REBILD NATURSKOLER. Indsatsområde:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REBILD NATURSKOLER. Indsatsområde:"

Transkript

1 : REBILD NATURSKOLER Strategiområde: Udvikle de fysiske muligheder i udepædagogikken for dagplejen, daginstitutionerne samt i udeskolen for folkeskolerne i Rebild kommune Hvilken målsætning ønsker man at opfylde? Hvilke delmål skal opfyldes for at komme videre? Hvilke krav stilles der til resultatet for succes? A1: Etableringen og udviklingen af nye naturbaser i et tværsektorielt samarbejde A1.1:Rebild Naturskoler vil i samarbejde med center Børn og unge og Naturstyrelsen etablere en ny naturbase ved Juelstrup Sø. I samarbejde med Naturstyrelsen skal der etableres en naturbase ved Juelstrup Sø, der kan dannebaggrund for udepædagogik i dagplejen, daginstitutionerne og skolerne i området i og Udeskole Kontraktholder isamarbejde med Center Børn og Unge og Naturstyrelsen 2013 A1.2:I samarbejde med center Natur og Miljø, skal der etableres en ny naturbase ved Brorstrup Kærvej 8 A1.3:I samarbejde med center Natur og Miljø og center Børn og unge, skal der etableres en ny naturbase ved Klepholm I samarbejde med Naturstyrelsen skal der etableres en naturbase ved Juelstrup Sø, der kan danne baggrund for udepædagogik i dagplejen, daginstitutionerne og skolerne i området i og udeskole Der skal bygges en kombineret overnatnings/bål og madpakkehytte som naturbase for den rullende udeskole. Naturbasen kan i det daglige benyttes af Sortebakkeskolen, Haverslev og Ravnkilde skoler samt daginstitutioner og dagplejen i området Der skal opføres en kombineret undervisnings og madpakke bålhytte i kanten af skoven ved Klepholm. Basen kan bruges i forbindelse med den rullende udeskole, samt ved Støvring skolerne, daginstitutionerne og dagplejens besøg i området. Konkret beskrivelse af 1. Status, hvis kontrakten løber over endnu et år eller 2. Evaluering ved kontraktudløb. A1.1:Naturbasen ved Juelstrup Sø er etableret af Naturstyrelsen. Naturskolen har været i samarbejde med dem mht. indretning, indkøb af grej til brug omkring stedet for skolerne, daginstitutionerne og dagplejen i området. A1.2: Der er i samarbejde med Center Natur og Miljø samt lodsejeren Peter Bak, etableret en ny naturbase med et Infohus til læring om vindenergi samt en kombineret hængekøje overnatningshytte/grillhytte i skoven. Hytten stod først færdig i december 2014, og der mangler belægning i bunden, lidt beklædnings arbejde på siderne samt indretning af området udenfor hytten til undervisningsbrug dette udføres i 2015 A1.3: Der er i samarbejde med Center Natur og miljø etableret en bålhytte til udeskole undervisningen i og omkring Klepholm. Hytten stod færdig i januar 2015 og der mangler belægning i bunden samt indretning af området udenfor hytten. Der er herudover bygget to shelters 200 m. fra bålhytten med tilhørende toilet og brændeskur- tænkt som lejr plads for primært kanofolket ved Lindenborg Å

2 Strategiområde: Udvikle de fysiske muligheder i udepædagogikken for dagplejen, daginstitutionerne samt i udeskoien for folkeskolerne i Rebild kommune Hvilken målsætning ønsker man at opfylde? Hvilke delmål skal opfyldes for at komme videre? A2: Udvikle udeskolen ved de nye naturbaser i et tværsektorielt samarbejde med center Børn og unge A2.1:I samarbejde med Center Børn og Unge udarbejdes undervisnings-materiale til brug i udeskolen ved naturbasen Brorstrupkærvej 8 A2.2: I samarbejde med Center Børn og unge, skal der udarbejdes undervisningsmateriale til brug i udeskolen ved Juelstrup Sø og Skillingbro Naturskole. B2.2: Rebild Naturskoler vil i samarbejde med skolerne i resten af Rebild Kommune for at få udarbejdet undervisningsmateriale til brug i den rullende udeskole og udendørs undervisningen i skolernes nærområder Hvilke krav stilles der til resultatet for succes? Der skal udarbejdes materiale till udeskoleundervisning til Sortebakke skolen, Haverslev skole og Ravnkilde skolerne i de fag, hvor der kan findes interessenter blandt lærerne. Materialet sendes til Skoven i skolen og der linkes til det fra Rebild Naturskolers hjemmeside. Karensmindeskolen og Rebild Naturskoler udarbejder undervisningsmateriale til brug ved Juelstrup Sø og Skillingbro Naturskole. Materialet sendes til Skoven i skolen og der linkes til det fra Rebild Naturskolers hjemmeside. Materialet udarbejdes i samarbejde med interessenter blandt personalet ved skolen. Rebild Naturskoler tilbyder samarbejde med personalet ved skolerne i hele Rebild Kommune for, at få udarbejdet udeskolemateriale til brug i den rullende udeskole samt til gavn for skolerne selv. Materialet sendes til Skoven i skolen og der linkes til det fra Rebild Naturskolers hjemmeside Konkret beskrivelse af 1. Status, hvis kontrakten løber over endnu et år eller 2. Evaluering ved kontraktudløb. Samarbejdet med folkeskolerne har været mere end vanskeligt efter lock out en i 2013 og indførelse af lov 409 samt ny folkeskolereform. Der er dog i samarbejde med Sortebakkeskolen afprøvet et nyt undervisningsmateriale til 7.kl. med design og afprøvning af vindmøllevinger lavet af kasserede plast tagrender omkring Info huset i Brorstrup. Det planlagte samarbejde med skolerne i at kvalificere udeskolen, havde efter en udeskole konference på Strandgårdsskolen i Ishøj, hvor 13 fra skolerne i Rebild Kommune deltog - et meget fint momentum, som efter en turbulent reform periode nu er næsten væk.

3 B) Strategiområde: Målrette de offentlige ture og kursustilbuddet mod brugen af naturbaserne og brugen af naturen i Rebild Kommune Hvilken målsætning ønsker man at opfylde? Hvilke delmål skal opfyldes for at komme videre? Hvilke krav stilles der til resultatet for succes? B1: Rebild Naturskoler skal tilbyde offentlige ture i et samarbejde.på tværs af Centrene i Rebild Kommune. B2: Rebild Naturskoler skal tilbyde kurser i et samarbejde.på tværs af Centrene i Rebild Kommune B2:Kurser i udepædagogik for daginstitutionerne B3: Bedsteforældrekurser B1.1:I samarbejde med center Natur og Miljø Biolog John Mønsted, skal der afholdes 2 offentlige ture med udgangspunkt i naturen omkring Klepholm for at vise borgerne i Støvring deres nye bynære naturområde B2.1: Rebild Naturskoler vil i samarbejde med Kulturskolen tilbyde kurser henvendt til dagplejen og skolerne i brug af naturen B 2.2: Rebild naturskoler vil i samarbejde med Center Børn og unge tilbyde kurser i udeskole henvendt til lærerne ved folkeskolerne i Rebild Kommune B2.3:Rebild Naturskoler skal tilbyde kurser i udepædagogik henvendt til daginstitutionerne i Rebild Kommune B3.1: Rebild Naturskoler skal tilbyde fire årstidsbestemte kurser for bedsteforældre i øvelsen med at tage børnebørnene med ud i naturen Der afholdes 2 temature en i hver sin årstid: Forår/ Sommer: Fuglestemmetur og botanikken omkring Klepholm. Efterår: Svampetur og efterårsaktiviteter i Klepholm Skov. Turene er cykelture med udgangspunkt fra Rådhuset i Støvring Rebild Naturskoler vil i samarbejde med Kulturskolen tilbyde fire korte kurser i brugen af røverknolden, det musiske uderum og Vedstedskovhus, henvendt til dagplejen og et antal kurser efter behov til skolerne i brug af stedet i udepædagogikken og udeskolen især i det musiske uderum Rebild Naturskoler vil i samarbejde med undervisere i folkeskolerne, tilbyde et kursusforløb i en kursus folder. Indholdet er centreret om skolens almindelige fag, og foregår omkring naturbaserne ved Juelstrup Sø, Brorstrup, Klepholm og i Rold Skov Rebild Naturskoler vil i samarbejde med AMU center Nordjylland og Danmarks jægerforbund, tilbyde et kursusforløb på fire moduler- et i hver sin årstid. Internatkurserne er lagt ved Vildtforvalterskolen ved Kalø. Det er idéer til aktiviteter med børn i naturen samt metode til den gode skovtur, der er det bærende i forløbene. Gruppen tilbydes at vidensdele i en lukket gruppe på facebook, så de gode idéer og ture med børn mellem moduler kan deles.

4 Konkret beskrivelse af 1. Status, hvis kontrakten løber over endnu et år eller 2. Evaluering ved kontraktudløb. B.1: Der er i 2013 i samarbejde med Center Natur og Miljø, afholdt to offentlige cykelture til Klepholm. 15. juni med 6 deltagere og den 26. september med 16 deltagere. B2: Kurser 2013: I samarbejde med Rebild Kulturskole er der afholdt: 18/3: Suldrup Skole Udeskolekursus (lærere) 8 deltagere 3/9: Karensmindeskolen Juelstrup Sø (med elever) 103 3/9: Karensmindeskolen Juelstrup Sø (lærere) 14 4/9: Karensmindeskolen Juelstrup Sø (med elever) 113 5/9: Karensmindeskolen Juelstrup Sø (med elever) /9: Karensmindeskolen Juelstrup Sø (lærere) 22 21/10:Dagplejen Juelstrup Sø 10 25/10:Dagplejen Juelstrup Sø 35 31/10 Dagplejen Juelstrup Sø 19 11/11:Daginstitutionerne Juelstrup Sø 28 15/11:Daginstitutionerne Juelstrup Sø Udepædagogisk kursus for pædagoger i Rebild Kommunes daginstitutioner i samarbejde med Vildtforvalterskolen Kalø og AMU centeret i Aalborg, 4 moduler: 16 deltagere Kurser i 2014: 21/5: FDF i Støvring,Juelstrup Sø 18 deltagere 7-8/8:Rebild Kommunes skolevæsen start op udeskolekursus, 44 Udepædagogisk kursus for lærere og pædagoger i Rebild Kommune i samarbejde med Vildtforvalterskolen Kalø og AMU centeret i Aalborg, 4 moduler: 16 deltagere Den planlagte folder henvendt til skolerne er ikke lavet på grund af, ovenstående beskrevet, tab af momentum i udeskolen og det forhold, at hytterne ved naturbaserne ved Brorstrup og Klepholm, først var ved at være rejst i december 2014 og januar Bedsteforældrekurserne er ikke afholdt fordi samarbejdspartneren, har skiftet til et sæt nye hofter midt i kontrakt perioden. De er nu velfungerende og kursusrækken er i kontrakten for 2015/16 og er nu forankret i samarbejde med Center Sundhed.

5 C) Strategiområde: Rebild Naturskoler skal levere naturfagligt indhold til udstillingen i Rebild Portalen Hvilken målsætning ønsker man at opfylde? Hvilke delmål skal opfyldes for at komme videre? C1: Få indrettet udstillingen i Rebild Portalen C1.1: Der skal inden indvielsen i maj 2013 være mulighed for, at orientere sig om et naturfagligt indhold i Rebild portalens udstilling Hvilke krav stilles der til resultatet for succes? I samarbejde med aktører i gruppen bag den natur/lokalhistoriske del af udstillingen, skal der udarbejdes en digital del af udstillingen. Der skal produceres tekst, billeder og lyd om dyr og planter, besøgende ved Rebild Portalen kan møde i Rold Skov. Opkvalificere formidlingen i digital retning og med mere hands on i udstillingen til Rebild Portalen C1.2: Udarbejde og justere tekst og billeder til den digitale formidling af dyr og planter i udstillingen C1.3: Skaffe fysiske materialer til Rebild Portalens udstilling Der skal skrives tekst om nogle af de manglende dyr og planter, der kan findes i skoven, men ikke er med i udstillingen ved indvielsen Udstillingen skal rumme fragmenter af de dyr, svampe og planter, der skal formidles: C1.4:Skaffe digitale billeder og lydoptagelser til Rebild Portalens udstilling Den digitale formidling af dyr og planter i udstillingen skal indeholde billeder, videoklip og lydoptagelser til formidlingen af de dyr der ikke er indeholdt i udstillingen ved indvielsen Konkret beskrivelse af 1. Status, hvis kontrakten løber over endnu et år eller 2. Evaluering ved kontraktudløb. Portalen havde indvielse den 1. juni 2013 og den naturfaglige del af udstillingen, var klar til gæsterne med formidling gennem udstoppede dyr og fragmenter af dyr og tekst/billeder i Ipads på tre borde. Et bord til skovens dyr, et til botanikken og et bord til geologien i området. Der er i hele kontraktperioden tilføjet flere udstoppede dyr i lokalet. Der er optaget især nattelyde og film af dyr fra skoven dette materiale skal tilføjes udstillingen i forbindelse med udvidelse af tekst delen i Ipads på bordene. Et arbejde der er skrevet i kontrakten for 2015/16 ).

6 D) Styrke samarbejdet på tværs af institutionerne i Kultur og Fritid Hvilken målsætning ønsker man at opfylde? Hvilke delmål skal opfyldes for at komme videre? D: Profilere Rebild Kommune som et godt sted at bo Hvilke krav stilles der til resultatet for succes? D1:1. Styrke samarbejdet mellem institutionerne i Center Kultur & Fritid Iværksætte initiativer til øget samarbejde mellem biblioteket og Kultur- ungdoms- og naturskole. Konkret i forhold til de unge og ved at fastholde institutionernes engagement i Kulturugerne og henover året Konkret beskrivelse af 1. Status, hvis kontrakten løber over endnu et år eller 2. Evaluering ved kontraktudløb. Der har i kontrakt perioden været et godt samarbejde mellem de andre institutioner i Kultur og Fritid. Især samarbejdet omkring kulturugerne har været frugtbart. Syngetur i landskabet i samarbejde med Kulturskolen, lyrikværksted og lyrikkens dag i samarbejde med bibliotekerne, er bare nogle af de fælles tilbud, der har givet en fin PR for Rebild Kommune. I det daglige fylder samarbejdet med de andre institutioner mere og mere især er samarbejderne omkring kurser til dagplejen, daginstitutionerne og skolerne udviklet meget i kontraktperioden.

Rebild Naturskoler, Himmerlandsvej 15, 9520 Skørping

Rebild Naturskoler, Himmerlandsvej 15, 9520 Skørping Kontrakt 2013-14 Rebild Naturskoler, Himmerlandsvej 15, 9520 Skørping Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune.

Læs mere

Rebild Naturskoler Himmerlandsvej 15, 9520 Skørping

Rebild Naturskoler Himmerlandsvej 15, 9520 Skørping Kontrakt 2015-16 Rebild Naturskoler Himmerlandsvej 15, 9520 Skørping Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune. Vi

Læs mere

Rebild Naturskoler Himmerlandsvej 15, 9520 Skørping

Rebild Naturskoler Himmerlandsvej 15, 9520 Skørping Kontrakt 2015-16 Rebild Naturskoler Himmerlandsvej 15, 9520 Skørping Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune. Vi

Læs mere

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Oplæg d. 03. 01. 2012 Kontrakt 2013-14 Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger

Læs mere

Skolerne skal formulere projektbeskrivelser på ovenstående i marts måned 2015, og laver afrapportering fra nuværende projekter i juni 2015.

Skolerne skal formulere projektbeskrivelser på ovenstående i marts måned 2015, og laver afrapportering fra nuværende projekter i juni 2015. 1 - Haverslev-Ravnkilde,Energiskolegård.doc Hører til journalnummer: 17.01.00-A00-2-13 Center Børn og Unge Journalnr: 17.00.00-A00-1-12 Dato: 3-4-2014 Ansøgning til puljer under folkeskolereform Projekt:

Læs mere

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger.

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger. Kontrakt 2015-16 Biblioteket Støvring, Skørping, Terndrup, Nørager og Bogbus Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune.

Læs mere

Kontraktmål for Læringscenter Himmerland

Kontraktmål for Læringscenter Himmerland Kontraktmål for Læringscenter Himmerland Tema Mål Indsats Handling Ansvarlig Evaluering Læring og inklusion - læringsmål De faglige fællesskaber og faglige netværk på tværs af skoler og dagtilbud skal

Læs mere

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger.

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger. udgave per 22.03.17 Rebild Kulturskole. Kontraktmål 2017-18 Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune. Vi tror på at beslutninger

Læs mere

Evaluering af kontrakt for Biblioteket, 2013-2014

Evaluering af kontrakt for Biblioteket, 2013-2014 Evaluering af kontrakt for Biblioteket, 2013-2014 Digitalisering og borgernes IT - kompetencer A1 Aktive digitale borgere A.1.1 Central indsats. Styrke og vedligeholde det tværfaglige samarbejde med Borgerservice

Læs mere

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Kontrakt 2014 Kontrakt 2014-15 Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild

Læs mere

Skolerne skal formulere projektbeskrivelser på ovenstående i marts måned 2015, og laver afrapportering fra nuværende projekter i juni 2015.

Skolerne skal formulere projektbeskrivelser på ovenstående i marts måned 2015, og laver afrapportering fra nuværende projekter i juni 2015. Center Børn og Unge Journalnr: 17.00.00-A00-1-12 Dato: 3-4-2014 Ansøgning til puljer under folkeskolereform Projekt: [indsæt titel] Børne- og Ungdomsudvalget fastholder i 2015 puljerne til holddeling og

Læs mere

Oversigt over skoler, daginstitutioner og dagplejere i de 6 børnedistrikter

Oversigt over skoler, daginstitutioner og dagplejere i de 6 børnedistrikter Oversigt over skoler, daginstitutioner og dagplejere i de 6 børnedistrikter Denne oversigt viser antal skoler, daginstitutioner og dagplejere ved opdeling af skoledistrikterne i 6 børnedistrikter. Der

Læs mere

Ansøgning skal udfyldes senest 26. marts og sendes til Center Børn og Unge. Ansøgningen skal max fylde 2 sider. Skoleåret 2015-16

Ansøgning skal udfyldes senest 26. marts og sendes til Center Børn og Unge. Ansøgningen skal max fylde 2 sider. Skoleåret 2015-16 1 - Ansøgning understøttende undervisning marts 2015 ( Understøttende undervisning Vi ønsker at inddrage det omgivende samfund i den daglige undervisning. Det handler både om det rige foreningsliv, de

Læs mere

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger.

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger. Kontrakt 2015-2016 Biblioteket Støvring, Skørping, Terndrup, Nørager og Bogbus EVALUERING Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger

Læs mere

INTRO TIL SKOLEN I NORDSKOVEN

INTRO TIL SKOLEN I NORDSKOVEN INTRO TIL SKOLEN I NORDSKOVEN Arbejde med Matematik i Nordskoven 2017 Undersøgelse af insekter 2016 Børneskovens samlingssted 2017 Skolen i Nordskoven undervisningsmateriale til skoler i Slagelse Kommune

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Børn & Kultur Skoleadministration Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Kompetenceudviklingsplanen er baseret på publikationen fra ministeriet: Pejlemærker for kompetenceudvikling

Læs mere

Naturvejledning i Ballerup kommune Aktiviteter i 2014

Naturvejledning i Ballerup kommune Aktiviteter i 2014 Naturvejledning i Ballerup kommune Aktiviteter i 2014 Arrangementer og ture i 2014 Som det fremgår af tabellerne nedenfor, har der i alt været gennemført 100 ture og arrangementer i 2014, hvoraf ca. 80%

Læs mere

Læring og Samarbejde

Læring og Samarbejde Kontrakter Børn og Unge 2015-17 Læring og Samarbejde Strategiområde A: Det gode børneliv. Mål Indsats Handling Ansvarlig Plan for proces og evaluering A.1. Læring og inklusion: Styrkelse og konsolidering

Læs mere

Undersøgelse af udbredelsen af udeskole i 2014

Undersøgelse af udbredelsen af udeskole i 2014 Undersøgelse af udbredelsen af udeskole i 2014 Niels Ejbye-Ernst, VIAUC & Peter Bentsen, Steno Diabetes Center (2015) Udarbejdet i forbindelse med projekt Udvikling af udeskole Artiklen præsenterer kort

Læs mere

Evalueringsmøde i projektgruppen, 14. april 2016

Evalueringsmøde i projektgruppen, 14. april 2016 Evalueringsmøde i projektgruppen, 14. april 2016 Til stede: Sussi Handberg, DN John Mønsted, SuperBrugsen Støvring Pernille Nymann Jensen, Fræer Borgerlaug Jens Skov Jørgensen, Ungdomsskolen Signe Rugtved,

Læs mere

Naturvejlederløntilskud Årsplan 2013

Naturvejlederløntilskud Årsplan 2013 Naturvejlederløntilskud Årsplan 2013 Referencenummer: 20667 Navn naturvejleder: Sara Gelskov Navn arbejdsgiver: Tove Damholt Arbejdssted: Østsjællands Museum Adresse: Højerup Bygade 38 Postnummer/By: 4660

Læs mere

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger.

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger. Center Børn og Unge Kontraktmål 2017-18 Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune. Vi tror på at beslutninger og dispositioner

Læs mere

Handlingsplan for 2015-2017

Handlingsplan for 2015-2017 Handlingsplan for 2015-2017 H andlingsplanen tager udgangspunkt i bibliotekspolitikkens værdigrundlag. Det handler om at omsætte disse til hverdag og kunne se værdierne leve sig ud i hverdagen på Brønderslev

Læs mere

Læring og Samarbejde

Læring og Samarbejde Kontrakter Børn og Unge 2015-17 Læring og Samarbejde Strategiområde Det gode børneliv. Mål Indsats Handling Ansvarlig Plan for proces og evaluering A.1. Læring og inklusion: Styrkelse og konsolidering

Læs mere

Rebild Kommunale Ungdomsskole

Rebild Kommunale Ungdomsskole Kontrakt 2013-14 Rebild Kommunale Ungdomsskole Sverriggaardsvej 4A, 9520 - Skørping Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild

Læs mere

Handlingsplan Handlingsplan Turisme

Handlingsplan Handlingsplan Turisme Turisme 1 Rebild i øjenhøjde Vision Rebild 365 Rebild Kommune ligger i hjertet af Himmerland og er beriget med skove, søer og kilder. Med Rold Skov som nærmeste nabo er skoven og naturen en unik del af

Læs mere

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger.

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger. Kontrakt 2013-14 Biblioteket Støvring, Skørping, Terndrup, Nørager og Bogbus Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune.

Læs mere

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger.

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger. Center Børn og Unge Kontraktmål 2017-18 Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune. Vi tror på at beslutninger og dispositioner

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets

Læs mere

Børnehaverne Støvring Syd

Børnehaverne Støvring Syd Kontrakt 2013-14 Børnehaverne Støvring Syd Brunagervej 2a 9530 Støvring Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune.

Læs mere

Kontraktevaluering 2013/14 - Rebild Ungdomsskole

Kontraktevaluering 2013/14 - Rebild Ungdomsskole Kontraktevaluering 2013/14 - Rebild Ungdomsskole Indsatsområde A- Ny ledelsesstruktur og optimering af klubområdet Ansætte souschef og fordele ansvarsopgaver i ledelsen Optimere drift og udvikling af klubområdet

Læs mere

Center Kultur og Fritid

Center Kultur og Fritid Center Kultur og Fritid Kontraktmål 2017-18 Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune. Vi tror på at beslutninger og dispositioner

Læs mere

Præsentation af projekt Udvikling af udeskole. 22. april 2014

Præsentation af projekt Udvikling af udeskole. 22. april 2014 Afdeling for Folkeskole og Internationale opgaver Frederiksholms Kanal 26 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Præsentation af projekt Udvikling af

Læs mere

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017 Pkt. Evaluerings område 1. a Skolens værdigrundlag Her og nu (beskrivelse af praksis) Se beskrivelse 1.a. Målsætning At drive privat grundskole, hvor elevens lyst til læring styrkes i et miljø, hvor den

Læs mere

Elevstævner. Lærerkurser. Lærerfest. Møder

Elevstævner. Lærerkurser. Lærerfest. Møder Version 3 11.maj 2016 Aktivitetsoversigt for Det fælles kommunale idrætsudvalg Rebild Skoleidræt 2016-2017 Elevstævner Lærerkurser Lærerfest Møder Elevstævner i Rebild kommune I samarbejde med Dansk Skoleidræt,

Læs mere

Naturfag. Skolens navn: Agedrup Skole Skoleår: 08-09

Naturfag. Skolens navn: Agedrup Skole Skoleår: 08-09 Naturfag Skolens navn: Agedrup Skole Skoleår: 08-09 Indledning Formålet med denne selvevaluering er at undersøge status og visioner for skolens indsats på det naturfaglige område og at understøtte en refleksions-

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger.

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger. Center Børn og Unge Kontraktmål 2017-18 Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune. Vi tror på at beslutninger og dispositioner

Læs mere

Årsrapport for AQUA Sø-og Naturcenter Silkeborg Naturfagscenter

Årsrapport for AQUA Sø-og Naturcenter Silkeborg Naturfagscenter Årsrapport for AQUA Sø-og Naturcenter Silkeborg Naturfagscenter 2012 Dagens fangst studeres nøje! Redigeret af Lars Nygaard 1 Generelt: Kan gode naturoplevelser, spændende formidling og kvalificeret naturfagsundervisning

Læs mere

Midt- og Vestjylland

Midt- og Vestjylland Finansieret af: Kursuskatalog Midt- og Vestjylland FrivillighedsAkademiets GRATIS kursustilbud til frivillige om formidling til børn og unge Kurser, rådgivning og inspiration om ledelse og frivillig-organisering

Læs mere

Højfyns. Frilu scenter. - centrum for aktivt friluftsliv

Højfyns. Frilu scenter. - centrum for aktivt friluftsliv Højfyns Frilu scenter - centrum for aktivt friluftsliv Indhold 1. Indledning... 3 2. Idé... 3 2.1 Fra spejderhytte til Højfyns Friluftscenter... 4 2.1.1 Højfyns Friluftscenter - Den centrale friluftsbase...

Læs mere

Direktørens resultatlønskontrakt 2013 bestyrelsens vurdering

Direktørens resultatlønskontrakt 2013 bestyrelsens vurdering Direktørens resultatlønskontrakt 2013 bestyrelsens vurdering Indsatsområde Mål/intention Indikator Vægt Målopfyldelse A: Basis indsatsområder 66,7 % A1: Den pædagogiske tilgang i uddannelserne Praktisk

Læs mere

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2011

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2011 Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2011 Referencenummer: 20792 Navn naturvejleder: Karsten Rybjerg Larsen Navn arbejdsgiver: Mariagerfjord Kommune Arbejdssted: Mariagerfjord Naturskole Adresse: Fjordgade

Læs mere

Ny lærer i Va i V l ensbæk allensbæk

Ny lærer i Va i V l ensbæk allensbæk Ny i lærer Vallensbæk Hvem er vi Læring og pædagogik i børnehøjde Pædagogisk Center i Vallensbæk byder dig velkommen som lærer i kommunen. Pædagogisk Center arbejder for at skabe de bedste rammer for din

Læs mere

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Naturskolen og Børne- og skoleudvalget

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Naturskolen og Børne- og skoleudvalget Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Naturskolen og Børne- og skoleudvalget Naturskolen Side 1 1. Indledning Denne selvforvaltningsaftale er indgået mellem: Naturskolen og Børne- og skoleudvalget

Læs mere

Ansøgning om tilskud til kulturelle arrangementer/aktiviteter i 2017.

Ansøgning om tilskud til kulturelle arrangementer/aktiviteter i 2017. Ansøgning om tilskud til kulturelle arrangementer/aktiviteter i 2017. Ansøger: Ansøgning om tilskud til: Koncert Teater Udstilling Andet Kort beskrivelse af profil: Beskrivelsen skal indeholde oplysninger

Læs mere

Rebild Kommune - Total Oprindeligt budget / kr.

Rebild Kommune - Total Oprindeligt budget / kr. 1/13 budget / Kapitalmidler U/ DKK DKK DKK U 1.844.113 1.106.685 1.870.314 59,17-407.283-228.809-431.357 53,04 Arbejdsmarkedsudvalg U 419.276 263.684 437.081 60,33-144.728-98.399-161.728 60,84 Arbejdsmarked

Læs mere

Center Børn og Unge Børnehusene Støvring Nord

Center Børn og Unge Børnehusene Støvring Nord Center Børn og Unge Børnehusene Støvring Nord Kontraktmål 2017-18 Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune. Vi tror på at beslutninger

Læs mere

Læring og Samarbejde

Læring og Samarbejde 1 Kontrakter Børn og Unge 2015+16 Læring og Samarbejde Daginstitutionen Tumlehøj i Suldrup I Skrivende stund, d. 25.marts 2015 har vi 110 børn, 4 småbørnsgruppebørn og 106 børnehavebørn. Ansatte: 20 personer

Læs mere

Oversigt over decentrale planer

Oversigt over decentrale planer Oversigt over decentrale planer Administrationen (centre på rådhuset i Støvring, administrationsbygninger i Terndrup og Nørager samt Center Sundhed) Brand og evakuering fra rådhus og administrationsbygning

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af skolerne i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene fastsættes bestemmelser

Læs mere

Naturvejlederløntilskud Årsplan 2014

Naturvejlederløntilskud Årsplan 2014 Naturvejlederløntilskud Årsplan 2014 Referencenummer: 20667 Navn naturvejleder: Sara Gelskov Navn arbejdsgiver: Tove Damholt Arbejdssted: Østsjællands Museum Adresse: Højerup Bygade 38 Postnummer/By: 4660

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Centerstrategi Center for Børn med Handicap

Centerstrategi Center for Børn med Handicap CBH kompetenceudviklingsstrategi Med udgangspunkt i CBH vision og strategi 2013-2014, har centeret følgende kompetenceudviklingsstrategi for perioden. Hensigten er at fokusere kompetenceudviklingen i centret,

Læs mere

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Fælles undervisning 1. 2. Projektets titel: Fælles undervisning om psykiatri og misbrug i Region Hovedstaden Baggrund: Projektet baserer sig på en række erfaringer og

Læs mere

Hvem er vi & hvad gør vi?

Hvem er vi & hvad gør vi? Hvem er vi & hvad gør vi? KULTUR- OG SKOLETJENESTEN KULTUR- OG SKOLETJENESTEN MIDT- OG VESTSJÆLLANDS OPGAVER Kultur- og Skoletjenesten Midt- og Vestsjælland informerer om undervisningsmaterialer, pædagogiske

Læs mere

Strategiområde A: Det gode børneliv

Strategiområde A: Det gode børneliv Kontrakt for Børnehusene Støvring Syd 2015 2016 Læring og Samarbejde Strategiområde A: Det gode børneliv Mål Indsats Handling Ansvarlig Plan for proces og evaluering A.1. Læring og inklusion: Styrkelse

Læs mere

Ny Naturvejlederordning fra 2016

Ny Naturvejlederordning fra 2016 Ny Naturvejlederordning fra 2016 Samarbejdspartnere Center for Børn og Undervisning Center for Kultur, Frivillighed og Borgerservice Center for Teknik og Miljø Østsjællands Museum Stillingen er normeret

Læs mere

Ansøgningsskema. Oplevelse oplysning - afklaring- uddannelse. 1 Projektets titel. 2 Højskolen Navn: Vrå Højskole

Ansøgningsskema. Oplevelse oplysning - afklaring- uddannelse. 1 Projektets titel. 2 Højskolen Navn: Vrå Højskole 1 Ansøgningsskema 1 Projektets titel Oplevelse oplysning - afklaring- uddannelse 2 Højskolen Navn: Vrå Højskole 4 Baggrund fyldig beskrivelse påkrævet Vrå højskole har en del erfaring med at samarbejde

Læs mere

Evaluering af Kontraktmålene for 2015/16 Børnehusene i Skørping

Evaluering af Kontraktmålene for 2015/16 Børnehusene i Skørping Evaluering af Kontraktmålene for 2015/16 Børnehusene i Skørping Læring og samarbejde Det gode børneliv Læring og Inklusion Samarbejde med dagplejen At vi fortsætter arbejdet med ICDP- og de 8 samspilstemaer.

Læs mere

Børnehaverne Støvring Nord

Børnehaverne Støvring Nord Kontrakt 2013-14 Børnehaverne Støvring Nord Bavnebakken, Bavnebakken 99, 9530 Støvring Skovhuset, Hermesvej 47, 9530 Støvring Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle

Læs mere

Kontrakter Børn og Unge 2015-17. Læring og Samarbejde

Kontrakter Børn og Unge 2015-17. Læring og Samarbejde Kontrakter Børn og Unge 2015-17 Læring og Samarbejde Strategiområde A: Det gode børneliv. Mål Indsats Handling Ansvarlig Plan for proces og evaluering A.1. Læring og inklusion: Styrkelse og konsolidering

Læs mere

Indledning. Side 2 af 6

Indledning. Side 2 af 6 Indledning Hver generation har et ansvar for at beskytte jorden og dens ressourcer for egen og kommende generationers skyld. Derfor er det væsentligt, at vi tilstræber vækst og fremskridt gennem bæredygtig

Læs mere

Kursuskatalog om forebyggelse af ekstremisme

Kursuskatalog om forebyggelse af ekstremisme Kursuskatalog 2018/19 Kursuskatalog om forebyggelse af ekstremisme Nr. 1, 2019 SIDETAL Forord Velkommen til Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremismes kursuskatalog, som strækker sig fra foråret

Læs mere

Refleksion over afdelingens/institutionens aktier i den nye centerstrategiplan:

Refleksion over afdelingens/institutionens aktier i den nye centerstrategiplan: Resultataftale 2013 for Egebjerg Skole og Børnehave af resultataftalen og effektmålene for sidste år: Kort sammenfatning og konklusioner med henvisning til bilag vedr. hvert effektmål. Ad a) Udeundevisning

Læs mere

Hvilke udfordringer og muligheder ser I i forhold til den nye folkeskolereform?

Hvilke udfordringer og muligheder ser I i forhold til den nye folkeskolereform? Hvilke udfordringer og muligheder ser I i forhold til den nye folkeskolereform? Muligheder: Vi skal tænke anderledes Folkeskolen har med reformudspillet fået en markant udfordring, som giver muligheder

Læs mere

Kommissorium. EUD 10 og EUDFlex. Stamoplysninger. Baggrund. Version af projektaftalen Version 1:

Kommissorium. EUD 10 og EUDFlex. Stamoplysninger. Baggrund. Version af projektaftalen Version 1: Kommissorium EUD 10 og EUDFle Stamoplysninger Sagsnummer (SBSYS) 17.00.00 -A00-1-15 Version af projektaftalen Version 1: Tidsramme EUD10 og EUD Fle forventes at kunne starte op i skoleåret 2016/17. Projektbeskrivelsen

Læs mere

ROSKILDE VEJLEDNING. Skoler og kulturinstitutioner

ROSKILDE VEJLEDNING. Skoler og kulturinstitutioner ÅBEN SKOLE ROSKILDE VEJLEDNING Skoler og kulturinstitutioner Indholdsfortegnelse Om Åben Skole 3 Hvad siger reformen? 4 Hvorfor samarbejde? 5 Hvordan samarbejde? 6 Eksempler på aktivitetstyper 7 Hvad med

Læs mere

Natur, sundhed & livskvalitet

Natur, sundhed & livskvalitet Natur, sundhed & livskvalitet Hvordan naturvejledning og natur kan fremme sundhed og livskvalitet Samarbejdet mellem SNS og Vordingborg Kommunes Sundhedscenter i Stege Styrker og muligheder Skovrider,

Læs mere

4. NYTTIGE ADRESSER. Nyttige adresser

4. NYTTIGE ADRESSER. Nyttige adresser 4. NYTTIGE ADRESSER Børn og sundhed www.altomkost.dk www.boernemad og bevaegelse.dk www.doktorskrump.dk www.dgi.dk www.eventyrvaerkstedet.dk www.folkesundhed.dk www.folkesundhed.kk.dk www.frugtkvarteret.dk

Læs mere

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer.

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Ishøj Kommune Juli 2014 Flere Lille og Store Nørder i Ishøj Projektbeskrivelse Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Projektet

Læs mere

Et tilbud til ordblinde elever

Et tilbud til ordblinde elever Et tilbud til ordblinde elever Eleven kan få tilbud om kursus i et af kommunens to mobile kompetencecentre, hvis: forældre og lærere skønner, at eleven er motiveret og parat til at arbejde målrettet med

Læs mere

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform Egebækskolen Den nye folkeskolereform 1 Kære Alle I juni 2013 blev der som bekendt indgået aftale om en ny skolereform. Reformen træder i kraft 1. august 2014. Formålet med reformen er blandt andet, at

Læs mere

KRIBLE KRABLE KURSUS Onsdag d. 23 maj 2018 med Naturskolerne i Sønderborg Kommune

KRIBLE KRABLE KURSUS Onsdag d. 23 maj 2018 med Naturskolerne i Sønderborg Kommune KRIBLE KRABLE KURSUS Onsdag d. 23 maj 2018 med Naturskolerne i Sønderborg Kommune Et samarbejde mellem: Dagens Program Dagens noter Dagens menu og opskrifter Dagens videnbank Herunder kan du finde forskellige

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Opsamling og tilbagemelding udarbejdet den 4. december 2018. Institutionens navn: Osted Børnehave Pædagogisk leder: Anne-Mette Hvas Tilsynsbesøget gennemført

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 42 marts 2013

Nyhedsbrev nr. 42 marts 2013 Tirsdag d. 5. marts 2013 Nyhedsbrev nr. 42 marts 2013 Jan Skriver s fotoudstilling på Nordkraft blev en stor suces: Udstillingen åbnede officielt med fernisering søndag d. 10. februar kl. 16.00. Mange

Læs mere

Digidagi okt ober 2018 Odense Congress Cent er. Fant ast isk dokument at ion og meningsfuld forældrekommunikat ion

Digidagi okt ober 2018 Odense Congress Cent er. Fant ast isk dokument at ion og meningsfuld forældrekommunikat ion Digidagi18 Året s t ema: Fant ast isk dokument at ion og meningsfuld forældrekommunikat ion 4. okt ober 2018 Odense Congress Cent er konference med fokus på dagtilbud og digitale medier i k s u H d a P

Læs mere

Referat visionsseminar 2013

Referat visionsseminar 2013 Referat visionsseminar 2013 Rebild Byråd afholdt visionsseminar den 7.-8. marts 2013 på Hotel Viking i Sæby. Der blev inden seminaret udleveret et kompendium med program og baggrundsmateriale. Direktionen

Læs mere

Terndrup Skole og SFO

Terndrup Skole og SFO Kontrakt 2013-14 Terndrup Skole og SFO Terndrup Halvej 1 9575 Terndrup Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune.

Læs mere

Fra Kong Gulerod. Til Sundhedsambassadører Lyngby Taarbæk Kommune. Konference 30. november 2011

Fra Kong Gulerod. Til Sundhedsambassadører Lyngby Taarbæk Kommune. Konference 30. november 2011 Fra Kong Gulerod Til Sundhedsambassadører Lyngby Taarbæk Kommune Konference 30. november 2011 Baggrund I 2007 blev der i Lyngby-Taarbæk Kommune nedsat en tværfaglig arbejdsgruppe til fremme af børns sundhed

Læs mere

Referat fra kredsbestyrelsesmøde nr. 83 Tid: 29. maj 2018 kl Mødested: Andreas Bekker Kirketerpvej 25, Hjeds, 9541 Suldrup

Referat fra kredsbestyrelsesmøde nr. 83 Tid: 29. maj 2018 kl Mødested: Andreas Bekker Kirketerpvej 25, Hjeds, 9541 Suldrup Referat fra kredsbestyrelsesmøde nr. 83 Tid: 29. maj 2018 kl.18.00 Mødested: Andreas Bekker Kirketerpvej 25, Hjeds, 9541 Suldrup Til stede: Andreas Bekker () Kristian Slyk () Jørgen Pedersen () Karin Winther

Læs mere

Landzonetilladelse Rebildvej 27, 9520 Skørping Matr.nr. 56B Rebild By, Skørping

Landzonetilladelse Rebildvej 27, 9520 Skørping Matr.nr. 56B Rebild By, Skørping Center Plan Byg og Vej Niels Larsen Rebild Kommune Hobrovej 110 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.03.00-P19-5-18 Ejendomsnr.: 2004

Læs mere

Kristrup Skoles trafikpolitik

Kristrup Skoles trafikpolitik Kristrup Skoles trafikpolitik Vores ambitioner er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og skolens personale kan færdes sikkert til og fra skole samt omkring skolen og i lokalområdet

Læs mere

Center Børn og Unge. Kontraktmål , Rebild Syd

Center Børn og Unge. Kontraktmål , Rebild Syd Center Børn og Unge Kontraktmål 2017 18, Rebild Syd Børnehaverne Rebild Syd (Regnbuen og Græshoppen), Daginstitutionerne i Haverslev Ravnkilde (Tuen og Kløvermarken), Haverslev Ravnkilde Skole og Sortebakkeskolen.

Læs mere

Unge på kanten af arbejdsmarkedet.

Unge på kanten af arbejdsmarkedet. Unge på kanten af arbejdsmarkedet. Dette kursusforløb henvender sig til dig der arbejder med unge med særlige behov, som er på kanten af enten arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet. Dit job kan være,

Læs mere

Notat januar 2016 Vedr. Arbejdsmiljø. Skoler Screening af lærernes arbejdspladser til forberedelse

Notat januar 2016 Vedr. Arbejdsmiljø. Skoler Screening af lærernes arbejdspladser til forberedelse Notat januar 2016 Vedr. Arbejdsmiljø. Skoler Screening af lærernes arbejdspladser til forberedelse Baggrund for notat: Udvalget for Børn og Unge har bedt om en screening af lærernes arbejdspladser til

Læs mere

Workshop oversigt og præsentation

Workshop oversigt og præsentation Workshop oversigt og præsentation Udeskole Konference - Udeskole/åben skole en del af folkeskolen. Skovskolen d. 3. november 2016 Du kan vælge at deltage i tre ud af ti workshops der er fordelt på følgende

Læs mere

Aktivitetsog naturcenter HINDSGAVL

Aktivitetsog naturcenter HINDSGAVL HINDSGAVL RNATURVEJLEDE Aktivitetsog naturcenter HINDSGAVL FORENI NGEN Aktivitets- og Naturcenter Hindsgavl er en enestående facilitet, som frit kan bruges af lærere og pædagoger i Middelfart Kommune.

Læs mere

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2012

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2012 Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2012 Referencenummer: 20667 Navn naturvejleder: Sara Gelskov Navn arbejdsgiver: Tove Damholt Arbejdssted: Østsjællands Museum Adresse: Højerup Bygade 38 Postnummer/By:

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Kommunalt fastholdelsesberedskab 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Ungdommens Uddannelsesvejledning Aarhus-Samsø (forkortet

Læs mere

Notat. Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats

Notat. Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats Notat Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats Krav til sprogvurdering og sprogunderstøttende indsats Sprogvurderinger af 3-årige

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen

Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen Linjefagsstrategi 2014 2020 Hovedfokus i forbindelse med Vordingborg Kommunes kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 ligger i, at

Læs mere

Pædagogisk vejledning. Industriens LEAN-kørekort

Pædagogisk vejledning. Industriens LEAN-kørekort Pædagogisk vejledning Industriens LEAN-kørekort Indholdsfortegnelse Indledning 3 Læsevejledning 3 1. Forudsætninger 3 1.1. Målgruppe 3 1.2. Deltagerforudsætninger 4 1.3. AMU kurserne i LEAN-kørekortet

Læs mere

Kortlæg jeres lokalområde til udeskole

Kortlæg jeres lokalområde til udeskole Kortlæg jeres lokalområde til udeskole Niels Ejbye-Ernst, VIAUC & Peter Bentsen, Steno Diabetes Center (2015) Udarbejdet i forbindelse med projekt Udvikling af udeskole Når skoler påbegynder undervisning

Læs mere

Kultur- og Fritidskonference 2018

Kultur- og Fritidskonference 2018 Kultur- og Fritidskonference 2018 Onsdag den 26. september 2018 kl. 17.00-20.30, Auning bibliotek, Torvegade 1, 8963 Auning Referat: Korte indlæg ved den mundtlige opslagstavle: - Dag, Rougsø Spejderne

Læs mere

Formandens beretning marts 2014 marts 2015

Formandens beretning marts 2014 marts 2015 Formandens beretning marts 2014 marts 2015 Dansk Skoleidræt, Nordjylland Indledning Den nye skolereform/ arbejdstid har givet store udfordringer for vores kreds, men generelt er vi kommet styrket ud af

Læs mere

Krible Krable flere små forskere i naturen

Krible Krable flere små forskere i naturen Komprimeret projektbeskrivelse Krible Krable flere små forskere i naturen Kort beskrivelse Krible Krable projektet ønsker at endnu flere småbørn i dagligdagen kommer ud for at opleve, undersøge og udforske

Læs mere

Evaluering af 'Mindfulness '

Evaluering af 'Mindfulness ' 4. oktober 211 Evaluering af 'Mindfulness ' I perioden 13-5-211 til 16-9-211 blev kurset 'Mindfulness ' afholdt for 41 deltagere. I forbindelse med kurset er der foretaget en evaluering. Resultaterne af

Læs mere

Referat Dato: onsdag 19/4-17 Kl Sted:

Referat Dato: onsdag 19/4-17 Kl Sted: Referat Dato: onsdag 19/4-17 Kl. 16.30-18.30 Sted: Naturbase Brorstrup, Brorstrup Kærvej 8, Nørager Emne: Bestyrelsesmøde ( m. forplejning) Formål med mødet: Orientering, opfølgning, refleksion og beslutningstagen

Læs mere