Nyhedsbrev nr. 6. Indhold. Topkarakterer til rengøringen. Den nyeste audit viser, at Gentofte Hospital er regionens reneste.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev nr. 6. Indhold. Topkarakterer til rengøringen. Den nyeste audit viser, at Gentofte Hospital er regionens reneste."

Transkript

1 Tirsdag den 20. august 2013 Side 1 af 11 Indhold Topkarakter til rengøringen... 1 Parkering nu overholdes reglerne... 2 Hvem skal belønnes med kr.?... 4 Nye uniformer den 1. oktober... 5 Akkreditering Midtvejsbesøg... 7 Ny automatisk sengevask... 8 Solceller på tagene... 9 Sund foto-konkurrence NEM-sms Topkarakterer til rengøringen Den nyeste audit viser, at Gentofte Hospital er regionens reneste. Gør det rigtigt! Hvis der er nogen, der har formået at implementere Godt behandlet-strategiens nøglebegreb, så er det Rengøringsfunktionen. I den nyeste audit fra Region Hovedstaden står Gentofte Hospital for regionens flotteste tal. Det gælder både for audit på rengøringsstandarden (DS INSTA 800) og på hygiejnestandarden (DS ). Høj faglighed i Rengøringsfunktionen Ifølge rengøringschef Louise Lindelof er det ikke et resultat, som afdelingen er kommet sovende til. Vi har arbejdet rigtig meget med at forbedre kvaliteten. Der ligger en lang indsats og et stort ledelsesfokus bag. Vi arbejder konstant på at udbrede kendskabet til vores standarder - især har vi fokus på, at alle nyansatte kender dem, inden de starter med rengøringen. Vi er blevet meget omhyggelige i vores rekruttering, og vi sørger for løbende opkvalificering, hvor vi blandt andet giver medarbejderne eneundervisning. Derudover er der selvfølgelig den mere formelle uddannelse, som hospitalet også prioriterer højt. Det betyder, at 70 % af vores medarbejdere nu har en fået en uddannelse som rengøringsteknikere, fortæller rengøringschef Louise Lindelof.

2 Tirsdag den 20. august 2013 Side 2 af 11 Parkering nu overholdes reglerne Så er Europark i gang, og det ses allerede tydeligt på antallet af ledige parkeringspladser Mind gerne patienter og pårørende om, at de skal huske at stille p-skiven. Det er blevet lettere for patienter og pårørende at finde parkeringspladser på Gentofte Hospital. Hen over sommeren er der blevet opsat skilte, hvor parkeringsreglerne er blevet tydeliggjort, og siden den 10. august har Europark haft mulighed for at udskrive kontrolafgifter til de bilister, der ikke overholder reglerne. Parkeringssituationen for patienter og pårørende har i lang tid været helt uacceptabel. Tidsbegrænsningerne blev ikke overholdt, og det var noget nær umuligt for vores patienter og pårørende at finde pladser, siger Driftschef Erik Brown Frandsen. Af hensyn til patienter og pårørende er der lavet lidt flere korttidspladser. Stadig gratis parkering Formålet med samarbejdet med Europark er at sikre, at hospitalets parkeringsregler bliver overholdt. Principperne bag parkeringen på Gentofte Hospitals matrikel er de samme, som de altid har været.

3 Tirsdag den 20. august 2013 Side 3 af 11 Nemlig, at parkering på Gentofte Hospital er gratis, og at der er fri parkering i hospitalets periferi, hvor langt de fleste parkeringspladser ligger. Det er kun på de pladser, der ligger tættest på hospitalets opgange, at der er tidsbegrænsning. Tanken bag principperne er, at vi gerne vil øge sandsynligheden for, at patienter og pårørende, der ofte kun er på hospitalet i kort tid, kan finde parkeringsplads tæt ved den relevante opgang, siger Erik Brown Frandsen. Selv om Europark kun har arbejdet på Gentofte Hospital i ganske få dage, har Drift og Teknik allerede modtaget adskillige mails om parkeringen fra både medarbejdere og borgere. Der er stadig fri parkering i kanten af hospitalsgrunden og på den runde parkeringsplads ved Niels Andersens Vej. De fleste mails fra medarbejderne har handlet om, at vi har ændret på antallet af tidsbegrænsede pladser, så der nu er flere tidsbegrænsede pladser, og at vi har forenklet reglerne, så de nu er ens overalt. Derudover er der også nogle, der er bekymrede over samarbejdet med Europark blandt andet på grund af de skriverier, der har været om Europark i pressen. Men jeg kan fortælle, at Gentofte Hospital har en rigtig god dialog med Europark, og vi har fuld tillid til, at de løser opgaven professionelt. Samtidig kan jeg også afkræfte et sejlivet rygte om, at vagterne er provisionslønnede det er de ikke. siger Driftschef Erik Brown Frandsen, og tilføjer, at der planlagt et lille introforløb for vagterne, så de kan få en introduktion til hospitalet, og så de blandt andet også kan hjælpe folk med at finde rundt på matriklen. Klager over parkeringsafgifter skal sendes til Europark. Se kontaktoplysninger på

4 Tirsdag den 20. august 2013 Side 4 af 11 Hvem skal belønnes med kr.? Husk, at du kan indstille dine dygtige kolleger til en af de tre strategipriser. Vind kr. blot ved at passe dit arbejde. Ved sensommerfesten den 13. september uddeles tre strategipriser. Gør det rigtigt-prisen, Gør det enkelt-prisen og Gør det-prisen. Du kan stadig nå at indstille dine kolleger til en af de tre priser. Det behøver ikke være et initiativ, der er lanceret inden for de seneste måneder. Det vigtigste er, at initiativet er i tråd med Godt behandlet-strategien og et godt eksempel, der kan tjene som inspiration for andre. Alle kan indstille alle til de tre strategipriser. På Geni, kan du læse mere om, hvordan du indstiller til priserne og tilmelder dig årets fest. Se evt. de tre små strategifilm, der hver især fremhæver eksempler, der ligger i tråd med Godt behandletstrategien.

5 Tirsdag den 20. august 2013 Side 5 af 11 Nye uniformer den 1. oktober Alle kan se frem til at trække i spritnyt arbejdstøj fra den 1. oktober. Et mere nutidigt design, mindre gennemsigtigt stof og frihed til at sammensætte uniformen præcis, som man selv har lyst til. Den 1. oktober starter udskiftningen af uniformer, og selv om det nye uniformskoncept rummer mange fordele, rummer det også en hel del nye rutiner, som vil kræve lidt tilvænning. De største forandringer, ud over selve tøjet, er, at uniformerne fremover kun bliver udleveret i de to nye uniformsbutikker i kælderen, og at medarbejderne ikke længere har deres egne personlige uniformer siger rengøringschef Louise Lindelof. Fra den 1. oktober skal man selv hente sin uniform i en af hospitalets to uniformsbutikker. Som medarbejder må man max. være i besiddelse af tre uniformer ad gangen. Man vil ikke kunne få en ren uniform udleveret, hvis ikke man har afleveret de brugte. Den ene uniformsbutik kommer til at ligge i dette rum i kælderen mellem opgang 2 og 4. De nye uniformsbutikker holder i oktober åbent hver dag fra kl Derefter afstemmes åbningstiderne efter, hvor stort behovet er. Man skal jo møde omklædt på sin afdeling, så for mange medarbejdere, skal der indarbejdes en ny rutine i forhold til, hvornår det bedst passer den enkelte at hente sin uniform i butikken. Vi forudser selvfølgelig, at der vil være kø i butikken om morgenen i dagene lige efter den 1. oktober. Derfor vil det nok kunne betale sig at hente sin uniform f.eks. i frokostpausen eller lige efter arbejde, hvis man vil undgå at stå i kø om morgenen, siger Louise Lindelof. Når uniformen afleveres, skal man huske at scanne sin uniform på den scanner, der er ophængt ved de fire afleveringsdepoter. Hvis uniformen ikke er afleveret, kan man som udgangspunkt ikke få en ny. Det nye koncept giver derfor vaskeriet et meget bedre overblik over, hvor mange uniformer, der er i brug. Ligesom problemet med brugte uniformer, der ligger og flyder i omklædningsrummene også burde blive løst.

6 Tirsdag den 20. august 2013 Side 6 af 11 Den 1. oktober er det også slut med at gå halvt i civil og halvt i uniform. Enten er man omklædt, eller også er man i civil. De nye ID-kort gør det nemmere for patienterne at se, hvilken faggruppe de taler med. Ud over det nye tøj, skal alle medarbejdere have nye ID-kort med en ny holder, som også er en del af det nye uniformskoncept. Kortholderens farve markerer, hvilken faggruppe man tilhører, og de nye ID-kort indeholder de stregkoder, som er koblet op på itsystemet i uniformsbutikkerne. Alle, der skal have ny uniform, skal derfor have nyt ID-kort inden 1. oktober. HR og Kvalitet melder ud, så snart de nye ID-kort er klar til at gå i produktion. Ny uniformspolitik Samtidig med, at det nye uniformskoncept rulles ud, træder hospitalets nye uniformspolitik også i kraft. Det vil sige, at det er slut med at blande civilt tøj med uniformstøj. Fra 1. oktober er man enten helt omklædt og følger dermed også hygiejnereglerne, eller også er man i civil. Afdelingsledelserne på de enkelte afdelinger beslutter, hvilke medarbejdere, der skal gå i uniform, og hvilke der kan gå i civil. Drift og Teknik samt de blå portører er undtaget det nye uniformskoncept. Husk at prøve uniformen! 600 medarbejdere mangler stadig at prøve de nye uniformer. Skynd dig ned i Linneddepotet, så du kan bestille den størrelse og de modeller, der passer til netop dig.

7 Tirsdag den 20. august 2013 Side 7 af 11 Akkreditering Midtvejsbesøg Den 12. september kommer surveyorne fra IKAS på midtvejsbesøg på Gentofte Hospital. Midtvejsbesøget har fokus på EWS, tryksår, medicin og overgange mellem afdelingerne. Besøget har primært fokus på læring. Alle hospitaler får et midtvejsbesøg, og det er i udgangspunktet ikke et besøg, hvor vores status som akkrediteret uden bemærkninger kan ændres, siger HR og Kvalitetschef Sidsel Rasborg Wied. Der kommer to surveyorer. Den ene er læge Charlotte Hjort, som også stod i spidsen for surveyorne under sidste besøg i Den anden er chefkonsulent Henrik Kousholt fra IKAS. HR og Kvalitet er ved at lave en plan for, hvornår surveyorne kommer rundt på de forskellige afdelinger på hospitalet, og den vil snart kunne læses på Geni. Fire fokusområder Under besøget er der fokus på EWS (Early Warning Score), tryksår, medicin og på overgange mellem to afdelinger. EWS, tryksår og medicin vil foregå som systemtracer, mens overgange mellem to afdelinger vil være en patienttracer med udgangspunkt i en ortopædkirurgisk patient. Fokusområderne EWS og tryksår har kvalitetsrådet valgt på baggrund af, at det har været indsatsområder på hospitalet gennem det sidste halve år. Systemtracer på medicinområdet er obligatorisk, mens patienten for patientraceren ligeledes er en kvalitetsrådsbeslutning. For medarbejderne gælder det samme, som under sidste akkreditering; Gør det du plejer og gør det rigtigt, siger HR og Kvalitetschef Sidsel Rasborg Wied. Midtvejsbesøget slutter med en tilbagemelding i det lille auditorium den 12. september kl Alle er velkomne!

8 Tirsdag den 20. august 2013 Side 8 af 11 Ny automatisk sengevask Slut med manuel sengevask i kælderens mørke hjørner. Gentofte Hospital har her i sommer indviet et nyt topmoderne sengevaskeri. Bedre arbejdsforhold for sengevaskerne Dagslys, frisk luft, nymalede vægge og kollegialt samvær. Omgivelserne for medarbejderne i Gentofte Hospitals nye sengevaskeri er totalt forandret til det bedre. Indtil i foråret havde Gentofte Hospital fire små sengeredningscentraler rundt omkring i forskellige hjørner af kælderen. Sengene blev vasket manuelt, og det var et hårdt og til tider noget ensomt arbejde. To nye sengevaskemaskiner vasker sengene rene på bare syv minutter. Det nye sengevaskeri har til huse i store nyrenoverede lokaler i kælderen mellem opgang 6 og 8. Alle hospitalets senge bliver nu vasket her og det betyder, at medarbejderne pludselig arbejder sammen som kolleger. Her er lyst og lækkert, god stemning og en dejlig ren fornemmelse, så medarbejdernes arbejdsglæde er steget betragteligt, fortæller områdeleder Tina Hansen fra Serviceafdelingen. Når sengene kommer ned i vaskeriet køres de ind i det urene område. Her tages sengetøjet af manuelt, og madrassen kan løftes

9 Tirsdag den 20. august 2013 Side 9 af 11 af med en kran. Derefter køres selve sengen ind i en af to nye sengevaskemaskiner, der mest af alt minder om en bilvask, og her bliver hele sengen vasket i 69 grader varmt vand. Når sengen efter ca. 7 minutter er vasket færdig, åbnes vaskemaskinen i den anden side, så sengen kan trækkes ud i det rene område og redes op på ny. Solceller på tagene Gentofte Hospital bliver grønnere. Seks tage på Gentofte Hospital har dette forår fået monteret solceller Gentofte er godt på vej til at blive et grønnere hospital. Et af de seneste initiativer er monteringen af solceller på flere af de solbeskinnede flade tage. Solcellerne skal producere mindst kwh pr. år. Til sammenligning bruger en almindelig familie i parcelhus bruger kwh. pr. år., siger Teknisk chef Thomas Sørensen. Solcellerne på Centralkøkkenet set fra tårnet Set i sammenhæng med at Gentofte Hospital bruger 9,5 mio. kwh pr. år, så er det selvfølgelig kun en lille del af vores elforbrug, der nu kommer fra solenergi. Vi glæder os til at se, hvor stort et bidrag solcellerne giver i bestræbelserne på at minimere hospitalets samlede elforbrug, og initiativet er kun et i en række af grønne initiativer, der f.eks. også omfatter det store grundvandskølingsprojekt, som også vil betyde et mindre elforbrug, siger Thomas Sørensen. Solcellerne sidder oven på Centralkøkkenet, Fysio- og ergoterapien, Røntgen og skanning, Intensivafsnittene og kantinen.

10 Tirsdag den 20. august 2013 Side 10 af 11 Sund foto-konkurrence Løber du sammen med kollegerne efter arbejde? Spiser du nødder i stedet for slik? Holder I stående møder? Springer du altid kagen over? Er der et sundt initiativ i gang i din afdeling, eller har du spottet et sundt tiltag på hospitalet, så tag et billede af det, og deltag i Gentofte Hospitals sunde fotokonkurrence. Tag et billede af din sunde arbejdsplads og vind et gavekort på 1000 kr. DHL-løbet på mandag er en oplagt mulighed for at tage et godt billede til sund foto-konkurrencen Det eneste du skal gøre er at tage et sundt billede, der illustrerer, at Gentofte Hospital er en sund arbejdsplads. Billedet sendes til genweb.gentofte@regionh.dk. De ti bedste bliver forstørret og hængt op i kantinen samt offentliggjort på Geni, hvorefter alle kan deltage i afstemningen om, hvilket der er bedst. Afstemningen finder sted i Gentofte Hospitals sundhedsuge, der løber af stablen fra den september. Præmien er et gavekort på 1000 kr. til butikken PhotoCare. Deadline for indsendelse af fotos er den 6. september. Snart vil du kunne læse meget mere om sundhedsugen på Geni. NEM-sms Der skal mange flere borgere på NEM-sms Hvis man tilmelder sig NEM-sms, får man tilsendt en sms med en påmindelse, når man har en aftale med sundhedsvæsenet. Udsendelsen af sms er sker automatisk via GS til de borgere, der er tilmeldt ordningen.

11 Tirsdag den 20. august 2013 Side 11 af 11 En del borgere har allerede tilmeldt sig. F.eks. sendte Gentofte Hospital i 2012 hele sms er til borgerne. I 2013 har vi på nuværende tidspunkt sendt Men vi kan sagtens sende mange flere. Fortæl gerne patienter og pårørende om muligheden for at tilmelde sig NEMsms. Borgere, der er tilmeldt NEM-sms, får en automatisk påmindelse om deres aftale på hospitalet. Formålet med NEM-sms er blandt andet at mindske antallet af udeblivelser. Procentvis er det ca. 6 % af patienterne på Gentofte Hospital, der udebliver fra undersøgelser og behandlinger. Alle medarbejdere opfordres derfor til at minde patienter om, at de kan tilmelde sig NEM-sms. Derudover planlægger Region Hovedstaden i efteråret nye kampagnetiltag, der skal få flere borgere til at tilmelde sig NEM-sms. Du kan også selv tilmelde dig NEM-sms. Se mere på

Nyhedsbrev nr. 9. Indhold. Akutkampagne

Nyhedsbrev nr. 9. Indhold. Akutkampagne Tirsdag den 10. december 2013 Side 1 af 7 Indhold Akutkampagne... 1 Nye uniformer... 3 To afsnit har fået bugt med tryksår... 5 Mindre aktivitet i 2013... 6 Nyt eksponeringskammer... 7 Akutkampagne Region

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 5. Indhold. Strategipris: Vind 3 x 10.000 kr.!

Nyhedsbrev nr. 5. Indhold. Strategipris: Vind 3 x 10.000 kr.! Mandag den 8. juli 2013 Side 1 af 10 Indhold Strategipris: Vind 3 x 10.000 kr.!... 1 Ondt i ryggen?... 3 Sundhedsuge i uge 39... 4 Betal med dit personalekort i kantinen... 6 Nye uniformer... 6 Fremskridt

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4. Indhold. Sensommerfest 2013. Så er det atter tid til at sætte kryds i kalenderen. Datoen for årets fest ligger fast.

Nyhedsbrev nr. 4. Indhold. Sensommerfest 2013. Så er det atter tid til at sætte kryds i kalenderen. Datoen for årets fest ligger fast. Mandag den 3. juni 2013 Side 1 af 10 Indhold Sensommerfest 2013... 1 Nyt lænde-rygafsnit... 2 Livsstilsløbet på Gentofte Hospital... 4 DHL 2013... 6 Enkelhed i VIP-systemet... 6 Feedback-postkort... 7

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 01. Indhold. Lægevagten er nu integreret i Akutklinikken

Nyhedsbrev nr. 01. Indhold. Lægevagten er nu integreret i Akutklinikken Tirsdag den 21. januar 2014 Side 1 af 9 Indhold Lægevagten er nu integreret i Akutklinikken... 1 Nyt klassisk køkken... 2 Sensommerfest 2014... 4 Røntgenbussen er kommet... 5 DUP digitalisering af udgående

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Region Hovedstaden Psykiatri

Region Hovedstaden Psykiatri Region Hovedstaden Psykiatri Psykiatrisk Center Glostrup Opus Valby 3. kvartal 2017 Kære modtager af Opus Valbys nyhedsbrev. Hermed årets 3. nyhedsbrev sommernyhedsbrevet. Jeg håber du får en dejlig sommer,

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Eldelebiler på hospitaler

Eldelebiler på hospitaler Eldelebiler på hospitaler Baggrund for projektet Efter at Glostrup Hospital havde været med i Formel M projektet omkring grøn mobilitet, ønskede hospitalet at få testet, hvordan en grøn mobilitets ordning

Læs mere

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK A/S. Amagerbrogade 268, København S

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK A/S. Amagerbrogade 268, København S Velkommen som lejer hos UNGBO DANMARK A/S Amagerbrogade 268, København S UNGBO DANMARK A/S er administrator af den bolig du netop er flyttet ind i eller netop er i færd med at indrette dig i. eller fuldpakken.

Læs mere

Nyhedsbrev August 2014. Indhold

Nyhedsbrev August 2014. Indhold Indhold Du kan stadig nå at tilmelde dig sommerfesten 2 Fokus og Forenkling vind en strategipris på 10.000 kr. 2 Vi gentager successen: Sundhedsuge fra 1. 5. september 4 Nyt MUS koncept 4 Gentofte Hospital

Læs mere

5 konkrete tips til helstøbt ledelse! Bliv en helstøbt leder og få det bedste! frem i dine medarbejdere

5 konkrete tips til helstøbt ledelse! Bliv en helstøbt leder og få det bedste! frem i dine medarbejdere 5 konkrete tips til helstøbt ledelse Side 1 5 konkrete tips til helstøbt ledelse Bliv en helstøbt leder og få det bedste frem i dine medarbejdere 5 konkrete tips til helstøbt ledelse Side 2 Tip 1: Vær

Læs mere

Parkeringsvagtordning i Topperne Brugervejledning

Parkeringsvagtordning i Topperne Brugervejledning E/F Ejerforeningen Birkelund Bestyrelsen Parkeringsvagtordning i Topperne Brugervejledning September, 2015 Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning og baggrund... 3 Information om skilte... 4 Særligt vedr.

Læs mere

Kom ud af kontoret. Forandringsledelse i sundhedsvæsenet

Kom ud af kontoret. Forandringsledelse i sundhedsvæsenet Kom ud af kontoret Forandringsledelse i sundhedsvæsenet Patientsikkerhedskonference den 27. april 2015 Hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth Nordsjællands Hospital Nordsjællands Hospital ligger i Region Hovedstaden

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 8. Indhold. Gentofte Hospitals forskning er helt i top

Nyhedsbrev nr. 8. Indhold. Gentofte Hospitals forskning er helt i top Mandag den 21. oktober 2013 Side 1 af 12 Indhold Gentofte Hospitals forskning er helt i top... 1 Ny cykelkælder... 3 Nu genbruges vores madaffald... 4 Forskningens Dag 2013... 6 Brunchcafé om diabetes...

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Internt survey vel overstået

Internt survey vel overstået Nr. 39 10. november 2014 INDHOLD: Internt survey vel overstået Glad eller sur smiley? Farmakonomer øger patientsikkerheden Kom til partnerskabskonference Nyt MUS-koncept Internt survey vel overstået Det

Læs mere

Sådan behandler du med kemoterapi hjemme

Sådan behandler du med kemoterapi hjemme Du har mulighed for selv at behandle med kemoterapi hjemme frem for på hospitalet. Det kan du gøre ved at blive koblet til en transportabel infusionspumpe, som vil give dig kemoterapi i dit Hickmann-kateter

Læs mere

Tillæg til Megalipnyt juni 2016

Tillæg til Megalipnyt juni 2016 Tillæg til Megalipnyt juni 2016 Hillerød kræmmermarked 1 september 4. september 2016 Vi har igen i fået opgaverne med at billettere alle de mange besøgende til markedet samtidig med, at vi fortsat skal

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Vejledning til leverandører i forbindelse med levering til Nettos automatiske højlager

Vejledning til leverandører i forbindelse med levering til Nettos automatiske højlager Vejledning til leverandører i forbindelse med levering til Nettos automatiske højlager Indledning Nettos lager er automatiseret på følgende måde: efter pallen er modtaget, plukker vores automatiske sorteringsmaskiner

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 30. september 2013 kl. 18:45 i bestyrelseslokalet afdeling 117, mødenummer 9. Dagsorden.

Bestyrelsesmøde den 30. september 2013 kl. 18:45 i bestyrelseslokalet afdeling 117, mødenummer 9. Dagsorden. Til stede: Susanne, Jette, Najha, Jytte, Anna. Afbud: 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde den 2.september 2013. Godkendt. 2. Godkendelse af bestyrelsens referat årsgennemgang den 24. september

Læs mere

Effektundersøgelse organisation #2

Effektundersøgelse organisation #2 Effektundersøgelse organisation #2 Denne effektundersøgelse er lavet på baggrund af interviews med etikambassadørerne, samt et gruppeinterview i aktivitets og samværstilbuddene. Denne undersøgelse er ikke

Læs mere

Indhold Hospitalets budget for 2015 2

Indhold Hospitalets budget for 2015 2 Indhold Hospitalets budget for 2015 2 Strategimøde i kantinen 3 TrivselOP indsatsområder 3 Oplev Sundhedsplatformen 5 Kompetenceudviklingspuljen 6 DHL Stafet den 25. august 6 Side 1 / 6 Hospitalets budget

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke Så er der nu mulighed for, at du kan udfolde din kreative sider. I cafémiljø mødes vi hver 2. mandag (ulige uger) fra kl. 19.00-21.30. Hanne Friberg og Sanne Nielsen

Læs mere

Inspiration til dig som bruger

Inspiration til dig som bruger Personalehåndbog & retningslinjer Inspiration til dig som bruger 1 Olivia Danmark Inspiration til dig som bruger Personalehåndbog & retningslinjer En personalehåndbog kan være et godt sted at beskrive

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

Velkommen til den nye socialrådgiver i kommunen

Velkommen til den nye socialrådgiver i kommunen Nøglen til en god start for nye socialrådgivere i kommunerne 1 Velkommen til den nye socialrådgiver i kommunen Gode råd til nyuddannede socialrådgivere 0 2 Indledning Tillykke med din nyligt færdiggjorte

Læs mere

Læringssæt 8 Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab

Læringssæt 8 Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab Læringssæt 8 Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab Materialesamling Indhold 1. Forslag til standardbrev til afdelingsledelser for den afdeling/afsnit, hvor der skal gås patientsikkerhedsrunde 2.

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2. Indhold. Hvad er Godt behandlet? 131 medarbejdere havde indsendt bud på, hvad udtrykket Godt behandlet kan betyde.

Nyhedsbrev nr. 2. Indhold. Hvad er Godt behandlet? 131 medarbejdere havde indsendt bud på, hvad udtrykket Godt behandlet kan betyde. Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 1 af 12 Indhold Hvad er Godt behandlet?... 1 Tryksår skal snart være fortid... 4 Stor interesse for nye uniformer... 5 Forskningens Døgn 2013... 6 Ny CT-skanner til Gentofte

Læs mere

Beretningen Siden sidste år er der igen skiftet ting i husene og vedligeholdelses arbejde foregår jo hele tiden.

Beretningen Siden sidste år er der igen skiftet ting i husene og vedligeholdelses arbejde foregår jo hele tiden. Beretningen 2018 Først velkommen til de nye beboere der er kommet til siden sidst, og selvfølgelig også velkommen til jer andre og tak fordi I er mødt op her i dag. Siden sidste år er der igen skiftet

Læs mere

Velkommen til. Den 11. november v/vicekommunaldirektør Poul Kold

Velkommen til. Den 11. november v/vicekommunaldirektør Poul Kold Velkommen til Arbejdsmiljø-Temamøde Den 11. november 2010 v/vicekommunaldirektør Poul Kold Dagens program kl. 8.30 Velkomst v/vicekommunaldirektør Poul Kold kl. 8.45 Oplæg v/bente Klarlund Pedersen Vi

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Bispeparken. Det skal du vide om udskiftning af døre og låsesystem

Bispeparken. Det skal du vide om udskiftning af døre og låsesystem Bispeparken Det skal du vide om udskiftning af døre og låsesystem Indhold Hvad bliver nyt i din bolig? Side 4 Entrédøre skiftes på én dag Side 4 Nøgler og adgang til din bolig Side 4 Adgang til dit kælderrum

Læs mere

Reducerer vi antallet af aflyste operationer og udeblivelser fra behandlinger sikrer vi, at vi får mest mulig sundhed for pengene.

Reducerer vi antallet af aflyste operationer og udeblivelser fra behandlinger sikrer vi, at vi får mest mulig sundhed for pengene. N O T A T 30-11-2010 Aflyste operationer og eksempelkatalog Ses der udelukkende på operationer, er det en ud af tyve operationer, der bliver aflyst. Otte ud af ti aflysninger af operationer skyldes patienten.

Læs mere

Brevstemmemodtagelse Rådhuset Folketingsvalg 2015

Brevstemmemodtagelse Rådhuset Folketingsvalg 2015 Brevstemmemodtagelse Rådhuset Folketingsvalg 2015 Opgaven: TG/ Den 03.03.2015 Din opgave er at hjælpe borgeren med brevafstemning. Du skal bl.a. modtage legitimation, udprinte, modtage og attestere følgebreve

Læs mere

Tillæg til Megalipnyt august 2013

Tillæg til Megalipnyt august 2013 Tillæg til Megalipnyt august 2013 Hillerød kræmmermarked 29 august -1. september 2013 Vi har igen i fået opgaverne med at billettere alle de mange besøgende til markedet samtidig med, at vi fortsat skal

Læs mere

Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit

Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Til patienter og pårørende Regionshospitalet Randers Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Telefon 7842 2020 Vi vil hermed byde velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit.

Læs mere

GENTOFTE DAGCENTRE. Velkommen til Tværbommen

GENTOFTE DAGCENTRE. Velkommen til Tværbommen GENTOFTE DAGCENTRE Velkommen til Tværbommen 1 Kære gæst Velkommen til Tværbommen. Vi glæder os meget til at være sammen med dig og støtte dig i at deltage i aktiviteterne og samværet med vores øvrige gæster

Læs mere

Sikker senior - bag rattet

Sikker senior - bag rattet Sikker senior - bag rattet Side 1 Side 2 Sikker bag rattet Bare fordi du er kommet lidt op i årene, har du ikke nødvendigvis problemer som bilist. Men det kan være rart at vide, hvad du kan gøre for at

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE april 2015 PLEJEBOLIG. Fælledgården. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen - Brugerundersøgelse 2015: Plejebolig 1

BRUGERUNDERSØGELSE april 2015 PLEJEBOLIG. Fælledgården. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen - Brugerundersøgelse 2015: Plejebolig 1 BRUGERUNDERSØGELSE april 2015 PLEJEBOLIG Sundheds- og Omsorgsforvaltningen - Brugerundersøgelse 2015: Plejebolig 1 Brugerundersøgelse 2015 Plejebolig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinion P/S og

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. september 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F.

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. september 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Nykøbing den 22.08.16 Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. september 2016 kl. 14.00 16.30 Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Deltagere: Karina Jensen, Anja Palle, Ann-Birgitte

Læs mere

Til afdelingsledelsen. Hvilke Vagtplanlægningssystemer gør vi brug af i HEV?

Til afdelingsledelsen. Hvilke Vagtplanlægningssystemer gør vi brug af i HEV? Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Til afdelingsledelsen Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +7843 0000 Fax. +45 7843 8609 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Hvilke Vagtplanlægningssystemer gør vi brug

Læs mere

AKKREDITERING I ALMEN PRAKSIS

AKKREDITERING I ALMEN PRAKSIS AKKREDITERING I ALMEN PRAKSIS MØDE PLO- X 1 Program DDKM og akkreditering: hvad, hvorfor, hvornår..? Akkreditering: Standarder, retningslinjer og trin i processen Foreløbige erfaringer Kom godt i gang!

Læs mere

Referat af deltagerrådsmøde, fredag den 10. april 2015, kl. 9.00-10.00

Referat af deltagerrådsmøde, fredag den 10. april 2015, kl. 9.00-10.00 Greve afdeling Referat af deltagerrådsmøde, fredag den 10. april 2015, kl. 9.00-10.00 Til stede: Bygge og Anlæg: Sara og Jannick M. Film og Foto: Victor Kvintel, Danni Andersen og Kiwi Jagne Pædagogik

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Region Hovedstadens Apotek HR-Afdelingen. Gode råd til de sociale medier

Region Hovedstadens Apotek HR-Afdelingen. Gode råd til de sociale medier Gode råd til de sociale medier 2018 Dine sociale medier (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram og Snapchat mv.) er dine egne. Det er lige så legitimt at bruge dem til at skrive om Apoteket og Apotekets

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Marts måned og påsken står for døren og her er nyhedsbrevet hvor I kan se hvilke aktiviteter der kommer til at være de næste 2 måneder.

Marts måned og påsken står for døren og her er nyhedsbrevet hvor I kan se hvilke aktiviteter der kommer til at være de næste 2 måneder. Marts måned og påsken står for døren og her er nyhedsbrevet hvor I kan se hvilke aktiviteter der kommer til at være de næste 2 måneder. Vi har som bekendt været lidt presset med de fysiske rammer gennem

Læs mere

PROMOVERING af DIN stand på #diraairlines stand

PROMOVERING af DIN stand på #diraairlines stand Velkommen til På mandag kommer jeg rundt til samtlige udstillere (#diraairlines destinationer) og således også jer. Inden da vil jeg bede dig om at se denne korte video igennem, og sikre at alle der står

Læs mere

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Politikker Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI KÆRE KOLLEGA Du sidder nu med personalepolitikken for Region Hovedstadens Psykiatri. Den bygger

Læs mere

Farlig kopiering! Lavet af Brian Hansen

Farlig kopiering! Lavet af Brian Hansen Scene: Nr. 0 Baggrund: Forskellig (Kørende steder med scooter?) Tekst: Indledning, Tekst, Præsenterer, osv.??? Kommentar: Måske stil billede, eller Scene 1 5?? (Scene 1-5!) Scene: Nr. 1 Ankomst på arbejdet.

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

GENHUSNING Realisering af fysisk Helhedsplan

GENHUSNING Realisering af fysisk Helhedsplan AFDELING 06 VESTERPORT GENHUSNING Realisering af fysisk Helhedsplan AAB Horsens, Vesterport, Afdeling 06 Andreas Flensborgsgade, Kongensgade, Løvenørnsgade GENHUSNING På et ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV Derfor skal

Læs mere

Landbrugets Arbejdsmiljøpris

Landbrugets Arbejdsmiljøpris LANDBRUGETS ARBEJDSMILJØPRIS 2010 1 Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2010 vfl.dk 2 ARBEJDSMILJØPRIS 2010 På Kongshoved er der skabt en arbejdsplads med fokus på gensidig tillid, tryghed og dialog. LANDBRUGETS

Læs mere

Marts Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

Marts Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 Marts 2016 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen Formanden for Social og Sundhedsudvalget, Lolan Ottesen klippede det røde bånd til

Læs mere

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år.

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år. 1 UndervisningsMiljøVurdering UMV- Farmakonomskolen 2014 Loven om elevers og studerendes undervisningsmiljø kræver, at alle uddannelsessteder udarbejder en skriftlig undervisningsmiljøvurdering (UMV) mindst

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april.

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april. Februar 2008 Fyraftensmøde den 8. April kl. 18.15: Næste BY NIGHT er lige om hjørnet. Kan vi give hinanden gode ideer om temaet Italiensk Aften. Hvad skal der til før vores bydel bliver fyldt med gode

Læs mere

Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010. 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket!

Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010. 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket! Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010 Der kan indsendes sange til konkurrencens to kategorier: 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket!)

Læs mere

Tennissommerskole i Odder Tennisklub

Tennissommerskole i Odder Tennisklub Tidspunkt Februar/marts Tilmelding til DTF Aktion og kommentarer Mail fra DTF om tennissommerskole. Klubben skal tilmelde sig en tennisskolepakke inden en bestemt dato (medio april). Gør opmærksom på ved

Læs mere

Herlev Hospital Det Nordiske Køkken Smagen af sæsonens råvarer

Herlev Hospital Det Nordiske Køkken Smagen af sæsonens råvarer Det Nordiske Køkken Herlev Hospital Det Nordiske Køkken Smagen af sæsonens råvarer Kære patient Nordisk menu I Det Nordiske Køkken på Herlev Hospital ønsker vi at servere velsmagende mad for vores gæster,

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Brugermanual for version 2

Brugermanual for version 2 Side 1 af 6 Brugermanual for version 2 Til brugere af gæstekort via den mobile applikation version 2. E/F Olufsborg Områdenr. 20153 Gældende fra d. 15. oktober 2018 www. Side 2 af 6 Gæstekort via mobil

Læs mere

Lederrunder - Tips og tricks. Guide til dig som vil gå lederrunder

Lederrunder - Tips og tricks. Guide til dig som vil gå lederrunder Lederrunder - Tips og tricks Guide til dig som vil gå lederrunder 1 Lederrunder - Derfor Lederrunder har en positiv effekt på patienten, medarbejderne får feedback på deres arbejde, og lederen får en unik

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

Fagdag 10. september Patientstyrede indlæggelse. Afdelingssygeplejerske Kim Johansson

Fagdag 10. september Patientstyrede indlæggelse. Afdelingssygeplejerske Kim Johansson Fagdag 10. september Patientstyrede indlæggelse Afdelingssygeplejerske Kim Johansson Patientstyrede indlæggelser i Region Hovedstadens Psykiatri Inspiration fra et norsk projekt vedrørende Brukerstyrte

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Velkommen til Brogårdshøj!

Velkommen til Brogårdshøj! Velkommen til Brogårdshøj! Denne velkomst er tænkt som en hjælp til Dem og Deres pårørende. Velkomsten indeholder en række oplysninger i forbindelse med indflytning og ophold i Brogårdshøj. Har De spørgsmål,

Læs mere

INFORMATIONSBREV JULI 2014

INFORMATIONSBREV JULI 2014 INFORMATIONSBREV JULI 2014 Lidt om hvad der rør sig i afdelingen: Renovering af ventilationsanlæg. Renoveringen af vores ventilationsanlæg fortsætter efter planen. En kort status på dette er at når anlægget

Læs mere

TAP'ers evaluering af fleksordning Dato 2010-09-29 10:20:03

TAP'ers evaluering af fleksordning Dato 2010-09-29 10:20:03 Navn TAP'ers evaluering af fleksordning Dato 2010-09-29 10:20:03 Hvad er din holdning til fleksordningen? Hvilke fordele kan du se ved ordningen? (Gerne flere svar) Andre fordele: Det gavner både SDU og

Læs mere

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie.

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie. NYT August 2015 Velkommen tilbage fra sommerferie. Hækken er klippet, vinduerne pudset og solen skinner. Det er dejligt at komme tilbage fra ferien og se så mange glade, friske og veloplagte elever. Flere

Læs mere

Rødlundvænget Harlev J. Tlf

Rødlundvænget Harlev J. Tlf Velkommen til Børnehuset Børnehuset Pilehaven Rødlundvænget 35 8462 Harlev J Tlf. 87 13 83 46 Åbningstider: Mandag torsdag kl.6.30 kl. 17. Fredag kl.6.30-16.30 Vores hjemmeside finder I under http://aarhus.inst.dk.

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 22. maj 2015 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 823 Næste uge: 26.maj 26. maj 27. maj 28. maj 29. maj 30. + 31. maj Lærermøde Fællesfoto (hele skolen) Lærermøde SFO-dyredag Skole-Hjem indskol.

Læs mere

Husets Informationer. Ryholtgård Plejehjem. Mail: Mail:

Husets Informationer. Ryholtgård Plejehjem.   Mail: Mail: Ryholtgård Nyt Maj 2018 1 Husets Informationer Ryholtgård Plejehjem 39 10 25 00 Rymarksvej 23 2900 Hellerup www.ryholtgaard.dk Daglig Driftsleder Køkken Rengøring - Vask Lene Jensen Man fre kl. 9 14 Forstander

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK ARBEJDS- MILJØPOLITIK

GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK ARBEJDS- MILJØPOLITIK GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK ARBEJDS- MILJØPOLITIK GENTOFTE KOMMUNES ARBEJDSMILJØPOLITIK SIDE 1 / 6 Tre fokusområder i arbejdsmiljøet: INDLEDNING For at kunne løfte de opgaver, der er omtalt her

Læs mere

34. årgang Nr. 1 5. januar 2014

34. årgang Nr. 1 5. januar 2014 34. årgang Nr. 1 5. januar 2014 E-mail: Bakkanalen@bf-bakken.dk Hjemmeside: www.bf-bakken.dk Redaktion Hjørdis Deadline søndag kl. 16 00 Redigeres af bofæller Indlæg til Bakkanalen: Skriv teksten i arial

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 3. Indhold. Sydfløjens sengeafsnit er taget i brug. De første patienter er i dag flyttet ind i Danmarks smukkeste sengestuer

Nyhedsbrev nr. 3. Indhold. Sydfløjens sengeafsnit er taget i brug. De første patienter er i dag flyttet ind i Danmarks smukkeste sengestuer Tirsdag den 9. april 2013 Side 1 af 11 Indhold Sydfløjens sengeafsnit er taget i brug... 1 Mere renovering... 4 Gentofte Hospital på TV... 5 Ablation ny metode og fuld narkose... 6 Løb med Gentofte Hospital...

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2012

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2012 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2012 Du kan blive visiteret til personlig pleje, hvis dit funktionsniveau er svært eller totalt begrænset, og du for eksempel ikke selv kan vaske dig, komme i bad, gå

Læs mere

Dagens emner. Effektivitet kræver godt samarbejde. Merete Lehmann Andersen. Ledelse. Forskellighed og forventninger

Dagens emner. Effektivitet kræver godt samarbejde. Merete Lehmann Andersen. Ledelse. Forskellighed og forventninger Effektivitet kræver godt samarbejde Merete Lehmann Andersen Merete Lehmann Andersen 100 pct. ledelse - soliv Rekruttering Samarbejde og kommunikation MUS-samtaler Motivation af ejer og medarbejdere Fastholdelse

Læs mere

Velkommen til Regionshospital Nordjylland. Introduktion for nyansatte

Velkommen til Regionshospital Nordjylland. Introduktion for nyansatte Velkommen til Regionshospital Nordjylland Introduktion for nyansatte Hospitalsledelsen Hospitalsdirektør Plejefaglig direktør Lægefaglig direktør Henrik Larsen Charlotte Fuglesang Claus Brøckner Nielsen

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

VELKOMMEN SOM OMDELER

VELKOMMEN SOM OMDELER VELKOMMEN SOM OMDELER Denne håndbog hjælper dig godt i gang med dit nye job. Du kan bl.a. læse om de hjælpemidler, vi stiller til rådighed samt om dine ansættelsesforhold. Håndbogen gør dig også klogere

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Køreplanen er tænkt som en hjælp og vejledning til dig som møde leder til at styre dialogen frem mod nogle konkrete aftaler.

Køreplanen er tænkt som en hjælp og vejledning til dig som møde leder til at styre dialogen frem mod nogle konkrete aftaler. KØREPLAN TIL DIALOG OM GOD FYSISK TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN Forberedelse 1. Vælg på forhånd, hvilket af de fem temaer der skal danne udgangspunkt for mødet. Vælg, om du vil holde et kort møde i plenum

Læs mere

Mad til i morgen. Madspild. Hvad gør vi ved det? 2. oktober 2012

Mad til i morgen. Madspild. Hvad gør vi ved det? 2. oktober 2012 Mad til i morgen Madspild. Hvad gør vi ved det? Hvorfor interessen for madspild? Europa 2006-2020 fra 86 mio. til 126 mio. tons 1/3 del af EU s klimaudledning kommer fra fødevare-produktion Globale efterspørgsel

Læs mere

Sejt, du er blevet leder!

Sejt, du er blevet leder! Sejt, du er blevet leder! Sejt, du er blevet leder! Som leder er din opgave at planlægge møder, og holde gejsten oppe hos spejderne når det regner. Selvfølgelig varierer dine opgaver alt ef ter om du er

Læs mere

Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang

Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang Medlem af Dansk Model Jernbane Union Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang Denne fine jernbanelampe har Lisbeth skænket klubben. MJK Limfjorden Nyhedsbrev 1 af 7 14/11 2015 Vores deltagelse i DMJU

Læs mere

Langtved Data A/S Nyhedsbrev

Langtved Data A/S Nyhedsbrev Langtved Data A/S Nyhedsbrev Marts, 2008 Nyhedsbrev Velkommen til Langtved Data A/S nyhedsbrev Ca. fire gange om året vil vi informere vore kunder og personer med tilknytning til os, om udvikling og nye

Læs mere