Forberedelse. Gennemføring. Succes.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forberedelse. Gennemføring. Succes."

Transkript

1 Forberedelse. Gennemføring. Succes. Kelly Services Interviewguide til kandidater Hos Kelly Services er vi dedikerede til at udarbejde værktøjer og stille disse til rådighed således, at du kan optimere dine muligheder for at få succes på arbejdsmarkedet. Denne vejledning indeholder nyttige informationer, der kan hjælpe dig med at forberede dig på at gennemføre et konstruktivt interview. Dine kvalifikationer skal sikre, at du inviteres til samtale - men det er interviewet der skal give dig jobbet. Jo bedre du er forberedt, desto bedre kan du performe og dermed vil du få succes i din søgen efter det perfekte job, langt hurtigere. kellyservices.dk

2 Før du går ind af døren Første indtryk er nøglen. Tænk derfor nøje over, hvordan du er klædt. Sørg for, at du føler dig godt tilpas og, at du er klædt i forhold til den stilling du søger. Undgå ekstreme frisurer, overdreven brug af parfume og makeup, og undlad at være pyntet for meget med smykker.

3 Kend dit CV ind og ud Når du først har brugt en hel masse tid på at skrive et virkelig godt CV, så skal du også være helt sikker på, at du selv kender detaljerne i dit CV grundigt. Vær forberedt på at besvare følgende spørgsmål om indholdet af dit CV: Hvad var dine opgaver i hver af de stillinger, du har haft? Hvordan forklarer du eventuelle beskæftigelsesophold / huller i dit CV? Hvorfor valgte du netop den skole og uddannelse? Hvorfor valgte du at tage de job, der er anført på dit CV? Hvorfor forlod du de job, der er anført på dit CV? Hvad søger du i et nyt job i dag? Intervieweren vil spørge dig, hvordan du føler, at din viden og dine erfaringer vil passe ind i deres miljø og kultur, så vær forberedt på at fortælle dem hvordan. Giv konkrete eksempler. Tænk godt og forbered eksempler på situationer, hvor dit bidrag havde en stor betydning for resultatet. At sige, at du er god til at holde de offentlige præsentationer er én ting - men at vise og fortælle om en situation hvor du havde en fantastisk præsentation og ledte diskussionen, foran et fuldt auditorium - er en helt anden. Forbered dig på at skulle give yderligere oplysninger. Selv hvis dit CV er detaljeret skrevet med konkrete resultater og præstationer, bør du være parat til at uddybe yderligere. Brug interviewet til enten at supplere eller tilføje detaljer. Vær forberedt på at give konkrete tal og eksempler. Du skal vide hvad du vil. Dit CV skal give en indikation af, hvad du har opnået indtil videre, men vær også parat til at drøfte dine karriereplaner og mål - både på kort og lang sigt. Tip: Sid ikke med dit CV foran dig under interviewet - du skal vide hvad der står uden at være nødt til at kigge. Sørg dog for at have et par ekstra eksemplarer i en pæn mappe med dig, som også kan bruges til notater under interviewet.

4 Kend dine styrker og svagheder Kom til interviewet med en grundig forståelse af både dine styrker og svagheder. Vær forberedt på at tale fortroligt og positivt om begge dele. Spil på dine styrker. Efter at have sat dig ind i virksomheden og den stilling du har søgt, skal du sætte dig ind i de områder, som du mener, du har mest at bidrage til, og hvilke områder du tror, du er nødt til at lære mere om. Du må ikke ignorere dine mangler. Vend dem altid til noget positivt. Sørg for at gøre dine eventuelle svagheder til noget positivt ved at beskrive det som en mulighed for at forbedre dig og lære noget nyt. Du kan også tale om, hvordan du tidligere har overvundet svagheder. Det centrale er at være positiv, men realistisk, og aldrig præsentere svagheder som noget uovervindeligt. Her er et par eksempler på, hvordan svagheder kan vendes til noget positivt: Eksempel 1: «Jeg forstår, at du er på udkig efter nogen, der har kendskab til X. Selv om jeg ikke har erfaring med lige præcis det, har jeg beskæftiget mig meget med Y og Z og jeg lærer meget hurtigt. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan klare jobbet.» Eksempel 2: «Selv om min uddannelse er indenfor Business Administration, har jeg kun arbejdet med regnskab siden jeg blev færdig med at studere. Jeg tror, at denne arbejdserfaring har givet mig et bedre grundlag end noget kursus kunne have givet mig.» Tip: Det kan være en god idé at lave lidt research på nettet, før du møder til interview. Kig på virksomhedens hjemmeside for at finde ud af mere om dem: Hvad er deres vision og mission? Hvor stor er virksomheden? Hvor ligger kontoret?

5 Sørg for at gøre dit hjemmearbejde Jo mere du ved på forhånd om virksomheden, desto stærkere vil du stå som kandidat, og jo større er dine chancer for at skille dig ud fra mængden. Undersøg virksomheden, stillingen og branchen, og forbered nogle spørgsmål. Dermed kan du udvise et godt kendskab og interesse for virksomheden, og du viser intervieweren, at du respekterer hans / hendes tid. Se dig selv i stillingen. Det er vigtigt at du tænker fremad, og på hvordan din viden, din erfaring og dine interesser passer ind i virksomheden og den opslåede stilling. Udtryk din interesse i branchen, virksomheden og stillingen overfor interview eren. Jo mere specifik du kan være om, hvorfor du ønsker denne særlige stilling, jo bedre er det. Øv dig Som kandidat til en stilling, vil du normalt blive interviewet af op til fire personer i løbet af en almindelig interviewrunde. Interviewspørgsmålene vil normalt falde ind under én af fire kategorier. Vær forberedt på at tale om: Evne - Kan du udføre arbejdet? Vilje Ønsker du jobbet? Kommunikation og sociale færdigheder - Vil du være nem at samarbejde med? Evnen til at løse problemer - Hvor god er du til at håndtere udfordringer? For at få en fornemmelse af, hvad du siger, og hvordan du siger det, er det en god idé at øve svarene ved at sige dem højt. Dette vil hjælpe dig til at udstråle den nødvendige selvtillid. Tip: Hvis du har en pause mellem to samtaler - brug den med omtanke. Læg mærke til navnet på hver person du møder, hans / hendes titel, nogle af de spørgsmål du blev spurgt om i interviewet, de ting du har lært eller spørgsmål, der er opstået. Du kan bruge disse oplysninger.

6 Det er vigtigt at være forberedt på hvad som helst. Det kan være en fordel at vide, hvilke slags spørgsmål, du vil få. Følgende er eksempler på spørgsmål, du kan forvente at modtage i et interview. Arbejdsrelaterede spørgsmål Intervieweren vil stille dig et arbejdsrelateret spørgsmål om din tidligere erhvervserfaring, aktuelle position, ansvar og karrieremål. Her har du en mulighed for at blive lagt mærke til som aktuel kandidat med bemærkelsesværdige resultater. Fokusér altid på arbejdsrelaterede resultater og kvalifikationer. Eksempel: Fortæl mig om dig selv. Dette henviser til dine kvalifikationer, ikke dit privatliv. Start med uddannelse og diskutér din erfaring og dine kvalifikationer. Hvorfor skulle jeg ansætte dig i denne stilling? Vær positiv og sælg dig selv! Vær entusiastisk og diskutér de egenskaber, du kan tilføje stillingen, og hvordan organisationen vil være i stand til at nyde godt af, at du er en del af holdet. Hvad er dine karrieremål? Dine svar bør afspejle både korte og langsigtede mål. Dette vil afspejle dit engagement til løbende at bygge videre på din karriere. Hvad kunne du bedst lide i dit sidste job? Hvad kunne du mindst lide i dit sidste job? En arbejdsgiver kan afgøre, hvilken type medarbejder du vil være, baseret på, hvad du svarer på disse to vigtige spørgsmål. Vær specifik. Svarene vil også give hints om, hvilke slags omgivelser, du søger. Hvad du kunne lide bedst kunne eksempelvis være et godt arbejdsmiljø, høj grad af kreativitet og opnåelige frister. Hvad du mindst kunne lide bør være situationer, hvor det er usandsynligt, at du vil stå i det nye job. Hvad er årsagen til, at du søger nyt job? Igen, skal du være positiv. «Jeg må sige, at jeg nød de år, jeg arbejdede for XYZ. Der er mange søde mennesker dér. Men jeg er på udkig efter en mere dynamisk organisation med større muligheder for vækst og udfordringer. Jeg ønsker at være en del af et team, hvor jeg kan bidrage mere og udvikle min karriere yderligere.»

7 Hvad tiltaler dig mest ved denne stilling? Korte, præcise svar som udfordringen eller mulighederne vil resultere i, at du bliver bedt om at forklare yderligere. Dette giver dig mulighed for at vise, hvad du allerede ved om virksomheden. Andre spørgsmål, du kan forvente: Hvordan arbejder du under pres? Hvilke kvaliteter vil du forbedre? Beskriv, hvordan andre opfatter dig Beskriv din største præstation fra en tidligere stilling Beskriv hvordan du forbereder dig selv til at nå mål og deadlines Adfærdsrelaterede spørgsmål i et interview Mange arbejdsgivere er i stigende grad begyndt at stille adfærdsrelaterede spørgsmål under interviewet. Disse spørgsmål fokuserer på, hvordan du har reageret i visse situationer før, og dermed også en indikation af dit fremtidige reaktionsmønster. Forbered dig ved at analysere dine færdigheder i forhold til hvad der er nødvendigt i stillingen, og identificér situationer, hvor du er lykkedes ved hjælp af disse egenskaber. Eksempler: Fortæl mig om dine mest udfordrende situationer på arbejdet Giv mig et eksempel på en situation, hvor du var nødt til at håndtere flere opgaver samtidig Beskriv en situation, hvor du var nødt til at arbejde i team for at fuldføre et projekt Beskriv en situation, hvor du havde en konflikt med en kollega eller chef. Hvordan taklede du situationen? Fortæl mig om en af de opgaver, du har haft inden for den seneste tid. Hvad var den største bedrift du har opnået under ansvar? Hvad var det målbare udbytte for virksomheden, eller hvordan blev du anerkendt for præstationen? Dine svar skal fortælle en historie. Du skal være i stand til at føre intervieweren gennem situationen eller konflikten, beskrive hvilke skridt du gennemførte, og vigtigst af alt, få det positive resultat, der kom ud af situationen frem.

8

9 Spørgsmål du kan stille under interviewet De bedste interviews er, når både intervieweren og kandidaten stiller spørgsmål, lytter og reagerer. Ved at stille relevante spørgsmål om virksomheden, afdelingen og stillingen, viser du en stærk og proaktiv interesse. Du vil også fremstå som en person, der virkelig er interesseret i at arbejde for virksomheden. Efter at intervieweren er færdig med at tale, kan du stille spørgsmål som eksemplerne her: Fokus på virksomheden: Hvordan vil du beskrive virksomhedens arbejdsmiljø? Hvordan anser du din virksomhed i forhold til konkurrerende virksomheder? Hvad vil du sige, er virksomhedens største konkurrencemæssige fordel? Hvilke nye produkter og innovationer vil blive indført af virksomheden eller dens konkurrenter, der vil have en indvirkning på markedet eller virksomhedens status? Fokus på afdelingen: Hvor i den organisatoriske struktur befinder afdelingen sig? Hvilke udfordringer står afdelingen overfor i øjeblikket? Hvilken type mennesker arbejder i afdelingen i dag? Hvordan vil du beskrive kulturen i afdelingen, og hvilken slags personlighed vil passe godt ind? Fokus på stillingen: Kan du beskrive en typisk arbejdsdag for en medarbejder i denne stilling? Hvilke egenskaber har den ideelle kandidat til denne stilling? Hvordan vil min performance blive målt? Hvilke mål er sat for stillingen? Hvem vil jeg rapportere til? Hvor befinder stillingen sig hierarkisk? Hvordan tror du, min erfaring og personlighed ville passe ind i denne stilling? Det anbefales, at du undgår at stille spørgsmål om løn og andre goder, da dette er et emne, der kan få dig til at virke forkert fokuseret og kortsigtet orienteret.

10 Diskussion af løn Intervieweren kan spørge dig, hvor meget du forventer at modtage i løn. Hvis du opgiver et beløb, som svar på dette spørgsmål, kan det føre til tre ting: 1. Beløbet kan være for højt, og dermed ødelægge chancerne for at få et tilbud. 2. Beløbet kan være for lavt, og kan enten føre til at få et lavere tilbud end du kunne have fået, eller slet intet tilbud, fordi du viser tegn på manglende selvtillid. 3. Du befinder dig inden for det planlagte beløb, men du har elimineret konsulentens mulighed for at forhandle for dig. Det bedste svar ville være: «Jeg kan lide alt, hvad jeg har set her, og jeg er sikker på at jeg ville acceptere et rimeligt tilbud, hvis du giver det til mig.» Andre gode og trygge svar er: Hvilket lønniveau er tiltænkt denne stilling? Har du nogen specifik løn i tankerne til denne stilling? Hvis du bliver spurgt direkte om din aktuelle løn, svar altid ærligt og inkludér eventuel bonus du har modtaget. Hvis du forventer en lønstigning inden for de næste tre måneder, oplys da den estimerede procentsats, som du forventer at få. Afslutning af interviewet Sørg for at afslutte interviewet på en stærk og sikker måde. Fortæl intervieweren, hvorfor du vil have dette job, og hvilke fordele du kan tilføre virksomheden. Hvis du er interesseret i stillingen, sa giv udtryk for det. Dette er et godt tidspunkt at opsummere dine færdigheder i forhold til, hvad de søger. Spørg intervieweren, om der er ubesvarede spørgsmål med hensyn til dig som kandidat. Dette indikerer, at du ønsker at give så mange oplysninger som muligt. Forlad ikke interviewet uden at spørge til det videre forløb. Udtryk taknemlighed for muligheden for at komme til samtale og sig, at du ser frem til at tale med intervieweren igen. Tip: Skriv spørgsmål ned før interviewet og tag listen med ind til samtalen.

11 Intervieweren vil ikke have noget imod dette, og vil blive imponeret over, hvor forberedt du er! Interviewets do s and dont`s Vær præcis. Mød gerne op 10 til 15 minutter for tidligt. Sluk mobiltelefonen, før du går ind til interviewet. Behandl alle, du møder, som om de var intervieweren. Det vil aldrig skade dine chancer, og vil også hjælpe dig med at efterlade et positivt indtryk, også selvom du skulle beslutte, at du ikke er interesseret i jobbet alligevel. Medbring en mappe, der indeholder rene, ikke foldede eller kopierede udgaver af dit CV, de spørgsmål, du har forberedt til interviewet, samt en liste over referencer. Husk, at du sælger dine færdigheder. Vær forberedt på at diskutere dine faglige resultater. Husk altid, at du er til interview, uanset hvor let tonen kan være. Non-verbale kommunikationsfærdigheder Husk, at non-verbale kommunikationsfærdigheder kan være mere vigtige end hvad du siger, eller hvordan du siger det. Det anslås, at ca. 55% af beslutningen om ansættelse er baseret på non-verbale signaler. Hils intervieweren med et fast håndtryk. Dette er din første mulighed for at vise selvtillid. Hold øjenkontakt hele tiden. Hvis du ikke gør det, kan du skabe et indtryk af at være usikker eller uærlig. Brug et positivt tonefald og kropssprog. Gør din stemme stærk og sikker, men ikke overdrevet. Vis et bredt og sikkert smil, oprethold et ansigtsudtryk, der viser, at du lytter opmærksomt, gestikulér mindst muligt med hænderne og sid med ret ryg når du taler. Vær opmærksom på interviewerens udtryk og kropssprog, tilpas din feedback, så du ikke virker overdrevet eller for selvsikker. Ideelt set bør du forsøge at opretholde en balance mellem tillid og respekt.

12 Verbale kommunikationsevner Nogle gange er det ikke, hvad du siger, men hvordan du siger det, som giver et godt indtryk. Hav disse verbale kommunikationsfærdigheder i tankerne under interview processen. Sørg for, at udtale navnet på intervieweren korrekt. Spørg, hvis du er i tvivl. Lyt og svar i overensstemmelse hermed. Hvis der er spørgsmål, du ikke forstår, skal du ikke være bange for at spørge. Giv præcise og tankevækkende svar. Du må ikke mumle. Undgå uhensigtsmæssig brug af sproget. Slang eller bandeord kan give en hurtig afslutning på interviewet. Vær ærlig, når du takker intervieweren for hans / hendes tid og udtryk din interesse for virksomheden og muligheden. Gentag hans / hendes navn, når du forlader interviewet. Sørg for, at du spørger intervieweren om et visitkort, hvis du ikke allerede har modtaget et. Dette vil sikre, at du har den korrekte stavemåde af vedkommendes navn. Til sidst Interviewet er en mulighed for dig og intervieweren til at afgøre, om jobbet er det rigtige for dig. Det er også din chance for at sælge dig selv og dine egenskaber. Forberedelse forud for interviewet er afgørende for resultatet, fordi et godt interview vil forbedre dine chancer for beskæftigelse, mens et fantastisk interview kan sikre dig jobbet. Held og lykke! An Equal Opportunity Employer 2011 Kelly Services, Inc. NO11-08 Kelly Services Telefon

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV Det vigtigste først Vores guide til et godt CV Hos Kelly Services vil vi gerne hjælpe dig til at lykkedes på arbejdsmarkedet. Derfor har vi dedikeret noget tid, til at udarbejde en guide, som skal hjælpe

Læs mere

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB.

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. Indhold. Jobsøgning. 5 Regler for ledige. 9 3 KOM I SPIL PÅ JOBMARKEDET. Jobsøgning er en svær kunst at mes tre. Der findes ingen standardløsninger på, hvordan du skriver den

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Den personlige samtale

Den personlige samtale Den personlige samtale e r e ri ng r a K ivni g råd Forventninger og afklaring Det er naturligvis dejligt at blive indkaldt til en jobsamtale. Inden samtalen handler det om, at du forbereder dig bedst

Læs mere

CONNECT DENMARK S PITCH-TRÆNING INFORMATION & TIPS TIL EN GOD PITCH

CONNECT DENMARK S PITCH-TRÆNING INFORMATION & TIPS TIL EN GOD PITCH CONNECT DENMARK S PITCH-TRÆNING INFORMATION & TIPS TIL EN GOD PITCH 1 OVERBLIK 1/2 GENEREL INFORMATION HVAD ER EN ELEVATOR PITCH 5 HVAD ER MÅLET 6 PITCH-TRÆNING INFORMATION UDBYTTET AF PITCHTRÆNING 8 HVEM

Læs mere

Social færdigheds test.

Social færdigheds test. Social færdigheds test. Spørgeskemaet består af en række spørgsmål som du kan se nedenfor. Læs dem og besvar dem et af gangen ved at give dig en karakter mellem 0 og 10, hvor 0 = Passer slet ikke 10 =

Læs mere

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende BEMAFD Pixiebog til jobsøgende Tips til jobsøgning Ikke klassificeret Bemandingsafdelingen 19-12-2014 Tips til jobsøgning Denne Pixiebog er inddelt i nedenstående afsnit som du kan springe direkte til.

Læs mere

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Kristian Kochs. Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Kristian Kochs. Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler Kristian Kochs PRÆSENTATIONSTEKNIK Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler Kristian Kochs vigtigste råd Print dem ud, så du har de vigtigste råd ved hånden, når du har behov

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

Tysk forretningskultur

Tysk forretningskultur Tysk forretningskultur Gør dig ligeværdig med din tyske forretningspartner: Tænk som en tysker og sæt dig ind i reglerne Kultur Sprog Gensidig forståelse HØXBROE CONSULTING v. Birgitte Høxbroe www.hoexbroe-consulting.com

Læs mere

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning JOBMAPPE Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning Det ledige job: Valgt rekruttering Opslået pr.: " Online Rekruttering (CV + Annonce) Besættes inden: " Annonce Ansvarlig

Læs mere

Kommunikation & Personlig Performance M1 Rådgiveruddannelsen Østlige Øer

Kommunikation & Personlig Performance M1 Rådgiveruddannelsen Østlige Øer Kommunikation & Personlig Performance M1 Rådgiveruddannelsen Østlige Øer Efterår 2008 Dag 1 Kropsproget i rådgivningssamtalen kl.10:00 Velkomst og siden sidst Erfaringer fra AL dagene Hvad er kommunikation?

Læs mere

360 feedback kompetenceanalyse

360 feedback kompetenceanalyse 360 feedback kompetenceanalyse Ekspert kompetencerapport og interviewguide Janus Mikkelsen Slotmarken 18, 1.th. DK-2970 Hørsholm T + 45 70 20 33 20 I www.summitconsulting.dk E Info@summitconsulting.dk

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003

Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003 Silkeborg Handelsskole Side 1 af 6 Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003 Præsentation Karin Elmedal Laursen, Medarbejderkonsulent i Jyske Bank Susan Bergqvist, Medarbejderkonsulent

Læs mere

Guide til lønforhandling for mejeriingeniører

Guide til lønforhandling for mejeriingeniører Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Forhandling én gang årligt? ger) De fleste privatansatte mejeriingeniører har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

SUCCES TIL JOBSAMTALEN. Ved karriererådgiver Pia Heil Rasmussen

SUCCES TIL JOBSAMTALEN. Ved karriererådgiver Pia Heil Rasmussen SUCCES TIL JOBSAMTALEN Ved karriererådgiver Pia Heil Rasmussen Aarhus den 4. marts 2015 1 CA - KARRIEREPARTNER OG A-KASSE FOR HØJTUDDANNEDE I ERHVERVSLIVET Karriererådgivning Personprofilanalyse Netværksgrupper

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

Handlekraft i TR/AMR-rollen, FOA Horsens. v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen

Handlekraft i TR/AMR-rollen, FOA Horsens. v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen Handlekraft i TR/AMR-rollen, FOA Horsens v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen RAMMESÆTNING Dagens formål Kurset har til hensigt at styrke jeres evne til at være handlekraftige

Læs mere

ALGARY-CAMBRIDGE GUIDEN TIL KOMMUNIKATION MELLEM PATIENT OG SUNDHEDSPROFESSIONEL

ALGARY-CAMBRIDGE GUIDEN TIL KOMMUNIKATION MELLEM PATIENT OG SUNDHEDSPROFESSIONEL C ALGARY-CAMBRIDGE GUIDEN TIL KOMMUNIKATION MELLEM PATIENT OG SUNDHEDSPROFESSIONEL Denne guide er en let bearbejdet oversættelse fra bogen Skills for Communicating with Patients af Jonathan Silverman,

Læs mere

--> Året der gik --> Opgaver og udvikling --> Trivsel og samarbejde -->

--> Året der gik --> Opgaver og udvikling --> Trivsel og samarbejde --> Hvad er MUS? En systematisk, periodisk, planlagt og velforberedt dialog mellem en medarbejder og den leder, som medarbejderen refererer til MUS er en samtale om mål og muligheder Formålet er at medarbejderens

Læs mere

Kim Lorentzen. 31 år Cand.merc.jur og Mini MBA Tidligere HR Manager, Nokia Danmark A/S HR Analyst, Novo Nordisk A/S

Kim Lorentzen. 31 år Cand.merc.jur og Mini MBA Tidligere HR Manager, Nokia Danmark A/S HR Analyst, Novo Nordisk A/S Kim Lorentzen 31 år Cand.merc.jur og Mini MBA Tidligere HR Manager, Nokia Danmark A/S HR Analyst, Novo Nordisk A/S Hvorfor jeg mener at vide noget om jobsøgning Har arbejdet som HR Manager i Nokia Danmark

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Kommunikation. med gennemslagskraft og power. En af Confex absolut bedste undervisere

Kommunikation. med gennemslagskraft og power. En af Confex absolut bedste undervisere Confex 2-DAGS kursus Kommunikation med gennemslagskraft og power Får du sagt, hvad du vil når du vil? Lær kunsten at føre en ligeværdig dialog og få dit budskab klart igennem En af Confex absolut bedste

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Lønsamtalen et ledelsesværktøj. 1. Introduktion 2. 2. Generelt om lønsamtalen 2. 3. Løntilfredshed 2. 4. Samtalens 3 faser 3

Indholdsfortegnelse. Lønsamtalen et ledelsesværktøj. 1. Introduktion 2. 2. Generelt om lønsamtalen 2. 3. Løntilfredshed 2. 4. Samtalens 3 faser 3 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 2 2. Generelt om lønsamtalen 2 3. Løntilfredshed 2 4. Samtalens 3 faser 3 4.1 Forberedelse 3 4.1.1 Medarbejdervurdering 4 4.2 Gennemførsel 4 4.2.1 Gennemførsel 5 4.3

Læs mere

30.10.2009 CA a-kasse 1

30.10.2009 CA a-kasse 1 Løn, kontrakt, forhandling 30.10.2009 CA a-kasse 1 Eftermiddagens program 14.25 Introduktion 14.30 Løn og kontrakt Marielle Høgenhaug, C3 Ledelse og Økonomi 15.10 Pause 15.20 Forhandlingsteknik Jimmy Buchmann,

Læs mere

Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler

Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 3 1.1 Medarbejderudviklingssamtalen 3 1.2 Formål og mål med medarbejderudviklingssamtaler 4 1.3 10 gode råd 4 2. Forberedelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

Den enkelte kan være næsten usynlig i et stort fællesskab

Den enkelte kan være næsten usynlig i et stort fællesskab Den enkelte kan være næsten usynlig i et stort fællesskab Det er som regel lederen, der slår tonen an Men ikke alle er lige konstruktive Krav Regler Kontrol Den forkerte chef kan give dig hovedpine Og

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

Hvordan kommer du videre? 5 Hvordan kommer du videre?

Hvordan kommer du videre? 5 Hvordan kommer du videre? 5 Hvordan kommer du videre? 101 5 Hvordan kommer du videre? Nogle gange må man konfrontere det, man ikke ønsker at høre. Det er nødvendigt, hvis udfaldet skal blive anderledes næste gang, udtaler Rasmus

Læs mere

Ledernes Logbog til Lønforhandling

Ledernes Logbog til Lønforhandling Ledernes Logbog til Lønforhandling Lønhjul Lønsamtale Forberedelse af selve lønsamtalen Evaluering af lønsamtalen Noter dine succeser Opstil mål for det kommende år Noter løbende ændringer i ansvarsområde

Læs mere

Hvordan håndterer du konflikter med kunder og andre vigtige personer om bord

Hvordan håndterer du konflikter med kunder og andre vigtige personer om bord Hvordan håndterer du konflikter med kunder og andre vigtige personer om bord Emotionernes betydning VREDE Konfliktskala Umiddelbare konfrontation Bygget op over kortere tid Bygget op over længere tid Du

Læs mere

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Ansøgning En ansøgning består af et brev og et CV. Brevet skal i bund og grund fortælle, hvad der har fået dig til at søge stillingen samt

Læs mere

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10 Rekruttering 2010 En rundspørge fra CA a kasse 1/10 RAPPORTEN I OVERSIGT Foretrukne rekrutteringskanaler side 3 Stillingsopslag netværk karrieremesser Ansøgningen side 3 3 ud af 4 gennemgår ansøgninger

Læs mere

Modul 4 LEAN support i produktionen

Modul 4 LEAN support i produktionen Modul 4 LEAN support i produktionen Program Dag 1: Opsamling problemløsningsøvelse Den helstøbte ambassadør Kommunikation Situationskort Dag 2: Virksomhedsbesøg Opfølgning og plan for virksomhed Præsentationsteknik

Læs mere

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN Hvad er Junior Consult? 2 Junior Consult er Danmarks eneste konsulentvirksomhed, der udelukkende drives af dygtige cand.merc.- og cand.oecon.studerende

Læs mere

Formidling og kommunikation for ledere - MBK A/S

Formidling og kommunikation for ledere - MBK A/S Kan andre forstå, hvad du mener? Kan du få dem med på dine ideer? Kan du overbevise dem? Har du gennemslagskraft? Som leder, chef, souschef eller projektleder skal du kunne tage initiativ, fortolke, sætte

Læs mere

Præsentationsteknik. for dem som søger kapital. www.connectdenmark.com

Præsentationsteknik. for dem som søger kapital. www.connectdenmark.com Præsentationsteknik for dem som søger kapital www.connectdenmark.com Søger man kapital må man være i stand til at præsentere sin idé for alle! I den periode hvor virksomheden søger kapital, vil det være

Læs mere

Har du en strategi for dit liv?

Har du en strategi for dit liv? Har du en strategi for dit liv? Det vigtigste i livet For nogle år siden arbejdede jeg med en topleder, der på det tidspunkt var tæt på de 60 år. Lars havde haft succes. Han havde skabt vækst i den virksomhed,

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV 2007 GODE RÅD OM Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS Udgivet af DANSK ERHVERV Indholdsfortegnelse Hvad er MUS? 3 Hvorfor afholde MUS? 3 Hvordan forberedes MUS-samtalen?

Læs mere

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN Hvad er Junior Consult? 2 Junior Consult er Danmarks største konsulentvirksomhed, der udelukkende drives af kandidatstuderende fra BSS ved Aarhus Universitet.

Læs mere

Medarbejder-Udviklings-Samtale. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen

Medarbejder-Udviklings-Samtale. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Medarbejder-Udviklings-Samtale KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 1 Medarbejder-Udviklings-Samtale Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) er en mulighed for, at du kan drøfte din nuværende

Læs mere

Lønsamtalen - et ledelsesværktøj

Lønsamtalen - et ledelsesværktøj 1. Introduktion Dansk Erhverv har udarbejdet dette værktøj, som tilbyder vejledning i at gennemføre en konstruktiv lønsamtale. Værktøjet kan således anvendes som henholdsvis inspiration eller checkliste

Læs mere

IDA Personlig gennemslagskraft

IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft - i samarbejde med Mannaz A/S Formål Formålet med dette forløb er at udvikle og styrke din evne til at trænge igennem med overbevisning samt

Læs mere

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål:

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål: CV Hvordan? Sådan! Det handler om at få en arbejdsgiver til at læse dit CV og sørge for at han/hun ikke stopper med at læse, fordi der kommer oplysninger, som kan frasortere dig til samtalen. Overvej derfor

Læs mere

GRATIS HR & HVAD KAN DU - OG HVAD MÅ DU?

GRATIS HR & HVAD KAN DU - OG HVAD MÅ DU? GRATIS HR & GRATIS HR & LEDELSESTILBUD LEDELSESTILBUD HVAD KAN DU - OG HVAD MÅ DU? INSPIRATION TIL GOD PERSONALE LEDELSE HVAD MÅ DU..? Ifølge loven og reglerne.. HVAD KAN DU? Den gode måde at drive ledelse

Læs mere

ÅDAN SKABER DU FORANDRING FOR DIT BARN

ÅDAN SKABER DU FORANDRING FOR DIT BARN LEKTIE-GUIDEN S ÅDAN SKABER DU FORANDRING FOR DIT BARN - når lektiesituationen er kørt af sporet BOOKLET TIL FORÆLDRE Af Susanne Gudmandsen Autoriseret psykolog 1 S iden du har downloadet denne lille booklet,

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

VEJLEDNING TIL BESVARELSEN og FAQ

VEJLEDNING TIL BESVARELSEN og FAQ VEJLEDNING TIL BESVARELSEN og FAQ Herunder finder du en vejledning til nogle af de spørgsmål i spørgeskemaet, som der kan være tvivl om. Hvis der er spørgsmål, som du ikke kan finde svar på herunder, kan

Læs mere

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012 2012 Dimittendernes arbejdsmarked De blev færdige med deres uddannelse i 2011. Vi har spurgt de dimittender, der er kommet i job om deres vej til arbejdsmarkedet. Læs her om deres jobsøgning, forventninger

Læs mere

Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste:

Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: Inspiration til den gode mentor/mentee relation. Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: 1. Mentee er hovedperson og ansvarlig for at der

Læs mere

Præsentationsteknik og elevator pitch 8. + 9. dec.14

Præsentationsteknik og elevator pitch 8. + 9. dec.14 Præsentationsteknik og elevator pitch 8. + 9. dec.14 Elevator pitch 20 sekunders præsentation Elevator pitch Eksempler https://www.youtube.com/watch?v=dqiee-g_-uc https://www.youtube.com/ watch?v=phyu2bthk4q

Læs mere

Træneren som kommunikator og konfliktløser

Træneren som kommunikator og konfliktløser Træneren som kommunikator og konfliktløser En praktisk håndbog til dig, der fungerer som leder og rollemodel i Silkeborg IF. Udarbejdet af Eddie Kragelund Børnekonsulent Silkeborg IF Med det formål, at

Læs mere

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Hvad er MUS? En medarbejderudviklingssamtale (MUS) er en åben og ligefrem dialog mellem medarbejder og leder. For den enkelte medarbejder er det en mulighed

Læs mere

Ministry of Musics kunder forbedrer deres kommunikation op til 25 %

Ministry of Musics kunder forbedrer deres kommunikation op til 25 % Ministry of Musics kunder forbedrer deres kommunikation op til 25 % I dag I dag producerer nordiske virksomheder primært. viden og service. Derfor er det evnen til at kommunikere og formidle denne viden,

Læs mere

V I K A R I N S T R U K S

V I K A R I N S T R U K S V I K A R I N S T R U K S 1 Kære Vikar Velkommen som vikar i Amesto CareHouse. Vi er glade for, at du har valgt os som dit personlige vikarbureau. Du har nu fået friheden til at bestemme over din vagtplanlægning

Læs mere

til at oprette et effektivt CV

til at oprette et effektivt CV august 2006 DIT CV ER I TRYGGE HÆNDER Dit CV vises i første omgang anonymt overfor de virksomheder, der søger efter medarbejdere i OFiR's CV-database. Ønsker virksomheden kontakt til dig, skal de bede

Læs mere

Innovation og mennesker

Innovation og mennesker 1 Innovation og mennesker Det kan Cremans rådgivning gøre for innovation I en innovationsproces er der som regel masser af idéer og penge til at begynde med. Hos Creman er det vores erfaring, at det er

Læs mere

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet.

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet. Gode råd om CV Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside www.jobnet.dk Alle ledige medlemmer skal oprette et CV, som A-kassen efterfølgende

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

MindKey - Data. Kompetencekataloget indeholder data til følgende tabeller i MindKey: Færdighedstyper Færdighedsniveauer Færdigheder

MindKey - Data. Kompetencekataloget indeholder data til følgende tabeller i MindKey: Færdighedstyper Færdighedsniveauer Færdigheder Kompetencekatalog Kompetencekataloget indeholder data til følgende tabeller i MindKey: Færdighedstyper Færdighedsniveauer Færdigheder Færdighedstyper FT1000 Forretning Evnen til at udvikle og implementere

Læs mere

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Min historie og baggrund for at være her i dag! Bibliotekar i 14 år Forlagsredaktør og chef i 8 år FYRET og 51

Læs mere

Kommunikation & Partnerskab Fordi din relation kan være dit dyreste bekendtskab

Kommunikation & Partnerskab Fordi din relation kan være dit dyreste bekendtskab Kommunikation & Partnerskab Fordi din relation kan være dit dyreste bekendtskab 17.- 18. juni 2015 København Hovedleverandør til Hvad siger deltagerne? Deteretkursus,dervirkeligharrykketmig.Jegerblevetbevidst

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Fashion Accelerator Mentor/mentee-samarbejdet

Fashion Accelerator Mentor/mentee-samarbejdet Formål dagen Fashion Accelerator Mentor/mentee-samarbejdet Kick-off 25. februar 2010 Kirsten M. Poulsen AT SKABE FUNDAMENT for mentor/mentee-samarbejdet for netværket for at opnå et godt udbytte af programmet

Læs mere

Bilag 2. Studieforløbsbeskrivelsen: Det faglige indhold I projektet

Bilag 2. Studieforløbsbeskrivelsen: Det faglige indhold I projektet Bilag 2 Studieforløbsbeskrivelsen: Det faglige indhold I projektet I de følgende spørgsmål skal I som gruppe reflektere over, hvad I har gjort for at indfri de faglige krav til projektet. Hvordan har husets

Læs mere

Saml brikkerne - forebyg trusler og vold

Saml brikkerne - forebyg trusler og vold Saml brikkerne - forebyg trusler og vold Til dig, der arbejder alene i borgerens hjem Vold og trusler kan forebygges Medarbejdere, der arbejder i borgerens hjem, skal ikke udsættes for trusler og vold.

Læs mere

Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt!

Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt! Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt! 1. Målsætning Sæt drømmemål Procesmål Præstationsmål Resultatmål Delmål God Planlægning i.f.t. målene er yderst vigtig. Følg pilene og skab:

Læs mere

KvægKongres 2014. God kommunikation giver resultater v/ Ledelsesrådgiver Anne Jacobsen, LMO

KvægKongres 2014. God kommunikation giver resultater v/ Ledelsesrådgiver Anne Jacobsen, LMO KvægKongres 2014 God kommunikation giver resultater v/ Ledelsesrådgiver Anne Jacobsen, LMO 45 minutter med kommunikation Ledelsesrådgiver Anne Jacobsen, LMO Tlf.: 7658 7530 Mobil: 2362 0184 Mail: aej@lmo.dk

Læs mere

Kommunikation. Kommunikationsmodel. Forstyrrelser (støj) hos senderen. Forstyrrelser (støj) hos modtageren. Kommunikation og konflikthåndtering

Kommunikation. Kommunikationsmodel. Forstyrrelser (støj) hos senderen. Forstyrrelser (støj) hos modtageren. Kommunikation og konflikthåndtering Kommunikation og konflikthåndtering Midler/program: Kommunikation Hvordan bidrager jeg til kommunikationen Assertiv kommunikation Konflikthåndtering Konfliktløs et spil om konflikter Kommunikation Tal

Læs mere

Karakteristik af købers firma

Karakteristik af købers firma Organisation? Branche? Værdier? Markedsposition? Købers firma Kultur? Særlige kendetegn? Økonomi? Historik? Fig. 3.1 Karakteristik af købers firma 5 Forretningsmæssig risiko Omverdenens feedback Lav Høj

Læs mere

Tips & Tricks til mødeleder. Spørgekort om trivsel i virksomheden. Introduktion til:

Tips & Tricks til mødeleder. Spørgekort om trivsel i virksomheden. Introduktion til: Introduktion til: Dette er et redskab til at tage en dialog om, hvordan I trives i jeres virksomhed. Redskabet består af: Denne Introduktion En liste med Tips & Tricks til den, der leder mødet 13 kort

Læs mere

Kære LINAK medarbejder

Kære LINAK medarbejder Værdihåndbog Kære LINAK medarbejder Hvad er en værdihåndbog? For LINAK er det et forsøg på at samle de holdninger, vi har til tingene og de værdier, vi bygger på. De resultater, vi har præsteret sammen

Læs mere

Situationsbestemt coaching

Situationsbestemt coaching Bag om coaching Ovenfor har vi fokuseret på selve coachingsamtalen med hovedvægten på den strukturerede samtale. Nu er det tid til at gå lidt bag om modellen Ved-Kan- Vil-Gør, så du kan få en dybere forståelse

Læs mere

Interviewspørgsmål til de enkelte facetter

Interviewspørgsmål til de enkelte facetter Reflector Big Five Personality 2.1 Interviewspørgsmål til de enkelte facetter N1 Følsomhed -Hvilke situationer får dig til at føle dig bekymret eller urolig? -Hvordan ved du, at du er bekymret? Hvilke

Læs mere

Lær jeres kunder - bedre - at kende

Lær jeres kunder - bedre - at kende Tryksag 541-643 Læs standarden for kundetilfredshedsundersøgelse: DS/ISO 10004:2012, Kvalitetsledelse Kundetilfredshed Overvågning og måling Vejledning I kan købe standarden her: webshop.ds.dk Hvis I vil

Læs mere

Af produktivitetschef Bjarne Palstrøm, Dansk Industri

Af produktivitetschef Bjarne Palstrøm, Dansk Industri Faldgruber i Lean Af produktivitetschef Bjarne Palstrøm, Dansk Industri Erfaringerne med indførelse af Lean-tankegangen viser, at virksomhederne fra tid til anden ikke får det forventede udbytte. Denne

Læs mere

Skrevet af. Hanne Pedersen

Skrevet af. Hanne Pedersen Skrevet af Hanne Pedersen Vidste du, at mange mennesker slider med følelsen af "ikke at være god nok"? Mange mennesker tror, at de er helt alene med oplevelsen af "ikke at føle sig gode nok" eller "ikke

Læs mere

Lederrunder - Tips og tricks. Guide til dig som vil gå lederrunder

Lederrunder - Tips og tricks. Guide til dig som vil gå lederrunder Lederrunder - Tips og tricks Guide til dig som vil gå lederrunder 1 Lederrunder - Derfor Lederrunder har en positiv effekt på patienten, medarbejderne får feedback på deres arbejde, og lederen får en unik

Læs mere

Rekruttering, Set fra den anden side

Rekruttering, Set fra den anden side Rekruttering, Set fra den anden side en rekrutterings ansvarligs perspektiver og råd Baseret på egen baggrund, erfaringer, kendskab Vi sidder i suppedasen Formål med præsentation: At give forståelse

Læs mere

Kommunikation og adfærd

Kommunikation og adfærd Kommunikation og adfærd Indledning I dit arbejde som servicegartner kommer du i kontakt med to grupper: Planter og mennesker. Delkurserne har indtil nu handlet om at hjælpe dig med at blive bedre til at

Læs mere

Fratrædelsessamtale. Procedure og vejledning

Fratrædelsessamtale. Procedure og vejledning Fratrædelsessamtale Procedure og vejledning Indholdsfortegnelse Fratrædelsessamtaler... 3 Fratrædelsessamtalen - et vigtigt strategisk værktøj... 3 Fratrædelsessamtaler - et ledelsesværktøj... 5 Processen

Læs mere

Mere om at give og modtage feedback

Mere om at give og modtage feedback Mere om at give og modtage feedback Der synes bred enighed om principperne for god feedback. Jeg har i 2006 formuleret en række principper her: http://www.lederweb.dk/personale/coaching/artikel/79522/at

Læs mere

JOBSØGNING. med resultater LIVET ER LETTERE, NÅR DU ER FRI

JOBSØGNING. med resultater LIVET ER LETTERE, NÅR DU ER FRI JOBSØGNING med resultater LIVET ER LETTERE, NÅR DU ER FRI Intro til jobsøgning Bliv bevidst om din egen nytteværdi Vær kreativ og proaktiv i et højt arbejdstempo Hold dig velinformeret læs erhvervssider

Læs mere

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK 01 Din overenskomst er vores fornemste opgave I HK arbejder vi med det helt klare mål at bevare og udvikle velfærden

Læs mere

A Publication of Company XYZ

A Publication of Company XYZ A Publication of Company XYZ En guide for studerende om LinkedIn I guiden her får du tips til, hvordan du laver en grundlæggende LinkedIn-profil, og hvordan du kan bruge den til at synliggøre dig selv

Læs mere

Salg til kommuner - uden udbud

Salg til kommuner - uden udbud Salg til kommuner - uden udbud Stefan Ising, director Væksthus Hovedstaden Den 30. august 2012 www.isingconsult.dk Bygge og anlæg EU-udbud: ca. 37 mio. kr. Licitation efter tilbudsloven: 3 mio. kr. Varekøb

Læs mere

Opdateret Lederskab. Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse

Opdateret Lederskab. Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901- Nr. 9 2008 Tema: MUS kom dybere i samtalen Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS Vi har tidligere peget på Medarbejder- Udviklings-Samtaler (MUS) som et dynamisk og kreativt redskab

Læs mere

Hvad får du ud af workshoppen

Hvad får du ud af workshoppen Selvledelse Aarhus Universitet AC TAP gruppen 15. maj 2014 Djøf karriere- og kompetencecenter Christina Toft Hvad får du ud af workshoppen 19. maj 2014 Interview hinanden om selvledelse Alle får et kort

Læs mere

Tiltrækning, udvikling og fastholdelse

Tiltrækning, udvikling og fastholdelse Tiltrækning, udvikling og fastholdelse - en undersøgelse af virksomheders evne til at sikre de dygtigste medarbejdere Tiltrækning, fastholdelse og udvikling - fra viden til indsats Erhvervslivet står over

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning FORORD Denne lille guide om rekruttering er en af fem foldere der tilsammen dækker en større del af HR-området. Folderne er tænkt, dels som et værktøj og dels til inspiration til at arbejde struktureret

Læs mere

Velkommen Kursus i rekruttering og fastholdelse af frivillige

Velkommen Kursus i rekruttering og fastholdelse af frivillige Bliv Landsbypilot i din landsby Velkommen Kursus i rekruttering og fastholdelse af frivillige Jørgen Krogh Hessellund Program Den gode sag Hvad motiverer frivillige Rekrutteringen Fastholdelse Den gode

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

Udvikling Fyns Mentorordning. - introduktion og inspiration til Mentee

Udvikling Fyns Mentorordning. - introduktion og inspiration til Mentee Indholdsfortegnelse: 1. Introduktion til og formål med mentorordningen 2. Gode råd og vejledning til mentorforløbet 3. Udvikling Fyn samarbejde m.v. Bilag: - Samarbejdsaftaleskabelon (Bilag 1) - Fortrolighedsaftale

Læs mere

Mentor eller certificeret coaching

Mentor eller certificeret coaching Mentor eller certificeret coaching Præsentationens indhold: Indledning Hvad er coaching? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af coaching? Hvordan kommer vi i gang? Uddrag af reference 1 2 3 4 5 6 7 8

Læs mere

samtaleguide til mentorer

samtaleguide til mentorer samtaleguide til mentorer Samtaleguide Juni 2008 ISBN: 978-87-92403-00-1 Oplag: 1.000 stk. Grafisk produktion: Helle Thorbøl Møller Tryk: The Secret Company Tekst: Lars Olsen Yderligere information kan

Læs mere