DET GRØNNE BLAD Nummer 5 Udgivet siden 1973 Oktober 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DET GRØNNE BLAD Nummer 5 Udgivet siden 1973 Oktober 2013"

Transkript

1 DET GRØNNE BLAD Nummer 5 Udgivet siden 1973 Oktober 2013 Formandens Klumme Budget tanker for 2014 Siden sidst Forord fra redaktøren Af Brian Rene Pedersen I denne udgave af det grønne blad vil formanden skrive lidt om den kommende valgkamp, gruppeformanden skriver lidt om Det Konservative Folkeparti forslag og tanker til et budget for Redaktøren vil kommer lidt rundt om landsrådet som i år blev afholdt på Tivoli hotellet, samt Henning Lindhardts spændene foredrag om modstanden på vestegnen under 2 verdenskrig. God læsning

2 Formandens klumme Af Lars Gravgaard Hansen Her to måneder før valget er vælgerforeningen ved at være på plads med kampagnen som skal sikre Konservativ fremgang! Alle seks kandidater er kampklare og i gang på hver sin måde. Valgkampen udkæmpes ude hos folk, på gaderne og i alle former for medier! Vi kandidater har hver vores tilgang til, hvordan vi skal sikre stemmer nok og først d. 19 november ved vi, om vores forskellige strategier belønnes, men I har formandens ord for, at der kæmpes og at der kæmpes bravt! Vi får igen en helt fantastisk valgkamp i Albertslund og vi vil igen være dominerende i gadebilledet! Der er mange forskellige ting der skal klares i forbindelse med et valg og vi kandidater har brug for hjælp! Hjælp til at dele materialer ud, hjælp til at hænge plakater op og hjælp til at være synlige når vi skal i centret og vise os frem! Det er mit håb, at der blandt jer, medlemmer, findes folk som vil give en hånd med? En hjælp med at dele valgavis, personlig flyer eller andet materiale ud. Vores ambition er, at alle Albertslunds postkasser skal have en kopi af valgavisen, at alle seks kandidaters personlige flyers bliver delt ud, det er yderligere eksemplarer, eller så mange af dem som mulig og at vi er i centret minimum tre gange i november måned! En stor opgave, men med jeres hjælp bliver det en overkommelig udgave! Hvis du vil hjælpe så skriv til Thomas Vallentin på følgende mail adresse: tvap@mail.tele.dk ell.tlf Kommunalbestyrelsesmødet september 2013 Kommunalbestyrelsesmødet i september måned vil nok først og fremmest blive husket for, at Albertslund fik vedtaget en Erhvervs strategi! En strategi der skal sikre tilgang af virksomheder og nye arbejdspladser til kommunen. Vanen tro var enhedslisten imod. De kan eller vil ikke acceptere at det private arbejdsmarked skal tjene penge. De mener alvorligt, at kommunen lige så godt kunne udføre alt arbejdet og spare den profit som blandt andet bruges til at holde Danmark igang. Det er underholdende, men også lidt skræmmende at have sådanne folk til at bestemme. Vi må håbe, at der ikke kommer for mange af dem, ved næste valg! En anden sag som fyldte lidt var vedtagelsen af at sælge hotel grunden til gymnasiet. Hotel grunden ligger langs Albertslund vej modsat centret ved lægehuset! Det er vigtigt for kommunen at fastholde et gymnasium derfor besluttede kommunalbestyrelsen at sælge grunden til en pris som er under vurderingen! Dette er fuldt ud lovligt og i overensstemmelse med praksis og det er også nødvendigt, hvis gymnasiet skal kunne drives videre som selvstændig institution. Derudover var første behandlingen af budgettet for 2014 på programmet. Igen til næste år ser det ud som om, at der bliver tale om et rødt budget uden borgerlig indblanding. Vi kan dog glæde os over, at borgmesteren har meldt ud, at der ikke kommer en ny skattestigning, bortset fra den på grundskylden og hvad der ellers bliver pålagt af skjult skat, såkaldte forbrugsafgifter.

3 Højdespringer 2015 Idrætsby 2017 Budget

4 ET HOLDBART BUDGET MED PERSPEKTIVER Vi sænker skatterne og opretholder et højt serviceniveau. Vi ønsker, at Albertslund bliver fremtidens familie-, idræts- og erhvervsby. Vi sætter gang i det lokale erhvervsliv og forfølger målet om nye arbejdspladser inden Ligesom vi sætter hurtigere gang i dele af 2024-planen. Vi vender udviklingen på sundhedsområdet gennem en målrettet og offensiv indsats, der hvor vi ved der er problemer. Vi giver plads til og mulighed for at udfolde sit fulde potentiale i alle aspekter af livet. På den måde gør vi Albertslund endnu mere attraktiv både for borgere og erhvervsliv. Det kræver et stærkt fundament og et tydeligt politisk signal om retningen. Det sætter vi i gang med dette budgetforslag, som tager afsæt i forvaltningens budgetkatalog og rammer der er meldt ud på ØU-mødet den 17. september. Vi holder fokus på borgerne og borgernes økonomi, ved ikke at bruge flere penge end højest nødvendigt og lade gevinsten komme alle til gode. Vækst og beskæftigelsesinitiativer for 271,8 mio. I den seneste opgørelse fra DI om det lokale erhvervsklima falder Albertslund fra en 37. plads til en 74. plads. Vi vil gøre Albertslund til højdespringer i erhvervsklima i For at medvirke til at skabe vækst og arbejdspladser i Albertslund sætter vi ind med tre offensive indsatser for at forbedre rammevilkårene. Dækningsafgiften på erhvervslivet fjernes for at skabe råderum i virksomhederne til ansættelser. Personskatten sænkes med 0,6 procentpoint til 24,5 procent og grundskyldspromillen sænkes med 2,94 promille til 31 promille, for dermed at give borgerne flere penge til forbrug, der kan stimulerer de lokale virksomheder. Det giver samlet set borgerne og erhvervslivet en besparelse på kr. 271,8 mio. over 4 år. Dermed kan vi gøre Albertslund attraktiv for både nye og eksisterende virksomheder og til erhvervsmæssig højdespringer, og det vil uden tvivl føre flere nye arbejdspladser med sig. Albertslund har skyhøje udgifter til forsørgelse. Ved at omlægge beskæftigelsesindsatsen nærmer vi os over årerne udgiftsniveauet for kommuner med samme rammevilkår og sammen med byens erhvervsliv får vi skabt nye arbejdspladser. Vi henter kr. 50,0 mio. ad den vej over 4 år. Samtidig afsætter vi midler til Erhvervsudvikling jf. budgetkataloget.

5 Der ydes dækning for provenutabet på dækningsafgiften og kommuneskatten med 75 %, 50 %, 50 % og 25 % i budgettets fire år. Det giver en samlet indtægt på kr. 104,6 mio. Borgernære serviceudvidelser Vi gennemfører en række af budgetkatalogets forslag til serviceudvidelser og genindfører også 50-timers åbningstid i daginstitutionerne. Vi finder penge til at klippe græs og opstille mål på en del af de nu nedlagte boldbaner rundt omkring i kommunen. Vi opretter en borgerrådgiver funktion, som referer direkte til kommunaldirektøren. Albertslund er på mange områder en by i forfald, derfor reducerer vi kun ganske lidt i det fremlagte anlægs- og investeringsprogram. Vi mener eksempelvis at man sagtens kan lave Birkelundgård om til et endnu mere velfungerende kulturhus for færre midler. Samtidig ønsker vi at afsætte midler til at forbedre adgangsforholdene til Roskilde Kro, som også bruges af mange engagerede frivillige. Vi afsætter midler til fysiske forbedringer af folkeskolerne som følge af folkeskolereformen og køber en bus som skoler og institutioner kan bruge til eksempelvis kørsel til og fra svømning og på forskellige ekskursioner og udflugter. Albertslund skal være tryg og rar at færdes i, derfor finder vi inden for rammen midler til at gøre adgangsforholdene til eksempelvis busstoppestederne bedre for handicappede, dårligt gående og forældre med barnevogne. Idrætsby 2017 Vi vil gøre Albertslund til en idrætsby ved at investere bredt i anlæg og faciliteter, der kommer alle udøvere til gode. Der afsættes en ramme på kr. 150 mio. der udmøntes i tæt samarbejde med organiserede såvel som den uorganiserede idræt, så vi får mest muligt for pengene. Investeringerne finansieres ved fremskynde frasalg af aktiver jf planen. Ud over den afsatte ramme søges partnerskaber og andre former for medfinansiering. Mere sundhed for pengene Albertslunds bruger væsentligt flere penge på behandling af sygdomme end andre kommuner i Regionen. Vi afsætter kr. 6,4 mio. over 4 år til at udarbejde sundhedsøkonomiske analyser der kan anvise årsagerne til kostbare og unødige indlæggelser og dermed skabe grundlag for en proaktiv indsats for at undgå dem. En del af pengene målrettes forebyggende indsatser på det helt praktiske og borgernære ved at forebygge faldulykker med efterfølgende dyre indlæggelser. Flere sundhedsydelser leveret fra det kommende sundhedshus skal forbedre de sundhedsfaglige kompetencer i Albertslund og understøtte byens plejepersonale og hjemmehjælpere.

6 Nødvendige effektiviseringer Albertslund ligger markant over landsgennemsnittet på en lang række områder. Faktisk koster administrationen i Albertslund 25 % mere end gennemsnit. Vi vil effektivisere administrationen med 12,5 % over 4 år. Samtidig oprettes en varig effektiviseringspulje på 2 mio. kr. årligt. Nettogevinsten ved at effektiviserer halvdelen af meromkostningerne udgør kr. 76,8 mio. over 4 år. Vi gennemfører en række af budgetkatalogets besparelsesforslag og henter ad den vej kr. 109,6 mio. over 4 år. Albertslund er gode til at konkurrenceudsætte, men vi kan blive endnu bedre. Ved at øge udsættelsesprocenten til 37,5% over 4 år henter vi i alt kr. 60,3 mio. Samlet set gennemføres der effektiviseringer og besparelser for kr. 246,7 mio. over 4 år.

7 Løbende priser, mio. kr. BF2014 BO2015 BO2016 BO2017 Drift ekskl. forsyning mv Skat, tilskud/udligning, renter Strukturel driftsbalance (1) Effektiviseringer Effektivisering på administration 10,0 20,0 27,4 27,4 - effektiviseringspulje -2,0-2,0-2,0-2,0 Besparelser jf. Budgetkatalog - tekniske ændringer jf. Budgetkatalog s. 3 5,2 4,7 4,7 4,7 - nedlæggelse af undervisningsmaterialesamlingen 0,7 1,0 1,0 1,0 - omstrukturering vedr. sprogindsats 0,4 0,5 0,5 0,5 - besparelse på sprogundervisning på VSK 0,5 0,5 0,5 0,5 - fjernelse af økonomisk tilskud til storebror/-søster lektiehjælpsordnign 0,2 0,2 0,2 0,2 - reduktion af pulje til dansk som andetsprog 0,2 0,5 0,5 0,5 - nedlæggelse af lejrskoleophold i Grønland 0,2 0,2 0,2 0,2 - fjernelse af tilskud til højskoleophold 0,1 0,1 0,5 0,5 - engangsbesparelse på skolechefens pulje 0,3 0,3 0,3 0,3 - takststigning på Albertslund bibliotek 0,05 0,05 0,05 0,05 - drift omsorgssystem - engangsbesparelse 0,1 - besparelse politikernes rådighedsbeløb 0,3 0,3 0,3 0,3 - bygningsvedligeholdelsesrammen 10 - nulprisfremskrivning 0,18 1,8 1,8 1,8 Konkurrenceudsættelse (37,5%) / Effektivisering 5,0 12,0 18,0 25,3 Effektiviseringer i alt 31,3 40,0 53,9 61,2 Strukturel driftsbalance (2) Beskæftigelse og Erhvervsliv Nedsættelse af dækningsafgiften fra 10 til 0-26,2-26,6-27,1-27,6 - dækning af provenutab 19,6 13,3 13,6 6,9 Erhvervsudvikling jf. Budgetkatalog -1,0-1,0-1,0-1,0 Besparelse på forsørgelse 5,0 10,0 15,0 20,0 Øgede skatteindtægter og sparede udgifter anslået 6,0 12,0 18,0 24,0 Beskæftigelse og Erhvervsliv i alt 3,5 7,7 18,4 22,3 Borgernes økonomi Skattenedsættelse fra 25,1 til 24,5-24,7-25,3-26,3-27,1 - dækning af provenutab 18,6 12,7 13,1 6,8 Nedsættelse af grundskyld fra 33,94 til 31,00-14,8-15,1-15,4-15,6 Borgernes økonomi i alt -20,9-27,7-28,6-35,9 Hjemmehjælp -0,4-0,4-0,4-0,4

