Start fra Nørresundby.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Start fra Nørresundby."

Transkript

1

2 Start fra Nørresundby. Omkring DLG-Hadsund for at få vejet campingvognen i en DCU-kampagne. Desværre vejer den over den tilladte max. grænse på 1200 kg. så vi senere, ved hjemkomst må omkring Aabybro Camping for at få den vejet op til de 1300 kg. Auris'en må slæbe og som passer bedre med den bagage vi generelt har med os.

3

4 Senere på dagen over Sjællandsbroen til Fjenneslev med stop ved Carstens snart gennemrenoverede ledvogterhus, hvor der er god plads til campingvognen og hvor alle faciliteter er tilstede: strøm, vand, bad og hyggelige måltider.

5

6

7

8 Videre til Ringsted, på frokostbesøg hos Jonna og Egon i deres velindrettede kolonihavehus

9 Efter et par dage videre over broen til Sverige og et kort stop ved Velkomstcentret ved Malmø. Videre til Ystad med et par timers pause inden der kan bookes ind på "Bornholmerfærgen" med 1½ times sejlads til Rønne med den store og hurtige katamaranfærge. Bornholm er på 588 km2. og med ca indbyggere, hvoraf bor i Rønne, øens største by.

10

11

12

13

14 Campingpladsen er beliggende i Melsted, en moderne og meget velholdt plads med rigtig gode faciliteter, beliggende helt nede ved kystlinien

15

16

17

18

19 Dagen efter indbooking forbi Melsted havn og det lille byområde, hilser på et par nysgerrige får, i alt en gåtur på ca. 5 km. til Gudhjem incl. retur.

20

21

22

23 På hjemvejen forbi den fredede stubmølle, fra Tejn, som nu er opsat i Melsted ved Bornholms Landbrugsmuseum.

24

25

26 Gudhjem ved den tidligere stationsbygning og edderfuglen, nu museumsbygning, med et kig udover bugten og med en gåtur nedad den stejle vej, der har skiltet: cykling forbudt m., til havnen hvor båden til Christiansø lægger til.

27

28

29

30 Opad igen til "Pandekagehuset" hvor der nydes et par pandekager til hver, med en efterfølgende slentretur gennem byen, med vandrerhjemmet, kirken bygget af granit og de velbevarede gamle huse på de stejle veje

31

32

33

34

35

36

37 Dagen efter et besøg i kirken og efterfølgende fiskerestauranten med et overdådigt fiskemenukort, der til Annemaries glæde også havde kyllingenuggets. Heksen nåede forhåbentlig frem til sit mål: morgendagens St. Hans bål.

38

39

40

41 Konkurrencen " Sol over Gudhjem" er Danmarks største kokkekonkurrence og som foregår på Gudhjem Havn. Hvert år dyster fire stjernekokke i at bruge bornholmske råvarer til at fremtrylle den bedste middag. Der er et stjernespækket dommerpanel af køkkenchefer fra nogle af landets ypperste restauranter der sidder i dommerpanelet for at smage og vurdere. Alt dette for at skabe mere fokus på lokale råvarer. Kokkekonkurrencen er nu en årlig begivenhed hver sommer i juni måned.

42

43

44

45 Årets vinder var den smilende 31 årige køkkenchef Kennet Hansen fra Svinkløv Badehotel i Nordjylland.

46 Nordjysk turist der åbenbart har smagt noget surt

47

48 Svaneke Danmarks mindste købstad med ca indbyggere. Havnen er sprængt ind i klipperne og kan ikke besejles i Østenstorme.

49 Byens tidligere vartegn var den flotte stubmølle, men er nu overtaget af Jørn Utzons vandtårn, formet som et sømærke, bygget i I byens udkandt, den markante røde kirke.

50

51 Svanekes røde kirke

52 Huset med Martin Andersen Neksøs mindestue i Neksø.

53 Martin Andersen Nexø, , dansk forfatter. Martin Andersen Nexø står som den centrale skikkelse i dansk litteraturs sociale gennembrud; han opnåede desuden international berømmelse, især gennem to af sine hovedværker, Pelle Erobreren og Ditte Menneskebarn. Martin Andersen Nexøs barndom og ungdom var en uudtømmelig erindringskilde for hans senere digtning. Han er født i et af de fattigste kvarterer på Christianshavn som det fjerde af elleve børn. Han var tæt knyttet til sin mor, som han tilegnede Ditte Menneskebarn. I 1877 flyttede familien på grund af arbejdsløshed fra København til Nexø, idet Andersen Nexøs far var bornholmer. Kunstnernavnet Nexø antog han i Barndomshjemmet i Ferskesøstræde åbnedes 1990 som museum (Martin Andersen Nexø Mindestuer). Som dreng havde han en lykkelig tid som vogterdreng, og som femtenårig kom han i skomagerlære i Rønne.

54

55 Nylars Rundkirke, opført som et fæstningsanlæg ca

56 Kirken i Aakirkeby der formentlig er Bornholms ældste kirke fra ca

57

58 Allinge-Sandvig to næsten sammenbyggede byer, tidligere med en stor rolle i Hansestædernes net af fiskemarkeder. Senere udbygget i forbindelse med granitbrydningen på Hammeren.

59 Byen har et stort turistindtag, med stor shoppinglyst, som også får en lykkelig udgang her med køb af bukser og bluse til fruen, og i en af de annoncerede størrelser.

60

61 Senere forbi røgeriet og byens flotte biblotek, med efterfølgende kaffe og basser for at fejre det gode køb.

62

63

64

65 Østerlars kirke, er den største af Bornholms rundkirker og opført ca

66 Almindingen tidligere et stort lyngareal, der blev benyttet til græsningsarealer, men i 1800 blev der indsat en statsskovrider der nyplantede skov i indhegnede stengærder for at holde dyr og folk fra de nyplantede områder. I dag fremstår skoven på 50 km2, som en af danmarks smukkeste. Skoven har bla. meget andet to rokkesten, den ene er en vandrerblok på 7 tons, som kan rokkes, den anden vandreblok som er med på billedet, kan ikke, som vi også måtte sande, efter flere forsøg.

67

68

69

70

71

72 Bornholms Kunstmuseum - i sig selv en attraktion Bornholms Kunstmuseum er med sin beliggenhed ovenfor Helligdomsklipperne på kysten mellem Gudhjem og Tejn og sin arkitektoniske udformning i sig selv en attraktion. Kunstmuseet ligger ca. 6 km nord for Gudhjem i et af Danmarks flotteste og mest spektakulære landskaber.

73

74 Helligdomsklipperne er flere klipper ved Bornholms Kunstmuseum mellem Gudhjem og Tejn. Under istiden lå det meste af kysten under havoverfladen, men da isen forsvandt hævede øen sig, og denne del af den bornholmske kyst ligger i dag ca. 20 meter over havet. Kystklipperne med dybe grotter og stejle forrevne granitsøjler skyldes mange års påvirkning af vejret

75

76 Døndalen med vandfaldet er beliggende et par kilometer nord for Gudhjem mellem Helligdomsklipperne og Tejn. Dalen er ca. 1,2 kilometer lang og ca. 200 meter bred og dækker et areal på 37 ha. og består af næsten lodrette klippevægge, dale og skovarealer. Døndalen er speciel, bl.a. fordi Danmarks største vandfald bruser her, og er også opkaldt efter vandfaldet, idet man siger at det "Dønner", når vandet bruser ned af klippesiden.

77

78

79

80

81

82

83

84

85

86

87

88

89

90 Hammershus er Nordeuropas største borgruin og Bornholms mest besøgte seværdighed. Hammershus er opført i begyndelsen af 1200-tallet for at befæste den magt over Bornholm, som ærkebispen af Lund (dengang dansk) havde fået over øen efter en aftale med kongen Svend Grathe. De følgende godt 500 år var Hammershus fæstning for Bornholms skiftende magthavere og der er utallige gange blevet bygget om. I 1743 opgav magthaverne Hammershus og bornholmerne kunne frit hente sten på stedet, der forfaldt indtil 1822, hvor ruinen blev fredet.

91 Höör i midtskåne er næste destination efter færgeturen fra Rønne til Ystad, hvor det bliver til tre dages ophold på byens campingplads. En god plads der er sammenlagt med Grottbyns vandrerhjem, som er bygget ind i en jordvold, hvor alene vinduer og døre ses udefra volden, men inde med gode bade-, spise- og tømningsfaciliteter, der også benyttes af campisterne. Pladsen er beliggende op til Skånes Djurpark. Hjemme efter ca km. fra juni, med tre dages heldagsregn og ti dage i vindstille og sol, generelt skyfri.

92

93

94

95

96

97

98

99

Information til lejrskoler

Information til lejrskoler Information til lejrskoler 2013 Indholdsfortegnelse Forord............................................ 3 Gudhjem by & omegn................................. 4 Dagligdagen på vandrerhjemmet.........................

Læs mere

Bornholm2011 Feriekatalog

Bornholm2011 Feriekatalog Bornholm2011 Feriekatalog www.bbhotels.dk - ligger på torvet midt i Rønne by: tæt på mange af byens spisesteder og butikker. lige ved taxa og busforbindelser til hele Bornholm. tæt ved havn og færge. i

Læs mere

Kære læsere! På gensyn i næste elevnummer af Kontakten som kommer omkring juleferien, så begynd allerede nu at spidse pennen.

Kære læsere! På gensyn i næste elevnummer af Kontakten som kommer omkring juleferien, så begynd allerede nu at spidse pennen. MUNKEVÆNGETS SKOLE, MUNKEVÆNGET 2, 6000 KOLDING TLF: 79 79 79 90 WWW.MUNKEVAENGETS-SKOLE.KOLDING.DK E-MAIL: MUNKEVSKOLE@KOLDING.DK Kære læsere! Årets første elevnummer af Kontakten er nu færdigt og klar

Læs mere

SEJLER GUIDE BORNHOLM

SEJLER GUIDE BORNHOLM SEJLERGUIDE BORNHOLM VELKOMMEN TIL BORNHOLM Med Bornholm i sigte, kan du fornemme en særlig brise, der kommer inde fra klippeøen. Det er historiens vingesus, og når du sejler mod Bornholm, er det de samme

Læs mere

Bornholmsk Turistleksikon

Bornholmsk Turistleksikon Bornholmsk Turistleksikon Redaktion Søren R. Wolff (idé, tekst, research og redigering) Hans Krähmer (tysk oversættelse) Svend Torben Jensen (tekst og research) Wolff Kommunikation, Bodernevej 13, 3720

Læs mere

Velkommen til vores lærende ø

Velkommen til vores lærende ø Lejrskole på Bornholm Velkommen til vores lærende ø lejrskole.bornholm.info Fortid og nutid. Perspektiv, dybde og bredde. En unik natur. En voldsom og synlig fortid med en imponerende fortællekraft. En

Læs mere

Velkommen til vores ø

Velkommen til vores ø DK Velkommen til vores ø Mere Bornholm... Velkommen til vores ø VBornholm er en fantastisk ø. Det ved vi bornholmere VELKOMMEN TIL VORES Ø...MERE BORNHOLM! allerede. Ellers var sagnet om, at øen er skabt

Læs mere

Vores Bornholm. 6 7 Lene Grønning Ambassadør med fuld overbevisning. 9 Kim Caspersen Bornholm skal have del i øget rejselyst

Vores Bornholm. 6 7 Lene Grønning Ambassadør med fuld overbevisning. 9 Kim Caspersen Bornholm skal have del i øget rejselyst Vores Bornholm 6 7 Lene Grønning Ambassadør med fuld overbevisning 9 Kim Caspersen Bornholm skal have del i øget rejselyst 13 Andreas Jørgensen Først genoptræning - så gennembrud 12 Mærk naturen og kunsten

Læs mere

Sydgrønland Oplevelser af en helt anden verden

Sydgrønland Oplevelser af en helt anden verden Sydgrønland Oplevelser af en helt anden verden Vokser der andet end isblomster i Sydgrønland...? Velkommen til Sydgrønland Sommeren i Sydgrønland er kort og intens. I et virvar af farver kan du opleve

Læs mere

Saksiske Schweiz Et eventyr i sandsten!

Saksiske Schweiz Et eventyr i sandsten! Vandring for alle 5 eller 6 dage Kombitur: Både vandre- og turisttur. Saksiske Schweiz Et eventyr i sandsten! På begge sider af grænsen mellem Tyskland og Tjekkiet ligger en fælles nationalpark, hvor den

Læs mere

SÅ ER DU I GODT SELSKAB. For ful musik! Golf Vandre Cykle Koncerter Fester WWW.GISLEV-REJSER.DK TLF. 62 29 12 10

SÅ ER DU I GODT SELSKAB. For ful musik! Golf Vandre Cykle Koncerter Fester WWW.GISLEV-REJSER.DK TLF. 62 29 12 10 SÅ ER DU I GODT SELSKAB For ful musik! Golf Vandre Cykle Koncerter Fester 2015 WWW.GISLEV-REJSER.DK TLF. 62 29 12 10 1 1 Velkommen til Gislev for fuld musik! Kære læser Her har du et helt nyt katalog sprængfyldt

Læs mere

Søndag d. 10. august

Søndag d. 10. august Dagbog for Sicilien turen 2008 gennem Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien og Italien til Sicilien. På tur med Lis & Bjarne (2459, Marie & Preben (1721). Asta & Jørn (2234) tlf.: 75 68 39 14 Onsdag

Læs mere

rejser Tema: Bornholm

rejser Tema: Bornholm POLITIKEN 5 rejser Tilbud. SAS vil friste unge med ny billettype. Side 28 Bo luksuriøst i en træhytte De fine lodges i USAstaterne Montana, Idaho og Wyoming lokker med luksus. Side 22 Søndag 22. maj 2011

Læs mere

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR Prøveturen går blot til Husum, med en overnatning og hjem over Møgeltønder, Højer sluse og Rømø for derefter at køre retur

Læs mere

Tårnuglen. Rigtig god sommerferie! På gensyn den 9. august kl.10:00-11:00 (De nye børnehaveklasser dog d. 10/8 kl. 9:00-11:00) Tyveri -

Tårnuglen. Rigtig god sommerferie! På gensyn den 9. august kl.10:00-11:00 (De nye børnehaveklasser dog d. 10/8 kl. 9:00-11:00) Tyveri - Søndervangskolen Tårnuglen 3. årgang 11. juni 2004 NR. 15 I dette nummer: Sørens Hjørne 2 Fra skolebestyrelsen Tyveri på skolen 3 Elevrådet 4 Lejrskole 7.b 5 Fastelavnsfest Fra indskolingen Diskofesten

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

USA. På eventyr i det vestlige USA Rundrejse med dansk rejseleder

USA. På eventyr i det vestlige USA Rundrejse med dansk rejseleder USA På eventyr i det vestlige USA Rundrejse med dansk rejseleder Nr. 1, 7. september 2012 På eventyr i det vestlige USA 14 dage / 12 nætter Det svære valg mellem kvalitet og pris Der er mange rejsebureauer,

Læs mere

BORNHOLM. Camping. ferie 2015. Hytter Autocamper Check. Campingvogne. Telte udlejes. Det lille Rejsebureau A/S

BORNHOLM. Camping. ferie 2015. Hytter Autocamper Check. Campingvogne. Telte udlejes. Det lille Rejsebureau A/S BORNHOLM Camping ferie 2015 Hytter Autocamper Check Campingvogne Telte udlejes Det lille Rejsebureau A/S Autocamper check Brug vor populære autocampercheck I kan overnatte på 5 af Bornholms hyggeligste

Læs mere

Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet.

Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet. REJSEBREV fratjekkiet TEKST OG FOTO JOHNNI OG MARGIT BUCH Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet. Jeg vil her bare nævne nogle af dem: En skøn natur, dejlige campingpladser, Cezke Krumlov,

Læs mere

Bornholm Danmark & Sverige

Bornholm Danmark & Sverige Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti! Bornholm Danmark & Sverige Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping '08 Udsnit af Ferieboliger Liv, Natur & Kultur 2008 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening

Læs mere

Camping uden vandskræk

Camping uden vandskræk Camping uden vandskræk Ikke spor vandkringlende at skifte hjulene ud med en køl. Ole Kofoed-Olsen beretter om sin franske flirt. Flodsejlads ad de franske floder og kanaler, i hvert fald sådan som vi oplevede

Læs mere

Velkommen til vinklubbens tur til.

Velkommen til vinklubbens tur til. Velkommen til vinklubbens tur til. MOSEL 1. september 2013 Søndag morgen. Klokken 6.30 afgang mod Mosel. 6.00 morgenmad!...vi står klar med morgenmad og bus, klar til pakning. Afrejse fra SuperBrugsens

Læs mere

Dagbog Island 30.07. - 10.08.2011

Dagbog Island 30.07. - 10.08.2011 Dagbog Island 30.07. - 10.08.2011 Lørdag den 30. juli 2011 skrevet af Henny & Erling Så oprandt dagen endelig, dagen som vi har set frem til og glædet os til længe. Vi mødte alle glade og forventningsfulde

Læs mere

REJSEAVISEN4. Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010)

REJSEAVISEN4. Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010) REJSEAVISEN4 Familie Rask Hansen s rejseavis Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010) Da vi landede I lufthavnen var vi alle trætte, for vi havde fløjet i

Læs mere

Det Britiske Turistkontor i Danmark: Byerne, hvor vi bor: Sightseeing: Om hotellerne:

Det Britiske Turistkontor i Danmark: Byerne, hvor vi bor: Sightseeing: Om hotellerne: Der er mange muligheder for at finde yderligere oplysninger om de steder, vi skal besøge. En af de oplagte er, at bruge Internettet, og herunder finder du et antal relevante links, men der kan findes mange

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

WEEKEND SKÅRET I GRANIT

WEEKEND SKÅRET I GRANIT Guide KULINARISK WEEKEND SKÅRET I GRANIT HATTEN AF FOR KADEAU-DRENGENE OG JOHAN BÜLOW LAKRIDS. MEN ØSTERSØENS SOLSKINSPERLE BYDER OGSÅ PÅ SMÅ, KANTEDE DELIKATESSEBUTIKKER MED LOKALE RÅVARER, EGEN VINPRODUKTION

Læs mere

indholdsfortegnelse kolofon SIDE 5 VELKOMMEN TIL BORNHOLM Udgivet af: Business Center Bornholm April 2010

indholdsfortegnelse kolofon SIDE 5 VELKOMMEN TIL BORNHOLM Udgivet af: Business Center Bornholm April 2010 MERE BORNHOLM til flere mennesker MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM

Læs mere

REJSER OG UDFLUGTER 2012 VI ÅBNER DØRENE FOR NYE REJSEOPLEVELSER

REJSER OG UDFLUGTER 2012 VI ÅBNER DØRENE FOR NYE REJSEOPLEVELSER REJSER OG UDFLUGTER 2012 VI ÅBNER DØRENE FOR NYE REJSEOPLEVELSER Rejsen kan bestilles på www.egons.dk eller på telefon 7020 1847 Anne Andersen aa@egons.dk Individuelle fly- og busrejser, erhvervsrejser

Læs mere

HAMMERSHUS. Guide. Miljøministeriet - Skov- og Naturstyrelsen

HAMMERSHUS. Guide. Miljøministeriet - Skov- og Naturstyrelsen HAMMERSHUS Guide Miljøministeriet - Skov- og Naturstyrelsen HAMMERSHUS Guide 1 N 2 2 2 1 3 Hammershus beliggenhed var velvalgt: stedet havde en fin forsvarsmæssig placering og lå godt både i forhold til

Læs mere