Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den"

Transkript

1 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

2 Voksenudvalget, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 33. Dagbehandling af Alkohol- og stofmisbrugere Budgetmæssig risici primo Nybygning til Bofællesskabet Rådmandsvej Årlig beretning på magtanvendelsesområdet Forslag til nyt navn for CSD Klagerådets beretning Orientering fra forvaltningen og udvalgsmedlemmerne...8

3 Voksenudvalget, Side Dagbehandling af Alkohol- og stofmisbrugere DICAAX / 08/4462 Sagsfremstilling Der blev i forbindelse med budgetvedtagelsen for Budget 2007 indlagt et effektiviseringsforslag på misbrugsområdet (VO 095). Forslaget omhandlede øget brug af dagbehandling istedet for døgnbehandling af alkohol- og stofmisbrugere. I det omfang det er muligt skal misbrugere således primært tilbydes ambulant behandling i dagtilbud frem for døgnbehandling. Der er evidens for, at en række misbrugere har samme gavn af en dagbehandling som en døgnbehandling. Der kan endda være fordele i dagbehandling i eget miljø, når det gælder om at blive socialiseret ud i miljøet igen. De problemstillinger man arbejder med i den sociale dagbehandling kan man efterfølgende "øve" sig på i det lokale miljø. I dette dagtilbud kan der endvidere sideløbende arbejdes med aktivering og social træning således, at aktivering er en del af behandlingen. En lokalt forankret dagbehandling kan også på længere sigt være med til, at etablere stof- og alkoholfrie støttegrupper, når behandlingen foregår i eget miljø. Til dette formål ønskes en udvidelse af det eksisterende lejemål på Teaterstien. Lejemålet kan udvides med 131 m2 i stueplan og den årlige merudgift vil andrage kr. Opsigelsesvarlset fra lejers og udlejers side er uopsigeligt indtil 2012, herfeter kan lejemålet opsiges med 6 måneders varsel. Budgettet blev på baggrund af det daværende effektiviseringsforslag reduceret med 0,7 mio. kr. Merudgifterne i forbindelse med udvidelsen af lejemålet er således indregnet i budgettet idet der i effektiviseringsforslaget blev indlagt 1 mio. kr til øgede driftsudgifter og 1,7 mio. kr. til øgede driftsindtægter. I henhold til bekendtgørelse om kommunernes låntagning og meddelelse om garantier m.v. henregnes indgåelse af sådanne aftaler om benyttelse af lokaler til kommunens låntagning, idet formålet med lejeaftalen sidestilles med en kommunal anlægsopgave. Det forventes ikke at Haderslev Kommune har ledig låneramme, hvorfor der efter reglerne bliver tale om deponering. Økonomiske forhold Udgifterne til etablering af projektet er allerede inkluderet i budgettet og afholdes indenfor misbrugsområdets ramme. Bevillingspåtegning:

4 Voksenudvalget, Side 2 at der meddeles tillægsbevilling i 2008 på kr. til Deponering at der finansieres kr. i 2008 af likvide aktiver. Procedure Sagen skal behandles i Økonomiudvalget den 16. april Tovholder/informationsansvarlig Misbrugskonsulent Kristian Bennedsen Bilag Dagbehandling (projektbeskrivelse) (459808) Indstilling Arbejdsmarkedsservice indstiller, at at bevillingspåtegningen godkendes Godkendt. 34. Budgetmæssig risici primo 2008 DILFPE / 08/1418 Sagsfremstilling Orientering om budgetmæssige risici primo 2008, Voksenudvalget (Voksenservice). Bilag Budgetmæssige risici - Voksenservice (441033) Indstilling Indstilles til drøftelse. Orientering givet.

5 Voksenudvalget, Side Nybygning til Bofællesskabet Rådmandsvej DILFPE / 07/8377 Sagsfremstilling Indenfor det seneste 3/4 år har Voksenservice undersøgt mulighederne for at forbedre de fysiske faciliteter i Bofællesskabet Rådmandsvej. Der blev nedsat et udvalg til undersøgelse af mulighederne herfor. Målet har været at omdanne institutionens 24 lejligheder til et moderne bofællesskab centreret om 3 gange 8 boliger med hver deres fælles faciliteter. Udvalget har måttet konstatere, at det ikke er muligt at tilvejebringe tilfredsstillende fysiske forhold i de nuværende lokaliteter, idet en omog tilbygning vil andrage en pris, der vil udløse en husleje for beboerne, der er uacceptabel høj. Tilsvarende vil en flytning af bofællesskabet til de lokaliteter, som CSD fraflytter på Aabenraavej give en husleje, der er ubetalelig. Udvalget har herefter peget på, at en udflytning af Bofællesskabet til den kommunale grund på Kløvervænget 1 ("Gartnergrunden") - med tilhørende nybyggeri - kunne være ønskværdig. Der er her tale om en kuperet grund på m2 med en nedrivningsværdig bebyggelse. Voksenservice kan konstatere, - at der ikke er lokalplanmæssige forhold, der taler mod en placering på Kløvervænget - at en foreløbig økonomisk beregning fra Kuben Management viser, at der kan nybygges indenfor en økonomisk ramme, hvor grundværdien næsten kan finansiere de samlede kommunale udgifter i forbindelse med byggeriet - og at beboernes husleje kan holdes indenfor et rimeligt leje - at anvisningsretten til de efterladte lejligheder og brugen af de kommunale servicearealer på Rådmandsvej ønskes overtaget af Arbejdsmarkedsservice med henblik på anvendelse til sindslidende. På ovenstående grundlag har Voksenservice tilkendegivet overfor Teknik og Miljø, at Kløvervænget forbeholdes foreløbigt til et bofællesskab og bedt Kuben Management udarbejde et idéoplæg til et kommende bofællesskab. Økonomiske forhold Der arbejdes ud fra devisen, at finansieringsbidrag og udgifter til servicearealer skal være udgiftsneutrale for Haderslev Kommune i den forstand, at de kan indeholdes i den kapitaliserede grundværdi.

6 Voksenudvalget, Side 4 Procedure Idéoplægget vil blive forelagt Voksenudvalget til beslutning. Handicaprådet høres. Tovholder/informationsansvarlig Anne Leth/Leif Petersen Indstilling - at Voksenudvalget tager orienteringen til efterretning. Der arbejdes videre med sagen med henblik på, at der udarbejdes idéoplæg til forelæggelse til politisk beslutning. 36. Årlig beretning på magtanvendelsesområdet DILIAX / 08/2637 Sagsfremstilling I Voksenservice ligger afgørelseskompetencen om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten i henhold til i Lov om Social Service i Visitation og Tilsyn. Visitation og Tilsyn har det overordnede ansvar for at følge udviklingen i anvendelsen af magt, samt forelægge en årlig beretning herom for Voksenudvalget. Der har i 2007 været nedsat en arbejdsgruppe på tværs af Voksenudvalgets serviceområder med repræsentanter fra Voksenservice og Arbejdsmarkedsservice. Gruppen har udarbejdet administrative retningslinier for magtanvendelse. I løbet af 2007 er der sket en løbende harmonisering af indberetninger på magtanvendelsesområdet i Voksenservice. De nye retningslinier vil blive implementeret på en undervisningsdag for ledere i Arbejdsmarkeds- og Voksenservice, som er målgruppen for de udarbejdede retningslinier. Undervisningsdagen foregår i april måned Magtanvendelsesudvalget i Voksenservice har i 2007 i alt behandlet 29 sager vedrørende anvendelse af magt.

7 Voksenudvalget, Side 5 5 sager var startet op i henholdsvis 2004 og Der er behandlet 24 ansøgninger i De er som følger: Der var 3 sager vedrørende etablering af alarm- og pejlesystem med samtykke i henhold til 125 i Lov om Social Service. Derudover var 2 sager vedrørende akut fastholdelse som indgreb foretaget i nødværge eller som led i nødret i henhold til 126 i Lov om Social Service. 11 sager var vedrørende etablering af fastholdelse i hygiejnesituationer i henhold til 126, stk. 2 i Lov om Social Service. 8 sager vedr. etablering af beskyttelsesmidler i henhold til 128 i Lov om Social Service med anvendelse af eksempelvis stofseler til kørestol, bord og blødt bælte. Der er iværksat eller bedt iværksat handleplan i henhold til 136 og 141 stk. 2 i Lov om Social Service på alle sager. Det udarbejdede talmateriale er opgjort for 2007, året efter kommunesammenlægningen. Der findes derfor ikke et sammenligneligt talmateriale i forhold til indberettede magtanvendelser for året før. På magtanvendelsesområdet vil arbejdet i 2008 bestå i implementering af retningslinierne, som herefter vil skabe mulighed for, at give et mere præcist overblik og hermed fange udviklingstendenser på området. Med de udarbejdede retningslinier vil der fremover findes materiale, som sikrer at der løbende vil være fokus på magtanvendelsesområdet. På den baggrund er der er nedsat en gruppe: Tværfagligt Forum for Forebyggelse og Håndtering af Magtanvendelse som 3-5 gange årligt vil afholde møder, hvor der kan rejses problemstillinger, gives sparring og sættes fokus på emneområder mm. På baggrund af de magtanvendelsessager, der har været i medierne, er vurderingen, at ledere i Voksenservice er meget opmærksomme på at indberette og anvende reglerne på området. Der er opmærksomhed på at anvende pædagogiske tiltag i plejen, som er med til at forhindre, at der skal søges om at benytte magt i den daglige pleje og omsorg.

8 Voksenudvalget, Side 6 Retningslinier for forebyggelse og håndtering af magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten for voksne er vedlagt sagen alene til orientering. Procedure Beretningen skal til orientering i Senior- og Handicapråd. Bilag Retningslinier - magtanvendelse (465199) Indstilling Det indstilles til at Voksenudvalget tager indberetningen til efterretning. Beslutning i Seniorrådet den Seniorrådet drøftede sagen, og tog orienteringen til efterretning. - Samtidig efterlyste Rådet en kvalitetsstandard for området. Beslutning i Handicaprådet den Afbud fra Irene Høgh, Lone Ravn, Thies Mathiasen og Henny Jacobsen. Lis Mastrup suppleant for Henny Jacobsen. Indberetningen taget til efterretning. Taget til efterretning. 37. Forslag til nyt navn for CSD DITEME / 04/5672 Sagsfremstilling I forbindelse med flytning af CSD til Varbergparken, har centret haft et stort ønske om at ændre navnet til noget bedre klingende end Center for Senil Demente. Ordet senil betyder bare gammel, og ordet demens betyder bort fra

9 Voksenudvalget, Side 7 sindet. Langt fra alle gamle er demente, og langt fra alle demente er gamle, så navnet er lidt gammeldags og misvisende. Centret ønsker at signalere noget andet og gerne noget positivt. Centerlederen har haft kontakt til byhistorisk arkiv, for at høre, om de kunne hjælpe med stednavne fra gamle dage omkring Varbergparken. Flere bud har været ude i høring blandt personale og pårørende. Samtidig med budene, har de samme grupper haft anledning til selv at foreslå et navn. Sidst har forslagene været forelagt bestyrelsen i HAB. Forslaget som alle er enige om er: Plejecenter Kildebakken, navnet er også konfereret med Teknik og Miljø, som også siger god for navnet. Navnet tager udgangspunkt i, at Varberg ligger højt i forhold til resten af byen, der har været en engstrimmel som løb videre til Åstrupvejen, samt at børnene kælkede på bakken. Samtidig planlægger centret sansehaver med vandkunst flere steder i den nye have, da vand der risler både beroliger og afstresser. Tovholder/informationsansvarlig Centerleder Vivian Vigsø Indstilling Det indstilles at CSD ændres til Plejecenter Kildebakken, når centret flytter til Varbergparken. Beslutning i Voksenudvalget den Afbud: Inger Fleischer Forslaget sendes til høring i Seniorrådet. Beslutning i Seniorrådet den Seniorrådet kan uden yderligere kommentarer tilslutte sig det nye navn. Godkendt.

10 Voksenudvalget, Side Klagerådets beretning DIMENI / Sagsfremstilling Klagerådets redegørelse 2007 til Voksenudvalget Bilag Klagerådets redegørelse 2007 (440580) Beslutning i Klagerådet den Afbud: Thies Mathiasen/Asta Freund Godkendt. Beretningen videresendes til Voksenudvalget. Beslutning i Voksenudvalget den Afbud: Inger Fleischer Beretningen sendes til høring i Seniorrådet. Beslutning i Seniorrådet den Seniorrådet tog årsberetningen til efterretning, men udtrykte undren over, at der kun havde været én klage i den sammenlagte kommune i Taget til efterretning. 39. Orientering fra forvaltningen og udvalgsmedlemmerne DIMENI /

11 Voksenudvalget, Side 9 På næste møde forelægges evaluering af ændringer pr. 1. februar 2008 i nattevagtsdækningen på Odinsgården. Kong Frederik den IX s Plejecenter har 25 års jubilæum. Det holdes den 6. juni Voksenudvalget inviteres på heldagsbesigtigelse den 16. april 2008 i forbindelse med ombygningsprojektet på Kong Frederik den IX s Plejecenter. Trafiksikkerhedsgruppe har forespurgt om tilskud til køreteknisk kursus for +60 årige. Kan ikke anbefales af Voksenudvalget. Seniorrådets henvendelse af 1. april 2008 om kørsel til dagcentre besvares af Voksenservice. Niveauet for bevilling af lån til biler og el-køretøj drøftet. Orientering givet om konfliktberedsskab.

12 Voksenudvalget, Side 10 Underskriftsside Gunnar Nielsen Thies Mathiasen Markvard Hovmøller Lone Ravn Inger Fleischer Peter Hansen Irene Høgh Leif Petersen

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 21-04-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-12-2008 Mødested: Meddeles senere Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 02-12-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 29-10-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 29-10-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 29-10-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT

Voksenudvalget REFERAT REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 09-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 09-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 06-11-2007 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT

Voksenudvalget REFERAT REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 03-02-2009 Mødested: Dalhofsminde og Forsorgshjemmet Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 03-02-2009

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 29-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksen- og Sundhedsservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet. Mødedato: Tirsdag den 28-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Seniorrådet. Mødedato: Tirsdag den 28-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Seniorrådet Mødedato: Tirsdag den 28-04-2009 Mødested: Tørning Mølle Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Seniorrådet, 28-04-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 25-06-2008 Mødested: VS - Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 13-02-2007 Mødested: Mødelokalet Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 19:45 Bemærkninger: Voksenudvalget, 13-02-2007

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 08-08-2007 Mødested: Mødelokale Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Solveig Thy Gajda, Flemming K. Jensen og Carsten

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 04-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 02-06-2009

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 02-06-2009 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:10 Afbud: Thies Mathiasen Fraværende:

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: Mødelokale 1 Kildebakkens Plejecenter, Varbergvej 13, 6100 Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:15 Afbud: Aksel Hansen,

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 17-03-2009

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 17-03-2009 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 17-03-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 27-10-2009

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 27-10-2009 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 27-10-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget,

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Torsdag den

REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Torsdag den 12-04-2007 Mødested: Mødelokalet Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Torsdag den 29-01-2009 Mødested: Mødelokale nr. 6 (kælder) Administrationsbygningen, Rådhucentret 7, Vojens (gl.rådhus) Starttidspunkt: Kl. 10:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:20

Læs mere

Årsberetning. Magtanvendelse

Årsberetning. Magtanvendelse Årsberetning Magtanvendelse 2015 Servicelovens kap. 24 Voksne Side 1 af 7 Indhold 1.0 Indledning...3 2.0 Tilrettelæggelsen inden for ældre- og handicap & psykiatriområdet...3 2.1 Beslutningskompetence...3

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Mandag den 17-05-2010 Mødested: 101 Rådhuset, Gårskærgade, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet, 17-05-2010

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 07-10-2008

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 07-10-2008 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 07-10-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Inger Fleischer Fraværende:

Læs mere

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger Dagsordenpunkt Magtanvendelsesforanstaltninger 2013 Åbent - 2014/137773 SAGSRESUMÉ Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger i Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødelokalet, Trekanten Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:15

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødelokalet, Trekanten Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Mødelokalet, Trekanten Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Ingen Bemærkninger: Voksenudvalget, 16-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Retningslinier for behandling af sager om magtanvendelse.

Retningslinier for behandling af sager om magtanvendelse. Retningslinier for behandling af sager om magtanvendelse. Det generelle lovgrundlag. Reglerne om magtanvendelse fremgår af Lov om Social Service kap. 24. Samt Bekendtgørelse nr. 929 af 5. september 2006.

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 17-06-2009 Mødested: Mødelokale 1 Kildebakkens Plejecenter, Varbergvej 13, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Irene Høgh,

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 15-05-2007

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 15-05-2007 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-05-2007 Mødested: Klosterbo Klosterbo 29, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget,

Læs mere

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 Indholdsfortegnelse Overordnet formål med servicelovens magtanvendelsesregler... 2 Formål med indberetningssystemet... 2 Redegørelsens

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009. Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl.

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009. Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Irene Høgh Fraværende:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 03-06-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Irene Høgh Fraværende:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Torsdag den Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:00

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Torsdag den Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Torsdag den 07-06-2007 Mødested: Mødelokalet Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Irene Høgh Fraværende: Bemærkninger: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne

Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne ÅRSBERETNING 2016 MAGTANVENDELSE, VOKSNE Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Tilrettelæggelsen inden for ældre- og psykiatri & handicap 3 2.1 Beslutningskompetence 3 2.2

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Orientering om Årsberetning om magtanvendelse på handicapområdet 2017

Orientering om Årsberetning om magtanvendelse på handicapområdet 2017 Punkt 11. Orientering om Årsberetning om magtanvendelse på handicapområdet 2017 2018-066480 Ældre- og Handicapforvaltningen fremsender s orientering årsberetning om magtanvendelse på handicapområdet i

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 24-02-2010

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 24-02-2010 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 24-02-2010 Mødested: 101 (v/kantinen) Rådhuset, Gåskærgade, Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet,

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 25-08-2010 Mødested: 219 1. sal, Rådhuset, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet, 25-08-2010

Læs mere

Sundheds- og omsorgsområdet. Årsrapport Magtanvendelse efter servicelovens

Sundheds- og omsorgsområdet. Årsrapport Magtanvendelse efter servicelovens Sundheds- og omsorgsområdet Årsrapport 2012 Magtanvendelse efter servicelovens 124-129 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERORDNET FORMÅL MED SERVICELOVENS MAGTANVENDELSESREGLER...3 2. FORMÅL MED INDBERETNINGSSYSTEMET...3

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT

Voksenudvalget REFERAT REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 17-04-2007 Mødested: 218 Rådhuset, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 17-04-2007

Læs mere

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 Indholdsfortegnelse Overordnet formål med servicelovens magtanvendelsesregler...2 Formål med indberetningssystemet...2 Lovgrundlag...2

Læs mere

Seniorrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Seniorrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Seniorrådet Mødedato: Torsdag den 26-03-2009 Mødested: Lokale v/kontoret Engparken, Kirkealle 22, 6510 Gram Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 12:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Seniorrådet,

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale Retningslinje for Standard 1.5 Magtanvendelse på voksenområdet

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale Retningslinje for Standard 1.5 Magtanvendelse på voksenområdet Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Center for Døvblindhed og Høretabs lokale Retningslinje for Standard 1.5 Magtanvendelse på voksenområdet Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat

Læs mere

Udkast, 7. nov. 2013

Udkast, 7. nov. 2013 Udkast, 7. nov. 2013 Bekendtgørelse om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for voksne samt om særlige sikkerhedsforanstaltninger for voksne og modtagepligt i boformer efter serviceloven

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-04-2008 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Tonny Thomsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Mandag den 17-05-2010 Mødested: Mødelok. 6 Rådhuscentret 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 12:20 Afbud: Lillian Riber-Hansen, Aksel Hansen Fraværende:

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 17-02-2009

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 17-02-2009 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 17-02-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger Dagsordenpunkt Magtanvendelsesforanstaltninger Åbent - 2015/058131 SAGSRESUMÉ Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger i Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-01-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:55 Afbud: Irene Høgh Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 04-08-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget,

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Orientering om Rapport over magtanvendelser for handicapområdet 2016

Orientering om Rapport over magtanvendelser for handicapområdet 2016 Punkt 7. Orientering om Rapport over magtanvendelser for handicapområdet 2016 2017-054706 Ældre- og Handicapforvaltningen fremsender til Ældre- og Handicapudvalget at rapport over magtanvendelser for handicapområdet

Læs mere

Indberetning om magtanvendelse i 2009

Indberetning om magtanvendelse i 2009 NOTAT Indberetning om magtanvendelse i 2009 Ældre- og Handicapforvaltningen Ledelsessekretariatet Klosterbakken 13-15 Postboks 1220 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66127979 E-mail AEHF@odense.dk

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Mandag den 24-09-2007

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Mandag den 24-09-2007 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Mandag den 24-09-2007 Mødested: Mødelokale Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Lone Ravn og Henny Jacobsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

Årsrapport magtanvendelse 2011 - Forebyggelse og Sundhed

Årsrapport magtanvendelse 2011 - Forebyggelse og Sundhed Notat Sagsnr.: 2012/0004060 Dato: 16. marts 2012 Titel: Sagsbehandler: Årsrapport magtanvendelse 2011 - Forebyggelse og Sundhed Birte Carøe Leder af Sundhedsservice Efter lov om social service 136 skal

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 16-09-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Hoved MED Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Afbud: Charlotte Veilskov, Kirsten Mousten, Lise B. Pedersen,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Onsdag den 11-06-2008 Mødested: Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Per Søeberg Fraværende: Bemærkninger: Tillægsaftale Kontrakt

Læs mere

Årlig beretning om magtanvendelse Seniorområdet Velfærdsstaben ved Lis Linow

Årlig beretning om magtanvendelse Seniorområdet Velfærdsstaben ved Lis Linow Årlig beretning om magtanvendelse Seniorområdet 2016 Velfærdsstaben ved Lis Linow Indhold Årlig beretning om magtanvendelse på seniorområdet 2016...3 Resume...3 Hvad er magtanvendelse...3 Der findes 3

Læs mere

Orientering om årsberetning 2015 for magtanvendelse på Handicapområdet

Orientering om årsberetning 2015 for magtanvendelse på Handicapområdet Punkt 14. Orientering om årsberetning 2015 for magtanvendelse på Handicapområdet 2015-001221 Ældre og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget, At årsberetning for perioden 1. januar

Læs mere

Årsredegørelse. Magtanvendelser Ældre og Social Service

Årsredegørelse. Magtanvendelser Ældre og Social Service Årsredegørelse Magtanvendelser 216 Ældre og Social Service Blank side/kolofon Foto: 2/12 Indholdsfortegnelse Magtanvendelser 216...4 Magtanvendelelser på ældreområdet...5 Magtanvendelser handicap og psykiatri...7

Læs mere

ÅRSRAPPORT MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 VORDINGBORG KOMMUNE PLEJE OG OMSORG

ÅRSRAPPORT MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 VORDINGBORG KOMMUNE PLEJE OG OMSORG ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 VORDINGBORG KOMMUNE PLEJE OG OMSORG 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERORDNET FORMÅL MED SERVICELOVENS MAGTANVENDELSESREGLER.3 2. FORMÅL MED INDBERETNINGSSYSTEMET...3

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 20-09-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:04 Afbud: Jan Christensen, Tonny Thomsen, Irene Høgh og Ella Skjellerup Fraværende:

Læs mere

Vejledning til brug for ansøgninger og indberetninger om magtanvendelse.

Vejledning til brug for ansøgninger og indberetninger om magtanvendelse. Vejledning til brug for ansøgninger og indberetninger om magtanvendelse. Denne vejledning har virkning fra 1. januar 2012. Folketinget vedtog med virkning fra 1.1.2011 ændringer i Lov om retssikkerhed

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Service MED for de fælles stabe Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: 217 Starttidspunkt: Kl. 14:15 Sluttidspunkt: Kl. 14:45 Afbud: Anne-Mette Michelsen, Carina Bock Møller

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Mandag den 08-03-2010 Mødested: Plejecenter Kildebakken Varbergvej 13, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Afbud: Bodil Marie Nielsen Fraværende:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-10-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Årsberetning Magtanvendelser 2014

Årsberetning Magtanvendelser 2014 Årsberetning Magtanvendelser 2014 Psykiatri og Handicap Februar 2015 Årsberetning vedr. magtanvendelser 2014 Udgivet af Vordingborg Kommune Afdeling for Psykiatri og Handicap Udarbejdet af: Dorit Trauelsen

Læs mere

I instruksen sætter Østerskoven derfor fokus på følgende områder, som kan medvirke til ovenstående. Det drejer sig om:

I instruksen sætter Østerskoven derfor fokus på følgende områder, som kan medvirke til ovenstående. Det drejer sig om: Behandlingscentret Østerskovens lokale instruks vedr. standarden 1.5 Magtanvendelse på voksenområdet. - Der arbejdes kontinuerligt og systematisk med at undgå eller mindske anvendelse af magt. FORMÅL Formålet

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Tirsdag den 29-01-2008 Mødested: Brand og redning Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Alvin Sundbølle mødte kl 1630 Fraværende:

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Mødelokale 1,

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Mødelokale 1, Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Ældrerådet Mødet den 08.12.2016 kl. 09.00-13.00 Mødelokale 1, Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Godkendelse af referat 2 3 Nyt fra Ældre og Sundhed

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 18. februar 2014 kl. 15.30 mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne REFERAT

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 18. februar 2014 kl. 15.30 mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne REFERAT REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 18. februar 2014 Indholdsfortegnelse 1.Orientering om ny organisation... 2 2. Ændring af maksimaltakster for taxikørsel 2014... 2 3. Redegørelse om magtanvendelser

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Redegørelse vedrørende magtanvendelser på det specialiserede voksenområde

Redegørelse vedrørende magtanvendelser på det specialiserede voksenområde Redegørelse vedrørende magtanvendelser på det specialiserede voksenområde 215 Magtanvendelser 215 Tilsynsenheden har på vegne af kommunalbestyrelsen til opgave at administrere bestemmelserne i servicelovens

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Instruktion om anvendelse af fysisk magt overfor voksne med handicap samt psykiatriske lidelser og udsatte voksne... 2 Administrationsgrundlag... 2 Målgruppe... 2 Bestemmelserne om magtanvendelse.... 3

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 28-01-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Notat. Sagsnr.: 2013/ Dato: 5. februar Titel: Årsrapport om magtanvendelse Sagsbehandler: Sune Buch-Sloth Udviklingskonsulent

Notat. Sagsnr.: 2013/ Dato: 5. februar Titel: Årsrapport om magtanvendelse Sagsbehandler: Sune Buch-Sloth Udviklingskonsulent Notat Sagsnr.: 2013/0003560 Dato: 5. februar 2016 Titel: Årsrapport om magtanvendelse 2015 Sagsbehandler: Sune Buch-Sloth Udviklingskonsulent Efter lov om social service 136 skal al form for magtanvendelse

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale Instruks for Standard 1.5 Magtanvendelse på voksenområdet

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale Instruks for Standard 1.5 Magtanvendelse på voksenområdet Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Center for Døvblindhed og Høretabs lokale Instruks for Standard 1.5 Magtanvendelse på voksenområdet Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af

Læs mere