n y h e d s b r e v e t 2 2. o k t o b e r

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "n y h e d s b r e v e t 2 2. o k t o b e r 2 0 1 2"

Transkript

1 n y h e d s b r e v e t 2 2. o k t o b e r Her er nyhedsbrev nr. 2 i oktober måned, - nu med referat (fra forældremødet den 9. oktober). - OG TIDEN ER GÅET, så nu blev det alligevel faktisk NOVEMBER. Tingene går altid rigtig stærkt i efterårssæsonen, - dette efterår er ingen undtagelse. Især presser en masse beslutninger om IT sig på. Hvordan skal vi sikre at det bliver brugt til at understøtte pædagogikken og ikke bliver en tidsrøver? for basalt set er det jo selvfølgelig ikke et hovedindsatsområde. Det handler om at have en god tryg hverdag fyldt med alderssvarende udfordringer og social udvikling. At IT kan være med til dette er helt fint, men skal ikke tage over. Ikke mindst fordi de fleste børn hjemmefra har et udmærket kendskab til disse ting. Ud over dette presser et kommunalt IT-system Mit Børnehus sig på. Også hér skal vi træffe nogle valg. Mit Børnehus er et system der består af en masse dele, som vi ikke ved nok om endnu. Det er tanken at man skal kunne kigge i dagbøger, se fotos fra hverdagen, opdatere kontaktoplysninger, børns kort, fortælle hvem der henter, - og kommunikere om alt fra sutter til sommerferie. Jeg tror at der er mange gode ting at hente i systemet, men vi har rigtig mange funktioner allerede: Nyhedsbreve, hjemmeside, fotoskærm m.m. Her skal vi afveje hvad der er smartest og mest/mindst tidskrævende. Den personlige kontakt er jo heller ikke at foragte, men er en af grundstenene i vort arbejde, hvilket der bl.a. blev snakket om på sidste bestyrelsesmøde. Da vi ikke kan skrive og opdatere alle steder er vi personalemæssigt nødt til at melde fra over for vor Facebook-side, selv om den er flot og indbydende. - Og overlade den til forældredialog. Det er heller ikke let at finde rundt, hvis man som forældre skal gennemse Smedebakkens virkelighed 4-5 steder, - vi er nemlig også for, at vi får snakket sammen og brugt vore konventionelle tavler. Vi har (næsten) ingen lukkedage mere. Undtaget er dagene mellem jul og nytår, - og måske (hvis Bestyrelsen bevilger det) en enkelt pædagogisk dag i foråret. Dvs. at vi skal blive bedre til at langtidsplanlægge og du vil derfor hyppigere og i god tid blive spurgt, hvornår dit barn holder fri. Det bliver vigtigere med langtidsplanlægning i forhold til personalets ferie og afspadsering. Åbningstiderne er også under ændring. Der er en undersøgelse i gang, der viser, at det formodentlig godt kan arrangeres sådan, at vi holder åbent mandag, tirsdag, onsdag og torsdag og fredag Dette skulle kunne løse fredagsstresset lidt i Men bestyrelsen er ikke helt færdig med undersøgelsen, - så vi får se..! Så er det så småt ved at være tid for indskrivning til skolen. Der bliver orienterings-møder og åbent-hus arrangementer inden den digitale indskrivning, der foretages mellem den 19.november og 21. december. Sidste år var der nogle begynder-(?)problemer, men jeg håber at alt er klar i år. Vi har traditionelt det sådan, at alle vore børn kommer på Lions Fritidshjem, med hvem vi har et samarbejde.

2 Her er referatet fra Forældremødet den 9. oktober, lavet af Jesper Palner: Velkomst ved Klaus Personalet præsenterede kort sig selv. Der er i øjeblikket to unge mennesker på år til forefaldende arbejde, så personalet har mere tid til børnene. Sara er ansat med tilskud fra kommunen på Ællingestuen som pædagogmedhjælper. Kommunen har ved deres tilsyn i Smedebakken kommenteret at de syntes at der var for få pædagoger, derfor har man ansat Nina, da budgettet har vist at det godt kunne holde. Der vil snart blive afholdt en ny brandøvelse, så børnene også ved hvordan de skal reagere. Afholdte arrangementer Bedsteforældredagen var en stor succes, hvor der blev plantet en masse flotte blomster, tak til festudvalget. Arbejdsdagene har været en stor succes, der er blevet lavet en masse gode og store ting. Imponerende hvad forældrene har kunne præstere disse dage. Gennemførte projekter Der har været en del projekter med forskellige temaer såsom planeter, kunst på Lousiana, sanglege. Derudover er der den ugentlige løbedag og den månedlige cykeldag (samme dag som bamsedag) Kommende projekter IT som understøtter pædagogikken, emne om Indendørsture, Venskaber og måske lave en cd med børnenes sange. Arbejdstilsynet Arbejdstilsynet har kommenteret støjforholdende i fællesrummet. Derfor er der hængt tæpper op på væggene, tæpper på gulvene og nye skillevæge, alt sammen for at dæmpe støjen i rummet. It som pædagogik Peter fortalte og viste et slideshow om IT i børnehøjde, et seminar som kommunen har afviklet. Seminariet handlede mere om hvordan man kunne skulle arbejde med IT i kommunens dagtilbud, så børnene ville blive klædt på til den digitale verden. Smedebakken har blandt andet gjort dette ved brug af ipads og digitale kameraer. Det har været sjovt at se hvilke billeder børnene tog i deres højde og hvor de blandt andet har fotograferet fugle på strandengen og lyttet til disse. Dette foregik sammen med en konsulent fra Dansk ornitologiske forening.

3 Peter foreslog to apps: Showme og Bookcreater, som børnene godt kan arbejde med. Der er mange temaer hvor IT godt kan tages ind og understøtte den daglige pædagogik. Facebook Der er lavet en Facebook side der hedder Smedebakkens børnehus. Den vil bruges til et alternativ sted for information til forældrene, som supplement til de andre information former der bliver brugt. Der vil ikke blive lagt personfølsomme data derop. Peter er nu administrator men flere fra personalet vil også blive administrator. Årets beretning fra bestyrelsen ved formand Johnny Ingvorsen. Der har været afholdt 5 møder i det seneste år. Der har været arbejdet med Smedebakkens værdier. Kommunens Indkøbspolitik (hvilket vi har valgt ikke at indtræde i) og kommunens personalepolitik, hvilket der bliver arbejdet videre med. Ulykkeforsikring Kommunen har fjernet ulykkeforsikringen for børnene, så forældrene skal huske selv at tegne denne for deres børn. Madordning Hvert andet år skal man tage madordningen op til vurdering, bestyrelsen har besluttet at fortsætte med den løsning vi har nu, da man mener det er en meget velfungerende ordning. Lukkedage Alle lukkedage, undtagen dem mellem jul og nytår, er nu blevet fjernet. Udover at det gerne skulle skabe mere fleksibilitet for forældre og ansatte, så kan man også bruge dette til at gøre Smedebakken mere attraktiv, da de kommunalt ejede institutioner skal afholde lukkedage. Arbejdsdagene Stor tak til den store hjælp der har været fra forældre og ansatte Åbningstiderne i institutionen Der er sendt et elektronisk spørgeskema ud til alle forældre, med en undersøgelse om lukketiderne i Smedebakken. Vi opfordre alle til at stemme, så vi kan få et billede af om vi kan ændre åbningstiderne. Man vil gerne have at Smedebakken holder en time ekstra åbnet om fredagen til kl. 17, så der bliver mindre stress end nu, på bekostning af at tage et kvarter fra mandag til torsdag, så institutionerne i stedet lukker kl Facebook Der er forsøgsmæssigt lavet to Facebook sider, en ekstern og en intern. Den interne vil være et sted man skal inviteres til, der skal bruges til intern kommunikation. Den eksterne vil bruges som et udstillingsvindue. Det er ikke meningen at medarbejderne skal bruge meget tid på disse sider, så det skal ikke forventes at der vil komme daglig opdateringer. Blandt forældrene var der en opfordring til at man koncentrerede sig om at lave en enkelt side til det eksterne, i stedet for at sprede sig på flere digital medier.

