Nyhedsbrev Telefon: Foreningens telefonnummer er nu kun et nummer, nemlig

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev 11-09. Telefon: Foreningens telefonnummer er nu kun et nummer, nemlig 2627 5913."

Transkript

1 Nyhedsbrev Kontingent: Kontingent for 2010 er 175,00 kr. Man kan fra 2010 tilmelde sig betalingsservice (BS) Betalingsservice. I 2011 og 2012 foreslår bestyrelsen et kontingent på 200,00 pr. år Bestyrelsen: Bestyrelsen består af: Formand Kåre Pedersen Kasserer Kim Trampe Bloksted Næstformand Niels Kielsen Bestyrelsesmedlem Dorthe Lykke Bestyrelsesmedlem Lisbet Toft Suppleant Henrik Nielsen Suppleant Helle Olsen Suppleant Helle Olsen er langtidssygemeldt. Bestyrelsesmedlem Lisbet Toft har trukket sig og går af til generalforsamlingen Derfor arbejder bestyrelsen ikke på fuld kraft. Telefon: Foreningens telefonnummer er nu kun et nummer, nemlig Medlemmer: Vi er 93 medlemmer Medlemskort: Foreningen har lavet en mærkat, som kan klæbes bag på medlemskortet. Teksten på mærkaten er følgende: Vores medlem har en sygdom - Ataksi eller HSP - dvs. medlemmet har en fremadskridende funktionsnedsættelse som fx dårlig balance, motorik og utydelig tale. Vi vil derfor bede enhver, der får udleveret dette kort, om at behandle medlemmet med respekt. Mange tak for Deres forståelse. Mærkaten kan fås på den kommende generalforsamling. Reuma-sol: Vi har fået et tilbud fra Reuma-sol, som er på henholdsvis ,00 Dkr og på 8307,00 Dkr. for 14 dage, afhængig af hvordan man foretrækker at bo. Med mindre man har nogle særlige behov som fx kørestol, er det dobbeltværelser lige som på Montebello.

2 Vi vil selvfølgelig i foreningens fundraisingudvalg forsøge at bringe denne udgift så langt ned som muligt og er klar til at søge diverse tilskud. Før vi kan søge om tilskud, skal vi have lavet en foreløbig deltagerliste. Derfor bedes de, der gerne vil på et rekreationsophold/helserejse til Spanien i oktober 2010 melde tilbage til foreningen så hurtigt som muligt og helst inden 1. februar. På Reuma-sol er der plads til alle vore medlemmer såvel pårørende som diagnosticerede og deres hjælpere. Vi har regnet med 30 deltagere, så alle ud over de 30 kommer på en venteliste Mere til de tilmeldte medlemmer i et særligt brev i Temamøde: Vi holdt årets temamøde 30. oktober hos CSV Frankrigsgade 4, 2300 Kbh.K. Temaet var Hvordan kan vi bevare vores kompetencer? Mødet blev en succes, og billeder derfra kan ses på vores hjemmeside. Denne gang valgte vi at gøre brug af en række gode specialister i vores panel. Vi havde: Elsa Bencke - en meget dygtig psykolog, som vil blive tilknyttet foreningen og Afdelingslæge Jørgen Nielsen. Julie Buchardt Thye Fysioterapeut fra Fysisk Form, Vesterbrogade. Diana Holm - Logopæd/talepædagog fra CSV, Frankrigsgade, København K. Hanne Prien Ergoterapeut fra Københavns Kommune. Dorte Kubert Kostvejleder fra Herbalife. Carsten Lemcke - Konsulent fra firmaet Lemco. Marianne Rømer Fysioterapeut og konsulent for MBT-sko. Se diverse links på hjemmesiden. Fundraisingudvalg: Fundraisingudvalget søger fonde, legater og 18 midler samt tips-og lottomidler. Udvalget består af Niels, Dorthe og Kåre. Vi har i år haft gode resultater med at søge midler til foreningen. Vi har i efteråret været på et 2- dages kursus i fundraising. Kontaktperson: Bestyrelsen har besluttet, at vore medlemmer kan få tilknyttet en kontaktperson, således at de altid har et bestyrelsesmedlem, som de kan få råd og vejledning fra. Kontakt foreningen.

3 Bisidderordning. Vi har oprettet en bisidderordning, fordi vi tror på, at enhver sag kan løses bedre ved, at der er et par ekstra ører, der lytter med. Vi er ikke professionelle sagsbehandlere, og vi har selvfølgelig tavshedspligt. Bestyrelsen har udformet et nogle retningslinjer, som kan rekvireres ved henvendelse til foreningen. Støttegrupper (samtalegrupper netværksgrupper) for foreningens medlemmer: Kontakt for HSP: Dorthe Lykke: Støttegruppe, som gælder for hele landet. Støttegruppen er en mailgruppe og har d.d. 20 medlemmer. Mail: Telefon: Kontakt for Ataksi: John Kehlet: Støttegruppen har afholdt et hyggemøde for alle med ataksi fra Jylland og Fyn i Vojens hallerne. Mail: Telefon: Kontakt for SCA3/MJD. Gruppens formål er at kunne samle alle med Machado-Joseph Disease og familie/pårørende til forskellige arrangementer. Når man er medlem af foreningen, vil man automatisk blive inviteret til gruppens arrangementer, som typisk vil foregå en eller to gange om året. Mail telefon Mail telefon Euro-HSP: Dorthe arbejder stadig med etablering af Euro-HSP under Eurordis. Der har været flere telefonmøder vedr. vedtægter og kontakten til andre europæiske lande. Dorthe deltager i et møde i Bruxelles d /12. Mødet er arrangeret af og betalt af Eurordis. Sjældne Diagnoser: Kåre og Niels deltog i SD s efterårskonference d. 6. og 7. november. SD har afholdt et kursus i medietræning som Kåre deltog i. SD holder et møde om Orphan Drugs (medicin til sjældne sygdomme), som Dorthe deltager i d Samme dag afholdes et fyraftensmøde, som Kåre deltager i.

4 Hjemmeside: Vores hjemmeside er blevet flottere og mere professionel. Husk at bruge den, da mange gode aktiviteter er at finde her. Hjemmesiden bliver opdateret løbende. Børn og unge: Vi har i søgt velfærdsministeriets fond for børn og unge under 25 om ca ,00 kr. til brug til et socialt arrangement. Vi kan selvfølgelig ikke garantere, at vi får midlerne, da der er mange ansøgere til denne pulje. Vi får besked i december 2009, om vi kan komme i betragtning. Kassereren meddeler: Alle medlemmer vil automatisk få tilsendt et girokort. Der vil på girokortet være oplysning om PBS-nr, således man kan tilmelde kontingentet til at blive trukket automatisk fra bankkontoen via betalingsservice næste gang. Debatforum: Bestyrelsen skal herved opfordre alle om at tilmelde sig debatforum og komme med indlæg/gode råd/ideer, der er interessante for os med diagnoserne Ataksi og HSP. Bestyrelsen kan se, at de allerede de skrevne indlæg bliver læst af mange. Møder: Bestyrelsesmøde hos Niels Kielsen i Ringsted, lørdag den 6. marts 2010, kl Bestyrelsesmøde evt. Mogenstrup onsdag den 24. marts kl Generalforsamling afholdes den 10. april i Mogenstrup. Bøger/Cd er: Bogen Patientuddannelsen - at leve med en kronisk sygdom kan købes, så længe lager haves. Den kan købes hos foreningen for 100,00 kr. stykket + forsendelse, som er 48,00 kr. i en speciel beskyttelseskuvert til 7,95 kr., i alt 155,95 kr. Bogen kan også købes på generalforsamlingen i Bogen kan også bestilles uden for landets grænser. Bogen behøver ikke at blive læst fra begyndelse til ende, men kan bruges som en opslagsbog. Bogen findes i et nyere oplag, men koster så ca. det dobbelte. Kapitler i bogen er: o Et sundt liv med kronisk sygdom. o Aktiv selvhjælp. o At finde ressourcer. o At forstå generelle symptomer. o At bruge tankens kraft til at mestre symptomer.

5 o Fysisk aktivitet for sjov. o Øvelser for smidighed. o Øvelser for udholdenhed. o Tips om træning og levevis o Kommunikation. o Kærlighed og intimitet o Livstestamente nedskriv dine ønsker for behandling.. o At spise sundt. o Rigtig brug af medicin. o Planer for fremtiden. o Nyttige tips. Man skal henvende sig til foreningen på telefon eller mail, hvis man er interesseret i bogen. Dorthe har flere cd`er om HSP. De kan købes for kr. 25/stk. + porto. Bestyrelsen.

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

generalforsamling ordinær Indkaldelse til Lokalafdeling Storkøbenhavn onsdag den 7. marts 2012 Valby Kulturhus kl. 19.00

generalforsamling ordinær Indkaldelse til Lokalafdeling Storkøbenhavn onsdag den 7. marts 2012 Valby Kulturhus kl. 19.00 NR. 1 FEBRUAR 2012 Lokalafdelingen Storkøbenhavn Generalforsamling 2012 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i ADHD Foreningen Lokalafdeling Storkøbenhavn onsdag den 7. marts 2012 Valby Kulturhus

Læs mere

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød)

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Jeg er overordnet tilfreds, men mangler at man kan kontakte en der ved noget om kommende events. Er taget til efterretning

Læs mere

Nyhedsbrev Juli 2014

Nyhedsbrev Juli 2014 Nyhedsbrev Juli 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev. Dette er vores andet nyhedsbrev i år, og vi er nu halvvejs i vores satspuljeprojekt. I dette andet kvartal har projektet fyldt

Læs mere

NF-NYT. nr. 2 maj 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen. Foto: Louise Boserup

NF-NYT. nr. 2 maj 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen. Foto: Louise Boserup NF-NYT nr. 2 maj 2015 - årgang 27 Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen Foto: Louise Boserup Foto: Louise Boserup Indhold Indhold... 2 Kontaktoplysninger... 3 Foreningen orienterer... 4 Opslagstavlen...

Læs mere

Dette nummer indeholder vigtig information for alle medlemmer!

Dette nummer indeholder vigtig information for alle medlemmer! Medlemsblad for HVIDOVRE BADMINTON 2000 Årgang 47 Marts 2013 Nr. 1 Dette nummer indeholder vigtig information for alle medlemmer! Læs Formanden har ordet og vejledningen på side 13 Blomsterne her er JULEROSER.

Læs mere

LHC-nyt. 27. årgang December 2010 Nr. 4. Landsforeningen mod Huntingtons Chorea ISSN 0909-5128. LHC-nyt nr. 4/10

LHC-nyt. 27. årgang December 2010 Nr. 4. Landsforeningen mod Huntingtons Chorea ISSN 0909-5128. LHC-nyt nr. 4/10 ISSN 0909-5128 LHC-nyt 27. årgang December 2010 Nr. 4 Landsforeningen mod Huntingtons Chorea LHC-nyt nr. 4/10 1 Indhold Formanden har ordet... 3 Møde i EHA - European Huntington Association i Prag 4.-6.

Læs mere

ISSN 1901-1717. familieweekend. "Jesperhus er ét af udflugtsmulighederne i år" Nr. 2 Juni 2010 22. årgang

ISSN 1901-1717. familieweekend. Jesperhus er ét af udflugtsmulighederne i år Nr. 2 Juni 2010 22. årgang ISSN 1901-1717 familieweekend "Jesperhus er ét af udflugtsmulighederne i år" Nr. 2 Juni 2010 22. årgang Kære alle rett nyt læsere! redaktionen Annoncesalg og grafisk tilrettelæggelse: Dansk Blad Service

Læs mere

Nyhedsbrev April 2011

Nyhedsbrev April 2011 Nyhedsbrev April 2011 Kære læsere af foreningens nyhedsbrev Dette er foreningens andet nyhedsbrev i år, og jeg beklager længden! Men der har været meget travlt på flere fronter, så det planlagte nyhedsbrev

Læs mere

Emne: Møde nr. 1-2011. Dato: 07.03.2011. Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Kai Lübcke Louise Munchaus Adsbøl LA. Lene Sørensen

Emne: Møde nr. 1-2011. Dato: 07.03.2011. Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Kai Lübcke Louise Munchaus Adsbøl LA. Lene Sørensen Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 1-2011 Dato: 07.03.2011 Sted: Lene Sørensen Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Kai Lübcke KL Louise Munchaus Adsbøl LA Lene Sørensen LS Preben Arenfeldt PA

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 3 FUNDRAISING JDE PR 2 ØKONOMI 4 INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide er lavet for at gøre det let at lave en forening og for at gøre

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Badminton generalforsamling mandag d. 7. april 2014

Badminton generalforsamling mandag d. 7. april 2014 Badminton generalforsamling mandag d. 7. april 2014 1. Valg af dirigent. 2. Valg af 2 stemmetællere. Agenda: 3. Formandens beretning. 4. Revideret regnskab forelægges til godkendelse 5. Indkomne forslag

Læs mere

Statusrapport vedr. dialogmøder og rådgivning for brugere og pårørende med tilknytning til Psykiatrien i Odder Kommune 2011

Statusrapport vedr. dialogmøder og rådgivning for brugere og pårørende med tilknytning til Psykiatrien i Odder Kommune 2011 Statusrapport vedr. dialogmøder og rådgivning for brugere og pårørende med tilknytning til Psykiatrien i Odder Kommune 2011 Odder projektet fortsætter i 2011 Siden 2007 har SINDs Pårørenderådgivning og

Læs mere

NYHEDSBREV. FEBRUAR/MARTS 2015 Siden sidst: Formanden har ordet: Generalforsamling den 23. januar 2015

NYHEDSBREV. FEBRUAR/MARTS 2015 Siden sidst: Formanden har ordet: Generalforsamling den 23. januar 2015 FEBRUAR/MARTS 2015 Siden sidst: NYHEDSBREV Generalforsamling den 23. januar 2015 Referat findes nederst i nyhedsbrevet og på hjemmesiden. Formanden har ordet: Kære Medlemmer Så er bestyrelsen blevet konstitueret.

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland

Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland Tirsdag d. 28.02.2012 kl. 19.00 Deltagere: 17 stemmeberettigede medlemmer deltog + et nyt medlem uden stemmeret. Dagsorden. Der var jf. vedtægterne

Læs mere

Årsberetninger for FSD 2014

Årsberetninger for FSD 2014 Årsberetninger for FSD 2014 Forlag Den nye udgave af Anders Lundbergs bog Stammen en grundbog blev udgivet. Udgaven er væsentligt udvidet i forhold til tidligere udgaver, idet den er på 442 sider mod de

Læs mere

NYHEDSBREV GREVE GANGSPORT MEDLEMMERNES HJØRNE BESTYRELSENS HJØRNE. Holdtilmelding ÅRGANG NUMMER 3. I denne udgave

NYHEDSBREV GREVE GANGSPORT MEDLEMMERNES HJØRNE BESTYRELSENS HJØRNE. Holdtilmelding ÅRGANG NUMMER 3. I denne udgave NYHEDSBREV DATO GREVE GANGSPORT ÅRGANG NUMMER 3 MARTS 2013 I denne udgave Bestyrelsens hjørne Medlemmernes hjørne Omtale af generalforsamlingen Kommende aktiviteter Tillæg med referat og vedtægter BESTYRELSENS

Læs mere

Parkinsonforeningen Nordsjællandskredsen. Maj 2011. Nr. 2. Medlemsinfo

Parkinsonforeningen Nordsjællandskredsen. Maj 2011. Nr. 2. Medlemsinfo Parkinsonforeningen Nordsjællandskredsen Maj 2011. Nr. 2. Medlemsinfo Kredsbestyrelsen Indhold: Adresser, mail og telefon på side 23. Leder: 3 Ansvarshavende: Udskudt møde 5 Ole Maymann Afholdte møder

Læs mere

Instruktørhåndbogen. sæson 2015/2016

Instruktørhåndbogen. sæson 2015/2016 Instruktørhåndbogen sæson 2015/2016 Velkommen til: Din kontaktperson er: Jeg kan kontaktes på: Mail: Tlf: Hjemmeside www.fjordagergymnastik.dk 1 Bestyrelsen: se hjemmeside eller Conventus. Nyttige telefonnumre

Læs mere

Treårigt udviklingsprojekt forankret i. Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Kort statusrapport for fjerde kvartal 1. oktober til 31.

Treårigt udviklingsprojekt forankret i. Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Kort statusrapport for fjerde kvartal 1. oktober til 31. Nyhedsbrev Januar 2015 Kære medlemmer og læsere af landsforeningens nyhedsbrev Med dette nyhedsbrev sender vi nogle praktiske oplysninger omkring generalforsamlingen d. 26. april, omkring medlemskab og

Læs mere

Ansøgningsskema til Bydelspuljen i Amager Vest

Ansøgningsskema til Bydelspuljen i Amager Vest Ansøgningsskema til Bydelspuljen i Amager Vest Vi har brug for 3 dokumenter, når du søger støtte hos Amager Vest Lokaludvalg: Et udfyldt ansøgningsskema En projektbeskrivelse på max 2 sider, hvor du kort

Læs mere

NF-NYT. nr. 1 februar 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen

NF-NYT. nr. 1 februar 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen NF-NYT nr. 1 februar 2015 - årgang 27 Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen Indhold Indhold... 2 Kontaktoplysninger... 3 Foreningen orienterer... 4 Opslagstavlen... 8 Andre organisationer...

Læs mere

nf-nyt nr. 4 november 2013 årgang 15 Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen

nf-nyt nr. 4 november 2013 årgang 15 Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen nf-nyt nr. 4 november 2013 årgang 15 Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen Indhold Indhold...2 Kontaktoplysninger...3 Foreningen orienterer...4 Opslagstavlen...8 Andre organisationer...9

Læs mere

NYHEDSBREV BESTYRELSENS HJØRNE

NYHEDSBREV BESTYRELSENS HJØRNE NYHEDSBREV DATO APRIL 2015 ÅRGANG 3 NUMMER 13 GREVE GANGSPORT I denne udgave Bestyrelsens hjørne. Medlemmernes hjørne. Omtale af Ishøj og Rødovre turene Referat generalforsamling ned formandens beretning

Læs mere

GBFbladet Medlemsorientering nr. 140

GBFbladet Medlemsorientering nr. 140 GBFbladet Medlemsorientering nr. 140 36. Årgang. Nr. 4 November 2011 ISSN 0907-7421 Gigtramte Børns Forældreforening Indholdsfortegnelse Dette nummer er redigeret af redaktionsudvalget. Indlæg fra medlemmerne

Læs mere

LHC-nyt. 25. årgang December 2008 Nr. 4. Landsforeningen mod Huntingtons Chorea ISSN 0909-5128. LHC-nyt nr. 4/08

LHC-nyt. 25. årgang December 2008 Nr. 4. Landsforeningen mod Huntingtons Chorea ISSN 0909-5128. LHC-nyt nr. 4/08 ISSN 0909-5128 LHC-nyt 25. årgang December 2008 Nr. 4 Landsforeningen mod Huntingtons Chorea LHC-nyt nr. 4/08 1 Indhold Formanden har ordet... 3 ACR16: Den nye medicin til behandling af HC... 4 HC-forsknings

Læs mere

Selvhjælp Skanderborg

Selvhjælp Skanderborg Januar 2014 Selvhjælp Skanderborg Introduktionshæfte for frivillige Selvhjælp Skanderborg Vestergade 14 A, 1. sal 8660 Skanderborg www.selvhjaelpskanderborg.dk 1. Velkommen som frivillig i SelvhjælpSkanderborg...

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN Januar kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere