Oplæg om den fremtidige fødevarestatistik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oplæg om den fremtidige fødevarestatistik"

Transkript

1 Danmarks Statistik, 26. november 2010 VLN/- Oplæg om den fremtidige fødevarestatistik Indledning og baggrund Danmarks Statistik overtog fra 1. januar 2009 ansvaret for udarbejdelse af regnskabsstatistikkerne på Fødevareområdet fra Fødevareøkonomisk Institut (FOI) på Københavns Universitet. Uddrag af aftalen er angivet i bilag 1 Dette notat er Danmarks Statistiks redegørelse og oplæg til drøftelse af videre udbygning/styrkelse af fødevarestatistikken. Arbejdet med statistikkerne på fødevareområdet i Regnskabsstatistikkerne fra FOI er planmæssigt blevet udarbejdet og offentliggjort i DST-regi. Der er sket ændringer med hensyntagen til ny lovregler og procedurer, herunder store tilpasninger i forbindelse med det ny Ø90-system for jordbrug. Udflytningen til DST har som forventet haft nogle effektiviserings- og synergieffekter, hvor regnskabsstatistikkerne fx har nydt godt af støtte fra metode- og formidlingskontorerne i DST. Indenfor kontoret for Fødevareerhverv er der dels sket en faglig videndeling og dels en øget kvalitet pga. mulighederne for test af sammenhængene mellem mikro- og makrodata. Endvidere har DST færdiggjort en ny og forbedret version af produktionsgrensstatistikken. FOI har bidraget med udarbejdelse af nøgletal og deltaget i fastlæggelsen af rammerne for statistikken. DST-arbejdet med statistikken har vist sig at være væsentligt mere ressourcekrævende end oprindelig forudsat både i form af køb af eksterne IT-ressourcer og anvendelse af intern arbejdskraft. Samtidig har valget af en IT-løsning, der er integreret med den hidtidige model for den løbende jordbrugsstatistik medført en lang række nye problemer i denne model, der også har været meget ressourcekrævende. Landbrugets bedriftsregister er opdateret ved inddragelse af en række administrative registre. Det drejer sig primært om det Generelle Landbrugsregister (GLR), Ejendomsstamregistret, Det Centrale HusdyrbrugsRegister (CHR) samt det Erhvervsstatistiske Register (ESR). I forbindelse med registerarbejdet indgår tilbagemeldinger vedr. enhederne i regnskabsstatistikkerne for landbrug og gartneri. Landbrugets bedriftsregister (LBR) er i 2010 integreret med det Erhvervsstatistiske Register (ESR) Det vurderes, at resultatet af integrationen har: øget kvaliteten ved udtræk af enheder til diverse landbrugs- og gartneritællinger, herunder regnskabsstatistikkerne. øget kvaliteten af ESR-landbrugsenheder, specielt mht. brancheoplysninger. øget effektiviteten i opdateringen af landbrugs- og gartnerienheder (idet ændringer fremover primært bliver opdateret maskinelt, og der sker kun vedligeholdelse af et register).

2 ESR blev på denne baggrund brugt som udsendelsesgrundlag for den totale landbrugs- og gartneritælling i maj I sommeren 2010 er påbegyndt et udvalgsarbejde mellem DST og Videncentret for landbrug (Skejby) med henblik på at indgå en formel samarbejdsaftale mellem de to institutioner. I forbindelse med dette arbejde drøftes og tilrettes samarbejdet, således at dette forbedres og styrkes i de kommende år. Arbejdet med statistikkerne på fødevareområdet i 2011 og fremover I det følgende beskrives de udviklingsaktiviteter DST har besluttet at gennemføre på fødevareområdet: Produktionsopgørelser af frugt og grønt Produktionsmetoder i landbruget Landbrugets bruttofaktorindkomst Landbrugs- og gartneritællingen 2013 Kommissionens udspil om den fremtidige landbrugspolitik I forbindelse med den nye forordning af afgrødestatistikker indgår opgørelser af frugt og grønt i den vegetabilske produktionsstatistik. Der er i 2010 foretaget en totaltælling vedrørende grøntsager på friland. Det er planen i 2011 at foretage en tælling af bær og stenfrugt samt i 2012 en væksthustælling. Disse tællinger skal fungerer som benchmark, der kan ajourføres via konsulentskøn, promilleafgiftsfonde m.m. I 2011 gennemføres på stikprøvebasis en forordningsbestemt statistik om produktionsmetoder i landbruget. Statistikken vil bl.a. belyse pløjnings- og dyrkningsmetoder, anvendelse af husdyrgødning, staldsystemer og markvanding. I 2011 vil den forordningsbestemte BFI-opgørelse blive udarbejdet på NUTS 2 (regioner). Disse data vil blive leveret til kommissionen (Eurostat) og offentliggjort i Statistikbanken. Variabellisten til brug for den forordningsbestemte strukturtælling i 2013 drøftes indgående i de respektive arbejdsgruppemøder på basis af Eurostats indgående drøftelser med DG Agri og DG Env. Det tegner til, at der udover de basale strukturoplysninger vil være fortsat fokus på produktionsmetoder med statistik om bl.a. gødningstyper og mængde, opbevaringsfaciliteter, specifik fokus på kunstgødning, vandingsmetoder samt anvendte vandkilder. I forbindelse med kommissionens overvejelser omkring den fremtidige landbrugspolitik (første udspil forventes i november d.å.), er der taget fat på at drøfte fremtidige krav til den fælles landbrugsstatistik. Nogle af de elementer, der er højt prioriteret p.t., er landbrugsmiljøindikatorer, dyrevelfærd, fødevaresikkerhed og landdistriktsindikatorer. Der er enighed om, at der skal foretages en prioritering i den eksisterende EU-landbrugsstatistik for at frigøre ressourcer til udvidelsen. Udover disse peger DST på en række mulige udviklingsprojekter. En gennemførelse af disse vil dog afhænge af den nødvendige finansiering.

3 Ressourceområdestatistikken Et område er genoptagelse af ressourceområdestatistikken 1 for fødevaresektoren, hvor der sker en analyse af hele fødevaresektoren med belysning af beskæftigelse, omsætning, udenrigshandel, forskning, innovation mv. På et møde i december 2009 oplyste Fødevareministeriet, at statistik på dette grundlag var stærkt efterlyst i ministeriets arbejde. DST har i samarbejde med Danske Regioner opdateret Ressourceområderne til DB07 i forbindelse med et konkret projekt tal er offentliggjort i Nyt fra Danmarks Statistik 2. september Den ny version af Ressourceområderne kan fremover også bruges som grundlag for opgaver for andre eksterne kunder. For at dette kan lade sig gøre kræves dog tilpasning til de relevante statistikområder. Konsolideret regnskabsstatistik En konsolideret (og eventuelt udbygget) regnskabsstatistik for hele fødevaresektoren, så den også dækker de sektorer, der forarbejder og distribuerer fødevarer. DST har transformeret begreberne i den sædvanlige regnskabsstatistik for de primære erhverv, således at de er sammenlignelige med begreberne i DSTs regnskabsstatistik for byerhverv. Den ny version af regnskabsstatistikkerne for de primære erhverv indlægges i statistikbankens afsnit for Generel erhvervsstatistik sammen med regnskabsstatistikkerne for byerhverv. Herved er det muligt at anvende regnskabsstatistikkerne for de forskellige brancher for fødevareerhverv sammen. Dette område er således forberedt til at kunne anvendes i forbindelse med en statistik opdelt efter ressourceområder. Regnskabsstatistik for øvrige primære erhverv En udbygning af regnskabsstatistikken for de øvrige primære erhverv. I bilag 2 ses hvilke brancher indenfor primærerhvervene, der ikke dækkes af DSTs regnskabsstatistikker. Det fremgår endvidere, at de to væsentligste områder er brancherne for skovbrug og for serviceydelser for landbrug (maskinstationer). Det private skovbrug er p.t. delvis dækket af en regnskabsstatistik, der udarbejdes af brancheforeningen, mens maskinstationernes produktion dækkes af 10-årlige tællinger, der dog ikke indeholder oplysninger om branchens økonomi. Danmarks Statistik vil kunne dække disse to områder via en udvidelse af enten regnskabsstatistikken for byerhverv eller regnskabsstatistikkerne for primære erhverv. Miljøforhold En udbygning af den statistiske belysning af miljøforhold på landbrugsområdet. DST har ikke mulighed for at udbygge dette område for egne midler. Da om- 1 Statistik på erhvervsområdet, hvor brancherne er omgrupperet, således at der dannes 8 ressourceområder, hvoraf fødevareområdet er et område, der både omfatter brancherne for de primære fødevareerhverv, forarbejdningsbrancher for fødevarer, tilknyttede tjenestebrancher, handelsbrancher og fremstillingsbrancher for maskiner til fødevarebrancherne.

4 rådet ikke hidtil har været forordningsdækket, har det tværtimod været nødvendigt med indskrænkninger. Eurostat har nedsat en arbejdsgruppe, der varetager opgaven med den fremtidige udvikling af dette område, bl.a. med miljøindikatorer. Dette forventes at ende med forslag til forordning om data fra 2013, hvorefter forordningsforslaget må behandles i de sædvanlige danske organer med henblik på at sikre den fornødne finansiering. FADN statistikken Tilsvarende arbejder DG Agri på en udvidelse af indberetningerne til FADNstatistikken fra 2013, hvor nogle af udvidelserne ser ud til at blive bedre dækning af anvendelsen af gødning og pesticider. Fra dansk side er der taget forbehold overfor disse udvidelser, dels fordi det ikke skønnes hensigtsmæssigt at indsamle disse oplysninger i FADN-regi, og dels på grund af udgifterne ved den ekstra dataindsamling. Såfremt udvidelsen alligevel gennemføres, vil DST så vidt muligt benytte pesticid- og gødningsdata indsamlet til administrativt brug frem for ny indsamling hos landmændene. Fiskeriområdet FOI indsendte i 2009 ansøgning til Fiskerifonden om finansiering bl.a. af en ny IT-applikation til behandling af fiskeriregnskabsstatistikken og en udvidelse af antallet af anvendte regnskaber i to år. Formålet var at ajourføre og udbygge IT-systemet med mulighed for at estimere regnskaber for alle fartøjer med inddragelse af al den eksisterende viden om fartøjer og fangster fra især Fiskeridirektoratet. Der er senere kommet afslag på denne ansøgning, hvilket betyder, at regnskabsstatistikken for fiskeri ikke er i så god stand som ønskeligt. Dette er ikke mindst problematisk i forbindelse med ændringerne af fiskeriforvaltningen med et udbredt system af kvoter for forskellige fiskearter, der øger usikkerheden i resultaterne fra et stikprøvebaseret system. Det planlægges i samarbejde med Danmarks Fiskeriforening og FOI at indsende ny ansøgning i Statistikbanken for fisk Udover at offentliggøre regnskabsstatistik for fiskeri og akvakultur vil DST arbejde for en omfattende og sammenhængende belysning af fiskerierhvervet i Statistikbanken og i forskerserviceordningen. Dette indebærer, at såfremt Fiskeridirektoratet (FD) ønsker det, vil det være muligt at indlægge FDs data for fiskeri og akvakultur i Statistikbanken, således at alle statistiske oplysninger vedrørende fiskeri og akvakultur vil kunne findes samlet i Statistikbanken. Endvidere kunne FD-data indlægges i forskerdatabasen, således at forskere kunne anvende disse data på linje med data fra regnskabsstatistikkerne. Fiskeindustri EU's dataforordning for fiskeriområdet (DG Mare) indeholder udover kravene til data for fiskeri og akvakultur også krav om data for fiskeindustri. Data for fiskeindustri for Danmark udarbejdes af FOI i samarbejde med regnskabsstatistikken for byerhverv i DST. Som led i arbejdet foretages en underopdeling af DSTs brancher på området med henblik på underbrancher til efter forarbejdningstype og fiskeart. Data fra DSTs råvaretælling har også været anvendt, men der mangler især data for mængder og for de mindre og mellemstore virksomheder.

5 Husstandsøkonomien i de primære erhverv. Traditionelt indeholder regnskabsstatistikkerne for de primære erhverv også tabeller for husstandsøkonomien. Det er dog accepteret, at regnskaber kan indsendes uden disse oplysninger. Det gælder især for regnskaber for I/S, Aps. og A/S, hvor det i mange tilfælde ikke giver mening at indsamle oplysninger om familiens indtægter udenfor branchen eller om deres private udgifter. Disse tabeller vises derfor kun for en delmængde af populationen. Denne delmængde har været faldende og må ventes at falde yderligere i de kommende år. Danmarks Statistik har de senere år med mellemrum lavet en registerbaseret stikprøvetælling af landbrugshusstandenes indkomster. En fortsættelse heraf vil indebære en del nyprogrammering. Tilsvarende opgørelser kunne også foretages for husstandene i fiskeri og akvakultur. DST-intern udnyttelse af data fra regnskabsstatistikkerne for de primære erhverv Der er foreløbige aftaler med arbejdstidsregnskabet og nationalregnskabet om at samarbejde om at udnytte data fra regnskabsstatistikkerne til styrkelse af de pågældende områder i disse generelle statistikker. Omkostninger ved nye tiltag på Fødevareområdet Nedenstående tabel viser de anslåede omkostninger ved henholdsvis etableringen og driften af de ovenfor omtalte projekter på fødevarestatistikområdet. Anslåede omkostninger Etabl. Drift Kr. Kr. 1. Produktionsopgørelser af frugt og grønt finanslov finanslov 2. Produktionsmetoder i landbruget finanslov finanslov 3. BFI på NUTS 2 finanslov finanslov 4. Landbrugs- og gartneritællingen 2013 finanslov finanslov 5. Ressourceområdestatistikken Konsolideret og udbygget regnskabsstatistik Udbygning af regnskabsstatistikken for øvrige pri mære erhverv (metode som for byerhverv) 8. Miljøindikatorer på landbrugsområdet?? 9. Udbygning af fiskeristatistikken Fiskeridirektoratets data i Statistikbanken?? 11. Husstandsøkonomien i de primære erhverv Landbrug Fiskeri og Akvakultur

6 Bilag 1. (uddrag af aftale af 23. april 2009) Af aftalens pkt. 8 fremgår: Statistikdækningen på fødevareområdet skal udbygges/styrkes, jf. afsnittet om Statistikomfang i notat af 1. september 2008 fra Danmarks Statistik, Fødevareøkonomisk Institut og Fødevareministeriet (se bilag). Effektiviseringer og synergieffekter skal indgå i grundlaget for en sådan udbygning/styrkelse. I det omfang, Danmark Statistik fravælger at offentliggøre de i afsnit 2 omfattede regnskabsstatistikker i trykt form, skal de herved sparede udgifter ligeledes anvendes til udbygning/styrkelse af statistikdækningen på fødevareområdet. Danmarks Statistik forelægger oplæg om udbygning/styrkelse af statistikdækningen på fødevareområdet for det Rådgivende udvalg for landbrugsstatistik i løbet af 2009.

7 Bilag 2. Udtræk fra DST statistikbank (tabel ERH17) af brancher, der ikke er dækket af regnskabsstatistik fra FOI eller byerhverv. Arbejdssteder efter tid, branche (DB07) og aktivitet Årlig lønsum (Mio. steder ultimo ultimo no- Antal arbejds- Antal job Antal fuldtidsbeskæftigede kr) november vember Kenneler Serviceydelser i forbindelse med planteavl Serviceydelser i forbindelse med husdyravl Forarbejdning af afgrøder efter høst Forarbejdning af frø/sædekorn til udsæd Jagt, fældefangst og serviceydelser i forbindelse hermed Dyrkning af træer og andre skovbrugsaktiviteter Skovning Indsamling af vildtvoksende forstmateriale undtagen træer Serviceydelser til skovbrug I 2008 overgår Erhvervsbeskæftigelsen til at anvende eindkomst som datagrundlag. Det betyder, at der er et databrud i statistikken. Se eventuelt kommentar til Nyt fra Danmarks Statistik nr. 257 af 9. juni Enhed : Antal Anm.: Da DB07 og EU-typologien for landbrug mv. ikke er helt sammenfaldende, kan der herudover forekomme enheder i DB07-brancherne, der ikke dækkes af FOI-statistikkerne. Det kan fx forekomme i Avl af pelsdyr mv., der udover minkavl bl.a. indeholder biavl og opdræt af kæledyr.

Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december 2010

Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december 2010 , Landbrug og Transport 3. december 2010 Landbrugets bedriftsregister og strukturstatistik kkl/- Til brugerudvalget for Fødevarestatistik Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december

Læs mere

Referat af møde i Brugerudvalget for Fødevarestatistik 30. august 2012

Referat af møde i Brugerudvalget for Fødevarestatistik 30. august 2012 , Fødevareerhverv 30. august 2012 kkl/- Til Brugerudvalget for Fødevarestatistik Referat af møde i Brugerudvalget for Fødevarestatistik 30. august 2012 Deltagere Navn Ole Lundberg Larsen (afbud) Brian

Læs mere

Meddelelser. 1. Nationalregnskabets november version. 2. Skybrud i juli 2011. Danmarks Statistik, Økonomisk Statistik 28. november 2011 PUD/- Akt.nr.

Meddelelser. 1. Nationalregnskabets november version. 2. Skybrud i juli 2011. Danmarks Statistik, Økonomisk Statistik 28. november 2011 PUD/- Akt.nr. Danmarks Statistik, Økonomisk Statistik 28. november 2011 PUD/- Akt.nr. Til mødet i Brugerudvalget for Økonomisk Statistik, pkt. 2 Meddelelser 1. Nationalregnskabets november version Den 15. september

Læs mere

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Erhvervsstrukturen i Aarhus Kommune - 2014 Pr. 1. januar 2014 var der 180.550 arbejdspladser eller beskæftigede i Aarhus Kommune. I forhold til 1. januar

Læs mere

Kvalitetsdeklaration: Iværksætterdatabasen - Danmarks Statistik. Seneste opdatering. 08. maj Indholdsfortegnelse

Kvalitetsdeklaration: Iværksætterdatabasen - Danmarks Statistik. Seneste opdatering. 08. maj Indholdsfortegnelse Side 1 af 5 Iværksætterdatabasen 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet 0.1 Navn Iværksætterdatabasen 0.2 Emnegruppe Tværgående produkter 0.3 Ansvarlig myndighed, kontor, person m.v. Erhvervslivets

Læs mere

FAKTA Anmeldte arbejdsulykker i landbruget

FAKTA Anmeldte arbejdsulykker i landbruget FAKTA Anmeldte arbejdsulykker 2011-2015 i landbruget 3. marts 2017 J.nr ach/kui AFC Arbejdsulykker i landbruget Dette faktaark giver baggrundsoplysninger om anmeldte arbejdsulykker inden for landbruget.

Læs mere

NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE

NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE STATISTISKE EFTERRETNINGER NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE 2018:12 14. december 2018 Regionale regnskaber 2017 Resumé: En større del af Danmarks BNP skabes nu i København sammenlignet med for ti år

Læs mere

Statistikdokumentation for Landbrugs- og gartneritællingen 2014

Statistikdokumentation for Landbrugs- og gartneritællingen 2014 Statistikdokumentation for Landbrugs- og gartneritællingen 2014 1 / 13 1 Indledning Landbrugs- og gartneritællingen i sin nuværende form går tilbage til 1977, hvor de separate tællinger for landbrug og

Læs mere

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Indeks 2010=100 Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Erhvervsstrukturen i Aarhus Kommune - ultimo november 2014 Ultimo november 2014 var der 183.928 arbejdspladser eller beskæftigede i Aarhus

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Indeks 2006=100 Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Erhvervsstrukturen i Aarhus Kommune, 2012 Pr. 1. januar 2012 var der 175.528 arbejdspladser eller beskæftigede i Aarhus Kommune. I forhold

Læs mere

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Indeks 2006=100 Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Erhvervsstrukturen i Aarhus Kommune, 2013 Pr. 1. januar 2013 var der 176.109 arbejdspladser eller beskæftigede i Aarhus Kommune. I forhold

Læs mere

Statistikdokumentation for Svinebestanden kvartal

Statistikdokumentation for Svinebestanden kvartal Statistikdokumentation for Svinebestanden 2015 1. kvartal 1 / 11 1 Indledning Svinebestanden er en opgørelse over det totale antal svin i Danmark. Bestanden opgøres på den første dag i hvert kvartal. Det

Læs mere

Erhvervsbeskæftigelsen

Erhvervsbeskæftigelsen Generel erhvervsstatistik 143 Erhvervsbeskæftigelsen Statistikkens formål er at fremstille erhvervsstatistik, der indeholder oplysninger om antal arbejdssteder og antal job ultimo november fordelt udfra

Læs mere

Højkvalitetsdata: Dokumentation, videndeling mv.

Højkvalitetsdata: Dokumentation, videndeling mv. Styregruppen for Højkvalitetsdata 23. juli 2008 Dokumentationsvejledning Højkvalitetsdata: Dokumentation, videndeling mv. Styregruppen for højkvalitetsdata består af: Hans Hummelgaard (fmd.) (akf og medlem

Læs mere

Lokale aktionsgrupper en metode til lokal udvikling

Lokale aktionsgrupper en metode til lokal udvikling Lokale aktionsgrupper en metode til lokal udvikling Kan borgere der på frivillig basis engagerer sig i sit lokalområde skabe udvikling? Ja, lyder svaret fra EU, og det skal ske gennem såkaldte lokale aktionsgrupper.

Læs mere

Projektrapport vedrørende Projekt "Produktivitetsanalyser for dambrugsanlæg og Regnskabsstatistik for Akvakultur 2008"

Projektrapport vedrørende Projekt Produktivitetsanalyser for dambrugsanlæg og Regnskabsstatistik for Akvakultur 2008 Projektrapport vedrørende Projekt "Produktivitetsanalyser for dambrugsanlæg og Regnskabsstatistik for Akvakultur 2008" Danmarks Statistik Fødevareøkonomisk Institut Dansk Akvakultur Den 12. januar 2011

Læs mere

Databrud i ATR ved overgang til AMR

Databrud i ATR ved overgang til AMR Databrud i ATR ved overgang til AMR Den 15. september 2016 blev et revideret arbejdstidsregnskab offentliggjort for data fra og med 2008 til og med 2. kvartal 2016. Nedenfor er beskrevet baggrunden og

Læs mere

Dokumentation for Beskæftigelsesindikatoren t+45

Dokumentation for Beskæftigelsesindikatoren t+45 Dokumentation for Beskæftigelsesindikatoren t+45 af Sabawon Ghazi August 2019 Danmark Statistik Sejrøgade 11 2100 København Ø DOKUMENTATION FOR BESKÆFTIGELSESINDIKATOREN T+45 Danmarks Statistik Juni 2019

Læs mere

Nationalregnskab Marts-version

Nationalregnskab Marts-version Nationalregnskab 216. Marts-version April 217 Danmark Statistik Sejrøgade 11 21 København Ø Nationalregnskab 216. Marts-version Danmarks Statistik April 217 Udarbejdet af: Bo Siemsen, bsm@dst.dk 2/1 Nationalregnskab

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Pendlingen til/fra Aarhus Kommune, 2012 1. januar 2012 (ultimo 2011) pendlede 52.614 personer til Aarhus Kommune, mens 29.664 pendlede ud af kommunen.

Læs mere

Fiskeriets Økonomi 2013

Fiskeriets Økonomi 2013 Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Fiskeriets Økonomi 2013 Economic Situation of the Danish Fishery 2013 København 2013 5. Fiskeforarbejdning 1 Formål I dette afsnit beskrives den økonomiske situation

Læs mere

Den eventuelt kommende YJ-ordnings indflydelse på ejendomspriserne Hansen, Jens

Den eventuelt kommende YJ-ordnings indflydelse på ejendomspriserne Hansen, Jens university of copenhagen Den eventuelt kommende YJ-ordnings indflydelse på ejendomspriserne Hansen, Jens Publication date: 2011 Document Version Forlagets endelige version (ofte forlagets pdf) Citation

Læs mere

Dansk landbrugs økonomiske betydning. Notat af Torben Vagn Rasmussen, december 2016.

Dansk landbrugs økonomiske betydning. Notat af Torben Vagn Rasmussen, december 2016. Mappe 1) Dansk landbrugs økonomiske betydning. Notat af Torben Vagn Rasmussen, december 2016. I dette notat bliver det danske landbrugs betydning præsenteret ud fra statistikker, data, rapporter og andet

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0031 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/departementet Sagsnr.: 14-80-00008/24841 Den 28. februar 2014 FVM 247 GRUNDNOTAT

Læs mere

Oversigt over ressourcer

Oversigt over ressourcer ()- Personstatistik... 5,9 6, 0,0 5, 0. Befolkning og Uddannelse...,6,5 6,7-0. Befolkningsstatistik... 7,5 7,9-0. Flygtninge og indvandrere...,,0-0. Befolkningsprognoser...,,5-0. Ordinær uddannelsesstatistik...

Læs mere

Ny sektorkode i beskæftigelsesstatistikkerne

Ny sektorkode i beskæftigelsesstatistikkerne Danmarks Statistik, Arbejdsmarked 14. maj 2013 TST,PSD/- Ny sektorkode i beskæftigelsesstatistikkerne Indledning Fra 1. januar 2013 indeholder Det erhvervsstatistiske Register (ESR) sektorkoden. Sektorkoden

Læs mere

Danmarks Statistiks eindkomst Register (eir) Det Rådgivende Forskningsudvalg 21. juni 2010

Danmarks Statistiks eindkomst Register (eir) Det Rådgivende Forskningsudvalg 21. juni 2010 Danmarks Statistiks eindkomst Register (eir) Det Rådgivende Forskningsudvalg 21. juni 2010 Lov om et indkomstregister Lov nr. 1534 af 19.12.2007 Gældende fra 01.01.2008 Omfatter alle private og offentlige

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Indeks 2006=100 Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik juli 2012 Erhvervsstrukturen i Aarhus Kommune, 2011 Pr. 1. januar 2011 var der 176.359 arbejdspladser eller beskæftigede i Aarhus Kommune.

Læs mere

>> Arbejdstidsregnskabet Revision ultimo 2012

>> Arbejdstidsregnskabet Revision ultimo 2012 >> Arbejdstidsregnskabet Revision ultimo 2012 v/michèle Naur Brugerudvalget for arbejdsmarkedsstatistik. Danmarks Statistik d. 6. december 2012 >> Hvad er Arbejdstidsregnskabet (ATR)? Formålet er integration

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 243 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 243 Offentligt Europaudvalget 2016-17 EUU Alm.del Bilag 243 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk CVR

Læs mere

University of Copenhagen. Notat om miljøbetinget tilskud Tvedegaard, Niels. Publication date: Document Version Også kaldet Forlagets PDF

University of Copenhagen. Notat om miljøbetinget tilskud Tvedegaard, Niels. Publication date: Document Version Også kaldet Forlagets PDF university of copenhagen University of Copenhagen Notat om miljøbetinget tilskud Tvedegaard, Niels Publication date: 2008 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation for published version (APA):

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Pendlingen til/fra Aarhus Kommune, 2013 1. januar 2013 (ultimo 2012) pendlede 54.009 personer til Aarhus Kommune, mens 31.011 pendlede ud af kommunen.

Læs mere

University of Copenhagen. Den økonomiske situation i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring. Publication date: 2011

University of Copenhagen. Den økonomiske situation i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring. Publication date: 2011 university of copenhagen University of Copenhagen Den økonomiske situation i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring Publication date: 2011 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation for published

Læs mere

Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr.

Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr. Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr. sygehusene Analyseinstitut for Forskning, 1999/2 1 Forskning og udviklingsarbejde

Læs mere

Personstatistik. Årsværkene og deres forventede finansiering i 2006

Personstatistik. Årsværkene og deres forventede finansiering i 2006 Personstatistikken beskriver befolkningen, dens udvikling og levevilkår. Den giver således en statistisk belysning af en række forhold, der vedrører det enkelte menneske og samfundet. 4.1 Ressourcer I

Læs mere

En branches bidrag måles i BNP og beskæftigelse

En branches bidrag måles i BNP og beskæftigelse En branches bidrag måles i BNP og beskæftigelse Den danske eksport bidrager med ca. 25 pct. af Danmarks BNP og beskæftigelse. De resterende 75 procent skabes gennem hjemlig dansk efterspørgsel. Virksomheder

Læs mere

ERHVERVSSTRUKTUREN I ÅRHUS KOMMUNE 2002

ERHVERVSSTRUKTUREN I ÅRHUS KOMMUNE 2002 Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 6.02 Marts 2003 ERHVERVSSTRUKTUREN I ÅRHUS KOMMUNE 2002 1. januar 2002 var der 171.716 arbejdspladser i Århus Kommune. Antallet af arbejdspladser i

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet ) Januar 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet ) Januar 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet 2000-2006) Januar 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om tilskud til dansk

Læs mere

University of Copenhagen. Det landbrugs- og fiskeriindustrielle kompleks Jacobsen, Lars Bo. Publication date: 2014

University of Copenhagen. Det landbrugs- og fiskeriindustrielle kompleks Jacobsen, Lars Bo. Publication date: 2014 university of copenhagen University of Copenhagen Det landbrugs- og fiskeriindustrielle kompleks 2009-2012 Jacobsen, Lars Bo Publication date: 2014 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation for

Læs mere

Statistikdokumentation for Svinebestanden kvartal

Statistikdokumentation for Svinebestanden kvartal Statistikdokumentation for Svinebestanden 2016 1. kvartal 1 / 11 1 Indledning Svinebestanden er en opgørelse over det totale antal svin i Danmark. Opgørelsen har blandt andet til formål, at danne grundlag

Læs mere

Statistikdokumentation for Udenlandsk ejede firmaer 2016

Statistikdokumentation for Udenlandsk ejede firmaer 2016 Statistikdokumentation for Udenlandsk ejede firmaer 2016 1 / 10 1 Indledning Formålet med statistikken er at belyse udviklingen og omfanget af udenlandsk ejede firmaer i Danmark. Statistikken anvendes

Læs mere

Vejledning om godkendelse af producentorganistioner inden for frugt- og grøntsagssektoren

Vejledning om godkendelse af producentorganistioner inden for frugt- og grøntsagssektoren Vejledning om godkendelse af producentorganistioner inden for frugt- og grøntsagssektoren Januar 2005 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv Kolofon Vejledning

Læs mere

2. Tilskudsordninger, der er i gang

2. Tilskudsordninger, der er i gang 2. Tilskudsordninger, der er i gang 10 Fælles indsatser indenfor fiskeriet 11 Fælles indsatser indenfor fiskeriet Formålet med at yde tilskud til projekter indenfor fælles indsatser fiskeri er, at bidrage

Læs mere

BILAGSFORTEGNELSE DEL 2 B

BILAGSFORTEGNELSE DEL 2 B Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet BILAGSFORTEGNELSE DEL 2 B 1 ØKONOMISKE FORHOLD I DET DEMERSALE FISKERI...3 Beskrivelse af indtjeningsforhold i det demersale fiskeri udarbejdet

Læs mere

Bekendtgørelse om obligatorisk digital indberetning af visse oplysninger til Danmarks Statistik

Bekendtgørelse om obligatorisk digital indberetning af visse oplysninger til Danmarks Statistik Bekendtgørelse om obligatorisk digital indberetning af visse oplysninger til Danmarks Statistik I medfør af 3 b, stk. 1 og 2, 3 c, stk. 1 og 2, og 3 d, stk. 1 og 2, i lov om Danmarks Statistik, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

DANSK LANDBRUGS DRIVHUSGASUDLEDNING OG PRODUKTION

DANSK LANDBRUGS DRIVHUSGASUDLEDNING OG PRODUKTION DANSK LANDBRUGS DRIVHUSGASUDLEDNING OG PRODUKTION Hvilke landbrugsprodukter er årsag til drivhusgasudledningen i landbruget? Klimarådet 8. december 2016 Konklusion del 1: Hovedparten af drivhusgasudledningerne

Læs mere

Regnskabsstatistikken d.3. juni 2015

Regnskabsstatistikken d.3. juni 2015 Regnskabsstatistikken d.3. juni 2015 Regnskabsstatistikken for selskaber 2013 Sammenfatning Hermed offentliggøres Regnskabsstatistikken for selskaber 2013. Oversigter og tabeller som er benyttet i talfremstillingen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om revisionen af EU-midler i Danmark i Marts 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om revisionen af EU-midler i Danmark i Marts 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om revisionen af EU-midler i Danmark i 2009 Marts 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Fødevareministeriets forvaltning af landbrugsstøtte. Februar 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Fødevareministeriets forvaltning af landbrugsstøtte. Februar 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Fødevareministeriets forvaltning af landbrugsstøtte Februar 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Fødevareministeriets

Læs mere

Statistisk Årbog Statistical Yearbook

Statistisk Årbog Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2004 Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2004 Udgivet af Danmarks Statistik Juni 2004 108. årgang ISBN 87-501-1397-6 ISSN 0070-3567 ISBN 87-501-1398-4 (Internet udgave) ISSN 1601-104x

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) /

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.5.2019 C(2019) 3211 final ANNEXES 1 to 4 BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2008/98/EF

Læs mere

Københavns Universitet. Etablering af økologisk frugt- og bærproduktion Ørum, Jens Erik. Publication date: 2010

Københavns Universitet. Etablering af økologisk frugt- og bærproduktion Ørum, Jens Erik. Publication date: 2010 university of copenhagen Københavns Universitet Etablering af økologisk frugt- og bærproduktion Ørum, Jens Erik Publication date: 2010 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation for published

Læs mere

ERHVERVSSTRUKTUREN I ÅRHUS KOMMUNE 2003

ERHVERVSSTRUKTUREN I ÅRHUS KOMMUNE 2003 Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Juni 2004 ERHVERVSSTRUKTUREN I ÅRHUS KOMMUNE 2003 x 1. januar 2003 var der 170.910 arbejdspladser i Århus Kommune. x Antallet af arbejdspladser i Århus

Læs mere

Bilag 4. Nye EU-retsakter på statistikområdet

Bilag 4. Nye EU-retsakter på statistikområdet Bilag 4. Nye EU-retsakter på statistikområdet - Nu flere end 190 gældende EU-retsakter Dette bilag indeholder et kort resumé af den udvikling i EU-reguleringen, som dels har fundet sted i, dels forudses

Læs mere

Københavns Universitet. Vurdering af Fiskeriudviklingsprogrammets effekter II Andersen, Jesper Levring; Nielsen, Rasmus; Andersen, Peder

Københavns Universitet. Vurdering af Fiskeriudviklingsprogrammets effekter II Andersen, Jesper Levring; Nielsen, Rasmus; Andersen, Peder university of copenhagen Københavns Universitet Vurdering af Fiskeriudviklingsprogrammets effekter II Andersen, Jesper Levring; Nielsen, Rasmus; Andersen, Peder Publication date: 2015 Document Version

Læs mere

Databrud i ATR ved overgang til eindkomst

Databrud i ATR ved overgang til eindkomst Databrud i ATR ved overgang til eindkomst Arbejdstidsregnskabet (ATR) off1entliggjorde et revideret kvartalsregnskab d. 13. december 2012 og et revideret årsregnskab d. 18.december 2012. Tidsserien for

Læs mere

ERHVERVSSTRUKTUREN I ÅRHUS KOMMUNE 2001

ERHVERVSSTRUKTUREN I ÅRHUS KOMMUNE 2001 Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 6.02 April 2002 ERHVERVSSTRUKTUREN I ÅRHUS KOMMUNE 2001 1. januar 2001 var der 170.014 arbejdspladser i Århus Kommune. Antallet af arbejdspladser i

Læs mere

Hvad er dansk industri i statistikkerne?

Hvad er dansk industri i statistikkerne? Hvad er dansk industri i statistikkerne? Ingeborg Vind, Konjunkturstatistik Kontaktudvalg for industristatistik, 20. nov. 2014 Hvornår er noget dansk? Svar 1 Grænseprincip/territorium Det foregår i Danmark

Læs mere

Af Anita Vium - Direkte telefon: RESUMÈ KVALITETEN AF FØDEVAREEKSPORTEN

Af Anita Vium - Direkte telefon: RESUMÈ KVALITETEN AF FØDEVAREEKSPORTEN i:\marts-2000\erhv-b--av.doc Af Anita Vium - Direkte telefon: 33 55 77 24 RESUMÈ KVALITETEN AF FØDEVAREEKSPORTEN Sammenlignet med andre danske eksportindustrier har fødevareindustrien en forholdsvis lille

Læs mere

University of Copenhagen. Gæld i forhold til egenkapital i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder. Publication date: 2013

University of Copenhagen. Gæld i forhold til egenkapital i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder. Publication date: 2013 university of copenhagen University of Copenhagen Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder Publication date: 2013 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation for published version (APA): Andersen,

Læs mere

Statistikdokumentation for Udenlandsk ejede firmaer 2013

Statistikdokumentation for Udenlandsk ejede firmaer 2013 Statistikdokumentation for Udenlandsk ejede firmaer 2013 1 / 10 1 Indledning Formålet med statistikken er at belyse udviklingen og omfanget i udenlandske ejede firmaer i Danmark. Statistikken blev udarbejdet

Læs mere

VækstRegnskab ROSKILDE kvartal. VækstAnalyse NØGLETAL PR. 4. KVARTAL

VækstRegnskab ROSKILDE kvartal. VækstAnalyse NØGLETAL PR. 4. KVARTAL VækstRegnskab 2015 3. kvartal NØGLETAL PR. 4. KVARTAL 13.579 13.991 14.085 13.579 11.088.123 11.123 08 21.722.849 19.496 3.09 16.483.056 17.221.543.181 15.259 % 8% 6% 6 7 %, 87 96,45 0 +100 ROSKILDE 13.695

Læs mere

Københavns Universitet Fiskeriets økonomi 2019: Fiskeforarbejdning

Københavns Universitet Fiskeriets økonomi 2019: Fiskeforarbejdning university of copenhagen Københavns Universitet Fiskeriets økonomi 2019: Fiskeforarbejdning Nielsen, Rasmus Publication date: 2019 Document version Også kaldet Forlagets PDF Citation for published version

Læs mere

Statistisk Årbog Statistical Yearbook

Statistisk Årbog Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2003 Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2003 Udgivet af Danmarks Statistik Juni 2003 107. årgang ISBN 87-501-1271-6 ISSN 0070-3567 ISBN 87-501-1344-5 (Internet udgave) ISSN 1601-104x

Læs mere

Statistikdokumentation for akvakultur, struktur og produktion

Statistikdokumentation for akvakultur, struktur og produktion Statistikdokumentation for akvakultur, struktur og produktion 0.1 Navn Akvakultur, struktur og produktion 0.2 Emnegruppe Landbrug 0.3 Ansvarlig myndighed, kontor, person m.v. NaturErhvervstyrelsen Center

Læs mere

VækstRegnskab FAXE kvartal. VækstAnalyse NØGLETAL PR. 2. KVARTAL

VækstRegnskab FAXE kvartal. VækstAnalyse NØGLETAL PR. 2. KVARTAL VækstRegnskab 2015 1. kvartal NØGLETAL PR. 2. KVARTAL 2014 13.991 14.085 13.579 13.695 13.012 11.143 11.088 11.100 11.138 11.123 11.123 10.780 10.550 10.507 10.157 9.608 21.722 22.147 21.700 20.225 19.849

Læs mere

Københavns Universitet. Fiskeriets økonomi 2018 Nielsen, Rasmus. Publication date: Document Version Også kaldet Forlagets PDF

Københavns Universitet. Fiskeriets økonomi 2018 Nielsen, Rasmus. Publication date: Document Version Også kaldet Forlagets PDF university of copenhagen Københavns Universitet Fiskeriets økonomi 2018 Nielsen, Rasmus Publication date: 2018 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation for published version (APA): Nielsen,

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst 26-08-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm August 2015 Udviklingen i beskæftigelsen Fig 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere Beskæftigelsen på Bornholm målt som udviklingen

Læs mere

Københavns Universitet. Fiskeriforskningens udfordringer i økonomisk belysning Frandsen, Søren E. Publication date: 2007

Københavns Universitet. Fiskeriforskningens udfordringer i økonomisk belysning Frandsen, Søren E. Publication date: 2007 university of copenhagen Københavns Universitet Fiskeriforskningens udfordringer i økonomisk belysning Frandsen, Søren E. Publication date: 2007 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation for

Læs mere

Statistikdokumentation for Kirkestatistik 2017

Statistikdokumentation for Kirkestatistik 2017 Statistikdokumentation for Kirkestatistik 2017 1 / 10 1 Indledning Kirkestatistikken giver en oversigt over befolkningens relation til folkekirken. Endvidere opgøres antallet af de forskellige kirkelige

Læs mere

Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje

Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje Kriterier og ansøgningsproces 1. Indledning En af de primære udfordringer for det regionale fødevareerhverv ligger i at etablere

Læs mere

Status på København januar

Status på København januar 1 Status på København Status på København er en opdatering af relevante nøgletal, som fortæller en samlet historie om Københavns styrker og udfordringer. Status på København opdateres to gange årligt.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Opdateringer af registre i Forskningsservice FRA FORSKNINGSSERVICE

Indholdsfortegnelse. Opdateringer af registre i Forskningsservice FRA FORSKNINGSSERVICE FRA FORSKNINGSSERVICE Nr. 2/2013 Indholdsfortegnelse Opdateringer af registre i Forskningsservice... 1 Rettelse af gamle adresser i bopælsregisteret... 2 Ny sektorkode i beskæftigelsesstatistikkerne...

Læs mere

University of Copenhagen. Fiskeriets økonomi 2016 Nielsen, Rasmus. Publication date: Document Version Også kaldet Forlagets PDF

University of Copenhagen. Fiskeriets økonomi 2016 Nielsen, Rasmus. Publication date: Document Version Også kaldet Forlagets PDF university of copenhagen University of Copenhagen Fiskeriets økonomi 2016 Nielsen, Rasmus Publication date: 2016 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation for published version (APA): Nielsen,

Læs mere

Dansk Erhvervsstatistik. v / Christian Raunkjær Ott

Dansk Erhvervsstatistik. v / Christian Raunkjær Ott Dansk Erhvervsstatistik v / Christian Raunkjær Ott Struktur Ofte brugte enheder, nomenklaturer og grupperinger i Danmarks Statistiks erhvervsstatistiske offentliggørelser Erhvervsstatistik i statistikbanken

Læs mere

Statistikdokumentation for Generel firmastatistik 2014

Statistikdokumentation for Generel firmastatistik 2014 Statistikdokumentation for Generel firmastatistik 2014 1 / 11 1 Indledning Formålet med statistikken er at give en sammenhængende og konsistent beskrivelse af det danske erhvervslivs udvikling og struktur

Læs mere

Flere brancher fravælger dansk arbejdskraft

Flere brancher fravælger dansk arbejdskraft Flere brancher fravælger dansk arbejdskraft I en række brancher ansætter arbejdsgiverne i dag flere østeuropæere, selv om branchens samlede beskæftigelse falder. I landbruget, rengøringsbranchen, hotel

Læs mere

Dansk landbrugs gæld og rentefølsomhed Olsen, Jakob Vesterlund; Pedersen, Michael Friis

Dansk landbrugs gæld og rentefølsomhed Olsen, Jakob Vesterlund; Pedersen, Michael Friis university of copenhagen Dansk landbrugs gæld og rentefølsomhed Olsen, Jakob Vesterlund; Pedersen, Michael Friis Publication date: 2016 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation for published

Læs mere

AFTALE INSTITUT FOR FØDEVARE- OG RESSOURCEØKONOMI/SCIENCE/KU MINISTERIET FOR FØDEVARER, LANDBRUG OG FISKERI MELLEM

AFTALE INSTITUT FOR FØDEVARE- OG RESSOURCEØKONOMI/SCIENCE/KU MINISTERIET FOR FØDEVARER, LANDBRUG OG FISKERI MELLEM AFTALE MELLEM INSTITUT FOR FØDEVARE- OG RESSOURCEØKONOMI/SCIENCE/KU OG MINISTERIET FOR FØDEVARER, LANDBRUG OG FISKERI OM FORSKNINGSBASERET MYNDIGHEDSBETJENING 2015-2018 2015. december 2014 2 1. Indledning

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 21.2.2001 KOM(2001) 100 endelig 2001/0056 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om vedrørende ikke-finansielle kvartalsregnskaber

Læs mere

STATISTISKE EFTERRETNINGER OFFENTLIGE FINANSER

STATISTISKE EFTERRETNINGER OFFENTLIGE FINANSER STATISTISKE EFTERRETNINGER OFFENTLIGE FINANSER 2019:7 26. april 2019 Kommunale regnskaber 2018 Resumé: Kommunernes nettodrifts- og -anlægsudgifter var på 384,8 mia. kr. i 2018. Det er en stigning på 8,2

Læs mere

University of Copenhagen. EU-støtte i forhold til bruttofaktorindkomst Andersen, Johnny Michael. Publication date: 2010

University of Copenhagen. EU-støtte i forhold til bruttofaktorindkomst Andersen, Johnny Michael. Publication date: 2010 university of copenhagen University of Copenhagen EU-støtte i forhold til bruttofaktorindkomst Andersen, Johnny Michael Publication date: 2010 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation for published

Læs mere

Flere brancher fravælger dansk arbejdskraft

Flere brancher fravælger dansk arbejdskraft Flere brancher fravælger dansk arbejdskraft Brugen af østeuropæisk arbejdskraft stiger i Danmark. Ikke alene er østeuropæerne koncentreret i ganske få brancher, koncentrationen er stigende. Brancher, som

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Vedtægt. for

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Vedtægt. for Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Vedtægt for International Centre for Research in Organic Food Systems GENERELLE BESTEMMELSER Navn og organisation 1. Stk. 1. Forskningscentrets navn er International

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål fra Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Hansen, Jens

Besvarelse af spørgsmål fra Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Hansen, Jens university of copenhagen University of Copenhagen Besvarelse af spørgsmål fra Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Hansen, Jens Publication date: 2004 Document Version Også kaldet Forlagets

Læs mere

VELKOMMEN TIL. ØKOLOGI i

VELKOMMEN TIL. ØKOLOGI i VELKOMMEN TIL ØKOLOGI i Aftenens Program Velkomst Sådan styrker du din bundlinje Oplæg og debat Økologi i Landbrug & Fødevarer Politik Viden og Rådgivning Samarbejde Mere Økologi i Danmark hvad skal der

Læs mere

Om etablering og drift af konventionelle og økologiske æbleplantager Ørum, Jens Erik

Om etablering og drift af konventionelle og økologiske æbleplantager Ørum, Jens Erik university of copenhagen Københavns Universitet Om etablering og drift af konventionelle og økologiske æbleplantager Ørum, Jens Erik Publication date: 2010 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation

Læs mere

Landbrugs- og gartneritællingen Vejledning

Landbrugs- og gartneritællingen Vejledning Landbrugs- og gartneritællingen 2006 Vejledning Landbrugs- og gartneritælling 2006 Til brug for den årlige statistik over landbrugs- og gartneribedrifternes struktur mv. bedes De give de ønskede oplysninger

Læs mere

ARBEJDSMARKED. 2002:7 21. februar 2002

ARBEJDSMARKED. 2002:7 21. februar 2002 ARBEJDSMARKED 2002:7 21. februar 2002 Beskæftigelsesopgørelse på grundlag af ATPindbetalinger for 3. kvt. og foreløbig opgørelse for Antallet af offentligt beskæftigede er steget med 3.500 fuldtidspersoner

Læs mere

Beskyt vand, natur og sundhed

Beskyt vand, natur og sundhed Tillæg Beskyt vand, natur og sundhed Forlængelse 2016 af Sprøjtemiddelstrategi 2013-2015 Regeringen Forlængelse 2016 Fra 3-års plan til 4-års plan Dette er et tillæg til Beskyt vand, natur og sundhed,

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Fiskeriudvalget PE v01-00

EUROPA-PARLAMENTET. Fiskeriudvalget PE v01-00 EUROPA-PARLAMENTET 2004 Fiskeriudvalget 2009 21.6.2007 PE 390.768v01-00 ÆNDRINGSFORSLAG 1-23 Udkast til betænkning (PE 378.735v02-00) Carmen Fraga Estévez Opnåelse af bæredygtighed i EU's fiskeri ved hjælp

Læs mere

Bilag 1. Antal indberetninger og indberetningsbyrden opgjort i timer fordelt på statistikområder

Bilag 1. Antal indberetninger og indberetningsbyrden opgjort i timer fordelt på statistikområder 24 Bilag 1. Antal indberetninger og indberetningsbyrden opgjort i timer fordelt på statistikområder 2003 (AMVAB) 2004 Indberetninger Timer Indberetninger Timer Intrastat (udenrigshandel med varer)-import

Læs mere

Erhvervslivet på tværs

Erhvervslivet på tværs Virksomheder generelt Virksomhedernes udvikling Regnskaber Globalisering Virksomheder generelt De fleste arbejdssteder er små I Danmark er der ca. 289.000 arbejdssteder. Næsten halvdelen af arbejdsstederne

Læs mere

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Vedtægt Grundlaget for IFRO fremgår af 61 i vedtægt for Københavns Universitet og særskilte vedtægt

Læs mere

Statistikdokumentation for Arkiver 2014

Statistikdokumentation for Arkiver 2014 Statistikdokumentation for Arkiver 2014 1 / 10 1 Indledning Formålet med statistikken er at skabe et samlet overblik over den danske arkivsektor. I første omgang omfatter statistikken kun de statslige

Læs mere

Erhvervslivet på tværs

Erhvervslivet på tværs Virksomheder generelt Virksomhedernes udvikling Regnskaber Globalisering Virksomheder generelt De fleste arbejdssteder er små I Danmark er der knap 286.000 arbejdssteder. Næsten halvdelen af arbejdsstederne

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 20-06-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland Juni 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-4. kvartal 2015

Læs mere

Den Europæiske Unions Tidende L 294/5

Den Europæiske Unions Tidende L 294/5 13.11.2007 Den Europæiske Unions Tidende L 294/5 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1322/2007 af 12. november 2007 om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 458/2007 om det europæiske

Læs mere

Juridiske grundlag. Danmark GLM-bekendtgørelsen BEK nr. 106 af 29/01/2014 (uddrag): Bilag III (uddrag)

Juridiske grundlag. Danmark GLM-bekendtgørelsen BEK nr. 106 af 29/01/2014 (uddrag): Bilag III (uddrag) Juridiske grundlag EU Artikel 6 i forordning 73/2009 Betingelser for god landbrugs- og miljømæssig stand Medlemsstaterne sikrer, at al landbrugsjord, holdes i god landbrugs- og miljømæssig stand. Medlemsstaterne

Læs mere