SkanRead hjælp. SkanRead 2.0. Mikro Værkstedet A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SkanRead hjælp. SkanRead 2.0. Mikro Værkstedet A/S"

Transkript

1 SkanRead hjælp SkanRead 2.0 Mikro Værkstedet A/S

2 SkanRead hjælp: SkanRead 2.0 Mikro Værkstedet A/S Ophavsret 2011 Mikro Værkstedet A/S

3 Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Sådan gør du! SkanRead i CD-ORD og programmenuen SkanRead i højreklik-menu Billedlæser Spørg om Om indskanning SkanRead til PDF, Word, tekst og lyd Andre funktioner i SkanRead... 17

4

5 Forord SkanRead - et enkelt værktøj til OCR-behandling af tekster SkanRead laver tekstgenkendelse (OCR) på mange forskellige sprog og konverterer billeder til tilgængelige formater. SkanRead laver dine tekster tilgængelige, så du blandt andet kan bruge teksten sammen med CD-ORDs oplæsning og ordforslag. Med SkanRead kan du hurtigt og nemt indskanne og konvertere billeder til PDF, Word, almindelig tekst og lyd. Med Billedlæser kan tekst i billeder markeres direkte på skærmen og læses op med det samme. SkanRead har dansk brugerflade og høj brugervenlighed, fordi værktøjet automatisk foretager komplicerede valg af indstillinger. SkanRead kan bruges direkte fra CD-ORDs værktøjslinje, i højreklik-menu og fra programmenuen i Windows.

6

7 Kapitel 1. Sådan gør du! Når du vil indskanne en tekst 1. Læg en tekst i skanneren. 2. Åbn SkanRead i CD-ORDs værktøjslinje eller i programmenuen under Start. 3. I SkanRead vælger du Skan og Åbn som... eller Skan og Gem som Vælg fx Skan som PDF. 6. Teksten skannes og OCR-behandles. 6. Du kan nu få læst dokumentet op på computeren med CD-ORD. Når du vil lave billede/pdf om til en tekst-pdf, Word, almindelig tekst eller lyd. 1. Højreklik på en billed-fil/pdf-fil på computeren. 2. I SkanRead vælger du Åbn som... eller Gem som 3. Vælg fx Åbn som PDF. 4. Teksten OCR-behandles. 5. Du kan nu få læst dokumentet op på computeren med CD-ORD. - og du kan bruge dokumenterne til meget andet arbejde med teksten på computeren. Åbn som Åbn som er funktioner, der kan åbne i det rigtige program med det samme. Med Åbn som kan du hurtigt konvertere billeder/pdf til en tilgængelig PDF, Word, almindelig tekst eller til lyd.

8

9 Kapitel 2. SkanRead i CD-ORD og programmenuen Fra CD-ORDs værktøjslinje kan du skanne og konvertere filer med SkanRead. De samme funktioner ligger i programmenuen Start Alle programmer Mikrov.dk CD-ORD SkanRead Skan Skan og Åbn som PDF Skanner og laver en tekst-pdf, der åbnes med det samme. Skan og Åbn som tekst Skanner og laver et tekstdokument, der åbnes med det samme. Skan og Åbn som Word Skanner og laver et Word-dokument, der åbnes med det samme. Skan og Åbn som lyd Skanner og åbner teksten som lyd med det samme. Skan og Gem som... Skanner og viser en Gem-dialog, hvor du kan gemme den indskannede tekst som PDF, Word, almindelig tekst, lydfil eller billede. Når din fil er OCR-behandlet og gemt, kan du åbne den med dobbeltklik eller fra det program, den skal bruges i.

10 4 SkanRead i CD-ORD og programmenuen Vælg billede/pdf Når du bruger funktionerne under Vælg billede/pdf, åbnes en dialog, hvor du skal vælge den billed-fil/pdf-fil, der skal OCR-behandles. Du kan bruge SkanRead i højreklik-menu til det samme. Det er en hurtigere måde at lave en fil om på. Læs mere under SkanRead i højreklik-menu. Åbn som PDF Laver billede/pdf om til en tekst-pdf, der åbnes med det samme. Åbn som tekst Laver billede/pdf om til ren tekst, der åbnes med det samme. Åbn som Word Laver billede/pdf om til et Worddokument, der åbnes med det samme. Åbn som lyd Laver billede/pdf om til lyd, der åbnes med det samme. Gem som... Åbner en dialog, hvor du vælger den billed-fil/pdf-fil, der skal OCR-behandles. Herefter vises en Gem-dialog, hvor du kan gemme filen som PDF, Word, almindelig tekst eller som lydfil. I Gem-dialogen vælger du også, hvor filen skal gemmes. Når din fil er OCR-behandlet og gemt, kan du åbne den med dobbeltklik eller fra det program, den skal bruges i. Du kan bruge SkanRead i højreklik-menu til det samme. Det er en hurtigere måde at lave en fil om på. Læs mere under SkanRead i højreklik-menu.

11 Kapitel 3. SkanRead i højreklik-menu Højreklik på en billed-fil eller en pdf-fil på computeren for at lave filen om til et tilgængeligt tekstformat eller lyd. Højreklik på en fil for at vælge: Åbn som PDF Laver billede/pdf om til en tekst-pdf, der åbnes med det samme. Tekst Laver billede/pdf om til ren tekst, der åbnes med det samme. Word Laver billede/pdf om til et Word-dokument, der åbnes med det samme. Lyd Laver billede/pdf om til lyd, der åbnes med det samme. Gem her som Laver billede/pdf om og gemmer filen det samme sted som den fil, du højreklikker på. Du kan gemme som PDF, Word, almindelig tekst (txt) og som lydfil (mp3). Når din fil er gemt og OCR-behandlet, kan du åbne den med dobbeltklik eller fra programmet, den skal bruges i. Gem som... Åbner en Gem-dialog, hvor du kan vælge, hvad din billed-fil/pdf-fil skal gemmes som.

12 6 SkanRead i højreklik-menu Du kan gemme som PDF, Word, almindelig tekst eller lyd. I Gem-dialogen vælger du også, hvor filen skal gemmes. Når din fil er gemt og OCR-behandlet, kan du åbne den med dobbeltklik eller fra programmet, den skal bruges i.

13 Kapitel 4. Billedlæser Billedlæser startes fra CD-ORDs værktøjslinje eller fra program-menuen. Læs indrammet tekst op Den vigtigste funktion i Billedlæser er Læs indrammet tekst op, der bruges til hurtigt og nemt at få læst tekst i billeder op. Du markerer et udsnit af et billede med tekst, og teksten i udsnittet læses op med det samme. Åbn Billedlæser. Markér et tekstområde på skærmen med musen og klik på ikonet. Teksten i billedet tekstgenkendes automatisk af SkanRead og læses op. Når Billedlæser er åben, kan du ikke bruge andre funktioner. Luk eller minimér Billedlæser. Billedlæser-menu Med Billedlæser-menu har du flere muligheder for at åbne eller gemme indrammet tekst.

14 8 Billedlæser Åbn som Under Åbn indrammet tekst som kan du vælge at åbne den indrammede tekst som PDF, Word eller almindelig tekst. Andre funktioner Med Gem som... kan du gemme den indrammede tekst i flere forskellige formater. Med Kopiér billede til udklipsholder kan du kopiere det, du har indrammet, og indsætte det et andet sted som et billede. Minimér Minimerer Billedlæser til proceslinjen. Afslut Lukker Billedlæser.

15 Kapitel 5. Spørg om... Spørg om finder du i SkanReads menu i CD-ORD, programmenuen, højreklik og i Billedlæser. Spørg om fungerer generelt. Sættes indstillingen ét sted, slår den igennem alle steder i SkanRead. Spørg om giver mulighed for løbende at tage stilling til, hvordan SkanReads skal indstilles. Sprog for tekstgenkendelse Sæt flueben i Sprog for tekstgenkendelse, hvis SkanRead skal spørge om sprog for tekstgenkendelse (OCR), når du konverterer filer. Der kan altid vælges sprog ved indskanning. Når indstillingen vises, kan du vælge sprog for tekstgenkendelsen. SkanRead kan lave tekstgenkendelse på mange sprog. Når du vælger OCR-sprog er det bedst at vælge præcist det/de sprog, der findes i den aktuelle tekst. Hvis for mange sprog slås til på samme tid, kan det forringe tekstgenkendelsen af de enkelte sprog. PDF-layout Sæt flueben i PDF-layout, hvis SkanRead skal spørge om valg af PDF-layout, når du skanner og konverterer filer til PDF. Når indstillingen vises, kan du vælge mellem to layouts 1. Tekst og billede. 2. Billede over tekst. Begge PDF-typer kan læses op med highlight i CD-ORD.

16 10 Spørg om Tekst og billede. Den mest tilgængelige PDF, der viser tekst som tekst og billede som billede. Anvendes som standard. 2. Billede over tekst. En PDF, der viser alle billeder og grafik. Teksten ligger under grafik og billeder. Er især egnet til meget blandede og komplekse materialer. Dokument skal gemmes Sæt flueben i Spørg om dokument skal gemmes for at få vist en dialogboks undervejs, når du bruger SkanReads automatiske funktioner til at åbne et dokument med det samme. Når dialogboksen vises, kan du vælge Gem og Åbn for at gemme filen, hvorefter dokumentet åbnes automatisk. Vælg Åbn for at åbne dokumentet uden at gemme det. Stemme og hastighed Sæt flueben i Stemme og hastighed, hvis SkanRead skal spørge om indstillinger for stemme og hastighed, når du skanner og konverterer filer til lyd. Når indstillingen vises, kan du vælge hastighed og stemme for oplæsningen.

17 Kapitel 6. Om indskanning For at bruge SkanRead, når du indskanner tekster, skal din skanner være installeret og tilsluttet til computeren. SkanRead finder automatisk din skanner, når du vælger skan-funktionerne i SkanRead. Der vises en dialogboks, hvor du vælger knappen Skan for at starte indskanningen. Som standard skannes der ind i gråtoner og 300 DPI. Du kan ændre dette under Dokumenttype og Opløsning, hvis du ønsker en anden indstilling. Vælg skanner Vælg skanner Her vælger du skanner. Hvis der er flere skannere tilsluttet din computer, kan du se dem i listen. Vælg den skanner, der skal benyttes. Vælg Sprog Her vælger du sprog for tekstgenkendelsen (OCR). Dokumenttype Du kan vælge at skanne i sort/hvid, gråtoner eller farver. Opløsning Du kan vælge, hvor høj opløsningen (DPI) skal være, dvs. hvor høj kvalitet, der skal indskannes i. Brug arkføder Slå Brug arkføder til, hvis du bruger en arkføder-skanner. SkanRead skanner automatisk de sider, du har lagt i arkføderen. Hvis du bruger en skanner, hvor du skal lægge ét papir i ad gangen, skal arkføder være slået fra. Du bliver automatisk spurgt, om du vil skanne flere sider.

18 12 Om indskanning Avanceret Vælg knappen Avanceret for at åbne en dialog, hvor du kan sætte avancerede indstillinger til indskanning. I den avancerede dialog kan du blandt andet vælge Papirstørrelse. Du kan vælge Forhåndsvisning af den side, der skannes. Du kan tilpasse siden manuelt ved at trække i rammen. Tips til indskanning Sæt dine skannerindstillinger til 300 DPI og skan i gråtoner eller farver, hvis dit materiale indeholder farver. Gråtoner giver den bedste genkendelse af selve teksten. Hvis det er vigtigt at skanne i farver, kan du gøre det. Tekstgenkendelsen vil også være i en udmærket kvalitet her, forudsat at opløsningen ikke sættes til under 300 DPI. Indskanning i farver tager længere tid og fylder mere end materialer, der skannes ind i gråtoner. Hvis din tekst og baggrund udelukkende er sort/hvid, kan du med fordel vælge sort/hvid. Hvis din original-tekst indeholder meget små skrifttyper, kan du sætte opløsningen til 600 DPI for at få en endnu bedre tekstgenkendelse. Du får det bedste resultat, hvis du sørger for at lægge papiret så lige som muligt i skanneren. Læg eventuelt et hvidt stykke papir bagved den side, du indskanner.

19 Kapitel 7. SkanRead til PDF, Word, tekst og lyd De dokumenter og filer, SkanRead laver, er almindelige formater, man bruger på computeren. PDF Pdf-dokumenter åbnes i Adobe Reader, når det åbnes automatisk med SkanRead. Når dokumenter er åbnet, er det klar til oplæsning med CD-ORD. Adobe Reader er et gratis program, der som regel ligger på computeren. Alternativt kan det hentes på nettet. Word-dokumenter Word-dokumenter åbnes i den Word-version, du har på computeren, når det åbnes automatisk med SkanRead. Når dokumentet er åbnet, er det klar til brug med oplæsning og ordforslag i CD-ORD. Tekst En tekstfil åbnes i det program, der er standard for at åbne almindelig tekst på din computer. Det vil som regel være i Notesblok. Notesblok er et gratis program, der ligger på computeren som standard. Når dokumentet er åbnet, er det klar til brug med oplæsning og ordforslag i CD-ORD. Lyd Når SkanRead åbner som lyd, kan du styre oplæsningen med et værktøj til pause/læs op og stop. Værktøjet vises på skærmen, når oplæsningen går i gang. Klik på pause-knappen for at holde pause i oplæsningen. Klik på play-knappen for at fortsætte oplæsningen. Klik på krydset for at stoppe oplæsningen helt og lukke værktøjet. Når oplæsningen er i gang, kan du arbejde videre med andre programmer og funktioner på computeren. Oplæsning fortsætter, til du selv pauserer eller stopper den. Når du har gemt som lyd og dobbeltklikker på lydfiler, åbnes lydfilen i den medieplayer, der er standard på computeren.

20 14 SkanRead til PDF, Word, tekst og lyd Mere om SkanRead til PDF, Word og tekst PDF Word Billedet viser et pdf-dokument, der er lavet med SkanRead og læses op med CD-ORD i Adobe Reader. PDF er den sikreste måde til at holde opsætningen af det originale materiale fuldstændig fast, fordi man som bruger ikke kan ændre i teksten og flytte rundt på elementer i dokumentet. SkanRead laver som regel en tro kopi bedre i PDF end i Word. Brug også SkanReads funktion Åbn som PDF, når du har en pdf-fil, der er lavet som billede og derfor ikke kan læses op. Så vil SkanRead lave en tekst-pdf, der kan læses op med CD-ORD. Billedet viser et Word-dokument, der er lavet med SkanRead og læses op med CD- ORD i Word 2010.

21 15 Tekst Ved at gemme teksten som et Word-dokument kan teksten redigeres, og du kan bruge CD-ORDs oplæsning og ordforslag. Word er en fordel, hvis man selv i større omfang skal skrive tekst, viderebearbejde tekst eller på anden måde redigere i et dokument. I Word kan der laves korrektur af teksten, hvis det er nødvendigt. Billedet viser et tekst-dokument, der er lavet med SkanRead og læses op med CD-ORD i Notesblok. Hvis det ikke er afgørende at kunne vise en tro kopi af originalmaterialet, har ren tekst mange fordele. Teksten kan bruges i mange programmer. Det er også hurtigt at skanne eller konvertere til en ren tekst, fordi den fylder meget lidt. CD-ORDs oplæsning og ordforslag kan bruges til ren tekst i blandt andet Notesblok. Ønsker du fx en hurtig indskanning, hvor kun selve teksten er væsentlig at få læst op, kan du gemme din tekst som en tekstfil. Hvis du dobbeltklikker på den gemte tekstfil, åbnes den som standard i Notesblok, hvor du kan få den læst op med CD-ORD. Men du kan også åbne teksten i mange andre tekstbehandlingsprogrammer både Word, WordPad, OpenOffice Writer og mange flere, ligesom det er nemt at kopiere teksten over i andre programmer. Du kan kopiere og klippe i teksten til brug for andre formål. Skal teksten bruges i andre sammenhænge, fx som tekst i et andet program eller til at lave ordbøger i CD-ORD mv., er ren tekst det, du skal vælge.

22

23 Kapitel 8. Andre funktioner i SkanRead SkanRead OCR-behandler Når SkanRead OCR-behandler din tekst, vises en dialog. I dialogen kan du se, SkanRead er i gang med at behandle din tekst. Gem som... I SkanRead bruger du Gem som for at gemme dine dokumenter. Gem dine dokumenter et sted, hvor du nemt kan finde dem igen. Lav fx din egen mappe til Mine tekster. Når en tekst én gang er OCR-behandlet med SkanRead og gemt, kan den bruges igen og igen. I Gem-dialogen har du mulighed for at gemme som PDF, Word, tekst eller lyd. Word-versionerne i listen kan også åbnes i nyere versioner af Word.

24 18 Andre funktioner i SkanRead Vælg billede/pdf Når du bruger Vælg billede/pdf, skal du udpege den fil, du vil OCR-behandle. Navigér til den mappe, hvor filen ligger. Vælg den billed-fil eller pdf-fil, der skal OCR-behandles, og vælg knappen Åbn. Du kan vælge pdf-dokumenter og du kan vælge billed-filer i mange forskellige formater, fx. tiff, bmp, jpg mv.

25 19 Funktioner i startmenuen og genveje Du kan lægge funktionerne i startmenuen direkte ud i menuen Start, så du har hurtigere adgang til dem. I eksemplet på billedet er de to funktioner til indskanning lagt ud i menuen. Du kan altså lægge de funktioner i startmenuen, du bruger mest. Højreklik på en funktion under Start Alle programmer Mikrov.dk CD-ORD SkanRead. Vælg Fastgør til menuen Start. Du kan også lægge funktionerne i programmenuen ud som genveje, fx på dit skrivebord. Højreklik på den funktion, du vil lave en genvej til, vælg Opret genvej og træk genvejen ud på skrivebordet. Dine muligheder afhænger dog af, hvilke rettigheder du har på computeren.

26

SkanRead hjælp. SkanRead 1.0. Mikro Værkstedet A/S

SkanRead hjælp. SkanRead 1.0. Mikro Værkstedet A/S SkanRead hjælp SkanRead 1.0 Mikro Værkstedet A/S SkanRead hjælp: SkanRead 1.0 Mikro Værkstedet A/S Ophavsret 2010 Mikro Værkstedet A/S Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Sådan gør du!... 1 2. SkanRead

Læs mere

Kom godt i gang med. SkanRead. mikrov.dk. Kom godt i gang med SkanRead 1

Kom godt i gang med. SkanRead. mikrov.dk. Kom godt i gang med SkanRead 1 Kom godt i gang med SkanRead mikrov.dk Kom godt i gang med SkanRead 1 Kom godt i gang med SkanRead (version 1) Kom godt i gang med SkanRead 3 Indhold Kom godt i gang med SkanRead 3 Om SkanRead 6 Sådan

Læs mere

CD-ORD. CD-Ords værktøjslinje: Sådan læses op med CD-Ord

CD-ORD. CD-Ords værktøjslinje: Sådan læses op med CD-Ord CD-ORD CD-Ords værktøjslinje: Fra CD-ORDs værktøjslinje er der hurtig adgang til oplæsning og ordforslag i Windows-programmer. Værktøjslinjen lægger sig øverst på skærmen, sådan at den altid er tilgængelig

Læs mere

Kom godt i gang med CD-ORD 8. mikrov.dk

Kom godt i gang med CD-ORD 8. mikrov.dk Kom godt i gang med CD-ORD 8 mikrov.dk Kom godt i gang med CD-ORD 8 Denne manual giver de mest nødvendige informationer om CD-ORD 8. Du kan finde en uddybende manual om programmet i CD-ORDs værktøjslinje.

Læs mere

Kom godt i gang CD-ORD 8.3

Kom godt i gang CD-ORD 8.3 Kom godt i gang CD-ORD 8.3 CD-ORD Denne manual giver de mest nødvendige informationer om CD-ORD 8.3. Du kan finde en uddybende manual om programmet i CD-ORDs værktøjslinje. Hjælp i værktøjslinjen. Kom

Læs mere

Hjælp til CD-ORD CD-ORD 8.2. Mikro Værkstedet A/S

Hjælp til CD-ORD CD-ORD 8.2. Mikro Værkstedet A/S Hjælp til CD-ORD CD-ORD 8.2 Mikro Værkstedet A/S Hjælp til CD-ORD: CD-ORD 8.2 Mikro Værkstedet A/S Indholdsfortegnelse Forord... vii 1. Værktøjslinjen... 1 1.1. Ordbogsværktøjet, SkanRead og C-Pen... 2

Læs mere

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1 TAL SEORD TEX Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S ScanDis A/S Kursus Del 1 i ViTre pakken - 2013 Side

Læs mere

ViTal. Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken.

ViTal. Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken. ViTal Sådan læses op med ViTal Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken. Disse knapper er aktive, når du åbner ViTal og bruges til oplæsning

Læs mere

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med TRE fra ScanDis A/S TAL SEORD TEX Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne ViTal, ViseOrd og ViTex fra ScanDis A/S Kom nemt i gang

Læs mere

Kom godt i gang med CD-ORD 8. mikrov.dk

Kom godt i gang med CD-ORD 8. mikrov.dk Kom godt i gang med CD-ORD 8 mikrov.dk Kom godt i gang med CD-ORD 8 Denne manual giver de mest nødvendige informationer om CD-ORD 8. Du kan finde en uddybende manual om programmet i CD-ORDs værktøjslinje.

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

Hands-on kursus/selvstudie i ViTre pakken

Hands-on kursus/selvstudie i ViTre pakken Hands-on kursus/selvstudie i ViTre pakken Formål: At give undervisere, vejledere og IT-ansvarlige indsigt i programmerne i ViTre pakken og samtidig sætte dem i stand til at foretage indstillinger i ViTre

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

Brugervejledning Scan2Text fra Dictus (Windows PC)

Brugervejledning Scan2Text fra Dictus (Windows PC) Brugervejledning Scan2Text fra Dictus (Windows PC) 1 Indholdsfortegnelse HVAD ER SCAN2TEXT? INDSTILLINGER BILLEDER MED TEKST SCAN FRA PAPIR SCAN FRA PDF/FIL SCAN FRA SKÆRM SPØRGSMÅL OG SVAR KRAV TIL COMPUTEREN

Læs mere

Digital stemme hjælp. Mikro Værkstedet A/S

Digital stemme hjælp. Mikro Værkstedet A/S Digital stemme hjælp Mikro Værkstedet A/S Digital stemme hjælp: Mikro Værkstedet A/S Revision 1.5, 10. april 2008 Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Hvilke programmer kan bruges med den digitale stemme?...

Læs mere

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 2. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 2. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S Hvordan, med ViTre Kursus - Del 2 TAL SEORD TEX Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S ScanDis A/S Kursus i ViTre pakken Del 2-2013 Side

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012 Picto Selector Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde Version: Oktober 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne symbolark. Version: August 2012

Picto Selector. Lav dine egne symbolark. Version: August 2012 Picto Selector Lav dine egne symbolark Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5 Picto Selector på USB...8

Læs mere

Kom godt i gang med. IntoWords Mac 1.0. Indholdsfortegnelse

Kom godt i gang med. IntoWords Mac 1.0. Indholdsfortegnelse Kom godt i gang med IntoWords Mac 1.0 Indholdsfortegnelse IntoWords Mac 1.0... 2 Oplæsning i IntoWords... 3 Oplæsning i IntoWords... 4 Stemmer i IntoWords... 5 Ordforslag i IntoWords... 6 Ordforslag i

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead. (Mac)

Brugervejledning. ClaroRead. (Mac) Brugervejledning ClaroRead (Mac) Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 DOWNLOAD OG INSTALLATION... 3 DOWNLOAD AF STEMMER... 4 CLAROREAD- VÆRKTØJSLINJE... 6 AFSPIL... 6 STOP... 6 GEM TEKST SOM LYDFIL...

Læs mere

IntoWords Online mikrov.dk

IntoWords Online mikrov.dk Kom godt i gang med IntoWords Online mikrov.dk Indhold Overblik over IntoWords Online 4 Profiler 5 Tekstvindue 5 Kopier og Sæt ind 6 Åbn 6 Gem 7 Andre tips 7 Oplæsning 8 Læs op/pause og Stop 8 Highlight

Læs mere

Kan f.eks. være en stor hjælp for læsesvage elever, der kan skrive direkte ind i opgaver, udfylde kopiark og få hjælp af oplæsningssoftware undervejs!

Kan f.eks. være en stor hjælp for læsesvage elever, der kan skrive direkte ind i opgaver, udfylde kopiark og få hjælp af oplæsningssoftware undervejs! Kan f.eks. være en stor hjælp for læsesvage elever, der kan skrive direkte ind i opgaver, udfylde kopiark og få hjælp af oplæsningssoftware undervejs! - en manual fra Skolekonsulenterne.dk Versionsdato:

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Kom godt i gang med. IntoWords. mikrov.dk

Kom godt i gang med. IntoWords. mikrov.dk Kom godt i gang med IntoWords mikrov.dk Indhold Kom godt i gang med IntoWords 4 Læs op/stop 4 Stemmehastighed 4 Vis/skjul ordliste 5 Del 5 Pdf-oplæsning 5 Ordlisten 6 Profiler 7 Dokumenter 8 Hjælp 9 Indstillinger

Læs mere

IntoWords til Mac mikrov.dk

IntoWords til Mac mikrov.dk Kom godt i gang med IntoWords til Mac mikrov.dk Indhold IntoWords til Mac 4 Overblik over IntoWords 5 Læs op/pause og Stop 6 Stemmehastighed 6 Åbne/lukke ordlisten 7 Profiler 7 Indstillinger 7 Profil 8

Læs mere

CSU Center for Specialundervisning

CSU Center for Specialundervisning LÆSETEK HANDS-ON I VITRE ViTal (oplæsningsprogram) ViTal-bjælken Ikonforklaringer Hvis du bliver i tvivl om, hvad ikonerne på ViTal-bjælken betyder, kan du bruge ikonforklaringen. Når musen placeres på

Læs mere

Elektronisk dokumenthåndtering (EDH)

Elektronisk dokumenthåndtering (EDH) Elektronisk dokumenthåndtering (EDH) Allerede i dag har du muligheden for at scanne dokumenter og gemme dem elektronisk i FOF via Elektronisk DokumentHåndtering (fremover forkortet til EDH). Nu har vi

Læs mere

ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S. Nyheder og instruktion TAL

ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S. Nyheder og instruktion TAL ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S Nyheder og instruktion TAL Fejlrettelse: F6 virkede ikke hvis udklipslæsning var slået fra. Fejlrettelse: SEORD Korrektur regler virkede ikke optimalt.

Læs mere

Brugervejledning Readiris fra Dictus (Mac)

Brugervejledning Readiris fra Dictus (Mac) Brugervejledning Readiris fra Dictus (Mac) 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER READIRIS? INDSTILLINGER SPROG SCANNER INDSTILLINGER SIDEANALYSEINDSTILLINGER BILLEDFORBEHANDLINGSINDSTILLINGER

Læs mere

Billedbehandling med PhotoFiltre

Billedbehandling med PhotoFiltre Billedbehandling med PhotoFiltre Programmer: PhotoFiltre 6.2.5 Microsoft Word 2003 Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik og edb layout - Almen Voksenuddannelse September 2007

Læs mere