Servicebeskrivelse. 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR. Version 1.3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Servicebeskrivelse. 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR. Version 1.3"

Transkript

1 Servicebeskrivelse 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR Version 1.3

2 Indhold Indhold... 2 Servicebeskrivelser... 3 Systemer og ydelser... 3 Overordnet ansvarsdeling vedrørende systemer og ydelser... 4 Levering og implementering af systemer og ydelser... 5 Udvikling og vedligehold... 7 Drift af systemer... 7 Brugeradministration... 9 Support... 9 Kurser og uddannelse Priser Formalia for dokumentet... 11

3 Servicebeskrivelser Servicebeskrivelsen giver Moderniseringsstyrelsens kunder en indsigt i hvilke service og forpligtigelser, der er gældende for Moderniseringsstyrelsens systemer og ydelser. Hoveddokumentet beskriver de generelle forhold for Moderniseringsstyrelsens systemydelser. De enkelte systemers specifikke forhold samt servicemål og ydelsesbeskrivelser er beskrevet i bilagsmaterialet. Nærmere beskrivelse af de enkelte systemer vil kunne findes på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside Systemer og ydelser Institutionernes systemanvendelse I følge. Bekendtgørelse om statens regnskabsvæsen mv. gælder, at Statsinstitutioner og selvejende institutioner, der er optaget på lige fod med de egentlige statsinstitutioner på finansloven, skal anvende Moderniseringsstyrelsens systemer. Alle statsinstitutioner er forpligtet til at anvende statens koncernsystem (SKS), der er et konsoliderings- og rapporteringssystem, som indsamler regnskabsdata fra alle statslige institutioner. Ud fra disse data opstilles det officielle statsregnskab og øvrige officielle regnskaber i staten. Statens Koncernsystem er finansieret over Finansloven og er derfor uden direkte udgifter for brugerne. Statsinstitutioner er ligeledes forpligtet til at anvende de basissystemer på økonomi-, betalings- og lønområdet, der stilles til rådighed af Moderniseringsstyrelsen, jf. 11 i regnskabsbekendtgørelsen. De statsfinansierede selvejende institutioner er ikke generelt forpligtet til at anvende Moderniseringsstyrelsens systemer. Deres systemanvendelse aftales med den enkelte institution eller mellem det pågældende ministerium og Moderniseringsstyrelsen. Kravene til institutionernes systemanvendelse er nærmere normeret i i regnskabsbekendtgørelsen.

4 Kravene til systemanvendelsen er vist i nedenstående skema (undtagelser i note) Side 4 af 11 Basissystemer Øvrige systemer Statslige institutioner samt selvejende med en driftsbevilling Statsfinansieret selvejende institutioner SKS Forpligtet Ikke forpligtet (note 2) SB Forpligtet Ikke relevant Navision Stat Forpligtet (note1) Ikke forpligtet SLS Forpligtet(note1) Ikke forpligtet SKB Forpligtet(note1) Forpligtet(note 3) IndFak Forpligtet (note1) Ikke forpligtet RejsUd Forpligtet (note1) Ikke forpligtet Statens erekruttering Ikke forpligtet (Note 4) Ikke forpligtet HR-meter Ikke forpligtet Ikke forpligtet ISOLA Afleveringspligt Afleveringspligt FHDB Afleveringspligt Afleveringspligt Lønoverblik Ikke forpligtet Ikke forpligtet LDV Obligatorisk for ØSC Ikke forpligtet kunder HR-løn Obligatorisk for ØSC Ikke forpligtet kunder Campus Forpligtet Ikke forpligtet PENSAB Forpligtet(note 5) Forpligtet(Note 5) JobiStaten Forpligtet Ikke forpligtet Note1: Anvendelse af andre systemer kræver særskilt dispensation af Finansministeriet. Note 2: Statsfinansieret selvejende institutioner kan hente oplysninger i SKS f.eks. kontoplan, perioder mv. Note3: Moderniseringsstyrelsens betalingssystemer skal anvendes hvis der modtages tilskud og hvis SLS anvendes til lønudbetaling. Da alle statsfinansieret selvejende institutioner modtager tilskud fra staten vil SKB være tvunget. Note 4: Statsinstitutioner trækkes over bevillingsrammen for brug af Statens erekruttering, men er ikke forpligtet til at benytte det. Note 5: Pensab er tvungen for alle, der har tjenestemænd ansat Overordnet ansvarsdeling vedrørende systemer og ydelser Moderniseringsstyrelsen har som systemleverandør det overordnede ansvar for de omfattede systemers udvikling, vedligehold, drift og sikkerhed. Institutionerne har ansvar for opsætning og anvendelse af systemerne samt sikkerhed og dokumentation i forbindelse med anvendelsen.

5 Særlig for Navision Stat og LDV gælder det, at for institutioner, der ikke betjenes af Statens Administration på regnskabsområdet eller som har en særskilt aftale med Moderniseringsstyrelsen, har Moderniseringsstyrelsen alene ansvar for udvikling, vedligehold og sikkerhed for gældende versioner af standardsystemet. Institutionen kan dog gennem en driftsaftale vælge at overlade driftsansvaret for Navision Stat og LDV til Moderniseringsstyrelsen. Side 5 af 11 Moderniseringsstyrelsen benytter forskellige underleverandører til at håndtere de forskellige ydelser og systemer. Dette har ikke indflydelse på Moderniseringsstyrelsens ansvar i forhold til de enkelte institutioner. I Bilag 1 er vist en uddybende oversigt over ansvarsfordelingen mellem Moderniseringsstyrelsen og institutionerne. Levering og implementering af systemer og ydelser Ansvar og forpligtelser ved skift og ændringer i Moderniseringsstyrelsens systemportefølje. Moderniseringsstyrelsen er ved ophør af en kontraktperiode med en systemleverandør ikke forpligtet til at levere et nyt system med en funktionalitet, der svarer til det system, der ophører. Moderniseringsstyrelsen vil som udgangspunkt give mindst 1 års varsel ved udskiftning eller ophør i systemportefølje. Det samme varsel vil gælde ved væsentlige ændringer i de funktioner, der systemunderstøttes. Ved udskiftning af de grundlæggende systemer, Navision og SLS vil orienteringen ske tidligere. Ved opgraderinger så som, Hotfixes, Featurepacks, Servicepacks o.l. vil der blive varslet i rimelig tid. Moderniseringsstyrelsen vil løbende holde kunderne orienteret om planerne med hensyn til systemdækningen. Ydelser ved skift, ændring og opversionering af systemer. Det grundlæggende princip er, at implementering er den enkelte institutions ansvar. Moderniseringsstyrelsen står for planlægning af det samlede udrulningsforløb samt for vejledninger, integration etc. Institutioner er ansvarlige for evt. integrationer til egne fagsystemer, ligesom institutioner der har systemer med specialtilretninger, selv er ansvarlige for de nødvendige tilpasninger. Moderniseringsstyrelsens ydelser kan udvides afhængigt af system. Det kan i nogle tilfælde være mest effektivt for staten samlet set, at Moderniseringsstyrelsen står for de dele af implementeringen, som institutioner eller eksterne konsulenter også kan varetage.

6 Ved skift til nye systemer vil Moderniseringsstyrelsen i de enkelte faser som minimum sørge for: Overordnet projektledelse for udrulningen: o Moderniseringsstyrelsen fastlægger tidsplanen for udrulning af nye systemer og opversioneringer. Hvor det er muligt, tages hensyn til institutionernes ønsker. o Beskrivelse af de implementeringsydelser der tilbydes. Beskrivelsen vil ske ud fra Moderniseringsstyrelsens implementeringsguide og vise ansvarsfordeling for de generelle elementer i implementeringen. Integrationer til Moderniseringsstyrelsens øvrige systemer og ydelser. o At det er muligt at opsætte dataflow mellem systemerne i samme omfang som før skiftet til nye systemer, hvor det er relevant. o At lokale fagsystemer, der hidtil har været integreret, stadig kan integreres gennem standardiserede snitflader. Dataflytning o Flytning af stamdata, så data fra det gamle system så vidt muligt er umiddelbart tilgængelige og brugbare i det nye system. o Sikre institutionerne adgang til posteringer/historiske data o.l. fra det gamle system. Så vidt muligt direkte fra det nye system, men ellers på anden elektronisk og søgbar form. Såvel flytning af stamdata som adgang til posteringer/historiske data kan kun garanteres, hvis institutionen ikke har foretaget tilretninger til systemet. Interne processer og kompetenceudvikling o Tilbud om uddannelse, hvor nødvendigt o Standardvejledninger, slutbrugervejledninger og systemdokumentation på dansk. Side 6 af 11 Institutionerne vil dermed som udgangspunkt stå for lokale opsætninger af systemerne f.eks. brugeropsætninger. Desuden evt. ændringer i regnskaber, rapportering og i lokale systemer, herunder evt. integrationer. Derudover vil institutionen stå for størstedelen af aktiviteter i forbindelse med de interne processer og kompetenceudvikling. Den konkrete opgavefordeling og institutionens forpligtelser vil fremgå af den ansvarsfordeling, der aftales ved implementeringens start. Moderniseringsstyrelsens ydelser kan udvides afhængigt af system og ressourcesituation. Ved opversionering vil Moderniseringsstyrelsen som minimum forestå opdatering og distribution af nye versioner af systemet samt af systemdokumentation og eventuelle tilpasninger af vejledninger på dansk. Institutioner er også ved opversionering ansvarlige for evt. integrationer til egne fagsystemer, ligesom institutioner der har systemer med specialtilretninger, selv er ansvarlige for de nødvendige tilpasninger.

7 Institutionernes opsigelsesvarsler og opdateringsforpligtelser for systemer som er frivillige Side 7 af 11 Ved ændringer i Moderniseringsstyrelsens systemportefølje, herunder ved nyudbud, kan institutionerne, frit vælge at opsige systemerne fra Moderniseringsstyrelsen. Ved en ny kontraktperiode vil Moderniseringsstyrelsen udsende en anmodning med et varsel på 3 måneder, inden for hvilken institutionerne skal give besked, hvis de ikke ønsker at bruge systemet i den nye kontraktperiode. Institutionerne kan normalt opsige Moderniseringsstyrelsens systemer med 6 måneders varsel til et kvartals ophør. Moderniseringsstyrelsen kan aftale længere varsel for specifikke systemer. Moderniseringsstyrelsen vil sikre, at det er muligt for institutionen at få adgang til posteringer/historiske data i en form, så de kan udlæses. Udvikling og vedligehold Moderniseringsstyrelsen har ansvaret for, at de udbudte systemer i systemporteføljen løbende opdateres og videreudvikles jvf. gældende lovgivning, bekendtgørelser og bedste praksisser. Derudover inkluderes de brugerønsker, der kan imødekommes indenfor systemporteføljens produktstrategi. Institutioner, der selv ansvaret for systemet, forpligter sig til at indlæse kritiske fejlrettelser (i de systemer, der kræver indlæsninger) indenfor et fastlagt antal arbejdsdage efter modtaget information herom fra Moderniseringsstyrelsen. Nye versioner skal ligeledes sættes i drift indenfor f.eks. 3 måneder efter modtaget information fra Moderniseringsstyrelsen. Hvis den nye version af systemet medfører ændrede tekniske forudsætningskrav for institutionen, som institutionen ikke kan honorere, kan institutionen også her opsige systemet med 3 måneders varsel fra et kvartals ophør Drift af systemer Tilgængelighed Tilgængeligheden af et system er afgørende for, om brugerne kan arbejde i systemet. Et system er tilgængeligtog oppe, hvis systemet kører, brugerne kan logge på systemet og det har tilfredsstillende svartider. Krav til oppetid kan variere fra system til system afhængigt af, hvor kritisk, Moderniseringsstyrelsen har vurderet, at systemets tilgængelighed er. Moderniseringsstyrelsens systemer og ydelser er som udgangspunkt tilgængelig 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Ved servicevinduer o.l. kan systemerne være nede. Eventuelle væsentlige afvigelser beskrives i bilag 2. Systemets svartider er tilfredsstillende, når brugerne ubesværet kan arbejde i det. Krav til svartid vil variere fra system til system. I praksis vil kravet være formuleret

8 som et generelt krav til svartider og som nogle konkrete handlinger i systemet, der ikke må vare længere end et nærmere defineret tidsinterval. Side 8 af 11 Kørselstider for rapporter og analyser For analyse- og rapporteringssystemerne gælder følgende vejledende kørselstider for rapporter med mindre andet er anført i bilag 2. Faktiske kørselstider er afhængige af størrelse, mængden og kompleksiteten af data. Rapport/analyse type Simple Komplicerede / datafylding Kørselstid < 1 min < 15 min Driftsovervågning Moderniseringsstyrelsen har ansvaret for at sikre, at driften af systemerne bliver overvåget, og at leverandøren reagerer på uregelmæssigheder i driften. Moderniseringsstyrelsen modtager løbende driftsrapportering fra leverandøren og rapportering af, hvorvidt leverandøren reagerer iflg. de krav, der er stillet i kontrakten for det enkelte system. Moderniseringsstyrelsen udmelder større driftsforstyrrelser og nedbrud på Nemhandel funktionscertifikat De institutioner, der benytter Moderniseringsstyrelsens Navision Stat hostingmiljø hos KMD eller Statens-It, anvender et fælles funktionscertifikat hos hver driftsleverandør til udveksling af bilag på Nemhandel. Disse to fælles funktionscertifikater administreres af Moderniseringsstyrelsen. Som konsekvens heraf er ejerskabet til Nemhandelsregistreringen af de berørte EAN-numre skiftet til Moderniseringsstyrelsen. Ved behov for ændringer, oprettelser og sletning af disse skal institutionen kontakte modstoko@modst.dk. Den fælles administration af funktionscertifikatet og de tilknyttede EAN-numre er indeholdt i betalingen for driften. Sikkerhedskrav Moderniseringsstyrelsen overholder datatilsynets forskrifter, persondataloven samt gældende standarder for sikkerhed herunder, men ikke begrænset til, DS484 samt ISO Moderniseringsstyrelsen sikrer, at de krav, der stilles til leverandøren, svarer til det niveau, som Moderniseringsstyrelsen anbefaler.

9 Side 9 af 11 Moderniseringsstyrelsen har rollen som databehandler overfor institutionerne, idet Moderniseringsstyrelsen stiller driften af systemer til rådighed for institutionerne. Opgavefordelingen og Moderniseringsstyrelsens ydelser i denne forbindelse er udmøntet i en databehandleraftale, som fremgår af bilag 6 Databehandleraftale. Der tages dagligt backup af alle systemer og data. Moderniseringsstyrelsen sikrer, at der findes et katastrofeberedskab for det enkelte system, som sikrer, at systemet kan genetableres inden for rimelig tid. Al kommunikation i katastrofesituationer fra Moderniseringsstyrelsen til kunderne vil ske via og særlige meddelelser. Forretningsnødplaner Hvis Moderniseringsstyrelsens systemer er utilgængelige i længere tid fx pga. oversvømmelse eller lignede, skal institutionen overveje at iværksætte en forretningsnødplan dvs. en alternativ arbejdsgang til at udføre de mest forretningskritiske opgaver. Forretningsnødplanerne fremgår af bilag 7 Forretningsnødplaner. Brugeradministration Moderniseringsstyrelsen sørger for adgang til brugeradministration. Dette kan enten være i form af selvbetjeningsløsninger eller i form af en helpdesk, der varetager henvendelser om brugeradministration. Bilag 3 indeholder en oversigt over, hvad der gælder for hvert system. Endvidere indeholder bilag 3 oplysninger, som kan hjælpe institutionen til at udføre sine opgaver ifm. administration af brugeradgang og dermed sikre, at kun autoriserede brugere har adgang til systemerne. Bilag 3 indeholder bl.a. en oversigt over, hvordan institutionen kan identificere de brugere, som Moderniseringsstyrelsen har ansvar for. Institutionerne har ansvaret for at foretage brugeradministration for sine egne brugere og generelt for alle de brugere, som ikke er Moderniseringsstyrelsens ansvar. Moderniseringsstyrelsen har ansvaret for brugeradministration af egne medarbejdere og underleverandører, der har adgang til systemerne bl.a. for at kunne yde support, varetage driften og foretage opgraderinger af systemerne. Support Support af systemer Moderniseringsstyrelsens supportservice, er inkluderet i den generelle betalingsordning for løn- og økonomiydelser.

10 Side 10 af 11 Har institutionen brug for bistand til egentlig sagsbehandling, som institutionen selv burde kunne foretage, vil der blive opkrævet betaling for bistanden jf. prisfolderen. I disse tilfælde vil institutionen blive orienteret herom, ligesom pris vil blive oplyst. Før der er indgået en aftale om bistand og tilhørende betaling, vil der ikke ske en nærmere behandling af sagen. Der er til enhver tid mulighed for at eskalere en supporthenvendelse, såfremt at de i servicebeskrivelsen beskrevne mål og procedure ikke er opfyldt. Ved eskalering skal Institutionen kontakte den system-/ydelsesansvarlige kontorchef. Ansvarlig kontorchef kan findes i organisationsdiagrammet på I Bilag 2 og 4 findes en uddybende beskrivelse af supportservicen, på henholdsvis systemspecifikt og generelt niveau. Systemvejledning herunder skærmhjælp Moderniseringsstyrelsen leverer vejledning via i tilknytning til systemanvendelsen. Moderniseringsstyrelsen sørger for en kontinuerlig vedligeholdelse af det samlede vejledningsmateriale, således at det er opdateret ift. nye regler og lovgivning, bedste praksis samt ændret systemfunktionalitet. Skærmhjælp og vejledninger udføres og dokumenteres på dansk. Kurser og uddannelse Moderniseringsstyrelsen sørger for en kontinuerlig vedligeholdelse af det samlede kursusmateriale, således at det er opdateret ift. nye regler og lovgivning, bedste praksisser samt ændret systemfunktionalitet 1. Alle kurser afvikles og dokumenteres på dansk. Detaljer om de enkelte kursusområder fremgår af kursusbeskrivelserne. Kursus annoncering og tilmelding sker via CAMPUS, på: Priser Prissætning af Moderniseringsstyrelsens systemydelser er baseret på princippet om fuld omkostningsdækning, således at der over en årrække sikres balance mellem omkostninger og indtægter. Prismodellen skal skabe balance mellem de forskellige brugeres anvendelse af ydelserne og deres bidrag til finansieringen af ydelserne (dog med undtagelse af SKS som finansieres via Finansloven). Prismodellen skal være gennemskuelig og nem at administrere. Der henvises til Moderniseringsstyrelsens prisfolder: 1 Se mere om kurser i bilag 5

