Klageskrift. Ejerforeningen Rørfabrikken I Godsbanegade Horsens. (v/advokat Niels Holger Printz) (Klager) mod

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klageskrift. Ejerforeningen Rørfabrikken I Godsbanegade Horsens. (v/advokat Niels Holger Printz) (Klager) mod"

Transkript

1 1 Aarhus den 6. oktober 2016 Klageskrift Ejerforeningen Rørfabrikken I Godsbanegade Horsens (v/advokat Niels Holger Printz) (Klager) mod Godsbanegade K/S Cvr-nr.: c/o Svanen Management ApS Rådhustorvet Horsens (v/advokat Lars Brandt) (Indklagede)

2 2 Påstande: Indklagede tilpligtes at betale klager kr ,27 med tillæg af sædvanlig procesrente fra sagens anlæg til betaling finder sted. Påstanden er foreløbigt opgjort og der tages forbehold for at ændre og udvide påstanden efterfølgende. Sagsfremstilling Indledning klager er en ejerforening, hvor de enkelte medlemmer ved købsaftaler indgået i perioden fra 2008 og frem 2011 erhvervede de enkelte ejerlejligheder i ejerforeningen beliggende Godsbanegade 1 7, 8700 Horsens fra indklagede. Et eksempel på en sådan købsaftale fremlægges som bilag 1. Byggeriet er opført med indklagede som bygherre og med Oluf Jørgensen A/S (OF) som totalrådgiver og MT Højgaard A/S (MTH) som hovedentreprenør. Totalrådgivningskontrakt fremlægges som bilag 2, mens hovedentreprisekontrakt fremlægges som bilag 3. Ejerforeningen består et at højhus med i alt 10 etager samt en lavere bebyggelse med 4 etager. Højhuset rummer i alt 27 ejerlejligheder til beboelse samt 2 erhvervsejerlejligheder, mens den lavere bebyggelse rummer 4 opgange med i alt 10 ejerlejligheder til beboelse samt 3 ejerlejligheder til erhverv. Ejerlejlighederne er overtaget i perioden frem Nærværende sag vedrører utætheder, træk og kuldebroer i ejerforeningens bygninger. Der blev således efter overtagelsen af ejerlejlighederne i højhusbygningen konstateret vandindtrængning og trækgener flere steder, navnlig ved en kombination af blæst og regn. Disser problemer er konstateret langs de facader, hvor der findes facadeelementer. Tilsvarende problemer har vist i det lavere byggeri ved gavlene i nr. 1 og 5, hvor konstruktionen er udført på samme måde, som i højhusbygningen. Der er endvidere efterfølgende konstateret utætheder et par steder på det lave byggeri. MTH udførte mange tiltag for at udbedre årsagerne til vandindtrængning, men uden at problemet blev løst. Der er afholdt adskillige møder mellem klagers bestyrelse, indklagede, MTH og OJ, startende i februar Oversigt over mødeaktiviteten fremlægges som bilag 4.

3 3 MTH meddelte på et møde den 16. august 2012, at MTH ikke med den valgte konstruktion kunne afhjælpe problemet med indtrængende regnvand. Før mødet den 16. august 2012 var klager ikke blevet oplyst, at der efter MTH s opfattelse var fejlprojekteret. MTH har tilsyneladende heller ikke tidligere gjort indsigelse mod den valgte konstruktion overfor hverken OJ eller indklagede. Mødereferatet indgår som del af bilag 4. Det blev på møde aftalt, at MTH og OJ skulle rekvirere en uvildig byggesagkyndig til at kortlægge, hvor og hvordan manglen er opstået, og om der er tale om udførelsesfejl eller projekteringsfejl. Morten Jensen fra MTH skriver efterfølgende i en mail 1. oktober 2012: Jeg kan se, at I har haft en heftig debat i weekenden - den vil jeg ikke gå dybere ind i. Jeg kan forstå beboernes frustration men ikke sagsfremstillingen. MTH har kun interesse i, at få sagen afsluttet. Jeg kan opsummere følgende punkter som MTH er ansvarlig for fra sidste møde: Punkt 1 - Vand ved øvre parkeringsdæk: Materiale modtaget fra OJ - bedes genfremsendt for bearbejdning. MTH vender tilbage. Punkt 8 - Isolering ved vinduer og vandindtrængen: MTH og OJ skal blive enige om sagkyndig til en beslutning. MTH har intet hørt fra OJ men har arbejdet i sagen og Niels Bank har foreslået Arkitekt Bent Nielsen fra Ry. Jeg kender ikke arkitekten og har ikke haft kontakt. Kommentarer hertil ønskes. Klager måtte imidlertid efterfølgende konstatere, at problemerne ikke blev afhjulpet, og at der ikke som aftalte skete en afklaring mellem MTH og OJ. Klager indgik herefter procesaftale med indklagede, hvorefter indklagede forpligtede sig til at indgive begæring om gennemførelse af syn og skøn via Voldgiftsnævnet for Bygge og Anlægsvirksomhed. Dette skete herefter ved indklagedes skønsbegæring af 30. maj 2013 med bilag 1 10, hvor skønsbegæringens bilag 1 og 2 dog allerede er fremlagt som bilag 2 og 3 ovenfor. Begæringen med bilag 3 10 fremlægges samlet som bilag 5. I perioden inden skønsforretningen gennemførtes udarbejdes et notat af en af klager tilknyttet arkitekt, som beskriver de nødvendige tiltag til løsning af problemerne ved facaden. Dette notat med tilhørende skitser fremlægges som bilag 6. Syn og skøn Skønssagen er siden gennemført, og der er fremkommet følgende skønserklæringer: 1. Hovederklæring af 10. september 2014 med bilag (bilag 7). 2. Supplerende erklæring af 22. oktober 2015 med bilag (bilag 8). Nedenfor gengives hovedkonklusionerne i erklæringerne, men der henvises naturligvis uddybende til de 2 erklæringer, som der ikke findes anledning til at citere i større omfang i selve klageskriftet.

4 4 Elementfacader I forhold til elementfacader er skønsmandens hovedkonklusioner, at der er følgende problemer: Manglende tæthed i træ/alu-facadesystemet inkl. blændpartier. Manglede stivhed i facadesystemet. Kuldebro og varmetab grundet manglende eller mangelfuld isolering, herunder ved kantudstøbninger. Ukorrekt placering af drypnæseprofil liggende udenpå vindplade. Damspærre Ukorrekt udførsel af dampspærre, utilstrækkelig tæthed. Utilstrækkelig afvisning/dræningsmulighed for vand der trænger ind bag den primære regnskærm (blændparti). Tydelig opfugtning og rådskader på karmtræ og bærende tømmer. Der er indbygget organisk materiale i facadekonstruktionen, bærende afstivende tømmer m.v. I forhold utætheder ved elementfacaden oplyser skønsmanden på s. 4 i den supplerende erklæring, at regnvand under vindpåvirkning kan presses ind bag det udvendige fugeplan ved blændplader, bag om vindplade og ned oven på karme i underliggende etage, hvorved disse opfugtes. I lodrette samlinger ved sammenstillede karme, bag lodrette vinduesfuger kan vand løbe lodret ned, og ved bundstykker trænge længere ind i konstruktioner og ind i boliger. Vandindtrængning ved pudsede facader I forhold til utætheder ved pudsede facader på den lavere bebyggelse henviser skønsmanden ved besvarelsen af spørgsmål 7 i den supplerende erklæring til, at det har kunnet konstateres, at der kan trænge vand ind bag facadepudslaget ved altaner, disses døre samt muligvis ved altanbæringer (erklæringsfoto 63). Desuden ved altanpladers afvanding, der er ført liggende inde i isoleringen bag facadepudsen. Der kunne i nederste del af ydervæggen konstateres opfugtning/våd isolering over sokkel ved træterrassen, hvilket indikerer utæthed i indbyggede rør (erklæringsfoto 52-57). Skønsmanden henviser til projektmaterialets detaljemappe, detalje nr C, og til, at der ikke er projekteret/indlagt fugtspærre over sokkel og ind mod og op ad bagmur, indtrængende vand fra overliggende altaner m.v. kan derfor løbe i isoleringslaget bag facadepudsen og finde vej ned bag lecasoklen, bagom træterrassens 2 lag tagpap samt dampspærre i kote Her kan vandet ophobes og via støbeskel og små revner trænge ned i cykelrum samt videre ned i underliggende kælder. Under skønsforretningen afproppede skønsmanden et afløbsrør fra altaner ved Godsbanegade 1, hvilket i løbet af kort tid medførte, at der dryppede vand direkte ned i den underliggende cykelkælder. Forholdet vil blive gjort til genstand for yderligere spørgsmål til skønsmanden, jf. det med klageskriftet fremsendte udkast til supplerende skønstema.

5 5 Skønsmanden er ved spørgsmål 6 tidligere blevet bedt om at vurdere, om der var utætheder ved tagkonstruktionen over Godsbanegade 1, hvilket skønsmanden dog ikke dengang kunne konstatere. I efteråret 2015 var et tagnedløb tilstoppet på samme tagflade, og da der havde samlet sig en mængde vand på taget skete der en kraftig vandindtrængning i ejerlejlighederne nedenfor. Den vvs-mand, som løste problemet tog et foto, som viste vandstanden på taget før afløbet blev ordnet, og det kan derfor konstateres, at der er en utæthed på tagfladen inden for det område, hvor der dengang stod vand. Foto fremlægges som bilag 9. Skønsmanden anmodes i det vedlagte supplerende skønstema om på ny at vurdere taget og anslå udbedringsomkostningen. Klager har reklameret til MTH, som dog har afvist at foretage udbedring. Udførelsesfejl Der er klagers synspunkt, at der i forbindelse med opførelsen af bygningen er sket alvorlige udførelsesfejl, som i hvert fald i forhold til elementfacaderene må karakteriseres som direkte svigt. Endvidere må det konstateres, at der ikke kan være sket løbende mestertilsyn og kvalitetssikring af det udførte arbejde, henset til mængden og arten af de grove fejl og svigt. Der henvises i den forbindelse til skønserklæringerne og i særdeleshed de fremlagte foto, som viser en udførelse med: Manglende isolering af kantudstøbninger i etageadskillelse Manglende montage af vindtætning (projekteret som EPDM-dug) Mangelfuldt og forkert udført damspærre Manglende vindtætning, som giver uhindret adgang for vind til gulvkonstruktioner Mangelfuld fugning som har bevirket, Indtrængning af vand i bygningen, som har betydet voldsomme gener for beboerne over mange år, alvorlige rådangreb i karmtræ og grobund for skimmel Alvorlige trækproblemer i ejerlejlighederne i højhusbygningen Kuldebroer i konstruktionen Det har som det fremgår af skønserklæringerne kunnet konstateres, at der ikke er benyttet selvbærende vinduer og døre i en sådan styrke, at konstruktionen er tilstrækkelig stabil. Det har således vist sig, at dør- og vinduespartier i er alt for spinkelt udført, hvilket betyder, at partierne kan give sig ganske betydeligt ved blot let berøring. Dette er medvirkende årsag til, at vand trænger ind i lejlighederne. Projekteringsfejl mv.

6 6 Efter skønsmandens besvarelse af spørgsmål 1 er kantstøbninger ved etageadskillelse mod åbne facader projekteret afbrudt med alene 25 mm. Isolering, hvilket ikke er i overensstemmelse med de på projekteringstidspunktet gældende krav. Endvidere kan det konstateres, at der ikke ved kantudstøbningerne i projektet er levnet plads til at optage udførelsestolerancer, hvorfor enhver unøjagtighed ved kantudstøbningen vil medføre reduceret isoleringen, som også flere steder helt er udeladt. Skønsmaden oplyser ved besvarelsen af spørgsmål 3, at anvisninger vedrørende placering af dampspærre er angivet ukorrekt og utilstrækkelig. I skønsmandens bevarelse af spørgsmål 4 (manglende stivhed i alu-systemet) og spørgsmål MTH-A anføres det, at de projekterede vandrette og lodrette spænd i facadepartier er så store, at tilstrækkelig stabilitet alene kan opnås ved at eftermontere stabilisende stålkonstruktioner. Alternativ skal der foretages beregning, som belyser, om facadepartier alle udført i aluminium og som selvbærende profiler, ville kunne modstå vindtryk uden montage af stålkonstruktioner. Der er ikke foretaget sådanne beregninger og en løsning som beskrevet i svaret på spørgsmål MTH-A vil givet være væsentligt dyrere at udføre, men kan på den anden side være relevant, hvis ikke eftermontering af stålkonstruktioner kan ske uden at være synslige i ejerlejlighederne. Skønsmanden er til belysning heraf i vedhæftede udkast til supplerende skønstema anmodet om at anvise, hvorledes de nødvendige stålbeslag kan udformes og placeres. OJ var efter det for klager oplyste antaget til at udføre fagtilsyn og det er klagers opfattelse, at dette tilsyn er udført helt utilstrækkeligt. ***** Der er ikke med ovenstående bemærkninger taget endelig stilling til, om nævnte forhold udelukkende skal rejses over for henholdsvis MTH og OJ eller om forhold skal rejses mod begge. Klager vil overlade håndteringen heraf til indklagede, som forventes at inddrage MTH og OJ i sagen. Midlertidig udbedring Klager så sig i sensommeren 2015 nødsaget til at få foretaget en midlertidig udbedring af de værste vandindtrængningsproblemer i et par ejerlejligheder, hvor generne fra indtrængende vand var særligt store. Klager og antog i den forbindelse Solbjerg Tømrer- og Murerforretning A/S til at tætne dele af facadeelementrene. Dele af facadepartier blev demonteret og der blev i den forbindelse taget en række foto, som illustrerer det oprindeligt udførte arbejde. Foto fremlægges samlet som bilag 10. Simon Steffensen fra Solbjerg Tømrer- og Murerforretning A/S vil blive indkaldt til at forklare nærmere om disse foto.

7 7 Faktura på det udførte arbejde fremlægges som bilag 11. Udgiften afholdt af klager er en del af den samlede påstand, jf. nedenfor. Forligsdrøftelser mellem parterne Klager har haft et stort ønske om, at MTH og OJ i fællesskab fandt en løsning på problemerne på byggeriet og fremkom med et fælles forslag til afhjælpning. Både MTH og OJ tilkendegav, at man var villig til at deltage i drøftelser herom, så snart besvarelsen af de supplerende spørgsmål forelå. Klager tog derfor i oktober 2015 initiativ til, at der blev berammet og afholdt en møde mellem parterne den 9. december Mødereferat fremlægges som bilag 12. Der er efterfølgende fremkommet bemærkninger til mødereferatet. Denne mailkorrespondance fremlægges samlet som bilag 13. En del af drøftelserne på mødet vedrørte en efterisolering af kanudstøbninger, hvor det blev foreslået at løse problemet med begrænset eller manglende isolering ved at påsætte et aluminiumsprofil uden på kantudstøbningerne og dermed gøre plads til (yderligere) isolering. Da dette profil ville ændre facadens udseende ønskede klager, at der blev etableret en visualisering af denne påvirkning, og klager måtte i første omgang selv i første omgang at betale for tildannelsen og opsætningen af en profilprøve. Klager fik herefter tildannet og monteret et profil og klager accepterede efterfølgende, at et sådant profil kunne indgå i en samlet løsning af facadeproblematikken. Det var aftalt, at OJ skulle fremkomme med oplæg til et afhjælpningsprojekt og at MTH herefter skulle prissætte en afhjælpning, hvorefter alle parter skulle mødes og drøfte de nærmere vilkår for en afhjælpning, herunder fordeling af udgifterne forbundet hermed. Det tog meget betydelig tid, før der fremkom materiale fra OJ. Mail af 8. april 2016 fra advokat Peter Skovbo og efterfølgende fremsendt tilbudsliste fremlægges som bilag 14. Det var klagers opfattelse, at materialet var mangelfuldt, og ikke egnet som baggrund for et afhjælpningsprojekt, hvilket klager meddelte klager. Da der ikke skete yderligere skrev klagers advokat den 28. april 2016 følgende til MTH og OJ: Vi er nu endt der, hvor jeg og ejerforeningen har mistet troen på, at det vil være muligt at komme videre med en afhjælpning. Jeg mener ikke, at det projektmateriale, som er fremkommet, lever op til det lovede. Det er således i mødereferatet nævnt, at der skulle tages højde for de i skønserklæringen påpegede forhold, og dette skete netop med henvisning til, at en afhjælpning skal løse alle påpegede problemer. Jeg har gennem flere måneder søgt at fremme en afhjælpningsproces ved at holde parterne fast på indgåede aftaler og søge at aftale tidspunkt for det opfølgende møde. Dette har ikke båret frugt. Det

8 8 har regnet ind i bygningen så sent som i går, og ejerforeningens medlemmer har allerede været igennem alt for meget. Jeg vil derfor nu lade det være op til MT Højgaard og Oluf Jørgsen til i fællesskab at fremkomme med et for ejerforeningen tilfredsstillende oplæg til afhjælpning, herunder i forhold til økonomien forbundet hermed. Oplægget må være modtaget senest 4 uger fra i dag. Sker dette ikke må jeg desværre konstatere, at en aftale om afhjælpning simpelthen ikke kan indgås og derefter anlægge en voldgiftssag med henblik på at få fastslået og fordelt et ansvar. Denne mail fremlægges som bilag 15. Den 24. juni 2016 fremsendte MTH overslagspriser på afhjælpningsprojekt. Denne mail med bilag fremlægges som bilag 16. Det er klagers opfattelse, at materialet ikke var brugbart, og klagers advokat skriver i en mail af 29. juni 2016 til MTH og OJ: Det er vores opfattelse, at materialet er praktisk talt uanvendeligt. Dette skyldes først og fremmest, at samtlige problemer omtalt i skønserklæringerne ikke som aftalt på mødet den 9. december 2015 er inddraget og at de tiltage, vi kan se forventes udført, ikke vil løse alle problemerne. Jeg tænker herunder på: 1. Den manglende lufttæthed i konstruktionen ved blændpartier, jf. spørgsmål 8 i den supplerende erklæring. 2. Den manglende dobbeltvandtætning af konstruktionen og manglende dræningsmulighed for vand, som måtte trænge gennem den primære regnskærm, jf. spørgsmål 4 i hovederklæringen. 3. Den mangelfuldt udførte damspærre, jf. adskillige foto og skønsmandens besvarelser, hvor vi ser afmontering af samtlige altanpartier som nødvendig for en korrekt udførelse. 4. Manglende beskrivelser og tegningsdetaljer, som beskriver og viser udbedring, herunder de støttebeslag, som foreslås monteret på altanpartiet. En løsning som jeg ikke forventer vil kunne godkendes af ejerforeningen, men som end ikke kan forelægges for foreningen uden en visualisering, så effekterne er illustreret tydeligt for medlemmerne. 5. Manglende løsning vedrørende afstivning af facadepartier på facaderne mod gården/parkering, jf. spørgsmål 4 i hovederklæringen. 6. Samlet mangler vi en prissætning, som forholder til skønserklæringerne, herunder arbejderne oplistet i skønsmandens bilag 1. Vi opfatter således ikke det fremsendte, som noget konstruktivt oplæg til en løsning, og noget som vi kan opfatte som et tilbud om afhjælpning. I det sommeren står for døren og idet vi har tillid til, at MTH og Oluf Jørgensen i samarbejde vil være i stand til at fremkomme med oplæg til en samlet forsvarlig løsning, skal jeg hermed bede om, at der senest 1. september 2016 fremsendes et oplæg til en udbedring, som ejerforeningen kan forholde sig til og som ligeledes indeholder et oplæg til en konkret afhjælpning, herunder fordelingen af omkostninger mellem MTH og Oluf Jørgensen. Denne mail fremlægges som bilag 17. Efterfølgende videresendte klagers advokat den 2. august 2016 til MTH og OJ Rambølls notat af 12. juli 2016, og bad om, at dette inddrages i arbejdet med et oplæg til afhjælpning. Rambølls notat fremlægges som bilag 18.

9 9 Da klager ikke hører yderligere inden 1. september 2016 har klager måttet indse, at der ikke fremkommer revideret oplæg til afhjælpning, og dermed ej heller noget reelt tilbud om afhjælpning, og klager har derfor måtte iværksætte en voldgiftssag. Det skal i den sammenhæng nævnes, at procesaftalen med indklagede giver klager mulighed for at anlægge en voldgiftssag mod indklagede. Opgørelse af påstanden Det er skønsmandens vurdering efter besvarelsen i spørgsmål 4, at udbedring ved højhusbebyggelsen kan opgøres til i alt, kr ,45 ekskl. moms eller kr ,06, men dog således, at udgifterne kan reduceres i det omfang, at facadepartier kan genbruges. Hertil kommer udgifter til genhusning, flytning og opbevaring af bohave med kr pr. ejerlejlighed eller i alt kr inkl. moms vedrørende højhusets 27 boliger og kr for højhusets 2 erhvervsejerlejligheder. I forhold til den tilsvarende problemstilling i gavlfacaderen i den lavere bebyggelse skønner skønsmanden, at udgifterne til afhjælpning kan anslås til kr ekskl. moms eller kr Udgifter til genhusning mv. i den lavere bebyggelse skønnes at udgøre kr svarende til 4 ejerlejligheder. Samlet medfører dette således anslåede udbedringsomkostninger på kr ,06 inkl. moms. Hertil kommer udgifter til midlertidig afhjælpning, jf. bilag 11 og udgifter til opsætning af visualisering, jf. bilag 19. Den samlede udgifter, jf. bilag 11 og 19 udgør kr ,21 inkl. moms. hvilket beløb indgår i den samlede påstand Herefter fremkommer et samlet beløb svaremde til påstanden på kr ,27 inkl. moms. Klager er dog usikker på, om en afhjælpning kan ske inden for de af skønsmanden anslåede beløb, hvorfor der ønskes stillet supplerende spørgsmål til skønsmanden for at sikre, at alle udgifter til udbedring er indregnet. Der henvises til det supplerende skønstema. Bilag Bilag 1 Eksempel på købsaftale Bilag 2 Totalrådgivningskontrakt Bilag 3 Hovedentreprisekontrakt Bilag 4 Oversigt over mødeaktiviteter inkl. mødereferat Bilag 5 Skønsbegæring med bilag 3 8 Bilag 6 Notat af 26. juni 2013 Bilag 7 Skønserklæring I

10 10 Bilag 8 Skønserklæring II Bilag 9 Foto af vandsamling på tagflade over Godsbanegade 1 Bilag 10 Samling af foto taget i forbindelse med midlertidige afhjælpningsarbejder i 2015 Bilag 11 Faktura på midlertidig udbedring Bilag 12 Mødereferat af mødet afholdt den 9. december 2016 Bilag 13 Bemærkninger til mødereferat Bilag 14 Udbedringsprojekt Bilag 15 Mail af 28. april 2016 Bilag 16 Overslag over udgifter til afhjælpning Bilag 17 Mail af 29. juni 2016 Bilag 18 Notat fra Rambøll Bilag 19 Faktura på opsætning af visualisering Niels holger Printz Advokat.

VOLDGIFTSNÆVNET FOR BYGGE-OG ANLÆGSVIRKSOMHED VESTERBROGADE 2 B, 3, 1620 KØBENHAVN V A-8417

VOLDGIFTSNÆVNET FOR BYGGE-OG ANLÆGSVIRKSOMHED VESTERBROGADE 2 B, 3, 1620 KØBENHAVN V A-8417 VOLDGIFTSNÆVNET FOR BYGGE-OG ANLÆGSVIRKSOMHED VESTERBROGADE 2 B, 3, 1620 KØBENHAVN V A-8417 SUPPL. SYN- OG SKØN Godsbanegade K/S ctr. Ejerforeningen Rørfabrikken MTH A/S Oluf Jørgensen A/S Askov Fuger

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 14. marts 2011

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 14. marts 2011 UDSKRIFT AF HØJESTERETS ANKE- OG KÆREMÅLSUDVALGS DOMBOG HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 14. marts 2011 Sag 219/2010 Nykredit Forsikring A/S (advokat Jesper Ravn) mod Kim Ole Jørgensen (advokat Svend-Aage

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16120 Besigtigelsesdato: Fredag, den 4. november 2016, kl. 10:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12158

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12158 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12158 Besigtigelse d. 25. januar 2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16145 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget tirsdag d. 22. november tidsrummet mellem kl. 10.00 til 11.20. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket

Læs mere

SKØNSERKLÆRING: J.nr

SKØNSERKLÆRING: J.nr SKØNSERKLÆRING: J.nr. 16049 Besigtigelse d. Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.l.) x Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.s.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

30. Bemærk Afstand mellem indv. liggende vandret karm og ramme

30. Bemærk Afstand mellem indv. liggende vandret karm og ramme 30. Bemærk Afstand mellem indv. liggende vandret karm og ramme 31. Se billede 31 Ved let træk i bagvedliggende afstivende vandret liggende karm, øges afstande til udvendig ramme til 6-7 mm Eksempel på

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8037 Oversigt over klagepunkter: 1. Råd i vinduespartier i udestue 2. Svamp i gulv i udestue Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet de nævnte

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 14030 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 12084. Besigtigelsesdato: Torsdag 04-10-2012. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab:

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 12084. Besigtigelsesdato: Torsdag 04-10-2012. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: SKØNSERKLÆRING J.nr.: 12084 Besigtigelsesdato: Torsdag 04-10-2012 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsforretningen: Bilag: Datering, navn og underskrift:

Læs mere

Hillerød d. 21. december 2007. RAPPORT Sag: Andelsboligforeningen Slettebjerget Init.: JSH Vedr.: Utætheder ved ovenlys

Hillerød d. 21. december 2007. RAPPORT Sag: Andelsboligforeningen Slettebjerget Init.: JSH Vedr.: Utætheder ved ovenlys Side 1 af 5 RAPPORT Sag: Andelsboligforeningen Slettebjerget Init.: JSH Vedr.: Utætheder ved ovenlys Hillerød d. 21. december 2007 Nærværende rapport er udført for at opsummere tilsyn, udbedringer og fremtidige

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Mandag, den 2. april 2012, kl. 13:00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Mandag, den 2. april 2012, kl. 13:00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L. SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: Mandag, den 2. april 2012, kl. 13:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8109 Oversigt over klagepunkter: 1. Vindafstivning i tagkonstruktion ikke udført i henhold til normer og SBI anvisninger. 2. Isolering ligger uregelmæssig i forskellig tykkelse.

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 11053 Besigtigelsesdato: 2. august 2011, kl. 15.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 12049. Besigtigelsesdato: 04-06-2012. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab:

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 12049. Besigtigelsesdato: 04-06-2012. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Besigtigelsesdato: 04-06-2012 SKØNSERKLÆRING J.nr.: 12049 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsforretningen: Bilag: Datering, navn og underskrift:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 13140 Besigtigelsesdato: Den 16.01.2014 og 04.02.2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11100

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11100 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11100 Besigtigelsesdato: 10.10.11 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. xx

SKØNSERKLÆRING J.nr. xx SKØNSERKLÆRING J.nr. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 14075 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget mandag d. 28. august 2014 i tidsrummet mellem kl. 14.00 og 15.45 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket

Læs mere

København, den 21. november 2007 J.nr

København, den 21. november 2007 J.nr København, den 21. november 2007 J.nr. 02-0401-06-2018 K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Hængende gavlspær Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdet korrekt i tilstandsrapporten. Klager mener

Læs mere

------------------------------

------------------------------ ------------------------------ Advokatpartnerselskab Kalvebod Brygge 39-41 OK - 1560 København V Telefon: +45 33 300 200 Fax: +45 33 300 299 www.lundelmersandager.dk Kjeld Jørgensen Advokat (H) kj@lundelmersandager.dk

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8184 Oversigt over klagepunkter: Pkt.1 Nedbøjning/mellemrum af/ved facadebjælke over vinduesparti ses ved afstand mellem facadebjælke og rem/spær. Krav Ændring af afstivning af bærende

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr Oversigt over klagepunkter: 1. Fundamenter 2. Krybekælder 3. Vægge i badeværelse. Klagers påstand: 1.

SKØNSERKLÆRING. J.nr Oversigt over klagepunkter: 1. Fundamenter 2. Krybekælder 3. Vægge i badeværelse. Klagers påstand: 1. SKØNSERKLÆRING J.nr. 9134 Oversigt over klagepunkter: 1. Fundamenter 2. Krybekælder 3. Vægge i badeværelse Klagers påstand: 1. Fundamenter: Der er revner i fundamenter. Revnerne går op i murværk i ydervægge,

Læs mere

1. Valg af dirigent og referent.

1. Valg af dirigent og referent. År 2015, den 26. marts, kl. 19.00 afholdtes ekstraordinær generalforsamling i Andelsboligforeningen JoJo på Det Frie Gymnasium, gymnastiksalen, Struenseegade 50, 2200 København N. Formanden Sune Vinfeldt

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7129 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1.Skimmelsvampe på vægge i køkken og gangen, konstateret fugt/vand i hulmur. 2. Opfugtning af murkrone og gavl mod syd. 3.Hjørne

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: 12. marts 2012 kl Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.)

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: 12. marts 2012 kl Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: 12. marts 2012 kl. 14.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7277 Oversigt over klagepunkter: 1. Revner i klinker på væg i badeværelse 2. Råd i dobbeltdør på 1. sal og råd i skydedør i stueetage 3. Afskalninger på sokkel 4. Træ gennemtæret

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 15173 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget torsdag d. 4. februar 2016 i tidsrummet mellem kl. 10.00 og 11.30 Ejendommen: xx Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.)

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 14079 Besigtigelsesdato: 2014-09-16 tirsdag, kl. 14.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17046 Besigtigelsesdato: Mandag den 12.06.2017, kl. 11 00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den

Læs mere

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by: SIDE 1 AF 47 Adresse: Koppen 1 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 2990 Nivå BBR-nr.: 210-012079-001 Energikonsulent: Michael Damsted Andersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11114

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11114 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11114 Besigtigelsesdato: Den 25.10.2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16091 Besigtigelse den: 12. oktober 2016 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7217 Oversigt over klagepunkter: 1. Ulovligt gulvafløb. 2. Bagfald på gulv i badeværelset. 3. Utætte fuger i badeværelset. 4. Skade ved loft i badeværelset. 5. Eftergivende gulve

Læs mere

Bilag: 1. På nedenstående oversigtsbilleder er angivet numre, som henviser til foto i rapporten.

Bilag: 1. På nedenstående oversigtsbilleder er angivet numre, som henviser til foto i rapporten. PROMENADEBYEN Side nr. : 1/34 Bilag: 1 5 ÅRS EFTERSYN Vedr.: Entreprise: Fællesarealer uden foto: Promenadebyen facader og fællesarealer Totalentreprise På nedenstående oversigtsbilleder er angivet numre,

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8096 Oversigt over klagepunkter: 1. Revner i tagplader Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdene korrekt i tilstandsrapporten. Klager

Læs mere

K E N D E L S E. Voldgiftssag nr. C-13218: Hvidovre Kommune. (advokat Frederik Bue Johnsen) mod. Fredensborg VVS Teknik A/S. (advokat Irene Wittrup)

K E N D E L S E. Voldgiftssag nr. C-13218: Hvidovre Kommune. (advokat Frederik Bue Johnsen) mod. Fredensborg VVS Teknik A/S. (advokat Irene Wittrup) K E N D E L S E i Voldgiftssag nr. C-13218: Hvidovre Kommune (advokat Frederik Bue Johnsen) mod Fredensborg VVS Teknik A/S (advokat Irene Wittrup) og AG5 A/S (advokat Jakob Sønder Larsen) Afsagt København,

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 8118 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Isolering på loft Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har nævnt forholdet med den ødelagte isolering

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 14087

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 14087 SKØNSERKLÆRING J.nr.: 14087 Besigtigelsesdato: Mandag d. 06-10-2014 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16181 Besigtigelsesdato: 27/2-2017, kl. 10,00. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningskyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsmødet: Bilag: Datering, navn og underskrift:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17020 Besigtigelsesdato: 28. april 2017. Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14097

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14097 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14097 Besigtigelsesdato: 2014-10-13 Mandag den 13. oktober 2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13025

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13025 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13025 Besigtigelsesdato: Fredag den 17. maj 2013. Kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

København, den 11. marts 2014

København, den 11. marts 2014 København, den 11. marts 2014 Sagsnr. 2012-1725/2KR/TRA/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede A/S. Sagens tema: Klager har klaget over Indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9137 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Skorstenen er ulovlig monteret. 2. Centralvarmekedlen er gennemtæret efter kun 5 år grundet fejlagtig montering.

Læs mere

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen.

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen. Skønsmandens erklæring 8106 Oversigt over klagepunkter 1. 2. Fugt og skader i kældervægge. Olietanken. Vejret på besigtigelsestidspunktet Tørvejr svag vind ca. 24 0. Øvrige forhold Klagers selvrisiko på

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 11060 Besigtigelsesdato: 4. august 2011, kl. 15.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 9. oktober 2012 kl. 13:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 18/02138

SKØNSERKLÆRING J.nr. 18/02138 SKØNSERKLÆRING J.nr. 18/02138 Besigtigelsesdato: 15.05.2018 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8042 Oversigt over klagepunkter: Ad. 1. Der er klaget over at 1. salen ikke kan varmes op på blæsende dage, på grund af utæt ikke korrekt udført dampspærre. Det trækker bl.a. ind

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 7237 Oversigt over klagepunkter: Bygning B: 1. Råd i dør mod nordvest 2. Råd i bundrammen 3. Kæntrede facadebjælker ved vindue mod syd 4. Udposning af facade mod syd 5. Rådskader i tag 6. Rådskader i gulv

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9064 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Stråtaget på boligens vinkel mod gård er i meget dårlig forfatning, ligesom der er problemer ved udbygning

Læs mere

Altangange. Afvanding Tilslutning til facaden Løsning ved adgangsdøre Mulighed for drift og vedligeholdelse

Altangange. Afvanding Tilslutning til facaden Løsning ved adgangsdøre Mulighed for drift og vedligeholdelse Altangange Afvanding Tilslutning til facaden Løsning ved adgangsdøre Mulighed for drift og vedligeholdelse Altanplade med tunge ved hvert dørhul Opstuvet vand ledes ind bag facadebeklædningen. Snavs under

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11105

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11105 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11105 Besigtigelsesdato: 2011-12-19 mandag. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.)

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 11062 Besigtigelse den: 22. august 2011 kl. 09.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8149 Oversigt over klagepunkter: 1. Tagkonstruktion Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdene korrekt i tilstandsrapporten. Klager mener

Læs mere

BETINGET FORLIGSAFTALE

BETINGET FORLIGSAFTALE 09-10-2012 v2.0 BETINGET FORLIGSAFTALE Mellem og E. Phil & Søn A/S Nybrovej 116 2800 Lyngby (herefter Pihl ) Ejerforeningen Copenhagen Golfpark Edvard Thomsens Vej 11-27 2300 København S (herefter EF )

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 11006 Besigtigelsesdato: Den 12.09.2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Funktionsanalyser Bygningsdele ETAGEBOLIGER BORGERGADE

Funktionsanalyser Bygningsdele ETAGEBOLIGER BORGERGADE sanalyser Bygningsdele Indhold YDER FUNDAMENTER... 8 SKITSER... 8 UDSEENDE... 8 FUNKTION... 8 STYRKE / STIVHED... 8 BRAND... 8 ISOLERING... 8 LYD... 8 FUGT... 8 ØVRIGE KRAV... 9 INDER FUNDAMENTER... 10

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 14035 Besigtigelse d. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr.16074

SKØNSERKLÆRING J.nr.16074 SKØNSERKLÆRING J.nr.16074 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13004

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13004 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13004 Besigtigelsesdato: Den 27.02.2013, kl. 14 00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16046 Besigtigelsesdato: Onsdag d. 8. juni. 2016 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede /

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12117

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12117 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12117 Besigtigelsesdato: 3. oktober 2012, kl. 9:30 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J. nr. 7194

SKØNSERKLÆRING J. nr. 7194 SKØNSERKLÆRING J. nr. 7194 Besigtigelse d 5.11.2007 Ejendommen: Stenholtsvej 23, (Nødebo) Fredensborg Klager: Katrine Fabricius og Kim Carlsen Beskikket byggesagkyndig Preben Nielsen Ansvarsforsikringsselskab

Læs mere

Deltagere: Anne-Marie Johnstone (AM) AB Lindstrand (AB) Klaus Hemmingsen (KH) MinAltan A/S (MIN) Lars Madsen (LM) Peter Jahn & Partnere A/S (PJP)

Deltagere: Anne-Marie Johnstone (AM) AB Lindstrand (AB) Klaus Hemmingsen (KH) MinAltan A/S (MIN) Lars Madsen (LM) Peter Jahn & Partnere A/S (PJP) Referat. Sag: 11.3158.02 - AB Lindstrand Emne: Byggemøde nr. 1, uge 8 Mandag d. 16. februar 2015, kl. 10.00 Sted: Hjalmar Brantings Plads 6 Referent: LM Deltagere: Anne-Marie Johnstone (AM) AB Lindstrand

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: 27. juni Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.)

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: 27. juni Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: 27. juni 2012 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14122

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14122 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14122 Besigtigelsesdato: Den 27.11.2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17159 Besigtigelsesdato: 13. februar 2018 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 14107

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 14107 SKØNSERKLÆRING J.nr.: 14107 Besigtigelsesdato: Torsdag d. 25-09-2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede /

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr

SKØNSERKLÆRING. J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 12174 Besigtigelsesdato: Torsdag den 21. marts 2013, kl. 10.00 & Tirsdag den 23. april 2013, kl. 10.00 genbesigtigelse, grundet snedækning af taget ved første besøg. Ejendommen: Klager:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13037

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13037 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13037 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget torsdag d. 8. august 2013 i tidsrummet mellem kl. 10.00 og 12.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.)

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13107

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13107 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13107 Besigtigelse d. 10. oktober 2013. Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr

SKØNSERKLÆRING. J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 10064 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Vandret revne i sokkel mod sydvest 2. Fugtig kældervæg ved hjørne vendende mod sydvest. Fugtig kældervæg i gildestue. 3. Fugtskade

Læs mere

SKØNSERKLÆRING Journal nr. 13082

SKØNSERKLÆRING Journal nr. 13082 SKØNSERKLÆRING Journal nr. 13082 Besigtigelsesdato: Fredag den 23. august 2013 Kl. 9.30 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: ( Ansvarsforsikringsselskab: ( Tilstede ved skønsmødet: Bilag: Datering,

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0021 li/bib. København, den 3. juli 2012 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2012-0021 li/bib. København, den 3. juli 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 3. juli 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Realmæglerne Silkeborg ApS v/advokat Lars Kyhl Nielsen Frederiksgade 72 Postboks 5052 8100 Århus C Nævnet har modtaget klagen den 31. januar 2012. Klagen

Læs mere

Sammentælling 174 stk. 118 stk. 293 stk.

Sammentælling 174 stk. 118 stk. 293 stk. 1 NOTAT Sag nr.: 43.905 Bygherre: Brabrand Boligforening Byggesag: Afd. VI - Holmstrup-bebyggelsen Emne: Undersøgelse af eksisterende vinduespartier Dato: Den 2013.03.20. / Revideret den 2013.03.26. Nærværende

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 14010 Besigtigelsesdato: Den 10.03.2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2011-0267 aq. København, den 3. august 2012 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2011-0267 aq. København, den 3. august 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 3. august 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Lone Bøegh Henriksen A/S v/ Tryg Forsikring Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Nævnet har modtaget klagen den 16. december 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J. nr. 10106

SKØNSERKLÆRING J. nr. 10106 Besigtigelse foretaget den: 25.01.2011 SKØNSERKLÆRING J. nr. 10106 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningskyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Til stede ved mødet: Bilag: d. Navn: Aalborg den: 07.02.2011

Læs mere

SKØNSERKLÆRING: J.nr

SKØNSERKLÆRING: J.nr SKØNSERKLÆRING: J.nr. 12130 Besigtigelse d. 14. november 2012 Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.l.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.s.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9115 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Pkt.1 Vinduer overholder ikke krav til redningsåbninger allonge fremsendt efter tlf. samtale. Pkt. 2 Bad har 2 gulvafløb kun

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13157

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13157 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13157 Besigtigelse d. Ejendommen : Klager : klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig : indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab: Forsikringsselskab/S.S.) Tilstede ved skønsmødet : (Hvis

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9114 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Er væg i tagetage mod nord til badeværelse isoleret. 2. Er dampspærre i tagetage monteret

Læs mere

Orientering om altanprojekt

Orientering om altanprojekt Orientering om altanprojekt Bestyrelsen orienterer om fremdriften i altanprojektet og tankerne om den fortsatte proces Fremdriften i altanprojektet I bestyrelsen har vi nu igennem længere tid arbejdet

Læs mere

Klagerne. København, den 15. juli 2009 KENDELSE. ctr. Danbolig Helle Lynge ApS Hovedgaden 28A 4140 Borup

Klagerne. København, den 15. juli 2009 KENDELSE. ctr. Danbolig Helle Lynge ApS Hovedgaden 28A 4140 Borup 1 København, den 15. juli 2009 KENDELSE Klagerne ctr. Danbolig Helle Lynge ApS Hovedgaden 28A 4140 Borup Sagen angår spørgsmålet om indklagede, der repræsenterede klagerne i forbindelse med handlen, i

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11137

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11137 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11137 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget mandag d. 16. januar 2012 i tidsrummet mellem kl. 10.00 til 12.10 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.)

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16053 Besigtigelsesdato: Torsdag 09.06.2016, kl. 14 30. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

Byggesag -2013-0228 på ejendommen Gartnervænget 22, 8680 Ry

Byggesag -2013-0228 på ejendommen Gartnervænget 22, 8680 Ry 04-08-2013 Skanderborg Kommune Byggesagsafdelingen Knudsvej 34 8680 Ry Mail: byggesag@skanderborg.dk HØRINGSSVAR: Byggesag -2013-0228 på ejendommen Gartnervænget 22, 8680 Ry 1. Indledning: På vegne af

Læs mere

af HE-rapporten. Ved skønsmødet var det tørvejr. Øvrige forhold: Oversigt tidsforløb i sagen bemærkninger Hændelsesforløbet :

af HE-rapporten. Ved skønsmødet var det tørvejr. Øvrige forhold: Oversigt tidsforløb i sagen bemærkninger Hændelsesforløbet : Skønsmandens erklæring 8043 Oversigt over klagepunkter: Pkt.1 Dæk mod krybekælder er ikke udført korrekt. Dampspærre er placeret på undersiden af isolering (den kolde side). Følgeskader i form af lugtgener

Læs mere

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand Tilstandsrapport Engdalsvej 71-73 8220 Brabrand Den 20.03.2007 Indhold 1.0 Formål side 3 2.0 Omfang 3 3.0 Vurderingsprincip 4 4.0 Kælder / fundament 5 5.0 Facade / sokkel 5 6.0 Etageadskillelse 8 7.0 Tag

Læs mere

SKØNSERKLÆRING Journal nr

SKØNSERKLÆRING Journal nr SKØNSERKLÆRING Journal nr. 12077 Besigtigelsesdato: 10. september 2012 kl. 9.00 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningskyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsmødet: Bilag Datering, navn og

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 9. januar 2015 Sagsnr. 2014-2819/HCH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagens tema: [X] har

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9087 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Køkken, sætninger i gulve, store fuger over køkkenbord i vægfliser, sætninger i gulve i bryggers. 2. Sætninger

Læs mere

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: Indklagede repræsenterede et tømrerfirma, der havde forestået arbejde på klagers ejendom.

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: Indklagede repræsenterede et tømrerfirma, der havde forestået arbejde på klagers ejendom. København, den 3. november 2008 MRY/JML J.nr.2008-02-0162 K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes udtalelse i et brev. Datoen

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: Mandag den 9. februar 2015 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1

Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1 TILSTANDSRAPPORT Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst 1.udgave Maj 2014 Udført for: Fåborg Museum Grønnegade 75-5600 Faaborg Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: INDLEDNING... 3 BESKRIVELSE

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 27. september 2016 Sagsnr. 2016-859/HCH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema:

Læs mere