Scanflavour A/S Hobrovej Møldrup. Kun sendt som mail til Scanflavour A/S samt Birger Abel,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Scanflavour A/S Hobrovej Møldrup. Kun sendt som mail til Scanflavour A/S samt Birger Abel,"

Transkript

1 Scanflavour A/S Hobrovej Møldrup Virksomheder J.nr. MST Ref. linha Den 29. oktober 2015 Kun sendt som mail til Scanflavour A/S samt Birger Abel, birger.abel@scanflavour.dk Scanflavour A/S - Afgørelse om ikke VVM-pligt for etablering af nye energianlæg Miljøstyrelsen har den 10. september 2015 modtaget anmeldelse fra Scanflavour A/S, Hobrovej 1, 9632 Møldrup om etablering af nye naturgasfyrede dampkedler på Erhvervsvej 9, Møldrup. Afgørelse Miljøstyrelsen har på baggrund af en VVM-screening vurderet, at projektet ikke vil kunne påvirke miljøet væsentligt og derfor ikke er VVM-pligtigt. Afgørelsen er truffet efter bekendtgørelsens 3, stk. 1 i VVMbekendtgørelsen, bkg. nr af 6. november 2014 om visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning. Screeningsafgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om at projektet ikke skal gennem en VVM-proces, før Miljøstyrelsen kan meddele miljøgodkendelse til det ansøgte. Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. Energianlæg er omfattet af bilag 2, pkt. 3a i nævnte bekendtgørelse. Miljøstyrelsen har foretaget en høring af Viborg Kommune. Kommunens og andres kommentarer: Kommunen oplyser, at der inden for det område, der kan påvirkes af projektet ikke er kendskab til bilag IV-arter, samt at der ikke er naturtyper indenfor området, der typisk anvendes som rasteområder eller yngleområder for bilag IV-arter. Konsekvensvurdering, Natura 2000-områder og bilag IV-arter Der skal ikke foretages en nærmere konsekvensvurdering af projektets virkninger på Natura 2000-områder eller konkrete bilag IV-arter, jf. bekendtgørelse nr. 408 af 1. maj 2007 om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter. Det skyldes, at projektet ikke i sig selv eller i forbindelse med andre planer og projekter vurderes at kunne påvirke bilag IV-arter eller Natura områder væsentligt.

2 Screeningen er gennemført med udgangspunkt i jeres VVM-anmeldelse og på baggrund af de miljømæssige forudsætninger, som er gældende på screeningstidspunktet. Hvis projektet ændres, er I forpligtet til at anmelde den påtænkte ændring jf. bekendtgørelsens 2 med henblik på at få afgjort om ændringen udløser VVM-pligt. Hvis der går længere tid, inden I udnytter en meddelt miljøgodkendelse til at påbegynde det anmeldte projekt, bør I foretage fornyet anmeldelse for at sikre, at grundlaget for afgørelsen fortsat er til stede. Offentliggørelse Afgørelsen offentliggøres på den 29. oktober Klagevejledning Afgørelsen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål af enhver med retlig interesse i sagens udfald samt af landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen jf. planlovens 58 og 59. Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Natur- og Miljøklagenævnet. Du klager via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden af Klageportalen ligger på og Du logger på eller ligesom du plejer, typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på kr Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Natur- og Miljøklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Natur- og Miljøklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Klagen skal være modtaget senest den 26. november Du kan læse mere om gebyrordningen og klage på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside ( Miljøstyrelsens afgørelse kan indbringes for domstolene inden 6 måneder fra afgørelsens offentlige bekendtgørelse. Med venlig hilsen Line Spinner Heerwagen linha@mst.dk

3 Kopi til: Viborg Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Rikke Bøgeskov Hyttel, Rambøll, Bilag: Bilag A: Miljøstyrelsens VVM-screening Bilag B: Bygherres anmeldeskema

4 BILAG A Miljøstyrelsens screeningsnotat for projekt for etablering af nye kedler på Scanflavour A/S, Møldrup. Anmeldelsen omfatter et ønske om at etablere to nye dampkedler. Der er tale om en ændring af det eksisterede anlæg. Screeningen omfatter følgende anlæg på Erhvervsvej 9: 1. ny dampkedel 1. Indfyret effekt kw 2. ny dampkedel 2. Indfyret effekt kw Herudover vil efter etableringen af den nye kedelbygning på Scanflavour være følgende energianlæg, der i forvejen er lovlige aktiviteter og ikke omfattet af denne screening: Erhvervsvej 9 Ny gaskedel. Indfyret effekt kw Erhvervsvej 12 Stor rotorovn med tilhørende energianlæg. Indfyret effekt: 1.037,68 kw Lille rotorovn med tilhørende energianlæg. Indfyret effekt 236,2 kw Pneumatisk tørrer med tilhørende energianlæg. Indfyret effekt 569,4 kw Små gaskedler. Indfyret effekt 2x60 kw Hobrovej 1 Gl. gaskedel. Indfyret effekt kw 1. Projektets karakteristika Projektets karakteristika skal især anskues i forhold til: a. Projektets dimensioner Ikke relevant Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) De nye dampkedler etableres i en ny kedelbygning, der ligger i umiddelbar tilknytning til den eksisterende kedelbygning. Eksisterende skorsten nedlægges og ny skorsten på 20 meter med tre røgrør opføres. Bygningerne opføres i overensstemmelse med lokalplanen for området.

5 b. Kumulation med andre projekter Ikke relevant Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) Emissioner fra virksomhedens øvrige energianlæg vil have en kumulativ effekt med de nye energianlæg. c. Anvendelse af naturressourcer Ikke relevant Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) Energianlæggene benytter naturgas, vand og el. d. Affaldsproduktion Ikke relevant Der forventes ikke en forøget Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) affaldsproduktion e. Forurening og gener Ikke relevant Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) Der forventes ikke væsentlig øget forurening fra projektet. Vejledende grænseværdier for luft og støj forventes overholdt. DMU har i 2005 vurderet 1, at det er vanskeligt at forestille sig, at det vil være muligt at påvise ændringer i selv følsomme økosystemer ved et ekstrabidrag til kvælstofafsætning på ca. 0,1 1 DMU, Notat af 26/06/2005: Usikkerheder i modeller for ammoniak i forbindelse med VVM og tærskelværdi for beregnet kvælstofafsætning for en enkelt kilde til særligtfølsomme naturområder.

6 kg N/ha/år. DMU angiver ligeledes at ved beregning med de modeller, som anvendes, vil en beregnet belastning på ca. 0,6 kg N/ha/år statistisk set være lig nul, og der vil i 95% af de beregnede tilfælde ikke være påviselige effekter. Der findes for nuværende ikke tærskelværdier for deposition fra industrien, som den der kendes fra husdyrlovgivningen. Det vil ved vurderinger af belastning være rimeligt at anvende erfaringer for regulering af dette område. Praksis er, at der ved ingen kilder ud over det ansøgte er krav om maksimal totaldeposition på 0,7 kg N/ha/år. Er der én kilde mere er kravet om maksimal totaldeposition på 0,4 kg N/ha/år. Er der mere end en kilde er kravet om maksimal totaldeposition på 0,2 kg N/ha/år. 2 De gennemførte beregninger for N-deposition, viser en merbelastning fra virksomheden på 0,09 kg N/ha/år i nærmeste Natura 2000-område 30 Lovns Bredning, Hjarbæk Fjord og Skals, Simested og Nørre Ådal, Skravad Bæk. På baggrund af de gennemførte beregninger vurderes det, at en sådan merbelastning er ubetydelig i forhold til baggrundsbelastningen. 2 Husdyrvejledningen, Ammoniak af natur Miljøstyrelsen Erhverve, Miljøstyrelsens hjemmeside.

7 Der er derfor ikke grundlag for udarbejdelse af en konsekvensvurdering efter habitatreglerne jf. 7 i BEK 408 af 01/05/2007. på grundlag af miljøbelastningen fra virksomheden af hensyn til Natura 2000-området. f. Risiko for uheld, navnlig under hensyn til de anvendte stoffer og teknologier Ikke relevant Projektet vurderes ikke at give Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) øget risiko for uheld. Der anvendes ikke nye stoffer eller teknologier. 2. Anlæggets placering Den miljømæssige sårbarhed i de geografiske områder, der kan blive berørt af anlægget, skal tages i betragtning, navnlig: a. Nuværende arealanvendelse Ikke relevant Arealet er ejet af bygherre og Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) der er ingen naturbeskyttelse, fredede områder eller lignende registreret på arealet. b. Naturressourcernes relative rigdom, kvalitet og regenereringskapacitet i området Ikke relevant Projektet vil ikke påvirke Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) naturressourcer i området.

8 c. Det naturlige miljøs bæreevne med særlig opmærksomhed på følgeden områder: i. Vådområder Ikke relevant Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) Det nærmeste 3 beskyttede område er en sø beliggende i en afstand af ca. 600 m sydøst for den nye fabrik. Konservative depositionsberegninger for kvælstof viser, at merudledningen i søen er på 285 g N/ha/år. Kommunen har ingen bemærkninger haft vedr. merudledningen til 3- området. ii. Kystområder Ikke relevant Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) Virksomheden ligger ca. 10 km væk fra Hjarbæk Fjord. Depositionsberegninger for kvælstof viser, at merudledningen i fjorden er minimal (0,005 g N/ha/år), hvorfor der vil være tale om en uvæsentlig. Naturstyrelsen har været hørt omkring merudledningen og dens indvirkning på Vandplanerne. De vurderer, at tilførslen er marginal og mener ikke, at merudledningen vil være i strid med vandplanerne. iii. Bjerge- og skovområde Ikke relevant Virksomheden ligger ikke i Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) umiddelbar tilknytning til bjerg- og skovområder.

9 iv. Reservater og naturparker Ikke relevant Der er ingen nærliggende Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) reservater eller naturparker i området. v. Vadehavsområdet Ikke relevant Der er ingen forbindelse til Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) vadehavsområde. vi. Områder der er registreret, beskyttet eller fredet af national lovgivning, EF-fuglebeskyttelsesområder og habitatområder. Ikke relevant Nærmeste Natura Uvæsentligt/neutral område er Habitatområde 30, Lovns Bredning, Hjarbæk Fjord Væsentlig (positiv og Skals, Simested og Nørre eller negativ) Ådal, Skravad Bæk. Den nærmeste del af området er beliggende ca.1,7 km øst for Scanflavour A/S. Depositionsberegninger for kvælstof viser, at merudledningen i Natura 2000-området er af mindre grad, hvorfor der er tale om en uvæsentlig, jf. pkt. 1.e.

10 vii. Områder, hvor de fastsatte miljøkvalitetsnormer allerede er overskredet. Ikke relevant Jf. 1.e Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) viii. Tæt befolkede områder Ikke relevant Projektet vil ikke have en Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) på tætbefolkede områder. ix. Vigtige landskaber set ud fra et historisk, kulturelt, arkæologisk synspunkt. Ikke relevant Landskabelige, Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) kulturmiljømæssige, kirkelige eller geologiske beskyttelsesområder bliver ikke påvirket af projektet. 3. Kendetegn ved den potentielle miljø a. Påvirkningernes omfang (geografisk område og omfanget af personer, der berøres) Ikke relevant Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) Vejledende grænseværdier for luft og støj overholdes.

11 b. Påvirkningens grænseoverskridende karakter Ikke relevant Der vil ikke være Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) miljøer uden for Danmark som følge af projektet. c. Påvirkningsgrad og kompleksitet Ikke relevant Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) B-værdier forventes overholdt. d. Påvirkningens sandsynlighed Ikke relevant Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) Vejledende grænseværdier for luft og støj overholdes. e. Påvirkningens varighed, hyppighed og reversibilitet Ikke relevant Uvæsentligt/neutral Væsentlig (positiv eller negativ) Påvirkningerne vil ske så længe anlægget er i drift. 4. Samlet vurdering Det er Miljøstyrelsens vurdering, at det anmeldte projekt, etableringen af de nye kedler ikke vil få væsentlig indvirkning på miljøet. Etableringen af de nye energianlæg er ikke VVM-pligtig jf. 3 stk. 2 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 06/11/2014 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning. Energianlæggene kan således etableres uden forudgående VVM-redegørelse

12 Skema til VVM-anmeldelse Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Scanflavour A/S i Møldrup ønsker mulighed for at etablere to nye naturgasfyrede kedler (af hver 10,44 MW) i en ny kedelcentral. De nye kedler etableres i en selvstændig bygning, men der etableres et nyt fælles 20 m højt af-kast for den eksisterende kedel på Erhvervsvej 9 og de nye kedler. Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre Scanflavour A/S Hobrovej Møldrup Adm. Dir. Henrik Halskov Mobil: Tlf.: henrik.halskov@scanflavour.dk Navn, adresse, telefonnr. og på kontaktperson Birger Abel Mobil: Tlf.: birger.abel@scanflavour.dk Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Erhvervsvej 9, Matrikelnr.: 2ah Åstrup Roum. Projektet berører følgende kommune eller kommuner (omfatter såvel den eller de kommuner, som projektet er placeret i, som den eller de kommuner, hvis miljø kan tænkes påvirket af projektet) Viborg Kommune. Oversigtskort i målestok 1: Der henvises til bilag 1 i ansøgning om miljøgodkendelse. Kortbilag i målestok 1: eller 1:5.000 med indtegning af anlægget og projektet (vedlægges dog ikke for strækningsanlæg) Der henvises til bilag 2 i ansøgning om miljøgodkendelse. Forholdet til VVM reglerne Ja Nej Er projektet opført på bilag 1 til denne bekendtgørelse Hvis ja, er der obligatorisk VVM-pligtigt. Angiv punktet på bilag 1:

13 Er projektet opført på bilag 2 til denne bekendtgørelse Bilag 2, pkt. 3a: Industrianlæg til fremstilling af elektricitet, damp og varmt vand. Projektets karakteristika Tekst 1. Hvis bygherren ikke er ejer af de arealer, som projektet omfatter angives navn og adresse på de eller den pågældende ejer, matr. nr og ejerlav Bygherren er ejer af arealet. 2. Arealanvendelse efter projektets realisering Det fremtidige samlede bebyggede areal i m 2 Det fremtidige samlede befæstede areal i m 2 De nye kedler etableres i en ny kedelcentral med et bebygget areal på 216 m 2. Fabrikkens samlede bebyggede areal udgør efterfølgende m 2. Der etableres ca. 200 m 2 yderligere udendørs befæstet areal i forbindelse med etablering af den nye kedelbygning. Fabrikkens samlede befæstede areal udgør efterfølgende m Projektets areal og volumenmæssige udformning Er der behov for grundvandssænkning i forbindelse med projektet og i givet fald hvor meget i m Projektets samlede grundareal angivet i ha eller m 2 Projektets bebyggede areal i m 2 Projektets nye befæstede areal i m 2 Projektets samlede bygningsmasse i m 3 Projektets maksimale bygningshøjde i m Der er ikke behov for grundvandssænkning for etablering af de nye kedler. Der etableres en ny kedelbygning på 416 m 2. Det bebyggede areal bliver 216 m 2. ca. 200 m 2 Den samlede bygningsmasse bliver m 3. Den nye kedelbygning etableres i en højde af 8,5 m og der etableres en ny skorsten på 20 m. 4. Projektets behov for råstoffer i anlægsperioden Råstofforbrug i anlægsperioden på type og mængde: Vand- mængde i anlægsperioden Anlægsprojektet har ikke et særligt behov for råstoffer eller vand. Der ventes ikke en større produktion af affald, spildevand eller regnvand i forbindelse med etablering af det nye energianlæg. Affaldstype og mængder i anlægsperioden Spildevand mængde og type i anlægsperioden Håndtering af regnvand i anlægsperioden Anlægsperioden angivet som mm/åå mm/åå Anlægsperioden forventes at udgøre ca. 4 måneder Anlægget ventes klart til drift ved årsskiftet 2015/2016.

14 Projektets karakteristika 5. Projektets kapacitet for så vidt angår flow ind og ud samt angivelse af placering og opbevaring på kortbilag af råstoffet/produktet i driftsfasen: Råstoffer type og mængde i driftsfasen Mellemprodukter type og mængde i driftsfasen Tekst De nye kedler anvender naturgas som brændsel. Der forventes et løbende forbrug af vand ( ton/år), el ( kwh/år) og naturgas (10 mio. m 3 /år) til de nye kedler. Færdigvarer type og mængde i driftsfasen Vand mængde i driftsfasen 6. Affaldstype og mængder, som følge af projektet i driftsfasen: Farligt affald: Andet affald: Spildevand til renseanlæg: Der ventes ikke produceret affald i forbindelse med drift af de nye kedler. I forbindelse med service og vedligehold kan der opstå affald, herunder også små mængder af farligt affald. Der vil blive produceret kondensvand og noget regenerat fra ionbytteranlæg, der skal bortledes til renseanlæg. Spildevand med direkte udledning til vandløb, sø, hav: Håndtering af regnvand: Regnvand vil blive bortledt til den offentlige kloak. Projektets karakteristika Ja Nej Tekst 7. Forudsætter projektet etablering af selvstændig vandforsyning 8. Er anlægget eller dele af anlægget omfattet af standardvilkår +af+listevirksomheder/branchebilag/ 9. Vil anlægget kunne overholde alle de angivne standardvilkår Den nye kedelcentral er omfattet af godkendelsesbekendtgørelsens bilag 2, listepunkt G201, der er omfattet af standardvilkår. 10. Er anlægget eller dele af anlægget omfattet af BREF-dokumenter - +bedst+tilgaengelige+teknik/ Hvis ja angiv hvilke. Hvis nej gå til pkt Vil anlægget kunne overholde de angivne BREF-dokumenter Hvis nej angives og begrundes hvilke BREF-dokumenter, der ikke vil kunne overholdes.

15 12. Er anlægget eller dele af anlægget omfattet af BAT-konklusioner - +bedst+tilgaengelige+teknik/ Hvis ja angiv hvilke. Hvis nej gå til punkt 14. Projektets karakteristika Ja Nej Tekst 13. Vil anlægget kunne overholde de angivne BAT-konklusioner Hvis nej angives og begrundes hvilke BAT-konklusioner, der ikke vil kunne overholdes. 14. Er projektet omfattet af en eller flere af Miljøstyrelsens vejledninger eller bekendtgørelser om støj. ger/oversigt_vejledninger/vejledningeroganvisninger.htm 15. Vil anlægsarbejdet kunne overholde de vejledende grænseværdier for støj og vibrationer jf. ovenfor 16. Vil det samlede anlæg, når projektet er udført, kunne overholde de vejledende grænseværdier for støj og vibrationer jf. ovenfor 17. Er projektet omfattet af Miljøstyrelsens vejledninger, regler og bekendtgørelser om luftforurening. a_virksomheder/luft_fra_virks_vejledninger_og_bekendtgoerelser/ve jledninger_og_bekendtgoerelser.htm 18. Vil anlægsarbejdet kunne overholde de vejledende grænseværdier for luftforurening jf. ovenfor 19. Vil det samlede anlæg kunne overholde de vejledende grænseværdier for luftforurening jf. ovenfor Vejledning fra Miljøstyrelsen nr. 5, 1984, Ekstern støj fra virksomheder. Vejledning fra Miljøstyrelsen nr. 6, 1984, Måling af ekstern støj fra virksomheder. Vejledning fra Miljøstyrelsen, nr. 5, 1993, Beregning af ekstern støj fra virksomheder. Hvis nej angives overskridelsens omfang og begrundelse for overskridelsen. Hvis nej angives overskridelsens omfang og begrundelse for overskridelsen. Vejledning fra Miljøstyrelsen nr. 2, 2001, Luftvejledningen. Vejledning fra Miljøstyrelsen nr. 2, 2002, B-værdivejledningen. Hvis Nej angives overskridelsens omfang og begrundelse for overskridelsen. Hvis Nej angives overskridelsens omfang og begrundelse for overskridelsen. 20. Vil projektet give anledning til støvgener eller øgede støvgener - I anlægsperioden - I driftsfasen Hvis ja angives omfang og forventet udbredelse.

16 Projektets karakteristika 21. Vil projektet give anledning til lugtgener eller øgede lugtgener Ja Nej Tekst Hvis ja angives omfang og forventet udbredelse. - I anlægsperioden - I driftsfasen 22. Vil anlægget som følge af projektet have behov for belysning som i aften og nattetimer vil kunne oplyse naboarealer og omgivelserne. Hvis ja angives og begrundes omfanget. - I anlægsperioden - I driftsfasen 23. Er anlægget omfattet af risikobekendtgørelsen jf. bekendtgørelse om kontrol med risikoen for større uheld med farlige stoffer nr af 14. december Projektets placering Ja Nej Tekst 24. Forudsætter projektet dispensation fra eller ændring af den gældende lokalplan Projektet er omfattet af Lokalplan 439, der udlægger området til erhvervsformål og til rekreative formål. 25. Forudsætter projektet dispensation fra gældende bygge- og beskyttelseslinjer jf Indebærer projektet behov for at begrænse anvendelsen af naboarealer Hvis ja angiv hvilke: 27. Vil projektet kunne udgøre en hindring for anvendelsen af udlagte råstofområder: jf Er projektet tænkt placeret indenfor kystnærhedszonen: jf.

17 Projektets placering Ja Nej Tekst 29. Forudsætter projektet rydning af skov: (skov er et bevokset areal med træer, som danner eller indenfor et rimeligt tidsrum ville danne sluttet skov af højstammede træer, og arealet er større end ½ ha og mere end 20 m bredt.) 30. Vil projektet være i strid med eller til hinder for realiseringen af en rejst fredningssag: Afstanden fra projektet i luftlinje til nærmeste beskyttede naturtype i henhold til naturbeskyttelseslovens 3: jf. Det nærmeste 3 beskyttede område, et vandhul, er beliggende i en afstand af ca. 600 m sydøst for den nye kedelbygning. 32. Rummer 3 området beskyttede arter og i givet fald hvilke: Afstanden fra projektet i luftlinje til nærmeste fredede område jf. Nærmeste fredede område ligger ca. 1,1 km vest for fabrikken og vedrører en arealfredning på en allé imellem Tostrup og Møldrup. 34. Afstanden fra projektet i luftlinje til nærmeste Habitatområde (Natura 2000 områder, fuglebeskyttelsesområder og Ramsarområder) jf. Nærmeste Natura 2000 område er Habitatområde 30, Lovns Bredning, Hjarbæk Fjord og Skals, Simested og Nørre Ådal, Skravad Bæk. Området er beliggende ca.1,7 km øst for Scanflavour A/S. 35. Vil det samlede anlæg som følge af projektet kunne overholde kvalitetskravene for vandområder og krav til udledning af forurenende stoffer til vandløb, søer eller havet, jf. bekendtgørelse nr af 25. august og bekendtgørelse nr af 21. december samt kvalitetsmålsætningen i vandplanen Er projektet placeret i et område med særlige drikkevandinteresser - jf Er projektet placeret i et område med registreret jordforurening jf. Arealet er beliggende indenfor områdeklassificeret område.

18 Projektets placering Ja Nej Tekst 38. Er der andre lignende anlæg eller aktiviteter i området, der sammen med det ansøgte må forventes at kunne medføre en øget samlet af miljøet (Kumulative forhold) Emissioner fra virksomhedens øvrige energianlæg vil have en kumulativ effekt med de nye kedler. Af denne årsag medregnes alle virksomhedens emissioner fra energianlæg, når skorstenshøjden for de nye anlæg beregnes (jf. bilag 4 i ansøgning om miljøgodkendelse). Med en skorstenshøjde for de nye kedler på 20 m over terræn vil Scanflavour A/S forsat kunne overholde den gældende B-værdi for NOx (jf. vilkår 2.19 i miljøgodkendelse af 30. september 2005). 39. Vil den forventede miljø kunne berøre nabolande I bilag 4 til ansøgning om miljøgodkendelse er der udarbejdet et notat for udførelsen af en N- depositionsberegning. Beregningen viser stigning på ca. 300 g N/ha/år i 3 område, en stigning på 100 g N/ha/år i Natura 2000 område og 0,005 g N/ha/år i kystområde. Danmarks Miljøundersøgelser har vurderet, at det ikke er muligt at påvise biologiske ændringer ved er på under 1 kg N/ha/år, jf. f.eks.: Kvælstofdeposition beregnet med OML Multi er et estimat, men da der er langt til den kritiske værdi på 1 kg N/ha/år vurderes det, at der ikke vil være tale om en væsentlig. Anvendes samme metode til vurdering af kvælstofdeposition som anvendes for husdyrbrug kan det også konkluderes, at en forøget totaldeposition på ca. 300 g N/ha/år er acceptabel. En skorstenshøjde, der sikrer, at virksomheden samlet set overholder den gældende B- værdi vurderes derfor, at være tilstrækkelig med henblik på at undgå væsentlige skadelige virkninger for miljøet. 40. En beskrivelse af de påtænkte foranstaltninger med henblik på at undgå, forebygge eller begrænse væsentlige skadelige virkninger for miljøet. Der er tale om to nye kedler med en samlet indfyret effekt i størrelsesordenen 20 MW, der vil opfylde alle nugældende krav til sikkerhed, miljø mv. 41. Undertegnede erklærer herved på tro og love rigtigheden af ovenstående oplysninger. Dato: 10. september 2015 Bygherre/anmelder: Rikke Bøgeskov Hyttel Vejledning Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes rådgiver baseret på bygherrens viden om eget projekt sammenholdt med de oplysninger og vejledninger, der henvises til via skemaet link. Det forudsættes således, at bygherren eller dennes rådgiver er fortrolig med den miljølovgivning som projektet omfattes af. Bygherren skal ikke

19 gennem præcise beregninger angive projektets forventede er, men alene tage stilling til overholdelsen af vejledende grænseværdier, og angivne miljøforhold baseret på de oplysninger, der kan hentes på de angivne offentlige hjemmesider. Farverne rød/gul/grøn angiver., hvorvidt det pågældende tema kan antages at kunne medføre, at projektet vurderes at kunne påvirke miljøet væsentligt og dermed være VVM-pligtigt. Rød angiver en stor sandsynlighed for VVM-pligt og grøn en minimal sandsynlighed for VVM-pligt. Hvis feltet er sort, kan spørgsmålet ikke besvares med ja eller nej. VVM-pligten afgøres dog af VVM-myndigheden. I de fleste tilfælde vil kommunen være VVM-myndighed.

20 NOTAT Projekt Nye kedler - OML-beregning for energianlæg incl. kvælstofdeposition Kunde Scanflavour A/S Notat nr. 2 Dato Til Fra Kopi til Birger Abel, Scanflavour A/S Henriette Salling, Rambøll Rikke Bøgeskov Hyttel, Rambøll 1. Indledning Scanflavour ønsker at opføre en ny kedelbygning nord for eksisterende kedelbygning på Erhvervsvej 9. Dato I den nye kedelbygning opstilles 2 naturgasfyrede kedler, jf. Tabel 1. Rambøll Lysholt Allé 6 DK-7100 Vejle Anlæg Ny dampkedel 1 Ny dampkedel 2 Tabel 1 Nye kedelanlæg Indfyret effekt kW kw T F Der etableres en ny 20 m høj skorsten umiddelbart ved siden af den eksisterende skorsten ved kedelcentralen på Erhvervsvej 9. Den eksisterende skorsten nedlægges og røggassen fra den eksisterende dampkedel vil fremadrettet blive afledt via den nye skorsten, som indrettes med 3 røgrør (én til hver kedel). Der vil således fremadrettet være de energianlæg på virksomheden, som fremgår af Tabel 2. 1/10 Rambøll Danmark A/S CVR NR Medlem af FRI

21 Tabel 2 Energianlæg hos Scanflavour efter ændringer Anlæg Indfyret effekt Erhvervsvej 9 Ny dampkedel kw Ny dampkedel kw Eksisterende dampkedel kw Erhvervsvej 12 Stor rotorovn 1.037,68 kw Lille rotorovn 236,2 kw Pneumatisk tørrer 569,4 kw Små gaskedler 2x60 kw Hobrovej 1 Eksisterende gaskedel kw Der er gennemført en opdateret OML-beregning for energianlæg, herunder beregning af kvælstofdeposition i de nærmeste naturområder og ved nærmeste kyst. Placering af afkast fra alle Scanflavour A/S s energianlæg fremgår af bilag Emissioner fra nye anlæg Der vil blive stillet krav til leverandøren om overholdelse af emissionsgrænseværdierne for NO x og CO angivet i Luftvejledningen. Der forventes derfor de emissioner som fremgår af Tabel 3. Tabel 3 Forventede emissionsgrænseværdier for nye naturgasfyrede dampkedler Parameter mg/nm 3 ved 10 % O 2 tør røggas NO x ** 65 CO 75 ** NO x regnet vægtmæssigt som NO 2. Emissioner fra de nye anlæg er derfor beregnet på baggrund af emissionsgrænseværdierne og røggasmængder beregnet på baggrund af maksimalt naturgasforbrug, jf. Tabel 4. Tabel 4 Beregnede røggasmængder og emissioner fra nye dampkedler Anlæg Ny dampkedel 1 Ny dampkedel 2 Røggasmængde (våd), Nm 3 /h NO x -emission, g/s 0,257 0,257 CO-emission, g/s 0,298 0,298 Spredningsfaktorberegning Spredningsfaktoren beregnes som kildestyrken delt med B-værdien. Kildestyrken er den maksimalt tilladelige emission over en driftstime af det pågældende stof angivet i mg/s eller den faktiske maksimale time-emission. 2/10

22 Med udgangspunkt i Miljøstyrelsens luftvejledning, B-værdivejledning og standardvilkår er spredningsfaktoren beregnet for hvert af de nye afkast. Resultaterne fremgår af Tabel 5. Tabel 5 Beregnede spredningsfaktorer Stof Kildestyrke (mg/s) B-værdi* (mg/m 3 ) Spredningsfaktor (m 3 /s) Ny dampkedel 1 CO NO x 257 0, Ny dampkedel 2 CO NO x 257 0, * Vejledende B-værdi jf. Miljøstyrelsens vejledning nr. 2, 2002, B-værdivejledningen. Idet spredningsfaktoren er større end 250 m 3 /s skal skorstenshøjden fastsættes ved OMLberegning. Da spredningsfaktoren for NO x er højest er den dimensionsgivende for skorstenshøjden. 3. Input til spredningsberegninger i OML-Multi version 6.01 Rambøll har på foranledning af Scanflavour A/S gennemført overslagsmæssig OMLberegning for NO x, hvor både de nye kilder og de eksisterende kilder er medtaget. I bilag 2 ses de til OML-beregningen anvendte forudsætninger om kildestyrker og afkast mv. Røgfanen fra energianlæggene vil indeholde NO og NO 2 (NO ). Under spredningen vil en del af røggassens NO blive omdannet til NO 2. Det er i denne sammenhæng konservativt antaget, at røgfanen indeholder 100 % NO 2. Den generelle beregningsmæssige bygningshøjde er sat til henholdsvis 6,5 m og 8,5 m for eksisterende bygninger (som ved tidligere udførte beregninger), 12 m for den nye fabrik på Erhvervsvej og 8,5 m for den nye kedelbygning. Der skal medtages retningsafhængige bygningskorrektioner, hvis alle de tre følgende krav er opfyldt (Hb er den beregningsmæssige bygningshøjde): 1. Er den (nærmeste del af) bygningen nærmere end 2Hb? 2. Er bygningen (Hb) højere end 1/3 af skorstenshøjden (regnet fra jorden)? 3. Har bygningen set fra afkastet en vinkeludstrækning på mere end 5 grader? Der er på baggrund heraf medtaget retningsafhængige bygningskorrektioner for den nye 20 m høje skorsten. Nærmere oplysninger fremgår af bilag 2. Ruhedslængde: Denne parameter beskriver terrænets aerodynamiske ruhed for beregningsområdet. Der bruges typisk værdierne 0,1 m for landområde, henholdsvis 0,3 m for byområde. Retningslinjerne er: Landområde: kilden ligger i landbrugsområde eller er i øvrigt frit beliggende. Byområde: kilden ligger i byområde / forstadsbebyggelse, eller er omgivet af træer / bygninger (der regnes med ruhedslængden 0,3 m). I storbyer og i skove kan man også med rimelighed benytte ruhedslængder større end 0,3 m. Ved denne og tidligere OML- 3/10

23 beregninger for Scanflavour er der anvendt en ruhedslængde på 0,3 m, da der er tale om byområde. Der regnes med et cirkulært receptornet med radier 10, 20, 50, 100, 150, 200, 500, 1000, 1400, 1700, 2000, 2500 og 4000 m. OML-beregningen er udført med origo placeret i eksisterende afkast fra gaskedel i dampcentral på Erhvervsvej 9. Receptorhøjden er sat til 1,5 m. 3.1 Supplerende input til beregning af kvælstofdepostion Kvælstofdeposition er beregnet med den metode, som er indarbejdet i version 6.01 af OML- Multi, der kan anvendes til simple estimater af deposition af partikler og gasser på lokal skala. Beregningen udføres som en vanlig OML-beregning, dog skal der forinden udføres en beregning af middelkoncentrationen for en periode på 10 år ved hjælp af meteorologiske data for en 10-års periode (Aalborg ) i stedet for som normalt et år (Kastrup 1976). Desuden skal der indsættes depositionshastigheder og udvaskningskoefficienter for det stof, man ønsker at regne på, ligesom der skal indsættes en værdi for årlig nedbør. Da NO er meget lidt vandopløselig, kan der dog ses bort fra våddepositionen af nitrogenoxider i nærområdet. Der kan regnes for et stofs deposition på de tre overfladetyper, der er angivet i tabel 6. Der anvendes supplerende data til depositionsberegningen som vist i Tabel 6. Tabel 6 Supplerende data til brug for depositionsberegningen ved hjælp af OML-Multi. Parameter Værdi Tørdepositionshastighed for NO 2 vand (cm/s) 0,00022 Tørdepositionshastighed for NO 2 græs (cm/s) 0,6 Tørdepositionshastighed for NO 2 skov (cm/s) 1,2 4. Resultater af OML-beregning I bilag 3 ses udskrift af OML-beregninger. 4.1 Immissionskoncentrationsbidrag Den maksimale immissionskoncentration (maksimal månedlig 99 %-fraktil) er beregnet til 0,063 mg/m 3 ved en højde på 20 m for den nye skorsten. OML-beregningen viser således, at B-værdien for NO x på 0,125 mg/m 3 kan overholdes. Beregningen er konservativ, idet det er antaget, at al NO x er oxideret til NO Kvælstofdeposition Depositionen af kvælstof (N) beregnes i Habitatområde H30 Lovns Bredning, Hjarbæk Fjord og Skals, Simested, Nørre Ådale samt Skravad Bæk, i nærmeste 3-område, jf. Figur 1 samt ved nærmeste kyst, jf. Figur 2. 4/10

24 Natura 2000 Scanflavour A/S 3 Figur 1 Nærmeste naturområder Nærmeste kyst Figur 2 Nærmeste kystområde Tabel 7 viser den beregnede totale deposition af NO i de udvalgte punkter, estimeret via OML-Multi og omregning til g N/ha/år. 5/10

25 Tabel 7 Beregningspunkternes retning og afstand i forhold til afkast fra eksisterende kedelcentral (nulpunkt i OML-beregning) og de anvendte overfladetyper, samt beregnede totale depositioner. Punkt Natura 2000 Retning (grader) Afstand (m) Overfladetype *Beregnet ud fra total depositionen af NO via atomvægte, f.eks.: 1,12 kg/no /ha/år x (14/(14+2x16)) = 341 g N/ha/år, hvor 14 er atomvægten for N og 16 er atomvægten for O. **Der er valgt græs, da der er tale om en lille sø omgivet af krat. Det bedste estimat vurderes derfor at fremkomme ved at beregne ruheden svarende til en græsoverflade. Total deposition (kg NO 2 /ha/år) Total deposition (g N/ha/år)* Græs 0, Græs** 1, Kyst Vand 0, ,008 I forbindelse med etablering af den nye fabrik på Erhvervsvej 12 er der tidligere gennemført beregning af kvælstofdepositionen, jf. Tabel 8. I tabellen er resultaterne af disse beregninger vist sammen med den beregnede kvælstofdeposition efter etablering af de 2 nye dampkedler. Tabel 8 Resultater af kvælstofdepositionsberegninger udført i forbindelse med etablering af ny fabrik på Erhvervsvej 12 sammenholdt med beregnet deposition efter etablering af nye kedler. N-deposition (efter etablering af ny fabrik), g/(ha år) N-deposition (efter etablering af nye kedler), g/(ha år) 3 område Natura 2000 område Kystområde , ,008 Det er beregnet, at depositionen af kvælstof i Natura 2000-området øges fra 87 til 178 g N/ha/år. For 3-området er den estimerede kvælstofdeposition beregnet til 535 g N/ha/år, hvilket er en forøgelse på ca. 300 g N/ha/år. Ved nærmeste kystområde er kvælsofdepositionen beregnet til 0,008 g N/ha/år efter etablering af de nye dampkedler. Den beregnede deposition ved nærmeste kystområde vil således fortsat være uvæsentligt. Danmarks Miljøundersøgelser har vurderet, at det ikke er muligt at påvise biologiske ændringer ved er på under 1 kg N/ha/år, jf. f.eks.: Kvælstofdeposition beregnet med OML Multi er et estimat, men da der er langt til den kritiske værdi på 1 kg N/ha/år vurderes det, at der ikke vil være tale om en væsentlig. 6/10

26 De beregnede merbelastninger med kvælstof fra virksomheden kan sammenlignes med den merbelastning, der tillades fra et intensivt husdyrbrug ud fra forsigtighedshensyn. I forbindelse med behandling af ansøgninger om miljøgodkendelser til husdyrbrug opdeles de ammoniakfølsomme naturområder i kategori 1-natur, kategori 2-natur og kategori 3- natur 1. Beskyttelsesniveauet for kategori 1-natur og kategori 2-natur omfatter en forbudszone samt krav til den maksimale tilladte totaldeposition. Der er dog visse nærmere bestemte undtagelser fra kravet til totaldepositionen. Beskyttelsesniveauet for kategori 3- natur kan efter en konkret vurdering være et krav om en maksimal merdeposition. Hvis opgørelsen af antal husdyrbrug 2 i nærheden af kategori 1-natur viser, at: der ikke er andre husdyrbrug ud over det ansøgte i nærheden skal der stilles krav om maksimal totaldeposition på 0,7 kg N/ha/år. der er 1 husdyrbrug ud over det ansøgte skal der stilles krav om maksimal totaldeposition på 0,4 kg N/ha/år. der er mere end 1 husdyrbrug ud over det ansøgte skal der stilles krav om maksimal totaldeposition på 0,2 kg N/ha/år. For kategori 2-natur stilles krav om maksimal totaldeposition på 1,0 kg N/ha/år. Kategori 1-natur er kvælstoffølsomme Natura 2000-naturtyper, som indgår i udpegningsgrundlaget for Natura 2000-området og øvrige heder og overdrev indenfor Natura området, såfremt de er beskyttet i henhold til naturbeskyttelseslovens 3, mens kategori 2- natur er kvælstoffølsomme naturtyper, som ligger uden for internationale naturbeskyttelsesområder. Den beregnede kvælstofdepostion i nærmeste 3-område er beregnet til ca. 0,5 kg N/ha/år, jf. Tabel 8. Den maksimale beregnede kvælstofdeposition på kategori 2-natur er således langt under 1,0 kg N/ha/år, som er den totaldeposition, der accepteres fra et husdyrbrug. Det vurderes derfor, at kvælstofdepositionen fra Scanflavour efter etablering af de nye energianlæg fortsat vil være på et acceptabelt niveau i 3-områder. Hvis det forudsættes, at det nærmeste Natura 2000-område er skovbevokset, beregnes kvælstofdepositionen til ca. 0,4 kg N/ha/år. Der er derfor valgt at beregne kvælstofdeposionen i supplerende relevante punkter i Natura 2000-området, hvor der er registreret kvælstoffølsomme naturtyper. 1 Se Den digitale Vejledning om miljøregulering af husdyrhold på 2 Opgørelsen af hvor mange husdyrbrug, der ud over det ansøgte ligger i nærheden af kategori 1-natur, foretages således: antal husdyrbrug over 15 DE inden for 200 meter + antal husdyrbrug over 45 DE inden for meter + antal husdyrbrug over 75 DE inden for meter + antal husdyrbrug over 150 DE inden for meter + antal husdyrbrug over 500 DE, som påvirker med over 0,3 kg N/ha udover de 1000 meter For pelsdyr og for slagtekyllinger skal opgørelsen af hvor mange husdyrbrug, der ud over det ansøgte ligger i nærheden af kategori 1- natur dog opgøres således, at antal DE på husdyrbrug med pelsdyr skal ganges med en faktor 5 og for husdyrbrug med slagtekyllinger med en faktor 3. 7/10

27 Under de værst tænkelige scenarier viser overslagsberegninger med OML-modellen, at kvælstofdepositionen i en afstand større end ca. 2,5 km fra virksomheden er mindre en 0,2 kg N/ha/år, hvorfor det ikke er relevant at beregne kvælstofdepositionen i naturområder, som ligger mere end 2,5 km fra virksomheden. Supplerende beregningspunkter (2 og 3) er udvalgt på baggrund af oplysninger om kortlagte naturtyper 3, jf. Figur 3. Beregningspunkt 2 Beregningspunkt 3 Beregningspunkt 1 Figur 3 Beregningspunkter og kortlagte naturtyper i Natura 2000-områder. Tabel 9 viser kortlagte naturtyper i udvalgte beregningspunkter. Tabel 9 Kortlagte naturtyper i udvalgte beregningspunkter Punkt Naturtype Artsrige overdrev eller græsheder på mere eller mindre sur bund Hængesæk og andre kærsamfund dannet flydende i vand Tørre dværgbusk samfund (heder) Tabel 10 viser resultaterne af kvælstofdepositionsberegninger i udvalgte punkter i Natura 2000-området. 3 Jf. 8/10

28 Tabel 10 Beregningspunkternes retning og afstand i forhold til afkast fra eksisterende kedelcentral (nulpunkt i OML-beregning) og de anvendte overfladetyper, samt beregnede totale depositioner. Punkt Retning (grader) Afstand (m) Overfladetype Total deposition (kg NO 2 /ha/år) *Beregnet ud fra total depositionen af NO via atomvægte, f.eks.: 1,12 kg/no /ha/år x (14/(14+2x16)) = 341 g N/ha/år, hvor 14 er atomvægten for N og 16 er atomvægten for O. Total deposition (g N/ha/år)* Græs 0, Skov 1, Græs 0, For beregningspunkt 2 er naturtypen konservativt fastlagt til skov. Der er tale om forholdsvis lysåben natur med sparsom skovbevoksning. I beregningspunkt 1 og 3 er den beregnede totale kvælstofdeposition mindre end 0,2 kg N/ha/år og det er de for ikke nødvendigt at se nærmere på, om der er andre væsentlige kilder til kvælstofbelastning. Den beregnede totaldeposition er større end 0,2 kg N/ha/år i beregningspunkt 2, hvorfor det er relevant at undersøge, om der er andre aktiviteter i nærheden af dette naturområde, som kan give anledning til kvælstofbelastning i området. Ud fra luftfotos vurderes, at der kun er tale om husdyrbrug i umiddelbar nærhed af naturområdet. Herudover er der i Møldrup et varmeværk, som også må forventes at give anledning til kvælstofdeposition i naturområdet. Inden for en radius af 1 km fra beregningspunktet er der lokaliseret følgende ejendomme: Skivevej 160 Skivevej 162 Skravad Møllevej 7 Skravad Møllevej 11 Plantagevej 206 I CHR-registeret 4 er der den 25. juni 2015 registreret dyrehold på følgende af ovennævnte ejendomme, jf. Tabel 11. Adresse Dyrehold Skivevej 160 Laksefisk, krebs Skivevej 162 Kødkvæg, i alt 7 dyr Tabel 11 Dyrehold i nærheden af beregningspunkt 2. Der er således ingen dyrehold større end 15 dyreenheder i nærheden af beregningspunkt 2. Det vurderes derfor, at en totaldeposition på ca. 0,3 kg N/ha/år er acceptabel, selvom området også påvirkes med kvælstof fra Møldrup Varmeværk, hvis der sammenlignes med den måde husdyrbrug reguleres på. Det vurderes samlet set, at etablering af de 2 nye dampkedler på Scanflavour A/S ikke vil give anledning til en uacceptabel kvælstofdeposition i omkringliggende naturområder /10

29 10/10 Bilag Bilag 1: Placering af afkast Bilag 2: Inddata til OML-beregning Bilag 3: OML-beregningsudskrifter

30

31 Oversigt over afkast fra energianlæg på Scanflavour A/S Efter tilbygning til kedelcentral på Erhvervsvej 9 vil der være følgende afkast fra energianlæg på virksomheden: Afkastnr. Gl. afkastnr. Beskrivelse Hobrovej 1 E1 3 Gaskedel Erhvervsvej 9 E2 - Eksisterende dampkedel samt 2 nye dampkedler. Ny skorsten ved kedelcentral. Erstatter tidligere skorsten ved kedelcentral. Erhvervsvej 12 E3 Lille rotorovn E4 Stor rotorovn E5 Pneumatisk tørrer E6 Små gaskedler

32 Input til OML-beregning naturgasfyrede energianlæg Anlæg Erhvervsvej 9 Eksisterende gaskedel Nye gaskedler Erhvervsvej 12 Stor rotorovn Lille rotorovn Pneumatisk tørrer Små gaskedler Hobrovej 1 Eksisterende gaskedel I alt Indfyret effekt kw = 2,60 MJ/s 2 x kw = 20,88 MJ/s 1.037,68 kw = 1,04 MJ/s 236,2 kw = 0,24 MJ/s 569,4 kw = 0,57 MJ/s 2x60 kw = 0,12 MJ/s kw = 3,8 MJ/s kw = 29,25 MW Emissionsgrænseværdier: NO x regnet som NO 2 CO Ved 10 % O 2 Ved 7 % O 2 Ved 3 % O 2 65 mg/nm 3 tør røggas 83 mg/nm 3 tør røggas 106 mg/nm 3 tør røggas 75 mg/nm 3 tør røggas 95 mg/nm 3 tør røggas 123 mg/nm 3 tør røggas B-værdier: NO x (den del der foreligger som NO 2 ) 0,125 mg/m 3 CO 1 mg/m 3 Gasforbrug: Nedre brændværdi for naturgas er 48,6 MJ/kg og øvre brændværdi er 56 MJ/kg. Anlæg Erhvervsvej 9 Eksisterende gaskedel Ny gaskedel Ny gaskedel Erhvervsvej 12 Stor rotorovn Lille rotorovn Pneumatisk tørrer Små gaskedler Hobrovej 1 Eksisterende gaskedel Maksimalt naturgasforbrug 2,6/48,6 = 0,0535 kg/s = 193 kg/h 10,44/48,6 = 0,2148 kg/s = 773 kg/h 10,44/48,6 = 0,2148 kg/s = 773 kg/h 1,04/48,6 = 0,0214 kg/s = 77 kg/h 0,24/48,6 = 0,0049 kg/s = 18 kg/h 0,57/48,6 = 0,0117 kg/s = 42 kg/h 0,06/48,6 = 0,0012 kg/s = 4,4 kg/h 3,8/48,6 = 0,0782 kg/s = 281 kg/h

33 Røggasmængder: Jf. Luftvejledningen kan røggasmængderne beregnes som (ved aktuel/skønnet O 2 %): Anlæg Røggasmængder Erhvervsvej 9 Eksisterende gaskedel Tør: (203/(21 3)) x 193 = Nm 3 /h Våd: (2,57 + (205/(21 3)) x 193 = Nm 3 /h Ny gaskedel Tør: (203/(21 3)) x 773 = Nm 3 /h Våd: (2,57 + (205/(21 3)) x 773 = Nm 3 /h Ny gaskedel Tør: (203/(21 3)) x 773 = Nm 3 /h Våd: (2,57 + (205/(21 3)) x 773 = Nm 3 /h Erhvervsvej 12 Stor rotorovn Tør: (203/(21 10)) x 77 = Nm 3 /h Våd: (2,57 + (205/(21 10)) x 77 = Nm 3 /h Lille rotorovn Tør: (203/(21 10)) x 18 = 328 Nm 3 /h Våd: (2,57 + (205/(21 10)) x 18 = 377 Nm 3 /h Pneumatisk tørrer Tør: (203/(21 10)) x 42 = 779 Nm 3 /h Våd: (2,57 + (205/(21 10)) x 42 = 895 Nm 3 /h Små gaskedler Tør: (203/(21 10)) x 4,4 = 81 Nm 3 /h Våd: (2,57 + (205/(21 10)) x 4,4 = 93 Nm 3 /h Hobrovej 1 Eksisterende gaskedel Tør: (203/(21 3)) x 281 = Nm 3 /h Våd: (2,57 + (205/(21 3)) x 281 = Nm 3 /h Maksimale emissioner: Anlæg Erhvervsvej 9 Eksisterende gaskedel Ny gaskedel Ny gaskedel Erhvervsvej 12 Stor rotorovn Lille rotorovn Pneumatisk tørrer Små gaskedler Hobrovej 1 Eksisterende gaskedel Maksimale emissioner NO x : (106 x 2.177)/3600 = 64 mg/s CO: (123 x 2.177)/3600 = 74 mg/s NO x : (106 x 8.721)/3600 = 257 mg/s CO: (123 x 8.721)/3600 = 298 mg/s NO x : (106 x 8.721)/3600 = 257 mg/s CO: (123 x 8.721)/3600 = 298 mg/s NO x : (65 x 1.422)/3600 = 26 mg/s CO: (75 x 1.422)/3600 = 30 mg/s NO x : (65 x 328)/3600 = 6 mg/s CO: (75 x 328)/3600 = 7 mg/s NO x : (65 x 779)/3600 = 14 mg/s CO: (75 x 779)/3600 = 16 mg/s NO x : (65 x 81)/3600 = 1,5 mg/s CO: (75 x 81)/3600 = 1,7 mg/s NO x : (106 x 3.174)/3600 = 93 mg/s CO: (123 x 3.174)/3600 = 108 mg/s

34 Spredningsfaktorer: Der etableres én fælles skorsten med 3 røgrør til den eksisterende og de 2 nye kedler på Erhvervsvej 9. Ny gaskedel, NO x : 257/0,125 = Ny gaskedel, CO: 298/1 = 298 NO x er dimensionsgivende for skorstenshøjder. Skema med input til OML-beregninger Art Naturgasfyring Erhvervsvej 9 Erhvervs-vej 12 Hobrovej 1 Eks. gaskedel Ny gaskedel Ny gaskedel Stor rotorovn Lille rotorovn Pneumatis k tørrer Små gaskedler Eks. gaskedel Afkast 3 Effekt (MW) 2,6 10,44 10,44 1,04 0,24 0,57 2x0,06 3,8 O 2 % koordinat (m) ,3 Y-koordinat (m) Z-koordinat (m) Højde afkast over terræn (m) Indre diameter af 0,40 0,8 0,8 0,30 0,30 0,30 2x0,08 0,35 skorsten (m) Ydre diameter af 1,8 1,8 1,8 0,50 0,50 0,50 2x0,125 0,55 skorsten (m) Røggas våd x (Nm 3 /h) Røggastemperatur (ºC) NO x -emission (g/s) 0,064 0,257 0,257 0,026 0,006 0,014 2x0,002 0,093

35 Udskrevet: 2015/08/27 kl. 09:12 Dato: 2015/08/27 OML-Multi PC-version /6.01 Side 1 DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet Licens til Rambøll Danmark A/S, Lysholt Allé 6, 7100 Vejle Y:\2011\ \OML\ Energianlµg_efter µndringer 20 m.prj Kommentarer til beregningen: Alle energianlæg Meteorologiske spredningsberegninger er udført for følgende periode (lokal standard tid): Start af beregningen = kl. 1 Slut på beregningen (incl.) = kl. 24 Meteorologiske data er fra: Kastrup Koordinatsystem. Der er anvendt et x,y-koordinatsystem med x-akse mod øst (90 grader) og y-akse mod nord (0 grader). Enheden er meter. Systemet er fælles for receptorer og kilder. Origo kan fastlægges frit, fx. i skorstensfoden for den mest dominerende kilde eller som i UTM-systemet. Receptordata. Ruhedslængde, z0 = m Største terrænhældning = 0 grader Receptorerne er beliggende med 10 graders interval i 12 koncentriske cirkler med centrum x,y: 0., 0. og radierne (m): Alle terrænhøjder = 0.0 m. Alle receptorhøjder = 1.5 m. Alle overflader er typenr. = 2.

36 Udskrevet: 2015/08/27 kl. 09:12 Dato: 2015/08/27 OML-Multi PC-version /6.01 Side 2 DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet Forkortelser benyttet for kildeparametrene: Nr...: Internt kildenummer ID...: Tekst til identificering af kilde...: -koordinat for kilde [m] Y...: Y-koordinat for kilde [m] Z...: Terrænkote for skorstensfod [m] HS...: Skorstenshøjde over terræn [m] T...: Temperatur af røggas [Kelvin]/[Celsius] VOL...: Volumenmængde af røggas [normal m3/sek] DSO...: Ydre diameter af skorstenstop [m] DSI...: Indre diameter af skorstenstop [m] HB...: Generel beregningsmæssig bygningshøjde [m] Qi...: Emission af stof nr. 'i' [gram/sek] Punktkilder Kildedata: NOx Stof 2 Stof 3 Nr ID Y Z HS T(C) VOL DSI DSO HB Q1 Q2 Q3 1 Kedel Ny-kedel Ny-kedel St-rotor Ll-rotor E Pneu Llgas E Llgas E Kedel Tidsvariationer i emissionen fra punktkilder. Emissionerne fra de enkelte punktkilder er konstant. Afledte kildeparametre: Kilde nr. Vertikal røggashastighed Buoyancy flux (termisk løft) m/s (omtrentlig) m4/s Retningsafhængige bygningsdata (kun retninger med bygningshøjde større end nul er medtaget). Kilde nr. 1: Retning Højde[m] Afstand[m]

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr.

Læs mere

Til brug for ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig indvinding af råstoffer

Til brug for ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig indvinding af råstoffer BEK nr. 1832 af 16/12/2015 VVM-anmeldeskema Til brug for ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig indvinding af råstoffer Indsendes til Bornholms Regionskommune på e-mail til: tm@brk.dk Basisoplysninger

Læs mere

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre. Tekst

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre. Tekst Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

Se venligst følgeskrivelse til ansøgning.

Se venligst følgeskrivelse til ansøgning. Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Se venligst følgeskrivelse til ansøgning. Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre

Læs mere

VVM-anmeldeskema. Jammerbugt Kommune Toftevej Aabybro Tlf:

VVM-anmeldeskema. Jammerbugt Kommune Toftevej Aabybro Tlf: Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro raadhus@jammerbugt.dk Tlf: 7257 7777 VVM-anmeldeskema Bygherren skal, før etablering, udvidelse eller ændring af anlæg på bilag 2 til VVM-bekendtgørelsen*, udfylde

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Udskiftning af eksisterende flagstang med en ny flagstang med integrerede antenner. Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Telenor A/S,

Læs mere

Basisoplysninger Tekst

Basisoplysninger Tekst Anmeldelsee af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Projektbeskrivelsee (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse,

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Skovrejsning

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Skovrejsning Anmeldeskema Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Basisoplysninger Projektbeskrivelse

Læs mere

Bilag 5. Målestok angives: Forholdet til VVM reglerne Ja Nej Er projektet opført på bilag 1 til denne bekendtgørelse

Bilag 5. Målestok angives: Forholdet til VVM reglerne Ja Nej Er projektet opført på bilag 1 til denne bekendtgørelse Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav

Læs mere

Regulering af Nebel Bæk. Silkeborg Forsyning A/S, Tietgensvej 3, 8600 Silkeborg. Malene Caroli Juul,

Regulering af Nebel Bæk. Silkeborg Forsyning A/S, Tietgensvej 3, 8600 Silkeborg. Malene Caroli Juul, Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Regulering af Nebel Bæk Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Silkeborg Forsyning

Læs mere

Bilag 5. Basisoplysninger. Side 1

Bilag 5. Basisoplysninger. Side 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav

Læs mere

Oplysningskrav til VVM-bekendtgørelsens bilag 2-virksomheder. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan eftersendes)

Oplysningskrav til VVM-bekendtgørelsens bilag 2-virksomheder. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan eftersendes) Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan eftersendes) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

Bilag 5. Basisoplysninger. Skovrejsning. Projektbeskrivelse (kan vedlægges)

Bilag 5. Basisoplysninger. Skovrejsning. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Tekst Skovrejsning Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr.

Læs mere

Fjernelse af spærring i Højkol Bæk. Silkeborg Kommune, Teknik og Miljø, Søvej 3, 8600 Silkeborg

Fjernelse af spærring i Højkol Bæk. Silkeborg Kommune, Teknik og Miljø, Søvej 3, 8600 Silkeborg Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fjernelse af spærring i Højkol Bæk Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Silkeborg

Læs mere

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 E-mail: teknisk@toender.dk ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger Tekst

Bilag 5 Basisoplysninger Tekst Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fjernelse af spærring i Tange Å ved Kærsholm Mølle Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1. Basisoplysninger. (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen)

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1. Basisoplysninger. (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Tekst Ansøgning om regulering af drænledning fra bassin A27610B til Frisholm Bæk, Frisholm. Projektbeskrivelse

Læs mere

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 5

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 5 Bilag 5 Anmeldeskema Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Genopbygning af sandklit ud for parkeringspladsen ved Kobæk strand, hvor klitten er gennemskåret af færdsel fra gående trafik. Navn,

Læs mere

Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring. Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring

Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring. Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Formålet med rørlægningen er at skabe en bedre sammenhæng mellem

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Arne Balle Kristensen, Staghøjmøllevej 3, 7990 Øster Assels

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Arne Balle Kristensen, Staghøjmøllevej 3, 7990 Øster Assels Anmeldeskema Bilag 5 fra Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Basisoplysninger Tekst

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre In-situ afværge overfor benzinforurening i det sekundære grundvand. Projektet er beskrevet i

Læs mere

Bilag 1 Basisoplysninger

Bilag 1 Basisoplysninger Bilag 1 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ønsker at foretage en udskiftning af et tankanlæg i Radarhoved Skagen, nord for Skagen. Arbejdet med udskiftning

Læs mere

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsen. Basisoplysninger

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsen. Basisoplysninger Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsen Vejledning Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes rådgiver baseret på bygherrens viden om eget projekt sammenholdt med de oplysninger og vejledninger,

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 213) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fortsættelse og en

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Anmeldeskema Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning nr. 1184 af 6. november 2014. Vejledning Skemaet udfyldes af bygherren

Læs mere

Oplysningskrav til VVM-bekendtgørelsens bilag 2-virksomheder Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan eftersendes) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

Basisoplysninger. Forholdet til VVM-reglerne Ja Nej

Basisoplysninger. Forholdet til VVM-reglerne Ja Nej Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. projekter omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2 (jf. LBK nr. 1225 af 25. oktober 2018 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Projektbeskrivelse fremgår af kort og bevoksningsliste Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Nordrup Menighedsråd Navn, adresse, telefonnr.

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 213) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Indvinding af lerforekomst

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og email på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og email på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger - Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Skovrejsning med tilskud.

Anmeldeskema. Basisoplysninger - Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Skovrejsning med tilskud. Anmeldeskema Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Basisoplysninger Projektbeskrivelse

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og på kontaktperson

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og  på kontaktperson Anmeldeskema Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav

Læs mere

1 - Profilskitse. Hører til journalnummer: 01.16.04-P19-59-15 Udskrevet den 10-07-2015

1 - Profilskitse. Hører til journalnummer: 01.16.04-P19-59-15 Udskrevet den 10-07-2015 1 - Profilskitse Hører til journalnummer: 1.16.4-P19-59-15 Udskrevet den 1-7-215 1 2 - Anmeldeskema efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5, S Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 624 Løgumkloster

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Navn, adresse, telefonnr. og på kontaktperson Rasmus Filsø Løbner,

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Navn, adresse, telefonnr. og  på kontaktperson Rasmus Filsø Løbner, Anmeldeskema Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Basisoplysninger Projektbeskrivelse

Læs mere

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Bekendtgørelse om samordning af miljøvurderinger og digital selvbetjening m.v. for planer, programmer og konkrete projekter omfattet af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger

Anmeldeskema. Basisoplysninger Anmeldeskema Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Tekst Restaureringsprojekt i Egen Mølle vandløb. Projektet indebærer åbning af to rørlagte

Læs mere

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og på kontaktperson

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og  på kontaktperson Bilag 1 Ansøgningsskema Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved ansøgning af projekter, der er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2, jf. lovens 21. Bygherren

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1184 af 6. november 2014) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1184 af 6. november 2014) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1184 af 6. november 2014) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Husstandsvindmølle

Læs mere

VVM - anmeldelse af opstilling af 1 stk. SWP 25 kw husstandsvindmølle beliggende på Randerupvej 38, 6780 Skærbæk i Tønder Kommune

VVM - anmeldelse af opstilling af 1 stk. SWP 25 kw husstandsvindmølle beliggende på Randerupvej 38, 6780 Skærbæk i Tønder Kommune Kun til anmeldelser til husstandsmøller! VVM - anmeldelse af opstilling af 1 stk. SWP 25 kw husstandsvindmølle beliggende på Randerupvej 38, 6780 Skærbæk i Tønder Kommune Basisoplysninger Projektbeskrivelse

Læs mere

Boring til vandning af dyr i marken. Bo Christensen, Brønderslevvej 241, Østervrå Tlf Brøndborerfirma K.

Boring til vandning af dyr i marken. Bo Christensen, Brønderslevvej 241, Østervrå Tlf Brøndborerfirma K. Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Vertikal Jordvarme Se digital ansøgning Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Eric Korre Hortsen / Buffin Real Estate Danmark A/S Amaliegade

Læs mere

Landinspektør Christian Kragh. Tlf. nr. 40 28 41 51. Matr.nr. 3a, Karup by, Karup. Der vedlægges Oversigtskort i ca. 1:6.500

Landinspektør Christian Kragh. Tlf. nr. 40 28 41 51. Matr.nr. 3a, Karup by, Karup. Der vedlægges Oversigtskort i ca. 1:6.500 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Etablering af delvis nedgravet betongylletank, indvendigt beklædt med HDPE-lining til opbevaring

Læs mere

Morten Nielsen, Saltebakken 60, 9900 Frederikshavn, tlf.: , mail: Frederikshavn kommune

Morten Nielsen, Saltebakken 60, 9900 Frederikshavn, tlf.: , mail: Frederikshavn kommune Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Udskiftning af eksisterende biogasmotor på Frederikshavn Renseanlæg. Det eksisterende biogasanlæg består af 2 x 167 kwe biogasmotorer og 1x 500

Læs mere

VVM-screening. Odsherred Kommune, Nyvej 22, 4573 Højby, Vandteam, Gry Annika Jensen, ,

VVM-screening. Odsherred Kommune, Nyvej 22, 4573 Højby, Vandteam, Gry Annika Jensen, , VVM-screening VVM-screeningsskema til brug ved ansøgning om regulering af vandløb jf. Bekendtgørelse nr. 764 af 23/06/2014 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) Basisoplysninger

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Midlertidig grundvandssænkning langs en strækning af Indkildevej. Grundet etablering af Egnsplanvej skal eksisterende vandledninger på Indkildevej

Læs mere

Bilag 5. Anmeldeskema. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Se vedlagt dokument

Bilag 5. Anmeldeskema. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Se vedlagt dokument Anmeldeskema Bilag 5 Miljø og Fødevareministeriets bekendtgørelse nr. 1440 af 23. november 2016 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning.

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Vedlagt Microbryggeri Danmarksvej 17 Skanderborg Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson

Læs mere

opstilling af 10 kwthy husstandsvindmølle med 21 m gittermast og 7,13m rotordiameter

opstilling af 10 kwthy husstandsvindmølle med 21 m gittermast og 7,13m rotordiameter 10-03-2016 08:55:04 Bilag Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan vedlægges) opstilling af 10 kwthy husstandsvindmølle med 21 m gittermast og 7,13m rotordiameter Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

Kontaktperson: Mikael Larsen, mobil Matrikel nr.: 7000 bc Kgs. Lyngby

Kontaktperson: Mikael Larsen, mobil Matrikel nr.: 7000 bc Kgs. Lyngby Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Tagmonteret soicelleanlæg. Soicelleanlægget etableres således, at det følger tagets hældning over de tekniske installationer. Oversigtskort i målestok 1:50.000 Oversigtskort

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 ANMELDELSESSKEMA Screening for VVMpligt iht. VVMbekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVMbekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr.

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

Dobbeltrettet cykelsti Nørager - Rørbæk Bilag 5

Dobbeltrettet cykelsti Nørager - Rørbæk Bilag 5 Dobbeltrettet cykelsti Nørager - Rørbæk Bilag 5 Anmeldeskema Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. Danish Crown A/S Langbro 7b, Blans 6400 Sønderborg Virksomheder J.nr. MST-1270-01892 Ref. metho/hemhe Den 24. februar 2016 Afgørelse om VVM-pligt for etablering af ny betontank til spildevand Miljøstyrelsen

Læs mere

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal gennem en VVM-proces.

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal gennem en VVM-proces. Naturstyrelsen, Kronjylland Vasevej 7 8920 Randers NV Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000 Chalotte S. Pedersen Dir: +4579755688 Mob: e-mail: Chalotte.S.Pedersen @Hedensted.dk Sagsnr. 04.10.10-G00-6-16

Læs mere

VVM-anmeldelse BAUHAUS Valby Bilag 5

VVM-anmeldelse BAUHAUS Valby Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projekt:

Læs mere

Projekter omfattet af bilag 2 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, LBK nr. 448 af 10.

Projekter omfattet af bilag 2 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, LBK nr. 448 af 10. Ansøgningsskema Projekter omfattet af bilag 2 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, LBK nr. 448 af 10. maj 2017 Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives

Læs mere

Billund Vand A/S Grindsted Landevej Grindsted. Vandindvindingstalladelse, Billund Vand A7S Dato: 7. oktober Teknik & Miljøforvaltning

Billund Vand A/S Grindsted Landevej Grindsted. Vandindvindingstalladelse, Billund Vand A7S Dato: 7. oktober Teknik & Miljøforvaltning Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Vandindvindingstalladelse, Billund Vand A7S Dato: 7. oktober 2014 Teknik & Miljøforvaltning Natur og Miljø Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Tlf. 7972

Læs mere

Adresse: Søndergade 27, 8740 Brædstrup

Adresse: Søndergade 27, 8740 Brædstrup Basisoplysninger Tekst Kommunens vurdering Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Lovliggørelse af eksisterende kantsikring ved Hopballe Mølle Lovliggørende vandløbsregulering i Grejs Å ved Hopballevej 56,

Læs mere

Forhøjelse af mast nr. 32 på 150kV/400kV luftledning Malling- Trige.

Forhøjelse af mast nr. 32 på 150kV/400kV luftledning Malling- Trige. Basisoplysninger Forhøjelse af mast nr. 32 på 150kV/400kV luftledning Malling- Trige. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Hørkram Foodservice A/S ønsker at til-/ombygge deres varehus og køreareal på ejendommen

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Etablering af anlæg til behandling af bygningsaffald,

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. Scanola A/S Tongavej 1, 8000 Aarhus C Virksomheder J.nr. MST-1270-01337 Ref. linha/dossu Den 29. januar 2015 Afgørelse om at produktionsudvidelse ikke er VVM-pligtig Miljøstyrelsen har den 15. september

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Etablering af omløb ved Mølledam i Hørsholm (Beskrivelse vedlagt) NORFORS I/S Savsvinget

Læs mere

Meteorologiske spredningsberegninger er udført for følgende periode (lokal standard tid):

Meteorologiske spredningsberegninger er udført for følgende periode (lokal standard tid): Dato: 2017/10/20 OML-Multi PC-version 20170914/6.20 Side 1 Licens til EnviDan A/S, Vejlsøvej 23, 8600 Silkeborg Meteorologiske spredningsberegninger er udført for følgende periode (lokal standard tid):

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Der etableres en 15500 m² kunstgræsbane hos SIK ved Liseborg Centret. (kortbilag vedlagt). Banen

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e- mail på bygherre

Anmeldeskema. Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e- mail på bygherre Anmeldeskema Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e- mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e- mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og

Læs mere

NOTAT. Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret

NOTAT. Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret NOTAT Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret Vejledning til ansøger Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes rådgiver baseret på bygherrens viden

Læs mere

Navn, adresse, telefonnr. og på. Se bygherre kontaktperson

Navn, adresse, telefonnr. og  på. Se bygherre kontaktperson Bek. 447 af 10-05-2017 om samordning af miljøvurderinger og digital selvbetjening m.v. for planer, programmer og konkrete projekter omfattet af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Læs mere

Screeningsskema Kystbeskyttelse

Screeningsskema Kystbeskyttelse Screeningsskema Kystbeskyttelse Jf. bilag 1 i bekendtgørelse nr. 1470 af 12/12/2017 om samordning af miljøvurderinger og digital selvbetjening m.v. for planer, programmer og konkrete projekter omfattet

Læs mere

Bilag 5.0 Kortbilag. Illustration af ledningstracè (foto). VVM anmeldelsesskema.

Bilag 5.0 Kortbilag. Illustration af ledningstracè (foto). VVM anmeldelsesskema. Bilag 5.0 Kortbilag. Illustration af ledningstracè (foto). VVM anmeldelsesskema. Smørum Kraftvarme Solvarmeanlæg - 2015. N Del af matrikel nr. 5a Ledøje By, Ledøje. Del af matrikel nr. 5a Areal, ca. 5

Læs mere

Meteorologiske spredningsberegninger er udført for følgende periode (lokal standard tid):

Meteorologiske spredningsberegninger er udført for følgende periode (lokal standard tid): Dato: 2017/10/20 OML-Multi PC-version 20170914/6.20 Side 1 Licens til EnviDan A/S, Vejlsøvej 23, 8600 Silkeborg Meteorologiske spredningsberegninger er udført for følgende periode (lokal standard tid):

Læs mere

Silkeborg Varme A/S. Tietgensvej Silkeborg. Kontaktperson: Mogens Lyhne. Tlf: / mail:

Silkeborg Varme A/S. Tietgensvej Silkeborg. Kontaktperson: Mogens Lyhne. Tlf: / mail: Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Installering af 30 MW Elkedel på Silkeborg Kraftvarmeværk til

Læs mere

Skema til brug for VVM Screening

Skema til brug for VVM Screening Skema til brug for VVM Screening - Etablering af anløbsbro ved Ansager Naturrum, Kanalvej 16, Ansager Basisoplysninger Tekst Vurdering Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

Anmeldelsesskema for solvarmeanlæg i relation til Løgstrup Varmeværk

Anmeldelsesskema for solvarmeanlæg i relation til Løgstrup Varmeværk Anmeldelsesskema for solvarmeanlæg i relation til Løgstrup Varmeværk Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Projektbeskrivelse er vedlagt Navn, adresse, telefon-nr. og e-mail på bygherre Navn,

Læs mere

Anmeldelse i henhold til VVM-bekendtgørelsens 1 2, stk. 1 af Sillebroen Højvandssluse omfattet af bekendtgørelsens bilag 2, punkt 11f, 11g

Anmeldelse i henhold til VVM-bekendtgørelsens 1 2, stk. 1 af Sillebroen Højvandssluse omfattet af bekendtgørelsens bilag 2, punkt 11f, 11g 20. januar 2016 Projekt nr. 223735. Dokument nr. 1218460033 Version 1 Udarbejdet af: HPE/MAC Kontrolleret af: MAC Godkendt af: ERI Anmeldelse i henhold til VVM-bekendtgørelsens 1 2, stk. 1 af Sillebroen

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag A.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag A. Vejle AffaldGenbrug Vestre Engvej 70 7100 Vejle Virksomheder J.nr. MST-1270-01700 Ref. Tisch Den 6. april 2016 Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af åbningstid hos Vejle AffaldGenbrug Miljøstyrelsen

Læs mere

Odsherred Kommune. Målestok angives: 1: Hvis ja, er der obligatorisk VVM-pligtigt. Angiv punktet på bilag 1:

Odsherred Kommune. Målestok angives: 1: Hvis ja, er der obligatorisk VVM-pligtigt. Angiv punktet på bilag 1: Bilag 1 Tjekliste til screening for VVM-pligt Basisoplysninger Titel: VVM-screeningsskema for ansøgning om tilladelse til forlængelse af rørlægning i Lumsås Møllerende Udført af: Center for Miljø og Teknik

Læs mere

Dette dokument indeholder både anmeldelsesskema og nederst en vurdering af projektet i relation til VVM-pligt. Anmeldelsesskema

Dette dokument indeholder både anmeldelsesskema og nederst en vurdering af projektet i relation til VVM-pligt. Anmeldelsesskema Dette dokument indeholder både anmeldelsesskema og nederst en vurdering af projektet i relation til VVM-pligt. Konklusionen er at der ikke er VVM-pligt. Anmeldelsesskema Nedenstående skema angiver de oplysninger,

Læs mere

Afgørelsen vil blive offentliggjort på Roskilde Kommunes hjemmeside den 21. september 2015.

Afgørelsen vil blive offentliggjort på Roskilde Kommunes hjemmeside den 21. september 2015. Lise Kristoffersen Kildeager 6 4000 Roskilde Plan og Byggesag Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Skovrejsning

Læs mere

Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2: Kriterier iht. bilag 6 i lov nr. 448 af 10. maj 2017 Ansøgningsskema

Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2: Kriterier iht. bilag 6 i lov nr. 448 af 10. maj 2017 Ansøgningsskema Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2: Kriterier iht. bilag 6 i lov nr. 448 af 1. maj 217 Ansøgningsskema Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved

Læs mere

x Hvis ja, angiv punktet på bilag 2:

x Hvis ja, angiv punktet på bilag 2: Ansøgningsskema Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved ansøgning af projekter, der er omfattet af lovens bilag 2, jf. lovens 21. Bygherren skal, hvor det er

Læs mere

VVM-bekendtgørelsens Bilag 5

VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) HM Grus 2 ønsker en

Læs mere

Miljøstyrelsen har den 11. december 2014 modtaget anmeldelse fra Sun Chemical A/S om udskiftning af naturgasfyrede dampkedelanlæg.

Miljøstyrelsen har den 11. december 2014 modtaget anmeldelse fra Sun Chemical A/S om udskiftning af naturgasfyrede dampkedelanlæg. SUN Chemical Københavnsvej 112 4600 Køge Att.: Niels-Jørgen Trandum Virksomheder J.nr. MST-1270-01457 Ref. major/hechr Den 28. april 2015 Afgørelse om ikke VVM-pligt for etablering af dampkedelanlæg på

Læs mere

1 - anmeldelsesskema-til-indvindingstilladelser.docx

1 - anmeldelsesskema-til-indvindingstilladelser.docx 1 - anmeldelsesskema-til-indvindingstilladelser.docx Anmeldelse i henhold til 2 i bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Anmeldeskema Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning nr. 1184 af 6. november 2014 Basisoplysninger Projektbeskrivelse

Læs mere

Bilag 5. Matr.nr.: 6gr Vejby By, Vejby Gribskov Kommune

Bilag 5. Matr.nr.: 6gr Vejby By, Vejby Gribskov Kommune Bilag 5 Basisoplysninger Denne anmeldelse vedrører en ny placering af en tidligere anmeldt mast ved Vejby Station. Pga. stor lokal modstand mod at opføre en mast ved stationen, er det pga. nyt beregningsgrundlag

Læs mere

Ansøgningsskema. Detailprojekt Vådområdeprojekt Verninge Mose, juni 2017

Ansøgningsskema. Detailprojekt Vådområdeprojekt Verninge Mose, juni 2017 VVM screening Verninge Mose Bilag 1 Ansøgningsskema Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved ansøgning af projekter, der er omfattet af lovens bilag 2, jf. lovens

Læs mere

VVM-anmeldeskema, ny boringer. Donbækvej 26, 9900 Frederikshavn

VVM-anmeldeskema, ny boringer. Donbækvej 26, 9900 Frederikshavn VVM-anmeldeskema, ny boringer. Donbækvej 26, 9900 Frederikshavn Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Ny vandforsyningsboring Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Helge Hagen

Læs mere

VVM-screening. Egedal Autodele ApS Hassellunden Smørum. Anmeldeskema for: (bilag er klippet ind nedenfor ) Basisoplysninger

VVM-screening. Egedal Autodele ApS Hassellunden Smørum. Anmeldeskema for: (bilag er klippet ind nedenfor ) Basisoplysninger VVM-screening Anmeldeskema for: Egedal Autodele ApS Hassellunden 3 (bilag er klippet ind nedenfor ) Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan vedlægges) I eksisterende lagerbygning (for bildele) på

Læs mere

Solcelleanlæg. Byggeandragende er vedlagt med tilhørende bilag. Danica Ejendomsselskab ApS CVR: 24 91 97 14

Solcelleanlæg. Byggeandragende er vedlagt med tilhørende bilag. Danica Ejendomsselskab ApS CVR: 24 91 97 14 Skema til VVM Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Solcelleanlæg. Byggeandragende er vedlagt med tilhørende bilag Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Danica Ejendomsselskab ApS

Læs mere

Anmeldelse. Arne larsen. Melbækvej sindal

Anmeldelse. Arne larsen. Melbækvej sindal 1 - anmeldelsesskema-til-indvindingstilladelser.pdf Hører til journalnummer: 13.02.01-P19-4-10 Anmeldelse i henhold til 2 i bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på

Læs mere

NOTAT. Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret

NOTAT. Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret NOTAT Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret Vejledning til ansøger Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes rådgiver baseret på bygherrens viden

Læs mere

Anmeldelse. Anmeldelsesskema

Anmeldelse. Anmeldelsesskema 1 - Anmeldelsesskema Anmeldelsesskema Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved ansøgning af projekter, der er omfattet af lovens bilag 2, jf. lovens 21. Bygherren

Læs mere

Anmeldelse. Jan Rasmussen, Stensgårdsvej Hjørring, kontaktperson Vennebjerg

Anmeldelse. Jan Rasmussen, Stensgårdsvej Hjørring, kontaktperson Vennebjerg 1 - DGU 5-936 2016 Anmeldelse i henhold til 2 i beke Hører til journalnummer: 13.02.01-P19-6-12 Anmeldelse i henhold til 2 i bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på

Læs mere

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 E-mail: teknisk@toender.dk ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes

Læs mere

Basisoplysninger Udfyldes af anmelder Kommunens bemærkninger. Gunnar Kanstrup, Kraghave Parkvej 12, 2630 Taastrup, ,

Basisoplysninger Udfyldes af anmelder Kommunens bemærkninger. Gunnar Kanstrup, Kraghave Parkvej 12, 2630 Taastrup, , NOTAT Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret Vejledning til ansøger Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes rådgiver baseret på bygherrens viden

Læs mere

Vindmølle ved PERMATOPIA, Karise

Vindmølle ved PERMATOPIA, Karise Anmeldeskema - VVM Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Basisoplysninger Projektbeskrivelse

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e- mail på bygherre. Tekst Vedlagt

Anmeldeskema. Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e- mail på bygherre. Tekst Vedlagt Anmeldeskema Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e- mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e- mail på kontaktperson Tekst Vedlagt Sønderborg Kommune,

Læs mere

Anmeldelse. Basisoplysninger

Anmeldelse. Basisoplysninger 1 - Anmeldelsesskema Anmeldelse i henhold til 2 i bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Anlægstyper omfattet af VVM-bekendtgørelsens

Læs mere