de havde kontrakt med "Teleringen", og at de udelukkende drev internethandel. Retten finder derfor, at der har været tale onj selvstændige konkuqerende virksomheder. For så vidt angh angår spørgsmålet om, hvorvidt tiltalte m4 og har indgået aftalet:' om eller foretaget samordning afpriser. finder retten anledning til at fremhæve følgende m3;.ils: Mail af 21. juli 2005 kl , L august 2005 kl. 9.20, 3. august 2005 kl og 17.13, 28. september 2005 kl , kl samt 2. oktober 2005 kl Retten finder, at de omhandlede mails efter deres indhold kun kan forståes på den måde, at der mellem de tre personer fandt en samordning af priserne sted, hvilket også støttes af. o'~ forklaringer. Retten finder endvidere, at var bevidst om dette, idet ban f.eks. i mail af28. september 2005 kj gav udtryk for "for jeg mener jo det er fri konkurrence, men forstår ikke rigtigt hvorfor i bliver ved', med at gå 2 kr. under for nu går jeg 1 kr under på alle varer og vi er så godt i gang med at konkurrerer mod hinanden og give en masse ekstra arbejde", og _ har forklaret, at det netop var ideen med samordningen at spare administration. Retten finder endeligt, at det må have stået tiltalte klart, at dette havde den følge, at konkurrencen mellem de tre virksomheder blev væ-

11 Side sentlig begrænset. Retten finder det herefter ubetænkeligt at anse tiltalte skyldig efter anklageskriftet. For så vidt angår udmålingen af den tiltalte forskyldte straf, lægger retten vægt på 7 l forklaring om, at tiltalte ikke var den mest aktive, hvilket støttes af vidnet forklaring, samt af mail af 21. juli 2005 kl fra'-'till I log mail fra JtIn... sen til Icl , hvorefter tiltalte skulle være "rigtig lang tid om at ændre priserne." Straffen fastsættes herefter efter konkurrencelovens 23, stk. 1, nr. ~,jf. 6, stk. 1 til en bøde påoio.ooo kr. Forvandlingsstraffen er fængsel i 10 dage. Retten finder ikke grundlag for at citere 6, stk. 3. Vedr. Telemobilia ApS: Retten finder efter det ovenfor anførte tillige denne tiltalte skyldig efter anklageskriftet. o Straffen fastsættes til en bøde på kr., jf. 23, stk. 1, nr. 1, jf. stk. 3, jf. 6, stk. 1. Retten bemærker, at der ikke foreligger nogen oplysninger oin selskabets omsætning i det seneste år, og retten har ved sagens afgørels~ taget udgangspunkt i den bøde, som blev vedtaget af selskabet Jokerprice ApS: Thi kendes for ret: Tiltalte 5) Telemobilia ApS skal betaleoen bøde på kr. Tiltalte 6) skal betale en bøde på kr. Forvandlingsstraffen er fængsel i 10 dage. De tiltalte 5) og 6) skal betale sagens omkostninger, dog at salæret til den o for tiltalte 6) beskikkede forsvarer afholdes endelig af tiltalte 6). Tove Horsager Iml

12 Side 12/12 Udskriftens rigtighed bekræftes. Retten i "Roskilde, den 27 ~ november 2007 P.~~ ~t-larsen overassistent

..._._er. Københavns Byret. og~ Udskrift af dombogen DOM. afsagt den 26. november 2010 i sag SS 4-5655/2010

..._._er. Københavns Byret. og~ Udskrift af dombogen DOM. afsagt den 26. november 2010 i sag SS 4-5655/2010 Københavns Byret Adv. SØK-912S0-00009-08 Udskrift af dombogen DOM afsagt den 26. november 2010 i sag SS 4-5655/2010 Anklagemyndigheden mod Lise Aagaard Copenhagen NS, CVR nr. 28717024 Toldbodgade 13, 1253

Læs mere

Anklageskrift fra Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet er modtaget den 30. november 2010.

Anklageskrift fra Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet er modtaget den 30. november 2010. Retten i Kolding DOM afsagt den 6. september 2011 Rettens nr. 1-4944/2010 Politiets nr. S0K-91250-00097-09 Pulldagemyndigheden mod Dansk Kartoffelproducentforening cvr-nmnmer 58944416 og Anklageskrift

Læs mere

Tiltaltes valgte forsvarere har under sagen afgivet følgende proceserklæring:

Tiltaltes valgte forsvarere har under sagen afgivet følgende proceserklæring: Retten i Århus DOM afsagt den 10. februar 2006 af Retten i Århus, 8. afdeling, i sag SS 8.1420/2005 Anklagemyndigheden mod Arla Foods Amba CVR-nr. 2531 3763 ved viceadministrerende direktør Povl Krogsgaard

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - CRI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 7. marts 2013 V-105-11 Experian A/S (Advokat Thomas Munk Rasmussen) mod Debitor Registret A/S (Advokat Kresten M. Valdal) Indledning Sagen handler

Læs mere

Fremlæggelse af sag 23. afd. nr. B-2308-14 19, juni 2015

Fremlæggelse af sag 23. afd. nr. B-2308-14 19, juni 2015 Fremlæggelse af sag 23. afd. nr. B-2308-14 19, juni 2015 Formålet med denne retssag er, at jeg bliver frifundet for at have fremsat injurerende ting om Henrik Mølgaard uden at bevise, at de rigtige. Men

Læs mere

a s UJ Cl DOM afsagt den 4. oktober 2007 Udskrift af dombogen ... Retten 'j Horsens vi... .. 3M.. U SS 78512007 Anldagemyndigheden mod

a s UJ Cl DOM afsagt den 4. oktober 2007 Udskrift af dombogen ... Retten 'j Horsens vi... .. 3M.. U SS 78512007 Anldagemyndigheden mod "... Retten 'j Horsens -i. r '. : --. Udskrift af dombogen, I DOM afsagt den 4. oktober 2007 SS 78512007 Anldagemyndigheden mod 1. Danske Kroer & Hoteller vi... 2. Direktør a s 3. Bestyrelsesformand..

Læs mere

D O M. afsagt den 26. maj 2014

D O M. afsagt den 26. maj 2014 D O M afsagt den 26. maj 2014 Rettens nr. 18A-6340/2012 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) Tiltalte 2 (T2) Tiltalte 3 (T3) Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er

Læs mere

D O M. afsagt den 21. maj 2014. Rettens nr. 1A-1218/2014. Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2)

D O M. afsagt den 21. maj 2014. Rettens nr. 1A-1218/2014. Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2) D O M afsagt den 21. maj 2014 Rettens nr. 1A-1218/2014 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2) Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den

Læs mere

K e n d e l s e: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at A har været godkendt som statsautoriseret revisor fra den 28. februar 1986.

K e n d e l s e: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at A har været godkendt som statsautoriseret revisor fra den 28. februar 1986. Den 29. juni 2011 blev der i sag nr. 37/2009 Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet mod Statsautoriseret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 13. juli 2009 har Statsadvokaten

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Sagsforløbet fremgår i store træk af det vedhæftede materiale i filen. Jeg vil dog særligt fremhæve følgende punkter:

Sagsforløbet fremgår i store træk af det vedhæftede materiale i filen. Jeg vil dog særligt fremhæve følgende punkter: Fastnet - Udebleven tekniker (behandlet den 3.11. & 1.12.04) Opkrævning af startgebyr for tekniker på kr. 375,00 i forbindelse med fejlretning, samt dårlig kundeservice. Vedr. nedenstående Sagsforløbet

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 19. juni 2013 blev der i sag 186-2012 Dansk Ejendomsmæglerforening mod DK BOLIGSALG ApS Damhustorvet 5 2610 Rødovre afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail modtaget den 2. juli 2012 har Dansk Ejendomsmæglerforening

Læs mere

BILAG: 1. Spørgeguide til interviews. Uddannelsessted: Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Tilhørsforhold: Medlemskab hos Fitness World.

BILAG: 1. Spørgeguide til interviews. Uddannelsessted: Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Tilhørsforhold: Medlemskab hos Fitness World. BILAG: 1 Spørgeguide til interviews Uddannelsessted: Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Tilhørsforhold: Medlemskab hos Fitness World. Fitnessaktivitet: Styrketræning og konditionstræning. Indledende

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0244 UL/bib. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald A/S Sundbyvester Plads 2 2300 København S

Klager. J.nr. 2010-0244 UL/bib. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald A/S Sundbyvester Plads 2 2300 København S 1 København, den 30. juni 2011 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmægler Niels Hald A/S Sundbyvester Plads 2 2300 København S Nævnet har modtaget klagen den 11. oktober 2010. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. oktober 2010 Sag 345/2007 (2. afdeling) Galerie Birch ved Anette Birch (advokat Poul Hvilsted) mod Jørgen Smidt (advokat Jan Erik Kornerup Jensen) I tidligere instans

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg

REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg Formand: Hallo så er vi ved de tider, hvor vi skal til at i gang med vores generalforsamling. Tiden er overskredet.

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Grundmodul Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Grundmodul Rollespil it support Instruktioner til mødeleder KonfliktHåndtering Rollespil Grundmodul Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM -CRI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 22. marts 2013 V-43-11 Træ Design A/S (Advokat Claus Barrett Christiansen) mod 1) Trævarefabrikkernes Udsalg v/ Hans-Christian Christensen (Advokat

Læs mere

DOM. Træ Design A/S. (Advokat Claus Barrett Christiansen) mod. 1) Trævarefabrikkernes Udsalg v/ Hans-Christian Christensen

DOM. Træ Design A/S. (Advokat Claus Barrett Christiansen) mod. 1) Trævarefabrikkernes Udsalg v/ Hans-Christian Christensen DOM Afsagt den 22. marts 2013 V-43-11 Træ Design A/S (Advokat Claus Barrett Christiansen) mod 1) Trævarefabrikkernes Udsalg v/ Hans-Christian Christensen (Advokat Jens J. Kold Antonsen) 2) Hans-Christian

Læs mere

Jeg ser frem til at se jeres optagelser, ligesom jeg gerne kommentere disse. Jeg behøver ingen forberedelsestid, efter at have set optagelserne.

Jeg ser frem til at se jeres optagelser, ligesom jeg gerne kommentere disse. Jeg behøver ingen forberedelsestid, efter at have set optagelserne. Fra: Nils Giversen [mailto:nils.giversen@monday.dk] Sendt: 1. marts 2012 14:54 Til: me@zales.dk Emne: optagelser Kære Morten Egelund Tak for interviewet i morges. Vi aftalte at vise dig de optagelser,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 2. maj 2013

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 2. maj 2013 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 2. maj 2013 Sag 160/2011 (2. afdeling) A og B ApS mod C A/S, D ApS, E A/S og F (alle ved advokat Jan Børjesson) I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets 18.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 24. november 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 24. november 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 24. november 2010 Sag 237/2008 (1. afdeling) A og Malernes Fagforening Storkøbenhavn (advokat Peter Breum) mod B (advokat Jan Radil) I tidligere instans er afsagt dom

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 6. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 6. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 6. oktober 2010 Sag 527/2007 (1. afdeling) Morten Gøttler (advokat Johan Løje) mod Effect Furniture International ApS (advokat Erik Turley) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

UDSKRIFT. Arbejdsrettens dom af 12.februar 2008. Sag nr. A2006.737:

UDSKRIFT. Arbejdsrettens dom af 12.februar 2008. Sag nr. A2006.737: UDSKRIFT af Arbejdsrettens dom af 12.februar 2008 Sag nr. A2006.737: Landsorganisationen i Danmark for Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund (advokat Jørgen Rønnow Bruun) mod Kjær Gruppen ApS Karetmagervej

Læs mere

DOM. afsagt den 14. maj 2014. Rettens nr. 9-359/2014. Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2)

DOM. afsagt den 14. maj 2014. Rettens nr. 9-359/2014. Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2) DOM afsagt den 14. maj 2014 Rettens nr. 9-359/2014 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2) Der har medvirket nævninger ved behandlingen af denne sag. T2 og T2 er tiltalt for begge tiltalte:

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Arbejdsrettens dom af 12. februar 2008

Arbejdsrettens dom af 12. februar 2008 Arbejdsrettens dom af 12. februar 2008 Sag nr. A2006.737: Landsorganisationen i Danmark for Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund (advokat Jørgen Rønnow Bruun) mod Kjær Gruppen ApS Karetmagervej 21 a 7000

Læs mere

Der er spørgsmål, om en ellers ikke momsregistreret bank i forbindelse med leasingaktiviteter har fradragsret for moms.

Der er spørgsmål, om en ellers ikke momsregistreret bank i forbindelse med leasingaktiviteter har fradragsret for moms. DOM Afsagt den 12. april 2012 i sag nr. BS 150-1724/2010: Sparbank A/S mod Lastas Truck Center ApS Sagens baggrund Sagen vedrører drejer sig om, hvorvidt en køber af leasede genstande vidste eller burde

Læs mere

REFERAT FRA EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING I H/F BRANDHØJ FREDAG DEN 8. JANUAR 2010 KL. 18.00

REFERAT FRA EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING I H/F BRANDHØJ FREDAG DEN 8. JANUAR 2010 KL. 18.00 1 REFERAT FRA EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING I H/F BRANDHØJ FREDAG DEN 8. JANUAR 2010 KL. 18.00 Formanden bød velkommen. 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog formanden for Kreds 2, Jens Krumholt,

Læs mere