Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 24-02-2010"

Transkript

1 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den Mødested: 101 (v/kantinen) Rådhuset, Gåskærgade, Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

2 Handicaprådet, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 1. Godkendelse af dagsorden Valg af formand Valg af næstformand Mødekalender Forretningsorden Introduktion for Handicaprådet Handicaprådets budget Møde med Udvalget for Ældre og Handicappede midler (aktivitetsmidler jf. Serviceloven) Medicin Udpegning til arbejdsgrupper mv Diætistvejledning af diabetespatienter Gensidig orientering Lovpligtige kvalitetsstandarder Evt

3 Handicaprådet, Side 1 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt med de tilføjelser, at tillægsdagsordenpunktet optages på dagsorden og at der fremover medtages et punkt om gensidig orientering på dagsorden. 2. Valg af formand Handicaprådet vælger sin formand. Voksen- og Sundhedsservice indstiller, at Handiciaprådet vælger sin formand. Anni Bælum valgt som formand. 3. Valg af næstformand Handicaprådet vælger sin næstformand. Voksen- og Sundhedsservice indstiller, at Handicaprådet vælger sin næstformand.

4 Handicaprådet, Side 2 Lone Ravn valgt som næstformand. 4. Mødekalender Forslag til mødekalender 2010 for Handicaprådet: Onsdag, den 10. marts 2010, kl. 15 Onsdag, den 7. april 2010, kl. 15 Onsdag, den 12. maj 2010, kl. 15 Onsdag, den 2. juni 2010, kl. 15 Onsdag, den 25. august 2010, kl. 15 Onsdag, den 15. september 2010, kl. 15 Onsdag, den 6. oktober 2010, kl. 15 Onsdag, den 10. november 2010, kl. 15 Onsdag, den 1. december 2010, kl. 15. Bilag Totalkalender 2010 (941491) Voksen- og Sundhedsservice instiller, at Handicaprådet træffer beslutning om mødekalender Handicaprådets mødekalender for 2010 fastsættes til: Mandag, den 15. marts 2010, kl. 16 Onsdag, den 7. april 2010, kl. 16 Mandag, den 12. maj 2010, kl. 16 Onsdag, den 2. juni 2010, kl. 16 Onsdag, den 25. august 2010, kl. 16 Onsdag, den 15. september 2010, kl. 16 Onsdag, den 6. oktober 2010, kl. 16 Onsdag, den 10. november 2010, kl. 16 Onsdag, den 1. december 2010, kl Forretningsorden Handicaprådet fastsætter sin forretningsorden.

5 Handicaprådet, Side 3 Den gældende forretningsorden for det tidligere Handicapråd vedlægges. Bilag Forretningsorden af 16. september 2008 (601133) Voksen- og Sundhedsservice indstiller, at Handicaprådet drøfter forretningsorden. Godkendt, med følgende ændringer: 2, stk. 1 ændres til at Handicaprådet "skal" høres. 2, stk. 5 suppleres med, at Handicaprådet afgiver beretning om rådets arbejde og eventuelle forslag til Byrådet. 4, stk. 2, ændres til, at et medlem og en suppleant fra Voksen- og Sundhedsservice, efter indstilling fra af direktøren. 8, stk. 2 ændres til, at dagsorden udsendes 6 hverdage før mødet. 8, stk. 6 ændres til, at ved et medlems forfald, indkalder sekretariatet suppleanten. "Kommunalbestyrelsen" ændres til "Byrådet" og forretningsorden gennemgås og ajourføres i forhold til den nye administrative organisation. 6. Introduktion for Handicaprådet Med udgangspunkt i den nye administrative organisaton ønskes drøftet, hvilke afdelinger rådet ønsker en særskilt præsentation af. Voksen- og Sundhedsservice indstiller til drøftelse. På næste møde gives en nærmere orientering om den nye administrative organisation. Efterfølgende aftaler Handicaprådet, på hvilke områder, der ønskes en uddybende orientering og hvilke institutioner mv. rådet ønsker at besøge. Handicaprådets suppleanter

6 Handicaprådet, Side 4 inviteres med til næste møde til dette punkt. 7. Handicaprådets budget 2010 Handicaprådets budget 2010 udgør: Diæter og kørselsgodtgørelse, kr Drift, såsom kurser, traktment til møder m.v., kr Voksen- og Sundhedsservice indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Taget til efterretning. 8. Møde med Udvalget for Ældre og Handicappede Udvalget for Ældre og Handicappede inviterer Handicaprådet til fællesmøde, mandag den 22. marts 2010, kl. 16. Der udsendes særskilt invitation/dagsorden til mødet. Der er afbud fra Asta Freund og Lone Ravn midler (aktivitetsmidler jf. Serviceloven) DIANBR / 10/1927 I henhold til Styrelsesvedtægten for Haderslev Kommune gældende fra 1. januar 2010 har Udvalget for Sundhed og Forebyggelse overtaget ansvaret for at støtte og facilitere det frivillige arbejde efter

7 Handicaprådet, Side 5 Servicelovens 79. Det tidligere Voksenudvalg har på deres møde den 20. januar 2009 vedtaget tildelingskriterier for uddeling af støtte efter 79, samt nedsat et bevillingsråd bestående af 2 udvalgsmedlemmer, 1 Seniorrådsmedlem, 1 Handicaprådsmedlem og 3 medlemmer udpeget af brugerorganisationer ved offentlig møde. Bevillingsrådet har gennem 2 møder i 2009, og i henhold til de vedtagne tildelingskriterier, forestået den konkrete uddeling af 79 midlerne til aktivitetscentre, bugerråd og øvrige foreninger. Med henblik på fortsat at sikre høj brugerinddragelse i tildelingen af 79 midler foreslår forvaltningen, at ovennævnte procedure videreføres således at Udvalget for Sundhed og Forebyggelse beslutter tildelingskriterier for uddeling af støtte samt nedsætter et bevillingsråd med repræsentanter fra udvalget, Seniorrådet, Handicaprådet og brugerorganisationerne. Sundhed og Forebyggelse har revideret de tidligere tildelingskriterier i overensstemmelse med den organisatoriske flytning af opgaven. Der lægges i forslaget fortsat op til, at målgruppen er aktivitetsgrupper, brugerråd, omsorgs- og andre grupper, som efter ordningen får mulighed for at få tilskud til aktiviteter for brugere over 60 år. I tildelingen lægges vægt på: at brugernes forskellige ønsker og behov tilgodeses at brugerne har ansvar og indflydelse på aktiviteterne at de aktiviteter, der sættes i gang, har et aktiverende og forebyggende sigte. at grupper af brugere med særlige behov tilgodeses og at der er et sundhedsfremmende aspekt. I forhold til bevillingsrådet foreslår forvaltningen, at Udvalget for Sundhed og Forebyggelse udpeger 2 medlemmer af deres midte. Derudover foreslås bevillingsrådet sammensat af 1 Handicaprådsmedlem, 1 Seniorrådsmedlem samt 3 repræsentanter fra brugerorganisationerne. I forhold til sidstnævnte foreslås, at de nuværende 3 repræsentanter fra brugerorganisationerne fortsætter i bevillingsrådet i 2010, og at der i 2011 vælges nye repræsentanter ved offentligt møde. Vedlagt sagen er oversigt over uddeling af 79 midler i 2009, forslag til tildelingskriterier for uddeling af 79 midler i 2010 samt forslag til sammensætning af bevillingsråd. Som det fremgår af proceduren sendes sagen til høring i Seniorråd og Handicapråd før behandling i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse. Økonomiske forhold Der er i budget 2010 afsat i alt kr. til uddeling i 2010.

8 Handicaprådet, Side 6 Juridiske aspekter Servicelovens 79: Kommunalbestyrelsen kan iværksætte eller give generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte. Kommunalbestyrelsen skal fastsætte retningslinjer for, hvilke persongrupper der kan benytte tilbuddene. Stk. 2. Afgørelser efter stk. 1 kan ikke indbringes for en anden administrativ myndighed Stk. 3. Indenrigs- og socialministeren fastsætter i en bekendtgørelse regler om betaling for tilbud efter stk. 1. Procedure 18. februar 2010: Høring i Seniorråd 24. februar 2010: Høring i Handicapråd 4. marts 2010 : Beslutning i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse Tovholder/informationsansvarlig Sundhedschef Anne Sophie Brodersen / Sundhedskoordinator Annette Brandi Bilag 79 Kriterier (927802) Oversigt par 79 bev 2009.xls (929271) 79 bevillingsråd 2010 (929300) Sundhed og Forebyggelse indstiller, at Seniorrådet og Handicaprådet anbefaler proces og uddelingskriterier samt hver udpeger 1 medlem til bevillingsrådet Beslutning i Seniorrådet den Seniorrådet anbefaler proces og uddelingskriterer. Seniorrådet udpeger Vagn Mattson til bevillingsrådet. Seniorrådet anbefaler, at der tages stilling til uddeling af midler så tidligt på året, at brugerne kender bevillingen ved sæsonens start. Handicaprådet godkender og proces og uddelingskriterier.

9 Handicaprådet, Side 7 Flemming Jensen udpeges som medlem af Bevillingsrådet. 10. Medicin 10/1416 Handicaprådsmedlem Solveig Gajda har fremsendt følgende til Handicaprådets dagsorden: "Dosisportioner af medicin er en rigtig god ide, men mange borgere, patienter har store mængder af medicin liggende, når de får den nye pose medicin. Det kan være medicin af værdier på flere hundrede kroner. Denne medicin, får de at vide hos sygeplejersken, skal pakkes i en plastpose og afleveres på apoteket til destruktion. Borgerne har betalt medicinen der bare skal destrueres. Kunne der findes en ordning, så portionsmedicinen først udleveres når borgerens først indkøbte medicin er opbrugt? Kommunen sparer sygeplejerske tid, med den nye ordning, men det er ikke fair overfor borgeren at betalt den medicin der bliver destrueret." Vejledningen "Procedure for opstart på dosisdisponering hos borgere, som skal have hjælp af hjemmesygeplejen" uddelt. Hvis procedurebeskrivelsen giver anledning til spørgsmål, tages emnet op igen. 11. Udpegning til arbejdsgrupper mv. Handicaprådet er repræsenteret i forskellige grupper, udvalg og råd. Handicaprådet udpeger medlemmer til: Kostrådet (medlem og suppleant) Følgegruppen vedrørende bevægelse på stierne Byggeudvalget vedrørende udbygning af Odinsgården.

10 Handicaprådet, Side 8 Voksen- og Sundhedsservice indstiller, at Handicaprådet udpeger medlemmer til Kostrådet, Bevægelse på stierne og Byggeudvalget. Handicaprådet udpeget følgende: Kostrådet: Henny Jacobsen og Solvej Gajda. Følgegruppen vedrørende Bevægelse på stierne: Hans Jacob Hansen. Byggeudvalget vedrørende udbygning af Odinsgård: Flemming Jensen. Forvaltningen undersøger, om der er andre arbejdsgrupper/udvalg m.v, hvor Handicaprådet er repræsenteret. 12. Diætistvejledning af diabetespatienter 10/1416 Handicaprådsmedlem Solveig Gajda har fremsendt følgende til Handicaprådets dagsorden: "Diabetikerne i Haderslev mangler stadig individuel vejledning af deres diæt. Når praksislægen har stillet diagnosen diabetes, kan diabetikeren tage på diabeteshold på Kildebakken eller Bregnbjerglund. Det er holdtræning med diætistvejledning i 1 time resten er motion. Det er holdtræning ikke individuel vejledning. Det kræver diabetikeren er hjemmegående, idet der kun er hold om dagen, formiddag og middag. Sygdommen diabetes kræver stor forståelse for de 3 vigtige faktorer: mad, motion og medicin. Det er ikke en forståelse man opnår at få på en time. De patienter der bliver behandlet på sygehusene har adgang til sygehusenes diætist, og kan mindst en gang om året blive genvejledt. En god forståelse for madens betydning vil kunne spare diabetikeren for mange komplikationer senere i livet."

11 Handicaprådet, Side 9 Drøftet. Der afventes en afklaring mellem Regionen og kommunerne vedrørende opgavens placering. 13. Gensidig orientering I forbindelse med oplysninger i dagspressen om etablering af et sundhedshus i Vojens for privatpraktiserende sundhedspersoner, gør Carsten Høgsmnann opmærksom på, at adgangsforholdene skal gøres handicapvenlige, også for synshandicappede. Emnet tages op overfor Teknik og Miljø i forbindelse med introduktionsrunden. Anne Leth orienterer om STU uddannelsen og finansieringen heraf. 14. Lovpligtige kvalitetsstandarder DIMECH / 10/2572 Ifølge Lov om Social Service (SEL) skal kommunalbestyrelsen mindst én gang årligt udarbejde en kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp, SEL 83 samt den kommunale genoptræning og vedligeholdelsestræning, SEL 86. I henhold til Styrelsesvedtægten for Haderslev Kommune varetager Udvalget for Ældre og Handicappede forvaltningen vedrørende kvalitetsstandarder for personlig og praktisk hjælp. Den kommunale genoptræning SEL 86 hører under Udvalget for Sundhed og Forebyggelse. Af hensyn til helhedssynet på borgeren, har genoptræningsområdet informativ relevans for Udvalget for Ældre og Handicappede. Kvalitetsstandarden skal indeholde en generel serviceinformation til

12 Handicaprådet, Side 10 borgerne om den hjælp, de kan forvente fra kommunen, hvis de får behov for hjælp efter SEL 83 og 86. Kvalitetsstandarden skal indeholde en beskrivelse af det serviceniveau, der er godkendt. Beskrivelsen af indholdet, omfanget og udførelsen af hjælpen skal være præcis og skal danne grundlag for, at der sikres sammenhæng mellem serviceniveau, de afsatte ressourcer, afgørelserne samt leveringen af hjælpen. Kvalitetsstandarderne skal indeholde operationelle mål for, hvordan dette sikres og en beskrivelse af, hvordan der følges op på de fastsatte mål. Der er udarbejdet og godkendt kvalitetsstandarder på flere områder, end det er lovpligtigt. F.eks. vedrørende sygepleje, boliger for handicappede og vareudbringning til pensionister samt beskyttet beskæftigelse og for social behandling af stofmisbrugere. Erfaringen viser, at pjecer er mere læsevenlige og forståelige end kvalitetsstandarder. Voksen- og Sundhedsservice foreslår, at der fremadrettet kun forefindes kvalitetsstandarder, hvor det er lovpligtigt. Udover udarbejdelse af pjecer vedrørende de nævnte ikke-lovpligtige kvalitetsstandarder, kan der f.eks. også laves pjecer vedrørende nødkald, plejeboliger, ældre og handicapvenlige boliger, botilbud til handicappede og sindslidende, beskyttede værksteder og cafeer. Voksen- og Sundhedsservice foreslår, at de godkendte kvalitetsstandarder er gældende indtil der er udarbejdet et andet informationsmateriale/pjecer, med samme information til borgerne. Juridiske aspekter Lov om Social Service 139. Vejledning nr. 94 af 05/ om personlig og praktisk hjælp, træning, forebyggelse m.v. Bekendtgørelse nr af 12/ om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v. Tovholder/informationsansvarlig Afdelingschef for Visitationen, Mette Christensen Bilag Praktisk hjælp (senest godkendte kvalitetsstandard) (933308) Genoptræning uden syghus (senest godkendte kvalitetsstandard) (933309)

13 Handicaprådet, Side 11 Voksen- og Sundhedsservice indstiller, at der foreligger kvalitetsstandarder på de lovpligtige områder at kvalitetsstandarder på øvrige områder erstattes af læsevenlige pjecer. Beslutning i Udvalget for Ældre og Handicappede den Afbud/fraværende: Gunnar Nielsen Drøftet. Udvalget for Ældre og Handicappede sender Voksen- og Sundhedsservice s indstilling til høring i Seniorrådet og Handicapådet. Beslutning i Seniorrådet den Godkendt som indstillet. Seniorrådet ser frem til den årlige lovpligtige revision. Endvidere ser rådet frem til gennemsyn af de foreslåede pjecer, inden de videresendes til godkendelse i Udvalget for Ældre og Handicappede. Afbud/fraværende: Ingen Handicaprådet godkender indstillingen og tilslutter sig Seniorrådets udtalelse. 15. Evt. 1. VSU (VoksenSpecialUndervisning) inviterer til åbent hus, onsdag den 24. februar 2010, kl på Bygnaf 14, st, 6100 Haderslev. Invitation vedlagt. 2. Socialpolitisk Netværk i Region Syddanmark inviterer til temadag, lørdag, den 10. april 2010, kl. 10 i Fagforeningernes Hus, Vesterballevej 3A, 7000 Fredericia. Tilmelding senest 26. marts Program vedlagt. 3. Handicapidrættens Videnscenter har fremsendt pjecen

14 Handicaprådet, Side 12 Idrætsrum for alle. Pjecen fremlægges i mødelokalet fra kl Center for Ligebehandling af Handicappede fremsender "Status over udviklingen i ligebehandlingen af handicappede 2009". Publikationen fremlægges i mødelokalet fra kl Det Centrale Handicapråd har fremsendt et antal eksemkplarer af De forenede Nationers (FN) "Konvention om retteigheder for personer med handicap" Publikationerne fremlægges i mødelokale fra kl. 15. Tovholder/informationsansvarlig v Taget til efterretning. Anne Leth orienterer om, at Udvalget for Ældre og Handicappede på førstkommende møde orienteres om forslag til udvidelse af værkstedet Damgården, Moltrup.

15 Handicaprådet, Side 13 Underskriftsside Lone Ravn Irene Høgh Asta Freund Gunnar Nielsen Carsten Høgsmann Flemming Jensen Solveig Gajda Anni Bælum Henny Jacobsen Anne Leth

Seniorrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Seniorrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Seniorrådet Mødedato: Torsdag den 18-02-2010 Mødested: Plejecenter Engparken Kirke Allé 22, 6510 Gram Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 13:30 Afbud: Lorens Frederiksen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Mandag den 17-05-2010 Mødested: 101 Rådhuset, Gårskærgade, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet, 17-05-2010

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 29-10-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 29-10-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 29-10-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 21-04-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 25-08-2010 Mødested: 219 1. sal, Rådhuset, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet, 25-08-2010

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-12-2008 Mødested: Meddeles senere Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 02-12-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: Mødelokale 1 Kildebakkens Plejecenter, Varbergvej 13, 6100 Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:15 Afbud: Aksel Hansen,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 14-04-2010

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 14-04-2010 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 14-04-2010 Mødested: 101 (v/kantinen) Rådhuset, Gåskærgade, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Irene Høgh, Asta Freund, Gunnar

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Torsdag den 29-01-2009 Mødested: Mødelokale nr. 6 (kælder) Administrationsbygningen, Rådhucentret 7, Vojens (gl.rådhus) Starttidspunkt: Kl. 10:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:20

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Mandag den 08-03-2010 Mødested: Plejecenter Kildebakken Varbergvej 13, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Afbud: Bodil Marie Nielsen Fraværende:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 26. april 2011 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Anne Leth, Carsten Høgsmann, Flemming Jensen, Peter Jensen Fraværende:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-01-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Rita Juhl deltog under punkterne 1-9. Bemærkninger:

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 08-08-2007 Mødested: Mødelokale Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Solveig Thy Gajda, Flemming K. Jensen og Carsten

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 17-03-2009

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 17-03-2009 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 17-03-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Mandag den 17-05-2010 Mødested: Mødelok. 6 Rådhuscentret 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 12:20 Afbud: Lillian Riber-Hansen, Aksel Hansen Fraværende:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009. Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl.

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009. Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Irene Høgh Fraværende:

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6 Referat Handicapråd Mødedato: 26. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 2, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender

Læs mere

Seniorrådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 26. april 2011. Storegade 80, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl.

Seniorrådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 26. april 2011. Storegade 80, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Seniorrådet Mødedato: Tirsdag den 26. april 2011 Mødested: Frivillighedscentret Storegade 80, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Mandag den 24-09-2007

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Mandag den 24-09-2007 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Mandag den 24-09-2007 Mødested: Mødelokale Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Lone Ravn og Henny Jacobsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 16-09-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 Dato: Mandag den 23. januar 2017 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian Stougaard

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 17-06-2009 Mødested: Mødelokale 1 Kildebakkens Plejecenter, Varbergvej 13, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Irene Høgh,

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 28-01-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning:

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning: Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 14:00 Medlemmer Helen Sørensen (A) Jacob Panton Kristiansen (V) Rikke Ackermann Majbritt Bjerke Per B. Jensen Peder A. Larsen Jacob Buch-Andersen Tinamaria Götz Anja

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 11, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 27. februar 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 30-04-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 30-04-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 30-04-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet,

Læs mere

Seniorrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 14-04-2010

Seniorrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 14-04-2010 REFERAT Seniorrådet Mødedato: Onsdag den 14-04-2010 Mødested: Humletoften Hjortebrovej 44, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 12:30 Afbud: Lorens Frederiksen, Ove Christiansen Fraværende:

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 12.12.2016 kl. 14:15 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Kriterier for anvisning af plejebolig og ældrebolig 3 Frøken Anne Marie Green-Nielsens

Læs mere

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15.

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 2 Mødedato Tirsdag den 16. marts 2010 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Erik Fabrin formand, Søren Hyldgaard næstformand, Mikkel Barnekow Rasmussen,

Læs mere

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter Møde nr. 01-2018 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 18.00 19.30, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, Rådhuset, 26. februar 2018 Kl. 15:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, Rådhuset, 26. februar 2018 Kl. 15:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Rådhuset, Kl. 15:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: CKU Viborg Rosenstræde 6, 8800 Viborg Mødenr.: 1 Fraværende: Kåre Jørgensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE HANDICAPRÅD ONSDAG DEN 11. MAJ 2006 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS, HIMMERLANDSGADE 27, AARS UDVALGSVÆRELSE 3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd R e f e r a t Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 24. april 2006 Mødested: Lok. 219 - Rådhuset Starttidspunkt: Kl. 16.00 Sluttidspunkt: Kl. 17.35 Udsendelsesdato: 26. april 2006 Bemærkninger: deltog

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT

Voksenudvalget REFERAT REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 09-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 09-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd REFERAT Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: Onsdag den 21-10-2009 Mødested: Hansborg, Østergade 48, mødelokale 1-U-2 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Jens-Ove Mortensen, Helle

Læs mere

Seniorrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Seniorrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Seniorrådet Mødedato: Torsdag den 26-03-2009 Mødested: Lokale v/kontoret Engparken, Kirkealle 22, 6510 Gram Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 12:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Seniorrådet,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 05-05-2008 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Tonny Thomsen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Torsdag den Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:00

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Torsdag den Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Torsdag den 07-06-2007 Mødested: Mødelokalet Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Irene Høgh Fraværende: Bemærkninger: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken Dagsorden til bestyrelsesmøde 19-12-2012 MEDBORGERHUSET KORSKÆR Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag den 19. december 2012, kl. 15.45 i Medborgerhuset, Korskærparken Indkaldt til mødet: Lone Hartung, Else

Læs mere

Referat. Ældrerådet Dato: 11. september 2018 Fra: 12:30 Sted: Mødelokale 323. Indkaldelse. Grethe Klarskov Simonsen. Kirsten Leth-Nissen

Referat. Ældrerådet Dato: 11. september 2018 Fra: 12:30 Sted: Mødelokale 323. Indkaldelse. Grethe Klarskov Simonsen. Kirsten Leth-Nissen Referat Dato: Fra: 12:30 Sted: Mødelokale 323 Indkaldelse Grethe Klarskov Simonsen Kirsten Leth-Nissen Anne Østergaard Kirketerp Hans Frahm Hallbjørg Soelberg Else Petersen Lærke Kiær-Christensen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Tid: Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Område MED - Specialrådgivningen Mødedato: Tirsdag den 3. september 2013 Mødested: Mødelokalet 1. sal, Nørregade 41, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Karl Kristian

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 2 Mødet slut kl. 18.55 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg (V) Søren Højlyng

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 11:00. Sluttidspunkt: 12:10. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 11:00. Sluttidspunkt: 12:10. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 270 Referat Mødedato: 9. februar 2012 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:10 Mødelokale: : Mødelokale 1.05, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Elsebeth Søe-Pedersen, Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet!

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet! De Aktive Centre Et aktivt og sundt liv hele livet! Holbæk Kommunes Aktive Centre er åbne lokale centre, hvor fællesskab, livskvalitet og aktivitet er omdrejningspunktet. Alle, der har lyst til at være

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet REFERAT. Mandag den 17. marts 2014 kl. 16:30. Afbud: Anna Hjort suppleant Conni Steffensen mødt i stedet

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet REFERAT. Mandag den 17. marts 2014 kl. 16:30. Afbud: Anna Hjort suppleant Conni Steffensen mødt i stedet REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 17. marts 2014 kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Anna Hjort suppleant Conni Steffensen mødt i stedet

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 29-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksen- og Sundhedsservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10. december Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:00

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10. december Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 REFERAT Lokal MED Bregnbjerglunden Mødedato: Tirsdag den 10. december 2013 Mødested: Cafeen Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Bettina Kønig Fraværende: Ingen Bemærkninger: Der er

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Fredag 07. februar 2014 kl. 09.00 12.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 B Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 23-11-2010 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet, 23-11-2010 Indholdsfortegnelse Sag

Læs mere

Referat Seniorrådsmøde Morsø Kommune

Referat Seniorrådsmøde Morsø Kommune Referat Seniorrådsmøde Morsø Kommune Mødedato og tid Onsdag den 31. januar 2018 Kl. 9.00-11.30 Mødested Morsø Kommune Jernbanevej 7, 7900 Nykøbing Mors Lokale 204 Deltagere Kirsten Nielsen Hanne Haaning

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 02-06-2009

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 02-06-2009 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:10 Afbud: Thies Mathiasen Fraværende:

Læs mere

Seniorrådet 2010 REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Seniorrådet 2010 REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Seniorrådet 2010 Mødedato: Onsdag den 27-01-2010 Mødested: Bregnbjerglunden Julius Nielsens Vej 33, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Afbud: Lorens Frederiksen, Henning

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Mandag den 30. marts 2009 Kl. 16.30 i mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe Olsen

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER 1. møde 2014 - Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00

Læs mere

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1.

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 2, Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Blad nr.: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets mandag den 11. januar 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2

Blad nr.: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets mandag den 11. januar 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2 1 Deltagere: Knud Clausen (KC) Erik Duerlund (ED) Flemming Jensen (FJ) Anna Jørgensen (AJ) Doris Sørensen (DS) Harry Skjoldemose (HAS) Leo Mortensen (LM) Inge Weisdal (IW) Bjarne Dambro (BD) Referat af

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. juni 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 6577 Jour. nr.: 16.08.00P23/M3/2003/00983

Læs mere

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6 Dagsorden Handicapråd Mødedo: 26. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 2, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Præsention af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 09:00 Mødested: Hedensted Rådhus mødelokale nr. 3 Deltagere:Kirsten Blume Schmidt, Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen, Ole Flemming Lyse,

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 05. oktober 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 05. oktober 2015 Kl. 10:15-12:15 Åben Referat Mødelokale 1 på rådhuset, 05. oktober 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale, Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne-Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,, Helle

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden 2

1 Godkendelse af dagsorden 2 Referat Ældrerådet Mødedato: 20. oktober 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Høring - Kvalitetsstandarder - Genoptræning, vedligeholdelsestræning

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet Valgperioden 2014-2017 I medfør af retssikkerhedsloven 37 a har Byrådet i Silkeborg Kommune nedsat et Handicapråd og i henhold til retssikkerhedsbekendtgørelsen 29 har

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 2 Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 3. januar 2006 kl. 7.30 til 9.15 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2.

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Mandag den 03.01.11 kl. 9-12 i mødelokale 1 Bente Vejlesby, formand Flemming Vahlgreen Freddy Aldenborg Niels Kjøller Peer Ravn Aage Tolberg Afbud Elo Knudsen Sigurd Arnfred Larsen, sekretær

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT

Voksenudvalget REFERAT REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 03-02-2009 Mødested: Dalhofsminde og Forsorgshjemmet Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 03-02-2009

Læs mere