11 Formalia for dokumentet Moderniseringsstyrelsen forbeholder sig ret til løbende at ændre i dokumentet med tilhørende bilag fx som følge af ændringer i systemer, der stilles til rådighed eller servicemål på ydelser. Dog vil der for væsentlige ændringer gælde samme varsel som ved ændringer i systemporteføljen. Side 11 af 11

Servicebeskrivelse Version 1.0

Servicebeskrivelse Version 1.0 Notat 5. maj 2014 ØSY/KLA/JRN Servicebeskrivelse Version 1.0 Indhold Indhold... 2 Servicebeskrivelser... 3 Systemer og ydelser... 3 Institutionernes systemanvendelse... 3 Overordnet ansvarsdeling vedrørende

Læs mere

Generel Servicebeskrivelse. Juni 2019

Generel Servicebeskrivelse. Juni 2019 Generel Servicebeskrivelse Juni 2019 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Moderniseringsstyrelsens rolle 3 2. Ledelseserklæring 4 3. Oversigt over opgave- og ansvarsfordeling 5 3.1 Generel fordeling af opgaver

Læs mere

Servicebeskrivelse for Statens erekruttering. September 2019

Servicebeskrivelse for Statens erekruttering. September 2019 Servicebeskrivelse for Statens erekruttering September 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 3 2. Ansvarsdeling mellem

Læs mere

Servicebeskrivelse for Statens BI LDV. Juni 2019

Servicebeskrivelse for Statens BI LDV. Juni 2019 Servicebeskrivelse for Statens BI LDV Juni 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 3 2. Ansvarsdeling mellem parterne

Læs mere

Bilag 3 Administration af brugeradgang

Bilag 3 Administration af brugeradgang Bilag 3 Administration af brugeradgang Dette bilag indeholder dels en oversigt over, hvordan institutionerne har adgang til brugeradministration for de forskellige systemer og dels informationer, som kan

Læs mere

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Moderniseringsstyrelsen lokale datavarehus LDV

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Moderniseringsstyrelsen lokale datavarehus LDV Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Moderniseringsstyrelsen lokale datavarehus LDV Indhold 1. DEFINITIONER... 2 2. BAGGRUND OG FORMÅL... 2 3. MODERNISERINGSSTYRELSENS YDELSER... 3 4. INSTITUTIONENS

Læs mere

Bilag 7 Forretningsnødplaner

Bilag 7 Forretningsnødplaner Bilag 7 Forretningsnødplaner 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR Version 1.3 Dette bilag beskriver forretningsnødplaner for de mest kritiske opgaver i følgende systemer: Statens Lønsystem/Statens Pensionssystem/HR-Løn

Læs mere

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår. for. Økonomistyrelsen lokale datavarehus ØS LDV

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår. for. Økonomistyrelsen lokale datavarehus ØS LDV Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Økonomistyrelsen lokale datavarehus ØS LDV Økonomistyrelsen Landgreven 4, postboks 2193 DK-1017 København K (i det følgende benævnt Økonomistyrelsen) 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Servicebeskrivelse for Statens Koncernbetalinger/Offentligt. Betalingssystem. Juni 2019

Servicebeskrivelse for Statens Koncernbetalinger/Offentligt. Betalingssystem. Juni 2019 Servicebeskrivelse for Statens Koncernbetalinger/Offentligt Betalingssystem Juni 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 4 1.3 Funktionalitet

Læs mere

Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse

Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse Version 1.0 Side 1 af 15 Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse Bilag 2 indeholder servicemål og ydelsesbeskrivelser for Moderniseringsstyrelsens systemer. Servicemål vedrørende generel support af systemer

Læs mere

Servicebeskrivelse for Statens Koncernsystem. Juni 2019

Servicebeskrivelse for Statens Koncernsystem. Juni 2019 Servicebeskrivelse for Statens Koncernsystem Juni 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 4 2. Ansvarsdeling mellem

Læs mere

Hvilke opgaver understøtter Navision Stat 5.1? Hvornår vil Navision Stat 5.1 blive implementeret?

Hvilke opgaver understøtter Navision Stat 5.1? Hvornår vil Navision Stat 5.1 blive implementeret? Navision Stat 5.1 Hvilke opgaver understøtter Navision Stat 5.1? Regnskabsregistrering, budgettering, likviditetsstyring, kreditoradministration, debitoradministration, afstemninger og omkonteringer. Hvornår

Læs mere

Servicebeskrivelse for kreditkort. September 2019

Servicebeskrivelse for kreditkort. September 2019 Servicebeskrivelse for kreditkort September 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 4 2. Ansvarsdeling mellem parterne

Læs mere

Servicebeskrivelse for IndFak. Juli 2019

Servicebeskrivelse for IndFak. Juli 2019 Servicebeskrivelse for IndFak Juli 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af systemet 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 3 2. Ansvarsdeling mellem parterne 4 3. Fælles

Læs mere

Bilag 7: Aftale om drift

Bilag 7: Aftale om drift Bilag 7: Aftale om drift Udbud af E-rekrutteringssystem Aftale om drift mellem REGION SYDDANMARK (i det følgende kaldet Kunden ) og Bilag 7 Aftale om drift 3 7.1 Indledning

Læs mere

Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse

Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse Version 1.1 Side 1 af 16 Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse Bilag 2 indeholder servicemål og ydelsesbeskrivelser for Moderniseringsstyrelsens systemer. Servicemål vedrørende generel support af systemer

Læs mere

Endvidere beskrives ansvarsdelingen mellem virksomheder/brugere og Moderniseringsstyrelsen. 1. Indledning kort beskrivelse af Statens Lønløsning...

Endvidere beskrives ansvarsdelingen mellem virksomheder/brugere og Moderniseringsstyrelsen. 1. Indledning kort beskrivelse af Statens Lønløsning... Servicebeskrivelse 29. maj 2018 Statens Lønløsning Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning Servicebeskrivelsen giver statslige og selvejende virksomheder og brugere, der anvender Statens Lønløsning indsigt

Læs mere

Servicebeskrivelse for Statens HR. September 2019

Servicebeskrivelse for Statens HR. September 2019 Servicebeskrivelse for Statens HR September 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 4 2. Ansvarsdeling mellem parterne

Læs mere

Bilag 7: Aftale om drift

Bilag 7: Aftale om drift Bilag 7: Aftale om drift Udbud af telemedicinsk løsning til hjemmemonitorering Aftale om drift mellem REGION SYDDANMARK (i det følgende kaldet Kunden ) og 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kontraktbilag 7 Drift-, support og vedligeholdelsesydelser

Kontraktbilag 7 Drift-, support og vedligeholdelsesydelser Kontraktbilag 7 Drift-, support og vedligeholdelsesydelser [Vejledning til Leverandør i forbindelse med afgivelse af tilbud Dette bilag indeholder Kundens krav til Leverandørens drift-, support og vedligeholdelsesydelser.

Læs mere

Cirkulæreskrivelse om fælles dataansvar vedrørende Moderniseringsstyrelsens fællesoffentlige systemer

Cirkulæreskrivelse om fælles dataansvar vedrørende Moderniseringsstyrelsens fællesoffentlige systemer CIS nr 9223 af 23/03/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 14. maj 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen Senere ændringer til forskriften Ingen Cirkulæreskrivelse

Læs mere

Bilag 13. Ophørsbistand. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling

Bilag 13. Ophørsbistand. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 13 Ophørsbistand Til Kontrakt OM Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 13 Ophørsbistand Side 1/7 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive

Læs mere

Servicebeskrivelse for RejsUd. Juni 2019

Servicebeskrivelse for RejsUd. Juni 2019 Servicebeskrivelse for RejsUd Juni 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af systemet 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 3 2. Ansvarsdeling mellem parterne 4 3. Fælles

Læs mere

Kontraktbilag 8. It-sikkerhed og compliance

Kontraktbilag 8. It-sikkerhed og compliance Kontraktbilag 8 It-sikkerhed og compliance LØNMODTAGERNES DYRTIDSFOND DIRCH PASSERS ALLÉ 27, 2. SAL 2000 FREDERIKSBERG TELEFON 33 36 89 00 FAX 33 36 89 01 INFO@LD.DK WWW.LD.DK CVR 61552812 2 INDHOLD INDHOLD

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE KOMMUNERNES TILSLUTNING TIL UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION

SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE KOMMUNERNES TILSLUTNING TIL UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE KOMMUNERNES TILSLUTNING TIL UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION Mellem Københavns Kommune Rådhuset 1599 København V (herefter "Kommunen") og KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København

Læs mere

Drift, hosting, vedligeholdelse, support og servicemål

Drift, hosting, vedligeholdelse, support og servicemål Bilag 5 Drift, hosting, vedligeholdelse, support og servicemål 1. Drift Leverandøren skal levere driftsafvikling af webstatistikløsningen (systemet) i produktionsmiljøet, herunder sikre korrekt eksekvering

Læs mere

Kontraktbilag 7 Drift-, support og vedligeholdelsesydelser

Kontraktbilag 7 Drift-, support og vedligeholdelsesydelser Kontraktbilag 7 Drift-, support og vedligeholdelsesydelser [Vejledning til Leverandør i forbindelse med afgivelse af tilbud Dette kontraktbilag indeholder VHK s krav til Leverandørens drift-, support og

Læs mere

Bilag 15 Leverandørkoordinering

Bilag 15 Leverandørkoordinering Bilag 15 Leverandørkoordinering Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 LEVERANDØRENS ANSVAR... 4 4 LEVERANDØRENS KOORDINERINGS- OG SAMARBEJDSFORPLIGTELSE...

Læs mere

Priser og leveringsvilkår. Februar 2016

Priser og leveringsvilkår. Februar 2016 Priser og leveringsvilkår Februar 2016 Moderniseringsstyrelsens betalingsordning i 2016 I 2016 omfatter Moderniseringsstyrelsens betalingsordning følgende ydelser: Statens Lønløsning, herunder Statens

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 5 Servicemål 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/10 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt Aktstykke nr. 133 Folketinget 2016-17 133 Finansministeriet. København, den 12. januar 2016. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

Læs mere

Kontraktbilag 9. Samarbejdsorganisation

Kontraktbilag 9. Samarbejdsorganisation Kontraktbilag 9 Samarbejdsorganisation 2 INDHOLD INDHOLD 2 1 Generelt 3 2 Løbende mødeopfølgning 3 2.1 Koordinationsmøder 3 2.2 Årlige møder med LDs eksterne rådgivere på persondata og it-risiko 3 3 Samarbejdsorganisation

Læs mere

Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning. Marts 2019

Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning. Marts 2019 Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning Marts 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 2. Ansvarsdeling mellem interessenter 5 3. Fælles dataansvar Overordnet cirkulæreskrivelse (Databehandleraftale)

Læs mere

UNDERBILAG C.3 PRINCIPPER FOR FASTSÆTTELSE AF PRISER FOR SNITFLADER

UNDERBILAG C.3 PRINCIPPER FOR FASTSÆTTELSE AF PRISER FOR SNITFLADER UNDERBILAG C.3 PRINCIPPER FOR FASTSÆTTELSE AF PRISER FOR SNITFLADER 4. marts 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORMÅL... 3 2 PRINCIPPER FOR PRISSÆTNING AF DRIFT PÅ SNITFLADER... 3 3 PRISER FOR ETABLERING, TILSLUTNING

Læs mere

Servicebeskrivelse. Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning. Side 1 af november 2018 Statens Lønløsning. 1. Indledning. 2.

Servicebeskrivelse. Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning. Side 1 af november 2018 Statens Lønløsning. 1. Indledning. 2. Side 1 af 12 Servicebeskrivelse 29. november 2018 Statens Lønløsning Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning Servicebeskrivelsen giver statslige og selvejende virksomheder og brugere der anvender Statens

Læs mere

Priser og leveringsvilkår 2015. Juli 2014

Priser og leveringsvilkår 2015. Juli 2014 Priser og leveringsvilkår 2015 Juli 2014 Moderniseringsstyrelsens betalingsordning i 2015 I 2015 omfatter Moderniseringsstyrelsens betalingsordning følgende ydelser: SLS, herunder HR-løn og Job-i-Staten

Læs mere

Side 1 af 8. Adgang og funktioner i SKS

Side 1 af 8. Adgang og funktioner i SKS Side 1 af 8 Adgang og funktioner i SKS Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Generelt om Statens Koncernsystem (SKS)... 3 2. Brugeradgang til SKS-systemet... 4 2.1. Log-in til SKS... 4 2.2. Ændring af

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 5 Servicemål 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

WSLA for webservices under Danmarks Miljøportal. Version 2.2

WSLA for webservices under Danmarks Miljøportal. Version 2.2 WSLA for webservices under Danmarks Miljøportal Version 2.2 Forord Dette er en Web Service Level Agreement (WSLA) for de fælles offentlige webservices, der er tilknyttet databaser under Danmarks Miljøportal.

Læs mere

Servicedeklaration For Borger.dk. Ansvarlig: Digitaliseringsstyrelsen

Servicedeklaration For Borger.dk. Ansvarlig: Digitaliseringsstyrelsen Servicedeklaration For Borger.dk Ansvarlig: Digitaliseringsstyrelsen 1. Indhold 2. Formål 2 Vedligehold og distribution af servicedeklaration 3. Kort beskrivelse af service af Borger.dk 2 2 4. Servicetidsrum

Læs mere

Vejledning til Computeraftalen

Vejledning til Computeraftalen Vejledning til Computeraftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 8 Test 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav (MK).

Læs mere

Implementering af fælles systemer. April 2019

Implementering af fælles systemer. April 2019 Implementering af fælles systemer April 2019 Dagsorden Velkommen og præsentation Hvilke systemer implementeres Status implementeringen Organisatorisk implementering Registreringsrammen Implementeringen

Læs mere

Rejseafregning. 4C Kundeerfaringer. Allan Harder Carlsen Økonomistyrelsen

Rejseafregning. 4C Kundeerfaringer. Allan Harder Carlsen Økonomistyrelsen Rejseafregning 4C Kundeerfaringer Allan Harder Carlsen Økonomistyrelsen Erfaring med implementering af RejsUd i statens institutioner Præsentation ved Baswares Brugerforum 12./13. oktober 2011 Præsentationen

Læs mere

Servicebeskrivelse for Navision Stat. Juni 2019

Servicebeskrivelse for Navision Stat. Juni 2019 Servicebeskrivelse for Navision Stat Juni 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 3 2. Ansvarsdeling mellem parterne

Læs mere

TILSLUTNINGSAFTALE DUBU EN IT-LØSNING PÅ OMRÅDET FOR UDSATTE BØRN OG UNGE

TILSLUTNINGSAFTALE DUBU EN IT-LØSNING PÅ OMRÅDET FOR UDSATTE BØRN OG UNGE TILSLUTNINGSAFTALE DUBU EN IT-LØSNING PÅ OMRÅDET FOR UDSATTE BØRN OG UNGE Mellem [navn på kommune] [adresse 1] [adresse 2] (herefter "Kommunen") og KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 FORMÅL 1.1

Læs mere

Moderniseringsstyrelsen Kørselsplan for 2014 Version 1.0 Bemærkninger Opdateret 15-11-2013

Moderniseringsstyrelsen Kørselsplan for 2014 Version 1.0 Bemærkninger Opdateret 15-11-2013 Bemærkninger Opdateret 15-11-2013 Bemærkninger til kørselsplan for 2014 Informationer i kørselsplanen er inddelt i 7 emnegrupper med hver sin farve: Den overordnede regnskabsaflæggelse og godkendelse Statens

Læs mere

Sotea A/S 19. april 2016 version 1.0 1

Sotea A/S 19. april 2016 version 1.0 1 version 1.0 1 1.... 3 2.... 3 3.... 4 4.... 5 5.... 5 6.... 6 7.... 6 version 1.0 2 1. Nærværende Service Level Agreement dokumenterer det aftalte serviceniveau, og beskriver kundens garanti i forbindelse

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

Vejledning til Kontorartikelaftalen. December 2016

Vejledning til Kontorartikelaftalen. December 2016 Vejledning til Kontorartikelaftalen December 2016 KOM GODT I GANG 2 AFTALENS VARIGHED Rammeaftalen løber fra den 1. januar 2017 og frem til den 31. december 2018. Moderniseringsstyrelsen har mulighed for

Læs mere

Forord. Pjecen er målrettet institutioner der ikke anvender Statens lønløsning. Pjecen indeholder information om følgende:

Forord. Pjecen er målrettet institutioner der ikke anvender Statens lønløsning. Pjecen indeholder information om følgende: Forord Statens Lønløsning har eksisteret siden 1969, og anvendes af både statslige og selvejende institutioner. Undervejs er lønløsninget blevet udviklet og moderniseret, frem til i dag hvor systemet har

Læs mere

FGU opgaver under systemimplementeringen. April 2019

FGU opgaver under systemimplementeringen. April 2019 FGU opgaver under systemimplementeringen April 2019 FGU opgaver systemimplementeringen Aktiviteter Tidsplan 2019 1 Virksomhedsregistrering 2 Registreringsramme 3 Webinar/E-læring 4 Opsætningsworkshop 5

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Dansk Telemedicin A/S Robert Jacobsens Vej 68 2300 København S CVR.nr.:

Læs mere

Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2015

Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2015 Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2015 Pr. 1. januar 2014 er ØSC overgået til en aktivitetsbaseret betalingsmodel. I 2015 inkluderes de ydelser, der tidligere

Læs mere

Ebba Ehlers/Hanne Mortensen

Ebba Ehlers/Hanne Mortensen Notat 22/2-2010 Vedrørende: Opgradering til Navision 5.1 Fordeling: Professionshøjskoler, Danmarks Medie- og journalisthøjskole og TAMU Skrevet af: Ebba Ehlers/Hanne Mortensen Version nr.: Professionshøjskoler,

Læs mere

Side 1 af 16. Vedligehold decentrale stamdata i SKS

Side 1 af 16. Vedligehold decentrale stamdata i SKS Side 1 af 16 Vedligehold decentrale stamdata i SKS Indholdsfortegnelse Side 2 af 16 1. Indledning... 3 2. Generelt om stamdata i SKS og vedligeholdelse af disse... 3 2.1. CENTRALE STAMDATA... 4 2.2. DECENTRALE

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 12 Change Management 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/16 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

ØSC Kundeforum. Den 19. juni 2012

ØSC Kundeforum. Den 19. juni 2012 ØSC Kundeforum Den 19. juni 2012 Dagsorden 1. Velkommen og præsentation 2. Status for ØSC drift og projekter 3. Justering af opgavesplittet (orientering og drøftelse) 4. Kundetilfredshedsundersøgelse 2012

Læs mere

OPTION TIL RM OG RN BILAG 16 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS YDELSER VED OPHØR

OPTION TIL RM OG RN BILAG 16 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS YDELSER VED OPHØR OPTION TIL RM OG RN BILAG 16 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS YDELSER VED OPHØR INSTRUKTION TIL LEVERANDØREN VED UDNYTTELSE AF OPTION: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved

Læs mere

Kontraktudkastets afsnit udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse.

Kontraktudkastets afsnit udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse. RETTELSESBLAD, 23. J UNI 2017 1. Ændringer af kontraktudkastet Kontraktudkastets afsnit 30.3.1 udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse. Nyt afsnit 30.3.1

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 12 - Ændringshåndtering 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

Vejledning om årsafslutningen for 2014

Vejledning om årsafslutningen for 2014 Vejledning om årsafslutningen for 2014 Oktober 2014 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Departementernes ansvar 3 1.2 Institutionernes ansvar (Navision brugere) 3 1.3 Institutionernes ansvar (øvrige brugere) 4

Læs mere

Pjece om Statens Lønløsning. Februar 2019

Pjece om Statens Lønløsning. Februar 2019 Pjece om Statens Lønløsning Februar 2019 1. Statens Lønløsning Statens Lønløsning har eksisteret siden 1969, og anvendes af både statslige og selvejende institutioner. Undervejs er lønløsningen blevet

Læs mere

Vejledning til Computeraftalen

Vejledning til Computeraftalen Vejledning til Computeraftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.

Læs mere

BILAG 20 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS OPTION TIL REGION MIDTJYLLAND (RM) OG REGION NORDJYLLAND (RN)

BILAG 20 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS OPTION TIL REGION MIDTJYLLAND (RM) OG REGION NORDJYLLAND (RN) BILAG 20 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS OPTION TIL REGION MIDTJYLLAND (RM) OG REGION NORDJYLLAND (RN) INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved

Læs mere

Projekt administrativ forenkling - status på de 62 delprojekter, maj 2009

Projekt administrativ forenkling - status på de 62 delprojekter, maj 2009 forenkling - status på de 62 delprojekter, maj 2009 Samarbejde og rollefordeling Organisering Kommunikation & information Nr 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Udarbejdelse af arbejdsgangsbeskrivelser (1) Tydeliggørelse

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Omsorgsbemanding

DATABEHANDLERAFTALE. Omsorgsbemanding DATABEHANDLERAFTALE Omsorgsbemanding Nærværende databehandleraftale er indgået mellem Omsorgsbemanding, via Manningsmart IVS (CVR-nr.: 40217231) og brugeren af Omsorgsbemanding. Partnerne omtales i nærværende

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE PARTER: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer: (i det følgende benævnt KUNDEN)

DATABEHANDLERAFTALE PARTER: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer: (i det følgende benævnt KUNDEN) DATABEHANDLERAFTALE PARTER: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer: By: (i det følgende benævnt KUNDEN) MICO ApS CVR 29220646 Bådehavnsgade 42 2450 København SV (i det følgende benævnt MICO) INDLEDNING Nærværende

Læs mere

Vejledning til Serveraftalen

Vejledning til Serveraftalen Vejledning til Serveraftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hvad

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 8 Navision Stat 9.4 CSY/ØSY/JKH 23.05.19 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 Udarbejdet af: Jansson Gruppen A/S på vegne af: Jansson EL A/S, CVR nr.: 73 28 93 19 Jansson Alarm A/S, CVR nr.: 74 78

Læs mere

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver tests Udbud om levering, installation, implementering, support, drift vedligehold af Borgeradministrativt System (BAS) Indhold underbilag 14 C Afprøvningsforskrifter

Læs mere

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale Kontraktbilag 7: Databehandleraftale DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Region Syddanmark Damhaven 12 CVR.nr.: 29190909 (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Leverandør

Læs mere

Virk. Nye samarbejdsvilkår vedr. Virk

Virk. Nye samarbejdsvilkår vedr. Virk Virk Nye samarbejdsvilkår vedr. Virk Styrket samarbejde Nye samarbejdsvilkår for Virk Virk ønsker at styrke samarbejdet med myndighederne. Frem til nu har samarbejdet været forankret i en SLA og i integrationsaftaler

Læs mere

Databehandleraftale. mellem. [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer] [anfør cvr.nr.] (herefter benævnt Databehandleren )

Databehandleraftale. mellem. [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer] [anfør cvr.nr.] (herefter benævnt Databehandleren ) #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune Boulevarden 13, 9000 Aalborg Databehandleraftale mellem [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer] [anfør cvr.nr.]

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 7 Navision Stat 9.1 CSY/ØSY/CPS 25.01.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds

Læs mere

Bilag 14 Ændringshåndtering

Bilag 14 Ændringshåndtering Bilag 14 Ændringshåndtering 1 [INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf. Formål med bilag: Formålet med Bilag 14 er at

Læs mere

Bilag 6: Servicemål. Udbud af løn- og personalesystem. Side 1 af 9

Bilag 6: Servicemål. Udbud af løn- og personalesystem. Side 1 af 9 Bilag 6: Servicemål Udbud af løn- og personalesystem Side 1 af 9 Indhold Bilag 6 Servicemål... 3 6.1 Indledning... 3 6.2 Systemets normale driftstid... 3 6.3 Svartider... 3 6.3.1 Krav til svartider...

Læs mere

Vejledning til Storageaftalen

Vejledning til Storageaftalen Vejledning til Storageaftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.

Læs mere

TILSLUTNINGSAFTALE VEDRØRENDE FÆLLESKOMMUNALT LEDELSESINFORMATIONSSYSTEM (FLIS)

TILSLUTNINGSAFTALE VEDRØRENDE FÆLLESKOMMUNALT LEDELSESINFORMATIONSSYSTEM (FLIS) TILSLUTNINGSAFTALE VEDRØRENDE FÆLLESKOMMUNALT LEDELSESINFORMATIONSSYSTEM (FLIS) Mellem Aarhus kommune [mailadresse - hovedmail] (herefter "Kommunen") og KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S (herefter

Læs mere

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for It og Læring, j.nr. 18/13045 Senere ændringer til

Læs mere

Bilag B Databehandleraftale pr

Bilag B Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (s kunde) indgåelse af aftale om levering af ydelser, som beskrevet i Aftalen, foretager Databehandleren () behandling af personoplysninger,

Læs mere

3. Generelt a) Databehandlerens behandling af data sker alene efter dokumenteret instruks fra den dataansvarlige og alene til det aftalte formål.

3. Generelt a) Databehandlerens behandling af data sker alene efter dokumenteret instruks fra den dataansvarlige og alene til det aftalte formål. Databehandleraftale Mellem Landbrugsstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V CVR-nr: 20814616 (som dataansvarlig) og [Databehandler] [Adresse] [Postnummer og by] CVR-nr: [xxxx] (som databehandler) Om behandling

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål vedrørende udbud af kontrakt om support og vedligehold af IT-applikationer TED 2017/S

Besvarelse af spørgsmål vedrørende udbud af kontrakt om support og vedligehold af IT-applikationer TED 2017/S Besvarelse af spørgsmål vedrørende udbud af kontrakt om support og vedligehold af IT-applikationer TED 2017/S 105-209946 22. august 2017 Spørgsmål nr.: Reference til materiale/ bilag 1 Kontrakt pkt. 3.2

Læs mere

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: Mentor IT Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig)

Læs mere

Teksten i denne instruktion er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse.

Teksten i denne instruktion er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. BILAG 10 PRØVER Indholdsfortegnelse 1. Prøver... 4 2. Fælles regler for afprøvning... 4 2.1 Afklaringsproces og udarbejdelse af test cases... 4 2.2 Beskrivelse af afklaringsproces og udarbejdelse af test

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser Ved tilmelding til aktiviteter på Campus Marked gælder disse forretningsbetingelser November 2018 Indhold 1. Generelt 3 2. Produktet 4 3. Priser 6 4. Vilkår vedr. betaling, levering

Læs mere

Bilag X Databehandleraftale

Bilag X Databehandleraftale Bilag X Databehandleraftale 1 Anvendelsesområde og omfang 1.1 KUNDEN er dataansvarlig for de personoplysninger, som MICO behandler på vegne af KUNDEN i henhold til Aftalen. MICO er databehandler. KUNDEN

Læs mere

BILAG 10 VEDLIGEHOLDELSE

BILAG 10 VEDLIGEHOLDELSE BILAG 10 VEDLIGEHOLDELSE VEJLEDNING Bilaget skal udfyldes af tilbudsgiver på baggrund af det i bilaget anførte skema samt de nedenfor og i kontrakten og kravspecifikationen nævnte krav og forventninger.

Læs mere

Finansministerens redegørelse vedrørende Statsrevisorernes beretning nr. 23/2014 til Rigsrevisionens beretning om revision af statsregnskabet for 2014

Finansministerens redegørelse vedrørende Statsrevisorernes beretning nr. 23/2014 til Rigsrevisionens beretning om revision af statsregnskabet for 2014 Statsrevisorernes sekretariat Christiansborg DK-1240 København K statsrevisorerne@ft.dk 19. november 2015 Finansministerens redegørelse vedrørende Statsrevisorernes beretning nr. 23/2014 til Rigsrevisionens

Læs mere

Campus leveres af Moderniseringsstyrelsen

Campus leveres af Moderniseringsstyrelsen Campus leveres af Moderniseringsstyrelsen DAGSORDEN Idégrundlag & baggrund Funktionalitet E-læring Tilslutning Afrunding & spørgsmål Idégrundlag & baggrund IDÉGRUNDLAG & BAGGRUND Campus er en fællesoffentlig

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK (EKSTERN)

PERSONDATAPOLITIK (EKSTERN) PERSONDATAPOLITIK (EKSTERN) INDSAMLING OG ANVENDELSE AF PERSONOPLYSNINGER HOS FREDERIKSHAVN HAVN Denne politik er en del af Frederikshavn Havns samlede dokumentation for, at virksomheden overholder den

Læs mere

Servicedeklaration For borger.dk. Ansvarlig: Digitaliseringsstyrelsen

Servicedeklaration For borger.dk. Ansvarlig: Digitaliseringsstyrelsen Servicedeklaration For borger.dk Ansvarlig: Digitaliseringsstyrelsen 1. Indhold 2. Formål 2 Vedligehold og distribution af servicedeklaration 3. Kort beskrivelse af service af borger.dk 2 2 4. Servicetidsrum

Læs mere

NOTAT. ITafdelingen. IT og sikkerhedsmæssige udbudskrav ved indkøb af fagsystemer

NOTAT. ITafdelingen. IT og sikkerhedsmæssige udbudskrav ved indkøb af fagsystemer NOTAT Dato Sagsnummer/dokument Fælles- og Kulturforvaltningen ITafdelingen 09-02-2015 2013-17156-10 IT og sikkerhedsmæssige udbudskrav ved indkøb af fagsystemer Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Dette dokument

Læs mere

Regnskabspraksis for institutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område. Hvor kan jeg finde reglerne på ØAV. 17.

Regnskabspraksis for institutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område. Hvor kan jeg finde reglerne på ØAV. 17. Regnskabspraksis for institutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område Hvor kan jeg finde reglerne på ØAV 17. Juni 2016 1 HVEM ER JEG OG HVAD VIL JEG TALE OM Hvem er jeg Søren Ring Hansen

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a Mellem Institutionens navn Institutions nr. Adresse Kommune Institutions CVR. nr. og WEBTJENESTEN LÆRIT.DK ApS Ellehammersvej 93 7500 Holstebro CVR: 35862056 (herefter

Læs mere

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Inspirationsdag Uni-C 4/6-2012 Formål med IndFak Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Ind: Mål om at der i stor

Læs mere

Cloud Computing De juridiske aspekter

Cloud Computing De juridiske aspekter Cloud Computing De juridiske aspekter Forskningsnet Konference 2010 Middelfart Advokat Nis Peter Dall Hvad er Cloud? IaaS (Infrastructure as a Service) - Computerkraft, lagerplads mv. stilles til rådighed

Læs mere

Bilag A Databehandleraftale pr

Bilag A Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (Beierholms kunde) indgåelse af aftale om levering af finansielle ydelser, som beskrevet i samarbejdsaftale, foretager Databehandleren (Beierholm)

Læs mere