Snekatastrofen på Bornholm december 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Snekatastrofen på Bornholm december 2010"

Transkript

1 Snekatastrofen på Bornholm december 2010

2 Slide 2 Skriv emne i sidefod

3 Vinteren kom tidligt i 2010 Ultimo november 2010 regnede det voldsomt i nogle dage og jorden blev gennemvåd. Den 23. november 2010 slog regnen over i sne og i slutningen af måneden oparbejdedes især i Østjylland snedybder på over en halv meter på Bornholm over 70 centimeter. Den 25. november 2010 faldt sneen tungt og lagde sig i et tykt lag på træerne, så disse bøjede, knækkede som tændstikker eller væltede ofte ud over offentlig vej.

4 Vinteren kom tidligt i 2010 De følgende dage knækkede og væltede flere hundrede store og små træer, og grene brækkede af træer overalt på Bornholm - Skov & Naturstyrelsen frarådede al færdsel i Almindingen. Vintertjenesten havde store problemer med at holde vejene fri på grund af kraftig vind og snefygning. November måned 2010 blev af DMI målt til den koldeste i 12 år.

5 Snevejret fortsatte i december 2010 Stærk blæst kombineret med snefald medførte allerede den 1. december 2010 en kraftig snefygning, som lukkede vejene. Den 2.december 2010 blev det besluttet at oprette KSN på Politigården i Rønne. Politiet frarådede al udkørsel udenfor byskiltene.

6 Der kom styr på snerydningen. Der kom ophold i snevejret, og det gav vintertjenesten mulighed for at få ryddet øens veje, som nu havde meterhøje driver langs alle vejkanter. Også bornholmerne måtte igen have gang i sneskovlene, som nu blev en mangelvare på hele øen.

7 Men glæden blev kort Den 14. december 2010 tog vinden og sneen til og snefygningen lukkede igen vejene. Den 16. december 2010 blev der oprettet KSN på Politigården i Rønne og politiet frarådede al udkørsel. Flytrafikken til og fra Bornholm blev lammet og flere fly aflyst. Det lykkedes at få et fly til Bornholm fra København kl den 17. december Hvorfor blev flyet ikke i København? Hvad gav dette af udfordringer for KSN?

8 Sneen fortsatte med at vælte ned Sneen gav problemer for øens landmænd, idet tagene på flere stalde brød sammen under vægten af sneen, som nu lå metertyk flere steder. Brandvæsenet og Beredskabsstyrelsen fik travlt med at redde dyr og afstive bygninger.

9 Der var udsigt til en fredelig hvid jul DMI og TV2/Vejret varslede om et snevejr, som bredte sig sydfra og kunne give 10 cm sne over hele landet på Bornholm en smule mere Snevejret kunne muligvis genere trafikken på årets store udrejsedage. Julen nærmede sig og der meldtes om mere sne på Bornholm Politiet indkaldte den 22. december 2010 til et møde med Bornholms Brandvæsen, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet og Vintertjenesten (aftale om procedurer, tilkald og underretning, Indkvartering m.m.).

10 Allerede samme aften dalede sneen Onsdag den 22. december 2010 kl dalede sneen og tog hurtigt til i styrke og enkelte veje blev vanskeligt passable. Kl blev paramedicinerne flyttet til Rønne. Torsdag den 23. december 2010, kl havde Vintertjenesten samtlige sneplove ude at køre. Kl frarådede politiet al unødig udkørsel Kl blev PMV-beredskabet varslet. Kl oplyste Vintertjenesten at enkelte veje var lukkede. Kl meddelte Vintertjenesten at mange veje var helt lukkede og at sneplove sad fast mange steder. Kl frarådede politiet al udkørsel.

11 Til morgen startede kaos Torsdag den 23. december 2010 kl blev KSN Niveau 1 oprettet på Politigården i Rønne. Kl kørte en bil fast ved Hasle, man turde ikke forlade køretøjet pga. vejret. En passager havde hjerteproblemer. PMV/Ambulance sendt. Herefter accelererer problemerne og opgaverne, blev ringet ind til politigården i en lind strøm. Bornholmstrafikken og Lufthavnen blev kl underrettet om, at det ikke er muligt for deres passagerer at komme videre ud på øen. Vintertjenesten opgav kl at holde vejen åben mellem Allinge og Hasle, og kl også mellem Hasle og Rønne.

12 Kaos fortsatte Hjemmeværnet blev anmodet om at klargøre indkvartering til 200 mennesker på Almegårds Kaserne. Hasle Vandrerhjem blev varslet Hotellerne i Rønne blev varslet. Bornholmstrafikken ville beholde passagerer ombord, når de ankom til Rønne Lufthavnen blev lukket kl på grund af sne og kraftig sidevind, dog blev der holdt åben for redningshelikoptere Vintertjenesten opgav kl at rydde mellem Rønne og Åkirkeby, da sneplovene satte sig fast

13 Kaos blev kun værre Vintertjenesten opgav kl at holde vejen mellem Gudhjem og Svaneke åben Farvandsvæsenet stillede kl en UNIMOG med 4-hjulstræk og chauffør til rådighed for Bornholms Politi Falck indstillede kl al kranvognskørsel Vintertjenesten opgav kl at rydde mellem Allinge og Gudhjem, da man ikke kunne komme igennem med sneplove Vintertjenesten stoppede kl al snerydning, da sneplovene ikke kunne komme igennem UNIMOG en med Cpi. og 2 Pa. er samt chauffør kørte kl mod Hasle for at recognoscere. UNIMOG en kørte kl fast på Tassevejen

14 Og værre og værre En PMV på vej til assistance for UNIMOG en meddelte kl , at den var kørt fast på Tassevej 2 gravemaskiner blev kl sendt af sted for at befri PMV en og UNIMOG en. De skulle grave sig hele vejen fra henholdsvis Gudhjem og Hasle og var fremme kl. 9.30

15 Og det fortsatte juleaftensdag Bornholms Politi meddelte, at det var forbundet med livsfare, at bevæge sig udendørs Der blev gjort forberedelser til at arrangere juleaften for de indesneede i Rønne Idrætshal, i Sagahuset og på Almegårds kaserne i alt ca. 400 personer. En PMV med en jordemoder på vej til en fødende kvinde kørte fast.en anden jordemoder, bevægede sig på ski fra sin bopæl til den fødende kvinde DR-Bornholm lukkede ned, da det ikke var muligt at få personale frem. Den 24/12-10 kl varslede DMI en ny snestorm for Bornholm med hård vind til kuling og udbredt snefygning

16 Snekatastrofen lurer Kl juleaften blev, Rigspolitiet, NOBC kontaktet og der blev rekvireret snescootere til Bornholm, da situationen var stærkt vanskeliggjort for PMV erne pga. sneen Få indesneede sejles senere fra Rønne til Nexø med fiskerbåde og redningsfartøjer Lørdag eftermiddag den 25. december meddelte NOBC at man havde fremskaffet snescootere, der ville blive fremsendt med natfærgen. Bæltekøretøjer, tunge snerydningskøretøjer og sneslynger, samt snescootere kunne rekvireres via svensk forsvar. Kræver svensk regeringsbeslutning og er en omkostningstung beslutning. Kunne leveres i Ystad med 6 timers varsel. Sektoransvar

17 Snekatastrofe med lyspunkter Der kom hul igennem nordover, så der kunne køres til Nexø via Hasle og Allinge. En kortege med sneplov foran 26 biler og POHVK bagest, blev sendt af sted kl En kortege sendtes ligeledes østover kl , da der kom hul igennem denne vej De midlertidige indkvarteringer kunne lukke ned for denne gang Den 26. december kl ankom 2 stk. snescootere, som efter klargøring, straks blev sat i drift

18 Sneen væltede stadig ned Natten til den 27. december faldt der cm sne ekstra på store dele af øen, og dette kombineret med snefygning, gav fornyede problemer for beredskabet Kl blev KSN (Lokale beredskabsstab på operativt niveau) etableret på trin 3 og samlet på Politigården... Kl blev Forsvaret anmodet om at assistere med gravemaskiner til snerydning (der var ikke tilstrækkeligt med store gravemaskiner på Bornholm, som kunne nå op over snevoldene langs vejene) Fra kl begyndte folk fra hele landet at ringe og tilbyde hjælp til Bornholm. Fra. Kl blev der ca. hver anden time lagt en statusmelding på Kl sanktionerede Rigspolitichef, Jens Henrik Højbjerg, at der oprettes katastrofeberedskab på Bornholm Kl ankom den første gravemaskine med færgen fra Ystad.

19 Snekatastrofen udviklede sig Den 28. december blev en helikopter rekvireret til Bornholm, på Stand-By, idet det var umuligt at komme frem til mange husstande på Bornholm den ankom kl Efterfølgende blev 2 syge tilset af reddere, som blev hejst ned fra helikoptere, ligesom de blev tilbudt at blive evakueret, hvilket de dog afslog. Kl styrtede et tag ned over en stald med 12 kvæg. Beredskabsstyrelsen sendt til stedet for redning af dyr og afstivning af bygning.

20 Hjælpen ovrefra kom til Bornholm Den 28. december kl ankom 4 gravemaskiner med tilhørende personale fra Forsvaret med personale med færgen. Den 29. december kl ankom 10 gravemaskiner med personale med færgen SAR-helikopteren EH101 blev kl afløst af en Fennec-helikopter, som kan lande på sneen, idet SAR-helikopteren er for tung

21 Nødcenter oprettet på Politigården Den 28. december blev et nødcenter oprettet på Politigården, hvor bornholmerne kunne ringe ind og anmode om hjælp med fødevarer, brændsel, dyrefoder, medicin m.v. Eventuel hjælp ville blive ydet i prioriteret rækkefølge Det første døgn, var der kun få henvendelser, men efterhånden som bornholmerne løb tør for de almindelige fornødenheder, steg antallet af henvendelser betragteligt. Herefter koordinerede nødcentret bl.a.: Hjælp til snerydning Assistance for olietankbiler Assistance for mælkebiler Leverance af dyrefoder Udkørsel af medicin Udkørsel af fødevarer Udkørsel med brændsel.. En del ikke livstruende anmodninger blev afvist

22 Nødcentret blev bemandet med personale fra Redningsberedskabet, og Bornholms Politi Indgående meddelelser blev sendt via til KSN, hvor de blev prioriteret. Styret via POLDOK (Politiets dokumentations system)

23 Snescootere blev sendt ud med træpiller

24 Og intet gik til spilde

25 Bornholm blev gravet fri af snemasserne

26 KSN koordinerede i hele perioden Nytårsaften blev der planlagt et nytårsarrangement for de eksterne maskinførere, dog alene en kort nytårsfest.. KSN (Den lokale beredskabsstab på operativt niveau) var døgnbemandet i perioden fra den mandag 27. december 2010 til fredag den 31. december 2010 kl Herefter på niveau 2 frem til nytårsdag kl Nytårsdag atter etableret på niveau 3. Efter overflyvning af Bornholm i Helikopter den 01. januar 2011, vurderedes situationen på Bornholm atter stabil, og niveau 3 ophævedes.

27 Forinden nytåret kunne fejres, aftaltes Indsats i forbindelse med brand og livredning i områder, hvor køretøjer ikke kunne nå frem, Slide 27 Skriv emne i sidefod Helikopter assistance til transport af Brandberedskabet Ambulancereddere, og aftaler omkring Åbning af Bornholms Lufthavn (via Redningsbered skabet) Orientering af Borgerne via pressen, herunder TV for advarsel mod brug af fyrværkeri.

28 Slide 28 Skriv emne i sidefod Brand udbrød nytårsmorgen I et område med begrænsede adgangsforhold. Gummiged ryddede ind til adressen Snescootere kørte materiel ud for Redningsberedskabets indsats.

29 Bornholm satte snerekord i Nordeuropa Selv de kendte skisportssteder i Nord- og Syd fik mindre sne Bornholm blev i løbet af de næste dage gravet fri

30 Men regningen skal betales.. Indsatsen i mellemjulen kostede 13,5 millioner kroner ekstra i snerydning Bornholms Regionskommune har søgt Indenrigsministeriet om støtte. Der var afsat 9 millioner kroner til snerydning på Bornholms Regionskommunes budget for 2010 Snerydningen i hele 2010 kostede i alt 45 millioner kroner i snerydning..

31 Bemandingen af den Lokale Beredskabsstab på operativt niveau i KSN: Slide 31 Skriv emne i sidefod Politiet Beredskabsstyrelsen Totalforsvarsregionen (de normale medlemmer af LBS) Derudover: Redningsberedskabet, Vintertjenesten, Vej og Park Hjemmeplejen FO fra flyvevåbnet. + assistenter til Vej og Park og Vintertjenesten.

32 Udfordringer: Kommunikation (internt og eksternt) Kortoversigt frie områder. Oversigt over indsatte styrker Hvor skulle sneen køres hen? Pladsmangel Personaleudskiftning Logistik i KSN/LBS bl.a. til sektoransvar Slide 32 Skriv emne i sidefod Dialysepatienter og øvrige med behov for daglig pleje og medicin.

33 Erfaringer: Aktivering af AMK (Akutmedicinsk Koordinations center) for håndtering af bl.a. dialysepatienter og disponering i forbindelse med Bornholms Hospital Slide 33 Skriv emne i sidefod GPS i Vintertjenesten og Vej og Park s indsatte køretøjer Krav til materiel (dæktype) Anvendelse af SINE kommunikation, herunder muligheden for positionering/disponering af tilgåede indsatskøretøjer. Overblik via skærme i KSN/LBS.

Beredskabets indsats i forbindelse med orkanen 8. januar 2005 En tværgående erfaringsopsamling

Beredskabets indsats i forbindelse med orkanen 8. januar 2005 En tværgående erfaringsopsamling Beredskabsstyrelsen Oktober 2005 Beredskabets indsats i forbindelse med orkanen 8. januar 2005 En tværgående erfaringsopsamling Beredskabets indsats i forbindelse med orkanen 8. januar 2005 En tværgående

Læs mere

Indhold. Klimaberedskabsplanen Ajourført d. 18. Maj 2015 af Beredskabsinspektør Ronni Petersen

Indhold. Klimaberedskabsplanen Ajourført d. 18. Maj 2015 af Beredskabsinspektør Ronni Petersen Indhold Kapitel 1: Situation... 2 Kapitel 2: Aktivering og drift... 3 Kapitel 3: Aktivering og aktiveringsniveau... 4 Kapitel 4: Kraftig regn / Skybrud... 5 Kapitel 5: Storm og orkan... 6 Kapitel 6: Snestorm...

Læs mere

BEREDSKAB. Storm gav igen travlhed hos beredskabets frivillige. TEMA Ulykker, redning & materiel

BEREDSKAB. Storm gav igen travlhed hos beredskabets frivillige. TEMA Ulykker, redning & materiel Frivillige har udstyret Farmor med røgalarm Budskabet i BrandBevægelsens årlige røgalarmskampagne var Red Farmor og andre ældre ved at sætte en gratis røgalarm op i deres hjem. Ringkøbing-Skjern klar til

Læs mere

TRÆNSOLDATEN UDGIVET AF TRÆNREGIMENTET. Nummer 1 Marts 2007 61. Årgang

TRÆNSOLDATEN UDGIVET AF TRÆNREGIMENTET. Nummer 1 Marts 2007 61. Årgang TRÆNSOLDATEN UDGIVET AF TRÆNREGIMENTET Nummer 1 Marts 2007 61. Årgang Indhold nr. 1/2007 3 Vi har været hårdt spændt for FREMSYN - STYRKE - VILJE Redaktion: Ansvarshavende redaktør: Major P.S. Rasmussen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vi er frivillige i det danske redningsberedskab... 5. Beredskabsforbundet i 2011 Præsidentens beretning... 6

Indholdsfortegnelse. Vi er frivillige i det danske redningsberedskab... 5. Beredskabsforbundet i 2011 Præsidentens beretning... 6 Side 1 Indholdsfortegnelse Vi er frivillige i det danske redningsberedskab... 5 Beredskabsforbundet i 2011 Præsidentens beretning... 6 Udskiftninger i toppen..........................................................

Læs mere

magasinet Klar til Kosovo Hjemmeværnssoldater trænede i Borris forud for ny opgave på Balkan Fremgang på flere felter Kamp mod snemasserne

magasinet Klar til Kosovo Hjemmeværnssoldater trænede i Borris forud for ny opgave på Balkan Fremgang på flere felter Kamp mod snemasserne magasinet nr. 1 / MArTS 2011 Klar til Kosovo Hjemmeværnssoldater trænede i Borris forud for ny opgave på Balkan Side 6-9 10 Fremgang på flere felter 20 Kamp mod snemasserne 24 Koncentreret lovpligtig uddannelse

Læs mere

FRIVILLIG. Januar 2015. Politi- og Brandlinien nu en realitet på Midtfynsk efterskole

FRIVILLIG. Januar 2015. Politi- og Brandlinien nu en realitet på Midtfynsk efterskole FRIVILLIG Januar 2015 Stormen Egon gav arbejde til mange frivillige landet over Flot indsats! Politi- og Brandlinien nu en realitet på Midtfynsk efterskole Jeg er næsten en Robust Borger beretning fra

Læs mere

Forslag til vinterhåndbog

Forslag til vinterhåndbog Forslag til vinterhåndbog 5.1 1. INDLEDNING... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Lovgrundlag... 3 1.3 Internt samarbejde... 3 1.4 Eksternt samarbejde... 3 1.5 Kørebaner og stier/fortove... 4 2. ORGANISATION... 4 2.1

Læs mere

Delplan for Teknik & Miljø

Delplan for Teknik & Miljø Delplan for Hedensted Kommune 2013 Forord... 3 Opbygning af kommunens samlede beredskabsplan.... 4 1. Indledning... 5 1.1 Formål... 5 1.2 Opgaver for... 5 1.3 Ansvar... 5 1.4 Delplan for s gyldighedsområde...

Læs mere

magasinet Hjemmeværnets største indsættelse Aldrig har så mange været i sving så længe Hjemmeværnet får ny chef til maj

magasinet Hjemmeværnets største indsættelse Aldrig har så mange været i sving så længe Hjemmeværnet får ny chef til maj magasinet nr. 1 / marts 2010 Hjemmeværnets største indsættelse Side 6-13 5 Aldrig har så mange været i sving så længe 19 Hjemmeværnet får ny chef til maj 36 Savnet så snart de var ude af lejren 40 Kampagne:

Læs mere

Redderen Nr. 7 september 2012 35. årgang

Redderen Nr. 7 september 2012 35. årgang Redderen Nr. 7 september 2012 35. årgang 2 Redderen 35. årgang Kolofon REDDERNES LANDSKLUB Redderen udgives af Reddernes Landsklub Redaktion: Redaktør og Fællestillidsmand Morten Andersen Ringstedgade

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2010/0234 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Petra, Lesbos. 18.7.-25.7.2010 Faktisk hjemrejse 26.7.2010 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV 13.622 kr.

Læs mere

16. august 2007. Oversvømmelserne i Greve Kommune Juli 2007

16. august 2007. Oversvømmelserne i Greve Kommune Juli 2007 16. august 2007 Oversvømmelserne i Greve Kommune Juli 2007 Oversvømmelser i Greve Kommune i juni juli 2007 1. INDLEDNING OG SAMMENFATNING 3 2. ÅRSAGER TIL OVERSVØMMELSEN EFTER 5. JULI 2007 3 2.1. REGNVANDSSYSTEMERNE

Læs mere

Beretning for 2011. 2011 Rekordernes år har vi tilladt os at benævne årets festival

Beretning for 2011. 2011 Rekordernes år har vi tilladt os at benævne årets festival Beretning for 2011 2011 Rekordernes år har vi tilladt os at benævne årets festival Aldrig har vi haft større omsætning end i år. Den slog sidste års rekord med næsten 1 million. Det vil Henning i sin aflæggelses

Læs mere

BRANDVÆSEN. Katastrofen afværget

BRANDVÆSEN. Katastrofen afværget NR. 5 maj 2007 Udgivet af Foreningen af Kommunale Beredskabschefer Katastrofen afværget Ingen var i tvivl om alvoren, da høje flammer skød op fra mandedækslet i en tankvogn. Andre trafikanter holdt sig

Læs mere

Bylaug bliver ved til der er hul igennem

Bylaug bliver ved til der er hul igennem Artikelserie om Tambohus Bylaugs arbejde for at få etableret en bro i stedet for dæmningen mellem Thyholm og Jegindø. 18. juli 2005-10. februar 2007. Bylaug bliver ved til der er hul igennem Tambohus Bylaug

Læs mere

NR. 6 - NOVEMBER 2007. sikker transport

NR. 6 - NOVEMBER 2007. sikker transport NR. 6 - NOVEMBER 2007 sikker transport Gå på opdagelse i en verden af udstyr indenfor førstehjælp, brandbekæmpelse, sikkerhed, sundhed & velvære og meget andet Flere nye produkter kommer i september og

Læs mere

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nyhedsbrev Nr. 4. 2010. Ambulancemøderne. Den 29 samt 31 marts blev der afholdt 2 møder der havde til hensigt at belyse årsagerne til en del af de mange udfordringer vi alle sammen slås med i dagligdagen

Læs mere

Min rejse. til. London

Min rejse. til. London Min rejse til London 4. april 2003 14. april 2003 Punkt...Side Fredag den 4. april... 3 Lørdag den 5. april... 4 Søndag den 6. april... 5 Mandag den 7. april... 6 Tirsdag den 8. april... 8 Onsdag den 9.

Læs mere

Forord: Af: Torben Lund

Forord: Af: Torben Lund Af: Torben Lund Forord: Hvorfor bliver soldater syge? Når jeg har valgt og sætte min historie ind her, er det fordi den ikke er enestående. Der er rigtig mange soldater som har været udsendt der har haft

Læs mere

FRIVILLIG. OKtober 2014. Ekstremt vejr i Jylland - Frivillige indsat som støtte og supplement

FRIVILLIG. OKtober 2014. Ekstremt vejr i Jylland - Frivillige indsat som støtte og supplement FRIVILLIG OKtober 2014 BF deltager i Paraden i Paris 2014 - Foto: Henrik Stage Paraden for Europæisk Civilbeskyttelse 2014 Frivillige sørgede for humanitær hjælp til Polen - og 42 frivillige indsat ved

Læs mere

Beredskabsplan for Classic Race Aarhus

Beredskabsplan for Classic Race Aarhus Side 1 af 31 Beredskabsplan for Classic Race Aarhus Den 16. til 18. Maj 2014 KAN: 04.02.14 Side 2 af 31 Indhold 1. Telefon liste... 4 1.1. Intern telefon liste:... 4 1.2. Ekstern telefon liste:... 5 2.

Læs mere

FRIVILLIG. Frivillige lavede stormflodscafé. Januar 2014. Profil af en frivillig deltag i undersøgelsen. Nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke

FRIVILLIG. Frivillige lavede stormflodscafé. Januar 2014. Profil af en frivillig deltag i undersøgelsen. Nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke FRIVILLIG Januar 2014 Frivillige lavede stormflodscafé i Hyllingeriis Profil af en frivillig deltag i undersøgelsen Nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke FRIVILLIG Et månedligt nyhedsbrev fra alle frivillige

Læs mere

VEJR OG UVEJR. Af Peter Bering

VEJR OG UVEJR. Af Peter Bering ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå VEJR OG UVEJR Af Peter Bering Dette er en pdf-fil med Vejr og uvejr. Filen er stillet til rådighed for elever med læsevanskeligheder.

Læs mere

Premiere på portal. Side 10-12. Hercules hjem

Premiere på portal. Side 10-12. Hercules hjem Mod det ukendte ETABLISSEMENTER: Der er truffet politisk beslutning om, hvilke kaserner og etablissementer der skal afhændes. En beslutning, der kommer til at berøre mange af forsvarets ansatte. Forsvarsavisen

Læs mere

SØULYKKESRAPPORT. D r a g e b å d K æ n t r i n g 1 1. f e b r u a r 2 0 1 1

SØULYKKESRAPPORT. D r a g e b å d K æ n t r i n g 1 1. f e b r u a r 2 0 1 1 SØULYKKESRAPPORT D r a g e b å d K æ n t r i n g 1 1. f e b r u a r 2 0 1 1 Den Den Maritime Maritime Havarikommission, Havarikommission, Vermundsgade Vermundsgade 38 A, 38 2100 A, 2100 København København

Læs mere

BRANDVÆSEN. Indsats mod klimaet. Hyllingeriis var et af mange hårdt ramte områder Foto: Stephan Mølvig, COWI Side 12-19

BRANDVÆSEN. Indsats mod klimaet. Hyllingeriis var et af mange hårdt ramte områder Foto: Stephan Mølvig, COWI Side 12-19 NR. 1 Februar 2014 BRANDVÆSEN Udgivet af Foreningen af Kommunale Beredskabschefer Indsats mod klimaet Hyllingeriis var et af mange hårdt ramte områder Foto: Stephan Mølvig, COWI Side 12-19 BRANDVÆSEN NR.

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Hedelykken 10 DK-2640 Hedehusene Telefon +45 3524 0000 Telefax +45 3524 0001 www.beredskab.dk bf@beredskab.dk HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

Hedelykken 10 DK-2640 Hedehusene Telefon +45 3524 0000 Telefax +45 3524 0001 www.beredskab.dk bf@beredskab.dk HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN Hedelykken 10 DK-2640 Hedehusene Telefon +45 3524 0000 Telefax +45 3524 0001 www.beredskab.dk bf@beredskab.dk Protektor: HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN Indholdsfortegnelse Vi er frivillige i det danske redningsberedskab.........................................

Læs mere

MARTHA. Stort jubilæumsnummer. Marinehjemmeværnet gennem 60 år: Ildsjæle til søs

MARTHA. Stort jubilæumsnummer. Marinehjemmeværnet gennem 60 år: Ildsjæle til søs [ JUBILÆUM 2012 ] MARTHA Medlemsmagasin udgivet af Marinehjemmeværnet Stort jubilæumsnummer. Marinehjemmeværnet gennem 60 år: Ildsjæle til søs Havmiljø, redning og overvågning Tusindvis af frivillige timer

Læs mere