JL [00.36]: Den skulle gerne optage nu. Hej, det er mig der hedder Javor. Tak fordi du ville være med, skal vi lige sige på forhånd.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "JL [00.36]: Den skulle gerne optage nu. Hej, det er mig der hedder Javor. Tak fordi du ville være med, skal vi lige sige på forhånd."

Transkript

1 CH [00.01]: Hej. MN [00.01]: Hej. CH [00.03]: Hej Michelle. Det er Casper du snakker med, selvom det er Javor der har ringet. Vi skal lige hente min telefon, for lige at have noget til at optage med, to sekunder. MN [00.16]: Okay. JL [00.36]: Den skulle gerne optage nu. Hej, det er mig der hedder Javor. Tak fordi du ville være med, skal vi lige sige på forhånd. CH [00.43]: Mange tak! Vi starter egentligt bare lidt blødt ud, med lidt omkring hvem du er. Så hvis du hurtigt vil fortælle hvad du hedder og så videre. MN [00.55]: Jeg hedder Michelle Østergaard Nielsen, jeg er tyve år. Jeg har sabbatår lige nu, så jeg laver ikke så meget. Skal til at, forhåbentligt, starte på uddannelse her efter sommeren til IT support, ellers så gamer jeg i min fritid. CH [01.10]: Hvordan startede din interesse for computerspil? MN [01.18]: Altså, da jeg var mindre, der snakker vi sådan seks syv år gammel, der var jeg meget sammen med mine fætre. De havde et computerværelse oppe på anden etage, og der var fire computer, og da jeg har tre fætre passede det lige med at vi alle sammen kunne være der. De ville jo gerne spille sådan noget som counterstrike, half life og warcraft 3. Det ville jeg selvfølgelig gerne være med til, jeg gad da ikke sidde alene og lege med dukker eller et eller andet andet. Det gjorde vi så hver gang. Så spillede vi, og jeg begyndte at synes at det egentligt var meget sjovt. Så fik jeg også selv nogle computerspil, som jeg kunne spille derhjemme, med dem også. CH [02.03]: Okay, hvad var det for nogle spil? MN [02.08]: Det var især Warcraft 3, det spillede vi rigtigt, rigtigt meget. Counter strike fik jeg også, og jeg fik Guild Wars. Jeg kan ikke huske så mange andre. Det ved jeg ikke, men det blev i hvert fald til at det var mine fætre der også viste mig league of legends, som jeg så spiller i dag. De har faktisk introduceret mig til alle de spil jeg spiller i dag. CH [02.34]: Ja okay. Du spiller ikke counterstrike mere så, eller hvordan var det? MN [02.37]: Ikke rigtigt, altså. Jo jeg spiller lidt CS:GO, men hvis du gerne vil fokusere på at blive god i et spil, så kan du ikke spille andre spil særligt tit. Ikke ligeså meget i hvert fald.

2 CH [02.49]: Nej, okay. Nå, vi skal også lige høre, hvordan ville.. Hvis du skulle definere en gamer, hvordan ville du så beskrive den person? MN [02.59]: En gamer.. Jamen, en der går meget.. En der spiller meget, selvfølgelig spiller mange computerspil, og det kan også være playstationspil. En der spiller det meget og går op i det. Tænker på det som måske lidt mere end bare et eller andet man spiller med vennerne og fordriver tiden på. CH [03.25]: Ja, og en gamer, hvilke spil spiller en gamer? MN [03.03]: Det kan være alt muligt, altså. Jeg vil nok mest sige sådan noget mulitplayer, co op, et eller andet online. Jeg ved ikke om man kan kalde sig selv en gamer hvis man sidder og spiller Sims, eller.. Det synes jeg i hvert fald ikke helt. CH [03.48]: Er det en tone i spiller der skal være, eller en eller anden form for seriøsitet man skal have? MN [03.57]: Ja, helt klart. Det bliver man nødt til, altså.. For at det kan være.. Jeg tror der skal være en eller anden form for konkurrence i det, hvor man spille mod andre spillere, for at det bliver, ja.. CH [04.15]: Nu er du jo sådan professionel, vil vi beskrive dig som, og hvorfor er det lige netop league of legends der har fanget din interesse? MN [04.25]: Godt spørgsmål. Det ved jeg ikke, jeg synes bare der er et eller andet.. Man kan sige det er et nyt spil hver gang man starter fra bunden, hver eneste gang. Man kan spille mange. Man behøver faktisk ikke at være så god til spillet, sådan mekanisk set, for at vinde spillene. Der er mange måder man kan vinde et spil på, i forhold til for eksempel counterstrike. Der skal du være rimelig god til spillet mekanisk, der skal du kunne ramme folk i hovedet hvis du vil vinde, ingen tvivl om det. CH [05.06]: Man behøver simpelthen ikke at være ligeså erfaren mekanisk hvis det er league of legends? MN [05.12]: Selvfølgelig altså, hvis du skal være på helt top niveau, så skal du selvfølgelig være god til alle tingene i spillet. Men som almindelig spiller, eller semi pro, så behøver du ikke at kunne alle tingene, for at kunne vinde nogle spil. Fordi i league of legends, der er det mest af alt et mind game. CH [05.35]: Hvordan det? MN [05.37]: Jamen det er det jo ved at du kan gøre ting mod.. Det ved jeg ikke, spiller i selv league of legends, eller ved noget om det?

3 CH [05.46]: Min makker spiller dota, så han ved lidt hvad det er. MN [05.50]: Årh, ja, det er nogenlunde det samme, kan man sige. Man kan gøre ting mod de andre spillere, der kan få dem til at blive meget frustrerede. Når de gør de ting, så er det meget.. Det er de samme mønstre man ser, så bliver de frustrerede og sådan, så gider jeg ikke at spille, eller et eller andet. Det kan gøre at man vinder spillet, det behøver ikke være fordi man er god, det kan bare være at man, som i gamersprog siger, tilter det andet hold. CH [06.18]: Man tilter? Det er simpelthen en strategi måske? MN [06.23]: Det kan det sagtens være. CH [06.28]: Er det.. Det kompetitive aspekt, er det noget som interesserede dig, eller hvorfor..? MN [06.36]: Ja, jamen jeg elsker at vinde, kan man sige. Jeg elsker at vinde mod andre folk, folk jeg kender. Jeg synes det er, hvad kan man sige, spændende og interessant at gå i detaljer med spillet, og prøve at forstå hvorfor man gør det man gør, og hvordan gør man for at vinde mod et andet hold, der har nogle andre styrker. Normalt, i league of legends, hvis du bare sætter dig ind og så tager et spil, så slår du faktisk din hjerne fra, du sidder og gør det samme igen, og igen, og igen, men det kan du ikke bare gøre hvis du vil spille kompetitivt. Så bliber du nødt til at slå din hjerne til, og tænke over hvad du gør, hvad der skal til for at vinde det her spil. Det er mere seriøst kan man sige. CH [07.27]: Okay ja. Det lyder måske, som om det kommer lidt ud af det blå, men har du gjort dig tanker omkring valg af gamertag eller profilbillede, når du har lavet det? MN [07.39]: Det kan man jo ikke rigtigt i league of legends, kan man sige. Mit navn i league of legends, det er bare Michelle, egentlig. Jeg vil bare kendes som Michelle, fordi der er ikke særlig mange piger, der er i gode i hvert fald, der hedder Michelle, og jeg er faktisk ikke særlig kreativ, ikke med navne i hvert fald. Jeg tror altid, egentlig, og det er siden jeg var lille, der har jeg prøvet at gøre opmærksom at jeg er en pige, med hensyn til valg af navne. Jeg gider ikke sidde og skjule hvem jeg er. CH [08.16]: Hvorfor... Er der en speciel grund til at du gør sådan? MN [08.20]: Ja. Jeg tror at det er fordi jeg godt kan lide opmærksomhed. Man får jo opmærksomhed, når man er en pige der spiller. Det kan både være positivt og negativt. Det kan være modstanderne bliver sådan helt, oh det er en pige, og så bliver de mind fucked af det. Det kan også være at ens teammates de siger, øv, det er en pige, hun kan alligevel ikke finde ud af at spille. Vi kan ligeså godt tabe det her, guys, det er allerede tabt, vi har en pige med.. Især i counterstrike, hvor man har mikrofoner ind over, så kan folk godt blive rimelig lede.

4 CH [08.54]: Er det ofte, at man ser det? MN [08.57]: Det er rigtig ofte. CH [09.00]: Kan du huske nogle kommentarer du har fået med på vejen, på den måde? MN [09.06]: Åh ja. Jeg får hele tiden, altså. Men det er ikke altid negativt, altså. Enten så elsker folk en, eller også så hader de en. Der er ikke nogen mellemvej, som sådan. Nogen de siger til mig oh my god, Michelle, skal vi være kærester?. Andre de siger, gå ud i køkkenet, din so. Det er faktisk det de siger. Hvad laver du egentligt her, hvorfor har du en computer i køkkenet? Sådan nogle ting. Eller for eksempel, Michelle er du en pige, fordi du spiller satme dårligt, så det må jo så være forklaringen. Det er sådan nogle ting. CH [09.49]: Aha. Hvordan reagerer du, når sådan nogle kommentarer kommer? MH [09.54]: jeg tror jeg er blevet lidt bedre til at håndtere det. Efter jeg har streamet også, i hvert fald, hvor man får en del af den slags, som pige, når man sætter sig selv ud sådan. Jeg vil sige at jeg plejer at svare dem igen nu, eller ignorere det. Engang blev jeg ret ked af det, fordi det var tit at det skete. Der var på et tidspunkt hvor jeg spillede counterstrike. Jeg ledte efter andre spillere, bare sådan tilfældige spiller at spille med, fordi jeg syntes det var sjovere sådan at kunne sidde og snakke sammen på dansk, og spille mod andre folk der også var danskere. Det stoppede ligesom, fordi folk de fandt ud af at jeg var pige, og så gad de ikke spille med mig. Det blev jeg faktisk ret ked af, så jeg benyttede mig af voicechanger, så jeg kunne lyde som en dreng, men så synes de bare at jeg lød bøsset, fordi jeg åbenbart har en feminin accent, og så gad de heller ikke. CH [11.00]: Har du nogen idé om hvorfor de andre spillere har det sådan med dig, eller med kvinder? MN [11.05]: Det er fordi de fleste piger.. Der må jeg selv sige, jeg ved ikke om det også er sexistisk at jeg siger det, men det er det vel, når det er en generalisering mod mit eget køn. Men, de fleste piger de er så dårlige til spillet, altså til diverse spil. Det er helt vildt. Jeg ved ikke om det er fordi de ikke.. Hvad kan man sige, fokuserer så meget på det, for at blive bedre til spillet. De sidder bare og spiller, men de prøver ikke at blive bedre, så de bliver bare ved med at være dårlige. Så er der også mange piger der bliver boosted, for at få dem til at se bedre ud, men det er de jo ikke. Det er nok derfor folk de har den opfattelse, at hvis man er pige, så er man enten super dårlig, eller også er man bare boosted, og det er bare sådan. JL [11.53]: Ja, jeg har et lille spørgsmål inde fra sidelinien af. Nu ved vi godt hvad det er, men kan du forklare hvad du mener med boosted? MN [12.02]: Det er at der er nogen der har været en bedre spiller, der har været inde på en piges account, og spillet dem op i en højere rank end den de hører til i, kan man sige. De

