SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup"

Transkript

1 SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 1999 sept. - okt. - nov.

2 Døbte 6. juni i Løvel kirke: Viktor Nørskov Christensen Batum Hedevej juni i Løvel kirke: Katrine Krog Stigsen Vansøgårdvej juni i Løvel kirke: Casper Mølgård, Skovmærkevej 7, Viborg. 20. juni i Løvel kirke: Jakob Geertsen Kristensen, Ålborgvej august i Rødding kirke: Nichlas Levring Stigsen, Klarisgårdvej august i Rødding kirke: Mathias Ingeman Nielsen, Klubvænget 5. Viede 21. august i Rødding kirke: Christel Wedell-Riis Abrahamsen og Michael Bendix Pape, Østervang 3, Ørum. Begravede 4. juni i Rødding kirke: Erik Villumsen, Tjele Møllevej 10, Vammen. 26. juni i Rødding kirke: Else Marie Vestergaard, Tværvej 12, Overlund. 10. juli i Løvel kirke: Edith Augusta Kristensen Tjele Møllevej 10, Vammen. SOGNET redigeres af: Peter Gaardsted, Vera Jensen, Anni Bak Pedersen, Agnethe Nielsen, Eva Norup Lauritsen, Bodil Vestergaard, Niels Peter Jacobsen. Dead-line for næste udgave af SOGNET: 1. november 1999.

3 En trædrejer siger farvel.. I syv år har Poul Andersen leveret stager til dåbslys. Hvert barn, som er døbt i Løvel eller Pederstrup i den tid, har sammen med sit dåbslys fået en lysestage, som er produceret i Pouls drejebænk. Stagen er af bøgetræ og formet, så den ligner en lille døbefont. En hurtig optælling i kirkebogen viser, at det i tidens løb er blevet til omkring 100 af slagsen. Fra menighederne i Løvel og Pederstrup skal der lyde en stor tak til Poul Andersen for indsatsen, som har glædet så mange. Poul Andersen Og en ny tager fat. Siden Poul flyttede fra sit hus og sit værksted på Tinggade, har vi tæret på lageret. Men det går jo ikke i længden. Derfor har vi nu spurgt Anders Knap om at tage jobbet op efter Poul. Det har han heldigvis sagt ja til. De første ti stager er allerede lavet. Tak til Anders, fordi du så villigt fører traditionen videre. Anders Knap ved sin drejebænk. De stager, som bruges ved barnedåb i Rødding kirke, fremstilles som hidtil af Niels Ove Sørensen.

4 Genbrugsbutik kom godt fra start På åbningsdagen strømmede det ind med blomster og hilsner til Kirkens Korshærs nye genbrugsbutik på Hovedgaden i Skals. Der var mellem 100 og 150 kunder i butikken. Og omsætningen nåede at runde de 3000 kroner inden lukketid. Sonja Germann, som er formand for butiksudvalget, er dog helt klar over, at den første dags meget pæne resultat ligger et stykke over gennemsnittet. På en almindelig dag omsætter de frivillige medarbejdere for kroner. Der skal sælges mange bøger og nipsgenstande, før det for alvor kan ses i kasseapparatet. Til gengæld skæpper det noget mere i kassen, når et spisebord eller en sofagruppe forlader butikken. Medarbejderne i genbrugsbutikken kommer ikke alene fra Skals-området, men også fra Tjele kommune. Sonja Germann glæder sig over dette samarbejde på tværs af åen. Allerede fra den første dag var der medarbejdere nok til at butikken kunne holde åbent seks dage om ugen. Der er dog stadig brug for, at frivillige tager del i arbejdet. Interesserede kan melde sig til en fast ugedag (evt. hver anden uge) eller man kan skrive sig på afløserlisten. Det er vigtigt, at de faste medarbejdere har et hold afløsere, som de kan ringe til, når de selv er forhindret i at passe en vagt, sige Sonja Germann.

5 Dåbsbibler Nu kan det kaldes en tradition!! For fjerde år i træk uddeles børnebibler til de børn, som er døbt i Rødding, Løvel eller Pederstrup. Der er efterhånden også blevet tradition for at det sker ved børnegudstjenesterne første og anden søndag i advent. I år er det børnene fra 1996, som er de heldige. I får allesammen en indbydelse, når dagen nærmer sig. Men I må godt begynde at glæde jer allerede nu. Alle andre børn - både større og mindre - er selvfølgelig også velkomne til at være med ved de to gudstjenester. Gaven i år er den nye børnebibel fra forlaget Sesam. Sagn og skikke September betyder den syvende. Da måneden fik navn, begyndte året ved marts. Tilsvarende betyder oktober og november henholdsvis ottende og niende. Mikkelsdag, 29.september, fejredes til ære for ærkeenglen Michael, der kæmpede mod djævelen. Lysene havde ikke været tændt hele sommeren, men Mikkelsdag kom tællepråsene frem i stagerne, og rokken, vinteraftnernes arbejdsredskab, blev hentet ned fra loftet. Helt ind i dette århundrede var der fast flyttedag to gange om året: 3.tirsdag i april og 3. tirsdag i oktober. Lejekontrakter omfattede altid til- eller fraflytning en af disse to dage. Man måtte på disse dage smide alt det, man ikke havde brug for på gaden - også selv om man ikke skulle flytte. Madrasser blev skåret op og rystet. Støv, snavs og husvilde lopper fløj omkring. Og bønder kørte rundt i gader og stræder med deres vogne og solgte frisk sengehalm.

6 År 2000-gudstjenester Også i kirken vil vi fejre årtusindskiftet. Derfor samarbejder fire præster i Tjele kommune om en række aftengudstjenester i efteråret. Vi har fundet fire datoer. I fællesskab har vi udvalgt fire temaer, som på forskellig vis har en tilknytning til årtusindskiftet. Temaerne har vi fordelt imellem os, sådan at vi hver forbereder en gudstjeneste. Den første af de fire aftener er alle præster hjemme i eget pastorat. Derefter turnerer vi hos hinanden, sådan at alle fire præster holder en gudstjeneste i hvert pastorat. År 2000 I år hvad bestiller jeg da? Hvor er jeg i mit liv? Sådan har mange spurgt sig selv i årtierne op mod årtusindskiftet. Dette særlige årsskifte fascinerer. Det er blevet brugt som et afgrænsningsår. Mål er blevet formuleret. Året gøres også til et statusår forud for en ny, ukendt tid. Måske holder vi en slags dommedag over vort liv og spørger os selv, om vi nåede det, vi ville. Så hvad man end måtte mene om årtusindskiftet, så rører det ved vor forståelse af tid. For vort pastorat kommer det til at se sådan ud: 5. september kl i Rødding kirke: Niels Peter Jacobsen: Mod på fremtiden. 26. september kl i Rødding kirke: Jørgen Husted: Dommedag. 31. oktober kl i Løvel kirke: Jesper Hornstrup: Kirken gennem 2000 år. 14. november kl i Løvel kirke: Ulla Horsholt: Tilgivelse til frihed.

7 Høstgudstjeneste De nye minikonfirmander og børnene fra Lørdagsklubben vil tage frugt og grønt med til høstgudstjenesten i Rødding den 12. september. Alle andre børn er selvfølgelig også velkomne til at finde lidt godt i haven og tage det med til kirken. Efter gudstjenesten er der kirkekaffe i konfirmandstuen. Her vil vi holde auktion over de gode sager. Pengene sender vi til børn i andre lande, hvor de ikke har høstet så godt i år. September Duggede æbler ligger under træerne. Grønne nødder sidder fast i haserne, og tomater modnes i mængder. Sensommers særegne sødme. Menneskers og dyrs føde er snart bragt i hus. Evige Gud, tak for fylde og rigelighed, tak for forråd, tak for høst. Amen. Hvor marken bølged nys som guld, med aks og vipper bolde, der ser man nu kun sorten muld, og stubbene de golde.

8 Detalje fra kirken I Rødding kirke er der et såkaldt præstespejl. det findes på altertavlen lige under det store korsfæstelsesbillede i midten. Placeringen gør, at det faktisk kun er præsten, der har mulighed for at læse tavlens budskab. Men det er også i første omgang en påmindelse til præsten. Han står foran alteret, kirkens helligste sted, iført messeklæder - det hellige skrud. Men præsten skal ikke få den tanke, at han er noget særligt af den grund. Han er livløs og dum som et brædt - ligesom alle de andre i kirken. Det minder præstespejlet ham om hver søndag. Men selvom præsten ikke er noget særligt i sig selv, så er han dog sat på dette særlige sted - og han skal blive på sit sted. For han har en opgave. 'Dog kan jeg andre lære...' Ikke i kraft af sig selv, men ved Guds Helligånd. Til sidst får også menigheden en løftet pegefinger. Når menigheden samles omkring alterbordet, 'hvor Jesus er at finde', så er det ikke den udvendige glimmer, der tæller. Så er det hjertet og troen, det kommer an på. Her står jeg dum og stiv, Guds altersted at ære. Jeg er vel uden Liv. Dog kand jeg andre lære. Min Krop er livløs træe, skjønt guld mig glindser paa. See til o Christen Sjæl, du ey er lige saa. Naar du gaaer her til Bords, hvor Jesus er at finde I viin og drue bloed, Mit guld lad dig da minde... At du har troens guld. Saa staar vi begge vel. Jeg med en malet krop. Du med en salig Sjæl.

9 Lørdagsklubben 11.9 Kan Gud gøre alt? Vi syr hånddukker Hvor kommer vi fra? Saltdej Hvem tror vi på? Vi laver salve Hvordan er Jesus? Sang og musik. Forældrekaffe kl Skattejagt. Husk udetøj Børnegudstjeneste i Rødding Et nyfødt barn. Juleafslutning Børnegudstjenste i Løvel. KFUM & KFUK 3.9 Bilorienteringsløb Bibeltime hos Sonja og Maarten, Batum Hedevej Bibeltime hos Anna og Sten, Fædalhøjvej Familiemylder i Fredebo Generalforsamling hos Ragna og Bent, Ingstrup Møllevej Fællesspisning i Fredebo Bibeltime hos Lisbeth og Jens, Kokholmvej Julehygge i Fredebo. Bibelkredsen 1.9 Ragna og Bent Jørgensen, Ingstrup Møllevej Anna og Sten Vestergaard, Fædalhøjvej Bodil og Jens Vestergaard, Fædalhøjvej Anna og Laurits Nielsen, Iversvej 2. Viborgkredsens Indre Mission 21.9 Husmoderdag i Hans Tausens Hus Efterårsmøde i Hans Tausens Hus. Kirkehøjskolen i Tjele Kirkehøjskolen i Tjele fik god tilslutning i den første sæson og indbyder nu alle interesserede til 4 nye højskoleaftener med foredrag og cafédebat. De to første aftener sætter fokus på relligions- og kulturmødet i Danmark. Onsdag 27. oktober kl på Hammershøj skole: 'Når sandheden står på spil'. Om kendskabet til kristendommen som forudsætning for dialog med mennesker af en anden tro en den kristne. Ved dr. theol. Johannes Aagaard. Mandag 22. november kl på Vammen skole: 'Kan man være muslim og dansk samtidig?' Om religionsmødet set fra mindretallet, gensidige forventninger og dialogen mellem kristendom og islam. Ved forfatter, cand.polit. Naser Khader.

10 Middelalderdag Lørdag 2. oktober. Syv menighedsråd i Tjele kommune har i fællesskab sammensat et spændende program i anledning af middelalderåret. Programmet omfatter besøg i tre kirker: Rødding, Tjele og Hammershøj. Alle tre steder bliver der rundvisning og fortælling om kirkernes historie. Desuden bydes der på forskellige middelalderoplevelser. Dagens program ser sådan ud: 13.00: Rødding kirke. Middelalderspillet: Mellem Himmel og helvede. Rundvisning i kirken : Tjele kirke. Rundvisning i kirken. Kirkens og godsets historie bliver fortalt : Hammershøj kirke. Levende musikhistorie. Fulfæller spiller middelaldermusik på datidens instrumenter, kohorn, nonnegeige, m.m. Rundvisning i kirken. Entreen er gratis. Som optakt til middelalderdagen vil Jesper Hjermin fra Viborg Stiftsmuseum fortælle om livet i middelalderen. Det foregår i konfirmandstuen i Vammen tirsdag 28. september kl Sogneeftermiddag Tema: Rusland 10. oktober kl i Løvel. Efter gudstjenesten er der kaffe i forsamlingshuset, hvor Louise Holmsgaard fortæller om sit arbejde i Skt. Petersborg. Louise Holmsgaard var udsendt som volontør af Folkekirkens Nødhjælp. I et år var hun tilknyttet 'Det kristne, mellemkirkelige, diakonale Råd', et samarbejdsorgan, hvor igennem forskellige kirkesamfund i fællesskab udfører et vidt forgrenet hjælpearbejde blandt byens dårligst stillede: gadebørn, misbrugere, syge, pensionister. Louise Holmsgaard fungerede som tolk og besøgte også alle nødhjælpsprojekter. DMS - distriktsstævne 31. oktober afholder DMS (Det danske Missionsselskab) distriktsstævne. Denne gang har Rødding kirke fået lov til at være vært. Stævnet indledes med gudstjeneste kl Prædikant ved gudstjenesten er Lars Brinth, som til daglig er missionær i Hong Kong. Selv om Hong Kong i 1997 ophørte med at være britisk kronkoloni og blev en del af Den kinesiske Folkerepublik, er millionbyen stadig et af verdens travleste handels- og finanscentre og et brohoved mellem øst og vest. Her lever kinesisk og europæisk kultur tæt sammen. Østens store religioner findes side om side med kristendommen. 10% af Hong Kongs 6½ million indbyggere er kristne. Lars Brinth er præst i en kinesisk menighed. Samtidig er han engageret i dialogarbejdet. Han er til knyttet Tao Fong Shan, et center for dialog mellem kristne teologer og buddhistiske og taoistiske mestre. Efter intensive studier i kinesisk sprog og kultur er Lars Brinth en kapacitet på dette felt. Efter gudstjenesten fortsætter distrikts-

11 stævnet i Rødding forsamlingshus, hvor der er mulighed for at høre Lars Brinth fortælle om sit daglige arbejde. Alle er velkomne. Distriktsbestyrelsen håber, at især mange fra Rødding, Løvel og Pederstrup vil være med i år. Menighedsrådsmøder Rødding: Se opslag i våbenhuset. Løvel: 13. oktober kl Pederstrup: 15. september kl Sognepræst: Niels Peter Jacobsen, Kirkegade 14, Rødding, tlf markjac@post8.tele.dk Rødding sogn: Kirkesanger: Niels Møller, Ålborgvej 192, Løvel, tlf Organist: Kirstine Sørensen, Engvej 4, Tapdrup, tlf Graver: Anton Lauritsen, Meldgårdsvej 25, Rødding, tlf Formand: Bodil Frøsig, Meldgårdsvej 105, Rødding, tlf Kasserer: Gerda Vestergaard, Krogen 3A, Rødding, tlf Kirkeværge: Jens Peter Giversen, Vråvej 12, Rødding, tlf Rødding --> Løvel --> Nu er der igen liv i konfirmandstuen. Lørdagsklubben er igang. Konfirmander og minikonfirmander har travlt. Hvis du vil følge med i deres aktiviteter, kan du kigge på sognenes hjemmesider, som løbende viser glimt fra deres dagligdag. Løvel sogn: Kirkesanger: Niels Møller, Ålborgvej 192, Løvel, tlf Organist: Jens Christensen, Vildsvinehøjen 4, Viborg, tlf Graver: Kai Jensen, Gillebakken 33, Løvel, tlf Formand: Vera Kristensen, Kistrupvej 9, tlf Kasserer: Sonja Tougaard, Løvelbrovej 3, tlf Kirkeværge: Karsten Rasmussen, Sødalvej 6, Løvel, Pederstrup sogn: Kirkesanger: Hanne Hornum, Vildsvinehøjen 4, Viborg, tlf Organist: Jens Christensen, Vildsvinehøjen 4, Viborg, tlf Graver: Mark Winkles, Broholmvej 8, Møldrup, tlf Formand: Aase Dalager, Vråvej 24, Vrå, tlf Kasserer: Sonja Tougaard, Løvelbrovej 3, tlf Kirkeværge: Dorrit Pedersen, Løvelbrovej 6, Pederstrup, tlf

12 GUDSTJENESTER Rødding Løvel Pederstrup 5/9 14.s.e.trin * ingen 12/9 15.s.e.trin H + K ingen ingen 19/9 16.s.e.trin ingen JH ingen 26/9 17.s.e.trin * ingen H 3/10 18.s.e.trin ingen H ingen 10/10 19.s.e.trin LH ingen 17/10 20.s.e.trin ingen ingen 24/10 21.s.e.trin JH ingen ingen 31/10 22.s.e.trin DMS * /11 Alle Helgen ingen ingen 14/11 24.s.e.trin ingen * ingen 21/11 Sidste s. i kirkeåret JH ingen ingen 28/11 1.s.i advent B ingen /12 2.s.i advent ingen B ingen 12/12 3.s.i advent ingen JH = Jesper Hornstrup LH = Louise Holmsgaard (se side 10) H = Høstgudstjeneste B = Børnegudstjeneste (se side 5) K = Kirkekaffe * = År 2000-gudstjeneste (se side 6)

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Højsæson for grandækning Kai Jensen på Løvel kirkegård

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Højsæson for grandækning Kai Jensen på Løvel kirkegård SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 1999 dec. - jan. - febr. Højsæson for grandækning Kai Jensen på Løvel kirkegård Døbte 29. august i Pederstrup: Sara Egholm Lyngsø, Gl. Røddingvej

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Efter teltgudstjenesten i Rødding var der trængsel omkring kaffebordet.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Efter teltgudstjenesten i Rødding var der trængsel omkring kaffebordet. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2002 sept. - okt. - nov. Efter teltgudstjenesten i Rødding var der trængsel omkring kaffebordet. Siden sidst Døbte 16. juni i Rødding kirke: Laura

Læs mere

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Læs om menighedsrådsvalget på side 6-9

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Læs om menighedsrådsvalget på side 6-9 SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2004 sept. - okt. - nov. Læs om menighedsrådsvalget på side 6-9 Siden sidst Døbte 31. maj i Rødding kirke: Josefine Stisen Varnum, Sødalvej 35, Rødding.

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Samarbejde mellem 6 sogne.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Samarbejde mellem 6 sogne. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2001 sept. - okt. - nov. Samarbejde mellem 6 sogne. Her ses en del af holdet bag den nye sognemedhjælper. Fra venstre: Knud Østergaard, Hans Kristiansen,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2006 juni - juli - august Ved sidste års grundlovsfest stod spejderne til søs. Bålet blev tændt på en tømmerfl åde og kanoerne blev brugt til at

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2005 sept. - okt. - nov. Rødding får venskabsmenighed i Tanzania Else Bjerg og Sune Hjertmann Frederiksen besøgte i sommer Tanzania. Resultatet blev

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Menighedsrådsvalget står for døren Vær orienteret. Læs side 4-7.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Menighedsrådsvalget står for døren Vær orienteret. Læs side 4-7. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2000 sept. - okt. - nov. Menighedsrådsvalget står for døren Vær orienteret. Læs side 4-7. Døbte 4. juni i Rødding kirke: Christinna Tauber Jakobsen

Læs mere

SOGNET Tiderne skifter. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nye gudstjenestetider fra 1. marts. Se side 11.

SOGNET Tiderne skifter. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nye gudstjenestetider fra 1. marts. Se side 11. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.1, 2001 marts - april - maj Tiderne skifter 9.00 10.00 9.30 10.30 Nye gudstjenestetider fra 1. marts. Se side 11. Døbte 3. december i Rødding kirke:

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nikolai Grud bygger sit hus på klippegrunden. Se Lørdagsklubbens program på side 10.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nikolai Grud bygger sit hus på klippegrunden. Se Lørdagsklubbens program på side 10. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.1, 2002 marts - april - maj Nikolai Grud bygger sit hus på klippegrunden. Se Lørdagsklubbens program på side 10. Døbte Siden sidst Begravede 2. december

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS Dåb og nadver er hellige handlinger, og de er synlige tegn på, at Gud kommer os i møde og rører ved os. DÅB Både børn og voksne kan blive døbt.

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 2002 dec. - jan. - febr. Søndagsskolen i Pederstrup, 1938 Den sognehistorieske arbejdsgruppe efterlyser stadig billeder, som kan belyse 1900-tallet

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Julemotiv fra Rødding kirke, se side 2.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Julemotiv fra Rødding kirke, se side 2. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 2001 dec. - jan. - febr. Julemotiv fra Rødding kirke, se side 2. Siden sidst Døbte 29. juli i Pederstrup kirke: Carl Emil Hjorth Christiansen, Vråvej

Læs mere

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Friluftsgudstjeneste i Ingstrupmølle Fiskepark onsdag 2. juni kl. 18.

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Friluftsgudstjeneste i Ingstrupmølle Fiskepark onsdag 2. juni kl. 18. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2004 juni - juli - august Friluftsgudstjeneste i Ingstrupmølle Fiskepark onsdag 2. juni kl. 18.00 Se side 7 Jacob og Rasmus ved søen i Ingstrupmølle

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 2005 dec. - jan. - febr. I denne tidlige udgave af kirkebladet er der blændet ned for Laila Sørensens alterbillede til Pederstrup kirke. Billedet

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Lørdagsklubben. Det lille musikteater opfører Dyrene i Hakkebakkeskoven

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Lørdagsklubben. Det lille musikteater opfører Dyrene i Hakkebakkeskoven SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2001 juni - juli - august Lørdagsklubben Det lille musikteater opfører Dyrene i Hakkebakkeskoven Døbte 11. marts i Rødding kirke: Andreas Theil,

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken TAK Gunnar Clausen har valgt at stoppe som kasserer for Borgerklubben. Borgerklubben siger mange tak for indsatsen til Gunnar gennem de mange år, og velkommen til Inger Margrethe Nygård, der har overtaget

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Internetadresser... Her bor de...

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Internetadresser... Her bor de... Her bor de... Sognepræst Mogens Nørsøller Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: MONO@km.dk Mandag er fridag Sekretær og regnskabsfører Britta Sunesen tlf. 20 28 35 13 mail: BLSU@km.dk Kontortid:

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Sognepræst Organist Graveren i Thyregod Kirkeværge Thyregod Graveren i Vester Kirkeværge Vester Formand Hjemmeside

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2007 sept. - okt. - nov. Aftengudstjeneste ved bredden af Rødding Sø den 29. juli. En rigtig god oplevelse, som sikkert vil blive gentaget. SIDEN

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2003 juni - juli - august Jubilæumsbogen 'Af støv er du kommet' er klar til salg. Læs om bogen og jubilæumsfesten på side 4-7. Siden sidst Døbte

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Hvad skal bladet hedde? Se konkurrencen side 4 Nr.2, 2005 juni - juli - august Se side 5 Efter 26 år med mange gode, sjove og skøre aktiviteter holder

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. September - Oktober - November 2015. Konfirmander 2015

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. September - Oktober - November 2015. Konfirmander 2015 September - Oktober - November 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Konfirmander 2015 Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmander 3 Sogneudflugt 4 Aktiviteter i sognene 5 Nyt fra beboerforeningerne

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Folkekirken i Gladsaxe kom indenfor! Spaghetti-gudstjeneste Søborgmagle Kirke... 1 Første gang: onsdag den 27. august kl. 17.30 Kirkerne i Gladsaxe kommune prøver

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde.

Referat af menighedsrådsmøde. Rødding Menighedsråd. Referat af menighedsrådsmøde. Dato: Tirsdag den 28. oktober 2014 kl. 17.00 Mødested: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Deltager: Anger Nissen, Svend Enevoldsen, Tove Kamedula, Maiken

Læs mere

Menighedsrådsmøde tirsdag d. 14. juni 2016, kl. 19,15 i Vedsted Sognegård

Menighedsrådsmøde tirsdag d. 14. juni 2016, kl. 19,15 i Vedsted Sognegård Vedsted sogns menighedsråd Møde 14. juni 2016 136 Menighedsrådsmøde tirsdag d. 14. juni 2016, kl. 19,15 i Vedsted Sognegård Dagsordenstekst: Protokollat: Fraværende: Godkendelse af dagsorden. Der indsættes

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August 2019 Valgmenighed Døbefont pyntet til barnedåb Påskedag 2019 Nyt fra Menighedsrådet Når I sidder med dette kirkeblad i hånden, har vi et veloverstået Årsmøde bag os. Vi håber,

Læs mere

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række.

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 37. årgang Nr. 15 Oktober - November - December 2015 Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Sådan sagde den fornyligt afdøde Niels Henrik Arendt,

Læs mere

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Evige Gud, vor Far i Himlen hold vore døde i dine gode hænder og tag imod vore nyfødte, så at de erfarer, at de altid bliver ledet af din hånd nu og i evighed.

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Rødding sø er på vej Præstegårdsudvalget har handlet eng og sikret kirkens søret - se side 3.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Rødding sø er på vej Præstegårdsudvalget har handlet eng og sikret kirkens søret - se side 3. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2003 sept. - okt. - nov. Rødding sø er på vej Præstegårdsudvalget har handlet eng og sikret kirkens søret - se side 3. Siden sidst Døbte 1. juni

Læs mere

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Hvorfor mødes vi her? 41... Menighedsrådet aflægger beretning om rådets virksomhed i det forløbne år og orienterer om den planlagte virksomhed i det kommende år. Beretning

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 53 årg. November december januar februar marts - april Nr. 1 Om hvem Jesus er Ofte kan man høre folk fremføre den helt afsindige tanke om Ham: Jeg vil godt acceptere

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 50. årg. 2013 September Oktober November Velkommen til vores nye organist Med stor glæde kan vi nu byde Lone Vandt velkommen som vores nye organist

Læs mere

Det er meget vigtigt, at vi er med så langt. Det er også vigtigt for mig, at vi kan følge hinanden i dette. For fortællingen om

Det er meget vigtigt, at vi er med så langt. Det er også vigtigt for mig, at vi kan følge hinanden i dette. For fortællingen om Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 8. december 2013 Kirkedag: 2.s.i advent/b Tekst: Matt 25,1-13 Salmer: SK: 268 * 447 * 49 * 258 * 272 * 275,2 * 275,3-6 LL: 268 * 258 * 272 * 275,2 * 275,3-6

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

September - Oktober - November 2018

September - Oktober - November 2018 September - Oktober - November 2018 Hvordan synes du, en gudstjeneste skal være? Der er et fastlagt ritual for højmessen, men selv inden for ritualet er der valgmuligheder. Hvilke bønner skal vi bruge?

Læs mere

Nimtofte - Tøstrup Sogn

Nimtofte - Tøstrup Sogn Nimtofte - Tøstrup Sogn 40. årgang Nr. 27 Oktober - November - December 2018 Efterårets glæder Jeg faldt for nylig over en artikel fra Alt for damerne med overskriften; 11 grunde til at glæde sig til efteråret.

Læs mere

DIN KIRKE Nr.2 2014 44. Årgang juni-juli-august

DIN KIRKE Nr.2 2014 44. Årgang juni-juli-august KIRKEBLAD FOR Vammen, Bigum, Lindum-Sjørring DIN KIRKE Nr.2 2014 44. Årgang juni-juli-august Sommer Konfirmation i Vammen kirke, søndag den 27.april 2014 Fra venstre: Pastoren; Anna M.H.Kristensen; Nina

Læs mere

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. Sept. okt. 2014 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant: Rødhus kl. Prædikant: Den 28. september Høstgudstjeneste /15. søndag efter trinitatis Den 5. oktober 16. søndag efter

Læs mere

Kirkebladet for Hundslund og Torrild Sogne

Kirkebladet for Hundslund og Torrild Sogne Nr. 4 Årgang 2 September-december 2014 Kirkebladet for Hundslund og Torrild Sogne Foto: SN Om alle døre lukkes, hvor du vil spørge vej, om alle lys end slukkes, så tab dog modet ej! Kun ti og tål og bi!

Læs mere

2016 blev i december måned rundet af med 3 velbesøgte arrangementer:

2016 blev i december måned rundet af med 3 velbesøgte arrangementer: Af Viggo Kaspersen. Foto: Henning Olsen 2016 blev i december måned rundet af med 3 velbesøgte arrangementer: Gudstjeneste i Andst kirke med efterfølgende kaffe i konfirmandstuen. Julefrokost på Linie Fem

Læs mere

Allehelgens dag,

Allehelgens dag, Allehelgens dag, 3.11.2013. Domkirken: 732 Dybt hælder året, 571 Den store hvide (prædiken, navneoplæsning, motet), 549 Vi takker dig, 754 Se nu stiger. Nadver: 573 Helgen her Gråbrødre: 732, 571, 549,

Læs mere

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Prædiken den 25. september 2016 kl. 10.00 i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Lad os rejse os og høre dette hellige evangelium skrevet af evangelisten (Gud være lovet

Læs mere

Arbejdspapir. til menighedsrådene i Viborg Stift til støtte for rådenes drøftelse om Visioner 2017

Arbejdspapir. til menighedsrådene i Viborg Stift til støtte for rådenes drøftelse om Visioner 2017 Arbejdspapir til menighedsrådene i Viborg Stift til støtte for rådenes drøftelse om er 2017 Udarbejdet af visionsgruppen under Viborg Stiftsråd med udgangspunkt i oplæg fra Stiftsudvalgene side 1 Løbenr.

Læs mere

KIRKEBLAD. Ved efterårstide. Glesborg. Fjellerup

KIRKEBLAD. Ved efterårstide. Glesborg. Fjellerup KIRKEBLAD 1/9 30/11 2009 Glesborg Fjellerup Ved efterårstide Så gik den sommer, og nu kan vi sige goddag til efteråret, og det har sandelig også sine skønne. sider. Forfatteren Alex Garff giver udtryk

Læs mere

Gram Menighedshus. Kirkealle 4. Program for 2018 Alle er velkommen. Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk.

Gram Menighedshus. Kirkealle 4. Program for 2018 Alle er velkommen. Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk. Gram Menighedshus Kirkealle 4 Program for 2018 Alle er velkommen Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk. Januar: Kaffehold 2 Mandag d. 8. kl. 14 16 Café Mandag d. 8. til torsdag d.

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nr. 4, 2007 dec.- jan. - febr.

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nr. 4, 2007 dec.- jan. - febr. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr. 4, 2007 dec.- jan. - febr. Vibeke Moselund, udstiller i Arken fra 30. november 2007 SIDEN SIDST Døbte 19. august i Løvel Kirke: Terese Gabrielle Amdi

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Kirkehøjskole i Aalborg

Kirkehøjskole i Aalborg Kirkehøjskole i Aalborg 2019-2020 Velkommen til Kirkehøjskole Aalborg 2019-20 I dybden med den kristne tro Kirkehøjskole i Aalborg er et tilbud til alle, der gerne vil fordybe sig i den kristne tro. Det

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Her bor de... internetadresser... Her bor de. Vigtige Internetadresser

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Her bor de... internetadresser... Her bor de. Vigtige Internetadresser Her bor de... internetadresser... Her bor de Vigtige Internetadresser Sognepræst Mogens Nørsøller Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: MONO@km.dk Mandag er fridag Sekretær og regnskabsfører Britta

Læs mere

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

SAMTALE MED GUD KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

SAMTALE MED GUD KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET SAMTALE MED GUD KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS FADERVOR Den vigtigste kristne bøn er Fadervor. Det er en bøn, som Jesus lærte sine disciple. I den bøn bliver det tydeligt, at vi kan bede til

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. September December 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. September December 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 Orgelindvielse den 20. september Projekt nyt orgel Høstgudstjeneste med orgelindvielse og frokost I juni kom det nye orgel så på plads i Padesø Kirke.

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.1, 2006 marts - april - maj Stop den stille sult Støt indsamlingen søndag den 5. marts Læs mere på side 5 Siden sidst Døbte 20. november i Løvel kirke:

Læs mere

ELSK DIN NÆSTE! KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

ELSK DIN NÆSTE! KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET ELSK DIN NÆSTE! KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS NÆSTEKÆRLIGHED I PRAKSIS Du skal elske din næste som dig selv! Det er kristendommens rettesnor for, hvordan vi skal opføre os over for vores medmennesker.

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Uddrag af Løvel menighedsråds forhandlingsprotokol fra Menighedsrådsloven fylder 100 år

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Uddrag af Løvel menighedsråds forhandlingsprotokol fra Menighedsrådsloven fylder 100 år SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2002 juni - juli - august Uddrag af Løvel menighedsråds forhandlingsprotokol fra 1905 Menighedsrådsloven fylder 100 år I den anledning vil menighedsrådene

Læs mere

18. søndag efter trin. Joh. 15,1-11

18. søndag efter trin. Joh. 15,1-11 18. søndag efter trin. Joh. 15,1-11 729, 730, 750, 728 / 368, 477, 11 Ørslev, høst Som vintræsgrene til Kristus bundet, af Kristus brugt, skal vi i hverdagens nærkamp bære Guds nådes frugt! Amen Hver stubbet

Læs mere

DURUP TØNDERING NAUTRUP

DURUP TØNDERING NAUTRUP Durup Kirke Tøndering Kirke Nautrup Kirke DURUP TØNDERING NAUTRUP KIRKEBLAD Juni Juli August 2010. Nr. 3 69. årgang Foto: Poul Hansen Ny dåbskande i Durup Kirke Som det sikkert er de fleste bekendt, er

Læs mere

Hvordan ser en lyserød elefant ud?

Hvordan ser en lyserød elefant ud? Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 15. maj 2016 Kirkedag: Pinsedag/B Tekst: Jer 31,31-34; ApG2,1-11; Joh 14,15-21 Salmer: SK: 290 * 289 * 291 * 298,3 * 287 LL: 290 * 297 * 289 * 291 * 298,3

Læs mere

Referat af Menighedsrådsmøde.

Referat af Menighedsrådsmøde. Referat af Menighedsrådsmøde. Dato: onsdag d. 7 oktober 2015 kl. 19,00 Sted: Konfirmandstuen Vestermarievej 41. 3700 Rønne Afbud: Ingen. Gæster:4 fremmødt. Dagsorden. Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden (er

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke Januar Februar Marts April 2015 KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY Inde i bladet: Præstens side 2 Glimt fra sognene 3 Indsamling i kirkerne 4 Menighedsrådsmøder 5 Adresser 7 Foto: Alsted Kirke Præstens

Læs mere

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Herre, vær os nær, når vi sørger. Vær os nær, når vi skal tage os af vore spæde. Vær os nær, når vi lever. Vær os nær, når vi dør. AMEN Det lille barn er

Læs mere

hjulpet dem. Men Jesus tvister fortællingen, og tvinger den lovkyndige til at pege på samaritaneren som en, der skal elskes.

hjulpet dem. Men Jesus tvister fortællingen, og tvinger den lovkyndige til at pege på samaritaneren som en, der skal elskes. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 10. sept. 2017 HØST Kirkedag: 13.s.e.Trin/A Tekst: 3 Mos 19,1-2+9-18; Gal 2,16-21; Luk 10,23-37 Salmer: SK: Nu går vi glad * 447 * 730 * 729 * 728 LL: Nu

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn. Når Jonas Serner-Pedersen har ferie eller friweekend, passes sognet af sognepræst Leif Bak, Gimsing.

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn. Når Jonas Serner-Pedersen har ferie eller friweekend, passes sognet af sognepræst Leif Bak, Gimsing. Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-22. årg. September - Oktober - November 2012 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-22. årg. September - Oktober - November 2012 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-22. årg. September - Oktober - November 2012 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, fax 97 99 30 49 E-mail: LO@km.dk

Læs mere

Nr. 3. August årgang. S O G N E T. Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn

Nr. 3. August årgang. S O G N E T. Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn Nr. 3. August 2010 30. årgang. S O G N E T Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn Ved organist Kristine Jørgensens 50 års jubilæum Langesø Skovkapel søndag den 1. august 2010. Det er og har været en ære og

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Marts - April - Maj 2013 Kierkegaard fylder 200 år I 2013 markeres Søren Kierkegaards 200-års fødselsdag i hele verden. Søren Kierkegaard er Danmarks største filosof

Læs mere

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby. Sognedagen i Flade

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby. Sognedagen i Flade Kirkebladet Flade Bjergby Sundby Sognedagen i Flade Efteråret 2010 Barnedåb og Glæde Et barn er et under Kan I huske det? At stå ved en døbefont med et lille barn. Det er stort, hvad enten man nu er en

Læs mere