2012 MultiCenter Syd. Årsrapport International Afdeling. Arne Kjærsgaard MultiCenter Syd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2012 MultiCenter Syd. Årsrapport International Afdeling. Arne Kjærsgaard MultiCenter Syd 07-02-2013 arne@multicentersyd.dk"

Transkript

1 2012 MultiCenter Syd Årsrapport International Afdeling Arne Kjærsgaard MultiCenter Syd

2 Året der gik: Baggrund: International afdelings hovedopgaver er, at beskæftige sig med renovering af effekter, pakke - og sende udstyret til lande i syd, hovedsalig Afrika det sker gennem samarbejde med andre Ngo er fra u-landsmiljøet i Danmark. Derud over har International afdeling tre lærlingepladser for transport - og logistik uddannelsen samt en cykelmontør. Afdeling er nu ved at opbygge endnu et værksted med henblik på at uddanne lærlinge indenfor Motorcykler og Scooter. Uddannelsen træder først i gang i 2013 når det faglige udvalg har godkendt værkstedet. Opgaver: Den Internationale Afdelings hovedopgaver er at indsamle effekter, renovere, pakke og sende effekterne til lande i syd, hvor bruttonationalproduktet er under 2600 US$, denne del er finansieret gennem Danida s Renoverings- og Forsendelsesbevilling, som administreres af MS - Action Aid. Beløbet for 2012 var ,98 kr. Dette betyder, at reservedele, pakkemateriale, transport indland og -udenland bliver dækket via denne bevilling. De udsendte effekter blev rekvireret gennem danske NGO er, som arbejder i syd f.eks. DANTAN, MS, Lions klubberne, Cykler til Senegal, Masangas Venner, Hjælp til Congo, Care4 you, m.fl. Denne opgave er rigtig god, for den giver eleverne mulighed for at stifte bekendtskab med forskellige brancher. Det giver også mulighed for at snuse lidt til handicapsektoren, cykelreparation, transport, lager, logistik og få teknisk snilde inden for elektroniske og mekaniske effekter. En anden vigtig opgave er at skrotte effekter, sikre en optimal skrotning af effekterne, som ikke kan bruges mere eller ikke kan repareres. Her sondrer vi mellem brandbart og ikke brandbart materiale, opdeling af metaller, batterier mv. Så er der atter en container på vej til Afrika. Vi har brugt meget stor energi på sidemandsoplæring gennem teams, hvor to, tre eller fire elever arbejder sammen, og hvor en bliver formand for gruppen, hvilket skal sikre at opgaven bliver gennemført. Sidste år startede vi vores brillesektor op som en selvstændig sektion på værkstedet og det fungerer rigtigt godt. Brillesektionen køres eksempelvis af to piger ad gangen, som oplærer nye, som senere kan overtage opgaven og selv lære nogle nye op. I år fik vi en ekstra brillestation da fabrikken i Gilleleje lukkede, hvorefter vi overtog udstyret. De styrer selv registrering og lagerstyringen. Når der er ordrer til forsendelser, leverer gruppen briller efter anmodning fra dem, som står for pakningen af en container. Registreringen bliver gjort til genstand for kvittering for fuldført arbejde. Disse kort ender sluttelig hos revisoren, som bruger dem, når bevillingen skal revideres. I år har vi fået ekstra mange briller da Synoptik og Nyt syn, sender alle deres indsamlet briller til os. Ligeledes kommer der briller fra Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp.

3 Nye tiltag som er startet i 2011 er elektronisk registrering igennem Navision programmet. Vi håber på at udvikle det yderligere de kommende år. Dette er et glimmerende eksempel på noget, der også vil kunne bruges i uddannelses øjemed. Derudover ligger der også mange oplysningsaspekter i at renoverer til Syd, hvilket kan være oplysninger om den NGO vi arbejder sammen med, men også landeinformation, hvor er landet beliggende? Hvorfor støtte landet / gruppen? Gennem året får vi en del besøg af NGO er i Danmark, men også af deres partner i syd, som kommer på besøg i Danmark for at se, hvad vi har på lageret og i den sammenhæng sige tak til de elever og lærere, som har været med til at pakke deres container. I foråret 2012 havde vi besøg af Care4 you s samarbejdspartner i Zimbabwe samt repræsentanten fra Danmark, Morten Helmø. Vi har pakket de fleste containere for den danske partner i gennem de sidste par år. Den International Afdeling Der har været 44 elever gennem International afdelingen i Gruppen af unge som har været her, har været en god og stabil gruppe. Jesper Frandsen er daglig leder af afdelingen og ansvarlig for pakning af containere. I foråret forlod Henrik Jørgensen afdelingen til fordel for et job på den lokale erhvervsskole CELF. Desuden er der Allert Poulsen, som har været ansat på afdelingen de sidste 12 år. Til sidst er der Arne Kjærsgaard, som primært arbejder med et EU finansieret projekt, sammen med et par produktionsskoler i region Sjælland og et par projekter i Nordtyskland. Arne hjælper og støtter op på afdelingen, når dette måtte være nødvendigt. International afdeling oprettede i 2010 et cykelværksted med en lærling som cykelmontør. Eleverne har i det forgangne år taget aktiv del i afdelingens og skolens aktiviteter heriblandt udveksling til Tyskland. Så vidt muligt får eleverne selvstændige opgaver, som de skal udføre. Det sker ofte, at et par stykker skal arbejde sammen i et team om et produkt, enten lagerføring, pakke container eller renovere bestemte effekter enten til lager eller til direkte forsendelse. Derudover deltager elever og lærlinge i information om internationatl samarbejde mellem NGO er i Danmark og primært lande i Afrika. Afdelingen har afholdt en foredragsrække med aktører som samarbejder med projekter i Afrika. Inspektionsrejse til Sierra Leone. I november 2011 foretog Leif Jeppesen, Jesper Frandsen og Arne Kjærsgaard en inspektionsrejse til Sierra Leone i Vestafrika. Baggrund for rejsen var, at MultiCenter Syd gennem de sidste 6 år har sendt omkring og 20 containere til Sierra Leone, gennem organisationen Masangas Venner. Leif og Jesper besigtiger en byggeplads i Masanga I 2012 har vi sendt 1 container til hospitalet, Masanga gruppen er ved at konsolidere sig i projektet, hvor man ser på nye tiltag og udviklings områder, så som information, uddannelse af voksne, folkeskoler med videre. (se Der foreligger en inspektionsrapport fra turen, den kan findes på vo-

4 res hjemmeside under Værksteder international. Rejsen blev finansieret med midler fra MS og egne midler. Samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Ud over ovenstående, har international afdeling årligt haft en stor logistik opgave, som afdelingen udførte for Folkekirkens Nødhjælp. Opgaven var led i Nødhjælpens store sogne-indsamling som foregår første søndag i marts hvert år. Opgaven startede medio januar, den gik ud på at pakke et indsamlingssæt, som består af, raslebøsse, vejledning, identitetskort, navneskilt, plastposer og girokort. Denne opgave blev styret primært af Transport og Logistik lærlingene, hvor 6 til 8 produktionsskoleelever var med i produktionen i skiftende teams. Det er en rigtig god opgave for eleverne, det kræver man kan systematisere sin arbejdsmetode, holde hovedet koldt og så er det et teamarbejde, hvor man er afhængig af sin kollega, produktionen kan gå i stå, hvis man ikke er omhyggelig. Desværre omlagde FKN denne opgave , så vi ikke længere skulle stå for den opgave. Afdelingen ser sig nu om efter en anden opgave, måske hos andre organisationer, som også laver indsamling. Andre opgaver ud af huset. De sidste 2 år har vi leveret raslebøsser til Danmarks indsamlingen opgaven går ud på at pakke bøsser, fragtbreve samt transport til nærmeste Post Danmark ekspeditionssted. I de sidste 8 år har vi pakket bøger læseraketten for IBIS det er en opgave som Pedel & Service tager sig af, men transporten med lastbil i hele Danmark udføres af lærlingene fra International afdeling. Derudover er der diverse transportopgaver, flytning af møbler for det offentlige, men også for private samt Lys over Lolland. Der køres 2 gange om dagen til vores anden afdeling i Vandtårnet. Vi er også involveret i at fragte kunst frem og tilbage til vandtårnet. Borgerservice i Guldborgsund kommune. En anden vigtig opgave International afdeling står for, er servicering af medborgere, primært på plejecentrene i Guldborgsund kommune. International afdeling kører på anmodning ud, og skifter dæk og slanger på kørestole. Denne opgave går på skift mellem eleverne, dem der har kørekort, og elever som har lært at håndtere reparation af kørestole. Den Internationale afdeling har en servicevogn, som bliver brugt til denne opgave. Dette er en selvstændig opgave, hvor eleverne selv pakker bilen med diverse udstyr (servicekassen), finder ruten på nettet, finder priser og skriver Cykelmontøren Thomas er ved en regning, så kunden kan betale, når jobbet er udført. På at gøre servicekassen klar baggrund af denne borgerserviceopgave, var der en elev tidligere på året, som fik job i en servicevirksomhed med kundekontakt.

5 Kommentar til bevillingen: 2012 har været et højaktivt år, mere end 2011 var det. Det skyldtes primært, at der kun er 2 renoveringsværksteder øst for Lillebælts broen, og flere af de kunder som Fabrikken havde i Gilleleje, har så henvendt sig til os. Vi havde et merforbrug på ,98 kr. I 2012 havde vi 25 forsendelser, heraf containere og 2-20 containere, samt 7 delforsendelser, hvilket sammenlagt beløber sig til 1306m³ gods. I brugt værdi beløber det sig til ca. 21,47 millioner kr., hvilket dækker over alt fra renoverede hjælpemidler, skolemøbler, skrive- og regnemaskiner, briller, hospitalsudstyr m.v. Omlægning af GtS I foråret 2012 kom Mellemfolkeligt Samvirke med en udmelding om, at de ikke længere ville være ansvarlige for Renovering- og forsendelses bevillingen, pga. at styrelsen ikke synes at GtS passede ind i den nye civilsamfundsstruktur. Værkstederne havde et par møder med MS, først blev værkstederne indkaldt til et møde med Generalsekretæren i MS og derefter med Danida. Her ytrede værkstederne bekymring for, at man måske var ved at tabte et vældig stort netværk af små Ngo er med mange ny-danskere i. Vi udtrykte også bekymring for akademisering af ulandsdebatten, som vil koble den ordinære dansker af, og på sigt være til skade for ulandsdebatten, mange gav udtryk for, at denne uheldige udvikling allerede er begyndt at blive meget elitær, derfor kastede vi os ind i debatten med Danida og andre politikere for bevarelse af renoveringsbevillingen. Et stormøde med alle bevillingsmodtagerne blev stablet på benene hos MS, hvor bestyrelsen og Danida deltog. Vi fik nedsat en lille arbejdsgruppe, som har til formål at sikre, at der udviklede sig en positiv ånd i bevillingsgruppen, og at de fik den information, der var til rådighed i gennem hele processen. Vi kan nu sige velkommen til DMR-U som per 1. januar overtager GtS. Jeg tror, at jeg kan sige det for alle værkstederne, at vi glæder os til at komme i arbejdstøjet og arbejde sammen med dem. Arne Kjærsgaard Niclas kommer fra Tyskland, for at tage sin uddannelse i Danmark Brilleværkstedet

6

30 års jubilæum på International afd. MultiCenter Syd 2014

30 års jubilæum på International afd. MultiCenter Syd 2014 30 års jubilæum på International afd. MultiCenter Syd 2014 Fremstilling Fremstillingen af International afdelings jubilæumshæfte er foregået i et samarbejde med forskellige parter. Fotos Alle billeder

Læs mere

Inspektionsrejse til Zanzibar

Inspektionsrejse til Zanzibar 2009 Inspektionsrejse til Zanzibar Arne Arne Kjærsgaard MultiCenter Syd 21-04-2009 1 Inspektionsrejse til Zanzibar fra den 26. marts til 9. april 2009 Baggrund for rejsen: MultiCenter Syd har gennem de

Læs mere

Bestyrelsen beretning Masangas Venner General forsamling 24.03.2009

Bestyrelsen beretning Masangas Venner General forsamling 24.03.2009 Bestyrelsen beretning Masangas Venner General forsamling 24.03.2009 1 Indholdsfortegnelse. 1. Generelt om bestyrelsen og bestyrelsen arbejde Side 3 2. Containere Side 5 3. Samarbejdspartnere Side 6 4.

Læs mere

OVERSÆTTELSE AF Tilsynsrapport. Gambias Venner: Renovering, forsendelse og uddeling af udstyr til modtagere i Gambia

OVERSÆTTELSE AF Tilsynsrapport. Gambias Venner: Renovering, forsendelse og uddeling af udstyr til modtagere i Gambia OVERSÆTTELSE AF Tilsynsrapport Gambias Venner: Renovering, forsendelse og uddeling af udstyr til modtagere i Gambia 1 Indholdsfortegnelse: 1 INTRODUKTION 3 2. FORENINGEN GAMBIAS VENNER 4 2.1 Foreningen

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Lystrup Idrætsforening

Lystrup Idrætsforening Beretning år 2014 Gymnastikafdelingen Lystrup IF 1.januar - 31. december 2014 Det er nu mit andet år som formand for gymnastikafdelingen i Lystrup IF og et år hvor der igen er sket rigtig meget indenfor

Læs mere

Beretning ved generalforsamlingen 2014

Beretning ved generalforsamlingen 2014 1 Beretning ved generalforsamlingen 2014 Velkommen til alle jer, der er mødt op i dag. Det er en glæde at se, at der er så stor interesse for klubben og dens trivsel. For det er jo ikke på vandet det foregår

Læs mere

Års møde 11. marts 2014.

Års møde 11. marts 2014. Års møde 11. marts 2014. Så sidder vi her igen. Velkommen til jer alle. At der allerede er gået et år, har jeg svært ved at tro på, men kalenderen fortæller mig jo noget andet og siger jo sandheden, at

Læs mere

Drejebog til efterskoler der Cykler mod Sult

Drejebog til efterskoler der Cykler mod Sult Drejebog til efterskoler der Cykler mod Sult Vi er glade for, at I har valgt at deltage i cykelsponsorløbet Vi Cykler mod Sult. I denne drejebog finder I idéer til, hvordan I forbereder, arrangerer og

Læs mere

Genbrug til Syd: Review af kapacitetsopbygning i Genbrug til Syd

Genbrug til Syd: Review af kapacitetsopbygning i Genbrug til Syd Genbrug til Syd: Review af kapacitetsopbygning i Genbrug til Syd FINAL 22. oktober 2014 ByMarianneBo Marianne Bo Paludan Jens Juels Gade 50 2100 KBH Ø mariannebopaludan@gmail.com Mobil: +45 21714898 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

Dette år er nu gået, og jeg håber at I vil tage godt imod Steen som efterfølgende er på valg til formandsposten.

Dette år er nu gået, og jeg håber at I vil tage godt imod Steen som efterfølgende er på valg til formandsposten. Vallensbæk SejlKlub Referat af generalforsamlingen torsdag den 29. november 2007 Formanden Arne Larsen bød velkommen. 1. Valg af dirigent Helge Petersen blev valgt og indledte sin gerning med at konstatere,

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Hjælp til Selvhjælp Herning Årsberetning 2012

Hjælp til Selvhjælp Herning Årsberetning 2012 Hjælp til Selvhjælp Herning Årsberetning 2012 Hjælp til Selvhjælp, Fredensgade 14, 7400 Herning Telefon 97 21 65 88 herning@hjaelptilselvhjaelp.dk - www.hjaelptilselvhjaelp.dk Hvem er vi? Hjælp til Selvhjælp

Læs mere

Referat generalforsamlingen lørdag den 4. maj 2013 Frivillig Centeret, Futura Centret, Farimagsvej 22, 4700 Næstved.

Referat generalforsamlingen lørdag den 4. maj 2013 Frivillig Centeret, Futura Centret, Farimagsvej 22, 4700 Næstved. Referat generalforsamlingen lørdag den 4. maj 2013 Frivillig Centeret, Futura Centret, Farimagsvej 22, 4700 Næstved. Formanden Vincent Hamadi Bah bød de fremmødte medlemmer velkommen til årets generalforsamling

Læs mere

Beretning 2007 i aften 4 år tillykke venskabsforenin hvem er de egentlig spilleregler eller måske spildregler, Kontakten til Angola intens

Beretning 2007 i aften 4 år tillykke venskabsforenin hvem er de egentlig spilleregler eller måske spildregler, Kontakten til Angola intens Beretning 2007 Af formanden for DAV Christian Dørken DAV bliver i aften 4 år, og tillykke med det til os alle sammen. I sidste måned udsendte DAV en ny præsentationsfolder. Den er ganske smart bygget op

Læs mere

Danske Skoleelevers tilbud. til elever og elevråd

Danske Skoleelevers tilbud. til elever og elevråd Danske Skoleelevers tilbud til elever og elevråd 1 DANSKE SKOLEELEVER Hvem er vi? Danske Skoleelever, DSE, er en organisation for dig! DSE har fokus på elever, skole og uddannelse. Vi kæmper for at sikre

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

C) Hr. Fikré El-Gourfti, UM/MENA

C) Hr. Fikré El-Gourfti, UM/MENA C) Hr. Fikré El-Gourfti, UM/MENA Interview med hr. Fikré Filali El-Gourfti på UM's MENA-kontor. Interviewet blev foretaget i København den 27. juni, 2012. NMJ: "Allerførst tak fordi du har lyst til at

Læs mere

Årsrapport 2013 for Café Parasollen

Årsrapport 2013 for Café Parasollen Årsrapport 2013 for Café Parasollen Et socialt og alkoholfrit værested tilknyttet KFUM s Sociale Arbejde Lavgade 5, 6100 Haderslev - Tlf. 74 53 58 93 www.parasollenhaderslev.dk Side 1 Kamp må der til skal

Læs mere

Årsmøde i Genbrug til Syd 2.-3. november 2013

Årsmøde i Genbrug til Syd 2.-3. november 2013 1 Årsmøde i Genbrug til Syd 2.-3. november 2013 Tema om status og planer efter DMR-U s overtagelse af GTS i 2013 Oplæg v. Anne Charlton Christensen (ACC), Fuldmægtig i Udenrigsministeriets kontor for Humanitær

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

Bilag til analyserapporten:

Bilag til analyserapporten: Projekt nr.: 128 818 Pulje: EUAMUK6480 KHRU udvikling af udd. og lærerudd.2012 Bilag til analyserapporten: Konsekvens af jobglidning og barrierer for efteruddannelse af ikke-faglærte og medarbejdere med

Læs mere

Beretning 2010 FFD 2009.

Beretning 2010 FFD 2009. Beretning 2010 Den 74. tyvende beretning blev så min opgave at fremlægge efter mit første år som formand for en klub jeg kun kan være glad for at være medlem af. Det har været et fantastisk år selv om

Læs mere

Truck of the year 2008.

Truck of the year 2008. Den nye TGS. Truck of the year 2008. www.man.dk S for Sejrherre af Truck of the Year 2008 Ingen anden lastbilproducent har vundet prisen Truck of the Year 7 gange og det overrasker ikke. MAN har med den

Læs mere

Grundejerforeningen Hyrdeengen Uddelt den. 21 februar 2009 Februar 2008

Grundejerforeningen Hyrdeengen Uddelt den. 21 februar 2009 Februar 2008 Grundejerforeningen Hyrdeengen Uddelt den. 21 februar 2009 Februar 2008 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Hyrdeengen. Onsdag den 11. marts 2009 kl. 19.30 i Pilehaveskolens

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

AKO Aktive Kristnes Omsorgsarbejde

AKO Aktive Kristnes Omsorgsarbejde AKO Aktive Kristnes Omsorgsarbejde JULI 2014 AKO har gjort en forskel i 25 år Nyt nødhjælpslager i Rumænien Forrygende start for ny AKO genbrugsbutik Håb og liv, der hvor håbløsheden er stor... Af Søren

Læs mere

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole Generalforsamling i Efterskolerne i Sydøstjylland (EIS) Tirsdag den 1.10.2013 på Elbæk Efterskole 1. Valg af dirigent og referant Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant 2.

Læs mere