8 Borgerrådgiver -0,5-0,5-0,5-0,5 Sekretarialtsbistand til Ældrerådet -0,3-0,3-0,3-0,3 Udgående digitaliseringshjælp til ændre -0,5-0,5-0,5-0,5 Demokratiserings og borgerinddragelses initiativer -0,4-0,4-0,4-0,4 Konsekvenser af øget aktivitet -2,1-2,1-2,1-2,1 Nye opgaver på sundhedsområdet -2,1-2,1-2,1-2,1 TV streaming af KB møder -0,2-0,1-0,1-0,1 Drift af klubbus på stadion -0,2-0,2-0,2-0,2 Ændringer til græsplejeaftale -0,5-0,5-0,5-0,5 Øget risikostyringsindsats -1,3-1,3-1,3-1,3 Serviceudvidelser i alt -10,0-9,9-9,9-9,9 Et sundere Albertslund Sundhedsøkonomisk analyse og regnskab -0,5-0,5-0,5-0,5 Sundhedsøkonomisk forebyggelsesindsats -2,5-2,5-2,5-2,5 Besparelse på aktivitetsbestemt medfinansiering 0,0 1,6 3,2 4,8 Et sundere Albertslund i alt -3,0-1,4 0,2 1,8 Strukturel driftsbalance (3) Anlægs investeringer Anlæg ekskl. forsyning i alt (1) Resultat (1) Reduktion i anlægsprogram 3.3 Klatrevæg 3,8 5.3 Birkelundgård 0,3 1,5 3,0 9.3 cykelhandleplan 1,5 6.3 Kanalgaden 2,0 2,0 2,0 2,0 9.8 Solcelleplan kommunale bygninger 5,0 9.9 Planlægning på fængselsgrunden 0,5 0, Planlægning på hyldeagergrunden 0,5 0, Albertslund ,5 1,5 8.4 opkøb af arealer 2,5 2,5 2,5 2,5 Reduktion i anlægsprogram i alt 8,6 6,5 11,5 11,5 Udvidelse i anlægsprogrammet Roskilde kro -1,0 Klubbus placeret på stadion (Skolesvømning om dagen) -1,0 Pujle til fysiske forbedringer ifbm. Folkeskolereform -2,0-2,0 Udvidelser i anlægsprogrammet i alt -3,0-3,0 0,0 0,0 Albertslund indrætsby Realisering af anlægsaktiver Investeringsprogram for idrætsby

9 Samlet Albertslund idrætsby Anlæg ekskl. forsyning i alt (2) -93,1-7,1-84,8-90,8 Resultat (2) Nettoafdrag (1) Ekstraordinær gældsafvikling Nettoafdrag (2) Forsyning og finansforskydninger Likviditetspåvirkning (1) Ultimobeholdning (primo 2014=127,9) (1) Likviditetspåvirkning (2) Ultimobeholdning (primo 2014=127,9) (2) Valget står for døren Af Brian Rene Pedersen Som mange sikkert har fundet ud af er der kommunalvalg og regionsrådsvalg og de konservative er klar til valget. Vi har arbejdet hårdt her på sidste for at være klar til at male byen grøn, vi har blandt andet været ude og gå dør til og møde mange vælgere og er blevet meget positivt modtaget samt fået nogle gode snakke med vælgerne. Ved den første paneldebat som var på cafe 72 i kanalen var gruppeformand Pia Brandt Halling klar til at forsvarer de grønne farver, en debat der handlet om hvordan vi skal bo i fremtiden med renoveringen af de almene boliger. Der to panel debatter igen tirsdag. D. 22 oktober hvor på Herstedlund skole hvor folkeskolen er temaet, her vil Pia Brandt Halling igen stå i panelet og Borgmester Steen Christiansen er også at finde i panelet så mon ikke han får kamp til stregen. På stadion vil vi også være at finde her er temaet idrætten. Biilal Zahoor vil være klar i panelet på Kongsholm Gymnasium Onsdag d. 30. oktober hvor temaet vil være Social-, Børne og integrationsministeriets kampagne Alles valg De sidste tre Lørdage vil vi være klar i Albertslund centrum, hvor vi er klar at vise farverne.

10 Siden sidst Af Brian Rene Pedersen Landsrådet blev i år afholdt på Tivoli hotellet, fra Albertslund havde Lars Gravgaard, Peter Koch og Brian Pedersen taget hele vejen fra Albertslund for at deltage i landsrådet. Landsrådet bød igen i år mange tale, formand Lars Barfoeds tale handlede jo ikke overaskende om kommunevalget og valget til Europa parlementet. Lars Barfoed nævnte blandt andet i sin tale at på sin rund tur rundt omkring i landet mødte han mange gode konservativ kræfter som var og er klar til kommunevalget d. 19 November, klar til at vinde mindst 12 konservative borgmester poster og det r jeg sikker på vi nok skal gøre for min helt klare opfattelse er at de Konservative vælgerforeninger er klar.et vigtigt tema som Lars Barfoed understregede var borgerne i centrum, borgerne før systemet og ikke mindst familierne i centrum. Et af de lidt mere underholdene under indslag var de unge Konservative nemlig ku`erne ikke mindst deres formand Kristoffer Beck, han slog fast at vi står over for et alt afgørende valg, et valg de er klar til at vinde, vi skal kæmpe for at bevare vores position, vi skal hænge på et hvert gadehjørne frem på gader og stræder og vise at der er brug for de konservative, som Kristoffer Beck gjorde klar vi skal give dem baghjul den 19 November for kun med arbejdet kan vi med målet nå. At se så mange unge Konservative Kræfter der kæmper går vi en god Konservativ periode i møde. Foredrag Birkelundgård Vi har også haft et arrengement i vælgerforeningen et foredrag af Henning Lindhardt som handlede om modstanden på vestegnen der mest handlede om diverse bombe sprængninger, meget spændene foredrag hvor 25 personer havde fundet vejen birkelundgård for at høre Henning fortæller. Kommunevalget 2013 Kommunevalget nærmere sig og jeg godt i gang med min egen valg kamp jeg har på nuværende tidspunkt været ud og ringe på ca 400 døre og er blevet rigtig godt modtaget, fået nogle gode snakke med borgerne og om det at stille op kommunevalget og om hvorfor jeg stiller op, og hvorfor gør jeg så det, jo det gør jeg at forbi mener det er tid udskiftning til kommunalbestyrelsen som i alt for mange år bæret præg af rødt flertal og det er svært at få noget igennem. Min egen lille historie i små træk, da min datter i en alder af syv år udviklede angst som er et usynligt handicap som ikke mange kender til. Hendes angst blev udviklet i folkeskolen på grund af en lære og da vi ikke selv vidste meget om hvordan vi skulle tackle det, bad vi skolen samt kommunen om hjælp de fik vi også troede vi kom til et rådsmødet hvor hele 13 personer sad med om bordet, blev vi stillet spørgelsmålet hvad gør vi, der tænkte jeg det må da være os der stiller det spørglsmål, og så startet kampen men vi opgav og søgte hjælp ude i byen, der blev jeg enig med mig selv at kan jeg gøre noget til at andre forældre ikke sommer i samme situation ville jeg gøre det derfor stiller jeg op. Der skal langet mere fokus på de udsatte børn og børn med usynlig handicap.

11 Kalender Tirsdag d. 22. oktober kl Vælgermøde på Albertslund Stadion AIF samler politikere og borgere til et vælgermøde om idrætten i Albertslund. Aftenens ordstyrer vil være Adm. direktør i Dansk Erhverv Jens Klarskov. Tirsdag d. 22. oktober kl Vælgermøde på Herstedlund skole Folkeskolen er temaet, når Herstedlund Skole holder vælgermøde. Borgmester Steen Christiansen og Gruppeformand Pia Halling er blandt de politikere i panelet. Onsdag d. 30. oktober kl Et anderledes valgmøde på Kongsholm Gymnasium Valgmødet er Social-, Børne- og Integrationsministeriets kampagne Alles valg Valgmødet adskiller sig fra andre valgmøder, idet forløbet er bygget op om fire kortfilm, der udfolder fire konkrete dilemmaer, som kommunalpolitikere kan tænkes at stå i, når de skal vælge at afsætte penge til det ene eller andet indsatsområde. Efter hver film skal både kommunalpolitikere og deltagere tage stilling til dilemmaet og stemme via sms, og de skal debattere dilemmaet fra filmen. Billal Zahoor er blandt politikerne i panelet. Mandag d. 11. november kl Valgmøde i Herstedvester forsamlingshus (Program vil blive udsendt snarest) Tirsdag d. 19. november Kommunal- og regionsvalg Efter valget mødes alle kandidaterne under samme tag til valgcafé (Tid og sted annonceres senere) Søndag d. 24. november kl Vælgerforeningens julefrokost på Birkelundgård (Sæt kryds i kalenderen allerede nu) Torsdag d. 9. januar kl Ordinær generalforsamling på Birkelundgård (Dagsordnen vil blive udsendt i december)

GRØNNE BLAD. F o r o r d a f r e d a k t ø r e n. Formandens klumme. Centret og fremtidens børn. Nyt fra gruppeformanden. Af Brian Rene Pedersen

GRØNNE BLAD. F o r o r d a f r e d a k t ø r e n. Formandens klumme. Centret og fremtidens børn. Nyt fra gruppeformanden. Af Brian Rene Pedersen DET GRØNNE BLAD Nummer 4 Udgivet siden 1973 - August 2013 Formandens klumme Centret og fremtidens børn Nyt fra gruppeformanden F o r o r d a f r e d a k t ø r e n Af Brian Rene Pedersen Der vil komme nogle

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12. juni 2013

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12. juni 2013 Furesø Kommune Borgermøde om budget 2014-17 Onsdag d.12. juni 2013 Prioriteringsdebat - program Lære hinanden at kende Præsentation af Vision Furesø Debat ved bordene om Vision Furesø og hvordan den skal

Læs mere

NY VEJ FOR FREMTIDEN

NY VEJ FOR FREMTIDEN Budgetforslag 2016-2019 Venstre - Konservative - Dansk Folkeparti NY VEJ FOR FREMTIDEN Albertslund er en dejlig by, men er desværre i en alvorlig økonomisk situation. Partierne Dansk Folkeparti, Venstre

Læs mere

NY VEJ FOR FREMTIDEN

NY VEJ FOR FREMTIDEN Budgetforslag 2016-2019 Venstre - Konservative - Dansk Folkeparti NY VEJ FOR FREMTIDEN Albertslund er en dejlig by, men er desværre i en alvorlig økonomisk situation. Partierne Dansk Folkeparti, Venstre

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12.juni 2013

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12.juni 2013 Furesø Kommune Borgermøde om budget 2014-17 Onsdag d.12.juni 2013 Baggrundsspørgsmål Hvad er dit køn? 1. Kvinde 2. Mand 3. Ønsker ikke at svare Hvad er din alder? 1. 18 29 2. 30 39 3. 40 49 4. 50 59 5.

Læs mere

GRØNNE BLAD FORMANDENS KLUMME FLERE I ARBEJDE MEN HVORDAN BØRN HAR RET TIL FRITID NY SPIDSKANDIDAT. Udgivet siden 1973 - maj 2013

GRØNNE BLAD FORMANDENS KLUMME FLERE I ARBEJDE MEN HVORDAN BØRN HAR RET TIL FRITID NY SPIDSKANDIDAT. Udgivet siden 1973 - maj 2013 DET Nummer 2 GRØNNE BLAD Udgivet siden 1973 - maj 2013 FORMANDENS KLUMME FLERE I ARBEJDE MEN HVORDAN BØRN HAR RET TIL FRITID NY SPIDSKANDIDAT FORMANDENS KLUMME v/ Lars Gravgaard Hansen Så er det igen blevet

Læs mere

Notatet omhandler afstemningsprocedure i forbindelse med kommunalbestyrelsens 2. behandling af budget 2016 og overslagsårene.

Notatet omhandler afstemningsprocedure i forbindelse med kommunalbestyrelsens 2. behandling af budget 2016 og overslagsårene. Helle Munk 02-10-2015 Borgmesterens forslag til afstemningsprocedure mv. i forbindelse med Kommunalbestyrelsens 2. behandling af budget 2016-2019 torsdag den 8. oktober 2015. Notatet omhandler afstemningsprocedure

Læs mere

Ansøgning om tilskud efter 19 til særligt vanskeligt stillede kommuner i Hovedstadsområdet

Ansøgning om tilskud efter 19 til særligt vanskeligt stillede kommuner i Hovedstadsområdet Center for Økonomi og Styring Stengade 59 3000 Helsingør Tlf. +4549282318 tlj11@helsingor.dk Dato 08.07.14 Sagsbeh. tlj11 Ansøgning om tilskud efter 19 til særligt vanskeligt stillede kommuner i Hovedstadsområdet

Læs mere

Budgetstrategi 2014 2017

Budgetstrategi 2014 2017 Budgetstrategi 2014 2017 Indledning Den økonomiske situation Kommunerne står i en vanskelig økonomisk situation. Finanskrisen har betydet stagnerende vækst, faldende skatteindtægter og stigende ledighed.

Læs mere

TID TIL FORNYELSE. Venstre i Gentofte Parkovsvej 36 2820 Gentofte www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99

TID TIL FORNYELSE. Venstre i Gentofte Parkovsvej 36 2820 Gentofte www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99 TID TIL FORNYELSE Venstre i s valgprogram 2013 Venstre i Parkovsvej 36 2820 www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99 Tid til fornyelse Venstre søger et bredt borgerligt samarbejde Venstre er

Læs mere

Afstemningsbilag til brug ved Gladsaxe Byråds 2. behandling af sag om budget den 11. oktober 2017 kl , sag nr 103

Afstemningsbilag til brug ved Gladsaxe Byråds 2. behandling af sag om budget den 11. oktober 2017 kl , sag nr 103 Forslag til budget for 2018 og budgetoverslag for årene 2019, 2020 og 2021. De foreliggende ændringsforslag til budgetforslaget fra 1. behandling sættes til afstemning i nedennævnte rækkefølge, idet afstemningspunkterne

Læs mere

Borgermøde om budget 2015 2018. Borgmester Benedikte Kiær Direktør Lars Rich

Borgermøde om budget 2015 2018. Borgmester Benedikte Kiær Direktør Lars Rich Borgermøde om budget 2015 2018 Borgmester Benedikte Kiær Direktør Lars Rich Dagsorden 1. Velkomst og oplæg ved Borgmester Benedikte Kiær 2. Direktør Lars Rich orienterer om budgettet for 2015 2018 og serviceniveauer

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 SYTTEN INFO Rødovre Lærerforenings medlemsblad Årgang 18 Nr. 2 Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 Ny strategi

Læs mere

Kommunernes økonomiske rammer for 2016

Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Nyt kapitel 3. juli 2015 Regeringen har i sit regeringsgrundlag tilkendegivet, at der skal indføres et omprioriteringsbidrag de næste fire år, så der kan frigøres

Læs mere

hvor det primært handler om at sikre kommunens velfærdstilbud hvor intentionen er at skabe fremgang og vækst ude i samfundet

hvor det primært handler om at sikre kommunens velfærdstilbud hvor intentionen er at skabe fremgang og vækst ude i samfundet 1. Behandling den 12.09.2013 Det er et meget spændende budgetarbejde vi står over for i år for mig og De Konservative ser det ud som om, vi står lidt over for en skillevej præcis som det ridses op på landsplan.

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG TIL BUDGETFORSLAG FOR 2017 OG BUDGETOVERSLAG FOR

ÆNDRINGSFORSLAG TIL BUDGETFORSLAG FOR 2017 OG BUDGETOVERSLAG FOR ÆNDRINGSFORSLAG TIL BUDGETFORSLAG FOR 2017 OG BUDGETOVERSLAG FOR 2018-2020 Fremsat af : Enhedslisten & Radikale Venstre Ved beløbsændringer i forhold til budgetforslaget angiver + merudgift / mindreindtægt

Læs mere

Nyborg Kommune. - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark

Nyborg Kommune. - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark Nyborg Kommune - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark Fælles oplæg til Kommunalvalg 2013 Udfordringer og muligheder Vi borgere i Nyborg kommune er stolte og glade for at bo her. Det er der også al

Læs mere

Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017

Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017 Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017 Den 22. august 2013 på Hotel Vojens Råderum, afbureaukratisering og effektivisering Fra 5 til 12 mia. kr. i modernisering af offentlig sektor frem til 2020

Læs mere

Forord. Den 25. august 2014. Borgmester Stén Knuth

Forord. Den 25. august 2014. Borgmester Stén Knuth Forord Slagelse Kommune udgør den største virksomhed i Slagelse Kommune, med et årligt budget på små 5 mia. kr. Byrådet har derfor gennem sine økonomiske prioriteringer mulighed for at udøve stor indflydelse

Læs mere

Budget spørgsmål og svar

Budget spørgsmål og svar 11. februar 2016 Budget 2017 - spørgsmål og svar Den økonomiske situation Hvorfor skal vi spare? Hvor meget skal vi spare? Hvordan ser vores økonomiske situation ud? Hvad betyder det, at vi skal finde

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling)

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Side 1 Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Indledende bemærkninger * Vi skal i dag endeligt vedtage budgettet for 2013. * I forhold til førstebehandlingen er der kun sket

Læs mere

FÆLLES OM ALBERTSLUND

FÆLLES OM ALBERTSLUND FÆLLES OM ALBERTSLUND En politik for fællesskab, medborgerskab og ligeværdig deltagelse 2. UDKAST 1 FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Byrådet har derfor med den økonomiske politik fastlagt mål for Slagelse Kommunes økonomiske styring.

Byrådet har derfor med den økonomiske politik fastlagt mål for Slagelse Kommunes økonomiske styring. Forord Slagelse Kommune udgør den største virksomhed i Slagelse Kommune, med et årligt budget på små 5 mia. kr. Byrådet har derfor gennem sine økonomiske prioriteringer mulighed for at udøve stor indflydelse

Læs mere

BilagSSU_141201_pkt.05.01. Sammen om sundhed med omtanke for den enkelte

BilagSSU_141201_pkt.05.01. Sammen om sundhed med omtanke for den enkelte Sammen om sundhed med omtanke for den enkelte Hvidovre Kommunes Sundheds- og forebyggelsespolitik 2015-2018 1 Kære borger i Hvidovre De største udfordringer for sundheden er rygning, alkohol, fysisk inaktivitet,

Læs mere

Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 ( ) mandag den 13. september 2010.

Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 ( ) mandag den 13. september 2010. Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 (2012-2014) mandag den 13. september 2010. Vores budgetforslag bærer også i år tydeligt præg af den økonomiske krise,

Læs mere

Indledning. Effektiviseringsmodeller. Notat. Dato: 14. august Kopi til: Valg af effektiviseringsmodel

Indledning. Effektiviseringsmodeller. Notat. Dato: 14. august Kopi til: Valg af effektiviseringsmodel Budget og Regnskab Dato: 14. august 2017 Sagsbehandler: vpjb6 Notat Dato: 14. august 2017 Kopi til: Emne: Valg af effektiviseringsmodel Indledning Notatet beskriver alternative modeller for, hvordan Byrådets

Læs mere

Beretning fra Valgkampsgruppen ifm. kommunalvalget 2009 Bilag 2

Beretning fra Valgkampsgruppen ifm. kommunalvalget 2009 Bilag 2 Beretning fra Valgkampsgruppen ifm. kommunalvalget 2009 Bilag 2 Opstart: På medlemsmødet d. 22. september 2009 blev der fundet en valgkampskoordinator, Rasmus. Han organiserede et fællesmøde d. 29. september

Læs mere

Borgerdialog og MED-møde. Budgetproces 2016

Borgerdialog og MED-møde. Budgetproces 2016 Borgerdialog og MED-møde Budgetproces 2016 Frederikssund Kommune Budget 2016 Frederikssund Kommune skal til enhver tid drives så effektivt som muligt til glæde for alle borgere og virksomheder. Den aktuelle

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Frederikshavn Kommune - Budget 2014-2017 Budgetforlig indgået mellem

Frederikshavn Kommune - Budget 2014-2017 Budgetforlig indgået mellem - Budget 2014-2017 Budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne Socialistisk Folkeparti Jette Fabricius Toft Investeringstanken lever Vi ser fortsat investeringer som en vigtig basis for budgettet og

Læs mere

Fredensborg Kommune. Borgermøde Budget

Fredensborg Kommune. Borgermøde Budget Fredensborg Kommune Borgermøde Budget 2018-2021 Velkommen v/borgmester Thomas Lykke Pedersen Borgermøde om kommunens økonomi og budget Vi holder dette møde for at give alle interesserede borgere mulighed

Læs mere

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8 Side 1 af 8 I år har der ingen forhandlinger været om budgettet og det er jo egentlig ærgerligt. Forhandlinger er jo steder man kan mødes og have konstruktive debatter og måske finde punkter man kan være

Læs mere

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 SYTTEN INFO Rødovre Lærerforenings medlemsblad Årgang 18 Nr. 2 Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 Ny strategi

Læs mere

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig.

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig. Grundlovstale Mike Legarth 5.juni 2014 165 år. Det er en gammel institution, vi fejrer i dag, og jeg bliver glad hvert år, når jeg dagen inden Grundlovsdag læser, hvad Grundloven egentlig har betydet for

Læs mere

Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed

Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed Mennesker først Respekten for det enkelte menneske og den personlige frihed er en konservativ grundholdning. Det samme er respekten for de værdier og fællesskaber,

Læs mere

BUDGET INFORMATION BUDGETINFORMATION

BUDGET INFORMATION BUDGETINFORMATION BUDGET INFORMATION 2018 BUDGETINFORMATION BUDGETINFORMATION 2018 Jammerbugt Kommunes budget for 2018 blev vedtaget i Kommunalbestyrelsen den 12. oktober 2017. Den 8. - 9. september blev der afholdt budgetseminar,

Læs mere

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Odder Parkhotel, den 12. januar 2015 Velkomst Velkommen til nytårskur. Det er dejligt at se den store opbakning til den traditionsrige nytårskur i Odder

Læs mere

7. Budgettering af udskrivningsgrundlag, tilskud og udligning

7. Budgettering af udskrivningsgrundlag, tilskud og udligning 7. Budgettering af udskrivningsgrundlag, tilskud og udligning Skatteprocenter I budgetforslaget for 2015 2018 er der budgetteret med ændrede skatteprocenter i forhold til budget 2014, idet: Grundskyldspromillen

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Danmark i fremgang nye arbejdspladser

Danmark i fremgang nye arbejdspladser Se dette nyhedsbrev i en browser Danmark i fremgang nye arbejdspladser Kære medlem I dag offentliggør vi en ambitiøs plan "Danmark i fremgang nye arbejdspladser" for en styrket dansk konkurrenceevne og

Læs mere

Overordnede rammer. Vision. Vi satser på viden, der vil frem.

Overordnede rammer. Vision. Vi satser på viden, der vil frem. Overordnede rammer Vision Ballerup Kommunes motto vi satser på mennesker dækker over kommunens vision frem mod 2020. Ballerup Kommune vil være en sund kommune, hvor det sociale ansvar involverer alle.

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Afstemningsliste til Byrådets 2. behandling af budget

Afstemningsliste til Byrådets 2. behandling af budget Afstemningsliste til Byrådets 2. behandling af budget 2018-2021 Følgende ændringsforslag sættes til afstemning 9 ændringsforslag fra Ø Afstemning i Byrådet Forslaget er herefter For Imod Undlod Vedtaget

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

Tidsbegrænset førtidspension giver store gevinster

Tidsbegrænset førtidspension giver store gevinster Organisation for erhvervslivet August 21 Tidsbegrænset førtidspension giver store gevinster AF CHEFKONSULENT THOMAS QVORTRUP CHRISTENSEN, TQCH@DI.DK Mere end 3. danskere er på førtidspension, fleksjob

Læs mere

Den kommunale indkomstskat - personskatterne opkræves med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 725 af 26. juni 2006.

Den kommunale indkomstskat - personskatterne opkræves med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 725 af 26. juni 2006. 1.000 k r. Bu dget B udge toversla g lø be nde priser 2013 2014 2015 2016 Udgi ft 9.94 8 9.01 4 9.2 48 9.4 88 Indtæ gt 2.282.22 6 2. 313.40 2 2.3 84.0 06 2.4 49.0 31 Refusion Nett o -2.272.27 8-2. 304.38

Læs mere

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013 Enhedslisten Odense Byrådsgruppen Per Berga Rasmussen Egilsvej 54, 5210 Odense NV. Tlf. 20 97 32 55 E-mail: pbra@odense.dk Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september

Læs mere

Afstemningsliste til Byrådets 2. behandling af budget

Afstemningsliste til Byrådets 2. behandling af budget Afstemningsliste til Byrådets 2. behandling af budget 2018-2021 Følgende ændringsforslag sættes til afstemning 11 ændringsforslag fra Ø Afstemning i Byrådet Forslaget er herefter For Imod Undlod Vedtaget

Læs mere

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder)

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder) Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015 (Det talte ord gælder) Valgkampen er nu inde i den absolut sidste fase. Om godt 20 timer går danskerne til stemmeurnerne. Det er nu, der skal tages stilling.

Læs mere

Ifølge Indenrigsministeriets hjemmeside er udgifterne Lejre steget med 19,9 % siden 2007

Ifølge Indenrigsministeriets hjemmeside er udgifterne Lejre steget med 19,9 % siden 2007 Der er langt fra Lejre til Grækenland Men både politikere i Grækenland og Lejre kan godt lide at bruge penge og så lade de andre betale. I bund og grund er det jo det vi politikere gør. Vi kræver ind,

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Rettelser efter Erhvervs- og s møde den 6. februar 2018 er markeret

Læs mere

Valgprogram 2013-2017

Valgprogram 2013-2017 Valgprogram 2013-2017 Sammen om forandring Vi mærker det allerede nu, men også efter krisen vil meget forandre sig. Forudsætningerne for kommunens virke vil blive anderledes. Måden, kommunen skal arbejde

Læs mere

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang TAK Af Kirsten Nielsen Tak for jeres hjælp ved kommunevalget. Tak til jer der hjalp med plakater og for hjælp til uddeling af foldere. Uden jeres hjælp ville det have været en næsten umulig opgave at få

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Byrådet, Side 1

Byrådet, Side 1 Byrådet, 06-09-2016 Side 1 2. Åbent punkt - Beslutningssag - 1. behandling af budget 2017-2020 med tilhørende justering af de økonomiske pejlemærker - Sag nr. 16/4131 Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget,

Læs mere

Kommunalvalg Valgprogram for Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Kommune

Kommunalvalg Valgprogram for Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Kommune Kommunalvalg 2017 Valgprogram for Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Kommune Stem Konservativt den 21. november 2017 Vi vil løfte ansvaret. Vi vil sikre Borgerlige stemmer der samarbejder. Forord

Læs mere

Bilag 1: Særlige fokuspunkter for Magistraten

Bilag 1: Særlige fokuspunkter for Magistraten Bilag 1: Særlige fokuspunkter for Magistraten Service på Rådhusets kontorer (herunder Borgerservicecentret): På spørgsmål vedrørende servicen på Rådhusets kontorer er det kun de borgere, der har tilkendegivet,

Læs mere

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget.

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. Da de specifikke finansieringsforslag kan virke meget tekniske har vi for overskuelighedens skyld, sammenfattet

Læs mere

Budget Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i kr.

Budget Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i kr. ÆNDRINGSFORSLAG STILLET AF: Negative beløb = indtægt Regnskab 2015 Budget 2017-2020 - Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i 1.000 kr. Oprindelig budget 2016 Forv. regnsk. 2016

Læs mere

Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune

Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune Nye ideer og bedre løsninger Du skal snart til at sætte dit kryds og dermed bestemme, hvem der skal i byrådet. Jeg stolt af at stå i spidsen for en stærk

Læs mere

Udfordringerne i budget 2016 starter allerede ved det forventede resultat af årsregnskabet 2015.

Udfordringerne i budget 2016 starter allerede ved det forventede resultat af årsregnskabet 2015. Indlæg 1. behandling af budgettet. Udfordringerne i budget 2016 starter allerede ved det forventede resultat af årsregnskabet 2015. Ud af et lå på 36 millioner til styrkelse af likviditeten, så gik de

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen den 07-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen Dagsorden Mandag den 7. oktober 2013 kl. 17:00 afholder Kommunalbestyrelsen møde i Mødesalen/Rådhus. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem:

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: Budgetforlig 2020-2023 i Brøndby Kommune - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: A. Socialdemokratiet O. Dansk Folkeparti V. Venstre F. Socialistisk Folkeparti Ø. Enhedslisten

Læs mere

Økonomirapport for Pr. 31. juli 2018

Økonomirapport for Pr. 31. juli 2018 Økonomirapport for 2018 Pr. 31. juli 2018 Indholdsfortegnelse 1. Status på kommuneniveau...1 1.1 Strukturel driftsbalance...2 1.2 Service- og overførselsudgifter...4 1.3 Kassebeholdning...5 2 1. Status

Læs mere

Økonomi og Udvikling. Borgermøde om budget

Økonomi og Udvikling. Borgermøde om budget Økonomi og Udvikling Borgermøde om budget 2018-2021 Indhold Frederikssund en udviklingskommune Udviklingskommune behov for råderum Budgettet og likviditetsprognose Anlæg Drift Befolkningsudvikling Videre

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august.

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august. Solrød Computer & Fotoklub Kære medlemmer! Der har været stor aktivitet i forårsperioden med mange gæster i it-cafeen mandag, onsdag og torsdag i hver uge. Fotogrupperne har mandag, tirsdag og fredag både

Læs mere

Indsats for vækst. Middelfart Byråd 2015

Indsats for vækst. Middelfart Byråd 2015 Indsats for vækst Middelfart Byråd 2015 2 Middelfart Kommune vil væksten Indsats for vækst skaber sammenhæng og fælles forståelse for de tiltag, der findes på en række områder, som er med til at udmønte

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120)

Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120) Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120) Sundheds- og Omsorgsudvalget, tog den foreliggende evaluering af Sundhedsdagene

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Velkommen til dialogmøde om Budget

Velkommen til dialogmøde om Budget Velkommen til dialogmøde om Budget 2016-2019 Rammen Aftale om kommunernes økonomi De brændende platforme Ny økonomisk politik Samfundsøkonomien Økonomiaftalen 2016 Omprioriteringsbidrag 1% Netto forværres

Læs mere

[Invitere til bredt samarbejde] Kære partier i Borgerrepræsentationen. Nu starter forhandlingerne om budgettet for Og jeg glæder mig.

[Invitere til bredt samarbejde] Kære partier i Borgerrepræsentationen. Nu starter forhandlingerne om budgettet for Og jeg glæder mig. Overborgmesteren TALE (Det talte ord gælder) Tale til Overborgmesteren Anledning 1. behandling af budget 2016 Sted BR salen Dato 27. august 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet 10 min. Mikrofon,

Læs mere

En stærk krydret ret! Af Lene H. Nielsen

En stærk krydret ret! Af Lene H. Nielsen KREDS 60 NYT En stærk krydret ret! Af Lene H. Nielsen Så blev det virkelighed. Her, to måneder inde i skoleåret, må jeg konstatere, at folkeskolereformen, krydret med Lov 409, er en stærk ret med en til

Læs mere

Favrskov Kommune 23. september 2014. Aftale om budget 2015-18

Favrskov Kommune 23. september 2014. Aftale om budget 2015-18 Favrskov Kommune 23. september 2014 Aftale om budget 2015-18 1 1. Indledning Der er 23. september 2014 indgået aftale om Favrskov Kommunes budget for 2015-18. Aftalen er indgået af et enigt Byråd - Socialdemokraterne,

Læs mere

Valgdebat på Køge Gymnasium

Valgdebat på Køge Gymnasium Valgdebat på Køge Gymnasium Velkommen til denne politiske debat på Køge Gymnasium, hvor vi skal diskutere en række politiske emner. Velkommen til jer folketingskandidater, eleverne, lærerkollegiet og ledelsen.

Læs mere

BUDGET BØRNE- Børne- og OG Ungdomsforvaltningen. Dato

BUDGET BØRNE- Børne- og OG Ungdomsforvaltningen. Dato BUDGET 2017 BØRNE- Børne- og OG Ungdomsforvaltningen UNGDOMSFORVALTNINGEN RESSOURCEDIREKTØR Afdeling STEEN ENEMARK KILDESGAARD Dato BUDGET2017 BØRNE- OG UNGDOMSFORVALTNINGENS OPGAVE Sikre god kvalitet

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Efter velkomst og fællessang blev Jan valgt som ordstyrer og Grethe som referent.

Efter velkomst og fællessang blev Jan valgt som ordstyrer og Grethe som referent. SF Grethe Referat af generalforsamling 03.03.13 Efter velkomst og fællessang blev Jan valgt som ordstyrer og Grethe som referent. Stemmeudvalg blev nedsat Formandens beretning: Inge kommenterer den skriftlige

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

Skab bedre forhold for folkeoplysningen

Skab bedre forhold for folkeoplysningen Skab bedre forhold for folkeoplysningen Sådan varetager du folkeoplysningens interesser i din kommune Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS) Gammel Kongevej 39 E, 2. tv. DK-1610 København V +45 3315 1466 dfs@dfs.dk

Læs mere

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED 2017 VENSTRE I FREDERICIA Vision Fremtidens Fredericia skal være centrum for udvikling og vækst. Med stolthed skal vi i Fredericia gå endnu

Læs mere

Budgetorienteringsmøde 23. august Program

Budgetorienteringsmøde 23. august Program Budgetorienteringsmøde 23. august 2018 Hjertet Ikast Offentligheden Program 1. Økonomisk status 2. Ikast-Brande Kommunes DNA 3. Ikast-Brande Kommunes Vision 2018-2025 4. Borgernes sundhedstilstand 1 1.

Læs mere

Resultatopgørelse, budget 2016-19

Resultatopgørelse, budget 2016-19 Resultatopgørelse, budget 2016-19 Mio. kr. BF 2016 BF 2017 BF 2018 BF 2019 Skatter -4.041,4-4.113,6-4.232,6-4.359,6 Tilskud og udligning -1.945,5-1.842,6-1.785,8-1.728,8 Ændringer skatter og tilskud -32,0-46,0-45,8-60,1

Læs mere

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre!

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! 1. december 2010 Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! Tak fordi I vil være med til at tage ansvar. Fordi I stoler. Også på udlændinge.

Læs mere

Dokumentation: Budget

Dokumentation: Budget Dokumentation: Budget 2006-09 Serviceniveauet er faldet Effektiviteten er også faldet Mest ny gæld under C To budgetter - du selv kan sammenligne Svømmehallen vedtaget på bagsiden af en bagerpose Trafikken

Læs mere

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE Vi vil videre med Hvidovre Den 21. november skal vi til kommunalvalg. Her skal du være med til at vælge de 21 kvinder og mænd, som skal lægge den politiske

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Stevns kommune Dato: 7-6-2017 Deres ref.: 4660 Store Heddinge Vor ref.: Sagsbehandler: jqs / jrb Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Hermed følger BUPL s høringssvar til Stevns

Læs mere

Referat af møde d. 12/4 2011

Referat af møde d. 12/4 2011 Referat af møde d. 12/4 2011 Til stede Monica, Bestyrelsen Mariehønen Ditte, Bestyrelsen Mariahjemmet Louise, Bestyrelsen Knasten/Stauninggården Jeanette, Bestyrelsen Abildvænget Lea, Bestyrelsen Mariahjemmet

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag Helle Sjelle Fordi det er dit valg om din hverdag Læs om... Et valg om din hverdag Politik handler om din hverdag... side 2 Dine børn skal lære at læse, skrive og regne ordenligt Vi skal have fagligheden

Læs mere

Budgettale ved 2. behandlingen d. 6. oktober 2015

Budgettale ved 2. behandlingen d. 6. oktober 2015 Budgettale ved 2. behandlingen d. 6. oktober 2015 En aftale om Albertslunds budget for 2016 er i hus. SF er en del af denne aftale, en aftale som sikrer, at økonomien for Albertslund også hænger sammen

Læs mere

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 17 Kultur- og Fritidsudvalget 18 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget 200 200 200 200 By Land og Kultur Svømmehaller:

Læs mere