Hyldebo ligger 5 minutters gang fra Gadstrup mose, som er et meget naturskønt område og Ramsømagle-sø med fugletårnet, som ligger i vores nærmiljø.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hyldebo ligger 5 minutters gang fra Gadstrup mose, som er et meget naturskønt område og Ramsømagle-sø med fugletårnet, som ligger i vores nærmiljø."

Transkript

1 Velkommen i børnehuset Hyldebo Daginstitutionen Hyldebo Hyldevænget 2-4 Tlf: Prøv også at klikke ind på Åbningstider: Mandag-torsdag Kl Fredag Kl Hyldebo er en daginstitution for børn i alderen 0-6 år. Institutionen er oprettet i 1971 og nyrenoveret i Hyldebo ligger 5 minutters gang fra Gadstrup mose, som er et meget naturskønt område og Ramsømagle-sø med fugletårnet, som ligger i vores nærmiljø. Vi har dejlig stor stor legeplads, delvis en naturlegeplads med en lille skov, en bålplads med en bålhytte, sandkasser, gynger og rutchebaner. Vi har for nylig fået en cykelbane og har nu planer om at etablere noget mere naturleg. Hyldebo er en aldersintegreret institution og normeret til 82 børn i alderen 0-6 år. Heraf er 22 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn. Institutionen er delt op i 5 børnegrupper. På Musene og Skildpadderne er der 11 børn på hver stue på ca. 0-3 år. På Radiserne er der 22 børn på ca. 4-6 år. På Rødderne er der 22 børn på ca. 3-5 år På Rollingerne er der 16 børn på ca. 3-4 år. Alle børnegrupper har deres faste stuer og personaler. Hyldebo serverer mad og sørger for ble til alle børn under tre år. Hyldebo server morgenmad til alle børn mellem kl Børn over tre år medbringer sin egen madpakke til frokost, frugt til efter middagsmaden. Institutionen tilbyder sprogvurdering af tre årige børn.

2 Børneportræt Børnene i Hyldebo skal have et trygt miljø, hvor de kan opleve omsorg, nærkontakt, udfordringer og ikke mindst en positiv selvopfattelse. Børnene i Hyldebo får mange natur oplevelser, bruger naturens muligheder for bl.a. at få en sanse og motorisk udvikling. De får også en økologisk forståelse og lærer ansvarlighed. Børnene i Hyldebo afprøver deres oplevelser og personlige grænser gennem deres lege. De lærer at begå sig socialt og få legekammerater. I børnegrupperne laver børnene spontane og planlagte aktiviteter, som er rettet mod barnets sproglige, intellektuelle, fysiske, sociale og følelsesmæssige udvikling. Personalet i børnegrupperne er ansvarlige for at skabe tryghed for børn og forældre, følge barnets udvikling og etablerer en god kontakt med både børn og forældrene. Personale Personalet består af: Pædagogisk leder: Musene: To pædagoger og en pædagogmedhjælper Skildpadderne: En pædagog og to pædagogmedhjælper Radiserne: To pædagoger og to pædagogmedhjælper Rødderne: To pædagoger og en pædagogmedhjælper Rollingerne: En pædagog og to pædagogmedhjælper Køkken: En økonoma og en køkkenassistent Hyldebo modtager personer i jobtræning, pædagogstuderende i lønnet praktik, øvelsespraktik, og erhvervspraktikanter.

3 Barnets start Hyldebo sender en invitation til de børn, som skal starte. Personalet inviterer børn og forældre til et besøg inden barnet starter. Så kan I hilse på personalet, snakke om barnets vaner og institutionens hverdag. Har du mulighed for det, så lad dit barn starte et par timer de første dage, for gradvis at nå en normal dag inden for den første uge. Vi gør opmærksom på, at barnet kan reagere på det nye og det vil tage et stykke tid for det nye barn og dets forældre at falde til. Personalet er indstillet på at skabe trygge rammer for både børn og forældre, da det ikke er nemt at starte et nyt sted og møde nye mennesker. Dagens rytme for Radiserne, Rollingerne og Rødderne Kl modtagelse af børn og morgenmad. Det forgår i vuggestueafdelingen. Vi begynder oprydning af morgenmaden kl Kl går børnene på deres stuer i børnehaven og leger og beskæftiger sig med bl.a. tegning, musik, hyggesnak på deres stuer eller på tværs af stuerne. Børnene leger også på legepladsen, hvis de har lyst. Indtil kl er der mulighed for de børn som er sultne, at tage 1 mad eller frugt fra deres madpakke. Kl skiftedes der blebørn og børnene holder samling og laver dagens aktiviteter på stuerne. Mellem kl spiser børnene frokost (madpakker) på deres stuer. Kl går børnene på legepladsen og leger. Mellem Kl spiser børnene efter-middagsmad (frugt). Kl er der fri leg og spontane aktiviteter på stuerne eller på tværs af stuerne. Børnene kan vælge at lege ude eller inde. Børnene bliver hentet og personalet starter undervejs med oprydning og gradvist at lukke stuerne, hvorefter personalet begynder at gå hjem.

4 Dagens rytme for Musene og Skildpadderne Kl morgenmad i vuggestuen. Personalet begynder oprydning af morgenmaden kl Indtil kl står døren mellem de to stue åbent og børnene leger med legetøj og hygger sig med hinanden og de voksne. Kl går børnegrupperne på hver sin stue og holder samling og spiser mellem måltid. Under samling laver de bl.a. sangleg, synger, læser bøger, kigger på billeder og fortæller om hvem der er kommet, og hvem der ikke er kommet. Alle børn der har brug for en tør ble bliver skiftet. Kl beskæftiges børnene med dagens aktivitet. Kl spiser børnene frokost. Kl bliver børnene efter frokost skiftet og lagt til at sove. Kl begynder personalet at vække de store børn i gruppen. Alle børn er oppe kl (hvis der ikke er andet behov.) Kl spiser børnene eftermiddagsmad efter madplanen, på hver sin stue. Kl leger børnene på tværs af stuerne, spiller, læser i bøger og kigger i billeder eller leger på legepladsen. Børnene begynder at blive hentet. Kl begynder vi at rydde op og lukke i vuggestuen og de sidste børn sammen med en voksen fra vuggestuen går ned i børnehaven. Vi vil bede alle forældre om, at aflevere deres barn inden kl eller efter kl. 9.30, da vi holder samling i dette tidsrum. Morgenmad, frokost og frugt Institutionen serverer morgenmad, som består af mælk, cornflakes, havregryn og havregrød samt frugt. Efter kl serverer Hyldebo ikke morgenmad, men barnet kan spise sin medbragte morgenmad. Alle der ønsker, at deres barn skal have morgenmad, bedes give besked til personalet, hver dag ved aflevering. Mad til børnene Kl bliver der serveret frugt/brød. Til frokost laver køkkendamen mad. Om eftermiddagen serveres der frugt og brød eller andet. Der er lavet en madplan til hver uge og forældrene kan få en kopi af den. Der tages hensyn til allergi (dokumentation fra lægen). Børnene for mælk til kold mad (smørrebrød).

5 Sovetider I vuggestuen er der mulighed for at barnet kan sove om formiddagen, hvis der er behov for det. Alle børn sover mellem kl Børn under 2 år bliver lagt ud i barnevogne udenfor. De andre børn sover på Skildpaddestuen. I børnehaven sover de børn, som har behov for det mellem kl Der bliver taget hensyn til børn i specielle situationer. Aflevering og afhentning Forældrene skal selv sørge for registreringen af deres børn, det vil sige at det er forældrene selv der krydser deres børn ind om morgenen og ud igen om eftermiddagen. Samt at skrive evt. beskeder til personalet på krydslisten som fx at der er nogen andre der henter/barnet holder fri. Der skal forsat være en tryg modtagelse og farvel situation, derfor skal forældrene forsat kontakte personalet ved aflevering og afhentning. Af hensyn til dagens rytme vil vi bede forældrene om at aflevere deres barn / børn senest kl i vuggestuen og kl i børnehaven, med mindre andet er aftalt med personalet. Mellem kl modtages alle børn i vuggestuen. Efter kl modtages børnehavebørnene på deres stuer. Aktiviteter Børnene i Hyldebo bliver tilbudt forskellige aktiviteter bl.a. beskæftigelse med forskellige materialer, emnearbejde, maling, rytmik, leg, sang, sanglege, natur og køkkenhave projekter, bagning, madlavning, historielæsning, fødselsdag, traditioner, tur til forskellige steder og hovedsaglig ture i naturen. Planlagte aktiviteter bliver afholdt i børnegrupperne og på hver sin stue mellem kl Vi planlægger også aktiviteter på tværs af stuerne. Via planlagte aktiviteter prøver vi målrettet at styrke hver enkelt barns evner og færdigheder. Der er tid til fri leg og spontane aktiviteter på tværs af børnegrupperne inde eller ude i det tidsrum der ikke er planlagt aktiviteter. I visse perioder kan der være en gruppe børn, som køre med bussen ud til en skovhytte. Ture Hver børnegruppe har mulighed for en fast turdag om ugen. Til turdage beder vi forældrene om at give deres barn rygsæk med turmadpakke og drikkedunk med. Fødselsdage Hyldebo fejrer hver enkel barns fødselsdag i børnegruppen. Forældrene kan holde fødselsdagen på stuen eller invitere børnegruppen hjem. Af hensyn til vores sundhedspolitik skal der ikke deles slikposer ud til børnene, når børnene skal hjem fra fødselsdagen. Børnegruppen tager deres madpakker med til frokost, hvis de bliver inviteret hjem,

6 med mindre andet er aftalt med forældrene til fødselsdagsbarnet. Tidspunktet aftales indbyrdes med forældrene. Hvis du har lyst til, at invitere børnene hjem, vil personalet gerne vide besked min. 14 dage i forvejen. Det vil desværre ikke altid være muligt at planlægge hjemmebesøg på selve fødselsdagen. Sygdom hos barnet Børn der er syge og ikke kan følge den normale dagsrytme, kan ikke modtages i institutionen. Hvis barnet bliver syg i institutionen, ringes der til forældrene og der aftales om, hvorledes barnet hentes hjem. Du bedes venligst give personalet besked, hvis dit barn er sygt. Ferie og fridage Af hensyn til den daglige rytme i institutionen, er det vigtigt, at du giver personalet besked, hvis dit barn holder fri eller ferie. Medicin Personalet giver kun medicin til kronisk syge børn med en læges anvisning. Personalet giver ikke børnene penicillin, øjendråber eller anden medicin. Bleer Børn under tre år får bleer af institutionen. Forældre til børn der er fyldt tre år, skal selv medbringe bleer. Legeaftaler Af hensyn til at skabe ro og overskuelighed ved afhentning, vil vi bede forældrene om at lave aftaler hjemmefra, hvis dit barn vil have en legekammerat med hjem. Institutionen laver en telefonliste for børn, som alle kan få en kopi af. Giv venligst besked, hvis du ikke vil have, at dit telefon nr. til hjemmet skal stå på listen. Institutionen afleverer ikke tlf. nr. til forældrenes arbejdsplads. En dag med dit barn Der er altid mulighed for at alle forældre tilbringer en dag sammen med deres barn i institutionen, når I har lyst til det. Aftal venligst dit besøg med stuepersonalet. Privat legetøj Dit barn må gerne medbringe privat legetøj. Børn vil gerne vise andre børn eller låne det nye spændende legetøj, der er medbragt i institutionen. Institutionen kan ikke påtage sig noget ansvar for medbragt legetøj, bøger o.l. Påklædning og skiftetøj Af hensyn til børns behov for bevægelse og leg, er det vigtigt at dit barn får praktisk tøj på. Børn må have noget tøj, der giver dem muligheden for selv at kunne tage tøj af og på. På den måde udvikler barnet sin selvstændighed og motorik. Vi vil bede forældrene om at klæde deres barn på efter årstiden, da vi er ude på

7 legepladsen hver dag. Af sikkerhedsmæssig grunde må man IKKE have snore i jakker samt halstørklæde. Det er nødvendigt at børnene i garderoben har regntøj, gummistøvler, hjemmesko og flere sæt skiftetøj (undertøj, strømper, bukser, bluser). Tjek venligst garderoben for disse ting hver dag. Det er en god ide med navn i tøj og fodtøj! Fest og traditioner Hyldebo holder Cafeaften (spisning) for hver børnegruppe en gang årligt. Personalet vil i samarbejde med forældrekontaktudvalget planlægge en sommerfest og en arbejdsdag hvert år. Alle forældrene opfordres til at hjælpe til. Vi holder også julefest Vi vil gerne give børn, forældre og personale nogle sjove oplevelser sammen. Disse festlige lejligheder giver mulighed for hyggeligt samvær og at skabe venskaber for børn og forældre. Forældresamtaler Ca. tre måneder efter dit barn er startet i Hyldebo tilbyder vi en samtale om, hvordan dit barn trives i Hyldebo. Vi tilbyder også alle forældre en forældresamtale om dit barns trivsel og udvikling en gang årligt. Disse samtaler sker som regel i efteråret. Udover de ovennævnte samtaler er der mulighed for at holde forældresamtale, hvis det bliver nødvendigt eller forældrene har brug for det. Af hensyn til opsyn med børn og andre opgaver, har personalet ikke tid til en lang garderobe samtale ved afhentning og aflevering af barnet. Aftal venligst en samtale med stuepersonale eller ledelsen, hvis der er behov for dette. Fotograf Vi inviterer en fotograf, som tager gruppebilleder af børnene en gang årligt. Forældrene kan bestille billeder, hvis de ønsker det. Derudover kan der bestilles tid, til portrættagning. Det forgår om lørdagen, Institutionen melder nærmere ud. Garderoben og glemmetøj Hver fredag skal børnenes garderobe tømmes, da der skal gøres rent. Glemmetøj bliver lagt i en glemmekurv, som står ved udgangen til legepladsen. Det tøj som ikke er taget inden den 15. i hver måned bliver givet væk. Solcreme Vi beder forældrene om at smøre deres børn hjemmefra. Personalet smøre børnene ind igen midt på dagen. Hvis forældrene ønsker en anden solcreme end den vi anvender bedes i aflever den til personalet. Rygepolitik Der hvor børn opholder sig og ligeledes på legepladsen er der rygeforbud i institutionen.

8 Lukkedage Kommunen har vedtaget nogle faste lukkedage om året. Lukkedagene ligger normalt juleaften, nytårsaften, dagene mellem jul og nytår, onsdag før påske, dagen efter Kr. himmelfartsdag, 1. maj og grundlovsdag. På disse lukkedage er der kun nogle udvalgte institutioner som har åbent, og de institution vil varetage pasning af børn fra hele kommunen. Roskilde Kommune vil hvert år melde ud til forældrene om lukke dagene og de institutioner, som holder åbent. Forsikring Roskilde Kommune har ikke tegnet ulykkeforsikring for børn i daginstitution. Forældrene bør selv tegne ulykkeforsikring for deres børn. Ris og ros Personalet vil bede forældrene om at henvende sig til stuens personale eller institutionens ledelse, hvis I undrer jer over noget. Så I kan få en forklaring på det, eller gøre os opmærksom på det. Det er vigtigt for vores samarbejde og trivsel, at både forældre og personale bevarer den positive tone og viser respekt for hinanden, når vi fremlægger kritikken. Ros vil give personalet overskud og arbejdsglæde. Forældremøde Der bliver afholdt to forældremøder årligt. Det første bliver afholdt i foråret og det andet i efteråret. Institutionen sender en indkaldelse til mødet, som forældrene kan melde sig på. Har I forslag til emner vi kan debattere er I meget velkomne. Samarbejdspartner og vejledning Institutionen har tilknyttet en række samarbejdspartnere, som vi har mulighed for at bruge i specielle situationer, hvor der er brug for råd og vejledning. Vi er tilknyttet pladsanvisningen i Roskilde kommune, sundhedsplejersken, småbørnskonsulenten, den pædagogiske konsulent, talepædagogen, fysioterapeuten og psykologen. Forældrene kan også henvende sig til Nøddeknækkeren. Hvis der er nogle forældre, som ønsker at få kontakt med en af ovennævnte, Kan institutionen eller kommunen være behjælpelig med telefonnummer eller med en aftale. Information Personalet bestræber sig for bedst muligt at orientere forældrene om Hyldebo s dagligdag. Aktivitetsplanen og sedler om arrangementer bliver bragt på vores hjemmeside og bliver hængt op både på barnets garderobe og forældrenes / stuens opslagstavle. Der kan af forskellige grund forekomme ændringer med hensyn til aktiviteter eller arrangementer. Dette bliver orienteret på opslags tavlerne eller barnets garderobe.

9 Personalet udarbejder et nyhedsbrev hvert kvartal. Dette vil kunne findes på hjemmesiden. Nyhedsbrevet indeholder generel orientering og orientering fra stuerne. Orienteringssedler om personalesituationen (vikar, nyansat o.l.) bliver løbende hængt op på forældrenes opslagstavle. Derfor vil vi bede forældrene om hver dag at kigge på vedkommende opslagstavle, når I henter jeres barn/børn. Fremover vil vi bruge hjemmesiden mere og mere til informationer beskeder m.m. Vi vil derfor opfordre Jer til at tilmelde jer beskedservice på hjemmesiden. Tavshedspligt Personalet er pålagt tavshedspligt, derfor kan forældrene trygt henvende sig til personalet, hvis der er noget vi kan hjælpe med. Personalet er også forpligtet til at underrette familieafdelingen i Roskilde Kommune om barnets trivsel/udvikling, hvis det bliver nødvendigt, eller personalet bliver bedt om det. Parkering Af hensyn til sikkerheden er det forbudt, at parkere biler på den gule streg. Vi beder forældrene om at parkere deres bil på parkeringspladsen eller længer op efter den gule streg, ved aflevering og afhentning af deres barn/børn. Kærlighed Et barn som kritiseres

10 Lærer at fordømme Et barn som får klø Lærer at slås Et barn som hånes bliver genert Et barn som udsættes for ironi får dårlig samvittighed Men et barn som opmuntres lærer selvtillid Et barn som mødes med tolerance lærer tålmodighed Et barn som oplever fair play lærer tillidsfuld Et barn som er elsket og får knus lærer at føle kærlighed i verden

Børnehuset Kroghøj Jordhøjvej 1 3550 Slangerup 47351420. Kontor: 30695960. Brumbasserne: 30695952. Sommerfugle 30695957.

Børnehuset Kroghøj Jordhøjvej 1 3550 Slangerup 47351420. Kontor: 30695960. Brumbasserne: 30695952. Sommerfugle 30695957. Børnehuset Kroghøj Jordhøjvej 1 3550 Slangerup 47351420 Kontor: 30695960 Brumbasserne: 30695952 Sommerfugle 30695957 Myggene: 30695946 Larverne: 30695956 Mail: bh-kroghoej@frederikssund.dk Åbningstid:

Læs mere

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt.

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt. Velkommen til Trekløveret Med denne pjece ønsker vi at give jer et billede af livet i Trekløveret samt nogle praktiske informationer. Trekløveret er en integreret institution med børn i alderen 0-6 år

Læs mere

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18 2 Garderoben 20 Mad og drikke 23 Fest 26 Ferie og fri 28 Sygdom 29 Forældresamarbejde

Læs mere

Mariehønen. Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave

Mariehønen. Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave Mariehønen Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave ariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 grs@struer.dk http://mariehonen.struer.dk Velkommen hos os i Mariehønen Når Jeres barn starter

Læs mere

Velkommen til. Daginstitution Stensballe

Velkommen til. Daginstitution Stensballe Velkommen til Daginstitution Stensballe Velkommen til Daginstitution Stensballe Vi vil gerne byde velkommen til Daginstitution Stensballe. Vi glæder os til at lære Jer og Jeres barn at kende. Det er dejligt

Læs mere

Velkommen Egebjergvang 72 og 74 Tlf. 44 77 18 90 Email: inst-egebjerg3@balk.dk

Velkommen Egebjergvang 72 og 74 Tlf. 44 77 18 90 Email: inst-egebjerg3@balk.dk Velkommen Egebjergvang 72 og 74 Tlf. 44 77 18 90 Email: inst-egebjerg3@balk.dk OM BØRNEHUSET Ved Skoven Børnehuset ligger i et spændende, nybygget boligområde med mange forskellige bebyggelser og rekreative

Læs mere

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution.

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution. Indhold Velkommen... 2 Tøjhushavens Børnehus... 2 Ansatte i Tøjhushavens Børnehus... 2 Åbningstider... 2 Økonomi... 2 Barnets start... 3 Aflevering og afhentning... 3 Forældresamtaler... 3 Samarbejde:...

Læs mere

Velkommen til Nr. Søby Børnehave

Velkommen til Nr. Søby Børnehave Velkommen til Nr. Søby Børnehave Hej. Børn og voksne siger velkommen til dig og din familie Vores adresse: Nr. Søby børnehave Stoholmvej 26 7840 Højslev Telefonnumre: Hoved nr. 9915 7450 Kontor 9915 7451

Læs mere

Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf.9945 4996 E-mail: petra@99454545.dk

Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf.9945 4996 E-mail: petra@99454545.dk Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf.9945 4996 E-mail: petra@99454545.dk 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 VELKOMSTFOLDER.... 4 BØRNEHUSETS PERSONALE... 4 ÅBNINGSTIDER:... 5 LUKKEDAGE:...

Læs mere

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Josva og Børnehuset Kaleb Hasselvej 8 Lerpyttervej 25 7700 Thisted 7700

Læs mere

Virksomhedsplan 2011-2012

Virksomhedsplan 2011-2012 Virksomhedsplan 2011-2012 2 VELKOMMEN TIL ADELAIDE BØRNEHAVE! Vi håber at jeres børn vil blive glade for at være i børnehaven. Der er meget nyt at opleve og lære for barnet og for forældrene. I skal vide

Læs mere

Områdeleder: Penille Hagemann Nielsen 7259 9505 penille.hagemann.nielsen@egekom.dk

Områdeleder: Penille Hagemann Nielsen 7259 9505 penille.hagemann.nielsen@egekom.dk Møllehøjens Børnegård Børnehuset Hvidehøj Lillestræde 7, Ganløse Lillestræde 5 3660 Stenløse 3660 Stenløse 7259 9501 7259 9503 Daglig leder: Gitte Arestrup Daglig leder: Maya Grandahl Gitte.arestrup@egekom.dk

Læs mere

Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf. 9945 4996 Mail: petra@99454545.dk

Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf. 9945 4996 Mail: petra@99454545.dk Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf. 9945 4996 Mail: petra@99454545.dk 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 VELKOMSTFOLDER.... 4 BØRNEHUSETS PERSONALE... 4 ÅBNINGSTIDER:... 5 LUKKEDAGE:...

Læs mere

Distriktet ved Tuse Næs

Distriktet ved Tuse Næs Distriktet ved Tuse Næs Årsplan 2014 I Distriktet ved Tuse Næs, udarbejder hver afdeling en gang om året en årsplan som følger skoleåret. Den er tænkt som et arbejdsredskab for os selv og en oversigt for

Læs mere

Livet i Børnehaven Æblegården

Livet i Børnehaven Æblegården En brochure om Livet i Børnehaven Æblegården Baunegårdsvej 82 2900 Hellerup Telefon 39 62 16 11 www.gentoftekommune.dk/aeblegaarden Indhold Intro til Æblegården 3 Målsætning 4 Fysiske rammer 6 Tidpunkter

Læs mere

Med venlig hilsen personalet i Børnehaven.

Med venlig hilsen personalet i Børnehaven. Velkommen til Rønbjerg Børnehave Vi håber, at I kan danne jer et lille indblik i børnehavens hverdag og værdier ved at læse denne lille folder. Ellers så vil vi opfordre til at gå på vores hjemmeside www.roenbjergboernehave.dk.

Læs mere

Mosebo børnehave. Mosevej 13, 2680 Solrød Strand. Virksomhedsplan

Mosebo børnehave. Mosevej 13, 2680 Solrød Strand. Virksomhedsplan Mosebo børnehave Mosevej 13, 2680 Solrød Strand Virksomhedsplan 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forside.. 1 Indholdsfortegnelse.. 2 Forord... 3 Velkommen i Mosebo... 4 Personalet... 5 Målsætning for børnehaven

Læs mere

Velkommen til Grøftekanten

Velkommen til Grøftekanten Velkommen til Grøftekanten 1 Indholdsfortegnelse Velkommen...side 3 Telefon, e-mail mm...side 4 Personalet...side 4 Forældrebestyrelsen...side 5 Praktiske oplysninger...side 6 En hverdag i Grøftekanten...side

Læs mere

Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk

Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk 1 Velkommen til børnehaven Lystruplund Børnehaven og dens historie Børnehaven Lystruplund er opført i 1974

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

Velkommen til Institutionen Midtby. Børnehuset Langelinie WEBUDGAVE BØRN OG UNGE

Velkommen til Institutionen Midtby. Børnehuset Langelinie WEBUDGAVE BØRN OG UNGE Velkommen til Institutionen Midtby Børnehuset Langelinie BØRN OG UNGE Velkommen til Institutionen Midtby Institutionen Midtby består af 6 huse, 4 børnehaver og 3 vuggestuer. Tilsammen en institution med

Læs mere

Velkommen til Eventyrhulens side

Velkommen til Eventyrhulens side Velkommen til Eventyrhulens side Her på siden håber vi at du kan finde oplysninger og svar på en stor del af det der rører sig når dit barn enten snart skal starte, eller allerede går i børnehaven. Skulle

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet Knus hinanden Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet miljø Er energisparende sparer på andre varmeressourcer Kræver ingen speciel opbevaring Kan transporteres toldfrit Forlanger

Læs mere

Velkommen i Smilehullet

Velkommen i Smilehullet Velkommen i Smilehullet Vi ønsker kommende børn og deres forældre velkommen til Den Integrerede Institution Smilehullet Denne pjece vil give et lille indblik i Smilehullets hverdag, værdier, traditioner,

Læs mere

Aflevering. Afhentning

Aflevering. Afhentning Aflevering Der er vigtigt at jeres barn bliver afleveret på en god og rolig måde. Vær altid opmærksom på at få sagt godmorgen en god ting at lære børnene også. Hvis jeres barn skulle være ked af det og

Læs mere

Forældrefolder Børnehuset Karla Grøn

Forældrefolder Børnehuset Karla Grøn Forældrefolder Børnehuset Karla Grøn Forældrefolder Børnehuset Karla Grøn 2014. Revideret den 11.12.14 1 Kære forældre. Velkommen i Børnehuset Karla Grøn. Folderen er tænkt som praktiske oplysninger om

Læs mere

VELKOMMEN TIL HAVEN FORÆLDREPJECE

VELKOMMEN TIL HAVEN FORÆLDREPJECE VELKOMMEN TIL HAVEN FORÆLDREPJECE 1 Indholdsfortegnelse Kære forældre... 3 Dagtilbuddet Christiansbjerg.... 4 Bodøgården... 4 De ydre rammer... 4 Haven... 5 Havens pædagogiske målsætning... 5 Tryghed,

Læs mere

VALBY VIRKSOMHEDSPLAN. Høffdingsvej 18 2500 Valby

VALBY VIRKSOMHEDSPLAN. Høffdingsvej 18 2500 Valby VALBY VIRKSOMHEDSPLAN Høffdingsvej 18 2500 Valby Indhold VIRKSOMHEDSPLAN FOR BØRNEGALAXEN VALBY... 2 PRAKTISKE OPLYSNINGER... 3 BØRNEGALAXEN VALBYS ÅBNINGSTID... 3 LUKKEDAGE... 3 MADORDNING... 3 BARNETS

Læs mere

Solstrålens ABC Den selvejende institution BØRNEHUSET SOLSTRÅLEN NORD og SYD

Solstrålens ABC Den selvejende institution BØRNEHUSET SOLSTRÅLEN NORD og SYD Den selvejende institution BØRNEHUSET SOLSTRÅLEN NORD og SYD BØRNEHUSET Solstrålen Jægervangen 39 / Tjørnestien 7. Telefon 3965 6058/ 3965 3723 Fax 3965 6098 E-mail solstraalen@gentofte.dk 11 Side 2 A-B-C

Læs mere

Du kan ringe til din gruppe kl. 7.30-15.30, Aser først kl. 8.00, ellers er det fællesrummet du skal ringe til.

Du kan ringe til din gruppe kl. 7.30-15.30, Aser først kl. 8.00, ellers er det fællesrummet du skal ringe til. Præsentation: Børnehaven Jættebo Bjarkesvej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3390. Leder: Lars Friis Jensen Souschef: Hanne Thøgersen Åbningstider : Mandag til torsdag kl. 6.15 16.45 Fredag kl. 6.15 15.45 Lars:

Læs mere