BYG EN NY STORSTRØMSBRO NU

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BYG EN NY STORSTRØMSBRO NU"

Transkript

1 UGE 37 * 2015 ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU Kronik af Svend Erik Hovmand, formand for Femern Belt Development BYG EN NY STORSTRØMSBRO NU Storstrømsbroen indgår trafikalt som et led i Femern Bælt-forbindelsen, men broen har sin egen anlægslov og er derfor som projekt uafhængigt at Femern Bælt-projektet Uanset hvilke politiske beslutninger, der bliver truffet omkring igangsætning og færdiggørelse af Femern Bælt tunnelen, må anlæggelsen af en ny Storstrømsbro og udbygningen af jernbaneforbindelsen mellem Ringsted og Rødbyhavn igangsættes nu. Behovet for en ny Storstrømsbro er enormt. Både for at sikre den fremtidige internationale togforbindelse mellem Skandinavien og det øvrige europæiske kontinent samt helt aktuelt for at opretholde fortsat togforbindelse mellem Sjælland og Lolland-Falster. Den gamle bro kan ikke holde Den 78 år gamle Storstrømsbro er i en forfatning, der periodevis har nødvendiggjort indstilling af togdriften til stor gene ikke mindst for pendlere mellem Lolland-Falster og København. Broen har gennem mange år kun været nødtørftigt vedligeholdt, og derfor er den nu i en tilstand, hvor der kan frygtes yderligere indstilling af togdriften samt at cykel- og gangtrafik vil blive forbudt inden for en kortere årrække til skade for turisme og lokaltrafik. Situationen omkring den nuværende Storstrømsbro og fremtidsudsigterne for den er uholdbar. Derfor må der handles snarest. Storstrømsbroen indgår trafikalt som et led i Femern Bælt-forbindelsen, men broen har sin egen anlægslov og er derfor som projekt uafhængigt at Femern Bælt-projektet.

2 Ifølge anlægsloven, der 26. maj blev vedtaget i Folketinget med tilslutning fra samtlige partier, skal en ny Storstrømsbro stå færdig i Det er vigtigt at fastholde dette mål. Dermed sikres muligheden for fortsat stabil togdrift, øget beskæftigelse og fortsat udvikling og vækst på Lolland-Falster og Sydsjælland. Vigtigt at holde momentum Både en ny Storstrømsbro og udbygning af jernbaneforbindelsen mellem Ringsted og Rødbyhavn er af stor betydning for togdriften i Østdanmark og forbindelsen mellem Lolland-Falster og Sydsjælland. Tidsplanen for udbygning af jernbanenettet opererer med færdiggørelsen i 2019, hvor især den sydlige del af regionen kan se frem til bedre togforbindelser. Alle såvel regionale som lokale myndigheder, erhvervsvirksomheder m.v. har i deres planlægning indarbejdet dette med forventning om øget bosætning, pendling og erhvervsudvikling. En ny Storstrømsbro og det udbyggede jernbanenets betydning for vækst, udvikling og beskæftigelse for Sydsjælland og Lolland-Falster kan ikke undervurderes. Såvel kommuner som bygge- og andre virksomheder har de seneste år gearet sig til at kunne være med i det store anlægsprojekt, Femern Bælt-tunnelen er. Skulle projektet løbe ind i endnu en tidsmæssig udsættelse, er det vigtigt for at holde momentum hos myndigheder og i virksomheder, at såvel etableringen af en ny Storstrømsbro som det udbyggede jernbanenet gennemføres efter de hidtidige planer. Der er ingen tid at spilde. Tekst & Foto: Femern Belt Development Interferry Conference: DELTAGERREKORD I SIGTE Færgeindustriens topmøde i København Danmark har en stolt maritim historie og er i udpræget grad en nation, der gør brug af færgetransport. Blandt andet derfor er Danmark valgt som arrangør af den globale færgeindustris årlige topmøde. Foto: Rederiet Færgen. Den internationale maritime konference INTEFERRY Conference har for vane at forestå en optælling af deltagere ved udgangen af august, når tilmeldingsfristen officielt udløber. Dette er også sket i år, og tallene tyder på rekorddeltagelse til årets konference, der denne gang foregår i København. En nyhed, der glæder John Steen-Mikkelsen, direktør i rederiet Færgen og præsident i INTEFERRY, som repræsenterer færgeindustrien på globalt plan. - INTERFERRY-konferencen er vigtig, fordi den giver hele den internationale færgeindustri en mulighed for at finde løsninger på en række forhold, der både har stor betydning for sikkerheden på alverdens færger, nedbringelsen af emissioner og ikke mindst for infrastrukturen i hele EU. Derfor er det selvfølgelig meget glædeligt, at så mange deltagere har meldt deres ankomst til København. Vi har samlet et stærkt felt af foredragsholdere og politiske interessenter, og noget kunne tyde på, at vi har ramt plet, siger John Steen-Mikkelsen.

3 - INTERFERRY-konferencen er vigtig, fordi den giver hele den internationale færgeindustri en mulighed for at finde løsninger på en række forhold, der både har stor betydning for sikkerheden på alverdens færger, nedbringelsen af emissioner og ikke mindst for infrastrukturen i hele EU, siger direktør John Steen-Mikkelsen 228 deltagere Tallene viser, at der pr. 31. august var tilmeldt i alt 228 deltagere til årets INTERFERRY Conference, hvilket er det højeste antal nogensinde i sammenligning med det tilsvarende tidspunkt alle tidligere år. Den hidtidige topscorer var konferencen i 2014, der fandt sted i canadiske Vancouver og havde 208 tilmeldte ved udgangen af august. Generelt tegner tallene et billede af en konference, der de seneste år er vokset i både omfang og bevågenhed. Det endelige deltagerantal bliver opgjort i oktober umiddelbart inden begyndelsen af konferencen. Blandt talerne på årets INTERFERRY Conference er tyske Michael Cramer, der er formand for Transportog Turismeudvalget i Europa Parlamentet, samt italienske Cristiano Aliperta fra FN s internationale maritime organisation IMO. 40 års jubilæum INTEFERRY Conference har i år 40 års jubilæum, og derfor er det en særlig ære, at Danmark er valgt som værtsland. Dette er kun sket én gang tidligere i 1981, hvor konferencen ligeledes var placeret i København. Samtidig med udnævnelsen af Danmark som værtsland blev John Steen-Mikkelsen udpeget som præsident for INTERFERRY organisationen. Konferencen finder sted fra den 3. til den 7. oktober på Crowne Plaza Hotel i København. Fra den 5. til den 9. oktober lægger hovedstaden ligeledes omgivelser til Danish Maritime Days, hvorfor Danmark vil være centrum for hele det martime erhverv i perioden. Om INTERFERRY INTERFERRY er den eneste internationale organisation, der repræsenterer færgeindustrien på globalt plan. Organisationen fungerer blandt andet som branchens talerør over for henholdsvis EU og FN s internationale maritime organisation, IMO, der udstikker regler og rammebetingelser for blandt andet sikkerhed og emissioner samt øvrige miljøpåvirkninger inden for international skibsfart. Om INTERFERRY Conference De seneste 39 år har INTERFERRY arrangeret INTERFERRY Conference, som er det årlige topmøde for alle væsentlige interessenter i organisationens 38 medlemslande. Der er tale om de primære beslutningstagere for færgeindustrien og diverse følgeindustrier, ligesom deltagerne repræsenterer de største økonomier i verden. Læs mere om INTERFERRY her: Tysk Minister om Femern: NY HØRING, BYGGESTART I 2019 Byggeriet af Femern Bælt bliver ikke påbegyndt før 2019, skriver Hamburger Abendblatt, efter at Schleswig-Holsteins transportminister Reinhard Meyer i sidste uge deltog på et møde i delstatens transportudvalg. Endnu en gang sørger den tyske planlægningslovgivning for, at et milliardprojekt kun kan blive realiseret

4 Transportminister Hans Christian Schmidt. Foto: TRM med årelang forsinkelse, konstaterer avisen tørt. Forklaringen på forsinkelsen skulle være, at der i de ca siders svar fra Femern A/S på de ca indsigelser i den afsluttede tyske høringsperiode skulle være så omfattende ændringer i forhold til den oprindelige ansøgning på andre sider, at der er behov for en ny høring. Set med danske øjne kan man undre sig over denne tyske langsommelighed i en sag, hvor de danske miljømyndigheder for længst har godkendt det samme projekt i stort set det samme område. Den danske VVM-redegørelse, som blev godkendt ved Folketingets vedtagelse af anlægsloven om Femern Bælt byggeriet den 28. april, 2015 har gennemgået det samme projekts miljømæssige konsekvenser i Femern Bælt, dog kun til territorialgrænsen og dog heller ikke landfæstningen på tysk side. For nylig harcelerede den nytiltrådte danske transportminister Hans Christian Schmidt over udsigten til forsinkelser i Schleswig-Holsteins godkendelsesproces, nu sender hans slesvig-holstenske kollega aben tilbage. Tekst & Foto: Femern A/S SINGAPORE AIRLINES VARSLER CPH-OPRUSTNING Daglige flyvninger med spritnye Airbus A350-fly kan blive Singapore Airlines' modsvar til Emirates og Qatar Airways' oprustning på ruterne til CPH. Singapore Airlines pønser på at svare igen på den kommende oprustning fra både Emirates og Qatar Airways på ruterne til og fra Københavns Lufthavn. Selskabet er således langt fremme i overvejelserne om at gå fra fem ugentlige flyvninger til daglig betjening af ruten mellem København og Singapore. Inden for de næste to måneder venter selskabet at beslutte sig for, om planen skal føres ud i livet. Indtil videre er det dog kun et ønske fra den nordiske chef. - Det er indtil videre kun min lokale plan for at udvikle markedet. En kapacitetsudvidelse skal i sidste ende koordineres mellem SAS og vores hovedkontor, fortæller Singapore Airlines' nordiske chef, Tim Lee, til CHECK-IN.dk. Du kan læse hele artiklen på: HUSK! TRANSPORTENS DAG 2015 KUNDEN I CENTRUM Hvordan bliver vi bedre til at se tingene fra kundens stol? Deltagelse er gratis, så tag evt. en af dine kunder med. Bindende tilmelding senest den 14. september 2015 til transport@di.dk Vi starter kl , men allerede fra kl vil der være mulighed for morgenmad og netværk. Dagen slutter kl Det endelige program vil blive offentliggjort senere på DI Transports hjemmeside.

5 VEJDIREKTORATET: FEM KONSORTIER I SPIL Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund TEKST & FOTO: VEJDIREKTORATET Efter en prækvalifikation har Vejdirektoratet nu udvalgt de fem konsortier, der får mulighed for at byde på opgaven med at bygge den nye Fjordforbindelse mellem Frederikssund og Hornsherred. Det drejer sig om konsortier og joint ventures med meget kompetente og anerkendte nationale og europæiske firmaer. Otte ansøgere Otte konsortier eller joint ventures ansøgte om at blive prækvalificeret til milliardopgaven med at bygge den nye bro og motortrafikvej, hvoraf altså fem nu går videre til selve udbudsrunden. - Vi har været igennem en grundig udvælgelsesproces den seneste tid, og er i den heldige situation, at have modtaget ønske om prækvalifikation fra otte højt kvalificerede ansøgere, som alle levede op til vores mindstekrav. Der er ingen tvivl om, at alle ansøgerne kan bygge den nye fjordforbindelse og motortrafikvej. Det er et stærkt felt, og nu har vi nøje udvalgt de fem, som vi finder bedst egnet til at løse opgaven, siger Erik Stoklund Larsen, anlægschef i Vejdirektoratet. De fem prækvalificerede er: Fjordforbindelsen Frederikssund Contractors JV bestående af Per Aarsleff A/S (DK) og Ed. Züblin AG (D) med underleverandørerne Rambøll A/S (DK) og Strabag SE (AT) ** Joint Venture Rizzani de Eccher s.p.a (IT) N.V. Besix S.A. (BE) ** Acciona Infraestructuras S.A. (ESP) med underleverandør MJ Eriksson (DK) Joint venture Vinci Construction Grand Projects SAS (FR) ** Hochtief Infrastructure GmbH (D) og MT Højgaard A/S (DK) ** JV 3B bestående af BAM Infra bv (NL) ** Max Bögl International SE (D) og Barslund (DK) med underleverandør Max Bögl Nederland B.V. (NL) ** TBI Infra B.V. (NL) og Compagnie d Entreprises CFE S.A./N.A (BE) - I udvælgelsesprocessen har vi naturligvis vurderet flere forhold. Noget der har vejet tungt i vores evaluering af ansøgerne er, deres erfaringer med at udføre anlægsarbejde i Natura 2000 områder, hvilket har været en høj prioritet for Vejdirektoratet. Generelt set har alle ansøgerne fremlagt solide referencer indenfor broer og veje," siger Erik Stoklund Larsen. De tre ansøgere, som ikke får mulighed for at byde på opgaven, er Munck Gruppen A/S (DK) og Mosty- Łódź (PL), Obrascon Huarte Lain, S.A. (ESP) og Toto Construzioni Generali S.p.A (IT) og Teixeira Duarte Engenharia e Construções S.A. (P). Baggrunden for fravalget af de tre ansøgere har været, at de fem udvalgte samlet set havde fremlagt bedre referencer herunder for anlægsarbejder i Natura 2000 områder. Vejdirektoratet forventer at fortsætte udbudsprocessen hen over efteråret. Her vil man benytte sig af udbudsformen konkurrencepræget dialog, hvor Vejdirektoratet vil holde møder med hver enkelt af de prækvalificerede med henblik på at finde de bedste løsninger for projektet. Udgiver: Meldgaard Media & Marketing s.m.b.a. * CVR-nr Redaktion & Annoncer * Motalavej 37 * DK 4220 Korsoer kem@meldgaard.mail.dk * Ansvarshavende Chefredaktør & Udgiver Knud Meldgaard Ønsker du ikke at modtage vort Ugebrev, så send os venligst en mail, så Afmeldes du straks

Storstrømsbroen. Netværk Syd Bandholm 10 maj 2015. Projektchef Ulrik Larsen

Storstrømsbroen. Netværk Syd Bandholm 10 maj 2015. Projektchef Ulrik Larsen Storstrømsbroen Netværk Syd Bandholm 10 maj 2015 Projektchef Ulrik Larsen Den nye Storstrømsbro Ca. 4 km lang og derved Danmarks 3. længste bro Dobbeltsporet jernbane til tog 2 sporet vej Fælles gang-

Læs mere

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Erhvervskonferencen 8. december 2015

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Erhvervskonferencen 8. december 2015 Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund Erhvervskonferencen 8. december 2015 Henrik Vincentsen Projektchef, Vejdirektoratet Ny fjordforbindelse ved Frederikssund Motortrafikvej / 2x2 kørebaner / 90 km/t

Læs mere

Storstrømsbroen. Netværk Syd Bandholm 15 september Projektchef Ulrik Larsen

Storstrømsbroen. Netværk Syd Bandholm 15 september Projektchef Ulrik Larsen Storstrømsbroen Netværk Syd Bandholm 15 september 2016 Projektchef Ulrik Larsen Den nye Storstrømsbro Ca. 4 km lang og derved Danmarks 3. længste bro Dobbeltsporet jernbane til tog 2 sporet vej Fælles

Læs mere

Agenda. Ny Storstrømsbro. Indledning og Baggrund Beskrivelse af broen. Levetid og krav til beton. Geometri Konstruktion Fundering Byggemetoder

Agenda. Ny Storstrømsbro. Indledning og Baggrund Beskrivelse af broen. Levetid og krav til beton. Geometri Konstruktion Fundering Byggemetoder Ny Storstrømsbro Dansk Betondag 10. september 2015 Projektchef Niels Gottlieb Agenda Indledning og Baggrund Beskrivelse af broen Geometri Konstruktion Fundering Byggemetoder Levetid og krav til beton 1

Læs mere

Storstrømsbroen. Erhvervskonference Vordingborg 29. maj Projektchef Niels Gottlieb

Storstrømsbroen. Erhvervskonference Vordingborg 29. maj Projektchef Niels Gottlieb Storstrømsbroen Erhvervskonference Vordingborg 29. maj 2015 Projektchef Niels Gottlieb Den nye Storstrømsbro Ca. 4 km lang og derved Danmarks 3. længste bro Dobbeltsporet jernbane til tog - op til 200

Læs mere

Storstrømsbroen. Møde Vordingborg og Guldborgssund kommuner vedr. partnerskab 23. August 2016

Storstrømsbroen. Møde Vordingborg og Guldborgssund kommuner vedr. partnerskab 23. August 2016 Storstrømsbroen Møde Vordingborg og Guldborgssund kommuner vedr. partnerskab 23. August 2016 Storstrømsbroen Projektet omfatter: Anlæg af ny Storstrømsbro Nedrivning af eksisterende bro Falster Oversigt

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Fra: Transportministeriet [mailto:abonnement@trm.dk] Sendt: 10. marts 2008 14:30 Emne: Abonnementbesked fra Transportministeriet - Transportminister

Læs mere

Tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst, april 2012

Tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst, april 2012 Tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst, april 2012 1. Baggrund Femern A/S har i april 2012 udarbejdet en revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet, som tager højde for de udfordringer, der er

Læs mere

DET KØRER FOR BARCELONA Fra romantisk uorden til stringent modernisme.

DET KØRER FOR BARCELONA Fra romantisk uorden til stringent modernisme. UGE 25 * 2015 DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN DET KØRER FOR BARCELONA Fra romantisk uorden til stringent modernisme. Af chefredaktør Knud Meldgaard, Barcelona Hvis det er

Læs mere

KØBENHAVN-FEMERN: ÅBEN FOR UNDERLEVERANDØRER

KØBENHAVN-FEMERN: ÅBEN FOR UNDERLEVERANDØRER KØBENHAVN-FEMERN: ÅBEN FOR UNDERLEVERANDØRER To projekter. Godt 20 mia.kr. En spritny jernbane fra København til Ringsted, der er forberedt til 250 km/ t og en opgradering af banen fra Ringsted og frem

Læs mere

Den faste forbindelse under Femern Bælt. Sekretariatschef i Femern A/S Frederik Fisker

Den faste forbindelse under Femern Bælt. Sekretariatschef i Femern A/S Frederik Fisker Den faste forbindelse under Femern Bælt Sekretariatschef i Femern A/S Frederik Fisker Den korteste vej mellem Nordeuropa og Skandinavien En del af det europæiske transportnetværk Den faste forbindelse

Læs mere

Europas største anlægsprojekt

Europas største anlægsprojekt Fast forbindelse over Femern Bælt: Europas største anlægsprojekt Christen Borre Hansen 8/31/2017 1 Femern A/S En dansk statsejet virksomhed Den danske stat Transportministeriet Sund & Bælt Holding A/S

Læs mere

06. juni 2013 VELKOMMEN

06. juni 2013 VELKOMMEN 06. juni 2013 VELKOMMEN RÅHAVEGÅRD VIRKSOMHEDER Femern Belt Development Grønt Center Business LF Sydtek Grontmij A/S Landinspektør Jørgen Hansen White arkitekter A/S MISSION Building people - Building

Læs mere

Bilag 7 - Revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst

Bilag 7 - Revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst Bilag 7 - Revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst 1. Indledning Som varslet i Aktstykke 140 (afgjort den 3. juni 2010) har Femern A/S på baggrund af drøftelser med de danske og tyske myndigheder

Læs mere

Ny Storstrømsbro. IFB netværksmøde 30. aug Ulrik Larsen Projektchef

Ny Storstrømsbro. IFB netværksmøde 30. aug Ulrik Larsen Projektchef Ny Storstrømsbro IFB netværksmøde 30. aug. 2017 Ulrik Larsen Projektchef Hvorfor en ny bro? Del af jernbanestrækningen mellem Ringsted og Femern Bælt En vigtig del af jernbanekorridoren mellem København

Læs mere

ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU

ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU UGE 41 * 2015 ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU TRANSPORTMINISTERIET ORIENTERER: REINHARD MEYER HAR ORIENTERET FEMEN-FORLIGSKREDSEN OM TYSK MYNDIGHEDSGODKENDELSE Den tyske

Læs mere

Business Lolland-Falster

Business Lolland-Falster Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 54 Offentligt Business Lolland-Falster 31. oktober 2015 1 Analyse af en dobbeltsporet jernbane til Lolland-Falster 1.1 Pendlingsstrømme Pendling

Læs mere

Dene mytedræbe VI ER ALLEREDE FOR SENT PÅ DEN. med Den Tredje Limfjordsforbindelse

Dene mytedræbe VI ER ALLEREDE FOR SENT PÅ DEN. med Den Tredje Limfjordsforbindelse Dene mytedræbe VI ER ALLEREDE FOR SENT PÅ DEN med Den Tredje Limfjordsforbindelse 100% OPBRUGT 99% OPBRUGT Ny forbindelse Limfjordsbroen Limfjordstunellen Vejdirektoratets indstilling til ministeren: 20

Læs mere

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet rafik Regional Udviklingsplan 2012 Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet På det kollektive transportområde har kommunerne og regionerne en vigtig rolle som trafikindkøber. Movia er Danmarks

Læs mere

Sjælland baner vejen frem

Sjælland baner vejen frem Sjælland baner vejen frem Pendlerne på Sjælland kører længst for at komme på arbejde i Danmark. Samtidig har Sjælland udviklet sig til Østdanmarks store trafikkryds, hvor øst-vestlig trafik møder nord-sydgående

Læs mere

YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN

YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN UGE 36 * 2014 * N Y H E D S B R E V : YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN Nyt fra DI: FORSLAG TIL FINANSLOV 2015 Regeringen offentliggjorde den 26. august 2014 sit forslag til finanslov

Læs mere

Krav til underentreprenører og leverandører på Femern Bælt. Baseret på erfaringer fra tidligere projekter. Lars Fuhr Pedersen Sektionsdirektør

Krav til underentreprenører og leverandører på Femern Bælt. Baseret på erfaringer fra tidligere projekter. Lars Fuhr Pedersen Sektionsdirektør Krav til underentreprenører og leverandører på Femern Bælt Baseret på erfaringer fra tidligere projekter Navn Titel Lars Fuhr Pedersen Sektionsdirektør 1 mth.com Kort introduktion Sektionsdirektør Lars

Læs mere

Kort projektstatus. samt krav til underentreprenører og leverandører på Femern Bælt. Baseret på erfaringer fra tidligere projekter. 21.

Kort projektstatus. samt krav til underentreprenører og leverandører på Femern Bælt. Baseret på erfaringer fra tidligere projekter. 21. Kort projektstatus samt krav til underentreprenører og leverandører på Femern Bælt Baseret på erfaringer fra tidligere projekter 21. oktober 2014 Navn Titel Lars Fuhr Pedersen Sektionsdirektør lfp@mth.dk

Læs mere

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Geoteknisk Forening 19.03.2015 Præsenteret af anlægschef Klaus S. Jørgensen, Ringsted-Femern Banen 1 Banedanmark hvem

Læs mere

Status for arbejdet med Femern Bælt-forbindelsen

Status for arbejdet med Femern Bælt-forbindelsen Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt Claus F. Baunkjær Status for arbejdet med Femern Bælt-forbindelsen Claus F. Baunkjær Femern A/S 1 Femern Bælt-forbindelsen mellem

Læs mere

ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU

ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU SÆRUDGAVE: FOKUS PÅ FEMERN UGE 1 * 2017 * 1. kvartal * 4. Årgang ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU FOKUS PÅ FEMERN TYSK FORSINKELSE AF MILJØGODKENDELSE PÅ FEMERN BÆLT-FORBINDELSEN

Læs mere

YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN

YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN UGE 37 * 2014 * N Y H E D S B R E V : YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN NYT FRA FEMERN: PRÆKVALIFICERER TIL MILLIARDKONTRAKT Femern A/S har nu udvalgt gruppen af firmaer og konsortier,

Læs mere

FØRSTE MILLIARD TIL FEMERN BÆLT PROJEKTET

FØRSTE MILLIARD TIL FEMERN BÆLT PROJEKTET UGE 49 * 2017 * 4. kvartal * 4. Årgang ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU FØRSTE MILLIARD TIL FEMERN BÆLT PROJEKTET Europa-Kommissionen har offentliggjort, at man tildeler

Læs mere

Analyse af de 40 største entreprenørvirksomheder i den danske bygge- og anlægsbranche. August 2016, udarbejdet af Thomas Frommelt

Analyse af de 40 største entreprenørvirksomheder i den danske bygge- og anlægsbranche. August 2016, udarbejdet af Thomas Frommelt Analyse af de 40 største entreprenørvirksomheder i den danske bygge- og anlægsbranche August 2016, udarbejdet af Thomas Frommelt Analysen er udarbejdet af Thomas Frommelt Partner, statsautoriseret revisor

Læs mere

ROADPRICING IGEN, IGEN! Statens eget selskab vil bevise, at roadpricing er en god idé

ROADPRICING IGEN, IGEN! Statens eget selskab vil bevise, at roadpricing er en god idé UGE 38 * 2015 ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU Leo Larsen og Kristian Pihl Lorentzen ROADPRICING IGEN, IGEN! Statens eget selskab vil bevise, at roadpricing er en god idé

Læs mere

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR UGE 43 * 2014 * N Y H E D S B R E V : YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR Beflyvning på Lolland Falster Bluewater og PostNordic i samarbejde COWI på opkøb i England Læs side 2 Læs side

Læs mere

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR UGE 39 * 2014 * N Y H E D S B R E V : YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR FEMERN-TUNNEL STYRKER KØBENHAVNS LUFTHAVN Den kommende tunnel er ingen konkurrent, tvært imod, mener Københavns

Læs mere

Storstrømsbroen. - En ny bro til tog, biler, cyklister og gående

Storstrømsbroen. - En ny bro til tog, biler, cyklister og gående Storstrømsbroen - En ny bro til tog, biler, cyklister og gående En ny Storstrømsbro Helsingør Sjælland Kalundborg København Roskilde Sverige Ringsted Odense Køge Slagelse Næstved Storstrømsbroen Rødby

Læs mere

Revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst

Revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst Revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst 1. Baggrund På baggrund af nye retningslinjer for VVM-arbejdet har transportministeren i brev af 16. marts 2011 anmodet Femern A/S om at indarbejde

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering gennem Ringsted

Idefasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering gennem Ringsted Idefasehøring - Debatoplæg Hastighedsopgradering gennem Ringsted Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-182-0 Forord Med den politiske aftale: En ny

Læs mere

UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T:

UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T: UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T: DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN FEMERN-FORBINDELSEN: ET STORT PROBLEM, MEN EN STØRRE OPGAVE Den planlagte forbindelse er IKKE truet Af chefredaktør

Læs mere

Europas største anlægsprojekt

Europas største anlægsprojekt Fast forbindelse over Femern Bælt: Europas største anlægsprojekt Benno Nordahl Hansen Ejendomskoordinator 9/25/2018 1 Femern A/S En dansk statsejet virksomhed Den danske stat Transportministeriet Sund

Læs mere

Talemanuskript til brug for besvarelse af spørgsmål H i lukket samråd i TRU den 19. december 2017

Talemanuskript til brug for besvarelse af spørgsmål H i lukket samråd i TRU den 19. december 2017 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 232 Offentligt Side 1 af 8 Talemanuskript til brug for besvarelse af spørgsmål H i lukket samråd i TRU den 19. december

Læs mere

Tyske myndigheder behandler ansøgning om 18 km tunnel

Tyske myndigheder behandler ansøgning om 18 km tunnel Nyhedsbrev nr. 29 november 2013 Indhold Tyske myndigheder behandler ansøgning om 18 km tunnel 1 Femern forbindelsen skaffer de første 6 lærlinge- og elevpladser 2 inviterer entreprenører til grundig gennemgang

Læs mere

KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB

KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB KKR Nordjylland 11 kommuner De 5 KKR er KKR Midtjylland 19 kommuner KKR Hovedstaden 29 kommuner

Læs mere

klar til nye udfordringer

klar til nye udfordringer klar til nye udfordringer 2 3 Grib chancen! Hvad kan projektet Klar til Femern Bælt 2012 gøre for din virksomhed? Styrk din virksomheds kompetencer ved at indgå i projektet Klar til Femern Bælt 2012. Hvis

Læs mere

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen AlsFynBroen - binder Syddanmark sammen -1- AlsFynBroen i tal Afstand: 11 km kyst-til-kyst Trafik: Op til 17.100 biler i døgnet ved broafgift på 60 kr. Sparet rejsetid: 30 minutter mellem Odense og Hamburg

Læs mere

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax:

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: Den Europæiske Union Offentliggørelse af Supplement til Den Europæiske Unions Tidende 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: +352 29 29 42 670 Mailadresse: ojs@publications.europa.eu Oplysninger

Læs mere

Situation og udfordringer i Danmark. Finn Thøgersen og Claus Krøldrup Pedersen Vejdirektoratet

Situation og udfordringer i Danmark. Finn Thøgersen og Claus Krøldrup Pedersen Vejdirektoratet Situation og udfordringer i Danmark Finn Thøgersen og Claus Krøldrup Pedersen Vejdirektoratet Statsvejnettet 3.803 km* Udgør 1/1-2017 1.205 km er motorveje Det svarer til ca. 5% af det samlede offentlige

Læs mere

Kravspecifikation. Hovedstadsregionen som internationalt transportknudepunkt

Kravspecifikation. Hovedstadsregionen som internationalt transportknudepunkt Region Hovedstaden Kontraktbilag 1 Kravspecifikation Hovedstadsregionen som internationalt transportknudepunkt 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og formål 2. Region Hovedstadens arbejde med den internationale

Læs mere

NY STRATEGI SKAL LØFTE OG STYRKE DANSK LUFTFART

NY STRATEGI SKAL LØFTE OG STYRKE DANSK LUFTFART r. UGE 3 * 2016 * 1. kvartal * 3. Årgang ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU ØGET TRAFIK I JANUAR Vejtrafikken på Øresundsbron er øget i starten af januar måned sammenlignet

Læs mere

Opdatering af "Sjælland baner vejen frem"

Opdatering af Sjælland baner vejen frem Opdatering af "Sjælland baner vejen frem" Indledning Region Sjælland og kommunerne har siden 2007 i fællesskab arbejdet sammen for at fremme videreudviklingen og investeringer i den statslige trafikale

Læs mere

Region Hovedstaden og kommunerne i Hovedstaden er blevet enige om et nyt samlet trafikoplæg, der viser vejen til fremtidens vækst for hele Danmark

Region Hovedstaden og kommunerne i Hovedstaden er blevet enige om et nyt samlet trafikoplæg, der viser vejen til fremtidens vækst for hele Danmark Opgang Afsnit Linda Bang Jessen Telefon 2678 2858 Direkte Fax Mail Web EAN-nr: Giro: Bank: CVR/SE-nr: Journal nr.: Ref.: Dato: 12. september 2011 Hovedstadsregionen skal være Danmarks vækstlokomotiv Fornyet

Læs mere

Klar til fremtiden med en ny Storstrømsbro

Klar til fremtiden med en ny Storstrømsbro Klar til fremtiden med en ny Storstrømsbro Vordingborg Kommune og Guldborgsund Kommune etablerer et samarbejde om at varetage de to kommuners interesser i forhold til det kommende byggeri af den nye Storstrømsbro.

Læs mere

DEN NYE STORSTRØMSBRO

DEN NYE STORSTRØMSBRO DEN NYE STORSTRØMSBRO En nødvendig national udgift - eller en lønsom infrastrukturinvestering for hele landet Sammenfatning 21. juni 2016 Lolland-Falster Lovestorm www.lollandfalsterlovestorm.dk Den nye

Læs mere

Femern Bælt. ny forbindelse til Europa

Femern Bælt. ny forbindelse til Europa Femern Bælt en ny forbindelse til Europa En ny forbindelse til Europa Når man drøfter et stort projekt som den faste forbindelse over Femern Bælt, bliver man ofte mødt med indvendingen: Hvad skal vi med

Læs mere

Femern tunnelanlæg mellem Rødby - Puttgarden

Femern tunnelanlæg mellem Rødby - Puttgarden Den Danske Banekonference 2015 Femern tunnelanlæg mellem Rødby - Puttgarden Johnny Restrup-Sørensen Contract Director, Railway Agenda Fra vision til konkret projekt Verdens længste sænketunnel Femern A/S

Læs mere

Oplæg til samarbejde mellem Svendborg-/Langeland Kommuner. Fonden Femern Belt Development. Januar 2010

Oplæg til samarbejde mellem Svendborg-/Langeland Kommuner. Fonden Femern Belt Development. Januar 2010 Oplæg til samarbejde mellem Svendborg-/Langeland Kommuner og Fonden Femern Belt Development Januar 2010 Indledning Femern Bælt forbindelsen vil i løbet af de kommende 8-9 år blive realiseret, og dermed

Læs mere

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Vejdirektoratet De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Statsvejnettet 1/1-2017 Udgør 3.803 km* 1.205 km er motorveje Det svarer til ca. 5% af det samlede offentlige vejnet i Danmark (74.558 km)

Læs mere

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup Borgermøde Haderup Omfartsvej 1. oktober 2014 i Haderup Dagsorden for mødet 19.00-19.15 Velkomst og indledning Finn Stengel Petersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune Karsten Kirk

Læs mere

Organiseringen af arbejdet med Femernforbindelsen

Organiseringen af arbejdet med Femernforbindelsen Femern A/S Organiseringen af arbejdet med Femernforbindelsen Claus F. Baunkjær Kyst-til-kyst og landanlæg Claus F. Baunkjær 2 Femern bliver en integreret del af det overordnede europæiske transportnetværk

Læs mere

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten Debatoplæg VVM-undersøgelse April 2015 VVM-undersøgelse af den fremtidige Nordhavnstunnel 4 Politisk aftale Københavns Kommune og transportministeren har den 27. juni

Læs mere

Analyse af de største virksomheder i bygge- og anlægsbranchen i Danmark

Analyse af de største virksomheder i bygge- og anlægsbranchen i Danmark i bygge- og anlægsbranchen i Danmark Nøgletalsanalyse af de 36 største virksomheder indenfor anlæg, byggeri og typehuse Thomas Frommelt, juni 2016 De største virksomheder i bygge- og anlægsbranchen Deloittes

Læs mere

Notat vedr. økonomien i Femern Bælt-forbindelsen

Notat vedr. økonomien i Femern Bælt-forbindelsen Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 443 Offentligt Notat vedr. økonomien i Femern Bælt-forbindelsen 10 April 2013 To: From: Transportministeriet Scandlines har i en skrivelse

Læs mere

Transportministeriet Frederiksholm Kanal 27 F 1220 København K

Transportministeriet Frederiksholm Kanal 27 F 1220 København K Transportministeriet Frederiksholm Kanal 27 F 1220 København K Lov om anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt med tilhørende landanlæg i Danmark samt tillæg til VVM Transportministeriet har udsendt

Læs mere

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne inkl. kommuner], der under

Læs mere

Teknisk gennemgang af VVM

Teknisk gennemgang af VVM ne es Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 330 Offentligt Femern Bælt-forbindelsen Teknisk gennemgang af VVM rt te es Femern A/S Præsentationen 1. Claus Baunkjær, adm. direktør - Status og proces for

Læs mere

Storstrømsbroen. En ny bro til tog, biler, cyklister og gående

Storstrømsbroen. En ny bro til tog, biler, cyklister og gående Storstrømsbroen En ny bro til tog, biler, cyklister og gående En ny Storstrømsbro Vejdirektoratet skal bygge en ny Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster via Masnedø. Den gamle bro er nedslidt

Læs mere

ReVUS. Region Sjælland. Vi sætter kursen mod 2030! Samlet opsamling

ReVUS. Region Sjælland. Vi sætter kursen mod 2030! Samlet opsamling Region Sjælland Vi sætter kursen mod 2030! Samlet opsamling 1 Introduktion Vækstforum Sjælland og Region Sjælland udarbejder i 2018 en ny og ambitiøs Regional Vækst- og Udviklingsstrategi for 2019 til

Læs mere

Togfonden DK højhastighed og elektrificering på den danske jernbane. September

Togfonden DK højhastighed og elektrificering på den danske jernbane. September Til: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Høring af Trafikplan for den statslige jernbane 2017-2032 Den statslige banebetjening er vigtig for borgerne i Region Sjælland. Regionen har derfor stor fokus på

Læs mere

Investeringer i fremtiden

Investeringer i fremtiden Kommunekontaktrådet Hovedstaden Region Hovedstaden Investeringer i fremtiden Et fælles trafikoplæg fra KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden UDKAST BILLEDE/TEGNING September 2011 INFRASTRUKTUR DRIVER VÆKSTEN

Læs mere

Storstrøm Service Group. Storstrøm. Service Group

Storstrøm Service Group. Storstrøm. Service Group Agenda Velkommen v. Susanne Kruse Sørensen, Vordingborg Erhverv Byggeriet af Madsnedsundbroen v. Per Aarsleff A/S Udbytte af samarbejdet v. Vordingborg Shipping Næste skridt v. Claus Wede, Business Lolland-Falster

Læs mere

RAMBØLL DANMARK. Viden der bringer mennesker videre. Local partner Global knowledge

RAMBØLL DANMARK. Viden der bringer mennesker videre. Local partner Global knowledge RAMBØLL DANMARK Viden der bringer mennesker videre Local partner Global knowledge YDELSER Rambølls ydelser inkluderer: byggeri & design infrastruktur & transport miljø & natur energi & klima industri &

Læs mere

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/ Ikast-Brande Kommune Att.: Lone Jager Neldeberg Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Brande, den 17/10-2018 Ansøgning om tilskud til Brande City for 2018, 2019 og 2020 Brande Handelsstandsforening samt Brande Borgerforening

Læs mere

Sjælland baner vejen frem

Sjælland baner vejen frem Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt Et trafikudspil fra Region Sjælland samt kommunerne på Sjælland, Lolland og Falster Sjælland baner vejen frem Pendlerne på Sjælland

Læs mere

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Dansk-Tysk Handelskammer, februar 2016 1 Dansk-tysk infrastruktur er grundlaget for handelen mellem Tyskland og de nordeuropæiske lande. For virksomheder i Danmark,

Læs mere

Rødbyhavn TRafikhavn

Rødbyhavn TRafikhavn Rødbyhavn Trafikhavn Den nye port til Europa Industrihavnen i Rødbyhavn (i daglig tale kaldet Rødbyhavn Trafikhavn) er en attraktiv og centralt placeret industri- og trafikhavn, i centrum af den kommende

Læs mere

Vision for banetrafikken i Region Sjælland

Vision for banetrafikken i Region Sjælland Vision for banetrafikken i Region Sjælland En sammenhængende og attraktiv banebetjening i Region Sjælland fra landsdels og lokaltrafik til østdansk trafik. Mobiliteten i Region Sjælland er vigtig. Borgerne

Læs mere

Vejdirektoratet. Building Network, Netværkskonference, Høje Taastrup 18. jan Ulrik Larsen, Projektchef

Vejdirektoratet. Building Network, Netværkskonference, Høje Taastrup 18. jan Ulrik Larsen, Projektchef Vejdirektoratet Building Network, Netværkskonference, Høje Taastrup 18. jan. 2018 Ulrik Larsen, Projektchef Vejdirektoratet Er en del af: Har ansvaret for statsvejnettet, som består af: Vores opgaver består

Læs mere

Leo Larsen, adm. dir. Sund & Bælt Holding A/S Femern Bælt: Hvad har vi lært af Storebælt og Øresundsbron

Leo Larsen, adm. dir. Sund & Bælt Holding A/S Femern Bælt: Hvad har vi lært af Storebælt og Øresundsbron Leo Larsen, adm. dir. Sund & Bælt Holding A/S Femern Bælt: Hvad har vi lært af Storebælt og Øresundsbron 8. januar 2009 Disposition Sund & Bælts opgaver Sammenligning af de faste forbindelser Organisation

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 39 40 2016 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Prækvalifikationen for udviklingen af Frederikssundbydelen Vinge er på plads MT Højgaard er prækvalificeret

Læs mere

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Indkaldelse af ideer og forslag Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Oktober 2009 Hvad er en VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. VVM-reglerne for anlæg på land fremgår

Læs mere

wfemern-forbindelsen: MAN FORTRYDER ALDRIG EN BRO Statsministeren var klar i mælet om Femern

wfemern-forbindelsen: MAN FORTRYDER ALDRIG EN BRO Statsministeren var klar i mælet om Femern UGE 18 * 2015 DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN wfemern-forbindelsen: MAN FORTRYDER ALDRIG EN BRO Statsministeren var klar i mælet om Femern Af chefredaktør Knud Meldgaard

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring - Debatoplæg Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-225-4 Forord Med den politiske aftale

Læs mere

Fremtidens godstransport. Workshop om fremtidens godstransport, Aalborg Universitet, den 25. august 2008

Fremtidens godstransport. Workshop om fremtidens godstransport, Aalborg Universitet, den 25. august 2008 Fremtidens godstransport Workshop om fremtidens godstransport, Aalborg Universitet, den 25. august 2008 Godstransportens betydning: Danmark - blandt de bedste til transport og logistik Godstransport forbinder

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. november 2015

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. november 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. november 2015 Togfonden DK, svar på idéfase-høringer Omsorg Aarhus Kommunes svar til Banedanmark om idefasehøringer for elektrificering,

Læs mere

Femern Bæltforbindelsen Langsigtede økonomiske gevinster

Femern Bæltforbindelsen Langsigtede økonomiske gevinster Femern Bæltforbindelsen Langsigtede økonomiske gevinster SANKT ANNÆ PLADS 13, 2. 1250 KØBENHAVN K TELEFON: 7027 0740 FAX: 7027 0741 WWW.COPENHAGENECONOMICS.COM Denne præsentation Dynamiske effekter ved

Læs mere

Vejdirektoratet. 8 maj 2017

Vejdirektoratet. 8 maj 2017 Vejdirektoratet 8 maj 2017 Vejdirektoratet Har ansvaret for statsvejnettet, som består af: Er en del af: Vores opgaver består primært af: Motorveje Motortrafikveje Hovedlandeveje Broer Planlægning Vi undersøger

Læs mere

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00 Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00 Borgmester John Schmidt Andersen Frederikssund Kommune Aftenens ordstyrer Trine Sick Erik Stoklund Larsen

Læs mere

Den Sjællandske Tværforbindelse

Den Sjællandske Tværforbindelse Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 206 Offentligt Den Sjællandske Tværforbindelse Kalundborg Havn Frode Laursen P.K. Justesen Harboe Bryggeri Ardagh Glass Novenco Haribo Lakrids Royal Unibrew

Læs mere

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT TRAFIKCHARTER GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af udlændingeloven (Ny kvoteordning).

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af udlændingeloven (Ny kvoteordning). Til Udlændinge- og Integrationsministeriet DANSK FLYGTNINGEHJÆLP Borgergade 10, 3.sal DK-1300 København K Tlf: 3373 5000 www.flygtning.dk 09.10.2017 Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 15 Orientering om status for udbud. Indstilling: Administrationen indstiller

Politisk dokument uden resume. 15 Orientering om status for udbud. Indstilling: Administrationen indstiller Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. oktober 2014 Mads Lund Larsen 15 Orientering om status for udbud Indstilling: Administrationen indstiller At orientering om status for udbud tages

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet har den 12. april 2019 ophævet og hjemvist Roskilde Kommunes WM-tilla delse af 13. september 2018.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har den 12. april 2019 ophævet og hjemvist Roskilde Kommunes WM-tilla delse af 13. september 2018. København 3. maj 2019 Jacob Brandt Partner T +45 72 27 33 63 jab@bechbruun.com Sagsnr. 028156-0151 jab/jab/jhp Notat Vedtagelse af anlægslov for VVM-tilladelse med tilhørende dispensation i medfør af habitatdirektivets

Læs mere

Vejinfrastrukturen nu og i fremtiden. Jens Holmboe, Vejdirektør

Vejinfrastrukturen nu og i fremtiden. Jens Holmboe, Vejdirektør Vejinfrastrukturen nu og i fremtiden Jens Holmboe, Vejdirektør jjh@vd.dk FRI s Årsmøde 3. marts 2016 Udviklingen i kørte km efter vejtype 2005-2015 Indeks 100 = 2005 150 140 130 Motorveje 120 110 Alle

Læs mere

Sjælland på sporet 26. oktober Region Sjællands planer og ønsker for jernbanetrafikken. Chefkonsulent Lars Bosendal, region Sjælland

Sjælland på sporet 26. oktober Region Sjællands planer og ønsker for jernbanetrafikken. Chefkonsulent Lars Bosendal, region Sjælland Sjælland på sporet 26. oktober 2017 Region Sjællands planer og ønsker for jernbanetrafikken Chefkonsulent Lars Bosendal, region Sjælland Hovedopgaver Sundhed Regional udvikling Det sociale område Vores

Læs mere

Aktstykke nr. 149 Folketinget 2010-11. Afgjort den 23. juni 2011. Transportministeriet. Transportministeriet, den 15. juni 2011.

Aktstykke nr. 149 Folketinget 2010-11. Afgjort den 23. juni 2011. Transportministeriet. Transportministeriet, den 15. juni 2011. Aktstykke nr. 149 Folketinget 2010-11 Afgjort den 23. juni 2011 149 Transportministeriet. Transportministeriet, den 15. juni 2011. a. Transportministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at

Læs mere

Debatoplæg til idéfase

Debatoplæg til idéfase Femern Bælt Debatoplæg til idéfase September 2009 2 Femern Bælt Indhold Forord 3 Femern Bælt-forbindelsen 4 De danske jernbanelandanlæg 5 De eksisterende anlæg 6 Etablering af dobbeltspor 6 Elektrificering

Læs mere

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Trafikdage i Aalborg, 27. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland TEN-T Det trans europæiske transportnetværk i EU Kommissionen fremlagde i oktober 2011 forslag til nye retningslinjer for et Trans

Læs mere

www.handicaphistoriskselskab.

www.handicaphistoriskselskab. www.handicaphistoriskselskab. Historisk Selskab for Handicap og Samfund www.handicaphistoriskselskab.dk Årsmøde og generalforsamling den 9. april 2011 på Kofoedsminde i Rødbyhavn Årsmøde og generalforsamling

Læs mere

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte.

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte. Samrådsspørgsmål Ø Vil ministeren redegøre for de væsentligste resultater på de seneste højniveaumøder på udviklingsområdet i forbindelse med FN's generalforsamling i New York? Herunder blandt andet om

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

Referat af ordinært virksomhedsmøde i Fjordforbindelsen Frederikssund 2017

Referat af ordinært virksomhedsmøde i Fjordforbindelsen Frederikssund 2017 Referat af ordinært virksomhedsmøde i Fjordforbindelsen Frederikssund 2017 Den 26. april 2017 blev der afholdt ordinært virksomhedsmøde i Fjordforbindelsen Frederikssund (CVR nr. 37262749), hos Transport-

Læs mere