Referat. til mødet i Forretningsudvalget tirsdag den 20. november 2007 kl. 10:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. til mødet i Forretningsudvalget tirsdag den 20. november 2007 kl. 10:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg"

Transkript

1 Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 21. november 2007 /LINFRA Refer til mødet i Forretningsudvalget tirsdag den 20. november 2007 kl. 10:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg Medlemmerne var mødt, bortset fra Poul Müller, Ke Runge og Birgit Jonassen, der havde meldt afbud. Mødet blev hævet kl Johannes Flensted-Jensen var mødeleder under punkt 8-10.

2 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Gensidig orientering * Udpegning af medlemmer til epidemikommission Indkøb af ESWL-nyrestensknuser til Regionshospitalet Viborg Udbredelse af trombolysebehandling i Region Midtjylland Aftale mellem HIV-Danmark, Århus Kommune og Region Midtjylland om psyko-social rådgivning Godkendelse af høringssvar vedr. forslag til ny sygehusstruktur i Region Syddanmark Orientering om organisorisk samling af henholdsvis to medicinske afdelinger og to anæstesiologiske afdelinger i Hospitalsenheden Vest Indstilling fra Vækstforum om bevilling til projektet "Mere internionalisering, mere vækst, mere Midtjylland" Indstilling fra Vækstforum om reservion af økonomisk ramme til megassningen Erhverv-sundhed Vedtagelse af lokal Agenda 21-stregi for Region Midtjylland Ansøgninger om tilskud til kulturelle aktiviteter i Orientering om ansøgninger om tilskud til kulturelle aktiviteter i Udpegning af to bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter til bestyrelsen 953

3 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side for Forskerpark Foulum * 14 Økonomi- og aktivitetsrapport november Bilag til kasse- og regnskabsreguliv - Anvendt Regnskabspraksis 964 *) Sagen kan i henhold til Region Midtjyllands delegeringsregler afgøres af Forretningsudvalget.

4 Gensidig orientering Sagsfremstilling Gensidig orientering for Forretningsudvalgets medlemmer. Beslutning Udredning vedr. den fremtidige kirurgiske funktion i Hospitalsenheden Vest Der omdeltes et not fra Hospitalsenheden Vest. I notet beskrives den udredningsproces, som hospitalsledelsen i Hospitalsenheden Vest har iværks for kunne leve op til Regionsrådets beslutninger vedrørende den fremtidige kirurgiske funktion i Hospitalsenheden Vest, indtil det nye vestjyske hospital kan tages i brug. Organisering af tarmkræftkirurgien Formanden orienterede om, Specialerådet for Kirurgi på et møde den 29. november 2007 behandler en forespørgsel fra administrionen vedrørende organisering af tarmkræftkirurgien. Stus vedr. ventetiderne inden for børne- og ungdomspsykirien i Region Midtjylland Det aftaltes, Forretningsudvalget får forelagt en opderet beskrivelse til drøftelse på det kommende møde.

5 Udpegning af medlemmer til epidemikommission Resumé Regionsrådet skal udpege tre medlemmer til epidemikommissionen, jf. Lov om foranstaltninger mod smitsomme og andre overførbare sygdomme. Udpegningen gælder for valgperioden. Direktionen indstiller, Regionsrådet udpeger tre medlemmer til epidemikommissionen. Beslutning Indstillingen blev tiltrådt. Poul Müller, Ke Runge og Birgit Jonassen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Under henvisning til Lov om foranstaltninger mod smitsomme sygdomme og andre overførbare sygdomme, senest ændret ved Lov nr. 433/2007, skal der, i henhold til 3, i hver region nedsættes en epidemikommission. Det er politiet, der har formandskabet for kommissionen../. Østjyllands Politi har med vedlagte brev af 14. juni 2007 anmodet Region Midtjylland om udpegning af medlemmer til epidemikommissionen, idet der jf. lovens 3 bl.a. skal udpeges tre af Regionsrådet valgte medlemmer. Medlemmerne skal udpeges blandt Regionsrådets medlemmer. Baggrund om epidemikommissionen Epidemikommissionen består af en politidirektør, en embedslæge, en dyrlæge, en repræsentant for told og sk, en repræsentant for det regionale sygehusberedskab udpeget af regionen, en repræsentant for Beredskabsstyrelsens regionale beredskabscenter samt som nævnt tre af Regionsrådet valgte medlemmer. Det fremgår af loven, valget af de regionale medlemmer har virkning for den regionale valgperiode../. Epidemikommissionens opgave er bl.a. hindre indførelse, udbredelse og spredning af farlige sygdomme. Kommissionen kan om fornødent ved alment farlige smitsomme sygdomme iværksætte visse foranstaltninger, herunder bl.a. påbud, forbud og tvangsforanstaltninger. En nærmere beskrivelse fremgår af vedlagte bilag om Epidemikommissionens baggrund m.v.

6 922 Det vurderes på baggrund af tidligere erfaringer, der kan forventes et, eventuelt to møder årligt i kommissionen. Repræsentanten for det regionale sygehusberedskab udpeges af direktionen.

7 V 3. Indkøb af ESWL-nyrestensknuser til Regionshospitalet Viborg Resumé På Regionsrådsmødet den 2. maj 2007 blev det besluttet samle al nyrestensknusning i Region Midtjylland i ét center placeret på Regionshospitalet Viborg. I den forbindelse er det nødvendigt indkøbe en maskine (ESWL-nyrestensknuser), der med laser kan knuse nyresten. Som følge af denne beslutning blev maskinen sendt i EU-udbud med forbehold for politisk godkendelse. Udbudsfristen er nu udløbet, og tilbuddene behandles i Medicoteknisk Afdeling. Med henblik på hurtigst muligt igangsætte anlægsarbejdet, så centeret kan tages i brug, har Regionshospitalet Viborg brug for en anlægsbevilling på 4,67 mio. kr. til indkøb af maskinen med et rådighedsbeløb på 4,67 mio. kr. (indeks 122,3) i Etableringen af stenknusercentret på Regionshospitalet Viborg indebærer anlægsudgifter til ombygning af op/scopi-stue, hvorfor der er behov for en anlægsbevilling på 1,04 mio. kr. til ombygningen med et rådighedsbeløb i 2007 på 1,04 mio. kr. (indeks 112,7). Udskydelse af ibrugtagning af centret fra 1/ til 1/ medfører en øget lejeudgift på 1,04 mio. kr. i Driften finansieres via taksstyringsmodellen, dog således udgiften på servicekontrakten på kr. årligt indarbejdes i budget for Direktionen indstiller, der meddeles Regionshospitalet Viborg en anlægsbevilling på 4,67 mio. kr. til anskaffelse af en ESWL-nyrestensknuser, der afsættes et rådighedsbeløb i 2008 på 4,67 mio. kr. (indeks 122,3), og rådighedsbeløbet finansieres af pulje til medicoteknisk udstyr i 2008, der meddeles Regionshospitalet Viborg en anlægsbevilling på 1,04 mio. kr. til ombygninger i forbindelse med installeringen af ESWL-nyrestensknuseren, der afsættes et rådighedsbeløb i 2007 på 1,04 mio. kr. (indeks 112,7) til ovennævnte ombygning, og rådighedsbeløbet finansieres fra den på investeringsoversigten afste reserve til uforudsete, presserende anlægsarbejder på det somiske område og på psykiri- og socialområdet for 2007, der bevilges 1,04 mio. kr. til afholdelse af merudgifter til leje af stenknusermaskinen i 2007 på Regionshospitalet Viborg. Det foreslås, beløbet finansieres over den udisponerede ramme til apparuranskaffelser, og beløbet overføres fra anlæg til drift med henblik på afholdelsen af lejeudgiften, og driftsudgifterne finansieres via takststyringsmodellen, dog således udgiften på

8 924 servicekontrakten på kr. årligt indarbejdes i budget for Beslutning Indstillingen blev tiltrådt. Poul Müller, Ke Runge og Birgit Jonassen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling På Regionsrådsmødet den 2. maj 2007 blev det besluttet samle al nyrestensknusning i regionen i ét nyrestenknusercenter på Regionshospitalet Viborg. Til dette formål er der behov for indkøbe en maskine (ESWL-nyrestensknuser), der med laser kan knuse nyresten. Forud for regionsdannelsen er nyrestensknusning foregået på Regionshospitalet Viborg, Regionshospitalet Holstebro samt på Århus Universitetshospital, Skejby. Jf. beslutningen på Regionsrådets møde den 2. maj 2007 er der etableret en overgangsordning, der indebærer, de eksisterende lejeordninger på Regionshospitalet Holstebro og Regionshospitalet Viborg fortsætter, indtil stenknusercenteret kan tages i brug, samt pienter, som tidligere blev behandlet i Skejby, allerede nu behandles på Regionshospitalet Viborg. Regionsrådets beslutning om oprette ét samlet stenknusningscenter på Regionshospitalet Viborg blev taget på baggrund af en rapport om organisering af det urologiske speciale i Region Midtjylland, der er udarbejdet af en tværamtslig arbejdsgruppe. Af rapporten fremgår det, der ikke er kapacitet til behandle de ca. 450 pienter årligt med den fungerende ordning, samt den billigste model for nyrestensknusning i Region Midtjylland er samle al nyrestensknusning på stionært apparur ét sted i regionen. I rapporten er der foretaget beregning og analyse, der sammenholder forskellige modeller, herunder med stionært apparur ét sted i regionen, stionært apparur flere steder i regionen og model med mobilløsning med lejeordning. Analysen har vist, udgiften pr. behandling er lavest ved den vedtagne model, hvor et stionært apparur er placeret ét sted i regionen. Som følge af Regionsrådets beslutning den 2. maj 2007 blev ESWL-maskinen sendt i EUudbud med forbehold for politisk godkendelse. Udbudsfristen er nu udløbet, og tilbuddene behandles hos Medicoteknisk Afdeling, som kan have den endelige pris klar i midten af november. Med henblik på hurtigst muligt få igangs anlægsarbejdet er der behov for, der bevilliges 4,67 mio. kr. til anskaffelse af maskinen (indeks 122,3). I forbindelse med installionen af ESWL-nyrestensknuseren er det nødvendigt ændre den scopi/op-stue, der er valgt som placering for ESWL-nyrestensknuseren på Regionshospitalet Viborg. ESWL-maskinen afgiver stråling, og grundet lovkrav om strålehygiejne, skal der derfor lægges blyfolie ind i væggene. Behovet for blyfolie i væggene skyldes, der nu placeres en maskine permanent på Regionshospitalet Viborg. Tidligere har maskinen ikke været placeret permanent på hospitalet, hvorfor samme lovkrav ikke har gjort sig gældende. Desuden skal der foretages ændringer, således sokkel og leje gø-

9 925 res mobilt, idet stuen dermed kan fungere både til ESWL-nyrestensknusning og som almindelig operionsstue. De nødvendige udgifter til ændringen udgør i alt 1,04 mio. kr. Det er administrionens forslag, ombygningerne finansieres fra den på investeringsoversigten afste reserve til uforudsete, presserende anlægsarbejder på det somiske område og på psykiri- og socialområdet for Reserven til uforudsete, presserende anlægsarbejder på det somiske område og socialog psykiriområdet for 2007 var oprindelig på 61 mio. kr. Puljen er på nuværende tidspunkt på 25,962 mio. kr. Såfremt indstillingen tiltrædes, vil puljen være på 24,922 mio. kr. Som følge af behovet for ændringer af den pågældende op/scopi-stue er det forventede tidspunkt for ibrugtagning af ESWL-nyrestensknuseren udskudt fra den 1/ til 1/ Denne udskydelse medfører på Regionshospitalet Viborg behov for forlænget leje af maskinen fra MLS Service A/S, hvilket indebærer en merudgift på 1,04 mio. kr., som foreslås finansieret over den udisponerede ramme til apparuranskaffelser. Beløbet overføres fra anlæg til drift med henblik på afholdelsen af lejeudgiften. Driften af ESWL-nyrestensknuseren finansieres via taksstyringsmodellen, dog således udgiften på servicekontrakten på kr. årligt indarbejdes i budget for 2009.

10 V 4. Udbredelse af trombolysebehandling i Region Midtjylland Resumé Ved regionsdannelsen var trombolysebehandling som tilbud til pienter med akut opstået blodprop i hjernen allerede etableret i de tidligere Århus og Ringkjøbing amter. Med dannelsen af regionen foreslås tilbuddet udbredt, således det er ensartet overalt i Region Midtjylland. En udbredelse af tilbuddet foreslås tage udgangspunkt i den nuværende organisering, således pienter med bopæl vest for Viborg behandles i Holstebro, og pienter i Viborg, øst for Viborg og i den sydlige del af regionen behandles på Århus Sygehus. Direktionen indstiller, tilbuddet om trombolysebehandling udvides til omfte alle borgere i Region Midtjylland. Beslutning Indstillingen blev tiltrådt. Poul Müller, Ke Runge og Birgit Jonassen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Baggrund Apopleksi er en hjernelidelse, som omfter såvel hjerneblødning som blodprop i hjernen. I Danmark er der årligt cirka apopleksitilfælde, hvoraf mange af disse tilfælde er forbundet med død eller alvorlige mén og handicaps. Trombolysebehandlingen retter sig mod de apopleksitilfælde, som er forårsaget af en blodprop i hjernen, og behandlingen virker ved opløse blodproppen. Trombolysebehandling har hidtil været et tilbud til borgerne i de tidligere Århus og Ringkøbing amter. Trombolysebehandling blev indført som prøveordning i det tidligere Århus Amt, og med henblik på vurdere behandlingens effekter blev der udarbejdet en medicinsk teknologivurdering (MTV). Efterfølgende blev der i 2006 etableret et centersellitsamarbejde mellem Ringkjøbing og Århus amter, som baserer sig på telemedicinske konsultioner. Ved regionsdannelsen pr. 1. januar 2007 var der etableret tilbud om døgndækkende trombolysebehandling i såvel det tidligere Århus og Ringkøbing Amter. I dag visiteres pienter med apopleksi i Viborg området og i Horsens-Hedensted området i et vist omfang til behandling i Århus eller Holstebro. Det vil sige, pienterne modtager tilbud om trombolysebehandling i det omfang, ambulancebehandlere og prak-

11 927 tiserende læger i de pågældende områder har kendskab til, tilbuddet eksisterer. Etableringen af et systemiseret tilbud om trombolysebehandling fordrer imidlertid, der iværksættes en informionsindss i forhold til de praktiserende læger i området, og Falck ligeledes gøres bekendt med visitionsretningslinierne, da det er væsentligt i forhold til chancen for overlevelse og mulighederne for undgå alvorlige handicaps som følge af apopleksien, pienterne hurtigst muligt køres til trombolysebehandling. Organisering Organiseringen af trombolysebehandlingen i Region Midtjylland tager også efter udbredelsen af tilbuddet udgangspunkt i de neurologiske afdelinger på henholdsvis Regionshospitalet Holstebro og Århus Universitetshospital, Århus Sygehus. På sigt foreslås trombolysebehandlingen placeret som en del af de fælles akutmodtagelser. I forhold til sikre en udbredelse af tilbuddet til alle borgere i Region Midtjylland foreslås etableret en transportordning, som tager udgangspunkt i, behandlingen foregår på ét af de to hospitaler. Modellen indebærer, pienter fra Viborg by og øst herfor samt pienter fra Horsens-Hedensted området køres til behandling på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, mens pienter vest for Viborg køres til behandling på Regionshospitalet Holstebro. Visitionen til behandling og vurdering foregår ved, såvel praktiserende læger som ambulancebehandlere er instrueret i vurdere pientens symptomer, og kontakter på denne baggrund trombolysevagten på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, som vurderer, hvor pienten skal køres hen. Hvis behandlingen skal have effekt, skal trombolyse iværksættes så hurtigt som muligt efter pienten får symptomer, eftersom tidsvinduet i øjeblikket er 3 timer fra blodproppen er opstået og til behandlingen skal iværksættes. Hvis det vurderes, pienten kan have gavn af trombolysebehandling, køres pienten til Århus eller Holstebro, hvor pienten udredes nærmere. Denne udredning omfter blandt andet en screening, som skal fastslå, om apopleksien skyldes en blodprop i hjernen eller en hjerneblødning. Der er således kun en andel af de pienter, som visiteres med henblik på trombolysebehandling, som rent faktisk ender med blive trombolyseret. Denne andel udgør cirka 1/3. Pienter, som er udredt, men ikke findes egnede til behandling, indlægges på det pågældende hospital, indtil tilstanden er stabil, hvorefter pienten overføres til det nærmeste relevante hospital i forhold til bopælen. Driftsudgifter på hospitalerne I forbindelse med ændringen af visitionsretningslinierne, som følger af udbredelsen af tilbuddet om trombolysebehandling, vil antallet af pienter, som visiteres til henholdsvis Regionshospitalet Holstebro og Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, stige. Der forventes en årlig øget visition til Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, på 99 pienter, hvoraf 45 pienter har bopæl i Viborg området og 54 pienter har bopæl i Horsens-Hedensted området. Af de 99 pienter forventes ca. 33 pienter trombolyseret. Visitionen til Regionshospitalet Holstebro vil ligeledes forøges, om end i mindre grad end tilfældet for Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, da optageområdet er mindre. Der forventes visiteret ca. 50 pienter til Regionshospitalet Holstebro med henblik

12 928 på udredning og eventuel behandling med trombolyse - og heraf forventes ca. 16 pienter trombolyseret. På årsbasis betyder visitionen af ca. 99 ekstra pienter til Århus Universitetshospital, Århus Sygehus en øget udgift på årligt 2,791 mio. kr. (2007-priser). Tilsvarende betyder visitionen af ca. 50 ekstra potentielle trombolysepienter til Regionshospitalet Holstebro en årlig øget udgift på 1,323 mio. kr. (2007-priser). I forbindelse med Regionsrådets behandling af punktet vedrørende igangsætning af nye behandlinger i 2007 den 22. august 2007 var trombolysebehandling en del af dette punkt. Der blev således bevilget 2,6 mio. kr. - dels til udvidelsen af behandlingen, dels til videreførsel af trombolyseprojektet på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus. Der blev også bevilget 3,5 mio. kr. til udvidelse af behandlingen på Regionshospitalet Holstebro - omlægningen af behandlingen fra være dag- til døgndækkende. I forbindelse med regnskabsårets afslutning vil der ske en justering af de bevilgede beløb i forhold til det faktiske forbrug. De tunge udgiftsposter i forbindelse med udvidelse af behandlingen til omfte borgere i Viborg og Horsens-Hedensted området vedrører blandt andet personalelønninger - både på lægesiden og på plejesiden. For Århus Sygehus, Århus Universitetshospital er det nødvendigt opnormere afdelingen med en afdelingslæge. Dette skyldes på den ene side, tilbuddet om trombolysebehandling udvides til omfte pienter i hhv. Viborg- og Hedensted-Horsens området, men også tilbuddet i regi af Regionshospitalet Holstebro er blevet udvidet fra være dagdækkende til være døgndækkende. Dette har betydning på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, eftersom Holstebro og Århus på dette område har etableret et center-sellitsamarbejde, som blandt andet omfter, neurologerne via transmitterede CT-scanningsbilleder (telemedicinsk) sammen vurderer behovet for behandling. På plejesiden betyder udvidelsen af tilbuddet om trombolysebehandling ligeledes forøgede udgifter. Trombolysebehandling er således en plejemæssig tung behandling gennemføre - dels i forbindelse med trombolysebehandlingen, hvor et indgreb typisk varer 3 timer, dels i forlængelse af trombolysebehandlingen, hvor der kræves tæt observion af pienterne. De øvrige væsentlige udgiftsposter i forbindelse med udvidelse af tilbuddet om trombolysebehandling omfter udgifter til radiologiske undersøgelser og medicin. Afledte udgifter Den visitionsprocedure, som iværksættes forud for eventuel trombolysebehandling, betyder, der indlægges en gruppe af pienter, som aldrig trombolyseres. Som det er beskrevet i det ovenstående indlægges disse pienter på enten Regionshospitalet Holstebro eller Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, indtil deres tilstand er stabil, hvorefter pienterne transporteres tilbage til det nærmeste relevante hospital i forhold til pientens bopæl. Visitionsproceduren genererer således ekstraudgifter til pienttransport. Da der vil være tale om transport, som først kommer til foregå, når pienten er stabiliseret, vil der blive rekvireret en såkaldt type II-kørsel - dvs. en akut kørsel uden horn og blå blink. Udgiftsstigningen er vanskelig fastsætte præcist, da prisen på en kørsel blandt

13 929 andet afhænger af timeforbruget, og således også af den afstand, som tilbagelægges. Der forventes være tale om ca. 300 ekstra kørsler á ca kr. svarende til ca. 1,2 mio. kr.

14 Aftale mellem HIV-Danmark, Århus Kommune og Region Midtjylland om psykosocial rådgivning Resumé HIV-Danmark har anmodet Region Midtjylland om, der i 2008 indgås en ny aftale mellem HIV-Danmark, Århus Kommune og Region Midtjylland om psyko-social rådgivning. Såfremt aftalen indgås, indebærer det, Region Midtjylland yder støtte på kr. til dækning af HIV-Danmarks betaling af husleje i Århus Kommunes lokaler i Lysthuset i Århus. Som modydelse yder HIV-Danmark psykosocial rådgivning til HIV-smittede, deres pårørende og deres efterladte i Region Midtjylland. Direktionen indstiller, der for 2008 indgås en aftale mellem HIV-Danmark, Århus Kommune og Region Midtjylland om psyko-social rådgivning, Region Midtjylland yder tilskud med kr. i 2008 til HIV-Danmarks betaling af husleje, el, vand og varme samt rengøring for lokalerne i Lysthuset i Århus og, beløbet på kr. afholdes over Sundhedsområdets Fælles Puljer. Beslutning Indstillingen blev tiltrådt. Poul Müller, Ke Runge og Birgit Jonassen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling./. Region Midtjylland, Århus Kommune og HIV-Danmark har for 2007 indgået en aftale om psyko-social rådgivning af HIV-smittede samt deres pårørende og efterladte. Aftalen for 2007 er vedlagt. Aftalen indebærer, Region Midtjylland i 2007 yder tilskud til HIV-Danmark med kr. Tilskuddet anvendes til HIV-Danmarks betaling af husleje, el, vand og varme for lokaler i Lysthuset i Kannikegade i Århus, som drives af Århus Kommune. Som modydelse for tilskuddet på kr. yder HIV-Danmark rådgivning til HIVsmittede, deres pårørende, og deres efterladte i Region Midtjylland. Der er i den forbindelse indgået en samarbejdsaftale med Infektionsmedicinsk Afdeling på Århus Universitetshospital, Skejby, om rådgivningsaktiviteter. Ud over rådgivning til HIV-smittede, de-

15 931 res pårørende og efterladte gennemføres der bl.a. undervisning, væresteds-aktiviteter og offentlige arrangementer../. Vedlagte aktivitetsoversigt viser, hvilke aktiviteter HIV-Danmark har afholdt i Region Midtjylland i Som yderligere illustrion af aktiviteterne har HIV-Danmark for 2006 foretaget en opgørelse over antallet af kontakter fra lokalerne i Lysthuset, som i 2006 blev anvendt af HIV-Danmark efter aftale med Århus Amt. Opgørelsen viser, der i 2006 var rådgivninger, som var såvel personlige som elektroniske (telefon, sms og ). Desuden blev der gennemført 17 par-samtaler, 9 familie-samtaler og 65 gruppesamtaler. HIV-Danmark har anmodet om, der indgås en ny aftale om psyko-social rådgivning for Foreningen har oplyst, den arbejder på kunne tilbyde de samme aktiviteter i 2008 som i Århus Kommune har overfor HIV-Danmark tilkendegivet, kommunen er indstillet på forlænge lejemålet for HIV-Danmark i Huslejen inkl. el vand og varme for HIV- Danmarks lokaler fastholdes på kr. Dertil kommer udgifter til rengøring på kr. På denne baggrund ønsker HIV-Danmark indgå en aftale for 2008, der indebærer, Region Midtjylland yder tilskud til HIV-Danmark med kr. med henblik på betaling af husleje, el, vand og varme samt rengøring af lokalerne i Lysthuset.

16 Godkendelse af høringssvar vedr. forslag til ny sygehusstruktur i Region Syddanmark Resumé Regionsrådet i Region Syddanmark vedtog på sit møde den 5. november 2007 sende "Fremtidens sygehus i Region Syddanmark - forslag til ny sygehusstruktur" i høring. Region Midtjylland har som høringspart fået tilsendt rapporten. Der fremlægges forslag til høringssvar fra Region Midtjylland til Region Syddanmark. Direktionen indstiller, høringssvaret fra Region Midtjylland til Region Syddanmarks forslag til ny sygehusstruktur godkendes. Beslutning Indstillingen blev tiltrådt. Poul Müller, Ke Runge og Birgit Jonassen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Region Midtjylland sendte primo juli 2007 et administrivt høringssvar til Region Syddanmark vedrørende planlægningsgrundlaget for akutberedskabet i Region Syddanmark. I høringssvaret blev der redegjort for, placering af et akutsygehus i Vejle ville have betydning for, om Region Midtjyllands - på daværende tidspunkt - forslag til akutplan levede op til Sundhedsstyrelsens anbefaling om befolkningsgrundlag for en fælles akutmodtagelse. Regionsrådet tog det administrive høringssvar til Region Syddanmark til efterretning på mødet den 22. august I den mellemliggende periode har Regionsrådet i Region Midtjylland truffet beslutning om en akutplan for Region Midtjylland, hvori det blandt andet indgår, der fremadrettet er fælles akutmodtagelse på Regionshospitalet Horsens. I Region Syddanmark er der den 2. november indgået politisk forlig om fremtidens sygehuse og psykiri i Region Syddanmark. Heri indgår blandt andet,

17 933 Der etableres fem akutsygehuse med fælles akutmodtagelser i Region Syddanmark med placering i Odense, Svendborg, Esbjerg, Kolding og Sønderjylland. Sygehusene i Odense og Sønderjylland foreslås nybygget. Vejle Sygehus skal på grund af de særlige kompetencer inden for kræftbehandling være specialsygehus med kræftbehandling som hovedopgave. Der søges indgået aftale med Region Midtjylland om, Vejle Sygehus betjener den sydlige del af Region Midtjylland inden for nogle nævnte kræftfunktioner samt andre relevante områder. Regionsrådet i Region Syddanmark vedtog den 5. november sende rapporten "Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark - forslag til ny sygehusstruktur" i høring. Af rapporten fremgår forslaget til ny sygehusstruktur for Region Syddanmark. Høringsperioden løber fra den 5. november til den 3. december /. Region Midtjylland har som høringspart modtaget rapporten og der fremlægges hermed forslag til høringssvar fra Region Midtjylland til godkendelse. I forslaget til høringssvar fra Region Midtjylland indgår, Region Midtjylland med tilfredshed kan konstere, Region Syddanmark har valgt pege på Kolding Sygehus som akutsygehus frem for Vejle Sygehus. Desuden Region Midtjylland er indstillet på indgå i en nærmere dialog om arbejdsdelingen i grænseområdet og om de funktioner, der forts tiltænkes Vejle Sygehus og en fremtidig sygehusstruktur i Region Syddanmark. På grund af den korte tidsfrist for fremsendelse af høringssvar til Region Syddanmark, kan høringssvaret ikke nå blive politisk behandlet i Regionsrådet før afsendelse til Region Syddanmark. Regionsrådet vil få høringssvaret fremlagt til orientering på mødet den 12. december /. Rapporten "Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark - forslag til ny sygehusstruktur" samt følgebrev fra Region Syddanmark vedlægges.

18 V 7. Orientering om organisorisk samling af henholdsvis to medicinske afdelinger og to anæstesiologiske afdelinger i Hospitalsenheden Vest Resumé På Hospitalsenheden Vest samles hhv. enhedens to medicinske afdelinger og de to anæstesiologiske afdelinger. Samlingen følger dels af tidligere beslutning i Ringkjøbing Amt, dels af hensyn til faglig udvikling, rionel drift og ensartet kvalitet. Direktionen indstiller, orienteringen tages til efterretning. Beslutning Der blev omdelt et not vedrørende afdelingsledelsernes placering i Hospitalsenheden Vest. Indstillingen blev tiltrådt. Poul Müller, Ke Runge og Birgit Jonassen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling I Hospitalsenheden Vest er der i dag to anæstesiologiske afdelingsledelser og to medicinske afdelingsledelser. Afdelingerne er fysisk placeret på Regionshospitalet Herning og Regionshospitalet Holstebro, dog således den medicinske afdeling og den anæstesiologiske afdeling på Regionshospitalet Herning tillige har afsnit på Regionshospitalet Ringkøbing. Amtsrådet i det tidligere Ringkjøbing Amt vedtog den 12. september 2006 strukturen for Hospitalsenheden Vest. Af Amtsrådets beslutningsgrundlag fremgår det, der inden for et overskueligt tidsperspektiv skal ske en sammenlægning af de to anæstesiologiske afdelinger til én afdeling, og det indgår i overvejelserne sammenlægge de to medicinske afdelinger til én afdeling. Hospitalsledelsen har efterfølgende i dialog med Region Midtjyllands direktion besluttet nedlægge centerstrukturen for derigennem styrke afdelingsledelsesniveauet, som fremover er det bærende faglige og økonomiske niveau i Hospitalsenheden Vest. Hospitalsledelsen har på denne baggrund iværks processen omkring sammenlægning af afdelingerne inden for hvert af de to specialer. I det tidligere Ringkjøbing Amt er der gennemført tilsvarende processer, hvor ortopædkirurgien, kirurgien og gynækologien/obstetrikken er blevet sammenlagt under hver sin afdelingsledelse.

19 935 Effekten af en sammenlægning Sammenlægningen af de to medicinske afdelinger og de to anæstesiologiske afdelinger vil bidrage til sikre en forts faglig udvikling, rionel drift og ressourceudnyttelse samt styrke bestræbelserne på sikre en ensartet høj kvalitet i behandlingen af pienterne i hospitalsenhedens optageområde. En sammenlægning af afdelingerne skal styrke afdelingernes fremtidige position i Region Midtjylland set i lyset af såvel akutplanlægning som den generelle specialeplanlægning. Sammenlægningen er i tråd med Hospitalsenheden Vests enhedsstregi, hvor ledere og medarbejdere på de fem mrikler i Hospitalsenheden Vest skal se sig selv og agere som én funktionel samordnet enhed. Hospitalsledelsen forventer, en funktionel samordning kan understøtte en proces med øget fokus på dokumenteret faglig kvalitet og effektive arbejdsgange. Hospitalsledelsen har parallelt neds to arbejdsgrupper - én for hvert område bestående af afdelingsledelserne og hospitalsledelsen. Arbejdsgrupperne har til opgave beskrive den nuværende organisering og udarbejde et beslutningsgrundlag til Hospitalsledelsen vedrørende den fremtidige organision og ledelse. De to arbejdsgrupper har afsluttet hver sin stusbeskrivelse af den nuværende organision og ledelsesopbygning samt udarbejdet foreløbige modelforslag til en fremtidig organision. Den videre proces Afdelingsledelserne og hospitalsledelsen er i dialog omkring konstruktion og sammensætning af de to afdelingsledelser. Der er et ønske om, denne proces kan gå så hurtigt som muligt med henblik på besættelse af stillingerne i de to nye afdelingsledelser, idet de to nye afdelingsledelser skal kunne indgå i arbejdet med udarbejde beslutningsgrundlag vedrørende den endelige organisering af de to afdelinger. Processen har været drøftet i Hoved-MEDudvalget i Hospitalsenheden Vest, som gav sin opbakning til processen. Endeligt er sammenlægningen drøftet med formanden for Dansk Sygeplejeråd, og Overlægeforeningens lokale repræsentant er blevet orienteret. Implementeringsprocessen forventes indledt i løbet af første halvår 2008.

20 Indstilling fra Vækstforum om bevilling til projektet "Mere internionalisering, mere vækst, mere Midtjylland" Resumé Væksthus Midtjylland ønsker gennemføre et 3-årigt, stregisk samarbejde med Danmarks Eksportråd om projektet "Mere internionalisering, mere vækst, mere Midtjylland." Projektet skal styrke eksportbestræbelserne blandt midtjyske virksomheder samt medvirke til, de opnår optimalt udbytte af globaliseringens muligheder. Som følge af det stregiske samarbejde vil små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland få styrket deres adgang til Danmarks Eksportråds programmer og vidt forgrenede repræsentioner i hele verden. Direktionen indstiller, indstillingen fra Vækstforum tiltrædes, således der af Region Midtjyllands midler til erhvervsudvikling bevilges kr. i 2008 til Væksthus Midtjylland til gennemførelse af projektet "Mere internionalisering, mere vækst, mere Midtjylland" i perioden , idet det forudsættes, der opnås medfinansiering på kr. fra EU's Regionalfond. Beslutning Indstillingen blev tiltrådt. Poul Müller, Ke Runge og Birgit Jonassen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling./. Vækstforum besluttede på sit møde den 29. oktober 2007 indstille til Regionsrådet, der af Region Midtjyllands midler til erhvervsudvikling bevilges kr. til projektet "Mere internionalisering, mere vækst, mere Midtjylland." Væksthus Midtjylland ansøger om en samlet bevilling på kr. til finansiering af et treårigt, stregisk samarbejde med Danmarks Eksportråd om projektet, med henblik på styrke eksportbestræbelserne blandt midtjyske virksomheder samt medvirke til, de får det optimale udbytte af globalisering. Oplæg til et stregisk samarbejde mellem Danmarks Eksportråd (Udenrigsministeriet), Region Midtjylland og Væksthus Midtjylland om styrke internionaliseringen af midtjyske virksomheder vedlægges som bilag. Væksthus Midtjylland er et af fem nye regionale væksthuse, som skal skabe én samlet indgang til alle former for relevant rådgivning for nye og mindre virksomheder med vækstambitioner. De regionale væksthuse er etableret i et samspil mellem kommunerne, de regionale vækstfora og Erhvervs- og Byggestyrelsen.

21 937 Samarbejdet mellem Væksthus Midtjylland og Danmarks Eksportråd skal give midtjyske virksomheder med eksportambitioner en enkel, lokal og mere direkte adgang til Eksportrådets programmer og globale netværk af rådgivere, ydelser og tilskudsordninger. Væksthus Midtjyllands kompetencer inden for eksportfremme og internionalisering styrkes. Danmarks Eksportråd opnår gennem samarbejdet et bedre kendskab og større kontakt til virksomheder i Region Midtjylland. Samarbejdet forankres hos Væksthus Midtjylland og indebærer, der placeres en medarbejder fra Danmarks Eksportråd hos Væksthus Midtjylland. Medarbejderens opgave vil bl.a. blive afdække virksomhedernes internionaliseringsbehov i samarbejde med Væksthusets medarbejdere, og medvirke til tilrettelægge koordinerede udviklingsforløb, der anvender Danmarks Eksportråds ydelser i kombinion med Væksthusets tilbud til virksomheder med vækstambitioner, herunder tilbud om rådgivning og netværk vedrørende eksport, og sourcing via Vækstforums initiiv 6.5. "virksomhedsudvikling". Iværksættere vil ligeledes være målgruppe for initiivet via Vækstforums initiiv 6.4, idet et af elementerne i den specialiserede rådgivning er sikre, vækstiværksætterne får den globale synsvinkel med fra start. Det stregiske samarbejde indtænker Vækstforums initiiver til øget internionalisering af regionens virksomheder, idet det sikres, der opnås en yderligere synergieffekt i forhold til Eksportrådets tilbud ved etablere kontorplads hos Væksthus Midtjylland, som vil kunne benyttes af medarbejdere fra Region Midtjyllands Bruxelles kontor, når de er på hjembesøg, samt af Danish Business Service i Sct. Petersborg, Development og New Business Opportunities i Ungarn, Darobi Center i Brasov i Rumænien samt repræsentionskontoret i Shanghai. Behovet for en forstærket indss dokumenteres bl.a. af analyser fra erhvervsorganisionerne og Danmarks Eksportråd, der viser, danske virksomheder ikke får optimalt udbytte af vækstmarkederne i bl.a. de nye EU medlemslande og i de såkaldte BRIK lande (Brasilien, Rusland, Indien og Kina). Ansøgningen understøtter erhvervsudviklingsstregiens fokus på internionalisering og udgør sammen med Region Midtjyllands EU-kontor i Bruxelles og de erhvervsrettede initiiver, der er etableret i St. Petersborg, Ungarn, Rumænien og Shanghai, et væsentligt supplement til det virksomhedsudviklingsprogram, som Regionsrådet på sit møde den 10. januar 2007 (sag nr. 24) bevilgede midler til, idet der skabes en stærkere kobling mellem regionale og stslige vejlednings- og rådgivningsordninger til gavn for virksomhederne../. På sigt vil der også være mulighed for et samarbejde med Eksportrådet omkring understøttelse af Region Midtjyllands megassninger inden for miljø og energi, fødevarer samt sundhed og erhverv. I bilaget Eksport og globalisering redegøres for baggrunden for forslaget, som i henhold til erhvervsudviklingsstregiens handlingsplan for relerer sig til internionalisering som et tværgående initiiv samt til handlingsplanens initiiv 6.5: virksomhedsudvikling og initiiv 6.4: specialiseret rådgivning. Økonomi Initiivet har et samlet budget på kr. Væksthus Midtjylland søger om en bevilling på kr. over en tre-årig periode. Heraf ansøges om kr. fra Region Midtjyllands erhvervsudviklingsmidler. Den Europæiske Regionalfond søges om et

22 938 tilskud på kr., svarende til halvdelen af de budgetterede udgifter. Udenrigsministeriet medfinansierer initiivet med kr. Vækstforum har i sit møde den 29 oktober besluttet indstille til Erhvervs- og Byggestyrelsen, der bevilges kr. af midlerne fra den Europæiske Regionalfond til medfinansiering af projektet Budget for en treårig periode: Anste med særlige kvalifikioner Indirekte udgifter (andel af husleje) Annoncering og erfaringsudveksling Evaluering Rejser, kost og logi Afskrivning Eksternt undervisningspersonale Revision I alt Finansiering: Sten Region Midtjylland EU, Regionalfonden I alt Nedenstående tabel viser det samlede budget for Region Midtjyllands midler til finansiering af erhvervsudviklingsinitiiver, indstillet af Vækstforum, samt midler reserveret og bevilget af Regionsrådet til erhvervsudviklingsinitiiver i årene Region Midtjylland, Erhvervsudvikling: Budget og forbrug Mio. kr Budget 115,0 118,0 118,0 118,0 Reserveret -30,0-58,9-28,6-3,0 Bevilget -33,1-17,8-18,9-6,6 Til disposition 51,9 41,3 70,5 108,4

23 Indstilling fra Vækstforum om reservion af økonomisk ramme til megassningen Erhverv-sundhed Resumé Megassningen Erhverv-sundhed tager udgangspunkt i regionens styrkeposition på sundhedsområdet og sigter mod en erhvervsmæssig nyttiggørelse af sundhedssektorens ressourcer og potentialer. Indssen omhandler foreløbig etablering af to udviklingsplforme: Center for pervasive healthcare, som vil have et forskningsmæssigt afsæt, primært indenfor sundheds-it, og MedTech Innovion Center, som vil have til formål øge kommercialiseringen af forskningsresulter inden for Bio og MedTech. Endvidere omfter indssen etablering af en stregisk indss, som skal koble Vækstforums stregi og indssen på udviklingsplformene sammen, samt en indss for en øget produkt- og forretningsgørelse. Direktionen indstiller, indstillingen fra Vækstforum tiltrædes, således der af Region Midtjyllands midler til erhvervsudvikling reserveres en økonomisk ramme på 10 mio. kr. årligt i årerne til gennemførelse af megassningen Erhverv-sundhed, idet det forudsættes, der opnås medfinansiering fra EU s Regionalfond som beskrevet i sagsfremstillingen. Beslutning Indstillingen blev tiltrådt. Poul Müller, Ke Runge og Birgit Jonassen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Regionsrådet vedtog på sit møde den 22. august 2007 (sag nr. 23) efter indstilling fra Vækstforum bevilge 1,5 mio. kr. til forberedelsen af en megassning inden for erhverv-sundhed../. En neds taskforce (arbejdsgruppe med eksperter) har i forbindelse med forprojektet udarbejdet forslag til indsser på kort og langt sigt med henblik på skabe erhvervsudvikling i tilknytning til sundhedsområdet. Medlemmerne af taskforcen fremgår af bilag 1. Vækstforum besluttede på sit møde den 29. oktober 2007, på baggrund af task-forcens anbefalinger, indstille til Regionsrådet, der over en tre-årig periode reserveres 30 mio. kr. af Region Midtjyllands erhvervsudviklingsmidler til gennemførelse af en del af megassningen Erhverv-sundhed, under forudsætning af, der opnås medfinansiering fra EU, som beskrevet i finansieringsoversigten. Vækstforum godkendte endvidere,

24 940 taskforcen arbejder videre med udformningen af en samlet handlingsplan for megassningen Erhverv-sundhed. Det fremgår af Vækstforums handlingsplan, der skal iværksættes en megassning inden for området erhverv-sundhed. Megassningen tager udgangspunkt i regionens styrkeposition på sundhedsområdet og skal sigte mod en erhvervsmæssig nyttiggørelse af sundhedssektorens ressourcer og potentialer fra forskning over driften af hospitaler til plejehjem og hjemmepleje. Megassningen blev iværks ud fra et rionale om styrke den erhvervsmæssige spin-off i forbindelse med bygningen af det Det nye Universitetshospital i Skejby. Denne indss vil være en del af det videre arbejde med megassningen, men en væsentlig faktor i dette vil være inddragelse af bygherrerådgiveren, som endnu ikke er udvalgt. Ligeledes skal byggeriet af et nyt hospital i den vestlige del af regionen inddrages i megassningen../. De stregiske rammer for implementering af megassningen erhverv-sundhed er beskrevet i vedlagte bilag../. Taskforcen forventer, erhverv-sundhed foruden skabe en øget erhvervsudvikling på sigt også bliver en drivende faktor for innovion i sundhedssektoren. Det hidtidige arbejde i taskforcen støtter, der er en regional udviklingsgevinst ved sse på området erhverv-sundhed. En invition til eventuelle samarbejdsparter på sygehusområdet har medført identifikion af en række projekter, som vil kunne fremmes i ssningen. Samlingen af eksempler, som skal tjene til yderligere illustrere det store innovionspotentiale, fremgår af bilag 2. Det er taskforcens opftelse, en indss skal være langsigtet og vedvarende. Taskforcen foreslår, der arbejdes videre inden for følgende områder: (A) Udviklingsplforme Udviklingsplform er betegnelsen for et fagligt område, hvor et samspil mellem virksomhed-bruger-udvikler-forsker vil kunne resultere i erhvervsudvikling og/eller bedre/billigere sundhedsydelser. Taskforcen vil i det videre arbejde vurdere behovet for oprettelse af evt. andre udviklingsplforme, eller om nye indssområder f.eks. det ny universitetshospital i Århus og det nye vestjyske hospitalsbyggeri vil kunne rummes i de ovenfor nævnte. Det vurderes imidlertid, en helt væsentlig faktor i dette vil være inddragelse af bygherrerådgiveren, som i skrivende stund ikke er udvalgt. En udviklingsplform forventes indeholde følgende elementer: En lille, daglig ledelse, en styregruppe og puljemidler til finansiering af projekter. Det videre arbejde skal opstille forslag til: Kriterier for udviklingsplformenes arbejde og tildeling af midler Organision, dvs. sammensætning og arbejdsmåde for ledelse og styregruppe Ejer-/interessentforhold mv. Budget Udviklingsplform 1: Center for Pervasive Healthcare 2.0 (CPH 2.0) Udviklingsplformen, som bygger på det etablerede Center for Pervasive Healthcare, vil arbejde på tværs af sundhedsfaglig praksis og innovionsarbejde og inddrage sundhedsfaglige, nurvidenskabelige, ingeniørmæssige, humanistiske, samfundsvidenskabe-

25 941 lige, ledelsesmæssige og forretningsmæssige kompetencer som drivkraft. Hensigten er øge graden af forretningsgørelse og udvikle det sundhedsområde, der arbejder på tværs af sektorgrænser og offentlig/prive rammer. CPH 2.0 vil bl.a. arbejde med følgende konkrete indssområder: Netværksetablering og udvikling Tværgående samarbejde mellem praksissteder i sundhedssektoren, virksomheder og forskningssteder Nionalt og internionalt projektarbejde som formidler, igangsætter og tovholder Kobling mellem investeringsinteresser, beslutningstagere og udviklings- og forskningsprojekter i tidlige faser Organisionsudvikling på sundhedssektorens praksissteder med henblik på innovionsarbejde og produktudvikling Formidlingsarbejde på tværs mellem de nævnte interessenter og udvikling af kommunikionsstregier, m.v. Udvikling af og eksperimenter med innovionsarbejde Udvikling af og formidling af forretningsstregier Samarbejde med formidlingscentre og netværk Indssområderne fastsættes i en resultkontrakt med Center for Pervasive Healthcare. En række internionale virksomheder og forskningsinstitutioner samt nionale institutioner, universiteter og kommuner har tilkendegivet interesse for deltagelse i det redesignede center. På basis af Vækstforums reservion af midler fra EU's Regionalfond og Regionsrådets reservion af erhvervsudviklingsmidler vil det være muligt indgå i forhandlinger med andre potentielle investorer, f.eks. st, universitet, kommuner mv. Udviklingsplform 2: MedTech Innovion Center (MTIC) MedTech Innovion Center vil have som formål øge kommercialiseringen af ideer, opfindelse og forskningsresulter inden for Bio & MedTech. Ved etablere samarbejder med bl.a. TechTrans enheder, universiteter m.fl. vil centeret øge den erhvervsmæssige nyttiggørelse af de mange forskningsresulter, der allerede forefindes. Udviklingsplformen MedTech Innovion Center - skal bygge på regionens aktive Bio- og MedTechselskaber, eksisterende forskningsmiljøer og der skal etableres samarbejder med de eksisterende aktører på området. MedTech Innovion Center vil bl.a. arbejde med følgende konkrete indssområder: Tilbyde projekter og iværksættere sparring fra eksisterende virksomheder, indenfor faglige, tekniske og forretningsmæssige områder Etablering af kuvøsefunktion for iværksættere på området Tilførsel af kapital Internionale samarbejder med universiteter m.v. Etablere samarbejde med andre klynger inden for Bio & Med Tech Afholde nionale og internionale konkurrencer på området Igangsættelse af demonstrionsprojekter Afholdelse af seed camp Tiltrækning af investeringer fra etablerede virksomheder i Medicoindustrien Indssområderne fastsættes i en resultkontrakt med MedTech Innovion Center.

26 942 Der er givet en foreløbig interessetilkendegivelse fra Coloplast om deltagelse i det nye center, og endvidere har NOVO og Lønmodtagernes Dyrtidsfond vist et kommende Med- Tech Innovion Center stor interesse. Desuden har Medicoindustrien Brancheforening vist interesse for etablere et nionalt innovionscenter i tilknytning til MedTech Innovion Center. Begge centre skal placeres i miljøet omkring Århus Universitetshospital, Skejby for sikre kontakten til de virksomheder, der allerede er i området. (B) Stregisk indss Der er konsteret behov for en stregisk indss, som fremadrettet skal koble Vækstforums erhvervsstregi og indssen på udviklingsplformene sammen, som skal sikre den nionale og internionale synlighed, og som løbende kan medvirke til udvikle den regionale indss på området og herunder identificere nye udviklingsområder. En del af det stregiske arbejde skal foregå i udviklingsplformene, men der skal i det videre arbejde opstilles et forslag til, hvordan de dele af den stregiske indss, som bedre kan løses centralt/politisk, skal håndteres. (C) Produkt- og forretningsgørelse Der er konsteret behov for en mere målrettet indss, som skal sikre, en langt større del af det meget store erhvervspotentiale i sektoren kan bringes i spil. Taskforcen vil derfor se på betingelserne for produktudvikling og forretningsgørelse med henblik på vurdere, om der er behov for supplerende foranstaltninger som kan fremme erhvervsudviklingen i forlængelse af sundhedssektoren. (D) Internionalt samarbejde Der skal arbejdes målrettet på internionalisere arbejdet, både på projekt-, brancheog regionsplan, men også med hensyn til de metoder, der kan tages i brug for udvikle det erhvervsmæssige spin-off. Taskforcen vil i det videre arbejde inddrage flere internionale erfaringer, herunder projektbaserede nordiske samarbejder, som Region Midtjylland er leder af, og som i øjeblikket afventer bevilling fra Nordic Innovion Center. Projektet omfter primært partnere i Norge, Sverige og Danmark og sekundært partnere i USA, Storbritannien, Canada og Finland. Økonomi Reservionen af midler vil muliggøre forhandlinger med andre potentielle investorer, fx. medicoindustrien, st, universitet, kommuner mv. Herefter vil den bearbejdede indss blive forelagt i form af projekter med henblik på beslutning og bevilling. De reserverede beløb er ikke på forhånd fastlagt mellem plformene ligesom de konkrete beløbsstørrelser heller ikke er fastlagt. Budget pr. år i en treårig periode Udviklingsplforme 20 mio. kr. Erhvervsfremme 9 mio. kr. Stregisk indss 1 mio. kr. I alt 30 mio. kr. Finansiering: Region Midtjylland 10 mio. kr. EU, Regionalfonden 10 mio. kr. Andre 10 mio. kr. I alt 30 mio. kr.

27 943 Nedenstående tabel viser det samlede budget for Region Midtjyllands midler til finansiering af erhvervsudviklingsinitiiver, indstillet af Vækstforum, samt midler reserveret og bevilget af Regionsrådet til erhvervsudviklingsinitiiver i årene Region Midtjylland, Erhvervsudvikling: Budget og forbrug Mio. kr Budget 115,0 118,0 118,0 118,0 Reserveret -30,0-58,9-28,6-3,0 Bevilget -33,1-17,8-18,9-6,6 Til disposition 51,9 41,3 70,5 108,4

28 Vedtagelse af lokal Agenda 21-stregi for Region Midtjylland Resumé Regionerne og kommunerne skal inden årets udgang udarbejde og offentliggøre en redegørelse for stregien og bidraget til en bæredygtig udvikling i det 21. århundrede en såkaldt lokal Agenda 21-stregi. Dette skal ske hvert fjerde år og midt i valgperioden. Visionen i lokal Agenda 21-stregien for Region Midtjylland er Bæredygtig udvikling er et overordnet princip for udviklingen af Region Midtjylland. Region Midtjyllands bidrag til en bæredygtig udvikling falder i to dele. Den ene er mindskelse af miljøbelastningen som den mere interne del hvad kan regionen selv gøre og bidrage med? Den anden er fremme af en bæredygtigt regional udvikling som den mere eksterne del hvad kan regionen gøre i samarbejde med kommunerne, erhvervslivet, berørte myndigheder og vidensinstitutioner? Direktionen indstiller, forslaget til lokal Agenda 21-stregi for Region Midtjylland godkendes. Beslutning Forretningsudvalget indstiller, forslaget til lokal Agenda 21-stregi for Region Midtjylland godkendes, og administrionen anmodes om udarbejde en handlingsplan som opfølgning på Agenda 21-stregien. Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten - De Rød-Grønne tog forbehold vedrørende det første 1. "". Poul Müller, Ke Runge og Birgit Jonassen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Regionerne og kommunerne skal inden årets udgang udarbejde og offentliggøre en redegørelse for stregien og bidraget til en bæredygtig udvikling i det 21. århundrede en såkaldt lokal Agenda 21-stregi. Dette skal ske hvert fjerde år og midt i valgperioden../. Forslaget til lokal Agenda 21-stregi for Region Midtjylland vedlægges.

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. af mødet i Vækstforum 29. oktober 2007 kl. 15:00 hos Færch Plast, Holstebro

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. af mødet i Vækstforum 29. oktober 2007 kl. 15:00 hos Færch Plast, Holstebro Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 14. november 2007 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 29. oktober 2007 kl. 15:00 hos Færch Plast, Holstebro Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Generelle

Læs mere

Referat. af mødet i Regionsrådet 12. december 2007 kl. 14:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg

Referat. af mødet i Regionsrådet 12. december 2007 kl. 14:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 14. december 2007 /ELSGRE Refer af mødet i Regionsrådet 12. december 2007 kl. 14:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg

Læs mere

Vækstforums møde den 31. august bilag til pkt. 1. Referat

Vækstforums møde den 31. august bilag til pkt. 1. Referat Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 16. juni 2009 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 27. maj 2009 kl. 09:00 på Via University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Vækstforums møde den 27. maj bilag til pkt. 1. Referat

Vækstforums møde den 27. maj bilag til pkt. 1. Referat Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 26. marts 2009 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 24. marts 2009 kl. 10:00 på Minerva Erhverv Minervavej 63, Randers Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. af mødet i Vækstforum 29. oktober 2007 kl. 15:00 hos Færch Plast, Holstebro

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. af mødet i Vækstforum 29. oktober 2007 kl. 15:00 hos Færch Plast, Holstebro Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 14. november 2007 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 29. oktober 2007 kl. 15:00 hos Færch Plast, Holstebro Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Generelle

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 19. januar 2011 /KRILOR Dagsorden til mødet i Kontaktforum, Psykiriområdet 24. januar 2011 kl. 13.00 i mødelokale F3, Regionshuset Viborg, Skottenborg

Læs mere

Referat (åben dagsorden)

Referat (åben dagsorden) Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2009 /LISPOU Refer (åben dagsorden) fra mødet i Samarbejdsudvalget på kiropraktorområdet 27. maj 2009 !"# $"%!"&! $"%!# # $"% '(" $"% Indholdsfortegnelse

Læs mere

vurderer overordnet, at Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan

vurderer overordnet, at Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan N O T A T Vedr. Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan Region Syddanmark har den 3. juli 2008 sendt Gennemførelsesplan: Fremtidens sygehuse fra plan til virkelighed i offentlig høring. Ifølge

Læs mere

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 1 Viborg, den 28. februar 2014 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 2 1-01-72-57-08 1. Grænsekrydsende lederskab

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 26. november 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg. 20. januar 2016 /ANBROE

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 26. november 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg. 20. januar 2016 /ANBROE Region Midtjylland Sundhed 20. januar 2016 /ANBROE Refer til møde i Akutstyregruppen 26. november 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forskningsprojekt om Fleksible

Læs mere

Udvidelse af arbejdsstyrken JOBmidt - reservation af midler. Resumé

Udvidelse af arbejdsstyrken JOBmidt - reservation af midler. Resumé 4 1-33-76-56-07 5. Udvidelse af arbejdsstyrken JOBmidt - reservion af midler Resumé En forudsætning for vækst og erhvervsudvikling er, den fornødne arbejdskraft med de fornødne kvalifikioner er til stede

Læs mere

Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr.

Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. Region Midtjylland Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. 8 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstyregruppen Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i

Læs mere

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder 14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2562639 Resume CAPNOVA ansøger om tilskud til projektet Innovations- og fundraisingvejledning til mindre

Læs mere

Region Midtjylland Referat til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok.

Region Midtjylland Referat til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 10. marts 2014 /KRIDRE Refer til mødet i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok. 13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra elektronisk høring i Vækstforum 6. juni 2012 kl. 09:30. Viborg, den 11.

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra elektronisk høring i Vækstforum 6. juni 2012 kl. 09:30. Viborg, den 11. Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 11. juni 2012 /JETSAL Refer fra elektronisk høring i Vækstforum 6. juni 2012 kl. 09:30 Der er indkommet høringssvar fra: Harald Mikkelsen, rektor Henning

Læs mere

Region Midtjylland. Udpegninger til bestyrelser for erhvervsorganisationer. Bilag. til Regionsrådets møde den 16. januar Punkt nr.

Region Midtjylland. Udpegninger til bestyrelser for erhvervsorganisationer. Bilag. til Regionsrådets møde den 16. januar Punkt nr. Region Midtjylland Udpegninger til bestyrelser for erhvervsorganisationer Bilag til Regionsrådets møde den 16. januar 2008 Punkt nr. 1 Udskrift af protokol fra Dagsorden til mødet i Forretningsudvalget

Læs mere

11. Team Vækst Danmark

11. Team Vækst Danmark Brevid 2883336 11. Team Vækst Danmark Åbent Vækstforum Sjælland 2772740 Brevid: Resume Annoncering vedr. Team Vækst Danmark blev igangsat 1. juli 2015. Der foreligger nu en ansøgning fra Region Midtjylland

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Region Midtjylland Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde 8. januar 2008 Punkt nr.

Læs mere

Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse

Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse En del af nedenstående notater er udarbejdet på foranledning af sundhedsstaben som

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 12. december 2013 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Region Midtjylland. Udpegning af medlemmer til epidemikommission. Bilag. til Regionsrådets møde den 12. december 2007. Punkt nr. 2

Region Midtjylland. Udpegning af medlemmer til epidemikommission. Bilag. til Regionsrådets møde den 12. december 2007. Punkt nr. 2 Region Midtjylland Udpegning af medlemmer til epidemikommission Bilag til Regionsrådets møde den 12. december 2007 Punkt nr. 2 Regionshuset Viborg Sundhedplanlægningsafdelingen Præhospital og Beredskab

Læs mere

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk 0. Baggrund

Læs mere

Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark

Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark regionsyddanmark.dk I høring 25. juni - 3. september 2007 Region Syddanmark Sundhedsstaben Planlægnings- og udviklingsafdelingen Damhaven 12. 7100

Læs mere

Projekt "Arsenalet - kreativt væksthus for animation og nye medier" (bevillingssag)

Projekt Arsenalet - kreativt væksthus for animation og nye medier (bevillingssag) Mødedo: 23. juni 2011 Sagsbehandler: 4 (kh) Projekt "Arsenalet - kreivt væksthus for animion og nye medier" (bevillingssag) Erhvervs- og Udviklingsudvalget behandlede sagen på sit møde den 26. maj 2011

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring. 19.

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring. 19. Region Midtjylland Regional Udvikling 19. maj 2017 /JETSAL Referat til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat 1 2 Indstillinger

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariatet 7. august 2017 /GRYOJE Dagsorden til møde i Udvalg vedrørende psykiatriområdet og det kl. 13:00 i Regionshuset Aarhus, mødelokale 13, Olof Palmes Allé 15, 8200 Aarhus

Læs mere

Erhvervs- og landdistriktsudvalget

Erhvervs- og landdistriktsudvalget 161 Erhvervs- og landdistriktsudvalget Bevillingsområde: Erhvervsservice og iværksætteri 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget - 11. Ansøgning fra The Animion Workshop vedr. Udviklings-, videns- og kompetencecenter for animion, visualisering og grafisk fortælling Sagsnr.: 12/53335 Sagsansvarlig: Anders Stryhn SAGSFREMSTILLING

Læs mere

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet I dette notat beskrives kort status på igangsatte og kommende initiativer

Læs mere

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl Region Midtjylland Regional Udvikling Dagsorden til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl. 13-17 på Dansk Skaldyrcenter Øroddevej 80, 7900 Nykøbing Mors tlf. 96 69 02 83 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor

Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. november 2016 Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor 2017-2020 Det midtjyske EU-kontors bestyrelse har vedtaget

Læs mere

forslag til investeringsplan for sundhedsområdet godkendes som ramme for forslag til budget 2014.

forslag til investeringsplan for sundhedsområdet godkendes som ramme for forslag til budget 2014. Forslag til budget 2014: 1. behandling Resumé Efter indgåelsen af økonomiaftalen mellem regeringen og Danske Regioner 4. juni 2013 godkendte forretningsudvalget 18. juni 2013 det forelagte forslag til

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 17. marts 2017 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:00 i C3, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i SU på apotekerområdet 22. februar 2013 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale A1, stuen

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i SU på apotekerområdet 22. februar 2013 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale A1, stuen Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 9. oktober 2013 /MAJNIK Refer til mødet i SU på apotekerområdet 22. februar 2013 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale A1, stuen Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Vækstforums indsatsområde Landdistrikter -Iværksætteri og virksomhedsudvikling i landdistrikter. Baggrund

Vækstforums indsatsområde Landdistrikter -Iværksætteri og virksomhedsudvikling i landdistrikter. Baggrund Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Vækstforums indsatsområde Landdistrikter -Iværksætteri og virksomhedsudvikling i landdistrikter Baggrund En af forudsætningerne

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra mødet i Vækstforum 1. oktober 2008 kl. 10:00. Viborg, den 20. oktober 2008 /JETSAL

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra mødet i Vækstforum 1. oktober 2008 kl. 10:00. Viborg, den 20. oktober 2008 /JETSAL Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 20. oktober 2008 /JETSAL Refer fra mødet i Vækstforum 1. oktober 2008 kl. 10:00 Punkt 11 blev trukket fra dagsordenen og afventer ny henvendelse fra Væksthus

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2013 /KRIDRE Refer fra møde i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. F3 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Projekt Kronikerkoordinator.

Projekt Kronikerkoordinator. Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i perioden 2010 2012. Dato 18.9.2009 Projekt Kronikerkoordinator.

Læs mere

STATUS. 1. marts Region Midtjylland Regional Udvikling. Økonomiopfølgning vedrørende Vækstforums handlingsplan og de ni indsatsområder

STATUS. 1. marts Region Midtjylland Regional Udvikling. Økonomiopfølgning vedrørende Vækstforums handlingsplan og de ni indsatsområder STATUS Økonomiopfølgning vedrørende Vækstforums handlingsplan og de ni indsatsområder Iværksætteri og virksomhedsudvikling Innovation og it Energi og miljø Internationalisering Erhverv Sundhed Vækstforum

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Dagsorden

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Dagsorden Region Midtjylland Psykiri og Social Viborg, den 7. november 2010 /GITBUN Dagsorden til mødet i Udvalg vedrørende samarbejde mellem psykiri og kl. 13:00 i Regionshuset Horsens, Emil Møllers Gade 41, 8700

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Region Midtjyllands internationale arbejde. Kontorchef Niels Erik Andersen, Regional Udvikling

Region Midtjyllands internationale arbejde. Kontorchef Niels Erik Andersen, Regional Udvikling Region Midtjyllands internationale arbejde Kontorchef Niels Erik Andersen, Regional Udvikling Internationalisering/Globalisering Internationalisering: mellem nationer primært bilaterale og multilaterale

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. af mødet i Vækstforum 25. marts 2008 kl. 12:30 hos T&O Stelectric A/S, Randers.

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. af mødet i Vækstforum 25. marts 2008 kl. 12:30 hos T&O Stelectric A/S, Randers. Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 10. april 2008 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 25. marts 2008 kl. 12:30 hos T&O Stelectric A/S, Randers. Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Refer

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland Resultatkontrakt Vedrørende Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland 1. december 200831. januar 2011 Journalnummer: 13376211708 Kontraktens parter Region

Læs mere

Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S. Overliggernotat til Region Midtjyllands ansøgning om specialfunktioner

Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S. Overliggernotat til Region Midtjyllands ansøgning om specialfunktioner Regionshuset Viborg Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Overliggernotat til Region

Læs mere

Sygehusplanen beskriver en ny struktur med udgangspunkt i en overordnet politisk målsætning

Sygehusplanen beskriver en ny struktur med udgangspunkt i en overordnet politisk målsætning Dato: 4. september 2015 Brevid: 2596236 Kapitel til sundhedsplan - regionens sygehusvæsen Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemme-side, hvor faktabokse og links

Læs mere

PROCESNOTAT. Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011

PROCESNOTAT. Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011 1 PROCESNOTAT Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011 Indledning Økonomi- og Erhvervsministeriet har indgået aftale med Kommunernes Landsforening om, at kommunerne overtager hele

Læs mere

Besluttet i budget 2019 Konsekvens

Besluttet i budget 2019 Konsekvens Besluttet i budget 2019 Konsekvens Lukning af urologisk Med forslaget nedlægges urologisk afdeling på (urinvejskirurgisk) afdeling på Regionshospitalet Viborg Regionshospitalet Viborg, og aktiviteten flyttes

Læs mere

Resultatkontrakt Opfølgning 1. marts 2014

Resultatkontrakt Opfølgning 1. marts 2014 Resultatkontrakt Opfølgning 1. marts 2014 Vedrørende [Internationalisering af midtjyske virksomheder ] [1 marts 2013 30. november 2014] Journalnummer: 1-33-76-2-11 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM)

Læs mere

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland AKUTPLAN Rubrik for Region Midtjylland Underrubrik kort fortalt Forslag i høring: 20. juni 14. september Bland dig i debatten se bagsiden Region Midtjylland Udgivet af Region Midtjylland 25. juni 2007

Læs mere

Forslag til fremtidig organisering af behandling af apopleksi

Forslag til fremtidig organisering af behandling af apopleksi Forslag til fremtidig organisering af behandling af apopleksi Der har i foråret været kørt en proces med deltagelse cheflæger/lægelige direktører omkring en model for den fremtidige behandling af akut

Læs mere

Erhvervsudvalget. Erhvervsservice og iværksætteri. Bevillingsområde. Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal

Erhvervsudvalget. Erhvervsservice og iværksætteri. Bevillingsområde. Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 161 Erhvervsudvalget Bevillingsområde Erhvervsservice og iværksætteri Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet

Læs mere

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB N O T A T Administrationens forlag til akutplan Region Midtjylland Region Midtjylland har d. 31. maj 2007 sendt Administrationens forslag til akutplan Region Midtjylland til forud for den politiske beslutningsproces

Læs mere

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for 2012-2013 Baggrund Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark blev stiftet den 1. januar 2007 efter en forudgående

Læs mere

Sundhedsområdet - anlæg

Sundhedsområdet - anlæg Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Jane Charlotte Andersen Afdeling: Projektorganisation for sygehusbyggeri E-mail: Jane.Charlotte.Andersen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/13156 Telefon: 76631360

Læs mere

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Sagsnr.: 18/4943 RESUMÉ Indstilling: A: Tilsagn Projektpræsentation Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse Forretningsområde

Læs mere

Vækstforums møde den 26. januar bilag til pkt. 1. Referat. af mødet i Vækstforum 24. november 2008 kl. 13:00 på Hotel Legoland, Billund

Vækstforums møde den 26. januar bilag til pkt. 1. Referat. af mødet i Vækstforum 24. november 2008 kl. 13:00 på Hotel Legoland, Billund Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 10. december 2008 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 24. november 2008 kl. 13:00 på Hotel Legoland, Billund Punkt 4 Stregi og handlingsplan for megassningen

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 2. juni 2014 /KRIDRE Refer til mødet i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 5. juli 2010 /CLAJEN Refer fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Væksthus Nordjylland, økonomi og strategi for rolle og opgaver SAG NR.: 000182018 mie

Væksthus Nordjylland, økonomi og strategi for rolle og opgaver SAG NR.: 000182018 mie Væksthus Nordjylland, økonomi og strategi for rolle og opgaver SAG NR.: 000182018 mie Resume Ved årsskiftet 2007/08 godkendte de nordjyske kommuner en række økonomiske garantier for Væksthus Nordjyllands

Læs mere

Åben dagsorden. til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl. 10.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Orientering

Læs mere

Økonomiske forudsætninger Økonomien i aftalen ser på landsplan og for Randers Kommune ud på følgende måde: Før, landsplan. Randers' andel 1,7 %

Økonomiske forudsætninger Økonomien i aftalen ser på landsplan og for Randers Kommune ud på følgende måde: Før, landsplan. Randers' andel 1,7 % Notat Vedrørende: Aftale om erhvervsfremme - konsekvenser for Randers Kommune Sagsnavn: Budget 2019-22 Sagsnummer: 00.01.00-A00-41-17 Skrevet af: Vibeke Nørrevang Løland, Dennis Jensen E-mail: vibeke.norrevang.loland@randers.dk

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Notat angående spørgsmål angående tolkegebyrer

Notat angående spørgsmål angående tolkegebyrer Regionshuset Viborg Regionssekretariet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Not angående spørgsmål angående tolkegebyrer I forbindelse med behandlingen af

Læs mere

Ønske: Ny fagligt stærk, dedikeret og effektiv lægemiddelmyndighed

Ønske: Ny fagligt stærk, dedikeret og effektiv lægemiddelmyndighed NOTAT 15. april 2015 Ønske: Ny fagligt stærk, dedikeret og effektiv lægemiddelmyndighed Både patienterne og lægemiddelindustrien har brug for en selvstændig, fagligt stærk og effektiv lægemiddelmyndighed

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Referat af åben dagsorden

Referat af åben dagsorden Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 7. oktober 2009 /METANE Refer af åben dagsorden til mødet i Samarbejdsudvalget på psykologområdet 21. september 2009 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, lokale C1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network 14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network Åbent Forberedelsessekretariatet for Vækstforum Sjælland Brevid: 3087592 Resume Der søges om 700.000 kr. til projektet: Indstationering af en medarbejder fra

Læs mere

MILJØ- OG GRØN VÆKSTUDVALGET

MILJØ- OG GRØN VÆKSTUDVALGET Den 13. november 2012 MILJØ- OG GRØN VÆKSTUDVALGET SAG NR. 1 BEVILLING AF ERHVERVSFREMMEMIDLER TIL ERHVERVSPROJEKTER ADMINISTRATIONENS INDSTILLING 1. at regionsrådet efter indstilling fra Vækstforum bevilger

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 16. juni 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 16. juni 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 24. juni 2014 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 16. juni 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 1 1. Sundhedsaftale - første

Læs mere

Region Nordjyllands udkast til sygehusplan

Region Nordjyllands udkast til sygehusplan N O T A T Region Nordjyllands udkast til sygehusplan Region Nordjylland har den 19. maj 2009 sendt Udkast til sygehusplan i Region Nordjylland i høring. Ifølge Sundhedslovens 206 stk. 2 skal regionerne

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

Standard for Programoplæg

Standard for Programoplæg Standard for Programoplæg Etablering af (institution, sted) Firmanavn. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Byggeri og Ejendomme PROGRAMOPLÆG Etablering af (institution, sted) ORIENTERING Al kursiv-tekst

Læs mere

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland 1. Baggrund Vækstforum søger efter en operatør til at udmønte Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Læs mere

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr.

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr. Region Midtjylland Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 31 Regionshuset Viborg Regionsøkonomi Skottenborg 26 Postboks

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Region Midtjylland Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Bilag til Regionsrådets møde den 20. august 2008 Punkt nr. 38 Regionshuset Viborg

Læs mere

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne Dato 10-08-2007 1. Beskrivelse af opgaven Vækstforum for Region

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Sekretariatets indstilling Det indstilles, at Vækstforum bevilger 3,8 mio. kr. til projektet, finansieret af de regionale udviklingsmidler.

Sekretariatets indstilling Det indstilles, at Vækstforum bevilger 3,8 mio. kr. til projektet, finansieret af de regionale udviklingsmidler. 1. Støtteordninger RESUMÉ Stamdata Journalnummer Ansøger: Indsatsområde Fokusområde: 2012-146314 Væksthus Nordjylland Kompetenceudvikling Strategi og marked Historik Vækstforum reserverede på sit møde

Læs mere

Udkast til: Miniudbud - analyse af det erhvervsmæssige vækstpotentiale i yderkommunerne i Region Midtjylland. 1. Baggrund

Udkast til: Miniudbud - analyse af det erhvervsmæssige vækstpotentiale i yderkommunerne i Region Midtjylland. 1. Baggrund Regionshuset Viborg Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Udkast til: Miniudbud - analyse af det erhvervsmæssige vækstpotentiale

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk.

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk. 1. Forslag nr.: 7.2 2. Spareforslag overskrift: Fælles ledelse på Regionshospitalet Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter 3. Beskrivelse af spareforslag (herunder beskrivelse af faglige argumenter

Læs mere

Sundhedsbrugerrådet 23. oktober 2008: Arbejdet med tilrettelæggelsen af fremtidens sygehuse i Region Syddanmark

Sundhedsbrugerrådet 23. oktober 2008: Arbejdet med tilrettelæggelsen af fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Sundhedsbrugerrådet 23. oktober 2008: Arbejdet med tilrettelæggelsen af fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Overordnede vision på sundhedsområdet At skabe fremtidens sundhedsvæsen, som er karakteriseret

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet arbejdskraft Bilag til Regionsrådets møde den 19. november 2008 Punkt nr. 18 arbejdskraft Regionshuset Viborg Regional

Læs mere

Politik for offentlig-privat samarbejde - udkast

Politik for offentlig-privat samarbejde - udkast Dato: 22. september 2011 Politik for offentlig-privat samarbejde - udkast Brevid: 1490218 Indledning Region Sjælland er den største virksomhed i regionen med et budget på ca. 17 mia. kr. og godt 17.000

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling Region Midtjylland Regionssekretariet 18. december 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder bang, Mona Anker, Holger Schildt Knudsen, Peter Hansen, Connie

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: Stionen Ll. Sct. Hans Gade 7-9 Mødenr.: 7 Fraværende: NB: Sag nr. 56 blev behandlet som første punkt. Karl Engelbrecht,

Læs mere

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Regionshuset Viborg Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Ansøgninger til foreløbigt tilsagn

Læs mere

Redegørelse for behandlingstilbud til traumatiserede flygtninge og torturofre

Redegørelse for behandlingstilbud til traumatiserede flygtninge og torturofre Område: Psykiatri Administrationen Udarbejdet af: Berit Matzen Afdeling: Økonomi og Planlægningsafdelingen E-mail: Berit.Matzen@psyk.regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/5305 Telefon: 7664 6000 Dato: 17.

Læs mere

Referat af åben dagsorden

Referat af åben dagsorden Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2011 /METANE Refer af åben dagsorden fra mødet i Samarbejdsudvalg for psykologer 7. juni 2011 kl. 09:00 i Lokale C4 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Orientering om det hidtidige arbejde i Bestyrelsen

Læs mere

Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni Sundhedsområdet. v/sundhedsdirektør Jens Elkjær

Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni Sundhedsområdet. v/sundhedsdirektør Jens Elkjær Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni 2013 Sundhedsområdet v/sundhedsdirektør Jens Elkjær Disposition: Præsentation af sundhedsvæsenet Vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark Struktur og rammer

Læs mere

Innovationsfonden, Region Midtjylland og. Væksthus Midtjylland

Innovationsfonden, Region Midtjylland og. Væksthus Midtjylland STRATEGISK SAMARBEJDSAFTALE MELLEM Innovationsfonden, Region Midtjylland og Væksthus Midtjylland Innovationsfonden Østergade 26a 1100 København K CVR: 29035695 Region Midtjylland Skottenborg 24 8800 Viborg

Læs mere