Valg af repræsentanter til Vandråd Limfjorden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valg af repræsentanter til Vandråd Limfjorden"

Transkript

1 Valg af repræsentanter til Vandråd Limfjorden På forespørgsel fra Sekretariatskommunen i Randers Fjord oplandet har Naturstyrelsen oplyst: Hver enkelt organisation kan kun være repræsenteret med ét medlem, jf. lovens 25, stk. 3. Lokale afdelinger af de landsdækkende organisationer vil således ikke kunne være medlem af vandrådet, hvis den landsdækkende organisation allerede er repræsenteret i vandrådet. Principielt vil disse lokale afdelinger i sådanne tilfælde således skulle sorteres fra. Lokale foreninger, med selvstændige vedtægter o.l., der måtte være medlem af en landsdækkende organisation/forening, vil dog som udgangspunkt godt kunne være repræsenteret i et vandråd, selvom en person fra den overordnede del af den landsdækkende organisation/forening er medlem af rådet. Der må altså sondres mellem lokale afdelinger af de landsdækkende organisationer og lokale foreninger med selvstændige vedtæger o.l., som kan være medlem af en landsdækkende organisation. Kommunerne i oplandene er ikke forpligtede til at fylde op til de 20 pladser. Princippet om at tilstræbe en ligelig repræsentation af organisationer og foreninger, der varetager forskellige interesser i forhold til vandplanlægning, vejer tungere end at oprette et vandråd bestående af 20 medlemmer (som er et maksimum). Dog vil det ikke være sådan, at I skal udelukke et medlem af vandrådet, hvis der er plads i rådet, og balancen ikke rykkes afgørende. Embedsmandsgruppen har anbefalet, at medlemmer til et vandråd for Limfjorden træffes ud fra 4 principper: Lovgivning. Balance mellem Bruger og Beskytter. Geografisk fordeling (øst/vest samt lokalt/nationalt). Foreninger som har et formål, der passer bedst til de opgaver, der ligger i vandrådet, prioriteres højst. Den kommunale indsatsplanlægnings og Vandrådets fokus forventes at være på fysisk forhold i vandløb og okkerproblematikker.

2 Forslag til sammensætning af Vandråd for Limfjorden: Benyttere Landbrug og Fødevarer Bæredygtigt Landbrug Økologisk Landsforening Dansk Akvakultur Dansk Skovforening Danske Vandløb LandboNord Lemvigegnens Landboforening Talerøret for Skive-Karup Å Omfatter Lodsejer- og fiskeriforeningen for Skive-Karup Å ; Karup Vandløbslaug ; Karup Å Systemets Lodsejerlaug Ikast Brande samt Karup Å Sammenslutningen. DANVA Interesser indenfor vand- og spildevandsforsyning baseret på et bæredygtigt miljø og hensyn til klimaforandringer (jf. vedtægter). Centralforeningen for Limfjorden Erhvervsfiskerne ved Limfjorden. Beskyttere Danmarks naturfredningsforening Danmarks Sportsfiskerforbund Dansk Ornitologisk Forening Friluftsrådet Fjordvenner.dk Jf. vedtægter en sammenslutning af 7 fritidsfiskerforeninger i Limfjorden. Løgstør Sportsfiskerforening Fiskevand ved Bjørnsholm Å Skalsådalens Sportsfiskerforening Fiskevand ved Skalså og Regnbuemosen Aulum Haderup Sportsfiskerforening 50 km fiskevand i Karup Å / Haderis Å Aalestrup Lystfiskerforening Fiskevand ved Simested Å Afslag DN-Viborg og DN-Ikast-Brande Lokalafdelingerne i Danmarks Naturfredningsforening har ikke selvstændige vedtægter. Lokalafdelingerne kan jf. Naturstyrelsens meldinger derfor ikke sidde med i vandrådet, når Danmarks Naturfredningsforening er repræsenteret fra centralt hold.

3 Hals og omegns Fritidsfiskerforening Denne forening er medlem af Fjordvenner.dk (jf. vedtægterne for Fjorvenner.dk), der er foreslået repræsenteret i Vandrådet for Limfjorden. Hals og omegns Fritidsfiskerforenings interesser forventes derfor varetaget i regi heraf. Vestre Bådelaug Laugets formål (jf. vedtægternes 2) er at fremme lyst og interesse for at færdes på vandet og at arbejde for bedre sikkerhed til søs, gode ophalings- og pladsforhold samt at varetage medlemmernes interesse over for offentlige myndigheder og andre. Vestre Baadelaug er primært en motorbådsklub. Lauget optager dog alle fritidssejlere som medlemmer, men vil ikke gennemføre aktiviteter, som traditionelt finder sted i DANSK SEJLUNIONs regi. Ud fra formålsparagraffen vurderes denne forening at være mindre fagligt / interessemæssigt relevant end de Holstebro Orienteringsklub (HOK) Det er HOKs formål (jf. vedtægterne), at skabe gode muligheder for, at medlemmerne kan dyrke orienteringssport, motionsløb og skiløb, og med udgangspunkt heri styrke fællesskabet og det sociale liv i klubben samt udbrede kendskabet til orienteringssport, motionsløb og skiløb. Ud fra formålsparagraffen vurderes denne forening at være mindre fagligt / interessemæssigt relevant end de Foreningen af Vandværker i Danmark Interesseforening for forbrugerejede vandforsyninger. Jf. vedtægterne er foreningens formål at styrke den decentrale vandforsyning og koordinere arbejdet i generelle spørgsmål på vandforsyningsområdet samt repræsentere medlemmerne over for overordnede myndigheder. Foreningen yder endvidere bistand og rådgivning til medlemmerne gennem konsulentbistand og kursusvirksomhed. I oplandet til Limfjorden er der mere end 20 foreninger, der ønsker at deltage i Vandrådet. Ud fra formålsparagraffen vurderes denne forening at være mindre fagligt / interessemæssigt relevant end de positivt indstillede foreninger, herunder DANVA. Danske Kloakmestre Jf. vedtægternes 2 er Danske Kloakmestre en branchesammenslutning, hvis formål er at varetage medlemmernes fælles erhvervsinteresser, herunder at udøve indflydelse på branchens tekniske og faglige udvikling.

4 Danske Kloakmestre har påpeget, at det er de autoriserede kloakmestre, der véd, hvor landmandens dræn og udløb kommer og hvad der er i dem. Store mængder vejvand løber direkte igennem landmandens dræn og ud i bække og åer, for derefter at ende i de indre danske farvande. Kloakmestrene véd, hvor der er fejlkoblet, og har lokalkendskabet til afledninger. I oplandet til Limfjorden er der mere end 20 foreninger, der ønsker at deltage i Vandrådet. Ud fra formålsparagraffen vurderes Danske Kloakmestre at være mindre fagligt / interessemæssigt relevant end de Ikast-Bording Landboforening, Landboforeningen Kronjylland, AgriNord og Familielandbruget Midtjylland Det bemærkes, at den udpegede repræsentant for Landbrug & Fødevarer er Carl Chr. Pedersen, der til dagligt er formand for AgriNord. Sammen med en repræsentant fra henholdsvis Lemvigegnens Landboforening og LandboNord vurderes disse til at have en god geografisk fordeling i forhold til Limfjordens opland. Med begrundelse i, at der ikke kan være mere end 20 i Vandrådet, anbefales det, at Ikast-Bording Landboforening, Landboforeningen Kronjylland, AgriNord og Familielandbruget Midtjylland får afslag. Ålav Vesthimmerland Foreningen varetager jf. vedtægterne medlemmernes afvandingsinteresser i forhold til den offentlige vandløbsmyndighed og regulativer i Vesthimmerlands kommune. Foreningen tilstræber at være repræsenteret i alle Vesthimmerland kommunes vandløb via de lokale vandløbslav. Formålet er at sikre tilfredsstillende afvanding af tilstødende arealer, kældre og landbrugsjord ved en målrettet grødeskæring og oprensning af å- og grøftesystemer samt vedligehold af rørledninger. Danske Vandløb er dannet som en landsdækkende organisation for vandløbslaug og er indstillet positivt til Vandråd for Limfjorden. Skive-Karup Å er det største vandløbssystem i oplandet til Limfjorden og der er derfor peget på at Talerøret for Skive-Karup Å også bliver repræsenteret. I og med der ikke kan sidde mere en 20 repræsentanter i vandrådet, gives der afslag til øvrige vandløbslaug. Ålav Aalborg Syd Ålauget har pt. 75 medlemmer og repræsenterer lodsejere, bruger langs åer og grøfter i Aalborg Syd området. Ålavet er igen opdelt i lokale åråd. Danske Vandløb er dannet som en landsdækkende organisation for vandløbslaug og er indstillet positivt til Vandråd for Limfjorden. Skive-Karup Å er det største vandløbssystem i oplandet til Limfjorden og der er derfor peget på at Talerøret for Skive-Karup Å også bliver repræsenteret. I og med der ikke kan sidde mere en 20 repræsentanter i vandrådet, gives der afslag til øvrige vandløbslaug.

5 Vandløbslauget for Landbækken Omfatter Landbækken med udløb til Romdrup Å. Da forholdene omkring Landbækken er særdeles veldokumenteret, ligesom der er igangsat en større udvikling i området som vil påvirke vandløbet og tilførslerne til Limfjorden, mener Vandløbslauget for Landbækken, at det er relevant med en repræsentant for lokalområdet. Der er her tale om et mere lokalt vandløbslaug. Danske Vandløb er dannet som en landsdækkende organisation for vandløbslaug og er indstillet positivt til Vandråd for Limfjorden. Skive-Karup Å er det største vandløbssystem i oplandet til Limfjorden og der er derfor peget på at Talerøret for Skive-Karup Å også bliver repræsenteret. I og med der ikke kan sidde mere en 20 repræsentanter i vandrådet, gives der afslag til øvrige vandløbslaug. Fjordengenes Vandløbslaug Vandløbslauget omfatter Holmmarksbækken, Gørup-Bystrup systemet, Møllebækken med tilløb og Strøsansbækken. Vandløbslauget har eksisteret siden 1989 og repræsenterer 41 lodsejere i området. Danske Vandløb er dannet som en landsdækkende organisation for vandløbslaug og er indstillet positivt til Vandråd for Limfjorden. Skive-Karup Å er det største vandløbssystem i oplandet til Limfjorden og der er derfor peget på at Talerøret for Skive-Karup Å også bliver repræsenteret. I og med der ikke kan sidde mere en 20 repræsentanter i vandrådet gives der afslag til øvrige vandløbslaug.

Konference om fremtidens vandråd og vandplanlægning

Konference om fremtidens vandråd og vandplanlægning Konference om fremtidens vandråd og vandplanlægning Vingsted Centret den 30. oktober 2014 Erfaringer fra vandrådsarbejde: Danmarks Naturfredningsforening v/søren Eller, formand for DN s Tønder afdeling

Læs mere

Miljøstyrelsen. Sammensætning af vandråd 2017

Miljøstyrelsen. Sammensætning af vandråd 2017 Miljøstyrelsen Sammensætning af vandråd 2017 Hovedvandopland Medlemsorganisationer og -foreninger 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Grøn Guide Hjørring Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn Vendsyssel

Læs mere

Hovedvandopland Sekretariatsmedlemmer 1.1 Nordlige Kattegat- Skagerrak 1.2 Limfjorden 1.3 Mariager Fjord

Hovedvandopland Sekretariatsmedlemmer 1.1 Nordlige Kattegat- Skagerrak 1.2 Limfjorden 1.3 Mariager Fjord Hovedvandopland Sekretariatsmedlemmer 1.1 Nordlige Kattegat- Skagerrak Agri Nord Dansk Kano og Kajakforbund Dansk Land- og Strandjagt Dansk Naturfredningsforening Dansk Vandløb Familielandbruget Midt Jylland

Læs mere

Jens Lund, Centralforeningen for Limfjorden Albert Steen-Hansen, Dansk Ornitologisk Forening Hans Kieldsen, Dansk Skovforening

Jens Lund, Centralforeningen for Limfjorden Albert Steen-Hansen, Dansk Ornitologisk Forening Hans Kieldsen, Dansk Skovforening Referat Forum Vandråd for Limfjorden Tid 14.april 2014, 16.00 19.00 Sted Kulturcenter Limfjord, Skyttevej 12-14, 7800 Skive. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg Brygge

Læs mere

Sekretariat Jens Lauritzen, Formand for Limfjordsrådet Jens Chr. Golding, Næstformand for Limfjordsrådet

Sekretariat Jens Lauritzen, Formand for Limfjordsrådet Jens Chr. Golding, Næstformand for Limfjordsrådet Referat Forum Vandrådsmøde Vandrådsarbejdet 2017 Tid 10. august 2017, kl. 18.00 21.00 Sted Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, Mødelokale 157 og 158 Sekretariat: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

Referat. Forum. Vandråd for Limfjorden. Tid 1.april 2014, 16.00 19.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160.

Referat. Forum. Vandråd for Limfjorden. Tid 1.april 2014, 16.00 19.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Referat Forum Vandråd for Limfjorden Tid 1.april 2014, 16.00 19.00 Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Konklusioner fra temamøde om Vandråd, 28. februar 2014

Konklusioner fra temamøde om Vandråd, 28. februar 2014 Notat Konklusioner fra temamøde om Vandråd, 28. februar 2014 Indhold Vigtigste budskaber fra gruppediskussionerne:... 2 Øvrige pointer fra de 6 arbejdsgrupper samlet set:... 3 Vandråd... 3 Baglandet...

Læs mere

Sekretariat Jens Lauritzen, Formand for Limfjordsrådet Jens Chr. Golding, Næstformand for Limfjordsrådet

Sekretariat Jens Lauritzen, Formand for Limfjordsrådet Jens Chr. Golding, Næstformand for Limfjordsrådet Referat Forum Vandrådsmøde Vandrådsarbejdet 2017 Tid 17. maj 2017 Introduktion til it-værktøj 17.00 18.00 Ordinært møde 18.00 21.00 Sted Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, Mødelokale 157 og 158 Sekretariat:

Læs mere

Sekretariat Jens Lauritzen, Formand for Limfjordsrådet Jens Chr. Golding, Næstformand for Limfjordsrådet

Sekretariat Jens Lauritzen, Formand for Limfjordsrådet Jens Chr. Golding, Næstformand for Limfjordsrådet Referat Forum Vandrådsmøde Vandrådsarbejdet 2017 Tid 25. oktober 2017, kl. 18.00 21.00 Sted Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, Mødelokale 157 og 158 Sekretariat: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

REFERAT. Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00. Vandråd Kattegat Skagerrak. Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn

REFERAT. Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00. Vandråd Kattegat Skagerrak. Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn REFERAT Dato: 8. april 2014 Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00 Sagsnummer: 13/20752 Dok.nr.: 67115/14 Emne Vandråd Kattegat Skagerrak Sted Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn Deltagere Arne Jensen,

Læs mere

Limfjordsrådet. Etablering af vandråd i oplandet til Limfjorden

Limfjordsrådet. Etablering af vandråd i oplandet til Limfjorden Etablering af vandråd i oplandet til Limfjorden Samarbejde mellem 18 Kommuner. Stiftende møde 4. juni 2007. Per 1. marts 2010 er også Vandoplandsstyregruppe. Limfjorden Oplandet til Limfjorden udgør ~1/6

Læs mere

Afbud: Niels Clemmensen, Odderbæk Vandløbslaug, Jens Hasager Kirk, Friluftsrådet, Mads Kjærstrup, DANVA, Ole Kamp, sekretariat.

Afbud: Niels Clemmensen, Odderbæk Vandløbslaug, Jens Hasager Kirk, Friluftsrådet, Mads Kjærstrup, DANVA, Ole Kamp, sekretariat. N O T A T Til Vandråd Ringkøbing Fjord Kopi Fra Lene Moth Emne Referat 3. vandrådsmøde Referat 3. vandrådsmøde Ringkøbing Fjord 23. maj 2014 Deltagere: Helle Borum, Landbrug og Fødevarer, Kim Iversen,

Læs mere

Gennemgang af indkomne kommentarer til udkast til indsatsplan v. Niklas Jensen Der er indkommet fire forslag til indsatsplan;

Gennemgang af indkomne kommentarer til udkast til indsatsplan v. Niklas Jensen Der er indkommet fire forslag til indsatsplan; MØDEDATO 24. JUNI 2014 MØDEREFERAT TREDJE MØDE I VANDRÅDET DATO 25. juni 2014 SAGS NR. 326-2014-89438 KOPI TIL VANDRÅDETS MEDLEMMER, ODSHERRED, HOLBÆK, SORØ, RINGSTED OG SLAGELSE KOMMUNER, PH.D STUDERENDE

Læs mere

Referat fra 3. vandrådsmøde i Vandråd Nissum Fjord 27. maj 2014

Referat fra 3. vandrådsmøde i Vandråd Nissum Fjord 27. maj 2014 Side 1/5 Til Vandråd Nissum Fjord Dato: 04-06-2014 Sagsnr.: 09.00.06-A30-1-14 Henv. til: Mads Nedergaard Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7822 Afdeling tlf.:9611 7500 teknik.miljoe@holstebro.dk www.holstebro.dk

Læs mere

Dronning Ingrid hallerne, Jeppe Åkjærsvej 27, 9640 Farsø

Dronning Ingrid hallerne, Jeppe Åkjærsvej 27, 9640 Farsø Referat Forum Vandrådsmøde Vandrådsarbejdet 2017 Tid 8. september 2017, kl. 8.00 15.00 Sted Dronning Ingrid hallerne, Jeppe Åkjærsvej 27, 9640 Farsø Sekretariat: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 2. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 24.04.2014 Varighed:

Læs mere

1. Velkomst ved mødeleder og miljø- og teknikudvalgsformand Jens Meilvang, Norddjurs Kommune.

1. Velkomst ved mødeleder og miljø- og teknikudvalgsformand Jens Meilvang, Norddjurs Kommune. Bentl Til medlemmerne af Vandråd Djursland Byg og Miljø Dato: 04. marts 2014 Reference: Lotta Sandsgaard Direkte telefon: 8959 4044 E-mail: lds@norddjurs.dk Journalnr.: 14/5317 Referat fra første møde

Læs mere

Enig i kommunens indstilling: svar nr

Enig i kommunens indstilling: svar nr Bemærkninger til kriterier for afgrænsningen af vandløb i hovedopland 1.2 Limfjorden L&F = Landbrug og Fødevarer; BL = Bæredygtigt Landbrug; VS = Viborg Sportsfiskerforbund, DV= Danske vandløb Stedfæstelse/basisoplysninger

Læs mere

Procesnotat. Afgrænsning af vandområder og udpegning af kandidater til kunstige og stærkt modificerede vandområder i Limfjordsoplandet.

Procesnotat. Afgrænsning af vandområder og udpegning af kandidater til kunstige og stærkt modificerede vandområder i Limfjordsoplandet. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Tlf. 9931 2000 Fax 9931 2009 www.limfjordsraadet.dk limfjordsraadet@aalborg.dk Dato: 13. november 2017 J.

Læs mere

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Onsdag den 3. maj 2017 kl. 16:00 18:00. Søndermølle Kultur og Naturcenter, Vinkelvej 40, 8800 Deltagere: Organisation Bæredygtigt Landbrug

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej 10

Læs mere

Tredje møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017

Tredje møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Tredje møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Tirsdag den 22. august 2017 kl. 17:00 20:00 Rådhus, Prinsens Allé 5, 8800, mødelokale M.5 e: Organisation Danmarks Naturfredningsforening Danmarks

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 4. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 22. august 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 4. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 22. august 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 4. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 22. august 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej

Læs mere

M0devirksomheden har været en anelse over det normale med.

M0devirksomheden har været en anelse over det normale med. Bestyrelsens beretning. Året 2013 var et ret godt år for vandrådet i Middelfart Kommune - vi fik styr på nogle samarbejdsproblemer og andre væsentlige ting og det har gjort vores arbejde lidt lettere.

Læs mere

2) udvælge vandløb, der efterfølgende skal analyseres yderligere for at vurdere, om de kan udpeges som kunstige eller stærkt modificerede.

2) udvælge vandløb, der efterfølgende skal analyseres yderligere for at vurdere, om de kan udpeges som kunstige eller stærkt modificerede. TEKNIK OG MILJØ Referat 1. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen Afbud: Karsten Filsø Referent: Daniel Lindvig Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.:

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødeopsummering Formål med mødet: Etableringsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato:

Læs mere

Referat fra det andet møde i Vandrådet for Østersøen d. 28. august 2017.

Referat fra det andet møde i Vandrådet for Østersøen d. 28. august 2017. Til medlemmer, suppleanter m.fl. af Vandrådet for Østersøen Sagsnr.: 16/23735 Dok.nr.: 123805/17 Afdeling for Byg Land og Miljø Sagsbehandler Paul Debois 55 36 24 12 pde@vordingborg.dk 29-08-2017 Referat

Læs mere

Vandløbslauget GST - Bestyrelsens beretning

Vandløbslauget GST - Bestyrelsens beretning Indledning. Denne generalforsamling er vores 5. ordinære generalforsamling. Vi har således eksisteret nu i ca. 5 ½ år. Det der har samlet os, er den forhøjede sommer vandstand i Gudenå-systemet og herunder

Læs mere

Model for Vandråd Limfjorden

Model for Vandråd Limfjorden Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Tlf. 9931 2000 Fax 9931 2009 www.limfjordsraadet.dk limfjordsraadet@aalborg.dk Dato: 17. januar 2014 J. nr.:

Læs mere

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Dagsordenspunkt 3: Orientering og drøftelse af forslag til projekter under Grøn Ordning Politik for grøn ordning Grøn ordning blev oprettet i 2009 med det formål at fremme

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 3. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 12.06.2014 Varighed:

Læs mere

Model for Vandråd Limfjorden

Model for Vandråd Limfjorden Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Tlf. 9931 2000 Fax 9931 2009 www.limfjordsraadet.dk limfjordsraadet@aalborg.dk Dato: 17. januar 2014 J. nr.:

Læs mere

Referat 7. vandrådsmøde Odense Fjord, tirsdag den 3. oktober 2017

Referat 7. vandrådsmøde Odense Fjord, tirsdag den 3. oktober 2017 Referat 7. vandrådsmøde Odense Fjord, tirsdag den 3. oktober 2017 Deltagere: Mikael Eg Andersen, Nordfyns vandløbslaug Hans Christian Hansen, Faaborg-Midtfyns vandløbslaug Torben Friis, Kerteminde vandløbslaug

Læs mere

Regulativrevision. Viborg Kommune

Regulativrevision. Viborg Kommune Regulativrevision Viborg Kommune Dagsorden 1. Velkomst og introduktion v/ Anders Ahrenfeldt, Landboforeningen 2. Introduktion til regulativrevision og følgegruppe i Viborg Kommune v/ Chef for Natur og

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af en stor del af vandløbet - Fælleshovedledningen i Bygum

Afgørelse om nedklassificering af en stor del af vandløbet - Fælleshovedledningen i Bygum Dato: 20. juni 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 06.02.02-P24-6-18 Afgørelse om nedklassificering af en stor del af vandløbet - Fælleshovedledningen i Bygum Per

Læs mere

Udpegning af medlemmer til Vandråd. Limfjordsrådet

Udpegning af medlemmer til Vandråd. Limfjordsrådet Udpegning af medlemmer til Vandråd Vandråd Organisationer og foreninger der kan være medlem af et vandråd (jf. lov om vandplanlægning): Relevante landsdækkende erhvervsorganisationer. Landsdækkende foreninger

Læs mere

Se udsendelsesliste nedenfor 22. december 2017

Se udsendelsesliste nedenfor 22. december 2017 Se udsendelsesliste nedenfor 22. december 2017 Afgørelse om oprettelse af et lokalt naturråd for Herning, Ikast- Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Ikast-Brande Kommune har efter samråd med Herning,

Læs mere

Nationale forventninger til etableringen af vandråd (Limfjordsrådets Sekretariat Niels Vedel).

Nationale forventninger til etableringen af vandråd (Limfjordsrådets Sekretariat Niels Vedel). Formiddag 10.00 10.10 10.30 10.50 Velkomst (s formand Jens Lauritzen). Nationale forventninger til etableringen af vandråd (s Sekretariat Niels Vedel). Etablering af vandråd i oplandet til Limfjorden (Leder

Læs mere

Vandrådets medlemmer og suppleanter Vidå-Kruså opland. Referat af 4. vandrådsmøde for Vidå-Kruså Hovedopland 4.1

Vandrådets medlemmer og suppleanter Vidå-Kruså opland. Referat af 4. vandrådsmøde for Vidå-Kruså Hovedopland 4.1 Vandrådets medlemmer og suppleanter Vidå-Kruså opland Miljø og Natur Direkte tlf.: 74928135 Mail: toralb@toender.dk Sags id.: 09.00.06-P17-8-14 10-07-2014 Referat af 4. vandrådsmøde for Vidå-Kruså Hovedopland

Læs mere

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt ved Lilleåen

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt ved Lilleåen Dato: 22. januar 2019 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 06.02.03-G01-14-19 Dokumentnr.: 820-2018-81221 Sagsbehandler: Henrik Gorm Hansen Telefon: 9966 7105 Mobil: 3016

Læs mere

Referat af 4. møde i Vandrådet for Smålandsfarvandet

Referat af 4. møde i Vandrådet for Smålandsfarvandet Næstved Kommune Team Jord og Vand www.naestved.dk Referat af 4. møde i Vandrådet for Smålandsfarvandet Mødedato 29-09- 2014 Tid 16:30-19:30 Sted Sagsnr.: 09.00.06-P15-7-14 Mødedeltagere Fra vandrådet:

Læs mere

Offentliggørelse af regulering af Smak Mølle Å i forbindelse med revision af vandløbsregulativet.

Offentliggørelse af regulering af Smak Mølle Å i forbindelse med revision af vandløbsregulativet. Natur, Miljø og Byg Vesthimmerlands Kommune Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Att.: Per Frank Madsen Dato: 23. august2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-20984

Læs mere

Offentliggørelse af regulering af Bygum bæk i forbindelse med revision af vandløbsregulativet

Offentliggørelse af regulering af Bygum bæk i forbindelse med revision af vandløbsregulativet Dato: 14. marts 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 06.02.03-P19-2-19 Jette Ingeborg Jensen Telefon: 99 66 71 47 Mail: jije@vesthimmerland.dk Offentliggørelse af

Læs mere

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018 Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb 23. januar 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation (15 min.) 2. Om Sønderjyske Vandløb v/sønderjyske Vandløb (15 min.) 3. Vandløbsvedligeholdelsen

Læs mere

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fredag den 29. september 2017 kl. 13:00 17:15 Rådhus, Prinsens Allé 5, 8800, mødelokale M5 e: Organisation Danmarks Naturfredningsforening Danmarks

Læs mere

1.15 Det Sydfynske Øhav

1.15 Det Sydfynske Øhav Velkommen til 1. vandrådsmøde i hovedvandoplandet 1.15 Det Sydfynske Øhav Den 24. marts 2014 Svendborg Rådhus Dagsorden 1. Velkomst ved udvalgsformand Birger Jensen 2. Oplæg om 2. generation vandplaner

Læs mere

Vandområdeplaner Vandløbene i Ballerup

Vandområdeplaner Vandløbene i Ballerup Vandområdeplaner 20152021 Vandløbene i Ballerup Ballerup Kommune har 12 vandløb 10 med regulativ og 2 uden regulativ, der er omfattet af vandområdeplanerne 20162021. Der blev i foråret 2017 igangsat et

Læs mere

Medlemstallene i lokale landbo-, fælles- og regionale familielandbrugsforeninger pr. 20. august 2015

Medlemstallene i lokale landbo-, fælles- og regionale familielandbrugsforeninger pr. 20. august 2015 Landboforeninger Medl.bevæg. Medl.bevæg. Aktive medlemmer 2015 2014 2014-15 2013-14 Landboforeningen Gefion 1.777 1.868-4,9-2,0 Nordsjællands Landboforening 870 911-4,5-3,7 Odsherreds Landboforening 327

Læs mere

Overblik Vandråd og Basisanalysen 2. generation vandplaner. Oplæg i Grønt Råd 3. juni 2014

Overblik Vandråd og Basisanalysen 2. generation vandplaner. Oplæg i Grønt Råd 3. juni 2014 Overblik Vandråd og Basisanalysen 2. generation vandplaner Oplæg i Grønt Råd 3. juni 2014 Tidspunkt Trin Ansvarlig Januar 2014 Valg af formandskommuner for vandråd. Odense Kommune Primo 2014 Basisanalyse

Læs mere

I statens vandområdeplaner er Danmark opdelt i 23 hovedvandoplande. Der er oprettet vandråd i alle 23 hovedvandoplande.

I statens vandområdeplaner er Danmark opdelt i 23 hovedvandoplande. Der er oprettet vandråd i alle 23 hovedvandoplande. NOTAT Orientering om arbejdet i vandrådet for hovedvandopland Djursland 2017 Baggrund Med aftalen om fødevare- og landbrugspakken i december 2015 blev regeringen og aftaleparterne enige om, at det, ud

Læs mere

Indsatsprogram for vandløbsindsats (2. vandplanperiode).

Indsatsprogram for vandløbsindsats (2. vandplanperiode). Punkt 14. Indsatsprogram for vandløbsindsats (2. vandplanperiode). 2014-17535. Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender: Det fremlagte indsatsprogram for Aalborg Kommune, som indgår i

Læs mere

Sådan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom

Sådan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom Sådan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom Ved Erik Blegmand Hvordan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom? Det korte svar er: Kend regulativet for dit vandløb

Læs mere

Vejledning om etablering af lokale naturråd

Vejledning om etablering af lokale naturråd VEJ nr 9737 af 10/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. Senere ændringer til forskriften Ingen Vejledning

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødeopsummering Formål med mødet: Etableringsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato:

Læs mere

Velkommen til 1. Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord

Velkommen til 1. Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord Velkommen til 1. Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord Dagsorden 1. Velkomst og præsentation v. Ole Kamp 2. Introduktion til vandrådsarbejdet v. Lene Moth a. Vandrådets opgaver b. Baggrund og kriterier c. GIS

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 3. august 2016 Tilladelse til omlægning af to rørbroer i Kåstrup Bæk Skive Kommune har den 3. august 2016 i henhold til

Læs mere

Til de politiske udvalg i kommunerne i oplandet for Køge Bugt. Sorø den 20. september 2017

Til de politiske udvalg i kommunerne i oplandet for Køge Bugt. Sorø den 20. september 2017 Til de politiske udvalg i kommunerne i oplandet for Køge Bugt Sorø den 20. september 2017 Evaluering og eftersendelsen af mindretalsudtalelser i forbindelse med arbejdet i Vandrådet for oplandet til Køge

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST TEKNIK OG MILJØ Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen Referent: Daniel Lindvig Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400

Læs mere

Femte møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Femte møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Femte møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Onsdag den 11. oktober 2017 kl. 15:00 21:30 Søndermølle, Vinkelvej 40, 8800 e: Organisation Danmarks Naturfredningsforening Danmarks Sportsfiskerforbund

Læs mere

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd 21. september 2017 Beslutningsreferat Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd Projekt nr.: 228462 Dokument nr.: 1225300658 Version 1 Mødetid/-sted:

Læs mere

Liste over hørte organisationer m.v.

Liste over hørte organisationer m.v. Liste over hørte organisationer m.v. Organisationer og foreninger m.v.: 3F Advokatsamfundet Agri Nord Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Biologiforbundet Bornholms Landbrug Brancheudvalget for Biogas Brancheudvalget

Læs mere

Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres

Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres - Hvor skal landbruget være i fremtiden? Hvad laver Naturrådet? Naturrådet skal komme med anbefalinger

Læs mere

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern 7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Harrild Hede Naturcenter Dato: 30. januar 2018 Varighed: 18:30 20.30 Referent: Ikast-Brande

Læs mere

Vandråd Kattegat Skagerrak Referat fra 2. møde 7. maj 2014

Vandråd Kattegat Skagerrak Referat fra 2. møde 7. maj 2014 8.maj 2014 Vandråd Kattegat Skagerrak Referat fra 2. møde 7. maj 2014 Mødetidspunkt: 7. maj 2014 Klokken 9.00 16.00 Hjallerup Kulturhus Nørre Alle 3, 9320 Hjallerup Dagsorden udsendt 29. april 2014 Deltagere

Læs mere

Processen i Vandrådene

Processen i Vandrådene Processen i Vandrådene Hvordan foregik den og hvad kan vi lære? Anne-Kristine Lauridsen trla@kolding.dk Vandrådet for Lillebælt - Jylland Rammer Plan Proces Det videre perspektiv Vandrådsarbejdets faglige

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 10. August 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS. Godkendelse af dagsorden. Kort evaluering

Læs mere

Bilag 1 Notat - Væsentlige kommunale opgaver ved 2. generations vandplaner ( )

Bilag 1 Notat - Væsentlige kommunale opgaver ved 2. generations vandplaner ( ) Bilag 1 Notat - Væsentlige kommunale opgaver ved 2. generations vandplaner (2015-2021) Lov om Vandplanlægning Lov om vandplanlægning lægger op til, at miljømål og indsats (tons kvælstof og fosfor der skal

Læs mere

Det Grønne Råd Referat fra møde d. 12 november Tilstedeværende:

Det Grønne Råd Referat fra møde d. 12 november Tilstedeværende: Det Grønne Råd Referat fra møde d. 12 november 2015 Tilstedeværende: Erik Preisler (Skive Idrætssamvirke) Niels Martin Nielsen (Jægerforbundet) Anni Oppelstrup (Friluftsrådet) Keld Dahl Pedersen (DOF)

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 2. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord. Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig.

TEKNIK OG MILJØ. Referat 2. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord. Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. TEKNIK OG MILJØ Referat 2. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628

Læs mere

Kommuner og KL. Høringsnotat til Grødeskæringsvejledning. Vejledning om grødeskæring i danske vandløb. NOTAT

Kommuner og KL. Høringsnotat til Grødeskæringsvejledning. Vejledning om grødeskæring i danske vandløb. NOTAT NOTAT Vandplanlægning Ref. KENKN J.nr. 001-18935 Den 5. december 2017 Høringsnotat til Grødeskæringsvejledning. Vejledning om grødeskæring i danske vandløb. Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (nu

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 7. september 2016 Tilladelse til omlægning af rørbro i det offentlige vandløb Lyby- Grønning Skelgrøft Skive Kommune

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 24. August 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/ NIRAS og Solrød Kommune. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Godkendelse

Læs mere

VANDRÅDSARBEJDE OG SENESTE NYT OM VANDLØBSADMINISTRATION. Miljø og Natur

VANDRÅDSARBEJDE OG SENESTE NYT OM VANDLØBSADMINISTRATION. Miljø og Natur VANDRÅDSARBEJDE OG SENESTE NYT OM VANDLØBSADMINISTRATION Vandråd 2017 OPGAVER 1. Afgrænsning af vandløb i vandområdeplanerne med et opland under 10 km 2. 2. Udpegning af vandområder til analyse mhp. at

Læs mere

Limfjordsrådet. Limfjordsrådets rammer

Limfjordsrådet. Limfjordsrådets rammer s rammer Samarbejde mellem 18 Kommuner. Stiftende møde 4. juni 2007. Limfjorden Oplandet til Limfjorden udgør ~1/6 af Danmark. Oplandet til Limfjorden huser ~1/5 af Danmarks DE. Oplandet til Limfjorden

Læs mere

Gode nyheder for Limfjordens havørreder

Gode nyheder for Limfjordens havørreder Gode nyheder for Limfjordens havørreder Fiskejollen.dk er gået med i et storslået projekt der har til formål, at fremme bestanden af havørreder i Limfjorden med ca. 40 %. Jesper Chr. Hansen og undertegnede

Læs mere

1.15 Det Sydfynske Øhav

1.15 Det Sydfynske Øhav Velkommen til 1. vandrådsmøde i hovedvandoplandet 1.15 Det Sydfynske Øhav Den 24. marts 2014 Svendborg Rådhus HUSK før Mødet Tjek mødelokale og overhead Navneskilt til bord og til at sætte på trøjen Læg

Læs mere

Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune

Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune Udarbejdet af Ringsted Kommune, 25. juni 2014 Sammensætning af Lokal arbejdsgruppe Ringsted Kommune har afholdt 2 møder, én besigtigelsestur

Læs mere

Holstebrovej 399 Hvidbjerg 7860 Spøttrup. 12. november Skovrejsning, VVM-afgørelse og anmeldelse

Holstebrovej 399 Hvidbjerg 7860 Spøttrup. 12. november Skovrejsning, VVM-afgørelse og anmeldelse Holstebrovej 399 Hvidbjerg Spøttrup 7860 Spøttrup 12. november 2018 Skovrejsning, VVM-afgørelse og anmeldelse Skive Kommune har den 10. september 2018 modtaget din ansøgning om skovrejsning på matrikel

Læs mere

Mere om vedligeholdelse

Mere om vedligeholdelse Mere om vedligeholdelse Vedligeholdelsen af de offentlige vandløb har været i EU udbud over en 4 årig periode 2012 2016. Vedligeholdelsen forestås af 4 private entreprenører og opgaven er inddelt i 10

Læs mere

Medlemstallene i lokale landbo-, fælles- og regionale familielandbrugsforeninger pr. 20. august 2016

Medlemstallene i lokale landbo-, fælles- og regionale familielandbrugsforeninger pr. 20. august 2016 Landboforeninger Medl.bevæg. Medl.bevæg. Aktive medlemmer 2016 2015 2016_2015 2014-15 Landboforeningen Gefion 1.686 1.777-5,1-4,9 Nordsjællands Landboforening 821 870-5,6-4,5 Odsherreds Landboforening

Læs mere

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder Punkt 9. Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder 2017-031316 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til etablering af spang

Tilladelse efter vandløbsloven til etablering af spang Aalestrup Lystfiskerforening skgodsk@gmail.com njasbech@gmail.com Dato: 14. juni 2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-15301 Dokumentnr.: 820-2018-93951 Sagsbehandler:

Læs mere

Fælles Forandring en bedre brug af det åbne land. Lodsejermøde 8. januar True Forsamlingshus

Fælles Forandring en bedre brug af det åbne land. Lodsejermøde 8. januar True Forsamlingshus Fælles Forandring en bedre brug af det åbne land Lodsejermøde 8. januar True Forsamlingshus Fælles Forandring en bedre brug af det åbne land Informationsaften om jordfordelingsprojekt Præsentation af projektet

Læs mere

Der søges desuden om at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inde for 2 år.