4 Der skulle fra formandens side være en stor tak for året til både forældre, udvalg og medarbejdere, for det arbejde der er lavet i forbindelse bedsteforældredag og arbejdsdage. Økonomi ved Klaus Antons Det ser rigtig godt ud med økonomien, da vi har fået nogle midler tilbage fra kommunen fra sidste år og vi har haft en overbelægning. Derfor har det i år været muligt at give medarbejderne en sommerbonus på tilsammen kr , - og ansætte en ekstra pædagog. Det er bekræftet fra kommunens side, at vi kan overføre kr ,- til næste års budget, så vi ligger inde med kr ,- som skal bruges til forbedringer i år. At fjerne lukkedagene, vil ikke komme til at betyde noget for økonomien, men det kræver en større planlægning fra Klaus, så derfor vil der nok komme en årskalender op, hvor forældrene opfordres til at notere, når de tænker at holde børnene hjemme. Dette vil gøre det lettere at få personale-feriekabalen til at gå op. Valg til bestyrelsen Signe (Bertram) og Anna (Victoria) blev valgt for 2 år. Tinne (Johanne) og Louise (Elias) blev valgt som suppleanter for 1 år. Festudvalg Caroline, Hanne og Isabel. Håndværkerudvalg Tager sig af arbejdsdagene. Der var ikke nogle uden for bestyrelsen der meldte sig til dette udvalg. Evt fra forældrene Gruppefoto Tinne tager kontakt til fotografen for at få gruppefotos udleveret. Referent Jesper Palner Vinteren står lige foran os og det aktuelle vejr bekræfter desværre denne påstand. Flyverdragter, huer, halstørklæder, vanter m.m. er på vej ud af skabet. Desværre har der de sidste par år været en tendens til at producenterne glemmer børnenes sikkerhed. Men det gør vi ikke! Snore i huer og vanter er bandlyste i Smedebakken, - og halstørklæder og faste hætter ligeså. Selv om vore legepladsredskaber jævnligt bliver efterset kan det let opstå sprækker hvor snore kan sætte sig fast og skabe livstruende situationer. De årlige forældresamtaler er så småt ved at gå i gang. Det gælder alle undtagen skolebørnene, der får deres i foråret. En stor tak til Henriette (Carmens mor), der har taget et mægtigt slid for de selvejende institutioner, og selvfølgelig (ikke mindst) for Smedebakken. Hun

5 har valgt ikke at stille op til Bestyrelsen igen, hvilket (set fra vor synsvinkel) er ærgerligt! Tak for en stor indsats!!! Også en STOR tak til de tapre fædre Claus (Victoria) og Dan (Viola & Merle), der brugte en mørk onsdag eftermiddag på at klippe hæk. Vi havde forinden fået nogle klager fra bestyrelsen i Åtoften, - så nu har vi bedre samvittighed. De var nogle fornuftige mennesker og blev derfor sammen med de nærmeste naboer derfor inviteret ind til en kop kaffe når de første forårssolstråler lyser over vor legeplads. Åbning af gruppefotos-filer. Nogle har oplevet at gruppefoto erne har en særdeles ringe opløsning, når de skal printes ud. Fremgangsmåde: 1. Åbn Dropbox og se de fire fotos. 2. Dobbeltklik på det foto, som du vil hente 3. Nede i højre hjørne er der en nedadvendt pil som du klikker på 4. Vent et øjeblik 5. Et øjeblik efter har du et fremragende foto i høj opløsning på dit skrivebord (eller hvor du har bedt om at få det hen)! NU kommer der en ny udgave af kontaktoplysningerne på alle børn. Har du ændringer vil jeg gerne have dem hurtigst muligt! Slut for dette l a n g e nyhedsbrev. Det næste kommer garanteret til (også) at handle om JUL! Kh. Klaus

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

NYHEDSBREV I BØRNEHAVEN PÅ SKANDERBORGVEJ DECEMBER

NYHEDSBREV I BØRNEHAVEN PÅ SKANDERBORGVEJ DECEMBER NYHEDSBREV I BØRNEHAVEN PÅ SKANDERBORGVEJ DECEMBER Så er det snart endelig jul. Vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske jer en god jul og et godt og lykkebringende nytår. Vi glæder os til at fortsætte

Læs mere

Velkommen til Eventyrhulens side

Velkommen til Eventyrhulens side Velkommen til Eventyrhulens side Her på siden håber vi at du kan finde oplysninger og svar på en stor del af det der rører sig når dit barn enten snart skal starte, eller allerede går i børnehaven. Skulle

Læs mere

Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf. 9945 4996 Mail: petra@99454545.dk

Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf. 9945 4996 Mail: petra@99454545.dk Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf. 9945 4996 Mail: petra@99454545.dk 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 VELKOMSTFOLDER.... 4 BØRNEHUSETS PERSONALE... 4 ÅBNINGSTIDER:... 5 LUKKEDAGE:...

Læs mere

Nyhedsbrev for februar

Nyhedsbrev for februar Nyhedsbrev for februar Kære forældre Jeg vil først og fremmest indlede med, at fortælle hvor glad jeg er for, at være blevet pædagogisk leder i Spirrevippen. Jeg glæder mig over, at se og mærke engagerede

Læs mere

Bestyrelsens beretning april 2013

Bestyrelsens beretning april 2013 Bestyrelsens beretning april 2013 Aflagt ved den ordinære generalforsamling mandag d. 29. april 2013 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. I år har det været lidt underligt at skrive beretning,

Læs mere

Skolen inviterede 19/8-14 til åbent møde for forældre om. folkeskolereformen

Skolen inviterede 19/8-14 til åbent møde for forældre om. folkeskolereformen Skolen inviterede 19/8-14 til åbent møde for forældre om folkeskolereformen Deltagere: Ca. 40 forældre fra alle årgange på Rødkilde Skole Skoleleder Anders Busk Leder af læringsmiljøet Niels Toldam Referent:

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Du sidder nu med den første pixirapport fra Børnerådets nye Børneog Ungepanel.

Læs mere

Hindholm NYT. Bemærk: Ændret tidspunkt for skolestart efter sommerferien. Første skoledag er mandag den 13. august.

Hindholm NYT. Bemærk: Ændret tidspunkt for skolestart efter sommerferien. Første skoledag er mandag den 13. august. Hindholm NYT Bemærk: Ændret tidspunkt for skolestart efter sommerferien. Første skoledag er mandag den 13. august. Nyansættelser Skolen har ansat 2 nye lærere i faste fuldtidsstillinger fra næste skoleår,

Læs mere

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Josva og Børnehuset Kaleb Hasselvej 8 Lerpyttervej 25 7700 Thisted 7700

Læs mere

TEMPERATURMÅLING AF DAGPLEJEN I FREDERICIA KOMMUNE

TEMPERATURMÅLING AF DAGPLEJEN I FREDERICIA KOMMUNE TEMPERATURMÅLING AF DAGPLEJEN I FREDERICIA KOMMUNE UdviklingsForum, Aarhus Gentofte, www.udviklingsforum.dk TEMPERATURMÅLING AF DAGPLEJEN I FREDERICIA KOMMUNE UdviklingsForum juni 2013 Eftertryk er tilladt

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Velkommen Egebjergvang 72 og 74 Tlf. 44 77 18 90 Email: inst-egebjerg3@balk.dk

Velkommen Egebjergvang 72 og 74 Tlf. 44 77 18 90 Email: inst-egebjerg3@balk.dk Velkommen Egebjergvang 72 og 74 Tlf. 44 77 18 90 Email: inst-egebjerg3@balk.dk OM BØRNEHUSET Ved Skoven Børnehuset ligger i et spændende, nybygget boligområde med mange forskellige bebyggelser og rekreative

Læs mere

2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner.

2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner. 1. Formandens beretning Vestfyns Golfklub 2013 2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner. Dog skulle vi langt hen på foråret ja, næsten forsommeren,

Læs mere

Nyhedsbrev fra Langhøj dagtilbud

Nyhedsbrev fra Langhøj dagtilbud Nyhedsbrev fra Langhøj dagtilbud Som I ved blev Legepladsaften aflyst i sidste øjeblik dels pga., at der kun var 20 tilmeldte og dels pga. den dårlige vejrprognose. NY legepladsaften: Sæt X i kalenderen

Læs mere

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Janus Rosa laver en kort introduktion af projektet det er rigtig spændende for os at høre om dine erfaringer

Læs mere

MødrehjælpenNyt NR. 37 / AUGUST 2015

MødrehjælpenNyt NR. 37 / AUGUST 2015 MødrehjælpenNyt NR. 37 / AUGUST 2015 Michelle fik støtte til at starte uddannelse som ung mor Reportage Unge forældre i Odense får hjælp 360 rundt om deres situation Frivillig Frivillige gav indspark til

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET S E P T E M B E R 2 0 1 2 NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET Siden januar i år har skolen, børnehaven, klub og fritidsordning haft én og samme bestyrelse. Denne bestyrelse har endnu ikke fundet sig et navn,

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

R: Jeg er øh idrætslærer, underviser i idræt, og i dansk så er jeg støttelærer og så har jeg dansk som andet sprog.

R: Jeg er øh idrætslærer, underviser i idræt, og i dansk så er jeg støttelærer og så har jeg dansk som andet sprog. Bilag 3 Interview Ditte I: Må jeg starte med at høre hvor gammel du er? R: Jeg er 33. I: 33, så er vi jo lige gamle. Og hvilke fag underviser du i R: Jeg er øh idrætslærer, underviser i idræt, og i dansk

Læs mere

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18 2 Garderoben 20 Mad og drikke 23 Fest 26 Ferie og fri 28 Sygdom 29 Forældresamarbejde

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Løvvangen. Renoveringsprojektet ruller fremad. af kvarterets hus Se bagsiden. Nr. 11 oktober 2013

Løvvangen. Renoveringsprojektet ruller fremad. af kvarterets hus Se bagsiden. Nr. 11 oktober 2013 Løvvangen Nr. 11 oktober 2013 Nyt om renoveringen Invitation til indvielsen af kvarterets hus Se bagsiden Renoveringsprojektet ruller fremad Renoveringsarbejdet har bidt sig fast i Løvvangen. Og selv om

Læs mere

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 12. januar 2013

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 12. januar 2013 Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 12. januar 2013 Bestyrelsens beretning for året 2012 til generalforsamlingen den 12. januar 2013. Så er der gået et år igen, og vi er samlet for at prøve at lave status

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Velkommen i Smilehullet

Velkommen i Smilehullet Velkommen i Smilehullet Vi ønsker kommende børn og deres forældre velkommen til Den Integrerede Institution Smilehullet Denne pjece vil give et lille indblik i Smilehullets hverdag, værdier, traditioner,

Læs mere

Indledning... 3. Del 1. Lovgrundlag... 4. Del 2. Generelle oplysninger... 5. Del 3. Dokumentation via hverdagslivstemaer... 13

Indledning... 3. Del 1. Lovgrundlag... 4. Del 2. Generelle oplysninger... 5. Del 3. Dokumentation via hverdagslivstemaer... 13 Kravspecifikation for den pædagogiske læreplan Indhold Indledning... 3 Del 1. Lovgrundlag... 4 Del 2. Generelle oplysninger... 5 Del 3. Dokumentation via hverdagslivstemaer... 13 3.1 Vokseninitieret aktivitet...

Læs mere