PAA NAKSKOV TORV FREDAG DEN 23. AUGUST 1940

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PAA NAKSKOV TORV FREDAG DEN 23. AUGUST 1940"

Transkript

1 PAA NAKSKOV TORV FREDAG DEN 23. AUGUST 1940

2 l Om alle de Drømme bristed, du har fra din Ungdom drømt, om Trængsel og Nød du fristed, jeg elsker dig lige ømt. Men end er der Sang i Skoven, højt bølger det røde Flag; end er der en Gud foroven, der raader for Danmarks Sag. Jeg elsker de brede Sletter i Sollysets Sommerpragt, i Vinterens Stjernenætter bag Snetæppets Juledragt. Mig fryder din Ros, din Ære, mig knuger din Sorg, dit Savn, hver Glans, hver Plet vil jeg bære, som falder paa Danmarks Navn. Danmark er jeg født, der har jeg hjemme, der har jeg Rod, derfra min Verden gaar. Du danske Sprog, du er min Moders Stemme; saa sødt velsignet du mit Hjerte naar. Du danske, friske Strand, hvor Oldtids Kæmpegrave staar mellem Æblegaard og Humlehave, dig elsker jeg! Danmark, mit Fædreland!. Forstummed hver Røst i Skoven, og falmed hver gylden Frugt, faldt Nat over Mark og Voven, jeg fandt det dog lige smukt. Jeg elsker hver Dal, hver Banke, med Kornets bølgende Flugt, hvor flittige Haender sanke af Arbejdets gyldne Frugt. /. Helms. Thi du er mig Fader og Moder saa synges fra Strand til Strand langt mere end Søster og Broder, thi du er mit Fædreland. eg elsker de grønne Lunde med Tonernes vuggende Fald; jeg elsker de blanke Sunde med Sejlernes Tusindtal.

3 H. C. Andersen. Du Land, hvor jeg blev født, hvor jeg har hjemme, hvor jeg har Rod, hvorfra min Verden gaar, hvor Sproget er min Moders bløde Stemme, og som en sød Musik mit Hjerte naar. Du danske, friske Strand, med vilde Svaners Rede, i grønne Øer, mit Hjertes Hjem hernede, dig elsker jeg! Danmark, mit Fædreland! D anm ark, m it F æ drela n d! Syng ud! og Sorg fra Fortids Nat bli r Smil paa hver Glædesdag; vor Himmel skifter Farve brat, men aldrig Folkets Flag. Som Danmarks blide Kvinder har røde, hvide Kinder, saa lyser Livets Friskhed : : fra Frihedens dyre Skat.:]: u danske Mand! af al din Magt syng ud om vor gamle Mor! En Krans af Hav og Fjord blev lagt om Huset, hvor hun bor. Mod grønne, side Strande gaar stærke, stride Vande, og over Kornets Guldglans : : staar Vikingestenen Vagt. : : Lem bcke. Og Aarene, de rulle og skiftes om paa Jord, og. vore Navne glemmes som Sne, der faldt i Fjor, og Slægt efter Slægt segner hen paa Nornens Bud: men hun er saa ung, og saa yndig ser hun ud! Hun lægger os paa Læben hvert godt og kraftigt Ord til Elskovs sagte Bønner, til Sejrens stolte Kor; er Hjertet trangt af Sorgen, og svulmer det af Lyst, hun skænker os Tonen, som lette kan vort Bryst. ort Modersmaal er dejligt, det har saa mild en Klang; hvormed skal jeg det ligne og prise det i Sang? En højbaaren Jomfru, en ædel Kongebrud, og hun er saa ung, og saa yndig ser hun ud! Engang du Herre var i hele Norden, bød over England nu du kaldes svag, et lille Land, og dog saa vidt om Jorden end høres Danskens Sang og Mejselslag. Du danske, friske Strand, Plovjernet Guldhorn finder, Gud giv dig Fremtid, som han gav dig Minder! Dig elsker jeg! Hvor reder Sommeren vel Blomstersengen mer rigt end her ned til den aabne Strand? Hvor staar Fuldmaanen over Kløverengen saa dejlig som i Bøgens Fædreland? Du danske, friske Strand, hvor Danebrogen vajer, Gud gav os den - Gud giv den bedste Sejer! Dig elsker jeg! Danmark, mit Fædreland!

4 Al Sjællands Ynde og Jyllands Vælde, de tvende Klange af blidt og haardt, skal Sangen rumme for ret at melde om, hvad der inderst er os og vort. Og Tider skifter, og Sæder mildnes, men Kunst og Kamp kræver stadig Staal, det Alterbaal, hvor vor Sjæl skal ildnes, det flammer hedest i Bjarkemaal. en danske Sang er en ung blond Pige, hun gaar og nynner i Danmarks Hus, hun er et Barn af det havblaa Rige, hvor Bøge lytter til Bølgens Brus. Den danske Sang, naar den dybest klinger, har Klang af Klokke, af Sværd og Skjold. Imod os bruser paa brede Vinger en Sagatone fra Hedenold. i). H olg e r D rachmann. Vort gamle Land! af al vor Magt vi øger din Rigdoms Ring, gaar fremad sejgt og uforsagt, om ej i store Spring. Og furer Ploven Landet, saa skurer Kølen Vandet; støt staar den danske Sømand : : paa Havet sin VikingsVagt. : : Højt over Sol paa sin Konningestol, om end Skyerne brast, sidder kærlig og fast han, som vogtede Danmark saa længe; end hans Bue har klangfulde Strenge, og hans Bue slaar aldrig tilbage; tro som Guld er den Gamle af Dage! ædreneland! ved den bølgende Strand, i den majgrønne Lund, ved det dejlige Sund, af de syngende Vover omskyllet, sidder bleg du i Sorgen indhyllet; dog for dig er det bedste tilbage, thi end lever den Gamle af Dage. o. K ai H o ff mann. Saa syng da, Danmark, lad Hjertet tale, thi Hjertesproget er Vers og Sang, og lære kan vi af Nattergale, af Lærken over den grønne Vang. Og Blæsten suser sin vilde Vise, og Stranden drøner sit Højtidskvad. Fra Hedens Lyng som fra Stadens Flise skal Sangen løfte sig ung og glad.

5 G rundtvig. Modersmaal er vort Hjertesprog, kun løs er al fremmed Tale; det alene i Mund og Bog kan vække et Folk af Dvale. Modersmaal er det Kraftens Ord, som lever i Folkemunde; som det elskes i Syd og Nord, saa sjunges der sødt i Lunde, oders Navn er en himmelsk Lyd, saa vide som Bølgen blaaner; Moders Røst er den spædes Fryd og glæder, naar Issen graaner; sødt i Lyst og sødt i Nød, sødt i Liv og sødt i Død, sødt i Eftermælet. 7. G rundtvig. Fædreneland! som paa Afgrundens Rand, midt i Bølgerne blaa skal du blomstrende staa, med din Maj og med dine Kærminder som en Mø med letrødmende Kinder; du endnu har det bedste tilbage, det laa gemt hos den Gamle af Dage! 8. Jeg ser de Slægter, som gik hen, mens Hundredaaret skred, som vandt paa Kongedybet, som under Dybbøl led; de elsked ungt, de drømte langt, de saa kun altfor kort, men frem af dem stod Folket. Og dette Folk er vort. eg ser de bøgelyse Øer ud over Havet spredt saa skært og skønt i Solen, som aldrig jeg har set. Jeg ved det, som de ligger der, saa er der kun saa kort fra Grænse og til Grænse. Men dette Land er vort. 9. O ehlenschlåger. Det Land endnu er skønt, thi blaa sig Søen bælter, og Løvet staar saa grønt! Og ædle Kvinder, skønne Møer og Mænd og raske Svende bebo de Danskes Øer. Der sad i fordums Tid de harniskklædte Kæmper, udhvilede fra Strid; saa drog de frem til Fjenders Mén, nu hvile deres Bene bag Højens Bavtasten. er er et yndigt Land, det staar med brede Bøge nær salten Østerstrand; det bugter sig i Bakke, Dal, det hedder gamle Danmark, og det er Frejas Sal.

6 orgløst kan vi ej synge dit Navn, Danmark! der bløder Saar, og der brænder Savn. Den Sang kan Tvang dog ej stænge. Den er i hvert Slag, vort Hjerte slaar, stærkere nu i Dag end i Gaar. vi har elsket dig længe, Danmark, i tusinde Aar. 11. T h øger Larsen. Du danske Sommer, min Hilsen tag, du lyse Nat og du lyse Dag! Gaar tit du kold over Landet hen, jeg ved, du kommer dog hed igen! Ja, ja, ja, jeg ved, dit Hjerte er Guld endda. u danske Sommer, jeg elsker dig, skønt du saa ofte har sveget mig; du er i Sindet jo lunefuld, dog Hjertet inderst er pure Guld! Mer, mer, mer jeg dog dig elsker, hver Gang du ler.. L. C. N ielsen. Og derfor bøje vi vort Sind, hvor vi i Verden gaar, med Længsel mod de Strømme, som disse Kyster naar; og derfor samle vi hvert Navn, som steg af Folkets Jord, i dem vor Fortid leved, af dem vor Fremtid gror. Danmark, imod dig slaar atter en stormfuld Vaar med Liv og Død. Strid eller Arbejdsdag; her kræves haarde Tag. Løft os, vort gamle Flag, i Liv og Død! Vald. Rørdam. Danmark, i tusind Aar Søhavn og Bondegaard og fri Mænds Arv. Brug du os, hvor du kan, tag du os, Mand for Mand! Staa skal vort Fædreland som fri Mænds Arv! anmark, i tusind Aar, længer end Saga naar, vor Stammes Arv, hærget og frugtbargjort, Hjemstavn og Verdens Port lær os at raade stort saa rig en Arv! D 12. Vald. Rørdam. Frit fra Sagas ældgamle Gry, Danmark! vort Arbejds Land og vor Lykkes Ly, nu stiger stormende Floder. Men Sønnernes Vagt omkring dig staar, frit skal du bo i din arvede Gaard, du vor blomstrende Moder, Danmark, i tusinde Aar.

7 Om levende blev hvert Træ i Skov, og var saa hvert Blad en Tunge, de kunde dog ej Guds Naades Lov med værdelig Røst udsjunge; thi evig nu skinner Livets Lys for gamle og saa for unge. Den salige Stund, den Midnatstid, vor Herre han lod sig føde, da klared det op i Østerlid til dejligste Morgenrøde, da Lyset oprandt, som Jordens Bold skal lysne udi og gløde. en signede Dag med Fryd vi sef af Havet til os opkomme. Den lyse paa Himlen mer og mer os alle til Lyst og Fromme; det kendes paa os som Lysets Børn, at Natten hun er nu omme! T h øger Larsen. Pigernes Latter og lyse Haar, Leg, som faar aldrig Ende, Øjnene blaa som Vand i Vaar mildt om et evigt Danmark spaar, Sol over grønne Sletter, Lykke og lyse Nætter. K aj Munk. Lolland, lille ferme Kone, trivelige glade Mor! Hør i denne Hjertetone dine Børn i Hyldestkor! Virker vi med Viljer sunde du har Mad til mange Munde. Livets Dyst er værd at vove, Nattens Søvn er værd at sove Moder Lolland, paa din Jord. olland, Lavland, Lerjordsslette, frodige og muntre 0, gyngende paa Bølger lette i den knap nok salte Sø, ja, af Østersøen bysset og af Søndenvinden kysset, ligger du med Smil og Latter, du vort Havlands yngste Datter, Danmarks Kæledæggebarn. Grundtvig. Saa rejse vi til vort Fædreland! Der ligger ej Dag i Dvale; der stander en Borg saa prud og grand med Gammen i gyldne Sale; saa frydelig der til evig Tid med Venner i Lys vi tale.

8 A O M S W N I 3 IU 3 W A U n V U in 3 0 / -Cjf > ' ' 1 / W / J j j l - f å / t L / ), / x )! " / ^ * (I

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø Gudstjeneste (1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets børn, at natten hun er nu omme! (2) Den

Læs mere

Torsdag den 28 januar 2016 kl. 19:30 i Restaurant Skovhus - Stumpedyssevej 4-2970 Hørsholm

Torsdag den 28 januar 2016 kl. 19:30 i Restaurant Skovhus - Stumpedyssevej 4-2970 Hørsholm Torsdag den 28 januar 2016 kl. 19:30 i Restaurant Skovhus - Stumpedyssevej 4-2970 Hørsholm Der vil være mulighed for at tilmelde sig til spisning kl. 18:00. Pris kr. 185,-. Menuen består af: Boeuf Sauté

Læs mere

Se, nu stiger solen af havets skød Tekst: Jakob Knudsen, 1891 Melodi: Lars Nielsen

Se, nu stiger solen af havets skød Tekst: Jakob Knudsen, 1891 Melodi: Lars Nielsen Se, nu stiger solen af havets skød Tekst: Jakob Knudsen, 1891 Melodi: Lars Nielsen Se, nu stiger solen af havets skød, luft og bølge blusser i brand, i glød, hvilken salig jubel, skønt alt er tyst, medens

Læs mere

Sanghæfte ved Leifs 60 års fødselsdag den 12. november 2017.

Sanghæfte ved Leifs 60 års fødselsdag den 12. november 2017. Sanghæfte ved Leifs 60 års fødselsdag den 12. november 2017. Fødselsdagssang: I dag er det Leif s fødselsdag, hurra hurra hurra. Han har nu fået et gavebord, så tak er kun et fattigt ord så der er petit

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Dikt til Severin Fra Marine.

Dikt til Severin Fra Marine. Dikt til Severin Fra Marine. Jeg synge vil til deg min Ven Jeg ved du svare vil igjen Thi Kjærlighedens sterke Magt I vore Hjerter fuldt er lagt. Vi skilte er en liden Tid men snart er lykkens time blid

Læs mere

Det var en søndag lys og grøn

Det var en søndag lys og grøn Den signede dag 1 Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets børn, at natten hun er nu omme! 2 Den signede

Læs mere

Gudstjenestens forløb

Gudstjenestens forløb Gudstjenestens forløb Klokkeringning fra Funder, Balle, Alderslyst, Dybkjær kirker Præludium og fane-indmarch alle rejser sig Indgangsbøn siddende Salme: Det dufter lysegrønt af græs Præst: Hilsen kollekt

Læs mere

Demokratisk Sangbog.

Demokratisk Sangbog. '& Demokratisk Sangbog. Udgivet af POLITIKEN. KjØBENHAVN. RASMUSSEN & OLSENS BOGTRYKKERI. 1885. Indholdsfortegnelse. Nr.. Siilo. 58. Alle smaa Fugle i Skoven er 94. 39. At Slyngler hæves til Ærens Top

Læs mere

Sommersange for guitar. Mogens Sørensen

Sommersange for guitar. Mogens Sørensen Sommersange for guitar Mogens Sørensen 1 Se, det summer af sol over engen...3 Det var en skærsommerdag...4 En yndig og frydefuld sommertid...5 Se dig ud en sommerdag...6 Jeg er Havren...7 2 Se, det summer

Læs mere

Ebeltoft Marineforening 100 år 28. februar 2017 Festgudstjeneste i Ebeltoft Kirke

Ebeltoft Marineforening 100 år 28. februar 2017 Festgudstjeneste i Ebeltoft Kirke Ebeltoft Marineforening 100 år 28. februar 2017 Festgudstjeneste i Ebeltoft Kirke Ebeltoft Marineforening 100 år 28. februar 2017 Festgudstjeneste i Ebeltoft Kirke 2 3 Ebeltoft Marineforening 100 år 28.

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i Nazaret kirke. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside www.fredensognazaret.dk. Her kan du

Læs mere

Velkommen til. Skt. Hans Aften på Marienborg. 23. juni 2013 Kl. 19.00-22.30

Velkommen til. Skt. Hans Aften på Marienborg. 23. juni 2013 Kl. 19.00-22.30 Velkommen til Skt. Hans Aften på Marienborg 23. juni 2013 Kl. 19.00-22.30 Velkommen til Marienborg Marienborg er den til enhver tid siddende statsministers officielle embedsbolig, som også anvendes til

Læs mere

402 Den signede dag med fryd vi ser Mel.: C.E.F. Weyse 1826

402 Den signede dag med fryd vi ser Mel.: C.E.F. Weyse 1826 402 Den signede dag med fryd vi ser Mel.: C.E.F. Weyse 1826 1 Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Hvornår er man egentlig dansker? Når man ser dansk ud? Når man har dansk pas? Eller danske forældre? Er man

Læs mere

Ebeltoft Marineforening 100 år 28. februar 2017 Festgudstjeneste i Ebeltoft Kirke

Ebeltoft Marineforening 100 år 28. februar 2017 Festgudstjeneste i Ebeltoft Kirke Ebeltoft Marineforening 100 år 28. februar 2017 Festgudstjeneste i Ebeltoft Kirke Ebeltoft Marineforening 100 år 28. februar 2017 Festgudstjeneste i Ebeltoft Kirke 2 3 Ebeltoft Marineforening 100 år 28.

Læs mere

Norden i Smeltediglen

Norden i Smeltediglen Et stykke journalistik af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg

Læs mere

Program Statsborgerskabsdag 2019

Program Statsborgerskabsdag 2019 Program Statsborgerskabsdag 2019 Praktiske oplysninger Vi byder på sandwich, sodavand, kaffe og te i de lokaler, hvor du kan møde partierne. Vi henstiller, at mad og drikkevarer ikke tages med ud af lokalerne.

Læs mere

1. MAJ Sanghæfte & program

1. MAJ Sanghæfte & program 1. MAJ 2017 I Sanghæfte & program 2 Når jeg ser et rødt flag smælde Tekst af Oskar Hansen Musik af John Madsen Når jeg ser et rødt flag smælde på en blank og vårfrisk dag, kan jeg høre det sælsomt fortælle

Læs mere

Onsdag, den 17 oktober 2012

Onsdag, den 17 oktober 2012 Ved bisættelse Onsdag, den 7 oktober 0 754 Se, nu stiger solen af havets skød Mel.: Lars Nielsen 89 Oluf Ring omkring 95 Se, nu stiger solen af havets skød, luft og bølge blusser i brand, i glød; hvilken

Læs mere

Teksten til Niels W. Gades ballade... Elverskud

Teksten til Niels W. Gades ballade... Elverskud Teksten til Niels W. Gades ballade... Elverskud Teksten er inspireret af folkevisen af samme navn og dens endelige udformning er i følge Inger Sørensens biografi fra 2002, Niels W. Gade, et dansk verdensnavn,

Læs mere

En Hilsen til Danmark

En Hilsen til Danmark Børnebogsforfatteren HOLGER BUCHHAVE skrev i 1956 Sangen: Nu har vi altså Jul igen. - Komponisten, Dirigenten og Korlederen HENNING ELBIRK satte musik til, og den blev sunget af Radiodrengekoret. - - -

Læs mere

David (Torben S. Callesen/Gospelroots)

David (Torben S. Callesen/Gospelroots) David (Torben S. Callesen/Gospelroots) David var en ung, flot fyr, og hyrde var hans job. Sang og spilled, mens han værned om sin fåreflok. Davids hjerte var af guld, og Herren var med ham. Derfor blev

Læs mere

Høstprædiken - Prædiken til 14. S.e. Trinitatis

Høstprædiken - Prædiken til 14. S.e. Trinitatis Høstprædiken - Prædiken til 14. S.e. Trinitatis En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse

Læs mere

Allehelgensdag. En prædiken af. Kaj Munk

Allehelgensdag. En prædiken af. Kaj Munk En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Det romantiske Landskab. som guldalderens malere, digtere og musikere tolkede det

Det romantiske Landskab. som guldalderens malere, digtere og musikere tolkede det 1 Det romantiske Landskab som guldalderens malere, digtere og musikere tolkede det SKOVGAARD MUSEET VIBORG MUSEERNE I VIBORG AMT 2 Olufs Ballade af Elverskud Så tit jeg rider mig under Ø Ved Dag når det

Læs mere

For Grundtvigskirken. Et stykke journalistik af. Kaj Munk

For Grundtvigskirken. Et stykke journalistik af. Kaj Munk Et stykke journalistik af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg

Læs mere

Folkestyret & værdierne. Netavisen Altinget.dks Grundlovsmøde 2008 på Lille Mølle ved Nyborg. Bendt Bendtsen Naser Khader

Folkestyret & værdierne. Netavisen Altinget.dks Grundlovsmøde 2008 på Lille Mølle ved Nyborg. Bendt Bendtsen Naser Khader Netavisen Altinget.dks Grundlovsmøde på Lille Mølle ved Nyborg Siden 1672 har Lille Mølle ligget neto p her ved Ørbæk Å. Efter en brand blev vandmøllen geno pført i 1827 og så ud som i dag. Fotoet er fra

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

5 Analyse, fortolkning og vurdering

5 Analyse, fortolkning og vurdering 5.3. Litterær vurdering Præsentation Herunder er optrykt 8 digte fra forskellige perioder. Alle digtene har kærligheden som overordnet tema, men bortset herfra er de meget forskellige både hvad angår genre

Læs mere

I al sin glans. Elevhæfte. Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse. Kolofon. Materialet er skrevet af

I al sin glans. Elevhæfte. Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse. Kolofon. Materialet er skrevet af Elevhæfte I al sin glans Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse Kolofon Materialet er skrevet af Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Thisted og Morsø Provstier Konsulent Svende Grøn t: 23432337

Læs mere

golddigger guldalderkunst er på en åndelig mission! N.F.S. Grundtvig, Blomstre som en rosengård, 1837

golddigger guldalderkunst er på en åndelig mission! N.F.S. Grundtvig, Blomstre som en rosengård, 1837 N.F.S. Grundtvig, Blomstre som en rosengård, 1837 Blomstre som en rosengård skal de øde vange, blomstre i et gyldenår under fuglesange, mødes skal i stråledans Libanons og Karmels glans, Sarons yndigheder.

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Augustmorgen. Et stykke journalistik af. Kaj Munk

Augustmorgen. Et stykke journalistik af. Kaj Munk Et stykke journalistik af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg

Læs mere

GLÆDELIG JUL. Indholdsfortegnelse: Julen har bragt velsignet bud 1. Glade jul dejlige jul Det kimer nu til julefest

GLÆDELIG JUL. Indholdsfortegnelse: Julen har bragt velsignet bud 1. Glade jul dejlige jul Det kimer nu til julefest GLÆDELIG JUL Indholdsfortegnelse: Julen har bragt velsignet bud 1 Glade jul dejlige jul Det kimer nu til julefest Et barn er født i Betlehem 2 Dejlig er den himmelblå Dejlig er jorden 3 Højt fra træets

Læs mere

5.4. Litterær vurdering

5.4. Litterær vurdering 5.4. Litterær vurdering Tekstpræsentation Herunder er optrykt 8 digte fra forskellige perioder. Alle digtene har kærligheden som overordnet tema, men bortset herfra er de meget forskellige både hvad angår

Læs mere

Projektdage uge på 3. årgang. Vi arbejder med. Juleevangeliet. Navn:

Projektdage uge på 3. årgang. Vi arbejder med. Juleevangeliet. Navn: Projektdage uge 49+50 på 3. årgang Vi arbejder med Juleevangeliet Navn: 2 Indholdsfortegnelse Side 4-5 Første del af juleevangeliet. Side 6-7 Samle-ark fra julefortællingen. Side 8 Anden del af julefortællingen

Læs mere

EN HILSEN TIL DANMARK

EN HILSEN TIL DANMARK Fra Danmarks berømte SANGER, - SANGSKRIVER og KOMPONIST --- - J O H N - M O G E N S E N modtog vi den 8. maj 2017 denne friske og humørfyldte HILSEN til DANMARK, fordi JOHN MOGENSEN simpelthen ikke kunne

Læs mere

Dette BUDSKAB har Hanne Leffler modtaget under tankeinspiration den 1. januar 2017 af G U D s TOLV TJENERE

Dette BUDSKAB har Hanne Leffler modtaget under tankeinspiration den 1. januar 2017 af G U D s TOLV TJENERE Fra G U D's TOLV HØJE TJENERE modtog vi den 1. januar 2017 dette BUDSKAB, hvori TJENERNE beskriver en måde, på hvilken Menneskene hurtigst tager Kampen op mod M Ø R K E T! Dette BUDSKAB har Hanne Leffler

Læs mere

"Hør I, stolten Adelus, Ebbe Skammelsøn. hvorlænge vil I mig bie, imedens jeg rider op på land. Skammel han boede nør i Ty;

Hør I, stolten Adelus, Ebbe Skammelsøn. hvorlænge vil I mig bie, imedens jeg rider op på land. Skammel han boede nør i Ty; Ebbe Skammelsøn 1. Skammel han boede nør i Ty; han var både rig og god; så høviske haver han sønner fem, de to går verden imod. Fordi træder Ebbe Skammelsøn så mangen sti vilde. 2. De tre, de ere for lang

Læs mere

Juledag 1928 II overstreget

Juledag 1928 II overstreget En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Mindegudstjenesten i Askov

Mindegudstjenesten i Askov Kolding Folkeblad - Mandag den 23. December 1918 Mindegudstjenesten i Askov. ------- Det Møde, hvormed Askov Højskole plejer at indlede Juleferien, fik i Aar en dybt alvorlig og bevæget Karakter. Det blev

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Befrieren. Li' så langt som øst det er fra vest, har han taget synden bort, vi kan trække vejret frit, for vi er:

Befrieren. Li' så langt som øst det er fra vest, har han taget synden bort, vi kan trække vejret frit, for vi er: Befrieren Vi har vendt os om, har vendt ryggen til, rettet blikket frem vi ser os ik tilbag, og vi kigger op, slipper glæden løs, og vi priser Gud, for han har sat os fri! Li' så langt som øst det er fra

Læs mere

Prædiken til Juledag. En prædiken af. Kaj Munk

Prædiken til Juledag. En prædiken af. Kaj Munk En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Jeg KRISTUS kan fortælle Jer, at Danmark er et Land, der er udvalgt af selve HIMLENS G U D! Det er der flere forskellige grunde til:

Jeg KRISTUS kan fortælle Jer, at Danmark er et Land, der er udvalgt af selve HIMLENS G U D! Det er der flere forskellige grunde til: Den 26. marts 2018 modtog vi denne storslåede TALE, hvori KRISTUS henvender sig direkte til den danske Befolkning og fortæller os, hvorledes DANMARK på flere forskellige områder adskiller sig væsentligt

Læs mere

Salmer til. Salmesang & Klokkeklang. Skole-kirkesamarbejdet Horsens

Salmer til. Salmesang & Klokkeklang. Skole-kirkesamarbejdet Horsens Salmer til Salmesang & Klokkeklang Skole-kirkesamarbejdet Horsens www.skshorsens.dk U bi Caritas 1 En salme fra før reformationen. Ordene er på sproget latin, som var kirkens sprog. Salmerne blev sunget

Læs mere

Så syng da, med orkester. Koncerthuset Klassisk Sæson

Så syng da, med orkester. Koncerthuset Klassisk Sæson Så syng da, Lørdag 24. april kl. 13.00 Koncerthuset, Koncertsalen Danmark! med orkester 09 10 Koncerthuset Klassisk Sæson Så syng da, Danmark! Program Koncerthuset 2008/09 2009/10 2 Så syng da, Danmark

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14,

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14, Bruger Side 1 04-06-2017. Tekst. Johs. 14, 22-31. Kærlighed til Kristi ord. Pinsedag har sin egen tone, glædens musik, som løfter og gør glad. Vore salmedigtere har fundet denne tone, givet den ord som

Læs mere

Gudstjenestens forløb

Gudstjenestens forløb Gudstjenestens forløb Klokkeringning fra Funder, Balle, Alderslyst, Dybkjær kirker Præludium og fane-indmarch alle rejser sig Indgangsbøn siddende Salme: Det dufter lysegrønt af græs Præst: Hilsen kollekt

Læs mere

3. S. i Fasten En prædiken af. Kaj Munk

3. S. i Fasten En prædiken af. Kaj Munk En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Prædiken over Den fortabte Søn

Prædiken over Den fortabte Søn En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Sommer Solhverv Liturgi

Sommer Solhverv Liturgi Side: 1 Sommer Solhvervs Liturgi www.triny.dk Side: 2 ñ Indledning Vi vender os mod Syd - mod det Europæiske fastland og det Afrikanske kontinent: Vær med i lovprisningen af vores Skaber og Herre Vi vender

Læs mere

Folkestyret & Danmarks omverden

Folkestyret & Danmarks omverden Program for Grundlovsfesten 5. juni på Esrum Kloster Lene Espersen Villy Søvndal Margrethe Vestager Johanne Schmidt-Nielsen Folkestyret & Danmarks omverden 2 Velmødt til grundlovsfest Det er partiledere

Læs mere

Sange til min Mor. Teksthæfte. Indhold

Sange til min Mor. Teksthæfte. Indhold Sange til min Mor Teksthæfte Indhold 1. Lys nu min engel 2. 3. Skyld 4. Dine øjne 5. Det går over 6. Tarvelig tango 7. Giv mig et råd 8. Angst SANGE TIL MIN MOR - FRANS BAK 1 1 - Lys nu min engel Du havde

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp.

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp. Side 1 Gæs i skuret historien om morten bisp Side 2 Personer: Martin Side 3 Gæs i skuret historien om morten bisp 1 Soldat 4 2 Den hvide hest 6 3 En tigger 8 4 Den røde kappe 10 5 En drøm 12 6 En syg mand

Læs mere

Prædiken til 8. S.e.T. I

Prædiken til 8. S.e.T. I En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

PROGRAM FOR DET KØBENHAVNSKE HÅNDVÆRKS MEDALJEOVERRÆKKELSE. På Københavns Rådhus tirsdag den 31. maj 2016

PROGRAM FOR DET KØBENHAVNSKE HÅNDVÆRKS MEDALJEOVERRÆKKELSE. På Københavns Rådhus tirsdag den 31. maj 2016 PROGRAM FOR DET KØBENHAVNSKE HÅNDVÆRKS MEDALJEOVERRÆKKELSE På Københavns Rådhus tirsdag den 31. maj 2016 PROGRAM Kor: Sankt Annæ Pigekor Dirigent: Anne Marie Granau 1. KORSANG: I Danmark er jeg født Musik:

Læs mere

Man kan kun se rigtigt, med hjertet!

Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Mark 2,1-12 Salmer: 3-31-423-667-439/412-587 Kollekt: Johansen, s. 155 Som vintergrene i afmagt rækker mod dagens rum, ber vi om glæde og lys fra Guds evangelium I

Læs mere

Skabningens Tinde. Johannes V Jensen

Skabningens Tinde. Johannes V Jensen Skabningens Tinde Johannes V Jensen AAEN Fra okkerrandet Grødesig i Bakken, gennem Kær og Eng, de brede Dales Blomsterseng, til Sommerspejl i Fjordens Vig... Den tager alle Bugter med, den blanke Aa, thi

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Valdemarsgudstjeneste. 15/ Johs. 3,16. Jørgen Christensen

Valdemarsgudstjeneste. 15/ Johs. 3,16. Jørgen Christensen 725-10-787 Valdemarsgudstjeneste. 15/6-07. 20.30. Johs. 3,16. Jørgen Christensen Læsning: Johannes 3,16: For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke

Læs mere

Højt fra træets grønne top. Bjældeklang

Højt fra træets grønne top. Bjældeklang Højt fra træets grønne top Melodi: Peter Faber Højt fra træets grønne top stråler juleglansen; spillemand spil lystigt op! Nu begynder dansen. Læg nu smukt din hånd i min, ikke rør ved den rosin! Først

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Ebbe Skammelsøn. Ebbe han tjener i konningens gård både for guld og fæ; Peder hans broder lader bygge et skib, han rejser op sejletræ.

Ebbe Skammelsøn. Ebbe han tjener i konningens gård både for guld og fæ; Peder hans broder lader bygge et skib, han rejser op sejletræ. Ebbe Skammelsøn Skammel bor i Ty, både rig og *øvert *kåd; så høviske haver han sønner fem, de to *for s ilde ad. Fordi træder Ebbe Skammelsøn så mangen sti vild. Ebbe han tjener i konningens gård både

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Bibeltekster til temaet kærlighed (1)

Bibeltekster til temaet kærlighed (1) Bibeltekster til temaet kærlighed (1) Kærligheden er det største (Første Korintherbrev kap. 13) 1 Hvis jeg talte alle sprog, både menneskers og engles, men ikke kunne elske andre, så var jeg som skingrende

Læs mere

1. Søndag i Advent. En prædiken af. Kaj Munk

1. Søndag i Advent. En prædiken af. Kaj Munk En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706)

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706) Advent I advent tager flere af teksterne fra Det Gamle Testamente udgangspunkt i det golde ørkenlandskab og forjættelsen af ny frugtbarhed. Hos Esajas hører vi til 3. søndag i advent om dette tørre land

Læs mere

SALMESANGSPROJEKT LYS HADERSLEV STIFT FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE

SALMESANGSPROJEKT LYS HADERSLEV STIFT FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE Edvard Munch: Solen 1911, olie på lærred 455 x 780 cm., Universitetet i Oslo (Aulaen) Kunstværk Munch-museet / Munch - Ellingsen Gruppen / COPYDAN i København, FOTO Munch-museet, PRODUKTION: TRYKCENTRET,

Læs mere

Juledag 1929. En prædiken af. Kaj Munk

Juledag 1929. En prædiken af. Kaj Munk En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

At få noget i Jesu navn er at kæmpe med Gud og vinde som det hedder i teksten om Jakobskampen, som er den gammeltestamentlige tekst til denne søndag.

At få noget i Jesu navn er at kæmpe med Gud og vinde som det hedder i teksten om Jakobskampen, som er den gammeltestamentlige tekst til denne søndag. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 21. MAJ 2017 5. SEP AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: 1. Mos. 32,25-32; Jak. 1,22-25; Joh. 16,23b-28 Salmer: 725,417,293,588,234 Ja, pris og ære over alt for nåden, alt for

Læs mere

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

Løsenordet ophævede forbandelsen og gav håbet liv, og livet blev fyldt af kærlighed. Kraften lå i løsenordet, men uden den

Løsenordet ophævede forbandelsen og gav håbet liv, og livet blev fyldt af kærlighed. Kraften lå i løsenordet, men uden den Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 5. november 2017 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Es 60,18-22; Åb 7,1-17; Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 568 * 571 * 566 * 784 I 1800-tallet skrev

Læs mere

Jeg ved en lærkerede jeg siger ikke mer; den findes på en hede et sted, som ingen ser.

Jeg ved en lærkerede jeg siger ikke mer; den findes på en hede et sted, som ingen ser. Jeg ved en lærkerede jeg siger ikke mer; den findes på en hede et sted, som ingen ser. I reden er der unger og ungerne har dun. De pipper, de har tunger, og reden er så lun. Og de to gamle lærker, de flyver

Læs mere

Prædiken til Kristi Himmelfartsdag

Prædiken til Kristi Himmelfartsdag En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Hakon Holm. Et stykke journalistik af. Kaj Munk

Hakon Holm. Et stykke journalistik af. Kaj Munk Et stykke journalistik af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg

Læs mere

Jeg elsker de grønne lunde. Aktieselskabet Houborg Plantage. Regnskab for året 1995. 129. regnskabsår

Jeg elsker de grønne lunde. Aktieselskabet Houborg Plantage. Regnskab for året 1995. 129. regnskabsår J eg elsker de grønne lunde Jeg elsker de grønne lunde med tonernes vuggende fald; jeg elsker de blanke sunde med sejlernes tusindtal. Jeg elsker hver dal, hver banke, med kornets bølgende flugt, hvor

Læs mere

en mægtigste Mand i det Præstegjæld, hvorom her

en mægtigste Mand i det Præstegjæld, hvorom her Faderen en mægtigste Mand i det Præstegjæld, hvorom her D skal fortælles, hed Thord Øveraas. Han stod en Dag i Præstens Kontor, høi og alvorlig; «jeg har faaet en Søn», sagde han, «og vil have ham over

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Tekster. Velkommen til ordenes Univers

Tekster. Velkommen til ordenes Univers Tekster Velkommen til ordenes Univers Her kan du læse et lille udvalg af egne tekster: digte, salmer og sange Mit mål er, at det inden længe bliver muligt at lytte til nogle af mine salmer Jeg ønsker dig

Læs mere

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148 Alfabetisk register A Adventskransen nu vi tænder................................ 65 All night, all day.......................................... 226 Alle, både høj og lav......................................

Læs mere

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Herre, vær os nær, når vi sørger. Vær os nær, når vi skal tage os af vore spæde. Vær os nær, når vi lever. Vær os nær, når vi dør. AMEN Det lille barn er

Læs mere

Syvende Søndag efter Trinitatis

Syvende Søndag efter Trinitatis En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen.

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen. Barndommens Gade Skrevet af Tove Ditlevsen I Det stormer derude - far hen, far hen, lad faldne de visnede blade, det stemmer så godt med mit sind i dag så længes mod barndommens gade. Når regnen siled,

Læs mere

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg Tidebøn Du kan bede disse tidebønner alene eller sammen med andre. Er I flere sammen, anbefaler vi, at I beder bønnerne vekselvist. Hvor det ikke er direkte angivet, er princippet, at lederen læser de

Læs mere

25. november. Niels Steensen, biskop. Mindedag. Læsningernes tidebøn

25. november. Niels Steensen, biskop. Mindedag. Læsningernes tidebøn 1 Niels Steensen, biskop Mindedag s. 1768 undtagen: Hymne Læsningernes tidebøn 1 Følger vi en ukendt vej Herre, du vil trygt os lede. Hjerte og forstand hos dig ser din plan med os hernede. Lad os følge

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik & Ulvetimen i Nazaret kirke. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside www.fredensognazaret.dk.

Læs mere

Brister, alle helgengrave! Herrens røst i dæmring sval lyder i de dødes have, skaber lys i skyggedal. Herren kalder, men ej nu:»synder! Adam! hvor er

Brister, alle helgengrave! Herrens røst i dæmring sval lyder i de dødes have, skaber lys i skyggedal. Herren kalder, men ej nu:»synder! Adam! hvor er Tag det sorte kors fra graven! Plant en lilje, hvor det stod! Ved hvert skridt i dødninghaven blomster spire for vor fod! Englevinger på vor grav for den brudte vandringsstav! Palmefugl for askekrukke!

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Tiende Søndag efter Trinitatis

Tiende Søndag efter Trinitatis En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere