Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 8. juli /17 SVØMMEPOSTEN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 8. juli 2005 1/17 SVØMMEPOSTEN"

Transkript

1 Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 8. juli /17 Nummer 4, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 15. august 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon: Fax: Hjemmeside: Generelt Sommerens arrangementer i åbent vand De danske fjorde, havne og søer er i de senere år blevet stadig mere rene. Dette giver svømmeklubberne mulighed for at supplere de traditionelle indendørs stævner med nogle sjove og anderledes stævner på åbent vand. Dansk Svømmeunion er bekendt med nedenstående arrangementer, som finder sted i enten unions- eller klub-regi: Dansk Svømmeunion er for anden gang arrangør af de Åbne københavnske havnemesterskaber, som finder sted søndag, den 7. august i tidsrummet , i havnebadet ved Fisketorvet. Der konkurreres i 50, 100 og 200 m svømning i fem præmieklasser. Se særlig notits herom andet sted i dette nummer af SvømmePosten. Yderligere information fremgår af hjemmesiden: Vejle Svømmeklub Triton er arrangør af et helt nyt arrangement kaldet FjordSvøm søndag, den 14. august klokken Her svømmes 1,3 kilometer fra Vejle Fjords sydside til målet ved Albuen på fjordens nordside. Der er her tale om et arrangement, hvor det helt primære mål er kort og godt at tilbagelægge distancen. Alle, der kommer i mål, modtager et diplom for den fornemme præstation. Arrangørerne håber at kunne gøre dette arrangement til en tilbagevendende og dermed, med årene, traditionsrig begivenhed. For yderligere information se Endelig arrangerer Dansk Svømmeunions livredningssektionen Kystlivreddercup på Bellevue Strand, Klampenborg, lørdag, den 27. august klokken Her konkurreres der i de udendørs livredningsdiscipliner. Arrangementet er ment som en afslutning af sommersæsonen for kystlivredderne, men er åbent for andre interesserede. Yderligere information vil fremgå af Dansk Svømmeunions hjemmeside - under menuen Livredning primo august måned. Morten Kjær, klubchef Telefon: Åbne københavnske havnemesterskaber 2005 Så kan du godt begynde at glæde dig Søndag, den 7. august 2005 inviteres du nemlig til at deltage i dette års udgave af det festlige havnebadsmesterskab i svømning ved Fisketorvet, København. Efter den officielle åbning af mesterskaberne, i år ved Københavns kulturborgmester Martin Geertsen, går det for alvor løs klokken Og alle kan være med. Her er således både plads til klubsvømmere, kystlivreddere og øvrige, som måtte have lyst til en frisk dukkert i det herlige havnebassin. Læs meget mere om mesterskaberne i invitationen HER og på den særlige hjemmeside Morten Kjær, klubchef Telefon:

2 8. juli /17 Wonderful Copenhagen og Dansk Svømmeunion går efter de største internationale stjerner ved stort svømmestævne på dansk grund Når Dansk Svømmeunion i januar måned 2006 byder velkommen til femte udgave af stævnet Copenhagen Challenge, bliver det i samarbejde med Wonderful Copenhagen, der nu lægger navn til stævnet. Arbejdsgruppen bag Wonderful Copenhagen Challenge arbejder målrettet på at få nogle af de største verdensstjerner med i startfeltet. Det er første gang, at Wonderful Copenhagen og Dansk Svømmeunion går sammen om at afholde stævnet, som kommer til at byde på svømning i verdensklasse pakket ind i gedigen og professionel underholdning. - Foruden deltagelse af vores egne stærke elitesvømmere er det vores helt klare mål at have nogle af verdens førende svømmeprofiler med til start. Samarbejdet med Wonderful Copenhagen betyder, at vi kan sammensætte et program, som byder på verdensklasse-svømning kombineret med forskellige underholdende indslag ved bassinkanten. Vi sætter en helt anden standard for stævnet og gør mere ud af detaljerne, siger direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen. Wonderful Copenhagen Challenge er et anderledes svømmestævne, som består af udskilningsløb, hvor seks svømmere stiller til start i en 50 meter disciplin. Sidste svømmer i hvert heat udgår af løbet, indtil der kun er én svømmer tilbage. Wonderful Copenhagen ser frem til at være med til at løfte et stort svømmestævne af denne kaliber. - Vi arbejder målrettet med at gøre København til hovedstad for store sportsbegivenheder. Det gør vi, fordi sport erfaringsmæssigt kan trække mange turister til. Det giver øget fokus på København og kan på sigt være med til at skabe arbejdspladser i hovedstadsregionen. Samarbejdet med Dansk Svømmeunion er derfor del af en større plan, hvor det handler om at trække de helt store begivenheder som EM og VM til København. Wonderful Copenhagen Challenge er et trin på vejen mod top-arrangementerne, og derfor har vi også lagt vægt på, at der bliver TV-transmitteret - også uden for Danmarks grænser, siger projektleder Lars Vallentin Christensen. Sammen med Idrætsfonden Danmark arbejder Wonderful Copenhagen i forvejen med Dansk Svømmeunion om at få kortbane-vm i svømning til Danmark i Pia Holmen, direktør Telefon:

3 8. juli /17 Tuborg-penge til Wonderful Copenhagen Challenge 2006 Ved Tuborgfondets årlige donation til dansk idræt, den 23. maj, blev Dansk Svømmeunion tilgodeset med en donation på kroner. Beløbet er øremærket det internationale svømmestævne Wonderful Copenhagen Challenge (om Wonderful Copenhagen Challenge se notits side 2), som Dansk Svømmeunion afholder i samarbejde med Wonderful Copenhagen torsdag, den 19. januar 2006 i Øbro Hallen, København. Til stede ved overrækkelsen af fondsmidlerne, som fandt sted på Tuborgs skib Madonna, var fra Dansk Svømmeunion Kenneth Raahauge (til venstre), projektansvarlig for Wonderful Copenhagen Challenge, og Jesper Dalsgaard (til højre), bestyrelsesmedlem, mens Wonderful Copenhagen var repræsenteret ved projektleder Lars Vallentin Christensen (midten). Foto: Burt Seeger Fotografi ApS DIF-vejledning om børneattester Folketinget har for nylig vedtaget en lov om indhentelse af børneattest i forbindelse med ansættelse af personale med videre. Loven indebærer, at alle idrætsforeninger fra den 1. juli skal tjekke nyansatte trænere, instruktører og holdledere, der skal have direkte kontakt med børn under 15 år. Alle idrætsforeninger under DIF vil modtage en vejledning fra DIF om børneattesterne. Danmarks Idræts-Forbund har siden loven blev vedtaget den 16. juni, udarbejdet en letforståelig og instruerende vejledning til idrætsforeningerne. I vejledningen kan foreningerne læse, hvem, der er omfattet af loven, og hvordan man indhenter og håndterer henholdsvis blanke (negative) og positive børneattester. En positiv børneattest betyder, at den pågældende er dømt for seksuelle krænkelser af børn. Danmarks Idræts-Forbund anbefaler foreningerne at afkrydse det særlige felt på blanketterne, der betyder, at eventuelle positive børneattester sendes til DIF og ikke til foreningen selv. DIF tilbyder denne assistance til foreningerne for at sikre en professionel håndtering af de følsomme oplysninger. Konsekvenserne af indholdet af attesten vil naturligvis blive drøftet mellem DIFs rådgivere og foreningens formand/bestyrelse. Ud over at blive sendt til foreningerne, vil DIF s vejledning komme til at ligge på så snart den er færdig. For yderligere information, kan nedenstående kontaktes. Jan Darfelt, udviklingschef i DIF Telefon:

4 8. juli /17 Friske sild og barske vandhunde i aktion I uge 25 lød startskuddet til sommerens første Aqua Camps. Lejrene havde premiere sidste år, hvor klubberne tog godt imod det nye koncept. I år er antallet af svømmeklubber, som har lagt billet ind på afholdelse af én eller flere Aqua Camps fordoblet, ligesom tilslutningen i klubberne tegner til at blive en kæmpe succes over hele landet. I løbet af sommeren vil børnene blive præsenteret for alsidige aktiviteter i vand og på land såsom: - springøvelser (eksempelvis blyantspring, fjollespring og dråbespring ) - vandaerobic - bjærgning af dukker og parvis bjærgeøvelser - sjove og udfordrende boldspil - mærkesvømning fra 25 meter og opefter - mini-ol med gummistøvlekast, mini-bowling & mikadospil - stafetter, limbodans og Beachflag - førstehjælp - vikinge-plyndringstogt med Harald Blåtand og Magnus Mange Mil Årets Tema er denne gang dykning, hvilket betyder, at der i løbet af ugen vil være fokus på forskellige dykkeaktiviteter. Til dette formål har Dansk Svømmeunion udarbejdet en lille folder, som alle børn får udleveret på førstedagen af campen. I folderen får børnene et lille hurtigt indblik i dykningens historie, snorkeldykning, dykning som arbejde, dykning som sport og teknikken bag dykning. Børnene får endvidere udleveret folderen Respekt for vand, som fortæller om færdselsregler på stranden, de fem baderåd samt vigtige facts omkring elementet vand. To friske sild slapper af i det grønne Vandlege udgør en væsentlig del af Aqua Campen Der er naturligvis også en lille spændende overraskelse til børnene i form af en goodiebag, som indeholder mange små gode ting og lækkerier. Læs mere om goodiebagens indhold og sponsorerne bag produkterne i den følgende notits. Hvis din klub er interesseret i at afholde en Aqua Camp i efteråret eller til næste sommer, er du/i velkomne til at kontakte nedenstående kontaktperson. Sanne Høck, konsulent Telefon: I Nuuks smukke svømmehal Malik udgør kajak-øvelser en sjov del af børnenes Aqua Camp

5 8. juli /17 Aqua Camp sponsorer 2005 Det er nu andet år, at Dansk Svømmeunion tilbyder klubberne at være med til at afholde Aqua Camps udfra et koncept, der blev udarbejdet sidste år takket være økonomisk støtte fra Bikubenfonden. Interessen for disse Aqua Camps har vist sig at være stor, hvorfor deltagerantallet i år er vokset betydeligt. Det er dejligt at mærke, at klubberne tager så godt imod det nye koncept. Det betyder dog, at skal lejrene overraske de mange børn med lidt ekstra krydderi eksempelvis i form af goodiebags og t-shirts, er det nødvendigt med bidrag fra sponsorer/samarbejdspartnere. Heldigvis er det lykkedes at få en række virksomheder til at være med i år, således at alle børn, på deres første lejrdag, overrækkes en goodiebag og en t-shirt. Ydermere er det lykkedes også at få nogle virksomheder til at stå for levering af frisk frugt og saft til børnene, hvilket udgør et dejligt indslag på en meget aktiv og måske samtidig solrig dag. Dansk Svømmeunion vil her præsentere de ni virksomheder, der er med til at løfte lejrene i år til direkte glæde for de mange deltagende børn. Lån & Spar Bank (købt hovedsponsorat) Arena (Arena taske og Arena svømmebriller) blumøller (Sanex showergel, Neutral showergel og shampoo) Solvognen (frugt) Egmont Serie Forlag (bladene Olivia og Goal) Kavli (Sunmaid rosiner og FUN saft) Quaker Oats (guldkorn) Kims Chips (Sour Cream & Onion chips) Kyhl Reklame (rabat på t-shirts og tryk) Dansk Svømmeunion vil her benytte lejligheden til at rette en stor tak til samtlige sponsorer uden hvem, Aqua Camp konceptet aldrig ville være den succes, som tilfældet nu synes at være blevet. På Dansk Svømmeunions hjemmeside kan du læse mere om de ni virksomheder, ligesom du dér kan læse mere om konceptet og seneste Aqua Camp nyt. Nora Thomsen, informationsmedarbejder Telefon:

6 8. juli /17 Gratis Tivoli-entré til flest tilmeldte havfruer fra samme klub Den Lille Havfrue fylder 92 år tirsdag, den 23. august. Dette skal naturligvis fejres på behørig vis. Wonderful Copenhagen, som er arrangør af festlighederne, vil i år gerne sætte trumf på begivenheden ved at lade 92 ægte havfruer lykønske den Lille Havfrue ved at springe i vandet fra en kanalbåd og svømme ud i en formation, som danner tallet 92. Til samtlige havfruer vil der være en lille gave i form af en badekåbe foruden lækre Sanex-produkter. Dansk Svømmeunion vil gerne være Wonderful Copenhagen behjælpelig i den forbindelse og har tidligere efterlyst assistance fra klubberne her i SvømmePosten. Desværre har notitsen kun resulteret i ganske få henvendelser indtil videre. Derfor prøver vi nu engang mere i håbet om, at der stadig er mange friske havfruer ude i det ganske land, som kunne have lyst til at være med på denne lille søde gimmick. Vi skal vise dem, ska vi Arrangementet optages på video, som distribueres world wide. Tidligere år har dette indslag været vist på eksempelvis Eurosport, CNN, TV2 og DR. Lad os vise ude i den store verden, at vi kan præstere den slags sjove aktiviteter og skabe fest og farver og det ikke kun på land, men så sandelig også til vands. Hjælp Wonderful Copenhagen med at fejre Den Lille Havfrue i dette H. C. Andersens jubilæumsår på ganske særlig og uforglemmelig vis. Entré-billetter til Tivoli som præmie Wonderful Copenhagen har besluttet, at de, som tak for indsatsen og som en sjov intern klub-konkurrence, giver entré-billetter til Tivoli til brug samme dag (den 23. august), til den størst tilmeldte gruppe af havfruer fra én og samme svømmeklub. Vi håber, at dette kan få endnu flere potentielle havfruer fra svømmeklubberne til at tilmelde sig arrangementet. Havfruerne skal være piger fra cirka 15 år og opefter. Arrangementet er som nævnt ovenfor tirsdag, den 23. august. Mødetidspunkt er klokken ved Isbjørnen på Langelinje. Nærmere informationer følger senere til de deltagende havfruer. Vi anbefaler, at I, i klubberne, taler sammen om det og ser om ikke I kunne samles et større antal piger, som gerne vil være med. Det vil lette tilmeldingen til arrangementet, hvis vi modtager tilmeldinger fra grupper af piger frem for at I hver især tilmelder jer enkeltvis. Tilmelding med informationer om deltagere (navne og telefonnumre) sendes til Dansk Svømmeunions informationsmedarbejder Nora Thomsen på senest tirsdag, den 2. august 2005 (tilmeldingsfristen er ændret til den 2. august for at tage hensyn til sommerferien). Transportudgifter inden for rimelighedens grænser - dækkes af Wonderful Copenhagen. Dette skal aftales på forhånd med Wonderful Copenhagen. Kontakt Camilla Schmidt, Shout ApS, for at aftale dækning af transportomkostninger og eventuelt opsamling. Camilla Schmidt kan kontaktes på telefon: / Nora Thomsen, informationsmedarbejder Telefon:

7 8. juli /17 Dansk Svømmeunions struktur sat under lup af visionsgruppe Siden efteråret 2004 har en nedsat visionsgruppe bestående af syv personer kigget på Dansk Svømmeunions nuværende organisatoriske struktur med henblik på at få afdækket, om den nuværende organisations mange kasser er fordelagtigt sammensat dels hvad angår de opgaver, som organisationen i dag løfter, dels hvad angår pengestrømme/økonomi og endelig hvad angår det grundlæggende demokratiprincip, som udgør selve grundstenen i organisationen. Opgaven i visionsgruppen er at undersøge, om unionen, med den nuværende organisationsstruktur, er tidssvarende, og om vi med denne struktur udnytter vores menneskelige som økonomiske ressourcer optimalt. Arbejdet i visionsgruppen er godt i gang, hvilket de klubber, som mødte op på regionernes repræsentantskabsmøder samt på generalforsamlingen i april måned vil vide, idet Jesper Dalsgaard, bestyrelsesmedlem og visionsgruppens tovholder, dér fremlagde status på gruppens arbejde. Men hvorfor er det nu lige, at det skulle være nødvendigt og relevant med dette analyse-arbejde? Og hvorfor lige nu? Det går vel egentlig meget godt med den struktur vi har i dag, gør det ikke? Dansk Svømmeunions informationsmedarbejder satte Jesper Dalsgaard stævne en smuk solskinseftermiddag i maj måned, hvor han fik lejlighed til at tale frit for leveren og knytte sine egne kommentarer til arbejdet i visionsgruppen. Hvorfor relevant at nedsætte en visionsgruppe det går jo meget godt, gør det ikke? Her blev Jesper indledningsvis kastet direkte i ringen konfronteret med ovenstående spørgsmål om relevansen af at igangsætte et sådant visionsarbejde. - Jeg synes da, at det er overordentligt relevant, at vi finder ud af, om vi har en tidssvarende organisation, og om vi dermed driver vores forretning på fornuftig og ansvarlig vis. Husk på, det er vores medlemmers penge, vi forvalter her, og vi skylder dem at udnytte hver en krone optimalt på deres vegne, ment på den måde, at klubberne skal have så mange gode tilbud igen, som vi overhovedet kan tilbyde dem. Vi skal sikre, at klubberne føler, at vi er til for dem, og det uanset, om vi taler den lille provinsklub kun med fokus på ganske få aktiviteter eller vi taler de helt store klubber, som har mange målgrupper at servicere. Det er vores medlemmers penge, vi forvalter. Vi skylder dem at udnytte hver en krone optimalt på deres vegne Jesper beskriver herefter den nuværende struktur for Dansk Svømmeunion, som udgøres af tre selvstændige enheder: Dansk Svømmeunion, Region Øst og Region Vest. Hver af disse tre enheder har eksempelvis hver deres bestyrelser og hver deres administration at løfte. Med tre udgaver af alting, mener Jesper, at det er helt oplagt, at der burde være steder, hvor der kunne spares penge ved at ændre på den nuværende struktur. - Vi har en klar forpligtelse til at anvende vores knappe midler på en for klubberne optimal måde, og det er jo ved at udarbejde gode og relevante aktiviteter og ikke ved eksempelvis at bruge midler på møder og administration. Jesper Dalsgaard taler ud om visionsgruppens arbejde (Fortsætter næste side)

8 8. juli /17 (Fortsat fra forrige side) I det hele taget ser 37-årige Jesper Dalsgaard, som blev valgt ind i Dansk Svømmeunions bestyrelse på generalforsamlingen i 2003 og genvalgt på generalforsamlingen her i 2005, noget aldeles ulogisk i, at drive en organisation som Dansk Svømmeunion via tre selvstændige enheder. - Det er, for mig at se, fuldstændig ulogisk, fordi det skaber ekstra udgifter, og fordi det skaber en uigennemsigtighed omkring vores forretning. Her henviser Jesper til den måde hvorpå pengestrømmene i dag er skruet sammen i organisationen, hvor det forholder sig således, at klubberne betaler via medlemsbidrag til de to regioner men via aktiviteterne til unionen. Omvendt går hele bidraget fra Danmarks Idræts-Forbund (DIF) udelukkende til unionen. Dette er der, mener Jesper, ingen overbevisende logik i. Hvorfor fokus på Dansk Svømmeunions struktur netop nu? Efter at have fortalt om gode grunde til at tage fat på visionsarbejdet, kunne det være interessant at vide, om der var nogen særlig grund til, at dette arbejde ikke kunne ligge på hylden til et senere tidspunkt. Hvorfor er det vigtigt at kigge på disse ting netop nu, hvor der vel kunne være mange andre væsentlige opgaver, at fokusere på? - Vi ser i den nuværende struktur både nogle muligheder og nogle trusler, som vi klart bør forholde os til nu frem for at udsætte til senere, fortæller Jesper og fortsætter; DIFs fordelingsnøgle en væsentlig trussel mod den nuværende struktur Én af de væsentlige trusler, som ligger lige om hjørnet, er DIFs nye fordelingsnøgle, som, med den nuværende struktur uden tvivl vil medføre, at SvømmeDanmark vil miste en væsentlig andel af tilskuddet fra DIF. Denne trussel ser Jesper på med stor bekymring: Med DIFs nye fordelingsnøgle vil det være et økonomisk selvmål, hvis ikke unionen og regionerne ændrer den nuværende struktur, så vi sikrer kredit for vores aktiviteter I dag svært at rekruttere nye ledere En anden meget alvorlig trussel, set med Jespers øjne, er problemstillingen omkring lederrekruttering. Med den nuværende struktur, mener Jesper nemlig det vil blive overordentligt svært at rekruttere nye ledere til organisationen, som i dag stiller helt andre krav til det frivillige arbejde. - Nutidens ledere vil engageres i konkrete projekter, som de føler noget særligt for, og som de brænder for. De vil gerne gøre en indsats på afgrænsede projekter, hvor deres kompetencer kan gøre sig gældende, og når så disse projekter er afsluttede, så vil de have lov til at trække sig tilbage for en stund. Med den struktur vi har i dag, er det svært at tilbyde ledere sådanne arbejdsbetingelser, er Jespers vurdering, som selv i det civile liv arbejder som erhvervsleder med mange års erfaring som organisationskonsulent. Videnudveksling på tværs af landet og klubberne Argumentet for eventuelt at ændre på den nuværende struktur er dog ikke kun trusler, men også muligheder eksempelvis i form af en bedre anvendelse af medlemmernes midler, som Jesper indledte med at fortælle om, samt den oplagte mulighed, der ligger i at udveksle erfaringer på tværs af hele organisationen og dermed på tværs af unionens/regionernes medlemsklubber. - Vi er en meget stor organisation med mange medlemsklubber. Det betyder, at vi som samlet organisation rummer en enorm viden på mange områder både omkring administration af klubber, udvikling og håndtering af aktiviteter i klubber osv. osv. Alt denne knowhow, skal vi udnytte og sikre, at vores klubber kan udveksle erfaringer omkring. Der er, som bekendt, ikke grund til at opfinde den dybe tallerken igen. Jeg ser for mig, at der eksempelvis i nogle dele af landet kan være klubber, som er dygtige inden for et bestemt område. Deres viden skal let kunne overføres til andre områder af landet, hvor tilsvarende klubber mangler denne indsigt. I dag er vi ikke så gode til at udnytte viden på tværs af landet og klubberne. Så her ligger der altså en stærk mulighed i at ændre på den nuværende struktur. (Fortsætter næste side)

9 8. juli /17 (Fortsat fra forrige side) Hvad med nærhedsprincippet? Med den struktur organisationen har i dag, er der, med regionerne, forsøgt sikret en nærhed til de enkelte klubber, som man med rette kan frygte vil gå tabt såfremt man ændrer organisationen. Og hvis der er noget, som er vigtigt for en klub, må det være nærhedsprincippet. Hvordan ser visionsgruppens tovholder på dette? - Det er helt sikkert en relevant problemstilling. Men her må jeg altså skynde mig at påpege, at når vi kigger på, hvordan vores nuværende organisationsstruktur tager sig ud, og undersøger, om vi kan gøre nogen ting bedre, så er der på intet tidspunkt tale om, at vi vil skabe en centralisering i organisationen, for det er bestemt ikke det, som det handler om, lyder det fra visionsgruppens tovholder, som fortsætter. Vi arbejder ud fra et krav om, at vi skal endnu tættere på klubberne. Vi skal sikre midler til de enkelte klubber, så de kan hjælpes endnu mere på vej. Der er ikke tale om, at vi vil skabe en centralisering i organisationen, for det er bestemt ikke det, som det handler om Jesper betoner, at det kun vil være hensigtsmæssigt at sammenlægge de dele af organisationen, hvor det giver mening. Der kan sagtens være områder af den nuværende organisation, hvor det vil være forkert, at gå efter en sammenlægning, og her skal man naturligvis holde sig fra at ændre på det organisatoriske. Det er, som Jesper udtrykker det, jo ikke meningen, at der skal gøres skade på de områder, hvor tingene allerede synes at fungere godt. Set med Jespers øjne, er afgørende succesfaktorer principperne om nærhed og relevans. Her ser bestyrelsesmedlemmet med stor respekt og anerkendelse på de allerede eksisterende områder i regionerne, som i fremtiden bør styrkes i form af tilførsel af flere kompetencer. - Vi skal have indflydelsen og relevansen derud, hvor klubberne er, og her tror jeg fuldt ud på, at vi kan styrke nærhedsprincippet ved at ændre på dele af den nuværende organisationsstruktur, således vi kan effektuere indsatsen på helt anden vis i alle kroge af landet. Vi skal have indflydelsen og relevansen derud, hvor klubberne er - Jeg mener, vi vil kunne styrke klubbernes ønsker om og behov for nærhed og relevans ved at stå sammen som en samlet organisation. Vi får flere ressourcer at gøre godt med netop i forhold til vores medlemsforeninger, som jo udgøres af vidt forskellige klubber med vidt forskellige behov. Visionsgruppens medlemmer: Arthur Brander: Region Øst repræsentant. Ligeledes unionens repræsentant i hovedparten af de sportslige sektioner. Lene Madegaard: formand for Svømmeklubben Nykøbing Falster. Arbejder til daglig som organisationskonsulent i Storstrøms Amt. Har stor erfaring med sammenlægning af organisationer. Erik Augustinussen: Region Vest repræsentant. Medlem af Svømme- og aktivitetsudvalget. Erfaring med organisationsarbejde. Lene Nørgaard Nielsen: har et godt kendskab til organisationen fra brugersiden, via ansættelse i Aalborg Svømmeklub og som overdommer ved stævner. Bent Frode Jensen: Dansk Svømmeunions repræsentant. Er formand for udviklingsafdelingen og har dermed ansvaret for aktiviteter rettet mod bredden. Jesper Dalsgaard: Dansk Svømmeunions repræsentant. Erhvervsleder med mange års erfaring som organisationskonsulent. Morten Kjær: sekretær for visionsgruppen. (Fortsætter næste side)

10 8. juli /17 (Fortsat fra forrige side) Godt modtaget på repræsentantskabsmøderne og generalforsamlingen Jesper Dalsgaard har fremlagt visionsgruppens arbejde på såvel regionernes repræsentantskabsmøder som på Dansk Svømmeunions generalforsamling. Her har klubberne taget godt imod visionsgruppens fremlæggelser og har på den måde tilkendegivet en accept af, at gruppen arbejder videre på projektet. - Det føltes godt at fremlægge vores arbejde på generalforsamlingen og dér mærke, at klubberne tog godt imod vores indsats indtil videre. Det er en cadeau til vores arbejde og en tilkendegivelse af, at visionsgruppens arbejde er relevant set med klubbernes øjne. Det føltes rigtig godt at fremlægge vores arbejde på generalforsamlingen og dér mærke, at klubberne tog godt imod vores indsats indtil videre Det er en accept af, at tingene måske skal se anderledes ud i fremtiden og at vi i hvert fald ikke bare skal køre videre med den nuværende struktur uden at stille kritiske spørgsmål til, hvorvidt vi er på rette spor, eller om det er tiden at sadle om. Og med disse ord, sluttede en eftermiddag i selskab med bestyrelsesmedlem Jesper Dalsgaard, som her fik lov til at være den uformelle Jesper, der i øvrigt selv har en fortid som aktiv svømmer og vandpolospiller i Greve og senere som træner i henholdsvis Greve og Birkerød. Vi kunne uden tvivl have talt videre, havde jeg ikke afsluttet samtalen, for tydeligt var det, at Jesper havde fået sig talt varm og virkelig havde meget på sinde omkring dansk svømnings fremtid. Men Jesper skal nok få lov senere at komme til orde, da det er meningen, at visionsgruppen i løbet af efteråret vil præsentere sine resultater i forbindelse med en række høringer. Så her vil både Jesper og gruppens øvrige medlemmer være klar til at fortælle og svare på spørgsmål. Informationer om disse høringer vil blive kommunikeret ud via SvømmePosten og Dansk Svømmeunions hjemmeside. Nora Thomsen Dansk Svømmeunion

11 8. juli /17 Overdommerkursus 2005 Den Danske Svømmeofficialuddannelse (DGI og Dansk Svømmeunion) har hermed fornøjelsen at indbyde til Overdommerkursus Modul 7 i svømning. Tid/Sted: Kurset foregår i Midtfyns Fritidscenter, Søvej 34, 5750 Ringe, fra fredag, den 7. oktober klokken til søndag, den 9. oktober klokken Forudsætninger for deltagelse: Du skal have gennemgået Modul 1, 2, 3, 4 og 6 inden optagelse, samt have en god del stævneerfaring. Det skal minimum være et år siden, at det sidste modul blev gennemført. Dokumentation for førnævnte skal vedlægges tilmelding i form af kopi af certifikat. Før endelig optagelse skal kursisten besvare 50 spørgsmål tilfredsstillende. Tilmelding: Ansøgning om optagelse på kurset kan foretages via Se menuen kurser. Ret til-feltet til og klik på Søg. Tilmeldingsfrist: Sidste frist for tilmelding er mandag, den 18. juli Skriftlige spørgsmål udsendes til de tilmeldte ultimo juli måned. Pris: Pris for deltagelse i Overdommerkurset er kroner, som dækker deltagelse i kurset inklusive overnatning på dobbeltværelse og forplejning, kursusmateriale samt abonnementsordning på nye regler gældende for ét år. Morten Kjær, klubchef Telefon: Aqua Clinic 2005 Årets clinic svømningens dag afholdes igen i år i Lyngby på Scandic Hotel Eremitage den september. Foruden de to velkendte grene træner og lederdelen er clinic nu også målrettet instruktører i svømmeklubber. Instruktørdelen foregår lørdag, og er tiltænkt den instruktør, der har gennemgået unionens relevante kurser, men ønsker inspiration og viden til at blive endnu bedre. Program er udsendt til samtlige klubber, men kan også findes på hvor tilmelding ligeledes kan foretages. Morten Kjær, klubchef Telefon:

12 8. juli /17 Danmark Svøm Langt 2005 Dansk Svømmeunions store breddearrangement Danmark Svøm Langt afvikles i år søndag, den 2. oktober fra klokken til klokken Svømmespecialisten/JB Sport bag flotte gavekort Denne gang afholdes det landsdækkende stævne i samarbejde med Svømmespecialisten/JB Sport, som står bag salg af produkter indenfor svømmeudstyr, vandlegetøj, bassinudstyr med meget mere. Se viften af gedigne svømmehalsprodukter på Vær med til at skabe fokus på svømning og vind solide præmier Dansk Svømmeunion opfordrer arrangementssteder/ svømmeklubber til at tage del i dette festlige arrangement, og dermed være med til dels at sætte endnu mere fokus på svømning, dels at skærpe kampen inden for de tre kategorier. Der uddeles præmier i form af gavekort til indkøb af svømmeudstyr hos JB Sport til de arrangementssteder, der slutter dagen med: Flest deltagere i vandet 1. præmie kr ,- 2. præmie kr ,- 3. præmie kr ,- Flest svømmede meter 1. præmie kr ,- 2. præmie kr ,- 3. præmie kr ,- Flest deltagere i vandet i forhold til bystørrelse 1. præmie kr ,- 2. præmie kr ,- 3. præmie kr ,- Se nye ansigter i svømmehallen Danmark Svøm Langt er en ganske særlig aktivitet, hvor de lokale arrangementssteder/svømmeklubber får mulighed for at åbne dørene og invitere byens borgere indenfor i svømmehallen med henblik på at tage del i et landsdækkende svømmestævne, sammen med den lokale svømmeklubs egne medlemmer. Arrangementet er således anledningen til at se nye ansigter i svømmehallen/klubben ligesom det samtidig er et godt tilbud til klubbens egne medlemmer. Specielt vil klubbens motionshold her kunne overskride nogle grænser, der måske ikke er mulighed for på almindelige træningsdage. Ta på træningslejr på Bornholm Gudhjem svømmehal tilbyder: Træningsfaciliteter/kortbane Vi har alt i træningstilbehør Overnatning i seks-personers huse Forplejning efter eget ønske Transport til og fra færge Ring og hør nærmere Gudhjem svømmehal: Adresse: Sportsvænget 16, 3760 Gudhjem Se også hjemmesiden på: Vælg linket Indeks og dér linket Svømmehallen Svømmehallen kan være åben for offentligheden samtidig, og de offentlige gæster er naturligvis velkomne til at deltage. Intentionen er, set fra Dansk Svømmeunions side, at det skal være gratis for alle at deltage i Danmark Svøm Langt for at fastholde det folkelige islæt over arrangementet. Det er dog det lokale arrangementssted, der fastlægger dette endeligt. Tilmelding senest 5. september til Dansk Svømmeunion, Ryttergaardsvej 118, 3520 Farum. Dansk Svømmeunion fremsender plakater, tællelister samt deltagerdiplomer til lokalarrangørerne. Danmark Svøm Langt er en oplagt anledning til at sælge distancemærker til deltagerne, hvilket Dansk Svømmeunion derfor opfordrer lokalarrangørerne til at forestå. Morten Kjær, klubchef Telefon:

13 8. juli /17 Svømning Nye nåletider pr. 1. september 2005 Pr. 1. september ændrer Dansk Svømmeunion nåletider for svømning. Der er kommet nye basistider pr. 1. januar 2005 for FINA-point. Vores nåletider bygger på disse pointtal, hvorfor nåletider nu justeres. Disse nåletider træder i kraft pr. 1. september. Nåletidsbestemmelserne vil blive ændret således, at vores nåletider ændres på samme tid som FINA-point justeres altså hvert fjerde år ved årsskiftet. Nåletiderne er offentliggjort på Dansk Svømmeunions hjemmeside under Svømning > Nåletider. Brugere af Grodan Nåletider skal bruge funktion Filer > Tider for 1000 point > Indlæs 1000-tider fra fil til at indlæse den nyeste udgave af tabellen Tider1000-poengDenmark.dta. Den nyeste udgave kan hentes på og placeres i folderen C:\Programmer\Wingrodan. Marianne Rom, svømmesektionen Ranglisteopdateringer og stævneresultater For de af SvømmePostens læsere, som interesserer sig for ranglisterne på Dansk Svømmeunions hjemmeside, kan vi meddele, at disse nu er opdaterede. Husk at alle henvendelser vedrørende rettelser til listerne skal sendes til adressen: Ligeledes gør vi opmærksom på, at alle stævneresultater i form af komprimerede backup-filer (kun disse) også skal sendes til adressen: Der er intet ændret i ovenstående procedurer. Meddelelsen bringes her, da Dansk Svømmeunion løbende modtager mange henvendelser herom. Vi beder klubberne om at være opmærksomme på dette og at videregive informationerne til rette vedkommende. Morten Kjær, klubchef Telefon:

14 8. juli /17 Elitesvømning Billetter til VM i svømning 2005 I perioden den juli afholdes VM i svømning i Montreal, Canada. Danmark er klar, når det går løs med otte svømmere (Louise Ørnstedt, Lotte Friis, Julie Hjorth-Hansen, Annette Hansen, Louise Jansen, Jeanette Ottesen, Jacob Carstensen og Jakob Andkjær). For de personer, som har tænkt sig at overvære mesterskaberne fra tilskuerpladserne, kan vi oplyse, at billetter kan købes via telefon: (1-514) og online via hjemmesiden: Er I en gruppe på 20 personer eller derover skal billetter købes enten via telefon: eller online via adressen: Internationalt Ny adresse til LEN kontoret I forbindelse med at LEN kontoret i Italien er flyttet til nye lokaler (fremgik af sidste nummer af SvømmePosten), har LEN samtidig fået ny adresse. Ønsker du at maile til LEN skal du for fremtiden benytte følgende adresse: Telefonnumrene til LEN kontoret er: eller Pia Holmen, direktør Telefon:

15 8. juli /17 Vandpolo Flot opbakning til Europa Mesterskaberne i vandpolo for masters Den august er Danmark vært for Europa Mesterskaberne i vandpolo for masters i Odense. Et sådant stort stævne kan kun lade sig gøre takket være hjælp og støtte fra flere fronter. I den forbindelse udgør Sport Event Fyn og Idrætsfonden Danmark to vigtige organisationer. Sport Event Fyn Sport Event Fyn, som er en selvejende institution med blandt andet Fyns Amt og de fynske kommuner i ryggen, har hjulpet med at få klargjort de økonomiske beregninger forud for ansøgningen til LEN og har hjulpet til med at få skaffet tilskud fra Fyns amt og Odense Kommune til arrangementet. Endvidere har Sport Event Fyn været behjælpelig med mange praktiske opgaver såsom produktion og tryk af foldere og invitationer, samt etableringen af hjemmesiden til PoloMasters 2005 på adressen: Hos Sport Event Fyn glæder man sig til de spændende dage i slutningen af august. - Vi glæder os utroligt meget til at byde de vandpolospillere fra hele Europa velkommen til Odense i perioden august og håber, at vi har været med til at gøre en forskel, udtaler sekretariatsleder Erik J. Mogensen, som meget gerne ser, at der vil blive afholdt andre større svømmearrangementer i Odense i fremtiden. Idrætsfonden Danmark Idrætsfonden Danmarks hovedformål er at tilføre Danmark flere store og større internationale idrætsarrangementer/-kongresser, der eksempelvis kan tjene til at styrke Danmarks image i ind- og udland og tjene til at øge den udenlandske turisme i Danmark. Fonden hjælper aktører eksempelvis specialforbund - der ønsker at optimere internationale idrætsbegivenheder i Danmark. Således tilbyder fonden arrangører af VM-/EM-arrangementer på dansk grund rådgivning, formidling og økonomiske støtteordninger. Idrætsfonden Danmark har fundet det forestående EM i vandpolo for masters støtteværdigt, og har derfor ydet et tilskud til arrangementet på kroner. Fonden håber, at arrangementet vil medvirke til en øget udenlandsk turismeomsætning og har ligeledes, i sin vurdering, været opmærksom på, at arrangementet støttes af Odense Kommune og Fyns Amt. Dansk Svømmeunion / vandpolosektionen vil her benytte lejligheden til at rette en stor tak til Sport Event Fyn og Idrætsfonden Danmark for samarbejdet, som har gjort det muligt, at føre drømmen om værtsskabet for de forestående mesterskaber ud i livet. Kent Sørensen, leder af vandpolosektionen Telefon:

16 8. juli /17 Masters-svømning Kontaktperson på nedenstående notitser vedrørende masters-svømning er Ken Andersen, mastersudvalget, som kan kontaktes på telefon: Nick Gillingham, hovedtaler på årets Nordic Masters Clinic 2005 En af verdens bedste brystsvømmere gennem tiderne, Nick Gillingham, er årets hovedtaler, når Nordic Masters Clinic skydes i gang den 18. november 2005 i Helsingborg. Nick Gillingham, OL-sølvvinder fra Soul i 1988, og manden bag utallige Verdens- og Europa-rekorder i brystsvømning, vil på Nordic Masters Clinic blandt andet holde foredrag om årsagerne til britisk masterssvømnings udvikling og placering i toppen af verdenseliten. En placering nordisk masterssvømning går målrettet efter. Årets Nordic Masters Clinic tager på alle niveauer hul på ambitionen Skandinavien som globalt førende masters-region. En så ambitiøs målsætning kræver holdningsændringer og udvikling på både nationalt niveau i de enkelte lande, på lokalt områdeniveau, på klubniveau og på hold-/svømmerniveau. Årets Nordic Masters Clinic er sammensat af en række fagmoduler, der samlet opfylder målsætningen om at træne ledere, trænere og i sidste ende også svømmerne mod den ambitiøse målsætning. Det samlede program for Nordic Masters Clinic finder du på Husk at din klub i mange tilfælde kan søge tilskud til denne clinic i kommunen eller i kommunens folkeoplysningsudvalg. Nogen steder dækkes kursusudgifter i idrætsforeninger med mellem 80 og 100 procent. Nordic Masters Clinic forløber over dagene den november Bergen klar med Nordiske Masters 2005 Nu er invitationen til Nordiske Masters den oktober 2005 i Bergen klar. Mere information finder du på Lis Knutzen satte Europa-rekord Lyngbys Lis Knutzen viste ved det nyligt afholdte Masters Record Meet i Lyngby endnu engang sit store potentiale ved at sætte ny europæisk rekord i 50 m brystsvømning i tiden i gruppe M (85-89), hvilket er blot 12/100 sekunder fra verdensrekorden. I alt blev der ved dette stævne sat én Verdensrekord, to Europarekorder, og 17 nordiske rekorder samt et stort antal nationale danske og svenske langbanerekorder.

17 8. juli /17 40 danske svømmere med til EM i Stockholm Ved EM i Stockholm den august deltager 40 danske svømmere: Dorthe Mathiesen, Nyk.F. Kim Andersen, Gladsaxe Michelle Christensen, USG Ebbe Rasmussen, USG Luis Castellarnau, USG Lone Karlby, USG Lars Byron Kruse, USG Lis Glasdam, Odder Claus Edske, KVIK Steen Nielsen, KVIK Dan Pedersen, NORD Else Marie Hjortkjær, VAT89 Sanne Juel, Næstved Jens Romlund Halgreen, Ringsted Ulla Vallø, Hermes Pauliina Gregersen, Lyngby Peter Holmsteen, Lyngby Mark Vogel, Lyngby Birthe Møller Jensen, Lyngby Bent Vangsgaard, Lyngby Kim Larsen, Nyk.F. Katrine Mønsted, USG Anne Dalgaard, USG Reza Rahimpour, USG Martin B. Knudsen, USG Maria B. Fejer, USG Kristoffer Bohmann, Støvring Harald Hannerz, KVIK Anna Grethe Lindberg, KVIK Marianne Nielsen, KVIK Lisa Friis, GI40 Grethe Bendtsen, VAT89 Tine Carstensen, Næstved Jan Johansen, Hermes Winnie Grønbech, Hermes Ellen Garne, Lyngby Christian Johannesen, Lyngby Lis Knutzen, Lyngby Elisabeth Ketelsen, Lyngby Helge Nielsen, Lyngby Der venter et gigantisk arrangement, når de svenske arrangører skyder EM for masters i gang den 15. august. Endnu er alle tilmeldinger ikke lagt ind i stævnecomputeren, men 21. juni passerede arrangørerne deltagere med til sammen mere end starter. En af de ældste deltagere er spanske Rosa Sellares på 95, som er tilmeldt 50 og 100 m rygcrawl. Rosa Sellares satte i maj måned 2005 verdensrekord i 50 m brystsvømning i Barcelona.

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

x. februar 2001 x/x I år afholdte vi i AIA-TRANBJERG Svømmeafdeling en aqua camp i den første uge af skolernes sommerferie.

x. februar 2001 x/x I år afholdte vi i AIA-TRANBJERG Svømmeafdeling en aqua camp i den første uge af skolernes sommerferie. Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 27. juli 2007 1/7 Nummer 5, 15. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 12. september 2007 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

SRØ. Info. Juli 2005. Så kan planlægning af den nye. sæson begynde!!

SRØ. Info. Juli 2005. Så kan planlægning af den nye. sæson begynde!! Info SRØ 3 2005 Juli 2005 Så kan planlægning af den nye sæson begynde!! 2 15. ÅRG. NR. 3 JULI 2005 Udgivet af Dansk Svømmeunion Region Øst REDAKTION Indlæg der ønskes i Region Øst Info sendes til: Jean-Paul

Læs mere

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

Europa Mesterskaber på kortbane i svømning

Europa Mesterskaber på kortbane i svømning Europa Mesterskaber på kortbane i svømning 2007 Debrecen, Ungarn 13. - 16. december Europa Mesterskaber på kortbane i svømning 2007 Stærkt dansk hold klar til EM i svømning på kortbane i Ungarn De seks

Læs mere

Visionsgruppens forslag til ny struktur for et samlet SvømmeDanmark

Visionsgruppens forslag til ny struktur for et samlet SvømmeDanmark Visionsgruppens forslag til ny struktur for et samlet SvømmeDanmark Sammenfatning af gruppens forslag 10. september, 2005 Baggrund og introduktion Struktur og opbygning Pengestrømme og formuer Demokratiske

Læs mere

Vejledning. til idrætsforeninger om at indhente og håndtere. børneattester

Vejledning. til idrætsforeninger om at indhente og håndtere. børneattester Vejledning til idrætsforeninger om at indhente og håndtere børneattester Udgiver Danmarks Idræts-Forbund, DGI samt Dansk Firmaidrætsforbund Tekst Jan Darfelt, Morten Mølholm, Casper Hollerup, DIF, og Søren

Læs mere

Vejledning. til idrætsforeninger om at indhente og håndtere. børneattester

Vejledning. til idrætsforeninger om at indhente og håndtere. børneattester Vejledning til idrætsforeninger om at indhente og håndtere børneattester Udgiver: Danmarks Idræts-Forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger samt Dansk Firmaidrætsforbund Tekst: Jan Darfelt, Morten

Læs mere

Dansk Svømmeunions 100 års jubilæum i 2007

Dansk Svømmeunions 100 års jubilæum i 2007 Dansk Svømmeunions 100 års jubilæum i 2007 1907-2007 Program for jubilæumsåret 2007 Dansk Svømme- og Livrednings Forbund stiftedes den 6. april 1907. Således kan Dansk Svømmeunion i 2007 fejre 100 års

Læs mere

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00 Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Søndag den 4. november 2012 Kl. 09.00 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 9.00, bemærk starttidspunkt. Dagsorden*

Læs mere

31. oktober - 2. november

31. oktober - 2. november 31. oktober - 2. november 25 ÅRS JUBILÆUM INGEN KRAVTIDER SUPERFINALER MUSIK, LYS OG STEMNING VERDENSKLASSE BESPISNING SAMLET PRÆMIESUM PÅ 60.000 KR ALM BRAND AALBORG CUP 2014 AALBORG SVØMMEKLUB INDBYDER

Læs mere

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015 Dansk Sejlunion - Klubkonference 21. november 2015 Vi vil fortælle om Baggrunden for projekt Vild med Vand Status for projektet Hvad består projektet af Hvad leverer projektsekretariatet Hvordan kommer

Læs mere

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE 2012 AFSNIT 1 - REGLER FOR STARTBERETTIGELSE, KLUBSKIFTE MED VIDERE 1. Et medlem kan dyrke de under Dansk Svømmeunion hørende discipliner

Læs mere

Susanne Glasius bød velkommen til generalforsamlingen og præsenterede breddesektionen:

Susanne Glasius bød velkommen til generalforsamlingen og præsenterede breddesektionen: Referat af Breddesektionens områdemøde, Vingsted den 24. april 2010 Følgende klubber var repræsenteret: Gladsaxe Svømmeforening Farum Svømmeklub Slangerup Svømmeklub Glostrup Svømmeklub Vallensbæk Idrætsforening

Læs mere

SRØ. Info. Februar 2006. Rønne Svømmeklub. 50 års Jubilæums stævne d. 3. og 4. juni 2006

SRØ. Info. Februar 2006. Rønne Svømmeklub. 50 års Jubilæums stævne d. 3. og 4. juni 2006 Info SRØ 1 2006 Februar 2006 Rønne Svømmeklub 50 års Jubilæums stævne d. 3. og 4. juni 2006 16. ÅRG. NR. 1 FEBRUAR 2006 Udgivet af Dansk Svømmeunion Region Øst Indhold Repræsentantskabsmøde 3 Opslagstavlen

Læs mere

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Lørdag den 24. oktober 2015 Kl. 15.30

Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Lørdag den 24. oktober 2015 Kl. 15.30 Aktivitetsmøde i Idrættens Hus Brøndby Lørdag den 24. oktober 2015 Kl. 15.30 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget Gymnastik for Alle Lørdag den 24. oktober 2015 kl. 15.30 Dagsorden 1. Velkomst

Læs mere

Jeg skal nu aflægge min første beretning som formand for Nakskov Svømmeklub. Denne beretning er nr. 88 i rækken af aflagte beretninger.

Jeg skal nu aflægge min første beretning som formand for Nakskov Svømmeklub. Denne beretning er nr. 88 i rækken af aflagte beretninger. 1 Formandsberetning ved generalforsamlingen den 26. februar 2013. Jeg skal nu aflægge min første beretning som formand for Nakskov Svømmeklub. Denne beretning er nr. 88 i rækken af aflagte beretninger.

Læs mere

Holbæk Youth Festival 8.-10. maj 2015

Holbæk Youth Festival 8.-10. maj 2015 Holbæk Youth Festival 8.-10. maj 2015 Arrangeres i samarbejde med vores Food Partner: Et anderledes svømmestævne for de yngste: Drenge 2001-2006, piger 2003-2008 Korte afsnit, finaler for alle grupper

Læs mere

Nyhedsbrev december 2014

Nyhedsbrev december 2014 Nyhedsbrev december 2014 Glædelig jul og godt nytår - svømmeskolen starter igen den 6. januar. Svømmeskolebørnene og instruktørerne holder en velfortjent juleferie, mens konkurrencesvømmerne fortsætter

Læs mere

ALM BRAND AALBORG CUP

ALM BRAND AALBORG CUP 6-8. november 2015 INGEN KRAVTIDER SUPERFINALER MUSIK, LYS OG STEMNING VERDENSKLASSE BESPISNING SAMLET PRÆMIESUM PÅ 30.000 KR ALM BRAND AALBORG CUP 2015 AALBORG SVØMMEKLUB INDBYDER FOR 26. GANG TIL AALBORG

Læs mere

Agenda. Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner Nick Juba Individuelle interviews Tak for i dag ca. 16.30

Agenda. Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner Nick Juba Individuelle interviews Tak for i dag ca. 16.30 Velkommen Agenda Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner Nick Juba Individuelle interviews Tak for i dag ca. 16.30 Agenda Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Fodboldudvalg 3. Kampfordeler 3. Oversigt fodboldhold og træningstider 4. Nøgler 5. Spillerlister 5.

Indholdsfortegnelse. Fodboldudvalg 3. Kampfordeler 3. Oversigt fodboldhold og træningstider 4. Nøgler 5. Spillerlister 5. Hals Forenede Sportsklubber Fodbold Trænerhåndbog Tilhører: 1 Indholdsfortegnelse Fodboldudvalg 3 Kampfordeler 3 Oversigt fodboldhold og træningstider 4 Nøgler 5 Spillerlister 5 Kontingent 5 Sæsonopstart

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev

Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev Set fra kanten Horsens Svømmeklub har i den forgangne weekend deltaget i DM for hold 4 division vest. Vi vandt 4. Division vest og blev samlet nr. 3 på landsplan klubben er

Læs mere

Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i Fritidscenteret. Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i fritidscenteret.

Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i Fritidscenteret. Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i fritidscenteret. Dato: 24-25. marts 2007 Svømmehal: Glostrup Fritidscenter, Christiansvej 2, 2600 Glostrup 1. Bassinet er 25 m. med 6 baner og el-tid Stævnestart: Stævneafsnit 1 Lørdag 24. marts kl. 11:30 Stævneafsnit

Læs mere

Vandpolo. Område møde. Søndag 26. April

Vandpolo. Område møde. Søndag 26. April Vandpolo Område møde Søndag 26. April TAK Tænk over lette ting I kan gøre for at hjælpe Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende handleplaner for sektionen

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Åbent Hus onsdag den 29. april kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra torsdag d. 30. april kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

Velkommen til. Livredningssektionens områdemøde Søndag d. 27. april 2014 kl. 9.00

Velkommen til. Livredningssektionens områdemøde Søndag d. 27. april 2014 kl. 9.00 Velkommen til Livredningssektionens områdemøde Søndag d. 27. april 2014 kl. 9.00 1 Dagsorden for områdemødet er: 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende handleplaner

Læs mere

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE 2009 AFSNIT 1 - REGLER FOR STARTBERETTIGELSE, KLUBSKIFTE MED VIDERE 1. Et medlem kan dyrke de under Dansk Svømmeunion hørende discipliner

Læs mere

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP,

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, som i 2011 afvikles den 28. september - 30. september 2012 Vi håber og tror på,

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Ikast Svømmeklub 2013.

Referat fra generalforsamling i Ikast Svømmeklub 2013. Referat fra generalforsamling i Ikast Svømmeklub 2013. Dagsorden for ordinær generalforsamling den 19. marts 2013. 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere (2 stk.). 2. Formandens beretning ved Claus

Læs mere

Alt om Badminton i FIRMAIDRÆT ODENSE

Alt om Badminton i FIRMAIDRÆT ODENSE 1 Alt om Badminton i FIRMAIDRÆT ODENSE Badminton-træning med faste makkere er en rigtig god motion og hyggeligt samvær, men kom nu ud og prøv at møde flere : Hermed en oversigt over stævner og aktiviteter,

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 15. april 2003 1/6 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 15. april 2003 1/6 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 15. april 2003 1/6 Nummer 3, 11. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 25. april 2003 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

inviterer til Forum Horsens Cup 2016

inviterer til Forum Horsens Cup 2016 inviterer til Forum Horsens Cup 2016 5 aldersgrupper Udskillelsesfinaler i alle 50 meter løb Det allerbedste stævnemad Stop for tilmelding ved 2.200 individuelle starter Side 1 Horsens Svømmeklub har hermed

Læs mere

BESLUTNINGSNOTAT - UDSPRINGSSEKTIONENS OMRÅDEMØDE

BESLUTNINGSNOTAT - UDSPRINGSSEKTIONENS OMRÅDEMØDE BESLUTNINGSNOTAT - UDSPRINGSSEKTIONENS OMRÅDEMØDE Dato: Den 27. april 2014 Mødetidspunkt: Kl. 09.00-12.00 Mødested: Scandic Hotel, Bramdrupdam Deltagere: Christian Koerner (CK), Nomi Mortensen (NM), Pia

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Nyhedsbrev fra DDBU. DDBU årsmøde 2014. DDBU fik ny formand. Henning Schultz blev valgt til formand for DDBU. Anders Henriksen årets spiller 2014

Nyhedsbrev fra DDBU. DDBU årsmøde 2014. DDBU fik ny formand. Henning Schultz blev valgt til formand for DDBU. Anders Henriksen årets spiller 2014 N Y T F R A D D B U O G K L U B B E R N E Nummer 6 Juni 2014 DDBU årsmøde 2014 DDBU har afholdt årsmøde lørdag den 14. juni på Hejse Kro. På mødet fremlagde DDBU s bestyrelse en ny strategiplan for de

Læs mere

Tilmelding senest 3.november 2011 på mail: koegeopen@ksk.dk

Tilmelding senest 3.november 2011 på mail: koegeopen@ksk.dk 25-27. november 2011 Køge svømmeland & Herfølge svømmehal Adresser Køge Svømmeland, Ølby Center 104, DK-4600 Køge Gr. 1+2 og finaler Herfølge Svømmehal, Scheelsvej 2, DK-4681 Herfølge Gr. 3+4 Hallerne

Læs mere

ALM BRAND AALBORG CUP

ALM BRAND AALBORG CUP 8-10. december 2017 INGEN KRAVTIDER SUPERFINALER MUSIK, LYS OG STEMNING VERDENSKLASSE BESPISNING SAMLET PRÆMIESUM PÅ 30.000 KR ALM BRAND AALBORG CUP 2017 AALBORG SVØMMEKLUB INDBYDER FOR 28. GANG TIL AALBORG

Læs mere

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014. Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014. Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014 Møde: REFERAT Klubsamarbejdsmøde forår 2014 Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014 Sted: Deltagere: Kopi til: Dagsorden Nyborg Hallerne, Nyborg Kenn Brandenburg, Nyborg Tennisklub, Curt Grann, Nyborg

Læs mere

Eksempler er: Ringsted Cup, Spar Nord Cup, Køge Open, Lyngby Open, Ruds Vedby Legene.

Eksempler er: Ringsted Cup, Spar Nord Cup, Køge Open, Lyngby Open, Ruds Vedby Legene. Konkurrencesvømning 1) Stævneoversigt 2) Generelt, forklaring af bl.a. gyldige tider, kravtider, Langbane og Kortbane 3) Aldersinddeling 4) Stilarter 5) Selve stævnet, forklaring af bl.a. Løb, Heat og

Læs mere

Velkommen til Herlev Svømnings Konkurrenceafdeling

Velkommen til Herlev Svømnings Konkurrenceafdeling Velkommen til Herlev Svømnings Konkurrenceafdeling Herlev Svømning har en stor og bred svømmeskole, hvis formål er at lære børn, unge og voksne at svømme. Du har måske selv lært at svømme her. En anden

Læs mere

This text is a preheader which elaborates on the content in the View the news letter online

This text is a preheader which elaborates on the content in the View the news letter online This text is a preheader which elaborates on the content in the news letter View the news letter online Nyhedsbrev juni 2013 "HUSET" Det er med meget stor glæde, at vi kan fortælle jer en helt særlig nyhed

Læs mere

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Introduktion Svømning er blandt de mest træningskrævende sportsgrene, og belønningen for de mange timer i

Læs mere

Brande Badminton Club. HUSK indbetaling af kontingent før d. 19/8-2010, hvis banen fra sidste år skal beholdes. Se yderligere inde i bladet.

Brande Badminton Club. HUSK indbetaling af kontingent før d. 19/8-2010, hvis banen fra sidste år skal beholdes. Se yderligere inde i bladet. Brande Badminton Club August 2010 - Nummer 1-28. årgang FORÆLDREbadminton Som noget nyt tilbyder BBC ungdom i år, at ungdomsspillerne kan tage deres forældre med ned og spille ganske gratis. Her er der

Læs mere

Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted 25 m opmålt bassin 8 baner med El-tid Afsvømning i lille bassin (6 x 15 m.)

Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted 25 m opmålt bassin 8 baner med El-tid Afsvømning i lille bassin (6 x 15 m.) Ringsted Svømmeklub og Dansk Svømmeunion inviterer til DANSKE OPEN MASTERS PÅ KORTBANE 2011 (DOM-K) Dato 5. og 6. marts 2011 Svømmehal Indsvømning Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted 25 m

Læs mere

Landsmesterskaber 2015

Landsmesterskaber 2015 DGI Bordtennis Landsmesterskaber 2015 i Indbydelse og Information Vil du vide mere om DGI bordtennis - så klik ind på: www.dgi.dk/bordtennis i Kære bordtennisspiller! Vil Du há spænding, humor, kammeratligt

Læs mere

En god sæsonstart. Inspirationsfolder

En god sæsonstart. Inspirationsfolder En god sæsonstart Inspirationsfolder Indholdsfortegnelse FORORD 2 HUSKELISTE 4 Hvilke målgrupper har vi fokus på? 5 Hvilke hold tilbyder vi i næste sæson? 5 Har vi styr på alle træningstider? 6 Har vi

Læs mere

REGIONSMESTERSKAB - KORT

REGIONSMESTERSKAB - KORT REGIONSMESTERSKAB - KORT 2017-2018 REGIONSMESTERSKAB PÅ KORTBANE FOR DEN ÆLDSTE BØRNEÅRGANGSGRUPPE OG GRUPPEN ÅRGANGSSVØMMERE OM REGIONSMESTERSKABERNE Stævnet består af to stævnedage, der afvikles i én

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 31. marts 2006 1/10 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 31. marts 2006 1/10 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 31. marts 2006 1/10 Nummer 2, 14. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 25. april 2006 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Den 22. marts 2010/ik 1. Godkendelse af dagsorden. Referat Bestyrelsesmøde 03-2010 19. marts 2010 Idrættens Hus kl. 18:00 2. Godkendelse af referat fra møde 02 2010 3. Bestyrelsens siden sidst 3. Bestyrelsens

Læs mere

Velkommen til Breddesektionens områdemøde Lørdag d. 28. april 2011 kl

Velkommen til Breddesektionens områdemøde Lørdag d. 28. april 2011 kl Velkommen til Breddesektionens områdemøde Lørdag d. 28. april 2011 kl. 10.00 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Breddesektionens beretning 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen 4. Orientering

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund Referat Bestyrelsesmøde 05-2005 Idrættens Hus i Brøndby Tirsdag, den 10. maj 2005 11. maj 2005/ik 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 04-2005 3. Budget 3.1. Budget 2005 opfølgning

Læs mere

Bestyrelsesmøde Skat Fritid & Idræt 19/

Bestyrelsesmøde Skat Fritid & Idræt 19/ Bestyrelsesmøde Skat Fritid & Idræt 19/11 2013 Deltagere: Svend Mandel Jacob Bork Klitgaard Morten Grejsler Jørn Olsen Sussie Olsen Annette Friis Nielsen Winnie Wolf Afbud: Jesper Vestergaard Dagsorden:

Læs mere

INVITATION TIL (de uofficielle) DANSKE MESTERSKABER FOR ÅRGANGSHOLD

INVITATION TIL (de uofficielle) DANSKE MESTERSKABER FOR ÅRGANGSHOLD INVITATION TIL (de uofficielle) DANSKE MESTERSKABER FOR ÅRGANGSHOLD Kære Kvik Kastrup, Gentofte Svømmeklub, Sigma Swim, Aalborg Svømmeklub, Gladsaxe Idrætsforening, Hovedstaden Svømmeklub, Elitesvøm Vejle,

Læs mere

Bobler december 2015

Bobler december 2015 Bobler december 2015 Årets sidste Bobler fra AGF er fyldt med medaljer og rekorder til AGF-svømmere, der har været til både nordiske, danske og vestdanske mesterskaber. Og lige inden jul rykkede klubben

Læs mere

18th DANISH INTERNATIONAL SWIM CUP Den 15. - 17. maj 2015 i Esbjerg, Danmark

18th DANISH INTERNATIONAL SWIM CUP Den 15. - 17. maj 2015 i Esbjerg, Danmark 18th DANISH INTERNATIONAL SWIM CUP Den 15. - 17. maj 2015 i Esbjerg, Danmark Esbjerg Svømmeklub byder hermed velkommen til 18th Danish International Swim Cup et af verdens største svømmestævner! Svømmehallerne

Læs mere

Husk: Sidste frist for tilmelding mandag den 27. januar 2014

Husk: Sidste frist for tilmelding mandag den 27. januar 2014 Husk: Sidste frist for tilmelding mandag den 27. januar 2014 Velkommen til Vejle Påske Cup 17.-19. april 2014 Det er os igen en stor fornøjelse at kunne invitere Jer til vores helt unikke håndboldstævne

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

21/11 23/11-2014. Køge Svømmeland & Herfølge Svømmehal

21/11 23/11-2014. Køge Svømmeland & Herfølge Svømmehal 21/11 23/11-2014. Køge Svømmeland & Herfølge Svømmehal Adresser Køge Svømmeland, Ølby Center 104, DK-4600 Køge Gr. 1+2 og finaler Herfølge Svømmehal, Scheelsvej 2, DK-4681 Herfølge Gr. 3+4 Hallerne Stævnet

Læs mere

Dagsorden - Møde i Mariagerfjord Ungdomsskoles MED-udvalg. Onsdag den 23. januar 2013 kl. 17.00 19.00 i Ungdomshuset, Christiansgade 10, Hobro.

Dagsorden - Møde i Mariagerfjord Ungdomsskoles MED-udvalg. Onsdag den 23. januar 2013 kl. 17.00 19.00 i Ungdomshuset, Christiansgade 10, Hobro. Dagsorden - Møde i Mariagerfjord Ungdomsskoles MED-udvalg. Onsdag den 23. januar 2013 kl. 17.00 19.00 i Ungdomshuset, Christiansgade 10, Hobro. Mødt: Lars Otte Koefoed, Kasper Knudsen, Anne Gitte Bang

Læs mere

VELKOMMEN TIL AGF SVØMNING

VELKOMMEN TIL AGF SVØMNING VELKOMMEN TIL AGF Denne folder er en velkomst til alle nye svømmere og forældre i AGF Svømning. Den fortæller lidt om klubben, undervisningen og om det fællesskab, du bliver en del af her i AGF Svømning.

Læs mere

VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF FODBOLD

VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF FODBOLD VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min glæde over, at du har valgt at spille

Læs mere

HOLBÆK YOUTH FESTIVAL

HOLBÆK YOUTH FESTIVAL Holbæk Svømmeklub og REMA 1000 er stolte over igen at kunne indbyde til HOLBÆK YOUTH FESTIVAL Stævnet afholdes 6.-8. maj 2016 Alle informationer findes i denne indbydelse. Holbæk Youth Festival Et anderledes

Læs mere

inviterer til Rema 1000 Cup aldersgrupper Udskillelsesfinaler i alle 50 meter løb Det allerbedste stævnemad

inviterer til Rema 1000 Cup aldersgrupper Udskillelsesfinaler i alle 50 meter løb Det allerbedste stævnemad inviterer til Rema 1000 Cup 2017 5 aldersgrupper Udskillelsesfinaler i alle 50 meter løb Det allerbedste stævnemad Side 1 For 14. år i træk gentager vi den kæmpe succes Rema 1000 Cup 2017. Endnu engang

Læs mere

Infofolder Talent Begynder (TB)

Infofolder Talent Begynder (TB) Infofolder Talent Begynder (TB) Side 1 GENERELT Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen og samtidig forsøge at give jer et indtryk af konkurrenceafdelingen i Kolding Svømmeklub og dermed give

Læs mere

28 30 Januar. Dato. Sted. Lyngby Open Google Map. Svømmehallerne er placeret ca. 20 min. gang fra hinanden.

28 30 Januar. Dato. Sted. Lyngby Open Google Map. Svømmehallerne er placeret ca. 20 min. gang fra hinanden. Dato Sted 28 30 Januar afsnit fredag-lørdag-søndag: Aldersgruppe 1-2-3: Lyngby Svømmehal (langbane), Lundtoftevej 53, Lyngby. Aldersgruppe 4-5: Trongården Svømmehal (kortbane), Trongårdsvej 44, Lyngby.

Læs mere

10. september 2009 TAK!

10. september 2009 TAK! TORSDAGS-NYT 10. september 2009 25.000,- kr Mange penge i en tom kasse!! Skolen har netop holdt 32 års fødselsdag! Mandag var vi alle samlet i hallen, hvor der blev sunget og talt. Dejlige sange, hvor

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Åbent Hus tirsdag den 1. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 2. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

DGI Agility Sæsonhæfte 2013. DGI Midt- og Vestsjælland

DGI Agility Sæsonhæfte 2013. DGI Midt- og Vestsjælland DGI Agility Sæsonhæfte 2013 DGI Midt- og Vestsjælland indhold Formanden har ordet... 3 Kontakt og samarbejde gennem leg med din hund... 4 Hyrdedag... 5 Agilityhandling både teknik og praktik... 6 Kursus

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013 Åbent Hus tirsdag den 30. april kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 1. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

Ringsted Svømmeklub og Dansk Svømmeunion inviterer til DANSKE OPEN MASTERS PÅ KORTBANE 2009 (DOM-K)

Ringsted Svømmeklub og Dansk Svømmeunion inviterer til DANSKE OPEN MASTERS PÅ KORTBANE 2009 (DOM-K) Ringsted Svømmeklub og Dansk Svømmeunion inviterer til DANSKE OPEN MASTERS PÅ KORTBANE 2009 (DOM-K) Dato 7. og 8. marts 2009 Svømmehal Indsvømning Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted 25 m

Læs mere

Danboat. 27. november 2015

Danboat. 27. november 2015 Danboat 27. november 2015 Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer 1/3-del af klubberne mister medlemmer 1/3-del har status quo Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Læs mere

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE Bilag til punkt 6 Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE 2010 Bestyrelsen har besluttet at afsnit 5 udgår og har etableret et afsnit om konkursregler se afsnit 6. AFSNIT 1 - REGLER

Læs mere

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP,

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, som afvikles den 26. september til den 28. september 2014 Vi håber, at Syd Cup

Læs mere

BREDDE. Velkommen til. Breddesektionens områdemøde. Søndag d. 26. april 2015 kl. 11.00

BREDDE. Velkommen til. Breddesektionens områdemøde. Søndag d. 26. april 2015 kl. 11.00 BREDDE Velkommen til Breddesektionens områdemøde Søndag d. 26. april 2015 kl. 11.00 Dagsorden for områdemødet er: 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende handleplaner

Læs mere

Arrangør: PI Roskilde. DPM i Håndbold den 19. og 20. maj 2014. Dansk Politiidrætsforbund

Arrangør: PI Roskilde. DPM i Håndbold den 19. og 20. maj 2014. Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: PI Roskilde DPM i Håndbold den 19. og 20. maj 2014 Dansk Politiidrætsforbund Velkommen til DPM i håndbold 2014 Det er med stor glæde, at vi i Midt- og Vestsjælland lægger by til et af dansk politiidræts

Læs mere

Referat af svømmesektionens områdemøde den 29. april 2012.

Referat af svømmesektionens områdemøde den 29. april 2012. Referat af svømmesektionens områdemøde den 29. april 2012. Jens-Christian Iversen bød velkommen til områdemøde og sendte en hilsen fra Lise Møller som desværre var forhindret i at deltage. Jens-Christian

Læs mere

INDSPIL NR. 46. Februar 2015

INDSPIL NR. 46. Februar 2015 INITIATIVPRIS Frem til 15. februar 2015 modtages indstillinger til INITIATIVPRISEN, som Kalundborg Y s Men s Club uddeler hvert år. Prisen går til en person, en organisation eller en forening, som med

Læs mere

mit barn skal til svømmestævne

mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne! Er du gammel konkurrencesvømmer er der nok ikke meget nyt at hente i denne folder. Men har du ingen særlig fortid inden for svømmesporten,

Læs mere

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august 2015 Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august Talentstævne kun for piger Talentstævnet har eksisteret siden 1993, hvor Stensballe IK

Læs mere

Formands Nyt. Nr. 1-2014. Livet skal leves hele livet

Formands Nyt. Nr. 1-2014. Livet skal leves hele livet Formands Nyt Nr. 1-2014 Livet skal leves hele livet Formands Nyt nr.1, februar 2014 Kære formænd. Foråret er på vej, de lyse timer bliver flere og flere og det første år med fuldtidsbetjening af sekretariatet

Læs mere

Hårslev Gymnastikforening

Hårslev Gymnastikforening Hårslev Gymnastikforening Byder velkommen til en ny sæson 2017 / 2018 Sæsonprogram Hårslev Gymnastikforening. Nye og gamle ledere byder velkommen til en ny sæson. Mød op første gang, eller ring til en

Læs mere

Ringe Svømme-Klubs Internationale Svømmestævne

Ringe Svømme-Klubs Internationale Svømmestævne Ringe Svømme-Klubs Internationale Svømmestævne Ringe Svømme-Klub har hermed fornøjelsen at invitere til internationalt svømmestævne i Ringe Svømmehal for 37. gang. Det bliver et stævne med intensitet og

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Farum Cup tilbyder i 2015:

Farum Cup tilbyder i 2015: FARUM SVØMMEKLUB inviterer til langbanestævne i Farum Svømmehal. I år med 2 stævner i 1. Farum Cup 2015 for seniorer og juniorer og Farum Årgangscup 2015 for årgangssvømmere. Farum Cup tilbyder i 2015:

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Velkommen i Skørping Triathlon Klub

Velkommen i Skørping Triathlon Klub Velkommen i Skørping Triathlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

SPONSORSTÆVNE 2011. Informationsbrev vedr. det årlige sponsorstævne

SPONSORSTÆVNE 2011. Informationsbrev vedr. det årlige sponsorstævne SPONSORSTÆVNE 2011 Informationsbrev vedr. det årlige sponsorstævne Kære STT-Svømmere på VAT Årgang, VAT-elite, STT T1, T2, T3 og T* - samt forældre og søskende. Reserver allerede nu lørdag d. 17. september

Læs mere

April Monsi Nyt

April Monsi Nyt April 2017 Monsi Nyt Tak for en god sæson Svømmesæsonen 2016/2017 sluttede lige op til skolernes påskeferie. Jeg håber meget, at i alle har haft en masse gode oplevelser og har været tilfredse med vores

Læs mere

x. februar 2001 x/x Sideløbende med dette møde har Dansk Svømmeunion assisteret svømmeklubben i at udarbejde pressemeddelelser til den lokale presse.

x. februar 2001 x/x Sideløbende med dette møde har Dansk Svømmeunion assisteret svømmeklubben i at udarbejde pressemeddelelser til den lokale presse. Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 26. august 2005 1/14 Nummer 5, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 22. september 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum

Læs mere

Referat fra: Breddesektionens områdemøde Lørdag d 14. maj 2011 kl

Referat fra: Breddesektionens områdemøde Lørdag d 14. maj 2011 kl Referat fra: Breddesektionens områdemøde Lørdag d 14. maj 2011 kl. 10.00 1 Referat Morten Kjær bød velkommen. 1. Valg af dirigent Breddesektionen indstiller Susanne Glasius, der blev valgt. Susanne konstaterede,

Læs mere

DGI FYN STÆVNEHÅNDBOG DGI FYN SVØMNING

DGI FYN STÆVNEHÅNDBOG DGI FYN SVØMNING DGI FYN STÆVNEHÅNDBOG DGI FYN SVØMNING 2015/2016 Indhold Velkommen til sæson 2015/2016... 2 Gruppeinddeling... 3 Stævnekalender 2015/2016... 4 Praktiske oplysninger... 4 Stævnereglement... 5 Generelle

Læs mere

Kære trænere og ledere i HFS fodbold

Kære trænere og ledere i HFS fodbold Hals Forenede Sportsklubber Fodbold Trænerhåndbog Tilhører: 1 Kære trænere og ledere i HFS fodbold I denne folder vil vi oplyse om de praktiske forhold i forbindelse med at være fodboldtræner/-leder i

Læs mere

Nyt fra forbundet mm Dommerkursus. Generalforsamling 2017

Nyt fra forbundet mm Dommerkursus. Generalforsamling 2017 Det er ved at være et stykke tid siden det seneste nyhedsbrev blev sendt ud, jeg har, som de fleste ved fået nyt job, hvor der har været en masse nyt at sætte sig ind i, så derfor har det ikke været computeren

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN?

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? Har du en god idé? Og har du lyst til at tage springet og starte selvstændig virksomhed? Eller er du allerede i gang og

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle. Oktober 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Vi håber, at I nyder det smukke efterår og har samlet kræfter til vinteren og de lidt mørkere måneder. Samtidig betyder efteråret også, at der er gang i rigtig mange

Læs mere