Snekatastrofen på Bornholm december 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Snekatastrofen på Bornholm december 2010"

Transkript

1 Snekatastrofen på Bornholm december 2010

2 Slide 2 Skriv emne i sidefod

3 Vinteren kom tidligt i 2010 Ultimo november 2010 regnede det voldsomt i nogle dage og jorden blev gennemvåd. Den 23. november 2010 slog regnen over i sne og i slutningen af måneden oparbejdedes især i Østjylland snedybder på over en halv meter på Bornholm over 70 centimeter. Den 25. november 2010 faldt sneen tungt og lagde sig i et tykt lag på træerne, så disse bøjede, knækkede som tændstikker eller væltede ofte ud over offentlig vej.

4 Vinteren kom tidligt i 2010 De følgende dage knækkede og væltede flere hundrede store og små træer, og grene brækkede af træer overalt på Bornholm - Skov & Naturstyrelsen frarådede al færdsel i Almindingen. Vintertjenesten havde store problemer med at holde vejene fri på grund af kraftig vind og snefygning. November måned 2010 blev af DMI målt til den koldeste i 12 år.

5 Snevejret fortsatte i december 2010 Stærk blæst kombineret med snefald medførte allerede den 1. december 2010 en kraftig snefygning, som lukkede vejene. Den 2.december 2010 blev det besluttet at oprette KSN på Politigården i Rønne. Politiet frarådede al udkørsel udenfor byskiltene.

6 Der kom styr på snerydningen. Der kom ophold i snevejret, og det gav vintertjenesten mulighed for at få ryddet øens veje, som nu havde meterhøje driver langs alle vejkanter. Også bornholmerne måtte igen have gang i sneskovlene, som nu blev en mangelvare på hele øen.

7 Men glæden blev kort Den 14. december 2010 tog vinden og sneen til og snefygningen lukkede igen vejene. Den 16. december 2010 blev der oprettet KSN på Politigården i Rønne og politiet frarådede al udkørsel. Flytrafikken til og fra Bornholm blev lammet og flere fly aflyst. Det lykkedes at få et fly til Bornholm fra København kl den 17. december Hvorfor blev flyet ikke i København? Hvad gav dette af udfordringer for KSN?

8 Sneen fortsatte med at vælte ned Sneen gav problemer for øens landmænd, idet tagene på flere stalde brød sammen under vægten af sneen, som nu lå metertyk flere steder. Brandvæsenet og Beredskabsstyrelsen fik travlt med at redde dyr og afstive bygninger.

9 Der var udsigt til en fredelig hvid jul DMI og TV2/Vejret varslede om et snevejr, som bredte sig sydfra og kunne give 10 cm sne over hele landet på Bornholm en smule mere Snevejret kunne muligvis genere trafikken på årets store udrejsedage. Julen nærmede sig og der meldtes om mere sne på Bornholm Politiet indkaldte den 22. december 2010 til et møde med Bornholms Brandvæsen, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet og Vintertjenesten (aftale om procedurer, tilkald og underretning, Indkvartering m.m.).

10 Allerede samme aften dalede sneen Onsdag den 22. december 2010 kl dalede sneen og tog hurtigt til i styrke og enkelte veje blev vanskeligt passable. Kl blev paramedicinerne flyttet til Rønne. Torsdag den 23. december 2010, kl havde Vintertjenesten samtlige sneplove ude at køre. Kl frarådede politiet al unødig udkørsel Kl blev PMV-beredskabet varslet. Kl oplyste Vintertjenesten at enkelte veje var lukkede. Kl meddelte Vintertjenesten at mange veje var helt lukkede og at sneplove sad fast mange steder. Kl frarådede politiet al udkørsel.

11 Til morgen startede kaos Torsdag den 23. december 2010 kl blev KSN Niveau 1 oprettet på Politigården i Rønne. Kl kørte en bil fast ved Hasle, man turde ikke forlade køretøjet pga. vejret. En passager havde hjerteproblemer. PMV/Ambulance sendt. Herefter accelererer problemerne og opgaverne, blev ringet ind til politigården i en lind strøm. Bornholmstrafikken og Lufthavnen blev kl underrettet om, at det ikke er muligt for deres passagerer at komme videre ud på øen. Vintertjenesten opgav kl at holde vejen åben mellem Allinge og Hasle, og kl også mellem Hasle og Rønne.

12 Kaos fortsatte Hjemmeværnet blev anmodet om at klargøre indkvartering til 200 mennesker på Almegårds Kaserne. Hasle Vandrerhjem blev varslet Hotellerne i Rønne blev varslet. Bornholmstrafikken ville beholde passagerer ombord, når de ankom til Rønne Lufthavnen blev lukket kl på grund af sne og kraftig sidevind, dog blev der holdt åben for redningshelikoptere Vintertjenesten opgav kl at rydde mellem Rønne og Åkirkeby, da sneplovene satte sig fast

13 Kaos blev kun værre Vintertjenesten opgav kl at holde vejen mellem Gudhjem og Svaneke åben Farvandsvæsenet stillede kl en UNIMOG med 4-hjulstræk og chauffør til rådighed for Bornholms Politi Falck indstillede kl al kranvognskørsel Vintertjenesten opgav kl at rydde mellem Allinge og Gudhjem, da man ikke kunne komme igennem med sneplove Vintertjenesten stoppede kl al snerydning, da sneplovene ikke kunne komme igennem UNIMOG en med Cpi. og 2 Pa. er samt chauffør kørte kl mod Hasle for at recognoscere. UNIMOG en kørte kl fast på Tassevejen

14 Og værre og værre En PMV på vej til assistance for UNIMOG en meddelte kl , at den var kørt fast på Tassevej 2 gravemaskiner blev kl sendt af sted for at befri PMV en og UNIMOG en. De skulle grave sig hele vejen fra henholdsvis Gudhjem og Hasle og var fremme kl. 9.30

15 Og det fortsatte juleaftensdag Bornholms Politi meddelte, at det var forbundet med livsfare, at bevæge sig udendørs Der blev gjort forberedelser til at arrangere juleaften for de indesneede i Rønne Idrætshal, i Sagahuset og på Almegårds kaserne i alt ca. 400 personer. En PMV med en jordemoder på vej til en fødende kvinde kørte fast.en anden jordemoder, bevægede sig på ski fra sin bopæl til den fødende kvinde DR-Bornholm lukkede ned, da det ikke var muligt at få personale frem. Den 24/12-10 kl varslede DMI en ny snestorm for Bornholm med hård vind til kuling og udbredt snefygning

16 Snekatastrofen lurer Kl juleaften blev, Rigspolitiet, NOBC kontaktet og der blev rekvireret snescootere til Bornholm, da situationen var stærkt vanskeliggjort for PMV erne pga. sneen Få indesneede sejles senere fra Rønne til Nexø med fiskerbåde og redningsfartøjer Lørdag eftermiddag den 25. december meddelte NOBC at man havde fremskaffet snescootere, der ville blive fremsendt med natfærgen. Bæltekøretøjer, tunge snerydningskøretøjer og sneslynger, samt snescootere kunne rekvireres via svensk forsvar. Kræver svensk regeringsbeslutning og er en omkostningstung beslutning. Kunne leveres i Ystad med 6 timers varsel. Sektoransvar

17 Snekatastrofe med lyspunkter Der kom hul igennem nordover, så der kunne køres til Nexø via Hasle og Allinge. En kortege med sneplov foran 26 biler og POHVK bagest, blev sendt af sted kl En kortege sendtes ligeledes østover kl , da der kom hul igennem denne vej De midlertidige indkvarteringer kunne lukke ned for denne gang Den 26. december kl ankom 2 stk. snescootere, som efter klargøring, straks blev sat i drift

18 Sneen væltede stadig ned Natten til den 27. december faldt der cm sne ekstra på store dele af øen, og dette kombineret med snefygning, gav fornyede problemer for beredskabet Kl blev KSN (Lokale beredskabsstab på operativt niveau) etableret på trin 3 og samlet på Politigården... Kl blev Forsvaret anmodet om at assistere med gravemaskiner til snerydning (der var ikke tilstrækkeligt med store gravemaskiner på Bornholm, som kunne nå op over snevoldene langs vejene) Fra kl begyndte folk fra hele landet at ringe og tilbyde hjælp til Bornholm. Fra. Kl blev der ca. hver anden time lagt en statusmelding på Kl sanktionerede Rigspolitichef, Jens Henrik Højbjerg, at der oprettes katastrofeberedskab på Bornholm Kl ankom den første gravemaskine med færgen fra Ystad.

19 Snekatastrofen udviklede sig Den 28. december blev en helikopter rekvireret til Bornholm, på Stand-By, idet det var umuligt at komme frem til mange husstande på Bornholm den ankom kl Efterfølgende blev 2 syge tilset af reddere, som blev hejst ned fra helikoptere, ligesom de blev tilbudt at blive evakueret, hvilket de dog afslog. Kl styrtede et tag ned over en stald med 12 kvæg. Beredskabsstyrelsen sendt til stedet for redning af dyr og afstivning af bygning.

20 Hjælpen ovrefra kom til Bornholm Den 28. december kl ankom 4 gravemaskiner med tilhørende personale fra Forsvaret med personale med færgen. Den 29. december kl ankom 10 gravemaskiner med personale med færgen SAR-helikopteren EH101 blev kl afløst af en Fennec-helikopter, som kan lande på sneen, idet SAR-helikopteren er for tung

21 Nødcenter oprettet på Politigården Den 28. december blev et nødcenter oprettet på Politigården, hvor bornholmerne kunne ringe ind og anmode om hjælp med fødevarer, brændsel, dyrefoder, medicin m.v. Eventuel hjælp ville blive ydet i prioriteret rækkefølge Det første døgn, var der kun få henvendelser, men efterhånden som bornholmerne løb tør for de almindelige fornødenheder, steg antallet af henvendelser betragteligt. Herefter koordinerede nødcentret bl.a.: Hjælp til snerydning Assistance for olietankbiler Assistance for mælkebiler Leverance af dyrefoder Udkørsel af medicin Udkørsel af fødevarer Udkørsel med brændsel.. En del ikke livstruende anmodninger blev afvist

22 Nødcentret blev bemandet med personale fra Redningsberedskabet, og Bornholms Politi Indgående meddelelser blev sendt via til KSN, hvor de blev prioriteret. Styret via POLDOK (Politiets dokumentations system)

23 Snescootere blev sendt ud med træpiller

24 Og intet gik til spilde

25 Bornholm blev gravet fri af snemasserne

26 KSN koordinerede i hele perioden Nytårsaften blev der planlagt et nytårsarrangement for de eksterne maskinførere, dog alene en kort nytårsfest.. KSN (Den lokale beredskabsstab på operativt niveau) var døgnbemandet i perioden fra den mandag 27. december 2010 til fredag den 31. december 2010 kl Herefter på niveau 2 frem til nytårsdag kl Nytårsdag atter etableret på niveau 3. Efter overflyvning af Bornholm i Helikopter den 01. januar 2011, vurderedes situationen på Bornholm atter stabil, og niveau 3 ophævedes.

27 Forinden nytåret kunne fejres, aftaltes Indsats i forbindelse med brand og livredning i områder, hvor køretøjer ikke kunne nå frem, Slide 27 Skriv emne i sidefod Helikopter assistance til transport af Brandberedskabet Ambulancereddere, og aftaler omkring Åbning af Bornholms Lufthavn (via Redningsbered skabet) Orientering af Borgerne via pressen, herunder TV for advarsel mod brug af fyrværkeri.

28 Slide 28 Skriv emne i sidefod Brand udbrød nytårsmorgen I et område med begrænsede adgangsforhold. Gummiged ryddede ind til adressen Snescootere kørte materiel ud for Redningsberedskabets indsats.

29 Bornholm satte snerekord i Nordeuropa Selv de kendte skisportssteder i Nord- og Syd fik mindre sne Bornholm blev i løbet af de næste dage gravet fri

30 Men regningen skal betales.. Indsatsen i mellemjulen kostede 13,5 millioner kroner ekstra i snerydning Bornholms Regionskommune har søgt Indenrigsministeriet om støtte. Der var afsat 9 millioner kroner til snerydning på Bornholms Regionskommunes budget for 2010 Snerydningen i hele 2010 kostede i alt 45 millioner kroner i snerydning..

31 Bemandingen af den Lokale Beredskabsstab på operativt niveau i KSN: Slide 31 Skriv emne i sidefod Politiet Beredskabsstyrelsen Totalforsvarsregionen (de normale medlemmer af LBS) Derudover: Redningsberedskabet, Vintertjenesten, Vej og Park Hjemmeplejen FO fra flyvevåbnet. + assistenter til Vej og Park og Vintertjenesten.

32 Udfordringer: Kommunikation (internt og eksternt) Kortoversigt frie områder. Oversigt over indsatte styrker Hvor skulle sneen køres hen? Pladsmangel Personaleudskiftning Logistik i KSN/LBS bl.a. til sektoransvar Slide 32 Skriv emne i sidefod Dialysepatienter og øvrige med behov for daglig pleje og medicin.

33 Erfaringer: Aktivering af AMK (Akutmedicinsk Koordinations center) for håndtering af bl.a. dialysepatienter og disponering i forbindelse med Bornholms Hospital Slide 33 Skriv emne i sidefod GPS i Vintertjenesten og Vej og Park s indsatte køretøjer Krav til materiel (dæktype) Anvendelse af SINE kommunikation, herunder muligheden for positionering/disponering af tilgåede indsatskøretøjer. Overblik via skærme i KSN/LBS.

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2013

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2013 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2013 November 2013 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Planens opbygning 0.4 Beredskabssamarbejde 0.5

Læs mere

Roskilde Brandvæsen Beretning om indsatsen ved stormene Dagmar og Egon 7-12. januar 2015 1

Roskilde Brandvæsen Beretning om indsatsen ved stormene Dagmar og Egon 7-12. januar 2015 1 Beretning om indsatsen ved stormene Dagmar og Egon 7-12. januar 2015 1 D. 6. december 2013 ramte stormen Bodil Danmark med orkan og forhøjede vandstande. Flere områder i Roskilde Kommune blev dengang hårdt

Læs mere

Ballerup Kommune. Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning. Vintertjeneste - Instruks Traktor. Februar 2016

Ballerup Kommune. Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning. Vintertjeneste - Instruks Traktor. Februar 2016 Snerydning Vintertjeneste - Instruks Traktor Udgivelsesdato : 2 7. April 2016 Version : 1.0 Udarbejdet af : CLAW Kontrolleret af : MBF Godkendt af : LAG Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE B. INSTRUKS SNERYDNING

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2018 Maj 2018 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Beredskabssamarbejde 0.4 Regionskommunens daglige

Læs mere

Vejledning vedr. ansøgning om vareleverance til Allinge By og Folkemødet i forbindelse med Folkemødet 2017

Vejledning vedr. ansøgning om vareleverance til Allinge By og Folkemødet i forbindelse med Folkemødet 2017 Vejledning vedr. ansøgning om vareleverance til Allinge By og Folkemødet i forbindelse med Folkemødet 2017 Festivalområdet er lukket for trafik i perioden torsdag kl. 08.00 til søndag kl. 17.00. Varer,

Læs mere

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie Bornholm - lejrskolebogen Troels Gollander Møllen Multimedie INDHOLD Østersøens Perle 4 Klipperne 6 De første bornholmere 8 Krig og frihedskamp 10 Erhverv 12 Hammershus 14 Rundkirkerne 16 Bornholms byer

Læs mere

1. Formål og arbejdsdeling vedr. modtagelse,

1. Formål og arbejdsdeling vedr. modtagelse, Indsatsplan vedr. modtagelse, indkvartering og forplejning under delplan for Center for Ejendomme maj 2018 1. Formål og arbejdsdeling vedr. modtagelse, indkvartering og forplejning I forbindelse med større

Læs mere

Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning og glatførebekæmpelse

Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning og glatførebekæmpelse Snerydning og glatførebekæmpelse Vintervedligeholdelse - Instruks Lastbil Udgivelsesdato : 27.april 2016 Version : 1.0 Udarbejdet af : CLAW Kontrolleret af : MBF Godkendt af : LAG Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

INSTRUKS FOR LASTBIL, TRAKTOR OG GUMMIGED

INSTRUKS FOR LASTBIL, TRAKTOR OG GUMMIGED JULI 2014 BRØNDERSLEV KOMMUNE INSTRUKS FOR LASTBIL, TRAKTOR OG GUMMIGED UDBUD AF SNERYDNING 2014 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2014

Læs mere

Bilag 2.4 Vejrligsscenarier VSBV Risikobaseret Dimensionering

Bilag 2.4 Vejrligsscenarier VSBV Risikobaseret Dimensionering Bilag. -0-08. Store mængder sne og regn 6: Snestorm Tidspunkt: Hverdag kl. 6.00 Objektets beliggenhed: Holbæk kommune Afstand til brandstation: 6 km Overskyet, hård frost, sne, hård vind Beskrivelse af

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 01.05.2020 1.995,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Hotel Abildgaard god mad og flot beliggenhed Drikkevarer ad

Læs mere

Indhold. Klimaberedskabsplanen Ajourført d. 18. Maj 2015 af Beredskabsinspektør Ronni Petersen

Indhold. Klimaberedskabsplanen Ajourført d. 18. Maj 2015 af Beredskabsinspektør Ronni Petersen Indhold Kapitel 1: Situation... 2 Kapitel 2: Aktivering og drift... 3 Kapitel 3: Aktivering og aktiveringsniveau... 4 Kapitel 4: Kraftig regn / Skybrud... 5 Kapitel 5: Storm og orkan... 6 Kapitel 6: Snestorm...

Læs mere

Hvidbjerg Strand Feriepark MTB Race Bordrup Status på snesituationen i Bordrup Plantage

Hvidbjerg Strand Feriepark MTB Race Bordrup Status på snesituationen i Bordrup Plantage Hvidbjerg Strand Feriepark MTB Race Bordrup Status på snesituationen i Bordrup Plantage Den 25/12-2009, kl. 16.00 Dagen har over Bordrup budt på en masse nedbør i form af først regn, så slud, senere sne,

Læs mere

VILKÅR FOR VINTERTJENESTE Vintertjeneste i Ilulissat

VILKÅR FOR VINTERTJENESTE Vintertjeneste i Ilulissat QAASUITSUP KOMMUNIA Stab for Anlæg, Miljø & Infrastruktur Noah Mølgårdip Aqq. 9 Postboks 1023 3952 Ilulissat VILKÅR FOR VINTERTJENESTE Vintertjeneste i Ilulissat Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...

Læs mere

Den rute der skal saltes/gruses omfatter såvel egentlige kørebaner som svingbaner, rundkørsler, vejtilslutninger, buslommer, pladser o.l.

Den rute der skal saltes/gruses omfatter såvel egentlige kørebaner som svingbaner, rundkørsler, vejtilslutninger, buslommer, pladser o.l. Instruks Glatførebekæmpelse 1. Generelt Instruksen er til brug for chaufføren, og omfatter hans arbejdsopgaver ved beredskabsperiodens start, samt under indsats. 1.1 Forberedelse inden vinteren Den rute

Læs mere

Samarbejde mellem beredskab og kommune, forsyning og borgere, herunder sparring til, hvordan beredskabs- og indsatsplaner opdateres

Samarbejde mellem beredskab og kommune, forsyning og borgere, herunder sparring til, hvordan beredskabs- og indsatsplaner opdateres Samarbejde mellem beredskab og kommune, forsyning og borgere, herunder sparring til, hvordan beredskabs- og indsatsplaner opdateres Lars Høg Schou Kolonnechef Souschef Nationalt Beredskab Beredskabsstyrelsen

Læs mere

Skæbnedøgnet for de bornholmske skove

Skæbnedøgnet for de bornholmske skove Skæbnedøgnet for de bornholmske skove Tirsdag den 23. onsdag den 24. november 2010. Efter regn, regn og atter regn tirsdag den 23. november med en temperatur på 8 grader og vinden i vest, skete der det,

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen tirsdag den 2. september 2014. Kl. 8:15 i Brandstationen, Kirke Hyllinge

Referat Beredskabskommissionen tirsdag den 2. september 2014. Kl. 8:15 i Brandstationen, Kirke Hyllinge Referat tirsdag den 2. september 2014 Kl. 8:15 i Brandstationen, Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 1 2. Til orientering - 2. september 2014... 2 3. ODIN rapporter 2. kvartal

Læs mere

EKSTERN BEREDSKABSPLAN

EKSTERN BEREDSKABSPLAN APM TERMINALS EKSTERN BEREDSKABSPLAN 1 Forord... 3 2 Planens mål... 3 3 Indsatsleder politi (ISL-PO) opgaver... 3 4 Indsatsleder redningsberedskab (ISL-RB) opgaver... 3 5 Ansvarsfordeling ved iværksættelse

Læs mere

DIT ANSVAR SOM GRUNDEJER

DIT ANSVAR SOM GRUNDEJER VINTER I KØBENHAVN Når vinteren kommer, er det vigtigt at få ryddet veje og fortove for sne og is, så alle fortsat kan komme godt og sikkert gennem byen. 2 DIT ANSVAR SOM GRUNDEJER Du skal som grundejer

Læs mere

Handicapkørsel i Region Midtjylland Gældende fra juni 2012 HANDICAPKØRSEL I REGION MIDTJYLLAND

Handicapkørsel i Region Midtjylland Gældende fra juni 2012 HANDICAPKØRSEL I REGION MIDTJYLLAND Handicapkørsel i Region Midtjylland Gældende fra juni 2012 HANDICAPKØRSEL I REGION MIDTJYLLAND RING TIL MIDTTRAFIK PÅ 87 40 83 00 Vi sidder klar ved telefonerne på følgende tidspunkter: Korte rejser (op

Læs mere

DIT ANSVAR SOM GRUNDEJER

DIT ANSVAR SOM GRUNDEJER VINTER I KØBENHAVN Når vinteren kommer, er det vigtigt at få ryddet veje og fortove for sne og is, så alle fortsat kan komme godt og sikkert gennem byen. 2 DIT ANSVAR SOM GRUNDEJER Du skal som grundejer

Læs mere

Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning og glatførebekæmpelse

Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning og glatførebekæmpelse Snerydning og glatførebekæmpelse Vintervedligeholdelse - Instruks Håndarbejde og småmateriel Udgivelsesdato : 27. April 2016 Version : 1.0 Udarbejdet af : CLAW Kontrolleret af : MBF Godkendt af : LAG Side

Læs mere

Instruks for anvendelse af skadestedssæt i Region Syddanmark

Instruks for anvendelse af skadestedssæt i Region Syddanmark Indholdsfortegnelse: 1. Formål Instruks for anvendelse af skadestedssæt i Region Syddanmark 2. Fremgangsmåde 2.1 Indsatsens 3 faser 2.1.1 Fase 1 (under fremkørsel indtil skift til tildelt SKS) 2.1.2 Fase

Læs mere

Håndtering af varsler og alarmer

Håndtering af varsler og alarmer Instruks nr. 1 Håndtering af varsler og alarmer Opgave: Iværksættelse af informationer til relevante chefer og nøglepersoner hurtigst muligt efter at varslet / alarmen er modtaget. Modtagelsen af et varsel

Læs mere

Vejret i Danmark - året 2012

Vejret i Danmark - året 2012 Vejret i Danmark - året 2012 Lidt koldere år med overskud af nedbør og lille underskud af sol i forhold til perioden 2001-2010. Anden solrigeste vinter 2011-2012 og koldeste sommer siden 2000. Set som

Læs mere

Grundejerforeningen Store Vangen

Grundejerforeningen Store Vangen Grundejerforeningen Store Vangen Generalforsamling 7. april 2010 Referat Bilag a. Bestyrelsens Beretning for 2009 b. Årsregnskab 2009 c. Budget 2010 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Hospitalsenheden Vest Ledelsessekretaritatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 REDEGØRELSE Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Ringkøbing Dato 22-04-2008 PØJ/åz

Læs mere

Karantæneplan for Region Nordjylland

Karantæneplan for Region Nordjylland Karantæneplan for Region Nordjylland udgivet af Den Præhospitale Virksomhed 1 Karantæneplan for Region Nordjylland Udgivet af Præhospitalt Beredskab Sdr. Skovvej 3E 9000 Aalborg Region Nordjylland Niels

Læs mere

Bornholm A-holdet 2018

Bornholm A-holdet 2018 Bornholm A-holdet 2018 Endelig blev lørdag morgen og Knudsen og Richard holdt i indkørslen, så vi kunne få pakket og komme afsted til en uges fiskeri på Bornholm.Ved Knudshoved blev der holdt pause. Søren

Læs mere

Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 FOTO: B rand og Redning

Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 FOTO: B rand og Redning Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 B rand og Redning FOTO: 1 Indledning: Dette er min første beretning som kredsleder for Beredskabsforbundet Sønderborg. 2008 har været

Læs mere

Vejret i Danmark - vinteren

Vejret i Danmark - vinteren Vejret i Danmark - vinteren 2014-2015 Syvende vådeste siden 1874. Pænt overskud af varme med niende mindste antal frostdøgn. Nær normal solskinsmæssigt. Seks blæsevejr ramte landet, to i december, tre

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

Bus 7 samt Bus 8 til og fra Rønne | K18 K19 | BAT - din bus på Bornholm

Bus 7 samt Bus 8 til og fra Rønne | K18 K19 | BAT - din bus på Bornholm 7 ALLE DAGE 13.08.-30.09.2018 04.05.-28.06.2019 8 ALLE DAGE 13.08.-30.09.2018 04.05.-28.06.2019 Rønne Havn Snellemark 30 Muleby Hasle Torv Vang havn Hammershus Sandvig Allinge Tejn Havn Helligdommen Gudhjem

Læs mere

Beredskabsplan. Bilag nr. 11. Generel del Lokalberedskabsstab ved Østjyllands politi

Beredskabsplan. Bilag nr. 11. Generel del Lokalberedskabsstab ved Østjyllands politi Vejledning om samarbejde i forbindelse med oprettelse af lokalberedskabsstab under i forbindelse med større ulykker og katastrofer. 1. Indledning Plan for Beredskabsstab i kreds er en rammeplan, der skal

Læs mere

Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger

Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger Det nye landkort for beredskaber fra 2016 En kommune ét beredskab Beredskabet er en del af forvaltningen typisk i teknik og miljø Beredskabskommission med

Læs mere

Rebild Kommune Att. Bolette Abrahamsen Toft. Rådgivning til Rebild Kommune

Rebild Kommune Att. Bolette Abrahamsen Toft. Rådgivning til Rebild Kommune Rebild Kommune Att. Bolette Abrahamsen Toft Rådgivning til Rebild Kommune Med mail af 28. februar 2013 har Rebild Kommune fremsendt kommunens sundhedsberedskabsplan til Sundhedsstyrelsen med henblik på

Læs mere

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste Udbudsforskrifter Drift Vintertjeneste r Paradigma for instruks A. Læsning af salt B. Rydning og læsning af sne Udgave Under udarbejdelse Til frivillig brug med henblik på erfaringsopsamling Til endelig

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Beredskabskommissionen Protokol for Mødet mandag den 30. januar 2012 kl. 09:30 på borgmesterens kontor Medlemmerne var til stede: Afbud fra Hanne Agersnap Endvidere var til stede:

Læs mere

Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune

Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune Vejledning om regler for afbrænding i det fri af halm, hugstaffald, kvas, lyng, siv og rør, haveaffald og bål m.v. Center for Beredskab Slagelse Landevej

Læs mere

ANDICAP ØRSEL EGION MIDTJYLLAND

ANDICAP ØRSEL EGION MIDTJYLLAND ANDICAP ØRSEL EGION MIDTJYLLAND RING TIL MIDTTRAFIK PÅ 87 40 83 00 VI SIDDER KLAR VED TELEFONERNE PÅ FØLGENDE TIDSPUNKTER: KORTE REJSER (op til 100 km) alle dage 8.00-17.00 FASTE REJSER alle hverdage 8.00-16.00

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ

Vinter- og renholdelsesregulativ Vinter- og renholdelsesregulativ 1. Alment I henhold til "Lov om offentlige veje, 62, har kommunen pligt til at sørge for snerydning, at træffe foranstaltning mod glat føre og at sørge for renholdelse

Læs mere

Sundhedsstyrelsen og beredskabet

Sundhedsstyrelsen og beredskabet Sundhedsstyrelsen og beredskabet Panel: Beredskabsplanlægning en kapacitet i sig selv DIIS seminar 17. juni 2009: Dansk beredskab perspektiver for et samfund i konstant forandring Disposition 1. Sundhedsberedskabets

Læs mere

Bilag 1: Organisation

Bilag 1: Organisation Bilag 1: Organisation 1.1 Stab Beredskabschef, tilkaldes via vagtcentralen Tlf. 45 80 33 55 Chef for Materielgården, tilkaldes via teknikervagten Tlf. 45 712 112 Chef for, tilkaldes via s teknikervagt

Læs mere

Gældende fra 1. januar 2014 ANDICAP ØRSEL. EGION MIDTJYLLANd

Gældende fra 1. januar 2014 ANDICAP ØRSEL. EGION MIDTJYLLANd Gældende fra 1. januar 2014 ANDICAP ØRSEL EGION MIDTJYLLANd Ring til Midttrafik på 87 40 83 00 Vi sidder klar ved telefonerne på følgende tidspunkter: Korte rejser (op til 100 km) alle dage 8.00-17.00

Læs mere

Vintersæsonen

Vintersæsonen Vintersæsonen 2016-17 Indledning Dette notat indeholder en kort beskrivelse af vintervejret, aktivitetsniveauet samt de største begivenheder i sæsonen. Notatet er det første i en årligt tilbagevendende

Læs mere

APM Terminal Aarhus A/S

APM Terminal Aarhus A/S APM Terminal Aarhus A/S Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politis EKSTERNE BEREDSKABSPLAN for APM Terminals Aarhus A/S Østhavnsvej 43 8000 Aarhus C Revideret: 29012018 Planansvarlig: OPC PLAN Indholdsfortegnelse

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Endnu et år er gået og vi er atter samlet til et afdelingsmøde i afdeling 15.

Endnu et år er gået og vi er atter samlet til et afdelingsmøde i afdeling 15. Beretning fra afdelingsbestyrelsen 2010 Endnu et år er gået og vi er atter samlet til et afdelingsmøde i afdeling 15. Derfor ser vi tilbage på sidste år og kommer med beretningen fra afdelingsbestyrelsen,

Læs mere

STATUSRAPPORT 1. KVARTAL OPKALD (hele hovedstadsområdet) 2.189UDRYKNINGER 466BRANDE 43REDNINGER 7PERSONER REDDET FRA BYGNINGSBRANDE

STATUSRAPPORT 1. KVARTAL OPKALD (hele hovedstadsområdet) 2.189UDRYKNINGER 466BRANDE 43REDNINGER 7PERSONER REDDET FRA BYGNINGSBRANDE STATUSRAPPORT 1. KVARTAL 2016 60.248112-OPKALD (hele hovedstadsområdet) 2.189UDRYKNINGER 466BRANDE 43REDNINGER 7PERSONER REDDET FRA BYGNINGSBRANDE 24-06-2016 STATUSRAPPORT BRAND OG REDNING 1. KVARTAL 2016

Læs mere

det tager vi os af Skoler, børnehaver m.fl. Skal Selv rydde Sne og Salte

det tager vi os af Skoler, børnehaver m.fl. Skal Selv rydde Sne og Salte vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få ryddet veje og fortove for sne og få saltet, så alle kan komme godt og sikkert gennem byen. Det tager vi os af Skoler, børnehaver m.fl. skal

Læs mere

GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING

GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2018 NORDFYNS KOMMUNE GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING 2018-2021 PROJEKTNR. A109508 DOKUMENTNR. A109508-02-07

Læs mere

FOLKEMØDE PÅ BORNHOLM

FOLKEMØDE PÅ BORNHOLM PROGRAM FOLKEMØDE PÅ BORNHOLM 15.-17. JUNI 2017 Torsdag d. 15. juni Kl. 16.30 Afrejse fra Olesens Busser: Hobrovej 172, 9530 Støvring Mulighed for parkering! Udrejse via Storebælt mod Køge. Undervejs mulighed

Læs mere

VINTERUDVALGET - 1 - Vinterregulativ Dato: 19. juni 2007 VINTER REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

VINTERUDVALGET - 1 - Vinterregulativ Dato: 19. juni 2007 VINTER REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser VINTERUDVALGET - 1 - VINTER REGULATIV Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser VINTERUDVALGET - 2-19. juni 2007 VINTERUDVALGET FORORD Som følge af kommunalreformen har Vinterudvalget

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 29. marts 2016 Bestyrelsens beretning ved formanden Fra bestyrelsens side vil gerne endnu engang byde jer rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste Udgave 1.2 15. september 2015 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Vintertjeneste på kørebaner og cykelstier

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Midtjyllands sundhedsberedskabs- og præhospitale plan

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Midtjyllands sundhedsberedskabs- og præhospitale plan Til Regionssekretariatet Att: Lone Kibsgaard Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Midtjyllands sundhedsberedskabs- og præhospitale plan 27. juli 2018 Med mail af 17. maj 2017 har Region Midtjylland

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN FIREWORKS DENMARK ENGROS A/S BALLEGÅRDSVEJ 10, 6040 EGTVED. med lageradresse

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN FIREWORKS DENMARK ENGROS A/S BALLEGÅRDSVEJ 10, 6040 EGTVED. med lageradresse SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN FIREWORKS DENMARK ENGROS A/S BALLEGÅRDSVEJ 10, 6040 EGTVED med lageradresse ERHVERVSPARK VANDEL, NORDLIGE PARALLELBANE 8-16, 7184 VANDEL Revideret: 14.1.2015

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Direkte telefon Lokal fax Sagsnummer E-mail

Direkte telefon Lokal fax Sagsnummer E-mail Dato 24. maj 2006 Til Sundhedsforvaltning Københavns Kommune Sjællandsgade 40 22 København N Direkte telefon Lokal fax Sagsnummer E-mail Sundhedsfaglig Afdeling 3348 3814 3348 3829 fkl@hsd.hosp.dk Høringssvar

Læs mere

JUNI 2017 JAMMERBUGT KOMMUNE VINTERTJENESTE INSTRUKS TRAKTOR

JUNI 2017 JAMMERBUGT KOMMUNE VINTERTJENESTE INSTRUKS TRAKTOR JUNI 2017 JAMMERBUGT KOMMUNE VINTERTJENESTE INSTRUKS TRAKTOR ADRESSE COWI A/S Visionsvej 56 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017 JAMMERBUGT KOMMUNE VINTERTJENESTE

Læs mere

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark Ved kontorchef Thomas Mortensen, Udlændingestyrelsen, den 17. marts 2015 i Kulturhus Trommen, Hørsholm Indhold Baggrund og rammer for udrejsecenteret

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Kort Bilag 1 Nordlangeland Kort Bilag 2 Midtlangeland Kort Bilag 3 Sydlangeland. Vinterberedskab Langeland Kommune

Indholdsfortegnelse. Kort Bilag 1 Nordlangeland Kort Bilag 2 Midtlangeland Kort Bilag 3 Sydlangeland. Vinterberedskab Langeland Kommune Indholdsfortegnelse Vagtplan 2-3 Telefonliste 4 Offentlige Instanser 5 Vintervedligeholdelse 2010 / 2011 6 Vintertjeneste 2010 / 2011 7 Adresseliste 8 Udsendelsesliste 9 Snerydning og glatførebekæmpelse

Læs mere

Justitsministeriet. Hos hvilken minister ligger ansvaret placeret for, at der. så det sikres, at alle relevante elementer bliver

Justitsministeriet. Hos hvilken minister ligger ansvaret placeret for, at der. så det sikres, at alle relevante elementer bliver Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 191 Offentligt 06-07-05 Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: 21. juni 2005 Dok.: CMA40057 Politikontoret Udkast til tale Til ministeren

Læs mere

Arbejdsopgaver for beredskabsforbundet Djursland kreds. Bilag A

Arbejdsopgaver for beredskabsforbundet Djursland kreds. Bilag A Arbejdsopgaver for beredskabsforbundet Djursland kreds Side: 1/13 Indhold Vedligeholdelse...2 Behandlerplads...3 Eftersøgningsopgaver...4 Forplejning / Indkvartering...5 Indsats...6 Kommandostade...8 Måleberedskab...9

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse Version 1.0 2012 Beredskabet Holbæk, Kanalstræde 2, 4300 Holbæk Tlf. 72 36 36 30 e-mail beredskab@holb.dk

Læs mere

Guldborgsund Kommune. Vintertjeneste Marts Instruks. Glatførebekæmpelse. Snerydning og Kombikørsel. Version 1.0

Guldborgsund Kommune. Vintertjeneste Marts Instruks. Glatførebekæmpelse. Snerydning og Kombikørsel. Version 1.0 Glatførebekæmpelse Snerydning og Kombikørsel Version 1.0 0 Indhold A. INSTRUKS GLATFØREBEKÆMPELSE 2 1. GENERELT VED GLATFØREBEKÆMPELSE 2 1.1 Forberedelser inden vinter 2 1.2 Udkald 2 2. ARBEJDETS UDFØRELSE

Læs mere

Bright Star Fireworks A/S. Fruerlundvej 1, Tirstrup 8410 Rønde EKSTERN BEREDSKABSPLAN

Bright Star Fireworks A/S. Fruerlundvej 1, Tirstrup 8410 Rønde EKSTERN BEREDSKABSPLAN Bright Star Fireworks A/S Fruerlundvej 1, Tirstrup 8410 Rønde EKSTERN BEREDSKABSPLAN 1 Forord... 3 2 Planens mål... 3 3 Indsatsleder politi (ISL-PO) opgaver... 3 4 Indsatsleder redningsberedskab (ISL-RB)

Læs mere

Dommer ledigliste Bruger: alan Udskrevet den: klokken: 14:12:57

Dommer ledigliste Bruger: alan Udskrevet den: klokken: 14:12:57 Side 1 af 8 Dommer ledigliste Bruger: alan Udskrevet den: klokken: 14:12:57 (Fredag) 42048 Daniel Pedersen 3730 Nexø 2239 0831 40500 Holger Hansen 3700 Rønne 5695 5509 6179 2607 40800 Bernt H. Jensen 3720

Læs mere

Samarbejde mellem Falck og Varde Kommune

Samarbejde mellem Falck og Varde Kommune KOMMUNEABONNEMENT Samarbejde mellem Falck og Varde Kommune Varde Kommune ABN-NR 00573000 Assistancer rekvireres på tlf. 70 10 20 30 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 3 2. KOMMUNEABONNEMENT 4 2.1. BASISYDELSER

Læs mere

18.00 Velkomst, præsentation af udvalg og hjælpere, opråb af klubber Aftensmad - orientering om aftenaktivitet

18.00 Velkomst, præsentation af udvalg og hjælpere, opråb af klubber Aftensmad - orientering om aftenaktivitet Søndag 14.00 Indskrivning. Lederen melder klubben til straks ved ankomst. 18.00 Velkomst, præsentation af udvalg og hjælpere, opråb af klubber Aftensmad - orientering om aftenaktivitet 19.00 Ledermøde

Læs mere

AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00. Ulloq misilitsiffik/dato: 13.

AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00. Ulloq misilitsiffik/dato: 13. AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015 Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00 Ulloq misilitsiffik/dato: 13. januar 2015 Ikiuutitut atorneqarsinnaasut / Hjælpemidler: Oqaatsit / Ordbøger:

Læs mere

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste Udbudsforskrifter Drift Vintertjeneste Vintertjeneste med specialmaskiner Paradigma for vilkår Udgave Under udarbejdelse Til frivillig brug med henblik på erfaringsopsamling Til endelig behandling i Vejregelrådet

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan. for. Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-3 Egstallevej 6, 4330 Hvalsø Lejre Kommune.

Ekstern Beredskabsplan. for. Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-3 Egstallevej 6, 4330 Hvalsø Lejre Kommune. Midt- og Vestsjællands Politi Vestsjællands Brandvæsen Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-3 Egstallevej 6, 4330 Hvalsø Lejre Kommune. December 2018 Side 1 af 7 Indhold 1.

Læs mere

Vejret i Danmark - vinteren

Vejret i Danmark - vinteren Vejret i Danmark - vinteren 2015-2016 Tiendevarmeste siden 1874. Ganske våd, kun lige uden for top-10. Lidt over normalen solskinsmæssigt. Stormen Helga kom på den danske stormliste. December 2015 blev

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN KD INDUSTRIBEJDSNING SYD A/S HESSELLY 12, 6000 KOLDING

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN KD INDUSTRIBEJDSNING SYD A/S HESSELLY 12, 6000 KOLDING SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN KD INDUSTRIBEJDSNING SYD A/S HESSELLY 12, 6000 KOLDING Revideret 24.01.2012 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål... 3 3. Anmeldelse om

Læs mere

Beredskabsarbejdet i naturgassektoren og på energiområdet i øvrigt. (Supplement til Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2012/13)

Beredskabsarbejdet i naturgassektoren og på energiområdet i øvrigt. (Supplement til Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2012/13) Beredskabsarbejdet i naturgassektoren og på energiområdet i øvrigt (Supplement til Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2012/13) Energistyrelsen - 30. november 2012 2 1. Baggrund. Artikel 4 i

Læs mere

maj 2018 Delplan for Center for Social og Sundhed under samlet beredskabsplan

maj 2018 Delplan for Center for Social og Sundhed under samlet beredskabsplan maj 2018 Delplan for Center for Social og Sundhed under samlet beredskabsplan Indholdsfortegnelse 1. Kort beskrivelse af centret opgaver og målgrupper 2. Beskrivelse af centrets kritiske funktioner 3.

Læs mere

Erfaringer fra evakueringen fra Libanon sommeren 2006

Erfaringer fra evakueringen fra Libanon sommeren 2006 Erfaringer fra evakueringen fra Libanon sommeren 2006 Nordisk konference om sundhedsberedskab Johannesbergs Slott, Sverige d. 19.-21. september Oplæg v. fuldmægtig Sigrid Paulsen, Sundhedsstyrelsen i Danmark

Læs mere

vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få saltet og ryddet veje og fortove for sne, så alle kan komme godt og sikkert gennem

vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få saltet og ryddet veje og fortove for sne, så alle kan komme godt og sikkert gennem vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få saltet og ryddet veje og fortove for sne, så alle kan komme godt og sikkert gennem byen. Læs mere om Teknik- og Miljøforvaltningens opgaver og

Læs mere

BEREDSKABSPLANEN. Aktivitetshuset Gimle Thorsvej Bjerringbro

BEREDSKABSPLANEN. Aktivitetshuset Gimle Thorsvej Bjerringbro 1 BEREDSKABSPLANEN Thorsvej 13 8850 Bjerringbro Indhold 1. Stamoplysninger om aktivitetstilbuddet... 2 2. Ansvaret for ajourføring af denne plan... 2 3. Planens formål... 2 4. Generel instruks... 2 5.

Læs mere

Det præhospitale beredskabs funktion under redningsaktionen den 11. februar på Præstø Fjord

Det præhospitale beredskabs funktion under redningsaktionen den 11. februar på Præstø Fjord Til: Regionsrådet Dato: 3. marts 2011 Brevid: 1239846 Det præhospitale beredskabs funktion under redningsaktionen den 11. februar på Præstø Fjord Den store ulykke på Præstø Fjord og den tilhørende store

Læs mere

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Kommune Teknik København Vejservice København

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Kommune Teknik København Vejservice København DATO : 14. november 2005 TIL : Bygge- og Teknikudvalget FRA : Direktør Ole Bach og direktør Pernille Andersen VEDR. : Status for forberedelserne til vintertjenesten 2005/06 Nærværende notat er i fællesskab

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011.

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Region Hovedstaden Årsberetning 2011. Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Regionsårsmødet i kreds Vestegnen fredag den 23. marts 2012. Så har Region Hovedstaden været i gang

Læs mere

Visitationsretningslinjer

Visitationsretningslinjer Visitationsretningslinjer 2.2.5 Klippekortsordning, L-pakke Hvem kan få hjælp? Klippekortsordning tilbydes til de svageste borgere, der er afhængig af hjælp til at klare hverdagen og til at deltage i ønskede

Læs mere

Ørsted A/S. Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politis EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

Ørsted A/S. Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politis EKSTERNE BEREDSKABSPLAN Ørsted A/S Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politis EKSTERNE BEREDSKABSPLAN Ørsted A/S Studstrup Power Station Ny Studstrupvej 14, 8541 Skødstrup Kontrolrum tlf. 9955 1950 Revideret: 23012018 Planansvarlig:

Læs mere

National Sårbarhedsrapport 2010

National Sårbarhedsrapport 2010 National Sårbarhedsrapport 2010 Copyright: Beredskabsstyrelsen Forsidefoto: Brand på DFDS-færgen Lisco Gloria, Søværnet Fotos og illustrationer: Direktør Henning Thiesen, Beredskabsstyrelsen / side 3 Nedbørsoversigt,

Læs mere

Færgen ØEN grundstødning den 1. november 2006

Færgen ØEN grundstødning den 1. november 2006 Redegørelse fra Opklaringsenheden Færgen ØEN grundstødning den 1. november 2006 Færgen ØEN, grundstødt ved stenmolen ud for Mommark havn. Foto: Opklaringsenheden Faktuel information Færgen ØEN betjener

Læs mere

VINTERTJENESTE 2014-2018

VINTERTJENESTE 2014-2018 Natur- og Vejservice AUGUST 2014 SYDDJURS KOMMUNE GENUDBUD AF RUTER VINTERTJENESTE 2014-2018 Entreprise nr. 16 Entreprise nr. 23 Entreprise nr. 24 Entreprise nr. 28 INSTRUKS TRAKTORER 2 INDHOLD 1 Instruks

Læs mere

Officiel indbydelse til Danske politimesterskaber i Feltsport og Orienteringsløb på Bornholm den 26 27 & 28 april 2010.

Officiel indbydelse til Danske politimesterskaber i Feltsport og Orienteringsløb på Bornholm den 26 27 & 28 april 2010. Officiel indbydelse til Danske politimesterskaber i Feltsport og Orienteringsløb på Bornholm den 26 27 & 28 april 2010. Efter aftale med Dansk Politi Idrætsforbund inviterer idrætsforeningerne i København

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern Kommune Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing Lem.st 30.10.2015 Til Ringkøbing-Skjern Kommune Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing Ansøgning til Ringkøbing-Skjern kommune om asfaltering af kommunalvej, Dejbjergvej, 6940 lem.st Beliggenhed midt i lem,st by,

Læs mere

Pressekit for journalister

Pressekit for journalister Pressekit for journalister Velkommen til Hjemmeværnets Landsøvelse 2016. I dette pressekit har vi samlet forskellige informationer til dig, som dækker Landsøvelsens begivenheder for et medie. I pressekittet

Læs mere

Uden spild! Hverdagens helte/ Danmarks kassedamer. De flyvende læger/ Mød eskadrille 722. Lad det simre/ Sæt vintermad over

Uden spild! Hverdagens helte/ Danmarks kassedamer. De flyvende læger/ Mød eskadrille 722. Lad det simre/ Sæt vintermad over Læs før du handler { januar 2012 pris: 39,- kr. gratis for fdb-medlemmer } forbrug Hverdagens helte/ Danmarks kassedamer Side 18 sundhed De flyvende læger/ Mød eskadrille 722 Side 44 mad Lad det simre/

Læs mere

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Randers Kommune Indholdsfortegnelse: 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG -STIER MV. 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten

Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten DMI-brugermøde om varsling af forhøjet vandstand, Karup 6.9.2017 Michael Rasmussen Mig selv uddannet jernbaneingeniør i

Læs mere

Sundhedsberedskabs planen

Sundhedsberedskabs planen Sundhedsberedskabs planen Historik Godkendt af Byrådet 8/1 2013 Skal revideres og godkendes i indeværende byrådsperiode Revisionen har afventet Ny overordnet kommunal beredskabsplan Udmelding af tidsplan

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 12. marts 2018 ****************************** KLAGER [K] (4 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Rundrejse. Canada. 27.5.-18.6.2017.

Læs mere