Vejledning til ErhvervsPhD-ordningen. Indholdsfortegnelse. 1. Hvad er en ErhvervsPhD? Ansøgning og adgangskriterier.. 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til ErhvervsPhD-ordningen. Indholdsfortegnelse. 1. Hvad er en ErhvervsPhD? Ansøgning og adgangskriterier.. 2"

Transkript

1 Notat Vejledning til ErhvervsPhD-ordningen Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en ErhvervsPhD? Ansøgning og adgangskriterier Offentlige institutioner Tredjeparter 4 5. ErhvervsPhDprojekter under 4+4 ordninger Indsendelse af ansøgninger Bedømmelse af ansøgningen Tilskud 7 9. Forpligtelser og vejledning Afrapportering og formidling juni 2008 Bredgade København K Telefon Telefax E-post fi@fi.dk Netsted CVR-nr Sagsbehandler Ditte Dahl Telefon Telefax E-post dda@fi.dk Sagsnr Dok nr Side 1/2 11. Erhvervskurset Ved ErhvervsPhD-uddannelsens afslutning Aktindsigt og fortrolighed 11 I det følgende forkortes FI, Rådet for Teknologi og Innovation RTI og Erhvervsforskerudvalget EFU. Vejledningen er gældende fra den 10. april 2008, med mindre andet er anført.

2 1. Hvad er en ErhvervsPhD? En ErhvervsPhD er et treårigt forskningsprojekt og en forskeruddannelse, der gennemføres i samarbejde mellem en privat virksomhed, en ErhvervsPhDstuderende og et universitet. Projektet har et erhvervsrettet fokus. Offentlige virksomheder og institutioner kan også ansøge om at få godkendt et ErhvervsPhD-forløb i samarbejde med et universitet, såfremt forløbet lever op til de almindelige forudsætninger som beskrevet her i vejledningen. Offentlige virksomheder og institutioner kan ikke opnå støtte fra FI og skal selv afholde samtlige udgifter til forløbet, herunder de udgifter som følger af indskrivning og vejledning på universitetet, jf. i øvrigt reglerne i afsnit 3. Uddannelsesregler på ph.d.-området findes i bekendtgørelse nr. 18 af 14. januar 2008 om ph.d.-uddannelse ved universiteterne (ph.d.-bekendtgørelsen). Retningslinjerne i Vejledning til ErhvervsPhD-ordningen indeholder de bevillingsforudsætninger, der knytter sig til ErhvervsPhD-ordningen, som finansieres af RTI. 2. Ansøgning og adgangskriterier ErhvervsPhD-kandidaten skal: have en uddannelse på kandidatniveau eller tilsvarende, for hele kandidatuddannelsen (dvs. både bachelor- og kandidatoverbygningsuddannelsen eller tilsvarende) have opnået et vægtet gennemsnit på mindst 9 efter 13-skalaen og 8,2 efter 12-skalaen, hvis der er afsluttende speciale eller eksamensprojekt med karakter på uddannelsen, mindst have opnået karakteren 10 i specialet/afgangsprojektet efter begge skalaer. For kandidater uden karakterer skal der indsendes en udtalelse eller skriftlig vurdering af specialet eller eksamensprojektet. For kandidater indskrevet under den såkaldte 4+4-ordning gælder særlige regler, der fremgår af afsnit 5. Side 2/2 Sammen med ansøgningen skal der vedlægges en beregning af et vægtet karaktergennemsnit for bachelor- og kandidatuddannelsen. I særlige tilfælde kan en kandidat med karakterer på et lidt lavere niveau godkendes, hvis kandidaten kan dokumentere forskningsmæssig parathed ved f.eks. publicering af artikler i videnskabelige tidsskrifter, patentering eller anden form for kvalificerende indsats. For kandidater med en udenlandsk kandidatgrad kræves samme faglige niveau som tilsvarende kandidater med danske grader. Bedømmelsen af karakterniveauet i den udenlandske kandidatgrad i forhold til en tilsvarende dansk kandidatgrad skal godkendes af det indskrivende universitet. Der skal i forbindelse med ansøgningen fremsendes en karakteroversættelse til den danske karakterskala, som er påtegnet af universitetet. Det er endvidere en forudsætning, at kandidaten bliver optaget på en ph.d.-skole på værtsuniversitetet. En evt. forudgående optagelse på værtsuniversitets ph.d.- skole forpligter ikke FI, RTI eller EFU ved behandling af ansøgningen.

3 Værtsvirksomheden skal: være en privat virksomhed i Danmark. Der kan også være tale om private selvejende institutioner som f.eks. GTS-institutter, private fonde eller private organisationer med et væsentligt element af indtægtsdækkende virksomhed, være i stand til økonomisk at understøtte uddannelsen af den ErhvervsPhDstuderende gennem et treårigt forløb. For opstartsvirksomheder kan der f.eks. være tale om en forretningsplan, mål og milepæle for ny finansiering og en exitstrategi for kandidaten, hvis disse mål og milepæle ikke bliver nået, tilknytte minimum én person, der kan understøtte projektet som virksomhedsvejleder. Virksomhedsvejlederen kan være en person, der allerede er ansat eller en ekstern, der tilknyttes projektet. rumme et fagligt miljø, der kan understøtte ErhvervsPhD-projektet. Dvs. at der inden for det pågældende fagområde udover kandidaten og den ansatte eller tilknyttede vejleder bør være mindst 2-3 personer i virksomheden, der i kan overtage vejlederfunktionen. Hvis et sådant miljø ikke er til stede, kan virksomheden tilknytte en tredjepart, der kan varetage denne funktion, sikre, at projektet bliver organisatorisk forankret i virksomheden. Projektet skal desuden indgå i virksomhedens udviklingsstrategi, have en nyhedsværdi og et kommercielt sigte for virksomheden. Side 3/3 Den ErhvervsPhD-studerende er ansat i virksomheden. Det er virksomheden, der søger FI om støtte til projektet. Til et ErhvervsPhD-projekt kan tilknyttes andre relevante deltagere med et fagligt miljø inden for området, der kan understøtte projektet. Eksempelvis kan flere virksomheder slutte sig sammen om et fælles ErhvervsPhD-projekt, såfremt de samlet opfylder kravene om økonomisk tyngde og fagligt miljø, indgår en forpligtende samarbejdsaftale om finansiering af projektet og deling af den ErhvervsPhD-studerendes tid, forankrer ErhvervsPhD-projektet i én af sammenslutningens virksomheder, tilknytter minimum én medarbejder med faglig kompetence til at vejlede den ErhvervsPhD-studerende. Den ErhvervsPhD-studerende er omfattet af lov om arbejdstageres opfindelser. Eventuelle spørgsmål om immaterielle rettigheder bør afklares inden ansættelseskontraktens underskrivelse. Værtsuniversitetet skal: være et universitet eller en højere læreranstalt i Danmark eller udlandet. For udenlandske universiteter skal der foreligge en godkendelse fra det pågældende lands myndigheder til at kunne varetage ph.d.-uddannelser, have mindst en fastansat medarbejder med faglig kompetence til at kunne virke som hovedvejleder for den ErhvervsPhD-studerende, samt rumme et fagligt miljø (ph.d.-skole) inden for projektets fagområde, der kan understøtte ErhvervsPhD-projektet. Dvs. der skal være flere ansatte på universitetet inden for det pågældende fagområde, der evt. kan overtage vejledningen, hvis det skulle blive nødvendigt.

4 Hvis værtsuniversitetet er udenlandsk, skal der være tilknyttet et dansk universitet som tredjepart til ErhvervsPhD-projektet, og den universitetsvejleder, der ønskes tilknyttet ErhvervsPhD-projektet, skal foretage en forskningsfaglig vurdering af projektbeskrivelsen inden, ansøgningen indsendes til FI. Vejlederens vurdering med evt. anbefalinger skal vedlægges i et bilag til ansøgningen. Vejledere ved universiteter og andre offentlige forskningsinstitutioner er underlagt bestemmelserne i lov om opfindelser ved offentlige forskningsinstitutioner. Ved genansøgning efter et afslag i en tidligere ansøgningsrunde, skal der medsendes en oversigt over, hvordan punkterne i den tidligere afslagsbegrundelse er imødekommet. 3. Offentlige institutioner I foråret 2007 blev ErhvervsPhD-ordningen udvidet til også at omfatte offentlige institutioner og organisationer. Offentlige virksomheder og institutioner kan ikke opnå støtte fra FI. Den offentlige virksomhed eller institution skal derfor finansiere alle omkostninger ved projektet inklusive universitetsdelen og erhvervskurset. Side 4/4 Formålet med ErhvervsPhD-projekter i den offentlige sektor er: at understøtte den offentlige sektors fokus på forbedringsmuligheder gennem målrettede, praksisnære og forskningsbaserede projekter, at uddanne forskere med indsigt i betydningen af forskning og udvikling inden for den offentlige sektor, at opbygge netværk til udveksling af viden mellem offentlige institutioner og forskningsinstitutioner. ErhvervsPhD-ordningen for den offentlige sektor henvender sig til: offentlige institutioner og organisationer, der fagligt og økonomisk kan understøtte et treårigt forsknings- og uddannelsesprojekt, personer på kandidatniveau med de fornødne kvalifikationer til at gennemføre et ph.d.-projekt, universiteter som vejledere. Den offentlige institution eller organisation indgår i et ErhvervsPhD-projekt på tilsvarende vis som en virksomhed i den private sektor. Offentlige organisationer kan på lige fod med private virksomheder gå sammen om at finansiere og ansøge om et ErhvervsPhD-projekt. Ordningen omfatter ikke den almindelige lægevidenskab, da denne dækkes af sundhedssektorens normale ph.d.-uddannelsesordninger. 4. Tredjeparter Til et ErhvervsPhD-projekt kan tilknyttes andre relevante deltagere tredjeparter med et fagligt miljø inden for området, der kan understøtte projektet fagligt. Fra den private sektor kan der tilknyttes en tredjepart, der dog ikke kan opnå tilskud fra FI. Tredjeparten vil være medansvarlig for projektets faglige gennemførsel.

5 Fra den offentlige sektor kan der ligeledes tilknyttes en tredjepart (bivejleder), der vil være medansvarlig for projektets faglige gennemførsel. For at kunne opnå tilskud skal den tilknyttede tredjepart være en offentlig forskningsinstitution og ikke være en del af værtsuniversitetet. Der kan modtages et tilskud på op til kr fra FI i forbindelse med vejledning af den ErhvervsPhD-studerende. FI kan kun udbetale tilskud til én tredjepart. Hvis flere universiteter indgår i et konsortium, hvor en medarbejder fra et andet universitet end værtsuniversitetet er bivejleder, skal der indgås en forpligtende samarbejdsaftale om ErhvervsPhD-projektet. Projektet forankres på det universitet, som tildeler ph.d.-graden. 5. ErhvervsPhD-projekter under 4+4 ordninger For projekter godkendt efter den 17. februar 2005 under såkaldte 4+4 ordninger gælder følgende regler. Når et 4+4 ph.d.-projekt påbegyndes, udarbejdes og indsendes der en ErhvervsPhD-ansøgning. Der skal udarbejdes en projektansøgning, hvor en virksomhed, en kandidat og et universitet forpligter sig til at gennemføre et fælles erhvervsrettet forskningsforløb. Projektbeskrivelsen vurderes af EFU, som giver en betinget godkendelse, hvis ansøgningen lever op til de krav, der stilles til et ErhvervsPhD-projekt, og kandidaten har mindst 8,2 (9 efter gammel skala) i gennemsnit på sin uddannelse på ansøgningstidspunktet. Den studerende ansættes i de første to år på universitetet og aflønnes efter universitetets almindelige regler uden løntilskud fra FI. Efter de første to år af ph.d.-uddannelsen, skal kandidaten indsende en udtalelse eller karakter fra den prøve, der er en del af ph.d.-uddannelsen på det enkelte universitet, og som den studerende tager i stedet for det traditionelle speciale eller afslutningsprojekt på kandidatuddannelser. Gives der karakter i prøven, skal kandidaten mindst have opnået karakteren 10 efter gammel og ny skala. Vurderer FI, evt. efter konsultation af EFU, at kandidaten lever op til de krav, der stilles til en ErhvervsPhD, ansættes vedkommende herefter i virksomheden på almindelige ErhvervsPhD-vilkår. Løntilskuddet vil for ErhvervsPhD-projekter under 4+4 ordninger blive udbetalt de sidste to år af forløbet. Universitetstilskuddet udbetales i tre år fra og med det andet ph.d.-studieår. Side 5/5 6. Indsendelse af ansøgninger Ansøgninger om igangsættelse af ErhvervsPhD-projekter skal sendes til ErhvervsPhD-sekretariatet,, Bredgade 40, 1260 København K. Ansøgningen indsendes i to formater: En uhæftet original (papir) En elektronisk udgave. Ansøgningsskemaet skal benyttes i den form, det foreligger på Ansøgningen udfyldes desuden elektronisk på Ansøgningen skal være FI i hænde senest kl på ansøgningsdagen.

6 Ansøgningsdatoerne fastsættes løbende og offentliggøres på 7. Bedømmelse af ansøgningen Ansøgningen indsendes til FI, men bliver bedømt af EFU. Det er et krav, at al kommunikation, ansøgningen samt det afsluttende ErhvervsPhD-projekt og erhvervsrapporten udarbejdes på dansk eller engelsk. ErhvervsPhD-projekter i en privat virksomhed En ansøgning om et ErhvervsPhD-projekt i den private sektor skal i relation til det konkrete projekt indeholde en detaljeret redegørelse for state-of the-art på forskningsområdet, en klar forskningshypotese, en redegørelse for de forskningsfaglige perspektiver for projektet, en faseinddelt projektbeskrivelse. Der skal endvidere indgå overvejelser om de kommercielle perspektiver for virksomheden. Side 6/6 ErhvervsPhD-projekter i en offentlig institution En ansøgning om et ErhvervsPhD-projekt i den offentlige sektor skal i relation til det konkrete projekt indeholde en detaljeret redegørelse for state-of-the-art på forskningsområdet, en klar forskningshypotese, en redegørelse for de forskningsfaglige perspektiver for projektet, en faseinddelt projektbeskrivelse. Derudover skal der indgå overvejelser om konkrete forbedringsmuligheder for den pågældende institution eller organisation, projektet tager sit udgangspunkt i. Projektet skal sandsynliggøre en påviselig institutionsnytte i form af f.eks. enten administrative effektiviseringer, vidensopbygning, der øger institutionens kompetencer, systematisk videnspredning og/eller en styrkelse af kvaliteten i produktet/service-ydelsen, som den pågældende institution udbyder. Der stilles ikke krav om, at der i ansøgningen skal sandsynliggøres kommercielle succesmål, som tilfældet er for ErhvervsPhD-projekter i den private sektor. Ved bedømmelse af en ErhvervsPhD-ansøgning lægger EFU vægt på ovenstående, samt om virksomheden/institutionen fagligt og økonomisk kan understøtte projektet, om kandidaten er kvalificeret til at gennemføre et forskningsprojekt på projektområdet, og om universitetsmiljøet er relevant for det konkrete projekt. Hvis ErhvervsPhD-ansøgningen bliver betinget godkendt af EFU, vil der være en række betingelser, der skal indfries, før projektet kan igangsættes. Disse vil fremgå af det brev, FI fremsender til virksomheden og kandidaten efter ansøgningsbehandlingen. Når betingelserne er indfriet og godkendt af en tilknyttet kontaktperson fra EFU, skal FI have besked, og projektet kan herefter starte.

7 Hvis der modtages flere kvalificerede ansøgninger, end der er bevillingsmæssig dækning til at imødekomme, vil der blandt de kvalificerede ansøgninger blive prioriteret ud fra en forskningsmæssig, faglig og branchemæssig vurdering. Hvis et ErhvervsPhD-projekt meddeles afslag, kan der ikke opnås tilskud under ErhvervsPhD-ordningen, uanset om projektet er godkendt af universitetet. RTI er klageinstans vedrørende meddelte afgørelser, jf. lov om teknologi og innovation (lov 419 af 6. juni 2002). Alle afslag begrundes og ledsages af klagevejledning til ansøger. Både faglige og retlige forhold kan påklages. RTI s afgørelser kan ikke ankes til nogen anden instans, idet rådets afgørelser efter 4, stk. 1-5 ikke kan indbringes for anden administrativ myndighed. 8. Tilskud Tilskud til virksomheden og universitetet kan udbetales, når projektet er endeligt godkendt af FI. FI regner ErhvervsPhD-projektet som påbegyndt fra den dato, den studerende indskrives på værtsuniversitetets ph.d-skole. Tilskud til forløbet kan udbetales fra denne dato, dog først når underskriftsbilag fra tilsagnsskrivelsen er modtaget i underskrevet stand af FI. Side 7/7 Tilskud til ErhvervsPhD-projekter udbetales efter nedenstående retningslinjer i op til tre år. Tilsagnstaksterne gælder for projekter godkendt efter den 24. november Det danske værtsuniversitet modtager kr for eksperimentelle uddannelser og kr for ikke-eksperimentelle uddannelser. Tilskuddet dækker: vejledning af den ErhvervsPhD-studerende og dialog med dennes arbejdsplads, den ErhvervsPhD-studerendes arbejdsfaciliteter på værtsuniversitetet, den ErhvervsPhD-studerendes deltagelse i relevante ph.d.-kurser på universitetet - hvis værtsuniversitetet ikke afholder relevante ph.d.-kurser inden for fagområdet, kan værtsuniversitetet anvende dele af universitetstilskuddet til dækning af den studerendes deltagelse på andre universiteters ph.d.-kurser, bedømmelse af ph.d.-afhandlingen. Betaling for en ErhvervsPhD-uddannelse på et udenlandsk universitet vil ske inden for rammer godkendt af FI for op til kr pr. år i tre år. Danske eller udenlandske universiteter og offentlige videninstitutioner kan indgå som tredjeparter og honoreres for bivejledning med op til kr i alt for alle tre år svarende til timers vejledning. Der vil kunne ansøges herom under studieforløbet. Ansøgningen skal godkendes af FI, forinden der kan udbetales tilskud. Honoraret udbetales til videninstitutionen, der er ansvarlig for, at vejledningen finder sted som aftalt. Overholdes aftalen ikke, bringes aftalen om vejledningshonorar til ophør. Løntilskuddet til private virksomheder er kr pr. måned eller kr i tre år. Derudover kan virksomheden få refunderet udgifter til følgende aktiviteter:

8 Korte ophold i ind- og udland: et tilskud til den ErhvervsPhD-studerendes deltagelse i konferencer og erhvervskurser på op til kr for hele perioden. Tilskuddet omfatter også rejse, kost og logi i forbindelse med konferencen eller kurset. Tilskuddet til konferencer og erhvervsrettede kurser kan ikke anvendes til deltagelse i ph.d.-kurser, der burde have været holdt på værtsuniversitetet. Mellemlange udlandsophold: der ydes et tilskud på kr for hele perioden til dækning af dokumenterede omkostninger forbundet med ophold på mere end to måneders varighed ved et udenlandsk universitet eller en udenlandsk forskningsinstitution. Ved forudsete udgifter til udlandsophold op over kr skal FI forud for opholdets påbegyndelse godkende et budget over de anslåede udgifter. Lange udlandsophold: for ophold ved udenlandske universiteter, hvor den ErhvervsPhD-studerende er indskrevet det pågældende sted under hele projektforløbet, og hvor projektets hovedvejleder ligeledes kommer fra dette universitet, ydes tilskud til dokumenterede udgifter til den studerendes rejse og ophold henholdsvis kr til rejser for hele perioden og kr til dokumenterede udgifter til ophold. Side 8/8 Virksomheden skal betale alle andre udgifter, og der må ikke ske samfinansiering med andre offentlige finansieringskilder. Der skal således være en dokumenterbar økonomisk og faglig grænse mellem ErhvervsPhD-projektet og eventuel anden offentlig støtte til udviklingsprojekter i virksomheden. Medfinansiering fra anden offentlig side, herunder fra EU og Norden, til projekt- og lønomkostninger til kandidaten medfører, at der ikke kan bevilges økonomisk støtte fra FI til ErhvervsPhD-projektet. Tilskud til virksomheden udbetales som udgangspunkt en gang årligt ved indsendelse af en udbetalingsanmodning. Virksomheden kan dog vælge at indsende regnskaber og udbetalingsanmodninger kvartalsvist eller halvårlig og herefter få tilskuddet udbetalt. I udbetalingsanmodningen angives afholdte tilskudsberettigede udgifter i tilskudsperioden opgjort på art og det beløb, der ønskes udbetalt. Hvert år indsendes der en revisorattestation på, at de underliggende bilag for udbetalingsanmodningerne foreligger. Skema for udbetalingsanmodning og revisorattestation findes på 9. Forpligtelser og vejledning Den ErhvervsPhD-studerende ansættes på fuld tid i virksomheden på almindelige funktionærbetingelser i alle tre år. Lønnen aftales mellem den ErhvervsPhDstuderende og virksomheden men skal mindst svare til den overenskomstmæssige ph.d.-løn. Den studerendes arbejdsopgaver skal afspejle sammenhængen mellem virksomhedsprojektet og forskeruddannelsen. Arbejdstiden skal fuldt ud anvendes til det ansøgte projekt og som udgangspunkt fordeles ligeligt over det treårige projektforløb mellem universitetet og virksomheden.

9 Værtsvirksomheden kan pålægges at tilbagebetale modtagne tilskud, såfremt den uden rimelig grund afbryder en ErhvervsPhD-uddannelse eller forhindrer en planmæssig udførelse af et ErhvervsPhD-projekt, som værtsuniversitetet og kandidaten fortsat har interesse i og forudsætninger for at videreføre. Modsat påhviler der kandidaten en forpligtigelse til at leve op til de forsknings- og arbejdsmæssige forhold, der er aftalt i ansøgningen. FI udbetaler ikke løntilskud til virksomheden i orlovsperioder. Afbrydes uddannelsesforløbet midlertidigt pga. orlovsperioder, herunder syge- og barselsorlov, skal virksomheden skriftligt orientere FI herom forud for orlovens begyndelse. Virksomheden er forpligtet til at gennemføre hele det treårige uddannelsesforløb, og projektets løbetid forlænges dermed med den periode, det har været midlertidigt afbrudt. Værtsvirksomheden og værtsuniversitetets forpligtelser i forhold til FI fastlægges i et tilskudstilsagn, der udarbejdes af FI. Er ErhvervsPhD-forløbet ikke igangsat inden seks måneder efter modtagelsen af tilsagnsskrivelsen, bortfalder tilskuddet. Side 9/9 Universitetet godkender senest tre måneder efter, at ph.d.-uddannelsen er påbegyndt, en forsknings- og uddannelsesplan (ph.d.-planen) for den studerende (jf. ph.d.-bekendtgørelsens kap. 4 9). Den studerende vejledes af mindst to vejledere: en hovedvejleder fra universitetet og en virksomhedsvejleder tilknyttet virksomheden. Hertil kan komme en eller flere tredjepartsvejledere. Universitetet udpeger alle vejledere. Virksomhedsvejlederen udpeges dog efter indstilling fra virksomheden (jf. ph.d.- bekendtgørelsens 26). Den afdeling i virksomheden, hvor den ErhvervsPhD-studerende er tilknyttet, skal geografisk være placeret i Danmark, og den skal have en faglig og økonomisk tyngde, der sikrer, at ErhvervsPhD-projektet kan gennemføres. Den faglige tyngde kan evt. sikres ved, at flere virksomheder går sammen om et projekt. 10. Afrapportering og formidling Kandidaten og universitetsvejlederen samt eventuel tredjepartsvejleder skal aflevere en halvårsrapport til universitets ph.d.-administration, hvori de bekræfter, at uddannelsesforløbet går tilfredsstillende. En kopi af denne sendes ligeledes til vejlederen på den offentlige institution og til FI. En godkendelse af rapporten kræver, at rapporten er underskrevet af kandidaten, universitetsvejlederen samt en evt. tredjepartsvejleder. Det skal fremgå tydeligt, hvem de underskrivende parter er. Hvis rapporten ikke kan godkendes, tilbageholder FI tilskuddet. I enhver ph.d.-uddannelse skal den studerende opnå erfaring med videnformidling, der så vidt muligt er direkte relateret til den pågældendes ph.d.-projekt jf. ph.d.-bekendtgørelsen 7, stk. 4. Erhvervsrapporten (jf. afsnit 11) indgår med 120 timer som en del af denne videnformidling. Omfang, art og periode for videnformidlingen fastsættes efter aftale mellem virksomheden, den ErhvervsPhDstuderende og universitetet.

10 Der skal foreligge en plan for videnformidlingen på ansøgningstidspunktet. Planen indgår i ansøgningsskemaet til ErhvervsPhD-uddannelsen og i den samlede vurdering af projektet. Manglende formidlingsaktiviteter kan medføre, at universitetshonoraret tilbageholdes. 11. Erhvervskurset Den ErhvervsPhD-studerende skal deltage i FI s erhvervskursus, der er godkendt som en integreret del af den samlede ph.d.-uddannelse. På kurset vil teorier og problemstillinger, der kan indgå i den obligatoriske erhvervsrapport, blive introduceret. Erhvervskurser påbegyndt efter den 10. april 2008 udgør 7,5 af de ca. 30 ECTS point, der skal indgå i en dansk ph.d.-uddannelse. Den studerende vil blive indbudt til kurset i løbet af uddannelsens første eller andet år. Erhvervskurset skal forberede den studerende til at udarbejde en erhvervsrapport, hvor ErhvervsPhD-projektet skal ses i et kommercielt perspektiv i forhold til virksomheden. Rapporten skal dokumentere den studerendes forståelse for kommercielle aspekter ved ErhvervsPhD-projektet i en teoretisk og virksomhedsrelevant kontekst. For de offentlige ErhvervsPhD-projekter skal erhvervsrapporten dokumentere den studerendes forståelse af projektets institutionsnytte. Side 10/10 I den samlede vurdering af erhvervsrapporten indgår en udtalelse fra virksomhedsvejlederen. Derudover vurderes de teoretiske perspektiver i fællesskab af erhvervskursets underviser og en ekstern bedømmer. Hvis begge vurderinger er positive, indstilles projektet til godkendelse af FI. Hvis en eller begge vurderinger er negative, skal hele eller dele af erhvervsrapporten skrives om under vejledning af erhvervskursets underviser. Dette skal ske inden for en nærmere fastsat tidsfrist. Såfremt den ErhvervsPhD-studerende ikke anerkender bedømmelsen af sin erhvervsrapport, kan der indgives klage. Klagen skal indgives til det universitet, som er ansvarlig for afholdelse af erhvervskurset. 12. Ved ErhvervsPhD-uddannelsens afslutning Ph.d.-bedømmelsesudvalget sammensættes af universitetet. Der skal mindst være én i ph.d.-bedømmelsesudvalget, der har virksomhedsrelevante forskningserfaringer fra fagområdet, jf. ph.d.-bekendtgørelsens 26. Eventuelle spørgsmål om konfidentialitet i relation til virksomheden eller universitetet må som udgangspunkt aftales i forvejen mellem uddannelsens parter og bør ikke kunne give anledning til, at ph.d.-forsvaret udsættes. Værtsuniversitetet godkender den samlede ph.d.-uddannelse og tildeler ph.d.- graden efter, at ph.d.-afhandlingen er bedømt egnet og forsvaret ved en offentlig forsvarshandling. Er den studerende indskrevet på et udenlandsk universitet, skal denne institution tildele ph.d.-graden, jf. de nationale bestemmelser i det pågældende land.

11 Efter godkendt ph.d.-afhandling og godkendt erhvervsrapport tildeles den studerende derudover et ErhvervsPhD-bevis. Beviset kan udstedes, når FI har modtaget dokumentation fra universitetet om, at ph.d.-graden er tildelt samt meddelelse om, at erhvervsrapporten er godkendt. ErhvervsPhD-beviset udstedes af FI på vegne af EFU. 13. Aktindsigt og fortrolighed Bestemmelserne om offentlighed i forvaltningen gælder også for ErhvervsPhDordningen. Der sondres i bestemmelserne generelt mellem på den ene side parters adgang til aktindsigt i afgørelsessager vedrørende dem selv og på den anden side i offentlighedens adgang til aktindsigt i enhver sag. Retten til aktindsigt omfatter ikke oplysninger om enkeltpersoners private forhold, eller om tekniske indretninger mv., hvis det er af væsentlig økonomisk betydning for den person eller virksomhed, oplysninger angår, at oplysningerne ikke videregives. Retten til aktindsigt kan også begrænses i det omfang, det er nødvendigt til beskyttelse af væsentlige hensyn til f.eks. private og offentlige interesser, hvor hemmeligholdelse efter forholdets særlige karakter er påkrævet. Der skal i hvert enkelt tilfælde foretages en konkret vurdering, hvor det skal sandsynliggøres, at offentliggørelse kan skade partens interesse, f.eks. vedkommendes mulighed for at udnytte resultatet kommercielt på kortere eller længere sigt. Side 11/11

Indhold. Vejledning om ErhvervsPhd 2015. Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut, Ilisimatusarnermut, Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik

Indhold. Vejledning om ErhvervsPhd 2015. Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut, Ilisimatusarnermut, Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut, Ilisimatusarnermut, Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Vejledning om ErhvervsPhd 2015 Indhold Om ErhvervsPhD...

Læs mere

Vejledning for ErhvervsPhD 2011

Vejledning for ErhvervsPhD 2011 Ilinniartitaanermut Ilisimatusarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Uddannelse og Forskning Vejledning for ErhvervsPhD 2011 Vejledningen gælder projekter godkendt efter den 1. september 2011.

Læs mere

haslund & alsted www.haslundalsted.dk ErhvervsPhD-ordningen Krav og Erfaringer

haslund & alsted www.haslundalsted.dk ErhvervsPhD-ordningen Krav og Erfaringer ErhvervsPhD-ordningen Krav og Erfaringer ErhvervsPhD Et erhvervsorienteret forskningsprojekt. Et samarbejde mellem en virksomhed eller offentlig institution, en ErhvervsPhD-studerende og et dansk eller

Læs mere

1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2. 5. ErhvervsPhD i den offentlige sektor... 7. 6. ErhvervsPhD-forløb på mere end tre år... 8

1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2. 5. ErhvervsPhD i den offentlige sektor... 7. 6. ErhvervsPhD-forløb på mere end tre år... 8 Notat Retningslinjer for ErhvervsPhD-ordningen Indhold: 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2 2. Overordnede vilkår... 3 3. Adgangskrav... 3 4. Tredjeparter... 6 5. ErhvervsPhD i den offentlige sektor... 7 6.

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPHD. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPHD. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 1 2. Overordnede vilkår... 3 3. Adgangskrav... 4 4. Ansøgning... 7 5. Afgørelse om ansøgning... 8 6. Tilskud...

Læs mere

Samarbejde mellem forskningsinstitutioner og Københavns Kommune - 3 scenarier

Samarbejde mellem forskningsinstitutioner og Københavns Kommune - 3 scenarier KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Bilag 1 Samarbejde mellem forskningsinstitutioner og Københavns Kommune - 3 scenarier 1. Samarbejde med udvalgte universiteter i Hovedstadsregionen

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPHD. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Opdateret med uddybninger den 14.

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPHD. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Opdateret med uddybninger den 14. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Opdateret med uddybninger den 14. september 2015 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 1 2. Overordnede vilkår... 3 3. Adgangskrav... 4 4. ErhvervsPhD-forløb

Læs mere

Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne og visse kunstneriske uddannelsesinstitutioner (ph.d.-bekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne og visse kunstneriske uddannelsesinstitutioner (ph.d.-bekendtgørelsen) BEK nr 1039 af 27/08/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser

Læs mere

Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen og ph.d.-graden

Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen og ph.d.-graden Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen og ph.d.-graden Bek. nr 114 af 08/03/2002 (Gældende). I medfør af 2, stk. 1, og 11, stk. 2, i lov om universiteter m.fl. (universitetsloven), jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Retningslinjer for ErhvervsPhD

Retningslinjer for ErhvervsPhD Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 20. januar 2017 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2 2. Hvem kan søge?... 2 2.1. Dispensation fra karakterkrav... 4 2.2. Karakterkrav for udenlandske uddannelser...

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPOSTDOC. Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 9. marts 2015

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPOSTDOC. Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 9. marts 2015 Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 9. marts 2015 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPostdoc?... 1 2. Overordnede vilkår... 3 3. Adgangskrav... 4 4. Ansøgning... 5 5. Afgørelse om ansøgning... 6

Læs mere

Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet

Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Ph.d.-skolen ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Vejledningen

Læs mere

Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 6. juli 2018

Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 6. juli 2018 Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 6. juli 2018 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2 2. Hvem kan søge?... 2 2.1. Dispensation fra karakterkrav... 4 2.2. Karakterkrav for udenlandske uddannelser...

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen).

Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen). Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen). Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling har den 19.11.2014 17.06.2015

Læs mere

Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater

Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater Notat Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater Aarhus Universitets retningslinjer vedr. tildeling af opholdsstipendier, trainee-stipendier mv. skal sikre en afgrænsning i forhold til ansættelser

Læs mere

VEJLEDNING I FORBINDELSE MED BEDØMMELSE OG FORSVAR AF PH.D.- AFHANDLING VED DET HUMANISTISKE FAKULTET

VEJLEDNING I FORBINDELSE MED BEDØMMELSE OG FORSVAR AF PH.D.- AFHANDLING VED DET HUMANISTISKE FAKULTET SYDDANSK UNIVERSITET VEJLEDNING I FORBINDELSE MED BEDØMMELSE OG FORSVAR AF PH.D.- AFHANDLING VED DET HUMANISTISKE FAKULTET De overordnede bestemmelser vedrørende bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandlingen

Læs mere

Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater

Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater Notat Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater Aarhus Universitets retningslinjer vedr. tildeling af opholdsstipendier, traineestipendier mv. skal sikre en afgrænsning i forhold til ansættelser

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE OM GENNEMFØRELSE AF PH.D.-UDDANNELSEN VED DTU

SAMARBEJDSAFTALE OM GENNEMFØRELSE AF PH.D.-UDDANNELSEN VED DTU DTU SSA PH.D. ERHVERVS-PH.D. 2015 SAMARBEJDSAFTALE OM GENNEMFØRELSE AF PH.D.-UDDANNELSEN VED DTU ERHVERVS-PH.D.-ORDNINGEN mellem Danmarks Tekniske Universitet [Institut] Anker Engelunds Vej 1 DK-2800 Kgs.

Læs mere

Virksomhedsprojekt. Betingelser

Virksomhedsprojekt. Betingelser Virksomhedsprojekt Betingelser Den studerendes tilknytning til en virksomhed formaliseres med denne kontrakt. Kontrakten indgås mellem den studerende, instituttet for den uddannelse, hvor den studerende

Læs mere

Adgang til ph.d.-uddannelsen i molekylær medicin Den ph.d.-studerende skal have en sundheds- eller naturvidenskabelig uddannelsesbaggrund.

Adgang til ph.d.-uddannelsen i molekylær medicin Den ph.d.-studerende skal have en sundheds- eller naturvidenskabelig uddannelsesbaggrund. Modtager(e): Notat Ph.d. uddannelse i molekylær medicin med tilknyttet Honors master Mellem ph.d.-skolerne på ST og HE er der enighed om at etablere en fælles ph.d.- uddannelse i molekylær medicin, hvor

Læs mere

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017 Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017 På Finansloven for 2017 er der afsat midler til et antal 3-årige ph.d.-stipendier med start 1. januar 2018. Stipendierne opslås inden for uddannelsesforskning

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) J.nr.: 11-111205 Dok.nr.: 2101728 Udkast til Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1 i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

Pixibog for ph.d. studerende

Pixibog for ph.d. studerende Pixibog for ph.d. studerende Indhold Introduktion Om ph.d. uddannelsen Ph.d. skoler/ vejledning på universiteterne Ph.d. opstart Lovgivning Ansættelse Løn Ferieregler Barselsregler Referencehåndteringsprogrammer

Læs mere

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed.

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed. Radio- og tv-nævnet Efteråret 2015 rtv@kulturstyrelsen.dk Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og tvvirksomhed (uddannelsespuljen) Baggrund

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i kemi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige Fakultets

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE OM GENNEMFØRELSE AF PH.D.-UDDANNELSEN VED DTU

SAMARBEJDSAFTALE OM GENNEMFØRELSE AF PH.D.-UDDANNELSEN VED DTU DTU SSA PH.D. ANSÆTTELSE I VIRKSOMHED 2015 SAMARBEJDSAFTALE OM GENNEMFØRELSE AF PH.D.-UDDANNELSEN VED DTU ANSÆTTELSE I VIRKSOMHED mellem Danmarks Tekniske Universitet [Institut] Anker Engelunds Vej 1 DK-2800

Læs mere

Protokollat om ph.d.-stipendiater

Protokollat om ph.d.-stipendiater Bilag 5 Protokollat om ph.d.-stipendiater Dette bilag indeholder: I. Protokollat om ph.d.-stipendiater Dette protokollat omfatter ph.d.-studerende med kandidatgrad, som i forbindelse med indskrivning ved

Læs mere

Retningslinjer for ErhvervsPostdoc

Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 20. januar 2017 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPostdoc?... 2 2. Hvem kan søge?... 2 2.1. Flere virksomheder om et ErhvervsPostdoc-projekt og tredjeparter...

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) Version / dato: 9. oktober 2013 Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1, stk. 1, i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

område (talentbekendtgørelsen).

område (talentbekendtgørelsen). BEK nr 1605 af 19/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2018 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Uddannelse,

Læs mere

Retningslinjer for Videnkupon til små og mellemstore virksomheder

Retningslinjer for Videnkupon til små og mellemstore virksomheder Retningslinjer for Videnkupon til små og mellemstore virksomheder Videnkupon til små og mellemstore virksomheder skal fremme samarbejdet mellem små og mellemstore virksomheder (SMV) og videninstitutioner

Læs mere

Studieordning for ph.d.-uddannelsen i antropologi. Institut for Antropologi Københavns Universitet. Ikrafttrædelse: 1. august 2009

Studieordning for ph.d.-uddannelsen i antropologi. Institut for Antropologi Københavns Universitet. Ikrafttrædelse: 1. august 2009 Studieordning for ph.d.-uddannelsen i antropologi Institut for Antropologi Københavns Universitet Ikrafttrædelse: 1. august 2009 Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2 2. Regler og retningslinier 2 3. Studiestart

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen

Ergoterapeutuddannelsen Tillæg vedrørede internationale uddannelsesmuligheder Gældende august 2014 1 1. Internationale uddannelsesmuligheder... 3 2. Ansøgning og Merit... 3 3. Læringskontrakt og læringsudbytter... 3 4. Sprog...

Læs mere

Ansøgningsskema til ErhvervsPhD-uddannelsen

Ansøgningsskema til ErhvervsPhD-uddannelsen Ansøgningsskema til ErhvervsPhD-uddannelsen Virksomhed Virksomhedsvejleders navn ErhvervsPh.d.-kandidatens navn Universitet Universitetsvejleders navn Fakultet (sæt kryds) Tek Jord/vet Sund Nat Samf Merk

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i medicinalkemi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i medicinalkemi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i medicinalkemi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i medicinalkemi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner Lovtidende A Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner I medfør af 1, stk. 1 og 4, i lov om adgangsregulering ved videregående uddannelser,

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2018 fastsættes efter bemyndigelse i henhold til delegationsbrev

Læs mere

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK)

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) 1 - Formål Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) kan yde finansiel støtte til forskningsprojekter, arbejdsgruppemøder,

Læs mere

Stk. 2. Ph.d.-uddannelsen gennemføres hovedsageligt ved udøvelse af forskning under vejledning.

Stk. 2. Ph.d.-uddannelsen gennemføres hovedsageligt ved udøvelse af forskning under vejledning. Vejledning om bekendtgørelse nr. 1039 af 27. august 2013 om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne og visse kunstneriske uddannelsesinstitutioner (ph.d.-bekendtgørelsen) 1. Ph.d.-uddannelsen er en forskeruddannelse,

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen

Ergoterapeutuddannelsen Tillæg vedrørede internationale uddannelsesmuligheder Gældende fra august 2016 og gælder for hold der er påbegyndt deres uddannelse inden 1. september 2016. Dvs. Bekendtgørelse nr. 832 af 13/08/2016 Professionshøjskolen

Læs mere

Stipendier efterår Et antal stillinger som lønnet ph.d.-stipendiat er ledige til besættelse pr. 1. januar 2010 eller snarest herefter.

Stipendier efterår Et antal stillinger som lønnet ph.d.-stipendiat er ledige til besættelse pr. 1. januar 2010 eller snarest herefter. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Stipendier efterår 2009 Et antal stillinger som lønnet ph.d.-stipendiat er ledige til besættelse pr. 1. januar 2010 eller snarest herefter. Nedenfor er nævnt de typer

Læs mere

AFTALE OM ERHVERVSPHD-PROJEKT (ansættelse i Virksomhed) Mellem. [Universitetet CVR-nr. Adresse] (Herefter Institutionen)

AFTALE OM ERHVERVSPHD-PROJEKT (ansættelse i Virksomhed) Mellem. [Universitetet CVR-nr. Adresse] (Herefter Institutionen) AFTALE OM ERHVERVSPHD-PROJEKT (ansættelse i Virksomhed) Mellem [Universitetet CVR-nr. Adresse] (Herefter Institutionen) og [Virksomheden CVR.nr. Adresse] (Herefter Virksomheden) (Institutionen og Virksomheden

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i teknisk fysik. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet Masteruddannelse ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet 2009-retningslinjer i henhold til Bekendtgørelse af 29. november 2013 Bekendtgørelse om fleksible forløb inden for videregående uddannelser

Læs mere

Kontrakt for samarbejde om forskningsprojekt og PhD-uddannelse

Kontrakt for samarbejde om forskningsprojekt og PhD-uddannelse Kontrakt for samarbejde om forskningsprojekt og PhD-uddannelse mellem Institut for Psykologi, Københavns Universitet og Døgnkontakten for Børn og unge, Socialforvaltningen, Københavns Kommune og Projektkontoret,

Læs mere

Retningslinjer for ph.d.-uddannelsen

Retningslinjer for ph.d.-uddannelsen Syddansk Universitet Retningslinjer for ph.d.-uddannelsen Ph.d.-skolen ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Godkendt af dekanen 30. september 2008 (Revideret juni 2010, august 2011, juni 2012 og juni

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering I medfør af tekstanmærkning nr. 172 ad 24.24.51 i aktstykke nr. 22 af 8. december 2016 til 24 på finansloven for finansåret 2017,

Læs mere

Ansøgning og administration af bevilling til tegnsprogstolkning

Ansøgning og administration af bevilling til tegnsprogstolkning VEJLEDNING Ansøgning og administration af bevilling til tegnsprogstolkning Denne vejledning retter sig til borgere og virksomheder, der ønsker at søge om bevilling til tegnsprogstolkning. Bevillingerne

Læs mere

Vejledning til bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse

Vejledning til bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse Vejledning til bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse Formål med bedømmelsesudvalget... 2 Kvalifikationskrav... 2 Fortrolighed og inhabilitet... 3 Formandens og medlemmernes opgaver... 3 Om udfærdigelsen

Læs mere

Kommentarer til bekendtgørelse nr. 114 af 8. marts 2002 om ph.d.-uddannelsen og ph.d.-graden

Kommentarer til bekendtgørelse nr. 114 af 8. marts 2002 om ph.d.-uddannelsen og ph.d.-graden September 2002 Kommentarer til bekendtgørelse nr. 114 af 8. marts 2002 om ph.d.-uddannelsen og ph.d.-graden Kapitel 1 Formål og struktur m.v. 1. Ph.d.-uddannelsen er en forskeruddannelse, der har til formål

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gjern Lokalråd Vagn Brostrup Jensen Teglværksvej 16 8883 Gjern Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 11-03-2015 Pulje : Landdistriktspuljen

Læs mere

Ophold ved en udenlandsk institution kan indgå som en del af forskningsåret.

Ophold ved en udenlandsk institution kan indgå som en del af forskningsåret. Forskningsåret Medicinstuderende og tandlægestuderende ved Health på Aarhus Universitet kan søge om indskrivning på forskningsåret, et 1-årig prægraduat forløb i sundhedsvidenskabelig forskning, der afsluttes

Læs mere

Masteruddannelse ved Center for Afrikastudier

Masteruddannelse ved Center for Afrikastudier Masteruddannelse ved Center for Afrikastudier Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet 2009- retningslinjer i henhold til Bekendtgørelse af 15. december 2000 om fleksible forløb inden for videregående

Læs mere

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015 Jens Thomassen Sejerø Golfklub c/o Jens Thomassen Sejerøvej 25 4592 Sejerø Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 20-04-2015

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Bekendtgørelse om talentinitiativer på de videregående uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (talentbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om talentinitiativer på de videregående uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (talentbekendtgørelsen) BEK nr 597 af 08/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Formål 1. Folkehøjskolerne tilbyder elever almendannende undervisning med sigte på folkelig oplysning af bred, almen og demokratisk karakter

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i biologi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi. Denne kan ses på Det

Læs mere

Principper for talentudvikling af studerende

Principper for talentudvikling af studerende Principper for talentudvikling af studerende Indholdsfortegnelse 0. Formål... 2 1. Principper... 2 2. Kriterier for talentudvikling... 2 3. Talentprogrammer... 3 3.1 Kriterier for talentprogrammer... 3

Læs mere

Vejledning til bedømmelsesudvalg på Aalborg Universitet (Gældende fra 1. september 2013)

Vejledning til bedømmelsesudvalg på Aalborg Universitet (Gældende fra 1. september 2013) Vejledning til bedømmelsesudvalg på Aalborg Universitet (Gældende fra 1. september 2013) Indholdsfortegnelse Formål med bedømmelsesudvalget... 2 Fortrolighed og inhabilitet... 2 Formandens og medlemmernes

Læs mere

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING FORELØBIG BESKRIVELSE AF ANSØGNINGSFORLØBET FREM MOD ANSØGNINGSFRISTEN MAJ/JUNI 2019 Københavns

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i datalogi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Vejledning, august 2013 Indledning Denne vejledning gælder for Danskernes Digitale Biblioteks (DDB) midler til fremme af DDB. Vejledningen offentliggøres

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering BEK nr 793 af 18/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2018 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 2018-23749 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om tilskudsordning

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i nanoteknologi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i nanoteknologi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i nanoteknologi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i nanoteknologi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden 49 2100 København Ø Dato: 18. september 2014 Enhed: Primær

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er Biotech Research & Innovation Centre, forkortet BRIC. Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 13. Bilag 1. VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1 Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

Læs mere

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Grøn ordning er hjemlet i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi, nr. 1074 af 8. november 2011 (VE-loven), 18-20. Dette administrationsgrundlag

Læs mere

VEJLEDNING. ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen

VEJLEDNING. ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen VEJLEDNING ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen Vejledningen er til brug for bedømmelsesusvalg Vejledningen kan med relevante modifikationer tillige anvendes

Læs mere

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse.

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse. BEK nr 254 af 13/03/2015 Udskriftsdato: 23. september 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser, j.nr.

Læs mere

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K. Telefon 33 92 33 00 Fax 33 11 16 65 19. december 2005 Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE OM SAMFINANSIERET FORSKNING

SAMARBEJDSAFTALE OM SAMFINANSIERET FORSKNING DTU SSA MINDRE PROJEKTER MARTS 2015 SAMARBEJDSAFTALE OM SAMFINANSIERET FORSKNING (MINDRE PROJEKTER) mellem Danmarks Tekniske Universitet [Institut] Anker Engelunds Vej 1 DK-2800 Kgs. Lyngby CVR-nr. 30

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Askø Strandvig Grundejerforening Per Skov Madsen Alstrup Strandvej 3 4840 Nørre Alslev Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato:

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Generelle vilkår for forskningsbevilling fra Hørslev-Fonden

Generelle vilkår for forskningsbevilling fra Hørslev-Fonden Generelle vilkår for forskningsbevilling fra Hørslev-Fonden Disse generelle vilkår for forskningsbevilling (herefter "generelle bevillingsvilkår") er gældende for Hørslev-Fondens tildeling af bevillinger

Læs mere

For tildeling af anerkendelse kræves, at mindst 2/3 af udvalget går ind for tildelingen.

For tildeling af anerkendelse kræves, at mindst 2/3 af udvalget går ind for tildelingen. Bilag 3 ANERKENDELSESORDNING FOR STATIKERE Ingeniørforeningen i Danmarks regler om anerkendelsesordning for statikere. 1 Anerkendelse Anerkendelse tildeles ved beslutning af det i 2 nævnte anerkendelsesudvalg.

Læs mere

Vejledning for den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen

Vejledning for den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen Dato 13. februar 2014 SVN Sagsnr. 2-1410-146/1 7222 7562 Revision af vejledning om den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen fra 2005 - UDKAST Vejledning for den obligatoriske forskningstræning

Læs mere

Ph.d.-afhandlingen. Indlevering af ph.d.-afhandlingen

Ph.d.-afhandlingen. Indlevering af ph.d.-afhandlingen Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandlinger ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet (SDU) Vejledningen er udarbejdet med hjemmel i bekendtgørelse

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt Notat Danske regler med relevans for uddannelser omfattet af en Erasmus Mundus aftale 1. Hvad er en Erasmus Mundus aftale?

Læs mere

Studieordning for ph.d.-uddannelsen i antropologi. Institut for Antropologi Københavns Universitet. Ikrafttrædelse: 1. august 2009

Studieordning for ph.d.-uddannelsen i antropologi. Institut for Antropologi Københavns Universitet. Ikrafttrædelse: 1. august 2009 Studieordning for ph.d.-uddannelsen i antropologi Institut for Antropologi Københavns Universitet Ikrafttrædelse: 1. august 2009 Revideret marts 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2 2. Regler og retningslinier

Læs mere

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Denne instruks for regnskab beskriver sammen med revisionsinstruksen

Læs mere

3. Betingelserne gælder for alle tilsagn og tilskud, hvor der henvises til 'Betingelser for tilskud til danske Eurostars-deltagere'.

3. Betingelserne gælder for alle tilsagn og tilskud, hvor der henvises til 'Betingelser for tilskud til danske Eurostars-deltagere'. Betingelser for tilskud til danske deltagere i Eurostars-projekter godkendt før 1. marts 2015 Innovationsfonden Bredgade 40 Nedenstående tilskudsbetingelser udgør sammen med tilsagnet med bilag, opslagsteksten

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Bekendtgørelse om tilskud til grønne ildsjæle I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Kapitel 1 Formål og område 1. Tilskud til fremme af grønne ildsjæle har til formål

Læs mere

protokollat til overenskomst for akademikere i staten om Ph.d.-stipendiater

protokollat til overenskomst for akademikere i staten om Ph.d.-stipendiater Cirkulære om protokollat til overenskomst for akademikere i staten om Ph.d.-stipendiater samt aftale om Aflønning af ph.d.-studerende for arbejdsopgaver i forbindelse med forskeruddannelsen 2002 1.3.10

Læs mere

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015 Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015 På Finansloven for 2015 er der afsat midler til et antal 3-årige ph.d.-stipendier med start 1. januar 2016. Stipendierne opslås inden for uddannelsesforskning

Læs mere

Bekendtgørelse om indsamling m.v.

Bekendtgørelse om indsamling m.v. BEK nr 820 af 27/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juli 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-529-0018 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

Retningslinjer for bedømmelser af ph.d.-afhandlinger ved Det Humanistiske Fakultet

Retningslinjer for bedømmelser af ph.d.-afhandlinger ved Det Humanistiske Fakultet D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Retningslinjer for bedømmelser af ph.d.-afhandlinger ved Det Humanistiske Fakultet 1. Bedømmelsesudvalgets sammensætning

Læs mere

Retningslinjer for afholdelse af ph.d.-forsvar ved Det Humanistiske

Retningslinjer for afholdelse af ph.d.-forsvar ved Det Humanistiske DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for afholdelse af ph.d.-forsvar ved Det Humanistiske Fakultet Ifølge ph.d.-bekendtgørelsens 25, stk. 1, nr. 6), jf. 19, stk. 1 skal universitetet

Læs mere

Opslag 2011, efterår Erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning)

Opslag 2011, efterår Erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning) 14. juni 2011 Opslag 2011, efterår Erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning) j.nr. 2011-EP2 1. Erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning) Højteknologifonden opslår anden runde af erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning),

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, Brug af droner i byggebranchen, i InnoBYG Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte strategiske projekter er: Brug af droner i byggebranchen

Læs mere

Ilisimatusarfik. Retningslinier for ph.d.-uddannelsen ved Ilisimatusarfik

Ilisimatusarfik. Retningslinier for ph.d.-uddannelsen ved Ilisimatusarfik Ilisimatusarfik Retningslinier for ph.d.-uddannelsen ved Ilisimatusarfik Indhold 1. Indledning... 2 2. Ph.d.-uddannelsens formål, struktur og organisering... 2 3. Indskrivning som ph.d.-studerende... 3

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr I medfør af 4, 5, stk. 3, 6 og 7, stk. 2, i lov nr. 129 af 25. februar 1998 om statstilskud til produktrettede

Læs mere

BEK nr xx af xx/xx/xxxx (Gældende)

BEK nr xx af xx/xx/xxxx (Gældende) BEK nr xx af xx/xx/xxxx (Gældende) Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsministeriet, Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, j.nr. xxx Udskriftsdato:

Læs mere

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences april 2014 Indhold Regelgrundlaget... 1 Krav til ph.d.-afhandlingen... 1 Bedømmelsesudvalgets

Læs mere

Bekendtgørelse om Folkekirkens Uddannelses- og Videncenter

Bekendtgørelse om Folkekirkens Uddannelses- og Videncenter Bekendtgørelse om Folkekirkens Uddannelses- og Videncenter I medfør af 2, stk. 1 og 2, 3, 4, stk. 3, og 5, stk. 2, i lov nr. 309 af 16. maj 1990 om folkekirkens institutioner til uddannelse og efteruddannelse

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsordenen har hjemmel i 20, stk. 1, i lov nr. 384 af 26. april 2017 om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks

Læs mere