Principaftale om etablering af Nævnet for Selvjustits på Lægemiddelområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Principaftale om etablering af Nævnet for Selvjustits på Lægemiddelområdet"

Transkript

1 Lægeforeningen (LF), Danmarks Apotekerforening (DA), Lægemiddelindustriforeningen (Lif), Industriforeningen for Generiske Lægemidler (IGL), Parallelimportørforeningen (PI) Principaftale om etablering af Nævnet for Selvjustits på Lægemiddelområdet (NSL) Parterne: Lægemiddelindustriforeningen (Lif), Industriforeningen for Generiske Lægemidler (IGL), Parallelimportørforeningen (PI), Danmarks Apotekerforening (DA) og Lægeforeningen (LF) har aftalt en ny og opdateret samarbejdsaftale om vilkårene for lægers og apotekers samarbejde med lægemiddelindustrien om sponsorering af faglig efteruddannelse, virksomhedernes reklameaktiviteter over for læger og apoteker samt samarbejdet med apoteker om reklameaktiviteter og sundhedsfaglige aktiviteter målrettet offentligheden. Aftalen kaldes i det følgende selvjustitsaftalen. Selvjustitsaftalen er opdateret og udvidet i forhold til gældende samarbejdsaftaler mellem industri, læger og apotekere. Opdateringen tager bl.a. højde for nye bestemmelser i lægemiddel- og apotekerlov, herunder den ny reklamebekendtgørelse. Selvjustitsaftalen afløser de to nuværende samarbejdsaftaler mellem industri, læger og apotekere, hvorfor aftalen indeholder nye selvstændige bestemmelser på apotekerområdet. Selvjustitsaftalen sidestiller endvidere virksomheder, læger og apotekere hvad angår pligten til at informere Nævnet for Selvjustits på Lægemiddelområdet (NSL) om samarbejdsrelationer, hvorfor aftalen fastlægger en anmeldelsespligt for virksomheder og en orienteringspligt for læger og apotekere. Parterne er med udgangspunkt i Selvjustitsaftalen enige om, at fremlægge og anbefale nedenstående forslag til etablering af NSL til beslutning i parternes besluttende organer i foråret 2007: Formål NSL skal påse, at det faglige samarbejde mellem lægemiddelindustri, læger og apoteker samt evt. andre omfattede medicinalpersoner sker i overensstemmelse med de bestemmelser, der er indeholdt i selvjustitsaftalen samt de almindelige offentligretlige regler på området. Sammensætning NSL består af 5 personer med følgende sammensætning: En uafhængig jurist som formand En læge, der ikke må have tilknytning til lægemiddelbranchen En apoteker, der ikke aktivt udøver apoteksvirksomhed, og ikke har tilknytning til lægemiddelbranchen En person med klinisk farmakologisk viden En person med særligt kendskab til gældende regler om reklame for lægemidler Nævnets beslutninger afgøres ved simpel stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende.

2 Formand for NSL udpeges af NSLs forretningsudvalg for to år ad gangen. Kompetencer NSL har følgende primære kompetencer: Påser, at det faglige samarbejde mellem lægemiddelindustri, læger og apoteker samt evt. andre omfattede medicinalpersoner sker i overensstemmelse med de bestemmelser, der er indeholdt i selvjustitsaftalen. Påser at samarbejdet mellem apoteker og lægemiddelindustri vedrørende faglige arrangementer målrettet borgerne samt reklamemateriale overfor offentligheden på eller via apotek sker i overensstemmelse med de bestemmelser, der er indeholdt i selvjustitsaftalen. Behandler klager og forespørgsler fra medicinalpersoner samt fra bl.a. offentlige myndigheder, udbydere af lægemidler, der er underlagt NSLs kompetence samt andre der måtte have en særlig og anerkendelsesværdig interesse i den pågældende sag. Tager på eget initiativ sager op til behandling. Kan mod gebyr foretage en forhåndsvurdering af konkrete samarbejdsrelationer (kursus, sponsorat, reklamemateriale mv.). Udfærdiger en vejledning samt øvrigt informationsmateriale om samarbejdsaftalen. Vejledningen er retningsgivende for de medicinalpersoner og lægemiddelvirksomheder, der er underlagt nævnets kompetence. Forretningsudvalg Som organisationernes kontaktled til NSL nedsættes et forretningsudvalg, der påser at grundlaget for NSL s opbygning samt at de økonomiske og organisatoriske forudsætninger for nævnet overholdes. Forretningsudvalget har følgende sammensætning 2 personer udpeget af Lif 1 person udpeget af IGL 1 person udpeget af PI 2 personer udpeget af DA 2 personer udpeget af LF I forretningsudvalget skal der være enighed om følgende beslutninger: Nævnets formand, nævnets medlemmer i øvrigt, sekretariatschef, nævnets budget samt størrelse af bødeloft for enkeltpersoner. Øvrige beslutninger afgøres ved simpel stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed er udvalgsformandens stemme afgørende. Organisationerne kan ikke efterprøve sanktioner besluttet af NSL men kan hvis der foreligger ganske særlige eller principielle omstændigheder, henstille til at NSL genovervejer sagen. Forretningsudvalget kan rejse spørgsmål af principiel karakter over for NSL, herunder f.eks. principielle spørgsmål vedr. nævnets praksis.

3 Forretningsudvalget vælger ud af sin midte selv sin formand for to år af gangen. Sekretariat NSL bistås af et sekretariat, der ledes af en sekretariatschef. Sekretariatschefen har kompetence til at ansætte og afskedige medarbejdere i sekretariatet inden for det af Forretningsudvalget vedtagne budget. Stillingen som sekretariatschef vil blive besat efter opslag, idet den nærmere procedure herfor fastlægges af Nævnets forretningsudvalg. Nævnets sagsbehandling skal følge de offentlige regler for god sagsbehandling. Sekretariatets adresse er foreløbig Strødamsvej 50 A, 2.sal, 2100 København Ø, med mindre andet aftales i forbindelse med nedenstående evaluering. Anmeldelses- og orienteringspligt En forudsætning for Nævnets arbejde er, at virksomheder i henhold til selvjustitsaftalen har pligt til at anmelde arrangementer og sponsorater og tilsvarende har læger og apotekere pligt til at orientere NSL om ansøgninger til virksomheder om økonomisk støtte, jf. aftalens 8. Sanktionsmuligheder NSL har mulighed for at bringe følgende sanktionsbeføjelser i anvendelse. Påtale/kritik Bøder Offentliggørelse med navns nævnelse. Berigtigelse (vedrører sager om medicinsk informationsmateriale) Alle sager henhørende under Selvjustitsaftalen, anmodninger om forhåndsvurderinger, klager m.v. skal forelægges NSL. I forbindelse med bøder er der et bødeloft på max kr. for enkeltpersoner ved grove overtrædelser samt en overgangsperiode på 1 år, hvor læger/apoteker ikke kan straffes med bøde ved manglende overholdelse af den nye orienteringspligt til NSL. I gentagne tilfælde inden for det første år vil evt. bødestraf kunne gives. Efter overgangsåret vil manglende orientering af Nævnet føre til påtale første gang, derefter i gentagne tilfælde straffes med bøde. Det understreges endvidere, at læger/apotekere, der handler i god tro i forbindelse med arrangementer som udgangspunkt ikke kan pålægges bøde eller offentliggørelse. Deltager læger og/eller apotekere i et arrangement, som deltageren burde kunne indse er åbenlyst ulovligt, bortfalder ovenstående beskyttelse mod bøde og evt. offentliggørelse.

4 Parterne er enige om at anvendelsen af sanktionen offentliggørelse af enkeltpersoners navne afventer resultatet af det analysearbejde som indenrigs- og sundhedsministeriet jf. det politiske forlig i Folketinget fra sommeren 200 er forpligtiget til at gennemføre om emnet. Ankemuligheder Nævnets afgørelser er endelige og kan ikke ankes. Nævnet er forpligtiget til at give adgang til fornyet overvejelse, hvis den indklagede anmoder herom. Genoptagelse af en sag forudsætter, at der foreligger oplysninger af betydning for afgørelsen, som ikke forelå eller ikke blev inddraget i nævnets oprindelige behandling af sagen. Hvis der opstår sager, hvor en læge, apoteker eller virksomhed ikke ønsker at betale en bøde, kan nævnet vælge at gå til inkasso med sagen. Parterne er endvidere opmærksomme på at konkrete sager kan indbringes for Lægemiddelstyrelsen, jf. Indenrigs- og sundhedsministeriets nyligt udsendte udkast til vejledning for reklamer mv. afsnit 11.1: Forholdet mellem Lægemiddelstyrelsen og selvjustitsorganer - side 25: Uanset at en klage over en reklame falder inden for selvjustitsområdet kan en klager til enhver tid vælge at klage til Lægemiddelstyrelsen i stedet. Lægemiddelstyrelsen kan som led i behandlingen af klagen indhente en udtalelse fra det relevante selvjustitsorgan. Den afgørelse der er truffet af et selvjustitsorgan, kan ikke som sådan indbringes for Lægemiddelstyrelsen. Men en utilfreds part er ikke afskåret fra at indbringe en sag for Lægemiddelstyrelsen, selvom den allerede har været behandlet i et selvjustitsorgan. Selvjustitsorganets afgørelse vil i sådanne tilfælde indgå i Lægemiddelstyrelsens vurdering af sagen. Finansiering Nævnet finansieres af parterne bag samarbejdsaftalen med udgangspunkt i et nettofinansieringsprincip, hvor parterne dækker nævnets årlige driftsudgifter fratrukket nævnets årlige indtægter (primært bøder) samt en ligelig fordelt opsplitning af Nævnets virksomhed mellem samarbejdsaftale og reklamemateriale (50/50). Lif, IGL og PFL er ene om, at finansiere Nævnets aktiviteter på reklameområdet, herunder afholde udgifter og modtage indtægter (bl.a. bøder vedrørende reklameområdet). Udgifterne vedrørende samarbejdsaftalen finansieres efter følgende fordelingsnøgle: LIF 2/8 IGL 1/8 PI 1/8 DA 2/8 LF 2/8 Er der et år hvor Nævnets indtægter overstiger udgifterne vil overskuddet overføres til næste års budget/drift.

5 I det tilfælde at Nævnet et år ikke måtte modtage nogen indtægter hæfter parterne for hele bruttobeløbet det pågældende år i forhold til ovennævnte fordelingsnøgle. I nævnets første driftsår vil parterne (for at sikre nævnets likviditet i forhold til de budgetlagte aktiviteter) indbetale det samlede budgetterede bruttobeløb. Beløbet vil herefter blive modregnet i det efterfølgende års indbetaling justeret i forhold til nævnets indtægter (bøder). Etablering Parterne vil bestræbe sig på, at NSL er etableret 1. januar I perioden frem til etableringen af NSL skal overholdelsen af aftalen påses af henholdsvis NMI, Apotekernes Etiske Nævn og Læge Etisk Nævn i overensstemmelse med bestemmelserne i de hidtidige samarbejdsaftaler. Parterne er enige i, at der ved beslutning om etablering af et NSL vil skulle aftales en nærmere proces for etableringsfasen samt et nærmere skøn over de egentlige etableringsudgifter samt finansiering heraf. Parterne er endvidere enige om, at andre organisationer og enkeltvirksomheder ved deres underskrift kan tilslutte sig selvjustitsaftalen, hvilket foreløbigt Dansk Medicinsk Selskab (DMS) og Megros (på vegne af fuldsortimentsgrossisterne) har tilkendegivet at de vil gøre. Ønsker en organisation at få sæde i NSL s forretningsudvalg optages forhandlinger herom med de stiftende organisationer bag NSL. Såfremt de stiftende organisationer bag NSL finder det relevant, vil der med organisationer, som ønsker at tilslutte sig "selvjustitsaftalen", blive optaget forhandlinger om organisationens deltagelse i finansiering af udgifterne vedrørende Nævnets aktiviteter. For organisationer m.v., som ikke måtte ønske sæde i forretningsudvalget, vil tilslutning til aftalen altid være forbundet med et årligt gebyr på mindst kr., med mindre helt særlige forhold gør sig gældende. DMS kan tilslutte sig aftalen uden gebyr. For alle virksomheder uden organisatorisk tilhørsforhold i Lif, IGL eller PI fortsættes den pt. gældende praksis, hvorefter virksomhederne skal betale et årligt beløb på kr. for at være tilsluttet nævnet. Bag nærværende hensigtserklæring foreligger en række notater, der i detaljen beskriver NSL s forskellige elementer, herunder statutter, forretningsorden m.v., som i deres endelige form skal afspejle principperne i nærværende hensigtserklæring.

6 Evaluering Parterne er enige om at gennemføre en evaluering et år efter nævnets etablering. Evalueringen skal bl.a. omfatte nævnets virksomhed, samarbejdsaftalens virkning og effekt på samarbejdet, medlemmernes kendskab til aftalen, økonomien i aftalen samt nævnets fysiske placering. København den 13. marts 2007 Karin Verland, Lægemiddelindustriforeningen Niels Kristensen, Danmarks Apotekerforening Jens Winther Jensen, Lægeforeningen Puk Thomas, IGL Henriette Lønkvist, Parallelimportørforeningen

Habilitetspolitik for medlemmer af lægemiddelrådet

Habilitetspolitik for medlemmer af lægemiddelrådet Habilitetspolitik for medlemmer af lægemiddelrådet Region Syddanmarks lægemiddelråd ønsker åbenhed omkring medlemmernes tilknytning til lægemiddelindustrien. Rådet har derfor vedtaget denne habilitetspolitik,

Læs mere

En begynderguide til Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien

En begynderguide til Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien En begynderguide til Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien Indhold 1. Hvorfor en begynderguide til Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien? 3 2. Hvem er ENLI? 4 Hvem står bag ENLI? 4 Et professionelt, sagligt

Læs mere

Samarbejdsaftale om Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien (ENLI)

Samarbejdsaftale om Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien (ENLI) Samarbejdsaftale om Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien (ENLI) Præambel Lægemiddelvirksomheder samarbejder løbende med alle relevante parter i sundhedsvæsenet (sundhedspersoner, patientforeninger, beslutningstagere

Læs mere

Sanktions- og gebyrregulativ for ENLI

Sanktions- og gebyrregulativ for ENLI Sanktions- og gebyrregulativ for ENLI 1 Sanktioner ENLI kan idømme en virksomhed sanktioner, hvis virksomheden anmelder reklameaktiviteter eller andre aktiviteter, der vurderes at være i strid ENLI s regelsæt,

Læs mere

Sanktions- og gebyrregulativ for ENLI

Sanktions- og gebyrregulativ for ENLI Sanktions- og gebyrregulativ for ENLI 1 Sanktioner Stk. 1. ENLI kan idømme en virksomhed sanktioner, hvis virksomheden anmelder reklameaktiviteter eller andre aktiviteter, der vurderes at være i strid

Læs mere

Sagsbehandlingsregler for ENLI

Sagsbehandlingsregler for ENLI Sagsbehandlingsregler for ENLI Generelle regler 1 Habilitet Forvaltningslovens regler om habilitet finder anvendelse i sager, der behandles i såvel Granskningsmandspanelet som i Ankenævnet. 2 Definition

Læs mere

AN-2011-1480 Ulovlig indikationsangivelse, brug af udsagnet sikkerhed, mangelfulde prisoplysninger

AN-2011-1480 Ulovlig indikationsangivelse, brug af udsagnet sikkerhed, mangelfulde prisoplysninger Ankenævnet AN-2011-1480 Ulovlig indikationsangivelse, brug af udsagnet sikkerhed, mangelfulde prisoplysninger Ankenævnets sagsnr.: AN-2011-1480 Afgørelsesdato: 23. november 2011 Ankenævn: Klageemne: Klager:

Læs mere

Sanktions- og gebyrregulativ for ENLI

Sanktions- og gebyrregulativ for ENLI Sanktions- og gebyrregulativ for ENLI 1 Sanktioner Stk. 1. ENLI kan idømme en virksomhed sanktioner, hvis virksomheden anmelder reklameaktiviteter eller andre aktiviteter, der vurderes at være i strid

Læs mere

Det skal du vide, når du som sundhedsperson samarbejder med en virksomhed

Det skal du vide, når du som sundhedsperson samarbejder med en virksomhed Det skal du vide, når du som sundhedsperson samarbejder med en virksomhed Denne pjece samler de fleste informationer om den anmeldelses- og ansøgningspligt, du er omfattet af som sundhedsperson, når du

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Grønland. af lov om Natur- og Miljøklagenævnet

Anordning om ikrafttræden for Grønland. af lov om Natur- og Miljøklagenævnet Udkast Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om Natur- og Miljøklagenævnet I medfør af 21 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet, jf. lovbekendtgørelse nr. 1620 af 8. december 2015 bestemmes, at loven

Læs mere

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND CVR Nr. 29 03 5695 Forretningsordenen er udfærdiget af bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond (i det følgende kaldet Fonden ) med hjemmel i 11, stk. 1 i lov nr. 306 af 29. marts 2014 om Danmarks Innovationsfond

Læs mere

FAQ for Samarbejdsaftalen mellem Lif og Region Hovedstaden

FAQ for Samarbejdsaftalen mellem Lif og Region Hovedstaden FQ for Samarbejdsaftalen mellem Lif og Region Hovedstaden Introtekst Lif og Region Hovedstaden har med virkning pr. 1. maj 2018 indgået en fælles Samarbejdsaftale om samarbejde om vidensdeling, faglig

Læs mere

FAQ. for Samarbejdsaftale mellem Lif og Region Hovedstaden

FAQ. for Samarbejdsaftale mellem Lif og Region Hovedstaden F for Samarbejdsaftale mellem Lif og Region Hovedstaden Introtekst Lif og Region Hovedstaden har med virkning pr. 1. maj 2018 indgået en fælles Samarbejdsaftale om samarbejde om vidensdeling, faglig rådgivning

Læs mere

Version 1.1 Juni 2017 VEJLEDNING. til Etiske regler for dialog og forhandling med beslutningstagere (Lobbykodekset)

Version 1.1 Juni 2017 VEJLEDNING. til Etiske regler for dialog og forhandling med beslutningstagere (Lobbykodekset) VEJLEDNING til Etiske regler for dialog og forhandling med beslutningstagere (Lobbykodekset) Vejledningen til Etiske regler for lægemiddelbranchens regler for dialog og forhandling med beslutningstagere

Læs mere

Alle medlemmer af RADS fagudvalg skal naturligvis leve op til ovenstående habilitetskrav under hele fagudvalgets levetid.

Alle medlemmer af RADS fagudvalg skal naturligvis leve op til ovenstående habilitetskrav under hele fagudvalgets levetid. NOTAT 3. juni 2013 Fremgangsmåde ved vurdering af habilitet i fagudvalg under RADS Baggrund En høj faglighed er sammen med regler omkring habilitet og uafhængighed en forudsætning for RADS troværdighed.

Læs mere

1. Spørgsmål vedr. afgrænsning og definitioner

1. Spørgsmål vedr. afgrænsning og definitioner FAQ for Samarbejdsaftale mellem Lif og Region Hovedstaden (FAQ en er udarbejdet af Lif og Region Hovedstaden i fællesskab) 1. Spørgsmål vedr. afgrænsning og definitioner Q: Hvornår træder aftalen i kraft?

Læs mere

Sundhedspersonale - Behandling af straffesager mod sundhedspersonale-2

Sundhedspersonale - Behandling af straffesager mod sundhedspersonale-2 Sundhedspersonale - Behandling af straffesager mod sundhedspersonale-2 Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;særlige persongrupper, straffeproces Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 27.4.2011 Status: Historisk

Læs mere

Forretningsorden for Medicoindustriens Udredningspanel

Forretningsorden for Medicoindustriens Udredningspanel Medicoindustrien vedtog 22. marts 2018 et sæt nye etiske retningslinjer. Disse retningslinjer er identiske med Medtech Europe Code of Ethical Business Practice, Guidelines on the Interactions with Healthcare

Læs mere

Afgørelsesdato: 23. november 2011. Michael Clan (formand), Lars Almblom, Strange Beck og Kim Dalhoff

Afgørelsesdato: 23. november 2011. Michael Clan (formand), Lars Almblom, Strange Beck og Kim Dalhoff Ankenævnet AN-2011-1927 Ulovlig indikationsangivelse Ankenævnets sagsnr.: AN-2011-1927 Afgørelsesdato: 23. november 2011 Ankenævn: Klageemne: Klager: Indklagede: Michael Clan (formand), Lars Almblom, Strange

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 12 af 23. juli 2015 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 12 af 23. juli 2015 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed Selvstyrets bekendtgørelse nr. 12 af 23. juli 2015 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed I medfør af 26, stk. 3, i inatsisartutlov nr. 1 af 15. maj 2014 om konkurrence (konkurrenceloven)

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET

FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET Energibranchens repræsentanter (Dansk Energi, DONG, HNG/NGMN, Naturgas Fyn og Dansk Fjernvarme Forening (nu Dansk Fjernvarme)) og Forbrugerrådet har i henhold

Læs mere

1. Indledning Danske Regioner har iværksat en række initiativer på medicinområdet for at sikre en effektiv anvendelse af især sygehusmedicin.

1. Indledning Danske Regioner har iværksat en række initiativer på medicinområdet for at sikre en effektiv anvendelse af især sygehusmedicin. N O T A T Model for vurdering af lægemidler 04-04-2016 Sag nr. 16/551 Dokumentnr. 13982/16 Thomas Birk Andersen Ann Vilhelmsen 1. Indledning Danske Regioner har iværksat en række initiativer på medicinområdet

Læs mere

Bekendtgørelse om etablering af nøddrift af elektroniske kommunikationstjenester i tilfælde af konkurs og rekonstruktion

Bekendtgørelse om etablering af nøddrift af elektroniske kommunikationstjenester i tilfælde af konkurs og rekonstruktion BEK nr 1131 af 25/09/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., j.nr. 13-00599 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Granskningsmandspanelets vurdering: Efter gennemført høring har Granskningsmandspanelet genvurderet sagen og fundet, at følgende regel er overtrådt:

Granskningsmandspanelets vurdering: Efter gennemført høring har Granskningsmandspanelet genvurderet sagen og fundet, at følgende regel er overtrådt: Servier Danmark A/S Roskildevej 39 2000 Frederiksberg København, den 1. december 2017 AFGØRELSE Vedr.: R-2017-4928, udlevering af vægkalender til lægeklinik Baggrund: Granskningsmandspanelet udtog ovenstående

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Niels Henriksen) 18. juli 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Niels Henriksen) 18. juli 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-130.313 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Niels Henriksen) 18. juli 2002 K E N D E L S E Økonomi- og Erhvervsministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Kurt Bardeleben) mod Farum

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Sundhedspersonale - Straffesager mod sundhedspersonale-3

Sundhedspersonale - Straffesager mod sundhedspersonale-3 Sundhedspersonale - Straffesager mod sundhedspersonale-3 Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;særlige persongrupper, straffeproces Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 8.7.2013 Status: Historisk Udskrevet:

Læs mere

Forretningsorden for Danske IT-Advokaters certificeringsudvalg

Forretningsorden for Danske IT-Advokaters certificeringsudvalg Forretningsorden for Danske IT-Advokaters certificeringsudvalg 1. Udvalgets mandat... 1 2. Grundlaget for certificeringen... 1 3. Ansøgninger... 2 4. Sagsbehandling og stikprøvekontrol... 2 5. Udvalgets

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. i Egedal og Frederikssund kommuner UU VEST. Region Hovedstaden

Styrelsesvedtægt. for. Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. i Egedal og Frederikssund kommuner UU VEST. Region Hovedstaden Styrelsesvedtægt for Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter i Egedal og Frederikssund kommuner UU VEST Region Hovedstaden Kommunalbestyrelserne i Egedal og Frederikssund kommuner indgår med virkning fra

Læs mere

Vedtægter for foreningen Den Vestdanske Filmpulje m.b.a.

Vedtægter for foreningen Den Vestdanske Filmpulje m.b.a. Vedtægter for foreningen Den Vestdanske Filmpulje m.b.a. U 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Den Vestdanske Filmpulje. Foreningens hjemsted er Aarhus Kommune. U 2a. Formål Foreningen har et almennyttigt

Læs mere

Baggrund: ENLI s granskningsmandspanel udtog ovenstående sponsorat til kontrol, anmeldt af Institut Produits Synthèse (IPSEN) den 5. januar 2015.

Baggrund: ENLI s granskningsmandspanel udtog ovenstående sponsorat til kontrol, anmeldt af Institut Produits Synthèse (IPSEN) den 5. januar 2015. Institut Produits Synthèse (IPSEN) C/O Institut Produits Synthèse (IPSEN) AB Kista Science Tower, Färögatan 33 SE-164 51 Kista Sweden København, den 23. januar 2015 Vedr.: Ad-2015-0010, Sponsorat til TOXINS

Læs mere

VEDTÆGTER for GOLFKLUBBEN HVIDE KLIT

VEDTÆGTER for GOLFKLUBBEN HVIDE KLIT VEDTÆGTER for GOLFKLUBBEN HVIDE KLIT 1 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Klubbens navn er Golfklubben Hvide Klit 1.2 Klubbens hjemsted er Frederikshavn Kommune 1.3 Det er klubbens formål - med udgangspunkt

Læs mere

HANDLEPLAN FOR ØGET ÅBENHED I SAMARBEJDET MELLEM

HANDLEPLAN FOR ØGET ÅBENHED I SAMARBEJDET MELLEM MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE, DECEMBER 2013 HANDLEPLAN FOR ØGET ÅBENHED I SAMARBEJDET MELLEM SUNDHEDSPERSONER OG LÆGEMIDDEL- OG MEDICOINDUSTRIEN I dag samarbejder mange læger, tandlæger, apotekere

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

Vedtægter for Folkekirkesamvirket i Århus

Vedtægter for Folkekirkesamvirket i Århus Vedtægter for Folkekirkesamvirket i Århus Folkekirkesamvirket i Århus blev etableret og vedtægtsfæstet i 1994 som et kirkeligt-diakonalt og socialt samarbejde mellem menighedsråd/menighedsplejer i Århus

Læs mere

FAQ om aftalen mellem Lif og Region Sjælland

FAQ om aftalen mellem Lif og Region Sjælland FAQ om aftalen mellem Lif og Region Sjælland Baggrund og formål Den 1. december 2018 trådte samarbejdsaftalen SamarbejdsaftalenKlikHer mellem Lif og Region Sjælland i kraft, som regulerer samarbejdet om

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001 FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for I/S NORDFORBRÆNDING 6. december 2001 Side 1 Indhold Bestyrelsens konstituering... 3 Bestyrelsens møder... 3 Udsendelse af dagsorden... 4 Beslutningsdygtighed, mødeledelse

Læs mere

AN-2012-2070, Sponsorering af deltagelse i fagligt arrangement, fortolkning af udtrykkene fagligt og rimeligt niveau

AN-2012-2070, Sponsorering af deltagelse i fagligt arrangement, fortolkning af udtrykkene fagligt og rimeligt niveau AN-2012-2070, Sponsorering af deltagelse i fagligt arrangement, fortolkning af udtrykkene fagligt og rimeligt niveau Ankenævnets sagsnr.: AN-2012-2070 Afgørelsesdato: 21. juni 2012 Ankenævn: Michael Clan

Læs mere

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark.

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. Vedtægter for Den selvejende institution Teatercentrum i Danmark 1 Navn og hjemsted Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. DSI Teatercentrum i Danmark er undtaget fra

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. X af YY 2014 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. X af YY 2014 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. X af YY 2014 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed I medfør af 26, stk. 3, i inatsisartutlov nr. 1 af 15. maj 2014 om konkurrence (konkurrenceloven)

Læs mere

Lægemiddelindustriens kodeks. vedrørende reklame mv. for lægemidler. rettet mod sundhedspersoner

Lægemiddelindustriens kodeks. vedrørende reklame mv. for lægemidler. rettet mod sundhedspersoner Lægemiddelindustriens kodeks vedrørende reklame mv. for lægemidler rettet mod sundhedspersoner 2011 1973-2011 38 års selvjustits på lægemidler Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien (ENLI) Version 1.3 Januar

Læs mere

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark Vedtægter for Foreningen Plastic Change 1. Navn og tilhørsforhold 1.1 Foreningens navn er Foreningen Plastic Change 1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark 1.3 Bestyrelsen kan til

Læs mere

Vedr. Forslag til Lov om ændring af lov om lægemidler, lov om apoteksvirksomhed

Vedr. Forslag til Lov om ændring af lov om lægemidler, lov om apoteksvirksomhed Indenrigs- og Sundhedsministeriet Lægemiddelkontoret Slotsholmsgade 10-12 1012 København K 27. september 2006 Vedr. Forslag til Lov om ændring af lov om lægemidler, lov om apoteksvirksomhed og lov om dyrlæger

Læs mere

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF)

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) 1 Formål m.v. Stk. 1 LC og CO10 samarbejder i Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) med det formål i fællesskab

Læs mere

BILAG nr. 1 (PRÆAMBEL)

BILAG nr. 1 (PRÆAMBEL) BILAG nr. 1 (PRÆAMBEL) KAPITEL X Europæisk Samarbejdsudvalg eller informations- og høringsprocedure i fællesskabsvirksomheder. 1. Afsnit : Anvendelsesområde? L 439-6 Med det formål at sikre de ansattes

Læs mere

Vedr.: EN Egen drift, Fokusgruppe om behandling af ADHD hos børn og unge - afgørelse

Vedr.: EN Egen drift, Fokusgruppe om behandling af ADHD hos børn og unge - afgørelse Novartis Healthcare A/S Lyngbyvej 172 2100 København Ø København, den 22. december 2011 Vedr.: EN-2011-001 - Egen drift, Fokusgruppe om behandling af ADHD hos børn og unge - afgørelse Baggrund: ENLI s

Læs mere

VEDTÆGTER For GOLFKLUBBEN HVIDE KLIT

VEDTÆGTER For GOLFKLUBBEN HVIDE KLIT Kommentar [n1]: Marts 2011 VEDTÆGTER For GOLFKLUBBEN HVIDE KLIT 1 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Klubbens navn er Golfklubben Hvide Klit 1.2 Klubbens hjemsted Frederikshavn Kommune 1.3 Det er klubbens

Læs mere

Lov om ændring af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet m.v. UDDRAG. Kapitel 1

Lov om ændring af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet m.v. UDDRAG. Kapitel 1 Lov om ændring af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet m.v. UDDRAG 1 I lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet, jf. lovbekendtgørelse nr. 24 af 21. januar 2009,

Læs mere

Nyhedsbrev 13. september 2012

Nyhedsbrev 13. september 2012 Opdateret vejledning ENLI har i dag opdateret vejledningen til reklamekodekset, som findes på www.enli.dk. Alle egentlige ændringer er anført i ændringsloggen bagest i dokumentet. Også tidligere versioner

Læs mere

HK s Klagenævn Side 1

HK s Klagenævn Side 1 HK s Klagenævn Side 1 HK s Klagenævn I en organisation med næsten 280.000 medlemmer og ca. 1.150 medarbejdere kan det vanskeligt undgås, at der opstår situationer, hvor et medlem føler sig forkert behandlet.

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE OM ADMINISTRATIVE OG TEKNISKE STØTTEFUNKTIONER MELLEM DE 12 GYMNASIER I GYMNASIEFÆLLESSKABET

SAMARBEJDSAFTALE OM ADMINISTRATIVE OG TEKNISKE STØTTEFUNKTIONER MELLEM DE 12 GYMNASIER I GYMNASIEFÆLLESSKABET SAMARBEJDSAFTALE SAMARBEJDSAFTALE OM ADMINISTRATIVE OG TEKNISKE STØTTEFUNKTIONER MELLEM DE 12 GYMNASIER I GYMNASIEFÆLLESSKABET GYMNASIEFÆLLESSKABET Skolegade 3 4000 Roskilde Telefon 4633 2040 www.gymnasiefaellesskabet.dk

Læs mere

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Vedtægt af 2014 og 2019. 2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Navn, hjemsted og opgaver Navn og Hjemsted 1 1 Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. ViSPs hjemsted er i Næstved Kommune.

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Vedtægter for REE Golfklub.

Vedtægter for REE Golfklub. Vedtægter for REE Golfklub. 1 Navn 1.1 Foreningens navn er REE Golfklub og dens hjemsted er i Gribskov kommune 2 Formål 2.1 Klubbens formål er at forestå driften af golfbane med dertil hørende relevante

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN AF DANSKE INSOLVENSADVOKATER

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN AF DANSKE INSOLVENSADVOKATER VEDTÆGTER FOR FORENINGEN AF DANSKE INSOLVENSADVOKATER 1. Navn og formål: Foreningens navn er FORENINGEN AF DANSKE INSOLVENSADVOKATER. Foreningen har til formål at virke for en høj faglig og etisk standard

Læs mere

Xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx København, den 26. november 2017

Xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx København, den 26. november 2017 Xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx København, den 26. november 2017 AFGØRELSE Vedr.: Ab-2017-4755, EASC & AASLD Highlight 2017 Øst & Vest Baggrund: Granskningsmandspanelet udtog ovenstående sponsorat til Smeil

Læs mere

Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere

Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere Side 1 af 6 Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere BEK nr 702 af 25/06/2004 (Gældende) LOV Nr. 351 af 19/05/2004 Lovgivning som forskriften vedrører Senere

Læs mere

Foreningen er hjemmehørende i den kommune her i landet, hvor den til enhver tid siddende formand har sin folkeregisteradresse.

Foreningen er hjemmehørende i den kommune her i landet, hvor den til enhver tid siddende formand har sin folkeregisteradresse. Vedtægter for foreningen Danske Naturister 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Naturister i daglig tale forkortet til DN. Foreningen er hjemmehørende i den kommune her i landet, hvor den til

Læs mere

GlaxoSmithKline Pharma A/S Nykær 68 Sektion for lægemidler 2605 Brøndby. København, den 9. februar 2015

GlaxoSmithKline Pharma A/S Nykær 68 Sektion for lægemidler 2605 Brøndby. København, den 9. februar 2015 GlaxoSmithKline Pharma A/S Nykær 68 Sektion for lægemidler 2605 Brøndby København, den 9. februar 2015 Vedr.: Ab-2015-0069, DSKO Årsmøde 2015 - Afgørelse Baggrund: ENLI s granskningsmandspanel udtog til

Læs mere

LOV nr 1555 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2019

LOV nr 1555 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2019 LOV nr 1555 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2019 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr. 1804374 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION KAJ MUNKS PRÆSTEGÅRD I VEDERSØ

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION KAJ MUNKS PRÆSTEGÅRD I VEDERSØ VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION KAJ MUNKS PRÆSTEGÅRD I VEDERSØ 1 Navn og hjemsted 1.1 Den selvejende institution Kaj Munks Præstegård i Vedersø drives på almennyttigt grundlag. 1.2 Den selvejende

Læs mere

Aftale om etablering af. Et fælles Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Søllerød og Værløse kommuner

Aftale om etablering af. Et fælles Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Søllerød og Værløse kommuner Aftale om etablering af Et fælles Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter i Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Søllerød og Værløse kommuner UU-Nord Kommunalbestyrelserne i Gentofte, Gladsaxe,

Læs mere

Retssikkerhedspakke II Borgeren skal stå stærkere

Retssikkerhedspakke II Borgeren skal stå stærkere Retssikkerhedspakke II Borgeren skal stå stærkere Borgeren skal stå stærkere 2 Borgeren skal stå stærkere Borgeren skal stå stærkere 3 Fuld omkostningsgodtgørelse for selskaber og fonde Reglerne i dag

Læs mere

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb.

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb. N O T A T 02-07-2008 Sag nr. 06/4341 Dokumentnr. 39599/08 Procedure for ansættelse af læger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb Thomas I. Jensen Tel. 35298198 E-mail: tij@regioner.dk Indledning

Læs mere

Gældende formulering. Forslag til ny bekendtgørelse

Gældende formulering. Forslag til ny bekendtgørelse Bekendtgørelse nr. 668 af 28. juni 2005 om Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed sammenholdt med revideret forslag af 23. juli 2008 til ny bekendtgørelse Gældende formulering Forslag til ny bekendtgørelse

Læs mere

Vedtægt for Dansk Formands Forening

Vedtægt for Dansk Formands Forening Den 26. november 2016 Vedtægt for Dansk Formands Forening Kapitel I Navn og hjemsted 1. Navn Foreningens navn er Dansk Formands Forening. 2. Hjemsted Foreningen har hjemsted i København. Kapitel II Formål

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 4.5.2018 L 114 I/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU, Euratom) 2018/673 af 3. maj 2018 om ændring af forordning (EU, Euratom) nr. 1141/2014

Læs mere

Aftale vedrørende fælles dataansvar

Aftale vedrørende fælles dataansvar Aftale vedrørende fælles dataansvar Mellem Dataansvarlig 1 og Dataansvarlig 2 Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund CVR 28536364 Fælledvej 16 7200 Grindsted 1. Fælles dataansvar 1.1. Denne aftale fastsætter

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Ligebehandlingsnævnet

Bekendtgørelse af lov om Ligebehandlingsnævnet LBK nr 1230 af 02/10/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. januar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., j-nr. 2016-5962 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Baggrund: Granskningsmandspanelet udtog ovenstående sponsorat, anmeldt af Xxxxx den 15. marts 2018, til kontrol.

Baggrund: Granskningsmandspanelet udtog ovenstående sponsorat, anmeldt af Xxxxx den 15. marts 2018, til kontrol. Xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx København, den 4. april 2018 AFGØRELSE Vedr.: Ab-2018-1207, sponsorat til DAREMUS Baggrund: Granskningsmandspanelet udtog ovenstående sponsorat, anmeldt af Xxxxx den 15. marts

Læs mere

vedtægter af 8. marts 2019 for Life Science Law DK (LSL)

vedtægter af 8. marts 2019 for Life Science Law DK (LSL) Life Science Law DK vedtægter af 8. marts 2019 for Life Science Law DK (LSL) Life Science Law DK 2 / 7 INDHOLD 1 Navn, hjemsted og formål... 2 2 Medlemskab og kontingent... 3 3 Bestyrelse... 3 4 Generalforsamling...

Læs mere

Sundhedspersonale - Straffesager mod sundhedspersonale

Sundhedspersonale - Straffesager mod sundhedspersonale Sundhedspersonale - Straffesager mod sundhedspersonale Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;særlige persongrupper, straffeproces Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 16.7.2014 Status: Historisk Udskrevet:

Læs mere

DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET

DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET FOR BESKIKKEDE BYGNINGSSAGKYNDIGE Forretningsorden for Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige Nærværende forretningsorden er udarbejdet i medfør af de

Læs mere

Almindelige regler for voldgift om heste. April 2019

Almindelige regler for voldgift om heste. April 2019 Almindelige regler for voldgift om heste April 2019 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan tage

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

Xxxx xx København, den 24. november Baggrund: Granskningsmandspanelet udtog ovenstående sponsorat, anmeldt af Xxxxx kontrol.

Xxxx xx København, den 24. november Baggrund: Granskningsmandspanelet udtog ovenstående sponsorat, anmeldt af Xxxxx kontrol. Xxxxx x Xxxxx x Xxxx xx København, den 24. november 2016 AFGØRELSE Vedr.: Ab-2016-4784, Nefrologi i teori og praksis, januar 2017 Baggrund: Granskningsmandspanelet udtog ovenstående sponsorat, anmeldt

Læs mere

Almindelige regler for voldgift om heste. af 15. april 2011

Almindelige regler for voldgift om heste. af 15. april 2011 Almindelige regler for voldgift om heste af 15. april 2011 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan

Læs mere

AFTALE FOR FÆLLESANTENNEOMRÅDET

AFTALE FOR FÆLLESANTENNEOMRÅDET AFTALE FOR FÆLLESANTENNEOMRÅDET Nærværende aftale er indgået mellem medlemmer af Antenne-, Satellit- og Kabel- TV Branchens Fællesorganisation (ASK) repræsenterende leverandører, installatører og kabel-tv

Læs mere

Branchegruppen for Life Sciences

Branchegruppen for Life Sciences Den 1. juli 2014 Nyhedsbrev Branchegruppen for Life Sciences Nye regler for samarbejde (tilknytning og modtagelse af økonomiske fordele) mellem sundhedspersoner og lægemiddel- og medicoindustrien samt

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse.

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR 1 Klubbens navn er GOLF CLUB DANOIS, Côte d Azur. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. Det er klubbens formål at skabe gode muligheder

Læs mere

Forretningsorden for Danske IT-advokaters certificeringsudvalg

Forretningsorden for Danske IT-advokaters certificeringsudvalg Forretningsorden for Danske IT-advokaters certificeringsudvalg 1. Udvalgets mandat... 1 2. Grundlaget for certificeringen... 1 3. Ansøgninger... 2 4. Sagsbehandling og stikprøvekontrol... 2 5. Udvalgets

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt Til: [XXX] Energitilsynet, (j.nr. [XXX]) TRE-FOR A/S, TRE-FOR Varme A/S og TRE-FOR El-net A/S Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Vedtægter for Procesindustrien

Vedtægter for Procesindustrien Procesindustrien 1787 København V proces.di.dk pi@di.dk Vedtægter for Procesindustrien Vedtaget på foreningens stiftende Generalforsamling den 16. november 1989 Ændringer vedtaget på Generalforsamlingen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 1. Navn Institutionens navn er: Den selvejende institution IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 2. Hjemsted Institutionens hjemsted er Vesthimmerlands kommune. 3. Formål Idrætscenter

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Skanderborg BMX-Klub

VEDTÆGTER. for. Skanderborg BMX-Klub VEDTÆGTER for Skanderborg BMX-Klub Indholdsfortegnelse: Indhold 1. Navn og hjemsted.... 3 2. Formål.... 3 3. Tilhørsforhold.... 3 4. Medlemskab og eksklusion... 3 5. Drift.... 3 6. Ledelse.... 3 7. Ledergruppens

Læs mere

Habilitetspolitik i Medicinrådet og procedurer vedr. habilitetserklæringer

Habilitetspolitik i Medicinrådet og procedurer vedr. habilitetserklæringer Habilitetspolitik i Medicinrådet og procedurer vedr. habilitetserklæringer Inhabilitet generelt Den, der virker indenfor den offentlige forvaltning, er inhabil i forhold til en bestemt sag, hvis vedkommende

Læs mere

Vejledning om den periodiske revurdering af lægemidlers tilskudsstatus

Vejledning om den periodiske revurdering af lægemidlers tilskudsstatus Dato 9. november 2017 Sagsnr. 2017103730 PFR Vejledning om den periodiske revurdering af lægemidlers tilskudsstatus Indledning Formålet med denne vejledning er at orientere om proceduren for den periodiske

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol (Godkendt på Studenterrådet Metropols stiftende generalforsamling d. 8. oktober 2009, senest ændret på ordinær generalforsamling

Læs mere

Habilitetspolitik i Medicinrådet og procedurer vedr. habilitetserklæringer

Habilitetspolitik i Medicinrådet og procedurer vedr. habilitetserklæringer Habilitetspolitik i Medicinrådet og procedurer vedr. habilitetserklæringer Inhabilitet generelt Den, der virker indenfor den offentlige forvaltning, er inhabil i forhold til en bestemt sag, hvis vedkommende

Læs mere

Bekendtgørelse af anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om psykologer m.v.

Bekendtgørelse af anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om psykologer m.v. Givið út 29. september 2017 4. september 2017. Nr. 1060. Bekendtgørelse af anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om psykologer m.v. Herved bekendtgøres anordning nr. 1083 af 8. oktober 2014 om

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FREDERIKSHAVN GOLF KLUB. 1. Klubbens navn er Frederikshavn Golf Klub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune.

VEDTÆGTER FOR FREDERIKSHAVN GOLF KLUB. 1. Klubbens navn er Frederikshavn Golf Klub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. VEDTÆGTER FOR FREDERIKSHAVN GOLF KLUB 1. Klubbens navn er Frederikshavn Golf Klub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubbens formål er at etablere og forestå driften af en golfbane og organisere

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R. Forretningsudvalget. I Region Nordjylland

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R. Forretningsudvalget. I Region Nordjylland F O R R E T N I N G S O R D E N F O R Forretningsudvalget I Region Nordjylland I N D H O L D Udvalgets møder 1 Udvalget udøver sin virksomhed i møder. Undtagelsesvis kan enkeltsager dog afgøres på grundlag

Læs mere

for kvaliteten af lægemiddelbehandlingen og samtidig indebære en serviceforbedring for patienterne i form af forbedret tilgængelighed.

for kvaliteten af lægemiddelbehandlingen og samtidig indebære en serviceforbedring for patienterne i form af forbedret tilgængelighed. Formanden Danmarks Apotekerforening Bredgade 54 1260 København K Telefon 33 76 76 00 Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 13-08-2018 BIS/TAN/412/00061 Svar på høring om udkast

Læs mere

Dansk Triatlon Forbunds Love

Dansk Triatlon Forbunds Love DIF - s Idræts Forbund Dansk Triatlon Forbunds Love 1. Navn 1. Forbundets navn er Dansk Triatlon Forbund (DTriF) 2. Område 1. Forbundet er udover triatlonsporten styrende for alle nuværende som fremtidige

Læs mere

Regler for udvidet voldgift om heste. af 15. april 2011

Regler for udvidet voldgift om heste. af 15. april 2011 Regler for udvidet voldgift om heste af 15. april 2011 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan tage

Læs mere

Borgerrådgiveren iværksætter undersøgelse af Folkeregisterets udstedelse af administrative bøder ved forsinket folkeregistrering

Borgerrådgiveren iværksætter undersøgelse af Folkeregisterets udstedelse af administrative bøder ved forsinket folkeregistrering KØBENHAVNS KOMMUNE Borgerrådgiveren Kultur- og Fritidsforvaltningen Sendt med e-mail 21-02-2018 Sagsnr. 2018-0048527 Dokumentnr. 2018-0048527-1 Borgerrådgiveren iværksætter undersøgelse af Folkeregisterets

Læs mere

Bekendtgørelse om indsamling m.v.

Bekendtgørelse om indsamling m.v. BEK nr 820 af 27/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juli 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-529-0018 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

Vedtægt for Munkensdam Gymnasium. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål

Vedtægt for Munkensdam Gymnasium. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål Vedtægt for Munkensdam Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Munkensdam Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Kolding Kommune, Region Syddanmark,

Læs mere