BYG EN NY STORSTRØMSBRO NU

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BYG EN NY STORSTRØMSBRO NU"

Transkript

1 UGE 37 * 2015 ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU Kronik af Svend Erik Hovmand, formand for Femern Belt Development BYG EN NY STORSTRØMSBRO NU Storstrømsbroen indgår trafikalt som et led i Femern Bælt-forbindelsen, men broen har sin egen anlægslov og er derfor som projekt uafhængigt at Femern Bælt-projektet Uanset hvilke politiske beslutninger, der bliver truffet omkring igangsætning og færdiggørelse af Femern Bælt tunnelen, må anlæggelsen af en ny Storstrømsbro og udbygningen af jernbaneforbindelsen mellem Ringsted og Rødbyhavn igangsættes nu. Behovet for en ny Storstrømsbro er enormt. Både for at sikre den fremtidige internationale togforbindelse mellem Skandinavien og det øvrige europæiske kontinent samt helt aktuelt for at opretholde fortsat togforbindelse mellem Sjælland og Lolland-Falster. Den gamle bro kan ikke holde Den 78 år gamle Storstrømsbro er i en forfatning, der periodevis har nødvendiggjort indstilling af togdriften til stor gene ikke mindst for pendlere mellem Lolland-Falster og København. Broen har gennem mange år kun været nødtørftigt vedligeholdt, og derfor er den nu i en tilstand, hvor der kan frygtes yderligere indstilling af togdriften samt at cykel- og gangtrafik vil blive forbudt inden for en kortere årrække til skade for turisme og lokaltrafik. Situationen omkring den nuværende Storstrømsbro og fremtidsudsigterne for den er uholdbar. Derfor må der handles snarest. Storstrømsbroen indgår trafikalt som et led i Femern Bælt-forbindelsen, men broen har sin egen anlægslov og er derfor som projekt uafhængigt at Femern Bælt-projektet.

2 Ifølge anlægsloven, der 26. maj blev vedtaget i Folketinget med tilslutning fra samtlige partier, skal en ny Storstrømsbro stå færdig i Det er vigtigt at fastholde dette mål. Dermed sikres muligheden for fortsat stabil togdrift, øget beskæftigelse og fortsat udvikling og vækst på Lolland-Falster og Sydsjælland. Vigtigt at holde momentum Både en ny Storstrømsbro og udbygning af jernbaneforbindelsen mellem Ringsted og Rødbyhavn er af stor betydning for togdriften i Østdanmark og forbindelsen mellem Lolland-Falster og Sydsjælland. Tidsplanen for udbygning af jernbanenettet opererer med færdiggørelsen i 2019, hvor især den sydlige del af regionen kan se frem til bedre togforbindelser. Alle såvel regionale som lokale myndigheder, erhvervsvirksomheder m.v. har i deres planlægning indarbejdet dette med forventning om øget bosætning, pendling og erhvervsudvikling. En ny Storstrømsbro og det udbyggede jernbanenets betydning for vækst, udvikling og beskæftigelse for Sydsjælland og Lolland-Falster kan ikke undervurderes. Såvel kommuner som bygge- og andre virksomheder har de seneste år gearet sig til at kunne være med i det store anlægsprojekt, Femern Bælt-tunnelen er. Skulle projektet løbe ind i endnu en tidsmæssig udsættelse, er det vigtigt for at holde momentum hos myndigheder og i virksomheder, at såvel etableringen af en ny Storstrømsbro som det udbyggede jernbanenet gennemføres efter de hidtidige planer. Der er ingen tid at spilde. Tekst & Foto: Femern Belt Development Interferry Conference: DELTAGERREKORD I SIGTE Færgeindustriens topmøde i København Danmark har en stolt maritim historie og er i udpræget grad en nation, der gør brug af færgetransport. Blandt andet derfor er Danmark valgt som arrangør af den globale færgeindustris årlige topmøde. Foto: Rederiet Færgen. Den internationale maritime konference INTEFERRY Conference har for vane at forestå en optælling af deltagere ved udgangen af august, når tilmeldingsfristen officielt udløber. Dette er også sket i år, og tallene tyder på rekorddeltagelse til årets konference, der denne gang foregår i København. En nyhed, der glæder John Steen-Mikkelsen, direktør i rederiet Færgen og præsident i INTEFERRY, som repræsenterer færgeindustrien på globalt plan. - INTERFERRY-konferencen er vigtig, fordi den giver hele den internationale færgeindustri en mulighed for at finde løsninger på en række forhold, der både har stor betydning for sikkerheden på alverdens færger, nedbringelsen af emissioner og ikke mindst for infrastrukturen i hele EU. Derfor er det selvfølgelig meget glædeligt, at så mange deltagere har meldt deres ankomst til København. Vi har samlet et stærkt felt af foredragsholdere og politiske interessenter, og noget kunne tyde på, at vi har ramt plet, siger John Steen-Mikkelsen.

3 - INTERFERRY-konferencen er vigtig, fordi den giver hele den internationale færgeindustri en mulighed for at finde løsninger på en række forhold, der både har stor betydning for sikkerheden på alverdens færger, nedbringelsen af emissioner og ikke mindst for infrastrukturen i hele EU, siger direktør John Steen-Mikkelsen 228 deltagere Tallene viser, at der pr. 31. august var tilmeldt i alt 228 deltagere til årets INTERFERRY Conference, hvilket er det højeste antal nogensinde i sammenligning med det tilsvarende tidspunkt alle tidligere år. Den hidtidige topscorer var konferencen i 2014, der fandt sted i canadiske Vancouver og havde 208 tilmeldte ved udgangen af august. Generelt tegner tallene et billede af en konference, der de seneste år er vokset i både omfang og bevågenhed. Det endelige deltagerantal bliver opgjort i oktober umiddelbart inden begyndelsen af konferencen. Blandt talerne på årets INTERFERRY Conference er tyske Michael Cramer, der er formand for Transportog Turismeudvalget i Europa Parlamentet, samt italienske Cristiano Aliperta fra FN s internationale maritime organisation IMO. 40 års jubilæum INTEFERRY Conference har i år 40 års jubilæum, og derfor er det en særlig ære, at Danmark er valgt som værtsland. Dette er kun sket én gang tidligere i 1981, hvor konferencen ligeledes var placeret i København. Samtidig med udnævnelsen af Danmark som værtsland blev John Steen-Mikkelsen udpeget som præsident for INTERFERRY organisationen. Konferencen finder sted fra den 3. til den 7. oktober på Crowne Plaza Hotel i København. Fra den 5. til den 9. oktober lægger hovedstaden ligeledes omgivelser til Danish Maritime Days, hvorfor Danmark vil være centrum for hele det martime erhverv i perioden. Om INTERFERRY INTERFERRY er den eneste internationale organisation, der repræsenterer færgeindustrien på globalt plan. Organisationen fungerer blandt andet som branchens talerør over for henholdsvis EU og FN s internationale maritime organisation, IMO, der udstikker regler og rammebetingelser for blandt andet sikkerhed og emissioner samt øvrige miljøpåvirkninger inden for international skibsfart. Om INTERFERRY Conference De seneste 39 år har INTERFERRY arrangeret INTERFERRY Conference, som er det årlige topmøde for alle væsentlige interessenter i organisationens 38 medlemslande. Der er tale om de primære beslutningstagere for færgeindustrien og diverse følgeindustrier, ligesom deltagerne repræsenterer de største økonomier i verden. Læs mere om INTERFERRY her: Tysk Minister om Femern: NY HØRING, BYGGESTART I 2019 Byggeriet af Femern Bælt bliver ikke påbegyndt før 2019, skriver Hamburger Abendblatt, efter at Schleswig-Holsteins transportminister Reinhard Meyer i sidste uge deltog på et møde i delstatens transportudvalg. Endnu en gang sørger den tyske planlægningslovgivning for, at et milliardprojekt kun kan blive realiseret

4 Transportminister Hans Christian Schmidt. Foto: TRM med årelang forsinkelse, konstaterer avisen tørt. Forklaringen på forsinkelsen skulle være, at der i de ca siders svar fra Femern A/S på de ca indsigelser i den afsluttede tyske høringsperiode skulle være så omfattende ændringer i forhold til den oprindelige ansøgning på andre sider, at der er behov for en ny høring. Set med danske øjne kan man undre sig over denne tyske langsommelighed i en sag, hvor de danske miljømyndigheder for længst har godkendt det samme projekt i stort set det samme område. Den danske VVM-redegørelse, som blev godkendt ved Folketingets vedtagelse af anlægsloven om Femern Bælt byggeriet den 28. april, 2015 har gennemgået det samme projekts miljømæssige konsekvenser i Femern Bælt, dog kun til territorialgrænsen og dog heller ikke landfæstningen på tysk side. For nylig harcelerede den nytiltrådte danske transportminister Hans Christian Schmidt over udsigten til forsinkelser i Schleswig-Holsteins godkendelsesproces, nu sender hans slesvig-holstenske kollega aben tilbage. Tekst & Foto: Femern A/S SINGAPORE AIRLINES VARSLER CPH-OPRUSTNING Daglige flyvninger med spritnye Airbus A350-fly kan blive Singapore Airlines' modsvar til Emirates og Qatar Airways' oprustning på ruterne til CPH. Singapore Airlines pønser på at svare igen på den kommende oprustning fra både Emirates og Qatar Airways på ruterne til og fra Københavns Lufthavn. Selskabet er således langt fremme i overvejelserne om at gå fra fem ugentlige flyvninger til daglig betjening af ruten mellem København og Singapore. Inden for de næste to måneder venter selskabet at beslutte sig for, om planen skal føres ud i livet. Indtil videre er det dog kun et ønske fra den nordiske chef. - Det er indtil videre kun min lokale plan for at udvikle markedet. En kapacitetsudvidelse skal i sidste ende koordineres mellem SAS og vores hovedkontor, fortæller Singapore Airlines' nordiske chef, Tim Lee, til CHECK-IN.dk. Du kan læse hele artiklen på: HUSK! TRANSPORTENS DAG 2015 KUNDEN I CENTRUM Hvordan bliver vi bedre til at se tingene fra kundens stol? Deltagelse er gratis, så tag evt. en af dine kunder med. Bindende tilmelding senest den 14. september 2015 til Vi starter kl , men allerede fra kl vil der være mulighed for morgenmad og netværk. Dagen slutter kl Det endelige program vil blive offentliggjort senere på DI Transports hjemmeside.

5 VEJDIREKTORATET: FEM KONSORTIER I SPIL Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund TEKST & FOTO: VEJDIREKTORATET Efter en prækvalifikation har Vejdirektoratet nu udvalgt de fem konsortier, der får mulighed for at byde på opgaven med at bygge den nye Fjordforbindelse mellem Frederikssund og Hornsherred. Det drejer sig om konsortier og joint ventures med meget kompetente og anerkendte nationale og europæiske firmaer. Otte ansøgere Otte konsortier eller joint ventures ansøgte om at blive prækvalificeret til milliardopgaven med at bygge den nye bro og motortrafikvej, hvoraf altså fem nu går videre til selve udbudsrunden. - Vi har været igennem en grundig udvælgelsesproces den seneste tid, og er i den heldige situation, at have modtaget ønske om prækvalifikation fra otte højt kvalificerede ansøgere, som alle levede op til vores mindstekrav. Der er ingen tvivl om, at alle ansøgerne kan bygge den nye fjordforbindelse og motortrafikvej. Det er et stærkt felt, og nu har vi nøje udvalgt de fem, som vi finder bedst egnet til at løse opgaven, siger Erik Stoklund Larsen, anlægschef i Vejdirektoratet. De fem prækvalificerede er: Fjordforbindelsen Frederikssund Contractors JV bestående af Per Aarsleff A/S (DK) og Ed. Züblin AG (D) med underleverandørerne Rambøll A/S (DK) og Strabag SE (AT) ** Joint Venture Rizzani de Eccher s.p.a (IT) N.V. Besix S.A. (BE) ** Acciona Infraestructuras S.A. (ESP) med underleverandør MJ Eriksson (DK) Joint venture Vinci Construction Grand Projects SAS (FR) ** Hochtief Infrastructure GmbH (D) og MT Højgaard A/S (DK) ** JV 3B bestående af BAM Infra bv (NL) ** Max Bögl International SE (D) og Barslund (DK) med underleverandør Max Bögl Nederland B.V. (NL) ** TBI Infra B.V. (NL) og Compagnie d Entreprises CFE S.A./N.A (BE) - I udvælgelsesprocessen har vi naturligvis vurderet flere forhold. Noget der har vejet tungt i vores evaluering af ansøgerne er, deres erfaringer med at udføre anlægsarbejde i Natura 2000 områder, hvilket har været en høj prioritet for Vejdirektoratet. Generelt set har alle ansøgerne fremlagt solide referencer indenfor broer og veje," siger Erik Stoklund Larsen. De tre ansøgere, som ikke får mulighed for at byde på opgaven, er Munck Gruppen A/S (DK) og Mosty- Łódź (PL), Obrascon Huarte Lain, S.A. (ESP) og Toto Construzioni Generali S.p.A (IT) og Teixeira Duarte Engenharia e Construções S.A. (P). Baggrunden for fravalget af de tre ansøgere har været, at de fem udvalgte samlet set havde fremlagt bedre referencer herunder for anlægsarbejder i Natura 2000 områder. Vejdirektoratet forventer at fortsætte udbudsprocessen hen over efteråret. Her vil man benytte sig af udbudsformen konkurrencepræget dialog, hvor Vejdirektoratet vil holde møder med hver enkelt af de prækvalificerede med henblik på at finde de bedste løsninger for projektet. Udgiver: Meldgaard Media & Marketing s.m.b.a. * CVR-nr Redaktion & Annoncer * Motalavej 37 * DK 4220 Korsoer * Ansvarshavende Chefredaktør & Udgiver Knud Meldgaard Ønsker du ikke at modtage vort Ugebrev, så send os venligst en mail, så Afmeldes du straks

DET KØRER FOR BARCELONA Fra romantisk uorden til stringent modernisme.

DET KØRER FOR BARCELONA Fra romantisk uorden til stringent modernisme. UGE 25 * 2015 DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN DET KØRER FOR BARCELONA Fra romantisk uorden til stringent modernisme. Af chefredaktør Knud Meldgaard, Barcelona Hvis det er

Læs mere

UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T:

UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T: UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T: DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN FEMERN-FORBINDELSEN: ET STORT PROBLEM, MEN EN STØRRE OPGAVE Den planlagte forbindelse er IKKE truet Af chefredaktør

Læs mere

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR UGE 39 * 2014 * N Y H E D S B R E V : YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR FEMERN-TUNNEL STYRKER KØBENHAVNS LUFTHAVN Den kommende tunnel er ingen konkurrent, tvært imod, mener Københavns

Læs mere

Svar på aktuelle spørgsmål til Femern-projektet

Svar på aktuelle spørgsmål til Femern-projektet 24 Juni 2014 Svar på aktuelle spørgsmål til Femern-projektet I den seneste tid er blevet mødt med mange spørgsmål fra borgere, medier og debattører. Vi er glade for interessen for verdens længste sænketunnel.

Læs mere

BALLADE I BAGGÅRDEN Kina driller USA igen!

BALLADE I BAGGÅRDEN Kina driller USA igen! UGE 21 * 2015 DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN BALLADE I BAGGÅRDEN Kina driller USA igen! Trafikpolitisk Kommentar af chefredaktør Knud Meldgaard Den kinesiske premierminister,

Læs mere

UGE 2* 2015 * U G E B R E V E T:

UGE 2* 2015 * U G E B R E V E T: UGE 2* 2015 * U G E B R E V E T: DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN NytårsVisioner: VELKOMMEN TIL 2015 Vi har passeret årsskiftet og det er tid til nytårsudtalelser fra politikere,

Læs mere

Femern A/S møder virksomheder over hele Danmark

Femern A/S møder virksomheder over hele Danmark Nyhedsbrev nr. 33 februar 2014 Indhold møder virksomheder over hele Danmark 1 i tæt samarbejde med uddannelsesinstitutioner 3 Bedre overblik over danske regler 5 Femern Bælt-tunnelen er et prioritetsprojekt

Læs mere

NY PROGRAMDIREKTØR TIL DSB Jürgen Müller tiltræder den 1. oktober en nyoprettet stilling som programdirektør for indkøb af tog i DSB.

NY PROGRAMDIREKTØR TIL DSB Jürgen Müller tiltræder den 1. oktober en nyoprettet stilling som programdirektør for indkøb af tog i DSB. UGE 34 * 2015 ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU MED TEMASEKTION OM LETBANER I SAMARBEJDE MED LETBANER.DK NY PROGRAMDIREKTØR TIL DSB Jürgen Müller tiltræder den 1. oktober

Læs mere

NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR

NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR U G E 18 * 2014 * N Y H E D S B R E V : NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR EU-kommissær Kallas: FEMERN BÆLT-TUNNELEN ER VIGTIG FOR EUROPA Den faste forbindelse over Femern Bælt er

Læs mere

Tunnelsyn Prognose-debat om Femern Bælt Forbindelsen fjerner fokus fra det store perspektiv.

Tunnelsyn Prognose-debat om Femern Bælt Forbindelsen fjerner fokus fra det store perspektiv. UGE 6* 2015 * U G E B R E V E T: DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN Tunnelsyn Prognose-debat om Femern Bælt Forbindelsen fjerner fokus fra det store perspektiv. Af Henrik Kragelund,

Læs mere

Sund økonomi i både bro- og tunnelforslag

Sund økonomi i både bro- og tunnelforslag Nyhedsbrev nr. 8 11. november 2010 Indhold Sund økonomi i både broog tunnelforslag 1 Miljødata fra Femern Bælt på internettet 3 Jernbane over Femern Bælt er højt prioriteret 4 Store muligheder hvis barrierer

Læs mere

Den faste forbindelse over Femern Bælt: ProjeKt

Den faste forbindelse over Femern Bælt: ProjeKt Den faste forbindelse over Femern Bælt: ProjeKt OG Region Indhold 1 Forord 3 Den faste forbindelse over Femern Bælt 3 Baggrund 4 Tidsplan 4 Brugerne betaler 6 En sænketunnel er den foretrukne løsning 6

Læs mere

UGE 3* 2015 * U G E B R E V E T:

UGE 3* 2015 * U G E B R E V E T: UGE 3* 2015 * U G E B R E V E T: DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN NytårsVisioner: MERE PLADS OGSÅ TIL DE BLÅ MOTORVEJE Danske Havne har fået en direktør med kant Chefredaktør

Læs mere

LA21-Nyhedsbrevet. et er i luften igen! Nyhedsbrev nr. 38 Maj 2003

LA21-Nyhedsbrevet. et er i luften igen! Nyhedsbrev nr. 38 Maj 2003 Nyhedsbrev nr. 38 Maj 2003 LA21-Nyhedsbrevet et er i luften igen! Velkommen til det første nummer af det nye elektroniske LA21-Nyhedsbrev. Efter en længere pause samarbejder Miljøministeriet, Amtsrådsforeningen

Læs mere

DIVERSITETEN ER AFGØRENDE

DIVERSITETEN ER AFGØRENDE U G E 12 * 2014 * N Y H E D S B R E V : NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR DIVERSITETEN ER AFGØRENDE Transport fra A til B er kun en lille del af opgaven for Schenker A/S Henrik Dam

Læs mere

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR UGE 50 * 2014 * N Y H E D S B R E V : YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR Made in China: DEN NY VERDENSORDEN Europa besejrede Afrika, men Kina besejrer verden Af chefredaktør Knud Meldgaard

Læs mere

SE magasinet. Danmark skal være europamester i job til seniorer Læs side 4. Lukket på grund af succes? Læs side 7. Udgivet af Senior Erhverv maj 2013

SE magasinet. Danmark skal være europamester i job til seniorer Læs side 4. Lukket på grund af succes? Læs side 7. Udgivet af Senior Erhverv maj 2013 SE magasinet Udgivet af Senior Erhverv maj 2013 Danmark skal være europamester i job til seniorer Læs side 4 Lukket på grund af succes? Læs side 7 SE Magasinet - maj 2013 Side 3 Leder Side 5 Danmark skal

Læs mere

Femern Bælt - danske jernbanelandanlæg Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen - høringsnotat for idéfasen

Femern Bælt - danske jernbanelandanlæg Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen - høringsnotat for idéfasen Femern Bælt - danske jernbanelandanlæg Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen - høringsnotat for idéfasen April 2010 3 Femern Bælt - danske jernbanelandanlæg Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Forord Forord

Læs mere

NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR

NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR U G E 11 * 2014 * N Y H E D S B R E V : NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR FOKUS PÅ GODS: BANE OG HAVN VI INVESTERER MARKANT I INFRASTRUKTUR - OGSÅ TIL FORDEL FOR GODSTRANSPORTEN Den

Læs mere

DANMARKS INFRASTRUKTUR 5TIPS TIL BEDRE

DANMARKS INFRASTRUKTUR 5TIPS TIL BEDRE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET Nr.1/Feb. 10 DANMARKS INFRASTRUKTUR 5TIPS TIL BEDRE INFRASTRUKTUR Signalprogram København- Ringsted projekt gentænker dansk togdrift F OTO: JAHN TEIGEN/SCANPIX

Læs mere

O:\Transport- Energiministeriet\Lovforslag\573904\Dokumenter\573904.fm 16-12-08 14:25 k04 bpe

O:\Transport- Energiministeriet\Lovforslag\573904\Dokumenter\573904.fm 16-12-08 14:25 k04 bpe Lovforslag nr. L 99 Folketinget 2008-09 Fremsat den 17. december 2008 af transportministeren (Lars Barfoed) Forslag til Lov om projektering af fast forbindelse over Femern Bælt med tilhørende landanlæg

Læs mere

Denne temaavis er en annonce fra DI Transport. Kortere rejsetid og flere tog > Samspil mellem tog og bus >

Denne temaavis er en annonce fra DI Transport. Kortere rejsetid og flere tog > Samspil mellem tog og bus > Annonce Denne temaavis er en annonce fra DI Transport Annonce Pia Olsen Dyhr, Danmarks nye transportminister. Fremtidens Infrastruktur For bæredygtig transport og mobilitet Hurtigere til og fra arbejde

Læs mere

VELKOMMEN TIL EN NY MEDARBEJDER OG ET NYT NAVN!

VELKOMMEN TIL EN NY MEDARBEJDER OG ET NYT NAVN! U G E 10 * 2014 * N Y H E D S B R E V : NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR VELKOMMEN TIL EN NY MEDARBEJDER OG ET NYT NAVN! Der er med stor glæde vi byder velkommen til salgschef Bo

Læs mere

FRI ÅRSBERETNING 2013

FRI ÅRSBERETNING 2013 Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI Indholdsfortegnelse FRI en forening, der både lytter og bliver lyttet til...04 Konjunktur: Omsætningen når nye højder...06 fri skal præge ny udbudslov og AB-system....08

Læs mere

Jeg har derfor umiddelbart følgende kommentarer til direkte faktuelle fejl i jeres antagelser:

Jeg har derfor umiddelbart følgende kommentarer til direkte faktuelle fejl i jeres antagelser: Indledningsvist vil jeg takke for det udførlige svar, som viser, at I dog tager henvendelser seriøst, også fra personer, som ikke lige bor i de store byer. Det vil imidlertid være en god ide, hvis man

Læs mere

Referat. Møde i Vækstforum Sjælland torsdag den 6. september 2012 kl. 09:30 Sørup Herregaard, Ringsted. Deltagere:

Referat. Møde i Vækstforum Sjælland torsdag den 6. september 2012 kl. 09:30 Sørup Herregaard, Ringsted. Deltagere: Referat Møde i Vækstforum Sjælland torsdag den 6. september 2012 kl. 09:30 Sørup Herregaard, Ringsted Deltagere: Steen Bach Nielsen, Regionsrådet Jens Stenbæk, Regionrådet Flemming Stenild, Regionsrådet

Læs mere

Nu går rådgiverne efter gode nøgletal

Nu går rådgiverne efter gode nøgletal Nu går rådgiverne efter gode nøgletal Fra 1. oktober i år skal rådgiverne vise nøgletal, hvis de byder på opgaver for statslige og almene bygherrer. Byggeriets Evaluerings Center har derfor modtaget mange

Læs mere

Mariagerfjord Erhvervsråds Generalforsamling d. 25 marts 2014. (FIGUR med index for antal arbejdspladser 2006-2013 i DK, Reg og MFjord)

Mariagerfjord Erhvervsråds Generalforsamling d. 25 marts 2014. (FIGUR med index for antal arbejdspladser 2006-2013 i DK, Reg og MFjord) Mariagerfjord Erhvervsråds Generalforsamling d. 25 marts 2014 Beretning v/ Formand Franz Cuculiza Beretningen Generelt om udviklingen arbejdspladser - ledighed og befolkning Jeg vil starte med en hurtig

Læs mere

DEN 3. FORBINDELSE. Tæt på kritisk trængsel. Brug for en anlægslov for Egholmsforbindelsen inden nytår

DEN 3. FORBINDELSE. Tæt på kritisk trængsel. Brug for en anlægslov for Egholmsforbindelsen inden nytår DEN 3. FORBINDELSE Flertal i Folketinget: Ny Limfjordsforbindelse skal anlægges via Egholm Nordjyske kommuner: Brug for en anlægslov for Egholmsforbindelsen inden nytår Nye beregninger ved Limfjorden:

Læs mere