Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2014"

Transkript

1 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2014 Censorformandskab Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34, 2000 Frederiksberg Chefkonsulent HD, MBA Ole Kristensen (næstformand) Videncentret for Landbrug Agro Food Park 15 Skejby, 8200 Aarhus N mossoehoej@gmail.com Censorbeskikkelser og censorkorpsets størrelse Den foreliggende beretning vedrører det fjerde og dermed sidste år af beskikkelsesperioden Der er i løbet af året beskikket (fuld beskikkelse) 2 censorer. Ingen af dem kan dog genfindes i censordatabasen. Databasen anfører, at den indeholder 294 censorer. I sidste årsberetning var antallet det samme. Der er i 2014 ad hoc beskikket i alt 39 censorer. I 2013 var tallet 20 og i Den sene fase af beskikkelsesperioden har tilsyneladende øget efterspørgslen efter censorer, som ikke tidligere er beskikket, og det demonstrerer behovet for at få beskikket et nyt censorkorps. En optælling i databasen viser, at antallet af censorer, som er til rådighed for censur på KU, er 240, mens AU har 63 censorer til rådighed. Det har i de foregående år været et problem, at ansøgninger om ad hoc beskikkelse af censorer jævnligt er kommet for sent i forhold til eksamen, undertiden endda efter eksamens afholdelse. Dette problem har været væsentlig mindre i det forgangne år, bl.a. fordi der har været en dialog med de undervisningsansvarlige hos flere af institutterne. I slutningen af 2014 er der beskikket censorer til et nyt censorkorps med funktion Det blev før sommerferien 2014 varslet til alle involverede på KU og AU, at de måtte forberede sig på indmelding af ønskede censorer senere på året. I september blev indkaldt forslag til censorer i det nye censorkorps, og med en vis træghed kom forslagene ind. Efter formandskabets behandling er der i alt (per 1. januar 2015) beskikket 386 censorer. Heraf er 117 (30%) kvinder og 269 (70%) mænd. Der er sket en tilfredsstillende udskiftning af censorer i forhold til det foregående censorkorps, der er en passende fordeling mellem universitetsansatte, andre offentligt ansatte og ansatte i privat erhverv, og der er en god aldersfordeling. Censorkorpsets hjemmeside I sommeren 2014 er oprettet en hjemmeside for censorkorpset, sådan som det er påkrævet i eksamensbekendtgørelsen. Den har adressen I forbindelse med godkendelse af det nye censorkorps er der opbygget en censordatabase under censorkorpsets hjemmeside. Den er udbygget i forhold til den tidligere database, sådan at der for hver censor kan åbnes et vindue, som fortæller, hvilke fagområder censoren er beskikket til, og hvilke nøgleord censoren selv anser som dækkende for sin faglige profil.

2 Under hjemmesiden er i øvrigt lagt en række oplysninger og henvisninger vedr. bl.a. relevante studieordninger og dokumenter til brug ved eksamen. Anvendelse af censorerne Et centralt datamateriale for udarbejdelse af årsberetningen er de vurderinger af eksamensforløbet, som censorer på KU og AU udarbejder efter hver afholdt eksamen. Fra KU er modtaget i alt 232 og fra AU 37 skemaer med censors vurdering; de skal danne grundlag for opgørelse af afholdte eksaminer og anvendte censorer på de to universiteter, men antallet af skemaer fra KU er påfaldende lavt. I 2013 var det 306, i og i skemaer. AU, som havde 34 skemaer i 2013, ligger derimod på et stabilt niveau. Det fortæller, at indsamlingen af skemaer med censors vurdering har været ude af kontrol hos de fleste institutter på KU, mens AU har haft styr på tingene. Det kan ikke være en forklaring, at der på KU har været meget færre eksaminer med ekstern censur end tidligere år, idet antallet af skemaer da ikke kunne variere så kolossalt mellem institutter, som det gør: Institut for geovidenskab og naturressourcer 174 Institut for plante- og miljøvidenskab 54 Institut for fødevare- og ressourceøkonomi 2 Institut for klinisk veterinær- og husdyrvidenskab 2 Institut for veterinær sygdomsbiologi 0 Kemisk institut 0 Det kan således diskuteres, om det giver mening at analysere censuropgavernes fordeling til censorer på KU, sådan som det er sket i de foregående år. Det er valgt at gøre det, men med det forbehold at det kun giver mulighed for at spore, om fordelingsbilledet ligner det fra tidligere år, ikke at sætte tal på hvor mange procent af censorerne der har været brugt til en, to eller flere censuropgaver. Antal censuropgaver på KU Antal censorer 0? I alt 91 censorer benyttet For de censorer, der indgår i skemaet, ses det samme mønster som i tidligere år; censorerne deler sig i to grupper, en gruppe med få opgaver til hver censor, men som tilsammen har langt den største del af censuropgaverne, og en smal gruppe, hvor censorerne hver har et stort antal opgaver.

3 Når listen over de benyttede censorer sammenlignes med censorer opført i censordatabasen, viser det sig, at 18 af de 91 benyttede censorer ikke findes i databasen, og ej heller er ad hoc beskikkede. 20% af censorerne er med andre ord brugt uden beskikkelse. Hovedparten har kun censureret en enkelt eksamen, men der er en censor, som har været benyttet fem gange. Hvis det skønsvis antages, at de skemaer, der er til rådighed, udgør 60% af det antal, der burde foreligge, kan det fastslås, at ca. 30 af de censorer, der har haft censuropgaver i 2014, ikke har være beskikket. I 2013 var tallet 26. Det kan yderligere fastslås på baggrund af det nævnte skøn, at ca. 150 censorer har været anvendt, hvilket betyder, at omkring 37% af censorerne ikke har været benyttet. En analyse af anvendelsen af censorer på AU fremgår af tabellen nedenfor. Da datamaterialet er mere fuldstændigt end for KU, kan det beregnes, at antallet af censorer, der ikke har været benyttet i 2014, er 67%, hvilket er væsentlig højere end hos KU. En sammenligning af anvendte censorer med databasen samt ad hoc beskikkede censorer viser, at to censorer ikke er beskikket. Det svarer til ca. 10%, og er altså væsentlig lavere end hos KU. Antal censuropgaver på AU Antal censorer I alt 63 censorer Det fremgår af de tal, som er fremlagt, at det gennemsnitlige antal opgaver per benyttet censor hos KU er 2.6 (2012: 2.3, 2013: 2.4). Tilsvarende ses, at det gennemsnitlige antal opgaver per benyttet censor hos AU er 1.8 (2013: 1.5) Sammenfatning om censorer og censur: (1) Det stærkt mangelfulde datamateriale fra KU indebærer, at opgørelsen over brug af censorer til censuropgaver er usikker. Det betyder også, at en analyse af hvor stor en del af censorerne i censordatabasen, der har været anvendt i løbet af den samlede fireårige beskikkelsesperiode, ikke giver mening. I årsberetningen for 2013 er beregnet, at det samlede antal censorer, som er benyttet i mindst ét af årene , udgør 76% af censorerne i databasen. Det kan altså blot fastslås, at i perioden er brugt mindst 76% af de censorer, der er til rådighed i databasen. (2) Det kan skønnes, at ca. 30 censorer i 2014 ikke har været beskikket. Sammenligning til de foregående år viser, at tallet i 2011 var 28, i 2012 var det 29 og i Det er altså påkrævet at indskærpe over for institutterne, at der kun må anvendes beskikkede censorer, og at det i forbindelse med klagesager er afgørende, at dette er overholdt. Problemet må tages op på møder mellem institutterne og censorformandskabet. (3) På sådanne møder må også diskuteres en procedure, der sikrer, at censorvurderingsskemaer udfyldes ved hver eksamen med ekstern censur og samles hen over året, så de ligger parat, når årsberetningen

4 skal skrives. (4) Der har i 2014 været færre problemer end i de foregående år med for sen ansøgning om ad hoc beskikkelse til planlagte eksaminer. Det skal dog indskærpes over for lærerne, at ansøgningsfristen er to måneder, og at det skal begrundes, at der ikke findes egnede censorer i censordatabasen. (5) Med hensyn til læreres forslag om, hvilke censorer der ønskes til bestemte eksaminer, er erfaringen fra 2014, at nogle institutter har godt styr på processen, mens andre institutter aldrig sender forslag. Da det er krævet i eksamensbekendtgørelsen, at censorformanden godkender censorer til de enkelte eksaminer, er det et spørgsmål, der må drøftes på møder med institutterne. Indberetninger fra censorer om eksamen Den helt overvejende del af de skemaer med censors vurdering, som er modtaget fra KU, har kryds for tilfredsstillende eksamensforløb. 82% af skemaerne har ingen yderligere bemærkninger bortset fra et OK el.lign. 18% har markeret tilfredsstillende forløb, men tilføjet forskellige kommentarer. Et enkelt skema har markeret ikke tilfredsstillende forløb og indeholder kommentar til dette, jfr. nedenfor. På de skemaer, hvor der er kommentarer om det tilfredsstillende forløb, gives især en nærmere beskrivelse af, hvordan eksamen er foregået og i en del tilfælde også, hvordan en bacheloropgave eller et speciale er skrevet, samt hvad der kan udledes af konklusionerne. Det kan fx dreje sig om, at der er udført et solidt eksperimentelt arbejde, og at der blev afleveret en velstruktureret opgave. Der er også kommentarer om, at der ved eksamen blev holdt et fint oplæg af den studerende, at der var en god diskussion, som uddybede en række spørgsmål, at den studerende viste godt overblik over faget og havde god forståelse for teorien, at lokaleforholdene var perfekte og at forløbet omkring eksamen med modtagelse af opgave i god tid osv. var tilfredsstillende. Der er dog også en kommentar om, at en censor er tilfreds med eksamensforløbet, men ikke med den lange tid, der går, inden der udbetales censorhonorar (mere end et halvt år). Et skema med censors vurdering har som nævnt ovenfor markeret ikke tilfredsstillende eksamensforløb. Det fremgår, at utilfredsheden drejer sig om problemer med eksamen via internettet med lokationer i Wien (eksaminand) og Høje Tåstrup (eksaminator og censor). Tekniske problemer betød et forvirrende eksamensforløb, hvor censor fandt det vanskeligt at fastholde tråden omkring sine spørgsmål. Det mønster, der findes i fordelingen af skemaer med censors vurdering fra AU, ligner meget det fra KU. Hos 76% af skemaerne er afkrydset for tilfredsstillende eksamensforløb uden yderligere kommentarer end, at eksamen var veltilrettelagt osv. 24% har markeret tilfredsstillende forløb med tilføjelse af forskellige bemærkninger. Disse handler om beskrivelse af indholdet i det skriftlige materiale ved eksamen, om forløbet af diskussionen, om overholdelse af tidsfrist ved fremsendelse af rapporter og specialer til censor og om orienteringen om eksamen. Som også bemærket i årsberetningen for 2013 skal der peges på, at skemaerne fra KU i meget stor udstrækning er udfyldt på en sjusket og mangelfuld måde, hvor der fx på adskillige skemaer ikke er afkrydset for, om eksamen er tilfredsstillende (hvad den så må antages at være), og hvor også mange andre oplysninger er udeladt. Sammenfatning om indberetninger: (1) Det er meget tilfredsstillende, at censorerne i højeste grad udtrykker tilfredshed med eksamensforløbet, uanset det drejer sig om kursuseksaminer eller bachelor- og specialeeksaminer. Det giver en indikation af, at

5 eksamenssystemet fungerer godt, og at der er god mening i at benytte eksterne censorer, som kan give tilbagemelding om, hvordan de bedømmer eksamensforløbet. (2) Det er ikke alene et problem, at skemaer med censors vurdering mangler, som omtalt tidligere, men også at indkomne skemaer ofte er af ringe kvalitet, idet de knapt nok er udfyldt. Der er behov for at drøfte med institutterne, hvordan kvaliteten af skemaerne med censors vurdering forbedres. Høring om studieordninger I efteråret 2014 har en række studieordninger på KU været under revision, men de besluttede ændringer viste sig ikke så omfattende, at det blev aktuelt at inddrage censorkorpsets formandskab i høring. Fra AU er der ikke modtaget melding om studieordningsrevisioner. Eksamensklager/Ankenævn i beretningsperioden Der foreligger ingen opgørelse over, hvorvidt der har været klagesager om eksamen ved KU eller AU. Censorformandskabet har to gange været inddraget i udpegning af censorer til ombedømmelse af specialer ved KU, hvor den studerende administrativt (og altså ikke gennem ankenævn) havde fået godkendt at få en ny bedømmelse. Ved begge ombedømmelser blev givet samme karakter som ved den første bedømmelse Censorkorpsets deltagelse i kollegialt samarbejde Censorkorpset har tidligere deltaget i kollegialt arbejde i bl.a. aftagerpanelerne. Da det som nævnt før ikke blev aktuelt at deltage i møder i de nu etablerede aftagerpaneler i forbindelse med studieordningsrevision på KU, har censorkorpset ikke været involveret i kollegialt samarbejde i Den administrative tilrettelæggelse for censorkorpset Efter den række af organisatoriske omlægninger, der er sket de seneste år, betjener censorkorpset seks institutter under SCIENCE- og SUND-fakulteterne på KU og fire institutter under Science and Technology-fakultetet på AU. Siden nedlæggelsen af LIFE-fakultetet på KU i 2013 har SCIENCE Uddannelse varetaget administrativt arbejde for censorkorpset. I sommeren 2014 er censorkorpset organisatorisk flyttet fra fakultetet til Institut for Plante- og Miljøvidenskab, der således er censorkorpset behjælpeligt med håndtering af en række administrative opgaver. Censorkorpset vil gerne udtrykke sin anerkendelse for det gode samarbejde, der er etableret med instituttet. Jens Dragsted Formand for Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2013 til 31. december 2013

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2013 til 31. december 2013 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2013 til 31. december 2013 Censorformandskab Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34, 2000 Frederiksberg dragsted@privat.tele.dk

Læs mere

1. del Fælles for Det Jordbrugsvidenskabelige, Det Veterinærvidenskabelige og Det Levnedsmiddelvidenskabelige Censorkorps.

1. del Fælles for Det Jordbrugsvidenskabelige, Det Veterinærvidenskabelige og Det Levnedsmiddelvidenskabelige Censorkorps. Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps For perioden 1. januar 2012 til 31. december 2012 Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34,

Læs mere

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2015

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2015 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2015 Censorformandskab Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34, 2000 Frederiksberg dragsted@privat.tele.dk

Læs mere

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2017

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2017 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2017 Censorformandskab Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34, 2000 Frederiksberg dragsted@privat.tele.dk

Læs mere

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2016

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2016 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2016 Censorformandskab Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34, 2000 Frederiksberg dragsted@privat.tele.dk

Læs mere

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2018 til 31 december 2017

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2018 til 31 december 2017 1 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2018 til 31 december 2017 Indhold Censorformandsskab... 1 Sammenfatning... 2 1 Censorbeskikkelse og censorkorpsets størrelse....

Læs mere

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015 Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015 Censorformandskab: Dyrlæge Lars Birch, Hammershøj dyrlæger (formand) Bakkevej 12, Hammershøj, 8830

Læs mere

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2017

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2017 Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2017 Censorformandskab: Dyrlæge Lars Birch, Hammershøj dyrlæger (formand) Bakkevej 12, Hammershøj, 8830

Læs mere

Sekretariatsbetjening af censorformandskaber og beskikkelse af censorer på SCIENCE.

Sekretariatsbetjening af censorformandskaber og beskikkelse af censorer på SCIENCE. S C I E N C E U D D A N N E L S E K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bilag 3: Sekretariatsbetjening af censorformandskaber og beskikkelse af censorer på SCIENCE. S A G S N O T A T 15. JULI 2014 Vedr.:

Læs mere

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Årsrapport 2008/09 Dækkende perioden 1. september 2008 til 31. august

Læs mere

Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2018 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Jon Johnsen 5. september 2014 Perioden Denne beretning for Censorkorps i matematik vedrører det akademiske år 2012/13, hvori korpset betjente 5 af landets

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse...

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse... Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for {uddannelse(r) + år}... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2 2. Årets

Læs mere

Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2017 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016 ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016 Side 1 af 6 Årsberetning Efter bekendtgørelse nr. 1526 af 16. december 2013 om eksamen og censur ved de videregående kunstneriske uddannelser med senere ændringer

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (209)... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2 2. Årets

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017 ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017 Side 1 af 5 Årsberetning 2017 Indledning Efter bekendtgørelse nr. 1526 af 16. december 2013 om eksamen og censur ved de videregående kunstneriske uddannelser

Læs mere

Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen fra marts 2012) afgivet i medfør af eksamensbekendtgørelsens 50, stk. 2, nr. 3.

Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen fra marts 2012) afgivet i medfør af eksamensbekendtgørelsens 50, stk. 2, nr. 3. 1 Marts 2013 Censorformandskabets beretning om virksomheden for 2011 og 2012 ved institutterne for statskundskab i Århus, København og Odense samt de til censorkorpset knyttede masteruddannelser. 1. Indledning

Læs mere

Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2016 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen er

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 2018

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 2018 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 28... Første del... Resume.... Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:...

Læs mere

Workshop med.

Workshop med. Workshop med www.censorsekretariatet.dk Formål med mødet/workshoppen Velkommen Mødets form Hvordan bliver vi sammen bedre En lille del af jeres hverdag men hele vores Hvem er Censorsekretariatet? Marianne,

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 2014-15

Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 2014-15 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 24-5... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2

Læs mere

Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen

Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen September 2011 Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen Censorberetning for bygningsingeniøruddannelsen 2010 Indledning Den følgende censorberetning omfatter uddannelsen til bygningsingeniør

Læs mere

Jordbrugsteknolog 205 Censorformandskabet på Jordbrugsteknolog Kenneth B. Lokind Censorkorpsets sammensætning - 22 Antal Evt. sidehenvisning i årsberetningen. Antal mænd i censorkorpset 80.2 Antal kvinder

Læs mere

Årsberetning,

Årsberetning, 16. maj 2010 Årsberetning, 2009-2010 Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM.dk) I henhold til censorbekendtgørelsens 6 stk. 2 afgives hermed beretning fra censorformandskabet

Læs mere

Fælles censorberetning 2018 for økonomi. Censorformand Finn Lauritzen. Marts 2019

Fælles censorberetning 2018 for økonomi. Censorformand Finn Lauritzen. Marts 2019 Fælles censorberetning 2018 for økonomi Censorformand Finn Lauritzen 1. Indledning Det landsdækkende Censorkorps for økonomi dækker økonomuddannelserne for Københavns Universitet (KU), Aarhus Universitet

Læs mere

Beretning fra censorformandskabet for Digital kommunikation og Multimedie

Beretning fra censorformandskabet for Digital kommunikation og Multimedie Beretning fra censorformandskabet for Digital kommunikation og Multimedie 27-8 Generelt Det overordnede billede, der kan tegnes for det akademiske år 27-8 er, at sammenlægningen af områderne AU Merkantil,

Læs mere

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Årsrapport 2007/08 Dækkende perioden 1. april 2007 til 31. august

Læs mere

Beretning fra censorformandskabet for socialrådgiveruddannelsen 2015

Beretning fra censorformandskabet for socialrådgiveruddannelsen 2015 Beretning fra censorformandskabet for socialrådgiveruddannelsen 2015 Under hensyn til, at de sociale diplomuddannelser ikke længere er en del af formandskabets område, bør det tilbageblevne område ændre

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 4

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 4 Indholdsfortegnelse Beretning fra censorformandskabet for uddannelsesfamilien Økonomi og finans for 27-28... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning herunder:... 2 2. Årets arbejde i

Læs mere

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen og Diplomuddannelsen i projektledelse. Årsrapport 2010/11

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen og Diplomuddannelsen i projektledelse. Årsrapport 2010/11 Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen og Diplomuddannelsen i projektledelse Årsrapport 2010/11 Dækkende perioden 1. september 2010 til 31. august 2011 September 2011 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Se vedhæftede høringsliste. (Censorsekretariater bedes fordele høringsbrev med bilag til censorformænd)

Se vedhæftede høringsliste. (Censorsekretariater bedes fordele høringsbrev med bilag til censorformænd) Se vedhæftede høringsliste (Censorsekretariater bedes fordele høringsbrev med bilag til censorformænd) Emne: Høring over ændring af eksamensbekendtgørelserne Hermed sender udkast til ændring af eksamensbekendtgørelserne:

Læs mere

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse efter universitetsloven

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse efter universitetsloven Notat Modtager(e) > Universiteter Kopi sendt til censorformandskaber og -sekretariater Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse

Læs mere

Til censorberetning 2017 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret

Til censorberetning 2017 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret Til censorberetning 2017 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret 2017-18 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 6 Bilag et faktaark pr. Uddannelse...

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 6 Bilag et faktaark pr. Uddannelse... Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Produktion og design 27-28... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 4

Læs mere

1. Velkomst Verner Møller bød velkommen, hvorefter mødedeltagerne præsenterede sig for hinanden.

1. Velkomst Verner Møller bød velkommen, hvorefter mødedeltagerne præsenterede sig for hinanden. Møde mellem studielederne på AAU, AU, KU og SDU og Censorformandskabet idræt Dato: Onsdag den 13. januar, kl. 12.00 14.00 Referat Sted: Syddansk Universitet, Mødelokale 5. Klik HER for lokalets placering

Læs mere

Til censorer i de to erhvervsøkonomiske censorkorps for hhv.

Til censorer i de to erhvervsøkonomiske censorkorps for hhv. Til censorer i de to erhvervsøkonomiske censorkorps for hhv. HD uddannelserne Bachelor-, Kandidat- og Masteruddannelserne Hermed vil vi gerne orientere om dels en række generelle forhold omkring censoropgaven,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag ét faktaark pr. uddannelse... 10

Indholdsfortegnelse. Bilag ét faktaark pr. uddannelse... 10 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Det Merkantile fagområde... 2 Første del... 3 Resume... 3. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 5 2.

Læs mere

Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2014 2015

Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2014 2015 Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2014 2015 Indholdsfortegnelse Resume... 3 1. Censorkorpsets sammensætning... 4 2. Årets arbejde i

Læs mere

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v.

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Disposition Resume for 2014 Nedslag i årsberetningen for 2014 Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Censorformandskabets samarbejde med studiet Spørgsmål undervejs Resume De vigtigste konklusioner

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse...

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse... Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Multiplatform, Storytelling and Production 2016/2017... 2 Første del... 2 Resume... 2 1. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28,

Læs mere

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v.

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Disposition Resume for 2016 Nedslag i årsberetningen for 2016 Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Censorformandskabets samarbejde med studiet Spørgsmål undervejs Resume: De vigtigste konklusioner

Læs mere

DE ERHVERVSØKONOMISKE CENSORKORPS CENSORMØDE 2014-2015

DE ERHVERVSØKONOMISKE CENSORKORPS CENSORMØDE 2014-2015 CENSORMØDE 2014-2015 Præsentationsrunde PROGRAM Siden sidst, beskikkelser, formandskabsvalg, nye tiltag, nyt lovstof, censorskik, censor IT Dialog, forslag, spørgsmål og debat NY BESKIKKELSESPERIODE 2014-2018

Læs mere

Lokale 181, bygning 1610, Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard, Aarhus Universitet

Lokale 181, bygning 1610, Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard, Aarhus Universitet D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. NOVEMBER 8 Forum: Møde i censorformandskabet Møde afholdt: Onsdag den.

Læs mere

Censorformandskabet for Bioanalytikeruddannelsen September 2012

Censorformandskabet for Bioanalytikeruddannelsen September 2012 Årsberetning, 1. oktober 2011 30. september 2012 Censorformandskabet Censorformandskabets sammensætning, 1. august 2008 31. juli 2012 Sys Johnsen, Uddannelseskoordinator, Bioanalytikeruddannelsen i Region

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag ét faktaark pr. uddannelse... 7

Indholdsfortegnelse. Bilag ét faktaark pr. uddannelse... 7 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Det Merkantile fagområde... 2 Første del... 3 Resume... 3 1. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 4

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 7. JULI 2018 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG STUDERENDE

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015 1 Indhold 1. Indledning 2. Formandskabets sammensætning i beretningsåret 3. Antal studerende 4. Censorkorpset

Læs mere

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Årsrapport 2005/06 Dækkende perioden 1. april 2005 til 31. marts 2006

Læs mere

Beretning fra Censorformandsskabet for de farmaceutiske uddannelser i Danmark for perioden 2017/2018

Beretning fra Censorformandsskabet for de farmaceutiske uddannelser i Danmark for perioden 2017/2018 Beretning fra Censorformandsskabet for de farmaceutiske uddannelser i Danmark for perioden 2017/2018 Censorformandskab: Lars Hovgaard, (formand); lhvg@novonordisk.com Bo Kreilgaard, (næstformand); bo.kreilgaard@billevpharma.dk

Læs mere

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på professionsbacheloruddannelser, erhvervsakademiuddannelser, videregående uddannelse for voksne m.m.

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på professionsbacheloruddannelser, erhvervsakademiuddannelser, videregående uddannelse for voksne m.m. Notat Modtager(e) > Erhvervsakademier Professionshøjskoler Universiteter Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Farmakonomskolen, Pharmakon Kopi sendt til censorformandskaber og -sekretariater Hyrdebrev

Læs mere

Til censorberetning 2016 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret

Til censorberetning 2016 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret Til censorberetning 2016 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret 2015-16 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet

Læs mere

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 6. november 2012 kl

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 6. november 2012 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 16. DECEMBER 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

Beretning fra censorformandskabet Uddannelse til Bachelor i Ernæring og Sundhed Bachelor of Global Nutrition and Health

Beretning fra censorformandskabet Uddannelse til Bachelor i Ernæring og Sundhed Bachelor of Global Nutrition and Health Beretning fra censorformandskabet Uddannelse til Bachelor i Bachelor of 1.8.216 31.7.217 1 Indholdsfortegnelse 1. Censorformandskabet...3 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.):...4

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402)

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 2. JUNI 2015 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag et fakta ark pr. uddannelse... 10

Indholdsfortegnelse. Bilag et fakta ark pr. uddannelse... 10 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for AU i Ledelse, AU i HR og den merkantile diplomuddannelse Leisure Management... 2 Indledning... 2 Hvad har fyldt i året... 2 Andet... 3 Første

Læs mere

Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA

Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA Formål Denne forretningsgang har til formål at identificere og beskrive arbejdsprocesser i forbindelse med censur på de merkantile korte videregående

Læs mere

Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen

Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen 25. september 2009 Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen Censorberetning for bygningsingeniøruddannelsen og ingeniøruddannelsen i arkitektur og design m.v. 2008-2009 Indledning

Læs mere

Formandskabet for Produktion og Design

Formandskabet for Produktion og Design Formandskabet for Produktion og Design Censorformandskabet dækker følgende uddannelser: Autoteknolog Designteknolog E-designer Diplom i Design og Business PBA Design og Business PBA Smykker, Teknologi

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag... 5 faktaark... 5

Indholdsfortegnelse. Bilag... 5 faktaark... 5 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Psykomotorikuddannelsenuddannelsen 6... Første del... Resume.... Censorkorpset sammensætning.... Årets arbejde i Censorformandskabet (jf.

Læs mere

Censorformandskabet for: Velfærd Undervisning Sundhed. Første del Side 2. Resumé Side 2

Censorformandskabet for: Velfærd Undervisning Sundhed. Første del Side 2. Resumé Side 2 Indholdsfortegnelse Censorformandskabet for: Velfærd Undervisning Sundhed Første del Side 2 Resumé Side 2 1 Censorkorpsets sammensætning (Jf.Paragraf 22 og 28 stk.2.3 pkt.) Side 3 2. Årets arbejde i censorformandskabet

Læs mere

Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen

Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen 2016 1 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Katastrofe og Risikomanager 2016... 3 Første del... 3 Resume... 3 1. Censorkorpset

Læs mere

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012 Censorformandskabet for de Folkesundhedsvidenskabelige Uddannelser i Danmark Sundhedsvidenskabeligt Fakultetssekretariat Niels Bohrs Vej 9-10 6700 Esbjerg Tlf. 6550 1000 Fax 6550 4283 www.sdu.dk/health/censorfsv

Læs mere

DIREKTIV FOR CENSORKORPS FOR FORSVARETS OFFICERSUDDANNELSER

DIREKTIV FOR CENSORKORPS FOR FORSVARETS OFFICERSUDDANNELSER August 2015 DIREKTIV FOR CENSORKORPS FOR FORSVARETS OFFICERSUDDANNELSER Ref.: a. Forsvarsministeriet, Bekendtgørelse om Forsvarets masteruddannelse i militære studier (nr. 1231 af 21. november 2014). b.

Læs mere

CENSORKORPSET FOR HD-UDDANNELSERNE

CENSORKORPSET FOR HD-UDDANNELSERNE CENSORKORPSET FOR HD-UDDANNELSERNE ÅRSBERETNING207 INDHOLDSFORTEGNELSE Første del... 3 Resumé... 3 Formandskabet for HD-censorkorpset... 4. Censorkorpsets sammensætning... 4 2. Årets arbejde i Censorformandskabet...

Læs mere

Evaluering af censorordningen. Status 2013

Evaluering af censorordningen. Status 2013 Evaluering af censorordningen Status 2013 Evaluering af censorordningen Status 2013 2013 Evaluering af censorordningen 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen

Læs mere

Vejledning til censor

Vejledning til censor Censorsekretariatet Vejledning til censor www.censorsekretariatet.dk Indhold Beskikkelsesansøgningsprocessen... 2 Vejledning til beskikkelsesansøgning... 2 Efter indsendelse af ansøgning... 7 Glemt at

Læs mere

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen og Diplomuddannelsen i projektledelse. Årsrapport 2011/12

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen og Diplomuddannelsen i projektledelse. Årsrapport 2011/12 Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen og Diplomuddannelsen i projektledelse Årsrapport 2011/12 Dækkende perioden 1. september 2011 til 31. august 2012 September 2012 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Velkommen til censorkontaktmøde. Socialrådgiveruddannelsens censorkorps Lis Montes de Oca - formand

Velkommen til censorkontaktmøde. Socialrådgiveruddannelsens censorkorps Lis Montes de Oca - formand Velkommen til censorkontaktmøde 2018 Socialrådgiveruddannelsens censorkorps Lis Montes de Oca - formand Dagsorden 14:00-14:30 14:30-15:00 15:15-15:45 15:45-16:00 16:00 16:30 Velkomst og introduktion til

Læs mere

Censorkorpset for Kemiingeniøruddannelserne. Årsberetning for perioden 1. september 2010 til 31. august 2011

Censorkorpset for Kemiingeniøruddannelserne. Årsberetning for perioden 1. september 2010 til 31. august 2011 Censorkorpset for Kemiingeniøruddannelserne. Årsberetning for perioden 1. september 2010 til 31. august 2011 1. september 2011 1. Indledning Censorkorpset for kemiingeniøruddannelserne er beskikket for

Læs mere

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v.

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Disposition Resume for 2015 Nedslag i årsberetningen for 2015 Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Censorformandskabets samarbejde med studiet Spørgsmål undervejs Resume: De vigtigste konklusioner

Læs mere

Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM.dk)

Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM.dk) 26. januar 2013 Årsberetning, 2013 Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM.dk) I henhold til eksamensbekendtgørelsens 50 stk. 2 afgives hermed beretning fra censorformandskabet

Læs mere

NOTAT OM UDPEGNINGSPROCEDURE- OG KRITERIER CENSORKORPSET FOR PSYKOLOGI VED UNIVERSITETERNE APRIL 2015

NOTAT OM UDPEGNINGSPROCEDURE- OG KRITERIER CENSORKORPSET FOR PSYKOLOGI VED UNIVERSITETERNE APRIL 2015 NOTAT OM UDPEGNINGSPROCEDURE- OG KRITERIER CENSORKORPSET FOR PSYKOLOGI VED UNIVERSITETERNE APRIL 2015 I Danmark har vi ekstern censur. Det vil sige, at censorer skal udpeges af censorformandskabet og være

Læs mere

Forord. Censorformandskabet. December 2015. Side 1 af 9

Forord. Censorformandskabet. December 2015. Side 1 af 9 Censorvejledning For censorer ved eksamen i Tværfaglige projekter, som bedømmes ved en mundtlig prøve på Bygningskonstruktør-, Byggetekniker- og Kort- og Landmålingsteknikeruddannelsen Censorformandskabet

Læs mere

Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser

Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2015 2016 Indholdsfortegnelse Resumé... 3 1. Censorkorpsets sammensætning... 4 2. Årets arbejde i

Læs mere

Censorformandskabets beretning om virksomheden i Censorkorpset for statskundskabs- og samfundsfagsuddannelserne i

Censorformandskabets beretning om virksomheden i Censorkorpset for statskundskabs- og samfundsfagsuddannelserne i Marts 2015 Censorformandskabets beretning om virksomheden i Censorkorpset for statskundskabs- og samfundsfagsuddannelserne i 2013 2014. 1. Indledning Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen

Læs mere

Censormøde Naturfag Dagsorden til fælles naturfagsmøde

Censormøde Naturfag Dagsorden til fælles naturfagsmøde Dagsorden til fælles naturfagsmøde 1. Velkomst og præsentation 2. Generelle forhold og udfordringer for naturfagene (fx konklusioner fra censorrapporterne) 3. Kompetencemålsprøverne - vurdering af kompetencer

Læs mere

Årsberetning for 2010/11 og 2011/12 for Censorkorps i Matematik

Årsberetning for 2010/11 og 2011/12 for Censorkorps i Matematik Årsberetning for 2010/11 og 2011/12 for Censorkorps i Matematik Jon Johnsen 4. april 2013 Perioden Denne beretning om 2010 2012 for Censorkorpset i matematik vedrører kun tiden efter 15. september 2010,

Læs mere

Vejledning til uddannelsesnetværk/ fællesudvalg

Vejledning til uddannelsesnetværk/ fællesudvalg Censorsekretariatet Vejledning til uddannelsesnetværk/ fællesudvalg www.censorsekretariatet.dk Indhold Brug af hjemmesiden... 2 Log-in... 2 Rapporter og statistik... 2 Arbejdsopgaver... 2 Censorformandskabets

Læs mere

Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen

Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen 205 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Katastrofe og Risikomanager uddannelsen 205... 3 Første del... 3 Resume...

Læs mere

Censormøde MILJØ- OG LABORATORIETEKNIK SAMT JORDBRUGSVIRKSOMHED ÅRHUS D. 24. OKTOBER 2018

Censormøde MILJØ- OG LABORATORIETEKNIK SAMT JORDBRUGSVIRKSOMHED ÅRHUS D. 24. OKTOBER 2018 Censormøde MILJØ- OG LABORATORIETEKNIK SAMT JORDBRUGSVIRKSOMHED ÅRHUS D. 24. OKTOBER 2018 Dagsorden 1. Velkomst 2. Præsentation af censorformandsskabet 3. Præsentationsrunde 4. Årsrapporten 2018 5. Den

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 28.APRIL 2011 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Vejledning til censorformandskaberne

Vejledning til censorformandskaberne Censorsekretariatet Vejledning til censorformandskaberne www.censorsekretariatet.dk Indhold Indledning... 2 Censorformandskabets rolle og opgaver... 2 Censorsekretariatets rolle og opgaver... 3 Principper

Læs mere

Information til Censorkorpset for Jura. Professionshøjskolernes Censorsekretariat (PC)

Information til Censorkorpset for Jura. Professionshøjskolernes Censorsekretariat (PC) Information til Censorkorpset for Jura Professionshøjskolernes Censorsekretariat (PC) Baggrund for PC Begyndte som allokeringssekretariat og database i Pædagoguddannelsens Censorformandskab Varetager i

Læs mere

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på

Læs mere

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2013 til den 31. marts 2014.

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2013 til den 31. marts 2014. Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2013 til den 31. marts 2014. Censorkorps for de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser

Læs mere

Resumé Censorkorpsets sammensætning Årets arbejde i Censorformandskabet... 5

Resumé Censorkorpsets sammensætning Årets arbejde i Censorformandskabet... 5 Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2016 2017 Indholdsfortegnelse Resumé... 3 1. Censorkorpsets sammensætning... 4 2. Årets arbejde i

Læs mere

Høringssvar til rapporten Censorinstitutionen under forandring. 1 Afsnit 2

Høringssvar til rapporten Censorinstitutionen under forandring. 1 Afsnit 2 Høringssvar til institutionen under forandring Nedenfor følger kommentarer til udvalgte afsnit i institutionen under forandring behøver justering 1 Afsnit 2 Side 6 anbefalinger 2 Afsnit 2/4 Side 6 og 14

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 5

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 5 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Bygningskonstruktøruddannelsen, Byggeteknikeruddannelsen samt Kort- og landmålingsteknikuddannelsen 24-25... 2 Første del... 2 Resume...

Læs mere

CENSORKORPSET FOR HD-UDDANNELSERNE

CENSORKORPSET FOR HD-UDDANNELSERNE CENSORKORPSET FOR HD-UDDANNELSERNE ÅRSBERETNING206 Indholdsfortegnelse Første del... 3 Resumé... 3 Formandskabet for HD-censorkorpset... 4. Censorkorpsets sammensætning... 4 2. Årets arbejde i Censorformandskabet...

Læs mere

D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Klage over eksamen

D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Klage over eksamen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Klage over eksamen Fakultetssekretariatet Maj 2013 Indhold Regler om klage over eksamen 3 1.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del 13 Bilag et faktaark pr. uddannelse...

Indholdsfortegnelse. Anden del 13 Bilag et faktaark pr. uddannelse... Indholdsfortegnelse Censorformandskabet for uddannelsesfamilien Administration, velfærd og sundhed Forord 2 Første del Resume 3. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder: 3..

Læs mere

6. Evaluering af skabelonen... 9 Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 9

6. Evaluering af skabelonen... 9 Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 9 Indholdsfortegnelse Beretning fra censorformandskabet for tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret 2013-14... 2 Første del... 2 Resumé...

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 23. NOVEMBER 2014 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

Beretning fra censorformandskabet for. Diplomuddannelsen inden for det sundhedsfaglige fagområde 1.8.2013-31.7.2014. Resumé

Beretning fra censorformandskabet for. Diplomuddannelsen inden for det sundhedsfaglige fagområde 1.8.2013-31.7.2014. Resumé Beretning fra censorformandskabet for Diplomuddannelsen inden for det sundhedsfaglige fagområde 1.8.2013-31.7.2014 Resumé Censorformandskabet for Diplomuddannelsen inden for det sundhedsfaglige fagområde

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del... Bilag et faktaark pr. uddannelse... 15

Indholdsfortegnelse. Anden del... Bilag et faktaark pr. uddannelse... 15 Indholdsfortegnelse Censorformandskabet for fagområdet Administration og forvaltning... Forord. 2 Første del Resume... 3. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 4 2. Årets

Læs mere

Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen

Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen 25. september 2008 Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen Censorberetning for bygningsingeniøruddannelsen og ingeniøruddannelsen i arkitektur og design m.v. 2007-2008 Indledning

Læs mere

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011.

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011. Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011. Det nye censorkorps for de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser

Læs mere

Ad 1. Godkendelse af mødenotat fra formandskabsmøde EØ+HD Ad 2a. Mødenotater fra formandsmøder og

Ad 1. Godkendelse af mødenotat fra formandskabsmøde EØ+HD Ad 2a. Mødenotater fra formandsmøder og MØDENOTAT Formandskabsmøde HD 2.3.2016 14. marts 2016 /KL Formandskabsmøde HD 2.3.2016 Dagsorden 1. Godkendelse af mødenotat fra formandskabsmøde EØ+HD 26.11.2015 Orientering 2. a. Mødenotater fra formandsmøder

Læs mere