Højboskolens skole-hjem blad - jul s. 4 IGNORA EN HELT UALMINDELIG PIGE. s. 5 ANMELDELSE AF HEKSE FEBER af Leif Esper

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Højboskolens skole-hjem blad - jul 201 1. s. 4 IGNORA EN HELT UALMINDELIG PIGE. s. 5 ANMELDELSE AF HEKSE FEBER af Leif Esper"

Transkript

1 Højboskolens skole-hjem blad - jul HØJBONYT IDRÆTS KURSUS s. 4 IGNORA EN HELT UALMINDELIG PIGE s. 5 ANMELDELSE AF HEKSE FEBER af Leif Esper s. 6 EN HISTORISK DAG I EN HISTORISK BY s. 8-9 TI HURTIGE I DENNE MØRKE VINTERMÅNED s. 10 HØJBO/BAKKE I LITTERÆR KONKURRENCE s. 11 GOD DAG REN DAG s KULTURCREW PÅ HØJBOSKOLEN s

2 Ida Gram Junge HØJBONYT EFTERÅR 2011 Højbonyt er et skole-/hjemblad for Højboskolen, Hørning Redaktionen er Kirsten Hedegaard og Ida Gram Junge Vigtige telefonnumre Skolens hovednummer Sfo-kontor Sfo-mobil Skolebiblioteket Skolevejleder: Karsten Pedersen Tandlægerne SSP-koordinator Bo Østergaard SSP-lærer Vivi Smed Thomassen Skolens Skolens hjemmeside Skolebestyrelsen Søren Bundgaard... Majed Emanuel Yako... Inger Sissel H. Leth... Jette Schultz Jan F. Sørensen... Marlene Jette Villadsen...Medarbejderrepræsentant Søren Jakobsen....Medarbejderrepræsentant Kirsten Hedegaard Pedersen Den mørke tid peger frem mod juleferien, men meget andet end denne højtid har været på programmet, siden bladet sidst blev sendt hjem.8.klasserne har været i litterær konkurrence, læs om resultatet. 5.klasserne har haft en historisk dag i Den Gamle By på en fagdag i november. Tre seje drenge fra 2.kl. har fået mooncar kørekort. Elever går ind som arrangører i kulturelle begivenheder. Og endelig konkurrerer flere klasser om at holde det ryddeligt i deres klasse og i gangarealer. Mon der bliver rent til jul? I hvert fald bliver det snart jul og ferie, og redaktionen ønsker læserne en god en af slagsen. SIDSTE NYT FRA SKOLELEDEREN KÆRE ELEVER & FORÆLDRE Julen nærmer sig, og dermed er det også snart tid til at sige farvel til 2011 og vær velkommen til På Højboskolen har 2011 været et begivenhedsrigt år. Vi fik vores egen skolesocialrådgiver Lisbeth Søgaard for et år. Der er allerede mange, som har haft stor glæde af det, og vi håber jo, at det er med til at sikre inklusion. Vi fik et trivselsprojekt, som fortsætter ind i Vi vandt OL i SFO, og vi fik sat gang i byparkprojektet, som er i fuld gang, men også kommer til at tage lang tid. Vi fik ny skolepsykolog Anne- Marie Kjærgaard. Nogle af vores store elever kom med i et pilotprojekt, hvor de er arrangører på kulturarrangementer det kaldes KulturCrews en idé, som Kirsten Hedegaard fik. I det nye år skal nogle af eleverne med på et stort dialog- og statusmøde med Skanderborg kommunes forskellige bestyrelsesmedlemmer og politikere og rigtig mange ledere. Vores elever kommer til at stå ved en stand sammen med Kirsten og mig, og der skal de fortælle om projektet. Jeg er helt sikker på, at de vil gøre det godt. Højboskolen har taget afsked med Jørn vores gamle viceskoleleder, som har været på skolen i rigtig mange år, og så har vi jo fået Søren i stedet for. Han er startet rigtig godt, og jeg sætter meget pris på hans måde at være viceskoleleder på, og jeres børn har som sædvanligt taget godt i mod en ny voksen på skolen. Vi har vundet den litterære konkurrence i 8.kl. Så lige nu står der vist 2-0 til Højboskolen (over Bakkeskolen)! Personalet har været på pædagogiske dage, hvor Bente Lynge, som oprindelig er uddannet som lærer og senere psykolog, underviste i børnepsykologi, så vi kan blive bedre til vores arbejde. Jeg stod også for noget undervisning, og i den forbindelse arbejdede vi med kommende indsatser og udviklingsområder for Højboskolen. Det hører I om senere. Vi er desværre også blevet omgivet af tung trafik i forbindelse med byggeriet af den nye store institution. Jeg har fået flere forældrehenvendelser, og bestyrelsesformanden og jeg har, som tidligere nævnt, skrevet til kommunen og politi og påpeget problemet. Vi venter dog stadig på svar og handling. Der er forældre, som har ønsket at få skolepatrulje ud til Vester Allé, og det er vi blevet frarådet af politiet, fordi det ikke er en opgave for elever dette sted. Hvis I er utilfredse med trafikforholdene, så er det måske en god idé, at I retter henvendelse til kommunen. Vi arbejder videre på sagen. Så har jeg en bøn til jer forældre, når I skal aflevere jeres børn om morgenen - husk at holde, parkere dér, hvor det er tilladt og ikke andre steder, for det gør det farligt for de børn, som går og cykler til skole. Og jeg vil gerne benytte lejligheden til at huske jer på, at det er vigtigt, at børnene har lys på og selvfølgelig også cykelhjelm. Her, hvor året synger på sidste vers, vil jeg meget gerne takke jer elever for den måde I er børn og unge på og på den måde i sætter jeres præg på Højboskolen. I kan være stolte af jer selv. Jeg vil gerne takke jer for- ældre for det gode og konstruktive samarbejde også om de svære ting, som nogle gange opstår. Skolebestyrelsen har også ydet et stort stykke arbejde, hvor de gør en indsats for, at Højboskolen er et godt sted at være elev på. Tak for det, og jeg ser frem til det kommende samarbejde. Jeg ønsker jer og jeres familie en rigtig glædelig jul, og med tak for det gamle år et ønske om et godt og lykkebringende nytår. De allerbedste julehilsener Lone Jørgensen SIDE 2 SIDE 3

3 IDRÆTS KURSUS Vi er tre seje drenge fra 2. B. Vi er på idrætskursus. Det er rigtig sjovt. Vi har været på mooncar ture i skoven. Så har vi været op til køreprøve, og vi har bestået prøven, og har fået kørekort til mooncar. I fredags var vi på virksomheds besøg i Låsby Hallen. Det var meget spændende. Vi have hele hallen for os selv, og blev vist rundt af halinspektøren. Vi spillede bold, og vi fik lov til at prøve at rykke jern og løbe på et meget hurtigt løbebånd. IGNORA EN HELT UALMINDELIG PIGE I 3a var der som altid god forventning, da Randi for et stykke tid siden kunne fortælle, at de sådan med rigtige replikker, som skulle læres havde Jens lavet et fint lille teaterstykke om, skulle lave teater sammen med Jens Kragsnæs. udenad. Det blev de også i sidste øjeblik for Men på en anden måde, end de før har prøvet. nogle elever. Hovedpersonen var nemlig hverken prinsesse eller bondeknold, men en pige, Ignora, som er hovedperson i en stribe små bøger. Hun ligner lidt lede Ignoras gode ven, Georg. Det endte med 5 piger spillede på skift Ignora, og 4 drenge spil- Pippi med at bo alene med en masse katte, men et par gode forestillinger for andre elever og en hun har ikke Pippis evne til at klare alting med flot forestilling for forældrene. styrke og frækhed. Tværtimod har hun mange konflikter og bekymringer at tumle med. Det Hilsen Chris, Marcus og Nicklas SIDE 4 SIDE 5

4 ANMELDELSE AF HEKSE FEBER af Leif Esper Emma Fisker Hansen 6A Heksefeber er en fortælling, som handler om hekseafbrændinger. Espens(hovedpersonens) mor bliver anklaget for hekseri, da hun ikke kan helbrede en syg pige. Hun bliver hentet af nogle bønder og af delefogeden. Hun bliver tortureret, til hun tilstår, at hun er heks og står i pagt med djævlen. Espen slipper væk og bliver fundet af Store Hans, også kaldet Kloge Hans. Han tager sig af ham, og derefter bryder dramaet løs. Det er en spændende bog, som bliver beskrevet godt. Med Leif Espers korte sætninger får man hurtigt slugt bogen og er klar til at læse den igen. Den forgår i Danmark i 1800-tallet. Bogen er skrevet i 1973 FÆLLES MORGENMAD PÅ 3. ÅRGANG En fredag morgen spiste hele 3. årgang morgenmad sammen. Alle havde en lille ting med til den fælles morgenmadsbuffet. TILBAGE TIL GERNINGSSTEDET Jeg hedder Søren skolen, og hvorfor jeg ville være netop på Højboskolen. Brønniche og er ny viseskoleleder på Højboskolen. Jeg bor i Jelling, har to piger på 12 og 15, samt en lille hund, som hedder Karla. I min fritid spiller jeg ofte musik i forskellige bands. Svaret har ofte været, at jeg synes at Højboskolen er god, fordi vi her på stedet er gode til at hjælpe hinanden i en grad, der er med til at gøre denne skole til noget særligt. Jeg tror, at man trives, hvis man føler sig velkommen. Man kan lettere få venner og gode kammerater. Alle undersøgelser siger, at trives man godt med at gå i skole, får man også meget mere ud af undervisningen. Da jeg blev ansat på Højboskolen 1/ , var det ikke mit første møde med skolen. Jeg har nemlig (helt tilbage i forrige århundrede) selv gået her som elev, da jeg gik i 8 klasse i skoleåret For mig var det et glædeligt gensyn, da jeg tilbage i september måned mødtes med mine kommende kolleger. Jeg genkendte straks min gamle musiklærer, Kai Fransen. Han kunne efter lidt betænkningstid godt huske mig og spurgte, hvad jeg dog lavede her? - om jeg mon var en ny tilkaldevikar? Jeg måtte så fortælle, at jeg hverken var her som forældre, gæst eller tilkaldevikar, men derimod som hans nye chef Lige fra min første arbejdsdag her, er jeg blevet bekræftet i, at det var en god idé at søge stillingen som viceskoleleder. Jeg oplever en kultur her, som for mig at se er ret unik. Da jeg blev budt velkommen på skolen, var jeg f.eks. især glad for også at blive budt velkommen af elevrådet som både holdt tale og kom med velkomstgaver. Dette fortæller mig, at eleverne i høj grad bekymrer sig om deres egen skole og gerne vil bidrage til, at Højboskolen skal være et godt sted at være. Man mærker således, at det ikke kun er personalet, man er viceskoleleder for, men hele skolen. Den samme oplevelse har jeg haft, da jeg her i den første tid har været rundt og besøge alle klasserne. Her har mange elever spurgt interesseret til, hvad jeg synes, der er det gode ved Jeg kan fortælle længe om de mange gode oplevelser, jeg har haft her i min første tid. Overordnet handler de igen om børn, der både er nysgerrige og forventer noget af deres skolegang. Og de handler om et personale, som jeg synes har elevernes ve og vel meget på sinde, og som lægger mange kræfter i at udvikle det fællesskab, vi har med hinanden her på stedet. Men selvom jeg oplever, at Højboskolen er et godt sted at være for børn og voksne, er der naturligvis også udfordringer, vi i ledelsen skal være opmærksomme på. For en skole som denne kan også være sårbar, hvis man ikke hele tiden understøtter de ting, der gør skolen god lige fra legepatrulje og lektiecafé og til gode fællesaktiviteter og udviklingen af spændende læringsformer. Jeg vil gerne sige tak til alle de gode medarbejdere og elever, der for mig har været med til at få en ny vicer til at føle sig velkommen. Man kan sige meget om det at være viceskoleleder men kedeligt er det ikke. Søren Brønniche, ny viceskoleleder på Højboskolen SIDE 6 SIDE 7

5 EN HISTORISK DAG I EN HISTORISK BY»Det er også spændende i historietimerne, men i Den Gamle By er det næsten virkeligt«aksel 5.a»Den Gamle By«er en by, hvor nogen har bygget huse, som de så ud i gamle dage -ja, faktisk er det gamle huse fra gamle dage -flyttet til Aarhus gennem flere år. Og der kommer stadig flere til.»jeg har været der før«, siger Alexander,»måske en tre-fire gange. Da så jeg mest på bygningerne«. Men denne fagdag skulle der ske mere end blot at kigge på de gamle bygninger. Det ene hold i 5.klasse skulle lære om brød.»det var kun bageren, der bagte kager og boller,«fortæller Jeppe,»men når almindelige folk fik ovn, bagte de ikke så meget«.»det var rigtig sjovt at bage brød«, siger Thomas.»Ja, og det smagte rigtig godt -lidt af sukker,»supplerer Jannik. Mens brødene hævede, skulle brødholdet rundt i den gamle by for at se på nogle af de gammeldags og flotte bygninger.»der var mange butikker -en hvor man kunne købe tobak, en med brød, og en med frugt. Alle butikker lå op ad hinanden,«fortæller Christian. Brødholdet fik lov at komme ind i Møntmestergården. Frederik beskriver det indvendige således:»der var to rum i lokalet. Der var også trægulve og ternede vægge. Der var også træborde.«brødholdet blev først færdig med deres værksted og gik så til»madkassen«for at spise deres medbragte.»vi var sultne efter at have hygget os hele dagen. Der var også nogle drikkeautomater. Vi spiste og snakkede og hyggede os«, fortæller Jonas B. Skoleholdet fra 1864 blev modtaget af en stram, men venlig fru Clausen, som var klædt ud, som man var i 1864 med lang kjole og kyse. Snart var hele flokken klædt ud som hende. Pigerne fik skørt på, og så en kjole, et forklæde og endelig et tørklæde på hovedet. Drengene fik lange bukser og en kraftig skjorte på og en hat og måske seler for at holde de vide bukser oppe. Forvandlingen påvirkede hele måden at opføre sig på.»man skulle være stille og sidde pænt«, siger Jonas,»og man skulle komme til tiden.ellers kunne man blive straffet hårdt«, siger Magnus,»man skulle ikke op på kontoret, nej, så fik man en lussing eller også fik man et slag af ris eller en tamp, som lå på katederet.og man skulle skrive med højre hånd«, siger Jonas, der normalt er venstrehåndet, hvilket Fru Clausen straks spottede.»det var rigtig sjovt,«siger Kabita.»Vi skulle skrive bogstaverne på en lille tavle.hun, altså fru Clausen, var meget skrap. Man skulle kunne det hele på én gang. Og hvis man gjorde noget forkert, blev hun meget skuffet, og så blev man ikke rigtig spurgt igen, så man måtte jo bare svare rigtigt«, fortæller Matilde S.»Og man skulle oven i købet rejse sig, når man skulle sige noget, og man måtte ikke snakke. De tre rigeste af børnene skulle hjælpe med at undervise«, siger Aske ivrigt.»ja, det var som om at de rige var mere særlige end de fattige. De fattige blev aldrig taget, eller læreren forventede ikke meget af de fattige«, uddyber Julie. Maria foretrækker skolen i dag frem for 1864 med mindre skrappe lærere»-og så skal vi ikke have sådan noget tøj på:)«tilføjer hun med et lille grin. En tur i»den Gamle By«kræver lang transporttid.»og i en bus kan man næsten kun dovne«, fortæller Joachim«.»Ja, og der er for lidt plads. Vi sad tre mennesker på hvert sæde«, supplerer Maja. Og hvad ser man på sin vej? Ikke meget, når Matilde D skal beskrive det:»gamle mennesker og skrigende unger. Og en kirkegård. Men så så jeg også en pibe og en sutsko«. Ja, vi ser noget forskelligt, når vi er ude af huset:) SIDE 8 SIDE 9

6 TI HURTIGE I DENNE MØRKE VINTERMÅNED HØJBO/BAKKE I LITTERÆR KONKURRENCE af Jette Villadsen til Ulf Fromholt Andersen 1. Hvad kan du godt lide ved denne julemåned? Jeg skal være sammen med min familie. 2. Hvilken julekalender ser du om nogen? Øh Nissebanden. 3. Hvad kan du godt lide at lytte til i denne mørke tid? Bing Crosby White Christmas. 4. Har du fået nok af hvid jul efter de sidste to års hårde vintre? Ja, det er rart med lidt varme. 5. Hvis du har lidt tid til overs, hvad kan du så godt lide at lave? Spille spil eller læse en god bog. 6. Har du en favoritserie i tv? Borgen, har jeg set en del af. 7. Kan du huske noget sjovt eller mærkeligt fra din egen skoletid? Ja, når Julemanden var på besøg, var min far der aldrig. Det undrer mig stadig Salen summer, som den kun kan gøre, når fire 8. klasser møder hinanden - og oven i købet skal konkurrere! For lidt siden strømmede eleverne ind på Højbo, hvor de blev taget imod af bannere med skriften, Velkommen til Bakkeskolen - Er I klar til at dyste! Og ja, alle ér klar. Røde, gule og grønne sedler er udleveret, og de to konkurrerende hold står klar på scenen i De røde stole. Mørket har sænket sig, og kun projektørerne lyser op. Der bliver tysset lidt, og der bliver stille i salen. Om lidt vil konkurrencen blive skudt i gang, og der skal dystes om, hvem der er»bedst hjemme«i 5 læste romaner. På scenen er de to hold helt klar. Et Bakke-hold og et Højbo-hold. Hver især har de vundet de interne konkurrencer på skolerne, og nu står de her! Det er en læsekonkurrence, 8. klasses eleverne her deltager i. Eleverne har haft knap 4 uger til at læse og diskutere handlingen i 5 romaner, og i hver klasse har man udvalgt et hold på 3, som skal repræsentere klassen. Herefter er der blevet dystet internt på skolerne i en semifinale, og nu er det så finale. Vi er i gang. Reglerne bliver læst op, det er vigtigt, at alle er med. De dystende hold kan nemlig få brug for publikum som livliner, og derfor er der udleveret 3 farvede kort, som man kan blive bedt om at række i vejret, hvis et af holdene har brug for hjælp. Hvert hold har 3 forskellige livliner. Udover at spørge publikum kan holdene få lov til at kikke i egne noter og/eller de må»ringe til en ven«, dvs. få hjælp af en klassekammerat til et svar. Første spørgsmål læses op, og svaret falder. Kun Bakke-holdet svarer rigtigt, og der bliver både klappet og sukket. Sådan fortsætter konkurrencen, og den bliver meget, meget tæt. Begge hold er utrolig sikre i deres svar, og i sidste ende skiller kun et rigtigt svar holdene ad. Højbo vinder :) Det er selvfølgelig både glade og skuffede elever, der myldrer ud i kantinen efter præmieoverrækkelsen. Men der er heldigvis også andenpræmier - for varme æbleskiver står klar til alle deltagere inden skoledagen fortsætter på de to skoler. 8. Du underviser i idræt. Har du selv en sport, du går op i? Jeg har spillet fodbold, Cricket og Basketball. Nu spiller jeg golf. 9. Har du et yndlingsferiested i vinterperioden? Alperne 10. Tror du på nisser? Ja, det var dog et mærkeligt spørgsmål. SIDE 10 SIDE 11

7 Det lille elevråd har sat et nyt skib i søen : GOD DAG REN DAG Kære lærere og elever i kl I næste uge (uge 48) har Det lille elevråd besluttet at gøre noget ved hygiejne og oprydning på Højboskolen kl. skal lære at blive mere opmærksomme på, at det er en god ting at vaske sine hænder omhyggeligt kl. skal opfordres til at være mere opmærksomme på at rydde op efter sig af hensyn til både personlig hygiejne og af hensyn til, at rengøringen på skolen kan gøres så godt som muligt. Vi laver derfor en oprydningskonkurrence!!!! I næste uge vil de 8 klasser hver dag blive kontrolleret for : 1. om der er rent og opryddet på deres klassetoiletter 2. om alle stole er sat op på bordene og om gulvet er tømt for ting 3. om der er ryddet op i deres garderobe (ingen sko og tøj på gulvet) Og hver dag får klassen point for deres indsats af enten en gruppe fra elevrådet eller den rengøringsassistent, som gør rent i klassen. Den klasse, der får flest point, vinder en stor pose pebernødder Samtidig håber vi selvfølgelig, at det får mange flere elever til at fortsætte med at rydde op og passe på deres toilet. God og ren hygiejneuge Det lille elevråd På kanten af deadline kan vi fortælle, at vi havde en vellykket dag i skolekøkkenet med de 6 indskolingsklasser. Hver klasse blev delt i grupper, og hver gruppe skulle så gøre forsøg med, hvordan man bedst får fjernet en blanding af madolie og kanel fra sine hænder : med koldt vand, med lunkent vand eller med lunkent vand med sæbe?? Kanelen var et billede på de bakterier, som vi kan få på hænderne. PRØV SELV!! SIDE 12 SIDE 13

8 KULTURCREW PÅ HØJBOSKOLEN En tidlig torsdag morgen skal klasse opleve en koncert. Endda en jazzkoncert. Lidt søvnigt går de ind i salen og sætter sig til rette. Kort tid efter står Mathias fra 8.b ved mikrofonen på scenen. Han siger godmorgen og ønsker alle en god koncert. Kammeraterne vågner og klapper begejstret af Mathias. Musikerne går i gang...og der er godt gang i den fra start. Den erfarne jazzmusiker Kjeld Lauritsen fortæller under introen, at han har spillet et hav af koncerter, men først nu er blevet præsenteret af en skoleelev. Det var tydeligt, at musikerne var begejstrede. KulturCrew, ja, det siger ikke umiddelbart en så meget. Men faktisk har vi på Højboskolen et fantastisk KulturCrew bestående af 7 elever fra 7. og 8. årgang. De har til opgave at tage imod musikere, dansere og skuespillere, når vi har forestillinger på skolen. KulturCrewet hjælper med at sætte scene op og slæbe grej. De arrangerer siddepladser og byder velkommen til publikum. Når de yngste klasser skal til koncert, bliver de hentet af KulturCrewet og får anvist en plads. Kultur- Crewet sørger for kaffe og anden forplejning til gæsterne på skolen, og somme tider finder de tid til at bage en kage. Da KulturCrewet var dannet på Højboskolen, kom Gitte fra LMS og satte gang i hele arbejdet. Allerede et par dage efter skulle KulturCrewet stå for et arrangement, så de blev kastet ud i det uden den store planlægning. UDDANNELSE KulturCrewet har deltaget i kurset:»klædt på til KulturCrew«. En hel skoledag blev brugt sammen med de andre KulturCrews i kommunen fra Morten Børup Skolen og Den fri Hestehaveskole. En dag med store udfordringer med samarbejde og fremlæggelser af gode ideer. Man oplevede også en koncert, hvor man efterfølgende kunne interviewe musikerne. Musikerne kunne fortælle en masse om, hvad de satte pris på ved en modtagelse på en skole. Dagen sluttede af med, at alle fik udleveret et kursusbevis og en T-shirt. Som kontaktperson for KulturCrewet, har det kun været en gave at få lov at arbejde sammen med de unge mennesker. Det er ret fantastisk at opleve, hvordan eleverne tager fat og er ansvarlige, når vi giver dem lov. Der må være nogle stolte forældre rundt omkring. Koncert med Beatlemania Der klappes af Casper Tenna med kursusbevis Ideerne bliver fremlagt HVEM HAR SÅ FUNDET PÅ DET? Skanderborg Kommune blev af organisationen LMS (Levende Musik i Skolen) spurgt, om man ville være med til at udvikle konceptet Kultur- Crew. Der er 6 kommuner i hele Danmark, der arbejder med KulturCrews på omkring 20 skoler. Projektet er blevet til i samarbejde mellem LMS, Teatercentrum og Dansens Hus. Inspirationen har man fået fra Norge, hvor man i årevis har arbejdet med projektet»eleven som Arrangør«.»Hovedformålet er at give eleverne kompetencer, ansvar og ejerskab, der udvikler dem både som rammesætter ved kulturelle arrangementer, kulturambas-sadører og som hele mennesker«, citat teatercentrum.dk KulturCrewet på Højboskoeler består af: Mathias og Chris fra 8.b. Anna-Sofie og Carolina fra 8.a. Casper, Daniel og Tenna fra 7.a Daniel får udleveret kursusbevis Interview med Beatlemania SIDE 14 SIDE 15

9 RENE POINT I UGE TIL 6. KL. Garderobe Stole Gulv Toilet Ialt 3a ½ 37½ 3b ½ 35½ 4a b a ½ 34½ 5b ½ 34½ 6a ½ 35½ 6b ½ 38½ Vi kan hilse fra rengøringsassistenterne og sige, at mange klasser har gjort sig umage med at gøre tingene ordentligt. Det kan man jo også se på tallene. Nu håber de så, at I bliver ved med at tænke på at rydde op og sætte stole på plads, så de kan fortsætte med at bruge deres tid på at gøre rent i stedet for at rydde op efter jer. Tak til alle som har været med, ikke mindst vores rengøringsassistenter. Og til lykke til 6.b., som lige var en tak bedre. Formandsgruppen I FILMENS VERDEN

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

KONTAKT 11/12 nr. 7. Indhold: A P R I L

KONTAKT 11/12 nr. 7. Indhold: A P R I L KONTAKT 11/12 nr. 7 A P R I L Indhold: Aktuelt i s. 2 Siden sidst s. 2 Fritternyt s. 3 Læsekursus i 7.årg. s.4 Odenseturen s.4 Besøg i 2.a af to s.5 Korturne s.6 Klods-Hans s.7 Blik for billeder s.9 Side

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

HØJBONYT. Højboskolens skole-hjem blad Påske 201 1. Djeeo side 4 Børnestavning i 0.A side 6 Fra brand til brandgodt. side 8

HØJBONYT. Højboskolens skole-hjem blad Påske 201 1. Djeeo side 4 Børnestavning i 0.A side 6 Fra brand til brandgodt. side 8 Højboskolens skole-hjem blad Påske 201 1 HØJBONYT Djeeo side 4 Børnestavning i 0.A side 6 Fra brand til brandgodt side 8 Papir-emne i 3.B side 10 Indvielse side 11 Legepatrulje side 12 Reli-hvadfornoget?

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00 Læs, lyt og se klip om: Den nye skole-reform På besøg i Den gamle

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

UGEBREV nr. 54 uge 48

UGEBREV nr. 54 uge 48 UGEBREV nr. 54 uge 48 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Julefest Husk, det er på lørdag den 6. december, at vi har vores årlige julefest. Dagen er en skoledag, dvs. at der er mødepligt som til alle

Læs mere

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning. UGEBREV nr. 09 uge 41 Årgang 6 Temauge Vi har haft en rigtig god temauge, hvor der forhåbentlig er blevet flyttet lidt i vores hoveder, så vi ved hvad mobning er, og vi ved hvordan man er en god kammerat.

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september:

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september: Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Resten af dette skoleår har vi bestemt at vi vil til at have noget fast på programmet de to første tirsdage i hver måned. Vi vil have hhv. et bevægelsestilbud

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Kan du løse Soduko? Sæt tallene fra 1-9 ind vandret og lodret. Svært? spørg din far og mor eller din pædagog Kære forældre Vedr. pasning

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

TORSDAGS-NYT. Torsdag den 1. november 2007

TORSDAGS-NYT. Torsdag den 1. november 2007 TORSDAGS-NYT Torsdag den 1. november 2007 Sundhed og trivsel I sidste Torsdagsnyt fortalte jeg kort om skolens fokus på sundhed og trivsel. Fredag før efterårsferien oplevede jeg et sundhedstegn uden lige.

Læs mere

Raketten - indskoling på Vestre Skole

Raketten - indskoling på Vestre Skole Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 210 Offentligt Sådan hjælper du dit barn på vej I faget matematik Hjælp barnet til at blive opmærksom på alle de tal, der er omkring det i hverdagen

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 25. oktober 2013 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 756 Næste uger: 28. oktober 29. oktober 30. oktober 31. oktober 01. november 8. kl. til Berlin UU-besøg 9.kl. HK fri Skole-hjem 9.kl. Skole-hjem

Læs mere

Omkring det hele barn. Af Aase Bille Jensen, lærer

Omkring det hele barn. Af Aase Bille Jensen, lærer Omkring det hele barn Af Aase Bille Jensen, lærer I skoleårene 2006-07 og 2007-08 var jeg så heldig, at jeg var med i et udviklingsarbejde omkring skole/hjem samarbejde. Det var en gruppe af lektorer fra

Læs mere

Klar parat SFO start 2014

Klar parat SFO start 2014 Klar parat SFO start 2014 Lindved SFO Sognegårdsvej 3 Lindved 7100 Vejle 75 85 14 69 Giv børnene ret til at lege og lære, At drømme og forme, leve og være. Kun der hvor børn kan føle sig trygge Gror det,

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri?

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri? Nytårsaften uden fyrværkeri? Efter år 1900 blev det almindeligt at fyre fyrværkeri af. Før hen var det kun soldater og jægere der skød op i luften for at markere årsskiftet. Dengang var det også skik at

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus -

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus - Storyline: Dette er historien om Gajus Werner Alexander, en dagdrømmende dreng på 6 år, der bliver kontaktet af jorden, fordi den har brug for hjælp. Gajus beder alle Jordens børn om hjælp, og det lykkes

Læs mere

Februar 2009 Nr. 2. For at se skolens aktiviteter, gå da ind på: www.vemmedrupskolen.dk. Herefter under aktiviteter og aktivitetskalender

Februar 2009 Nr. 2. For at se skolens aktiviteter, gå da ind på: www.vemmedrupskolen.dk. Herefter under aktiviteter og aktivitetskalender Februar 2009 Nr. 2 Dette sker i februar For at se skolens aktiviteter, gå da ind på: www.vemmedrupskolen.dk Herefter under aktiviteter og aktivitetskalender HUSK, fastelavnsfest i hallen søndag den 22.

Læs mere

HVERDAGSAVISEN TORSDAG

HVERDAGSAVISEN TORSDAG TORSDAG BANKRØVERI!! Bankrøveri! Onsdag kl. ca. 10:50, blev banken røvet af to forbrydere. Forbryderne havde taget pengekassen, og de flygtede! Flemming Hansen ved ikke, hvor meget de har taget, og de

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Skovparken!

Velkommen til Børnehaven Skovparken! Velkommen til Børnehaven Skovparken! Med disse sider vil vi gerne give jer nogle praktiske oplysninger og give jer et indtryk af, hvordan det er at gå i vores børnehave. Der er specielt to forhold, der

Læs mere

Observationer i vuggestuen

Observationer i vuggestuen 1 Observationer i vuggestuen 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Lotte = Mommy Maria = Mor Mille og Ida= Ida og Marias døtre Institutionen: Vuggestuen er en del

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Vi jagtede måneformørkelsen dén morgen og fandt den til sidst ********************

Vi jagtede måneformørkelsen dén morgen og fandt den til sidst ******************** Vi jagtede måneformørkelsen dén morgen og fandt den til sidst ******************** Nyt fra SFO: Godt Nyt År: Så er vi i godt i gang igen, i en kold vintermåned. Dejligt at have haft et lille afbræk, håber

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014 OL. Det første større SFO arrangement her i det nye skoleår er OL i Skovby. Her dyster vi mod SFO fra Skovby, Låsby og Herskind i en række discipliner som f.eks. mooncar ræs, fodbold, sjipning m.v. Arrangementet

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller Bliss er mit liv Hayla Søndergaard fortæller Præsentation Jeg hedder Hayla Søndergaard. Jeg er 20 år og har CP. Jeg bor på Østerskoven i Hobro - her har jeg boet de sidste 3 et halvt år.. Jeg er lidt brasiliansk

Læs mere

Varmt farvel til Jer alle.

Varmt farvel til Jer alle. Personale nyt: Jette kommer tilbage fra barsel til august, og Trine stopper samtidig som barselsvikar. I Regnbuen skal vi sige velkommen til vores nye studerende Sandie, der kommer ud i sin første praktikperiode

Læs mere

Ugebrev 41 Indskolingen 2015

Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Efter en dejlig PMU- uge, hvor hele skolen summede af Storm P og alle hans fluer, fantasifulde opfindelser og finurlige figurer er den

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen.

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen. Vadgårdskole Dato 23/1 Vadnyt er det nye blad her på skolen. Bladet indeholder sladder, De nye mål, madkassen ved kantinen osv... Årgang 1, Nummer 1 Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker.

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker. 1 SC. 1. EXT. KALKBRUDDET - FORÅR - DAG står ved kalkbruddet og flyver med sin drage. Dragen flager i vinden. I baggrunden spiller tre DRENGE på Roberts alder fodbold og råber til hinanden. Roberts drage

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell S K O L E N Y T Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen Oliver Cromwell Vildbjerg Skole September 2011 September 2011 1. Forældremøde 0.A, 0.B og 9.E Biologitur 8.B og 8.D 2. Biologitur

Læs mere

Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling. Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen

Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling. Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen Layout & Tegninger: Kenneth Nytoft & Terese Skovhus www.teaterbloom.dk Dette materiale

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 14. december 2012 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 721 Næste uger: 17. december 18. december 19. december IS fri Forældrerådsmøde IS fri Juleemnedag 4.lek. Bh.kl. sender julekort til kommende

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

Med venlig hilsen. Lisbet Huusom SFO leder

Med venlig hilsen. Lisbet Huusom SFO leder Kære Forældre Godt nytår til alle familier og tak for godt samarbejde i 2012. Efter en dejlig juleferie glæder vi os til at tage fat på et nyt arbejdsår med jer og jeres børn. Vi ser frem til både hverdagen,

Læs mere

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Vi vil med denne velkomstfolder byde jer velkommen til Svalen og håber på et godt samarbejde med jer forældre. Folderen indeholder lidt om Svalens

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UVM) KJELLERUP SKOLE. Undervisningsmiljøvurdering 2011 1

Undervisningsmiljøvurdering (UVM) KJELLERUP SKOLE. Undervisningsmiljøvurdering 2011 1 Undervisningsmiljøvurdering (UVM) KJELLERUP SKOLE 2011 1 Undervisningmiljøundersøgelse 2011 Skolens multibane, der blev taget i brug i 2010 Indledning I lighed med sidste skoleår har vi valgt at lave vores

Læs mere

Pr. 01-01-13 Personalenormeringen

Pr. 01-01-13 Personalenormeringen Pr. 01-01-13 Personalenormeringen Morten Jørgensen Leder Jette Rasmussen - Pædagog Astrid Harmsen Elly Pedersen - Pædagog - Pædagogmedhjælper Studerende (halvårs og 3 mdr.) Gitte Sørensen - Pædagog Jørn

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

UGEBREVET. Glemt tøj fjernes efter vinterferien! Tjek om du har noget liggende. Vi sender det til velgørenhed lige efter vinterferien.

UGEBREVET. Glemt tøj fjernes efter vinterferien! Tjek om du har noget liggende. Vi sender det til velgørenhed lige efter vinterferien. UGEBREVET DATO: 13. februar 2015 NR.: 23. 19. årgang ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kære forældre, personale og elever Friske

Læs mere

GLORIA Januar 2013, 2. årgang

GLORIA Januar 2013, 2. årgang Nyhedsbrevet GLORIA Januar 2013, 2. årgang 1 Leder Kære læser! Det er jul, det er cool lyder det i en gammel julesang, men for nogle er det mere koldt end cool når vintermånederne når de nordiske breddegrader.

Læs mere

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er Jeg skal i skole - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke ha taget med Rasmus Mælkekusk, nu kommer du for sent i skole. Og se hvor du drypper

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til årets første nummer af Heldagsnyt.

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til årets første nummer af Heldagsnyt. Februar 2009 Nyt fra Redaktionen Velkommen til årets første nummer af Heldagsnyt. HeldagsNyt er et blad med mange funktioner og en god mulighed for at finde ud af hvad der rør sig i heldagsskolen. Bladet

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst.

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Indhold: 10 nummererede opgaver, der gradvist bliver sværere og sværere. Børnene kan se rækkefølgen i det

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Henrik Weinkouff Skoleleder

Henrik Weinkouff Skoleleder Skolebladet Lucia Nyt skoleblad Som noget nyt vil Torslev Skoles skoleblad udkomme elektronisk. Og vi vil ligge os i selen for at få bladet til at udkomme hver måned, når eleverne er her. Der vil altid

Læs mere