2012 MultiCenter Syd. Årsrapport International Afdeling. Arne Kjærsgaard MultiCenter Syd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2012 MultiCenter Syd. Årsrapport International Afdeling. Arne Kjærsgaard MultiCenter Syd 07-02-2013 arne@multicentersyd.dk"

Transkript

1 2012 MultiCenter Syd Årsrapport International Afdeling Arne Kjærsgaard MultiCenter Syd

2 Året der gik: Baggrund: International afdelings hovedopgaver er, at beskæftige sig med renovering af effekter, pakke - og sende udstyret til lande i syd, hovedsalig Afrika det sker gennem samarbejde med andre Ngo er fra u-landsmiljøet i Danmark. Derud over har International afdeling tre lærlingepladser for transport - og logistik uddannelsen samt en cykelmontør. Afdeling er nu ved at opbygge endnu et værksted med henblik på at uddanne lærlinge indenfor Motorcykler og Scooter. Uddannelsen træder først i gang i 2013 når det faglige udvalg har godkendt værkstedet. Opgaver: Den Internationale Afdelings hovedopgaver er at indsamle effekter, renovere, pakke og sende effekterne til lande i syd, hvor bruttonationalproduktet er under 2600 US$, denne del er finansieret gennem Danida s Renoverings- og Forsendelsesbevilling, som administreres af MS - Action Aid. Beløbet for 2012 var ,98 kr. Dette betyder, at reservedele, pakkemateriale, transport indland og -udenland bliver dækket via denne bevilling. De udsendte effekter blev rekvireret gennem danske NGO er, som arbejder i syd f.eks. DANTAN, MS, Lions klubberne, Cykler til Senegal, Masangas Venner, Hjælp til Congo, Care4 you, m.fl. Denne opgave er rigtig god, for den giver eleverne mulighed for at stifte bekendtskab med forskellige brancher. Det giver også mulighed for at snuse lidt til handicapsektoren, cykelreparation, transport, lager, logistik og få teknisk snilde inden for elektroniske og mekaniske effekter. En anden vigtig opgave er at skrotte effekter, sikre en optimal skrotning af effekterne, som ikke kan bruges mere eller ikke kan repareres. Her sondrer vi mellem brandbart og ikke brandbart materiale, opdeling af metaller, batterier mv. Så er der atter en container på vej til Afrika. Vi har brugt meget stor energi på sidemandsoplæring gennem teams, hvor to, tre eller fire elever arbejder sammen, og hvor en bliver formand for gruppen, hvilket skal sikre at opgaven bliver gennemført. Sidste år startede vi vores brillesektor op som en selvstændig sektion på værkstedet og det fungerer rigtigt godt. Brillesektionen køres eksempelvis af to piger ad gangen, som oplærer nye, som senere kan overtage opgaven og selv lære nogle nye op. I år fik vi en ekstra brillestation da fabrikken i Gilleleje lukkede, hvorefter vi overtog udstyret. De styrer selv registrering og lagerstyringen. Når der er ordrer til forsendelser, leverer gruppen briller efter anmodning fra dem, som står for pakningen af en container. Registreringen bliver gjort til genstand for kvittering for fuldført arbejde. Disse kort ender sluttelig hos revisoren, som bruger dem, når bevillingen skal revideres. I år har vi fået ekstra mange briller da Synoptik og Nyt syn, sender alle deres indsamlet briller til os. Ligeledes kommer der briller fra Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp.

3 Nye tiltag som er startet i 2011 er elektronisk registrering igennem Navision programmet. Vi håber på at udvikle det yderligere de kommende år. Dette er et glimmerende eksempel på noget, der også vil kunne bruges i uddannelses øjemed. Derudover ligger der også mange oplysningsaspekter i at renoverer til Syd, hvilket kan være oplysninger om den NGO vi arbejder sammen med, men også landeinformation, hvor er landet beliggende? Hvorfor støtte landet / gruppen? Gennem året får vi en del besøg af NGO er i Danmark, men også af deres partner i syd, som kommer på besøg i Danmark for at se, hvad vi har på lageret og i den sammenhæng sige tak til de elever og lærere, som har været med til at pakke deres container. I foråret 2012 havde vi besøg af Care4 you s samarbejdspartner i Zimbabwe samt repræsentanten fra Danmark, Morten Helmø. Vi har pakket de fleste containere for den danske partner i gennem de sidste par år. Den International Afdeling Der har været 44 elever gennem International afdelingen i Gruppen af unge som har været her, har været en god og stabil gruppe. Jesper Frandsen er daglig leder af afdelingen og ansvarlig for pakning af containere. I foråret forlod Henrik Jørgensen afdelingen til fordel for et job på den lokale erhvervsskole CELF. Desuden er der Allert Poulsen, som har været ansat på afdelingen de sidste 12 år. Til sidst er der Arne Kjærsgaard, som primært arbejder med et EU finansieret projekt, sammen med et par produktionsskoler i region Sjælland og et par projekter i Nordtyskland. Arne hjælper og støtter op på afdelingen, når dette måtte være nødvendigt. International afdeling oprettede i 2010 et cykelværksted med en lærling som cykelmontør. Eleverne har i det forgangne år taget aktiv del i afdelingens og skolens aktiviteter heriblandt udveksling til Tyskland. Så vidt muligt får eleverne selvstændige opgaver, som de skal udføre. Det sker ofte, at et par stykker skal arbejde sammen i et team om et produkt, enten lagerføring, pakke container eller renovere bestemte effekter enten til lager eller til direkte forsendelse. Derudover deltager elever og lærlinge i information om internationatl samarbejde mellem NGO er i Danmark og primært lande i Afrika. Afdelingen har afholdt en foredragsrække med aktører som samarbejder med projekter i Afrika. Inspektionsrejse til Sierra Leone. I november 2011 foretog Leif Jeppesen, Jesper Frandsen og Arne Kjærsgaard en inspektionsrejse til Sierra Leone i Vestafrika. Baggrund for rejsen var, at MultiCenter Syd gennem de sidste 6 år har sendt omkring og 20 containere til Sierra Leone, gennem organisationen Masangas Venner. Leif og Jesper besigtiger en byggeplads i Masanga I 2012 har vi sendt 1 container til hospitalet, Masanga gruppen er ved at konsolidere sig i projektet, hvor man ser på nye tiltag og udviklings områder, så som information, uddannelse af voksne, folkeskoler med videre. (se Der foreligger en inspektionsrapport fra turen, den kan findes på vo-

