AVIS. i savner dig. Indhold. 1. årgang nr. 1 Oktober 2004

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AVIS. i savner dig. Indhold. 1. årgang nr. 1 Oktober 2004"

Transkript

1 den lille Jazz AVIS 1. årgang nr. 1 Oktober 2004 Arosia Århus 2003 i savner dig Det er derfor med stor fornøjelse, at arhus Jazzklub igen kan byde dig velkommen til en række nye arrangementer i efterårets sæson jazzmusikere fordelt i 12 orkestre med en forkærlighed til den tidligste jazzmusik glæder sig til at se dig til efterårets sæson fyldt med JAZZENS -B-C. De musikalske udfoldelser finder igen sted i det ældgamle kælderlokale under Cafe Felis, Pustervig, lige i hjertet af byens gamle Latinerkvarter i Århus C. Bestyrelsen har, strategisk og traditionen tro, placeret flertallets af klubbens arrangementer hver fredag aften kl Hvis man har lyst, er der således tid nok til at indtage Cafeens Foto: Jørn Kildall jazzmenu kl. 18. Fællesspisningen er altid en god indledning på det sociale samvær, enhver jazzaften byder på. På avisens næste sider kan du læse udførligt om orkestrene, musikerne, maden, tid og sted. Aarhus Jazzklub værner om den traditionelle jazzmusik, som den blev fremført i begyndelsen af det tidligere Fortsættes side 2 Indhold Vi savner dig side 1 Arosia side 3 Verner Worck - en spillemand fra provinsen side 4 New Orleans Quartet side 5 Worck/Odderskov side 6 River Band side 6 Klubben fik ny næstformand side 7 Efterårets program 2004 side 8 Palle Cigar s Hot Four side 10 Dix Mix Washboard Band side 11 Dr. Hansens New Orleans Jazz Band side 12 Mike Owens Woodland Jazzband side 12 Fodvarmerne side 13 Jazz- og musik-hjemmesider side 13 Birgitte Laugesen, Jacob Fischer, Ole Ulvedal side 14 How jazz was born side 14 Burich - L Etienne New Orleans Jazz Ensemble side 15 Julefrokost på Cafe Felis side 16 Ja, jeg vil være medlem side 16 En bøn til medlemmerne side 16

2 2 Den lille Jazz Avis udgives af Aarhus Jazzklub i eksemplarer hvert kvartal, eller så længe vi har råd. Avisen tilrettelægges af Jazzklubbens medlemmer. Opsætning: kildall.dk v/jørn Kildall. Tryk: Hornslet Bogtrykkeri A/S Tingvej Hornslet Ansvarshavende: Jørn Okbo Redaktion: Jørn Okbo, Jørgen Nielsen og Jørn Kildall Kontakt: Avisen udsendes til medlemmer af Aarhus Jazzklub, og forefindes relevante steder gratis. Avisen kan også findes i elektronisk udgave på foreningens hjemmeside: fortsat fra side 1 århundrede. Her kan du opleve både tubaspillere, basuner, banjoer i læssevis, kornetter, klarinetter og sågar vaskebræt og andre kuriøse sjældenheder. Den traditionelle jazzmusik var, i bydelen Storyville, New Orleans, en naturlig del af underholdningstilbudene på en fredag aften, ja, for den skyld hver eneste aften. Den tids jazzmusik var entertainment for de fleste. Folk lyttede intenst, blev betagede, fik lyst til at danse og hujede af begejstring og drak øl og whisky til og morede sig på ungdommelig vis med hvad deraf følger. Morskabens følger tog overhånd og diverse letsindige intimitetsbetingede infektioner medførte, at bydelen blev lukket, men den medrivende musik lever i bedste velgående. Datidens kunstfærdige musikanter blev idoler, og mange blev verdensstjerner. Som tiden gik, blev mange til legender, som dyrkes flittigt af mange folkeslag i hele verden, inklusiv et kælderlokale i Århus. Aarhus Jazzklub er et folkeligt alternativ til nyere tids jazzudvikling, intellektualisering, europafinering, og forfinelse til uønsket steril perfektionering og kompleksitetsanalyser, teoretiske redegørelser, falbelader og andre professorale teser, som måske er et resultat af den nyere jazz s manglende underholdningsværdi, som nogle forsøger at forklare udeblivelsen af og meningen med.. Det almindelige menneskes muligheder for umiddelbar påskønnelse af livsglædefrembringende musik forsvandt med al kompleksiteten, der tilhører den studentikose verden, med hang til hjernevridninger om hvad som helst. Sådan var det ikke i Storyville-bydelen i havnebyen New Orleans, og sådan er det kun sjældent i Aarhus Jazzklub. Begyndelser på sådanne tiltag bliver grint væk af det lattermilde og humoristiske stampublikum. Oven på denne gang plidderpladder kommer vi frem til, at der er jazz for enhver smag. At ører kan finde musikalsk eliksir i en eller anden form for jazzmusik, er jo bare dejligt. Aarhus Jazzklub værner om den grundlæggende jazzform. Den traditionelle, der engang var hverdagskost i et berygtet og letlevende kvarter i New Orleans. Stilen blev skabt af spilleglade musikanter, der appellerede til festligholdelse af livet og frihed, og uantastet af frivoliteten, nærede de et ønske om, at opnå et kunstnerisk niveau på hvert sit instrument og som orkester. Således kunne alle spillemænd være sig selv og hinanden bekendt. Netop disse fakta tilstræber Aarhus Jazzklub at revitalisere gennem de mange dygtige jazzmusikere som vi engagerer til at underholde dig. En eller anden vil påstå, at vores holdning til jazz er gammeldags. Det har en eller anden fuldstændig ret i. En flink mand med stor entusiasme for klassisk musik kom fra en orgelkoncert med værker af komponisten Buxtehude, som levede fra år Den pæne koncertgænger stillede sig ved baren i klubben, drak et par øl, lyttede og var utilfreds med, at Aarhus Jazzklub kun præsenterede gammel musik Det lo vi meget af den aften. Der er plads til alle. Vi glæder os til at se dig. Med venlig hilsen På bestyrelsens vegne Jørn Okbo Formand Aarhus Jazzklub 25 september 2004

3 3 Botha Christensen, Arosia Århus International Jazz Festival 2004 Arosia Fredag 10. december, kl. 20:30, Løvens Hule af mange kaldet Århus Byorkester startede helt tilbage i efteråret 1958 som Århus Fodvarmere med ganske unge musikere, der havde lysten og spillegejsten indenfor den traditionelle jazzgenre. I jazzens guldalder-periode i 70 erne og 80 erne voksede orkestrets populaitet betragteligt, og man havde gæsteptræden af kendte navne som Mezz ezzrow, Gene Mighty Flea Connors, ild Billy Davidson, Champion Jack upre - for lige at nævne et par stykker. Fra at være fodvarmere er bandet nu nået helt op til de fineste øregange. Orkestret er ikke tro overfor en betemt stilart, men spiller de numre, der passer til humøret og situationen, og bliver ofte kaldet Danmarks svar på Dutch Swing Collage Band I de senere år har orkestret modtaget flere musik- og kulturpriser for de mange år på de danske jazzscener. I 2004 er der, udover besøg på jazzfestivaler og spillesteder i Danmark, invitationer fra det danske konsulat i Brasilien og et stort 5 stjernet hotel i Cairo, så orkestret ser ud til at få luft under vingerne i den kommende tid! Orkestrets seneste CD Alley Dog (den 7. pladeudgivelse) udkom i 2002, og roses af mange anmeldere som det bedste der indtil nu er udgivet af Arosia. Efter de samme anmelderes mening har orkestret nu den mest homogene sammensætning nogensinde, og spilleglæden er da heller ikke til at tage fejl af! Foto: Jørn Kildall I november 2004 kan orkestret fejre 45 års jubilæum... muligvis med en Live-indspilning.

4 4 Verner Worck Løvens Hule, 23. marts 2004 Verner Worck - en spillemand fra provinsen Af Jørgen Nielsen uddrag fra Jazz Special Verner Worck er en at de mange gode lokale musikere, som Århus Jazzklub har fornøjelsen at præsentere her i efteråret. I begyndelsen af året modtog Verner Århus Jazzselskabs Gaffelpris i form af en graveret stemmegaffel og en check på 5000,- Jeg burde nok have lugtet lunten, for de ringede til mig i god tid i forvejen og spurgte, om jeg ville stå for musikken til prisoverrækkelsen i Musikhuset. Så var de da sikre på at jeg ville være der! Så vi stillede op med Worck/Odderskov Kvintet, fortæller den beskedne mand, der kalder sig en jazzens pedel, og i musikerkredse er kendt for at møde på job med madpakke og thermokaffe. Den højere gastronomi siger ham ikke så meget, efter han som følge af en hovedlæsion for en del år siden mistede lugtesansen. Sen hædersbevisning Det har trukket ud med hædersbevisningerne til Verner Worck, der fyldte tres i februar Måske fordi han har været med så længe, at man har Foto: Jørn Kildall taget hans tilstedeværelse som en selvfølge. Og måske er vilkårene for en professionel musiker således, at man må beskæftige sig med så jazzfremmede ting, at profilen sløres for dem, der skal registrere virkeligheden. Det er en gammel historie. Kigger man i Politikens Jazz Leksikon, leder man forgæves efter hans navn. Synd, for Verner Worck er en vaskeægte jazzmusiker om nogen. I Århus går historien tilbage til 1972, da konservatoriestudiet i Esbjerg blev afløst af jobs på Århus Teater og i Peder Pedersens Big Band. Og siden den tid har Verners trompet, kornet eller flygelhorn (og på det seneste også bluesmundharpe) konstant været at høre i én eller flere konstellationer i byen. Peder Pedersens Big Band var ligesom derfra hvor tingene udsprang. Grupper som Det Beskidte Dusin og Old Socks, New Shoes. Funky musik, til dels inspireret af Blood, Sweat &Tears. Samtidig spillede Verner i byens førende traditionelle jazzband, Arosia, men han var også at finde på Bent J sammen med Be Bob-pianisten og altsaxofonisten, Bent Eriksen, som døde i januar Verner var til det hele, og det er han stadig. Hvornår han begyndte at spille? Jeg tror det var i 1959, med en trad-gruppe i Kolding. Vi lyttede til Armstrong, og vi lyttede til Chris Barber. Det var en flok skolekammerater, som begyndte at spille sammen, Orla Petersen på trommer, Gunnar Thomsen, piano, Kresten Barfoed, klarinet og Preben Bjørn, guitar. De holdt sammen til omkring Senere kom jeg med i Syncopators, som også spillede swingmusik. Vi vandt flere danmarksmesterskaber, det gik de jo meget op i. Der var virkelig en konkurrence mellem Syncopators og Kardinalerne fra Odense, mindes Verner med et grin. Herefter fulgte fra 1968 studierne ved Musikkonservatoriet i Esbjerg, og medlemskab af Vestjydsk Symfoniorkester og den progressive gruppe Smile. Vi var forkælede Perioden som medlem af Fessors Big City Band står som noget særligt for Verner Worck. Det var sådan set nok den bedste periode, og så det at komme med i et band, der levede

5 af at spille jazz. Det har selvfølgelig æret den bedste tid, men også den årdeste. Det blev til en stribe pladeindspilninger, både i orkester-regi, og som studiemusiker. Vi var sådan set meget orkælede, fik en masse studiearbejde. er var Fessor meget kreativ og fik os ind nogle steder; det var selvfølgelig gså på grund af renomméet; man ville a os på grund af den sound, som vi Fessor, Steen Vig, V.W) havde sammen, Ikke fordi vi var top-tunede studiemusikere, men vi havde den sound, om mange syntes var charmerende, og erfor kunne de bruge os. et drejer sig om indspilninger med en erlerække af tidens største navne som.v. Jørgensen, Poul Dissing, Benny ndersen, Bamses Venner, Bjarne iller, Lone Kellerman. o.m.a. Og i en mere jazzede ende som Fessors ession Boys med George Kelly, Al asey, Gene Conners, Claude Williams g Wild Bill Davison. roværdighed vad synes han så, efter at have levet om musiker både i hovedstaden og i rovinsen? Forsvinder man ud af det fficielle jazzbillede, når man ikke bor hovedstaden? Ja, noget gør man jo ok, men jeg er helt sikker på, at man kal være god for at begå sig derovre (i København) og skal være heldig for at omme ind i nogle sammenhænge. Da eg flyttede derover, var jeg jo inviteet, og da var der gang i den rundt mkring, der var Montmartre, De tre usketerer, Musikcafeen, Vognporten, Saltlageret, Folkets hus og alle festivalerne, 1. maj i Fælledparken osv. Der ar altid noget. Der var brug for jazzusik overalt i den periode fra -77 til - 3. Så begyndte det at køre nedad igen. g det var generelt over det hele. Men perioden efter Fessor s Big City Band har alligevel været travl, selvom der ikke har stået jazz på alle ordesedlerne. Både Peder Kragerup og et kendte danseorkester Woodoo har littigt benyttet Verner Worck, og det er ikke venstrehåndsarbejde, understreger Verner: Det er væsentligt, at man kan finde ind til det autentiske i stilarten, at man kan reproducere tingene, helt fra sangsolisten ned til bageste mand. Hvis man vel at mærke vil lave noget der er troværdigt. Det er vigtigt at kunne det, og det er ikke alle der kan det, det har noget med erfaring, rutine at gøre. Det nytter ikke at spille i øst, når de andre spiller i vest. Det skal tages alvorligt. Skal du spille Liller eller John Mogensen, eller hvad det er, så skal du også få det til at lyde, uden at man tænker i plagiat. Selvfølgelig har man et udtryk Her er det naturligt at spørge, hvor skellet går mellem det reproducerende og det skabende. Som jazzmusiker, der stilmæssigt dækker flere stilarter, er han så f. eks. bare en Armstrongimitator, for så næste aften at være Chet Baker? Hvis jeg bliver bedt om at spille noget Armstrong, så synes jeg, at jeg går lidt væk fra det, jeg egentlig føler 100%. Så det er sådan en blanding af indfald, og så hvad man hører hen ad vejen, når man står og spiller. Selvfølgelig har man et udtryk, det har vi alle sammen, som man underforstået bevæger sig i. Det udtryk har du; så kan du blive inspireret af forskellige, det behøver ikke engang at være en trompetist. Det kan du så bruge, plus de ting du sidder og arbejder med hjemme på værkstedet. Sådan nogle mekanismer og værktøjer kan du føje ind i dit spil. Således kan du udvikle dit improvisationsområde, uden at blive slave af at spille fake, og spille figurer bare for figurernes skyld. Men at spille en Armstrong-solo som rent plagiat, det ville jeg aldrig gøre. Selv om der er fraser, som folk genkender, såsom denne her (synger en typisk Armstrong slutning, den der slutter med Oh Yeaah, og kaster sig grinende tilbage i sofaen) Men ellers synes jeg godt om at spille ballader. Der kommer flygelhornet til sin ret. Det er jo sådan, at når man blæser flygelhorn, så er det ikke bare at Fortsættes side 7 New Orleans Quartet New Orleans Quartet Fra Kirken til hulen Fredag 12. november, kl. 20:30, Løvens Hule Aarhus Jazzklub har denne fredag aften valgt endnu engang at præsentere New Orleans Quartet. De besøgte os i foråret 2003; dengang var der ingen århusianere, som havde hørt om dem. Men rygterne gik bagefter om en fremragende aften i Hulen, for de fire herrer har stor erfaring i den originale New Orleans-stil, som man hørte den med Bunk Johnson og George Lewis. Og de forstår at skabe en rigtig god stemning omkring sig! I snart tyve år har kornetspilleren Leo Bruun ledet orkestret Gentlemen of Jazz, og sammen med dette indspillet talrige CD-er. Men det var et samarbejde med klarinettisten Brian Carrick, der fik ham til at prøve med et mindre ensemble, bestående af kornet, klarinet, banjo og kontrabas, og denne besætning har bl.a. stået sin prøve ved adskillige kirkekoncerter. Men duer det i kirken, kan det også bruges ovre i kroen, det er jo set med f. eks gospelmusikken. Så Aarhus Jazzklub glæder sig til at høre The New Orleans Quartet. 5 SwingStreet trio, kvartet. Tlf

6 6 Finn Odderskov og Verner Worck Worck/ Odderskov Fredag 15. oktober, kl. 20:30, Løvens Hule Finn Odderskov har været så venlig at lægge profil til Århus Jazzklubs logo. Men det er en slankere og forynget Finn Odderskov, der lægger vejen forbi klubben fredag 15. oktober sammen med Verner Worck. Alligevel er der tale om et par musikalske sværvægtere i dansk jazz gennem snart mange år. Verner Worck modtog her i 2004 Århus Jazzselskabs Gaffelpris, og det var en sjælden anerkendelse af denne pragtfulde musiker. Efter årene i København med Fessor s Big City Band valgte Verner atter at slå sig ned i Århus, og det skal vi være glade for. Så behøver vi ikke gå så langt, når vi skal høre spil i topklasse på trompet, kornet og flygelhorn. Finn Odderskov er ligeledes en gevinst for Århus jazzmiljø med sit altid veloplagte spil på klarinet og ikke mindst diverse saxofoner. Han leder eget minibigband, foruden at være en højt skattet musiklærer på Vestbirk Højskole. De to frontfigurer har således rigeligt at se til; derfor er det heldigt, at de bag sig har en velsmurt rytmegruppe, bestående af Ulrik Spang-Hansen, piano, Jesper Carlsen, bas og Heine Poulsen, trommer. Med disse rutinerede herrer i ryggen, kunne Finn og Verner såmænd nok tage sig en ordentlig slapper, men det ligger bare ikke til dem. Spilleglæde er ikke noget problem her, og vær overbevist om, at denne gruppe ikke går hjem, før alle i lokalet har fået al dem musik, de er kommet for, og mere til. Århus Jazzklub glæder sig til at præsentere en solid gang swing og traditionel jazz med Worck/Odderskov Kvintet. River Band En strøm af god musik Fredag 26. november, kl. 20:30, Løvens Hule Med udgangspunkt i Lemvig og omliggende øer, som de selv udtrykker det, turnerer River Band her i 2003 rundt i landet på 4. årti. Fredag d. 26. november er turen igen kommet til Århus Jazzklub. River jazz & blues Band, som de rettelig hedder, blev startet i 1971 af Torben Lassen, og har på sine mange turneer i ind- og udland nydt stor succes med sin særlige stil en blanding af traditionsbevidsthed og evne til at overraske. River Band er finde i programmerne hos stort set alle danske jazzklubber. Og sådan har det været i masser af år. De er elsket og højt respekteret, og det er heller ikke tilfældigt, at man ofte kan høre Riverband optræde med den fremragende saxofonist og klarinettist Jesper Thilo. Ikke mange jazzbands i den klassiske ende af spekteret skriver deres eget materiale. Hvorfor skulle de det; der er jo så mange gode numre at tage af! River Band adskiller sig også på dette punkt fra flertallet, idet de er flittige producenter af musik til eget brug. Når du går ud for at høre River Band, skal du derfor ikke forvente udelukkende at høre alle de gode gamle, men du kan roligt forvente at blive underholdt på allerbedste måde af de 6 musikere fra Lemvig og omliggende øer

7 fortsat fra side 5 ætte mundstykket på læberne og sige nu er det flygelhorn. Du skal tænke å hornets karakter, sjæl, kan man sige, og finde frem til den klang, som an kan frembringe på et flygelhorn. er skal man tænke i netop det intrument, og ikke bare tænke trompet eller kornet. Det er sådan set 3 meget forskellige instrumenter, hvor korneten ligger midt i med sin blødere klang. lygelhornet er ikke engang i familie med de to andre, det er faktisk verdens indste tuba! et der med at finde frem til udtrykket, et lyder så krukket, men det formår jeg bedst med sådan noget mainstream, estcoast-agtigt, lyrisk - man kan også ige lidt svensk præget, som man hører os Chet Baker og Mulligan. Jeg kan odt lide den verden dér. Også det haroniske i det. Selv om vi slår hårdt til en ind imellem - for det skal vi jo - så er det der, det er sjovest for mig. Af indspilninger, Verner Worck har medvirket på de senere år kan man nævne mini-bigband et Swinging Link (Swing is our Privilege, 1999), Worck/Odderskov Kvintet (2002) Jesper Bjarnesen (Swingin Christmas 2001) Kims Bacon Live 2002, (2003). Derudover er Verner tilknyttet orketre som Kansas City Stompers, Egon etersens Hot Stompers, og er en abolut first-call-afløser hvor som helst er er brug for en toptunet, humørfyldt læser, som kan falde ind i hvilket som elst repertoire. isciplin og lune ig Bands har der selvfølgelig været ange at i Verners musikliv, fra Peder edersen i -70 erne, Klüvers i 80- rne, Peter Brem og Peter Kragsbjergs xpress og senere Peter Brems eget Big and med orkesterlederens egne komositioner. Måske har det noget med lderen at gøre, for jeg er ikke så meget or at spille i Big Band mere. Måske er et den disciplin, man har ligget under or fra barnsben af, som man omsider ynes, man har ret til at frigøre sig ra. Men selvdisciplin er noget andet. erner øver sig 2-3 timer hver dag. Jo mindre, man er ude at spille, jo mere må man øve, hvis man vil kunne spille det, man plejer at kunne. Bjarne Søgaard Klubben fik ny næstformand Af Jørn Kildall Foto: Jørn Kildall Efter flere år på næstformansposten, valgte Susanne Rohde at træde ud af Aarhus Jazzklubs bestyrelse 18. august Ved generalforsamlingen 25. februar sagde Susanne, at hun selvfølgelig gerne ville hjælpe Klubben, men at hun ville træde ud af bestyrelsen efter sommerferien. Verner Worck filosoferer gerne over forskellen på hans egen generation og den ny generation af musikere, som er ved at overtage scenen: De unge, de promoverer sig på en anden måde, og det er helt i orden, men vi er nogle andre typer, vores årgange er ikke så frimodige, jeg tror at vi skal ha en del bajere for at slå os løs på samme måde, føler jeg siger musikeren, der har forsaget spiritus i 19 år, Jeg synes, det er fint, man signalerer lidt gang i den på scenen, men det er ikke altid temperamentet er til det. Jeg kan godt li lidt liv og lune, og hvis der er der, er det alle tiders. Jeg var på Jazzhouse og høre Caroline Henderson, og det var sådan lidt fransk/tysk kabaret-præget og lidt funky. Det var sgu fedt. Bassisten med hat på, og Kresten Osgood, det er Og hvorfor så det? Susanne er begyndt at studere på Ålborg Universitet på halv tid, ved siden af sit job. Noget af en bedrift når man bor og arbejder i Århus. Bestyrelsen ønsker Susanne alt mulig held og lykke med studierne. Sussanne har dog lovet, at hun stadig gerne vil stå i spidsen for Klubbens afviklingudvalg ifm. koncerterne - du skal have mange tak. Som ny næstformand valgte bestyrelsen Bjarne Søgaard, alene pga., at han er den med højest anciennitet. Bjarne tog i mod valget. Samtidig kunne 1. suppleant Jørn Kildall træde ind i bestyrelsen som fuldgyldigt medlem. Susanne Rohde sådan en mand, der sælger varen med trommestikkerne op i luften og ud i salen. 7 Verner Worck er ikke at finde i rækken af sure, gamle mænd, der føler sig forbigåede, tværtimod, han ser frem til endnu mange års beskæftigelse som én af jazzens pedeller.

8 8 Efterårets program 2004 Praktiske oplysninger Pr i s e r o g m e d l e m s ka b Aarhus Jazzklub kan præsentere et spændende efterår med mange gode danske jazzorkestre. Prisen for koncerterne er kr. 50,- for medlemmer af Aarhus Jazzklub og kr. 75,- for ikkemedlemmer. S p i s n i n g o g b o r d b e s t i l l i n g Før hvert jazzarrangement serverer Cafe Felis en såkaldt Jazz-menu. Den består altid af god dansk, fad-serveret, hjemmelavet mad. Serveringstidspunktet er altid 1½ time før arrangementets start. Der skal bestilles bord senest kl samme dag på Det koster kr. 150,- for et års medlemskab, 1. oktober september. Koncerterne holdes i de hyggelige lokaler under Cafe Felis, Pustervig i hjertet af Århus. O K T O B E R 1. okt Fodvarmerne Fodvarmerne blev startet i Århus i 1990 af Karsten Ruge, klarinettist, saxofonist, sanger og showmand, (født i 1946) da han forlod et af Danmarks ældste jazzbands, Arosia, efter over 18 års virke. Anders Juhl (basun), Gunnar Lautrup (trompet), Karsten Ruge (klarinet og saxer), Ernst Hornslet (banjo), Mads Holck (trommer) og Hans Aabenhus (kontrabas) 8. okt Mike Owens Woodland Jazzband Menu: Forloren hare, kr. 60,- (kl ) Mike Owen og hans Woodland Jazz band byder på en musikalsk aften i Århus Jazzklub tilegnet Mikes yndlings New Orleans basunist Edward Kid Ory. Programmet inkluderer nogle af Ory s kompositioner såsom Savoy Blues, Muskrat Ramble, Ory s Creole Trombone og andre sange med tilknytning til hans band. Mike Owen (trækbasun), Ole Don Kirk (trompet), Lars Dalsgaard (klarinet), Svenne Topgaard (klaver), Bjarne Stub Juul (Guitar), Finn Faaborg (bas), Uffe Hansen (trommer) Menu: Frikadeller og stuvet hvidkål, kr. 60,- (kl ) 22. okt Palle Cigar s Hot Four Med kvartetten Palle Cigars Hot Four springer bassisten Cigaren ud som en slags kapelmester i Aarhus Jazzklub. Cigaren er en institution i det århusianske jazzmiljø. Som mangeårigt medlem af Arosia er han kendt af de fleste som bassisten med cerutten. Jazzfolket har med tiden ophøjet ham til Cigaren. Palle Laursen (bas), Gunnar Lautrup (trompet), Bjørn Andersen (piano), Jørn Okbo (trommer) 29. okt How Jazz was born m. Michael Bøving Menu: Skipperlabskovs, kr. 60,- (kl ) Nu præsenterer Århus Jazzklub intet mindre end selve skabelsesberetningen! Jazzens skabelse, altså. Denne store opgave har vi lagt i hænderne på ingen ringere end Michael Bøving, som mange festivalgængere vil huske som manden med paraplyen i spidsen for Orion Brassband. Robert Hansson (trompet), Hans Jørgen Hansen (klarinet og saxer), Karl Kronkvist (kontrabas), Michael Bøving (banjo, guitar, vokal) Menu: Hakkebøf a la Holmen, kr. 60,- (kl ) 15. okt Worck/Odderskov Kvintet Finn Odderskov har været så venlig at lægge profil til Århus Jazzklubs logo. Men det er en slankere og forynget Finn Odderskov, der lægger vejen forbi klubben fredag 15. oktober sammen med Verner Worck. Alligevel er der tale om et par musikalske sværvægtere i dansk jazz gennem snart mange år. Verner Worck modtog her i 2004 Århus Jazzselskabs Gaffelpris, og det var en sjælden anerkendelse af denne pragtfulde musiker. Verner Worck (trompet, kornet og flygelhorn), Finn Odderskov (klarinet og saxer), Ulrik Spang- Hansen (piano), Jesper Carlsen (bas) og Heine Poulsen (trommer) Menu: Ribbenssteg med kartofler og rødkål, kr. 60,- (kl ) 30. okt Birgitte Laugesen, Jacob Fischer, Ole Ulvedal Der kan ikke være tvivl om, at man skal rejse meget langt for at finde en tilsvarende konstellation, med en så udpræget opmarchering af talent, elegance og naturlig musikalitet. Denne dejlige lille trio blev dannet for ca. tre år siden. Kendetegnet ved ekvilibrisme, luftighed, humor og ikke mindst stor spilleglæde. Stilen er bluesorienteret swing med afstikker til hvad som helst. Jacob Fischer (guitar), Ole Ulvedal (kontrabas), Birgitte Laugesen (vokal) På Cafe Hack

9 Efterårets program N O V E M B E R 5. nov Dr. Hansens New Orleans Jazz Band Dr. Hansen s New Orleans Jazzband er et relativt nyt orkester, der startede ved en tilfældighed en aften i september 99. Der var gode vibrationer, masser af god swingende jazz og de fandt hurtigt sammen i en stil, der var meget tæt på den ægte New Orleans revival stil. Ib Haagen (banjo, sang), Uffe Dalsgaard Hansen (trommer), Finn Faaborg (kontrabas), Svenne Topgaard (piano), Gerhard Ellerbæk (kornet), Aage Hjortshøj (trækbasun), Steffen Juul Hansen (klarinet, altsax). 12. nov New Orleans Quartet Menu: Stegt flæsk og persillesovs, kr. 60,- (kl ) Dr. Hansen s New Orleans Jazz band spiller rigtig New Orleans revival fra før verdens gik af lave og musikken blev helt elektrisk. Swingende, engageret, medrivende traditionel jazz. Leo Bruun (kornet), Vagn Sørensen (klarinet), Flemming Lauritsen (banjo), Jørgen Riis Jepsen (kontrabas) Menu: Brunkål med røget og fersk flæsk og pølse, kr. 60,- (kl ) 19. nov Burich - L Etienne New Orleans Jazz Ensemble Finn Burich har I snart mange år været én af de dygtigste og mest aktive orkesterledere på den danske jazzscene. Han har præsenteret flere af New Orleans bedste solister på turneer i ind og udland. Vi nævner i flæng: Lilian Boutté, Leroy Jones, Don Vappie. Thomas l Etienne (klarinet, saxer), Finn Burich (trombone, vokal), Hans Esbjerg (piano), Thomas Bøtker Bjørnskov (kortrabas), Espen Laub von Lillienskjold (trommer) 26. nov River Band Menu: Koteletter a la New Orleans (Koteletter i fad), kr. 60,- (kl ) Ikke mange jazzbands i den klassiske ende af spekteret skriver deres eget materiale. Hvorfor skulle de det; der er jo så mange gode numre at tage af! River Band adskiller sig også på dette punkt fra flertallet, idet de er flittige producenter af musik til eget brug. Torben Lassen (trompet, mundharpe), Karen Sørensen (klaver), Mikael Hasle (bas), Kim Jusjong (trommer), Allan Bjerregaard (trombone), Peter Jensen (klarinet, tenorsax) Menu: Hamburgerryg med grønsager, kr. 60,- (kl ) D E C E M B E R 3. dec Dix Mix Washboard Band Traditionel jazz med en høj standard. Et spritnyt og dugfrisk orkester har set dagens lys, til trods for, at de enkelte orkestermedlemmer trives bedst i lyssky omgivelser. Som så ofte før er vi Bent J. stor tak skyldig, idet Jazzbar Bent J. ikke sjældent har været fødselshjælper for orkestre, der senere har høstet international berømmelse. Verner Bramsen (banjo), Poul Christensen (sousafon), Mogens Langberg (vaskebræt), Mike Owen (trombone), Jørgen M. Nielsen (kornet), John Dix Lindhardt (klarinet). Menu: Sprængt oksebryst med sursød sovs, kr. 60,- (kl ) 10. dec Arosia AROSIA af mange kaldet Århus Byorkester startede helt tilbage i efteråret 1958 som Århus Fodvarmere med ganske unge musikere, der havde lysten og spillegejsten indenfor den traditionelle jazzgenre. Orkestret er ikke tro overfor en bestemt stilart, men spiller de numre, der passer til humøret og situationen, og bliver ofte kaldet Danmarks svar på Dutch Swing Collage Band. Botha Christensen (trækbasun, vokal), Per Vindum (trompet, kornet, vokal), Ole F. Sørensen (klarinet), Jeppe Jeppesen (trommer), Palle Cigar (kontrabas), Tom Kronbo (banjo, vokal), Bjørn Andersen (piano) 12. dec Julefrokost på Café Felis Menu: Medisterpølse og grønlangkål, kr. 60,- (kl ) Efterårssæsonen afsluttes med den årlige julefrokost i Hulen. Og går det som det plejer, bliver Cafe Felis en julefrokost i to etager. I kælderen underholder byens bedste musikere i form af trioen OST, som består af Bjarne Stub Juhl, (guitar, vokal), Svenne Topgaard (piano) og Mike Owen (basun og vokal). I løbet af eftermiddagen opfordres gæsterne til at deltage aktivt på scenen. Hvilket de i reglen heller ikke undlader. Formanden vil sikkert medbringe et par julesange, holde en lille tale og ønske medlemmerne en glædelig jul og godt nytår. Menu: Det store jule-tá-selv-bord, kr. 100,- Frokostjazz på Cafe Felis Sommeren er overstået og efteråret sætter ind, det samme gør den månedlige frokostjazz matine. Sæsonens første arrangement finder sted søndag 3. oktober kl. 13. Som altid er der rift om pladserne, derfor bliver du nød til at reservere plads til mad og den efterfølgende musik. Du kan besøge cafeen eller ringe på telefon Prisen for frokosten er kr. 60,- for en overdådig buffet med hjemmelavede specialiteter. Se programmet på

10 10 Palle Cigar s Hot Four Fredag 22. oktober, kl. 20:30, Løvens Hule Med kvartetten Palle Cigars Hot Four springer bassisten Cigaren ud som en slags kapelmester i Aarhus Jazzklub fredag d. 23. oktober kl. 20. Cigaren er en institution i det århuianske jazzmiljø. Som mangeårigt edlem af Arosia er han kendt af e fleste som bassisten med cerutten. azzfolket har med tiden ophøjet ham il Cigaren et legendariske danse- og showorkster Ove Sop og hans Soptimister edte Palles karriere fra Ålborg til usbassist i det legendariske jazzhus Tagskægget i Århus, hvor han spillede med bl.a. Wild Bill Davison, Dexter Gordon, Johnny Griffin, Ben Webster og andre stjerner i hobetal, men som etableret århusianer blev den traditionelle swingende jazz i dagligdagen hans skæbne. Nu har Cigaren barslet med denne nyskabning af Århus-folk som forenes i det traditionelle repertoire tilsat en overbevisende snert af swingepokens virkemidler, så New Orleans-musikken Paradisets have eksisterer endnu Man tror det er løgn. For den ringe sum af kr kan man spise sig mæt i sild, varme frikadeller, leverpostej, skinke, ost og tærte, you name it og samtidig for de samme 60 kroner høre fremragende traditionel musik hele eftermiddagen på den gode restaurant Felis på Pustervig Torv. Det siger sig selv, at hele konceptet er bindegalt, både for restauratørparret Jørgen og Hanne og de fremmødte musikere det er det da også. Sådan noget kan kun opstå, hvis det er drevet af glæde, hygge og entusiasme godt bundet sammen af et publikum, der forstår at nyde et godt glas øl med diverse snapse til et sted skal pengene jo komme fra. Palle Cigar s Hot Four fremstår banjofri og med en mere cool sophistication og relevans til New Yorks natteliv og dyrkelse i Århus. Udover Cigaren med det borgerlige navn Palle Laursen udgøres besætningen i kvartetten af tidligere Arosiamedlem Gunnar Lautrup trompet, nuværende Arosia-pianist Bjørn Andersen piano og outsideren Jørn Okbo trommer. Alt dette sker den første søndag i hver måned og der er stuvende fuldt hus, hver gang tæppet går op for denne exceptionelle forestilling. Startskuddet lyder klokken 13.00, og festen slutter sent på eftermiddagen. Normalt spises der fra klokken 13-14, og derefter er der musik. Men mød i god tid, ellers er det ikke til at opdrive en plads. Til hver gang udnævnes en kapelmester, der selv står for sammensætningen af søndagens orkester, og ingen udover kapelmesteren aner, hvad dagen måtte byde på det samme gælder for øvrigt fra køkkenets side kort sagt er der tale om Surprise Party i allerhøjeste potens. Felis åbner klokken så kan man sidde og hygge sig frem til klokken 13.00, hvor ballet åbner for alvor. For gæster i Aarhus Jazzklub og Palle Cigars Hot Four er der er lagt op til en spændende debut for den nye konstellation af jazzens gamle rotter. Nysgerrighed er befordrende og belønnes stimulerende i Aarhus Jazzklub jo/ I og med at der er tale om traditionel jazzmusik er publikum udpræget voksne mennesker, og en ellers kedelig søndag eftermiddag kan forvandles til en kærkommen chance til at slippe væk hjemmefra og for en enkelt gang slippe for pligtbesøg af børn og børnebørn. Giv dig selv muligheden for en fridag med fest, farve, god musik og fed mad. Som anmelder må jeg sige, at frokostjazzen på Felis hører hjemme i den bedre ende af kvalitetsskalaen. Som et alternativ til det ovennævnte kan vi anbefale en tur til Metro, hvor man i øjeblikket kan købe en fransk hotdog med sodavand til den nette pris af kr. 30.-! Husk penge til bussen! dix

11 11 Dix Mix Washboard Band Dix Mix Washboard Band Fredag 3. december, kl. 20:30, Løvens Hule Traditionel jazz med en høj standard. Et spritnyt og dugfrisk orkester har set dagens lys, til trods for, at de enkelte orkestermedlemmer trives bedst i lyssky omgivelser. Som så ofte før er vi Bent J. stor tak skyldig, idet Jazzbar Bent J. ikke sjældent har været fødelshjælper for orkestre, der senere har østet international berømmelse. al beskedenhed har klarinettisten ohn Dix Lindhardt sammensat et raditionelt band bestående af topprofessionelle musikere, der er i stand til at levere den ægte vare. Til trods for, at orkesteret kun har spillet sammen en enkelt gang, fremtræder bandet som en velfungerende enhed, noget der under normale omstændigheder ville kræve mange års træning. Orkesterets spiller en klar Chicago Style med vægten lagt på en jazzopfattelse, som var gængs i 20érne. Dix/Mix Washboard Band er et festligt og medrivende orkester, ikke mindst fordi de enkelte medlemmer nyder at spille sammen, og denne stemning smitter uvægerligt af på publikum, og det er jo i bund og grund det, det handler om. Rytmegruppen pumper af sted uden ordentlig rytmegruppe, ingen ordentlig jazzmusik. Verner Bramsen er gruppens ankermand. Hans sikre og elegante banjospil lægger en fin grobund for Poul Christensen, der på Sousafon leverer præcise riffs og en synkoperet basgang. Fotomontage: Jørn Kildall Uden vaskebræt intet Washboard Band. Mogens Langberg spiller et brandgodt vaskebræt, nu er han da også både trommeslager og banjospiller i sin fritid og andre fornuftige sammenhænge. I blæsersektionen har vi Mike Owen på trombone. Han spiller en guddommelig trombone med et musikalsk overskud og en udpræget humoristisk sans. Mike Owen har tidligere spillet med Phil Mason, som er velkendt af det århusianske publikum. På kornét præsenterer vi en for århusianere ukendt musiker. Jørgen M. Nielsen har en længere fortid i det københavnske orkester Peruna. Han spiller med et dynamisk drive og en meget stor forståelse for, hvad traditionel jazz er, og så fortæller han eventyr på sin kornét. Forsættes på side 12

12 12 forsat fra side 11 idste mand i gruppen er kapelmester g klarinettist John Dix Lindhardt. an spiller, som han plejer, men er levet bedre med årene, ganske som en od portvin. Når han slår proppen af lasken sker der noget. Dix er tydeligt ræget af Johnny Dodds og besidder ennes mørke og fyldige tone. år Dix/Mix Washboard Band tæller il 4 sker der noget, og publikum kan orvente en medrivende oplevelse med gte traditionel jazzmusik. Vi er vant il dans på bordene. Dr. Hansens New Orleans Jazz Band New Orleans revival fra før verdens gik af lave Fredag 5. november, kl. 20:30, Løvens Hule Århus Jazzklub indbyder fredag d. 5. november til konsultation hos Dr. Hansen. Det garanteres, at alle vil gå styrkede hjem efter en aften i selskab med dette 7- mands jazzband, som er en samling at de bedste musikere, der er til at stampe op af jorden herhjeme. Så megen erfaring og professionaisme har sjældent været samlet på den ille scene i Løvens Hule. er spilles alle de gode gamle kendte ew Orleans numre og desuden en lang ække smukke numre, som sjældent øres fra jazzscenerne. r. Hansen s New Orleans Jazzband ar specialiseret sig i at spille så akutisk som muligt, dvs. med meget lidt orstærkning, således at folk både kan yde musikken og høre hvad de selv ænker. Mange af numrene er desuden rydret med sang. r. Hansen s New Orleans Jazzband er t relativt nyt orkester, der startede ved n tilfældighed en aften i september 99. Der var gode vibrationer, masser af od swingende jazz og de fandt hurtigt Mike Owens Woodland Jazzband Mike Owens Woodland Jazzband En Hyldest til Kid Ory Fredag 8. oktober, kl. 20:30, Løvens Hule Mike Owen og hans Woodland Jazz band byder på en musikalsk aften i Århus Jazzklub tilegnet Mikes yndlings New Orleans basunist Edward Kid Ory. Bandet spiller sange der stammer fra de bands Dr. Hansens New Orleans Jazz Band sammen i en stil, der var meget tæt på den ægte New Orleans revival stil. Publikum forstod at sætte pris på orkestret, som kom langt udover scenekanten med deres medrivende musik. Hos Århus Jazzklub er der ingen ventelister, når du vil i behandling hos Dr. Hansen! Ory spillede med i 1920 erne, bl.a. Louis Armstrong s Hot Five, Jelly Roll Morton s Red Hot Peppers, Johnny Dodd s New Orleans Wanderers/ Bootblacks, King Oliver and his Dixie Syncopaters, og sidst, men ikke mindst, Ory s eget Creole Jazz band som han stod i spidsen for fra 1940 erne indtil 1960 erne. Der er ingen tvivl om at han var den tids mest efterspurgte basunist og at han har haft stor indflydelse på enhver basunist der spiller New Orleans jazz. Louis Armstrong kaldte ham the greatest slideman ever born. Programmet inkluderer nogle af Ory s kompositioner såsom Savoy Blues, Muskrat Ramble, Ory s Creole Trombone og andre sange med tilknytning til hans band. Woodland-bandet består af Århus musikere der elsker Kid Ory s musik og som efter af have lyttet til den i mange år kan byde på en aften med skøn New Orleans jazz med respekt for The King of the Tailgate Trombone. På gensyn i Århus Jazzklub til endnu en uforglemmelig aften!

13 Fodvarmerne Fredag 1. oktober, kl. 20:30, Løvens Hule Fodvarmerne blev startet i Århus i 1990 af Karsten Ruge, klarinettist, saxofonist, sanger og showmand, (født i 1946) da han forlod et af Danmarks ældste jazzbands, Arosia, efter over 18 års virke. 13 Hans idé var at bringe gamle garvede jazzmusikere sammen med unge, fremadstormende folk, for derved at opnå et dynamisk orkester, hvor man brugte de gamles erfaringer fra mange år on the road til at skabe stabilitet og overblik, og de unges gå-på-mod til at give musikken et kick in the arse. De gamle fandt han i bassisten Hans Aabenhus, (født i 1944) samt to ligeledes eks-arosia medlemmer, nemlig trompetisten Gunnar Lautrup, (født i 1947) og banjospilleren og sangeren Ernst Hornslet, (født i 1940). Så var bunden lagt. De unge udvalgte blev basunisten Anders Juhl, (født i 1968) og trommelageren Mads Holck, (ligeledes født i 968). et skulle hurtigt vise sig, at Anders ik sat noget skub i Gunnar og Karsten blæsergruppen og Mads fik Ernst og ans i rytmegruppen til at virke r yngre. odvarmerne spiller traditionel jazz om man gjorde i erne. Der Jazz- og musikhjemmesider Jazzen i Århus, Østjylland og Danmark er rigt repræsenteret på Internettet. Vi har samlet en række af de bedste, som inderholder beskrivelser af musikere og orkestre, spillekalendere, artiker, musikeksempler og mange andre untre ting. od fornøjelse på Internettet. Fodvarmerne er altid knald på fra første trut. Karakteristisk for orkestret er, at det er forbandet svært at holde humøret nede. Det er det samme, om publikum er en tusindtallig skare på en festival, moster Gerdas 40-års fødselsdag eller en jazzklubs tobakstågede atmosfære. Hvor Fodvarmerne er, er der liv og glade dage. Og jazzmusik af høj kvalitet. Aarhus Jazzklubs sider med kalender, nyheder og debatforum. Masser af billeder, historier, og Swing Streets hjemmeside. Jazzportalen for Østjylland. Kalendere, artikler, links, musikere og orkestre, og meget, meget mere. At Fodvarmerne er et decideret liveorkester viser sig også i, at det kun har indspillet én CD, Fodvarmeriet En live-optagelse under Århus Festuge, som giver et godt indtryk af, hvad gutterne formår på en scene. eh Næsten komplet samling af jazzrelaterede enmer i hele Danmark. Her er den moderne jazz samlet i Århus. Ungt og nyskabende. Bent J, det hyggelige spillested i Århus. Byens ældste jazzforening.

14 14 Birgitte Laugesen Jacob Fischer Ole Ulvedal Birgitte Laugesen, Jacob Fischer, Ole Ulvedal Lørdag 30. oktober, kl. 14:00, Cafe Hack Denne dejlige lille trio blev dannet for ca. tre år siden. Kendetegnet ved ekvilibrisme, luftighed, humor og ikke mindst stor spilleglæde. Stilen er bluesorienteret swing med afstikker til hvad som helst. I en varm og koncentreret atmosfære disker disse kompetente medsammensvorne op med, hvad hjertet nu flyder over med denne dag. Der bliver ikke sparet på noget. Således præsenterer trioen sig selv. Århus Jazzklub supplerer gerne nogle mere ubeskedne superlativer. Der kan ikke være tvivl om, at man skal rejse meget langt for at finde en tilsvarende konstellation, med en så udpræget opmarchering af talent, elegance og naturlig musikalitet. Normalt nævner man damerne først, men da Jacob Fischer i denne sammenhæng er gæst (altså ikke fra Århus) tager vi ham først. Denne guitarist har som ingen anden instrumentkollega fået anmelderne til at bruge de store ord. De ord, man gemmer til særlige lejligheder. Internationalt format (Thorbjørn Sjøgren i Politiken), En sjælden musikalsk begavelse (Boris Rabinowich i Politiken) En musiker, som tryllebinder sine tilhørere, uanset om de er jazzfans eller ej. Ole Ulvedal er en af de få kontrabassister, som har kunnet gøre karriere både som klassisk musiker og jazzmusiker. Teknisk overskud fra den klassiske skoling fletter sig sammen med erfaringen fra mange år som professionel jazzbassist med musikere som Bent Eriksen, Jesper Thilo, Scott Hamilton, Al Grey o.m.a. Også mange traditionelle orkestre har nydt godt af Ole Ulvedals eminente swing. Birgitte Laugesen har evnen til at hvile i melodien og rytmen, samtidig med at man tror på hvert et ord, hun synger. Nogle gange sødmefuldt og luftigt, andre gange med soul og blues, der kommer helt indefra. Om det er med Klüvers Big Band, med East Coast Jazzband eller med egen kvartet, hver gang får hun orkestret til at yde det optimale. Århus Jazzklub glæder sig til at præsentere denne trio i passende elegante omgivelser på Cafe Hack. How jazz was born En anderledes jazzkoncert med Michael Bøving og Scandinavian Rhythmboys Fredag 29. oktober, kl. 20:30, Løvens Hule Nu præsenterer Århus Jazzklub intet mindre end selve skabelsesberetningen! Jazzens skabelse, altså. Denne store opgave har vi lagt i hænderne på ingen ringere end Michael Bøving, Michael Bøving Fortsættes side 15

15 Burich - L Etienne New Orleans Jazz Ensemble The Joint is jumpin - Fats Waller Birthday Party Fredag 19. november, kl. 20:30, Løvens Hule Finn Burich har I snart mange år været én af de dygtigste og mest aktive orkesterledere på den danske jazzscene. Han har præsenteret flere af New Orleans bedste solister på turneer i ind og udland. Vi nævner i flæng: Lilian Boutté, Leroy Jones, Don Vappie. I dag har han et fast samarbejde med Thomas l Étienne, foruden sit suveræne hold af danske musikere. I år kunne pianisten, sangeren, komponisten og entertaineren Thomas Fats Waller have fejret sin 100 års fødselsdag. På grund af tragiske omstændigheder nåede han kun at blive 38 år, men de musikalske spor, som han efterlod sig vil være synlige i al evighed. Århus Jazzklub er stolt over fredag 19. november at kunne præsentere en spændende koncert, hvor man kan nyde Fats Wallers glade musik. Burich - L Etienne New Orleans Jazz Ensemble Oven i købet får musikken nogle ord med på vejen. Thomas l Etienne, som udover at være en fremragende musiker også underviser i jazzhistorie på skoler verden rundt, vil føre os igennem koncerten. Thomas har altid haft et specielt forhold til Fats Waller og hans musik. Til lejligheden vil han dedikere et par nyskrevne kompositioner til mesteren. Finn Burich International New Orleans Jazzband vil både spille nogle af de numre, som var med til af gøre Fats Waller berømt, og numre, som helt ufortjent aldrig opnåede nogen 15 hæder. Orkestret kopierer ikke slavisk de originale indspilninger, men spiller Fats Wallers melodier på en ny måde inspireret af mesterens ånd. fortsat fra side 14 som mange festivalgængere vil huske som manden med paraplyen i spidsen for Orion Brassband. Et helt nyt koncept lanceres: man tager et stk. jazzkvartet, besat med virkelige eksperter på alle poster, et stk. antik rejsegrammofon med dertil hørende skiver, og et stk. engageret, vidende og humoristisk fortæller. Med en blanding af levende musik, gamle skiver og gode historier bliver publikum ført igennem jazzens tidlige historie. Århus Jazzklub har i samarbejde med den velrenommerede Frokostjazz i Silkeborg fået dette gæstespil i stand, og der venter publikum en oplevelse ud over det sædvanlige. Vi præsenterer altid god musik, men dette skal opleves! Scandinavian Rhythmboys opstod i 1997, hvor to svenske og to danske musikere ønskede et dynamisk samspil uden trommer, men med en tæt lyd og et repertoire fra 20 ernes Chicago. Robert Hansson fra Skanör spiller trompet, tidligere medlem af bl.a. Kansas City Stompers. Inspireret af Red Allen, Bunny Berigan og Bix Beiderbecke. Hans Jørgen Hansen fra Frederiksberg spiller klarinet, sopran og bassaxofon. Arrangør og leder af Brede Big Band siden starten i Karl Kronkvist, kontrabas. Tidligere 11 år med Sammy Rimington. Michael Bøving, Brønshøj, spiller banjo, guitar og synger, medlem af Brede Big Band og tidligere bl.a. Peruna Jazzmen, og med mange amerikanske solister.

16 Bagsiden En bøn til medlemmerne Af Jørn Kildall, IT-ansvarlig Hjælp os med at rydde op i vores medlemskartotek Når klubben udsender vigtige informationer sker det både per brevpost og elektronisk ditto. Hvis medlemmer skifter postadresse er de fleste flinke til at meddele dette til Aarhus Jazzklubs kasserer Lone Andersen. Julefrokost på Cafe Felis Søndag 12. december, kl. 13:00-19:00, Cafe Felis/ Hulen Efterårssæsonen afsluttes med julefrokost og Cafe Felis overdådige ta-selvbord. Sidst var julefrokosten så stort et tilløbstykke at folk stod på venteliste og at frokosten måtte afholdes i to etager! Derfor er det med at tilmelde sig så snart frokosten annonceres. Kun adgang for medlemmer af Aarhus Jazzklub Ja, jeg vil være medlem Klip kuponen ud og send den til adressen der står nederst på kuponen i lukket kuvert, eller giv den til et bestyrelsesmedlem, så får du tilsendt et girokort, som du betaler inden den første. Du kan også betale kontant til et bestyrelsesmedlem eller ved døren, SÅ ER DU MEDLEM AF AARHUS JAZZKLUB Navn: Adresse: (Så får du tilsendt programmet) Foto: Jørn Kildall jk Værre står det til med at fortælle når man skifter adresse. Ca. 300 af medlemmerne har adresse, hvilket gør nemt, hurtigt og billigt at informere om stort og småt. Problemet er når vi sender ud, at mange s for vi tilbage i hovedet igen, om at postkassen ikke findes eller er fyldt op. Dette er temmelig tidskrævende for Klubbens IT-ansvarlige, Jørn Kildall. Hvergang jeg får at vide der er noget galt med en adresse, skal denne sies fra og der forsøges udsendt igen, indtil alle medlemmer (med gyldig ) har fået deres post. Derfor opfordrer jeg og kassereren, at melde tilbage til enten undertegnede eller Lone Andersen. Dette kan gøres via hjemmesiden,, under punktet Meld flytning eller ved at ringe til Lone Andersen på tlf (Så får du nyheder) Dato: KLIP UD OG SEND TIL: Aarhus Jazzklub v/kasserer Lone Andersen, Guldsmedgade 42 II, 8000 Århus C. Eller brug hjemmesiden: Hvis du er i tvivl om hvilken adresse du har opgivet til klubben er du også velkommen til at kontakte os. På forhånd tak for hjælpen.

Riverside City Jazz Band Lørdag den 4. juli germanns Jazzkonfekt Lørdag den 11. juli

Riverside City Jazz Band Lørdag den 4. juli germanns Jazzkonfekt Lørdag den 11. juli Riverside City Jazz Band Lørdag den 4. juli Riverside City Jazz Band, er et af vores husorkestre som var med fra starten sammen med The Farmers, hvor de spillede for et goodwill beløb fordi de troede på

Læs mere

Jazz Avizz. Nr. 5. September 2006. 4. årgang

Jazz Avizz. Nr. 5. September 2006. 4. årgang den lille Jazz Avizz Nr. 5. September 2006. 4. årgang 2 den lille Jazz Avis Nr. 5 - September - december 2006 den lille Jazz Avis 3 Den lille Jazz Avizz udgives af Aarhus Jazzklub i 3.000 eksemplarer to

Læs mere

BRØNSHØJ JAZZ NYT. 21. Årgang Nr. 2 Februar 2009. Björn Ingelstam Band. Lørdag den 7. februar

BRØNSHØJ JAZZ NYT. 21. Årgang Nr. 2 Februar 2009. Björn Ingelstam Band. Lørdag den 7. februar BRØNSHØJ JAZZ NYT 21. Årgang Nr. 2 Februar 2009 Björn Ingelstam Band Lørdag den 7. februar Spisning ekskl. entré kr. 80,00 kl. 19.00 Dørene åbnes kl. 18.30 Musikken begynder kl. 20.30 Entré kr. 40,00/60,00

Læs mere

Fredagscaféer. januar - marts 2014. Svendborgvej 319 Højby

Fredagscaféer. januar - marts 2014. Svendborgvej 319 Højby Fredagscaféer januar - marts 2014 Svendborgvej 319 Højby 2014 Godt nytår! 2013 var året, hvor vi kunne fejre vort 25 års jubilæum, og året har været et år med mange gode og velbesøgte arrangementer. Ikke

Læs mere

Åben Efterskole. Onsdag d. 22/9 2010 kl. 20.00: Mai Allermand med band. Entré 50 kr.

Åben Efterskole. Onsdag d. 22/9 2010 kl. 20.00: Mai Allermand med band. Entré 50 kr. Åben Efterskole Arrangementer på Den Rytmiske Efterskole skoleåret 2010/11 Vi byder jer alle velkomne til en række spændende koncerter med nogle af Danmarks bedste musikere samt arrangementer hvor skolens

Læs mere

JazzGro næstved ungdoms skole for fremtidens voksne. oves. JazzGro. JazzGro. JazzGrooves no. 1 1. december. JazzGrooves no. 2 26.

JazzGro næstved ungdoms skole for fremtidens voksne. oves. JazzGro. JazzGro. JazzGrooves no. 1 1. december. JazzGrooves no. 2 26. no. 1 1. december no. 2 26. januar no. 3 23. februar no. 4 29. marts Nye efterår 2012 er under udvikling. Se www.naestvedung.nu info. Næstved skole voksne Præsenterer jazz-klubben jazzgro - byens um jazz-edutainment

Læs mere

Mac P sens. Production name:macp sens. 1. Will the Circle Be Unbroken 4:47 2. Whiskey in the Jar 3:20. Før det er for sent

Mac P sens. Production name:macp sens. 1. Will the Circle Be Unbroken 4:47 2. Whiskey in the Jar 3:20. Før det er for sent Før det er for sent 1. Will the Circle Be Unbroken 4:47 2. Whiskey in the Jar 3:20 3. Før det er for sent 2:59 4. På en dønning ude i Århus Bugt 3:09 5. The Town I Loved So Well 5:50 6. The Red Rose Café

Læs mere

JazzGro. oves. JazzGro. JazzGro

JazzGro. oves. JazzGro. JazzGro ANDEN del ANDEN del no. 5 27. september Carsten Dahl Talk `N tangent Focus: Solopiano no. 6 25. oktober Krølle Sulsbrück Perc `n Talk Focus: latin percussion no. 7 29. november Bjarke Falgren String `n

Læs mere

Advokatens Jazz Band Fredag den 09.08 kl. 15.30 til 18.30. Tørfisk Fredag den 09.08 kl. 19.00 til 21.00

Advokatens Jazz Band Fredag den 09.08 kl. 15.30 til 18.30. Tørfisk Fredag den 09.08 kl. 19.00 til 21.00 PROGRAM FOR RANDERS UGEN 2013 FRA FREDAG DEN 09.08 TIL LØRDG DEN 17.08 Advokatens Jazz Band Fredag den 09.08 kl. 15.30 til 18.30 Advokatens New Orleans Jazzband er nærmest en institution i Nordjylland,

Læs mere

2010 Velkommen. Søndag d. 21. marts kl. 11.00-19.30. Det Jyske Musikkonservatorium. Århus Musikskoles Festival

2010 Velkommen. Søndag d. 21. marts kl. 11.00-19.30. Det Jyske Musikkonservatorium. Århus Musikskoles Festival KISS 2010 Velkommen For 3. gang udgør Studenterhus Århus rammerne for Århus Musikskoles festival KISS. Dagen igennem vil huset summe af liv, og de stemningsfulde lokaler Vejerboden og Pakhuset vil lægge

Læs mere

Besætning: Martin Schack; piano Morten Ramsbøl: kontrabas Morten Lund; trommer Jacob Fischer; guitar (#2,#4,#5,#9,#12)

Besætning: Martin Schack; piano Morten Ramsbøl: kontrabas Morten Lund; trommer Jacob Fischer; guitar (#2,#4,#5,#9,#12) JAZZ PÅ DANSK Kære lytter! "Jazz på dansk" er opsummeringen af ti års arbejde med danske sange, som jeg ka li at spille dem. Denne cd er et produkt af min freelance-virksomhed herhjemme og i udlandet.

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK PROGRAM FOR MUSIKSKOLENS TEMAUGE Fra den 3. til den 8. marts 2014 TEMA: NORDISK MUSIK DE FLESTE AKTIVITETER AFSLUTTES PÅ DAGEN FORÆLDRE (OG ANDRE) ER DERFOR VELKOMNE TIL AT OVERVÆRE DET AFSLUTTENDE KVARTER

Læs mere

Fredag den 28. januar Hvem er vi?

Fredag den 28. januar Hvem er vi? Forårets arrangementer 2011 Nymarkens Harmonikaklub Fredag den 28. januar kl. 18.30 Entre: 50,00 kr. under 12 år 25,00 kr. Fredag den 28. januar Hvem er vi? Klubben startedes i 1989 og er således nu på

Læs mere

Royal Unibrew & ConnectSport præsenterer TEMAFESTER

Royal Unibrew & ConnectSport præsenterer TEMAFESTER Royal Unibrew & ConnectSport præsenterer TEMAFESTER ConnectSport byder velkommen At holde et brag af en fest for mange hundrede mennesker med levende musik er en kæmpe opgave. For de fleste er det helt

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Hel suveræn underlægningsmusik til viseaften

Hel suveræn underlægningsmusik til viseaften Hel suveræn underlægningsmusik til viseaften Nr.20 Marts 2008 Foreningens bestyrelse Birgit Tønnesen, formand 4586 9725 John Jensen, kasserer 4352 2145 Inge Beck, sekretær 4586 2819 Ane-Marie Svendsen

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Hot n Spicy. FrokostJazz. Hos Anders. PROGRAM 2011 oktober, november og december. Entre kr. 60,- (ikke medlemmer kr. 90,-) Rabat med studiekort

Hot n Spicy. FrokostJazz. Hos Anders. PROGRAM 2011 oktober, november og december. Entre kr. 60,- (ikke medlemmer kr. 90,-) Rabat med studiekort FrokostJazz Hos Anders PROGRAM 2011 oktober, november og december Hot n Spicy Entre kr. 60,- (ikke medlemmer kr. 90,-) Rabat med studiekort Annoncører Guldsmedgade 40 86 13 45 50 www.hotelguldsmeden.dk

Læs mere

JAZZ. Frokost. Ann Farholt & Local Forces ANDET HALVÅR 2012. Kansas City Stompers Mike Owen BrassFlavour Vestre Jazzværk Dixieland Jubilees

JAZZ. Frokost. Ann Farholt & Local Forces ANDET HALVÅR 2012. Kansas City Stompers Mike Owen BrassFlavour Vestre Jazzværk Dixieland Jubilees ANDET HALVÅR 2012 Frokost JAZZ &Hos Anders Telefon Torvet, Århus Ann Farholt & Local Forces Kansas City Stompers Mike Owen BrassFlavour Vestre Jazzværk Dixieland Jubilees Entre kr. 60,- (ikke medlemmer

Læs mere

Fredagscaféer. oktober - november 2013. Svendborgvej 319 Højby

Fredagscaféer. oktober - november 2013. Svendborgvej 319 Højby Fredagscaféer oktober - november 2013 Svendborgvej 319 Højby Bakkegården 1988-2013 altså 25 år Fra cafemedarbejderne og fra Bakkegårdens bestyrelse skal der lyde et velkommen til efterårssæson 2013 i Cafe

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers 2014. August 2014. 25. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers 2014. August 2014. 25. årgang Vise Nyt August 2014 25. årgang Visens venner i Randers 2014 Huskelisten Program for 2. halvår 2014. Hulemøde: kl. 19.00: Tirsdag 2. september Tirsdag 7. oktober (Fritidscentret) Tirsdag 4. november (Fritidscentret)

Læs mere

Huskelisten. Bestyrelse: Program for 1. halvår 2016.

Huskelisten. Bestyrelse: Program for 1. halvår 2016. Program for 1. halvår 2016. Huskelisten Hulemøde: kl. 19.00 i Helligåndshuset Tirsdag 2. februar Tirsdag 1. marts (aflevere tekster til Randers Ugen) Tirsdag 5. april Viseaftener: Kl. 19.30 I pausen kl.

Læs mere

Sæson 2014-2015. Har du forøvrigt set vores hjemmeside? - www.ejegodjazzklub.dk

Sæson 2014-2015. Har du forøvrigt set vores hjemmeside? - www.ejegodjazzklub.dk Sæson 2014-2015 2015 Har du forøvrigt set vores hjemmeside? - www.ejegodjazzklub.dk LØRDAG DEN 27. SEPTEMBER KL. 17. 30 PÅ KINGOSKOLEN i SLANGERUP GENERALFORSAMLING (FOR ALLE, DER ER INDMELDT I JAZZKLUBBEN)

Læs mere

Koncertprogram. Efterår 2015 og forår 2016. Fløng Kirke

Koncertprogram. Efterår 2015 og forår 2016. Fløng Kirke Koncertprogram 1 Efterår 2015 og forår 2016 Fløng Kirke 2 Friluftskoncert Søndag den 30. august 2014 kl. 13.00 CARION Dóra Seres, fløjte Egils Upatnieks, obo Egīls Šēfers, klarinet David M.A.P. Palmquist,

Læs mere

JAZZ. rhus. Frokost. Ann Farholt & Local Forces. JAZZKLUB Hos Anders ANDET HALVÅR 2012. Entre kr. 60,- (ikke medlemmer kr. 90,-) Rabat med studiekort!

JAZZ. rhus. Frokost. Ann Farholt & Local Forces. JAZZKLUB Hos Anders ANDET HALVÅR 2012. Entre kr. 60,- (ikke medlemmer kr. 90,-) Rabat med studiekort! ANDET HALVÅR 2012 Frokost JAZZ rhus o JAZZKLUB Hos Anders Telefon Torvet, Århus Ann Farholt & Local Forces Entre kr. 60,- (ikke medlemmer kr. 90,-) Rabat med studiekort! Samleobjekt Kr. 100,- for t-shirt

Læs mere

Formandsberetningen 12. januar 2015. Så er 2014 gået, og jeg vil give Jer et tilbageblik over hvad der er sket i løbet af året.

Formandsberetningen 12. januar 2015. Så er 2014 gået, og jeg vil give Jer et tilbageblik over hvad der er sket i løbet af året. Formandsberetningen 12. januar 2015 Så er 2014 gået, og jeg vil give Jer et tilbageblik over hvad der er sket i løbet af året. Det er vores 10- års Jubilæumsår! Og det vil I få at vide mange gange i år.

Læs mere

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Kære elever og forældre! I uge 15 vender musikskolen op og ned på, hvordan vi gør tingene. Den normale undervisning bliver

Læs mere

Sæson 20132013-2014. Har du forøvrigt set vores hjemmeside? - www.ejegodjazzklub.dk

Sæson 20132013-2014. Har du forøvrigt set vores hjemmeside? - www.ejegodjazzklub.dk Sæson 20132013-2014 Har du forøvrigt set vores hjemmeside? - www.ejegodjazzklub.dk Kære venner i Ejegod Jazzklub Nu foreligger programmet for 1 sæson 2013/2014, og bestyrelsen har udfoldet store anstrengelser

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen. Sæson 2014/15 Volume 2 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Julehilsen...1 Kirkekoncert i Røgen...2 Julegalop og Lucia...2 Bazartilbud...3 Fotos fra Bazaren...3 Nye rytmikhold...4 Kommende arrangementer...4

Læs mere

900,- *Ekskl. gebyr. Nøddeknækkeren (Schaufuss) Stjernestunder 2016/2017. 10. december 2016 - kl. 20. Kære medlem. Vælg 5 forestillinger for kun kr.

900,- *Ekskl. gebyr. Nøddeknækkeren (Schaufuss) Stjernestunder 2016/2017. 10. december 2016 - kl. 20. Kære medlem. Vælg 5 forestillinger for kun kr. Stjernestunder 2016/2017 Vælg 5 forestillinger for kun kr. * 900,- Stjernestunder 2016/2017 Nøddeknækkeren (Schaufuss) balletten) Kære medlem Velkommen til en ny spændende sæson i Teaterforeningen for

Læs mere

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 Den åbne skole Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 1. Music Mind Games i 0. klasse 2. Stryg, strenge og Blæs i 2. klasse 3. Kor- og sangskole i 3. klasse 4. Blæserklasse

Læs mere

Hold øje uge 4. (Kælkebakken mangler lidt og det er ikke kulde ) Må I alle få en god fest og weekend.

Hold øje uge 4. (Kælkebakken mangler lidt og det er ikke kulde ) Må I alle få en god fest og weekend. Hold øje uge 4 Kære alle. Om få timer er store torv omdannet til bondegård. Traditionen tro kommer der til VINTERFESTEN mange spændende udklædninger det får vi se Jeg håber at fange et godt billede eller

Læs mere

Oplev også... GRATIS!

Oplev også... GRATIS! w w w. a a r h u s j a z z k l u b. d k d e n l i l l e Jazz AV I Z Z GRATIS! 3. årgang nr. 4 Januar 2006 Svensk hemslöjdt - side 9 Finn O s historie - side 10 Koncertprogram - side 12-13 2 x Hugo Rasmussen-

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Skumsprøjten Nyhedsbrev Tambourkorpset på Humble Efterskole Indholdsfortegnelse:

Skumsprøjten Nyhedsbrev Tambourkorpset på Humble Efterskole Indholdsfortegnelse: Skumsprøjten Nyhedsbrev Tambourkorpset på Humble Efterskole Indholdsfortegnelse: Formanden har ordet Præsentation af Rasmus Clemens Præsentation af Bjarne Jørgensen Formanden har ordet Nu er det jul igen!

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13 HeartBeat Målgruppe: Indskolingen Genre: Stomp/percussion, improvisation HeartBeat HeartBeat onid=685 Stomp- og performancegruppen HeartBeat er fire unge, sprælske musikere fyldt med spilleglæde. De leverer

Læs mere

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 Musikskole 2010-2011 Vi byder endnu engang alle hjertelig velkommen til endnu et år på Vindblæs musikskole. Vi ser frem til at møde eleverne i både sammenspil- og

Læs mere

1. årgang nr. 2 2. årgang nr. 1

1. årgang nr. 2 2. årgang nr. 1 w w w. a a r h u s j a z z k l u b. d k d e n l i l l e d e n l i l l e Jazz A V I S G R A T I S! 2. 1. årgang nr. 21 December Januar 2005 2004 Formandens nytårstale - side 2-3 Fastelavn i Hulen - side

Læs mere

Himmerland og den fælles sjæl

Himmerland og den fælles sjæl Himmerland og den fælles sjæl - om at spille ny musik på tværs af genrer, grænser og kulturer Det er en mild efterårs aften i marts på en af Australiens største folk festivals. De mange mennesker i det

Læs mere

2003-2013 STARTEN. Orkestret var dermed stiftet.

2003-2013 STARTEN. Orkestret var dermed stiftet. 2003-2013 I tilknytning til SeniorSWING s 10-års jubilæum den 17. marts 2013 har bestyrelsen bedt orkestermedlem Søren Anders Simonsen (SAS) om at skrive lidt om, hvordan det efter hans mening er gået

Læs mere

Jazzens veje fra New Orleans. Om jazzhistorie, legender og traditioner

Jazzens veje fra New Orleans. Om jazzhistorie, legender og traditioner Jazzens veje fra New Orleans Om jazzhistorie, legender og traditioner Jazzens veje fra New Orleans Om jazzhistorie, legender og traditioner Knud Knudsen Udgivet af Historiestudiet, Aalborg Universitet

Læs mere

Program. Forår 2015. 3. udgave december 2014. Advokatens New Orleans Jazz Band. Jazz Five featuring Samantha-antoinette.

Program. Forår 2015. 3. udgave december 2014. Advokatens New Orleans Jazz Band. Jazz Five featuring Samantha-antoinette. Sct. Jørgens Jazzklub Vinhuset Program Forår 2015 3. udgave december 2014 Happy Jazz Torsdag den 8. januar Advokatens New Orleans Jazz Band Fredag den 13. februar Jazz Five featuring Samantha-antoinette

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 1. februar 2016 hos formanden.

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 1. februar 2016 hos formanden. Odder Jazzklub Referat af bestyrelsesmøde mandag den 1. februar 2016 hos formanden. Til stede var: Svend Donby (SD) Hanne Broe (HB) Klaus Terkildsen (KT) Stig Nielsen (SN) Ivar Rønsholdt (IR) Mogens Mehl

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Så kom solen til Søften. Hanne Johnsen Område: Hinnerup

Så kom solen til Søften. Hanne Johnsen Område: Hinnerup Hanne Johnsen Område: Hinnerup Profil: Jeg er ny i Hinnerup - og glæder mig til at høre og skrive om hverdagen her. Jeg har job i en fagforening. Jeg er glad for min cykel, vild med musik og politik -

Læs mere

Til GB hjemmeside: Meld dig til Hip Hop workshop!

Til GB hjemmeside: Meld dig til Hip Hop workshop! Til GB hjemmeside: Meld dig til Hip Hop workshop! Praktiske oplysninger: Tid: Lørdag 24. august kl. 13.00 15.00 Sted: Galgebakkens Beboerhus Deltagere: 30 børn og unge fra ca. 10 ca. 20 år. Pris: Gratis

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Året har budt på en del ændringer i IMU og mange store oplevelser sammen med jer. Vi har haft en masse sociale arrangementer, vi har arrangeret koncert med The Dawn,

Læs mere

Musik til sydøsteuropæiske danse

Musik til sydøsteuropæiske danse Musik til sydøsteuropæiske danse Nr. 19 December 2007 Foreningens bestyrelse Birgit Tønnesen, formand 4586 9725 John Jensen, kasserer 4352 2145 Inge Beck, sekretær 4586 2819 Ane-Marie Svendsen 4586 5008

Læs mere

den lille Jazz Avizz

den lille Jazz Avizz den lille Jazz Avizz Nr. 6. Januar 2007. 5. årgang 2 3 Den lille Jazz Avizz udgives af Aarhus Jazzklub i 3.000 eksemplarer to gange om året. Eller så længe vi har råd. Avisen tilrettelægges af klubbens

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER OKTOBER 2014 Det sker i Brøndby Lørdag den 25. oktober kl. 20.00 Irsk aften med Trad Lads & Green Steps Kulturhuset Brønden Kulturkalender oktober 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

Ollerup den 30. august 2012. Nyhedsbrev nr. 1 skoleåret 2012/13. Kære forældre til elever på Ollerup Efterskole

Ollerup den 30. august 2012. Nyhedsbrev nr. 1 skoleåret 2012/13. Kære forældre til elever på Ollerup Efterskole Ollerup den 30. august 2012 Nyhedsbrev nr. 1 skoleåret 2012/13 Kære forældre til elever på Ollerup Efterskole Her følger det første af en række nyhedsbreve med nyheder om livet på Ollerup Efterskole. For

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

I hele maj sætter vi fokus på musik! Musikalsk. Tak for samarbejdet til:

I hele maj sætter vi fokus på musik! Musikalsk. Tak for samarbejdet til: på I hele j sætter vi fokus på musik! Musik er nge ting. Mange forskellige stilarter leveret af nge forskellige mennesker. Individuelt, i små og store grupper eller hele orkestre. Der er skrevet sser af

Læs mere

JuelsmindeMusikforening

JuelsmindeMusikforening Formandsberetningen 15. januar 2014 Et helt år er gået og jeg står her igen, og jeg vil give Jer et tilbageblik og også lidt om 2014. Allerførst tak til bestyrelsen. Både før og efter skal der laves en

Læs mere

Konservatoriets kantine på 5. etage holder åbent fra kl. 13.00-15.00 og vil i dagens anledning servere familievenlig mad.

Konservatoriets kantine på 5. etage holder åbent fra kl. 13.00-15.00 og vil i dagens anledning servere familievenlig mad. Musik til livet Velkommen til en dag, hvor Aarhus Musikskole vil fylde Musikhuset Aarhus og Det Jyske Musikkonservatoriums lokaler med aktiviteter fra morgen til aften. Her er chancen for at høre musik

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

Se, opdag og SHAPE! af Amalie Mathilde Jacobsen (danseskribent) Foto: Andreas Danø

Se, opdag og SHAPE! af Amalie Mathilde Jacobsen (danseskribent) Foto: Andreas Danø Se, opdag og SHAPE! af Amalie Mathilde Jacobsen (danseskribent) Hej du, tag dig lige et ekstra kig omkring. Måske du får øje på noget nyt. Stop lige op et sekund. Din hverdagsvej vil altid være der, når

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Kære medlemmer af Kulturmøllen!

Kære medlemmer af Kulturmøllen! Kære medlemmer af Kulturmøllen! 12/2 2012 Kulturmøllen har nu afholdt den årlige generalforsamling i særdeles vellykket stil. Fremmødet var større end nogensinde før, formanden berettede om mange vellykkede

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13 Middelalderensemblet GIÒIA Det fortryllede orgel Middelalderensemblet GIÒIA Antal medvirkende: 3 Målgruppe: Indskolingen Genre: Klassisk, fortælling, tidlig musik onid=540 I en medrivende strøm af instrumental

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

Torsdag den 30. august 2007

Torsdag den 30. august 2007 TORSDAGS-NYT Torsdag den 30. august 2007 REJSEGILDE OG 30 ÅRS FØDSELSDAG Den 5. september fylder skolen år. I år er det en ekstra festlig dag, da vi runder med en 30 års fødselsdag. Vi plejer at festligholde

Læs mere

Skive kammermusikforening

Skive kammermusikforening efterår 2012 forår 2013 www.skivekammermusikforening.dk Trio Nebula, Young-Choon Park, Duo Delirium, William s Birds, Trioen Meike Fomsgaard Franke, Amelie Helmstad og Emil Møller Jensen Skive Kammermusikforening

Læs mere

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 «Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder... 3 Facebook.3 Julefrokost..3 Madklub..3 Sommerfest 4 TDC (Tour de Chambres)..4 Vi har

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation Torsdag den 14. november var der inviteret til jubilæumsreception i 1920-klubben. Tre af klubbens mere end 600 medlemmer har i

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

GLORIA Januar 2013, 2. årgang

GLORIA Januar 2013, 2. årgang Nyhedsbrevet GLORIA Januar 2013, 2. årgang 1 Leder Kære læser! Det er jul, det er cool lyder det i en gammel julesang, men for nogle er det mere koldt end cool når vintermånederne når de nordiske breddegrader.

Læs mere

På tomandshånd med Morten Jay

På tomandshånd med Morten Jay På tomandshånd med Morten Jay Interview med Morten Jay Jakobsen, lavet af Lonni Andersen Det er juni måned, og en af den slags dage hvor vejret heldigvis har tænkt sig at vise sig fra sin bedste side,

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere

Nivå Big Band Billedserie

Nivå Big Band Billedserie 1. Foyeren til samlingsalen på Nivå Centralskole i sommeren 1975. Siddende i forreste række fra venstre: Mogens Juhl Madsen, Ole Stolle, Jesper Hamburger, Erik Christensen. Stående bagerst: Jan Crillesen.

Læs mere

NYHEDSBREV FRA KULTURELT SAMRÅD FURESØ AUGUST / SEPTEMBER 2013

NYHEDSBREV FRA KULTURELT SAMRÅD FURESØ AUGUST / SEPTEMBER 2013 NYHEDSBREV FRA KULTURELT SAMRÅD FURESØ AUGUST / SEPTEMBER 2013 7 sider DAGENS PROGRAM 11.00 KULTURDAGEN ÅBNES V. borgmester Ole Bondo Christensen 11.15 FANDANGO 2 numre fra sidst opførte forestilling vises

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Indhold. Tilmelding til Jazzens Saga. Anders Ulstrup

Indhold. Tilmelding til Jazzens Saga. Anders Ulstrup 2 Indhold Anders Ulstrup side 3 side 4 side 5 side 6 side 7 side 8 side 9 side 10 side 11 side 12 side 13 side 14 side 15 Forord How Jazz Was Born Da Jazzen kom til Europa Fra Swing til Bebop New Orleans

Læs mere

INFORMUSIK RAMMER. Do it! Mød Veronica AALBORG. Sådan er et orkester sammensat. Orkester Norden. Se side 2. februar 2015

INFORMUSIK RAMMER. Do it! Mød Veronica AALBORG. Sådan er et orkester sammensat. Orkester Norden. Se side 2. februar 2015 INFORMUSIK februar 2015 Orkester Norden RAMMER AALBORG Mød Veronica Do it! Sådan er et orkester sammensat DER FINDES KLASSISK MUSIK OVERALT OGSÅ I SPIL OG FILM Se side 2 INFORMUSIK februar 2015 Orkester

Læs mere

Jeg bygger kirken -4

Jeg bygger kirken -4 Jeg kirken - Sandhed og hellighed Mål: Denne gang lægger vi vægt på det alvorlige. Mit hus skal være et bedehus! råbte Jesus, da han så, hvordan folk misbrugte Guds hus til selv at bliver bedre af det.

Læs mere

ÅRTI/ FELT HVEM KAN DU OPLEVE? HVAD KAN DU OPLEVE? 1910'erne Herning Bibliotekerne Her har du muligheden for både at høre om de

ÅRTI/ FELT HVEM KAN DU OPLEVE? HVAD KAN DU OPLEVE? 1910'erne Herning Bibliotekerne Her har du muligheden for både at høre om de Program for underholdningen i de forskellige årtier ÅRTI/ FELT HVEM KAN DU OPLEVE? HVAD KAN DU OPLEVE? 1910'erne Herning Bibliotekerne Her har du muligheden for både at høre om de første år i bibliotekets

Læs mere

Entre kr. 50,- (ikke medlemmer kr. 75,-) program efterår 2009. saxgroup Århus. frokostjazz. Hos Anders. Telefontorvet Århus C.

Entre kr. 50,- (ikke medlemmer kr. 75,-) program efterår 2009. saxgroup Århus. frokostjazz. Hos Anders. Telefontorvet Århus C. Entre kr. 50,- (ikke medlemmer kr. 75,-) program efterår 2009 saxgroup Århus frokostjazz Hos Anders Telefontorvet Århus C. Velkommen Det er med særlig stor fornøjelse, at Aarhus Jazzklub kan sige godaw

Læs mere

Skabelsen MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Skabelsen MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Skabelsen Skabelsen I dette hæfte skal du arbejde med et musikværk, der hedder Skabelsen. Gennem musikken fortæller værket den kristne skabelsesberetning fra Bibelen. Musikken

Læs mere

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr.

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. Peter Jensen Carl Nielsen sange i arrangement for obo, strygekvartet, bas og klaver

Læs mere

Koncertoplevelse - og fællessang i spil dansk ugen 27.okt.-31.okt.2014

Koncertoplevelse - og fællessang i spil dansk ugen 27.okt.-31.okt.2014 Vær med til at markere Jammerbugt Kommune som Spil Dansk kommune 2014 Koncertoplevelse - og fællessang i spil dansk ugen 27.okt.-31.okt.2014 Giv jeres omgivelser og personale en uventet og enestående musikoplevelse.

Læs mere

Et godt sammensat program med virtuose kunstnere og ikke ét sekunds uopmærksomhed fra publikum vi nød det! Michael Pram Rasmussen

Et godt sammensat program med virtuose kunstnere og ikke ét sekunds uopmærksomhed fra publikum vi nød det! Michael Pram Rasmussen Verdensballet Et godt sammensat program med virtuose kunstnere og ikke ét sekunds uopmærksomhed fra publikum vi nød det! Michael Pram Rasmussen Verdensballetten tankerne bag Det er fire år siden at Verdensballetten

Læs mere

20 års jubilæum 1989-2009

20 års jubilæum 1989-2009 VENØ MUSIKFORENING 20 års jubilæum 1989-2009 Venø Musikforening - 20 år En flok venøboere Initiativgruppen - søsatte Venø Musikforening. Initiativgruppen talte Søren Baggesen, Jørgen Anker Jørgensen, Ellen

Læs mere

Kapitel 3. Noget om musik

Kapitel 3. Noget om musik Kapitel 3 Noget om musik 1 5 Hvordan har du det med at synge? VOXPOP Hvordan har du det med at synge? Issa Jeg har det fint med at synge. Jeg synger relativt ofte, men jeg sørger altid for at synge steder,

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere