Forbedringskatalog og vurderingsprincipper for b/f Kjøgegaard

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forbedringskatalog og vurderingsprincipper for b/f Kjøgegaard"

Transkript

1 Maj 2007 Forbedringskatalog og vurderingsprincipper for b/f Kjøgegaard I forlængelse af vedtægternes bestemmelser om vurdering af lejligheder ved fraflytning har b/f Kjøgegaardens generalforsamling d. 26. april 2007 vedtaget følgende retningslinier: Udført arbejde Forbedring? Afskrivning p.a. Bemærkninger / specifikation Gulve: Ekstraordinær afslibning af gulve Afslibning / afhøvling i øvrigt Malede gulve Ja 10 % Linoleum, kork, plastlaminat o.lign. Ja 10 % Kun såfremt dette indgår som en reparation af gulvet og er godkendt af bestyrelsen inden arbejdets udførelse som en ekstraordinær genopretning. Hvis gulvet ikke er lakeret, betaler fraflytter for lakering. For gulve, der er behandlet, så det er vanskeligt eller umuligt at lakere, afkræves andelshaver betaling til udbedring heraf. Ejendommens standard er lakerede gulve. Gulve må ikke males og andelshaver kan gøres ansvarlig for at fjerne malingen. Kun i køkken og evt. entre, samt efter vurdering af udseende. I øvrige rum betragtes det som en forringelse, der skal udbedres. Det originale gulv må ikke udskiftes. Ikke nævnte gulvbelægninger Skal fjernes ved fraflytning. Tæpper Skal fjernes ved fraflytning. To bestemmelser om "Gulv i vådrum" er flyttet til afsnit "VVS-installationer / badeværelse" Vægge: Opsætning af nye vægge Skal retableres ved fraflytning. Opsætning af glasvæv Ja 10 % Hvis væggen forinden er helt afrenset. Opsætning af træplader på vægge Skal fjernes ved fraflytning.

2 Lydisolering af vægge Ja 5 % / 10 % Opsætning / fornyelse af vindueskarm Projekter herfor skal udarbejdes af bestyrelsen på foranledning af andelshaver. Bestyrelsen bestiller håndværkere til udførelse af arbejdet. Betales af andelshaver. Tapetsering og maling Regnes som almindelig vedligeholdelse. Lofter og stuk: Forsænkede lofter Forsænkede lofter andre steder end entre og badeværelse skal fjernes ved fraflytning. Opsætning af glasvæv i loft Ja 10 % Hvis loftet forinden er helt afrenset. Gips- og træplader i loft Skal normalt fjernes ved fraflytning. Renovering / udskiftning af stuk og rosetter o.lign. i loftet Lydisolering af hulrum mellem etager Ja 5 % / 10 % Indvendige døre og paneler: Blænding af døre, opmuret eller med gipsplader ind mod begge rum Den eksisterende stuk og rosetter m.m. må ikke fjernes. Projekter herfor skal udarbejdes af bestyrelsen på foranledning af andelshaver. Bestyrelsen bestiller håndværkere til udførelse af arbejdet. Betales af andelshaver. Accepteres som varig ombygning mellem stue og soveværelse i 2 vær. Mellem inderste stue og soveværelse i 3 vær., samt mellem de to små stuer i 3½ vær. Paneler og dørkarme skal være tilpasset ombygning, ellers modregnes for arbejdets udførelse. Ombygning skal godkendes. Blænding af døre på anden vis Skal retableres ved fraflytning. Afsyring af døre Udskiftning af dørkarme og paneler Opsætning af foldedøre og uoriginale døre De originale dørkarme og paneler må ikke udskiftes uden forudgående godkendelse fra bestyrelsen. De originale døre og tilhørende hængsler og indfatninger skal være til stede i lejligheden. Udskiftning af låse Ja 10 % Gælder kun godkendte låse. Tyverisikring Dørspioner Udskiftning af dørgreb Vinduer:

3 Selve vinduerne og vinduesrammerne vedligeholdes af ejendommen og må ikke ændres af andelshaver. Tætningslister og isolering Gardinstænger, persienner m.m. El-installationer og varme: Opsætning af HFI / HPFI relæ Ja 5 % Opsætning af ekstra gruppe i relæ Ja 5 % Dog kun maksimum tre grupper i alt. Opsætning af ekstra stikkontakter Ja 5 % Gulvvarme og andre varmekilder El-radiatorer Ekstra antennestik, netstik og telefonstik Dog kun indenfor rimelighedens grænser. Ejendommen har og vedligeholder eksisterende radiatorer. Ja 5 % Dog kun i et omfang indenfor rimelighedens grænser. Udskiftning af el-ledningsnet Ja 5 % Godkendes såfremt hele ledningsnettet er udskiftet og installationen er dokumenteret af autoriseret el-installatør. Indføring af 380 V i lejligheder Der må ikke indlægges 380 V. Gasinstallationer Gasmåler Der skal forefindes gasmålere i alle lejligheder, der skal opsættes i henhold til Københavns Energis bestemmelser. Tilslutning til komfur I alle køkkener skal der være tilslutningsmulighed (studs) til gaskomfur / gaskogeplade. Rørføringen må ikke foretages med skjulte rør. VVS-installationer / badeværelse Nyt badeværelse (med vådrumsmembran) Nyt badeværelse (uden vådrumsmembran) Ja 5 % Ny håndvask Ja 5 % Andelshaver skal sørge for nødvendige tilladelser. Forbedringen kan omfatte inddragelse af eksisterende kosteskabe, hvor dette kan godkendes af kommunen. Forbedringen kan også ske i form af terrazzogulve, hvilket dog skal være forhåndsgodkendt af bestyrelsen. Ejendommens standard er at undgå skjulte rør. Der skal være membran, med mindre arbejdet er udført før end det blev lovpligtigt.

4 Nyt toilet Ja 5 % Kun toiletter med dobbeltskyl kan godkendes. Nyt blandingsbatteri til håndvask eller bruser Montering af rør Ja 10 % Ballofixer Ja 5 % Skal virke ved fraflytning. Opsætning af el-drevne ventilatorer i vådrum Opsætning af spansk væg i de lange badeværelser Køkken: Ja 10 % Ved overdragelse af lejligheder foranlediger bestyrelsen opsat el-dreven ventilation, såfremt det ikke findes i forvejen. Andelshaver kan frit etablere eller nedtage en sådan væg. En opmuret væg kræver dog bestyrelsens forudgående godkendelse. Nyt elementkøkken Ja 5 % Hårde hvidevarer (10%) Nye / ekstra køkkenskabe og -borde Ja 10 % Hårde hvidevarer (vaskemaskiner undtaget) kan godkendes såfremt de er indbyggede og det vil ødelægge helhedsindtrykket af køkkenet at fjerne dem. Hvis de indgår i køkkenet, der fremtræder som en helhed. Boligen generelt og diverse: Garderobeskabe Udskiftning af dørtelefon Dørtrin God og dårlig vedligeholdelse Ja / nej Foreningen vedligeholder hele dørtelefonanlægget. Dele heraf må ikke udskiftes eller forandres af andelshaver. Ved fraflytning gives en fast forbedring på kr. 725,00. Der skal være dørtrin mellem alle rum, med mindre der er en naturlig overgang. Ved vurdering af en lejlighed, kan bestyrelsen, jævnfør vedtægternes 7 B, lave et tillæg eller et fradrag for henholdsvis god eller dårlig vedligeholdelse af enkelte installationer eller af lejligheden som helhed.

5 Generelle bemærkninger: Formalia Dette forbedringskatalog er vedtaget af Boligforeningen Kjøgegaards generalforsamling. Sammen med bestemmelserne i vedtægterne, der står over bestemmelserne i forbedringskataloget, danner disse udgangspunkt for alle vurderinger i forbindelse med overdragelse af lejligheder. Ændringer kan alene vedtages af generalforsamlingen og forslag til ændringer kan stilles af alle andelshavere med de i vedtægterne fastsatte frister. Forbedringskataloget tages i anvendelse for alle vurderinger af lejligheder, hvor overdragelse finder sted den 1. juni 2002 eller senere. Dette gælder uanset tidspunktet for vurderingen og uanset hvornår en lejlighed er opsagt. Arbejdets udførelse I forbindelse med vurdering af lejlighederne er det altid en forudsætning for den fulde godkendelse af en forbedring, at arbejdet er udført håndværksmæssigt korrekt og at forbedringer ikke er til gene for andre installationer eller forbedringer i lejligheden. Godkendelse, bestyrelsen Ved indflytning skriver alle andelshavere under på, at de i tilfælde af ombygning eller anden varig forandring i lejligheden skal søge bestyrelsen om tilladelse inden arbejdet udføres. Hvis denne ikke søges, kan andelshaver ikke regne med at få godkendt disse som forbedringer. Godkendelse, offentlig myndighed I tilfælde, hvor en ombygning har krævet godkendelse af offentlig myndighed og denne ikke er opnået, er andelshaveren forpligtet til at søge denne tilladelse eller at betale udgiften for at tilbageføre lejligheden til den oprindelige tilstand. Afskrivning p.a. Forbedringer afskrives med en årlig procentsats, som er nærmere bestemt ovenfor. Afskrivningen foretages lineært og der afskrives på hovedstolen. Hvis afskrivningsprocenten er eksempelvis 10 % pro anno vil forbedringen være nedskrevet til kr. 0,- efter 10 år. Nye forbedringer bliver dog ekstraordinært afskrevet med 20 %. Denne afskrivning svarer til afskrivning efter 2 år ved en forbedring, der afskrives med 10 % årligt og 4 år ved en forbedring, der afskrives med 5 % årligt. Derefter afskrives lineært på hovedstolen. Dette skyldes en vurdering af, at der altid er et vist øjeblikkeligt slid på en forbedring og det er derfor urimeligt, at en ny andelshaver skal betale fuld pris herfor. Der foretages ikke denne ekstraordinære afskrivning på forbedringer, der udføres af boligforeningen i forbindelse med overdragelsen, når de har til formål at bringe lejligheden og dens installationer i overensstemmelse med gældende lovgivning eller regler, som fremgår af boligforeningens vedtægter og forbedringskatalog. Hvis en andelshaver fjerner en forbedring, bortfalder værdien af denne. Det samme gælder såfremt en forbedring er misligholdt. I så fald kan bestyrelsen beslutte, at denne helt eller delvist bortfalder uanset dens alder.

6 Hvis boligforeningen udfører en forbedring hos en andelshaver og denne efterfølgende fjernes, inden den er afskrevet, vil restværdien blive modregnet lejlighedens vurdering ved fraflytning. Værdi af udført / eget arbejde Værdi af udført arbejde, der er påført en håndværkerregning, medregnes til sin fulde pris ved vurdering af en lejlighed. Beløbet afskrives efter omstående regler. Hvis der ikke findes en regning, hvis regningen er bortkommet eller hvis arbejdet er udført sort kan værdien af dette arbejde normalt ikke medregnes. Hvis regning mangler kan det dog medregnes som værdi af eget arbejde. Hvis arbejdet er udført som eget arbejde og i en kvalitet svarende til en udførelse af en professionel håndværker, kan værdien af arbejdet medregnes som 50 % af ABFs aktuelle vejledende timesats for Københavnsområdet (i år 2006 svarende til 50 % af kr. 153,00 = kr. 76,50). Hvis parterne ikke kan enes om et tidsforbrug, er andelshaver forpligtet til at dokumentere dette, ved at indhente en skriftlig udtalelse fra en autoriseret håndværksmester om, at denne kan godkende såvel arbejdets udførelse, som det tidsforbrug andelshaver hævder er rimeligt for en uddannet håndværkers udførelse af arbejdet. Andelshaver betaler eventuel udgift hertil. Ved beregning af tidsforbruget indgår alene selve det vurderede arbejde, men ikke tid brugt til at bestille og afhente materialer, lave forberedende arbejde, bortskaffe affald osv. Dette gælder uanset om det er påført en regning eller beregnes som værdi af eget arbejde. Forbedring indenfor rimelighedens grænser For alle typer af forbedringer gælder, at de kun godkendes indenfor rimelighedens grænser. Det betyder, at forbedringer udført i eksklusive materialer eller på særlig fordyrende vis vil blive nedskrevet til et rimeligt niveau efter bestyrelsens skøn. Undtagelser, vedligeholdelse og renholdelse Uanset bestemmelserne i denne vedtagelse er bestyrelsen øverste ansvarlige for alle vurderinger og hvor det forekommer indlysende urimeligt at følge forbedringskataloget, kan bestyrelsen fravige bestemmelserne. I lejligheder, hvor vedligeholdelsestilstanden generelt eller renholdelsen er usædvanlig dårlig, kan bestyrelsen beslutte, at arbejder, der har til formål at bringe lejligheden i en sammenlignelig tilstand med andre lejligheder, betales af den fraflyttende andelshaver. Dette arbejde kan udføres af et håndværker- eller rengøringsfirma eller kan gives som en godtgørelse til den ny andelshaver. Bestyrelsen beslutter formen. Særlige forhold vedrørende overdragelsen Ved overdragelse af lejligheder tager bestyrelsen stilling til om der skal laves nyt badeværelse. Hvis eksisterende badeværelse er udført, før det blev lovpligtigt (xx.xx.199x) at lave vådrumssikring i form af påsmurt gummimembran eller hvis badeværelset er i en sådan stand, at det skønnes at kunne forårsage vandskader i ejendommen, skal bestyrelsen som udgangspunkt foranledige, at der laves et nyt badeværelse. Dette tillægges i givet fald vurderingen af lejligheden som en forbedring, der skal betales af den ny andelshaver. Såfremt der er en restværdi af det fjernede badeværelse dækker boligforeningen afskrivning af denne.

7 Hvis bestyrelsen ved overdragelsen skønner, at der ikke er et fuldt funktionsdygtigt køkken, kan bestyrelsen foranledige dette etableret. Der skal ikke være komfur eller andre hårde hvidevarer i lejligheden ved overdragelse, med mindre dette er aftalt eller de pågældende hårde hvidevarer er vurderede. Ved etablering af nyt badeværelse eller køkken samt ved andre større udbedringer i en lejlighed må den nye andelshaver tåle, at dette foretages i en periode, efter man har overtaget lejligheden. Andre forbedringer Hvis der ved vurderingen af en lejlighed opstår tvivl med hensyn til en konkret forbedring, som denne vedtagelse ikke tager højde for, kan bestyrelsen beslutte, om denne skal godkendes eller ej. Bestyrelsen kan vælge at bruge ABFs forbedringskatalog som vejledende, men er på ingen måde forpligtet heraf. Udførelse af vurderinger Bestyrelsen kan beslutte at overlade vurderingen til enkelte af dens medlemmer eller suppleanter. Dette arbejde kan henlægges til et vurderingsudvalg efter bestyrelsens beslutning og der kan inddrages uvildige eksperter til at rådgive herom. Selve vurderingen kan dog ikke udføres af andre end bestyrelsens medlemmer eller suppleanter og der skal deltage mindst to medlemmer / suppleanter. Som anført i vedtægterne kan andelshaver forlange en uvildig skønsmand på de nærmere anførte vilkår. Regninger som dokumentation Som udgangspunkt skal alle forbedringer dokumenteres i form af regninger. Det er alene den fraflyttende andelshavers forpligtelse at dokumentere forbedringernes værdi. Såfremt værdien ikke kan dokumenteres ved regninger, kan bestyrelsen vælge at godkende anden form for dokumentation eller sandsynliggørelse af værdien. Endelig kan bestyrelsen vælge at skønne en forbedrings værdi, såfremt der ikke foreligger dokumentation. Bagatelgrænse For alle forbedringer gælder en bagatelgrænse, således at hvis anskaffelsesværdien eller en nedskreven værdi er på under kr. 200,- bortfalder denne. Overgangsbestemmelser vedrørende vedtagelse i 2007 Såfremt ændringerne i denne vedtagelse stiller en andelshaver ringere i forbindelse med overdragelse af sin lejlighed, kan andelshaver forlange forbedringer, der er påbegyndt inden generalforsamlingen d. 26. april 2007 og færdiggjort senest 31. maj 2007 vurderet efter de hidtil gældende bestemmelser. Andelshaver skal i givet fald orientere bestyrelsen herom skriftligt senest 1. oktober Overgangsbestemmelser vedrørende vedtagelse i 2002 Forbedringer, for hvilke der er betalt for ved overtagelse, afskrives efter disse regler og med virkning fra seneste vurdering. For at imødekomme andelshavere, som mener at disse nye vurderingsprincipper vil stille dem ringere, vil hver andelshaver efter deres vedtagelse modtage et brev fra bestyrelsen, hvor de personligt gøres opmærksom på, at de har mulighed for at få konkrete forbedringer godkendt efter de hidtil gældende

8 vurderingsprincipper. Det skal ske skriftligt med opgørelse af forbedringerne på et skema, som vedlægges brevet fra bestyrelsen. Dette gælder for forbedringer, der er færdiggjort senest 31. maj 2002 og anmeldelse heraf skal være foretaget senest torsdag d. 1. august i kontorets åbningstid. En egentlig vurdering af de anmeldte forbedringer finder sted når lejligheden opsiges, i henhold til fremgangsmåden i vedtægterne og dette forbedringskatalog. Desuden vil andelshavere modtage et brev fra bestyrelsen, hvor de enkelte andelshavere har mulighed for at opføre de ting, der, på tidspunktet for forslagets vedtagelse, er i strid med nærværende retningslinier., således andelshaver ikke senere kan pålægges et opretningsansvar. Bestyrelsen skal derefter, efter ovenstående regler om "udførelse af vurderinger", besigtige de pågældende andele og udfærdige en erklæring om de opretningsfritagelser, der gælder andelen. Denne erklæring skal underskrives af såvel vurderingsmændene som andelshaver og begge parter skal have et eksemplar af det underskrevne dokument.

Forbedringskatalog og vurderingsprincipper.

Forbedringskatalog og vurderingsprincipper. April 2015 Forbedringskatalog og vurderingsprincipper. Udført arbejde Forbedring? Afskrivning p.a. Bemærkninger / specifikation Gulve: Afslibning af gulve Malede gulve Linoleum, kork, plastlaminat o.lign.

Læs mere

Afskrivning på døre s. 2. Afskrivning på el-installationer s. 3. Afskrivning på gulve s. 4. Afskrivning på hårde hvidevarer s. 5

Afskrivning på døre s. 2. Afskrivning på el-installationer s. 3. Afskrivning på gulve s. 4. Afskrivning på hårde hvidevarer s. 5 Afskrivninger Afskrivning på døre s. 2 Afskrivning på el-installationer s. 3 Afskrivning på gulve s. 4 Afskrivning på hårde hvidevarer s. 5 Afskrivning på køkken s. 6 Afskrivning på lofter s. 7 Afskrivning

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 6 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Brug af råderet i AlmenBolig+

Brug af råderet i AlmenBolig+ Brug af råderet i AlmenBolig+ 1. Dine muligheder 2. Forandringsarbejde 3. Forbedringsarbejde 4. Fremgangsmåde - hvordan kommer jeg i gang 5. Hvordan kommer jeg i gang med arbejder der kræver særlig tilladelse

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 27 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Bygningsdele, installationer og inventar, der slides og/eller forældes, nedskrives.

Bygningsdele, installationer og inventar, der slides og/eller forældes, nedskrives. Nedskrivninger Principper Der gælder følgende grundlæggende principper mht. nedskrivninger: Bygningsdele, installationer og inventar, der slides og/eller forældes, nedskrives. Vægge, gulv- og loftskonstruktioner,

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 36 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Andelslejligheden: Tåsingegade 35, st.tv 21 København Ø Andelsboligforeningen: AB Venneminde 21 København Ø Administrator: Boligexperten

Læs mere

Råderetskatalog for afd. 34-25 Figenparken

Råderetskatalog for afd. 34-25 Figenparken 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: side 1-2 A Lejlighedens overflader m.m. side 3-4 lofter vægge + fliser gulve fodlister, gerigter, karme. lysninger m.m. døre B Vinduer side 4 vindueskarme/rammer forsatsvinduer hængsler

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmødet: 26. februar 2015

Vedtaget på afdelingsmødet: 26. februar 2015 B-ordningen kort fortalt Det er dig som lejer, der skal tage initiativ til at vedligeholde boligen, men det er boligorganisationen, der sørger for boligens indvendige vedligeholdelse med hvidtning, maling,

Læs mere

Råderetskatalog for. Haderslev Boligselskab Afdeling 16/67 Svanen

Råderetskatalog for. Haderslev Boligselskab Afdeling 16/67 Svanen Råderetskatalog for Haderslev Boligselskab Afdeling 16/67 Svanen Råderet Loven om råderet fra juni 1993 tillader den enkelte lejer at forbedre og renovere bad, wc og køkkener, herunder at fjerne og opsætte

Læs mere

VURDERINGSRAPPORT - ANDELSOVERDRAGELSE

VURDERINGSRAPPORT - ANDELSOVERDRAGELSE Jesper Grenaa Eilertsen Dato 21-06- 2014 Jægersborggade 47, 2tv Revideret 2200 København N. Sag 1-1121 - 5007-2 v.1.91 VURDERINGSRAPPORT - ANDELSOVERDRAGELSE Andelsboligforening A/B JÆGER Forenings nr.

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

ARBEJDERNES ANDELS-BOLIGFORENING Side 1. AFDELING 43 R Å D E R E T S R E G L E M E N T

ARBEJDERNES ANDELS-BOLIGFORENING Side 1. AFDELING 43 R Å D E R E T S R E G L E M E N T ARBEJDERNES ANDELS-BOLIGFORENING Side 1. Altandør samt fransk altandør Det er ikke tilladt at male, bore eller på anden måde beskadige altandørens aluminium Antenne, Parabol Placering kun efter afdelingens

Læs mere

Vejledning i udfyldelse og beregning af vurderingsskema

Vejledning i udfyldelse og beregning af vurderingsskema Vejledning i udfyldelse og beregning af vurderingsskema AB BRYDESGAARD 1 Indholdsfortegnelse KORT INTRODUKTION... 3 ANDELSHAVERS UDFYLDELSE AF VURDERINGSSKEMAET... 4 1 - FORBEDRINGSEMNER... 4 2 ANSKAFFELSESTIDPUNKT...

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i ' 82 til og med ' 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Andelsboligforeningen FREDERIK

Andelsboligforeningen FREDERIK Andelsboligforeningen FREDERIK Vedligeholdelsesstandard for boligandel Standard ved indflytning? Standard når du flytter? Hvad skal du betale for? Andelsboligforeningen FREDERIK Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering, forsatsvinduer, termostatventiler

1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering, forsatsvinduer, termostatventiler De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i ' 82 til og med ' 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Når du flytter. 1. Boligen skal tømmes og rengøres. Kære beboer

Når du flytter. 1. Boligen skal tømmes og rengøres. Kære beboer Når du flytter Når du flytter Kære beboer Du har nu valgt at fraflytte din bolig i Baldersbo. I den forbindelse ønsker vi at sikre dig en så problemfri fraflytning som mulig. Når du læser denne brochure,

Læs mere

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v.

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 2 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

- vurderer forbedringer i andelsboliger

- vurderer forbedringer i andelsboliger - vurderer forbedringer i andelsboliger Indhold: Vurdering side 1 Fejl og mangler side 1 Værdi af forbedringer side 1 Specifikation af vurdering side 2 Specifikation af løsøre side 5 Grundlag for vurderingen

Læs mere

Vurderingsmand. Jens Lind Arkitekt maa Jens Juels Gade 36 2100 København Ø. T: 35 26 88 28 E: jenslind@webspeed.dk E: j.lind@live.

Vurderingsmand. Jens Lind Arkitekt maa Jens Juels Gade 36 2100 København Ø. T: 35 26 88 28 E: jenslind@webspeed.dk E: j.lind@live. November 2012 Procedure for vurdering af lejlighed i forbindelse med salg. Tilføjelser/afvigelser i forhold til ABF s forbedringskatalog Boligforeningen Bispegaarden. 1. Efter at have indgivet sin skriftlige

Læs mere

Rammer for forbedring, vedligehold og ændringer i boligen

Rammer for forbedring, vedligehold og ændringer i boligen Rammer for forbedring, vedligehold og ændringer i boligen Domea Boliger i hele Danmark Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse Formål og anvendelse. Side 3 Om råderet.. side 3 Forbedring eller forandring. Side

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle forbedringsarbejder inde

Læs mere

Vedligeholdelse af din bolig. Vedligeholdelsesreglement B. Boligafdelingens navn:

Vedligeholdelse af din bolig. Vedligeholdelsesreglement B. Boligafdelingens navn: Vedligeholdelse af din bolig Vedligeholdelsesreglement B Boligafdelingens navn: Gillesager/ Lindeager Afdelingsmødet har vedtaget reglerne for standard for vedligehold på afdelingsmødet den: 31/ 3 2016

Læs mere

Andelsboligforeningen Nivå Bypark I

Andelsboligforeningen Nivå Bypark I SALGSPROCEDURE 1. Beboeren indleverer vedlagte skema (ANMODNING OM UDTRÆDEN AF ANDELSBOLIGFORENINGEN) til bestyrelsens salgskoordinator. (Se adresse i beboermappens side 1.1). Hvis man vil gøre brug af

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i ' 82 til og med ' 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Side 1 af 20. Råderetskatalog for Boligselskabet Futura Fredericia Afdeling 4512 Thygesminde Allé & Thygesmindevej

Side 1 af 20. Råderetskatalog for Boligselskabet Futura Fredericia Afdeling 4512 Thygesminde Allé & Thygesmindevej Side 1 af 20 Råderetskatalog for Boligselskabet Futura Fredericia Afdeling 4512 Thygesminde Allé & Thygesmindevej Side 2 af 20 Råderet Loven om råderet fra juni 1993 tillader den enkelte lejer at forbedre

Læs mere

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor.

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Ifølge bekendtgørelsen er alle forbedringsarbejder inde i boligen

Læs mere

Råderetskatalog. boligforeningen aab. www.aab.dk

Råderetskatalog. boligforeningen aab. www.aab.dk Råderetskatalog - inkluderer BESTEMMELSER OM INSTALLATIONSRET OG SKILLEVÆGGE boligforeningen aab www.aab.dk 1 Indhold 1 IndledninG 04 2 Arbejder inde i boligen 05 2.1 Individuelle forbedringsarbejder

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Ekstraordinær. Forringelse. Ingen værdi. opretning. Fradrag

Ekstraordinær. Forringelse. Ingen værdi. opretning. Fradrag AFSKRIVNINGSREGLER På de efterfølgende sider bringer vi ABF-håndbogens katalog over forbedringer og løsøre. Heraf fremgår de anvisninger AST s bestyrelse bruger som vejledning ved vurderingen. Enkelte

Læs mere

Råderetsregler. Råderet i Lejerbo afd Katalog over den udvidede positivliste. Ansøges Ja/nej. Retableres Ja/nej

Råderetsregler. Råderet i Lejerbo afd Katalog over den udvidede positivliste. Ansøges Ja/nej. Retableres Ja/nej Råderet i Katalog over den udvidede positivliste Beskrivelse Tilladt Ja/ Ansøges Ja/ Retableres Ja/ Begrænsninger Bemærkninger Køkken inventar, skabe m.v. Ansøgninger om råderet i forbindelse med køkkener

Læs mere

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Andelslejligheden: Toftegårds Alle 14, 1. th. Andelsboligforeningen: AB Mølletoften af 1902 Administrator: Boligexperten Administration

Læs mere

Boligaftale for A/B Gilholm

Boligaftale for A/B Gilholm 1 Boligaftale for Denne boligaftale mellem (e) og Andelsboligforeningen Gilholm har til formål at fastlægge de vigtigste rettigheder og pligter for aftalens parter Boligaftalen er udfærdiget

Læs mere

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v.

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Råderetsregler 2006. Afd. 13. Præsteskoven 1-109.

Råderetsregler 2006. Afd. 13. Præsteskoven 1-109. Råderetsregler 2006 Afd. 13 Præsteskoven 1-109. Indledning Boligindretning optager mange danskere, og idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige. Råderetten giver lejerne, som har lyst

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i ' 82 til og med ' 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Vedr.: VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSLEJLIGHED.

Vedr.: VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSLEJLIGHED. 19. september 2011 Vedr.: VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSLEJLIGHED. Beliggende: Andelsboligforeningen: Stefansgade 40, 3. th AB Merkur Besigtiget den: 16. september 2011 Tilstede ved besigtigelsen:

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. : 1660 Besigtigelse: 13.07.2015 GENERELLE OPLYSNINGER Myndighedstilladelser forevist for: Rapportdato: 15.07.2015 Bad og vægge, se under bemærkninger

Læs mere

Nygårdsparken. Råderetskatalog. Administreret af

Nygårdsparken. Råderetskatalog. Administreret af Nygårdsparken Råderetskatalog Administreret af Indhold RÅDERETTEN Loven om råderetten... 4 Godkendelse... 4 LEJLIGHEDENS OVERFLADER Lofter... 5 Vægge... 5 Flisebeklæd... 6 Gulve... 6 Fodpaneler, gerigter

Læs mere

Ekstraordinær. Forringelse. Ingen værdi. opretning. Fradrag

Ekstraordinær. Forringelse. Ingen værdi. opretning. Fradrag Emne Tilpasset løsøre Alm. løsøre Ingen værdi Forbedring Ekstraordinær opretning Forringelse Fradrag Afskrivningsår Skal være udført autoriseret Byggetilladelse skal foreligge Bemærkninger GULV Afslibning

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. : 1660 Besigtigelse: 30.04.2012 GENERELLE OPLYSNINGER Myndighedstilladelser forevist for: Rapportdato: 10.05.2012 Bad og vægge, se under bemærkninger

Læs mere

VURDERINGSRAPPORT. Beliggende: Præstelængen 22, 3.tv. Andel nr. 107. Andelshaver: Christoffer Volf. Dato: 13.03.2014, rev. 14.03.

VURDERINGSRAPPORT. Beliggende: Præstelængen 22, 3.tv. Andel nr. 107. Andelshaver: Christoffer Volf. Dato: 13.03.2014, rev. 14.03. Vurdering af andel.dk -v/hans Kristiansen - Maglegårds Alle 107-2860 Søborg - E mail: vaa@mail.dk-tlf. 61 16 81 14 Bestyrelse /adm. Vurdering af andel.dk Sælger/køber VURDERINGSRAPPORT Beliggende: Præstelængen

Læs mere

RÅDERETSKATALOG FOR AFDELING 7

RÅDERETSKATALOG FOR AFDELING 7 Afsnit 5. RÅDERETSKATALOG FOR AFDELING 7 BYAGER VÆNGE, 3460 BIRKERØD Hvad er råderet? Råderetten blev indført ved lov i 1993 og ændret i 2005. Råderetten gælder kun de individuelle lejemål, dvs. ikke fællesarealerne.

Læs mere

Råderetskatalog for. Afd Birkevænget

Råderetskatalog for. Afd Birkevænget Råderetskatalog for Afd. 0816 - Birkevænget Loven om råderet fra juni 1993 tillader den enkelte lejer at forbedre og renovere bad og køkken, samt at fjerne og opsætte skillevægge, hvis man ønsker et større

Læs mere

Normal vedligeholdelsesreglement for istandsættelse. A-ordning ved fraflytning

Normal vedligeholdelsesreglement for istandsættelse. A-ordning ved fraflytning Normal vedligeholdelsesreglement for istandsættelse A-ordning ved fraflytning Kapitel 1 Generelt Reglernes krafttræden. 1. Med virkning fra den 1. juni 1999 erstatter dette vedligeholdelsesreglement tidligere

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen 3606-0 Engvadgård Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 15. juni 2006 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Regler for vedligeholdelse og istandsættelse Pr. 1. januar 2005. Sporvejsfunktionærenes Boligforening SBF

Regler for vedligeholdelse og istandsættelse Pr. 1. januar 2005. Sporvejsfunktionærenes Boligforening SBF Regler for vedligeholdelse og istandsættelse Pr. 1. januar 2005 1. Generelt Sporvejsfunktionærenes Boligforening SBF 1. Regelsættet er udarbejdet med baggrund i Foreningens vedtægter og opfylder de krav

Læs mere

Gulvene kan have farveforskelle, hvor der har ligget tæpper o.lign. Mindre overfladeridser samt trykmærker kan forekomme.

Gulvene kan have farveforskelle, hvor der har ligget tæpper o.lign. Mindre overfladeridser samt trykmærker kan forekomme. B-ordningen kort fortalt Det er dig som lejer, der skal tage initiativ til at vedligeholde boligen, men det er boligorganisationen, der sørger for boligens indvendige vedligeholdelse med hvidtning, maling,

Læs mere

Råderetten i Fortegårdens udlejningsboliger

Råderetten i Fortegårdens udlejningsboliger Råderetten i Fortegårdens udlejningsboliger Hvad er råderet Råderetten blev indført i lovgivningen i 1993 og er siden blevet udvidet, og er nu fastlagt i lejeloven 62.a, lov om almene boliger og bekendtgørelse

Læs mere

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Andelslejligheden: Hyltebjerg Alle 9, 2.tv. 272 Vanløse Andelsboligforeningen: AB Lindegaarden 272 Vanløse Administrator: Boligexperten

Læs mere

Standard vedligeholdelsesreglement

Standard vedligeholdelsesreglement Standard vedligeholdelsesreglement NORMAL~VEDLIGEHOLDELSESREGLEMENT udarbejdet af Boligselskabernes Landsforening efter reglerne i lov nr. 930 af 19. december 1986 om ændring af lov om boligbyggeri. 2.

Læs mere

Udskiftning af døre. Opsætning af nye lofter. Råderetskatalog. Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej

Udskiftning af døre. Opsætning af nye lofter. Råderetskatalog. Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej Udskiftning af døre Opsætning af nye lofter Råderetskatalog Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej Godkendt på afdelingsmøde d. 22 september 2016 Indhold Indhold... 2 Om råderet... 3 Råderet Hvad betyder

Læs mere

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. : 1660 Besigtigelse: 22.05.2012 GENERELLE OPLYSNINGER Myndighedstilladelser forevist for: Rapportdato: 23.05.2012 Faktura fra EL-installatør forevist

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement Tingbjerg Kollegiet

Vedligeholdelsesreglement Tingbjerg Kollegiet Vedligeholdelsesreglement Tingbjerg Kollegiet Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Boligens vedligeholdelsesstand ved overtagelsen... 3 Overtagelse af boligen ved indflytning... 3 Vedligeholdelse i boperioden...

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i ' 82 til og med ' 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement Hvidovrebo afdeling 8

Vedligeholdelsesreglement Hvidovrebo afdeling 8 Vedligeholdelsesreglement Hvidovrebo afdeling 8 B-ordning godkendt ved urafstemning iht. beslutning på beboermøde september 2013 Sidst redigeret efter beboermødebeslutning den 10. september 2014 Indhold

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet bliver udført og finansieret.

Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet bliver udført og finansieret. Råderetten Om råderet Boligindretning optager mange danskere, og idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige. Råderetten giver lejerne, som har lyst til at forbedre eller ændre deres

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. De 5 hovedregler side 1-2. Forbedringer side 3. Forandringer side 4. Kollektiv råderet side 5. Godtgørelse side 6

INDHOLDSFORTEGNELSE. De 5 hovedregler side 1-2. Forbedringer side 3. Forandringer side 4. Kollektiv råderet side 5. Godtgørelse side 6 RÅDERET 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE De 5 hovedregler side 1-2 Forbedringer side 3 Forandringer side 4 Kollektiv råderet side 5 Godtgørelse side 6 Installationsretten side 7 RÅDERET i din afdeling Princippet

Læs mere

AFDELING 9 LINDEVÆNGET RÅDERETSKATALOG. Hvis du vil ændre din bolig!

AFDELING 9 LINDEVÆNGET RÅDERETSKATALOG. Hvis du vil ændre din bolig! AFDELING 9 LINDEVÆNGET RÅDERETSKATALOG Hvis du vil ændre din bolig! Råderetskatalog for afdeling 9 Lindevænget Silkeborg Side 2 INDHOLD Råderetten: Tilpas din bolig til dine behov!... 4 Forbedringer og

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Indledning. Det er dit hjem. Design: Rumfang.dk Maj 2015 BO-VEST

Indledning. Det er dit hjem. Design: Rumfang.dk Maj 2015 BO-VEST Råderet Indledning Når du bor alment, kan du sætte dit eget præg på din bolig. Med råderetten kan du indrette din almene bolig, så den passer til dine krav og forventninger. Det er dit hjem. Design: Rumfang.dk

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

Nej. Central / Fjernvarme El Gas Kamin

Nej. Central / Fjernvarme El Gas Kamin Dato: 07.11.2013 J.nr. 63671-5-2 Navn Andreas Sams Kambjerre Ref. avs 8175 8339 / akambjerre@gmail.com Gade Næstvedgade 2, 2. Postnr. by 2100 København Ø Vurdering udført af: Johnny Kint Møller VURDERINGSRAPPORT

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSES- REGLEMENT

VEDLIGEHOLDELSES- REGLEMENT VEDLIGEHOLDELSES- REGLEMENT Afdeling 001 - Herninglund Godkendt på afdelingsmødet den 18.09.2012 Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse A-ordningen - kort fortalt... 3 Ændring af lejekontrakten... 3 Beboerklagenævn...

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården Vedligeholdsreglement. Model B med vedligeholdskonto Grundlaget for dette vedligeholdsreglement er udarbejdet af Boligselskabernes Landsforening,

Læs mere

Din afdeling har valgt at vedligeholde boligerne efter A-ordning. Kort fortalt betyder det følgende:

Din afdeling har valgt at vedligeholde boligerne efter A-ordning. Kort fortalt betyder det følgende: Afdeling: 1.3047 Hedelyngen Dato: 27. september 2017 Dette vedligeholdelsesreglement er udarbejdet efter reglerne i lov om leje af almene boliger lov nr. 968 af 17. december 1997, og bekendtgørelse om

Læs mere

EGHØJ. Generelt. Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 1. april 1999 erstatter dette vedligeholdelsesreglement

EGHØJ. Generelt. Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 1. april 1999 erstatter dette vedligeholdelsesreglement Standard-vedligeholdelsesreglement efter reglerne i lov om leje af almene boliger lov nr. 968 af 17. december 1997, og bekendtgørelse om vedligeholdelse og istandsættelse af almene boliger bekendtgørelse

Læs mere

Lejeren er forpligtet til at vedligeholde så ofte, at boligen ikke forringes, bortset fra almindeligt slid og ælde.

Lejeren er forpligtet til at vedligeholde så ofte, at boligen ikke forringes, bortset fra almindeligt slid og ælde. Side 1 af 5 sider Vedligeholdelsesreglementet er udarbejdet efter reglerne i lov om leje af almene boliger - lov nr. 968 af 17. december 1997, og bekendtgørelse om vedligeholdelse og istandsættelse af

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Byg-Selv Vejledning for. Andelsboligforeningen. Sct. Kjelds Hus. Bestyrelsen kan findes på adressen. Lange-Müllers Gade 3, Kælderen 2100 København Ø

Byg-Selv Vejledning for. Andelsboligforeningen. Sct. Kjelds Hus. Bestyrelsen kan findes på adressen. Lange-Müllers Gade 3, Kælderen 2100 København Ø Bestyrelsen kan findes på adressen Lange-Müllers Gade 3, Kælderen 2100 København Ø Bestyrelsens kontortid: Mandag 18.30 19.30 Tlf.: 3918 1303 E-mail.: bestyrelsen@sctkjeldshus.dk www.sctkjeldshus.dk Byg-Selv

Læs mere

Råderetskatalog Samt fortegnelse over andre arbejder med/uden retableringspligt Boligselskabet Rosenvænget 8-51 Askly

Råderetskatalog Samt fortegnelse over andre arbejder med/uden retableringspligt Boligselskabet Rosenvænget 8-51 Askly Råderetskatalog Samt fortegnelse over andre arbejder med/uden retableringspligt Boligselskabet Rosenvænget 8-51 Askly Forslag til godkendelse på beboermødet den 19. Marts 2015 At al slags arbejde være

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSES- REGLEMENT

VEDLIGEHOLDELSES- REGLEMENT VEDLIGEHOLDELSES- REGLEMENT Afdeling 005 Tietgensgade/ Thrigesvej/Banegårdspladsen Godkendt på afdelingsmødet den 11.09.2012 Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse A-ordningen - kort fortalt... 3 Ændring af lejekontrakten...

Læs mere

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor.

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor. De to typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for LYNGPARKEN II RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Januar 2012 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

A/B FRYDENHØJPARKEN RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig!

A/B FRYDENHØJPARKEN RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig! A/B FRYDENHØJPARKEN RÅDERET Hvis du vil ændre din bolig! Råderetskatalog Side 2 INDHOLD Råderetten: Tilpas din bolig til dine behov!... 3 Forbedringer og forandringer... 3 Udenfor eller indenfor boligen...

Læs mere

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Solbakken II

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Solbakken II Du Kan - Du Må Den Attraktive råderet i Køge Boligselskab Solbakken II Hvad er råderet? Når du bor i en almen bolig, har du ret til at forbedre eller forandre den. Det kaldes for råderet. I henhold til

Læs mere

Arbejdernes Boligforening Vedligeholdelsesreglement for afd. 2 - Østergården Model B med vedligeholdelseskonto

Arbejdernes Boligforening Vedligeholdelsesreglement for afd. 2 - Østergården Model B med vedligeholdelseskonto Arbejdernes Boligforening Vedligeholdelsesreglement for afd. 2 - Østergården Model B med vedligeholdelseskonto B-ordningen - kort fortalt Udlejeren sørger i boperioden for boligens indvendige vedligeholdelse

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement

Vedligeholdelsesreglement «Bruger_Initial» Vedligeholdelsesreglement Gældende for afd. 3, Henning Smiths Vej 8-40, Poul Buaas Vej 11-17 Model B med vedligeholdelseskonto B-ordningen - kort fortalt Udlejeren sørger i boperioden

Læs mere

Ved Classens Have. Når boligen er opsagt til fraflytning, kan medlemmet ikke længere disponeres over vedligeholdelseskontoen.

Ved Classens Have. Når boligen er opsagt til fraflytning, kan medlemmet ikke længere disponeres over vedligeholdelseskontoen. Boligselskabet Ved Classens Have Østerbro, d. 12/3-2002 Vedligeholdelsesreglement med vedligeholdelseskonto. Indhold: I. GENERELT.... 2 II. OVERTAGELSE AF BOLIGEN VED INDFLYTNING.... 3 III. VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement for AAB Afdeling 16

Vedligeholdelsesreglement for AAB Afdeling 16 Vedligeholdelsesreglement for AAB Afdeling 16 ( B - ordning ) Generelt Reglernes ikrafttrædelse Ændring af lejekontrakten Beboerklagenævn Med virkning fra 15.maj 2007 erstatter dette reglement eventuelle

Læs mere

Råderetskatalog for Seniorbofællesskabet Strandhusene

Råderetskatalog for Seniorbofællesskabet Strandhusene Råderetskatalog for Seniorbofællesskabet Strandhusene 1 Hvad må man!!! Hvad må man ikke!!! Inde i boligen: Fri råderet til forbedringer og forandringen Uden for boligen: Råderetten er betinget af de løbende

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement Tingbjerg Kollegiet

Vedligeholdelsesreglement Tingbjerg Kollegiet Vedligeholdelsesreglement Tingbjerg Kollegiet Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Boligens vedligeholdelsesstand ved overtagelsen... 3 Overtagelse af boligen ved indflytning... 3 Vedligeholdelse i boperioden...

Læs mere

AAB Afdeling 40. Råderetskatalog

AAB Afdeling 40. Råderetskatalog AAB Afdeling 40 Råderetskatalog Lov om leje af almene boliger giver en række muligheder for, at den enkelte beboer kan indrette sin bolig efter egne ønsker og behov. 1. juli 2005 er reglerne ændret, det

Læs mere