4 res hjemmeside under Værksteder international. Rejsen blev finansieret med midler fra MS og egne midler. Samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Ud over ovenstående, har international afdeling årligt haft en stor logistik opgave, som afdelingen udførte for Folkekirkens Nødhjælp. Opgaven var led i Nødhjælpens store sogne-indsamling som foregår første søndag i marts hvert år. Opgaven startede medio januar, den gik ud på at pakke et indsamlingssæt, som består af, raslebøsse, vejledning, identitetskort, navneskilt, plastposer og girokort. Denne opgave blev styret primært af Transport og Logistik lærlingene, hvor 6 til 8 produktionsskoleelever var med i produktionen i skiftende teams. Det er en rigtig god opgave for eleverne, det kræver man kan systematisere sin arbejdsmetode, holde hovedet koldt og så er det et teamarbejde, hvor man er afhængig af sin kollega, produktionen kan gå i stå, hvis man ikke er omhyggelig. Desværre omlagde FKN denne opgave , så vi ikke længere skulle stå for den opgave. Afdelingen ser sig nu om efter en anden opgave, måske hos andre organisationer, som også laver indsamling. Andre opgaver ud af huset. De sidste 2 år har vi leveret raslebøsser til Danmarks indsamlingen opgaven går ud på at pakke bøsser, fragtbreve samt transport til nærmeste Post Danmark ekspeditionssted. I de sidste 8 år har vi pakket bøger læseraketten for IBIS det er en opgave som Pedel & Service tager sig af, men transporten med lastbil i hele Danmark udføres af lærlingene fra International afdeling. Derudover er der diverse transportopgaver, flytning af møbler for det offentlige, men også for private samt Lys over Lolland. Der køres 2 gange om dagen til vores anden afdeling i Vandtårnet. Vi er også involveret i at fragte kunst frem og tilbage til vandtårnet. Borgerservice i Guldborgsund kommune. En anden vigtig opgave International afdeling står for, er servicering af medborgere, primært på plejecentrene i Guldborgsund kommune. International afdeling kører på anmodning ud, og skifter dæk og slanger på kørestole. Denne opgave går på skift mellem eleverne, dem der har kørekort, og elever som har lært at håndtere reparation af kørestole. Den Internationale afdeling har en servicevogn, som bliver brugt til denne opgave. Dette er en selvstændig opgave, hvor eleverne selv pakker bilen med diverse udstyr (servicekassen), finder ruten på nettet, finder priser og skriver Cykelmontøren Thomas er ved en regning, så kunden kan betale, når jobbet er udført. På at gøre servicekassen klar baggrund af denne borgerserviceopgave, var der en elev tidligere på året, som fik job i en servicevirksomhed med kundekontakt.

5 Kommentar til bevillingen: 2012 har været et højaktivt år, mere end 2011 var det. Det skyldtes primært, at der kun er 2 renoveringsværksteder øst for Lillebælts broen, og flere af de kunder som Fabrikken havde i Gilleleje, har så henvendt sig til os. Vi havde et merforbrug på ,98 kr. I 2012 havde vi 25 forsendelser, heraf containere og 2-20 containere, samt 7 delforsendelser, hvilket sammenlagt beløber sig til 1306m³ gods. I brugt værdi beløber det sig til ca. 21,47 millioner kr., hvilket dækker over alt fra renoverede hjælpemidler, skolemøbler, skrive- og regnemaskiner, briller, hospitalsudstyr m.v. Omlægning af GtS I foråret 2012 kom Mellemfolkeligt Samvirke med en udmelding om, at de ikke længere ville være ansvarlige for Renovering- og forsendelses bevillingen, pga. at styrelsen ikke synes at GtS passede ind i den nye civilsamfundsstruktur. Værkstederne havde et par møder med MS, først blev værkstederne indkaldt til et møde med Generalsekretæren i MS og derefter med Danida. Her ytrede værkstederne bekymring for, at man måske var ved at tabte et vældig stort netværk af små Ngo er med mange ny-danskere i. Vi udtrykte også bekymring for akademisering af ulandsdebatten, som vil koble den ordinære dansker af, og på sigt være til skade for ulandsdebatten, mange gav udtryk for, at denne uheldige udvikling allerede er begyndt at blive meget elitær, derfor kastede vi os ind i debatten med Danida og andre politikere for bevarelse af renoveringsbevillingen. Et stormøde med alle bevillingsmodtagerne blev stablet på benene hos MS, hvor bestyrelsen og Danida deltog. Vi fik nedsat en lille arbejdsgruppe, som har til formål at sikre, at der udviklede sig en positiv ånd i bevillingsgruppen, og at de fik den information, der var til rådighed i gennem hele processen. Vi kan nu sige velkommen til DMR-U som per 1. januar overtager GtS. Jeg tror, at jeg kan sige det for alle værkstederne, at vi glæder os til at komme i arbejdstøjet og arbejde sammen med dem. Arne Kjærsgaard Niclas kommer fra Tyskland, for at tage sin uddannelse i Danmark Brilleværkstedet

6

Genbrug til Syd GtS. Renoveringsværkstederne i Danmark. Årsmødet lørdag d. 2. - 3. november 2013 Emmaus, Galleri og Kursuscenter, 4690 Haslev

Genbrug til Syd GtS. Renoveringsværkstederne i Danmark. Årsmødet lørdag d. 2. - 3. november 2013 Emmaus, Galleri og Kursuscenter, 4690 Haslev Genbrug til Syd GtS Renoveringsværkstederne i Danmark Årsmødet lørdag d. 2. - 3. november 2013 Emmaus, Galleri og Kursuscenter, 4690 Haslev De 7 renoveringsværksteder i Danmark Håndværkerprojektet Håndværkerprojektet

Læs mere

Juni 2013. Folkemøde på Bornholm

Juni 2013. Folkemøde på Bornholm Juni 2013 Folkemøde på Bornholm Arne Kjærsgaard MultiCenter Syd Juni 2013 Folkemøde på Bornholm Med deltagelse af renoveringsværkstederne Folkemødet på Bornholm er Danmarks politiske festival, som finder

Læs mere

NYHEDSBREV! 1/2013 udsendt uge 10

NYHEDSBREV! 1/2013 udsendt uge 10 KLYNGEKLUBBEN ODSHERRED er flyttet ind i Tinghuset, Holtets Plads 1, 4500 Nykøbing Sjælland. Den første del af 2013 har i høj grad stået i flytningens tegn det har også betydet at nogen af de planlagte

Læs mere

30 års jubilæum på International afd. MultiCenter Syd 2014

30 års jubilæum på International afd. MultiCenter Syd 2014 30 års jubilæum på International afd. MultiCenter Syd 2014 Fremstilling Fremstillingen af International afdelings jubilæumshæfte er foregået i et samarbejde med forskellige parter. Fotos Alle billeder

Læs mere

Danmarks Indsamling 2011. Det nye Afrika

Danmarks Indsamling 2011. Det nye Afrika Danmarks Indsamling 2011 Det nye Afrika Fremtiden er de unges. Unge repræsenterer håb og mod. Men på et kontinent, hvor uddannelse er svær at få, arbejdsløsheden ekstrem og dødeligheden høj, har Afrikas

Læs mere

Ansøgning om tilskud fra Udenrigsministeriets puljeordning til renovering og forsendelse af brugt udstyr

Ansøgning om tilskud fra Udenrigsministeriets puljeordning til renovering og forsendelse af brugt udstyr Ansøgning om tilskud fra Udenrigsministeriets puljeordning til renovering og forsendelse af brugt udstyr Velkommen til ansøgningsskemaet til Genbrug til Syd. Vigtige informationer - Det er muligt udfylde

Læs mere

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon.

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon. Struer jernbaneklub Januar 2005 Mh 304 ved Struer MR center vest d.2004-09-18 samt formanden Egon. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen 97407433 Kasserer: Erik Linaa 97840687 Bestyrelsesmedlemmer: Kim Hansen

Læs mere

Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN

Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN VI ER PÅ VEJ FREM Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN Bilens rolle er under forandring, nye former for mobilitet vinder frem og den teknologiske udvikling

Læs mere

Årsmøde i Genbrug til Syd 2.-3. november 2013

Årsmøde i Genbrug til Syd 2.-3. november 2013 1 Årsmøde i Genbrug til Syd 2.-3. november 2013 Tema om status og planer efter DMR-U s overtagelse af GTS i 2013 Oplæg v. Anne Charlton Christensen (ACC), Fuldmægtig i Udenrigsministeriets kontor for Humanitær

Læs mere

OVERSÆTTELSE AF Tilsynsrapport. Gambias Venner: Renovering, forsendelse og uddeling af udstyr til modtagere i Gambia

OVERSÆTTELSE AF Tilsynsrapport. Gambias Venner: Renovering, forsendelse og uddeling af udstyr til modtagere i Gambia OVERSÆTTELSE AF Tilsynsrapport Gambias Venner: Renovering, forsendelse og uddeling af udstyr til modtagere i Gambia 1 Indholdsfortegnelse: 1 INTRODUKTION 3 2. FORENINGEN GAMBIAS VENNER 4 2.1 Foreningen

Læs mere

Med støtte fra Danidas Oplysningsbevilling

Med støtte fra Danidas Oplysningsbevilling Med støtte fra Danidas Oplysningsbevilling Værktøjskasser til film Værktøjskasse film 1 Danidas undervisningssite: http://udviklingstal.um.dk/da/ F.eks. med ordforklaring: http://udviklingstal.um.dk/da/undervisning/ordforklaring/

Læs mere

Møde referat: NGO-forum Stående Udvalg 8-2-2010. Referat

Møde referat: NGO-forum Stående Udvalg 8-2-2010. Referat Referat Møde: NGO-forum Møde i det stående udvalg Dato: Mandag den 8. februar, 2010. 13.00 16.00 Sted: Folkekirkens Nødhjælp Referent: Pernille Tind Simmons (NGO-forum) Dagsorden punkt Kort beskrivelse/beslutning

Læs mere

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008 Dansk Aktionærforening 5. november 2008 Uendeligt stort udvalg af transport- og logistikløsninger DSV tilbyder global transport og logistik. DSV har 25.200 ansatte på verdensplan og egne kontorer i mere

Læs mere

Oprydning efter container nr. 4 og begyndelse på nr. 5

Oprydning efter container nr. 4 og begyndelse på nr. 5 Oprydning efter container nr. 4 og begyndelse på nr. 5 Skjorte affald fyldte 9 sække. Godt det ikke kom derned. 26.5.2007 Kl. 10 begyndte jeg at rydde op og fik kørte et kæmpe læs op til brændbart. 12.30

Læs mere

Før og efteropgaver - Jul på Vestvolden

Før og efteropgaver - Jul på Vestvolden Før og efteropgaver - Jul på Vestvolden I forløbet Jul på Vestvolden skal vi gå i soldaternes fodspor, og for at give eleverne de bedste forudsætninger, kan det være en fordel at I har arbejdet med disse

Læs mere

Side 12. Fint restaureret Bolinder Munktell

Side 12. Fint restaureret Bolinder Munktell Side 12 Juni kvartal 2014 12. Årgang Medlemsblad Fint restaureret Bolinder Munktell Side 2 Side 11 Bestyrelse og udvalg. Formand: Kaj Pedersen Bøjden Landevej 2, Bøjden Telf.: 6260 1718 Mobil: 4091 8264

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af forslag til Region Midtjyllands internationale humanitære samarbejde

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af forslag til Region Midtjyllands internationale humanitære samarbejde Region Midtjylland Godkendelse af forslag til Region Midtjyllands internationale humanitære samarbejde Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 20 Forslag til Region Midtjyllands internationale

Læs mere

Vi har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og referaterne er lagt ind på hjemmesiden.

Vi har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og referaterne er lagt ind på hjemmesiden. Generalforsamling i SAS løb og motion Onsdag den 10. februar 2010. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Åbning af mødet og godkendelse af indkaldelsen 3. Valg af mødesekretær 4. Beretning 5. Regnskab 6. Fremlæggelse

Læs mere

Nyhedsbrev - August 2017

Nyhedsbrev - August 2017 Nyhedsbrev - August 2017 Københavns Universitet Væksten følger ressourcerne ELINDCO har nået sine mål tre år før tid. Vi vækster ikke for vækstens skyld men for at skabe en stabil virksomhed med de rette

Læs mere

YaSally. Støtteorganisation for Gambia. NYHEDSBREV fra YaSally

YaSally. Støtteorganisation for Gambia. NYHEDSBREV fra YaSally Januar 2014 NYHEDSBREV fra YaSally Godt Nytår YaSally vil gerne ønske alle medlemmer, sponsorer, frivillige og alle andre som støtter foreningen et rigtig Godt Nytår 2014. Indsamling I juli måned 2013

Læs mere

Den innovative kvindeprojektpulje September 2008 Maj 2011. Bente Consulting ApS * www.benteconsulting.dk

Den innovative kvindeprojektpulje September 2008 Maj 2011. Bente Consulting ApS * www.benteconsulting.dk Den innovative kvindeprojektpulje September 2008 Maj 2011 ERFARINGSOPSAMLINGSSEMINAR 2 14 JUNI 2011 Bente Consulting ApS * www.benteconsulting.dk Dagens program 09.00-09.20 Velkommen 09.20 10.15 Erfaringsopsamling

Læs mere

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1. Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen, Evy Jørgensen

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1. Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen, Evy Jørgensen indkaldes hermed til onsdag den 6. marts 2013. Spisning kl. 18, mødet begynder kl. 18.30. Afbud bedes meldt til kontoret. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1 Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen,

Læs mere

LÆRLINGE. er en god investering. Transportsektorens Uddannelsesfond

LÆRLINGE. er en god investering. Transportsektorens Uddannelsesfond LÆRLINGE er en god investering Transportsektorens Uddannelsesfond Invester i fremtidens arbejdskraft Lærlinge er en god investering for den unge, for virksomheden og for samfundet. ATL og 3F har bedt fire

Læs mere

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt.

Læs mere

Det gode liv. Med døden til kaffe. Pårørende til syge. Sct. Michaels Nat. Ny protektor for Røde Kors. Røde Kors-indsamlingen. Sundhedsugen i Slagelse

Det gode liv. Med døden til kaffe. Pårørende til syge. Sct. Michaels Nat. Ny protektor for Røde Kors. Røde Kors-indsamlingen. Sundhedsugen i Slagelse Nyhedsbrev fra Røde Kors Slagelse. Nyhedsbrevet udkommer omkring den 20. hver måned undtaget juli. Det vil indeholde informationer om, hvad der sker i Røde Kors Slagelse s mange aktiviteter. Der vil være

Læs mere

Skandias forretningsområder:

Skandias forretningsområder: Idéer for livet Skandias forretningsområder: Pension Sundhed Tryghed Ansvar Idéer for livet's strategi : Styrke Skandias varemærke Skabe goodwill hos kunderne Skabe stolthed og trivsel blandt medarbejderne

Læs mere

Morten Lorenzen. Flere års erfaring inden for Event/Booking på frivilligt plan, hvor jeg har stået for en del projekter i gennem årene.

Morten Lorenzen. Flere års erfaring inden for Event/Booking på frivilligt plan, hvor jeg har stået for en del projekter i gennem årene. CV Morten Lorenzen Saxovej 30, 1th 5210 Odense NV Tlf.: 26 21 61 82 morten.l.lorenzen@gmail.com Resume Engageret Lagerchef / Lageransvarlig med 28 års erfaring, truckkort samt kørekort. Arbejder struktureret

Læs mere

REFERAT AF GENEREL FORSAMLING D. 14/3-2018

REFERAT AF GENEREL FORSAMLING D. 14/3-2018 REFERAT AF GENEREL FORSAMLING D. 14/3-2018 Dagsorden: Valg af dirigent... 1 Bestyrelsen nedlægger beretning... 2 Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse... 2 Godkendelse af medlemskontingent...

Læs mere

Rybners Skolepraktik ECC Trading Erfaringsbeskrivelser

Rybners Skolepraktik ECC Trading Erfaringsbeskrivelser Rybners Skolepraktik ECC Trading Erfaringsbeskrivelser Susanne Hofmann Heidi Andersen Alder: 41 år. Start: 31. januar 2011 Restlæretid: 7 mdr. Erhvervserfaring: Hos ECC Trading startede jeg i salgsafdelingen

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

Generalforsamling 2015

Generalforsamling 2015 Generalforsamling 2015 Referat Indholdsfortegnelse 1. Referat fra Generalforsamlingen 2015... 3 2. Agendaen for Generalforsamlingen 2015... 3 2.1. Valg af dirigent... 3 2.2. Bestyrelsens beretning for

Læs mere

telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015

telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015 telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015 Indkaldelse til Rådsmøde i Mellemfolkeligt Samvirke den 30. 31. maj 2015 Hermed indkaldes til det ordinære Rådsmøde i weekenden

Læs mere

Marts Dienesmindes Venner. Furvej Skive Tlf

Marts Dienesmindes Venner. Furvej Skive Tlf Marts 2014 Indkaldelse til ordinær generalforsamling. Herved indkaldes til ordinær generalforsamling på Dienesminde, Furvej 41, 7800 Skive Søndag den 30. marts 2014 kl. 14.00 Dienesmindes Venner Furvej

Læs mere

godt kørende når det drejer sig om reservedele og tilbehør til transportbranchen... Member of the BPW-Group

godt kørende når det drejer sig om reservedele og tilbehør til transportbranchen... Member of the BPW-Group Reservedele til lastbiler anhængere og busser godt kørende når det drejer sig om reservedele og tilbehør til transportbranchen... Member of the BPW-Group 2015 Besko åbner afdeling i Næstved 2014 Vi følger

Læs mere

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00. Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder.

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00. Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder. Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00 Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder Endelig dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af bestyrelsens årsberetning

Læs mere

Dansk i afhentning og videredistribution af effekter

Dansk i afhentning og videredistribution af effekter Dette bilag er en del af undervisningsforløbet Afhentning af effekter til lager og videredistribution til FGU på emu.dk Udarbejdet af Internationalt værksted, Transport og Logistik, Produktionsskolen MultiCenter

Læs mere

ER DU til TEKNIK - og store maskiner?

ER DU til TEKNIK - og store maskiner? VOLVO TRUCKS. DRIVING PROGRESS begynd her Før du begynder en Volvo mekanikeruddannelse, skal du tage et 20-ugers grundforløb indenfor»mekanik, transport og logistik«. Grundforløbet kan tages på alle landets

Læs mere

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans 1 - Navn Foreningens navn er Dansk Forum for Mikrofinans. 2 Formål Dansk Forum for Mikrofinans har til formål at bidrage til at øge kvaliteten og omfanget af den

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt. 7: Pkt. 8: Valg af dirigent

Læs mere

Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød holdt møde tirsdag den 15. september 2015 kl. 16: på rådhuset (mødelokale H).

Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød holdt møde tirsdag den 15. september 2015 kl. 16: på rådhuset (mødelokale H). ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 7 Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød holdt møde tirsdag den 15. september 2015 kl. 16:00-18.00 på rådhuset (mødelokale H). Medlemmer: Formand Torsten Dybkjær, Erling Petersen,

Læs mere

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab Vedtægter for 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Kulturtjenesten. Kulturtjenesten stiftes i et forpligtende samarbejde mellem Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner. Lolland Kommune er den administrerende

Læs mere

BESKÆFTIGELSES -TILBUD. Aktivitetscentret Sundholm

BESKÆFTIGELSES -TILBUD. Aktivitetscentret Sundholm BESKÆFTIGELSES -TILBUD Aktivitetscentret Sundholm INDHOLD VELKOMMEN 1 BYHAVEN & TERRÆN 2 CYKEL- & KØRESTOLSVÆRKSTEDET 4 GRUNDLÆGGERNE 6 MULTIVÆRKSTEDET/ -GALLERIET 7 ØVRIG INFO 8 Side1 VELKOMMEN V elkommen

Læs mere

Marts Dienesmindes Venner Fur Landevej Skive Tlf Indkaldelse til ordinær generalforsamling.

Marts Dienesmindes Venner Fur Landevej Skive Tlf Indkaldelse til ordinær generalforsamling. Indkaldelse til ordinær generalforsamling. Herved indkaldes til ordinær generalforsamling på Dienesminde, Fur Landevej 41, 7800 Skive Søndag den 15. marts 2009 kl. 14.00 Dagsorden: Marts 2009 Valg af dirigent.

Læs mere

ª Humanitære organisationer henter rekordmange penge

ª Humanitære organisationer henter rekordmange penge Side 1 af 6 ª Humanitære organisationer henter rekordmange penge Af Simon Lessel 17. november 2017 kl. 6:40 Med en omsætning på næsten 2,9 milliarder indtager Dansk Flygtningehjælp førstepladsen på listen

Læs mere

1. Valg af dirigent, forslag? 2. Bestyrelsens beretning årets gang- foreningens udvalg 3. Behandling af indkomne forslag, modtages senest d.12.5.

1. Valg af dirigent, forslag? 2. Bestyrelsens beretning årets gang- foreningens udvalg 3. Behandling af indkomne forslag, modtages senest d.12.5. Søndag den: 26.05.2013 kl.10: Referat fra ordinær generalforsamling i Sønderballe Ejerlavs Beboerforening sted: Lejrskolen Sønderballe Gåsevig der serveres morgenbrød! Dagsorden: 1. Valg af dirigent, forslag?

Læs mere

L.I.F.E. Et fantastisk projekt. Indhold. Information om projektet. Comeniusprojekt 2013-2015. Local Identity Forming Europe

L.I.F.E. Et fantastisk projekt. Indhold. Information om projektet. Comeniusprojekt 2013-2015. Local Identity Forming Europe Local Identity Forming Europe L.I.F.E. Information om projektet Comeniusprojekt 2013-2015 Et fantastisk projekt For knap et halvt år siden var to af skolens lærere i Tyskland for at søsætte et nyt internationalt

Læs mere

E-Secure s ApS CSR Profil-Politik.

E-Secure s ApS CSR Profil-Politik. E-Secure s ApS CSR Profil-Politik. Hvordan udformer E-Secure sine CSR mål E-Secure ApS bæredygtige mål. Som udgangspunkt arbejder vi for at gøre vores klode til et bedre sted at være. Vi ønsker at deltage

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1 SIDE 9 MANDEN Navn: Bopæl: Kenneth Jensen Esbjerg Alder: 42 Start i branchen: 1984 Nuværende firma: SUB.C. Partner Stilladsudd.: ERFA 1 - Allerførst et stort tillykke med dit 25 års jubilæum i stilladsbranchen,

Læs mere

10 LÆRLINGE 3 LEJLIGHEDER 3,5 MÅNEDER

10 LÆRLINGE 3 LEJLIGHEDER 3,5 MÅNEDER 10 LÆRLINGE 3 LEJLIGHEDER 3,5 MÅNEDER 10 lærlinge inden for alle fag grupper fik hands on-erfaring på et ekstra ordinært praktikophold, da de i en periode på 3,5 måneder skulle renovere 3 lejligheder som

Læs mere

Adgangskrav og fordelingsnøgle. Rev. 2014

Adgangskrav og fordelingsnøgle. Rev. 2014 Adgangskrav og fordelingsnøgle 2014 2017 Rev. 2014 1. Tilskudskriterier For at kunne modtage penge fra Danmarks Indsamling skal en organisation opfylde følgende kriterier: 1.1. Organisationsform Organisationen

Læs mere

Leverandør til sundhedssektoren siden 1964. Siger det vi gør...

Leverandør til sundhedssektoren siden 1964. Siger det vi gør... Siger det vi gør... Leverandør til sundhedssektoren siden 1964 1 1964-2009 45 år ERFARING Bjørn Nielsen Rehab & Hospitalsartikler A/S blev stiftet i 1964 og har siden været en betydende leverandør til

Læs mere

Schroeder-Løhndorf. Bestyrelsesmedlem i 1920-klubben,Kbh.

Schroeder-Løhndorf. Bestyrelsesmedlem i 1920-klubben,Kbh. StilladsInformation nr. 84 - september 2007 side 9 manden Navn: Bopæl: Olaf Tysker Schroeder-Løhndorf Nær Nykøbing Falster men forhåbentlig snart i København Alder: 39 Nuværende firma: AC Stilladser, Hvidovre

Læs mere

Vedtægter. Landsorganisationen 4H vedtaget november 2014

Vedtægter. Landsorganisationen 4H vedtaget november 2014 Vedtægter Landsorganisationen 4H vedtaget november 2014 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er 4H. Foreningens medlemmer er organiseret i selvstændige klubber og danner derved landsorganisationen 4H.

Læs mere

Tilbagemelding til arbejdsgrupperne fra: Involveringsmøde 9/9 for elevrådsformænd - og næstformænd

Tilbagemelding til arbejdsgrupperne fra: Involveringsmøde 9/9 for elevrådsformænd - og næstformænd 1 Tilbagemelding til arbejdsgrupperne fra: Involveringsmøde 9/9 for elevrådsformænd - og næstformænd Tema Indhold 1 Hvordan ser en god skoledag ud? At få eleverne til at være mere aktive end de er normalt.

Læs mere

Referat for: Frederiksberg Provstiudvalg PU møde 17. marts 2014. Kl. kl. 14-16 Mødested: Provstikontoret

Referat for: Frederiksberg Provstiudvalg PU møde 17. marts 2014. Kl. kl. 14-16 Mødested: Provstikontoret Referat for: Frederiksberg Provstiudvalg PU møde 17. marts 2014. Kl. kl. 14-16 Mødested: Provstikontoret Afbud fra Søren Sievers og Inge Lise Pedersen. Mødepunkt Beslutning 1 Godkendelse af Dagsorden Dagsorden

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

Q Transport sørger også for at tage hånd om fornødne eksportdokumenter samt pakkelister.

Q Transport sørger også for at tage hånd om fornødne eksportdokumenter samt pakkelister. Q TRANSPORT Luftfragt Transport Søfragt Domicil flytning Kontor flytning Intern flytning Transport Flytning Logistic Lagerhotel Pak & Pluk Handling Distribution Fjernlager Arkiv opbevaring Container Oversøiske

Læs mere

Projekt Maphisa. Zimbabwe 2015-2018. Mette Ladefoged. Udgave: 1. Redder af Verden Engvej 32 DK-7700 Thisted www.redderafverden.

Projekt Maphisa. Zimbabwe 2015-2018. Mette Ladefoged. Udgave: 1. Redder af Verden Engvej 32 DK-7700 Thisted www.redderafverden. Zimbabwe 2015-2018 Udarbejdet af: Ejnar K. Nielsen Mette Ladefoged Udgave: 1 Sider i alt: 8 inkl. forside Redder af Verden Engvej 32 DK-7700 Thisted www.redderafverden.dk CVR: DK35316221 Indhold Indledning...

Læs mere

Brændekilde Bellinge Jagtforening

Brændekilde Bellinge Jagtforening Brændekilde Bellinge Jagtforening Program 2012 Generalforsamling 2015 Afholdes i Knaldhytten torsdag den 12. februar 2015 kl. 19:00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent. 3. Bestyrelsens

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Elev hos Vestforsyning...

Elev hos Vestforsyning... Det har været et godt elevforløb. Jeg har fået lov til at komme omkring alle typer af opgaver, og jeg er blevet kastet ud i lidt af hvert. Fagligt har jeg fået meget ud af det, og medarbejderne har været

Læs mere

BESKÆFTIGELSES -TILBUD

BESKÆFTIGELSES -TILBUD BESKÆFTIGELSES -TILBUD Aktivitetscentret Sundholm Til brugere INDHOLD VELKOMMEN 3 BYHAVEN & TERRÆN 4 CYKEL- & KØRESTOLSVÆRKSTEDET 6 GRUNDLÆGGERNE 8 MULTIVÆRKSTEDET/ -GALLERIET 9 VASKERIET & RENGØRING

Læs mere

Nyt Teknisk Forlag Logistik i virksomheden

Nyt Teknisk Forlag Logistik i virksomheden Figur 2.1 Logistisk effektivitet balancen mellem logistikomkostninger og leveringsservice. Fig. 2.2 Illustration af logistikomkostningernes tværgående retning. Fig. 2.3 Fordeling af logistikomkostninger.

Læs mere

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDE 18. JANUAR 2011 HOS FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP KL 13:00 TIL 15:00

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDE 18. JANUAR 2011 HOS FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP KL 13:00 TIL 15:00 REFERAT AF STYREGRUPPEMØDE 18. JANUAR 2011 HOS FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP KL 13:00 TIL 15:00 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Præsentationsrunde 3. Kort opdatering på 2010: Hjemmeside Budget 2010 4. Fremtidige

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

BESKÆFTIGELSES -TILBUD

BESKÆFTIGELSES -TILBUD BESKÆFTIGELSES -TILBUD Aktivitetscentret Sundholm Til brugere INDHOLD VELKOMMEN 1 BYHAVEN & TERRÆN 2 CYKEL- & KØRESTOLSVÆRKSTEDET 4 GRUNDLÆGGERNE 6 MULTIVÆRKSTEDET/ -GALLERIET 7 ØVRIG INFO 8 VELKOMMEN

Læs mere

Dagsorden 03/12-15: 1:Godkendelse af dagsorden. -Godkendt. 1.A: Valg af ordstyrer. - Jan Brix. 1.B: Valg af referent. - Bettina Lauritsen

Dagsorden 03/12-15: 1:Godkendelse af dagsorden. -Godkendt. 1.A: Valg af ordstyrer. - Jan Brix. 1.B: Valg af referent. - Bettina Lauritsen Bestyrelses møde Egense Sejlklub Den 03.12.15. kl. 18.00 Indkaldte: Egense sejlklubs bestyrelse: Erik Quist Andersen (EQA), Morten Svoger (MS), Kim Hansen (KH), Jan Brix (JB), Bettina Lauritsen(BL), Suppleanter:

Læs mere

Kloge hænder rapport fra FM17 /MSS

Kloge hænder rapport fra FM17 /MSS Kloge hænder rapport fra FM17 /MSS Morgensang en god måde at starte dagen på Folkemødet i Allinge er Danmarks politiske festival, hvor hr og fru Danmark kan møde landets politikere og civilsamfundets organisationer

Læs mere

Referat reg syd møde i Middelfart tirsdag den 21. januar 2014

Referat reg syd møde i Middelfart tirsdag den 21. januar 2014 Referat reg syd møde i Middelfart tirsdag den 21. januar 2014 Orientering fra Per Andersen Team Genbrugspladser Esbjerg kommune Fra d. 1 januar 2014 har medarbejderne på Team Genbrugspladser Esbjerg kommune

Læs mere

Organisationsbeskrivelse for Folkekirkens Nødhjælps Seniorfrivillige 1. Nyt navn Folkekirkens Nødhjælps seniorfrivillige

Organisationsbeskrivelse for Folkekirkens Nødhjælps Seniorfrivillige 1. Nyt navn Folkekirkens Nødhjælps seniorfrivillige Organisationsbeskrivelse for Folkekirkens Nødhjælps Seniorfrivillige 1. Nyt navn Folkekirkens Nødhjælps seniorfrivillige 2. Overordnet formål Folkekirkens Nødhjælps seniorfrivillige har til formål at engagere

Læs mere

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019 KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk Efteruddannelse er billetten til fremtidens job. Når du efteruddanner

Læs mere

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Til stede: Henrik, Jesper, Pia, Leni,, Tina og Karin Vært: Leni og Børge Referent: Karin Emne Dialog Beslutning Ansvar Deadline Referat

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: Penge til mad + oplæring Ansøgt om

Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: Penge til mad + oplæring Ansøgt om Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: + oplæring Ansøgt om Bevilget apr. 2014 mv. Bevilget sep. 2014 mv. Bevilget apr. 2015 mv. Bevilget sep. 2015 Bevilget apr. 2016

Læs mere

Rybners Skolepraktik ECC Trading

Rybners Skolepraktik ECC Trading Susanne Andersen Elsebeth Hansen Mette Andersen Alder: 45 år Start: 10-09-2012 Restlæretid: ca.2 mdr. Erhvervserfaring: Salgsafdelingen: Ordrebekræftelser, følgesedler, pakkelister, fragtbreve, faktura,

Læs mere

Dagsorden vil jf. vedtægterne være som følger:

Dagsorden vil jf. vedtægterne være som følger: Grundejerforeningen Niverød Park Nord" indkalder herved til ordinær generalforsamling 2016 mandag den 2. maj 2016 kl. 19.30 på Nivå Skole Syd, lokale 19. Dagsorden vil jf. vedtægterne være som følger:

Læs mere

En skole af elever- For elever

En skole af elever- For elever En skole af elever- For elever Efter 10 års økonomisk og politisk forsømmelse af vores erhvervsuddannelser er det endeligt gået op for politikerne, at der er brug for en reform. Vi har et behov for øget

Læs mere

I disse beregninger, som ATL og 3F nu fremlægger, viser det sig, at lærlinge ikke kun er en god investering, men også en god forretning.

I disse beregninger, som ATL og 3F nu fremlægger, viser det sig, at lærlinge ikke kun er en god investering, men også en god forretning. Forord Lærlinge er en god investering for den unge, for virksomheden og for samfundet. Det er ATL og 3F enige om. Derfor lægger begge parter stor vægt på, at der er velfungerende lærlingeuddannelser til

Læs mere

Branche: Social- og sundhed. Social- og sundhedshjælper

Branche: Social- og sundhed. Social- og sundhedshjælper PROTOTYPE PÅ AFKLARINGSSKABELON- TIL INSPIRATION Branche: Social- og sundhed. Social- og sundhedshjælper Nedenfor har du et samlet overblik over vigtige kompetencer inden for Social-og sundhedshjælperområdet..

Læs mere

Retningslinjer for Tilskudspuljen for Danmarks Indsamling 2016

Retningslinjer for Tilskudspuljen for Danmarks Indsamling 2016 Retningslinjer for Tilskudspuljen for Danmarks Indsamling 2016 Baggrund I forbindelse med indgåelsen af aftale om Adgangskrav og Fordelingsnøgle for Danmarks Indsamling 2014 2017 er der etableret en tilskudspulje,

Læs mere

Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget

Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget Af Dameudvalget, ved Tina Dideriksen 2016 ambitioner Damudvalget ønsker at rekruttere to medlemmer til udvalget gerne fra

Læs mere

Socialdemokratiet i Fredensborg

Socialdemokratiet i Fredensborg Den 15. januar kl. 20.00 22.00, Medborgerhuset Egedal Deltagere:, Lasse, Peter, Lisemose, Jan, Jacob, Annett, Christian, Dorte B., Hans Erik, Kirsten, og Merete (referent) Desuden deltog Vivian Johnsen

Læs mere

Statusrapport 2017: GLOBAL HOUSE

Statusrapport 2017: GLOBAL HOUSE Statusrapport 2017: GLOBAL HOUSE Vision: Børnene i Sønderborg Kommune skal gennem progression og tværfaglighed arbejde med det globale perspektiv i fagene for at kunne agere som globale medborgere. Gennem

Læs mere

Industrioperatør uddannelsen

Industrioperatør uddannelsen Skive Tekniske Skole Industrioperatør uddannelsen Industrioperatør En industrioperatør arbejder med produktionsmaskiner. På skolen lærer du om de forskellige typer maskiner og anlæg, der styres af computere.

Læs mere

Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival

Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival BAGGRUND UDLEJNING Tekst: Peter Hyldahl, phy@monitor.dk Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival Skal man lave en konference, holde festival eller andet, som kræver AV, lyd, lys og scener i den absolutte

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Hjerteforeningens første LANDSINDSAMLING. SØNDAG, DEN 24. APRIL 2016 1UDAF4.dk

Hjerteforeningens første LANDSINDSAMLING. SØNDAG, DEN 24. APRIL 2016 1UDAF4.dk Hjerteforeningens første LANDSINDSAMLING SØNDAG, DEN 24. APRIL 2016 1UDAF4.dk Hvorfor samler vi ind? 1 ud af 4 dør af en hjerte-kar-sygdom Tal fra European Heart viser, at hjerte-kar-sygdomme er den mest

Læs mere

ORDINÆR GENERALFORSAMLING, TORSDAG DEN 27. FEBRUAR 2014 KL. 19.00 PÅ ROSENGÅRDSKOLEN. REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN.

ORDINÆR GENERALFORSAMLING, TORSDAG DEN 27. FEBRUAR 2014 KL. 19.00 PÅ ROSENGÅRDSKOLEN. REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN. ORDINÆR GENERALFORSAMLING, TORSDAG DEN 27. FEBRUAR 2014 KL. 19.00 PÅ ROSENGÅRDSKOLEN. REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN. Der var mødt 104 personer. Heraf var 82 stemmeberettigede, der blev afleveret 6 afgivne

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus D E C E M B E R 2 0 1 0 Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus Læs mere om: Første skoledag efter sommerferien - Side 3 - Fodboldtur til u-21 landskampen Danmark Litauen - Side 4 - Motionsdagen

Læs mere

92-gruppen. Miljøminister Connie Hedegaard Miljøministeriet Højbro plads 4 1200 København K. København d. 26. februar 2007. Kære Connie Hedegaard,

92-gruppen. Miljøminister Connie Hedegaard Miljøministeriet Højbro plads 4 1200 København K. København d. 26. februar 2007. Kære Connie Hedegaard, Miljøminister Connie Hedegaard Miljøministeriet Højbro plads 4 1200 København K 92-gruppen c/o Danmarks Naturfredningsforening Masnedøgade 20, 2100 København Ø Tlf: 39 17 40 32, 39 17 40 00 Faxnummer:

Læs mere

Klub 60+ Pensionistforening for tidligere medarbejdere i Fødevareministeriet og for nuværende 60+ medarbejdere. Generalforsamling

Klub 60+ Pensionistforening for tidligere medarbejdere i Fødevareministeriet og for nuværende 60+ medarbejdere. Generalforsamling Generalforsamling Onsdag, den 28. oktober 2015, kl. 14.00 Miljø og Fødevareministeriet Mødesal F Slotsholmsgade 12 1216 København K. Dagsorden i henhold til Vedtægten: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen. Oktober Kære forældre.

Nyhedsbrev Regnbuen. Oktober Kære forældre. Kære forældre. Nyhedsbrev Regnbuen Oktober 2016 Efteråret er i fuld gang og vi har nydt det fantastiske vejr, som vi har haft i september. Vi er snart klar til indflytning af børnehaven og med dette nyhedsbrev,

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Team Odder

Velkommen til generalforsamling i Team Odder Velkommen til generalforsamling i Team Odder Generalforsamling i Team Odder Styregruppens beretning 17. november 2013 Status Ca. 120 medlemmer og fortsat kraftig vækst i medlemstallet 4 hold (1, 2+, 2

Læs mere

REFERAT AF SYVENDE ORDINÆRE TEX-BRUGERGRUPPE 24. SEPTEMBER 2005 PÅ DATALOGISK INSTITUT, AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN:

REFERAT AF SYVENDE ORDINÆRE TEX-BRUGERGRUPPE 24. SEPTEMBER 2005 PÅ DATALOGISK INSTITUT, AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN: REFERAT AF SYVENDE ORDINÆRE GENERALFORSAMLING I DANSK TEX-BRUGERGRUPPE 24. SEPTEMBER 2005 PÅ DATALOGISK INSTITUT, AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Formanden Gunnar Weber bød velkommen til de 39 fremmødte medlemmer, og bestyrelsen foreslog Werner Jensen som dirigent.

Formanden Gunnar Weber bød velkommen til de 39 fremmødte medlemmer, og bestyrelsen foreslog Werner Jensen som dirigent. Referat af generalforsamling mandag den 25. marts 2013 kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning. 3. Aflæggelse af det reviderede regnskab. 4. Indkomne forslag. 5. Fastsættelse

Læs mere

Netværk.nu beskæftigelse før uddannelse

Netværk.nu beskæftigelse før uddannelse Virksomhedernes overordnede krav til en ung, der ønsker arbejde: Møde til tiden Lægge mobilen væk Tage fat Netværk.nu beskæftigelse før uddannelse Netværk.nu er et tilbud, der fokuserer på at få unge mellem

Læs mere

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m.

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. - Guide fra BetterNow Juli 2012 - version 1.0 BetterNow Kristen Bernikowsgade 6 1105 Kbh. K www.betternow.dk

Læs mere