US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid"

Transkript

1 US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Antropologi Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid Land: Spanien Periode: Fra: 16/1/12 Til: 23/5/12 Udvekslingsprogram: Erasmus Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? Jeg synes det er et godt supplement til Antropologi, og jeg tror at udveksling kan give en masse udfordringer og erfaringer. Jeg tror både det giver mig en masse personlige erfaringer men det giver mig også erfaringer, som jeg kan bruge i forbindelse med et fremtidigt job. Hvor tilfreds var du med dit ophold? Både og. Jeg har fået en rigtig god erfaring, men det er mest pga. det sociale og kulturelle, men i mindre grad pga. universitetet. Hjælp og vejledning Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ja, det gjorde jeg. Hvis ja, hvordan vil du bedømme den modtagne vejledning? Begrund venligst Jeg synes Internationalt Center har været meget hjælpsomme, men det har været svært at gennemskue hvad deres rolle har været, og hvornår man skulle opsøge ITT-kontoret eller vores koordinator.

2 Modtog du praktisk hjælp af værtsuniversitetet? (fx afhentning i lufthavn, hjælp til boligsøgning, hjælp til indskrivning og lignende) Universitet tilbød hjælp og tips til boligsøgning, og også hjælp til indskrivning. Der var ikke afhentning i lufthavnen. Hvilken form for praktisk orientering var der vedrørende universitetet, campus, byen o.lign.? Vi fik en rundvisning på universitetet på spansk, hvor mange af os ikke forstår spansk. Vi havde én introduktionsdag, som var meget dårligt struktureret og meget forgik på spansk, hvilket jeg slet ikke taler. Derfor fik jeg intet ud af introdagen. Det bedste er studenterforeningen ESN, som har givet rundvisning i byen osv. Hvor tilfreds var du med den hjælp og information du fik fra det udenlandske universitet i forbindelse med dit ophold? Begrund venligst. Ikke særligt tilfreds. Alt for meget foregik på spansk, og informationerne var meget uklare. Universitetet har ikke fulgt op på os, og vi har ikke hørt meget fra dem siden vores første dag. Bolig Fandt det udenlandske universitet bolig til dig? Nej Hvis nej hvordan fandt du bolig? Jeg fandt lejligheden i en gruppe på Facebook for Erasmus-studerende i Madrid. Hvilken boligtype boede du i? Beskriv venligst faciliteterne Jeg boede sammen med en medstuderende fra Danmark i en 3-værelseslejlighed. Vi havde hvert vores soveværelse med dobbeltseng, og så en delt stue med to altaner, sofa og spise- Bord. Derudover var der selvfølgelig køkken og badeværelse. Vi boede 10 min. fra centrum. Hvor langt havde du til universitetet, og hvordan kom du derhen? Det tog ca. 40 min til universitetet. Vi boede tæt på banegården, og tog toget, som tager ca. 20 min. Derefter skal man gå ca. 10 min for at komme til universitetet. Hvor tilfreds var du med din bolig? Begrund venligst Meget tilfreds. Den var lidt dyr, men samtidig tror jeg det er en meget rimelig pris ift. placering. Desuden havde vi meget hjælpsomme og venlige udlejere.

3 Fagligt udbytte Hvor tilfreds var du med det faglige udbytte? Ikke særligt tilfreds Kunne du få alle de fag du ønskede? Nej jeg fik kun 2 af de fag jeg havde ønsket hjemmefra, men fik de ECTS jeg skal have. Hvilke kurser tog du, og hvordan var dit akademiske udbytte af kurserne du deltog i sammenlignet med et på dit studie på Aarhus Universitet? Skriv venligst titlen på kurset og sæt kryds ud for det faglige. Kursus Online Journalism Meget højt Højt Normalt Lavt Meget lavt Structure and information effects of the media system. Research Methodologies in Journalism. News reporting. History of Journalism History of journalism. Hvordan var undervisningsformen sammenlignet med AU? (forelæsninger, holdundervisning etc.) Vi havde kun klasseundervisning med diskussioner på hold med ca. 30 studerende. Hvordan var læsebyrden/arbejdsmængden sammenlignet med AU? Lav, næsten ingen læsning, men mange mindre opgaver. Opnåede du merit for de fag du tog? Ja Hvordan var faciliteterne på universitetet (computere, bibliotek, internet)? Beskriv venligst Universitetet har bibliotek, computerrum og trådløst internet. I undervisningen brugte vi ofte Computerrummene, som fungerede fint. Biblioteket kom jeg aldrig til at bruge.

4 Udgifter Hvor store var dine udgifter til nedenstående områder under opholdet? Angiv omkostningerne så præcist som muligt. Husleje pr. måned Kost pr. måned Rejseomkostninger i alt Bøger i alt Forsikring i alt Andre omkostninger i alt Hvilke? Kroner ca kr. (inkl. vand, el og varme) 1000 kr. ca. Flybilletter: 1500 kr. 0 kr kr. Rejseforsikring igennem Tjenestemændenes forsikring. Modtog du økonomisk støtte ud over SU og stipendier fra Aarhus Universitet? Hvis ja, hvilke og har du nogen råd i forbindelse med legatsøgning? Jeg tog SU-lån, men modtog ingen af de legater jeg søgte. Hvilke muligheder havde studerende for at arbejde? Krævedes der særlige tilladelser? Efter 3 måneders ophold i landet, skal man have opholdstilladelse, og her får man et NIAnummer, som man skal bruge ifm. arbejde. Kulturelle og sociale forhold Hvordan var dine oplevelser med at bo i et andet land og leve i en anderledes kultur? Det var spændende og udfordrende. Det var fantastisk at møde andre mennesker, og udveksle oplevelser og erfaringer. Vi stod hinanden meget nært, og snakkede meget om hvordan vi oplevede kulturen. Engang imellem kunne den spanske kultur dog virke meget lukket og det kunne være svært, at komme ind på spanierne.

5 Arrangerede værtsuniversitetet sociale aktiviteter for de udvekslingsstuderende? Beskriv Erasmus studenterforeningen ESN arrangerede mange aktiviteter hver uge fx salsa, guidede ture, rejser, fester, picnic osv. Hvor let var det at knytte venskaber med de lokale studerende? Nej slet ikke. Mange kende allerede hinanden i forvejen, og vi havde fag fra forskellige årgange. De snakkede meget spansk i pauserne, og var også en del yngre end os. Hvor let var det at knytte venskaber med de andre udvekslingsstuderende? Ja, det var meget nemt. Ingen af os havde meget kontakt med de spanske studerende, så på den måde stod os udvekslingsstuderende hinanden mere nært. Var der kulturelle udfordringer, f.eks. kommunikationsvanskeligheder? Beskriv Der var mange sprogvanskeligheder. Vi skiftede fra et fag, fordi underviseren tit talte spansk i undervisningen, selvom det var et engelsksproget fag. De studerende var heller ikke gode til engelsk. Generelt var sproget den største udfordring. Hvilke kulturelle aspekter satte du størst pris på? Den tilbagelænede livsstil generelt i den spanske kultur. På universitetet satte jeg pris på den tættere kontakt med underviserne. Er der mere information, du mener, fremtidige udvekslingsstuderende vil have gavn af, når de besøger dit værtsuniversitet eller tager på udveksling generelt? Det er en rigtig god ide, at have kendskab til spansk, hvis man tager til Spanien på udveksling. Det er dumt at bo på universitetskollegiet, som vi bliver tilbudt. Det er rigtig dyrt og inkl mad, som skulle være rigtig dårlig. Desuden er det ofte sjovest at bo i Madrid, og ikke i Getafe, hvor universitetet ligger. Getafe er en meget stille forstad. Må interesserede studerende kontakte dig vedrørende studieophold i udlandet? Hvis ja, udfyld da venligst nedenstående rubrikker. Navn: Trine Laura Overgaard Nielsen TAK fordi du brugte tid på at udfylde skemaet!

6 US AARH

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab Navn på universitet i udlandet: University of London, Institute of Education Land: Storbritannien

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: KU Leuven. Land: Belgien

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: KU Leuven. Land: Belgien US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: KU Leuven Land: Belgien Periode: Fra:1/2-2013 Til:1/7-2013 Udvekslingsprogram: Erasmus Hvorfor har du valgt

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Vrije Universiteit Amsterdam.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Vrije Universiteit Amsterdam. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Vrije Universiteit Amsterdam Land: Holland Periode: Fra: 01-02-2013 Til: 01-07-2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad de Granada.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad de Granada. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: Universidad de Granada Land: Spanien Periode: Fra: 20.08.11 Til: 01.02.12 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli Land: Italien Periode: Fra: September 2012 Til: December 2012 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg Land: Tyskland Periode: Fra: 01.09.2012 Til:28.02.2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk, Bachelor. Navn på universitet i udlandet: Aberystwyth University

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk, Bachelor. Navn på universitet i udlandet: Aberystwyth University US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Engelsk, Bachelor Navn på universitet i udlandet: Aberystwyth University Land: Wales, UK Periode: Fra: 01/01-13 Til: 01/06-13 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Universitetet i Oslo.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Universitetet i Oslo. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Universitetet i Oslo Land: Norge Periode: Fra: 010813 Til: 311213 Udvekslingsprogram: Nordplus

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales Land: Australien Periode: Fra: juli 2012 Til: november 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: Vrije Universiteit Amsterdam (VU University Amsterdam) Land: Holland Periode: Fra: 03.02.12 Til:

Læs mere

Nanyang Technological University, Singapore

Nanyang Technological University, Singapore Navn og studieretning: Skole: Trine Laustsen, Bygningsdesign Nanyang Technological University, Singapore Semester: 6. Semester, forår 2013 Telefon og E-mail: 28571612, Laustsen.99@gmail.com Motivation

Læs mere

Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Holdnummer: Sep11B

Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Holdnummer: Sep11B Rejsebrev Tines rejsebrev fra Málaga, Spanien - modul 6 Udvekslingsperiode 28. januar 28. april 2013 Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland

Læs mere

Rapport om udlandsophold - Et semester på University of Western Sydney

Rapport om udlandsophold - Et semester på University of Western Sydney Rapport om udlandsophold - Et semester på University of Western Sydney Navn: Stine Pedersen Motivation: Der var flere årsager til, at jeg ansøgte om at komme et semester på udveksling. En af grundene var,

Læs mere

Erfaringsrapport for udlandsophold i Sheffield 2006

Erfaringsrapport for udlandsophold i Sheffield 2006 Erfaringsrapport for udlandsophold i Sheffield 2006 University of Sheffield Department of Information Studies Sheffield, England Marie Melson Gregersen (årgang 2004) Kontakt: Mobil: 26 15 79 09, Mail:

Læs mere

Rejsebrev. Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien

Rejsebrev. Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien Rejsebrev Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien Louise Winther Larsen E-mail: louisewintherlarsen@gmail.com Hjem-institution: VIA University College Aarhus Hold: 11IID Værtsinstitution/Universitet:

Læs mere

MANAGEMENT CENTER INNSBRUCK

MANAGEMENT CENTER INNSBRUCK E0 MANAGEMENT CENTER INNSBRUCK Thomas Riis Jakobsen & Simon Claudi Mikkelsen Kontaktoplysninger Navn: Thomas Riis Jakobsen E-mail: 066@iha.dk Navn: Simon Claudi Mikkelsen (SCM) E-mail: 060@iha.dk Motivation

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Navn: Emily Stacey Prince Evt. rejsekammerat: Malene Anusha Christensen Hjem-institution: University College Nordjylland Holdnummer: H08V

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Hjem-institution: University College Lillebælt, Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Holdnummer: SOA10

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Hjem-institution: University College Lillebælt, Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Holdnummer: SOA10 Udveksling til Edinburgh i Skotland: Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Elsebeth Leander Larsen E-mail: elsebethlarsen_5@hotmail.com Tlf. nr.: 28723315 Evt. rejsekammerat: ingen Hjem-institution: University

Læs mere

Udlandsophold University of California, San Diego

Udlandsophold University of California, San Diego Udlandsophold University of California, San Diego Personlige oplysninger Navn: Nicolai Heidemann Semester for ophold: Forår 2012 Universitet: University of California, San Diego E-mail: nicolaiheidemann@hotmail.com

Læs mere

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Mwansa Tilsted Mumba Tlf. nr. 60 29 20 11 Mwansa91@hotmail.com Motivation Da jeg startede på Ingeniørhøjskolen Aarhus gik jeg direkte fra

Læs mere

Udlandsophold. - Grib verden!

Udlandsophold. - Grib verden! Udlandsophold - Grib verden! Grib verden! Denne folder er til dig, der overvejer et udlandsophold, og den giver dig svar på nogle af de mange spørgsmål, du formentlig sidder med. Et studie eller praktikophold

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok. Navn: Pernille Jensen E-mail: pernillejensen51@gmail.com Evt. rejsekammerat: Louise Andersen Hjem-institution: Bornholms Sundheds-

Læs mere

Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012

Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012 Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012 Indledning Denne rapport omhandler et study abroad semester på San Diego State University(SDSU) i San Diego, Californien,

Læs mere

Erfaringsrapport. UNC Chapel Hill & Kenan-Flagler Business School. Studieåret 12/13. Lars Hvelplund Cand.Polit.

Erfaringsrapport. UNC Chapel Hill & Kenan-Flagler Business School. Studieåret 12/13. Lars Hvelplund Cand.Polit. Erfaringsrapport UNC Chapel Hill & Kenan-Flagler Business School Studieåret 12/13 Lars Hvelplund Cand.Polit. Om mit ophold Jeg var i studieåret 12/13 udvekslingsstuderende på University of North Carolina

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

Rejserapport studieophold Cornell University August 2012 December 2012

Rejserapport studieophold Cornell University August 2012 December 2012 Rejserapport studieophold Cornell University August 2012 December 2012 Mark Alexander Broe Hansen Mejeriingeniørstuderende Studienummer: Rft600 Forberedelser Lige fra jeg startede på studiet vidste jeg

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Udveksling til: Thailand Navn: Louise Andersen E-mail: louiseandersenn@gmail.com Evt. rejsekammerat: Pernille Jensen Hjem-institution:

Læs mere

KLINISK UDDANNELSE I THAILAND 2003

KLINISK UDDANNELSE I THAILAND 2003 KLINISK UDDANNELSE I THAILAND 2003 Udarbejdet JANUAR 2004 af: Sygeplejestuderende Tine Hallas VESTSJÆLLANDS AMTS SYGEPLEJESKOLE I SLAGELSE Indledning:...3 Hvorfor rejse ud? Samt mit indtryk af opholdet

Læs mere

Rejsebeskrivelse fra udvekslingsophold på Færøerne

Rejsebeskrivelse fra udvekslingsophold på Færøerne Rejsebeskrivelse fra udvekslingsophold på Færøerne Navn: Nanna Schier Yousif E-mail: schier_nanna@hotmail.com Telefonnummer: +45 2888 0764 Hjem-institution: UC Lillebælt, sygeplejerskeuddannelsen i Odense

Læs mere