Der søges desuden om at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inde for 2 år. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: Ivanandersen2@gmail.com Offentliggørelse af vandløbsrestaureringsprojekt i Vallerbæk nedstrøms

Læs mere

file:///c:/users/ykinbm/appdata/local/temp/acadremm/dagsordenpunkt_revision...

file:///c:/users/ykinbm/appdata/local/temp/acadremm/dagsordenpunkt_revision... Side 1 af 9 Revision af vandløbsregulativer - overordnede retningslinjer Sagsid.: 16/7393 Resumé By- og Udviklingsforvaltningen har indledt arbejdet med at revidere regulativerne for de ca. 300 km offentlige

Læs mere

MODERNISERING AF NATURBESKYTTELSESLOVEN

MODERNISERING AF NATURBESKYTTELSESLOVEN J e n s C h r i s t i a n G o l d i n g F o r m a n d T e k n i k - o g M i l j ø u d v a l g e t MODERNISERING AF NATURBESKYTTELSESLOVEN Moderne Naturforvaltning konference 27. September 2018 Flersidig

Læs mere

Mariagerfjord Kommune -et godt sted at bo, leve og arbejde

Mariagerfjord Kommune -et godt sted at bo, leve og arbejde Mariagerfjord Kommune -et godt sted at bo, leve og arbejde Fælles Forandring vejen til et bedre brug af det åbne land Hobro Erhvervsnetværk 26. April 2019 Hvad er problemet? Pres på vores landdistrikter

Læs mere

Udkast. Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt

Udkast. Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt Udkast Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt Teknik og Miljø Naturkontoret december 2003 2 Naturkontoret Indholdsfortegnelse: Side: 1. Grundlag for tillægsregulativet... 5 2. Betegnelse

Læs mere

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet / G Endelig tilladelse efter vandløbsloven for rørlægning af grøft

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet / G Endelig tilladelse efter vandløbsloven for rørlægning af grøft Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet 8900 Randers Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 25-04-2019

Læs mere

Vandrådets opmærksomhedspunkter til indsatsprogrammet er: Generelt ser kommunernes prioriteringer ud til at være i orden, indenfor de givne rammer.

Vandrådets opmærksomhedspunkter til indsatsprogrammet er: Generelt ser kommunernes prioriteringer ud til at være i orden, indenfor de givne rammer. Notatark Sagsnr. 09.00.06-A00-1-14 Sagsbehandler Niels Rauff 23.7.2014 Vandrådenes bemærkninger til forslagene til indsatspram Der er oprettet Vandråd for hvert af de 4 hovedvandoplande Lillebælt/Jylland,

Læs mere

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Limfjord Nord

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Limfjord Nord FORUNDERSØGELSE Vandløbsrestaurering Limfjord Nord Vandopland: 1.2 Limfjorden Indsatser ref. nr.: Februar 2016 Revideret juni 2016 Spærringer: RIN-00288, RIN-00291, RIN-00293, RIN-00298, RIN-00308, RIN-00309,

Læs mere

Der laves et opfølgende. der tages stilling til behovet for ekstraordinær. holdelse. Ingen. Vandløbet er privat,

Der laves et opfølgende. der tages stilling til behovet for ekstraordinær. holdelse. Ingen. Vandløbet er privat, Bilag 5 Resultat af forvaltningens henvendelser til lodsejerne: Delopland A (nord og syd) samt delopland B og C - Skjern Å vandløbssystem Trindkjær Boelsvad Vandløb i Arnborg ved Xvej. Fjederholt Å Vandløb

Læs mere

Høringsnotat. Vedrørende

Høringsnotat. Vedrørende Miljøudvalget 2013-14 L 72 Bilag 1 Offentligt NOTAT Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4200-00024 Den 24. oktober 2013 Høringsnotat Vedrørende Lov om ændring af lov om vandforsyning m.v., lov om vurdering

Læs mere

Godkendelse til at nedklassificere det offentlige vandløb Skelbækken på en strækning

Godkendelse til at nedklassificere det offentlige vandløb Skelbækken på en strækning Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Godkendelse til at nedklassificere det offentlige vandløb

Læs mere

Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej Skive. 14. juli 2016

Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej Skive. 14. juli 2016 Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej 78 7800 Skive 14. juli 2016 Høring om eventuel godkendelse af rørlægning af delstrækning af et private vandløb på matrikel 2i Vinde, Skive Jorder Skive

Læs mere

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Afløb fra Gjerlev Østlige kloakanlæg

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Afløb fra Gjerlev Østlige kloakanlæg Nedklassificering af vandløbet Afløb fra Gjerlev Østlige kloakanlæg Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 27-03-2017

Læs mere

Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015

Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015 Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015 Tilladelse til regnbetinget udledning til Bording Å fra nyt opland 1A34 - Bækkevænget Ikast-Brande Spildevand A/S har den 19.

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Velkommen værsgo at tage plads. Skanderborg Kommune

Velkommen værsgo at tage plads. Skanderborg Kommune NATUR OG MILJØPOLITIK - Velkommen værsgo at tage plads NATUR OG MILJØPOLITIK - PROGRAM Kl. 10.30 i Laden på Vestermølle Velkommen og introduktion Kl. 10.45 12.30 Dilemmaløb rundt på Vestermølle Spørgsmål

Læs mere

Konkrete statslige rammer for udvælgelse af indsatser i oplandet til Randers Fjord

Konkrete statslige rammer for udvælgelse af indsatser i oplandet til Randers Fjord Overordnede rammer Vandplanerne er en væsentlig del af Danmarks implementering af EU s vandrammedirektiv. Planerne skal sikre et godt vandmiljø i alle vandforekomster, herunder i åer, søer, fjorde og langs

Læs mere