VSM 09376, Hedemøllevej Nord, Hjermind sogn, Middelsom herred,viborg amt , -77, -78 Indholdsfortegnelse Abstract

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VSM 09376, Hedemøllevej Nord, Hjermind sogn, Middelsom herred,viborg amt , -77, -78 Indholdsfortegnelse Abstract"

Transkript

1 VSM, Hedemøllevej Nord, Hjermind sogn, Middelsom herred,viborg amt , -77, -78 KUAS j.nr.: Rapport for prøvegravning forud for udvidelse af industrikvarteret. Udført af Sanne Boddum for Viborg Stiftsmuseum i januar Indholdsfortegnelse Abstract... 1 Oversigtsplan... 2 Faktuelle oplysninger... 3 Tidl. Arkæologiske fund i og nær ved området... 4 Topografi, terræn, undergrund og muldtykkelse... 4 Målesystem og nivellering... 4 Undersøgelsens forløb og udgravningsmetode... 5 Undersøgelsens resultater (gennemgang) Indstilling... 7 Tegningsliste... 9 Anlægsliste Fundliste Abstract Indenfor det grønne område på ovenstående kortet, blev der fundet stolpehuller til huse m.v. fra 6-7 gårdsanlæg. I en udvidelse lige syd for Ellegård blev der fundet stolpehuller fra hjørnet af et formodet hegnsanlæg. Nær Sortehøjvej mod øst blev der fundet flere smalle grøfter, muligvis til vægge og/eller hegn. I den sydlige del af arealet blev der fundet to brandgrave. Og midt i området med anlægsspor blev der fundet store gruber, nogle med lys fyld som mindede om opfyldte lavninger. I samme område blev der fundet en grube, der kunne ses over en strækning på 8,5m i søgegrøften. Gruben havde fyld med mange brændte lernister, lerklumper samt trækulnister og kan muligvis være en keramikovn. Fundmængden er begrænset, men på baggrund af anlægssporenes karakter og størrelse skal den formodentlig dateres til yngre jernalder, evt. germansk jernalder.

2 Oversigtsplan

3 Undersøgelsens forhistorie I forbindelse med lokalplanlægning af industrikvarteret ved Hedemøllevej vurderede Viborg Stiftsmuseum, at der var risiko for forekomst af fortidsminder i det berørte areal. Derfor blev der forud for anlægsarbejdet foretaget en prøvegravning. 3 Faktuelle oplysninger Anledning: Udvidelse af eksisterende industriområde og forlængelse af Hedemølle Industrivej og Hedemølle Erhvervsvej, Bjerringbro. Areal: Ca. 13 ha Lodsejer: Viborg Kommune Bygherre: Viborg Kommune Tidspunkt: 1/10-12/ , 22/01-25/ Deltagere: Stud. mag. Sanne Boddum (daglig leder) Cand. mag. Thomas Nielsen Sagsansvarlig og tilsynsførende: Martin Mikkelsen Metode: Der blev udlagt 2 brede omtrentlig N-S orienterede søgegrøfter over hele området, men langs grusvejen mod nord, blev der trukket en gennemgående skrå grøft og en 20m syd herfor i den vestligste del af arealet. Søgegrøfterne blev gravet med gravemaskine, med en 2 meter bred skovl, dog blev ca. 300m gravet med rendegraver og en 1,8m bred rabatskovl. Grøfterne blev udlagt med en afstand på 20m. I det laveste område mod nord, midt på arealet blev grøfterne ikke ført helt mod nord. Ligesom der i den vestlige del blev sprunget over lavningerne. Maskiner fra: Entreprenør Svend E. Madsen A/S, Baldersvej 8, 8850 Bjerringbro. Tlf.: Maskinfører: I 2007: Ronnie i gravemaskine de fleste dage, Lars i gravemaskine en dag og Jesper i rendegraver en dag. I 2008: Arne i rendegraver.

4 4 Tidl. Arkæologiske fund i og nær ved området Der er tidligere gravet en overpløjet og plyndret enkeltgravshøj (sb. 61) samt neolitiske gruber (sb. 62) nord for prøvegravningsarealet, mens der mod sydvest er registreret flere gravhøje. I haven til Hjermind præstegård er der fundet en sekundært anvendt runesten (sb. 56). Og ved sb. 65 er der fundet en hustomt. Ved sb. 64 er der fundet en udateret hulvej, en neolitisk grube og spredte gruber og fyldskifter. Området mellem sb. 63 og sb. 63 er et eksisterende industriområde, hvor der blev fundet skår ved opførsel af bygningerne mod nordøst, som er markeret med gult på kortet (Bjerringbro Fornikling, Hedemølle Erhvervsvej 10), men dette blev ikke anmeldt til museet. Ejeren af Bjerringbro Fornikling har stadig nogle af skårene, som han ville finde frem så en fra museet kunne se dem ved lejlighed. Målesystem og nivellering Der blev ikke opsat et egentligt målesystem. Der blev trykket en grøft ca. 5 meter øst for læhegnet udfor den foreløbige afslutning af Hedemølle Industrivej. Der blev sat nogle punkter ud med Phytagoras og derefter blev de resterende søgegrøfter sigtet og målt ud herfra. Dog blev der sat punkter af i den nordlige del af S1 og S2 som blev brugt til at sigte S3, S4 og S5 ud, da disse blev trukket skråt på målesystemet. Alle søgegrøfter blev tegnet i 1:1000, mens søgegrøfterne i området med mange stolpehuller og i udvidelserne blev tegnet i 1:100. Der blev ikke nivelleret. Topografi, terræn, undergrund og muldtykkelse Lå på den nordligt skrånende side af en større øst-vestgående ås. Det højeste sted på åsen blev bebygget med industri i starten af Undergrundsmaterialet var meget vekslende, men bestod overvejende af gult let sandet ler, men i spidsen mod øst var der et lag af ca. 5 cm grus over det lerede sand, og mod nord, ca. midt i arealet var der en lavning, hvor undergrundsmaterialet var hårdt pga. udfældninger. Muldlaget er generelt tykt over hele arealet. I søgegrøften parallelt med den skrå grusvej ved undersøgelsesområdets nordlige grænse, blev der iagttaget vekslende muldtykkelse. Mod vest var der en mindre højning, hvor muldtykkelsen var ca cm over ca. 10m, mens der i samme grøft ud for Ellegård var der ca. 70cm muld over udvidelsen med det mulige hegnshjørne. I området med anlægsspor var der i en søgegrøft på det højeste sted et muldlag med en tykkelse på ca. 30cm, men generelt var muldtykkelsen i området med anlægsspor på min. 50cm. Den gule firkant er Bjerringbro Fornikling, hvor der er fundet skår ved opførslen af den vestlige hal. Dette blev ikke anmeldt til museet.

5 5 Undersøgelsens forløb og udgravningsmetode Først blev der udsat grøfter i det stykke hvor Hedemølle Industrivej skal være, da disse var gravet, blev der trukket en grøft skråt på de andre, langs grusvejen (Sortehøjvej). I den vestlige del blev der trukket to grøfter parallelt med grusvejen, derefter fortsatte vi med den del af grøften (S5) som var øst for Hedemølle Industrivej. Da der blev fundet et enkelt stolpehul (K31) i grøften blev der lavet en udvidelse, hvor der kom flere stolpehuller, formodentlig til hjørnet af et hegn. Søgegrøften (S5) blev fortsat mod øst og der var flere koncentrationer af stolehulle og grøfter. Da anlægssporene fortsatte helt ud mod øst i den skrå søgegrøft S5 blev der ikke trukket nord-sydgående grøfter helt ude i spidsen af arealet, men der blev trukket nord-sydgående søgegrøfter på den resterende del af arealet. De første nord-sydgående søgegrøfter blev trukket i området hvor Hedemølle Erhvervsvej skal laves, og mod vest indtil der ikke kom flere anlægsspor i søgegrøfterne. Derefter blev der trukket grøfter helt ude ved arealets vestlige kant, hvor regnvandsbassinet skal laves, således at de områder hvor vejene og regnvandsbassin skal laves blev undersøgt først, da det er på disse områder at anlægsarbejdet skal i gang først. Området mellem den kommende Hedemølle Industrivej og regnvandsbassinet blev ikke undersøgt i førsteomgang, hvilket også var tilfældet for området ca. 50m vest for området med anlægsspor og hen til den kommende Hedemølle Industrivej. Søgegrøfter i disse to områder samt forlængelse af et par grøfter i området med anlægsspor blev først gravet i januar Der blev lavet en udvidelse omkring søgegrøft S43, hvor der var gruber i søgegrøften. Alle mulige anlæg udenfor området med væsentlige anlægsspor blev undersøgt med det samme. Rød: Undersøgelsesområde, sb. 63. Grøn: Område med væsentlige anlægsspor. Turkis: Område hvor der ikke blev trukket nord-sydgående søgegrøfter, da der var mange anlægsspor i den skrå søgegrøft parallelt med grusvejen. Lilla: område for kommende regnvandsbassin. Gul: Bjerringbro Fornikling. Pink: Kommende strækning af Hedemølle Erhvervsvej. Sort: Nuværende og kommende strækning af Hedemølle Industrivej.

6 6 Undersøgelsens resultater (gennemgang). I den østlige del af arealet blev der fundet stolpehuller fra 6-7 gårdsanlæg, hjørnet af et hegnsforløb, ti grøfter fra væg eller hegn, syv mulige væg- eller hegnsgrøfter, diverse gruber samt to brandgrave. I den vestlige del af arealet blev der fundet enkelte spredt liggende gruber og fyldskifter. Den østlige del af arealet med væsentlige fortidsminder: Der blev fundet stolpehuller fra flere hustomter, og der formodes at være 6-7 gårdsanlæg. Hjørnet af et hegnsforløb (K10-K20) blev fundet i udvidelsen af søgegrøften S5 ved grusvejen mod nord. Hegnet har retning ind på arealet og ligger på den laveste del af den nordvendte skråning. Muldlaget var omkring 70cm tykt over hegnsforløbet. Der blev fundet ti væg- eller hegnsgrøfter (K76, K78, K79, K81, K84, K113, K125, K130, K179, K224). I den østligste del af søgegrøft S5 blev flere grøfter fundet liggende parallelt eller krydsende, og kan repræsentere flere faser af væg- eller hegnsforløb. Desuden blev der fundet syv mulige grøfter (K83, K141, K144, K188, K202, K206, K267), som ligeledes kan være væg- eller hegnsgrøfter. I søgegrøft S14 blev der afdækket 8,5m af en grube (K155), som ikke blev afgrænset mod øst og vest. I grube K155 var der i fladen områder med mange klumper og nister af brændt ler samt trækulnister. Der kan muligvis være tale om en keramikovn, men der blev ikke fundet fejlbrændte skår eller keramik i fladen. Lavninger/gruber (K110-K112) blev fundet i søgegrøft S8. Fylden i fladen var lysere end pløjelaget, men der kan være tale om lavninger med gammelt muldlag eller gruber. I S10 blev der fundet store gruber (K131-K132) med lidt mørkere fyld end dem i S8. Desuden blev der fundet tre mulige ildgruber (K116, K117, K135) og to ild-/kogegruber (K58, K115) i det østlige område. To brandgrave (K166, K167) blev fundet i søgegrøft S15. Brandgravene blev ikke undersøgt, men der blev fundet slagge (x35, x37) i toppen af begge brandgrave. Den vestlige del af arealet uden væsentlige fortidsminder: I områdets vestlige del blev der fundet enkelte fyldskifter (K304, K305, K306, K307) og gruber i søgegrøfterne og en lille samling gruber i udvidelsen ved søgegrøft S34. Alle mulige anlægsspor i området blev undersøgt med det samme. I S2 blev der fundet en mulig grube (K3), og to gruber (K4, K5) samt enkelte rodvælter som dem der blev fundet ved VSM I søgegrøft S6 blev der fundet tre rodvælter (K6, K7, K8). Desuden blev der fundet rodvælter i S1, S4, S27 og S48. I søgegrøft S34 og udvidelsen ved S34 blev der fundet 6 gruber (K295-K300). I alle gruberne var der trækulnister, men ved ildgrube K300 var der et dissideret trækulsholdigt og trækulsfarvet lag i bunden. Ved K295 og K296 var der et diffust afgrænset trækulsfarvet lag. Der blev fundet flintafslag i K300 (x41), K298 (x39). K295 og K296 var sammenhængende i toppen, hvor der blev fundet to flintafslag (x38). I søgegrøft S45 blev der fundet en 4,2m lang grube K303, hvori der blev fundet flintafslag (x40). I bunden af K303 var der et trækulsfarvet lag med trækulnister og enkelte sten. Et stolpehul K9 blev fundet i S30, men ved udvidelse af søgegrøften omkring K9 blev der ikke fundet andre anlæg.

7 Indstilling Den østlige del af arealet (ca. 3,4ha): Det er museets vurdering, at hustomter, gårdsanlæg, hegn, gruber samt brandgrave i den østlige del af arealet må betragtes som væsentlige fortidsminder, der enten skal bevares for eftertiden eller undersøges for bygherrens regning. Den vestlige del af arealet: Museet vurderer, at det ikke er nødvendigt at foretage yderligere undersøgelser af anlæggene på det vestlige område og dette område frigives. 7

8 8

9 VSM, Hedemøllevej Nord, Hjermind sogn, Middelsom herred, Viborg amt Tegningsliste VSM Målestok Art Indhold Dato Tegner T1-9 Ikke brugt T10 1:1000 Oversigtsplan Den vestlige del af området med søgegrøfterne S1-S2, S5, S27-S33, S36- S38, S SB SB T11 1:1000 Oversigtsplan Den nordvestlige de af området med søgegrøfterne l, S5, S27, S30, S33, S36, S43 og S SB SB T12 1:1000 Oversigtsplan Den østlige del af området med søgegrøfterne, S5, S7-S26, S34-S36, S39-S40, S59-S SB SB T13 1:100 Plantegning Udvidelse på søgegrøft S5. Hjørnet af et hegnsforløb SB T14 1:100 Plantegning 50m af S5, øst for T SB T15 1:100 Plantegning 50m af S5, øst for T SB T16 1:100 Plantegning 50m af S5, øst for T SB T17 1:100 Plantegning 50m af S5, øst for T SB T18 1:100 Plantegning Østligste del af S SB T19 1:100 Plantegning S39-S SB T20 1:100 Plantegning S46-S SB T21 1:100 Plantegning S21-S SB T22 1:100 Plantegning S34-S SB T23 1:20 Snittegning K3-K5 Snit fra søgegrøft S26, S35, S TN TN T24 1:100 Plantegning S34-S SB 1:20 Snittegning T25 1:100 1:20 Plantegning Snittegning S61 Snit fra søgegrøft S SB

10 VSM, Hedemøllevej Nord, Hjermind sogn, Middelsom herred, Viborg amt Anlægsliste VSM Art Anlæg Beskrivelse Fund Tegning Foto Datering K1 Pløjelag K2 Gl. muldlag K3 Grube I søgegrøft S2. T10, T23 K4 Grube? I søgegrøft S2. T10, T23 K5 Grube I søgegrøft S2. T10, T23 K6 Rodvælter I S6. Heterogen, sortbrun og lys grågul, 4cm dyb. T10 K7 Rodvælter I S6. Heterogen, mørk brun og sortbrun og gråhvid, max T10 8cm dyb. K8 Rodvælter I S6. Heterogen sortbrun og grågul, ujævn bund, max 10cm T10 dyb. K9 Stolpehul I S30. Udvidet omkring stolpehullet i alle retninger, men T10 ingen andre anlæg. Ca. 20cm dybt. Lå i sandet undergrund. K10 Stolpehul Hegn? T12, T13 K11 Stolpehul Hegn? T12, T13 K12 Stolpehul Hegn? T12, T13 K13 Stolpehul Hegn? T12, T13 K14 Stolpehul Hegn? T12, T13 K15 Stolpehul Hegn? T12, T13 K16 Stolpehul Hegn? T12, T13 K17 Stolpehul Hegn? T12, T13 K18 Stolpehul Hegn? T12, T13 K19 Stolpehul Hegn? T12, T13 K20 Stolpehul? Hegn? Diffus i fladen T12, T13 K21 Stolpehul?/fyldskifte Diffus i fladen T12, T13 K22 Grube? T12, T13 K23 Grube? T12, T13 K24 Stolpehul?/Grube? T12, T13 K25 Stolpehul? T12, T13 K26 Stolpehul? T12, T13 K27 Grube? Diffus i fladen T12, T13 K28 Stolpehul?/fyldskifte Diffus i fladen T12, T13 K29 Stolpehul T12, T13 K30 Grube?/fyldskifte T12, T13

11 VSM Art Anlæg Beskrivelse Fund Tegning Foto Datering K31 Stolpehul Snittet men ikke tegnet i snit. T12, T13 K32 Stolpehul T12, T13 K33 Stolpehul T12, T13 K34 Stolpehul Snittet men ikke tegnet i snit. T12, T13 K35 Fyldskifte T12, T13 K36 Fyldskifte T12, T13 K37 Fyldskifte T12, T13 K38 Grube T12, T13 K39 Stolpehul Hus? I S5. Heterogen gråbrun i fladen. T12, T14 K40 Stolpehul I S5. Gråbrun i fladen. T12, T14 K41 Fyldskifte I S5. Grå i fladen. T12, T14 K42 Stolpehul? I S5. Grå i fladen. T12, T15 K43 Stolpehul I S5. Mørk gråbrun i fladen. T12, T15 K44 Stolpehul Hus? I S5. Mørk gråbrun i fladen. T12, T15 K45 Stolpehul I S5. Mørk gråbrun i fladen. T12, T15 K46 Stolpehul I S5. T12, T15 K47 Stolpehul I S5. Gråbrun i fladen. T12, T15 K48 Stolpehul I S5. Heterogen grå i fladen. T12, T15 K49 Stolpehul I S5. Gråbrun i fladen. T12, T15 K50 Stolpehul I S5. Gråbrun i fladen. T12, T15 K51 Stolpehul Hus? I S5. Gråbrun i fladen. T12, T15 K52 Muldrest? I S5. T12, T15 K53 Stolpehul I S5. Gråbrun i fladen. T12, T15 K54 Muldrest? I S5. T12, T15 K55 Stolpehul? I S5. Heterogen mørk grå i fladen. T12, T15 K56 Stolpehul? I S5. Heterogen i fladen. T12, T15 K57 Muldrest? I S5. T12, T16 K58 Ild/kogegrube I S5. T12, T16 K59 Stolpehul I S5. Gulbrun i fladen. T12, T16 K60 Fyldskifte I S5. Diffus i fladen. T12, T16 K61 Stolpehul I S5. Mørk gråbrun i fladen. T12, T16 K62 Stolpehul I S5. Gråbrun i fladen. T12, T16 K63 Stolpehul I S5. Gråbrun i fladen. T12, T16 K64 Stolpehul I S5. Mørk gråbrun i fladen. T12, T17 K65 Stolpehul I S5. Mørk gråbrun i fladen. T12, T17 K66 Stolpehul I S5. Heterogen gråbrun i fladen. X30 (br. ler) T12, T17 K67 Stolpehul I S5. Gråbrun i fladen. T12, T17 11

12 VSM Art Anlæg Beskrivelse Fund Tegning Foto Datering K68 Stolpehul Hus? I S5. Gråbrun i fladen. T12, T17 K69 Stolpehul? Væg?/hegn? I S5. Mørk gråbrun i fladen. T12, T17 K70 Stolpehul? Væg?/hegn? I S5. Mørk gråbrun i fladen. T12, T17 K71 Stolpehul Væg?/hegn? I S5. Gråbrun i fladen. T12, T17 K72 Stolpehul Væg?/hegn? I S5. Gråbrun i fladen. T12, T17 K73 Stolpehul I S5. Mørk gråbrun i fladen. T12, T17 K74 Stolpehul I S5. Gråbrun fyld med sten i toppen. T12, T17 K75 Grube? I S5. Mørk grå fyld med ildskørnede sten i fladen. På tværs af grøften, ikke afgrænset. T12, T18 K76 Grøft I S5. Mørk gråbrun i fladen. Ca. 80 cm lang, ikke afgrænset T12, T18 mod syd. Ca. 20 cm bred. K77 Rest af gruslag I S5. T12, T18 K78 Grøft Væg?/hegn? I S5. Min. 6m lang, ikke afgrænset i enderne. T12, T18 K79 Grøft Væg?/hegn? I S5. Ca. 2m lang, mellem K78 og K81. T12, T18 K80 Stolpehul? I S5. Stolpehul? i K78. T12, T18 K81 Grøft Væg?/hegn? I S5. Min. 4,5m lang, ikke afgrænset i enderne. T12, T18 K82 Stolpehul I S5. Mørk grå i fladen. T12, T18 K83 Grøft? Væg?/hegn? I S5. ca. 1 meter lang ikke afgrænset mod nordøst. T12, T18 K84 Grøft Væg?/hegn? I S5. Min. 2m lang, ikke afgrænset i enderne. T12, T18 K85 Stolpehul? I S5. T12, T18 K86 Stolpehul I S5. T12, T18 K87 Grube? I S5. Sammenhængende med K83 og K84. Mørk gråbrun i T12, T18 fladen. K88 Ikke brugt K89 Stolpehul I S5. Mørk grå i fladen. T12, T18 K90 Rest af gruslag. I S5. T12, T18 K91 Stolpehul I S5. Mørk grå i fladen. T12, T18 K92 Rest af gruslag I S5. X31 T12, T18 K93 Stolpehul I S5. Mørk grå i fladen. T12, T18 K94 Stolpehul I S5. Mørk grå i fladen. T12, T18 K95 Stolpehul I S5. Mørk grå i fladen. T12, T18 K96 Grube? I S5. X32 T12, T18 K97 Stolpehul I S5. T12, T18 K98 Stolpehul I S5. T12, T18 K99 Stolpehul I S5. T12, T18 K100 Stolpehul I S5. T12, T18 K101 Stolpehul Hus? I S5. Sten i toppen. T12, T18 K102 Stolpehul I S5. T12, T18 12

13 VSM Art Anlæg Beskrivelse Fund Tegning Foto Datering K103 Stolpehul I S5. T12, T18 K104 Stolpehul I S5. T12, T18 K105 Fyldskifte I S5. Diffus i falden. T12, T18 K106 Stolpehul Hus? I S5. Sten i toppen. T12, T18 K107 Stolpehul I S7. T12, T19 K108 Stolpehul I S7. T12, T19 K109 Stolpehul I S7. T12, T19 K110 Grube/lavning? I S8. Gråbrun i fladen. T12, T19 K111 Grube/lavning? I S8. Gråbrun fyld. Bortgravet med maskine i søgegrøften, T12, T19 men ikke afgrænset mod øst. K112 Grube?/forsænket I S8. Gråbrun i fladen. T12, T19 husende? K113 Grøft Væg? I S8. Ø-V gående, min. 2 meter lang, ikke afgrænset mod Ø eller V.. T12, T19 K114 Grube I S8. Gråbrun i fladen. T12, T19 K115 Ild-/kogegrube I S8. T12, T19 K116 Ildgrube? I S9. Heterogen sortbrun i fladen. T12, T19 K117 Ildgrube? I S9. Heterogen sortbrun fyld med br. ler i fladen. T12, T19 K118 Stolpehul I S9. T12, T19 K119 Stolpehul I S9. T12, T19 K120 Grube I S9. Mørk gråbrun i fladen. T12, T19 K121 Stolpehul I S9. T12, T19 K122 Stolpehul I S9. T12, T19 K123 Stolpehul I S9. T12, T19 K124 Stolpehul I S9. T12, T19 K125 Grøft I S9. Ø-V gående, min. 2 m lang, ikke afgrænset mod Ø eller V. T12, T19 K126 Grube I S9 og S10. T12, T19 K127 Stolpehul I S9. T12, T19 K128 Stolpehul I S9. T12, T19 K129 Stolpehul I S9. T12, T19 K130 Grøft I S10. VNV-SSØ. Min. 2,5m lang, ikke afgrænset. T12, T19 K131 Grube I S10. Homogen mørk gulbrun i fladen. T12, T19 K132 Grube? I S10. T12, T19 K133 Grube/ stolpehul? I S10. Gulbrun i fladen. T12, T19 K134 Stolpehul I S10. T12, T19 K135 Ildgrube? I S10. Sort i fladen. X33 T12, T19 K136 Stolpehul I S 11. T12, T19 13

14 VSM Art Anlæg Beskrivelse Fund Tegning Foto Datering K137 Fyldskifte I S 11. T12, T19 K138 Stolpehul I S 11. T12, T19 K139 Stolpehul I S 11. T12, T19 K140 Stolpehul I S 11. T12, T19 K141 Grube/ Grøft? I S 11. evt. sammenhængende med K142. Heterogen sort og brun i fladen. T12, T19 K142 Grube? I S 12. Mørkbrun i fladen. T12, T19 K143 Grube I S 12. Mørk gulbrun fuld med grus i fladen. T12, T19 K144 Grube/ Grøft? I S 12. Mørkbrun og gruset i fladen. Ikke afgrænset i lænden, 1,6m bred. T12, T19 K145 Stolpehul I S 12. Mørkbrun i fladen. T12, T19 K146 Stolpehul/Grube? I S 12. Mørkbrun i fladen. T12, T19 K147 Stolpehul I S 12. Lys gulbrun i fladen. T12, T19 K148 Fyldskifte I S 13. T12, T19 K149 Stolpehul I S 12. T12, T19 K150 Stolpehul I S 13. T12, T19 K151 Grube I S 13. Mørkbrun i fladen. T12, T19 K152 Grube I S 13. T12, T19 K153 Stolpehul? I S14. 10cm dyb, ikke snittegnet. T12, T20 K154 Natur? I S14. Lys gulbrun i fladen. T12, T20 K155 Grube/forsænket I S14. 8,5m x min. 2m (ikke afgrænset mod Ø og V). Homogen T12, T20 husende? mørk gråbrun med trækul og lernister, område mod nord hvor der var maget br. ler og trækul. K156 Grube? I S14. Homogen, mørk gråbrun fyld med trækulsnister og lernister i fladen. T12, T20 K157 Grube? I S14. Homogen, mørk gråbrun i fladen. T12, T20 K158 Stolpehul I S14. Gråbrun i fladen. T12, T20 K159 Stolpehul I S14. Mørk gråbrun i fladen. T12, T20 K160 Stolpehul I S15. Gråbrun i fladen. T12, T20 K161 Stolpehul I S15. Gråbrun i fladen. T12, T20 K162 Grube I S15. Mørk brun i fladen. T12, T20 K163 Grube I S15. Heterogen lys gulbrun i fladen. T12, T20 K164 Muldrest? I S15. T12, T20 K165 Grube I S15. Mørkbrun i fladen. T12, T20 K166 Brandgrav I S15. Sort i fladen. X35 T12, T20 K167 Brandgrav I S15. Heterogen sort og gråbrun fyld. 2 store sten (op til 40cm) lå over det tegnede niveau, men på den sorte i fladen. X37 T12, T20 14

15 VSM Art Anlæg Beskrivelse Fund Tegning Foto Datering K168 Stolpehul? I S16. Heterogen lys og gråsort i fladen. T12, T20 K169 Grusrest? I S16. T12, T20 K170 Grube I S16. T12, T20 K171 Grube/Stolpehul? I S16. T12, T20 K172 Stolpehul I S16. T12, T20 K173 Stolpehul? I S16. T12, T20 K174 Stolpehul? I S16. T12, T20 K175 Grube I S16. T12, T20 K176 Stolpehul? I S16. T12, T20 K177 Grube I S16. T12, T20 K178 Grube I S16. T12, T20 K179 Grøft I S16. T12, T20 K180 Grube I S16. T12, T20 K181 Stolpehul I S16. T12, T20 K182 Stolpehul?/Grube I S16. T12, T20 K183 Grusrest? I S17. T12, T20 K184 Grusrest? I S17. T12, T20 K185 Fyldskifte I S17. Lys gulbrun i fladen. T12, T20 K186 Stolpehul I S17. Mørk brun i fladen. T12, T20 K187 Grube I S18. Mørkbrun i fladen. T12, T20 K188 Grøft? I S18. Ca. 80cm lang. T12, T20 K189 Stolpehul I S18. T12, T20 K190 Grube/ Stolpehul I S18. Sten i top. T12, T20 K191 Grube I S18. Ret homogen mørk gråbrun i fladen. Stor sten i top. T12, T20 K192 Stolpehul? I S18. Brun i fladen. T12, T20 K193 Grube? I S18. Mørkbrun i fladen. T12, T20 K194 Grube? I S18. Lys gulbrun i fladen. T12, T20 K195 Grube?/ Fyldskifte I S18. Lys gulbrun i fladen. T12, T20 K196 Grube I S18. Mørkbrun i fladen. T12, T20 K197 Fyldskifte I S18. Lys gulbrun i fladen. T12, T20 K198 Grube I S18. Heterogen gul og brun i fladen. T12, T20 K199 Stolpehul I S19. Ret homogen gråbrun i fladen. T12, T20 K200 Grusrest? I S19. T12, T20 K201 Grube I S20. Gråbrun i fladen. T12, T20 K202 Grøft? I S20. Heterogen gulbrun i fladen. T12, T20 K203 Grube? I S20. Heterogen gråbrun og hvid i fladen. T12, T20 K204 Fyldskifte/Grube? I S20. T12, T20 K205 Natur? I S20. T12, T20 15

16 VSM Art Anlæg Beskrivelse Fund Tegning Foto Datering K206 Grøft? I S20. Heterogen lys gråbrun og gulbrun i fladen. T12, T20 K207 Grube I S20. Heterogen gul og gulbrun i fladen. T12, T20 K208 Fyldskifte/Stolpehul I S20. Heterogen gulbrun med sort trækulsfarvet centrum. T12, T20 K209 Grube I S22. T12, T21 K210 Stolpehul I S22. T12, T21 K211 Stolpehul I S22. T12, T21 K212 Stolpehul I S22. T12, T21 K213 Grube I S22. Lys grå i fladen. T12, T21 K214 Stolpehul I S22. T12, T21 K215 Stolpehul I S22. T12, T21 K216 Grube I S22. T12, T21 K217 Grube/rodvælter? I S22. Heterogen gråbrun og hvid i fladen. Stolpehul i den T12, T21 vestlige del af K217? K218 Grube I S22. Heterogen mørk brun og gul i fladen. T12, T21 K219 Stolpehul I S22. T12, T21 K220 Grube? I S22. Homogen lys gråbrun i fladen. T12, T21 K221 Grube I S22. Let heterogen mørk gråbrun med trækulsnister i T12, T21 fladen. K222 Grube? I S22. T12, T21 K223 Grube I S22. Let heterogen gulbrun i fladen. T12, T21 K224 Grøft I S22. Homogen gulbrun i fladen. Udposning i begge ender, T12, T21 med sten i den sydlige ende. Ca. 4,5 m lang. K225 Stolpehul I S22. T12, T21 K226 Fyldskifte I S21 T12, T21 K227 Fyldskifte I S21 T12, T21 K228 Fyldskifte I S21. Heterogen gulbrun og gul i fladen. T12, T21 K229 Fyldskifte I S21. Homogen lys gulbrun i fladen. T12, T21 K230 Stolpehul Hus? I S21. T12, T21 K231 Stolpehul I S21. T12, T21 K232 Stolpehul I S21. I gruset undergrund? T12, T21 K233 Stolpehul Hus? I S21. I gruset undergrund? T12, T21 K234 Stolpehul I S21. I gruset undergrund? T12, T21 K235 Stolpehul I S21. I gruset undergrund? T12, T21 K236 Stolpehul I S21. T12, T21 K237 Lavning? I S21. T12, T21 K238 Stolpehul Hus? I S24. T12, T21 K239 Stolpehul I S24. T12, T21 K240 Grube I S24. T12, T21 16

17 VSM Art Anlæg Beskrivelse Fund Tegning Foto Datering K241 Stolpehul Hus? I S24. T12, T21 K242 Stolpehul I S24. T12, T21 K243 Stolpehul I S24. Homogen mørk brun med en lerniste i fladen. T12, T21 K244 Grube I S24. Homogen mørk brun i falden. T12, T21 K245 Grube I S24. Homogen mørk brun i fladen. T12, T21 K246 Fyldskifte I S23. I gruset undergrund? T12, T21 K247 Fyldskifte/Grube I S23. Lys gulbrun i fladen T12, T21 K248 Stolpehul Hus? I S23. T12, T21 K249 Grube I S23. Homogen mørk gråbrun i fladen. T12, T21 K250 Stolpehul? I S23. T12, T21 K251 Stolpehul I S23. T12, T21 K252 Stolpehul I S23. T12, T21 K253 Grube/Stolpehul I S23. T12, T21 K254 Grube I S23. Homogen gulbrun i fladen. T12, T21 K255 Stolpehul I S23. T12, T21 K256 Stolpehul I S23. T12, T21 K257 Grube/Stolpehul I S25. T12, T21 K258 Stolpehul I S25. T12, T21 K259 Stolpehul I S25. T12, T21 K260 Stolpehul I S25. T12, T21 K261 Stolpehul Hus? I S25. T12, T21 K262 Stolpehul I S25. T12, T21 K263 Grube I S26. 12cm dyb. Fyld af let heterogen humøst mørkt gråbrunt X38 (skår) T12, T21, T23 Neo? leret sand, iblandet enkelte trækulsnister. K264 Grube I S26. 38cm dyb. Fyld af let heterogent humøst let leret T12, T21, T23 sand. K265 Fyldskifte I S26. Heterogen mørk brun og gråbrun og gul i fladen. T12, T21, T23 20cm dyb. Ujævn bund, diffus afgrænset i snit. Fyld af stærkt heterogent let humøst brungrå til gulgrå let leret sand. K266 Fyldskifte I S26. Heterogen lys gulbrun og gul i fladen. T12, T21 K267 Grøft?/Grube? I S26. Let heterogen lys gråbrun til gulbrun i fladen. T12, T21 K268 Fyldskifte I S26. Heterogen gulbrun og gul med lidt trækul i fladen. Mod Vest et mindre fyldskifte i K268 med sortbrun fyld og trækul. 10cm dyb. Stærkt heterogent let humøst gråbrunt leret sand (B). Og i det lille fyldskifte i K268: Fyld af Stærkt heterogent gråsort humøst leret sand med trækulsnister og små T12, T21, T23 17

18 VSM Art Anlæg Beskrivelse Fund Tegning Foto Datering spredte inklusioner. K269 Fyldskifte I S26. Heterogen sortbrun og gulbrun, 10 cm dyb, ikke T12, T21 snittegnet. K270 Muldrest? I S34. Heterogen lys gulbrun i fladen. T12, T22 K271 Fyldskifte/Grube? I S35. 23cm dyb. Stærk heterogent mellemmørk gråbrun T12, T22, T23 humøst leret sand med diffus afgrænsning i snittet. K272 Fyldskifte/Grube? I S35. Max. 18cm dyb. Fyld af let heterogen humøs mellem T12, T22, T23 gråbrunt sandet ler. Er diffust afgrænset nedad til. K273 Fyldskifte/grube? I S36. Heterogen mørk gråbrun og lidt gulgrå. Min. 15 cm T12, T22 dyb. K274 Grube? I S36. Homogen gråbrun til grå. Min. 20cm dyb. T12, T22 K275 Grube I S39. Homogen gulbrun i fladen. Ca. 35cm dyb, men ikke T12, T22 snittet helet igennem. K276 Grube? I S40. 12cm dyb. Fyld af let heterogent mørk gråbrun humøst T12, T22, T23 leret sand. K277 Grube I S61. Ret homogent gråbrunt til gråt. T12, T25 K278 Grube? I S61. T12, T25 K279 Grube/stolpehul? I S61. T12, T25 K280 Stolpehul I S61. T12, T25 K281 Stolpehul I S61. T12, T25 K282 Stolpehul I S61. T12, T25 K283 Grube I S61. T12, T25 K284 Stolpehul? I S61. T12, T25 K285 Stolpehul? I S61. T12, T25 K286 Stolpehul I S61. T12, T25 K287 Grube I S61. T12, T25 K288 Grube/ stolpehul? I S61. T12, T25 K289 Grube I S61. T12, T25 K290 Stolpehul? I S61. T12, T25 K291 Stolpehul I S61. T12, T25 K292 Stolpehul? I S61. T12, T25 K293 Grube? I S57. Ret homogen mellem/lys gulbrun til gråbrun fyld. T10, T25 K294 Fyldskifte/grube? I S57. Ret homogen mellem/lys gulbrun til gråbrun fyld. T10, T25 K295 Grube I S35. K295 og K296 var sammenhængende i fladen, men X38 - flintafslag T10, T24 kun i få cm dybde, afslagene x38 blev fundet i toppen ved snitning. Fyldbeskrivelse: a) heterogen mørk gråbrun til sort. b) homogen mellem gråbrun. K296 Grube I S35. K295 og K296 var sammenhængende i fladen, men X38 - flintafslag T10, T24 18

19 VSM Art Anlæg Beskrivelse Fund Tegning Foto Datering kun i få cm dybde, afslagene x38 blev fundet i toppen ved snitning. Fyldbeskrivelse: a) heterogen mørk gråbrun til sort. c) heterogen mellem gråbrun. Enkelte små ildskørnede sten. K297 Grube I S35. Ret homogen mørk gråbrun til grå med trækulnister. T10, T24 K298 Grube I S35. Ret homogen mørk gråbrun til grå med trækulnister. X39 - flintafslag T10, T24 K299 Grube I S35. Ret homogen mellem gråbrun med lidt trækulnister, diffus afgrænset i snit. T10, T24 K300 Ildgrube I S35. 32cm dyb, 50x60cm i fladen, lodrette sider og flad X41 - flintafslag T10, T24 bund. Fyldbeskrivelse: a) Homogen mellem gråbrun, b) homogen sort til sortgrå med meget trækul, c) heterogen blanding af b og undergrundsler. K301 Grube I S34. fyldbeskrivelse: a) homogen mørk gråbrun til sort, b) ret homogen mellem gråbrun. T10, T24 K302 Fyldskifte I S34. Homogen mellem gråbrun. T10, T24 K303 Grube I S45. 4,2m lang og ca. 1,1m bred, 28cm dyb. Fyldbeskrivelse: X40 - flintafslag T10, T24 a) ret homogen mellem gråbrunt lag i top, b) svagt heterogent lyst gråbrunt til gråt lag i et mindre område i midten, c) heterogent gråbrunt til sort lag med trækul, næsten gennemgående i bunden af gruben. K304 Fyldskifte I S54. heterogent sortbrunt, 4cm dyb, 40cm i diameter, T10 diffust afgrænset. K305 Fyldskifte I S46. 30cm i diameter, 12cm dyb. T10 K306 Fyldskifte I S42. T10 K307 Fyldskifte/dyregang I S45. 12cm i diameter, 24cm dyb, med trækulnister. T10 19

20 20 VSM, Hedemøllevej Nord, Hjermind sogn, Middelsom herred, Viborg amt Fundliste VSM-nr Art Materiale X1-x29 ikke brugt X30 Vævevægt Ler 13 stykker til en fragmenteret brændt, formodet vævevægt. X31 Vævevægt Ler Dele af fragmenteret, brændt vævevægt. Knækket i tre stykker + små fragmenter. Skrøbelig. X32 Glaseret lerkarskår Ler 1 skår Indvendig glaseret, udvendig med furer. Drejet. Beskrivelse Fundoplysninger Foto Tegning Datering Sagsbehandling Konservering Grøft 38 T 17 T17 CYX Sat til tørre d ok Lå i rest af gruslaget i S5. T18 CYX Sat til tørre d ok kan limes men så ses brudflade ikke længere Fra dræn? T18 Historisk Vasket, numm., ok X33 Jernslagge Jern 1 jernslagge, ca. 8,5cm. K135, S10 T19 CXX Sat til tørre d , numm., ok X34 Sideskår Ler Et sideskår, knækket i to. S26, K263. T12, T21 X35 Jernslagge Jern 1 lille jernslagge med smeltet grønligt grus. Ligner lidt x33. Korn i? X36 Vævevægt? Ler 1 stykke af en brændt, formodet vævevægt X37 Slagge Jern 2 jernslagger. Den største beskadiget ved prøvegravning. Begge har i kanten cintret, smeltet grønlig glasagtig ler. Magasin EMM Do. Do. Do. AYX? Do / EMM S15, brandgrav K166. T12 CXX Sat til tørre d ok S14, K155 T12, T20 CXX Sat til tørre d ok K167, brandgrav? i S15 T12 CXX Sat til tørre d Ok EMM Do / EMM

21 VSM-nr Art Materialninrinhandling Beskrivelse Fundoplysninger Foto Teg- Date- Sagsbe- Konservering Magasin X37A Trækul Træ 2 stykker trækul Do. T12 CXX Do. Do. X38 Flintafslag Flint 2 afslag K295 og K296 i fladen. Anlæggene hang sammen i de øverste ca. 2cm. T24 Afl. til MP SB. X39 Flintafslag Flint 3 afslag K298 T24 Afl. til MP SB. X40 Flintafslag Flint 2 afslag K303 T24 Afl. til MP SB. X41 Flintafslag Flint 3 afslag Mp: + 2 skår der har siddet sammen. passer med beskrivelse til x 34, der mangler, er derfor ikke numm. sig til hvis det skal gøres K300 T24 Afl. til MP SB. Vasket, numm. ok Vasket, numm. ok Vasket, numm. ok Vasket, numm. ok Do. Do. Do. Do.

VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt KUAS j.nr.: ingen

VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt KUAS j.nr.: ingen VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130706-33 KUAS j.nr.: ingen 1 Rapport for prøvegravning forud for udvidelse af stald Udført af Bente Grundvad for Viborg Stiftsmuseum

Læs mere

VSM Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt , -16 KUAS j.nr.:

VSM Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt , -16 KUAS j.nr.: 1 VSM 09260 Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130702-19, -16 KUAS j.nr.: 2003-2122-1606 Rapport for prøvegravning forud for byggemodning Udført af Sidsel Wåhlin for

Læs mere

VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , -320, 321 Abstract

VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , -320, 321 Abstract VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130812-318, -320, 321 Kulturstyrelsens j.nr.: 2015-7.24.02/VSM-0018 Rapport for prøvegravning forud for cykelsti. Udført af Ida Westh

Læs mere

Rapport fra prøvegravning forud for boligbyggeri Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum d. 28. sept. 2009

Rapport fra prøvegravning forud for boligbyggeri Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum d. 28. sept. 2009 VSM 09664, Klovenhøjvej 11, Sønder Rind sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130711-161-162 KUAS j.nr.: Ingen, da der var tale om museets egen mindre forundersøgelse 1 Rapport fra prøvegravning forud for

Læs mere

VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen

VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen 130801-104 og -197 (areal) 1 Beretning fra udgravning af bebyggelsesspor fra y. jernalder samt et fyldskifte fra sen y.

Læs mere

VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt , -149

VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt , -149 1 VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt 130901-129, -149 Rapport for prøvegravning forud for anlæggelse af stald Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum i 2002 Rapport skrevet

Læs mere

VSM Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0001

VSM Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0001 VSM 09668 Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt 130101-196. KUAS j.nr.: 2009-7.24.04/VSM-0001 1 Rapport for prøvegravning forud for skovrejsning. Udført af Lars Agersnap Larsen for Viborg

Læs mere

VSM Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund...

VSM Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund... VSM 09819 Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130810-209 KUAS j.nr.: 2011-7.24.04/VSM-0001 Rapport for prøvegravning forud for skovrejsning med dybdepløjning Udført af Sanne

Læs mere

VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , 154 KUAS j.nr.: /VSM-0022

VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , 154 KUAS j.nr.: /VSM-0022 VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130804-149, 154 KUAS j.nr.: 2009-7.24.02/VSM-0022 1 Rapport for prøvegravning forud for planlagt anlæggelse af stald Udført af Sanne Boddum

Læs mere

Abstract. Det under søgte område er markeret med pink streg.

Abstract. Det under søgte område er markeret med pink streg. VSM 10409 Kærvej 3, Viborg sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130815-247 Rapport for prøvegravning forud for etablering af jordvarme på Kærvej 3, Viborg. Udført af Katrine Vestergaard for Viborg Museum i

Læs mere

Kopi af 4cm kort 1215 IV SV/NV(med grøfter indtegnet med rødt)

Kopi af 4cm kort 1215 IV SV/NV(med grøfter indtegnet med rødt) VSM 09707, Tastum Plantage, Kopperup sogn, Fjends herred, Viborg amt 130107-309 SNS 1071, Tastum Hede, Dommerby sogn, Fjends herred, Viborg amt 130102-99 KUAS j.nr.: 2010-7.24.02/VSM-0004 Rapport for overvågning

Læs mere

Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR 2003-2122-0692 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 NÆM 2004:130 Bækgårdsvej II Prøvegravningsrapport Kalkerup By, Fensmark Sogn, Tybjerg Herred, Storstrøms Amt

Læs mere

Rapport for prøvegravning/overvågning forud for kabelnedlæggelse Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen for Viborg Museum i 2013

Rapport for prøvegravning/overvågning forud for kabelnedlæggelse Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen for Viborg Museum i 2013 VSM 10028 Fårup Overgård - Tange, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130715-282 (adm.), -287, -288, 291, -292 Kulturstyrelsens j.nr.: 2013-7.24.02/VSM-0005 1 Rapport for prøvegravning/overvågning

Læs mere

VSM Gemmegård, Rødding Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt

VSM Gemmegård, Rødding Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt VSM 09278 Gemmegård, Rødding Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt 130812-212 Kulturstyrelsens j.nr.: Rapport for prøvegravning forud for byggeri. Udført af Ida Westh Hansen for Viborg Museum i 2015. Indholdsfortegnelse

Læs mere

DKM Gulfælgård Prøvegravning. Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr

DKM Gulfælgård Prøvegravning. Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr DKM 20.713 Gulfælgård Prøvegravning Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 180208-232 Abstract Arkæologisk forundersøgelse forud for skovrejsning omkring ejendommen Stokholmvej 1, Sahl.

Læs mere

VSM Romlund Syd, Romlund sogn, Nørlyng herred, Viborg amt

VSM Romlund Syd, Romlund sogn, Nørlyng herred, Viborg amt VSM 10565 Romlund Syd, Romlund sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130811-109 1 Notat for prøvegravning forud for udstykning af 4 grunde og byggeri af et enfamiliehus Udført af Mikkel Kieldsen & Lars Agersnap

Læs mere

HOL20641 Nr. Felding Præstegård, Nørre Felding sogn, Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 248.

HOL20641 Nr. Felding Præstegård, Nørre Felding sogn, Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 248. , Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 18.08.04. Sb.nr. 48. Kampagne: 13-01-011 KUAS nr. Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi, terræn og undergrund

Læs mere

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR 2003-2122-0691 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 NÆM 2004:131 Alfehøjvej II Prøvegravningsrapport Kalkerup By, Fensmark Sogn, Tybjerg herred, Storstrøms Amt

Læs mere

Nielstrup-Ulse SMV 8194

Nielstrup-Ulse SMV 8194 Forsknings- & formidlingsafdelingen Afdeling for arkæologi Slotsruinen 1 4760 Vordingborg + 45 55 37 25 54 ark@museerne.dk museerne.dk/arkæologi Prøvegravningsrapport Nielstrup-Ulse SMV 8194 Udarbejdet

Læs mere

VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011

VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011 VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011 1 Rapport for udgravning forud for etablering af elkabel, Skagerrak 4 Udført

Læs mere

NÆM 2006:134 Enggården ENGGÅRDEN. Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse

NÆM 2006:134 Enggården ENGGÅRDEN. Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse ENGGÅRDEN Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse NÆM 2006:134 Enggården Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg Herred, Storstrøms Amt (tidl. Sorø) 1 Baggrund for forundersøgelsen...2 Kulturhistorisk

Læs mere

DKM Bukdal. Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr

DKM Bukdal. Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr DKM 20.695 Bukdal Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr. 180502-743 Abstract Arkæologisk forundersøgelse af matr. nr. 5br og 6a, Den mellemste del, Borbjerg forud for byggemodning.

Læs mere

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM2354 Forundersøgelse Del 6. Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Langskov Sogn, Hauge Ejerlav, matrikelnr.

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM2354 Forundersøgelse Del 6. Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Langskov Sogn, Hauge Ejerlav, matrikelnr. Arkæologisk forundersøgelse Rapport HOM2354 Forundersøgelse Del 6 Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Langskov Sogn, Hauge Ejerlav, matrikelnr.: 1a, 4 Sted-SBnr.: 170809-32 KUAS: 2009-7.24.02/HOM-0020 Horsens

Læs mere

VSM Søndersø-området, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg amt mange KUAS j.nr.:

VSM Søndersø-området, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg amt mange KUAS j.nr.: VSM 09700 Søndersø-området, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130801-mange KUAS j.nr.: 1 Sonderende prøvegravning forud for strukturplan syd for Viborg Søndersø Udført af Mag Art. Kamilla Fiedler

Læs mere

VSM Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.:

VSM Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: VSM 09903 Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt 130916-144 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM-0011 1 Beretning for udgravning forud for etablering af elkabelet Skagerrak

Læs mere

ÅHM 6490 Neder Nesgård III Øster Svenstrup sogn, Øster Han herred, tidl. Hjørring amt. Sted nr Sb.nr. 82.

ÅHM 6490 Neder Nesgård III Øster Svenstrup sogn, Øster Han herred, tidl. Hjørring amt. Sted nr Sb.nr. 82. ÅHM 6490 Neder Nesgård III Øster Svenstrup sogn, Øster Han herred, tidl. Hjørring amt. Sted nr. 10.07.10. Sb.nr. 82. Kampagne: 14-04-2015 KUAS nr. 2015-7.24.02/NJM-0013 Beretning for større arkæologisk

Læs mere

VSM Snedkerhuset, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-001

VSM Snedkerhuset, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-001 VSM 09968 Snedkerhuset, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130715-286 Kulturstyrelsens j. 2013-7.24.02/VSM-001 1 Beretning for udgravning af dele af traceet VSM 09917, VSM 10027 og VSM 10028. Skrevet

Læs mere

Beretning om prøvegravning og udgravning af bopladsspor fra bronzealder og jernalder

Beretning om prøvegravning og udgravning af bopladsspor fra bronzealder og jernalder HEM 3734, Lille Asbjerg HEM 3734 Lille Asbjerg, Sinding Sogn, Ringkøbing Amt Beretning om prøvegravning og udgravning af bopladsspor fra bronzealder og jernalder Journalnummer: HEM 3734 Sogn: Herred: Amt:

Læs mere

HOL20635 Ausumgaard, Vejrum sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 81.

HOL20635 Ausumgaard, Vejrum sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 81. , Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 18.05.15. Sb.nr. 81. Kampagne: 11-01-2012 KUAS nr. 2011-7.24.02/HOL-0012 Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi,

Læs mere

VSM 10021, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt

VSM 10021, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt VSM 002, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: 203-7.24.02/VSM-0003 300-43(areal) 54 (lok) Rapport for prøvegravning forud for byggemodning Udført af Astrid Skou Hansen og Kamilla

Læs mere

VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 226.

VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 226. VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.04. Sb.nr. 226. KUAS nr. 2015-7.24.02/VKH-0015 VKH 7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling. Forundesøgelse forud for

Læs mere

VSM 09116, Langdyssegård, Roum sogn, Rinds herred, Viborg amt 130909-107 og - 123 (areal) KUAS j.nr.: 2003-2123-1497

VSM 09116, Langdyssegård, Roum sogn, Rinds herred, Viborg amt 130909-107 og - 123 (areal) KUAS j.nr.: 2003-2123-1497 VSM 09116, Langdyssegård, Roum sogn, Rinds herred, Viborg amt 130909-107 og - 123 (areal) KUAS j.nr.: 2003-2123-1497 Udkast til rapport fra prøvegravning forud for byggeri af maskinhus Udført d. 14-15.

Læs mere

VSM 09507, Liseborg Høje, Etape 2, Viborg Sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j. nr.: /VSM-0018

VSM 09507, Liseborg Høje, Etape 2, Viborg Sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j. nr.: /VSM-0018 VSM 09507, Liseborg Høje, Etape 2, Viborg Sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130815-384 KUAS j. nr.: 2008-7.24.02/VSM-0018 1 Beretning for udgravning forud for byggemodning Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen

Læs mere

VSM Lyngbakkegård Syd, Høbjerg Sogn, Middelsom Herred, Viborg Amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-001

VSM Lyngbakkegård Syd, Høbjerg Sogn, Middelsom Herred, Viborg Amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-001 VSM 09971 Lyngbakkegård Syd, Høbjerg Sogn, Middelsom Herred, Viborg Amt 130606-62 Kulturstyrelsens j.nr.: 2013-7.24.02/VSM-001 1 Beretning for udgravning af dele af traceet VSM 09917 Udført af Sanne Boddum

Læs mere

VKH7309 Stensgård, Bredsten sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109.

VKH7309 Stensgård, Bredsten sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109. , Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.01. Sb.nr. 109. Kampagne: 31-01-01 KUAS nr. 011-7.4.0/VKH-0001 Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi, terræn

Læs mere

Prøvegravningsrapport

Prøvegravningsrapport Prøvegravningsrapport NÆM 1999:113 H.C. Andersensvej, Lille Næstved Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg herred, Sorø amt. sted.nr. 04.05.07 Undersøgelsens forhistorie: Næstved Museum foretog prøvegravning

Læs mere

ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr

ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr. 140706. Beretning for undersøgelsen af betydningsfulde fortidsminder i form af bebyggelsesspor forud for nedlægning af elkabel

Læs mere

FHM 4875 Pannerupvej II Trige. Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr

FHM 4875 Pannerupvej II Trige. Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr FHM 4875 Pannerupvej II Trige Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr. 2123-1467 Prøvegravning af 2 ha stort område i forbindelse ÅK s lp 818 Fig. 1. Det prøvegravede areal ved Trige

Læs mere

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd VHM 00571 Danserhøj Øster Brønderslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100119-137 VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd Arkæologisk

Læs mere

HØM591 Ny Lavegård. Forundersøgelsesrapport. Indholdsfortegnelse. Kampagne:

HØM591 Ny Lavegård. Forundersøgelsesrapport. Indholdsfortegnelse. Kampagne: HØM591 Ny Lavegård Humlebæk sogn Lynge Kronborg herred tidl. Frederiksborg amt. Sted nr. 01.04.09 Sb.nr. 86 Forundersøgelsesrapport Kampagne: I forbindelse med planerne om at genopføre Lavegård på matr.nr.

Læs mere

DKM Barslev - Prøvegravningsrapport. Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr

DKM Barslev - Prøvegravningsrapport. Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr DKM 20.775 Barslev - Prøvegravningsrapport Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr. 110607-177 Abstract Arkæologisk forundersøgelse forud for etablering af minkhaller på ca. 1 ha ved Barslev

Læs mere

ROM j.nr Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr Roskilde Museum

ROM j.nr Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr Roskilde Museum ROM j.nr. 2377 Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr. 020405- Roskilde Museum Undersøgelsens data Udgravningen af ROM 2377 Børnehøjen blev gennemført

Læs mere

SVM HOLTEGÅRD, Ørslev under Skoven matr. 11a, Bringstrup sogn, Ringsted herred, Sorø amt. Stednr

SVM HOLTEGÅRD, Ørslev under Skoven matr. 11a, Bringstrup sogn, Ringsted herred, Sorø amt. Stednr SVM 2003048 HOLTEGÅRD, Ørslev under Skoven matr. 11a, Bringstrup sogn, Ringsted herred, Sorø amt. Stednr. 040203 SVM 2003048, Holtegård Beretning for prøvegravning forud for anlæggelse af stald og gylletank

Læs mere

Beretning for arkæologisk undersøgelse forud for byggemodning - udført af Christina Dömeland for Holbæk Museum juni 2006

Beretning for arkæologisk undersøgelse forud for byggemodning - udført af Christina Dömeland for Holbæk Museum juni 2006 mho 2006019 Vestre Hovvej Stednr. 03.07.12 Svinninge sogn Tuse herred Vestsjællands amt Beretning for arkæologisk undersøgelse forud for byggemodning - udført af Christina Dömeland for Holbæk Museum juni

Læs mere

FORUNDERSØGELSESBERETNING SVM Flakkebjerg SØ Flakkebjerg sogn Sorø d. 12/4-2005

FORUNDERSØGELSESBERETNING SVM Flakkebjerg SØ Flakkebjerg sogn Sorø d. 12/4-2005 Forundersøgelse af udstykningsområde i den sydøstlige del af Flakkebjerg i dagene 21. 23. marts 2005 med fund af spredtliggende bebyggelsesspor i form af gruber, kogestensgruber og stolpehuller fra oldtiden.

Læs mere

SJM 170 SJM 170 Højspændingsledning Kassø-Tjele, Billund Kommune. Sb-nr

SJM 170 SJM 170 Højspændingsledning Kassø-Tjele, Billund Kommune. Sb-nr Højspændingsledning Kassø-Tjele, Billund Kommune. Sb-nr. 190601-18. Beretning for større forundersøgelse forud for opførsel af master til ny højspændingsledningsforbindelse. Fund af gravhøj fra oldtiden.

Læs mere

Oversigtsfoto taget fra nord.

Oversigtsfoto taget fra nord. Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV00014 Neder Vindinge, Kastrup sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.03. Sb.nr. 54. Kuas j.nr. 2013-7.24.02/KNV0008 Oversigtsfoto taget

Læs mere

MUSEUM SYDØSTDANMARK

MUSEUM SYDØSTDANMARK MUSEUM SYDØSTDANMARK KNV00395-01 Høvdingegården Hårlev Beretning for forundersøgelse Udarbejdet af Jonas Christensen 20-01-2017 Museum Sydøstdanmark Algade 97 4760 Vordingborg +45 70 70 12 36 ark@museerne.dk

Læs mere

Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 263.

Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 263. Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr. 02.03.07. Sb.nr. 263. J.nr. TAK 1548 "Skovtofte" Matr.nr. 1ak og 1ba, Frederiksdal,

Læs mere

Abstract. KNV Køgevej Næstved Nordlige Omfartsvej Etape 1

Abstract. KNV Køgevej Næstved Nordlige Omfartsvej Etape 1 KNV00011-01 Køgevej, Herlufsholm Sogn, Øster Flakkebjerg Herred, Storstrøms tidl. Sorø Amt. Stednummer 04.05.07-119, Kulturstyrelsens j.nr 2013-7.24.02/KNV-0007. Beretning for prøvegravning af et areal

Læs mere

UTM EUREF 89 X: ,26 / Y: ,97

UTM EUREF 89 X: ,26 / Y: ,97 Journal nr. Sogn Herred Amt HEM 3450 Birk Centerpark II Gjellerup. Hammerum. Ringkøbing. Sb. Nr. 72. UTM EUREF 89 X: 501541,26 / Y: 6220548,97 Beretning om udgravning af anlæg fra nyere tid. Undersøgt

Læs mere

Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder -

Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder - 1 Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder - Mikael Holdgaard Nielsen Udgravningsfelt med gruber og stolpehuller under den afrømmede muld. (Foto: MHN). Viborg Stiftsmuseum Bygherrerapport

Læs mere

SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr

SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr. 190204. FF nr. 208628. Beretning for mindre forundersøgelse forud for anlæggelse af jordvarme.

Læs mere

OBM8431 C.F. Tietgens Boulevard, Fraugde sogn, Åsum herred, Fyns amt, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 147 (KUAS ).

OBM8431 C.F. Tietgens Boulevard, Fraugde sogn, Åsum herred, Fyns amt, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 147 (KUAS ). OBM8431 C.F. Tietgens Boulevard, Fraugde sogn, Åsum herred, Fyns amt, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.08.03. Sb.nr. 147 (KUAS 2003-2123- 0269). Beretning for forundersøgelse af 100 meter langt vejtracé,

Læs mere

Beretning for ØHM1246 Torpegård Diernæs sogn, Sallinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb.nr. 146.

Beretning for ØHM1246 Torpegård Diernæs sogn, Sallinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb.nr. 146. Beretning for ØHM1246 Torpegård Diernæs sogn, Sallinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.04.04. Sb.nr. 146. Abstract Fund af spredte bopladsspor, samt en enkelt brandplet. Disse er uden datering;

Læs mere

VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0022

VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0022 VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130804-149 KUAS j.nr.: -7.24.02/VSM-0022 1 Rapport for prøvegravning forud for planlagt anlæggelse af stald Udført af Martin Mikkelsen for

Læs mere

Lundebakkegård NÆM 2005:134 KUAS Prøvegravningsrapport (Skovrejsning)

Lundebakkegård NÆM 2005:134 KUAS Prøvegravningsrapport (Skovrejsning) Lundebakkegård NÆM 2005:134 KUAS 2003-2124-0092 Prøvegravningsrapport (Skovrejsning) Næstved Museum 2006 Lundebakkegård Prøvegravningsrapport (Skovrejsning) J.nr. NÆM 2005:134, KUAS 2003-2124-0092 05.04.10;

Læs mere

FHM 5804 Solsortevej 26

FHM 5804 Solsortevej 26 FHM 5804 Solsortevej 26 Nordby sogn, Samsø herred, tidl. Holbæk amt, stednr. 03.05.03, SBnr. 47, SLKS nr. Udgravningsberetning Forundersøgelse af 1.218 m2 sommerhusgrund ved Mårup, Samsø. Fig. 1: Undersøgelsesområdet

Læs mere

AMK BILDSØVEJ I, Vemmelev sogn, Slagelse herred, Sorø amt. Sted.nr cm kort: 1412 IV NØ.

AMK BILDSØVEJ I, Vemmelev sogn, Slagelse herred, Sorø amt. Sted.nr cm kort: 1412 IV NØ. AMK 1993025 BILDSØVEJ I, Vemmelev sogn, Slagelse herred, Sorø amt. Sted.nr. 04.03.20. 4-cm kort: 1412 IV NØ. RESUME. Undersøgelse af stolpehuller, gruber og to opfyldte lavninger. En af affaldsgruberne

Læs mere

Svingkærvej NÆM 2005:138 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Svingkærvej NÆM 2005:138 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Svingkærvej NÆM 2005:138 KUAS FOR 2003-2122-1036 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 Svingkærvej, Brøderup NÆM 2005:138 Prøvegravningsrapport Brøderup By, Snesere Sogn, Hammer Herred, Storstrøms

Læs mere

Beretning for prøvegravning ved Bjerget nord for Hasselvej, Kjellerup

Beretning for prøvegravning ved Bjerget nord for Hasselvej, Kjellerup Journalnummer: SIM 3/008 Sted: Bjerget SB Stednummer: 30607-7 KUAS j.nr.: 008-7.4.0/SIM-000 Beretning for prøvegravning ved Bjerget nord for Hasselvej, Kjellerup Matr. nr.: 4b Ejerlav: Almtoft By Sogn:

Læs mere

VSM 09360, Kragsøgård, Hvidevej 46A, Daugbjerg sogn (boplads) og -204 (areal) Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund...

VSM 09360, Kragsøgård, Hvidevej 46A, Daugbjerg sogn (boplads) og -204 (areal) Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund... VSM 09360, Kragsøgård, Hvidevej 46A, Daugbjerg sogn. 130101-184 (boplads) og -204 (areal) KUAS j. nr.: 2003-2123-1344 Beretning for udgravning af dele af bronzealderboplads. Udført af Sidsel Wåhlin, Asger

Læs mere

ØHM1254 Pipstorn Jernbanesti

ØHM1254 Pipstorn Jernbanesti ØHM1254 Pipstorn Jernbanesti Diernæs sogn, Sallinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.04.04. Sb.nr. 150. KUAS nr. 16/06882 I forbindelse med etablering af en sti langs veteranjernbanen i Faaborg

Læs mere

Forundersøgelsesrapport MOE Søringen

Forundersøgelsesrapport MOE Søringen Forundersøgelsesrapport MOE 00768 Søringen Af arkæolog Cand.mag. Liv Stidsing Reher- Langberg Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 13ae, Udbyover By,

Læs mere

Staderapport for forundersøgelse ved Askhøjvej 9. etape på motorvejen Hårup Låsby

Staderapport for forundersøgelse ved Askhøjvej 9. etape på motorvejen Hårup Låsby Staderapport for forundersøgelse ved Askhøjvej 9. etape på motorvejen Hårup Låsby Journalnummer: SIM 5/2010 Sted: Motorvejen Hårup-Låsby deletape Askhøjvej SB Stednummer: 160105-270 KUAS j.nr.: 2010-7.24.02/SIM-0007

Læs mere

FHM 4887 Onsholtgårdsvej II- Viby. Bygherrerapport og beretning KUAS j.nr

FHM 4887 Onsholtgårdsvej II- Viby. Bygherrerapport og beretning KUAS j.nr FHM 4887 Onsholtgårdsvej II- Viby Bygherrerapport og beretning KUAS j.nr. 2123-1539 Prøvegravning af 2,4 ha stort område i forbindelse med Århus Kommunes Lp 813 Fig. 1. Det prøvegravede areal ved Viby

Læs mere

Kulturhistoriskrapport for udgravning på Måruplund

Kulturhistoriskrapport for udgravning på Måruplund Kulturhistoriskrapport for udgravning på Måruplund Journalnummer: SIM 34/2010 Sted: Måruplund SB Stednummer: 130301-156 KUAS j.nr.: 2010-7.24.02/SIM-0012 Matr. nr.:15g og 15k Ejerlav: Balle by, Balle Sogn:

Læs mere

Forundersøgelsesrapport

Forundersøgelsesrapport Forundersøgelsesrapport Udarbejdet af cand. Mag. Julie Lolk, Moesgaard Museum. FHM5610 Lisbjerg Parkvej, matrikel 20A, Lisbjerg, Lisbjerg sogn, Vester Lisbjerg herred, tidl. Århus Amt. KUAS j.nr.: 150604

Læs mere

MLF706 Brarupvej 16 - Ny stald, Kippinge sogn, Falsters Nørre herred, tidl. Maribo amt. Sted nr

MLF706 Brarupvej 16 - Ny stald, Kippinge sogn, Falsters Nørre herred, tidl. Maribo amt. Sted nr MLF706 Brarupvej 16 - Ny stald, Kippinge sogn, Falsters Nørre herred, tidl. Maribo amt. Sted nr. 07.01.04. Udført af for, 06.11 2012 07.11 2012, 16.01.2013 Museets j.nr.: MLF00706 KUAS j.nr.: Stednavn:

Læs mere

NÆM 2006:155 Skelby Øst Rapport for forundersøgelse forud for byggemodning

NÆM 2006:155 Skelby Øst Rapport for forundersøgelse forud for byggemodning NÆM 2006:155 Skelby Øst Rapport for forundersøgelse forud for byggemodning 1 J.nr. NÆM 2006:152; KUAS 2003-2123-1563 05.07.10-63 Skelby sogn, Tybjerg herred, tidl. Præstø Amt Forundersøgelse forud for

Læs mere

ÅHM 6982 Tingvej 100, Vodskov

ÅHM 6982 Tingvej 100, Vodskov ÅHM 6982 Tingvej 100, Vodskov Hammer sogn, Kær herred, tidl. Ålborg amt. Sted nr. 12.06.05. Sb.nr. 107 Kampagne: 04-04-2018 KUAS nr. 17-0219757 Under forundersøgelse forud for skovrejsning fandtes et bopladsområde

Læs mere

OBM5494 Ferritslev Savværk, Rolsted sogn, Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr

OBM5494 Ferritslev Savværk, Rolsted sogn, Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr , Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.08.07. KUAS nr. Haundrupvejens gamle forløb fundet i grøft C. Denne sås som en brolægning, i skiftende bevaringsstand. I fylden blev herover blev fundet enkelte

Læs mere

HAM 5463, Matr. 45 mfl. Bov, Bov sogn, Lundtoft herred, tidl. Aabenraa amt. Sted nr Sb. nr. 299.

HAM 5463, Matr. 45 mfl. Bov, Bov sogn, Lundtoft herred, tidl. Aabenraa amt. Sted nr Sb. nr. 299. HAM 5463, Matr. 45 mfl. Bov, Bov sogn, Lundtoft herred, tidl. Aabenraa amt. Sted nr. 22.01.02. Sb. nr. 299. Arkæologisk forundersøgelse forud for byggemodning af 5,5 hektar beliggende i den nordvestlige

Læs mere

OBM 7225 Jyllandsvej Nord, i Middelfart.

OBM 7225 Jyllandsvej Nord, i Middelfart. OBM 7225 Jyllandsvej Nord, i Middelfart. - Forundersøgelse forud for byggemodning Af Arkæolog Line Borre Lundø Arkæologisk Rapport nr. 509, 2016 Indledning... Udgravningens forhistorie. Udgravningens hovedresultater

Læs mere

OBM5513 Fjernvarmen Nyborg-Ullerslev del 3, Ullerslev sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb. Nr. 57.

OBM5513 Fjernvarmen Nyborg-Ullerslev del 3, Ullerslev sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb. Nr. 57. OBM5513 Fjernvarmen Nyborg-Ullerslev del 3, Ullerslev sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.06.16. Sb. Nr. 57. KUAS nr. 2009-7.24.02/OBM-0038 Beretning for forundersøgelsen af fjernvarme

Læs mere

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3 Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE 00084 Enghøj 7, etape 3 Af arkæolog Lotte Bach Christensen Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 10ah, Helsted

Læs mere

Udgravningsberetning ASR 2423 K1

Udgravningsberetning ASR 2423 K1 Udgravningsberetning ASR 2423 K1 ASR 2423 AVK Plast, tidl. Ripladan, Øster Vedstedvej 26A, matr. 58ø, Øster Vedsted by, Ribe Domkirke Landsogn, Ribe herred, Ribe Amt, Stednr 190407-32, FF nr. 142700. Beretning

Læs mere

BYGHERRERAPPORT SMS 916A RØRGÅRDSVEJ

BYGHERRERAPPORT SMS 916A RØRGÅRDSVEJ Skive Museum, Arkæologisk Afdeling BYGHERRERAPPORT RØRGÅRDSVEJ RØRGÅRDSVEJ, SMOLLERUP SOGN, FJENDS HERRED, VIBORG AMT. STEDNR. 13.01.13. KURT GLINTBORG OVERGAARD * SKIVE MUSEUM AUD 2005 Rørgårdsvej 13.01.13

Læs mere

KAM j.nr , Statoil 2006, område A - tankanlæg Oversigtsplan over det prøvegravede areal Målestok 1:10.000

KAM j.nr , Statoil 2006, område A - tankanlæg Oversigtsplan over det prøvegravede areal Målestok 1:10.000 Oversigtsplan over det prøvegravede areal Målestok 1:10.000 Oversigtsplan over det prøvegravede areal Målestok 1:10.000 Areal frigivet til anlægsarbejde (11,97 ha) Areal udpeget til afsluttende arkæologisk

Læs mere

CLASSENSVEJ GIM 3772

CLASSENSVEJ GIM 3772 UDGRAVNINGSRAPPORT v. cand. phil. Tim Grønnegaard Anlægsområdet set fra NØ. Foroven tv: før udgravning, forneden: under udgravning, foroven th.: iagttagelser efter anlægsarbejdets start. Helsingør Sogn,

Læs mere

SOM1330 Motorvej st , Kirkeby sogn, Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr

SOM1330 Motorvej st , Kirkeby sogn, Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr , Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.05.05. KUAS nr. 200-222-045 Beretning for forundersøgelse forud for anlæggelsen af motorvejen mellem Kværndrup og Svendborg etape 450. Udført af stud.mag

Læs mere

Harpelev Vest I Etape 1

Harpelev Vest I Etape 1 Harpelev Vest I Etape 1 Prøvegravningsrapport NÆM 2006:126 KUAS FOR 2003-2123-0887 Næstved Museum 2006 Harpelev Vest I Etape 1 Prøvegravningsrapport J.nr. NÆM 2006:126; KUAS 2003-2123-0887 Holme-Olstrup

Læs mere

MKH 1804 Sottrup gård, Stepping sogn, Sønder Tyrstrup herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr Sb.Nr. 69.

MKH 1804 Sottrup gård, Stepping sogn, Sønder Tyrstrup herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr Sb.Nr. 69. MKH 1804 Sottrup gård, Stepping sogn, Sønder Tyrstrup herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr. 20.05.07. Sb.Nr. 69. Udført på vegne af Museet på Koldinghus I forbindelse med lokalisering af den nedlagte Højrup

Læs mere

FHM5474 Stenvej, Skåde sogn, Ning herred, tidl. Århus amt. Sted nr

FHM5474 Stenvej, Skåde sogn, Ning herred, tidl. Århus amt. Sted nr FHM5474 Stenvej, Skåde sogn, Ning herred, tidl. Århus amt. Sted nr. 15.04.08. Prøvegravningsrapport KUAS nr. Indholdsfortegnelse Abstract 1 Undersøgelsens forhistorie 2 Administrative data 2 Topografi,

Læs mere

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM 3127 Krondyrvej, Tørring

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM 3127 Krondyrvej, Tørring Arkæologisk forundersøgelse Rapport HOM 3127 Krondyrvej, Tørring Tidl. Skanderborg Amt, Vrads Herred, Tørring Sogn, Tørring By Ejerlav, matrikelnr.: 10dx Sted-SBnr.: 160607-108 KUAS: 2014-7.24.02/HOM-0004

Læs mere

Harpelev Vest. Prøvegravningsrapport NÆM 2006:110 KUAS FOR

Harpelev Vest. Prøvegravningsrapport NÆM 2006:110 KUAS FOR Harpelev Vest Prøvegravningsrapport NÆM 2006:110 KUAS FOR 2003-2123-0898 Næstved Museum 2006 Harpelev Vest Prøvegravningsrapport J.nr. NÆM 2006:110; KUAS FOR 2003-2123-0898 Holme-Olstrup Sogn, Hammer Herred,

Læs mere

Beretning for forundersøgelse af Bjerregård etape 2

Beretning for forundersøgelse af Bjerregård etape 2 Beretning for forundersøgelse af Bjerregård etape 2 Udgravningsleder Frederik Callesen Matr. nr.: 3a Ejerlav: Ring By, Ring Sogn: Ring Herred: Tyrsting Gl. Amt: Skanderborg HORSENS MUSEUM Journalnr.: HOM

Læs mere

VHM Borgen. Vendsyssel Historiske Museum. Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder

VHM Borgen. Vendsyssel Historiske Museum. Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder VHM 00437 Borgen Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100106-252 VHM00437_F6061. Muldafrømning af den sydlige del af arealet. Arkæologisk tilsyn og overvågning af muldafrømning af areal

Læs mere

SVM Vejgårdsparken 2, Ormeslev By, 9c, Vemmelev sogn. Stednr (KUAS j.nr ).

SVM Vejgårdsparken 2, Ormeslev By, 9c, Vemmelev sogn. Stednr (KUAS j.nr ). SVM 052 Vejgårdsparken 2, Ormeslev By, 9c, Vemmelev sogn. Stednr. 040320 (KUAS j.nr 2003-2122- 0640). Prøvegravning af areal med bebyggelsesspor fra bronze- eller jernalder og spor efter højryggede agre

Læs mere

KØM1619 Kirke Skensved, Kirke Skensved sogn, Tune herred, tidl. København amt. Sted nr

KØM1619 Kirke Skensved, Kirke Skensved sogn, Tune herred, tidl. København amt. Sted nr KØM1619 Kirke Skensved, Kirke Skensved sogn, Tune herred, tidl. København amt. Sted nr. 02.05.07. Kampagne: 01-10-2010. Museets egen sag. Overvågning ved etablering af cykelsti nord for Kirke Skensved.

Læs mere

MVE3218 Stejlhøj Øst Tømmerup sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr SLKS 16/02935

MVE3218 Stejlhøj Øst Tømmerup sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr SLKS 16/02935 MVE3218 Stejlhøj Øst Tømmerup sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr. 03.01.08. Sb.nr. 227. SLKS 16/02935 Abstract Prøvegravning på et knapt 6 ha stort areal i den østlige ende af industriområdet

Læs mere

KØM2671 Gl. Hastrup, Herfølge sogn, Bjæverskov herred, tidl. Præstø amt. Sted nr Sb.nr. 100.

KØM2671 Gl. Hastrup, Herfølge sogn, Bjæverskov herred, tidl. Præstø amt. Sted nr Sb.nr. 100. KØM2671 Gl. Hastrup, Herfølge sogn, Bjæverskov herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.01.04. Sb.nr. 100. Kampagne: 18-03-2011 KUAS nr. 2011-7.24.02/KØM-0003 I forbindel med anlæggelse af regnvandsbassin

Læs mere

HEM 3946, Nørregade. HEM 3946, Nørregade, Herning Sogn

HEM 3946, Nørregade. HEM 3946, Nørregade, Herning Sogn HEM 3946, Nørregade HEM 3946, Nørregade, Herning Sogn Beretning om undersøgelse af afgravet tracé med fund af brønd, gruber og stolpehuller fra henholdsvis Førromersk jernalder, ældre germansk jernalder

Læs mere

VSM Vammen By, Vammen Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0007

VSM Vammen By, Vammen Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0007 VSM 09044 Vammen By, Vammen Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt 130814-230 Kulturstyrelsens j.nr.: -7.24.02/VSM-0007 1 Beretning for udgravning af område syd for Vammen Kirke, Den gamle præstegårdshave, forud

Læs mere

TAK1734 Måløv Naturpark, Måløv sogn, Smørum herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 55.

TAK1734 Måløv Naturpark, Måløv sogn, Smørum herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 55. TAK1734 Måløv Naturpark, Måløv sogn, Smørum herred, tidl. København amt. Sted nr. 02.02.10. Sb.nr. 55. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af et areal forud for anlæggelse af cykelsti. Abstract Forud

Læs mere

Bygherrerapport. Arkæologisk forundersøgelse. HOM2520, Ponygården Solvang, Stensballe. Tidl. Skanderborg Amt, Nim Herred, Vær Sogn. Stednr.

Bygherrerapport. Arkæologisk forundersøgelse. HOM2520, Ponygården Solvang, Stensballe. Tidl. Skanderborg Amt, Nim Herred, Vær Sogn. Stednr. Arkæologisk forundersøgelse Bygherrerapport HOM2520, Ponygården Solvang, Stensballe Tidl. Skanderborg Amt, Nim Herred, Vær Sogn Stednr.: 160512 HOM2520 Grøft 1 Grøft 2 Resume Forundersøgelsen har vist

Læs mere

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM 3109 Cykelsti Glud - Snaptun

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM 3109 Cykelsti Glud - Snaptun Arkæologisk forundersøgelse Rapport HOM 3109 Cykelsti Glud - Snaptun Tidl. Vejle Amt, Bjerre Herred, Glud Sogn, Østre By, Glud Ejerlav, matrikelnr.: (mange) Sted-SBnr.: 170104-82 KUAS: 2014-7.24.02/HOM-0002

Læs mere

2001 af Peter Mohr Christensen, Herning Museum.

2001 af Peter Mohr Christensen, Herning Museum. Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra bronze-/jernalder. Sb. Nr. 142 Sogn Bording Herred Hammerum Amt Ringkøbing Kort 4cm kort UTM zone 32 Journal nr. HEM 3779 Undersøgt 2001 af Peter Mohr Christensen,

Læs mere

Rapport for arkæologisk prøvegravning ved Udlejregård. Ølstykke sogn, Ølstykke herred, Frederiksborg amt, stednr matr.nr.

Rapport for arkæologisk prøvegravning ved Udlejregård. Ølstykke sogn, Ølstykke herred, Frederiksborg amt, stednr matr.nr. Rapport for arkæologisk prøvegravning ved Udlejregård. Ølstykke sogn, Ølstykke herred, Frederiksborg amt, stednr.01.06.07. matr.nr. MFG 356/05 Af: cand. mag. Mette Palm Hemmingsen og mag. Art Palle Ø.

Læs mere

KAM Bispegården, Kalundborg sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr. 114.

KAM Bispegården, Kalundborg sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr. 114. KAM2010-016-1 Bispegården, Kalundborg sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr. 03.01.01. Sb.nr. 114. Kampagne: 19-11-2014 KUAS nr. 2010-7.24.02/KAM-0002 Beretning for overvågning af gravearbejde i

Læs mere