Botilbuddet Danmarksvej 2011/12

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Botilbuddet Danmarksvej 2011/12"

Transkript

1 Botilbuddet Danmarksvej 2011/12 Evaluering af sidste års mål Målene er evalueret to gange sammen med beboerne på et husmøde i august 2011 og i januar De overordnede mål i 2011 var følgende: Mål A: - At styrke den enkelte beboer til at leve et sundt og aktivt liv. Mål B: - At udvikle et støttende og tillidsfuldt samarbejde med beboernes pårørende gennem både fælles og individuelle aktiviteter. Mål C: - Arbejde med at beskrive og dokumenter den rehabiliterende indsats. Mål A - At styrke den enkelte beboer til at leve et sundt og aktivt liv. Handleplan mål A: Arbejdsmarkedsafklaring gennem deltagelse i de daglige aktiviteter i bofællesskabet der træner evnen til at indgå og overholde aftaler, lære sociale spilleregler m.m. - gennem støttet beskæftigelse - gennem opsøgende arbejde i forhold at finde praktikpladser på lokale arbejdspladser. Motion gennem deltagelse i Limones aktiviteter, etablering af et gå/løbe-projekt i bofællesskabet, deltagelse i motionsaktiviteter uden for socialpsykiatrien som f.eks WWD. Sund kost fortsat fokus på sunde indkøb til fællesskabet og til den enkeltes husholdning. Netværksdannelse gennem fælles aktiviteter i bofællesskabet og støtte til deltagelse i individuelle interessefællesskaber uden for bofællesskabet. Udvikling af medborgerskabskompetencer gennem undervisning om rettigheder og pligter i samfundet. (En beboer deltager i projekt under Socialministeriet til udvikling af medborgerskabskompetencer )

2 Succeskriterier for mål A: Alle har opstillet mål for aktiviteter og beskæftigelse i deres individuelle udviklingsplan. Etablering af en løbegruppe med deltagelse af min. 4 beboere ugentligt samt deltagelse i Limones aktiviteter. Alle køber ind til eget køleskab minimum en gang om ugen. Gennemførelse af minimum 3 fællesaktiviteter uden for bofællesskabet i årets løb med deltagelse af alle beboere som fest, ferietur, undervisning m.m. Undervisning i bofællesskabet med minimum 6 undervisere udefra med deltagelse af alle beboere. Konklusion mål A Der er sat processer i gang inden for samtlige handleområder. Alle har i deres individuelle udviklingsplan opstillet mål eller delmål for aktiviteter i hverdagen. Dette både ved aftaler om deltagelse i dagligdags aktiviteter som er opstillet i ugeskema eller ved deltagelse i beskyttet beskæftigelse uden for bofællesskabet. Fra maj til september har der været etableret en løbegruppe med løb 2 gange om ugen. De første 10 uger var med træning med professionelle løbetrænere og med deltagelse af 6 beboere og 2 medarbejdere i gennemsnit. Der har været deltagelse i 2 motionsløb med løberute på 3 og 5 kilometer. Minimum 5 beboere har i gennemsnit deltaget i IF Limones aktiviteter en gang om ugen. 2 beboere er aktive i IF Limones bestyrelse. 5 beboere og 2 medarbejdere har deltaget i World Walking Day. Der har fortsat været fokus på at indkøb til og tilberedning af sunde måltider i fællesskabet, men der har ikke været tilstrækkelig fokus på indkøb til egen lejlighed, og flere efterlyser mere støtte til det. Der har til gengæld været fokus på netværksdannelse ved at flytte flere fælles måltider ud i de enkelte lejligheder og derved skabe en mere privat og vedkommende kontakt mellem beboerne, samt en social træning i at have gæster i eget hjem. Af fællesaktiviteter har der været julefrokost, deltagelse i fester i vores egen organisation, tur til Bakken og bowling. Derudover har der været mere end ti forskellige undervisere udefra med undervisning og inspiration om forskellige emner. Tre beboere har gennemført socialstyrelsens medborgerskabskursus, hvor én fortsætter som mentor for andre medborgere. Mål B - At udvikle et støttende og tillidsfuldt samarbejde med beboernes pårørende gennem både fælles og individuelle aktiviteter. Handleplan mål B: cafe-møde i forbindelse med indflytning, for etablering af kontakt og lære hinanden at kende. Tilbyde familiesamtaler for beboere og pårørende.

3 Tilbyde fælles undervisning/informationsaften om indsatsen i bofællesskabet for alle pårørende og beboere. Arrangere sociale netværksmøder. Succeskriterier for mål B: Afholdelse af cafe-møde ved alle nye beboere. Afholdelse af familiesamtaler med min. 3 beboere. Afholdelse af en fælles informationsaften om indsatsen på Danmarksvej. Afholdelse af 2 sociale arrangementer i form af en sommer-grillaften og et julearrangement. Konklusion mål B Der har været afholdt cafe-møde med alle nye beboere og deres pårørende, hvor dette har været muligt og relevant. Der har været afholdt familiesamtaler med fire beboere. Der har været afholdt en fælles informationsaften om indsatsen på Danmarksvej med stor opbakning og tilfredshed fra pårørende til syv beboere. Der har desuden i forbindelse med kommunens budgetforhandlinger været afholdt et fællesmøde med beboere og deres pårørende for at kunne lave en fælles reaktion. Der har i årets løb kun været afholdt et socialt arrangement i starten af december. Mål C - Arbejde med at beskrive og dokumentere den rehabiliterende indsats. Handleplan mål C: Lave analyser af så mange elementer af indsatsen som muligt gennem anvendelse af programteori. Indsamle feedback fra beboerne gennem månedlige målinger, der bearbejdes elektronisk og fremstilles i en graf. Indføring af en personlig mappe hos den enkelte beboer med den individuelle udviklingsplan. Mappen skal gøres til et levende samarbejdsredskab ved de ugentlige samtaler. Lave ydelsesbeskrivelse. Succeskriterier mål C: Vi har i 2011 lavet fem aktivitetsbeskrivelser gennem anvendelse af programteori. Der er indsamlet månedlig feedback fra alle beboere i årets løb. Mappen anvendes ved de ugentlige samtaler med alle beboere.

4 Der er lavet ydelsesbeskrivelse efter standard i Lyngby Taarbæk kommune. Konklusion mål C Der er lavet en aktivitetsbeskrivelse gennem anvendelse af programteori. Det er en beskrivelse af en mulighed for at se stedet og få en uforpligtende information. Der er kontinuerligt og mindst en gang om måneden indsamlet feedback fra alle beboere i årets løb. Dette er ophørt for de beboere hvor udflytning er blevet planlagt og dermed er feedback på indsatsen mindre relevant. Resultaterne er beskrevet og vedlagt som bilag. Alle beboere har fået en personlig mappe som indeholder relevante informationer for den enkelte. Der er også en opdateret udviklingsplan med klare mål for indsatsen. Der er desuden plads til formidling af den ugentlige dialog med kontaktperson med indhold af aftaler og opfølgning. Denne mappe er et velfungerende redskab for nogle beboere, men det er stadig nødvendigt med øget fokus på den hos andre, for at få den bliver brugbar. Der er lavet en ydelsesbeskrivelse for Botilbuddet Danmarksvej. Mål for det kommende år På et husmøde i januar 2012 blev sidste års mål evalueret og der blev lavet en brainstorm på vigtige fokus områder i Bostedet har forandret sig gennem Der har været fire indflytninger i årets løb og alle lejligheder er beboet. Beboergruppen er blevet yngre, hvor otte ud af ti er under 40 år. Det betyder en mere dynamisk og aktiv gruppe, der har ønsker om et mere aktivt og deltagende liv end de har haft. Det er en udfordring at få et fællesskab til at fungere med ti meget individuelt orienterede mennesker, der har meget forskellige funktionsniveauer og behov. Det har betydet en udvikling af forståelsen af fællesskabet fra at være en obligatorisk arbejdsplads til at være et muligt læringsrum. Der er derfor øget fokus på at understøtte aktiviteter i egne lejligheder eller andre steder uden for bofællesskabet. Dette er med henblik på at den enkelte bevarer sit ansvar for eget liv og udviklingsforløb, og styrker sin identitet som selvstændigt, handlende menneske. Tendensen ved de nye indflyttere er at de er visiterede til mere målrettede og kortere ophold i bofællesskabet, og det er derfor vigtigt at dette perspektiv understøttes og ikke begrænses ved at beboerne bliver for afhængige af fællesskabet. Det fører os frem til følgende mål for indsatsen i Mål A - At styrke den enkelte beboer i at leve et sundt, aktivt og et mere selvstændigt liv. Handleplan for mål A: Arbejdsmarkedsafklaring - gennem deltagelse i de daglige aktiviteter i bofællesskabet. - Fokus på muligheden for deltagelse i uddannelse, beskyttet/støttet beskæftigelse eller frivilligt arbejde uden for bofællesskabet. Motion - Fokus på deltagelse i Limones aktiviteter og/eller anden individuelt valgt motionsform.

5 - Etablering af løbegruppe i bofællesskabet med løb to gange om ugen i sommerperioden. - Deltage i motionsaktiviteter uden for socialpsykiatrien som den grønne mil, WWD og lignende. Kost - Mere fokus på planlægning og indkøb til en selvstændig husholdning i egen lejlighed for at mindske afhængigheden af fællesskabets måltider. Egenomsorg - Fokus på at styrke den enkelte til at tage vare på egne behov for medicin, sundhedstjek, hygiejne, sexualitet osv. Netværksdannelse - Gennem tilbud om fælles aktiviteter i bofællesskabet og støtte til deltagelse i individuelle interessefællesskaber udenfor bofællesskabet. - Fokus på styrkelse af den enkeltes medborgerskabskompetencer og bevidsthed om eget ansvar for eget liv. Succeskriterier for mål A Alle beboere - Har opstillet mål for afklaring af mulighed for uddannelse og beskæftigelse. - Deltager i mindst en motionsaktivitet om ugen. - Oplever større selvstændighed i forhold til kunne klare egen husholdning. - Oplever forbedrede kompetencer i forhold til egenomsorg. - Har mål for deltagelse i fællesskaber udenfor botilbuddet. Målemetoder for mål A Målene evalueres, justeres og skrives ind i en individuel udviklingsplan løbende og mindst en gang om året i forbindelse med handleplansmøde. Alle bliver bedt om at give feedback på indsatsen, samt give udtryk for indsatsens effekt. Hertil anvendes formaliseret feedback-redskab- FIT (Feedback Informed Treatment) Mål B - at udvikle et støttende og tillidsfuldt samarbejde med beboernes pårørende og relevante professionelle samarbejdspartnere. Handleplan for mål B: - Tilbyde cafe-møde for ny beboer og dennes pårørende ved indflytning, for etablering af kontakt og lære hinanden at kende. - Tilbyde familiesamtaler for beboere og deres pårørende ved behov. - Tilbyde uforpligtende socialt arrangement for beboere og pårørende en gang om året.

6 - Deltage i dialogmøder med relevante samarbejdspartnere. - Bidrage til at indgåede samarbejdsaftaler overholdes og forpligtelser efterleves. - Bidrage til at udvikle nye samarbejdsrelationer for at skabe så sammenhængende og helhedsorienterede forløb for den enkelte beboer som muligt. Succeskriterier for mål B: - Afholdelse af cafe-møder for alle nye beboere. - Afholde familiesamtaler med mindst tre beboere. - Gennemføre et socialt arrangement for beboere og pårørende. - At vi deltager i planlagte dialogmøder med samarbejdspartnere - At vi aktivt bidrager til at samarbejdsaftaler overholdes. - At vi indgår i udviklingsarbejde på tværs i kommunen hvor det er muligt. Målemetoder for mål B Gennem registrering og beskrivelse af aktiviteterne under de enkelte fokuspunkter. Mål C - At arbejde med at udvikle, beskrive og dokumentere den rehabiliterende indsats. Handleplan for mål C: - Afprøve og udvikle et livsstilsprojekt som er et kursusprogram med fokus på aktivitet og deltagelse i hverdagslivet. (Lifestyle Redesign) - Formidle betydningen af deltagelsen i livsstilsprojektet for deltagende beboere udfra indsamlet feedback. - Lave analyse og beskrivelse af udflytningsforløb gennem anvendelse af programteori. - Indsamle feedback på indsatsen fra beboerne gennem månedlige målinger, der bearbejdes elektronisk og fremstilles i en graf. - Fokus på at opdatere og anvende den personlige mappe hos den enkelte beboer, som et vedkommende samarbejdsredskab. Succeskriterier for Mål C: - At livstilsprojektet Lifestyle Redesign gennemføres af fire udvalgte beboere. - At betydningen af projektet bliver formidlet i en faglig artikel. - At der bliver lavet en klar udflytningsprocedure via programteori. - At der fortsat bliver indsamlet og anvendt feedback fra beboerne mindst en gang om måneden. - At den personlige mappe er et vedkommende samarbejdsredskab for alle beboere.

7 Dokumentation I løbet af de sidste to år har vi implementeret og anvendt et formaliseret feedbackredskab, FIT (Feedback Informed Treatment), som et vigtigt samarbejdsredskab for beboere og medarbejdere. Redskabet består af 2 skemaer. Det ene skema giver et billede af hvordan beboerne har det. Det er beboerens subjektive oplevelse af hvordan han har det med sig selv og sine nære og mindre nære relationer. Det andet skema siger noget om beboerens oplevelse af den professionelle indsats. Det er en konkret tilbagemelding på om beboeren føler sig mødt på en måde han finder hjælpsom af vores indsats, eller om der skal justeringer og ændringer til. Begge skemaers resultat præsenteres i en graf, der viser udviklingen over tid. Vi har indsamlet data systematisk med alle beboere minimum en gang om måneden. Vi samler vores data i FIT-Outcomes.com, et Outcome Management system, som giver os konkret tilbagemelding på om vores behandling er på sporet eller om vi skal justere noget i behandlingen for at komme på ret kurs igen. Dette drøfter vi løbende med beboerne, og inddrager dem i en vurdering af deres forløb og i refleksioner over hvordan vi hjælper dem bedre. Vores erfaringer viser, at når beboerne bliver bedt om at give løbende feedback på den professionelle indsats er det med til at styrke og ansvarliggøre den enkelte i rehabiliteringsprocessen. Samtidig er feedback med til at kvalitetssikre den professionelle indsats, og det har været med til at give mere målrettede og effektive forløb. For at sikre maksimal brugerinddragelse i planlægning af egne forløb bliver alle beboere på skift inviteret til at deltage i vores supervision. Målet med deres deltagelse er at bringe deres forståelser og holdninger mere aktivt i spil, når vi arbejder med at forbedre tilbuddet. Som regel interviewer supervisor beboeren i ca. 30 minutter, hvorefter vi medarbejdere flekterer på baggrund af interviewet. Denne samtale er med til at danne grundlag for beboerens udviklingsplan. Med kun ti beboere giver vores dataindsamling ikke belæg for en statistisk generalisering, men her følger en kort beskrivelse af hvilken betydning feedback redskabet har i to forskellige forløb. Eksempel 1:

8 Den sorte graf er beboerens billede af hvordan han har det og den grå er tilbagemelding på indsatsen. Når scorer på den sorte linie falder i det grønne område, viser det et behandlingsforløb, som er på ret kurs. I dette forløb kan man se, at beboeren oplevede at hans funktionsniveau var lavere (en score under 25 viser et funktionsniveau svarende til en klinisk population) da han flyttede ind for godt et år siden. Der var rigtig mange ting i hans liv som han havde brug for hjælp til at få styr på. Han tilbagemelder til os at vores indsats passer ham godt og han profiterer af det. Han har det sidste halve år ligget stabilt højt og vi begynder derfor at blive mere fokuseret på hvad der skal til for at han kan komme videre og samtidig bevare sin stabilitet. D. 3/11 scorer han meget lavt på skemaet omkring vores samarbejde med ham. Her har han en helt konkret tilbagemelding på håndtering af en konflikt, som han ikke fandt brugbar. I marts 2012 deltager han i vores supervision, og her bruger vi samtalen på at finde nye fokusområder for at støtte hans udvikling mod en mere selvstændig tilværelse. Eksempel 2: Her har vi et billede af et forholdsvis nyt forløb. Da beboeren flytter ind har han det dårligt efter en længere psykose og han ønsker hjælp til at slippe af med konkret ubehag. Han får det hurtigt bedre, men hans tilstand er svingende (den sorte kurve springer meget op og ned) og vi har svært ved at etablere en god arbejdsalliance med ham, selvom vi løbende justerer indsatsen efter hans ønsker (den grå linie ligger omkring 20-25, hvilket er en meget lav score på allianceskemaet). Vi har konkret haft et opfølgende handleplansmøde med sagsbehandler, hvor mål for forbedret effekt af opholdet er blevet stillet op. Om tre måneder skal vi så igen evaluere om beboeren oplever øget effekt, om der skal afprøves andre indsatser eller om tilbuddet ikke er det rette for denne beboer, og andre muligheder skal i spil.

9 Statistik Køn: Mænd Kvinder I alt Aldersfordeling: Alder Antal brugere Ændringer i forhold til forrige år år år år 2-1 Over 60 år. Forsørgelsesgrundlag: Førtidspension Job med Beskyttet beskæftigelse Flexjob Kontanthjælp løntilskud skånejob Brug af telefonordning: Telefon SMS Andet Gennemsnitligt fremmøde på aktivitetsstedet: Fremmøde på Fremmøde + anden Fremmøde søndage åbningshverdage kontakt 8 0 Antal arrangementer med brugeråbent ( dvs. uden personale) Indlæggelser i løbet af året: Under 1 uge 1 uge til 1 måned 2 md. til ½ år Over ½ år 1 Brug af akutteam i Lyngby- Taarbæk Kommune Antal gange 0 Antal borgere Ind og udvisitering: Antal af nyvisitering i løbet af året 4 1 Ledig kapacitet/ merkapacitet i løbet af året opgjort i måneder : Ledig kapacitet Merkapacitet 21 Antal af udvisitering i løbet af året

Årsberetning for Botilbuddet Danmarksvej

Årsberetning for Botilbuddet Danmarksvej Årsberetning for Botilbuddet Danmarksvej 2012-2013 Evaluering af målene for 2012. Målene er evalueret to gange sammen med beboerne på et husmøde i august 2012 og i januar 2013. Mål A: - At styrke den enkelte

Læs mere

Årsberetning for Botilbuddet Danmarksvej 2014-2015.

Årsberetning for Botilbuddet Danmarksvej 2014-2015. Årsberetning for Botilbuddet Danmarksvej 2014-2015. Evaluering af målene for 2014. Målene er evalueret to gange sammen med beboerne på et husmøde i september 2014 og i januar 2015. Mål A: Styrke den enkelte

Læs mere

Botilbuddet Hjortholmsvej 2011/12

Botilbuddet Hjortholmsvej 2011/12 Botilbuddet Hjortholmsvej 2011/12 Evaluering af sidste års mål (2011) Mål A Vi har i 2011 ønsket at udvikle vores praksis i forhold til at styrke fællesskabet. en har været relevant og det er lykkedes

Læs mere

Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej

Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej Evaluering af sidste års mål (2014) Mål A: Vi har i løbet af 2014 arbejdet videre med et mål, om at få implementeret de narrative metoder i praksis. Handleplan:

Læs mere

Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej 2012-2013

Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej 2012-2013 Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej 2012-2013 af sidste års mål (2012) Mål A Vi har i 2012 ønsket at arbejde med de narrative metoder og få dem implementeret i vores praksis. en har været yderst

Læs mere

Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej 2013-2014

Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej 2013-2014 Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej 2013-2014 Evaluering af sidste års mål (2013) Mål A Vi vil gennem 2013 arbejde med at få yderligere narrative metoder implementeret i vores praksis. Handleplan

Læs mere

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2013 2014 Mål for 2013 Evaluering af mål A: Implementering af den narrative teori og metode Personalegruppen i DSI NETTET I og II er gennem tre år

Læs mere

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2012-2013

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2012-2013 Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2012-2013 Evaluering af mål A: Fokus på brugerindflydelse På Hjortens årlige seminar på Sølyst tilbage i 2011 var der generel enighed om, at der er

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2017 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

FIT i den rehabiliterende indsats. v/ Helle Obbekær Ergoterapeut, Master i Rehabilitering Mail:

FIT i den rehabiliterende indsats. v/ Helle Obbekær Ergoterapeut, Master i Rehabilitering Mail: FIT i den rehabiliterende indsats v/ Helle Obbekær Ergoterapeut, Master i Rehabilitering Mail: obbeloekke@hotmail.com Tlf: 27202188 Program * Præsentation * Hvad er FIT? * Hvorfor er FIT relevant? Hvad

Læs mere

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2014 2015

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2014 2015 Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2014 2015 Mål for 2014 Evaluering af mål A: Arbejde med den narrative metode og brugen af FIT Da erfaringerne fra 2013 med den narrative metode og

Læs mere

Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud

Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud Juni 2009 Regional udmøntning af Danske Regioners kvalitetsstandard 1.3 om individuelle planer Indhold Hvorfor denne pjece? 4

Læs mere

TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD

TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD STOP VOLD I FAMILIER Vold i nære relationer har store konsekvenser for de udsatte og for samfundet som helhed. Dialog mod Vold er et landsdækkende

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Søndergade 69. Formålet

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Myndigheds person 1. Følgende indhold kan vi tilbyde i forhold til det enkelte mål:

Myndigheds person 1. Følgende indhold kan vi tilbyde i forhold til det enkelte mål: Myndigheds person 1 Idé- og værdigrundlag for Skovsbovej : Fælles referenceramme for alle medarbejdere på Skovsbovej, som beskriver vores mission og overordnede holdninger til arbejdet Vejledningstimer

Læs mere

2010-2011 opgangsbofællesskabet Danmarksvej

2010-2011 opgangsbofællesskabet Danmarksvej DSI NETTET I Jægersborgvej 19. 1, 2800 Kgs. Lyngby., telefon 4587 3583 www.nettetlyngby.dk 2010-2011 opgangsbofællesskabet Danmarksvej Adresse Opgangsbofællesskabet Danmarksvej 39 B, st th, 2800 Kgs. Lyngby

Læs mere

Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010

Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010 Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010 Indledning Middelfart Kommune har overdraget os opgaven med at udføre de lovpligtige kommunale tilsyn med tilbud til kommunens brugere. Konkret

Læs mere

Social og sundhedsudvalget

Social og sundhedsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Social og sundhedsudvalget Rehabilitering i socialpsykiatrien Sammenhæng til vision 2018: Vækst og udvikling indenfor Psykiatrien. I Aktivitets- og samværstilbuddet (Psykiatricenteret)

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Udarbejdelse Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Januar 2016 Social og Handicap, Ældre og Handicap, Samstyrken, Lunden og Socialpsykiatrien Godkendelse 19 april 2016 Udvalget

Læs mere

Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85

Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Introduktion Greve Kommune bevilger socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85. Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk

Læs mere

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Lov om Social Service 108. Ydelseskatalog

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Lov om Social Service 108. Ydelseskatalog Ydelseskatalog Boligerne på Skovstien 2-6 Lov om almene boliger 108 Indhold Indledning... 1... 2 Formål... 2 Målgruppe... 2 Døgntakst... 2 Visitering... 2 Bocentrets rammer... 3 Individuel plan... 3 Handleplansmøder...

Læs mere

At forebygge ved at gribe korrigerende ind før mindre problemer udvikler sig til alvorligere problemer.

At forebygge ved at gribe korrigerende ind før mindre problemer udvikler sig til alvorligere problemer. 1. Indledning Dette er en beskrivelse af procedure for gennemførelse af uanmeldt tilsyn i kommunens botilbud efter 107 og 108. Tilsynet gennemføres i henhold til 16 i Lov om retssikkerhed og administration

Læs mere

Anorexi-Projektet. Rapport om bostøtte til personer med spiseforstyrrelser

Anorexi-Projektet. Rapport om bostøtte til personer med spiseforstyrrelser Anorexi-Projektet Rapport om bostøtte til personer med spiseforstyrrelser Århus Kommune Socialcenter Centrum Socialforvaltningen Bilag 1, side 1 Beskrivelse af bostøttens indsats i forhold til 6 unge kvinder,

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne dækker ydelsen? Overordnet formål med indsatsen: 85 og 107 i

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Hvad er projektets baggrund og idé? Indførelse af Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast-brande Kommune.

Hvad er projektets baggrund og idé? Indførelse af Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast-brande Kommune. Projektkontrakt Dato og versionsnr.: 3-2 juni 2015 Socialpsykiatrisk Center Syd Socialpsykiatrisk Center Nord Projekt: Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast- Brande kommune 2015 Projektejer: Claus Hejlskov

Læs mere

Ydelseskatalog. Bo-støttecenter Reberbanen

Ydelseskatalog. Bo-støttecenter Reberbanen Ydelseskatalog Bo-støttecenter Reberbanen November 2013 Forord Bo-støttecenter Reberbanen er et bosted for voksne borgere, der på forskellig vis er præget af et nedsat funktionsniveau, grundet forskellige

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107

KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107 KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107 LOVGRUNDLAG FORMÅL 107. Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer, som på grund af betydelig nedsat

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Center for Udvikling og Støtte. Ydelseskatalog for Boligerne på Herlufdalsvej Lov om Social Service 107

Center for Udvikling og Støtte. Ydelseskatalog for Boligerne på Herlufdalsvej Lov om Social Service 107 Center for Udvikling og Støtte Ydelseskatalog for Boligerne på Herlufdalsvej Lov om Social Service 107 Udarbejdet 1. marts 2015 1 Ydelseskatalog for Boligerne på Herlufdalsvej Indhold Indledning... 3 Formål...

Læs mere

Livsmestring Recovery undervisning i grupper Socialpsykiatrisk Center Syd

Livsmestring Recovery undervisning i grupper Socialpsykiatrisk Center Syd Livsmestring Recovery undervisning i grupper Socialpsykiatrisk Center Syd Drømmer du om et mere selvstændigt liv? Vil du videre i din personlige udvikling, så kan vi støtte dig via et målrettet gruppeforløb

Læs mere

Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner

Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner Forslag til Handleplaner 2017 & 2018 Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner Indledning Byrådet i Hjørring Kommune vedtog februar 2012 en Handicappolitik.

Læs mere

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie 1 Indledning. Socialministeriets krav om udarbejdelse af kvalitetsstandard for botilbud egnet til ophold er hjemlet i 139 i lov

Læs mere

Livsmestring Recovery undervisning i grupper Socialpsykiatrisk Center Syd

Livsmestring Recovery undervisning i grupper Socialpsykiatrisk Center Syd Livsmestring Recovery undervisning i grupper Socialpsykiatrisk Center Syd Drømmer du om et mere selvstændigt liv? Vil du videre i din personlige udvikling, så kan vi støtte dig via et målrettet gruppeforløb

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune Mandag den 12. april 2010 fra kl. 16.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg i E- huset. Formålet med tilsynet

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset År 2011 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Baggrund og Formål... 3 Datagrundlag... 3 Retur til Job... 4 Køn... 4... 4 Ophørsårsag...

Læs mere

Recovery Ikast- Brande Kommune

Recovery Ikast- Brande Kommune Recovery Ikast- Brande Kommune Individuelle forløb og gruppeforløb i Socialpsykiatrien I dette hæfte vil man kunne læse om de individuelle forløb og gruppeforløb, der vil kunne tilbydes i socialpsykiatrien

Læs mere

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1 Dagcenter 1. januar 2019 Indsatstype Dagcenter Indsatsens Serviceloven 83 Sundhedsloven 138 Serviceloven 83, stk. 1 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Juli 2003. Et redskab til matchning af brugere og botilbud. Indflytningsparathedsskema IPAS. for evaluering

Juli 2003. Et redskab til matchning af brugere og botilbud. Indflytningsparathedsskema IPAS. for evaluering Juli 2003 Et redskab til matchning af brugere og botilbud Indflytningsparathedsskema IPAS for evaluering Forord Notatet om indflytningsparathedsskemaet IPAS er udarbejdet på baggrund af en evaluering af

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Godkendelse Revidering Acadre dokument nr. 174406-17 myndighed

Læs mere

TILSYNSRAPPORT MIDDELFART KOMMUNE ÆLDRE OG PLEJECENTRE PLEJEHJEMMET EGEBO

TILSYNSRAPPORT MIDDELFART KOMMUNE ÆLDRE OG PLEJECENTRE PLEJEHJEMMET EGEBO TILSYNSRAPPORT MIDDELFART KOMMUNE ÆLDRE OG PLEJECENTRE PLEJEHJEMMET EGEBO Uanmeldt socialfagligt tilsyn Oktober 2017 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Middelfart Kommune

Læs mere

Politik for sociale indsatser på voksenområdet: Fagudvalg: Beskæftigelses- og Socialudvalget, Byrådsgodkendt: XX. YY 2015

Politik for sociale indsatser på voksenområdet: Fagudvalg: Beskæftigelses- og Socialudvalget, Byrådsgodkendt: XX. YY 2015 Beskæftigelse, Social, Økonomi Social- og Arbejdsmarkedssekretariat Ref. Kurthj Dir. tlf. 4631 5574 Mobil 61 36 38 52 kurthj@roskilde.dk Den 21. maj 2015 Politik for sociale indsatser på voksenområdet:

Læs mere

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland Kærvang Kompetenceprofilens formål Medarbejderne er den vigtigste ressource i Specialsektoren. Det er afgørende

Læs mere

2 Ydelsesbeskrivelse for Café Frida

2 Ydelsesbeskrivelse for Café Frida Ydelsesbeskrivelse 2019 2 Ydelsesbeskrivelse for Café Frida 3 Ydelsesbeskrivelse for Café Frida, Mejlgade 14, 8000 Århus C Om Cafe Frida Café Frida blev en del af Den Sociale Udviklingsfond i 2015, hvor

Læs mere

BEBOERFORTÆLLINGER - GRÆSHØJVEJ Perspektiver og anbefalinger til Græshøjvej et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune

BEBOERFORTÆLLINGER - GRÆSHØJVEJ Perspektiver og anbefalinger til Græshøjvej et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune BEBOERFORTÆLLINGER - GRÆSHØJVEJ Perspektiver og anbefalinger til Græshøjvej et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune Udarbejdet af SocialRespons, Juni 2015 Indhold Forløb, baggrund & introduktion

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

Senior- og værdighedspolitik

Senior- og værdighedspolitik Social og Sundhed Senior- og værdighedspolitik April 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Værdighed... 2 Fokusområder... 3 Livskvalitet... 3 Selvbestemmelse... 4 Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng

Læs mere

Masterplan for Rødovrevej 382

Masterplan for Rødovrevej 382 2011 Masterplan for Rødovrevej 382 Kompetenceudvikling i botilbud i Rødovre Kommune og Hvidovre Kommune Introduktion Denne masterplan er udarbejdet på baggrund af det kompetenceudviklingsforløb, som personalet

Læs mere

Københavns Kommunes pårørendepolitik. Området for borgere med sindslidelser

Københavns Kommunes pårørendepolitik. Området for borgere med sindslidelser Københavns Kommunes pårørendepolitik Området for borgere med sindslidelser HØRINGSUDGAVE AF 12. MARTS 2008 2 Indhold 1. Indledning 3 Indflydelse 3 Politikkens rammer 4 2. Det socialpsykiatriske perspektiv

Læs mere

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg arbejder vi for, at alle udsatte i Odense skal have et godt

Læs mere

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Spørgeskema Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Bred afdækning af praksis i den sociale stofmisbrugsbehandling med udgangspunkt i de nationale

Læs mere

VELKOMMEN. Fra viden til handling

VELKOMMEN. Fra viden til handling VELKOMMEN Fra viden til handling 1 PROGRAM Præsentation af oplægsholdere - værdisæt og visioner bag samarbejdet Præsentation af videntilhandling.dk Øvelsessession meningsfuld og anvendt dokumentation hjemme

Læs mere

Ydelseskatalog. Botilbud Ebberød. Boligerne Sophie Magdelenes vej 4. August 2014. August 2014

Ydelseskatalog. Botilbud Ebberød. Boligerne Sophie Magdelenes vej 4. August 2014. August 2014 Ydelseskatalog Botilbud Ebberød Boligerne Sophie Magdelenes vej 4 August 2014 August 2014 1 Indholdsfortegnelse Ydelseskatalog... 1 Indholdsfortegnelse... 2 1. Forord... 3 2. Overordnet ydelsesbeskrivelse...

Læs mere

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud.

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud. Kvalitetsstandard for samværstilbud. Lovgrundlag: Ydelser indenfor samværstilbud 104 i Lov om Social Service (LSS). Aktiviteterne er bestemt af målgruppen og den enkeltes behov. Socialt samvær Fælles madlavning/tilbud

Læs mere

Seneste tilsyn var anmeldt og fandt sted på rehabiliteringscenteret den 29. juni Der var ingen opmærksomhedspunkter i tilsynsrapporten.

Seneste tilsyn var anmeldt og fandt sted på rehabiliteringscenteret den 29. juni Der var ingen opmærksomhedspunkter i tilsynsrapporten. Regionshuset Viborg Uanmeldt tilsyn ved Bo- og rehabiliteringscenter Fogedvænget, tlf. 76 74 12 90 Bocenteret Fogedvænget 25, 8722 Hedensted Regionssekretariatet Tilsyn Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800

Læs mere

Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet ( )

Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet ( ) KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet (2012-2013) Socialudvalget

Læs mere

Bofællesskabet. Socialtilsyn. Bofællesskabet, Sønderhaven Udviklingspunkter samt Handleplan

Bofællesskabet. Socialtilsyn. Bofællesskabet, Sønderhaven Udviklingspunkter samt Handleplan Bofællesskabet Socialtilsyn. Bofællesskabet, Sønderhaven 2017. Udviklingspunkter samt Handleplan Tema: Uddannelse og beskæftigelse De konkrete individuelle mål for beboerne skal vise, hvilke handlinger

Læs mere

INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017

INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017 INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017 2 Indhold Indledning og generelle vilkår... 4 Socialpædagogisk støtte i eget hjem (SEL

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Vestergårdsvej 14, Københavns Kommune. Mandag den 1. august 2011 fra kl

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Vestergårdsvej 14, Københavns Kommune. Mandag den 1. august 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Vestergårdsvej 14, Københavns Kommune Mandag den 1. august 2011 fra kl. 13.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Botilbuddet

Læs mere

Social og sundhedsudvalget

Social og sundhedsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Social og sundhedsudvalget Rehabilitering i socialpsykiatrien Sammenhæng til vision 2018: Vækst og udvikling indenfor Psykiatrien. I Aktivitets- og samværstilbuddet (Psykiatricenteret)

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service)

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) NOTAT Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011 Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) Talkode for ydelsen og ydelsens navn Lovgrundlag for ydelsen

Læs mere

Feedback fra læringsbesøget på Rebus den 11. aug. 2014

Feedback fra læringsbesøget på Rebus den 11. aug. 2014 Feedback fra læringsbesøget på Rebus den 11. aug. 2014 Sundhedsfremme, forebyggelse og skadesreduktion Det er læringskonsulenternes vurdering, at der er et stort fokus på sundhedsfremme, forebyggelse og

Læs mere

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd.

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd. Lovgrundlag: Serviceloven 85 FAKTUELLE OPLYSNINGER Kontaktoplysninger Støttecenter Hovedstaden Jernbanevej 10-12 2600 Glostrup Tlf. 44391310 Fax: 44391311 Mail: hst@cfd.dk Virksomhedsleder Hanne Steen

Læs mere

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011 Kejserdal Uanmeldt tilsyn 2011 CareGroup 15-06-2011 Indledning... 3 Baggrund for tilsyn:... 3 Metode og kommentarer til metoden... 3 Tilsynets samlede vurdering... 4 Vurdering... 4 Tilsynets anbefalinger...

Læs mere

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Kopi fra Tilbudsportalen Re-godkendelsen omhandler alle temaer i kvalitetsmodellen: Uddannelse og beskæftigelse, Selvstændighed og relationer,

Læs mere

Rapport. Uanmeldt tilsyn Bofællesskabet Holmelundsvej

Rapport. Uanmeldt tilsyn Bofællesskabet Holmelundsvej Hvidovre Kommune Rapport Uanmeldt tilsyn Bofællesskabet Holmelundsvej september 2008 1 Læsevejledning Der redegøres i det følgende for resultatet af det uanmeldte tilsynsbesøg i bofællesskabet Holmelundsvej.

Læs mere

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg arbejder vi for, at alle udsatte i Odense skal have et godt

Læs mere

Indikator A. Kontakten bevares til 90 % af de borgere, der er Vista Balboas målgruppe, dvs. uden et endeligt drop out.

Indikator A. Kontakten bevares til 90 % af de borgere, der er Vista Balboas målgruppe, dvs. uden et endeligt drop out. Indikator A. Kontakten bevares til 90 % af de borgere, der er Vista Balboas målgruppe, dvs. uden et endeligt drop out. STANDARD 2: Alle indvisiterede borgere (henviste der har sagt ja til et samarbejde

Læs mere

6 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Beskyttet beskæftigelse

6 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Beskyttet beskæftigelse 6 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Beskyttet beskæftigelse Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud beskyttet beskæftigelse: Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard?

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

At psykiatriske borgere i de forskellige målgrupper i højere grad bliver selvhjulpne og selvforsørgende

At psykiatriske borgere i de forskellige målgrupper i højere grad bliver selvhjulpne og selvforsørgende Udvalgsområde Mål-overskrift Sammenhæng til Vision 2018- /tema Effektmål Social- og Sundhedsudvalget Rehabilitering i Socialpsykiatrien Vækst og udvikling indenfor Psykiatrien. I Aktivitets- og samværstilbuddet

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Trekløveret. Pædagogisk Handleplan

Trekløveret. Pædagogisk Handleplan 1 Trekløveret Pædagogisk Handleplan Vejledning... 2 Indbydelse til handleplansmøde.... 4 Samtykkeerklæring... 5 Faktuelle Oplysninger... 6 Pædagogisk udredning... 8 Økonomiske oplysninger... 13 Brugerinddragelse....

Læs mere

Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab

Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab Lovgrundlag: Lundens Bofællesskab drives i henhold til 107 i Serviceloven. 107, stk. 1: Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer,

Læs mere

Tilsyn 2014 på Egedal Kommunes Bo- og Aktivitetscenter

Tilsyn 2014 på Egedal Kommunes Bo- og Aktivitetscenter Tilsyn 2014 på Egedal Kommunes Bo- og Aktivitetscenter Egedal Kommunes Bo- og Aktivitetscenter havde driftsorienteret tilsyn d. 10. 12. november 2015 fra Socialtilsyn, Hovedstaden, beliggende i Frederiksberg

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Disposition for oplægget 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation

Læs mere

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Forslag til: J.nr. 27.00.00.G01-49-12 Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune har længe haft fokus på demensområdet. Med visioner og pejlemærker for demensområdet

Læs mere

Status pr. marts 2017 på: Politik for sociale indsatser på voksenområdet: Fagudvalg: Beskæftigelses- og Socialudvalget, Byrådsgodkendt: 17.

Status pr. marts 2017 på: Politik for sociale indsatser på voksenområdet: Fagudvalg: Beskæftigelses- og Socialudvalget, Byrådsgodkendt: 17. Status pr. marts 2017 på: Politik for sociale indsatser på voksenområdet: Fagudvalg: Beskæftigelses- og Socialudvalget, Byrådsgodkendt: 17. juni 2015 Byrådets vision for sociale indsatser til voksne Med

Læs mere

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter. Hedebo Plejecenter Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter. Hedebo Plejecenter Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Uanmeldt tilsyn INDHOLDSFORTEGNELSE Gennemførelse af uanmeldte tilsyn på... 3 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning... 3 1.4. Grundlag

Læs mere

Bofællesskaberne 2013-2015

Bofællesskaberne 2013-2015 En beskrivelse af målgruppe, metoder, tilgange og ydelser, der understøtter borgernes behov og udvikling i Bofællesskaberne 2013-2015 Målgruppen Bofællesskaberne består af 5 teams, Team Vesterbro, Team

Læs mere

Ydelseskatalog. Bofællesskabet Østersøen

Ydelseskatalog. Bofællesskabet Østersøen Ydelseskatalog Bofællesskabet Østersøen Juni 2013 Forord Bofællesskabet Østersøen er et bofællesskab for yngre mennesker med forskellige former for udfordringer, i form af udviklingshæmning, udviklingsforstyrrelser,

Læs mere

Hørsholm Kommune. Rapport. Anmeldt tilsyn Bofællesskabet Højmose Vænge

Hørsholm Kommune. Rapport. Anmeldt tilsyn Bofællesskabet Højmose Vænge Hørsholm Kommune Rapport Anmeldt tilsyn Bofællesskabet Højmose Vænge 26. september 2013 1 Læsevejledning Der redegøres i det følgende for resultatet af det anmeldte tilsynsbesøg i bofællesskabet Højmose

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 01 Institution: Bo og beskæftigelsescentret Vejen: Værkstedet Elmegade Dagcentret Kærhøj Nørregadehus 7 Nørregadehus 75 Vejen Støttecenter Nr. Målsætning Handleplan

Læs mere

Kærlighed ved andet blik. Jes Jessen Udviklings- og kvalitetskonsulent Cand.rer.soc. & MEVO

Kærlighed ved andet blik. Jes Jessen Udviklings- og kvalitetskonsulent Cand.rer.soc. & MEVO Kærlighed ved andet blik Jes Jessen Udviklings- og kvalitetskonsulent Cand.rer.soc. & MEVO Disposition 1. Generelle betragtninger om kvalitet og meningsfuldhed 2. Hvad skal der overordnet til for at arbejde

Læs mere

Bostedet Vangeleddet

Bostedet Vangeleddet Bostedet Vangeleddet Beboerne fremmer deres udvikling, selvstændighed og sundhed gennem velfærdsteknologi og socialpædagogiske tiltag. Vision: Bostedet Vangeleddet er førende i forhold til velfærdsteknologi

Læs mere

ydelseskatalog Bofællesskabet Bregnerødvej 55 57 (Rudersdal Aktivitets- og støttecenter) Maj 2011.

ydelseskatalog Bofællesskabet Bregnerødvej 55 57 (Rudersdal Aktivitets- og støttecenter) Maj 2011. ydelseskatalog Bofællesskabet Bregnerødvej 55 57 (Rudersdal Aktivitets- og støttecenter) Maj 2011. 1 Indholdsfortegnelse ydelseskatalog... 1 Indholdsfortegnelse... 2 1. Forord... 3 2. Overordnet kvalitetsstandard...

Læs mere

U/Anmeldt tilsyn på Møllehuset og Guldbergshave, Københavns Kommune. Onsdag den 10. marts 2010 fra kl

U/Anmeldt tilsyn på Møllehuset og Guldbergshave, Københavns Kommune. Onsdag den 10. marts 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT U/Anmeldt tilsyn på Møllehuset og Guldbergshave, Københavns Kommune Onsdag den 10. marts 2010 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg Møllehuset

Læs mere

Referat fra dialogbaseret tilsyn i Tolstruphus den 14. maj 2013

Referat fra dialogbaseret tilsyn i Tolstruphus den 14. maj 2013 Den 23. maj 2013 Referat fra dialogbaseret tilsyn i Tolstruphus den 14. maj 2013 Der afholdes hvert andet år et dialogbaseret tilsyn med deltagelse af repræsentanter fra beboere, pårørende, medarbejdere

Læs mere

Socialstyrelsens nye vidensnotater.

Socialstyrelsens nye vidensnotater. Socialstyrelsens nye vidensnotater. Vidensnotatet: Mennesker med psykiske vanskeligheder - sociale indsatser, der virker. Psykiatrikoordinator netværket 30.1.2014 Læs mere: www.socialstyrelsen.dk Herunder:

Læs mere

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Møllehøj Plejecenter. Plejecenter Møllehøj Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Møllehøj Plejecenter. Plejecenter Møllehøj Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Plejecenter Møllehøj Uanmeldt tilsyn INDHOLDSFORTEGNELSE Gennemførelse af uanmeldte tilsyn på... 2 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning...

Læs mere

Politik for kompetenceudvikling

Politik for kompetenceudvikling Politik for kompetenceudvikling Silkeborg Kommunes politik for kompetenceudvikling indgår som en delpolitik under den overordnede personalepolitik. Vi definerer kompetencer som anvendelse af kvalifikationer

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENE. Hjemmevejledning til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne fra Åhusenes støttecenter

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENE. Hjemmevejledning til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne fra Åhusenes støttecenter Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENE Hjemmevejledning til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne fra Åhusenes støttecenter med indgår i Overordnet formål med indsatsen

Læs mere

Hørsholm Kommune. Rapport. Anmeldt tilsyn Bofællesskabet Gutfeldshave

Hørsholm Kommune. Rapport. Anmeldt tilsyn Bofællesskabet Gutfeldshave Hørsholm Kommune Rapport Anmeldt tilsyn Bofællesskabet Gutfeldshave 25. oktober 2012 1 Læsevejledning Der redegøres i det følgende for resultatet af det anmeldte tilsynsbesøg i bofællesskabet Gutfeldtshave.

Læs mere

Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne

Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne Indholdsfortegnelse: 1) Ledernetværksmøde 1, kick-off: at styrke et allerede velfungerende

Læs mere

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse):

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Aktivitetsnavn: Trappen Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Trappen er en fremskudt beskæftigelsesindsats, der løber i perioden 2016-2020. Aktiviteten er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommunes Jobcenter

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 12 Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Center for Mestring

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Center for Mestring Tilsynsrapport Viborg Kommune Socialfaglige tilsyn Center for Mestring Uanmeldt tilsyn Oktober 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt socialfagligt

Læs mere