NCLF NYHEDSBREV 3 DECEMBER 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NCLF NYHEDSBREV 3 DECEMBER 2016"

Transkript

1 NCLF NYHEDSBREV 3 DECEMBER 2016

2 Forord Du sidder nu med tredje udgave af nyhedsbrevet fra Nordisk Center for Lokale Fødevarer (NCLF). Et nyhedsbrev, som vidner om, hvor meget der sker og er sket siden NCLF officielt åbnede i Fårevejle i august Vi er i de tre samarbejdskommuner glade for at kunne se den positive udvikling, som fødevarecentret er i, og vi oplever, at NCLF er ved at blive vores fælles flagskib inden for lokale fødevarer. Vi oplever stor interesse for de nye uddannelsesmuligheder fra både elever, forældre, lærere, UU vejledere og skoleledere. Blandt andet så vi, at knap 100 forældre, lærere m.fl. deltog i en afslutningsfrokost, der markerede afslutningen på en kulinarisk praktikuge for 16 elever fra Odsherred Kommunes afgangsklasser. Forløbet var en stor succes og var med til at sætte spot på, at vi i vores område kan tilbyde nogle særlige uddannelser for unge mennesker. Det glæder os at se, at også virksomhederne har taget NCLF til sig. Særligt har flere af vores spændende fødevareiværksættere udtrykt tilfredshed over den sparring og hjælp, de har fået af NCLF. NCLFs kalender for 2017 viser samtidig, at der er mange spændende tilbud til virksomhederne på vej, hvad enten de har behov for sparring, hjælp til produktudvikling, netværk med andre virksomheder, adgang til forskere eller ønsker at deltage i efteruddannelse og spændende workshops. Vi er meget tilfredse med, at NCLF har fået del i Region Sjællands udviklingsmidler. Det betyder, at vi har fået Region Sjællands første Greater Copenhagen-projekt og i den anledning en projektbevilling på i alt 6 mio. kr. Projektet startede op i august 2016 og er nu klar med et forrygende katalog af spændende tilbud til særligt de sjællandske virksomheder. Vi glæder os over at se, at det er lykkes for hele Nordvestsjælland at være med til at sætte dagsordenen for udviklingen i Greater Copenhagen.

3 Når vi ser fremad, står det klart, at de lokale fødevarer for alvor vil sætte sit præg på det kommende år. Blandt andet tyder alt på, at vi fra august 2017 kan udbyde mindst to nye uddannelsesretninger. Det ser vi meget frem til. Fødevareområdet er en styrkeposition i vores område, og vi vil i de tre kommuner fortsat arbejde for dette, så vi sammen kan sikre både uddannelse, vækst og arbejdspladser i vores område. God læsning Thomas Adelskov Formand for styregruppen og Borgmester i Odsherred Kommune

4 Kulinarisk praktikuge I uge 47 har NCLF, med hjælp fra gode og nære samarbejdspartnere, haft 16 unge folkeskoleelever i Kulinarisk Praktikuge. Kulinarisk Praktikuge er en ny måde at tænke den traditionelle skolepraktik på, hvor man, i stedet for at være i en enkel virksomhed gennem hele ugen, får mulighed for at lave en Overflyvning af de mange erhvervsmuligheder, der er. I dette tilfælde i forhold til Fødevareerhvervet, herunder både de mange håndværksbaserede fag, samt de boglige og akademiske. NCLF havde arrangeret besøg hos en bred vifte af virksomheder og uddannelsesinstitutioner både lokale og nogle fra København. Vi kan se og høre på elevernes reaktion, at netop denne brede præsentation gør, at de får en meget bredere forståelse af hele erhvervet. Samtidig øger det elevernes interesse for og overvejelser om en mulig fremtid med fødevarer og gastronomi. Ud over at eleverne får et bredere indblik i hele erhvervet, får de også en forståelse for og forankring i lokalområdet. Temafrokost Som afslutning på den kulinariske praktikuge blev der afholdt frokost i NCLFs lokaler i Fårevejle. Eleverne havde selv sammen med 10. klasse MAD stået for den flotte forplejning og havde inviteret såvel forældre, lærere, skoleledere, UU vejledere, politikere og mange andre til at komme forbi. Alt i alt dukkede lige knap 100 mennesker op og deltog i frokosten, der blev serveret ganske overbevisende af de stolte elever.

5 Besøg fra KL NCLF havde i oktober besøg af KL s Miljø- og Teknikudvalg Vi havde en spændende dag med en meget interesseret gruppe, der livligt og engageret gik i dialog med NCLF om muligheder og allerede igangsatte initiativer. Efterfølgende har NCLFs leder fået en invitation til at komme og præsentere NCLF på KLs årskonference i april Folkekøkken NCLF har afholdt 2 Folkekøkkener. Den ene gang havde vi et hold 7. klasser i køkkenet, og den anden gang fik hjælp fra 10. klasse MAD, der normalt huserer i køkkenet hos os i Fårevejle. Vi har haft en meget stor og bred tilslutning til arrangementerne. Både odsinge, tilflyttere, unge og gamle har hygget sig med enkel husmandsmad, og fået et indblik i områdets nye fødevarefyrtårn. Vi fortsætter med dette efter behov i det nye år.

6

7 Grand Cru kåring 2016 Nordisk Center for Lokale Fødevarer NCLF ønsker at tydeliggøre kvaliteten af råvarerne fra Lammefjordens terroir ved at koble dem til de højgastronomiske aftagere. I år tilførte vi en forrygende gastronomisk faglighed med tre mesterkokke til den årlige kåring af Lammefjordens bedste gulerødder Grand Cru-kåringen samtidig med, at vi bevarede den folkelige appeal. Tre mesterkokke, der alle gennem hele deres liv har brændt for at skabe de største smagsoplevelser for deres gæster, var dommere. De tre prisvindende kokke var: Søren Gericke, dansk gastronomis grand old man og med en livslang og stor passion for kvalitetsråvarer Morten Falk, dette års danske deltager ved Bocuse d Or, det uofficielle VM for kokke, og kok på Cadeau Claus Henriksen, prisvindende køkkenchef på Dragsholm Slot med speciale i råvarer fra Lammefjordsområdet De tre herrer kårede årets Grand Cru-gulerod, og for første gang blev der også kåres en Grand Cru-kartoffel. Lammefjordskartoflen kan nemlig nu bryste sig af en BGB-mærkning. Publikum var selvfølgelig inviteret til at smage med, og mennesker fra nær og fjern deltog og bidrog til den gode stemning.

8 Unge Foodies NCLF har i den forløbne periode haft 5 samlinger for unge Foodies med forskellige fokusområder. Blandt andet var vi en dag på virksomhedsbesøg hos nogle af de lokale, og en anden dag havde vi fokus på madhåndværket i det nyligt gennemførte rødkålsværksted. Arrangementerne er gennemført i tæt samarbejde med Ung I Odsherred. Udvikling og sparring for fødevarevirksomheder Flere lokale fødevarevirksomheder har gjort brug af tilbuddet om virksomhedssparring. Det har fx været i forhold til forretningsudvikling, konkrete innovationsudfordringer, brug af oplevelsesøkonomi som vækstskaber og meget andet. Dansk Tang, Lokal Kompagniet, Bageren i Nykøbing, Vejrhøj Vin og Lammefjordens Destilleri er eksempler på virksomheder, som har fået sparring. - Hjælpen fra NCLF har været bred og samtidig målrettet omkring vigtige emner så som forretningsmodel, virksomhedsplan, kundefokus og kundeoplevelser med mere, siger Kasper Jacobsen, som er medstifter af Lammefjordens Destilleri. - Vi i Lammefjordens Destilleri er særdeles taknemmelige for den professionelle sparring og støtte, som vi har modtaget. Det har været og er et uvurderligt element i skabelsen af en virksomhed, at ens forretningsmodel og virksomhedsplan ligger på plads tidligt i opstartsfasen. Hjælpen fra fødevarecentret har gives os en tydelig forretningsprofil samt klædt os bedre på til at kunne se klart. Vi kan nævne flere andre punkter, hvor vi kan se, at jeres sparring har haft en positiv virkning, men der er et enkelt, som springer helt tydeligt frem i hverdagen, og det er at holde fokus på, hvem kunden er, fortsætter Kasper Jacobsen.

9 Nye medarbejdere i NCLF Hen over de seneste måneder, har vi fået nye kollegaer hos NCLF. Arendse Plesner er ansat som projektleder og varetager bl.a. vores tværregionale projekt Greater Copenhagen fremtidens madmekka. Arendse har tidligere været ansat i Odsherred Kommune til forskellige projekter under Geopark Odsherred. André Nielsen er ansat 15 timer om ugen til at varetage regnskab og budget for NCLF med særlig ekspertise inden for projektstyring og projektøkonomi. André er samtidig ansat i LAG Midt-Nordvestsjælland som LAG Koordinator. Jon Sundbo er professor i erhvervsøkonomi på Roskilde Universitet og er lige nu en del af NCLFs styregruppe. Han bliver fra foråret 2017 tilknyttet NCLF som særlig ekspert, når det drejer sig om service- og oplevelsesøkonomi samt forretnings- og erhvervsudvikling. Brian Brandt Nielsen er lige nu i virksomhedspraktik hos NCLF, hvor han løfter en stor opgave med at kortlægge hele fødevareerhvervet i Kalundborg og Holbæk Kommune.

10 Kulinariske Signaturoplevelser i Odsherred NCLF deltager i udviklingen af kommende Signaturoplevelser i Odsherred/Geopark Odsherred. Signaturoplevelser er et initiativ, der hører under Geopark Odsherred og støttes af blandt andet Region Sjælland. Målet er at skabe unikke kulinariske oplevelsestilbud af en kvalitet, der gør det værd at rejse til. NCLF er med i styregruppen på baggrund af den indgående viden om maderhvervet, både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Ny bevilling fra Odsherred Byråd NCLF er i de nyligt gennemførte budgetforhandlinger blevet tildelt en ekstra bevilling på i alt 1.5 mio. kr. fordelt over 2017 og Vi arbejder i øjeblikket på en konkret udmøntningsplan til gavn for såvel virksomheder som unge (uddannelse). Nye initiativer Fødevareerhvervets kortlægning: Vi er nu, med Brian Brandt og Ivan Andersens hjælp, ved at have kortlagt fødevareerhvervet i både Odsherred, Kalundborg og Holbæk Kommune. Disse lister er pt. ved at blive kortlagt af Odsherred Kommunes GIS afdeling, og vi glæder os meget til at gøre brug af dette samlede overblik. FOODUCER: NCLF er i dialog med afsætnings- og markedsføringsplatformen FOODUCER om at etablere en fælles netværksportal for salg og markedsføring af de lokale fødevarer mere herom senere.

11 HVIS DU VIL VIDE MERE Følg med på og NCLF s facebookgruppe

12 NCLF ODSHERRED KOMMUNE Rådhusvej Fårevejle nclf.dk December 2016 Layout: Kommunikation og Projekter

NCLF NYHEDSBREV 2 SEPTEMBER 2016

NCLF NYHEDSBREV 2 SEPTEMBER 2016 NCLF NYHEDSBREV 2 SEPTEMBER 2016 Nye lokaler Vi er flyttet til vores egne lokaler i Fårevejle og glæder os til at dele det med jer! Vi er stolte over at kunne åbne dørene til vores nye residens, hvor vi

Læs mere

NCLF UNGE FOODIE s Aktiviteter efterår og vinter 2016/2017

NCLF UNGE FOODIE s Aktiviteter efterår og vinter 2016/2017 NCLF UNGE FOODIE s Aktiviteter efterår og vinter 2016/2017 S e p t e m b e r 12. september kl.16.00-20.00 Gastro Club & Samtalekøkken Vores fantastiske spisekammer Det er vores første Gastro Club, og vi

Læs mere

NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016

NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016 NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016 INTRO NCLF startede i 2015 som et initiativ mellem Odsherred Erhvervsråd og Odsherred Kommune. I januar 2016 blev initiativet et tværkommunalt samarbejde mellem Odsherred, Holbæk

Læs mere

NCLF UNGE FOODIE s Aktiviteter efterår og vinter 2016/2017

NCLF UNGE FOODIE s Aktiviteter efterår og vinter 2016/2017 NCLF UNGE FOODIE s Aktiviteter efterår og vinter 2016/2017 S e p t e m b e r 12. september kl.16.00-20.00 Gastro Club & Samtalekøkken Vores fantastiske spisekammer Det er vores første Gastro Club, og vi

Læs mere

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser Fremtidens konkurrenceparameter i turisme-erhvervet Mange taler om kundeoplevelsen som et

Læs mere

GRO er et banebrydende fødevareprojekt, der kan skabe vækst, innovation og. forretningsudvikling i din virksomhed. grønne regionale madoplevelser

GRO er et banebrydende fødevareprojekt, der kan skabe vækst, innovation og. forretningsudvikling i din virksomhed. grønne regionale madoplevelser gro gro GRO er et banebrydende fødevareprojekt, der kan skabe vækst, innovation og forretningsudvikling i din virksomhed grønne regionale madoplevelser Deltagelse kræver at din virksomhed ligger i Region

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

Fødevarepolitik og handlingsplan

Fødevarepolitik og handlingsplan 1 Fødevarepolitik og handlingsplan 2019-23 Vision Et stærkt vestjysk fødevareerhverv, der gør sig gældende nationalt og internationalt til gavn for vores område. 1. Fødevarefortællingen Vores aktiviteter

Læs mere

Projekttitel: Et liv med mad gør dig glad et projekt, der skal få flere unge til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse

Projekttitel: Et liv med mad gør dig glad et projekt, der skal få flere unge til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse Aktivitet - Registreres i ansøgningen Udvikling af lokalt forankret fødevarefagligt Uddannelsescampus med stærk fagligt særkende Hvem er målgruppen og hvilke aktiviteter gennemføres for at påvirke denne?

Læs mere

Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit

Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit 1 PRESSETIPS Jeres køkken skal da i pressen! Lækker veltillavet mad, glade inspirerede medarbejdere og tilfredse mætte kunder er værd at fortælle

Læs mere

RUCs aktiviteter i Fødevareprojektet om Mad og måltider i. -unikke oplevelser baseret på sundhed, kvalitet og bæredygtighed

RUCs aktiviteter i Fødevareprojektet om Mad og måltider i. -unikke oplevelser baseret på sundhed, kvalitet og bæredygtighed RUCs aktiviteter i Fødevareprojektet om Mad og måltider i Region Sjælland -unikke oplevelser baseret på sundhed, kvalitet og bæredygtighed RUCs udgangspunkt Oplevelsesøkonomi Viden Stort innovationspotentiale

Læs mere

Autentisk og kompetent

Autentisk og kompetent ODSHERRED KOMMUNE VISIT ODSHERRED ODSHERRED ERHVERVSRÅD ODSHERREDS NYE ERHVERVSPOLITIK: Autentisk og kompetent Odsherred som et autentisk og attraktivt oplevelsessted Odsherred som et kompetent og fleksibelt

Læs mere

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA Sønderjyske Fødevarer kvalitet og sundhed Aabenraa Kommune ønsker at styrke kendskabet til og skabe ny viden om sønderjyske fødevarer. Derfor sætter vi

Læs mere

Hotel- og restaurationsbranchen: Rekruttering til HoReCa er et speciale hos

Hotel- og restaurationsbranchen: Rekruttering til HoReCa er et speciale hos 2 Hotel- og restaurationsbranchen: Rekruttering til er et speciale hos Rekruttering til både vikariater og faste jobs indenfor og fødevareindustrien er et speciale hos. Vi har stor erfaring med at finde

Læs mere

NYHEDSBREV! 1/2013 udsendt uge 10

NYHEDSBREV! 1/2013 udsendt uge 10 KLYNGEKLUBBEN ODSHERRED er flyttet ind i Tinghuset, Holtets Plads 1, 4500 Nykøbing Sjælland. Den første del af 2013 har i høj grad stået i flytningens tegn det har også betydet at nogen af de planlagte

Læs mere

Istidsruten som udviklingsog formidlingsplatform. 25. April 2017

Istidsruten som udviklingsog formidlingsplatform. 25. April 2017 Istidsruten som udviklingsog formidlingsplatform 25. April 2017 To gode tilbud til dig Konferencen er bare det første af en række initiativer, som LAG Midt- Nordvestsjælland tilbyder aktører, der vil skabe

Læs mere

Hvad er GeoPark Odsherred?

Hvad er GeoPark Odsherred? GEOLOGI KUNST KULTURHISTORIE RÅVARER IDENTITET VÆKST - UDDANNELSE Geopark? Hvor køber man billet til parken? Endnu et (turisme)projekt? Hvem interesserer sig for bakker, sten og grus? Istidslandskabet

Læs mere

Netværk Istidsruten som udviklings- og formidlingsplatform

Netværk Istidsruten som udviklings- og formidlingsplatform Netværk Istidsruten som udviklings- og formidlingsplatform 28. September 2017 Program for i dag Velkommen og praktisk info Kort præsentationsrunde Oplæg v. Helle Breindahl Udvikling gennem samarbejde Pause

Læs mere

11. Tilskudssager ved annoncering: Fødevarer og oplevelser Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2900113

11. Tilskudssager ved annoncering: Fødevarer og oplevelser Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2900113 11. Tilskudssager ved annoncering: Fødevarer og oplevelser Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2900113 Resume Vækstforum Sjælland vedtog den 4. september 2015 at indkalde ansøgninger til indsatser under

Læs mere

Vi har så meget at fortælle om NCLF

Vi har så meget at fortælle om NCLF Nyhedsbrev juni 2017 1 Vi har så meget at fortælle om NCLF Du sidder nu med fjerde udgave af nyhedsbrevet fra Nordisk Center for Lokale Fødevarer (NCLF). Omfanget af nyhedsbrevet vidner om, hvor meget

Læs mere

Madoplevelser i hele Danmark. Pelle Øby Andersen, FOOD, Landdistriktskonferencen 2017

Madoplevelser i hele Danmark. Pelle Øby Andersen, FOOD, Landdistriktskonferencen 2017 Madoplevelser i hele Danmark Pelle Øby Andersen, FOOD, Landdistriktskonferencen 2017 AGENDA 1. Kort intro til FOOD 2. Analysen helt kort 3. Konkrete indsatser Kulinarisk rejsehold Madevents som platform

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2929289

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2929289 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2929289 Indstilling: Indstilles til tilskud X Indstilles med forbehold Indstilles til afslag Projektdata: Ansøgers navn Hotel og Restaurationsskolen, København

Læs mere

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE PÅ ET SPÆNDENDE CAMPUS Et år hvor du får praktisk erfaring, mens du styrker din faglighed På Hotel- og Restaurantskolen

Læs mere

Strategiske satsninger i Region Sjælland. v. Koncerndirektør

Strategiske satsninger i Region Sjælland. v. Koncerndirektør Strategiske satsninger i Region Sjælland v. Koncerndirektør Per Bennetsen Vækstforum Vækstforums formål er at skabe og udvikle rammerne for erhvervsudviklingen i Region Sjælland. Målet er økonomisk vækst

Læs mere

VL4 MEYERS MADHUS 24. NOV. 2010

VL4 MEYERS MADHUS 24. NOV. 2010 VL4 MEYERS MADHUS 24. NOV. 2010 Claus Meyer Gastronomisk entreprenør Adj. Professor i Fødevarevidenskab, KU LIFE Meyer Gruppen 1 Claus Meyer Adm. Dir. Tage Nielsen Support Økonomi: M.v. Buchwald Kommunik.:

Læs mere

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer Open Call søger sprint-facilitatorer Open call Kan I hjælpe små og mellemstore virksomheder med deres digitale udfordringer og facilitere design-sprint? Så er det jer, vi søger til at være sprint-facilitator

Læs mere

Danmarks største Frugtvinsmesse på Frederiksdal Gods

Danmarks største Frugtvinsmesse på Frederiksdal Gods Guldborgsund Kommune Erhverv og Turisme Att. Kitt Henriksen Parkvej 37 4800 Nykøbing F Tlf.: 25180166 Danmarks største Frugtvinsmesse på Frederiksdal Gods Idé og formål: Dansk Forum for Frugtvin I 2013

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

LÆRERE ELEVER ESBJERG HOP-IN Emneuge skaber sammenhæng mellem produktionsvirksomheder og skoler. Version Esbjerg

LÆRERE ELEVER ESBJERG HOP-IN Emneuge skaber sammenhæng mellem produktionsvirksomheder og skoler. Version Esbjerg LÆRERE ELEVER ESBJERG HOP-IN 2019 Emneuge skaber sammenhæng mellem produktionsvirksomheder og skoler Version 2018-06 27 Esbjerg ESBJERG HOP-IN 2019 Lad os bringe elever og produktionsvirksomheder sammen

Læs mere

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Oplysninger om ansøger Vestjyske Fødevarer og Oplevelser er et projekt under Region Midtjyllands indsats vedrørende profilering af små fødevareproducenter og netværk

Læs mere

ØKOLOGISK LANDSFORENING INVITERER TIL UDDANNELSES- OG NETVÆRKSDAGE

ØKOLOGISK LANDSFORENING INVITERER TIL UDDANNELSES- OG NETVÆRKSDAGE ØKOLOGISK LANDSFORENING INVITERER TIL UDDANNELSES- OG NETVÆRKSDAGE STYRK DIT DIREKTE SALG AF LOKALE ØKOLOGISKE FØDEVARER Lokale fødevarer er stadig en aktuel trend hos forbrugerne, men det kan være svært

Læs mere

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013 Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune Onsdag den 2. oktober 2013 Program 17.00-17.15 Vision for vækst og erhverv i Lejre her er strategien hvor skal vi hen v. borgmester Mette Touborg

Læs mere

Beretning for årlige aktiviteter i Danmarks Kartoffelråd i 2015

Beretning for årlige aktiviteter i Danmarks Kartoffelråd i 2015 5. februar 2016 Beretning for årlige aktiviteter i Danmarks Kartoffelråd i 2015 Danmarks Kartoffelråd og Kold College Forfatter: Linda Bøgelund Indhold Afrapportering af: Kartoffelprisen/Kartoffelfestival.

Læs mere

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014 FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL 9. april 2014 PROGRAM Udvikling i arbejdspladser og produktivitet i Region Nordjylland Formål med Nordjysk FødevareErhverv Formål Skabe grundlag for større sammenhængskraft

Læs mere

BERNERS KERNEVÆRDIER

BERNERS KERNEVÆRDIER BERNERS KERNEVÆRDIER BERNERS VÆRDIGRUNDLAG...... er vores grundlag for alle beslutninger og handlinger, som træffes og udføres i vores virksomhed. Det tjener til orientering for medarbejderne. Vores værdigrundlag

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

Præsentation Fødevarerådet

Præsentation Fødevarerådet Præsentation Fødevarerådet Britt Sandvad bs@vifu.net 9612 7624 Nupark 17. marts 2012 PRÆSENTATION AF VIFU Videncenter for fødevareudvikling VIFU er generator for innovation og vækst ved at bygge bro imellem

Læs mere

Kompetenceudvikling for køkkenpersonale på ungdomsuddannelsesinstitutioner og efterskoler

Kompetenceudvikling for køkkenpersonale på ungdomsuddannelsesinstitutioner og efterskoler Kompetenceudvikling for køkkenpersonale på ungdomsuddannelsesinstitutioner og efterskoler Kursusnummer.: 12 Hvornår: 27.9., 2.10., 23.10. og 7.11.2013 Hvor: UCR; Maglegårdsvej 8, 4000 Roskilde Deltagergebyr:

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet

Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet + Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet gæster og personale. Nye muligheder for netop din restaurant, cafe + Mandag d. 19 maj. 2014 17.00 20.30 Mønstring på Bramsejlsskonnerten

Læs mere

MEAMIDT INNOVATIONSNETVÆRK 17. JUNI Intro til Danmarks klynger og Innovationsnetværk Pitch runde 2 tre Innovationsnetværk på podiet

MEAMIDT INNOVATIONSNETVÆRK 17. JUNI Intro til Danmarks klynger og Innovationsnetværk Pitch runde 2 tre Innovationsnetværk på podiet MEAMIDT INNOVATIONSNETVÆRK 17. JUNI 2015 Intro til Danmarks klynger og Innovationsnetværk Pitch runde 1 tre Innovationsnetværk på podiet Pitch runde 2 tre Innovationsnetværk på podiet Virksomhedscase Frokost

Læs mere

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN?

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? Har du en god idé? Og har du lyst til at tage springet og starte selvstændig virksomhed? Eller er du allerede i gang og

Læs mere

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling Fremtidens velfærdsmedarbejder - når viden bliver til handling En KONFERENCE om, hvordan vi udvikler fremtidens velfærdsmedarbejdere FREDAG DEN 29. MAJ 2015 KL. 9.30 15.00 PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark Kampagne for Metalvirksomheder 22. Maj 2014 Offentlige private samarbejder: Drivkraften til fremtidens grønne vækst? www.nben.dk Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBEN) NBE er et offentligt

Læs mere

Landsbyerhvervsklynger

Landsbyerhvervsklynger Landsbyerhvervsklynger Udvikling, samarbejde og vækst Erhvervsudvikling og fastholdelse af virksomheder i Holstebro Kommunes landdistrikter Projektets vision At udvikle og fastholde virksomheder og arbejdspladser

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS BERETNING FOR SKOLEÅRET 2014/2015.

SKOLEBESTYRELSENS BERETNING FOR SKOLEÅRET 2014/2015. SKOLEBESTYRELSENS BERETNING FOR SKOLEÅRET 2014/2015. En gang om året skal skolebestyrelsen redegøre for, hvad den har beskæftiget sig med i årets løb. Referater fra de enkelte møder findes på skolens intranet

Læs mere

Apostolsk Kirkes Netværk & Apostolsk Kirkes Børn og Unge (AKBU) INVITERER TIL PASSION! APOSTOLSK LEDER- OG TJENESTESAMLING

Apostolsk Kirkes Netværk & Apostolsk Kirkes Børn og Unge (AKBU) INVITERER TIL PASSION! APOSTOLSK LEDER- OG TJENESTESAMLING Apostolsk Kirkes Netværk & Apostolsk Kirkes Børn og Unge (AKBU) INVITERER TIL PASSION APOSTOLSK LEDER- OG TJENESTESAMLING m/ Nationalråd 2014 - Apostolsk Kirkes Netværk Årsmøde 2014 - Apostolsk Kirkes

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

BILAG 4 TABELRAPPORT INDHOLD

BILAG 4 TABELRAPPORT INDHOLD BILAG 4 TABELRAPPORT INDHOLD 1. TEMA 1 2 1.1 Tiltag 1: Undervisningsforløb med virksomhedstilknytning 2 1.2 Tiltag 2: Working on your skills 7 2. TEMA 2 22 2.1 Tiltag 1: Plakat og signaturret 22 2.2 Tiltag

Læs mere

Gennemførelse af fokuseret erhvervsserviceforløb

Gennemførelse af fokuseret erhvervsserviceforløb 1 of 5 Ansøgningsskema til: Gennemførelse af fokuseret erhvervsserviceforløb 1. Ansøger Oplysninger om ansøger: Navn, adresse, kontaktperson samt øvrige kontaktoplysninger Syddjurs Kommune Lundbergsvej

Læs mere

Smagsoplevelser. vejen til vækst

Smagsoplevelser. vejen til vækst Smagsoplevelser vejen til vækst INGREDIENSLISTE: Helle Bjerg Hellesøe Uddannet Cand. Mag i historie og kommunikation Baggrund blandt andet hos: Dansk Fødevare Forum Kokkelandsholdet RelationMedia Midtjysk

Læs mere

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune 1. Projekttitel Iværksætter i praksis lokal- og specialproducerede fødevarer 2. Ansøgt beløb fra Erhvervspuljen 94.000 3. Ansøger Virksomhedens/foreningens/organisationens

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Fra regional styrkeposition til nationalt klyngeinitiativ

Fra regional styrkeposition til nationalt klyngeinitiativ Fra regional styrkeposition til nationalt klyngeinitiativ Svensk RegLab besøg, Agro Food Park, 3. september 2014 Chefkonsulent Lars Haahr Jensen www.regionmidtjylland.dk Menu Case: Agro Food Park og Danish

Læs mere

Samarbejdsaftale 2017 Samarbejde videregående uddannelser

Samarbejdsaftale 2017 Samarbejde videregående uddannelser Det vurderes at SUK Festivalen mere end 80 udstillere de seneste år har været besøgt af 7.000 8.000 unge i løbet af dagen. Lidt SUK historie Slagelse Uddannelses- og Karrierefestival løb for første gang

Læs mere

Havnen som arbejdsplads

Havnen som arbejdsplads Havnen som arbejdsplads Danske Havnes kampagne Havnen forretning, liv og bæredygtighed Ajs Dam Firstline Communication A/S Firstline Communication A/S Udfordring Vi vil gerne have Vækst og udvikling

Læs mere

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder Accelerace vækst din vej til hurtig Accelerer din vækst Fra idé til marked hurtigt og effektivt Har I udviklet et nyt produkt og har I behov for hjælp til

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland Informations- og kommunikationsstrategi for Fødevareplatformens mål er at sikre en koordinering mellem relevante aktører og videninstitutioner samt at fungere som katalysator og inspirator indenfor fødevareområdet

Læs mere

BUSINESS LOLLAND-FALSTER SAMMEN SKABER VI VÆKST I DIN VIRKSOMHED OG PÅ LOLLAND-FALSTER

BUSINESS LOLLAND-FALSTER SAMMEN SKABER VI VÆKST I DIN VIRKSOMHED OG PÅ LOLLAND-FALSTER BUSINESS LOLLAND-FALSTER SAMMEN SKABER VI VÆKST I DIN VIRKSOMHED OG PÅ LOLLAND-FALSTER 2 PROFIL VORES AMBITION: I 2020 SKAL LOLLANDFALSTER VÆRE DET BEDSTE STED AT DRIVE VIRKSOMHED I GREATER COPENHAGEN.

Læs mere

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Indhold side 4 Forord side 6 Fremtidens udfordringer side 8 Udviklingsområder side 10 Etablerede virksomheder side 12 Turisme side 14 Iværksættere og iværksætterkultur

Læs mere

Vælg mellem fem sponsorniveauer. Vi sætter penge ind på din værdikonto

Vælg mellem fem sponsorniveauer. Vi sætter penge ind på din værdikonto Sammen med os... ZOO med hjertet ZOO er en hjertesag. Sagen handler om forskning og naturbevarelse lige fra den mindste fugl til verdens truede rovdyr. Det er det, du støtter med dit sponsorat. Til gengæld

Læs mere

En uddannelse med omtanke for nye kundeoplevelser og madspild Det starter i skolen zbc.dk

En uddannelse med omtanke for nye kundeoplevelser og madspild Det starter i skolen zbc.dk JUICER - RETAIL, CERTIFICERING En uddannelse med omtanke for nye kundeoplevelser og madspild Det starter i skolen zbc.dk JUICER - RETAIL, CERTIFICERING En uddannelse med omtanke for nye kundeoplevelser

Læs mere

Turisme Netværk Tradium Erhverv Turismeudvikling

Turisme Netværk Tradium Erhverv Turismeudvikling Turisme Netværk Tradium Erhverv Turismeudvikling Dit udbytte Tradium Erhvervs Turisme Netværk er for dig, der ønsker at deltage i et professionel netværk, som stræber efter, at støtte turisterhvervets

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

De tre siloer i praksis - et lokalt perspektiv

De tre siloer i praksis - et lokalt perspektiv De tre siloer i praksis - et lokalt perspektiv Steffen Lund, Direktør EUC Jens Folman, Arbejdsmarkedschef Jobcenter Kalundborg Side 1 Beskæftigelsesudviklingen Medico/sundhed 2010-2014 Side 2 Kalundborg

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

60 % eko möjligheter för offentligt storhushåll och ekologiskt lantbruk i Danmark.

60 % eko möjligheter för offentligt storhushåll och ekologiskt lantbruk i Danmark. 60 % eko möjligheter för offentligt storhushåll och ekologiskt lantbruk i Danmark. Eko-Mat Centrum 21.nov.2012 v. Phd. kandidat, Dorte Ruge, Aalborg Universitet, Forskningsgruppen Måltidsvidenskab og Folkesundhedsernæring.

Læs mere

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018.

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Strategiplan 2017-2018 1 Strategiplanen Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Direktionen har arbejdet med emnet siden sommeren 2016 og har

Læs mere

10. KLASSE GRUNDFORLØB

10. KLASSE GRUNDFORLØB 10. KLASSE GRUNDFORLØB 1 MED SPOT PÅ HOTEL- OG RESTAURATIONSBRANCHEN din opskrift til en spændende fremtid! VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN En anderledes 10. klasse eller starten på en spændende

Læs mere

STATUS PROJEKT: EGNSUNIKKE PRODUKTER & SERVICES NATURPARK ÅMOSEN SEPTEMBER 2018

STATUS PROJEKT: EGNSUNIKKE PRODUKTER & SERVICES NATURPARK ÅMOSEN SEPTEMBER 2018 STATUS PROJEKT: EGNSUNIKKE PRODUKTER & SERVICES NATURPARK ÅMOSEN SEPTEMBER 2018 - STATUS PÅ EUP - HVILKE FORVENTNINGER ER DER? - STATUS PÅ OPLEVELSER & L ÆKKERIER Aktivitet Status - Kick - off * afholdt

Læs mere

Notat om etablering af Læringscenter Holbæk som en del af Uddannelses- og Læringscenter Nordvestsjælland

Notat om etablering af Læringscenter Holbæk som en del af Uddannelses- og Læringscenter Nordvestsjælland Notat om etablering af Læringscenter Holbæk som en del af Uddannelses- og Læringscenter Nordvestsjælland Den store vision Udflytningen af statslige arbejdspladser til Holbæk Kommune har skabt et åbent

Læs mere

Velkommen til kantinen på Social- og sundhedsskolen Esbjerg

Velkommen til kantinen på Social- og sundhedsskolen Esbjerg Velkommen til kantinen på Social- og sundhedsskolen Esbjerg Fazer Food & Co er stolte over at drive kantinen for Socialog sundhedsskolen Esbjerg. Herunder kan du møde vores køkkenteam på skolen. På de

Læs mere

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007.

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. Årsberetning for året 2007 April2008. Indledning Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. 2007 var et år hvor dansk erhvervsliv

Læs mere

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Borgmesterfrokost og generalforsamling den 23. marts 2015 på Gladsaxe Rådhus, Rådhuskælderen. Sidste års frokost med borgmesteren, og den efterfølgende generalforsamling

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK

ERHVERVSPOLITIK ERHVERVSPOLITIK 2019 2022 Vision: I Svendborg skaber vi tid, rum og mulighed for, at alle kan leve og opleve det gode liv, hvad enten vi bor, arbejder eller besøger Svendborg. Svendborgs erhvervspolitik

Læs mere

LÆRING PÅ tværs netværk mellem skoler, virksomheder og ungdomsuddannelser

LÆRING PÅ tværs netværk mellem skoler, virksomheder og ungdomsuddannelser LÆRING PÅ tværs netværk mellem skoler, virksomheder og ungdomsuddannelser HVORFOR SKOLE- VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE? Vi ved, at elevernes læring styrkes, når undervisningen er varieret og anvendelsesorienteret,

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløbet Sæt kunden i centrum - hvorfor deltage? Kursusforløbet Sæt kunden i centrum, som Dansk Erhverv arrangerer i samarbejde med Networked Business Initiative

Læs mere

Danmark yder knap 16 mia. kr. i udviklingsbistand. EU's budget 2014-2020, for udviklingsbistand udgør 382,5 mia. kr.

Danmark yder knap 16 mia. kr. i udviklingsbistand. EU's budget 2014-2020, for udviklingsbistand udgør 382,5 mia. kr. Bruxelles den 12-14. november 2013 Årtiers udviklingspolitisk samarbejde har skabt et stærkt dansk brand internationalt indenfor bistands- og udviklingsarbejde. Danske virksomheder kan bidrage med konkrete

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: rukomuddarb@regionsjaelland.dk eller pr. post til Region

Læs mere

Kommuneplan Erhvervsudvikling. Kort fortalt

Kommuneplan Erhvervsudvikling. Kort fortalt Kommuneplan 2013-2025 Erhvervsudvikling Kort fortalt 1 Cortex Park er et af Odenses nye byomdannelsesområder. Et område med et stærkt idéskabende miljø og plads til videnserhverv tæt på Odense centrum,

Læs mere

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK 1 1. Indledning Denne visionspolitik er den overordnede ramme for arbejdet med erhverv og beskæftigelse i Varde Kommunes organisation, for kommunens samarbejde

Læs mere

FOOD ORGANISATION OF DENMARK. Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution

FOOD ORGANISATION OF DENMARK. Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution FOOD ORGANISATION OF DENMARK Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution Vil du være med til at sikre Danmarks position som et af verdens gastronomiske hotspots, arrangere og afvikle presseture

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

Inspiration. til at engagere medlemmer

Inspiration. til at engagere medlemmer Inspiration til at engagere medlemmer Vi vil engagere alle medlemmer Sammen kan vi! Coop er ejet af over 1,7 mio. medlemmer. Ambitionen er, at medlemmerne oplever Coop som mere end et sted, hvor man køber

Læs mere

Åbent Akademi. Akademiet for Talentfulde Unge Øst

Åbent Akademi. Akademiet for Talentfulde Unge Øst Åbent Akademi Akademiet for Talentfulde Unge Øst 1 Akademiet for Talentfulde Unge Øst Det er Akademiet for Talentfulde Unge Østs mission: At udvikle talentfulde børn og unges potentiale via alsidige, faglige

Læs mere

PLAN, BYG OG ERHVERV HELHEDSORIENTERET ERHVERVSSERVICE

PLAN, BYG OG ERHVERV HELHEDSORIENTERET ERHVERVSSERVICE PLAN, BYG OG ERHVERV HELHEDSORIENTERET ERHVERVSSERVICE 1 INDHOLD Kære virksomhed 3 Rette kontakt og svar inden 24 timer 4 Tovholder med overblik inden 5 dage 5 Taskforce 6 Fast kontaktperson 7 Helhedsorienteret

Læs mere

Arbejdsliv til alle. Marts 2019

Arbejdsliv til alle. Marts 2019 Arbejdsliv til alle Marts 2019 Arbejdsmarkedsudvalgets arbejdsmarkedspolitik Arbejdsliv til alle Mennesker er unikke, og derfor sætter vi fokus på det enkelte menneske og lægger ikke en fælles skabelon

Læs mere

Innovation og oplevelsesøkonomi - Hvordan rådgives værditilvæksterne

Innovation og oplevelsesøkonomi - Hvordan rådgives værditilvæksterne Innovation og oplevelsesøkonomi - Hvordan rådgives værditilvæksterne William S. Andersen Videncentret for Landbrug Gothenborg, 25.-26. august 2014 Fra Bulk-producent til Værditilvækster - Et meget stort

Læs mere

Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde

Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde P R O J EKTBESKRIVELSE Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde 1. Formål og baggrund for projektet Siden strukturreformen har kommunen fået flere opgaver på social- og sundhedsområdet,

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

Nyhedsbrev. # 157 Dato: 24. oktober 2013 Ungdomsskoleforeningens nyhedsbrev om ungepakkens gennemførelse - og Ny Nordisk Skole

Nyhedsbrev. # 157 Dato: 24. oktober 2013 Ungdomsskoleforeningens nyhedsbrev om ungepakkens gennemførelse - og Ny Nordisk Skole Ungepakkens Nyhedsbrev # 157 Dato: 24. oktober 2013 Ungdomsskoleforeningens nyhedsbrev om ungepakkens gennemførelse - og Ny Nordisk Skole Indhold: NY NORDISK SKOLE ONLINE-BIBLIOTEK PÅ VEJ NY STOR SATSNING

Læs mere

Innovation i branding: Bryggerier hjælper hinanden med at udvikle forretningen

Innovation i branding: Bryggerier hjælper hinanden med at udvikle forretningen #4 2014 Forskning i Branding Selvom virksomheder umiddelbart er konkurrenter, kan det godt betale sig at stå sammen som branche, som 16 fynske bryggerier har gjort. Det handler om at fremme sektoren for

Læs mere