KOGLEN SKIFERIE. Læs den gribende reportage fra Granhøjens ferie i Orsa. NYT PÅ GRANHØJEN Køb kvalitetskød fra Twillingegården HVERDAGEN PÅ HOTELLET

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KOGLEN SKIFERIE. Læs den gribende reportage fra Granhøjens ferie i Orsa. NYT PÅ GRANHØJEN Køb kvalitetskød fra Twillingegården HVERDAGEN PÅ HOTELLET"

Transkript

1 KOGLEN FEBRUAR / MARTS 2011 Nr. 1 SKIFERIE Læs den gribende reportage fra Granhøjens ferie i Orsa. NYT PÅ GRANHØJEN Køb kvalitetskød fra Twillingegården HVERDAGEN PÅ HOTELLET Koglen har besøgt et botilbud for børn og unge Koglen søger flere hænder

2 Botilbud, omsorg og støtte til voksne med psykiske og/eller sociale problemer Granhøjen består af 12 godkendte botilbud, et privat psykiatrisk hospital med indslusningsafdeling, samt udslusningsboliger. Derudover har Granhøjen en bred vifte af aktiverings- og beskæftigelsestilbud, som også giver mulighed for lærepladser og uddannelse. Mulighederne er mange: Køkken, café, hotel, gårdbutik, frugtplantage, journalistik, kontor, rengøring, landbrug, heste, havearbejde, skole, smed, murer, tømrer, elektriker og andre håndværk. Holdningen er, at det altid er muligt at sammensætte et tilbud, der passer til den enkelte. Systemisk og narrativ tilgang En persons problematiske situation kan ikke afhjælpes uden at se på sammenhængen med omverdenen. Derfor arbejder både personale og beboere på at skabe en klar kommunikation og gode relationer, både med hinanden og i forhold til beboernes pårørende. Den narrative metode lægger vægt på at problemet er problemet, og at det ikke er personen, der er problemet. På Granhøjen arbejdes derfor med identitet og nye livshistorier og handlemuligheder på en positiv og respektfuld måde. Behandlingen Holdningen på Granhøjen er, at praktisk arbejde, behandling og undervisning ikke kan skilles ad. Gennem samvær, meningsfyldt beskæftigelse og fokus på den enkeltes ressourcer styrkes beboernes selvværd og identitetsfølelse. Alle opfordres til at tage medansvar og hjælpe med at få hverdagen til at fungere. Gennem samarbejde og engagement lægges der vægt på, at beboerne bliver bevidste om egne ressourcer, så de kan tage selvstændige beslutninger og få indflydelse på deres eget liv. Beboerne deltager i egen rapportskrivning samt i alle beslutninger omkring deres behandling. Personalet er sammensat tværfagligt og modtager løbende uddannelse og supervision. Det pædagogiske personale gennemfører tre års uddannelse i systemisk og narrativ terapi. Derudover har Granhøjen både psykiatere og psykologer tilknyttet. Granhøjen - et godt sted Granhøjen har et godt socialt fællesskab, et godt samarbejdsklima og gode undervisningsog udviklingsmuligheder både for personale og beboere. Derudover har vi et rigt udbud af beskæftigelsesmuligheder og fritidstilbud. Vi skaber håb, hvor der intet håb er. Hvor der er håb, er der liv. Hvor der er liv, er der en fremtid.

3 KOGLEN FEBRUAR / MARTS 2011 NR. 1 KOGLEN er Granhøjens eget beboeremagasin og er et af Granhøjens dagbeskæftigelsestilbud. KOGLENS redaktion består både af beboere og medarbejdere, og vi er fælles om at fortælle om livet på Granhøjen. I DETTE NUMMER: 4 NYT FRA BOFÆLLESSKABERNE 10 HVERDAGEN PÅ HOTELLET Tømrerne har været i gang. 11 KAFE KREA 12 REPORTAGE Besøg på et botilbud for børn og unge. 14 MÅNEDENS PORTRÆT Jimmi har over 1000 autografer. 16 SKIFERIE 18 HVERDAGEN PÅ NYGÅRDEN Med drengene i plantagen. 19 HEREFORDKØD FRA TWILLINGEGÅRDEN 20 ANNONCER 21 KORT NYT 22 KULTUR Digte, tegning og fortælling.

4 4 NYT FRA BOFÆLLESSKABERNE NYT FRA BOFÆLLESSKABERNE KOGERIET Af Thea og Simone, beboer og leder på Kogeriet Her på Kogeriet er vi kommet godt og helt ind i det nye år. Stort set alle, beboere og personale, har holdt en god lang juleferie og er vendt tilbage med ny energi. Vi vil på Kogeriet gerne fortælle om vores julefrokost, som vi holdt lørdag den 11/1210, hvor vi også havde inviteret pårørende. Vi havde købt MEGET stort ind til dagen! Vi skulle have and, flæskesteg, brune kartofler, hvide kartofler, rødkål og god brun sovs. Theas mor stod for de brune kartofler og Frederiks mor stod for sovsen, og begge dele blev rigtig godt:) Mens nogle blev hjemme og passede anden og flæskestegen, tog vi andre på Dalhøjgård og kiggede på dyrene i det flotte vintervejr. Her blev vi i stalden budt på kaffe og te. Vi fik også et godt grin med hjem over gæssene, som skræppede helt vildt. Da vi kom tilbage på Kogeriet, var der faktisk mad, som smagte helt vidunderligt. Vi havde dog svært ved at være så mange ved det lange bord, eftersom vi var ca. 20 personer. Endimellem var der levende julemusik. Jakob fra Kogeriet havde taget sit klaver ned i stuen og spillede rigtig smukt. Efter tradition skulle vi selvfølgelig også have risalamande med tilhørende mandelgave, som var en fin nisse. Alle have også en pakke med til pakkeleg, som vi afsluttede dagen med, dette var en succes med knald på hvem har slået en sekser hvad siger tiden, hvor mange minutter er der tilbage :) Alt i alt en rigtig dejlig dag, hvor alle hyggede og snakkede med hinanden.

5 GRUNDTVIGSVEJ Af beboere og personale på Grundtvigsvej NYT FRA BOFÆLLESSKABERNE 5 På Grundtvigsvej har vi haft julefest med vores familier. Kvindegruppen har været i Sorø og besøge butikken og Skovperlen. Vi har været til juleafslutning i Kafé Krea med pakkeleg. Kristin har været til juleafslutning i gymnastikforeningen. Vi har alle været til julefrokost i dagsbeskæftigelsen. Kristin har haft 15 års jubilæum. Det blev fejret med, at hun var til Hansie Hintersee koncert i Horsens med sin bror. En fantastisk oplevelse. De kom først hjem kl. 4 om morgenen. Hun blev fejret med blomster, cider og småkager på Grundtvigsvej. Alle har holdt jul med deres familier og haft en dejlig juleferie. DALHØJGÅRD Af beboere og personale på Dalhøjgård Sidste nyt fra Dalhøjgård Tina fra Vesterbro er flyttede ind i lejlighed på Dalhøjgård, velkommen til hende. Vi bytter vores ene pony med Getsøvej, og i stedet kommer Loke tilbage, fremover er alle velkommen onsdag formiddag til at deltage i vores heste hygge skovtur. I beskæftigelsen er der gang i brænde på Oddenvej 55, på det grønne hold er vi ved at tænke forårstanker vedr. vores urtehave/drivhuse, og de næste 14 dage er vi at finde 2 dage om ugen i granplantagen.

6 6 NYT FRA BOFÆLLESSKABERNE TJØRNEPARKEN Af beboere og personale på Tjørneparken Godt nytår alle sammen på Granhøjen. Tjørneparken var en tur i Tivoli for at se deres juleudstilling, i december måned. Vi var 13 personer af sted. Vi startede med at finde et godt spisested, et italiensk pizzeria hvor maden var god. Derefter delte vi os op, så dem, der havde købt turpas, gik sammen, og dem der skulle se juleboder og nisser fulgtes ad. Til slut mødtes vi ved en bod og drak varm kakao, inden vi kørte hjem ved 17 tiden. SKOVPERLEN Af beboere og personale på Skovperlen Alle er kommet godt hjem fra juleferie. Selvom det var en oplevelse at komme af sted inden jul pga. vejret, men ved fælles hjælp og kreative tanker kom alle af sted i god behold, godt belæsset med julegaver, og alle de gode sager vi havde lavet i julemåneden. Bolsjer, småkager og konfekt. Skovperlen fyldte 4 år den , det blev fejret med en fødselsdagsfrokost og raflespil. I butikken er der gang i status og nye projekter. Der flyttes om og sættes nye varer ind. Vi har også oplevet en vandskade i kælderen på Skovperlen. Men Steffen og Lars har heldigvis været og udbedret skaden, så vi kan gå tørskoet igen. Vi har også været en tur i Stof og Stil i Roskilde og købe VILDT ind til nye projekter.

7 NYT FRA BOFÆLLESSKABERNE 7 SKOVGÅRDEN Af beboere og personale på Skovgården Der er ikke sket det helt vilde herude på Skovgården. Vi har sagt farvel til en beboer, som er vendt tilbage til Jylland. Så har nogen været på juleferie, og andre hygget sig på Skovgården. Vi var til en rigtig hyggelig juleaften på Tjørneparken, hvor vi fik meget lækker mad og nogle gode gaver. Nytårsaften blev holdt på Skovgården, og nu er hverdagen i gang, hvor vi hjælper på Dalhøjgård og så småt er i gang med oprydning alle vegne, så vi er klar, når foråret kommer. Lige nu bruger vi tid på at se håndbold, og så er der mange, som venter på, at fodbolden starter op igen rundt i den store verden. Skituren står for døren, og de som skal med herfra Skovgården, glæder sig til ømme muskler, sammenvær, og ikke mindst den gode morgen og aftensmad de får deroppe. Og her glæder vi os til at få dem hjem og høre om alle deres oplevelser, og det store smil de kommer hjem med. TWILLINGEGÅRDEN Af beboere og personale på Twillingegården Alle mand er taget på ferie, 3 af drengene er på ski, og resten er i lalandia, vi håber de nyder deres ferie. Salem og Morten har så fået tjansen med at passe køerne. Daniel murer er i fuld gang med at bygge en lækker lejlighed til Thomas, den bliver dejlig.ellers går tiden med forskellige vintersysler såsom oprydning og vedligeholdelse af bygninger. Køerne har det dejligt, der er rigtig tid til at forkæle dem i øjeblikket. EGEBJERGVEJ Af beboere og personale på Egebjergvej Livet er tilbage til den vante gang på Egebjergvej efter jul og nytår. Vi har fået fjernet julepynten inde og ude, og Anette har været en tur på Nygården og hente planter, så der er kommet forårsstemning i huset. Da sneen begyndte at smelte, kunne vi se, at vi havde haft besøg af en meget flittig mulvarp, som havde lavet skud i hele forhaven, så nu er vi i fuld gang med at grave. Lars og Per er taget på skiferie, så dem glæder vi os til at få hjem igen, og høre om deres tur.

8 8 NYT FRA BOFÆLLESSKABERNE VESTERBRO Af beboere og personale på Vesterbro Vi er kommet godt fra start i det nye år. Mange har været på juleferie og nydt samværet og fællesskabet med familien. De fleste synes også at det var dejligt at komme tilbage til Vesterbro igen. Det kan godt være lidt hårdt at være sammen med sin familie i mange dage ad gangen. Mens pigerne var væk, har personalet udnyttet tiden til at få gjort hovedrent forskellige steder i huset og på at få lavet mange af de praktiske ting, som vi ikke når i hverdagen. I de sidste måneder er det gået lidt ned ad bakke med hensyn til at spise sundt. I sær i december måned. Men vi er flere, som gerne vil tabe os. Og vi er et hus, som gerne vil arbejde med at have focus på sund mad og motion. Derfor har vi fra nytår hanket op i os selv og besluttet, at vi fremover skal have frisk frugt og grønt dagligt. Samtidig skal vi ud og have rørt dellerne ½ time hver dag. Derudover arbejder vi en hel del med begre- bet Ansvarlighed. Et af målene med at være i et behandlingsforløb her hos os, er, at man lærer at tage ansvar for egne tanker, følelser og handlinger. For at vi skal fungere som et fællesskab, så har alle pligt til at deltage i de praktiske opgaver, der er forbundet med at bo sammen. Ellers bliver der ikke frigivet ressourcer til at lave alt det sjove sammen. Aktiviteter i 2011: Pigerne og drengene vil gerne på nogle fælles ture 1 gang om måneden. Personalet har lagt det ud til beboerne at tage initiativ og planlægge, hvad der skal ske. Det er vigtigt, at det beboerne selv, der tager ansvar for processen og forløbet. Sanne har besluttet, at vi skal ind og se den Danmarkskendte musical Mamma Mia i Tivolis koncertsal lørdag d Men en fællestur kan lige så godt være en tur i skoven eller på stranden. Det behøver ikke at koste noget for at være sjovt

9 NYT FRA BOFÆLLESSKABERNE 9 EGEGÅRDEN Af R.O. beboer på Egegården 8. november 2010 startede Egegården op som et nyt bofællesskab. På nuværende tidspunkt er vi tre beboere, men der er plads til seks, vi håber på, at det nye år bringer flere beboere til. Der er fem personaler. Vores hverdag er meget stille og rolig. Vi spiser vores morgenmad på Egegården. Frokost og aftensmad spiser vi i hverdagene i kantinen og i weekenden på Egegården. Vi har en gang været med til stikbold, hvilket var en succes, og vi vil meget gerne være med igen. RØRMOSEN Af beboere og personale på Rørmosen På Rørmosen er der sket meget siden sidst. Der er statet 2 nye medarbejdere, Pia som plejepersonale, og Ditte som ny leder, som skal være på Rørmosen sammen med Jytte der har været på Granhøjen i knapt et års tid. Så vi er i fuld gang med at sætte os ind i procedurer m.m. samt med alle sammen at lære hinanden at kende! Vi har budt velkommen til ny beboer Joachim for ca 1 ½ uge siden. Joachim har tidligere været bosiddende på Kogeriet, hvilket han var glad for. Joachim er dog faldet godt til i sine nye rammer her på Rørmosen. Søren er deltagende i den fælles skitur, ham glæder vi os til at høre nyt fra, når de er vel hjemme igen fra skiferie.

10 10 HVERDAGEN PÅ HOTELLET Tømrerne har brækket gulvet op på Hotel du Vest Til at starte med skulle de kun lægge gulv bag baren, men så kom Torsten forbi og havde en masse ideer til hotellet. Hvordan det skulle se ud der nede. Det blev et større projekt. Af: Janne Maria Elleby Tømrer-Jan: Til at starte med skulle der bare lægges lidt linoleumsgulv bag baren og en ny bordplade på baren. Dette startede vi på torsdag. Men så kom Torsten forbi, og han havde drømt om at åbne baren og få en bænk hele vejen hen. gulv, så der var mere arbejde at lave. Huset er fra 1800-tallet, og man kan ikke blive ved med at lægge nyt gulv ovenpå. Torsten havde et billede af en bar. Sådan ville han have baren skulle ser ud. Så drengene og tømrer-jan havde en udfordrende opgave ved baren. Der er syv der har arbejder på gulvet: René, Jakob, Jan, Phillip, Niels, Steffen og Dennis. Hvad synes du om resultatet? Jakob: Jeg synes det er blevet kanon fedt. René: Jeg synes det er super fedt, meget perfekt. Tømrer-Jan kigger stolt på baren og sine to tømrerdrenge. Helle, der er leder af hotellet er hoppet med på billeder. Foto: Marie Brogaard Tømrer-Jan: Jeg havde flere af tømrerdrengene med i de dage og de måtte arbejde længe og hårdt i flere dage for at lægge gulv. Jakob: Gulvet tog ikke så lang tid. Det var mest opretning, fordi gulvet var skævt, det tog et par dage. At lægge gulvet tog en dag. Alt i alt har det taget et par uger at klikke fliserne sammen, så de passer. Tømrer-Jan: Vi opdagede at der var to lag Jakob: Tilpasninger og små detaljer er klaret godt. Det er fedt, at være med til at lave noget. René: Det er godt, at andre kan se, hvad man har været med til at lave. Efter Koglen havde skrevet artiklen, viste det sig, at der faktisk var en del mere arbejde for både tømrerne, blikkenslager og elektriker. Læs mere i næste Kogle.

11 KAFE KREA 11 Kafé Krea Interview med Anna Karina, som er leder af Kafé Krea. Af Pia Johansen Hvordan fandt du på at du ville starte Kafé Krea på Granhøjen? Stillingen var slået op i avisen, og så søgte jeg den og var heldig at få den. Hvornår startede du Kafe Krea? Det gjorde jeg 1. april 2010 Ja, juleferie og sommerferie og så også på helligdagene. Tager I på nogle ture? Det skal vi til foråret, hvor vi skal på stranden og på kunstudstilling. Så skal vi også besøge Martin Nybo s (lokal kunstner red.) keramikværksted. Hvad hvis man har en dårlig dag, når man er på Kafè Krea hvad gør man så? Man prøver, så godt man kan at deltage, og ellers kan man indimellem trække sig lidt Hvor og hvornår foregår Kafé Krea? Det er på Tjørneparken i Nørre Asmindrup i cafeen om mandagen, onsdagen og torsdagen kl Kan du fortælle lidt om, hvilke ting I laver der? Vi laver periodevis smykker, syr ting, maler, filter og laver keramik. Op til højtiderne laver vi juleting, påsketing og fasteting. Hver måned har vi et nyt tema. Det sidste tema vi havde var at sy Grimrikker i filt som er fantasifulde dyr og figurer, som man selv designer. Koster det noget at være med i Kafè Krea? Det koster 150 kr. pr. måned (for materialer og kaffe) Hvor mange er I på holdet? Vi er 14 tilmeldte. Er der flere pladser på holdet? Ja Hvem kan deltage på holdet? Det er åbent for alle der bor på Granhøjen som har kreative interesser. Man kan også komme i Kafè Krea for at nyde samværet med andre. Lige nu er der flest kvinder, så vi vil meget gerne have flere mandlige deltagere. Holder du nogle kurser i forbindelse med Kafè Krea? Vi har afholdt keramikkursus og smykkekursus. Hvis der er nogle interesserede, er der også planlagt et sykursus. Hvis man er ryger og deltager i Kafè Krea, hvad gør man så? Der er indlagt 1 rygepause. Er der fridage og ferie i Kafè Krea? En eftermiddag hos Kafé Krea Foto: Marie Brogaard tilbage i lokalerne ved siden af. Hvis man nu har lyst til at deltage på holdet hvad gør man så? Så møder man op i Kafè Krea til en prøvetime efter aftale med mig. Herefter tages der stilling til, om man ønsker at deltage. Er det din plan at starte holdet op igen efter sommerferien hvornår starter det så op? Til den 1. august Er du tilfreds med Kafè Krea? Ja, jeg synes, der er en god stemning på holdet. Vi er gode til at møde op, hjælpe hinanden og sørge for kaffe og kage, men vi ønsker os lidt bedre faciliteter med større arbejdsborde og lidt bedre plads til materialer og godt med dagslys. Er det dit indtryk, at folk er glade for at deltage i Kafè Krea? Ja, det virker som om, at deltagerne trives bedst med at udvikle sig individuelt i forhold til egne færdigheder og interesser, men de er også indimellem sammen om at fremstille fælles produkter. Hvad synes du er det bedste ved Kafè Krea? Det er den gode stemming, og så griner vi meget. Det er også glæden ved at kunne bruge sine hænder til at fremstille noget man bliver glad for, som man jo også kan glæde andre med.

12 12 REPORTAGE Besøg på et botilbud for børn og unge Koglens redaktion ville gerne ud og se noget andet af verden end Granhøjen. Vi havde lyst til at besøge et andet botilbud og høre, hvordan det er at bo der Af Janne Maria Elleby og Marie Brogaard Bilen skrider lidt og begynder at hoste, da den bliver sat i 2. Gear. Chaufføren presser lidt på speederen. Bang! Så går den ud. 2. Gear er åbenbart lidt for højt, når man skal kæmpe sig op af en stejl tilsneet vej. Arbejder narrativt med børn På Bente og Michaels botilbud arbejder man systemisk og narrativt, lige som man gør på Granhøjen. De har begge taget den treårige uddannelse i systemisk og narrativ terapi, men det er da lidt anderledes at arbejde på den måde, når man har med børn at gøre. Inden for den narrative teori, arbejder man med det, man kalder den tynde historie. Det er den historie, som er dominerende og dermed identitetsbærende for beboeren. Der er altid flere historier om samme person, så den dominerende er blot en af mange, men det er den, som personen anerkender. Det er den, der fortælles oftest, og den har derfor størst indflydelse på identiteten. Selv om man har med børn helt ned til 8års alderen at gøre, kan man alligevel godt bruge den narrative terapi, fortæller Bente og Michael. Det handler om at være anerkendende over for børnene og de unge. Selv om de ikke er voksne endnu, skal vi hjælpe dem og støtte dem i at tage ansvar for deres eget liv, fortæller Bente Mogensen. Kristoffer er med til at lave den blå traktor. Foto: Janne Maria Elleby Blæsebjerggård ligger i udkanten af den lille landsby, Stenstrup, for enden af en lang indkørsel. Indkørslen er fuldstændig sneet til den dag, Koglen kommer på besøg. Det er Bente og Michael Mogensen, der har startet botilbuddet for børn og unge under 18 år op. Bente og Michael har begge to arbejdet på Granhøjen. Bente var med fra opstarten og var en af de første medarbejdere på Granhøjen. Så fik vi plejebørn, og så endte vi med at starte vores eget botilbud for børn og unge, fortæller Michael Mogensen. På den måde minder deres historie lidt om Granhøjens. For eksempel havde de en ung mand, som kom fra et andet botilbud. Han var flyttet, fordi han havde slået en af pædagogerne. Den historie, han havde med, var, at han var sådan en voldelig fyr, der slog pædagogerne. Her holdt vi netværkssamtale med ham og forældrene og fandt frem til den tynde historie. Og så kan vi begynde at arbejde med den, fortæller Bente og Michael. Den unge mand fandt frem til sin alternative historie og ændrede ifølge Michael og Bente adfærd stort set fra den ene dag til den anden. Dyrehold og bilværksted Kristoffer på 17 år er en anden af de unge mænd, der bor på Blæsebjerggård. Han har boet i tre år i Bente og Michaels botilbud. Det er dejligt at bo her. Her er altid masser at lave. Vi kan passe dyrene, og der kommer

13 REPORTAGE 13 Fra venstre: Allan, Kristoffer, Bente og Michael foran Blæsebjeggård. Foto: Janne Maria Elleby biler ind, som vi kan lave på sammen med Allan, fortæller Kristoffer. Allan er svigersøn til Bente og Michael og pædagogisk medarbejder på botilbuddet. Vi har fået et værksted her ude, hvor drengene kan hjælpe med at lave vores biler, fortæller han. Vi går et smut ud på værkstedet sammen med Allan og Kristoffer. Der holder en gammel, russisk motorcykel, en knallert uden sadel og en stor blå bus hænger ned fra loftet. Vi bruger flere timer på at lave biler sammen med drengene, fortæller Allan. Knallerten uden sadel er Kristoffers, og han laver den selv. Jeg synes, det er virkelig sjovt at prøve at lave min egen knallert, fortæller Kristoffer. Hjemlige rammer Når drengene ikke laver biler eller passer dyrene, og når de ikke er i skole, går de til amerikansk fodbold. Det er dog lukket om vinteren. Så må vi finde på noget andet. Vi spiller bordtennis, og så spiller vi også pc, fortæller Kristoffer. I weekenderne tager de ofte på tur. De besøger også tit de to andre botilbud, Bente og Michael har. Her bor de mindre børn. På Blæsebjerggård hvor Kristoffer hører til, bor der tre drenge. Kristoffer på 17 år og to andre drenge, som er 15 år. Der er hjemlige rammer her. Det er lidt ligesom som en familie, men hvor ens mor og far går hjem hver dag, fortæller Kristoffer. Kristoffer boede tidligere på Holmstrup, et af Michael og Bentes andre tilbud, men flyttede ud på Blæsebjerggård, da det åbnede for nogle måneder siden. Og det er han rigtig glad for. Der er mere hjemlige rammer her. På Holmstrup var der børn over det hele. Det var som at være på koloni hele tiden, fortæller Kristoffer. Efter interviewet giver Kristoffer en rundvisning på Blæsebjerggård. Vi ser både stalden, hvor vi må hjælpe en lille rødkælk, som har forvildet sig ind i staldens mørke, hestefolden, poolrummet, hvor nogen har glemt at tømme askebære og teenageværelset, som slet ikke er så rodet endda.

14 14 MÅNEDENS PORTRÆT Jimmi i granplantagen Jimmi en ægte autografjæger Jeg har 750 fotos af mig selv og en kendt nu! Af Pia Johansen Koglen møder Jimmi på hans arbejdsplads ude i skoven langt fra kendisserne. Sammen med resten af holdet fra Nygården laver han forefaldende arbejde i skoven. Han har boet på Granhøjen i lidt over 10 år. Før han kom til Sjælland, boede han på et bosted i Jylland, men ville gerne flytte et andet sted hen. Jeg hørte om Granhøjen gennem kommunen og besluttede at prøve det. Det var i september år 2000, dengang jeg var 20 år, fortæller Jimmi. Foto: Cecilie Sofie Ehlerts Da Jimmi blev født, var naglestrengen viklet rundt om hans hals. Det betød, at hjernen ikke fik ilt, og Jimmi fik en lille hjerneskade. Det er grunden til, at han ikke kan klare at bo helt for sig selv. Han har brug for den støtte og hjælp, Granhøjen tilbyder. Har lært at komme til tiden Generelt var Jimmi rigtig glad for komme til at bo på Granhøjen, selv om det irriterende ham i starten, at han skulle så tidligt op.

15 MÅNEDENS PORTRÆT 15 Min første tid på Granhøjen var meget positiv. Jeg er blevet meget bedre til mange ting. For eksempel er jeg blevet bedre til at fastholde mig selv i et arbejde. Jeg er også blevet bedre til at sætte grænser, og jeg retter heller ikke hele tiden på folk mere, hvis jeg synes, de siger noget forkert. Imens jeg har boet her på Granhøjen, har jeg haft en kæreste, som ikke boede på Granhøjen. Hun begyndte også at udnytte mig ved at få penge af mig til sit alkoholforbrug. Det var et stort problem for mig, så det er noget jeg fortsat arbejder med. Det gør jeg bl.a. ved at snakke med personalet om det, fortæller han. Jimmi med Enrique Inglesias Foto: privat Har mødt både Medina og Enrique Inglesias Når Jimmi ikke er på Granhøjen, bruger han meget tid på at jagte autografer fra de kendte rundt omkring i Danmark. Jeg møder mange af de kendte mennesker og får deres autografer eller et billede af dem sammen med mig. Jeg har 750 billeder og over 1000 autografer, siger han. For det meste er de kendte rigtig flinke og stiller gerne op til foto. Ifølge Jimmi er Helle Thorning Smith super flink. Jimmis drømme for fremtiden Jimmi er glad for arbejdet på Nygården. I starten kunne Jimmi godt have lidt svært ved at komme ud af sengen tidligt nok til at møde til tiden. Men han har fået mere disciplin nu. Vi bliver meget forkælede på Nygården. De roser os meget, når vi har gjort noget godt. Jeg synes nogle gange, at det er irriterende, at jeg skal arbejde over, når jeg kommer for sent, men på den måde lærer jeg selvfølgelig også at komme op til tiden, mener han. Og Nygårdens håndværkersjak møder tidligt. De starter allerede klokken syv. Lige nu arbejder jeg i skoven, hvor vi flishugger toppene fra træerne og slæber pyntegranet ud i hjulsporene, hvor det bliver kvast, fortæller han. Rockere indtog lejligheden Jimmi har et stort hjerte, og nogen gange er det næsten lidt for stort. Han har derfor haft nogle uheldige oplevelser med mennesker, som ville udnytte ham. Det skete blandt andet, da han i en kort periode før Granhøjen prøvede at bo alene. Det fungerede ikke, fordi jeg var for god af mig. Jeg fik desværre nogle forkerte venner og blev udnyttet. Det viste sig, at de var rockere, og det vidste jeg ikke. Jimmi arbejder stadig på at lære at sætte grænser. Jimmy med Medina Foto: privat Madbussen kommer også og henter os, når vi skal ud på Tjørneparken og spise. Så alt i alt er jeg rigtig glad for at bo på Granhøjen. Men han har dog også andre håb og drømme for sin fremtid. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde i en pladeforretning for eksempel TP-marked, fordi jeg interesserer mig meget for musik og film og ved en masse om det.

16 16 SKIFERIE SKITUR 2011 Af Kenneth Andersen Det var en kold kold nat og klokken var lige slået 02.00, og alarmen på mobilen ringede alt for højt lige ved siden af min seng. Mine trætte øjne blev hurtigt slået op og jeg var med det fluks frisk, da jeg kom i tanke om at vi skulle på skitur. Ud i bilen og starten var gået med at afhente alle. Vi mødtes på kogeriet alle sammen på nær Twillingegården, som blev afhentet der langt ude på bøhlandet. Vi kørte så efterfølgende til færgen i højt humør fra de fleste og snorken fra resten. Et par timer efter var vi ved færgen, som var 40 minutter forsinket til stor glæde for rygerne der gik amok i en smøgrus udenfor i den bidende kulde. Så kom færgen endelig og her spiste vi de dejlige sandwich som var blevet lavet på kogeriet af bla. Maria. TAK!!! De var super gode. Så var vi endelig i udlandet. Store Sverige! 5 timer senere holder vi ind ganske kort på en rasteplads, hvor vi mødes kort med Grete og Torsten, og så afsti af sted igen til Orsa Grônklitt. Endelig ankomst og så skal vi have hytterne. Der er dog lige en lille ting med de hytter der. De er først booket til ugen efter!!!!! Det fandt vi først ud af efter minutter, hvor de havde ledt og ledt de stakkels receptionsdamer. Vi var dog så heldige at der var en dobbelthytte ledig, som vi kunne få i et lige over bytte. Så i stedet for fire hytter samlede vi os i en stor, som var delt op i 2 afdelinger. Denne ene afdeling fik de 2 gamle pædagoger nemlig Peter og Torben, og alle de unge garvede gutter, og den anden fik undertegnede og Simone samt tøserne og Egebjergsvej/Kogeriet gutterne. Så var det ellers ned i skiudleveringen og få udstyr samt liftkort, og så lidt god mad i hytterne så vi var klar til den første rigtige ski dag i Sverige. Alle var 100% klar og hu hej hvor det gik. Nogen op på de store bakker med det samme og os andre der var noget dårligere til at stå på ski startede på børnebakken, hvor vi hele tiden blev overhalet af de 5-årige, der stod bedre på ski end os. Per (Egebjergvej), som senere kom galt af sted, og Søren (Rørmosen), kæmpede for at lære at stå på ski, og det viste sig at være en stor mundfuld, men alligevel blev der med opmuntring fra de stædige skilærere, Torben/Peter/Simone/ Kenneth, gjort et ihærdigt forsøg på at blive bedre og bedre. Så mødtes vi for enden af børnebakken den første dag til middagtid, hvor vi fik de dejlige burgere hos vores sædvanlige Burger mand. Det forlyder, at nogen var der længere tid end andre for at få varm kakao og en smøg, men det er der ikke nogen, der kender noget til. Host Host. Hyggeligt var det dog. Alle var helt smadret og trætte efter den første dag, men det var gået godt for alle og ganske få styrt. Dog havde Petar (skovgården) erhvervet sig et blåt øje efter en ordentlig tur ned af mellem bakken, men som altid var han i højt humør. Vi fik igen god mad, og det var, så vidt jeg husker også den dag, hvor Jacob Holm fyldte år så der blev lavet lagkage helt fra bunden af Simone og Lars Munch til stor glæde for os andre. Grete og Torsten var et smut forbi med en gave til Jacob, og han fik flere gode gaver fra Skiklubben og hjemmefra. Så blev det 2. dagen, og alle havde lidt ondt i stængerne, og Petar havde ondt i næsen oveni. Men alle var klar igen. Niels skulle igen i dag stå på snowboard, som var lidt sværere, end han havde forventet, men alligevel kløede han på uden at pive (særligt meget). Philip havde gang i de helt små ski, og lavede nogle vilde styrt, men alligevel var han nok den i hele skiklubben på den tur, der holdt mindst pause. Vi mødtes i Topstugen, som er et dejligt sted hvor der er god varm kakao og kaffe helt oppe på toppen af alle skibakkerne. Den dag var dog en sur dag for Per, som styrtede og blev kørt på hospitalet og 2 dage senere fløjet til Danmark med et lille privatfly. Torsten og Grete var der i lufthavnen og vinke farvel og spurgte bla kaptajnen, om det var alle mulige nationaliteter, der blev fløjet hjem? Her sagde han så tørt NEJ, det er KUN danskere, der kommer galt af sted på skiferie!! Det skal lige siges som en lille fodnote, at Per er ved godt mod hjemme i Danmark. Han skal slappe af i et stykke tid, og så kan han stille og roligt begynde at bevæge sig rundt uden at humpe. Herfra ønsker vi alle sammen fra skiklubben GOD BEDRING PER.

17 Friske gutter klar til bakkerne Alle skrabede i øvrigt ind til en masse fine gaver til Per så han ikke kedede sig alt for meget på hospitalet. Nå men det gik nu alligevel fint for alle andre den dag, og om aftenen lavede begge hytter god mad. Torben og Peter blev rigtigt forkælet i mandehytten af alle gutterne, med dejlig morgenmad hver morgen. Om onsdagen efter en heftig ski dag tog vi i Bowling hal og gav den gas alle sammen. Super hyggeligt, og efterfølgende spiste vi Plankebøf/ Laks og isdesserter til den store guldmedalje. Denne dag havde Jacob Holm slået sig så mange gange det samme sted på lænden Foto: Privatfoto SKIFERIE 17 at han havde en hævet balle så ikke mere Snowboard til ham. Han havde været så stædig med at lære at stå på Snowboard at selvom han faldt mange mange gange blev han ved og ved, men til sidst var han nød til at stoppe da han fik for ondt. I det blandede hus spillede vi Wii hver aften, som Rene (Kogeriet) havde bragt med, og mange af os havde ondt i armene efter at have lejet Ninja med sværd i hånden. Vi spillede også Danmarks spil som Rene også havde medbragt det var et godt initiativ. Pigerne var ude og køre hundeslæde og det var en spændende tur med de søde hunde rundt omkring i skovene. Alex (Twillingegården) var meget nervøs ved Nordbakken da han var skvattet hele vejen ned tidligere på året, da han var af sted samme sted med familien, fik endelig taget sig mod til og tog hele vejen ned af Nordbakken selvom han var meget nervøs GODT GÅET! Michael P (Skovgården) havde også et stort problem på Nordbakken efter et seri-øst styrt sidste år, men alligevel bed han tænderne sammen og på 3 dagen tog han den alligevel, og blev næsten fast inventar på den bakke. Stine (Dalhøjgård) og Hans (Sorø) lavede et hyggeligt makkerpar de sidste 4 dage og kørte stille og roligt sammen på næsten alle pisterne resten af ugen. Gitte (Tjørneparken)/Simone/Alex og Undertegnede kiggede en hel del på Leoparder, som var lige i starten af Blåbærstien, og det var et flot syn at se de 2 leoparder lege i sneen. Så var det fredag og så skulle vi på After Ski. Her fik nogle en øl eller sodavand, og der var god musik og højt humør. De spillede/sang Himmelhunden på Svensk det var vældig underholdende at høre hvor mærkelig den så bliver! De sidste par dage gik lynhurtigt, og igen i år har det været en hyggelig skitur, med masser af sjov og spas og masser af stå på ski og Snowboard. Tak for en god tur alle sammen

18 18 HVERDAGEN PÅ NYGÅRDEN NYGÅRDENS DRENGE Nygårdens drenge har siden oktober været i granplantagen, hvor de er igang med at fælde grantræer, som ikke kan bruges som juletræer. Stammerne bliver kløvet til brænde og der bliver lavet flis af de små grene og grannålene. I starten var hele plantagen som en tæt skov, men nu har de efterhånden fået fældet så meget, så der er dannet stier og lysninger. Koglen var en tur i plantagen en solrig februardag, hvor der både blev fældet, skåret op, kløvet, lavet flis og drukket kaffe foran skurvognen i solen. Fotos: Cecilie Sofie Ehlerts Per og Råhage igang med at kløve. Jørgen, Tom og Johnny nyder solen og en kop kaffe. Traktoren, der laver flis. Jørgen, der lige har fældet endnu et grantræ. Tom på vej gennem plantagen.

19 Herefordkød fra Twillingegården TWILLINGEGÅRDEN 19 To kalve fra Twillingegården er blevet slagtet. Koglen var med og tog billeder, da kødet blev leveret til Tjørneparkens køkken. Hver pose med kød vejer omkring 30 kilo! Fotos: Koglens redaktion Nyt på Granhøjen: Køb kvalitetskød fra Twillingegården Twillingegården sælger frilands herefordoksekød til medarbejdere og bosteder. Dyret sælges som kvarte kroppe (ca kg) og koster 50 kr. per kilo. inkl. moms. Dyret, som for det meste vil være ungkvie, udskæres i det der hedder pistoludskæring. Det vil sige, man får dejlige stege og steaks bl.a.: Mørbrad og cullotte/cuvette samt en masse dejligt hakket oksefars, man kan også vælge en traditionel udskæring. Der skal påregnes noget svind, da man betaler for dyrets vægt, inden slagteren parterer den, men så er ungkvien også delt ud så den er lige til at komme i poser og stoppe i fryseren. Skulle dette have jeres interesse skal kødet bestilles på Nygården, er der spørgsmål omkring det ring til Morten på Twillingegården

20 20 ANNONCER KOGLEN SØGER NYE ANSIGTER! Koglen søger nye jornalister, fotografer og layputere. Så hvis du kan lide at skrive, tage billeder eller arbejde med computer, så er Koglen måske noget for dig. Kolgens redaktion holder til på Saxilds Alle 2, Det Gule Hus, og vi mødes hver torsdag mellem Hvis du har lyst til at være med at være med så kontalt Koglens redaktion / Vi glæder os til at se dig! Kaninbur efterlyses Jeg vil gerne have en kanin, og efterlyser derfor et stort kaninbur som er ca. en meter langt, og andet tilbehør til en kanin. Jeg vil selv købe kaninen. Med Venlig Hilsen Jeanette fra Skovperlen. Kontakt venligst Skovperlen, hvis du har et bur. TV-2 Øst-løbet Ninett fra Vesterbro har sendt mail ud til alle og opfordret til at vi fra Granhøjen deltager i TV2 Øst løbet søndag d. 1 maj Selvom det er et løb, så kan man sagtens deltage og gå ruten i stedet for at løbe. Det er vi flere fra Vesterbro, der vælger. Så hiv kondiskoene ud af klædeskabet og kom og få en hyggelig og sjov dag sammen med os. Vi glæder os til at se Jer. Tilmeldning kan ske på tv2east.dk, der er flere ruter af forskellig længde.

21 KORT NYT 21 Årets frugtplukningskonkurrence Der er blevet plukket rigtig meget frugt på Nygården i løbet af sidste sommer og efterår. Nu er vinderne af konkurrencen fundet! Det bofælleskab, som har plukket flest kilo frugt blev Kogeriet, med 411 kg plukket frugt, de har vundet en middag efter eget valg ude i byen. Anden pladsen gik til Egebjergvej, og 3. pladsen gik til Gasværket. Stort tillykke til Kogeriet med sejeren! TILLYKKE! Jacob 40 år Søndag d. 19. december fyldte Jacob Choo 40 år. Han markerede dagen med en dejlig fødselsdagsfest, som blev holdt på Vesterbro. Om mandagen holdt håndværkerne en reception for Jacob på Tjørneparken. Jacob Choo Foto: Vesterbro Tor 30 år. Tirsdag d. 11 januar fyldte Tor 30 år. Tor blev overrasket derhjemme om morgen med en stor peberkværn. Derefter blev dagen fejret med morgenmad på Tjørneparken. Tor, der viser en af sine gave frem Foto: Maria Olsen

22 22 KULTUR Digte af Martin Skelbæk Ser fra cellen i det mørke hin t fængsel Føler sig han gør, som en på sytten Frem han ser ej mod døden Nogen gange dog i blindet længsel Tvivler på nytten af at kæmpe mod nøden Once oh so bad now older yet sad should get better yet, not boulder Prøv dit sind at holde rent Din indre smerte at vædre Hvorfor? Alt er evigt Det er aldrig for sent sig at forbedre Intet dør Despear in dark mere Tegning af Martin Skelbæk Fra virkeligheds verden: Dengang jeg blev fanget i en kummefryser Mig og min lillebror var hjemme hos vores oldemor og oldefar. Vi plejede at få is der hjemme. Da de voksne sidder i køkkenet, sniger vi os ud til fryseren, fordi vi gerne vil have is. Så mig og min lillebror får fryseren op, og jeg tænker: nu skal jeg op og se om der er nogen is i fryseren. Min lillebror hjælper mig op i fryseren, og jeg siger til ham, at han skal holde fast i mine ben. Men det gjorde han ikke, så efter 2 minutter lander jeg med hovedet først nede blandt oldefars hjemmedyrkede frugt og grønt. Mens jeg ligger og roder efter is, lukker låget på fryseren. Imens sidder de voksne og snakker om, hvor vi mon er henne. Min lillebror løber over for at gemme sig bag en dør, og jeg ligger nede i fryseren og banker på låget. I det samme kommer de voksne ud i alrummet, hvor fryseren står. Jeg bliver lukker ud af fryseren og vi fik en is hver. Min lillebror var 3 år gammel og jeg var 6 år gammel Anonymt indlæg fra en Koglelæser

23 KONTAKT 23 Kontakt Granhøjen DET MILJØTERAPEUTISKE TILBUD GRANHØJEN Algade Nykøbing Sj. Telekon: Hjemmeside: Kontakt Nygården NYGÅRDENS GÅRDBUTIK & FRUNGTPLANTAGE Højbyvej Nykøbing Sj. Telekon: Hjemmeside: Kontakt Hotel du Vest HOTEL DU VEST Algade Nykøbing Sj. Telekon: Hjemmeside: Kontakt Koglen DET GULE HUS Saxilds Allé Nykøbing Sj. Mobil: REDAKTIONEN: Journalist Pia Johansen Journalist Janne Maria Elleby Medarbejdere fra Granhøjen: Marie Brogaard Cecilie Sofie Ehlerts

24

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Tillykke med din nye kanin

Tillykke med din nye kanin Tillykke med din nye kanin Afkomsattest Født: Køn: Farve: Race: Opdrættet hos Opdrætters navn Højre øre Venstre øre Registreret Solgt d. Købers navn: Fuldmagt Garanti Far Farfar Farfars far Farfars mor

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

Interview med pigerne

Interview med pigerne Interview med pigerne Interviewer: M = Michelle og J = Julie Informanter: K = Karla og S = Sofie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 M: For en god ordens skyld

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E 2014, Uge 8 Ugens Avis År H A L G Å R D S F H F O R 2. 3. O G 4. K L A S S E O p s t a r t e n a f d e t n y e t i l b u d U G E N S R E D A K T I - ON: Mia 2.B Anna 2.B Ida M. 2.B Oliver 4.A Louise 2.B

Læs mere

SFO NYT DECEMBER 2011

SFO NYT DECEMBER 2011 SFO NYT DECEMBER 2011 FÆLLES Spilledagen mod Ravn á Rock Endelig kom dagen, hvor dysten skulle stå mod Ravn á Rock. Deltagerne i alle 4 discipliner (skak, backgammon, bordfodbold og bordtennis) var spændte,

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Mølleavisen. Januar Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag.

Mølleavisen. Januar Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag. Mølleavisen Januar 2016 Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag. Vi er alle vendt tilbage efter en dejlig lang juleferie hjemme. Og vi har fået en snak om hvordan det er gået, har I fået

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Nyhedsbrev Porsgaard

Nyhedsbrev Porsgaard Nyhedsbrev Porsgaard November 2012 Dato 26 november Teater Punkter af særlig interesse: Teater Igen i år var Juelsminde skolecenter med blandt de teaterstykker, der blev udvalgt til at gå videre. Vi skulle

Læs mere

Red Barnets Venskabsfamilier - Dokumentation og evaluering 2008 Bilag 2.3: Interview med xxx Foretaget 26. november 2008 af Mille Buch-Andersen

Red Barnets Venskabsfamilier - Dokumentation og evaluering 2008 Bilag 2.3: Interview med xxx Foretaget 26. november 2008 af Mille Buch-Andersen xxx er 22 år og bor i Ringsted. Han er bror til yyy, som blev interviewet umiddelbart før xxx. De bor 5 minutters gang fra hinanden. xxx bor alene, hans kæreste er flyttet en måneds tid før. Jeg kontaktede

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d. 30/3 2012

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d. 30/3 2012 Anette blev hyldet i anledningen af de 25 år! Både børn og voksne mødte i går eftermiddags talstærkt op for at hylde Anette, der nu har rundet de 25 somre - som lærer på Århus Friskole. Og sikken en hyldest!

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Substantiver arbejde www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Du skal købe to kilo kartoffel

Læs mere

Bilag 1: Interview med Søren

Bilag 1: Interview med Søren 1 0 1 0 1 Bilag 1: Interview med Søren Søren, år. Søren er en dreng på år, som har boet på Birkedalen i to og et halv år. Søren oplevede, ligesom sin lillebror, at være i klemme mellem forældrene efter

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene Split Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene www.silkeborg-p-d.dk Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen August 2007 Siden er det blevet til rundt regnet 50 store

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

STED+SANS Rougsøskolen i Ørsted Tekster af 6.A og 6.B

STED+SANS Rougsøskolen i Ørsted Tekster af 6.A og 6.B STED+SANS Rougsøskolen i Ørsted Tekster af 6.A og 6.B HVAD NU HVIS Hvis Holbæk ikke var en by, så ville min ged falde om. Hvis Randers blev overtaget af fisk, så ville jeg pisse på et træ. Hvis jeg var

Læs mere

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jul Sang og musik i haven To Ja Jo Tor 7. Jul Bowling i Haslev Ca To Tir 12. Jul Musikquiz med Leif To Ki Ca Tor 14. Jul Eventyr ved bålet Ki Ca Ti Tir 19. Jul Udendørslege

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september:

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september: Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Resten af dette skoleår har vi bestemt at vi vil til at have noget fast på programmet de to første tirsdage i hver måned. Vi vil have hhv. et bevægelsestilbud

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner?

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? For unge under 25 Om tirsdagen For grupper Om fredagen X 1. Hvad koster telefon + fri sms om måneden?

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere