HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 13. august 2007, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 13. august 2007, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus"

Transkript

1 HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Økonomiudvalgets møde den 13. august 2007, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 1 Meddelelser fra formand/administration. Efterretningssager og orientering om verserende sager 1 Pkt.nr. 2 1 Budgetforslag for Økonomiudvalgets område for budget 2008 og overslagsårene Pkt.nr. 3 3 Godkendelse af udbetaling af kr. til de beskyttede boliger på plejehjemmet Krogstenshave, vedrørende arven efter Edvard Børge Olsson Error! Bookmark not defined. Pkt.nr. 4 4 Avedøre Boligselskab, afdeling 3501, Avedøre Stationsby Syd. Helhedsplan, skema B. 4 Pkt.nr. 5 6 Boligselskabet Friheden, afdeling Friheden VI etablering af bredbåndsnet, garantistillelse. 6 Pkt.nr. 6 8 De almene boligorganisationer, regnskaber for moderniseringsprojektet administrativ bemyndigelse 8 Pkt.nr. 7 9 De almene boligorganisationers driftsregnskaber administrativ bemyndigelse 9 Pkt.nr evaluering af forsøget "Flyvfrareden" 10 Pkt.nr Arbejdsmiljøberetning Pkt.nr Orientering omkring Sundhedsstyrelsen gennemgang af Hvidovre Kommunes sundhedsaftale 12 Pkt.nr Mødeindstilling til Social og sundhedsudvalget vedr. kvalitetskrav plejehjem m.v. 13 Pkt.nr Kvalitetsstandarder på træningsområdet 16 Pkt.nr Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrugere i Hvidovre Kommune 17 Pkt.nr Frigivelse af rådighedsbeløb på projekt 3323 Skolernes inde og udearealer og APVforbedringer 18 Pkt.nr Frigivelse af rådighedsbeløb på projekt 3323 Skolernes inde og udearealer og APVforbedringer 21 Pkt.nr Påbudssag på Frydenhøjskolens fysik og kemilokale 23 Pkt.nr Tilskud til istandsættelse af officerspavillonen i Avedørelejren, finansieret af kommunens andel af FKKA s formue 25 Pkt.nr Besættelse af stillingen som social og sundhedsdirektør 26 Pkt.nr Studietur til Toronto d oktober Pkt.nr Eventuelt 28

3 Side 1 Pkt.nr. 1 Meddelelser fra formand/administration. Efterretningssager og orientering om verserende sager Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 1: Taget til efterretning. Pkt.nr. 2 Budgetforslag for Økonomiudvalgets område for budget 2008 og overslagsårene Økonomisk Sekretariat, Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalg 1. at der tages stilling til reduktions og aktivitetsudvidelsesforslag jfr. Økonomiudvalgets beslutning den 14. juni at der tages stilling til takster for at der tages stilling til grønt budget 2008 Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 2: Høringssvar til budgetforslag 2008 af 10. august 2007 fra LFS og Høringssvar til budget 2008 af 9. august 2007 fra Tillidsrepræsentanten for dagplejen i Hvidovre Kommune blev runddelt på mødet.

4 Side 2 1. at: Gruppe A under punkt 3 til budgetreduktionsforslagene anfører, at det skal undersøges om byggesagsgebyret i sammenligning med andre kommuner kan hæves. Herfor stemte alle. Reduktionsforslagene blev herefter godkendt. Aktivitetsudvidelsesforslagene 1 til 4 blev godkendt og alle stemte imod forslag at: Godkendt. 3. at: Godkendt. Økonomiudvalget besluttede på sit møde d. 14. juni 2007, at forvaltningerne skal udarbejde forslag til reduktioner, der mindst finansierer summen af forslag til aktivitetsudvidelser. Af bilag C fremgår, at der på økonomiudvalgets område foreligger reduktionsforslag for kr. i 2008 til 2011 og aktivitetsudvidelsesforslag for kr. i 2008 til Der henvises til det fremsendte materiale. (er tidligere udsendt) a. Forslag til budgetrapport (drift og refusion) 2008 b. Bemærkninger til budgetrapport 2008 c. Reduktions og aktivitetsudvidelsesforslag d. Forslag til takster 2008 Grønt Budget 2008 er udsendt med budgetmaterialet for Ejendoms og Arealudvalget Referat fra HSU den (ØU Pkt. 02_01) Integrationsrådets udtalelse af (ØU Pkt. 02_02) Høringssvar fra Dagplejen (ØU Pkt. 02_03) Overenskomst i andre kommuner Dagplejen (ØU Pkt. 02_04) Høringssvar fra tillidsrepræsentant for dagplejere i Hvidovre (ØU Pkt. 02_05) Høringssvar fra LFS (ØU Pkt. 02_06)

5 Side 3 Pkt.nr. 3 Godkendelse af udbetaling af kr. til de beskyttede boliger på plejehjemmet Krogstenshave, vedrørende arven efter Edvard Børge Olsson Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at godkende udbetaling af kr. til de beskyttede boliger i Krogstenshave, på baggrund af arven efter Edvard Børge Olsson. 2. Endvide indstilles det, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler 3. at Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 3: Anbefales til kommunalbestyrelsen. Økonomisk Sekretariat har modtaget ansøgning fra beboerrådet ved Krogstenshave om udtagelse af kr. af arven efter Edvard Børge Olsson. Beløbet skal anvendes til beboerferier, hjemmebiograf, terapeutisk udstyr, fester m.v. Arven skal anvendes til gavn og glæde for beboerne i de beskyttede boliger, hvorfor udbetalingen ses at være i overensstemmelse med formålet.

6 Side 4 Brev med prisoverslag fra beboerrådet ved Krogstenshave (ØU Pkt. 03) Pkt.nr. 4 Avedøre Boligselskab, afdeling 3501, Avedøre Stationsby Syd. Helhedsplan, skema B Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at det tages til efterretning, at borgmesteren efter bemyndigelse har godkendt skema B ansøgningen således: 2. at skema B med en samlet anskaffelsessum på kr vedrørende byggeskaderenoveringen, godkendes, 3. at kommunen yder garanti for lånet på kr idet det forudsættes, at Landsbyggefonden regaranterer for 50% af beløbet, 4. at anskaffelsessummen for arbejder ud over skema B på kr , godkendes, 5. at finansieringen af udgifterne til arbejderne ud over skema B, godkendes, 6. at den foreløbige huslejeforhøjelse på kr. 43 pr. m², årligt, godkendes, 7. at det er taget til efterretning, at der senere fremsende særskilt skema Bansøgning vedrørende miljøarbejderne, 8. at øvrige godkendelser og forudsætninger som besluttet af Kommunalbestyrelsen den 12. december 2006 fastholdes. Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 4: Anbefales til kommunalbestyrelsen. På Kommunalbestyrelsens møde den 12. december 2006 under pkt. 8 behandledes skema A vedrørende Avedøre Boligselskab, Avedøre Stationsby Syd og det blev det besluttet:

7 Side 5 1. at skema A vedrørende byggeskaderenovering og miljøforbedrende foranstaltninger godkendes, 2. at det godkendes, at der ud over skema A udføres de beskrevne forbedrings og genopretningsarbejder, 3. at der gives tilladelse til optagelse af to 30årige realkreditlån på henholdsvis kr til byggeskaderenovering og miljøforbedrende foranstaltninger og kr til forbedrings og genopretningsarbejder, 4. at kommunen yder garanti for optagelse af et 30årigt realkreditlån på kr , og at Landsbyggefonden regaranterer for halvdelen af beløbet, 5. at det forudsættes, at kommunen ikke deltager direkte i finansieringen i øvrigt, 5. at der godkendes en foreløbig huslejeforhøjelse på kr. 44 pr. m²årligt, 7. at det forudsættes, at huslejeforhøjelsen eventuelt reguleres i forbindelse med regnskabets godkendelse, 8. at det forudsættes, at principperne i cirkulære om udbud af bygge og anlægsarbejder følges, 9. at det forudsættes, at eventuelle fornødne godkendelser af projektet indhentes i kommunens Tekniske Forvaltning. På Kommunalbestyrelsens møde den 12. juni 2007 under pkt. 41 blev det besluttet: 1. at borgmesteren bemyndiges til at kunne godkende skema Bansøgning fra Avedøre Boligselskab, afdeling Avedøre Stationsby Syd, såfremt ansøgningen opfylder samtlige betingelser for godkendelse. Ved brev af 7. juni 2007 har KAB på vegne af Avedøre Boligselskab fremsendt skema B til kommunens godkendelse: I nedenstående opstilling vises forskellen mellem skema A og skema B. Skema A Skema B Forskel Byggeskaderenovering kr kr kr Finansiering, 30årigt støttet lån kr kr kr Garanti for lånet med 50% regaranti fra Landsbyggefonden kr kr kr Arbejder ud over skema kr kr kr A og B Finansiering: 30årigt lån uden støtte kr kr kr. 13

8 Side 6 Henlagte midler kr kr. 0 kr Reguleringskonto kr kr kr I alt kr kr kr Huslejeforhøjelse samlet årligt pr. m² kr. 44 kr. 43 kr. 1 Centralforvaltningen oplyser, at det bemærkes, at miljøarbejderne som i skema A udgjorde kr der skulle finansieres ved optagelse af et støttet lån på kr , ikke er indeholdt i det fremsendte skema B. KAB oplyser, at miljøarbejderne vil blive udbudt på et senere tidspunkt, og i en særskilt skema Bansøgning. Endvidere finder Centralforvaltningen at skema B opfylder samtlige betingelser for godkendelse. Teknisk forvaltning som er hørt i sagen oplyser, at man også har bemærket at visse miljøarbejder udbydes på et senere tidspunkt, og der vil blive fremsendt en særskilt skema Bansøgning vedrørende disse. Teknisk Forvaltning har ingen yderligere bemærkninger til den fremsendte skema Bansøgning. Afgivelse af garanti for lån kr mod 50% regaranti fra Landsbyggefonden. Pkt.nr. 5 Boligselskabet Friheden, afdeling Friheden VI etablering af bredbåndsnet, garantistillelse Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

9 Side 7 1. at kommunen yder 100 % garanti for det 20årigt realkreditlån på kr Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 5: Anbefales til kommunalbestyrelsen. På Kommunalbestyrelsens møde den 27, august 2002 under punkt 28 behandledes Boligselskabet Frihedens ansøgning om godkendelse af lånoptagelse til et forbedringsprojekt indenfor afdeling Friheden VI, samt den dermed forbundne finansiering og huslejeforhøjelse. Kommunalbestyrelsens besluttede: 1. at der gives tilladelse til optagelse af et 20årigt realkreditlån på kr , 2. at realkreditlånet skal respektere de i ejendommen indestående lån, 3. at der godkendes en foreløbig huslejeforhøjelse på ca. kr. 9,50 pr. m², årligt, 4. at huslejeforhøjelsen eventuelt reguleres i forbindelse med regnskabets godkendelse og fastlæggelse af finansieringen, 5. at det forudsættes, at principperne i bekendtgørelse om indhentning af tilbud i bygge og anlægssektoren, følges. KAB har nu oplyst, at lånebehovet til gennemførelse af forbedringsprojektet er ændret til et 20årigt realkreditlån på kr For at yde lånet har BRFkredit stillet krav om en 100% kommunegaranti for lånet idet der henvises til, at 80 % belåningsgraden i afdelingen er overskredet. Centralforvaltningen indstiller, at der ydes kommunegaranti for det 20årige realkreditlån på kr Ydelse af 100 % garanti for 20årigt realkreditlån på kr

10 Side 8 Pkt.nr. 6 De almene boligorganisationer, regnskaber for moderniseringsprojektet administrativ bemyndigelse Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget: 1. at sagen tages til efterretning. Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 6: Taget til efterretning. På Kommunalbestyrelsens møde den 28. august 2001 under punkt 25 godkendtes bl. a.: 1. at administrationen blev bemyndiget til at behandle de almene boligorganisationers moderniseringsregnskaber, 2. at ansøgninger om lånoptagelse, huslejeforhøjelse m.m. i forbindelse med moderniseringsprojekter fortsat forelægges Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, 3. at moderniseringsregnskaberne forelægges Økonomiudvalget i de tilfælde, hvor administrationen har kritiske bemærkninger til regnskabet, 4. at Økonomiudvalget en gang årligt modtager oplysning om, hvilke moderniseringsregnskaber administrationen på Kommunalbestyrelsens vegne har behandlet og godkendt. Centralforvaltningen har i perioden til behandlet og godkendt 16 moderniseringsregnskaber. Der har ved behandlingen af regnskaberne ikke været sådanne kritiske bemærkninger, som skulle medføre regnskabernes forelæggelse for Økonomiudvalget.

11 Side 9 Af bilag til dagsordenen fremgår det, hvilke moderniseringsregnskaber, der i den nævnte periode er godkendt administrativt. Opgørelse over godkendte moderniseringsregnskaber (ØU Pkt. 06) Pkt.nr. 7 De almene boligorganisationers driftsregnskaber administrativ bemyndigelse Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget: 1. at sagen tages til efterretning. Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 7: Taget til efterretning. På Kommunalbestyrelsens møde den 28. august 2001 under punkt 25 godkendtes bl. a.: 1. at administrationen blev bemyndiget til at behandle de almene boligorganisationers driftsregnskaber, 2. at driftsregnskaberne forelægges Økonomiudvalget i de tilfælde, hvor administrationen har

12 Side 10 kritiske bemærkninger, 3. at Økonomiudvalget en gang årligt modtager oplysning om, hvilke driftsregnskaber administrationen på Kommunalbestyrelsens vegne har behandlet og godkendt. Centralforvaltningen har i perioden til godkendt 9 driftsregnskaber for de almene boligorganisationer. Der har ved behandlingen af regnskaberne ikke været sådanne kritiske bemærkninger, som skulle medføre regnskabernes forelæggelse for Økonomiudvalget. Af bilag til dagsordenen fremgår det, hvilke driftsregnskaber, der i den nævnte periode er godkendt administrativt. Opgørelse over godkendte driftsregnskaber (ØU Pkt. 07) Pkt.nr evaluering af forsøget "Flyvfrareden" Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 8: Den årlige afrapportering er taget til efterretning. Boligbutikken for Hovedstadsområdet fik Kommunalbestyrelsen godkendelse af forsøget flyvfrareden den 23. marts 2003.

13 Side 11 Forsøget er godkendt for en 5årig periode og det fremgik af materialet, at der skulle udfærdiges en årlig afrapportering om forsøgets status. Tredje rapport er nu udfærdiget og fremsendt til Socialministeriet. Sammenfattende konklusion for det tredje år er, at der i perioden 1. april marts 2007 er solgt i alt 179 gavekort mod 126 sidste år. Rapport (ØU Pkt. 08) Pkt.nr. 9 Arbejdsmiljøberetning Det indstilles til Økonomiudvalget: 1. at tage Arbejdsmiljøberetning 2006, Hvidovre Kommune, godkendt på Det Centrale Sikkerhedsudvalgs møde den 14. juni 2007 til efterretning. Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 9: Taget til efterretning.

14 Side 12 Arbejdsmiljøberetningen gør status over arbejdsmiljøarbejdet i 2006 og omtaler mål og indsatsområder for Beretningen omfatter årets arbejde i Det Centrale Sikkerhedsudvalg og den del af arbejdsmiljøarbejdet, der har været fælles for kommunens øvrige sikkerhedsudvalg. Formålet med arbejdsmiljøberetningen er at formidle og synliggøre arbejdsmiljøindsatsen og arbejdsmiljøforholdene. Arbejdsmiljøberetning 2006, Hvidovre Kommune, godkendt på Det Centrale Sikkerhedsudvalgs møde den 14. juni 2007 (ØU Pkt. 09) Pkt.nr. 10 Orientering omkring Sundhedsstyrelsen gennemgang af Hvidovre Kommunes sundhedsaftale Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social og Sundhedsudvalget, at udvalget overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler: 1. at tage orienteringen til efterretning Social og Sundhedsudvalgets møde 19. juni 2007 Punkt 4: Taget til efterretning. Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 10: Anbefales taget til efterretning.

15 Side 13 I forbindelse med kommunalreformen blev det et lovkrav at udarbejde sundhedsaftaler imellem kommunerne og regionerne. På Kommunalbestyrelsens møde 27. marts godkendte Kommunalbestyrelsen Hvidovre Kommunes sundhedsaftale. Sundhedsaftalen blev efterfølgende sendt ind til godkendelse i Sundhedsstyrelsen. Hvidovre Kommune har nu modtaget sundhedsstyrelsens tilbagemelding på sundhedsaftalerne. Sundhedsstyrelsen har godkendt aftalen under forudsætning af, at der medtages en række præciseringer og konkretiseringer i en ny reviderede aftale, som skal være Sundhedsstyrelsen i hænde senest 1. april Der er formodentligt tale om, at de ændringer som Sundhedsstyrelsen beder Hvidovre Kommune om at præcisere og konkretisere, er de samme ændringer som alle kommunerne i Region Hovedstaden bliver bedt om at foretage. Dette skyldes, at sundhedsaftalen i meget høj grad er ens for kommunerne i Region Hovedstaden, da de er i udgangspunktet er forhandlet i fællesskab. Der er naturligvis forhandlet individuelle ændringer i form af de såkaldte allonger, men indtrykket af Sundhedsstyrelsen bemærkninger er, at de i høj grad går på emner, som er fælles for alle kommuner i Region Hovedstaden. I relation til kravene fra Sundhedsstyrelsen må de betegnes som værende meget detaljeorienteret, og det er overraskende, at Sundhedsstyrelsen i den grad kræver at så detaljerede oplysninger indføjes i sundhedsaftalen. Det kan betyde, at sundhedsaftalerne i endnu højere grad end forventet vil blive brugt meget aktivt i relationen mellem Sundhedsstyrelsen og kommunen/regionen. Det forventes, at Hvidovre Kommune relativt uproblematisk vil være i stand til at opfylde de krav til præciseringer og konkretiseringer, som Sundhedsstyrelsen ønsker. Sundhedsstyrelsens gennemgang (SSU d , pkt. 04) Pkt.nr. 11 Mødeindstilling til Social og sundhedsudvalget vedr. kvalitetskrav plejehjem m.v.

16 Side Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social og Sundhedsudvalget overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen at anbefale: 1. at godkende reviderede kvalitetskrav til leverandører af kommunale serviceydelser til beboere i plejehjem m.fl. 2. at vedlagte ydelseskatalog tages til efterretning 3. at Ældrerådets og Handicaprådets høringssvar indgår i behandlingen af sagen Social og Sundhedsudvalgets møde 19. juni 2007 Punkt 3: Ad 1. Godkendt med tilføjelse til bilag om ydelseskatalog øverst s. 5. Ad 2. Ydelseskatalog taget til efterretning. Ad 3. Ældrerådets og Handicaprådets høringssvar indgik i behandlingen af sagen. Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 11: Anbefales til kommunalbestyrelsen. I henhold til 93 i Lov om Social Service skal kommunalbestyrelsen fastsætte og offentliggøre de kommunale kvalitetskrav, der stilles til leverandører af kommunale serviceydelser til beboere i plejehjem, lejere i plejeboligbebyggelser, der er omfattet af lov om almene boliger m.v. eller lov om boliger for ældre og personer med handicap, og lejere i tilsvarende boligenheder. Kvalitetsstandarderne for plejeboliger og beskyttede boliger samt ydelseskatalog er i 2007 generelt tilpasset nye krav og normer i henhold til kvalitetsreform og lovgivning. Dette gælder blandt andet regler om ventelister og kriterier for anvisning af plejebolig, og nye normer i forhold til udmåling af omfanget af serviceydelser til borgere i plejeboliger og beskyttede boliger, herunder til borgere fra andre kommuner, der har valgt en plejebolig eller beskyttet bolig i Hvidovre. For at kunne imødekomme kravene om mere individuel udmåling af borgerens behov for og forbrug af ydelser efter indflytning i plejebolig eller beskyttet bolig, er der udmålt Pleje og Omsorgspakker (POpakker), der inddeler borgernes pleje og omsorgsbehov i 6 kategorier efter de nødvendige serviceydelsers omfang. I hovedsagen vil følgende opdeling være gældende: POpakke 1: POpakke 2 og 3: POpakke 4 og 5: POpakke 6: Medfølgende ægtefæller/samlevere Visiterede til beskyttet bolig Visiterede til plejebolig Individuelt tilpasset visiterede borgere med et udvidet plejebehov. De retningsgivende POpakkerne er udmålt i minutter pr. uge vedrørende pleje i dag og aftentimer samt rengøring og omsorg. Pakkerne kan i særlige tilfælde reguleres og tilpasses individuelt. Minutangivelserne er udregnet på baggrund af en gennemgang efter visitationsmetoder af

17 Side 15 plejebehov for den nuværende bestand af beboere på plejehjemmene Strandmarkshave og Svendebjerghave. Priserne for serviceydelserne vil bero på en teknisk beregning på baggrund af direkte og indirekte omkostninger ved levering af serviceydelser til den enkelte borger. Ventelistegarantien har medført en ændring i principperne for anvisning af boliger til visiterede borgere med en generel venteliste med garanti for anvisning, og en specifik venteliste, hvor de hidtidige kriterier anvendes, det vil sige, at behov går forud for placering på ventelisten. Udenbys borgere vil være på den specifikke liste. Da der ofte vil være gået en længere periode mellem visitationen og de derved foreliggende oplysninger, er det vigtigt, at borgerens plejebehov ved indflytningen i boligen fastslås på ny og udmåles konkret. Udmåling af pleje og omsorgsbehov hos den enkelte borger foreslås foretaget af plejehjemmenes ledelse i samarbejde med borgeren inden for et tidsrum på 3 måneder efter indflytning. Der vil være dokumentationspligt og i nogle tilfælde indberetningspligt til Visitationsudvalget for plejeboliger og beskyttede boliger som udøver af myndigheden. Pakkeprincippet betyder forenkling og større overskuelighed især i forhold til betalinger kommunerne i mellem, og er anbefalet i vestegnssamarbejdet. 1. Kvalitetskrav til leverandører vedrørende kommunale serviceydelser til beboere i plejeboliger og beskyttede boliger i Hvidovre kommune (SSU d , pkt ) 2. Ydelseskatalog: Beskrivelse af kommunale serviceydelser i plejeboliger og beskyttede boliger for ældre i Hvidovre kommune (SSU d , pkt ) Ældrerådets høringssvar (SSU d , pkt ) Handicaprådets høringssvar (SSU d , pkt ) Pkt.nr. 12

18 Side 16 Kvalitetsstandarder på træningsområdet Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social og Sundhedsudvalget overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen at anbefale: 1. at godkende kvalitetsstandarder på træningsområdet dels i forhold til sundhedslovens 140 og dels i forhold til Lov om Social Service at vedlagte ydelseskatalog på området tages til efterretning 3. at Ældrerådets og Handicaprådets høringssvar indgår i behandlingen af sagen Social og Sundhedsudvalgets møde 19. juni 2007 Punkt 2: Ad 1. Godkendt. Ad 2. Taget til efterretning. Ad 3. Ældrerådets og Handicaprådets høringssvar indgik i behandlingen af sagen. Ældrerådets og Handicaprådets spørgsmål besvares. Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 12: Anbefales til kommunalbestyrelsen. I forhold til fagudvalgenes behandling skal det fremover fremgå af teksten, hvordan fagudvalget har forholdt sig til de høringsberettigedes bemærkninger. I forbindelse med implementeringen af ny kommunalreform skete der en markant ændring i forhold til træningsområdet. Udover den tidligere kommunale forpligtelse i forhold til dels genoptræning og dels vedligeholdelsestræning i henhold til Lov om Social Service er der nu pr. 1. januar 2007, i kommunerne en forpligtelse via Sundhedslovens 140 at tilbyder vederlagsfri genoptræning til personer, der efter udskrivning fra hospitalet har et lægefagligt begrundet behov for genoptræning. Hvidovre Kommune har i forberedelse til den nye opgavevaretagelse indgået i drøftelser og forhandlinger med de tidligere hospitalsmyndigheder HS og Københavns Amt om opgavernes overordnede omfang. Der er i de indgåede sundhedsaftaler mellem kommunerne og Regionen overordnet indgået aftaler på genoptræningsområdet. Overordnet set, er det aftalt, at den specialiserede genoptræning varetages på hospitalerne og at den øvrige basistræning varetages af kommunerne. Baggrunden og forudsætningen for den specialiserede genoptræning bliver varetaget på hospitalerne med baggrund i en lægefaglig vurdering.

19 Side 17 Disse aftaler præciseres nu konkret i denne politiske sagsfremstilling for så vidt angår kvalitetsstandarder og ydelseskatalog på området. De udarbejdede forslag til standarder og ydelseskatalog er udarbejdet henover årsskiftet 2006/2007 i tæt faglig og ledelsesmæssig dialog indenfor kommunens træningsområde. Kvalitetsstandarder Sundhedsloven 140 (SSU d , pkt ) Ydelseskatalog Sundhedslovens 140 (SSU d , pkt ) Kvalitetsstandarder Lov om Social Service 86 (SSU d , pkt ) Ydelseskatalog Lov om Social Service 86 (SSU d , pkt ) Ydelseskatalog vedligeholdelsestræningen på Krogstenshave og Strandmarkshave (SSU d , pkt ) Ældrerådets høringssvar (SSU d , pkt ) Handicaprådets høringssvar (SSU d , pkt ) Handicaprådets høringssvar (SSU d , pkt ) Pkt.nr. 13 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrugere i Hvidovre Kommune Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Social og Sundhedsudvalget, at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at godkende forslag til kvalitetsstandard

20 Side 18 Social og Sundhedsudvalgets møde 19. juni 2007 Punkt 2: Godkendt. Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 13: Anbefales til kommunalbestyrelsen. Med strukturreformen er opgaven omkring behandling af stofmisbrugere overgået til kommunerne fra amterne pr. 1. januar Mindst hvert andet år skal Kommunalbestyrelsen udarbejde kvalitetsstandard for Kommunens sociale behandling for stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Kvalitetsstandarden har til formål at gøre kommunens målsætning, tilbud og praksis på området synlig og tilgængelig for borgerne. Hermed fremlægges forslag til kvalitetsstandard for Hvidovre Kommune. Forslaget er udarbejdet efter Socialministeriets vejledning. Ingen. Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrugere Pkt.nr. 14 Frigivelse af rådighedsbeløb på projekt 3323 Skolernes inde og udearealer og APVforbedringer

21 Side 19 Skole og kulturforvaltning indstiller til Skoleudvalget at udvalget overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler 1. at rådighedsbeløbet på kr. i 2007 på projekt 3323 Skolernes inde og udearealer og APVforbedringer frigives, og at der gives tilsvarende anlægsbevilling Skoleudvalgets møde 13. juni 2007 Punkt 7: Skoleudvalget afviser at betale de forslag, der vedrører kulturområdet. Forslagene videresendes til Økonomiudvalget med henblik på stillingtagen til, hvorfra pengene skal tages. De øvrige forslag anbefales godkendt. Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 14: Beløbet frigives til anvendelse indenfor skoleområdet. Herfor stemte alle. På investeringsoversigten 2007, blev der afsat kr. til projekt 3323 Skolernes inde og udearealer og APVforbedringer. Der er afsat kr. til APV på Skoleudvalgets institutioner. Sidste år var kommunens skoler udset som indsatsområde grundet Arbejdstilsynets tilpassede tilsyn, hvilket resulterede i adskillige påbudssager grundet manglende udsugning, ventilation, nødstop mm., som nu er efterkommet. Ser vi bort fra de generelle helt store APV problemer såsom solafskærmning og ventilationsproblemer, som er et gennemgående problem indenfor hele forvaltningsområdet og skal løftes budgetmæssigt, så har Skole og kulturforvaltningen i år valgt at sætte fokus på fritidshjem og klubområdet. Et område der længe har været overset miljømæssigt, hvilket på sigt kan resultere i store økonomiske konsekvenser ved Arbejdstilsynets fremtidige screeninger. Efter aflagt besøg på de enkelte institutioner, har forvaltningen konstateret, at det er gener som indeklima, støj og støv, der tynger mest hos de ansatte i det daglige. Det har udmøntet sig i følgende prioritering af APV midlerne. Projekt 3323 APV 2007 Institution Problembeskrivelse Overslags pris Institutioner generelt Ekstern rådgivning/konsulenttimer Arbejdsmiljøhuset FC Atlantic Støjmåling mm. v/arbejdsmiljøhuset tages af konsulenttimerne

22 Side 20 FH Bredalsparken FH Dansborg Støjmåling mm. v/arbejdsmiljøhuset tages af konsulenttimerne Støjmåling mm. v/arbejdsmiljøhuset tages af konsulenttimerne Engstrandskolen * Ekstra årlig hovedrengøring (skimmelsvampundersøgelse v/arbejdsmiljøhuset tages af konsulenttimerne) FH Engstrand Ekstra årlig hovedrengøring Klub 510 ** Udskiftning af mineralsuldslofter (Kommunen står for den indvendige vedligeholdelse) FH baunevangen Ekstra årlig hovedrengøring v/hvidovre Rengørings Service FH Langhøj Indeklimamåling v/arbejdsmiljøhuset tages af konsulenttimerne FH Langhøj Støjmåling mm. v/arbejdsmiljøhuset tages af konsulenttimerne FH Præstemosen Kraftigere udsugning på toiletterne Præstemoseskolen Etab. af mekanisk udsugning i rengøringspersonalets pauserum Avedøre Bibliotek Støjmåling mm. v/arbejdsmiljøhuset tages af konsulenttimerne Gungehusskolen Støjmåling mm. v/arbejdsmiljøhuset tages af konsulenttimerne Frydenhøjskolen * Skimmelsvampundersøgelse v/arbejdsmiljøhuset tages af konsulenttimerne Ungdomsskolen Etab. af ventilation i EDB værkstedet og serverrummet Hovedbiblioteket *** Nedsænkede lofter ifm. med omrokering/flytning i Medborgerhuset Avedøre Idrætscenter **** Ekspeditionsskranke mm. (påbudssag vedr. ergonomi) AMH er sat på sagen??? I alt På baggrund af de mange udstedte 2årige periodepåbud fra sidste år, der krævede ekstern konsulent bistand (et krav fra Arbejdstilsynet), har forvaltningen valgt at inddrage Arbejdsmiljøhuset og deres ekspertise, for i fællesskab at finde løsninger på støj og indeklimaproblematikken. * Der er igangsat en række indeklimaundersøgelser på skoleområdet (Engstrand og Frydenhøjskolen). ** Set i lys af påbudssagen på børneinstitutionen Strandhuset udskiftning af mineraluldslofter samt mangeårig anmodning fra Klub 510 om udskiftning af forfaldne mineraluldslofter med ituslået og hullede loftsplader, anbefales det af skole og kulturforvaltningen at institutionen for udskiftet disse.

23 Side 21 *** Hovedbiblioteket har ansøgt om midler fra APV puljen til løsning af støjproblematikken i de nyerhvervede kontorlokaler i forbindelse med omflytning i Medborgerhuset. **** Pt. arbejdes der på at finde en løsning på påbudssagen vedrørende ergonomi i ekspeditionsskranken/buret i Avedøre Idrætscenter. Udgiften til denne er endnu ikke fastsat, men bør ikke overstige restbeløbet af rådighedsrammen. APV tilbagemeldinger 2006/2007 for Skole og Kulturområdet ligger i sagen. Der frigives rådighedsbeløb og tilsvarende anlægsbevilling på kr. i 2007 på projekt 3323 Skolernes inde og udearealer og APVforbedringer, hvor der er afsat kr. i Skole og kulturforvaltningen administrerer midlerne. Pkt.nr. 15 Frigivelse af rådighedsbeløb på projekt 3323 Skolernes inde og udearealer og APVforbedringer Skole og kulturforvaltning indstiller til Skoleudvalget, Ejendoms og Arealudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at rådighedsbeløbet på kr. i 2007 på projekt 3323 Skolernes inde og udearealer og APVforbedringer frigives og at der gives en tilsvarende anlægsbevilling 2. at kr. overføres til Ejendoms og Arealudvalgets projekt 3349 Ændring og tilpasning af skolerne, 2007.

24 Side 22 Skoleudvalgets møde 13. juni 2007 Punkt 8: 1. Skoleudvalget tiltræder indstillingen således, at det sparede beløb på Frydenhøjskolen anvendes på Pædagogisk Center 2. Indstillingen tiltrådt. Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 15: Anbefales til kommunalbestyrelsen. På investeringsoversigten 2007 blev der afsat kr. til projekt 3323, Skolernes inde og udearealer og APVforbedringer. Der er afsat kr. til ændring og tilpasning af skoleudvalgets institutioner. Skole og kulturforvaltningen har modtaget ansøgninger fra skoler, Pædagogisk Center samt fra fritidshjem og klubber om en række ændringer og tilpasninger af bygningsmæssig art. Skole og kulturforvaltningen har i samarbejde med Teknisk Forvaltning prissat ønskerne og udarbejdet nedenstående prioritering inden for den budgetterede ramme. Ændring og tilpasning 2007 projekt 3323 Institution Beskrivelse Overslagspris Enghøjskolen Indretning/ombygning af toilet til handicaptoilet Depot ifm. Aulaen Præstemoseskolen Omb. af omklædningsrum for pedel Ungdomsskolen Ombygning af skolekøkken inkl. udsugningsanlæg Risbjergskolen Lærerbaderum ved idræt evt. bruseniche FH Egevolden Nyt køkken Skoler generelt * Sikringsrum til bærebare pc'er Langhøjskolen Basketballbanen renoveres Dansborgskolen Stillerum i skolens forkontor (halvvæg adskillelse i eksisterende kontor) Sønderkærskolen ** Merforbrug Sciencegang

25 Side 23 FH Simonshøj Etablering af vindfang (indvendigt glasparti) FH Stien Etablering af vindfang Frydenhøjskolen *** Udbedring af udsugning (fysikkemilokalet) såfremt fremrykning eller omprioritering af tildelte sciencegange ikke godkendes I alt * Etablering af sikringsrum til 3 klassernes bærebare computere er i de foregående år blevet finansieret af risikopuljen. Eftersom puljen er blevet inddraget/sat i bero i år anbefaler Skole og kulturforvaltningen, at etablering prioriteres og finansieres via ændring og tilpasningspuljen. ** Teknisk Forvaltning har henledt forvaltningens opmærksomhed på, at etableringen af naturvidenskabelige faglokaler på Sønderkærskolen i år vil afstedkomme en merudgift på ca kr., hvorfor forvaltningen anbefaler merudgiften dækket af ændring og tilpasningspuljen *** Såfremt Skoleudvalget prioriterer en anlægsbevilling til Frydenhøjskolen samt ønsket om fremrykning af etablering af naturvidenskabelige undervisningslokaler til 2008, foreslås det fra forvaltningens side, at de kr. anvendes til etablering af frokoststue på Pædagogisk Center. Der frigives rådighedsbeløb og tilsvarende anlægsbevilling på kr. i 2007 på projekt 3323 Skolernes inde og udearealer og APVbedringer, hvor der er afsat kr. i De kr. overføres til Ejendoms og Arealudvalgets projekt 3349 Ændring og tilpasning af skolerne, Oversigt over samtlige ønsker til Projekt (SKU 13. juni 2007 pkt ) Pkt.nr. 16 Påbudssag på Frydenhøjskolens fysik og kemilokale

26 Side Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at fremskynde prioriteringen af tildelte Naturvidenskabeligt undervisningslokale fra 2009 til 2008, således at der afsættes et rådighedsbeløb samt anlægsbevilling på kr. i 2008 til nyt projekt 3348 Naturvidenskabeligt undervisningslokale på Frydenhøjskolen. Det bemærkes at 2008 er sidste gang Indenrigsministeriet giver tilskud til Naturvidenskabelige undervisningslokaler og puljen i 2008 er afsat til Risbjergskolen, der i henhold til godkendte prioritering af 13. juni 2006, blev godkendt til igangsætning af Naturvidenskabeligt undervisningslokale i 2008 eller 2. at den nuværende prioriteringsliste i 2009 bibeholdes mod at forvaltningen igangsætter en snarlig udbedring jævnfør tilbud fra Kilhof Ventilation på kr. finansieret af projekt 3323 Ændring og tilpasning 2007 eller 3. at omprioritere godkendte rækkefølge af tildelte Naturvidenskabelige undervisningslokaler fra Kommunalbestyrelsesmødet af 13. juni 2006, således at Frydenhøjskolen tildeles naturvidenskabeligt undervisningslokale i 2008 og Risbjergskolen i 2009 Skoleudvalgets møde 13. juni 2007 Punkt 6: Skoleudvalget indstiller forslag 3. Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 16: Anbefales til kommunalbestyrelsen. Frydenhøjskolen blev på Kommunalbestyrelsesmødet den 13. juni 2006 godkendt til tildeling af Naturvidenskabelige undervisningslokaler (sciencegange) i 2009 via projekt (Se vedlagte bilag). Ved tilpasset tilsynsmøde den 2. marts 2007 på skolen udstedte Arbejdstilsynet påbud om efterkommelse af manglende effektiv udsugning i fysik og kemilokalet. Frist for udbedring blev fastsat til den 29. juni Forvaltningen har ansøgt Arbejdstilsynet om fristforlængelse bl.a. på baggrund af prioritering af sciencegange og fik bevilget forlængelse til den 1. september Skolen har på nuværende tidspunkt bortskaffet faremærkede kemikalier, fået udbedret udsugningen i stinkskabet og projekter/eksamener m.m., hvor der arbejdes med faremærkede kemikalier er henlagt til andre af kommunens skoler i undervisningsøjemed. Forvaltningen har indhentet tilbud fra Kilhof Ventilation med hensyn til udbedring af eksisterende anlæg. Tilbudsprisen beløber sig til kr. ex. moms inkl. øvrige elinstallationer m.m.

27 Side 25 Der gøres opmærksom på, at det nye anlæg ikke vil kunne benyttes i fremtidige planer med nye Naturvidenskabelige undervisningslokaler (Sciencegange), men der vil igen kunne undervises i henhold til fagets kriterier og på forsvarlig vis. Risbjergskolen, som er prioriteret til Naturvidenskabeligt undervisningslokale i 2008 fik ved tilpasset tilsyn af Arbejdstilsynet den 22. marts 2006, påbud om etablering af nødstop på eksisterende udsugningsanlæg i fysiklokalet. Dette er udbedret, hvorfor etablering af Naturvidenskabeligt undervisningslokale kan rykkes til Der gøres opmærksom på, at der i 2009 ikke længere er mulighed for at søge tilskud fra Indenrigsministeriet til Naturvidenskabelige undervisningslokaler. Tilbud fra Kilhof Ventilation af (SKU 13. juni 2007 pkt ) Mødesag frigivelse af rådighedsmidler på projekt 3325 naturvidenskabelige faglokaler fremsat på Kommunalbestyrelsesmødet den 13. juni 2006 (SKU 13. juni 2007 pkt ) Pkt.nr. 17 Tilskud til istandsættelse af officerspavillonen i Avedørelejren, finansieret af kommunens andel af FKKA s formue Borgmesteren indstiller til økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen 1. at kommunens andel af FKKA s formue, kr ,89 ydes som tilskud til istandsættelse af officerspavillonen i Avedørelejren.

28 Side 26 Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 17: Grupperne A og F anbefaler indstillingen godkendt til kommunalbestyrelsen. Liste H stemte imod. Gruppe V afventer. I forbindelse med nedlæggelsen af FKKA (Foreningen af kommuner i Københavns Amt) har kommunen modtaget sin andel af foreningens formue, i alt kr ,89. Hvidovre Kommune har fået overdraget den officerspavillon, der var en del af Paradislejren, forløberen for Avedørelejren. Kulturhistorisk Enhed har fået pavillonen registreret og opmålt og fået udarbejdet et overslag over udgiften til officerspavillonens restaurering og opstilling. Udgiften var i 2005 anslået til kr (excl. moms). Det indstilles, at yde Kulturhistorisk Enhed et tilskud på kr ,89 til restaurering og opstilling af officerspavillonen, idet Kulturhistorisk Enhed inden for sit budget vil kunne finansiere restbeløbet til restaureringsarbejdet. Kulturhistorisk Enheds notat af vedrørende officerspavillonen (ØU Pkt. 17) Pkt.nr. 18 Besættelse af stillingen som social og sundhedsdirektør Kommunaldirektøren indstiller

29 Side at godkende job og personprofil samt stillingsannonce 2. at udpege 3 medlemmer til ansættelsesudvalget 3. at fastsætte datoer for udvælgelse af ansøgere og afholdelse af ansættelsesinterview. Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 18: 1. at: Godkendt. 2. at: Gruppe A, Britta Christensen og Helle Adelborg, liste H, Mona Hammer. 3. at: Udvælgelse af ansøgere, 9. oktober 2007, kl Ansættelsessamtaler, torsdag den 25. oktober 2007, kl I vedlagte bilag er beskrevet et forslag til job og personprofil for social og sundhedsdirektørstillingen. På baggrund heraf er vedlagte stillingsannonce udarbejdet. Der vedlægges forslag til tidsplan for stillingsbesættelsen. Der vedlægges endelig et notat om de løn og ansættelsesmæssige vilkår. (kun til økonomiudvalgets medlemmer) Forslag til job og personprofil (ØU Pkt. 18_01) Forslag til stillingsannnonce (ØU Pkt. 18_02) Forslag til tidsplan for stillingsbesættelsen (ØU Pkt. 18_03) Notat om løn og ansættelsesmæssige vilkår(øu Pkt. 18_04) Pkt.nr. 19

30 Side 28 Studietur til Toronto d oktober at lederen af Avedøre Bibliotek deltager i studieturen Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 19: Gruppe A og F stemmer for. Gruppe V og Liste H stemmer imod. BiblioteksCenter for Integration arrangerer en studietur til Toronto. Der vil her kunne indhentes inspiration til det videre arbejde med integration. Udgiften, kr ,, afholdes af HvidovreBibliotekernes kursuskonto. Foreløbigt program for SBCI s studietur til Toronto (ØU Pkt. 19) Pkt.nr. 20 Eventuelt Økonomiudvalgets møde 13. august 2007 Punkt 20:

31 Side 29 Gruppe F forespurgte generelt til praksis omkring tilmeldinger til konferencer og kurser.

Pkt.nr. 2. Evaluering af Sundhedspuljen 2004 samt beslutning 2005. Indstilling: Skole- og kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget

Pkt.nr. 2. Evaluering af Sundhedspuljen 2004 samt beslutning 2005. Indstilling: Skole- og kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget Pkt.nr. 2 Evaluering af Sundhedspuljen 2004 samt beslutning 2005 475960 Indstilling: Skole og kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget 1. at udvalget tager evalueringen af anvendelsen af midler

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

tillægsbevilling til afledt drift til rengøring på kr i budget 2000 og overslagsårene

tillægsbevilling til afledt drift til rengøring på kr i budget 2000 og overslagsårene Pkt.nr. 7 Flytning og indretning af PPR i fritidshjemmet Hjørnets bygning. 263445 Indstilling: Skoleudvalget overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler, der gives tillægsbevilling til rådighedsbeløb

Læs mere

Indstilling: Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelse

Indstilling: Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelse Pkt.nr. 11 Kontraktstyring Kontrakter for 2007 Skoleudvalgets område 548245 Indstilling: Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelse 1. at godkende kontrakter for 2007 for kontraktstyrede

Læs mere

REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 8. december 2003, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus

REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 8. december 2003, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus REFERAT for Økonomiudvalgets møde den 8. december 2003, Kl. 16.15 i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus Johnny Winsløw forlod mødet efter behandling af pkt. 52. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... Error! Meddelelser

Læs mere

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C Pkt.nr. 18 Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden skema C. 436998 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 16. december 2003, Kl på Hvidovre Rådhus, Salen.

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 16. december 2003, Kl på Hvidovre Rådhus, Salen. REFERAT for Kommunalbestyrelsens møde den 16. december 2003, Kl. 17.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. Milton Graff Pedersen havde meldt afbud. Pernille Falcon deltog i mødet fra kl. 17,03 under behandlingen

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 7. maj 2007, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 7. maj 2007, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Økonomiudvalgets møde den 7. maj 2007, Kl. 17.00 i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 1 Meddelelser fra formand/administration. Efterretningssager

Læs mere

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 17. juni 2003, Kl på Hvidovre Rådhus, Salen.

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 17. juni 2003, Kl på Hvidovre Rådhus, Salen. REFERAT for Kommunalbestyrelsens møde den 17. juni 2003, Kl. 18.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... Error! Bookmark not Forskellige meddelelser og cirkulærer... Error! Bookmark

Læs mere

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning Pkt.nr. 8 Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr. 5336. Licitationsresultat og bevillingsansøgning. 358614 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Teknisk

Læs mere

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat Pkt.nr. 2 Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt 5338. Licitationsresultat. 378374 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, og Teknisk Forvaltning

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning.

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. Pkt.nr. 11 Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr. 0768. Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. 384729 Indstilling: Kultur og Fritidsforvaltningen indstiller

Læs mere

Følgende anlægsregnskaber har været udsendt som bilag til de enkelte fagudvalg:

Følgende anlægsregnskaber har været udsendt som bilag til de enkelte fagudvalg: Pkt.nr. 4 Aflæggelse af anlægsregnskaber, regnskabsår 2004 470949 Indstilling: Det indstilles til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at godkende anlægsregnskaberne for regnskab 2004 Politisk beslutning:

Læs mere

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999.

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999. Skole og Kulturforvaltningen grw Beretning fra Skoleudvalgets møde den 07.09.1999 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 Møde med Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Pkt.nr. 2 Meddelelser. Pkt.nr. 3 Forslag til

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

**** Elforbrug**** Bilag D1. Forbrug [kwh] Hvidovre Kommunes bygninger i alt

**** Elforbrug**** Bilag D1. Forbrug [kwh] Hvidovre Kommunes bygninger i alt Hvidovre Kommunes bygninger i alt 12.714.154 12.219.288 11.790.111 12.047.512 Skole- og Kulturforvaltningen 8.732.406 8.415.858 7.987.650 8.174.854 Idræts- og svømmehaller 3.806.134 3.563.245 3.526.890

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Endvidere indstilles det, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler

Endvidere indstilles det, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler Pkt.nr. 2 Behandling af høringssvar på Vision og Mål 20042010 409240 Indstilling: Skoleforvaltningen indstiller til Skoleudvalget 1. at høringssvarene fra skolerne og organisationerne drøftes 2. at udvalget

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Laurids

Læs mere

Hvidovre Kommune Anlægsregnskab 31.01.2014. Arbejderne blev igangsat i 2012 og afsluttede i 2013. Forbruget er gjort op således:

Hvidovre Kommune Anlægsregnskab 31.01.2014. Arbejderne blev igangsat i 2012 og afsluttede i 2013. Forbruget er gjort op således: Projekt nr. og navn: 0144, Miljø- og Energipuljen 2012 Funktion og dranst: 00.25.10.3 Bevillingsprogram: 6533000019 Projektet omfattede energibesparende tiltag på kommunens bygninger. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S Pkt.nr. 8 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S 442457 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S'

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen,

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, Pkt.nr. 7 Beslutning om bygningsfornyelse for ejendommen matr.nr. 48, Hvidovre By, Hvidovre, beliggende Hvidovrevej 138. Projekt 0783. Bevillingsansøgning. 290301 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller

Læs mere

Revision af regnskabet for året Afsluttende beretning for regnskabsåret

Revision af regnskabet for året Afsluttende beretning for regnskabsåret Pkt.nr. 3 Revision af regnskabet for året 2005. Afsluttende beretning for regnskabsåret 2005 537275 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk sekretariat indstiller til økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3.

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Ældrerådet 6. august 2007 Side:15 Ældrerådet Referat fra møde nr. 6 mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Deltagere: Andreas Lindstrøm, Hans M. Kappel, Alice Pedersen, Helfred

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 23. AUGUST 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 23. august 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Dagsorden. #JobInfo Criteria=KABside1# Avedøre Boligselskab Møde den 14. december 2011 Udsendt den 1. december Indholdsfortegnelse

Dagsorden. #JobInfo Criteria=KABside1# Avedøre Boligselskab Møde den 14. december 2011 Udsendt den 1. december Indholdsfortegnelse Dagsorden Organisationsbestyrelsesmøde onsdag den 14. december 2011, kl. 19.00 i, Store Hus, selskabslokalerne, Sadelmagerporten 2, kælderen, Hvidovre Indholdsfortegnelse 1. Forretningsorden for bestyrelsen...

Læs mere

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring. 223933 Indstilling: at Skoleudvalget oversender sagen til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen med anbefaling

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 16. september 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. juni 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 6577 Jour. nr.: 16.08.00P23/M3/2003/00983

Læs mere

Tidsplan for budgetlægning

Tidsplan for budgetlægning Tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Januar 1 9/1 Økonomi, Budget og regnskab Udsendelse Økonomi udsender indkaldelse af bidrag fra Områderne til budgetoplæg (beskrivelse af politikområderne, kommunalbestyrelsens

Læs mere

Indstilling: Skole-Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Skole-Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 3 Kontraktstyring mål 2006 - for kommunens folkeskoler; fritidshjemmene Grævlingen, Enghøj, Regnbuen, Langhøj, Simonshøj, Strandhøjen,Dansborg, Trankebar, Stien,Bjerget, Alléen, Immerkær, Holmegården,

Læs mere

PROTOKOLLATER FRA FAGUDVALGENES BUDGETBEHANDLING

PROTOKOLLATER FRA FAGUDVALGENES BUDGETBEHANDLING Bilag ØU 100823 pkt. 02_07 ØKONOMIUDVALGETS 1. BEHANDLING AF BUDGETFORSLAG FOR 2011 2014 MANDAG DEN 23. AUGUST 2010. Bilag E. PROTOKOLLATER FRA FAGUDVALGENES BUDGETBEHANDLING Indholdsfortegnelse: ØKONOMIUDVALGET,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 4. juni 2014 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 2. september 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume OK-Fonden har købt et areal vest for Gl. Egå, der i lokalplan

Læs mere

4. Rapport om skolestruktur i Hvidovre Kommune J.nr.: G00 Sagsnr.: 10/21095

4. Rapport om skolestruktur i Hvidovre Kommune J.nr.: G00 Sagsnr.: 10/21095 4. Rapport om skolestruktur i Hvidovre Kommune J.nr.: 17.01.04.G00 Sagsnr.: 10/21095 BESLUTNING I SKOLEUDVALGET DEN 11-11-2010 FRAVÆRENDE: INGEN. SUSANNE BRIXUM FORLOD MØDET KL. 18.05. Fra forvaltningen

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Socialudvalget Dagsorden åben Mødedato 06. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Socialudvalget den 06. februar

Læs mere

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget.

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget. Pkt.nr. 27 Ny lov principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud. 281516 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller: 1. at Kultur og Fritidsudvalget anbefaler Folkeoplysningsudvalgets indstilling

Læs mere

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Pkt.nr. 18 Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og Arealudvalget, at anbefale

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. oktober 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden. Dato: Mandag den 26. september 2011. Mødetidspunkt: 09:00

Økonomiudvalget. Dagsorden. Dato: Mandag den 26. september 2011. Mødetidspunkt: 09:00 Dagsorden Dato: Mandag den 26. september 2011 Mødetidspunkt: 09:00 Mødelokale: Medlemmer: Ny Kaffestue Milton Graff Pedersen, Helle Moesgaard Adelborg, Finn Gerdes, Niels Ulsing, Arne Bech, Mikkel Dencker,

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Forslag til budbet 1997 er udsendt 1. august 1996 og indeholder følgende materiale:

Forslag til budbet 1997 er udsendt 1. august 1996 og indeholder følgende materiale: 1. 11001. Forslag til budget for 1997 og efterfølgende år~ Forslag til budbet 1997 er udsendt 1. august 1996 og indeholder følgende materiale: A. Forslag til budgetrapport B. Forslag til generelle og specielle

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan Pkt.nr. 34 Krogstenshave, om og udbygning. Projekt nr. 5343 og 5344. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan 577699 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998,

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr. 31.07.98 på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, 204152 Indstilling: at Socialudvalget oversender resultatet af økonomirapporteringen

Læs mere

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger.

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Generelt Med udgangspunkt i ets pkt. 2.3. skal de nærmere regler omkring fastlæggelse af bevillings-

Læs mere

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune har handlet i strid med serviceloven og retssikkerhedsloven ved i perioden fra den 7. oktober 2008 til den

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS Pkt.nr. 3 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS 452337 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S' forslag

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. august 2018 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Beslutninger fra mødet. Mandag 26.02.2007 kl. 13.00. Ordinært møde. Social- og Sundhedsudvalget

Beslutninger fra mødet. Mandag 26.02.2007 kl. 13.00. Ordinært møde. Social- og Sundhedsudvalget Beslutninger fra mødet Mandag 26.02.2007 kl. 13.00 Ordinært møde Social- og Sundhedsudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 18. maj 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders Krantz,

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen,

Læs mere

Ældreudvalget. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 17:00-17:55

Ældreudvalget. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 17:00-17:55 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 17:00-17:55 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), John A. Bilenberg (C), Lars Prier (O), Merete

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 12.12.2016 kl. 14:15 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Kriterier for anvisning af plejebolig og ældrebolig 3 Frøken Anne Marie Green-Nielsens

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 30. april 2014 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian Franklin,

Læs mere

Pkt.nr. 2. Forskrift om varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune Indstilling:

Pkt.nr. 2. Forskrift om varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune Indstilling: Pkt.nr. 2 Forskrift om varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 402851 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget 1. at principgodkende udkast til forskrift om varelevering

Læs mere

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Økonomirapportering pr. 31. marts 680112 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at økonomirapporteringen pr. 31. marts

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TORSDAG DEN 28. AUGUST 2008, KL. 14.30 PÅ OTTERUPGÅRDEN, FABRIKSVEJ 7, OTTERUP Social- og Sundhedsudvalget 28. august 2008 Side:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 4. juni 2014 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian Franklin,

Læs mere

Udtalelse om kvalitetsstandarder vedr. hjælp efter servicelovens 83

Udtalelse om kvalitetsstandarder vedr. hjælp efter servicelovens 83 Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Ankestyrelsen Att.: Ann-Britt Møller ast@ast.dk abmm@ast.dk Dato: 04-07-2017 Enhed: AELSAM Sagsbeh.: DEPIVR Sagsnr.:

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. juni 2014 Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Bevilling af kommunal kapitaltilførsel til Østjysk

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus

REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus REFERAT for Økonomiudvalgets møde den, Kl. 16.15 i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 10... 1 Årsberetning... 1 Pkt.nr. 11... 2 Avedørelejren udlejning... 2 Pkt.nr. 12... 3 Forbrug

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Organisationsbestyrelsen:

Organisationsbestyrelsen: Referat Organisationsbestyrelsesmøde onsdag den 14. december 2011, kl. 19.00 i, Store Hus, selskabslokalerne, Sadelmagerporten 2, kælderen, Hvidovre Organisationsbestyrelsen: Næstformand Jan Lemser, Bitten

Læs mere

OBS! Mødet afholdes på Måløv Bibliotek, Måløv Hovedgade 60, Måløv. 3. Renovering af vestlængen, Børnekulturcenter Hestestalden - Anlægsbevilling *

OBS! Mødet afholdes på Måløv Bibliotek, Måløv Hovedgade 60, Måløv. 3. Renovering af vestlængen, Børnekulturcenter Hestestalden - Anlægsbevilling * Møde i Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 7. oktober 2003, Kl. 08.00 OBS! Mødet afholdes på Måløv Bibliotek, Måløv Hovedgade 60, Måløv REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Problemer med

Læs mere

Puljen til tilskud til naturfagsrenovering. 6. april 2011 Sags nr.: J.011

Puljen til tilskud til naturfagsrenovering. 6. april 2011 Sags nr.: J.011 Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Puljen til tilskud til naturfagsrenovering I dette notat beskrives proces

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Kommunalreform fremtidig organisering af genoptræning 524283 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler

Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler Pkt.nr. 4 Mål for kontraktstyrede virksomheder 447489 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler 1. at

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Økonomiudvalget den 28. april 2003 Side 1 af 6 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT AF TILLÆ G S D A G SO R D E N Økonomiudvalget 28. april 2003 kl. 8.30 på Borgmesterens kontor Mødedeltagere: Knud B Christoffersen,

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Indstilling. Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. marts 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger

Læs mere