Beretning. Ved at benytte denne fremgangsmåde opløses SC i god ro og orden uden at nogen bliver sure på andre.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning. Ved at benytte denne fremgangsmåde opløses SC i god ro og orden uden at nogen bliver sure på andre."

Transkript

1 Repræsentantskabsmødet 2015 Beretning Indledning Det er med vemod, men med tilfredshed over det udførte arbejde, at jeg sammen med hovedbestyrelsen fremlægger SC s skriftlige beretning, der suppleret med den mundtlige beretning, gerne skulle give de delegerede et dækkende billede af arbejdet i SC i foreningsårene 2013 til Det er ikke lige opmuntrende, men det skulle gerne give et billede af arbejdet i SC i den omtalte periode. Hovedbestyrelsen arbejder hele tiden på at leve op til de beslutninger, der er truffet på tidligere repræsentantskabsmøder, sådan at det er de pensionsmæssige forhold, der er vores kerneområder. SC s virksomhed Vi har desværre mistet medlemmer i beretningsperioden. Magistrene med medlemmer forlod os med udgangen af På hovedbestyrelsesmødet d. 27. januar 2015 tilkendegav Postpensionisterne (5.039 medl.) og Seniorforeningen Told Skat (2.816 medl.), at de agter at udmelde sig af SC pr. 31. december Dermed vil der pr. 1. januar 2016 være medlemmer i SC. Det giver ikke megen mening at opretholde SC med den tilbageværende medlemstilslutning. På den baggrund besluttede en enig hovedbestyrelse at indstille til repræsentantskabet, at SC nedlægges med udgangen af Det blev samtidig besluttet, at der i givet fald skal indkaldes til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde for at fordele den resterende formue. Datoen for dette møde er fastsat til den 17. november 2015 her i Odense. Ved at benytte denne fremgangsmåde opløses SC i god ro og orden uden at nogen bliver sure på andre. Øvrige indstillinger i denne beretning behandles i henhold til indstillingen fra en enig hovedbestyrelse om at nedlægge SC pr. 31. december I beretningsperioden har vi afholdt 7 hovedbestyrelsesmøder. Forretningsudvalget blev nedlagt i Samtidig har Strategiudvalget arbejdet med diverse forslag og strategier efter repræsentantskabsmødet i Udvalget har i hele perioden bestået af: Bjørn Wikkelsøe Jensen, Steffen Lunn, Leif Hammelev, Hans Agerbo Jensen og under besparelsesdrøftelserne været suppleret med kasseren, Else Dankau Fischer.

2 Side 2 Arbejdet i hovedbestyrelsen foregår altid med en åben dialog, gensidig tillid, hvor alle bestyrelsesmedlemmer har udvist et stort engagement. I den forgangne periode har vi taget afsked med Sidsel Jacobsen, Magistrene, og med Ole Weikop, fra Sidsel og Magistrene valgte at forlade SC pr. 31. december 2014 og Ole Weikop måtte stoppe på grund af sygdom. Vi kan kun sige en stor tak for jeres indsats gennem tiden, og ønske jer begge alt godt i fremtiden. Samarbejdet med andre pensionistgrupper, som SC tog initiativ til i 2010, er fortsat i denne beretningsperiode, hvor der er afholdt 2 fællesmøder for at planlægge arbejdet med OK15. Der var inviteret deltagere fra Centralforeningen af Stampersonels pensionistgruppe, Danmark Lærerforenings fraktion 4, Pensionistgruppen i DJØF, Dansk Fængselsforbunds pensionistgruppe og Dansk Jernbaneforbunds pensionist samt pensionistgruppen i Frie Skolers Lærerforening. Til det aftalte møde d. 10. april 2014 var vi næsten fuldtallige. Lærerne havde sendt afbud på grund af anden mødeaktivitet. Der var på mødet fuld enighed om et aftalekrav, at alle midler, der afsættes til lønformål, bør indgå i reguleringen af pensionerne. På mødet drøftede vi samtidig spørgsmålet om et tættere og mere formaliseret samarbejde. Samtlige organisationer tilkendegav, at de ikke ønskede at indgå i nogen form for et tættere samarbejde. Men alle var meget tilfredse den nuværende samarbejdsform med en gensidig orientering. SC s øvrige aktiviteter og gøremål omtales under de enkelte punkter i beretningen. OK13 og OK15 Da både oplæg og grundlag for OK13 blev omtalt på sidste repræsentantskabsmøde, skal her blot nævnes, at det samlede resultat for OK13 blev på 1,86 %. Men de 0,86 skulle bruges til at udligne en tilsvarende negativ regulering pr. 1. april Pr. 1. april var det aftalt, at løn og pensioner skulle reguleres med 0,80 plus/minus reguleringsordningen. Reguleringen blev igen negativ, denne gang med 0,39. Det gav til resultat at den faktiske regulering af løn- og pensioner blev 0,41 pr. 1. april OK 13 indeholdt ikke andre lønelementer. Ser vi på reguleringsordningen for perioden 2000 til og med 2014( begge inkl.) bliver det 15 reguleringer i alt. Her har de 10 reguleringer været negative og kun 5 reguleringer har været positive i den anførte periode. Såvel blandt aktive som blandt pensionisterne har der altid været diskussioner for og imod reguleringsordningen. Ved OK 13 har lønmodtagerne og pensionisterne ønsket at fastholde ordningen, mens Finansministeren gerne vil afskaffe ordningen. Ved OK15 har lønmodtagere og pensionister igen ønsket at fortsætte ordningen. Da reguleringsordningen til 1. april 2014 blev offentliggjort (negativ med 0,39) var det med den kommentar, at lønstigningen på det private havde været svagere end forventet, samt at reststigningen på det offentlige område havde været større end forventet. Den var anslået til 0,5 %, men blev det dobbelte nemlig 1,0 %.

3 Side 3 Reststigningen defineres som forskellen mellem den aftalte lønstigning og den konstaterede lønstigning på hele statens område. Årsagerne hertil kan være flere, men anciennitetsstigninger og nyansættelser i perioden er de største årsager. OK15 blev indledt 17. december 14 med udveksling af krav, og efter den aftalte køreplan afholdtes første forhandlingsmøde d. 6. januar 2015, og der satses på en afslutning februar Hvis planen holder hele vejen hjem, får vi det hele med her. Planen holdt. Der var arrangeret orienteringsmøde fredag d. 6. februar 2015 kl. ca. 1500, hvor SKAF s forhandlere kunne oplyse, at CFU og Finansministeren havde indgået en 3- årig aftale. Der er aftalt lønstigninger pr. 1. april 2015 med 0,27 % - pr. 1. april 2016 med 0,8 % - pr. 1. april 2017 med 1,0 % og igen pr.1. december 2017 med 1,50 %. Alle lønstigningerne udmøntes ved forhøjelse af procentreguleringen. På mødet blev det oplyst, at reguleringsordningen pr. 1. april 2015 forventes at udmønte 0,23 % og pr. 1. april 2017 forventes udmøntet 0,7 % - (den sidste udmøntning vil jeg gerne se, før jeg tror på noget i den størrelsesorden). Ud over generelle lønstigninger er der afsat 0,06 % af lønsummen til andre formål. De formål er: ATP-forhøjelse til en mindre gruppe, fædreorlov, lavlønsprojekt/minipension samt til 3 arbejdsmiljøprojekter. Reguleringsordningen bibeholdes i aftaleperioden dog således, at der ikke er nogen regulering pr. 1. april Som noget nyt er der indført et privatlønsværn. Der sker udmøntning fra privatlønsværnet, når de statslige lønninger er steget mere end lønningerne i den private sektor. Det betyder, at der skal modregnes i løn- og pension for den større stigning, som offentligt ansatte måtte have fået i perioden. Hele aftalen mellem Finansministeriet og CFU vil blive udsendt til repræsentanterne, sådan at man kan tage stilling til aftaleresultatet det er dagsordenens pkt. 7. Skattereformen fra 2012 Skattereformen, der fyldte rigtig meget i beretningen i 2013, blev som bekendt vedtaget i Folketinget d. 13. september De nye topskattegrænser er ens for alle, og der blev ikke rørt ved folkepensionens grundbeløb. Vi kan kun gætte på, om vores henvendelse har bidraget til det endelige resultat, men vi kan da glæde os over, at den forskelsbehandling, der var lagt op til mellem erhvervsaktive og pensionister blev fjernet i den vedtagne lov. SC ønsker ikke særbehandling hverken positiv eller negativ. Satspuljen Det punkt har vi jo beskæftiget os meget med. Den 24. oktober 2014 blev der indgået et nyt forlig i Folketinget om anvendelsen af satspuljen for de kommende år. Kun Enhedslisten var ikke med i forliget. Det er finansministeren, der hvert år i august måned skal oplyse størrelsen af beløbet (satspuljen) for det følgende år. Ved den omtalte aftale blev der fordelt 246,5 mio. kr. til forskellige sociale formål (se lederen i blad 4/2014).

4 Side 4 Vi kan hurtigt blive enige om, at det er super gode formål, der er givet penge til. Men det kan i bund og grund ikke alene være overførselsindkomsterne, der skal bidrage til disse gode formål. Det må og skal være en del af den samlede finanslov. Der tales så meget om, at der p.t. bruges for få penge af os borgere, herunder må naturligvis pensionisterne høre. Derfor finder vi, at følgende forslag kan bidrage til en større og bedre omsætning i samfundet som helhed: giv pensionister de ca kr. tilbage, som er gået til satsreguleringspuljen, og samtidig lover vi at bruge pengene. Så skal folkepensionen naturligvis fremover reguleres, uden at der afsættes noget til satspuljen. Samarbejdet med Centralorganisationerne Der er tidligere redegjort for det grundlæggende arbejde fra SC for opnå det bedst mulige samarbejde med centralorganisationerne OAO, CO10, LC og AC. De nævnte centralorganisationer udgør forhandlingsfællesskabet CFU, når der forhandles aftaler og overenskomster med Finansministeriet. SC s medlemsorganisationer havde tidligere mindst 1 repræsentant i alle 4 centralorganisationers bestyrelser og/eller repræsentantskaber. Det er ændret, da Magistrene meldte sig ud af SC. Dermed er der ikke direkte kontakt til AC. Men via de omtalte fællesmøder med bl.a. DFØF s pensionister, har vi kontakt til AC. Det er alene CFU, der forhandler på alles vegne. Samarbejdet med centralorganisationerne har været velfungerende i hele perioden. SC har på den baggrund fremsendt aftalekrav, som andre organisationer. Vi kan derfor kun sætte vores lid til, at kravet om, at vore pensioner reguleres med den samlede andel af de løndele, der afsættes til egentlige lønformål, gennemføres ved aftaleforhandlingerne (OK15). Der er under punktet OK13 og OK15 redegjort for de igangværende aftaleforhandlinger. Danske Seniorer (tidl. Pensionisternes Samvirke) Samarbejdet med Danske Seniorer (tidl. Pensionisternes Samvirke) har fungeret særdeles tilfredsstillende i hele beretningsperioden, og vi har modtaget rigtig gode tilbud om uddannelse, højskoleophold, konsulentbistand, flere former for rådgivning og endelig mange gode tilbud om rejser, ture og fester. Så der har været mange og rigtig gode tilbud. Ja tilbud for enhver smag. Det helt store emne i beretningsperioden var fusionen mellem de 3 organisationer, Pensionisternes Samvirke, Danske Pensionister og Sammenslutningen af Pensionistforeninger i Danmark, i juni 2013, hvor SC også var repræsenteret. Vi tilsluttede os fusionen med en organisation på medlemmer, hvor SC indgår som en landsdækkende forening. Den nye organisation udbyder de samme tilbud på underholdning og foredrag m.m., som vi kendte tidligere. Samarbejdet med Danske Seniorer fungerer særdeles fortræffeligt, men den nye organisation har haft en meget turbulent start. Den tidl. direktør, Gerda Klemensen, blev

5 Side 5 alvorligt syg og er senere afgået ved døden. Der er ansat en ny direktør, John Lagoni, som står for den daglige ledelse. Der har jo - som ved alle fusioner - været mange praktiske problemer med etablering af nye og fælles samarbejdsformer. Men ikke nok med det, for med udgangen af december 2014 stoppede den daværende redaktør, Karin Ditlevsen, i jobbet. Der er ansat en ny redaktør pr. 1. februar Det er Henrik Sieben, 56 år. Vi håber meget, at vort gode samarbejde kan fortsætte. Danske Seniorer og SC udveksler jævnligt artikler. Pensionskommissionen Regeringen nedsatte i maj 2014 en pensionskommission, som skal aflægge rapport i efteråret 2016, og som har til opgave at gå pensionssystemet efter i sømmene og pege på nye løsninger.. SC tilskrev pensionskommissionen i november 2014 om tjenestemandspensionssystemet, fordi en udmelding fra hovedorganisationen FTF kunne tolkes på den måde, at friværdi i fast ejendom og andre fiktive formueopgørelser skulle indgå i beregningen af offentlige pensioner. Vi følte det derfor nødvendigt at tilkendegive, at grundlaget for tjenestemandspension er fastsat i loven fra 1993 med virkning fra 1. januar Tjenestemandspension optjenes i forhold til det antal år, man har været ansat med et max. på 37 år. Hertil kommer, at man er berettiget til folkepensionens grundbeløb og tillægget til grundbeløbet er afhængig af ens indkomst. Også her er ønsket ingen særbehandling, ej heller negativ særbehandling. SC deltog med 3 repræsentanter i Pensionskommissionens konference den 29. januar Formiddagens program var en økonomisk orientering på engelsk. Det var 3 professorer fra henholdsvis London, fra OECD s sekretariat og en fra Wûrzburg. Eftermiddagens program var på dansk med oplægsholdere fra ATP, Forsikring og Pension samt gruppen TEAM, der orienterede om metoder til fremskrivning og pensioner m.v. Konklusionen for os deltagere var, at orienteringen om internationale forhold og om danske pensionsforhold var rigtig god. Der var oplysninger om det bestående system, men der var ingen nye forslag. Arbejdet i kommissionen skal jo også først afsluttes i efteråret SC s interne forhold Vores interne arbejde har vi brugt på strategi og information. Der var udfærdiget forslag om information og bladrift, som i øvrigt indeholdt relativt store besparelser. Men hovedbestyrelsesmødet d. 27. januar 2015 besluttede noget helt andet, som tidligere nævnt. Det må derfor siges, at alle strategiudvalgets forslag er overhalet af udviklingen. Udmeldingerne fra en enig hovedbestyrelse d. 27. januar 2015 gør, at vi kan forvente en beslutning om nedlæggelse af SC pr. 31. december 2015.

6 Side 6 Som en konsekvens af den beslutning indkalder vi til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde tirsdag d. 17. november gerne her i Odense - med henblik på at fordele den restende formue. Repræsentantskabet skal også tage stilling til økonomien i afviklingsåret Der foreslås uændret kontingent på 40,- kr. pr. medlem pr. år, men sådan at der kun opkræves kontingent for de første 2 kvartaler af Reelt betyder beslutningen, at der kun betales ½ kontingent i Der vil som tidligere omtalt blive udgivet 4 blade i Heraf vil de 2 første numre udkomme og blive fordelt på sædvanlig måde, mens nr. 3. og nr. 4 i 2015 postomdeles i omslag, hvilket betyder en stor besparelse. Der er fortsat mulighed for at indsende artikler til Statspensionisten i resten af Med henvisning til de omtalte beslutninger indstilles til repræsentantskabet, at formand, kasserer og sekretær fortsætter arbejdet i afviklingsperioden til udgangen af Det indstilles også, at der ikke vælges nogen næstformand i afviklingsperioden. Det foreslås samtidig, at de valgte revisorer genvælges i 2015, og at der ikke vælges revisorsuppleanter. Regnskabet for 2014 viste et underskud på ca kr., hvilket er langt bedre end budgetteret. På repræsentantskabsmødet fremlægges også et revideret budget for resten af året Afsluttende bemærkninger Beretningen omtaler en del af det, SC har været indblandet i i beretningsperioden, men hvis repræsentantskabet føler, at der mangler noget, er man velkommen til at spørge. Til slut en stor tak til hovedbestyrelsen for samarbejdet i den forgangne periode. Jeg er helt sikker på, at vi også kan få afviklet SC på en fornuftig måde i løbet af 2015, sådan at vi kan se hinanden i øjnene bagefter: SC ønsker alle repræsentanter et godt møde tirsdag d. 24. februar Hans Agerbo Jensen formand.

Seniorforeningen Told Skat 08. juli 2013

Seniorforeningen Told Skat 08. juli 2013 Seniorforeningen Told Skat 08. juli 2013 www.dts.dk/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Elsegårde Skovvej 12 8400 Ebeltoft Tlf: 4848 1895. Mobil 2147 4065 e-mail: bwjj@mail.dk Til bestyrelse, suppleanter,

Læs mere

Seniorforeningen Told$Skat 15. juni 2009

Seniorforeningen Told$Skat 15. juni 2009 Til Seniorforeningen Told$Skat 15. juni 2009 bestyrelsesmedlemmer, suppleanter og lokalklubformænd www.dts.nu/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Søvej 13, Nødebo, 3480 Fredensborg Tlf: 4848 1895. Mobil

Læs mere

Seniorforeningen Told & Skat

Seniorforeningen Told & Skat Seniorforeningen Told & Skat 16. februar 2016 www.dts.dk/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Elsegårde Skovvej 12 8400 Ebeltoft Mobil 2147 4065 e-mail: bwjj@mail.dk Til bestyrelsen, suppleanter, revisorer

Læs mere

DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET

DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold Indledning og kontakt... 3 Overenskomstresultatets omfang... 3 CFU forliget... 3 DTS forliget... 3 Periode og

Læs mere

Seniorforeningen Told & Skat 17. februar 2015

Seniorforeningen Told & Skat 17. februar 2015 Seniorforeningen Told & Skat 17. februar 2015 www.dts.dk/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Elsegårde Skovvej 12 8400 Ebeltoft Mobil 2147 4065 e-mail: bwjj@mail.dk Til: Bestyrelsen, suppleanter, revisorer

Læs mere

Seniorforeningen Told & Skat 24.juni 2015

Seniorforeningen Told & Skat 24.juni 2015 Seniorforeningen Told & Skat 24.juni 2015 www.dts.dk/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Elsegårde Skovvej 12 8400 Ebeltoft Mobil 2147 4065 e-mail: bwjj@mail.dk Til: Bestyrelsen, suppleanter, revisorer

Læs mere

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018 Orienteringsmøde om OK18-resultatet xx xx.xx.2018 Disposition 1. Sammenfatning af CFU-resultatet 2018 2. Hvad så nu den nærmeste fremtid? 3. Ordet er frit 4. Tak for nu Et lille flashback til tiden før

Læs mere

Bemærkninger til perioderegnskab for regnskabet Bilag til bemærkninger til perioderegnskab for

Bemærkninger til perioderegnskab for regnskabet Bilag til bemærkninger til perioderegnskab for Perioderegnskab for perioden 1.1 30.9.2018 Blad Bemærkninger til perioderegnskab for regnskabet 1.1.2018 30.9.2018 4 sider Bilag til bemærkninger til perioderegnskab for 1.1.2018 30.9.2018 1 side Perioderegnskabet

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

TR-STORMØDE FORLIGSRESULTAT ORIENTERING

TR-STORMØDE FORLIGSRESULTAT ORIENTERING TR-STORMØDE FORLIGSRESULTAT ORIENTERING KRAVENES VEJ TIL FORHANDLINGSBORDET Krav udvalgt af HB sendt til CO10 1. september 2010. Krav drøftet i CO10 s bestyrelse og repræsentantskab og videresendt til

Læs mere

Seniorforeningen Told & Skat

Seniorforeningen Told & Skat Til Seniorforeningen Told & Skat Bestyrelsesmedlemmer, suppleanter, revisorer og klubformænd 12. april 2017 www.dts.dk/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Elsegårde Skovvej 12 8400 Ebeltoft Mobil 2147

Læs mere

Figur 1. Indekseret løn- og prisudvikling Den offentlige og den private sektor 1. kvartal 1996-4. kvartal 2009. Kommuner Stat Privat Forbruger pris

Figur 1. Indekseret løn- og prisudvikling Den offentlige og den private sektor 1. kvartal 1996-4. kvartal 2009. Kommuner Stat Privat Forbruger pris Reguleringsordningen I notatet beskrives principperne i reguleringsordningen, ordningens virkning og udmøntningen historisk set. Desuden belyser notatet de aktuelle og konkrete problemer, der er opstået

Læs mere

Seniorforeningen Told & Skat 29. september 2015

Seniorforeningen Told & Skat 29. september 2015 Seniorforeningen Told & Skat 29. september 2015 www.dts.dk/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Elsegårde Skovvej 12 8400 Ebeltoft Mobil 2147 4065 e-mail: bwjj@mail.dk Til: Bestyrelsen, suppleanter, revisorer

Læs mere

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 16.11.2010 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2010-7

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 16.11.2010 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2010-7 FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 16.11.2010 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2010-7 Nærværende udgave af referat fra hovedbestyrelsens møde den 27. oktober 2010 er redigeret til brug for

Læs mere

AC og enkelte andre organisationer som for eksempel IDA og Dansk Journalistforbund forhandler særskilt med Finansministeriet.

AC og enkelte andre organisationer som for eksempel IDA og Dansk Journalistforbund forhandler særskilt med Finansministeriet. Hvem forhandler overenskomster i staten? De statslige overenskomstparter Det er finansministeren, der forhandler løn- og ansættelsesvilkår for statens ansatte med de faglige organisationer, som har organiseret

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Regioner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Regioner Teknisk gennemgang Regioner 5 Regioner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

Seniorforeningen Told & Skat

Seniorforeningen Told & Skat Til Seniorforeningen Told & Skat Bestyrelsesmedlemmer og suppleanter 7. februar 2018 www.dts.dk/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Elsegårde Skovvej 12 8400 Ebeltoft Mobil 2147 4065 e-mail: bwjj@mail.dk

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

Seniorforeningen Told$Skat

Seniorforeningen Told$Skat 1 Seniorforeningen Told$Skat Mundtlig beretning Generalforsamlingen 2012 Jeg har hermed fornøjelsen af at aflægge bestyrelsens mundtlige beretning. I den skriftlige beretning er optrykt navnene på de medlemmer,

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 1 Forlig i en svær tid En to-årig overenskomst Svær situation med stram økonomi og en privat sektor med lav lønudvikling Politisk ønske om senere tilbagetrækningsalder

Læs mere

Generalforsamling tirsdag den 15. marts 2016 kl. 13 i Griffenfeldsgade 58 (mødelokalet i stuen hos Danske Seniorer).

Generalforsamling tirsdag den 15. marts 2016 kl. 13 i Griffenfeldsgade 58 (mødelokalet i stuen hos Danske Seniorer). TAT's lokalafdeling for seniorer (Seniorgruppen i TAT) Generalforsamling tirsdag den 15. marts 2016 kl. 13 i Griffenfeldsgade 58 (mødelokalet i stuen hos Danske Seniorer). Der var mødt 30 deltagere. Dagsorden:

Læs mere

Utilfredsheden blev luftet på Fyn

Utilfredsheden blev luftet på Fyn Utilfredsheden blev luftet på Fyn Beretning STATSPENSIONISTEN nr. 2 2009 5 - Pensionisterne sakker længere og længere agterud i forhold til de erhvervsaktive, sagde SC s formand Jørgen Fischer i sin mundtlige

Læs mere

OK 18 INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM MINISTEREN FOR OFFENTLIG INNOVATION OG CFU

OK 18 INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM MINISTEREN FOR OFFENTLIG INNOVATION OG CFU OK 18 INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM MINISTEREN FOR OFFENTLIG INNOVATION OG CFU OK18 INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM MINISTEREN FOR OFFENTLIG INNOVATION

Læs mere

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 6.09.07 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2007-7

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 6.09.07 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2007-7 FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 6.09.07 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2007-7 Nærværende udgave af referat fra hovedbestyrelsens møde den 28. august 2007 er redigeret til brug for offentliggørelse

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Seniorklubben Told & Skat Grænseområdet

Seniorklubben Told & Skat Grænseområdet Sønderborg den 27.04.2016. Seniorklubben Told & Skat Grænseområdet Referat af generalforsamling 20.04.2016 i Tønder. Formanden åbnede generalforsamlinger med et velkommen. Ved samme lejlighed orienterede

Læs mere

TR - møde i København den 14. marts Præsentation af det statslige forhandlingsresultat

TR - møde i København den 14. marts Præsentation af det statslige forhandlingsresultat TR - møde i København den 14. marts 2011 Præsentation af det statslige forhandlingsresultat STAT CFU Pr. 1. april 2011 31. marts 2013 1. år er et nul-år, hvor gælden fra 1. april 2010 afvikles, uden at

Læs mere

Forlig på KL og RLTN

Forlig på KL og RLTN Forlig på KL og RLTN Lønstigninger De samlede lønstigninger i overenskomst-perioden udgør 6, 82 % incl. udmøntning fra reguleringsordningen - KL De samlede lønstigninger i overenskomst-perioden udgør 6,81

Læs mere

Seniorforeningen Told & Skat

Seniorforeningen Told & Skat Til Seniorforeningen Told & Skat Bestyrelsesmedlemmer, suppleanter, revisorer og klubformænd 29. juni 2017 www.dts.dk/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Elsegårde Skovvej 12 8400 Ebeltoft Mobil 2147

Læs mere

Offentligt Ansattes Organisationer

Offentligt Ansattes Organisationer Offentligt Ansattes Organisationer 1 Ramme og periodelængde En tre-årig OK-periode Et samlet resultat på 4,50 pct. 2 Ramme og reguleringsordning OK15 Udmøntning 1.4.2015 1.4.2016 1.4.2017 1.12.2017 I alt

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Indkomne forslag til repræsentantskabet

Indkomne forslag til repræsentantskabet Indkomne forslag til repræsentantskabet Følgende forslag skal behandles på repræsentantskabsmødet under punktet indkomne forslag Forslag til vedtægtsændringer på repræsentantskabsmødet den 19. april 2013:

Læs mere

FORENINGEN AF TJENESTEMÆND VED STATENS SAMLINGER AFD. 7 UNDER FFT. Generalforsamlingsreferat, lørdag d. 2/11 2013

FORENINGEN AF TJENESTEMÆND VED STATENS SAMLINGER AFD. 7 UNDER FFT. Generalforsamlingsreferat, lørdag d. 2/11 2013 FORENINGEN AF TJENESTEMÆND VED STATENS SAMLINGER AFD. 7 UNDER FFT Generalforsamlingsreferat, lørdag d. 2/11 2013 Dagsorden: 1. Generalforsamlingens åbning 2. Valg af dirigent, sekretær(er) og stemmeudvalg

Læs mere

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber i Odense Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1: NAVN... 2 2: FORMÅL... 2 3: MEDLEMSSKAB... 2 3.1 Medlemsforpligtelse... 2 4: UDMELDELSE... 3 5: ØKONOMI...

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Kommuner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Kommuner Teknisk gennemgang Kommuner 5 Kommuner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen Februar 2011 REFERAT AF GENERALFORSAMLING I FORBINDELSE MED SELSKABETS ÅRSKURSUS Fredag den 28. januar 2011, kl. 16.30 Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Klub 60+ Pensionistforening for tidligere medarbejdere i Fødevareministeriet og for nuværende 60+ medarbejdere

Klub 60+ Pensionistforening for tidligere medarbejdere i Fødevareministeriet og for nuværende 60+ medarbejdere Klub 60+ Pensionistforening for tidligere medarbejdere i Fødevareministeriet og for nuværende 60+ medarbejdere Dato: 17. september 2017 Til medlemmerne af Klub 60+ Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Læs mere

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 Forlig i en svær tid En to-årig overenskomst Svær situation med stram økonomi og en privat sektor med lav lønudvikling Politisk ønske om senere tilbagetrækningsalder herunder

Læs mere

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF)

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) 1 Formål m.v. Stk. 1 LC og CO10 samarbejder i Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) med det formål i fællesskab

Læs mere

OK-18 Forlig - KL. Forhandlingsfællesskabet

OK-18 Forlig - KL. Forhandlingsfællesskabet Forlig - KL Forhandlingsfællesskabet Forbedring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomstperioden udgør 6,82 % incl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 27. april 2018 17-0310.4 Hovedelementerne i forliget på KL s område Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse

OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse Læs her Yngre Lægers redegørelse om OK 18-resultatet. Yngre Lægers medlemmer er ansat på tre forskellige overenskomstområder regionerne, staten og kommunerne.

Læs mere

Skriftlig beretning Generalforsamlingen 2013.

Skriftlig beretning Generalforsamlingen 2013. Skriftlig beretning Generalforsamlingen 2013. Generalforsamlingen onsdag den 3. april 2013 vil blive afviklet med følgende dagsorden: 1. Åbning af mødet 2. Valg af dirigent 3. Aflæggelse af mundtlig beretning

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM september 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag

Læs mere

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl IFU SeniorKlub Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl. 15.00 Formanden bød velkommen til dagens generalforsamling og konstaterede at dagsordenen er i overensstemmelse med vedtægternes

Læs mere

Lager- og Handelsarbejdere i hovedstaden 3F København STEM OG BESTEM

Lager- og Handelsarbejdere i hovedstaden 3F København STEM OG BESTEM Lager- og Handelsarbejdere i hovedstaden 3F København STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har været lange og udfordrende. Vi gik ind i forhandlingerne med en

Læs mere

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013.

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013. VUC Bestyrelsen Emne Dato Referat af Ekstraordinært bestyrelsesmøde Den 27. januar 2014 på sekretariatet Til stede: Henning Madsen, Susanne Pieterse, Lotte Klein, Helle Madsen, Ole Mikkelsen, Afbud: Henrik

Læs mere

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015 SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Erik Alstrup, Erik S. Christensen, Anders Dalsager, Anneli Fuchs, Anders H. Johnsen (fra kl. 15), Lise Kapper, Jan Skytte,

Læs mere

Seniorforeningen Told & Skat

Seniorforeningen Told & Skat Til Seniorforeningen Told & Skat Bestyrelsesmedlemmer og klubformænd 20. december 2017 www.dts.dk/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Elsegårde Skovvej 12 8400 Ebeltoft Mobil 2147 4065 e-mail: bwjj@mail.dk

Læs mere

Seniorforeningen Told & Skat 21. juni 2016

Seniorforeningen Told & Skat 21. juni 2016 Seniorforeningen Told & Skat 21. juni 2016 www.dts.dk/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Elsegårde Skovvej 12 8400 Ebeltoft Mobil 2147 4065 e-mail: bwjj@mail.dk Til Bestyrelsen, suppleanter, revisorer

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Budgetforslag 2015 17 2015 2017 Indtægter Kontingent 16031120 15363020 14492360 45886500 Finansielle indtægter 85000 85000 85000 255000 Indtægter i alt 16116120 15448020 14577360 46141500 Udgifter Mødeudgifter

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen onsdag den 8. april 2015

Referat fra generalforsamlingen onsdag den 8. april 2015 Seniorforeningen Told & Skat 14. april 2015 Referat fra generalforsamlingen onsdag den 8. april 2015 Generalforsamlingen blev afholdt på Radisson Blu H.C. Andersen Hotel, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense

Læs mere

Indkomne forslag til vedtægtsændringer 2014

Indkomne forslag til vedtægtsændringer 2014 Indkomne forslag til vedtægtsændringer 2014 Følgende forslag skal behandles på repræsentantskabsmødet under punktet Indkomne forslag. DE KONKRETE FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF VEDTÆGTERNE ER OMTALT I VEDLAGTE

Læs mere

Seniorforeningen Told$Skat 20. marts 2009

Seniorforeningen Told$Skat 20. marts 2009 Til Seniorforeningen Told$Skat 20. marts 2009 bestyrelsesmedlemmer, suppleanter og lokalklubformænd www.dts.nu/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Søvej 13, Nødebo, 3480 Fredensborg Tlf: 4848 1895. Mobil

Læs mere

Urafstemning OK18 Stat

Urafstemning OK18 Stat Urafstemning OK18 Stat Et godt og solidarisk resultat Der har været et enestående sammenhold i fagbevægelsen ved OK18 mellem regionale, kommunale og statslige lønmodtagere. Et sammenhold der har betydet,

Læs mere

Ansatte i staten. Teknisk personale ved Det Kongelige Teater STEM OG BESTEM

Ansatte i staten. Teknisk personale ved Det Kongelige Teater STEM OG BESTEM Ansatte i staten Teknisk personale ved Det Kongelige Teater STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har været lange og udfordrende. Vi gik ind i forhandlingerne med

Læs mere

Ansatte i staten. Rengøringsassistenter, specialarbejdere og visse erhvervsuddannede m.fl. Fagligt uddannet køkkenpersonale STEM OG BESTEM

Ansatte i staten. Rengøringsassistenter, specialarbejdere og visse erhvervsuddannede m.fl. Fagligt uddannet køkkenpersonale STEM OG BESTEM Ansatte i staten Rengøringsassistenter, specialarbejdere og visse erhvervsuddannede m.fl. Fagligt uddannet køkkenpersonale STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18

Læs mere

LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST

LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST Rejsehold til dit arbejdsmiljø Minipensionen stiger Større købekraft Nu 7 ugers barsel til far Fortsat fokus på kompetenceudvikling LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST OG DELTAG I URAFSTEMNINGEN [SENEST 9. APRIL]

Læs mere

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU 1 Indholdsfortegnelse 3 5 6 7 8 9 9 10 Overenskomstresultatet for 2015 Løn Minipension Styrket lokalt samarbejde Bedre

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN IDA HK/KOMMUNAL

REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN IDA HK/KOMMUNAL Side 1 REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN DJØF IDA HK/KOMMUNAL FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF AFTALER FOR CHEFER PR. 1. APRIL 2018 INDEN FOR DJØF, IDA OG HK/KOMMUNALS FORHANDLINGSOMRÅDE Side

Læs mere

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 9.2.2010 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2010-1

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 9.2.2010 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2010-1 FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 9.2.2010 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2010-1 Nærværende udgave af referat fra hovedbestyrelsens møde den 20. januar 2010 er redigeret til brug for offentliggørelse

Læs mere

ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENING SENIORINFORMATION

ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENING SENIORINFORMATION ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENING SENIORINFORMATION Marts 2017 Tanker om ophør i jobbet? På efterløn? En lang række spørgsmål kan melde sig, når man når denne alder Denne pjece forsøger at give svar på

Læs mere

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU OK15 INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU Udgivet af Offentligt Ansattes

Læs mere

Albertslund Senior Idræt

Albertslund Senior Idræt Albertslund Senior Idræt Referat fra den 16. generalforsamling i AIF Senior Idræt, fredag den 10. marts 2017, kl. 10 11.30 på Albertslund Stadion Antal deltagere: 180 Foreningen bød på kaffe og brød fra

Læs mere

AKTUEL ÆLDREPOLITIK. Landsbestyrelsesmøde, oktober 2017

AKTUEL ÆLDREPOLITIK. Landsbestyrelsesmøde, oktober 2017 AKTUEL ÆLDREPOLITIK Landsbestyrelsesmøde, oktober 2017 OKTOBER 2017 Aktuel Ældrepolitik, oktober 2017 Side 2 af 5 Fejø-sagen Kommunerne må ikke begrænse adgangen til hjemmehjælp til mennesker, der bor

Læs mere

Seniorforeningen Told & Skat

Seniorforeningen Told & Skat Seniorforeningen Told & Skat Til: Bestyrelsesmedlemmer og suppleanter, revisorer og klubformænd Referat nr. 1/2017 Bestyrelsesmøde torsdag den 9. februar 2017 16. februar 2017 www.dts.dk/senior Formand

Læs mere

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND Sekretariatet. Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND Sekretariatet. Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017 FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 24.01.2017 Sekretariatet Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017 torsdag 24. januar 2017 kl. 12.00 15.00 REFERAT I mødet deltog: Formand Lars Bonde Eriksen,

Læs mere

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært repræsentantskabsmøde, torsdag den 1. marts 2012 Kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe.

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært repræsentantskabsmøde, torsdag den 1. marts 2012 Kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært repræsentantskabsmøde, torsdag den 1. marts 2012 Kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Dagsorden: Side 1 Valg af dirigent... 2 2 Aflæggelse af bestyrelsens

Læs mere

Hvilke temaer. Kan vi forvente, der kommer? Årsmøde 2009, Forsvarsarbejdere 3F

Hvilke temaer. Kan vi forvente, der kommer? Årsmøde 2009, Forsvarsarbejdere 3F Hvilke temaer. Kan vi forvente, der kommer? 1 Faglig sekretær Ansat: 1. januar 1996 i StK Arbejdsområder: Hovedaftaler OAO Fællesoverenskomster/-virksomhedsoverenskomster Tillidsrepræsentantaftaler Andre

Læs mere

Seniorforeningen Told Skat 21. december 2013

Seniorforeningen Told Skat 21. december 2013 Til Seniorforeningen Told Skat 21. december 2013 Bestyrelse, suppleanter, revisorer og klubformænd www.dts.dk/senior Formand Bjørn Wikkelsøe Jensen Elsegårde Skovvej 12 8400 Ebeltoft Tlf: 4848 1895. Mobil

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V.

Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V. Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V. 3. november 2004 Som bekendt er vor forening indtrådt som afd. 7 i FFT

Læs mere

Indkaldelse til stiftende generalforsamling af DJUS

Indkaldelse til stiftende generalforsamling af DJUS Indkaldelse til stiftende generalforsamling af DJUS Mandag den 14. maj kl. 19.00 i festsalen, Det Jødiske Hus. DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent, ordstyrer og referent. 2. Behandling og godkendelse af vedtægter.

Læs mere

1 Navn. 2. Formål. 3. Virke

1 Navn. 2. Formål. 3. Virke 1 Navn Foreningens navn er: Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Region Fyn. (I det følgende kaldet regionen). Regionens hjemsted er formandens adresse. Foreningen er stiftet den 30. januar 1944. Regionen

Læs mere

OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område

OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område Aftalerne på det kommunale område er nu i hus. Forlig og forhandlingsprotokoller er nu forhandlet på plads. Der er tale om et 3-årigt

Læs mere

tat meddelelse

tat meddelelse tat meddelelse 18.04.1994 J. nr. 0.4.3..Erstatter: Om: Ny standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger. Indledning TAT s hovedbestyrelse har i efteråret 1993 og foråret 1994 foretaget en gennemgang af standardvedtægten

Læs mere

Endelig får i de nye lønninger i kommuner og regioner med stigningerne pr. 1. oktober.

Endelig får i de nye lønninger i kommuner og regioner med stigningerne pr. 1. oktober. Nummer 3 oktober 2014 Redaktion: Julie Johnsen Pharmadanmark Stine Søndergaard, Jordbrugsakademikerne og Den Danske Dyrelægeforening Tine Trabolt, Forbundet Arkitekter og Designere Layout: Per Rehfeldt,

Læs mere

Bestyrelsens skriftlige beretning på generalforsamlingen 5. maj 2014 på Odense Produktions-Højskole.

Bestyrelsens skriftlige beretning på generalforsamlingen 5. maj 2014 på Odense Produktions-Højskole. Bestyrelsens skriftlige beretning på generalforsamlingen 5. maj 2014 på Odense Produktions-Højskole. Indledning. Bestyrelsen havde forventet, at generalforsamlingen i 2014 skulle tage stilling til foreningens

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Ramme, reguleringsordning og periodelængde

Ramme, reguleringsordning og periodelængde Offentligt Ansattes Organisationer 1 Ramme, reguleringsordning og periodelængde En tre årig OK periode En samlet udmøntning gp på 4,50 pct. Reguleringsordningen videreføres: Ved negativ regulering reguleres

Læs mere

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Materiale til vejledende urafstemning Bibliotekarforbundet, marts 2011 Indledning Til brug for den

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 28. april 2018 17-0310.5 Hovedelementerne i forliget på RLTN s område Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt

Læs mere

Ansatte i staten. Håndværkere Ingeniørassistenter m.fl. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Koefoeds Skole STEM OG BESTEM

Ansatte i staten. Håndværkere Ingeniørassistenter m.fl. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Koefoeds Skole STEM OG BESTEM Ansatte i staten Håndværkere Ingeniørassistenter m.fl. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Koefoeds Skole STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har været

Læs mere

1 Formål og hjemsted 2 Samarbejde 3 Medlemskab 4 Kontingent

1 Formål og hjemsted 2 Samarbejde 3 Medlemskab 4 Kontingent Vedtægter for Danske A-kasser 1 Formål og hjemsted Stk. 1. Danske A-kasser er brancheorganisationen for de statsanerkendte arbejdsløshedskasser i Danmark. Stk. 2. Danske A-kassers formål er: at styrke

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC VEDTÆGTER for Lederforeningen i TDC Lederforeningen i TDC er tilsluttet hovedorganisationen Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) Vennemindevej 39, 2100 København Ø Telefon: 39 27 00 57 Fax:

Læs mere

Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008

Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008 Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning til godkendelse 3. Forelæggelse af regnskab a. regnskabet

Læs mere

Dagsorden for Overlægeforeningens repræsentantskabsmøde den 6. oktober 2018 kl på Munkebjerg Hotel, Vejle

Dagsorden for Overlægeforeningens repræsentantskabsmøde den 6. oktober 2018 kl på Munkebjerg Hotel, Vejle Dagsorden for Overlægeforeningens repræsentantskabsmøde den 6. oktober 2018 kl. 10.00 på Munkebjerg Hotel, Vejle 1. Valg af dirigent 2. Formandsberetning 3. Udvalgsberetninger 4. Evaluering af OK 18 5.

Læs mere

16. august 2005 PIH J.nr Udkast. Forslag. til

16. august 2005 PIH J.nr Udkast. Forslag. til Udkast 16. august 2005 PIH J.nr. 05-801-24 Forslag til Lov om ændring af lov om tjenestemandspension (Bevarelse af tillæg til visse pensionister til det 67. år og beregning af pension til tjenestemænd

Læs mere

Vedtægter for LO-Sektion LO Hovedstaden

Vedtægter for LO-Sektion LO Hovedstaden 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Vedtægter for LO-Sektion LO Hovedstaden 1. Formål Sektionens navn er

Læs mere

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr 155 Referat fra FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 15.35 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

I

I Relevante resultater fra OK18 på det offentlige område Der foreligger nu et forhandlingsresultat for de offentlige overenskomstforhandlinger i 2018 (OK18). Resultaterne har været til (ur)afstemning, og

Læs mere

Sådan ser CFU forliget ud for Dansk Jernbaneforbunds medlemmer:

Sådan ser CFU forliget ud for Dansk Jernbaneforbunds medlemmer: Sådan ser CFU forliget ud for Dansk Jernbaneforbunds medlemmer: En to-årig overenskomst indgået i en svær situation med stram økonomi og en privat sektor med lav lønudvikling. Der er et politisk ønske

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra Generalforsamling i SVOO Tirsdag den 21.marts 2017 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Frank Gamsbøl blev valgt til dirigent, og fastslog at generalforsamlingen var lovligt indkaldt

Læs mere

Budgetforslag i kr.

Budgetforslag i kr. Budgetforslag 2018 2020 i 1.000 kr. Indtægter Kontingent 44.396.000 14.150.000 14.789.000 15.457.000 Finansielle indtægter 285.000 95.000 95.000 95.000 Indtægter i alt 44.681.000 14.245.000 14.884.000

Læs mere

1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8

1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8 1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8 Der er 65 medlemmer til stede Formanden Ole Lyd Nielsen byder velkommen 1) valg af dirigent og referent - Kristian (Kiks) er dirigent.

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere