Forberedelse. Gennemføring. Succes.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forberedelse. Gennemføring. Succes."

Transkript

1 Forberedelse. Gennemføring. Succes. Kelly Services Interviewguide til kandidater Hos Kelly Services er vi dedikerede til at udarbejde værktøjer og stille disse til rådighed således, at du kan optimere dine muligheder for at få succes på arbejdsmarkedet. Denne vejledning indeholder nyttige informationer, der kan hjælpe dig med at forberede dig på at gennemføre et konstruktivt interview. Dine kvalifikationer skal sikre, at du inviteres til samtale - men det er interviewet der skal give dig jobbet. Jo bedre du er forberedt, desto bedre kan du performe og dermed vil du få succes i din søgen efter det perfekte job, langt hurtigere. kellyservices.dk

2 Før du går ind af døren Første indtryk er nøglen. Tænk derfor nøje over, hvordan du er klædt. Sørg for, at du føler dig godt tilpas og, at du er klædt i forhold til den stilling du søger. Undgå ekstreme frisurer, overdreven brug af parfume og makeup, og undlad at være pyntet for meget med smykker.

3 Kend dit CV ind og ud Når du først har brugt en hel masse tid på at skrive et virkelig godt CV, så skal du også være helt sikker på, at du selv kender detaljerne i dit CV grundigt. Vær forberedt på at besvare følgende spørgsmål om indholdet af dit CV: Hvad var dine opgaver i hver af de stillinger, du har haft? Hvordan forklarer du eventuelle beskæftigelsesophold / huller i dit CV? Hvorfor valgte du netop den skole og uddannelse? Hvorfor valgte du at tage de job, der er anført på dit CV? Hvorfor forlod du de job, der er anført på dit CV? Hvad søger du i et nyt job i dag? Intervieweren vil spørge dig, hvordan du føler, at din viden og dine erfaringer vil passe ind i deres miljø og kultur, så vær forberedt på at fortælle dem hvordan. Giv konkrete eksempler. Tænk godt og forbered eksempler på situationer, hvor dit bidrag havde en stor betydning for resultatet. At sige, at du er god til at holde de offentlige præsentationer er én ting - men at vise og fortælle om en situation hvor du havde en fantastisk præsentation og ledte diskussionen, foran et fuldt auditorium - er en helt anden. Forbered dig på at skulle give yderligere oplysninger. Selv hvis dit CV er detaljeret skrevet med konkrete resultater og præstationer, bør du være parat til at uddybe yderligere. Brug interviewet til enten at supplere eller tilføje detaljer. Vær forberedt på at give konkrete tal og eksempler. Du skal vide hvad du vil. Dit CV skal give en indikation af, hvad du har opnået indtil videre, men vær også parat til at drøfte dine karriereplaner og mål - både på kort og lang sigt. Tip: Sid ikke med dit CV foran dig under interviewet - du skal vide hvad der står uden at være nødt til at kigge. Sørg dog for at have et par ekstra eksemplarer i en pæn mappe med dig, som også kan bruges til notater under interviewet.

4 Kend dine styrker og svagheder Kom til interviewet med en grundig forståelse af både dine styrker og svagheder. Vær forberedt på at tale fortroligt og positivt om begge dele. Spil på dine styrker. Efter at have sat dig ind i virksomheden og den stilling du har søgt, skal du sætte dig ind i de områder, som du mener, du har mest at bidrage til, og hvilke områder du tror, du er nødt til at lære mere om. Du må ikke ignorere dine mangler. Vend dem altid til noget positivt. Sørg for at gøre dine eventuelle svagheder til noget positivt ved at beskrive det som en mulighed for at forbedre dig og lære noget nyt. Du kan også tale om, hvordan du tidligere har overvundet svagheder. Det centrale er at være positiv, men realistisk, og aldrig præsentere svagheder som noget uovervindeligt. Her er et par eksempler på, hvordan svagheder kan vendes til noget positivt: Eksempel 1: «Jeg forstår, at du er på udkig efter nogen, der har kendskab til X. Selv om jeg ikke har erfaring med lige præcis det, har jeg beskæftiget mig meget med Y og Z og jeg lærer meget hurtigt. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan klare jobbet.» Eksempel 2: «Selv om min uddannelse er indenfor Business Administration, har jeg kun arbejdet med regnskab siden jeg blev færdig med at studere. Jeg tror, at denne arbejdserfaring har givet mig et bedre grundlag end noget kursus kunne have givet mig.» Tip: Det kan være en god idé at lave lidt research på nettet, før du møder til interview. Kig på virksomhedens hjemmeside for at finde ud af mere om dem: Hvad er deres vision og mission? Hvor stor er virksomheden? Hvor ligger kontoret?

5 Sørg for at gøre dit hjemmearbejde Jo mere du ved på forhånd om virksomheden, desto stærkere vil du stå som kandidat, og jo større er dine chancer for at skille dig ud fra mængden. Undersøg virksomheden, stillingen og branchen, og forbered nogle spørgsmål. Dermed kan du udvise et godt kendskab og interesse for virksomheden, og du viser intervieweren, at du respekterer hans / hendes tid. Se dig selv i stillingen. Det er vigtigt at du tænker fremad, og på hvordan din viden, din erfaring og dine interesser passer ind i virksomheden og den opslåede stilling. Udtryk din interesse i branchen, virksomheden og stillingen overfor interview eren. Jo mere specifik du kan være om, hvorfor du ønsker denne særlige stilling, jo bedre er det. Øv dig Som kandidat til en stilling, vil du normalt blive interviewet af op til fire personer i løbet af en almindelig interviewrunde. Interviewspørgsmålene vil normalt falde ind under én af fire kategorier. Vær forberedt på at tale om: Evne - Kan du udføre arbejdet? Vilje Ønsker du jobbet? Kommunikation og sociale færdigheder - Vil du være nem at samarbejde med? Evnen til at løse problemer - Hvor god er du til at håndtere udfordringer? For at få en fornemmelse af, hvad du siger, og hvordan du siger det, er det en god idé at øve svarene ved at sige dem højt. Dette vil hjælpe dig til at udstråle den nødvendige selvtillid. Tip: Hvis du har en pause mellem to samtaler - brug den med omtanke. Læg mærke til navnet på hver person du møder, hans / hendes titel, nogle af de spørgsmål du blev spurgt om i interviewet, de ting du har lært eller spørgsmål, der er opstået. Du kan bruge disse oplysninger.

6 Det er vigtigt at være forberedt på hvad som helst. Det kan være en fordel at vide, hvilke slags spørgsmål, du vil få. Følgende er eksempler på spørgsmål, du kan forvente at modtage i et interview. Arbejdsrelaterede spørgsmål Intervieweren vil stille dig et arbejdsrelateret spørgsmål om din tidligere erhvervserfaring, aktuelle position, ansvar og karrieremål. Her har du en mulighed for at blive lagt mærke til som aktuel kandidat med bemærkelsesværdige resultater. Fokusér altid på arbejdsrelaterede resultater og kvalifikationer. Eksempel: Fortæl mig om dig selv. Dette henviser til dine kvalifikationer, ikke dit privatliv. Start med uddannelse og diskutér din erfaring og dine kvalifikationer. Hvorfor skulle jeg ansætte dig i denne stilling? Vær positiv og sælg dig selv! Vær entusiastisk og diskutér de egenskaber, du kan tilføje stillingen, og hvordan organisationen vil være i stand til at nyde godt af, at du er en del af holdet. Hvad er dine karrieremål? Dine svar bør afspejle både korte og langsigtede mål. Dette vil afspejle dit engagement til løbende at bygge videre på din karriere. Hvad kunne du bedst lide i dit sidste job? Hvad kunne du mindst lide i dit sidste job? En arbejdsgiver kan afgøre, hvilken type medarbejder du vil være, baseret på, hvad du svarer på disse to vigtige spørgsmål. Vær specifik. Svarene vil også give hints om, hvilke slags omgivelser, du søger. Hvad du kunne lide bedst kunne eksempelvis være et godt arbejdsmiljø, høj grad af kreativitet og opnåelige frister. Hvad du mindst kunne lide bør være situationer, hvor det er usandsynligt, at du vil stå i det nye job. Hvad er årsagen til, at du søger nyt job? Igen, skal du være positiv. «Jeg må sige, at jeg nød de år, jeg arbejdede for XYZ. Der er mange søde mennesker dér. Men jeg er på udkig efter en mere dynamisk organisation med større muligheder for vækst og udfordringer. Jeg ønsker at være en del af et team, hvor jeg kan bidrage mere og udvikle min karriere yderligere.»

7 Hvad tiltaler dig mest ved denne stilling? Korte, præcise svar som udfordringen eller mulighederne vil resultere i, at du bliver bedt om at forklare yderligere. Dette giver dig mulighed for at vise, hvad du allerede ved om virksomheden. Andre spørgsmål, du kan forvente: Hvordan arbejder du under pres? Hvilke kvaliteter vil du forbedre? Beskriv, hvordan andre opfatter dig Beskriv din største præstation fra en tidligere stilling Beskriv hvordan du forbereder dig selv til at nå mål og deadlines Adfærdsrelaterede spørgsmål i et interview Mange arbejdsgivere er i stigende grad begyndt at stille adfærdsrelaterede spørgsmål under interviewet. Disse spørgsmål fokuserer på, hvordan du har reageret i visse situationer før, og dermed også en indikation af dit fremtidige reaktionsmønster. Forbered dig ved at analysere dine færdigheder i forhold til hvad der er nødvendigt i stillingen, og identificér situationer, hvor du er lykkedes ved hjælp af disse egenskaber. Eksempler: Fortæl mig om dine mest udfordrende situationer på arbejdet Giv mig et eksempel på en situation, hvor du var nødt til at håndtere flere opgaver samtidig Beskriv en situation, hvor du var nødt til at arbejde i team for at fuldføre et projekt Beskriv en situation, hvor du havde en konflikt med en kollega eller chef. Hvordan taklede du situationen? Fortæl mig om en af de opgaver, du har haft inden for den seneste tid. Hvad var den største bedrift du har opnået under ansvar? Hvad var det målbare udbytte for virksomheden, eller hvordan blev du anerkendt for præstationen? Dine svar skal fortælle en historie. Du skal være i stand til at føre intervieweren gennem situationen eller konflikten, beskrive hvilke skridt du gennemførte, og vigtigst af alt, få det positive resultat, der kom ud af situationen frem.

8

9 Spørgsmål du kan stille under interviewet De bedste interviews er, når både intervieweren og kandidaten stiller spørgsmål, lytter og reagerer. Ved at stille relevante spørgsmål om virksomheden, afdelingen og stillingen, viser du en stærk og proaktiv interesse. Du vil også fremstå som en person, der virkelig er interesseret i at arbejde for virksomheden. Efter at intervieweren er færdig med at tale, kan du stille spørgsmål som eksemplerne her: Fokus på virksomheden: Hvordan vil du beskrive virksomhedens arbejdsmiljø? Hvordan anser du din virksomhed i forhold til konkurrerende virksomheder? Hvad vil du sige, er virksomhedens største konkurrencemæssige fordel? Hvilke nye produkter og innovationer vil blive indført af virksomheden eller dens konkurrenter, der vil have en indvirkning på markedet eller virksomhedens status? Fokus på afdelingen: Hvor i den organisatoriske struktur befinder afdelingen sig? Hvilke udfordringer står afdelingen overfor i øjeblikket? Hvilken type mennesker arbejder i afdelingen i dag? Hvordan vil du beskrive kulturen i afdelingen, og hvilken slags personlighed vil passe godt ind? Fokus på stillingen: Kan du beskrive en typisk arbejdsdag for en medarbejder i denne stilling? Hvilke egenskaber har den ideelle kandidat til denne stilling? Hvordan vil min performance blive målt? Hvilke mål er sat for stillingen? Hvem vil jeg rapportere til? Hvor befinder stillingen sig hierarkisk? Hvordan tror du, min erfaring og personlighed ville passe ind i denne stilling? Det anbefales, at du undgår at stille spørgsmål om løn og andre goder, da dette er et emne, der kan få dig til at virke forkert fokuseret og kortsigtet orienteret.

10 Diskussion af løn Intervieweren kan spørge dig, hvor meget du forventer at modtage i løn. Hvis du opgiver et beløb, som svar på dette spørgsmål, kan det føre til tre ting: 1. Beløbet kan være for højt, og dermed ødelægge chancerne for at få et tilbud. 2. Beløbet kan være for lavt, og kan enten føre til at få et lavere tilbud end du kunne have fået, eller slet intet tilbud, fordi du viser tegn på manglende selvtillid. 3. Du befinder dig inden for det planlagte beløb, men du har elimineret konsulentens mulighed for at forhandle for dig. Det bedste svar ville være: «Jeg kan lide alt, hvad jeg har set her, og jeg er sikker på at jeg ville acceptere et rimeligt tilbud, hvis du giver det til mig.» Andre gode og trygge svar er: Hvilket lønniveau er tiltænkt denne stilling? Har du nogen specifik løn i tankerne til denne stilling? Hvis du bliver spurgt direkte om din aktuelle løn, svar altid ærligt og inkludér eventuel bonus du har modtaget. Hvis du forventer en lønstigning inden for de næste tre måneder, oplys da den estimerede procentsats, som du forventer at få. Afslutning af interviewet Sørg for at afslutte interviewet på en stærk og sikker måde. Fortæl intervieweren, hvorfor du vil have dette job, og hvilke fordele du kan tilføre virksomheden. Hvis du er interesseret i stillingen, sa giv udtryk for det. Dette er et godt tidspunkt at opsummere dine færdigheder i forhold til, hvad de søger. Spørg intervieweren, om der er ubesvarede spørgsmål med hensyn til dig som kandidat. Dette indikerer, at du ønsker at give så mange oplysninger som muligt. Forlad ikke interviewet uden at spørge til det videre forløb. Udtryk taknemlighed for muligheden for at komme til samtale og sig, at du ser frem til at tale med intervieweren igen. Tip: Skriv spørgsmål ned før interviewet og tag listen med ind til samtalen.

11 Intervieweren vil ikke have noget imod dette, og vil blive imponeret over, hvor forberedt du er! Interviewets do s and dont`s Vær præcis. Mød gerne op 10 til 15 minutter for tidligt. Sluk mobiltelefonen, før du går ind til interviewet. Behandl alle, du møder, som om de var intervieweren. Det vil aldrig skade dine chancer, og vil også hjælpe dig med at efterlade et positivt indtryk, også selvom du skulle beslutte, at du ikke er interesseret i jobbet alligevel. Medbring en mappe, der indeholder rene, ikke foldede eller kopierede udgaver af dit CV, de spørgsmål, du har forberedt til interviewet, samt en liste over referencer. Husk, at du sælger dine færdigheder. Vær forberedt på at diskutere dine faglige resultater. Husk altid, at du er til interview, uanset hvor let tonen kan være. Non-verbale kommunikationsfærdigheder Husk, at non-verbale kommunikationsfærdigheder kan være mere vigtige end hvad du siger, eller hvordan du siger det. Det anslås, at ca. 55% af beslutningen om ansættelse er baseret på non-verbale signaler. Hils intervieweren med et fast håndtryk. Dette er din første mulighed for at vise selvtillid. Hold øjenkontakt hele tiden. Hvis du ikke gør det, kan du skabe et indtryk af at være usikker eller uærlig. Brug et positivt tonefald og kropssprog. Gør din stemme stærk og sikker, men ikke overdrevet. Vis et bredt og sikkert smil, oprethold et ansigtsudtryk, der viser, at du lytter opmærksomt, gestikulér mindst muligt med hænderne og sid med ret ryg når du taler. Vær opmærksom på interviewerens udtryk og kropssprog, tilpas din feedback, så du ikke virker overdrevet eller for selvsikker. Ideelt set bør du forsøge at opretholde en balance mellem tillid og respekt.

12 Verbale kommunikationsevner Nogle gange er det ikke, hvad du siger, men hvordan du siger det, som giver et godt indtryk. Hav disse verbale kommunikationsfærdigheder i tankerne under interview processen. Sørg for, at udtale navnet på intervieweren korrekt. Spørg, hvis du er i tvivl. Lyt og svar i overensstemmelse hermed. Hvis der er spørgsmål, du ikke forstår, skal du ikke være bange for at spørge. Giv præcise og tankevækkende svar. Du må ikke mumle. Undgå uhensigtsmæssig brug af sproget. Slang eller bandeord kan give en hurtig afslutning på interviewet. Vær ærlig, når du takker intervieweren for hans / hendes tid og udtryk din interesse for virksomheden og muligheden. Gentag hans / hendes navn, når du forlader interviewet. Sørg for, at du spørger intervieweren om et visitkort, hvis du ikke allerede har modtaget et. Dette vil sikre, at du har den korrekte stavemåde af vedkommendes navn. Til sidst Interviewet er en mulighed for dig og intervieweren til at afgøre, om jobbet er det rigtige for dig. Det er også din chance for at sælge dig selv og dine egenskaber. Forberedelse forud for interviewet er afgørende for resultatet, fordi et godt interview vil forbedre dine chancer for beskæftigelse, mens et fantastisk interview kan sikre dig jobbet. Held og lykke! An Equal Opportunity Employer 2011 Kelly Services, Inc. NO11-08 Kelly Services Telefon

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV Det vigtigste først Vores guide til et godt CV Hos Kelly Services vil vi gerne hjælpe dig til at lykkedes på arbejdsmarkedet. Derfor har vi dedikeret noget tid, til at udarbejde en guide, som skal hjælpe

Læs mere

Gode råd om... at undgå mobning på arbejdspladsen

Gode råd om... at undgå mobning på arbejdspladsen Gode råd om... at undgå mobning på arbejdspladsen INDHOLD 1. Indledning 3 2. Hvad er mobning? 4 Tegn på mobning 4 3. Forebyg mobning 5 Gode råd til lederen om at forebygge mobning 5 Løs konflikter 5 Skab

Læs mere

Dette projekt er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen. Denne publikation (meddelelse) forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke

Dette projekt er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen. Denne publikation (meddelelse) forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke Dette projekt er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen. Denne publikation (meddelelse) forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke drages til ansvar for brug af oplysningerne heri. METODEVEJLEDNING

Læs mere

TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN

TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM TRIVSEL PÅ KONTORER TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN INDHOLD 4 FORORD 8 HVAD ER TRIVSEL OG PSYKISK ARBEJDSMILJØ? 11 HVAD KAN I HVER ISÆR BIDRAGE

Læs mere

Trap ned. lær at takle konflikter

Trap ned. lær at takle konflikter Trap ned lær at takle konflikter Indholdsfortegnelse 1. Konfliktfyldte kundesituationer Side 3 2. Konflikttrappen Side 7 3. Redskaber til konflikthåndtering Side 12 4. Ikke alle konflikter kan løses Side

Læs mere

Introduktion til Forandring Uden Hovedbrud

Introduktion til Forandring Uden Hovedbrud Introduktion til Forandring Uden Hovedbrud Introduktion til Forandring Uden Hovedbrud 2 Introduktion til Forandring Uden Hovedbrud 2014 Rick Maurer Dette dokument må distribueres frit så længe der ikke

Læs mere

SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD

SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD KOLOFON SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER

Læs mere

Social færdighedstræning

Social færdighedstræning Social færdighedstræning En praktisk manual udviklet på døgninstitutionen på Pumpehusvej. Skrevet af psykolog Morten Hesse Formål med social færdighedstræning. Social færdighedstræning i gruppe har til

Læs mere

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål Sofia Manning (2007) COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål den 09-03-2012 kl. 9:57 Søren Moldrup side 1 af 13 sider Bogen er skrevet i du-form henvendt til den kommende coach. Denne stil

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT. Historien om en succes

EVALUERINGSRAPPORT. Historien om en succes EVALUERINGSRAPPORT Historien om en succes En indsats der rykker Denne rapport fortæller historien om en succes Vester Voldgade 17 1552 København V Tlf. 33 63 10 00 www.kab-bolig.dk Det er historien om

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

Karriereguide 2012 /13

Karriereguide 2012 /13 Karriereguide 2012 /13 Deltag i KarriereTouren Læs mere på side 8 og find din vej til jobbet Drømmen om jobbet. Flere jobs til akademikere Leder side 3 Direkte fra studiet til karrierejob i London Det

Læs mere

Konflikt- håndtering

Konflikt- håndtering Konflikthåndtering Forord 2 Denne pjece er fra BAR Kontor til medarbejdere og ledere i kontorog administrative virksomheder. Pjecen er en del af et større undervisningsmateriale, som du finder på BAR Kontors

Læs mere

LYNGUIDE TIL CV OG ANSØGNING

LYNGUIDE TIL CV OG ANSØGNING LYNGUIDE TIL CV OG ANSØGNING 1 VELKOMMEN TIL LEDERNES LYNGUIDE TIL CV OG ANSØGNING Brug Lynguiden, når du hurtigt vil i gang med at målrette din jobsøgning og have styr på jobsøgningsmaterialet frem mod

Læs mere

Hjælp til at skrive en ansøgning

Hjælp til at skrive en ansøgning Hjælp til at skrive en ansøgning indhold Praktikplads på Tech College Aalborg....3 Trin 1 Hvordan finder jeg jobs og virksomheder?... 4 Trin 2 Passer jeg til jobbet?....5 Trin 3 Hvordan får jeg mere at

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING TIL KONTORARBEJDSPLADSER OPSKRIFTER PÅ ARBEJDSGLÆDE GOD TRIVSEL - EN FÆLLES OPGAVE FOR ET GODT ARBEJDSMILJØ

BRANCHEVEJLEDNING TIL KONTORARBEJDSPLADSER OPSKRIFTER PÅ ARBEJDSGLÆDE GOD TRIVSEL - EN FÆLLES OPGAVE FOR ET GODT ARBEJDSMILJØ BRANCHEVEJLEDNING TIL KONTORARBEJDSPLADSER OPSKRIFTER PÅ ARBEJDSGLÆDE GOD TRIVSEL - EN FÆLLES OPGAVE FOR ET GODT ARBEJDSMILJØ _ 00 GOD TRIVSEL FORORD FORORD Med baggrund i den danske arbejdsmiljølovgivning,

Læs mere

En god arbejdsdag. Værktøjer om psykisk arbejdsmiljø. Industriens Branchearbejdsmiljøråd

En god arbejdsdag. Værktøjer om psykisk arbejdsmiljø. Industriens Branchearbejdsmiljøråd En god arbejdsdag Værktøjer om psykisk arbejdsmiljø Industriens Branchearbejdsmiljøråd Denne publikation er finansieret af Industriens Branchearbejdsmiljøråd, der er arbejdsmarkedets parters - i industrien

Læs mere

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder?

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder? 1 Hvilken forandring skal vi gennemføre? 1 Hvordan skaber vi som ledere engagement? 1 Hvordan får vi sat læringen i system? 2 3 Hvilke vilkår er der for forandringen? Hvordan gør vi? 2 3 Hvordan anerkender

Læs mere

FRITIDSJOB FOR FREMTIDEN

FRITIDSJOB FOR FREMTIDEN FRITIDSJOB FOR FREMTIDEN EN UNDERSØGELSE AF EFFEKTEN AF TIDLIGE ERHVERVSERFARINGER PÅ UDDANNELSE, BESKÆFTIGELSE OG KRIMINALITET BLANDT UNGE FORENINGEN NYDANSKER SANKT PEDERS STRÆDE 28C, 4. SAL 1453 KØBENHAVN

Læs mere

vanskelige samtale trivselssamtale

vanskelige samtale trivselssamtale omsorgssamtale den nødvendige samtale den den svære samtale vanskelige samtale trivselssamtale Til ledere og personaleansvarlige Når samtaler med medarbejderne er svære Viden og værktøjer til at gøre de

Læs mere

Opdateret Lederskab. Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse

Opdateret Lederskab. Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901- Nr. 9 2008 Tema: MUS kom dybere i samtalen Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS Vi har tidligere peget på Medarbejder- Udviklings-Samtaler (MUS) som et dynamisk og kreativt redskab

Læs mere

Sådan dræber du dine medarbejderes motivation

Sådan dræber du dine medarbejderes motivation Sådan dræber du dine medarbejderes motivation og 29 andre artikler fra Lederweb.dk Lederweb.dk Sådan dræber du dine medarbejderes motivation og 29 andre artikler fra Lederweb.dk Sådan dræber du dine medarbejderes

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

Skab gode trivselsprocesser

Skab gode trivselsprocesser Skab gode trivselsprocesser Inspiration til arbejdet med trivsel og psykisk arbejdsmiljø frastresstiltrivsel.dk Indhold: 3 Skab gode trivselsprocesser 25 Grundlaget for pjecen 6 Systematik i indsatsen

Læs mere

Kunsten at føre dialog...

Kunsten at føre dialog... DIALOG HÅND BOGEN...og facilitere dialogworkshops Kunsten at føre dialog... Mette Lindgren Helde Mette Lindgren Helde Dialoghåndbogen Forfatter: Mette Lindgren Helde Titel: Dialoghåndbogen kunsten at føre

Læs mere

Du siger ikke dét, du tror, du siger. Du siger dét, der bliver opfattet!

Du siger ikke dét, du tror, du siger. Du siger dét, der bliver opfattet! Du siger ikke dét, du tror, du siger. Du siger dét, der bliver opfattet! Du vil gerne være bedre til at kommunikere med dine arbejdskollegaer. Du vil gerne tages seriøst, når du siger noget, og du vil

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ hver dag Inspiration til en systematisk indsats DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Arbejdstilsynet Indhold Et godt psykisk arbejdsmiljø hver dag. Inspiration til

Læs mere