Udkast til høringssvar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udkast til høringssvar"

Transkript

1 Udkast til høringssvar Region Syddanmark har ved skrivelse af 26. juni 2007 fremsendt Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark planlægningsgrundlag for akutberedskabet og anmodet Svendborg Kommune om høringssvar. Svendborg Kommune har nedenstående bemærkninger til rapporten. 1. Indledende bemærkninger Svendborg Kommune er overordnet set enig i, at der er behov for at revurdere tilrettelæggelsen af det akutte beredskab og at dette ud fra et kvalitetsaspekt bør lede frem til en reduktion i antallet af akutte modtagelser. Svendborg Kommune har derfor forståelse for, at regionen fremlægger en række modeller, der reducerer antallet af akutte modtagefunktioner. Svendborg Kommune har noteret sig, at der i dag er 2 sygehuse på Fyn, der har akutte modtagefunktioner, mens der er 11 sygehuse i resten af Region Syddanmark, der har akutte modtagefunktioner. Dette afspejler, at Fyns Amt igennem de sidste 10 år har gennemført en strukturudvikling, der indebærer, at de fynske sygehuse i dag grundlæggende honorerer alle de anbefalinger, som Sundhedsstyrelsen opstiller i forhold til tilrettelæggelse af det akutte beredskab. Dette er langt fra tilfældet, for så vidt angår sygehusene i den jyske del af Region Syddanmark. Ovenstående indebærer, at Sygehus Fyn i dag fremstår som et yderst velfungerende sygehus. Dette fremgår dels af Sundhedsstyrelsens seneste kvalitetsvurdering og det afspejler sig i, at sygehuset er et af de få sygehuse i regionen, der ikke har alvorlige rekrutteringsproblemer. Det er i den sammenhæng en fejlslutning at tro, at man løser andre sygehuses rekrutteringsproblemer, ved at decimere Sygehus Fyn. Det forekommer derfor nærliggende, at Regionsrådet kunne koncentrere sig om at fremtidssikre de jyske sygehuse. En model med 3-4 akutsygehuse i den jyske del af Region Syddanmark ville være nærliggende. I lyset af ovenstående forekommer det uforståeligt og ubegrundet, at de fremlagte modeller stort set alle sammen indebærer en voldsom reduktion af Sygehus Fyn, Svendborg. Det undrer i denne sammenhæng ligeledes, at Svendborg Sygehus i modellen med 5 akutsygehuse indplaceres under OUHs ledelse. Hvad er baggrunden for, at Svendborg i denne model indplaceres anderledes i forhold til regionens universitetshospital end f.eks. Kolding og Vejle? Svendborg Kommune bemærker samtidigt, at alle de foreslåede modeller indebærer en markant skævvridning i fordelingen af regionens samlede sengekapacitet, se nedenstående tabel.

2 Tidligere amt Borgere pr. seng Variationen angiver henholdsvis største og mindste sengekapacitet borgere pr. seng - i de foreslåede modeller Vejle Ribe Sønderjylland Fyn For så vidt angår Fyn er tallene korrigeret for, at OUH løser lands- og landsdelsfunktioner for hele regionen. Lands- og landsdelsfunktionerne er anslået til at udgøre 10% af OUHs senge. Svendborg Kommune efterlyser på dette grundlag en forklaring på, hvorvidt fordelingen af sengekapaciteten efter Regionsrådets vurdering forekommer hensigtsmæssig og forenelig med en målsætning om lige adgang til sygehusydelser. I forlængelse af ovenstående savnes en troværdig beskrivelse af, hvorledes de patientstrømme, der affødes af modellerne, kan håndteres. Som eksempel kan nævnes, at modellen med 4 akutsygehuse indebærer, at OUH tildeles 94 yderligere senge, der skal håndtere den aktivitet, som flyttes fra Sygehus Fyn. I 2006 var der tale om indlæggelser! 2. Befolkningsmæssigt underlag Svendborg Kommune har ligesom Regionsrådet - noteret sig, at der ikke er faglig evidens for en anbefaling om et befolkningsmæssigt underlag på indbyggere. I dette lys forekommer det bemærkelsesværdigt, at rapporten alligevel systematisk tager afsæt i et befolkningsunderlag på indbyggere. Svendborg Kommune har herudover noteret sig, at der i beregningerne af de potentielle akutsygehuses befolkningsunderlag tages afsæt i Krak-beregninger af afstande til nærmeste sygehus. I henhold til disse teoretiske beregninger tillægges Svendborg Sygehus et befolkningsunderlag på ca indbyggere. Et teoretisk befolkningsunderlag, der står i skærende kontrast til, at Sygehus Fyn Svendborg i dag reelt har et befolkningsunderlag på ca indbyggere. I det lys undrer rapportens formulering: Det vil derfor kræve en kraftig forvridning af visitationsretningslinierne, hvis sygehuset (Svendborg) skal komme op i nærheden af (rapportens side 59). Her er der i stedet rettelig tale om, at man blot skulle opretholde de nuværende visitationsretningslinier. Svendborg Kommune finder det i øvrigt ganske bemærkelsesværdigt, at rapporten på side 40 omtaler disse visitationsretningslinier som udtryk for vaner og planlægningsmæssige målsætninger! I lyset af det bærende kvalitetsaspekt vil Svendborg Kommune henlede opmærksomheden på, at lægefaglige kompetencer opbygges på baggrund af udførte behandlinger og ikke på baggrund af teoretiske beregninger af befolkningsunderlag.

3 Svendborg Kommune finder det i øvrigt paradoksalt, at rapporten på den ene side betoner kvalitetsaspektet og samtidig knæsætter et visitationsprincip om, at man skal indlægges på nærmeste sygehus. Kvalitetsaspektet betoner kvalitet frem for nærhed i modsætning til det knæsatte visitationsprincip. 3. Transporttider I rapporten opstilles beregninger, der viser, at 87-96% af alle indbyggere i regionen afhængig af de forskellige modeller kan nå frem til nærmeste akut-sygehus inden for 40 minutter. I beregninger er der taget afsæt i transporttiden målt fra patientens egen bopæl til nærmeste akutsygehus. I forlængelse heraf er de faglige specialeråd anmodet om en vurdering af disse transporttiders betydning. De faglige specialeråd konkluderer tilsyneladende med en enkelt undtagelse at de forskellige modeller ikke indebærer væsentlige forskelle i forhold til transporttider. Svendborg Kommune finder imidlertid ikke, at regionens beregningsforudsætninger giver en retvisende beskrivelse af de transporttider, som patienterne oplever. En realistisk vurdering af transporttiderne må nødvendigvis tage afsæt i en opgørelse af transporttider(som opgjort ovenfor) tillagt Falcks responstider. Dette indebærer, at ingen indbyggere i de tidligere Sydlangeland Kommune og Tranekær Kommune vil kunne nå frem til et akutsygehus inden for 40 min. For mange af disse patienter vil den samlede transporttid blive på mellem 1t.30 min. og 1t.50 min. En samlet transporttid, der klart overstiger den gyldne time, som Specialerådet for kirurgi omtaler. I lyset af ovenstående forekommer Regionens beregninger vedr. transporttider som meget teoretiske og reelt vildledende som beslutningsgrundlag i forhold til planlægningen af det akutte beredskab. 4. Parsygehuse I rapporten er der en omfattende beskrivelse af parsygehusmodellen, herunder af modellens forudsætninger. I denne sammenhæng beskrives ikke mindst behovet for klare faglige visitationsretningslinier, der dog endnu ikke er udarbejdet. Rapporten er imidlertid også i dette afsnit meget teoretisk og spekulativ. Svendborg Kommune skal derfor opfordre Regionsrådet til inden der træffes politiske beslutninger om parsygehusmodellen at indhente de erfaringer, der rent faktisk allerede er indhøstet med lignende konstruktioner. Svendborg Kommune skal i denne sammenhæng henvise til, at der inden for Sygehus Fyn har været praktiseret en model med selektion af akutte medicinske patienter. Så vidt Svendborg Kommune er orienteret, tilsiger disse erfaringer ikke til gentagelser. I erkendelse af den manglede evidens, bør man som minimum indhente de erfaringer, der forligger!

4 Hertil kommer, at parsygehus-modellen forekommer meget problematisk i forhold til organisatoriske og ledelsesmæssige hensyn. Al erfaring med lignende konstruktioner viser, at parsygehuse ikke er fremtidssikrede, idet personalet fravælger disse sygehuse, idet de ikke vurderes som værende fagligt interessante. Parsygehuset vil derfor lide en stille død. 5. OUHs placering som regionens universitetshospital Svendborg Kommune bemærker, at rapportens næstsidste afsnit indeholder nogle korte overvejelser om et fremtidssikret OUH. Disse overvejelser handler imidlertid udelukkende om universitetshospitalets fysiske rammer. For så vidt angår de fysiske rammer, er Svendborg Kommune her enig i, at et nybyggeri i forbindelse med Syddansk Universitet i Odense vil indebære den bedste fremtidssikring af OUH. En reel fremtidssikring af OUH forudsætter imidlertid også, at universitetshospitalets funktionelle rolle i regionens sygehusvæsen fastlægges - og fremtidssikres. Det er her Svendborg Kommunes opfattelse, at en funktionel fremtidssikring af OUH vil forudsætte, at universitetshospitalet først og fremmest tildeles den mest specialiserede sygehusbehandling, mens regionens hovedsygehuse udfører mindre specialiseret sygehusbehandlinger. Denne rollefordeling tilsiger efter Svendborg Kommunes vurdering herudover et klart behov for, at OUH aflastes for en del af de mange akutte sygehusindlæggelser. Dette fordrer igen, at den akutte modtagelse opretholdes ved Sygehus Fyn Svendborg. Den hidtidige rollefordeling mellem OUH og Sygehus Fyn har netop understøttet, at OUH kunne koncentrere sig om lands- og landsdelsfunktioner. Det er derfor groft misvisende, når rapporten omtaler de hidtidige fynske visitationsretningslinier/indlæggelsesmønstre som et resultat af vaner Svendborg Kommune finder det i denne sammenhæng bekymrende, at OUH med ganske få undtagelser igennem hele rapporten placeres på lige fod med regionens andre hovedsygehuse. Svendborg Kommune anbefaler, at OUHs rolle som hele regionens universitetshospital markeres klart og entydigt. Regionens hovedsygehus må herefter tildeles funktioner, der afspejler dette. Rapporten lægger derimod op til, at OUHs rolle fastlægges efterfølgende. 6. Fødsler og psykiatri Svendborg Kommune har bemærket, at Regionsrådet først på et senere tidspunkt fastlægger de faglige krav til fødeafdelingerne. Svendborg Kommune vil imidlertid gerne allerede på nuværende tidspunkt fremhæve, at transporttider er af helt kritisk betydning på netop dette område. Afstande kan her udgøre forskellen mellem liv og død. Der er derfor af vital betydning for fødende på Sydfyn, at fødeafdelingen opretholdes i Svendborg. Det bemærkes i denne sammenhæng desuden, at OUH som eneste alternativ ikke ville kunne rumme alle de fødende på Fyn. I forhold til tilrettelæggelsen af det psykiatriske område fremsender Svendborg Kommune et særskilt høringssvar. Svendborg Kommune vil dog i denne sammenhæng understrege,

5 at de sydfynske psykiatriske patienter har behov for en akut medicinsk modtagefunktion i lokalområdet. 7. Afsluttende bemærkninger Ovenstående bemærkninger skal ses i lyset af, at Svendborg Kommune finder det meget væsentligt, at den akutte modtagefunktion ved Sygehus Fyn Svendborg opretholdes. For det første af hensyn til områdets indbyggere, der har krav på samme lige og hurtige adgang til regionens sygehusydelser, som regionens øvrige indbyggere. Det er i denne sammenhæng Svendborg Kommunes opfattelse, at dette ikke på nogen som helst måde vil kompromittere et kvalitetsaspekt, som kommunen i øvrigt fuldt ud tilslutter sig. Svendborg Kommune hæfter sig her ved, at rapporten ikke indeholder tilstrækkelig reelle, evidensbaserede sundhedsfaglige argumenter, der kan retfærdiggøre en meget vidtgående centralisering af akutberedskabet. I fraværet af en stærk sundhedsfaglig dokumentation henstiller Svendborg Kommune derfor desuden, at Regionsrådet inddrager regionaløkonomiske overvejelser inden der træffes endelige beslutninger om tilrettelæggelsen af akutberedskabet. Svendborg Kommune vil i denne sammenhæng henlede Regionsrådets opmærksomhed på, at en lukning af den akutte modtagefunktion i Svendborg formodentlig på sigt vil indebære et tab af arbejdspladser på mindst alene i Svendborg Kommune. Til sammenligning kan der nævnes, at man i løbet af den 7-årige mål 2-periode (hvor Sydfyn har været udpeget som støtteberettiget via EU's strukturfond) har været i stand til at skabe og/eller opretholde godt jobs på Sydfyn. Denne jobskabelse/job-bevarelse har krævet en samlet investering på knap 700 mio. kr.! Svendborg Kommune skal kraftigt opfordre til, at den akutte modtagefunktion i Svendborg opretholdes. Og dette bør ske i form af et selvstændigt hovedsygehus.

Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse

Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse En del af nedenstående notater er udarbejdet på foranledning af sundhedsstaben som

Læs mere

Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark

Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark regionsyddanmark.dk I høring 25. juni - 3. september 2007 Region Syddanmark Sundhedsstaben Planlægnings- og udviklingsafdelingen Damhaven 12. 7100

Læs mere

Scenarier med akutsygehuse uden parsygehuse i Region Syddanmark

Scenarier med akutsygehuse uden parsygehuse i Region Syddanmark Område: Sundhedsstaben Afdeling: Planlægnings- og udviklingsafdelingen Journal nr.: 07/9289 Dato: 11. juni 2007 Notat Scenarier med akutsygehuse uden parsygehuse i Region Syddanmark På møde i det særlige

Læs mere

vurderer overordnet, at Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan

vurderer overordnet, at Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan N O T A T Vedr. Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan Region Syddanmark har den 3. juli 2008 sendt Gennemførelsesplan: Fremtidens sygehuse fra plan til virkelighed i offentlig høring. Ifølge

Læs mere

Sundhedsbrugerrådet 23. oktober 2008: Arbejdet med tilrettelæggelsen af fremtidens sygehuse i Region Syddanmark

Sundhedsbrugerrådet 23. oktober 2008: Arbejdet med tilrettelæggelsen af fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Sundhedsbrugerrådet 23. oktober 2008: Arbejdet med tilrettelæggelsen af fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Overordnede vision på sundhedsområdet At skabe fremtidens sundhedsvæsen, som er karakteriseret

Læs mere

Region Nordjyllands udkast til sygehusplan

Region Nordjyllands udkast til sygehusplan N O T A T Region Nordjyllands udkast til sygehusplan Region Nordjylland har den 19. maj 2009 sendt Udkast til sygehusplan i Region Nordjylland i høring. Ifølge Sundhedslovens 206 stk. 2 skal regionerne

Læs mere

Byrådet. Høringssvar til ny sygehusplan i Region Sjælland

Byrådet. Høringssvar til ny sygehusplan i Region Sjælland Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Høringssvar til ny sygehusplan i Region Sjælland Region Sjælland

Læs mere

Høringssvar til Danske Regioner vedrørende ekspertpanelets rapport Regionernes investerings- og sygehusplaner screening og vurdering

Høringssvar til Danske Regioner vedrørende ekspertpanelets rapport Regionernes investerings- og sygehusplaner screening og vurdering Danske Regioner UDKAST m. bemærkning fra Forretningsudvalg 15.12.08 Sundhedsområdet Planlægning og Udvikling Kontaktperson: Helene Vestergaard Helene.Vestergaard@regionsyddanmark.dk sundhed@regionsyddanmark.dk

Læs mere

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB N O T A T Administrationens forlag til akutplan Region Midtjylland Region Midtjylland har d. 31. maj 2007 sendt Administrationens forslag til akutplan Region Midtjylland til forud for den politiske beslutningsproces

Læs mere

Befolkningsunderlag til akutsygehus i Sønderjylland

Befolkningsunderlag til akutsygehus i Sønderjylland Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Dato: 31. marts 2009 Notat vedr. Befolkningsunderlag til akutsygehus i Sønderjylland På foranledning af spørgsmål fra regionsrådsmedlem Otto Lück

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

27-april-09 KrP. Region Syddanmark Damhaven Vejle. Høringssvar vedr. Fælles Akutmodtagelser (FAM) i Region Syddanmark. Indledende bemærkninger

27-april-09 KrP. Region Syddanmark Damhaven Vejle. Høringssvar vedr. Fælles Akutmodtagelser (FAM) i Region Syddanmark. Indledende bemærkninger 27-april-09 KrP Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Høringssvar vedr. Fælles Akutmodtagelser (FAM) i Region Syddanmark Indledende bemærkninger Regionsrådet i Region Syddanmark har sendt Rapport om

Læs mere

Udviklingen i brugen af tvang

Udviklingen i brugen af tvang Område: Administrationen Udarbejdet af: Lotte Østergaard Kristensen Afdeling: Planlægning E mail: Lotte.Ostergaard.Kristensen@rsyd.dk Journal nr.: 11/31737 Telefon: 9944492 Dato: 16. januar 214 Notat Udviklingen

Læs mere

Hvad fremtiden bringer - om fremtidssikring af et sygehusvæsen i Region Sjælland. v. formand Steen Bach Nielsen

Hvad fremtiden bringer - om fremtidssikring af et sygehusvæsen i Region Sjælland. v. formand Steen Bach Nielsen Hvad fremtiden bringer - om fremtidssikring af et sygehusvæsen i Region Sjælland v. formand Steen Bach Nielsen 5 regioner Region Nordjylland 0,6 millioner borgere Region Midtjylland 1,2 millioner borgere

Læs mere

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med KOL

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med KOL Kvaliteten i behandlingen af patienter med KOL Region Syddanmark Sundhedsfaglig delrapport til den nationale sundhedsfaglige rapport januar 2010 december 2010 - 2 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Praksisplan for specialet otologi

Praksisplan for specialet otologi Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Kirsten West Afdeling: Praksisafdelingen E-mail: Kirsten.West@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 10/4012 Telefon: 76631442 Dato: 1. december 2010 Notat Praksisplan

Læs mere

Udviklingen i brugen af tvang

Udviklingen i brugen af tvang Område: Administrationen Udarbejdet af: Lotte Østergaard Kristensen Afdeling: Planlægning E mail: Lotte.Ostergaard.Kristensen@rsyd.dk Journal nr.: 11/31737 Telefon: 9944492 Dato: 25. april 214 Notat Udviklingen

Læs mere

Servicemål for skadebehandling i Region Syddanmark

Servicemål for skadebehandling i Region Syddanmark Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 11/6546 Dato: 7. august 12 Udarbejdet af: Frank Rejnholt Skovdal E mail: Frank.Rejnholt.Skovdal@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631354

Læs mere

Praksisplan for specialet dermato-venerologi (hudlægehjælp)

Praksisplan for specialet dermato-venerologi (hudlægehjælp) Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Mikael Harild Afdeling: Praksisafdelingen E-mail: mikael.harild@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 10/15443 Telefon: 76631403 Dato: 1. december 2010 Notat Praksisplan

Læs mere

Praksisplan for specialet oftalmologi

Praksisplan for specialet oftalmologi Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Helle Bruun Afdeling: Praksisafdelingen E-mail: Helle.Bruun@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 10/4011 Telefon: 76631412 Dato: 26. november 2010 Notat Praksisplan for

Læs mere

Aflyste operationer i % af aflyste operationer og udførte operationer

Aflyste operationer i % af aflyste operationer og udførte operationer Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: Dato: 22. september 2011 Notat om aflyste operationer Sundhedsudvalget blev på møde den 30. august præsenteret for en statistik over

Læs mere

Afdeling: Sundhedsplanlægning Udarbejdet af: Kirsten Frost Lorenzen Journal nr.: 19/ Dato: 9. april 2019 Telefon:

Afdeling: Sundhedsplanlægning Udarbejdet af: Kirsten Frost Lorenzen Journal nr.: 19/ Dato: 9. april 2019 Telefon: Afdeling: Sundhedsplanlægning Udarbejdet af: Kirsten Frost Lorenzen Journal nr.: 19/15185 E-mail: kfl@rsyd.dk Dato: 9. april 2019 Telefon: 2159 8152 Notat Høreområdet april 2019 Sundhedsudvalget drøftede

Læs mere

1. Aktivitet på ambulancekørsel

1. Aktivitet på ambulancekørsel Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedsplanlægning Sagsnr.: 18/5510 Dato: 16. marts 2018 Analyse af det præhospitale område - 2. delanalyse om aktivitet og kapacitetsudnyttelse Version 2 2. delanalyse

Læs mere

Vedr. Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020

Vedr. Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Vedr. Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden har den 23. marts 2011 sendt Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020 i høring.

Læs mere

18. juni På vej mod ny psykiatriplan Kapacitet og organisering

18. juni På vej mod ny psykiatriplan Kapacitet og organisering 18. juni 2019 På vej mod ny psykiatriplan Kapacitet og organisering 1 Løsningsscenarier i forhold til sengekapaciteten Udfordringer: Flere retspsykiatriske sengedage Pres på trekantsområdet Ønske om styrket

Læs mere

Hvem ligger i sengene, bruger ambulatorier og akutmodtagelser hvordan ser»en typisk patient ud i 2018«hvem bruger egentlig sygehusvæsenet?

Hvem ligger i sengene, bruger ambulatorier og akutmodtagelser hvordan ser»en typisk patient ud i 2018«hvem bruger egentlig sygehusvæsenet? DSS årsmøde TEMA: Hvordan holder vi patienterne uden for sygehusvæsenet? Svendborg d. 7. juni 2018 Hvem ligger i sengene, bruger ambulatorier og akutmodtagelser hvordan ser»en typisk patient ud i 2018«hvem

Læs mere

Region Syddanmarks høringssvar til Sundhedsstyrelsen vedr. "Gennemgang af akutberedskabet".

Region Syddanmarks høringssvar til Sundhedsstyrelsen vedr. Gennemgang af akutberedskabet. Afdeling: Planlægning og Udvikling Udarbejdet af: Per Busk Journal nr.: 07/118 E-mail: Per.Busk@regionsyddanmark.dk Dato: 6. marts 2007 Telefon: 76631366 Region Syddanmarks høringssvar til Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Høringssvar fra centeradministrationen, Psykiatricenter Øst, vedr. fremtidens psykiatri i Region Syddanmark

Høringssvar fra centeradministrationen, Psykiatricenter Øst, vedr. fremtidens psykiatri i Region Syddanmark Centeradministrationen Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Att.: Julia Egebæk Kontakt: Lars Rahbek Lars.rahbek@pco.regionsyddanmark.dk Direkte tlf. 2053 5661 Dato:

Læs mere

Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland

Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg j.nr. 7-203-05-92/1/KRSB Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Region Midtjylland har sendt Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen

Læs mere

STATUS vedr. ÆRØ og lidt om arbejdsdeling i Region Syddanmark. Redegørelse til Præhospitalsudvalget 3. februar

STATUS vedr. ÆRØ og lidt om arbejdsdeling i Region Syddanmark. Redegørelse til Præhospitalsudvalget 3. februar STATUS vedr. ÆRØ og lidt om arbejdsdeling i Region Syddanmark 1 Redegørelse til Præhospitalsudvalget 3. februar 2014 Om arbejdsdeling i Region Syddanmark Regionsrådet beslutter hvad der udbydes af tilbud

Læs mere

Foreningen til Bevarelse af Haderslev Sygehus.

Foreningen til Bevarelse af Haderslev Sygehus. Foreningen til Bevarelse af Haderslev Sygehus. Region Syddanmark Att. Regionsrådet Damhaven 12 7100 Vejle 02-09-2008 Høringssvar vedr. region Syddanmarks fremtidige sygehusstruktur. Foreningen til Bevarelse

Læs mere

Notat vedr. evaluering af Aftale om tidsfrister for opstart af genoptræningsplaner

Notat vedr. evaluering af Aftale om tidsfrister for opstart af genoptræningsplaner Notat vedr. evaluering af Aftale om tidsfrister for opstart af genoptræningsplaner Baggrund I Bekendtgørelse om genoptræningsplaner og om patienters valg af genoptræningstilbud efter udskrivning fra sygehus

Læs mere

SCENARIE 2: KØGE, HOLBÆK, SLAGELSE OG NYKØBING F.

SCENARIE 2: KØGE, HOLBÆK, SLAGELSE OG NYKØBING F. : KØGE, HOLBÆK, SLAGELSE OG NYKØBING F. Scenarie 2 består af en sygehusstruktur med 4 akutsygehuse i Køge, Holbæk, Slagelse og Nykøbing F. - hvoraf Køge også er hovedsygehus - samt 2 nærsygehuse i henholdsvis

Læs mere

Region Nordjyllands udkast til strukturplan

Region Nordjyllands udkast til strukturplan N O T A T Region Nordjyllands udkast til strukturplan Region Nordjylland har den 26. februar 2007 sendt Udkast til strukturplan for det somatiske sygehusvæsen i Region Nordjylland i høring. Ifølge Sundhedslovens

Læs mere

Høringssvar fra Det Regionale Specialuddannelsesråd for specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje i Region Syddanmark.

Høringssvar fra Det Regionale Specialuddannelsesråd for specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje i Region Syddanmark. Chefkonsulent Helene Vestergaard Sørensen Sundhedsstaben, Planlægning og Udvikling Damhaven 12 7100 Vejle Dato 29. august 2007 Sagsbeh. J.nr. Deres ref. Fil: Dokument 1 Sagsnr J.nr. og Sagsnr. bedes anført

Læs mere

Høringssvar

Høringssvar Område: Psykiatri Udarbejdet af: Julia Egebæk Afdeling: Plan og udvikling E-mail: julia.egebaek@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/12622 Telefon: 76631017 Dato: 27. september 2007 Notat Høringssvar 25.06-03.09

Læs mere

Hovedsygehus. Analyse af tilgængelighed

Hovedsygehus. Analyse af tilgængelighed Hovedsygehus Analyse af tilgængelighed Hovedsygehus-2009-12-09.indd 1 09-12-2009 15:57:33 Hovedsygehus Kort: Kort & Matrikelstyrelsen http://www.adresse-info.dk DAV 2009 December 2009 2 Hovedsygehus-2009-12-09.indd

Læs mere

Med kurs mod fremtidens sundhedsvæsen

Med kurs mod fremtidens sundhedsvæsen N O T A T 06-06-2006 Med kurs mod fremtidens sundhedsvæsen Regionerne har sat kurs mod et sundhedsvæsen i international front Visionen er at fremtidssikre sundhedsvæsenet til gavn for den danske befolkning

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling:

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling: Dagsorden Dagsordenspunkt 1: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse d. 22. september 2011. 3. Temamøde om lægelig videreuddannelse

Læs mere

RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME

RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME FEBRUAR 2015 RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME Årsrapport 2014 RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHAND- LING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME

Læs mere

Dokumentation af data for belægning

Dokumentation af data for belægning 16. august 2017 Dokumentation af data for belægning Notatet beskriver og dokumenterer de indikatorer, der er besluttet af arbejdsgruppen vedrørende indsamling af oplysninger om sengepladser. Særlige forhold

Læs mere

Høringssvar vedr. Fremtidens Psykiatri 2010

Høringssvar vedr. Fremtidens Psykiatri 2010 Afdeling: Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Odense Dato: 2. september 2010 Høringssvar vedr. Fremtidens Psykiatri 2010 Justering af Psykiatriplanen Resume MED-udvalget ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk

Læs mere

Slutevaluering af satspuljeprojektet Etablering af 11 psykiatriske sengepladser i hovedfunktion i Region Midtjylland, projektnr.

Slutevaluering af satspuljeprojektet Etablering af 11 psykiatriske sengepladser i hovedfunktion i Region Midtjylland, projektnr. Psykiatri og Social Administrationen Sundheds- og Ældreministeriet Att. Center for Primær Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg

Læs mere

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, vil gerne takke for muligheden for at komme med bemærkninger til ovennævnte lovforslag.

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, vil gerne takke for muligheden for at komme med bemærkninger til ovennævnte lovforslag. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse sum@sum.dk sbpe@sum.dk 1. november 2013 Høringssvar over udkast til forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klageog erstatningsadgang inden for sundhedsvæsnet

Læs mere

Opfølgning effektiviseringkrav, Nyt OUH pr. 4. kvartal 2018

Opfølgning effektiviseringkrav, Nyt OUH pr. 4. kvartal 2018 111 Organisatorisk effektiviseringsgevinst 1. Arbejdsgange 1.1.1 Reduceret sengemasse og ændring af arbejdsgange i klinikken I henhold til dimensioneringen af Nyt skal reducere antallet af sengepladser

Læs mere

Gerontopsykiatrien belyst gennem tal

Gerontopsykiatrien belyst gennem tal Gerontopsykiatrien belyst gennem tal 23-26. Ud fra esundhed (dvs LandsPatientRegisteret) og Lægemiddelstatistikken er følgende opgjort. Der er set på 7+ årige indlagte eller i ambulant forløb i psykiatrien

Læs mere

Praksisplan for specialet otologi

Praksisplan for specialet otologi Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Jørgen Marinus Madsen Afdeling: Praksis E-mail: joergen.marinus.madsen@rsyd.dk Journal nr.: 16/10085 Telefon: 7663 1393 Dato: 18. oktober 2017 Notat Praksisplan for

Læs mere

Metode til beregning af karakterer for service og kvalitet på sygehuse. Notat af 26. september 2006

Metode til beregning af karakterer for service og kvalitet på sygehuse. Notat af 26. september 2006 Metode til beregning af karakterer for service og kvalitet på sygehuse. Notat af 26. september 2006 I Regeringens debatoplæg Et åbent og gennemsigtigt sundhedsvæsen fra 2003 redegøres for brug af et overordnet

Læs mere

Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr.

Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr. Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr. sygehusene Analyseinstitut for Forskning, 1999/2 1 Forskning og udviklingsarbejde

Læs mere

Sygehusplanen beskriver en ny struktur med udgangspunkt i en overordnet politisk målsætning

Sygehusplanen beskriver en ny struktur med udgangspunkt i en overordnet politisk målsætning Dato: 4. september 2015 Brevid: 2596236 Kapitel til sundhedsplan - regionens sygehusvæsen Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemme-side, hvor faktabokse og links

Læs mere

Fremtidens sundhedsvæsen og Regionshospital Nordjylland, Thisted Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Aalborg Universitet

Fremtidens sundhedsvæsen og Regionshospital Nordjylland, Thisted Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Aalborg Universitet FAST-møde Plantagehuset 17. oktober Fremtidens sundhedsvæsen og Regionshospital Nordjylland, Thisted Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Aalborg Universitet kmp@sam.sdu.dk Hovedpunkter En historie

Læs mere

Baggrunden for strukturreformen og vurdering af resultatet

Baggrunden for strukturreformen og vurdering af resultatet Baggrunden for strukturreformen og vurdering af resultatet DASAM Årsmøde 2005 Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet I. Sygehuskommissionen (januar 1997) Udfordringer i Sygehusvæsenet -Så bort fra

Læs mere

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse : 1 Dato: 11. marts 2010 Dagsordenstekst: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Rådet den 10. december 2009 3. Tema: Forskningstræning projektdelen Forskningstræning

Læs mere

Redegørelse vedr. FAM

Redegørelse vedr. FAM Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 13/5535 Dato: 14. maj 2013 Udarbejdet af: Mette Nygaard E-mail: Mette.Nygaard@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631250 Notat Redegørelse

Læs mere

Høring, vejledning om sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold og kønsmodificerende behandling

Høring, vejledning om sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold og kønsmodificerende behandling Sundhedsstyrelsen Evidens, Uddannelse og Beredskab Att: Enhedeub@sst.dk Dato: 22. juni 2017 Sagsnr.: 1704419 Dok.nr.: 390738 Sagsbeh.: UH.DKETIK Høring, vejledning om sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold

Læs mere

SCENARIE 3: RINGSTED, ROSKILDE OG NYKØBING F.

SCENARIE 3: RINGSTED, ROSKILDE OG NYKØBING F. : RINGSTED, ROSKILDE OG NYKØBING F. Scenarie 3 består af en sygehusstruktur med 3 akutsygehuse i Ringsted, Roskilde og Nykøbing F. - hvoraf Ringsted også er hovedsygehus - samt 4 nærsygehuse i henholdsvis

Læs mere

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV Holbæk Kommune Vækst og bæredygtighed Plan og Åben Land Kanalstræde 2 4300 Holbæk Alene sendt pr. mail til: plan@holb.dk Sagsnr.: 58480 vbw@lundgrens.dk Tlf.: 3525 2922 2. maj 2017 INDSIGELSER MOD FORSLAG

Læs mere

SCENARIE 4: NÆST VED, ROSKILDE, HOLBÆK OG NYKØBING F.

SCENARIE 4: NÆST VED, ROSKILDE, HOLBÆK OG NYKØBING F. : NÆST VED, ROSKILDE, HOLBÆK OG NYKØBING F. Scenarie 4 består af en sygehusstruktur med 4 akutsygehuse i Næstved, Roskilde, Holbæk og Nykøbing F. - hvoraf Næstved også er hovedsygehus - samt 2 nærsygehuse

Læs mere

Ansøgning om forhåndsgodkendelse til planlagt sygehusbehandling i udlandet efter EF-retten

Ansøgning om forhåndsgodkendelse til planlagt sygehusbehandling i udlandet efter EF-retten Ansøgning om forhåndsgodkendelse til planlagt sygehusbehandling i udlandet efter EF-retten Efter 31 i bekendtgørelse nr. 1207 af 22. september 2016 om ret til sygehusbehandling mv. har du mulighed for

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Notat Behandling af høringssvar Der har i forbindelse med behandling af projektforslag for fjernvarme i Glamsbjerg, været to fokusområder Den samfundsøkonomiske beregning og Det økonomiske forhold, hvilket

Læs mere

Høringssvar fra Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark.

Høringssvar fra Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Den 28. august 2007 Ref.: SH Sagsnr.: 0708-0004 Fremtidens sygehuse i Region Sydda danmark Høringssvar fra Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark. Dansk Sygeplejeråd

Læs mere

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9.

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9. Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 17. marts 2017

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Klinisk immunologi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Klinisk immunologi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Klinisk immunologi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. Klinisk Immunologi 1 1 Generelle overvejelser

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade København K

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade København K Psykiatri og Social Administrationen Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade 6 1057 København K Planlægning Tingvej 11 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Syddanmarks forslag til psykiatriplan

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Syddanmarks forslag til psykiatriplan Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle s rådgivning vedrørende Region Syddanmarks forslag til psykiatriplan Med brev af 6. november 2007 har Region Syddanmark fremsendt forslag til psykiatriplan Fremtidens

Læs mere

Der er modtaget data fra alle amter og kommuner undtagen Blåvandshuk, Dianalund, Løkken-Vrå, Marstal, Sallingsund, Sydfalster.

Der er modtaget data fra alle amter og kommuner undtagen Blåvandshuk, Dianalund, Løkken-Vrå, Marstal, Sallingsund, Sydfalster. NYHEDSBREV Fraværsstatistikken for den (amts)kommunale sektor 2006 er nu tilgængelig i en onlineversion med mulighed for selv at danne diverse rapporter over fraværet. Desuden udgives Fraværsstatistikken

Læs mere

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale I Sundhedsaftalen 2015-18 er der fastlagt fire mål, der har afsæt i Økonomiaftalerne for 2014 og 2015. De fire mål i Økonomiaftalerne er: Færre uhensigtsmæssige

Læs mere

A N A LYSE. Sygehusenes udskrivningspraksis

A N A LYSE. Sygehusenes udskrivningspraksis A N A LYSE Sygehusenes udskrivningspraksis Formålet med analysen er at undersøge variationen i sygehusenes udskrivningspraksis. Og om denne har betydning for, hvorvidt patienterne genindlægges. Analysens

Læs mere

Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S. Overliggernotat til Region Midtjyllands ansøgning om specialfunktioner

Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S. Overliggernotat til Region Midtjyllands ansøgning om specialfunktioner Regionshuset Viborg Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Overliggernotat til Region

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe om udredning og behandling af patienter med funktionelle lidelser i Region Syddanmark

Kommissorium for arbejdsgruppe om udredning og behandling af patienter med funktionelle lidelser i Region Syddanmark - Revideret den 19. november 2018 Kommissorium for arbejdsgruppe om udredning og behandling af patienter med funktionelle lidelser i Region Syddanmark Baggrund Sundhedsstyrelsen udgav i juni 2018 nye anbefalinger

Læs mere

Oversigt over høringssvar Sundhedsstyrelsens akutrapport.

Oversigt over høringssvar Sundhedsstyrelsens akutrapport. Afdeling: Udarbejdet af: Acadrebruger Journal nr.: 07/118 E-mail: Acadreemail Dato: 17. april 2007 Telefon: Notat Oversigt over høringssvar Sundhedsstyrelsens akutrapport. Indkomne høringssvar. Der er

Læs mere

Her vil sygehusene stå klar med hjælp

Her vil sygehusene stå klar med hjælp Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Her vil sygehusene stå klar med hjælp Regionsrådet i Region Syddanmark November 2008 0 1 Indhold: Side 3 Tak for hjælpen Side 4 Visionen Side 5 Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Materiale til offentlig høring Februar 2010 Kort version. Fremtidens sygehuse Fire scenarier for ny sygehusstruktur

Materiale til offentlig høring Februar 2010 Kort version. Fremtidens sygehuse Fire scenarier for ny sygehusstruktur Materiale til offentlig høring Februar 2010 Kort version Fremtidens sygehuse Fire scenarier for ny sygehusstruktur Kære borgere Regionsrådet inviterer alle til at deltage i debatten om den fremtidige sygehusstruktur

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Nordjyllands plan for hospitaler og speciallægepraksis 2015

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Nordjyllands plan for hospitaler og speciallægepraksis 2015 Region Nordjylland Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Nordjyllands plan for hospitaler og speciallægepraksis 2015 24. april 2015 Region Nordjylland har den 26. februar

Læs mere

Hanstholm, den 8. januar 2018

Hanstholm, den 8. januar 2018 Hanstholm, den 8. januar 2018 Regionsrådet, region Nordjylland Formand Ulla Astmann Vedr.: Forslag om nedlæggelse af intensivafdelingen på Regionshospital Nordjylland, Thisted, og sammenlægning af anæstesien

Læs mere

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015 Afdeling: Afdelingen for Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Pia Frimann Mortensen Sagsnr.: E mail: Pia.frimann.mortensen@ouh.regionsyddanmark.d k Dato: 3.december 2014 Telefon: 2031 0073 Notat vedrørende

Læs mere

Høringssvar fra Overlægerådet vedrørende rapport om akutberedskab i Danmark

Høringssvar fra Overlægerådet vedrørende rapport om akutberedskab i Danmark Chefgruppen Att. Elsa Lund-Larsen Planlægningsafdelingen OUH Overlægerådet Formand Kontakt: Birte Hansen Obel birte.hansen@ouh.fyns-amt.dk Direkte tlf. 6541 2673 28. januar 2007 Side 1/6 Høringssvar fra

Læs mere

Udvikling og prognose for antallet af kræftpatienter og den tilhørende sygehusaktivitet i Region Sjælland

Udvikling og prognose for antallet af kræftpatienter og den tilhørende sygehusaktivitet i Region Sjælland Dato: 29.9.2016 Udvikling og prognose for antallet af kræftpatienter og den tilhørende sygehusaktivitet i Region Sjælland I forlængelse af regeringens udspil med Kræftplan IV gives der i dette notat en

Læs mere

Indledende faser (konkurrence/ byggeprogram) Ansøgning om endeligt tilsagn Dispositionsforslag ,6 247,8 238,7 247,8

Indledende faser (konkurrence/ byggeprogram) Ansøgning om endeligt tilsagn Dispositionsforslag ,6 247,8 238,7 247,8 Effektiviseringsskema A: oversigtstabel af effektiviseringstiltag Mio. kr., 2016-priser Ansøgning om endeligt tilsagn 28.5.2010 Indledende faser (konkurrence/ byggeprogram) 2.4.2014 Dispositionsforslag

Læs mere

Kommunal medfinansiering

Kommunal medfinansiering Område: Økonomi Afdeling: Sundhedsøkonomi Journal nr.: Dato: 5. november 2012 Udarbejdet af: Diane Dreyer Pedersen E mail: Diane.Pedersen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631421 Notat Kommunal medfinansiering

Læs mere

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015 Afdeling: Sagsnr.: Afdelingen for Økonomi og Planlægning Dato: 5. februar 2014 Udarbejdet af: Pia Frimann Mortensen E mail: Pia.frimann.mortensen@ouh.regionsyddanmark.d k Telefon: 2031 0073 Notat vedrørende

Læs mere

Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse

Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse UDKAST 18-12-2018 Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse 1 Grundlag og tema for aftalen Denne aftale er indgået i Praksisplanudvalget i Region Syddanmark og indgår som en del af den

Læs mere

Sundhedsstyrelsens notat om karakterberegning

Sundhedsstyrelsens notat om karakterberegning Bilag 1 s notat om karakterberegning Juni 2007 Bilag til Ekspertgruppens anbefalinger til videreudvikling af Sundhedskvalitet www.sundhedskvalitet.dk N O T A T METODE TIL BEREGNING AF KARAKTERER FOR SER-

Læs mere

Kortlægning af afstand til nærmeste sygehus med akutmodtagelse

Kortlægning af afstand til nærmeste sygehus med akutmodtagelse A NALYSE Kortlægning af afstand til nærmeste sygehus med akutmodtagelse - Før og efter implementering af den nye sygehusstruktur Af Bodil Helbech Hansen og Lasse Vej Toft Formålet med denne kortlægning

Læs mere

Notat. Udmøntning af midler til styrkelse af den palliative indsats

Notat. Udmøntning af midler til styrkelse af den palliative indsats Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Morten Jakobsen Afdeling: Planlægning og Udvikling E-mail: Morten.Jakobsen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/14646 Telefon: 76631365 Dato: 26. maj 2010 Notat Udmøntning

Læs mere

Sundheds og Ældreministeriet Holbergsgade København K. KLs bemærkninger til lovforslag om etablering af socialpsykiatriske afdelinger

Sundheds og Ældreministeriet Holbergsgade København K. KLs bemærkninger til lovforslag om etablering af socialpsykiatriske afdelinger Sundheds og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K KLs bemærkninger til lovforslag om etablering af socialpsykiatriske afdelinger KL har den 21 december 2016 modtaget udkast til lovforslag om

Læs mere

Servicemål for skadebehandling i Region Syddanmark og ventetider på skadebehandling

Servicemål for skadebehandling i Region Syddanmark og ventetider på skadebehandling Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 11/6546 Dato: 30. oktober 12 Udarbejdet af: Frank Rejnholt E mail: Frank.Rejnholt@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631354 Notat Servicemål

Læs mere

Emne: Fase 2 screening til Kvalitetsfonden - før-screening

Emne: Fase 2 screening til Kvalitetsfonden - før-screening REGION HOVEDSTADEN Regionsrådets møde den 26. maj 2009 Sag nr. 4 Emne: Fase 2 screening til Kvalitetsfonden - før-screening Supplerende bilag Til: Forretningsudvalget Koncern Plan og Udvikling Enhed for

Læs mere

Fælles akutmodtagelser (FAM) 1. Sundhedsudvalget den 25. feb. 2014

Fælles akutmodtagelser (FAM) 1. Sundhedsudvalget den 25. feb. 2014 Fælles akutmodtagelser (FAM) 1 Sundhedsudvalget den 25. feb. 2014 Baggrund Sundhedsstyrelsens anbefalinger til et styrket akutberedskab 2006 Faglig høring 1. februar 2007 (konference i Vejle) m. deltagelse

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren. til Regionsrådets møde den 7.

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren. til Regionsrådets møde den 7. Region Midtjylland Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren Bilag til Regionsrådets møde den 7. februar 2007 Punkt nr. 0 # $% & ' # # ( % % % ' ( ' % $ ) * + $,--./ /( &0 2

Læs mere

Skadeklinikker og nærskadestuer

Skadeklinikker og nærskadestuer Skadeklinikker og nærskadestuer integreret del af akutberedskabet Forord Sygehusvæsenet og det akutte beredskab er under stor forandring i disse år. Sundhedsstyrelsen er bl.a. kommet med en række anbefalinger

Læs mere

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med hjertesvigt

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med hjertesvigt Kvaliteten i behandlingen af patienter med hjertesvigt Region Syddanmark Sundhedsfaglig delrapport til den nationale sundhedsfaglige rapport 21. juni 2009 20. 1 Indholdsfortegnelse Resultater... 4 Ekkokardiografi

Læs mere

SCENARIE 1: ROSKILDE, KØGE, SL AGELSE OG NYKØBING F.

SCENARIE 1: ROSKILDE, KØGE, SL AGELSE OG NYKØBING F. : ROSKILDE, KØGE, SL AGELSE OG NYKØBING F. Scenarie 1 består af en sygehusstruktur med 4 akutsygehuse i Roskilde, Køge, Slagelse og Nykøbing F. - hvoraf Roskilde også er hovedsygehus - samt 2 nærsygehuse

Læs mere

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06.

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06. GLADSAXE KOMMUNE Kommunaldirektøren Rådhus Allé, 2860 Søborg Tlf.: 39 57 50 02 Fax: 39 66 11 19 E-post: csfmib@gladsaxe.dk www.gladsaxe.dk Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede

Læs mere

Orientering om belægningssituation på hospitalerne i Region Nordjylland for 2016 og første halvdel af 2017

Orientering om belægningssituation på hospitalerne i Region Nordjylland for 2016 og første halvdel af 2017 Notat Orientering om belægningssituation på hospitalerne i Region Nordjylland for 2016 og første halvdel af 2017 Sundhedskoordinationsudvalget bad på deres møde den 10. marts 2017 administrationen om at

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse tsp@sum.dk sum@sum.dk Høringssvar vedr. udkast til vejledning om frit sygehusvalg mv. 12.08.2013 takker for muligheden for at afgive kommentarer til udkast til vejledning

Læs mere

Status på implementering af anbefalinger fra Faglig gennemgang af akutmodtagelser på landsplan og i Region Syddanmark

Status på implementering af anbefalinger fra Faglig gennemgang af akutmodtagelser på landsplan og i Region Syddanmark Side 1/5 Afdeling: Planlægning og Udvikling Udarbejdet af: Journal nr.: 16/19269 E-mail: Mette.Nygaard@rsyd.dk Dato: 31. maj 2016 Telefon: 2159 8303 Notat Status på implementering af anbefalinger fra Faglig

Læs mere

Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni Sundhedsområdet. v/sundhedsdirektør Jens Elkjær

Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni Sundhedsområdet. v/sundhedsdirektør Jens Elkjær Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni 2013 Sundhedsområdet v/sundhedsdirektør Jens Elkjær Disposition: Præsentation af sundhedsvæsenet Vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark Struktur og rammer

Læs mere

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND 1 2013 Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND Kvalitet døgnet rundt Udarbejdet: Strategi og Udvikling/Kommunikation 2013. Godkendt: Direktionen 10.2013. Revideres: 2014 2 3 EKSTERNE RAMMER FOR SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Læs mere