5 kommer derfor til at spille mod bedre spillere, og kommer til at se bedre ud, men det er de ikke, når de selv skal spille jo selvfølgelig. CH [12.23]: Okay, du snakkede lige om, eller nævnte det lige hurtigt tidligere, hvordan tror du kønsfordelingen på gamere er generelt, over alle genre og platforme? MN [12.34]: Altså hvor mange piger der spiller i forhold til drenge, eller hvad? CH [12.37]: Præcis. MN [12.38]: Jeg tror faktisk også jeg har læst en statistik et eller andet sted, der siger at 10% er piger. Jeg har også læst nogle andre der siger at 50% er piger, men man ved det bare ikke. Det tror jeg dog ikke helt. Der er virkelig mange drenge der spiller, i forhold til piger. CH [12.56]: Ja. Tror du det er sådan i lol, eller moba? Altså at det er 10%, eller hvordan vurderer du at fordelingen er der? MN [13.10]: Ja det tror jeg også er 10%. Altså det er jo virkelig mange, rigtig mange der spiller lol. Det er næsten flere millioner vil jeg tro. Jeg kan helt ærligt ikke tro på at det er så mange der er piger. Det er sjældent at jeg møder en pige i mine spil, meget sjældent, som i en ud af 500 games. CH [13.32]: Hvordan behandler du så.. Hvis du støder på en anden pige, behandler du hende eller snakker du til hende på en anden måde? Nu ved jeg godt at det ikke er over mikrofon selvfølgelig, men har du en anden måde at kommunikere til hende på end andre? MN [13.46]: Næh, egentlig ikke. Jeg ignorerer hende som regel bare, medmindre hun skiller sig ud på en eller anden måde. Der er jo mange piger, de kan godt lide at gøre opmærksom på sig selv. Der er nogle drenge der siger godt gået drenge, godt gået, nu har vi det her, og så er der så nogle piger der siger og piger, husk lige at tælle mig med, jeg er ikke en dreng, jeg er en pige!. Så kan jeg godt blive lidt irriteret, sådan lidt, whatever (hun griner). Men ellers ikke. CH [14.16]: Nej, okay. Tænker du selv over dit køn, at du er kvinde altså, når du spiller? Opfører du dig på en bestemt måde, og hvordan er den generelle tone over for dig? Du er kommet lidt ind på det. MN [14.34]: Ikke rigtigt. Jeg prøver jo egentlig bare.. Det er jo ikke en hemmelighed at der er mange, der er ondskabsfulde over nettet. Det er de især i spil, fordi så bliver de lige lidt følelsesladede, og så kan de være sure over et eller andet. Så kan de godt svine en til, og sige sådan noget som dø af kræft, eller sådan noget. Generelt så tænker jeg ikke så meget over i spillet at jeg er en pige som sådan, og at jeg skal opføre mig på en bestemt måde. Jeg prøver bare på at være det bedste menneske jeg kan være, vil jeg sige, og så ikke sige noget til andre, ikke svine nogen til. Jeg siger som regel ikke så meget i mine spil.

6 CH [15.15]: Okay, så du tænker heller ikke på andre spilleres køn så? MN [15.20]: Næh.. Jo man tænker over det hvis man ser et pigenavn, så tænker man Nåh det er en pige, men så tænker jeg ikke nærmere over det. CH [15.31]: Hvordan ville du vurdere den typiske kommunikation mellem spillerne, ikke bare til dig, men bare generelt. Hvordan er den? MN [15.41]: Hadefuld, kan man sige. Nogle gange er det slet ikke nogen kommunikation. Jeg tror folk de har fået en eller anden idé om, at det er okay at svine hinanden til over nettet, fordi det er jo bare over nettet. Det skal man ikke tage til sig, men det gør man jo alligevel på et eller andet plan. CH [16.00]: Så det er ligesom, man kan skjule sig sådan lidt? MN [16.04]: Ja, præcis. CH [16.09]: Du siger der både er positive og negative ting ved at være kvinde, i forhold til hvordan de andre reagerer, hvad har du oplevet af positive ting? MN [16.20]: Jamen det er jo at folk er søde ved en, sådan ah du er en pige, skal vi ikke være venner, du er så dejlig! Ej hvor er du god!. Positive ord. Der er også nogle der sender gaver til en. Ellers er det bare sådan.. Sådan ville de jo ikke reagere hvis det bare var en helt anden normal dreng, men det er jo så fint nok. CH [16.44]: Er der fordomme generelt overfor piger der spiller computerspil? MN [16.50]: Ja, det vil jeg sige. Der er masser, og jeg tror også jeg har nævnt nogle af dem. De er dårlige til spillet, de er boosted. Der er også den generelle fordom at piger er grimme hvis de spiller. De er fede og de bruger briller. CH [17.10]: Det bliver der direkte sagt? MN [17.12]: Jaja! Det er tit når jeg spiller counterstrike, så tror folk at jeg er sådan en lille grim pige. Sort, også, det ved jeg ikke hvor det kommer fra, men en sort grim pige, der ikke har nogle venner. Der bare sidder og spiller fordi jeg ikke har nogen venner, det er den generelle opfattelse vil jeg sige. CH [17.33]: Ja? Hvor tror du den opfattelse kommer fra, hvis du skulle give et bud? MN [17.40]: Nok af at piger de normalt, eller normalt og normalt.. Der er rigtig mange piger der ikke spiller så meget computer, og hvis de gør, så er det the sims. Ligeså snart de begynder at

7 spille noget lidt mere, hvad kan man sige, voldeligt, så må det være fordi de ikke har nogen venner. Det er bare den generelle tankegang tror jeg, fordi ellers havde de jo været sammen med deres veninder, eller et eller andet. Så kan det også være fordi der er så mange piger der er, undskyld jeg siger det, ikke særlig kønne, der spiller. Men, det er jo ligegyldigt kan man sige, men der er mange der får den generelle opfattelse, at piger må være overvægtige og grimme, fordi de ikke har nogen venner, og det er derfor de sidder og spiller. Så er de ovenikøbet dårlige til det (hun griner). CH [18.35]: Er der forskel når du spiller med venner, og når du spiller med veninder? I forhold til mandlige og kvindelige spillere. Hvordan er kommunikationen når det er kvinder du spiller med i turneringer, og når det bare er drenge? MN [18.50]: Nej, der er ingen forskel vil jeg sige. CH [18.54]: Nej? Heller ikke når det er mod folk du slet ikke kender? MN [19.00]: Nej. CH [19.02]: Okay. Har du deltaget i arrangementer hvor kun kvinder måtte deltage? MN [19.08]: Ja, det har jeg. Masser! CH [19.11]: Hvad synes du om det? MN [19.13]: Jeg synes det er fint nok. Jeg synes der er lige lovlig meget drama, vil jeg sige. Jeg vil da gerne vove at påstå, jeg var til ESWC Paris, og spille. Det var så kun for piger, og der var en af modstanderne der ikke kunne lide mig. De vandt så kampen, så bagefter så giver man hånd, siger tak for spillet. Hun nægtede at give hånden til mig. Det var aldrig sket blandt drenge, vil jeg sige. Der er super meget drama blandt pigerne, det er også derfor jeg ikke gider kun at spille med piger mere. CH [19.51]: Nej. Så din holdning til kvindeturneringer, hvordan er den generelt? MN [19.58]: Jeg vil sige, jeg synes det er en fin start, at der er de her kvindeturneringer. Det giver ligesom en grund for piger til at blive bedre, fordi så kan de være med i de her turneringer, og vinde dem. Hvorimod hvis jeg tog med i en.. Jeg har ikke nogen chance lige nu, som det ser ud, for at vinde nogle kæmpestore turneringer, fordi der vil være så mange drenge der er bedre end mig. Men jeg kan sagtens gå hen og vinde en pigeturnering, fordi der er en stor sandsynlighed for at der er en masse piger der ikke er bedre end mig. Så det er en god motivation til at få piger til at blive lidt bedre til spillet, så de kan være med i de her turneringer, men på længere sigt, der ser jeg gerne at piger bliver endnu bedre, og kan være med i store drengeturneringer. Pigerne lige nu er simpelthen ikke gode nok til at have deres egent turnerning som sådan. Der er ikke nogen der gider se på det. Hvorfor skulle man sidde og se

8 middelmådige spillere? Man gider jo heller ikke at sidde og se en middelmådig fodboldkamp på fjernsynet, altså. Det gider man jo ikke. Man vil gerne se de bedste, de gode! Jeg synes ikke de er gode nok, og der er også alt for meget drama, og piger, i hvert fald i min generelle opfattelse, de arbejder ikke nok for det, som det er. Hvis der sker noget på holdet, så er der nogen der bare forlader det, så gider de ikke være med mere. Hvorimod hvsi der sker noget på et drengehold, så bider de det bare i sig, fordi de har en kontrakt, og sådan er det. CH [21.41]: Okay, så når der sker noget, så bliver de uvenner? MN [21.45]: Ja, det vil jeg sige. På mit hold, Team Acer, der var der mange underlige kommentarer engang imellem. Der var en træning kan jeg huske, hvor jeg havde sagt at jeg ikke kunne komme, og det vidste alle sammen godt, fordi jeg skulle lave noget andet, jeg kan ikke lige huske hvad. Så skulle de spille med en stand in for mig, men så havde vores ene spiller lige glemt at sige til holdet at hun ikke kunne alligevel. Vores anden spiller, hun havde så skyndt sig hjem fra skole, og aflyst alle aftaler og jeg ved ikke hvad, for at kunne finde ud af at de så ikke kunne alligevel. Så var der nogen der var lidt uvenner der. Fordi vores anden spiller, hun havde sagt Hallo, skal vi spille? Hallo?, og vores ene spiller havde så ikke svaret vores anden spiller. Nå, så jeg er ikke værd at svare? Okay!. Sådan nogle lidt mærkelige dramaer der kom engang imellem, sådan unødvendigt pis altså. CH [22.57]: Hvordan reagerer folk når du fortæller at du er professionel computerspiller? MN [23.03]: Folk de synes jo det er fedt. Det kommer an på hvem man fortæller det til, vil jeg sige. Hvis folk selv spiller, så synes folk det er pisse fedt, hvis folk ikke spiller så synes man det er lidt mærkeligt. CH [23.20]: Hvem er det generelt der synes det er mærkeligt? MN [23.23]: Jamen, ja, folk der ikke selv spiller computerspil. De har svært ved at forstå det altså, hvordan man kan blive professionel til bare at sidde og spille computer, og hvordan man kan få penge for det, for det altså... CH [23.39]: Er der forskel på om det er kvinder eller mænd, eller er det bare generelt sådan over alle..? MN [23.44]: Ja, det tror jeg bare er generelt altså. CH [23.53]: Okay ja. Det kan være det her lyder som et spørgsmål ud af det blå, men har det nogen betydning hvilken champion du vælger når du spiller league of legends? Altså hvilken figur det er, om det er en mand eller en dame, eller et monster. Altså for den kommunikation der rettes mod dig?

9 MN [24.17]: Jeg tror at det ville være bedre sige hvilken rolle. Det er lidt svært når du ikke selv spiller. Hvilken rolle man spiller. Der er forskellige roller man kan spille. De fleste piger, de spiller support rollen, fordi de skal ikke lave så meget selv. Det er måske en lidt forkert tolkning, fordi på højere plan så laver supporten faktisk super meget, men der er mange piger der synes det er meget nemmere bare at sidde og se på næsten, og bare lige hjælpe de andre spillere engang imellem, og det er også sådan nogle de bliver boosted. Så spiller de med en god spiller, og så laver de egentligt ikke så meget selv ved siden af, men han vinder så spillet for dem. Hvis jeg tager support i hvert fald, så er der nok en del der vil sige, ej men hvor er det mainstream! Typisk piger bare at tage support, det er det eneste de kan spille!. Det gør jeg så ikke, jeg spiller ikke support, men hvis jeg gjorde det, så.. CH [25.30]: Hvad spiller du så? MN [25.31]: Jeg spiller AD carry. Marksman, kan man sige. En der laver damage. CH [25.41]: Ja, og der er så ikke nogen kommentarer? Det er måske en drengerolle? MN [25.45]: Ja, der vil jeg egentligt sige ja. CH [25.50]: Okay. Jeg vil lige høre om Javor, min makker, om han har nogle spørgsmål at tilføje? JL [25.55]: Ja. Hvad hedder det, her til sidst der har vi.. Vi har haft lidt svært ved at stille det her spørgsmål i forhold til Champion. Det er sådan set ikke fordi vi fisker efter noget bestemt, og jeg har egentligt godt styr på det med rollerne, og det er meget interessant det du siger. Men vi tænkte på om der var nogle forskelle i forhold til.. Nu siger du selvfølgelig at du spiller på et andet plan end de fleste, eftersom du er professionel, så det er relativt højt, men der er det så lige meget i forhold til hvordan Champion ser ud? Om udseendet spiller en rolle? MN [26.38]: Nej, det vil jeg ikke sige at det gør overhovedet. JL [26.40]: Nej det tænkte vi også. MN [26.41]: Men jeg vil sige at på lavere plan, der er der mange piger der kun spiller pigechamps. Det gjorde jeg også selv da jeg startede, fordi i andre spil der får man ikke lov til at være piger. Det gør man ikke i counterstrike for eksempel, så når man får et spil hvor man kan være piger, så er det bare yes, endelig! Det er der mange der gør, og bedst kan lide pigechamps. Nu vil jeg så også sige at de fleste i den rolle jeg spiller, er faktisk piger. Ved ikke hvorfor, det er det bare. Men der er ikke nogen kommentarer til om man spiller det ene eller det andet. Jeg vil sige at der er nogen champions som man ikke ser piger spille så meget, men det er mest fordi de ikke spiller de rolle, som de champions hører til. Så der kigger man lidt mærkeligt hvis man siger.. Nu er der så en champion der hedder Manfight. Jeg spiller Manfight. Så sidder man lidt og tænker, ja det er sådan en stor sten, nærmest. Et monster kan man sige.

10 Så sidder man lidt og tænker Whaat, fordi det er der ikke nogen piger der spiller, for det meste. Men det er så mest fordi de ikke spiller den rolle, som han hører til. JL [27.59]: Ja. Hvad med omvendt? Tror du at drenge går efter bestemt roller? Vil de alle sammen være carries, eller hvordan tror du det ser ud? MN [28.08]: Nej det synes jeg ikke. De spiller sådan lidt over det hele. Men man kan så også sige at der er mange drenge, de dækker jo det hele. JL [28.20]: Så har jeg også et andet spørgsmål. Du vender tilbage til det her med at piger ikke er ligeså gode. Hvorfor specifikt tror du det? For man kan jo sige at der er jo ikke nogen grund til at du ikke er ligeså god som en anden. Du siger at de ikke lægger ligeså meget arbejde i det, men hvorfor er det sådan? MN [28.46]. Ja, det er et godt spørgsmål. Jamen, jeg tror at.. Jamen piger har de samme forudsætninger som drenge. I princippet burde vi være ligeså gode som drenge, det kunne vi i hvert fald godt. Jeg tror også det har noget at gøre med at der ikke er ligeså mange piger der spiller. Hvis der var ligeså mange piger som drenge, så ville der også være mange flere pro pige spillere. Det tror jeg bare. Ja jeg vil sige, piger de giver for let op. Hvis der er noget der ikke passer dem, så går de bare videre til noget nyt, og det er bare min erfaring. Sådan er det med piger, de vil ikke rigtig kæmpe for det. Samtlige piger, og det er blandt andet også mig selv, har den opfattelse at man er den bedste i verden, så derfor behøver man ikke at blive bedre. Nu ved jeg godt at jeg ikke er det, men det opdager jeg engang imellem at jeg har den opfattelse jamen jeg er meget bedre end de andre. Det er der også mange drenge der har. JL [29.51]: Jeg vil sige at jeg har også den opfattelse at min rating burde være langt højere i dota end den egentligt er, så det forstår jeg godt. MN [29.55]: Ja, præcis (hun griner). Hvor kom jeg fra? Så, de lægger ikke ligeså meget arbejde i det, som andre måske ville gøre. Som drenge gør. De lægger utroligt meget arbejde i det, mange af mine venner i hvert fald, laver nærmest ikke andet. Piger derimod laver meget andet, så jeg ved ikke helt. Jeg tror der er mange ting der spiller ind. Måske også at der er mange piger der synes det er federe at spille sims og alt sådan noget, end lol. Man kan godt lide sådan nogen hyggelige spil, og der er ikke så mange der spiller lidt voldsommere spil. Jeg ved det ikke. JL [30.45]: Ja det tror jeg egentligt også at du har ret i. Bliver dit køn italesat når du spiller sammen med venner og veninder? Fordi nu siger du jo at det ikke er nogen hemmelighed at der kan komme nogen grimme kommentarer generelt online, og især i sådan nogen kompetitive spil når man er pige, eller kvinde. Men hvad når du spiller sammen med venner og veninder, hvordan bliver det så italesat, hvis det overhovedet bliver det? MN [31.13]: Det bliver det ikke, altså. Mine venner ved jo godt at jeg er en pige. Jeg vil sige, så

11 småt er det begyndt at blive mere acceptabelt. Jeg tror det bliver lidt forstærket i begge ender. Der er mange piger der er rigtig dårlige, så må alle være det. Men der er også mange der er begyndt at anerkende at piger ikke er så dårlige, så det er meget normalt at piger sidder og spiller. Så mine venner siger ikke noget til det overhovedet. De kan godt komme med den der kommentar med det er godt drenge og så er de sådan lidt øh, og pige!. Jeg er bare sådan lidt, jeg er ligeglad. Du siger bare det du vil, du skal ikke begynde at sige og pige hver gang, for min skyld. CH [32.01]: Har du oplevet at der kommer flere kvinder indenfor league of legends for eksempel? MN [32.10]: (hun hoster) Jeg hørte ikke dit spørgsmål, undskyld. CH [32.11]: Om du oplever at der er kommet flere kvinder ind på videospil? MN [32.19]: Ja det vil jeg faktisk sige. Mange flere. Jeg vil sige, det første LAN jeg var til, det var NPF11, tror jeg det var. Vi var 600 i alt, og jeg tror 12 af os var piger, ud af de 600. Jeg var så en af de piger, og halvdelen af pigerne, det var så nogen der var taget med deres kærester, og de sad ikke selv og spillede. Hvor nu, så er der måske 3000 i alt, og der er i hvert fald.. Ja mindst 10% af dem er i hvert fald piger, måske 20%. Det er alligevel en del kan man sige, i forhold til dengang. Der er mange flere piger. Nu når jeg spørger tilfældige folk om der ikke er nogen der vil spille, så er mange af dem piger. Jeg har selv på min venneliste omkring 30 piger, hvor hvis jeg ser fem år tilbage i tiden har jeg haft en eller to. JL [33.38]: Så der er helt klart en mærkbar forskel der. Du nævner selv noget meget interessant med de her pigeturneringer, eller kvindeturneringer. At de kunne være en god måde hvorpå piger blev bedre, og så kom med på drengehold. Findes det allerede i lol, at der er begge køn på professionelle hold? MN [33.57]: Det kommer an på.. Man kan sige der er.. Den første pige man kan sige i LCS, league of legends challenger series, som er den bedste turnering. Der er en pige med, og det kommer an på hvad man så vil sige er pige, fordi hun er transkønnet. Jeg vil sige næsten alle de piger jeg har hørt om, næsten alle, det er transkønnede. Jeg har også selv mødt en, jeg ved ikke om i kender til Starcraft? Scarlet, hun var med på Team Acer. Hun er transkønnet. Men, ja, så de fleste gode piger er faktisk drenge (hun griner). CH [34.48]: Og de får også kommentarer? Får de kommentarer på samme måde som du også har fået? MN [34.53]: Det tror jeg, men jeg tror også at det er på et lidt andet plan. Jeg tror det har noget at gøre med at de er transkønnede også, ikke så meget om de er en pige eller, men jeg ved det jo ikke.

12 CH [35.06]: Har du egentligt prøvet at streame før? MN [35.09]: Ja. CH [35.11]: Hvordan er det gået? MN [35.15]: Lad mig sige det sådan her, der er en grund til at jeg ikke streamer mere. Jeg har streamet rigtig, rigtig meget, og jeg var vist en af danmarks største lol streamere på et tidspunkt. Jeg havde i hvert fald over 200 viewers hver gang jeg streamede. Jeg har også en sub button på twitch, men.. Der er mange, mange der hader mig i lol communitiet, jeg er så hadet. Det er faktisk uden grund vil jeg sige, fordi det er jo mange mennesker jeg slet ikke har mødt. Det er så fordi, så har de set mig spille, så synes de jeg er dårlig eller irriterende, og det skal de så også fortælle mig. Jeg ved der er rigtig mange, bestemt en person, som lavede rigtig mange accounts hver gang jeg bannede hans account fra twitch chat. Han blev bare ved med at lave nye, og sidde og svine mig til. Det gør folk altså. De sidder og sviner en til hele tiden. Jeg stoppede med at streame fordi jeg synes ikke det var det værd, når jeg var glad nok i starten af streamen, og endte med at være lidt ked af det, når jeg var færdig. Der er også nogle gange, hvor jeg måtte lukke ned, fordi jeg begyndte at græde. Folk de kan være rimelig modbydelige. Jeg får også nogle gange private beskeder, som for eksempel hvad så din fede sæk. Alle mulige ting. Nogen gange er det bare mindreårige, sådan nogen på 13. Så har jeg så fundet deres forældre, og så skrevet til dem. (hun griner) Sådan skal de sgu da ikke sige! Det er bare sådan tilfældige folk der bare sidder og sviner en til. Det sker rigtigt meget for rigtig mange streamere. Der er så også mange der malker det. I har nok hørt om Kaceytron. Hun er genial. Hun sidder jo bare og acter, ikke.. CH [37.20]: Hun kører lidt på det. MN [37.22]: Ja selvfølgelig gør hun det. Det er der så også mange andre piger der gør. Der er blandt andet en pige der sidder og græder hele tiden. Folk de sidder og sviner hende til, og så græder hun. Så er der flere folk der sviner hende til, og så strømmer det bare ind med penge, men ja.. Hun får det til at læse op, via donationer. Så skriver de bare fuck dig din fede luder, og så læser den det op for hende, og hun græder og svarer igen. Det er bare skuespil, men, ja. Så er der den generelle opfattelse, at når der er så mange af de store streamere der bare er piger der græder, så tænker man at sådan er andre piger også. Der er en opfattelse af at det er piger med store bryster der ikke kan finde ud af at spille, og har et webcam der fylder halvdelen af skærmen. JL [38.28]: Nu har du jo selvfølgelig nævnt piger i forhold til de her streams, uden at vi spurgte ind til kønnet. Hvilke problemer vil du tro at drenge løber ind i, hvis de overhovedet har samme problemer i forhold til at streame på for eksempel twitch? MN [38.46]: Drenge, de har de problemer, at der ikke er nogen, der gider se deres stream, hvis ikke de er.. Ja det vil jeg ikke engang sige næsten. Der er næsten ikke nogen, der gider se

13 deres stream, medmindre de er super interessante, eller challengers, som er den bedste rank i LoL. Det gider folk ikke, og hvis de ikke er særligt gode til spillet, eller lyder som en lille dreng på helium, så bliver de også svinet til. Jeg ved ikke om I spiller CS:GO, men der er en gruppe på facebook der hedder CS:GO Danmark. Jeg har set en dreng derinde lægge videoer op, men han lyder, og ser, lettere retarderet ud. Jeg tror der er noget galt i hovedet på ham, men derfor må han jo gerne streame. Det er der bare mange der ikke kan klare, så de sviner ham til. Folk der er anderledes. JL [39.41]: Yes, jamen, til slut vil vi gerne spørge om du selv har nogen ting du gerne vil komme ind på, eller nævne, som vi ikke har spurgt ind til. Bare i forhold til gaming, køn og det her med lol og det hele. Du har frit ord. MN [40.00]: Næh, jeg synes vi er kommet ind på det meste (hun griner).

CH [00.03]: Vi starter bare stille og roligt ud. Hvis du bare vil sige hvad du hedder og hvor du kommer fra?

CH [00.03]: Vi starter bare stille og roligt ud. Hvis du bare vil sige hvad du hedder og hvor du kommer fra? CH [00.03]: Vi starter bare stille og roligt ud. Hvis du bare vil sige hvad du hedder og hvor du kommer fra? MK [00.09]: Ja. Jamen jeg hedder Mari Kjærside. Jeg kommer oprindeligt fra Århus, og jeg er

Læs mere

JL [00.15]: Jeg kører spørgsmål, og så kommer Casper med nogle ekstra spørgsmål hvis der er noget.

JL [00.15]: Jeg kører spørgsmål, og så kommer Casper med nogle ekstra spørgsmål hvis der er noget. AF [00.01]: Yo. JL [00.02]: Hallo. AF [00.04]: What up? JL [00.05]: Vi er klar til at interviewe dig. AF [00.08]: Hvad? JL [00.09]: Vi er klar til at interviewe dig. AF [00.11]: Nice, er I der begge to?

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine)

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Ja, mit det navn det er selvfølgelig Anders, og du hedder? athrine. Yes. Og du går i? 3.e. 3.e. Og lige nu har crossfit.

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Nyt profilbillede. Nina. #digitalpænt. Dilemma nr. 1. Dilemma nr. 1. Nyt Profilbillede

Nyt profilbillede. Nina. #digitalpænt. Dilemma nr. 1. Dilemma nr. 1. Nyt Profilbillede Dilemma nr. 1 Nyt Profilbillede #digitalpænt Nina Dilemma nr. 1 Nyt profilbillede Ninas baggrund Nina elsker at shoppe tøj og bruge tid med sine veninder. Hun følger mange bloggere og youtubere, og ser

Læs mere

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING Katrine rækker hånden op i dansktimen og får ordet. De andre i klassen vender øjne til hinanden og sukker højlydt. Nu igen er der en der siger, de andre griner. Katrine går tit rundt for sig selv i frikvartererne.

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Bilag nr. 5: Interview med Adin

Bilag nr. 5: Interview med Adin Bilag nr. 5: Interview med Adin I: Nu skal du se, jeg har den faktisk her (red. Adins tegning). Kan du ikke prøve at fortælle lidt om den? 5 A: Jeg har tegnet Slenderman. I: Slenderman ja. Hvor var det

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta)

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta) nterview med eleven sta = interviewer (nders), = informant (sta) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Yes, jamen mit navn det er nders, og du hedder? Jeg

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Svarprocent og fordeling

Svarprocent og fordeling 1 Svarprocent og fordeling 80% 60% 40% 20% 0% 64 % Svar 82,6 % 36 % Ikke svar 17,4 % 70 60 50 Serie1 Svar Serie2 Ikke svar 40 30 20 10 0 6. årgang 7. årgang 8. årgang 9. årgang 2 Spørgsmål til eleverne:

Læs mere

Bilag A: Interview med Annette

Bilag A: Interview med Annette Bilag A: Interview med Annette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 I: Da du valgte at du skulle igennem det her forløb valgte du så at benytte dig af en anonym eller en

Læs mere

Danske børn sviner hinanden til i Fortnite: 'Hæng dig selv'

Danske børn sviner hinanden til i Fortnite: 'Hæng dig selv' SAMFUND Danske børn sviner hinanden til i Fortnite: 'Hæng dig selv' 31. jan. 2019, 05:57 af Sebastian Goos De helt unge kan i værste fald bruge spillene til at mobbe hinanden. Red Barnet vil nu lave en

Læs mere

Bilag 4. Interview med Kasper

Bilag 4. Interview med Kasper Bilag 4 Interview med Kasper Intro I: Jamen jeg skal starte med at fortælle dig, at vi er en gruppe på fem piger, der studerer kommunikation og skriver det her projekt på baggrund af den aktuelle debat

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Bruger Facebook rigtig meget Kigger lidt på Instagram Elsker at bruge

Læs mere

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder.

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder. 1 KLASSEN -DAG 1 Tobias sidder med sin computer på sin plads. Pludselig kan han høre døren gå op, og kigger straks op for at se hvem der træder ind i klassen. Det er Astrid. Han smiler for sig selv og

Læs mere

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris:

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Kan du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Chris: Jeg kan prøve. Kom på et sidespor med stofmisbrug og gik de forkerte veje og mødte nogle forkerte mennesker. Så røg jeg hurtigt med

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Dato for interview: 26. juli 2016 Lokation: København Varighed: 13 min Transskriberingen bygger på Steinar Kvales teori om grov transskribering, hvor tænkepauser,

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Anton

Bilag 4: Transskription af interview med Anton Bilag 4: Transskription af interview med Anton A: Anton N: Natasha S: Stine N: Det var dejligt, du ville komme. A: Jeg synes også, det virker lidt interessant. N og N: Det var godt. Skal jeg sætte den

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

MB [00.06]: Jeg er 24 år, og jeg arbejder i en bank. Jeg er lige blevet færdig med at studere, og bor i København.

MB [00.06]: Jeg er 24 år, og jeg arbejder i en bank. Jeg er lige blevet færdig med at studere, og bor i København. JL [00.04]: Hvis du lige kan fortælle lidt om dig selv først? MB [00.06]: Jeg er 24 år, og jeg arbejder i en bank. Jeg er lige blevet færdig med at studere, og bor i København. JL [00.26]: Nu spiller du

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed Ingenting Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM En historie om økonomi og kærlighed Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Aldersfordeling på børn i undersøgelsen

Aldersfordeling på børn i undersøgelsen Jeg synes, det er svært at bo hos to, og jeg er tryggest hos min mor, men elsker min far men vil gerne bo fast hos min mor og bare se min far, når jeg har lyst Dette analysenotat om børn i skilsmisse baserer

Læs mere

1. LAV SKUESPIL OVER EN CASE

1. LAV SKUESPIL OVER EN CASE 1. LAV SKUESPIL OVER EN CASE a. Kig på den case I har fået af jeres lærer og find ud af, hvem der har hvilke roller b. Læs jeres rollekort grundigt, så I ved, hvad I skal c. Begynd at spille jeres case

Læs mere

Den interviewede Tinderslut. Oåårh

Den interviewede Tinderslut. Oåårh Interviewer. Tale med dig Nej selvfølgelig ikk men øhh, men det er jo det her projekt, vi skriver om, om kærlighedsforståelser øhm og her under så har vi jo så valgt at undersøge nogle forskellige og måske

Læs mere

Den interviewede Tinderslut. Oåårh. Jamen øhh I skyder jo bare løs. Perfect. Super godt. Årh ja.

Den interviewede Tinderslut. Oåårh. Jamen øhh I skyder jo bare løs. Perfect. Super godt. Årh ja. Interviewer. Tale med dig Nej selvfølgelig ikk men øhh, men det er jo det her projekt, vi skriver om, om kærlighedsforståelser øhm og her under så har vi jo så valgt at undersøge nogle forskellige og måske

Læs mere

Transskribering af interview 5

Transskribering af interview 5 Transskribering af interview Interviewguiden er udarbejdet med udgangspunkt i de af Bryman (0) opstillede guidelines til kvalitative semistrukturerede dybdeinterviews. Spørgsmålene i interviewguiden inddeles

Læs mere

SCENE 2 - Institution

SCENE 2 - Institution SCENE 2 - Institution Vuggestuens garderobe. Lisbeth roder i glemmekassen. Pædagogen Paula kommer ind med en kande vand. Hun taler med engelsk accent. PAULA - Hej Lisbeth. LISBETH - Hej Paula, undskyld

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Bilag 6. Interview med Emil

Bilag 6. Interview med Emil Interview med Emil 5 10 15 20 25 30 Emil: Østjyllands Politi, det er Emil. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Emil: Ja hej. Cecilia: Hej. Nåmen tak fordi du lige havde tid til at snakke. Emil: Jamen selvfølgelig.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evalueringen er udarbejdet af Matematiklærerne i 9.klasse Evalueringen af layoutet og redigeret

Læs mere

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer): I1 Mikkel Toldam (Interviewer): I2 Peter(Interviewperson): P I1: Godt. Sådan, vi kører, der er lyd på, yes. Øhh hej med dig P: Hej, I1: Hvem er vi? Vi er begge to RUC studerende,

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne:

Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne: Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne: Fokuspunkter Elevcentrering Informanternes svar -Føler du dig aktiv eller passiv i opgaverne - hvorfor? -Føler du mere eller mindre ejerskab over

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Denne undersøgelse er lavet med alle skolens elever. Eleverne har siddet i deres kontaktgrupper og diskuteret

Læs mere

Bilag: 4. Transskription: Helene

Bilag: 4. Transskription: Helene Bilag: 4 Transskription: Helene Interviewer: godt jamen vi kan jo bare starte. Som sagt så har vi bare set øh.. bare fundet dig inde på information.dk. og må vi spørge øhm hvor gammel du er jeg er 40 Interviewer:

Læs mere

1. Interview. Din holdning til cykelhjelme BILAG 6. TRANSSKRIBERET INTERVIEWS. Interviewperson: Anna Kirkfelt Alder:13 år Klasse 7.

1. Interview. Din holdning til cykelhjelme BILAG 6. TRANSSKRIBERET INTERVIEWS. Interviewperson: Anna Kirkfelt Alder:13 år Klasse 7. BILAG 6. TRANSSKRIBERET INTERVIEWS 1. Interview Interviewperson: Anna Kirkfelt Alder:13 år Klasse 7. Din holdning til cykelhjelme PD Okay Anne så går vi i gang. A Ja PD Når jeg siger Cykelhjelm hvad er

Læs mere

Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E)

Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E) Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E) 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Min er i gang nu E: Sådan dér A: Super! A: Yesshh, øhm Hvordan benytter du, eller hvorfor

Læs mere

Bilag 8. Interview med Simon

Bilag 8. Interview med Simon Interview med Simon 5 10 15 20 25 30 Simon: Det er Simon. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Simon: Hej. Cecilia: Hej. Tak fordi du havde tid til at snakke. Simon: Jamen ingen problem, ingen problem. Cecilia:

Læs mere

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon:

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer1: Vil du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Jon: Hvad er det jeg skal fortælle om min baggrund? Interviewer2: Du kan fortælle os lige det du har lyst til, om dig og dit liv. Jon: Jeg

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

! " # # $ % & & ' " () * ' /

!  # # $ % & & '  () * ' / " # # $ % & & ' " () * +, -. ' / 0 " "# $ %&$" $"' "(&)(*))) # +" $ #,$- $$#$$$ " ". " /0-$1" /0-"$"2 $ "# " # 3& " $3 $$ - " "$ "&'& $&%& 45" $ " %"" $ $%& % 6&$ $ #'() % & 1"#"#$ 7%# %" )%) * +,) %%

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne?

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne? Interview med Christina Andersen M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18 M: øhm du studerer? C: ja M: hvor er du opvokset henne? C: i Odense i hvert fald de første fire år yeees øhh hvor bor

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag 2: Uddrag af transskriberet interview Uddrag af interview vedrørende Ugeskema gennemført d. 01.04.2016 R= Praktikant (Intervieweren) D= læreren. R: Hvad er så de største

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen.

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. Gartner Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. En dag da jeg var omkring otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner mens han arbejdede i haven.

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Bilag 2: Transskription af interview med Ayo

Bilag 2: Transskription af interview med Ayo Bilag 2: Transskription af interview med Ayo Interviewet blev foretaget i kantinen på Aarhus Universitet. I1: Maria I2: Stefania A: Ayo I2: Fedt, ja okay. Vil du? Du får lov, og.. I1: Skal jeg lægge ud.

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Daniel

Bilag 2 Transskription af interview med Daniel Bilag 2 Transskription af interview med Daniel D (Daniel): Jeg er 27 og læser hf enkeltfag og bor sammen med mine forældre og lillebror. S (interviewer): Men du har ikke altid heddet Daniel jo? D: Nej,

Læs mere

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er.

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er. Interview med Malene J: 00.27: først så skal jeg spørge om hvor gammel du er? M: 25 J: Studere eller arbejder du? M: Jeg arbejder J: Hvor er du opvokset henne? M: Køge J: Og hvilket postnummer bor du i

Læs mere

BILAG 2: Interview med Lotte Kamp, 24/4-15

BILAG 2: Interview med Lotte Kamp, 24/4-15 BILAG 2: Interview med Lotte Kamp, 24/4-15 Antal i husholdningen: 5 Alder: Lotte 46, Jesper 40, Christopher 18, Sofie 12, Malthe 8 Hals, Nordjylland Madbudget, hver måned Hvor meget tror du ca. I bruger?

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

TIDSREJSEN. Ruth fortæller

TIDSREJSEN. Ruth fortæller TIDSREJSEN Ruth fortæller Find det lille gebis i garderobeskabet frem og sæt jer på gulvet foran garderobeskabet. Børnene må gerne se og røre ved gebisset. Husk at lægge det tilbage efter brug. Historieformidling:

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Jeppe: Øhm, jeg hedder Jeppe, og jeg er 27, og jeg læser HD afsætning på Handelshøjskolen i Aarhus

Jeppe: Øhm, jeg hedder Jeppe, og jeg er 27, og jeg læser HD afsætning på Handelshøjskolen i Aarhus 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Jeppe BM: først så skal jeg lige bede om dit navn og din alder og hvad du læser? Jeppe:

Læs mere

C: Jeg hedder Camilla, og jeg er 17 år gammel, og jeg har været frivillig i gymnastikforeningen i fem-seks år, tror jeg.

C: Jeg hedder Camilla, og jeg er 17 år gammel, og jeg har været frivillig i gymnastikforeningen i fem-seks år, tror jeg. Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige i gymnastikforeningen?

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere