KAPITEL 2 Kom godt i gang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KAPITEL 2 Kom godt i gang"

Transkript

1 KAPITEL 2 Kom godt i gang I dette kapitel kan man læse om at bruge almindelig brug af ZoomText: Hvordan man installere og aktivere licensen til ZoomText. Hvordan man starter og afslutter ZoomText. Hvordan man aktivere og deaktivere Zoomtext. Hvordan man bruger ZoomText brugerfladen og bakkeikonet. Hvorledes anvendes ZoomTextʹs logon understøttelse for Windows Vista. Hvordan man finder hjælp til brug af ZoomText. Selvom informationen i dette kapitel er gode udgangspunkter anbefales det at man også ser på de følgende kapitler for mere information.

2 14 Installation og afinstallation af ZoomText ZoomText 9.1 er let at installere på systemet. ZoomText CDʹen inkludere en talende installation med stor-tekst dialogbokse som er lette at anvende og læse. Installationsprogrammet tilbyder to installationsmetoder: Automatisk og speciel. Automatisk installation installere ZoomText med de mest almindelige indstillinger, som er anført i nedenstående tabel. Der vises kun få dialogbokse under installationen som afsluttes hurtigt. Speciel installation giver mulighed for at justere alle muligheder for installationen. I nedenstående tabel er anført hvilke dele der installeres ved Automatisk installation.

3 Kapitel 2 Kom godt i gang 15 Installationsmulighed Installationsmappe Vis en ZoomText ikon på skrivebordet * Starter ZoomText automatisk når systemet startes * Talesynteser ** Automatisk installation C:\Programmer\ZoomText 9.1 Ja Nej TruVoice engelsk og alle tilgængelige stemmer for det valgte sprog installeres.. * Denne indstilling kan ændres på et vilkårligt tidspunkt efter installationen er fsluttet. Denne indstilling er at finde i ZoomTexts Program indstillinger dialogboks. For at åbne denne dialogboks; vælg Program... fra Indstillinger menuen. ** Mulighed for talesynteser er kun at finde når Magnifier/Reader installeres.

4 16 Installation af ZoomText 1. Sluk alle programmer herunder antivirus programmer, som også skal deaktiveres. 2. Læg ZoomText CDʹen i CD-ROM drevet. Setup starter automatisk op. Følg instruktionerne på skærmen for at installere ZoomText. 3. Følg instruktionerne på skærmen for at færdiggøre installationen. Hvis Setup ikke starter automatisk 1. Klik på Start knappen (eller tryk på tastaturets Windows tast) og vælg Kør Skift til CD-ROM drevet. 3. Skriv SETUP. 4. Klik på OK knappen.

5 Kapitel 2 Kom godt i gang 17 Download Programkomponenter Hvis ZoomText 9.1 er købt som download fra Ai Squared hjemmesiden, er det ikke sikkert at alle delkomponenter er hentet ved første download. De resterende komponenter kan inkludere talesyntese og brugerflader på andre sprog. Disse delkomponenter kan diownloades på et vilkårligt tidspunkt. Bemærk: Delkomponenterne der kan downloades afhænger af hvilken type Zoomtext der er installeret. For at downloade programkomponenter I ZoomTexts Hjælp menu, vælges Download Programkomponenter... ZoomText programkomponent hjemmeside åbnes i Internet browseren, hvorfra man kan vælge hvilke komponenter man vil hente.

6 18 Automatisk opdatering ZoomText 9.1 inkludere en automatisk funktion der kontrollere om nye opdateringer er frigivet. Denne service sikre at ZoomText altid er opdateret. Når ZoomText stares vil Zoomtext kontakte en hjemmeside for at kontrollere om der er nye opdateringer til den. Hvis der er nye opdateringer vil dette blive olyst i en dialogboks hvor man kan vælge at hente og installere dem med det samme. Bemærk: Det er nødvendigt at computeren er koblet til Internet for at udnytte denne funktion. ZoomText opdateringsprogram

7 Kapitel 2 Kom godt i gang 19 Hvis man ikke ønsker at gøre brug af den automatiske opdatering kan man deaktivere den: For at deaktivere den automatiske opdatering 1. I Indstilinger menuen, vælges Program Fjern markeringen ved Kontroller for online opdateringer hver gang ZoomText startes. 3. Klik OK. Man kan manuelt kontrollere om der er nye opdateringer: Manuel kontrol af opdateringer I Windows Start menuen, vælges Programmer ZoomText 9.1 Kontroller for opdateringer. ZoomText opdateringsprogrammet vises og hjælper med opdateringen.

8 20 Start af ZoomText 9.1 Når ZoomText er installeret på computeren kan det startes på en af følgende måder. Klik på ZoomText 9.1 ikonen på skrivebordet. Vælg ZoomText 9.1 programmet fra ZoomText 9.1 mappen. Bemærk: ZoomText kan indstilles til at starte automatisk sammen med Windows. Denne indstilling kan vælges under installationen af ZoomText, eller man kan efterfølgende finde den i ZoomText Præferencer dialogboksen. For mere information se ʺProgram Præferencerʺ i kapitel 5. Når ZoomText starter vil skærmen blive forstørre. Når musen eller markøren bevæges rundt på skærmen eller dialogbokse åbnes vil det aktive element altid blive vist på den forstørrede skærm. Hvis ZoomText Magnifier/Reader er installeret vil ZoomText også læse højt idet alle aktivivteter og tekster læses. Alle Windows programmer vil virke normalt mens ZoomText er indlæst.

9 Kapitel 2 Kom godt i gang 21 Aktivering af ZoomText 9.1 ZoomText 9.1 har indbygget en produktaktivering for at undgå piratkopiering. Produktaktiveringen er enkel og annonym og tager kun nogle få sekunder når man anvender Internet til det. ZoomText virker i 60 dage unden aktivering idet den virker som demoversion. Man kan vælge at aktivere sit program når som helst indenfor de første 60 dage. I demoperioden virker programmet fuldt ud med alle funktioner. Når demoperioden er udløbet skal man aktivere programmet for fortsat at anvende ZoomText.

10 22 Forberedelse til ZoomText aktivering For at aktivere ZoomText 9.1 har man brug for ZoomText 9.1 serienummeret, som er leveret med produktpakken. Hvis der er tale om en ZoomText 9.1 opgradering har man også brug for det serienummer som man vil opgradere fra. (version 9.0 eller tidligere), memindre den allerede er installeret på computeren. ZoomText serienummer er at finde på ZoomText CD lommen På produktregistreringskortet På ZoomText produktpakken På ZoomText brugervejledningen Bemærk: Hvis ZoomText 9.1 er købt fra Ai Squareds online butik vil serienummeret være at finde i bekræftelses en.

11 Kapitel 2 Kom godt i gang 23 Aktiveringsprocessen Under 60-dages demoperioden vil ZoomText aktiverings guiden vises hver gang ZoomText startes. Guiden giver følgende muligheder: Mulighed 1: Jeg har et serienummer og ønsker at aktivere ZoomText Vælg denne mulighed hvis ZoomText allerede er købt ogzoomtext skal aktiveres nu. Guiden vil hjælpe med at få ZoomText aktiveret. Mulighed 2: Jeg ønsker at købe ZoomText Vælg denne mulighed hvis ZoomText skal købes. Guiden vil hjælpe med information om hvordan man kan bestille ZoomText. Mulighed 3: Jeg ønsker at prøve ZoomText Vælg denne mulighed hvis ZoomText skal virke som demo. I demotilstand virker Zoomtext i 60 dage. Når demoperioden er udløbet skal ZoomText aktiveres for fortsat at kunne anvendes.

12 24 ZoomText Aktiverings guiden Velkomst dialogboksen Når man vælger at aktivere ZoomText skal man indtaste serienummeret på ZoomText. Når serienummeret er indtastet vil aktiveringsprocessen afhænge af om computeren er forbundet til Internet.

13 Kapitel 2 Kom godt i gang 25 Internet forbindelse ZoomText serienummeret og systemkode overføres til Ai Squared aktiveringsserveren. Aktiveringskoden udstedes og opverføres direkte til computeren. Denne process tager nogle få sekunder. Uden Internet forbindelse guiden viser serienummeret og systemkoden samt information om hvordan man manuelt kan aktivere ZoomText. Man kan modtage en aktiveringskode via Ai Squared hjemmesiden (evt. via en anden computer forbundet til Internet) eller ved at kontakte Ai Squared produktsupport. Aktivering via telefon er tilgængelig på engelsk mandag og fredag mellem 9 og 17 EST. I Nordamerika: (866) Udenfor Nordamerika: +1 - (802)

14 26 Aktivering af Magnifier/Reader med et Magnifier serienummer Hvis man har installeret ZoomText som en Magnifier/Reader og efterfølgende aktivere ZoomText med et Magnifier serienummer vil Zoomtext automatisk reducere sin funktionalitet til en ZoomText Magnifier dette betyder at alle skærmlæsningsfunktioner deaktiveres. For at få adgang til Magnifier/Reader funktionerne vil det være nødvensdigt at købe et Magnifier/Reader serienummer og aktivere ZoomText igen. Aktivering af ZoomText på mere end en computer Med en ZoomText enkeltbruger version kan man installere og aktivere ZoomText på op til tre computere (se ZoomText Software License Agreement). De tre aktieringer er beregnet til en computer på arvbejdspladsen, en i hjemmet samt en bærbar PC. Kun en af de tre installtioner kan anvendes ad gangen.

15 Kapitel 2 Kom godt i gang 27 Overføre en ZoomText Licens For at kunne flytte en licens til en anden PC eller fro at geninstallere en computer med ZoomText aktiveret, kan man føre en licens tilbage til aktiveirngsserveren. Denne process sikre at man kan genaktivere den nye installation af Zoomtext uden problemer. For at overfrøe ZoomText licensen tilbage til licens serveren skal man vælge Hjælp verfør Produktlicensen... Guiden vil hjælpe med at føre licensen tilbage til aktiveringsserveren. Processen vil deaktivere ZoomText på den computer hvorfra den flyttes.

16 28 Ofte stillede spørgsmål om produkt aktivering Hvad er produkt aktivering? Proktaktivering er et redskab der sikre mod priratkopiering af software. Hvordan virker produkt aktiveirngen? Aktiveringsprocessen kontrollere at det brugte serienummer er gyldigt og at det ikke er i brug på flere computere end det tilladte (se ZoomText Software License Agreement). Hvad sker der hvis man undlader at aktivere produktet? Hvis man ikke aktivere Zoomtext indenfor 60 dage fra installationen vil ZoomText ophøre med at virke. Hvad sker der hvis aktiveringen fejler? Produkt aktiveringen fejler kun sjældent. I de fleste tilfælde kan man genaktivere ZoomText hurtigt og effektivt. Hvis aktiveringen fejler skal man kontakte Ai Squared produkt Support for yderligere hjælp. Hvad skal man gøre hvis man skal omformattere elelr opgradere computeren? Hvis computeren skal omformatteres eller Windows skal opgraderes skal ZoomText licensen først overføres til aktiveringsserveren. Se ʺOverføre en ZoomText Licens ʺ i foregående sektion. Bemærk: Det er ikke nødvendigt at overføre licensen ved installation af Windows servicepakker m.v.

17 Kapitel 2 Kom godt i gang 29 Hvad skal man gøre hvis man vil overføre ZoomText til en anden PC? Hvis Zoomtext skal flyttes til en ny PC er det nødvendigt først at overføre ZoomText licensen til aktiveringsserveren. Se ʺOverføre en ZoomText Licens ʺ i foregående sektion.

18 30 Registrering af ZoomText 9.1 For at sikre, at du får mest ud af ZoomText, og for at beskytte din produktlicens, anbefaler Ai Squared, at du straks registrerer ZoomText umiddelbart efter at have afsluttet installationen. Ved at registrere ZoomText er du berettiget til at få teknisk support, opgraderinger til lav pris samt besparende planer for support. Du vil også modtage dit nyhedsbrev på , hvor der vil være information om frigivelse af nye produkter, specielle tilbud samt nyttige ZoomText tips og tricks. Og vær ikke bekymret for at registrere dig hos Ai Squared: Her vil din personlige information altid blive behandlet yderst fortroligt. Ai Squared deler ikke information om brugere med andre organisationer, så du behøver ikke at bekymre dig over at komme til at modtage uønsket tilbud fra tredje part. Der er tre måder at registrere dit ZoomText produkt på:

19 Kapitel 2 Kom godt i gang 31 Registrér ZoomText online (anbefalet) Registrering af ZoomText online er hurtigt og nemt. Du skal blot oprette eller logge ind til din Ai Squared brugerkonto, og vælge Registrér dit produkt. Med din your Ai Squared brugerkonto, kan du logge ind 24 timer i døgnet og opdatere din konto information, se dine Ai Squared ordre, og hente dit ZoomText produkt serienummer. Dette er særligt bekvemt, når du skal aktivere dit produkt, og ikke lige har dit serienummer ved hånden. For at starte online registreringsprocessen skal du gøre et af følgende: Vælg Aktiver online nu linket i ZoomText Aktiveringsvejlederen (i den sidste vejledningsdialog). Vælg Aktiver produkt i ZoomText s Hjælp menu. Gå til i din web browser. Send ZoomText registreringskortet ind Der er inkluderet et ZoomText registreringskort i stor skrift med hvert ZoomText produkt. Du skal blot udfylde kortet, forsyne det med korrekt porto, og lægge det i postkassen. Indtelefonér din registrering Hvis du foretrækker det, kan du ringe til Ai Squared for at registrere dit produkt mandag til fredag fra 9am til 5pm Østkyst tid. Indefra Nordamerika 1 (800) Udefra Nord Amerika ++1 (802)

20 32 ZoomText Brugerfladen Når ZoomText startes vises brugerfladen på skærmen. Dette vindue viser alle funktioner i ZoomText. Alle ZoomText indstillingerne er tilgængelige menuer og værktøjslinier. I hver værktøjslinie er der let adgang til funktionerne i ZoomText. Ikonerne er udstyret med billeder der viser funktionaliteten af knappen. Knapperne er grupperet og udstyret med et link der henviser til dialogboksen der omhandler funktionerne (undtaget Søger inkonerne). Bemærk: De funktioner, der kun virker med tale er lagt ind i separate værktøjslinier og dialogbokse.

21 Kapitel 2 Kom godt i gang 33 ZoomText knappen Aktiverer eller deaktiverer ZoomText. Når ZoomText er deaktiveret får skærmen sit normale udseende og al oplæsning stopper. Forstørrelse fanen Viser en værktøjslinie med ZoomText forstørrelse værktøjerne. Læser fanen Viser en værktøjslinie med ZoomText skærmlæser værktøjerne. Hjælp værktøj Viser hjælpeinformation for det der klikkes på. Statuslinie Viser navnet på det aktive program samt om AppReader og DocReader (ʺLæsereʺ), læsezoner (ʺZonerʺ) og programindstinninger (ʺApp indstillingerʺ) kan anvendes. Minimer knap Skjuler ZoomText brugerfladen.

22 34 Minimering og gendannelse af brugerfladen ZoomText brugerfladen kan minimeres (skjult) og gendannet (gjort synlig) uden det påvirker måden ZoomText virker på. For at minimere ZoomText Brug en af disse metoder: På ZoomText, klik på minimer knappen. Tryk på ESC når ZoomText brugerfladen er aktiv. For at gendanne ZoomText Brug en af disse metoder: Klik på ZoomText 9.1 knappen i ZoomText brugerfladen. Brug Vis brugerflade genvejen: CTRL + SHIFT + U. Bemærk: Hvis ZoomText brugerfladen allerede er åben, men dækket af andre programmer, så vil gendan bringe det øverst på skærmen.

23 Kapitel 2 Kom godt i gang 35 Aktiver og deaktiver ZoomText Man kan aktivere og deaktivere ZoomText på et vilkårligt tidspunkt. Når det er deaktiveret vil skærmbilledet vises som normalt og alle læsefunktioner i Zoomtext er deaktiveret. For at aktivere ZoomText Vælg ZoomText knappen på ZoomText brugerfladen. Genvej: ALT + INSERT For at deaktivere ZoomText Vælg ZoomText knappen på ZoomText brugerfladen. Genvej: ALT + DELETE

24 36 Brug af bakkeikonen Når ZoomText er startet kan man finde ZoomText bakkeikonen (ved siden af uret). Ved at klikke på bakkeikonen vises der en pop-op menu som indeholder vigtige ZoomText indstillinger. Ved at venstreklikke på ZoomText bakkeikonen kan man: Aktivere og deaktivere ZoomText Justerer forstørrelsen Starte AppReader eller DocReader (Kun ZoomText Magnifier/Reader) Venstreklik menuen Ved at højreklikke på ZoomText bakkeikonen kan man: Gendan og minimer ZoomText Afslutte ZoomText Højreklik menu

25 Kapitel 2 Kom godt i gang 37 Brug af værktøjerne fra tastaturet ZoomText Juster, Hold og LæsDet værktøjerne giver mulighed for at markere områder med musen eller tastaturet. Selvom de oprindeligt er designet beretnet for brug via musen kan man også bruge dem fra tastaturet: Musfunktion Flyt markøren Venstreklik Højreklik Træk emnet mod højre Træk emnet mod venstre Træk emnet opad Træk emnet nedad Tastaturkommando PILOP, PILNED, HØJREPIL, VENSTREPIL ENTER ESC SKIFT + HØJREPIL SKIFT + VENSTREPIL SKIFT + PILOP SKIFT + PILNED

26 38 Afslut ZoomText Man kan afslutte ZoomText på et vilkårligt tidspunkt. Når ZoomText afsluttes får skærmen sit normale udseende og al oplæsning stopper. For at afslutte ZoomText Brug en af disse metoder: Vælg Afslut fra Filer menuen i ZoomText. I ZoomText klik på Luk ikonen.

27 Kapitel 2 Kom godt i gang 39 Afinstallation af ZoomText ZoomText kan afinstallers på et vilkårligt tidspunkt. Afinstallationen fjerner alle programdele og bringer systemet tilbage i den oprindelige tilstand. Før man afinstallere skal man gøre følgende: Hvis man bruger en ZoomText demoversion vil demoperioden blive nulstillet og man kan ikke installere en ZoomText demo på samme maskine igen. Hvis ZoomText er blever aktiveret skal licensen overføres til aktiveringsserveren før afinstallationen. Herved kan licensen anvendes på en anden maskine senere. For mere information se ʺOverfør ZoomText Software Licensʺ. For at afinstallere ZoomText 1. I Windows Start menuen, vælges Programmer ZoomText 9.1 Afinstaller ZoomText Følg instruktionerne på skærmen. ZoomText afinstallationen starter.

28 40 Windows Vista Logon Support ZoomText s logon support giver vigtig forstørrelse og skærmlæsning ved logon til Windows Vista. Du kan zoomʹe ind og ud (op til 36x), invertere skærmfarver, og aktivere skærmlæsning, så hver kontrol læses op, når du navigerer logon dialogboksen. Bemærk: ZoomText s xfont tekstforstørrelse er ikke tilgængelig under Windows Vista logon; derfor vil kvaliteten af den forstørrede tekst være noget reduceret. ZoomText vil også benytte standard talesyntesen, konfigureret i Windows. ZoomText Logon Support Værktøjslinie Når understøttelse for ZoomText s logon er aktiveret, vil ZoomText Logon Support værktøjslinie automatisk vises hver gang, Windows Vista logon skærmen vises. Logon Support værktøjslinien har kontroller til at aktivere, deaktivere og justere de mulige forstørrelser og skærmlæsefunktioner. ZoomText Logon Support værktøjslinie

29 Kapitel 2 Kom godt i gang 41 ZoomText knap Aktiverer eller deaktiverer ZoomText. Når ZoomText er deaktiveret, er alle forstørrelse og skærmlæsefunktioner slået fra, uden at programmet er afsluttet. Genveje: Aktiver ZoomText: ALT + INSERT Deaktiver ZoomText: ALT + DELETE Faktor Sætter forstørrelsesniveauet fra 1x til 36x. Genveje: Forøger forstørrelse: ALT + NUMPAD PLUS Formindsker forstørrelse: ALT + NUMPAD MINUS Invertér Aktiverer og deaktiverer invertering af farver. Genvej: CTRL + SHIFT + C Tale Aktiverer og deaktivere tale. Genvej: ALT + SHIFT + S Bemærk: Hver gang, du udfører logon til Windows Vista ved brug af ZoomText s logon support, vil de valgte instillinger automatisk blive gemt, og derefter genindlæst næste gang, Windows logon skærmen vises.

30 42 Aktivering og deaktivering af ZoomText s Logon Support Aktivering og deaktivering af ZoomText s logon support udføres indefra ZoomText s Program præferencer dialogboks. Når ZoomText s logon support er aktiveret, er den tilgængelig for alle brugere i Windows Vista logon skærm. For at aktivere ZoomText s logon support 1. I ZoomText s Indstillinger menu vælg Program Præferencedialogen vises med indholdet af Program fanen. 2. Du skal sikre dig, at Aktivér ZoomText s logon support for Windows Vista boksen er valgt. Bemærk: For at kunne ændre denne indstilling skal du være logget ind med administrator rettigheder. Hvis du ikke er logget ind med administrator rettigheder, er indstillingen ikke tilgængelig. 3. Vælg OK knappen.

31 Kapitel 2 Kom godt i gang 43 Windows Vista Brugerkontokontrol En af de vigtigste sikkerhedsfunktioner i Windows Vista er Brugerkontokontrol, omtalt som UAC på kort form. UAC er designet til at forhindre ondskabsfulde programmer i at beskadige filer, ændre systemkonfiguration, og eventuelt sende fortrolige data ud af systemet. For at kunne udføre sin opgave tvinger UAC alle dine programmer til at køre som en standard bruger, selvom du er logget på med administrative rettigheder. Som et resultat heraf vil der komme en forespørgsel fra UAC, hvor du bliver bedt om at tage stilling til at køre et program, som kræver administrative rettigheder. Med Windows UAC funktioner vil mange lovlige programmer generere en UAC forespørgsel. Selv så almindelige opgaver som at ændre tiden eller installere en ny printerdriver. UAC forespørgsler kan også komme, når du ændrer eller anvender følgende ZoomText funktioner, der alle er fuldkomne sikre at køre på dit system: Kørsel af Aktiveringsvejlederen Kørsel af ZoomText opdateringsvejledningen Overførsel af din ZoomText software licens Nedtagning og installation af programkomponenter Anvendelse af visse Løs-det kommandoer (i Support dialogen) Ved ændring af ZoomText s program eller brugerflade præferencer

32 44 For mere information om Brugerkontokontrol bedes du læse Windows Vista Hjælpesystem. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om ZoomText, som forårsager en UAC forespørgsel, bedes du venligst kontakte Ai Squared s Produkt Support afdeling.

33 Kapitel 2 Kom godt i gang 45 Få hjælp ZoomText leveres med følgende dokumentation og værktøjer som kan hjælpe: ZoomText 9.1 Brugervejledning Indeholder fuldstændig information om brugen af alle ZoomText funktioner og kommandoer. ZoomText 9.1 Kort vejledning Giver en kort instruktion i de vigtigste funktioner. ZoomText 9.1 Online Hjælp Indeholder hele ZoomText 9.1 Brugervejledningen. Man kan finde hjælp direkte ved at bruge: Indhold, Indeks og Søg fanebladene. ZoomText Hjælpeværktøj Viser pop-up beskrivelser for emner i ZoomText værktøjslinier, når der klikkes på emnerne med musen. Hvad er det? Hjælp Værktøj Viser en pop-op beskrivelse for elementer der klikkes på i ZoomText dialogbokse.

34 46 For at bruge ZoomText Online Hjælpen 1. I Hjælp menuen vælges ZoomText Hjælp. 2. I Hjælp vinduet klikkes på følgende faneblade: Indhold Her kan man vælge et emne i online hjælpen. Indeks Her kan man bruge indekset til at slå op på et bestemt emne. Søg Her kan man søge efter bestemte ord eller sætninger i online hjælpen. Bemærk: Alle ZoomText dialogboksene indeholder også en Hjælp knap som viser hjælp som passer netop til den aktive dialogboks. For at bruge ZoomText Hjælp værktøjet 1. På ZoomText brugerfladen vælges Hjælp værktøjet vises. ZoomText Hjælp værktøjet. 2. Flyt markøren hen over en ikon på værktøjslinien. 3. Klik for at få vist en pop-op tekst der beskriver den valgte ikon. 4. Højreklik eller tryk på ESC for at afslutte hjælpen. Brug af Hvad er det? Hjælp værktøjet 1. I en ZoomText vælges Hvad er det? Hjælp værktøjet. Hvad er det? værktøjet aktiveres. 2. Flyt musen til elementet. 3. Klik på elementet for at få vist en hjælpetekst.

Indeks. Bakkeikon 34 bakkeikon brug af 34 brugerflade 30. centreret justering 133 ClearType 249

Indeks. Bakkeikon 34 bakkeikon brug af 34 brugerflade 30. centreret justering 133 ClearType 249 Indeks A afinstaller ZoomText 37 afslut ZoomText 36 AHOI genveje 258 aktiver ZoomText 33 Aktivering af ZoomText 10 19 alle genveje 258 altid øverst 247 AppRdr knap 143 AppReader ikon 143 indstillinger

Læs mere

Tastekombinationer i Genveje. KAPITEL 6 Genveje

Tastekombinationer i Genveje. KAPITEL 6 Genveje KAPITEL 6 Genveje Genvejstaster er tastekombinationer der er knyttet til bestemte funktioner i ZoomText så man undgår at skulle åbne ZoomText brugerfladen. Der findes genvejstaster til næsten alle funktioner

Læs mere

Indeks. Bakkeikon 36 bakkeikon brug af 36 brugerflade 32. centreret justering 127 ClearType 209

Indeks. Bakkeikon 36 bakkeikon brug af 36 brugerflade 32. centreret justering 127 ClearType 209 Indeks A afinstaller ZoomText 39 afslut ZoomText 38 AHOI genveje 218 aktiver ZoomText 35 Aktivering af ZoomText 9.1 21 alle genveje 218 altid øverst 207 AppRdr knap 135 AppReader ikon 135 indstillinger

Læs mere

ZoomText 9.1. Kortvejledning. version

ZoomText 9.1. Kortvejledning. version ZoomText Kortvejledning version 9.1 Indhold Velkommen til ZoomText 9.1... 2 Systemkrav... 3 Installation af ZoomText... 4 Aktivering af ZoomText... 5 Start ZoomText... 7 ZoomText brugerfladen... 8 Aktiver

Læs mere

KAPITEL 1 Introduktion

KAPITEL 1 Introduktion KAPITEL 1 Introduktion ZoomText 9.1 er et specialdesignet computer program der hjælper svagsynede med at se skærmbilledet på computeren. Ved at benytte både skærmforstørrelse og skærmlæsning giver ZoomText

Læs mere

ZoomText 10.1. Kortvejledning. version

ZoomText 10.1. Kortvejledning. version ZoomText Kortvejledning version 10.1 Indhold Velkommen til ZoomText 10.1... 2 Systemkrav... 3 Installation af ZoomText... 4 Start ZoomText... 5 Aktivering af ZoomText... 6 Berøringsskærm Støtte... 8 ZoomText

Læs mere

ZoomText. Kortvejledning. version

ZoomText. Kortvejledning. version ZoomText Kortvejledning version 10 Indhold Velkommen til ZoomText 10... 2 Læser Værktøjslinien...36 Systemkrav... 3 Installation af ZoomText... 4 Aktivering af ZoomText... 5 Start ZoomText... 7 ZoomText

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

Program Præferencer. KAPITEL 5 Præferencer

Program Præferencer. KAPITEL 5 Præferencer KAPITEL 5 Præferencer Præferencer er en nyttig indstillingsmulighed i ZoomText som bestemmer hvordan ZoomText startes, afsluttes og vises på skrivebordet når den er aktiv. Man kan også aktivere automatisk

Læs mere

Forstørrelses og skærmforbedringssoftware for lindring af øjebelastning. Hurtig Start Guide

Forstørrelses og skærmforbedringssoftware for lindring af øjebelastning. Hurtig Start Guide Forstørrelses og skærmforbedringssoftware for lindring af øjebelastning Hurtig Start Guide Velkommen til ZoomText Express ZoomText Express er et billigt og enkelt forstørrelsesprogram til din computer,

Læs mere

ZoomText 11 USB. vejledning

ZoomText 11 USB. vejledning ZoomText 11 USB vejledning Copyright ZoomText Magnifier Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Alle rettigheder

Læs mere

ZoomText 11. USB installationsvejledning

ZoomText 11. USB installationsvejledning ZoomText 11 USB installationsvejledning Copyright ZoomText Magnifier Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2017, Freedom Scientific,

Læs mere

Panda Antivirus + Firewall 2007 NYT Titanium Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af

Læs mere

ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg

ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg Dette tillæg til ZoomText 10 kortvejledning dækker de nye funktioner og andre ændringer er specifikke for ZoomText 10.1 til Windows 8.x. For primære instruktioner

Læs mere

ZoomText. Brugervejledning. Freedom Scientific, Inc Rev B

ZoomText. Brugervejledning. Freedom Scientific, Inc Rev B ZoomText Brugervejledning Freedom Scientific, Inc. www.freedomscientific.com 440945-001 Rev B Copyright Fusion Copyright 2018, Freedom Scientific, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. ZoomText Magnifier

Læs mere

ZoomText Brugervejledning. Freedom Scientific, Inc Rev A

ZoomText Brugervejledning. Freedom Scientific, Inc Rev A ZoomText 2018 Brugervejledning Freedom Scientific, Inc. www.freedomscientific.com 440945-001 Rev A Copyright ZoomText Magnifier Copyright 2018, Freedom Scientific, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. ZoomText

Læs mere

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru Panda Internet Security 2007 NYT Platinum Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

Hvordan downloader jeg en demoversion af Untis?

Hvordan downloader jeg en demoversion af Untis? Hvordan downloader jeg en demoversion af Untis? Du kan gratis downloade en 3-dags demoversion af Untis ved at gå på vores hjemmeside: www.untis.dk. Du har mulighed for: Åbne en demoversion med data, så

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUKTBESKRIVELSE ] [ Dette smarte skærmtastatur med en virtuel musekliksfeature og taleoutput lader dig skrive hurtigt og arbejde med

Læs mere

Musetræk. Kom godt i gang med Min Første Mus. mikrov.dk

Musetræk. Kom godt i gang med Min Første Mus. mikrov.dk Musetræk Kom godt i gang med Min Første Mus mikrov.dk Når du kører Min Første Mus, kommer du til en skærm, hvor du kan starte de tre suiter: Museflyt, Museklik og Musetræk. Du bør starte med Museflyt.

Læs mere

ZoomText 10.1 for Windows 8 Hurtig Brugervejledning Tillæg

ZoomText 10.1 for Windows 8 Hurtig Brugervejledning Tillæg ZoomText 10.1 for Windows 8 Hurtig Brugervejledning Tillæg Dette tillæg til ZoomText 10 kortvejledning dækker de nye funktioner og andre ændringer er specifikke for ZoomText 10.1 til Windows 8. For primære

Læs mere

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken Download først de relevante installere til både Maple 18 og til Gym-pakken, og placer dem et sted på din PC, hvor du kan finde dem igen. Hvis du højre-klikker

Læs mere

HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING

HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING KOMMANDOOVERSIGT TIL BRUG PÅ WINDOWS COMPUTERE MED JAWS INTRODUKTION: Brailliant displays har indbygget BlueTooth og USB. BlueTooth anvendes til at forbinde

Læs mere

MapInfo Professional Version Licensering og aktivering

MapInfo Professional Version Licensering og aktivering MapInfo Professional Version 12.5 Licensering og aktivering Første gang, du starter MapInfo Professional, vil du blive bedt om at aktivere dit produkt ved hjælp af det serienummer og den adgangskode, som

Læs mere

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows 2017 Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows NewTech IT Norgesvej 17 6100 Haderslev Tlf. 79 306 153 info@newtechit.dk www.newtechit.dk 29-04-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Første

Læs mere

Vejledning til CD-ORD 10

Vejledning til CD-ORD 10 Vejledning til CD-ORD 10 Indhold 1. Download programmet... 2 2. Værktøjslinjen... 2 3. Profiler... 3 4. LÆS med CD-ORD... 3 4.1 Læs op... 3 4.2 Stemmer og læsehastighed... 3 4.3 Slå oplæsning fra, når

Læs mere

Vejledning i installation af chipkortlæsere

Vejledning i installation af chipkortlæsere Vejledning i installation af chipkortlæsere fra Nets P. 1-15 Indholdsfortegnelse Vejledningens formål og indhold... 3 Formål... 3 Indhold... 3 Læsevejledning... 3 Rettigheder... 3 Softwareunderstøttelse

Læs mere

GEM. Brugervejledning DANSK OVERSÆTTELSE AF INSTRULOG A/S. Freedom Scientific, Inc. 440640-001 Rev. A

GEM. Brugervejledning DANSK OVERSÆTTELSE AF INSTRULOG A/S. Freedom Scientific, Inc. 440640-001 Rev. A GEM Brugervejledning DANSK OVERSÆTTELSE AF INSTRULOG A/S Freedom Scientific, Inc. 440640-001 Rev. A UDGIVET AF Freedom Scientific - www.freedomscientific.com Dansk udgave af Instrulog A/S www.instrulog.dk

Læs mere

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Indholdsfortegnelse Login til Windows... 2 Aktivering af Office 365... 3 Kom i gang med Office 365 og OneDrive for Business... 4 Opsætning

Læs mere

Fejlretter Installation og afinstallation på PC Windows 7

Fejlretter Installation og afinstallation på PC Windows 7 Vejledning til installation og afinstallation af Fejlretter på Fejlretter Installation og afinstallation på Windows 7 Denne vejledning gennemgår installation henholdsvis afinstallation af Fejlretter på

Læs mere

Få det bedste fra Windows 10

Få det bedste fra Windows 10 PRØV TO NYE, FANTASTISKE FUNKTIONER: Få det bedste fra Windows 0 Windows 0 byder på en perlerække af nye og spændende funktioner. Vi har fundet to smarte programmer, der giver dig en forsmag på det nye

Læs mere

Gratis Office 365 til ansatte og studerende

Gratis Office 365 til ansatte og studerende Gratis Office 365 til ansatte og studerende Ansatte og studerende kan downloade og installere Office 365 på deres private pc (= Office 2013) og/eller Mac (= Office 2016). Office 365 må installeres på 5

Læs mere

Disse oplysninger er til rådighed i forskellige formater på

Disse oplysninger er til rådighed i forskellige formater på Dolphin SuperNova Reference-guide over genvejstaster Genvejstaster for desktop, bærbare og touch-skærme Disse oplysninger er til rådighed i forskellige formater på www.yourdolphin.com Introduktion Denne

Læs mere

ZoomText 9.1 Tillæg til Brugervejledning

ZoomText 9.1 Tillæg til Brugervejledning ZoomText 9.1 Tillæg til Brugervejledning Ai Squared Copyrights ZoomText Magnifier Copyright 2008, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2008, Algorithmic

Læs mere

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem Resumé: Beskrivelse af program (DRFLive) til dynamisk visning af resulter fra DRF Stævnesystem Forfatter: Claus Hulstrøm Dato: 15. januar 2010

Læs mere

genvejstaster Genvejstaster for desktop, bærbare og touch-skærme Disse oplysninger er til rådighed i forskellige formater på

genvejstaster Genvejstaster for desktop, bærbare og touch-skærme Disse oplysninger er til rådighed i forskellige formater på Referenceguide over genvejstaster Genvejstaster for desktop, bærbare og touch-skærme Disse oplysninger er til rådighed i forskellige formater på www.yourdolphin.com Introduktion 1 Denne brochure indeholder

Læs mere

Indhold Gratis Office 365 til ansatte og studerende... 1

Indhold Gratis Office 365 til ansatte og studerende... 1 Gratis Office 365 til ansatte og studerende Ansatte og studerende kan downloade og installere Office 365 (pt. = Office 2016) på deres private pc og/eller Mac. Office 365 må installeres på 5 enheder. Programpakken

Læs mere

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0 Dansave Online Backup Dansave Home Guide Version 6.9.0.0 01-01-2013 1 Indhold Om Dansave Home... 3 Minimums system krav - Windows... 3 Minimums System krav - MAC... 3 Download Dansave Home... 3 Krypteringsnøglen...

Læs mere

Fejlretter Installation og afinstallation på PC

Fejlretter Installation og afinstallation på PC Vejledning til installation og afinstallation af Fejlretter på Fejlretter Installation og afinstallation på Windows 7 Denne vejledning gennemgår installation henholdsvis afinstallation af Fejlretter på

Læs mere

Visma NemHandel. Indhold

Visma NemHandel. Indhold Visma NemHandel Indhold 1 Introduktion... 1 2 Installation... 2 3 Daglig brug - følg status for dokumenter... 5 3.1 Leverede dokumenter... 6 3.2 Fejlede dokumenter... 6 3.3 Modtagne dokumenter... 7 3.4

Læs mere

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer Keepit Classic Relaterede Problemer Ændre email-adresse til login Er du Keepit erhverv kunde (PRO / Server konto) kan du selv ændre din e-mail adresse i kontrolpanelet Gå i kontrolpanel på cp.keepit.com/login

Læs mere

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0 MANUAL Præsentation af Temperaturloggerdata Version 2.0 Indholdsfortegnelse FORORD...3 INTRODUKTION...3 KRAV OG FORUDSÆTNINGER...3 INSTALLATION...4 OPSÆTNING...8 PROGRAMOVERBLIK...10 PROGRAMKØRSEL...11

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Subscription

Vejledning til Autodesk Account - Subscription Vejledning til Autodesk Account - Subscription Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre, tildeling

Læs mere

Vejledning. Indhold. 1. Gratis Office 365 til ansatte og studerende på professionshøjskolen

Vejledning. Indhold. 1. Gratis Office 365 til ansatte og studerende på professionshøjskolen Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 20.02.2018 Redigeret 24.04.2019 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn Gratis Office 365 Dokumentnummer 527701 Indhold 1. Gratis

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning knfbmobillæser og kmobillæser Copyright 2008 K-NFB Reading Technology, Inc. www.knfbreader.eu Alle rettigheder forbeholdes. Andre virksomhedsnavne og -produkter er varemærker eller registrerede varemærker

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning knfbreader Mobile kreader Mobile Installationsvejledning Copyright 2009 knfb Reading Technology, Inc. www.knfbreader.eu Alle rettigheder forbeholdes. Andre virksomhedsnavne og produkter er varemærker eller

Læs mere

BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN,

BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN, INSITE BULLETIN OM INSTALLATION Side 2: Installation af INSITE Side 7: Fjernelse af INSITE BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN, FØR DU HAR LÆST DETTE DOKUMENT.FORKERT INSTALLATION KAN RESULTERE I FEJLBEHÆFTEDE

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Kom i gang med DANBRO

Kom i gang med DANBRO 1 Indhold... 1 Generelt...2 DANBRO...2 Forkundskaber for at anvende DANBRO...2 Krav til pc...2 Starte DANBRO...2 Installation...3 DANBRO-Manualer...4 Manualer...4 DANBROs Brugergrænseflade...5 Valg af

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin.

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin. Velkommen Når De har valgt at sikre Dem imod virus og uautoriseret brug af Deres computer, skal De sørge for, at der IKKE findes andre sikkerhedsprodukter med samme funktion installeret i forvejen. Det

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software,

Læs mere

Xerox Device Agent, XDA-Lite. hurtig vejledning til installation

Xerox Device Agent, XDA-Lite. hurtig vejledning til installation Xerox Device Agent, XDA-Lite hurtig vejledning til installation Hvad er XDA-Lite? XDA-Lite er en software, som registrerer data på kontormaskiner med det primære formål at sende automatiske tælleraflæsninger

Læs mere

Bruger manual. Indholdsfortegnelse

Bruger manual. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse System Krav 1. Installation... 3 2. Option Menu... 7 2.1 Indstillinger... 8 2.2 Gendan Tilstand... 9 2.3 Kodeord... 12 2.4 BIOS Gendannelse Setup... 13 2.5 Advanceret Indstillinger...

Læs mere

Aktiveringsvejledning

Aktiveringsvejledning Aktiveringsvejledning Kontakt www./dk/support Tlf. 6312 6015 E-mail: support@mv-nordic.dk 1 Widgit Produktaktivering Widgit Produktaktivering giver dig mulighed for at aktivere og administrere licenserne

Læs mere

Manual til CD-ORD. Randers Realskole

Manual til CD-ORD. Randers Realskole Randers Realskole CD-ORD Læs og skriv på computeren CD-ORD er et pc-værktøj, der hjælper dig med at læse og skrive hvad enten du har brug for støtte i undervisningen, har svært ved at læse eller skrive

Læs mere

Langeskov IT Online Backup Guide

Langeskov IT Online Backup Guide Langeskov IT Online Backup Guide / version 24-08-2017 Kontakt oplysninger ved spørgsmål eller hjælp Langeskov IT / Jesper Hansen E-mail: info@langeskov-it.dk WWW: www.langeskov-it.dk/produkter/online-backup

Læs mere

Vejledning, teknik, tips and tricks

Vejledning, teknik, tips and tricks Vejledning, teknik, tips and tricks Indhold 1 AUHRA pålogning og startside... 1 2 Ofte stillede spørgsmål og kendte fejl... 4 2.1 Har din computer adgang til AU s netværk og adm. systemer?... 4 2.2 Kan

Læs mere

Installation Windows 7

Installation Windows 7 Du skal gøre følgende: Check om PC en har et Windows 7 logo: Logoet sidder på "kabinettet" (CPU'en/harddisken - kært barn har mange navne) hvis det er der, så følges vejledningen som er herunder. Du kan

Læs mere

RJ Gå til indeks. Gå til indeks

RJ Gå til indeks. Gå til indeks Indeks Hvis du vil gemme denne PDF fil, skal du vælge "Gem" i menuen "Fil". Ordenen på FAQ'er (Ofte stillede spørgsmål) i indekset, er ikke identisk med rækkefølgen i hovedteksten. Kom godt i gang Installer

Læs mere

Download, installation og ibrugtagning af CQ

Download, installation og ibrugtagning af CQ Download, installation og ibrugtagning af CQ 1. Download og installation 2. Grundlæggende opsætning af CQ 3. Opdatering af CQ herunder registrering af CQ og licenser (3.12) 4. Opsætning af CQ til netværk.

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er udarbejdet således, at brugeren nemt kan få installeret Dyreregistrering. Dyreregistrering kan installeres på Windows 2000, Windows XP eller Windows

Læs mere

Undervisning Windows 8(.1)

Undervisning Windows 8(.1) Undervisning Windows 8(.1) Kursusmateriale Jeg vil her forsøge at opridse de basale begreber og funktioner vi har gennemgået på kurset. Da der har været mange spørgsmål løbende, som ikke er besvaret her,

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre,

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Startvejledning

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Startvejledning Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Startvejledning ESET Smart Security leverer avanceret beskyttelse af din computer mod skadelig kode. Baseret på ThreatSense -scanningsmotoren, som

Læs mere

ØVELSESRÆKKE OG VEJLEDNING TIL CD-ORD 5

ØVELSESRÆKKE OG VEJLEDNING TIL CD-ORD 5 ØVELSESRÆKKE OG VEJLEDNING TIL CD-ORD 5 LÆSEFUNKTIONER 1. Start CD-ORD 5 CD-ORD 5 startes fra genvejsikonet på Skrivebordet. Når det er startet ses programmets værktøjslinie øverst på skærmen. Ligger genvejen

Læs mere

Hjælpemenu tasten åbner for forskellige muligheder for redigering, alt afhængig af, hvilket et program der arbejdes med.

Hjælpemenu tasten åbner for forskellige muligheder for redigering, alt afhængig af, hvilket et program der arbejdes med. Tastaturet er et input værktøj til computeren. Et standard tastatur har 102 taster, men samtidig med at Windows95 blev offentliggjort, blev der lavet et 105 tasters tastatur med 2 ekstra Windows funktioner.

Læs mere

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software Start her Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel.

Læs mere

Manual for installation og brug af Bullguard

Manual for installation og brug af Bullguard Manual for installation og brug af Bullguard af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. Først et par ord om programmet Bullguard og min oplevelse af programmet. Det er et dansk antivirus-program,

Læs mere

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions Kom godt i gang Klik på knapperne nedenfor for at komme videre Forberedelse Download Adobe Digital Editions: Til Windows TRYK HER Til Mac OS TRYK HER Bemærk: Adobe Digital Editions

Læs mere

Ved første log ind kan det være nødvendigt, at opgradere din Citrix Receiver. Dette fremgår af nedenstående vejledning.

Ved første log ind kan det være nødvendigt, at opgradere din Citrix Receiver. Dette fremgår af nedenstående vejledning. Ny HOFOR Citrix Portal Du bedes fremover benytte URL en https://portal.hofor.dk i stedet for portal.ke.dk. Ved første log ind kan det være nødvendigt, at opgradere din Citrix Receiver. Dette fremgår af

Læs mere

Nyheder og Forbedringer i ZoomText VERSION

Nyheder og Forbedringer i ZoomText VERSION Nyheder og Forbedringer i ZoomText VERSION Dette dokument er oprettet og vedligeholdes af Instrulog A/S. Kopiering af tekster og passager skal ske efter skriftlig aftale. Yderligere information, besøg

Læs mere

ThinkVantage Fingerprint Software

ThinkVantage Fingerprint Software ThinkVantage Fingerprint Software Ophavsret Lenovo 2009. RETTIGHEDER BEGRÆNSET FOR USA'S MYNDIGHEDER: Vores produkter og/eller tjenester leveres med BEGRÆNSEDE RETTIGHEDER. Brug, kopiering eller offentliggørelse

Læs mere

Lynstartvejledning til SystemTweaker

Lynstartvejledning til SystemTweaker Lynstartvejledning til SystemTweaker SystemTweaker er et sikkert og brugervenligt værktøj, der er nemt at bruge til at tilpasse Windows efter din smag. Denne lynstartvejledning hjælper dig med at installere

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Installation

Indholdsfortegnelse. Installation Indholdsfortegnelse Generelt om installationen... 2 Installation af Sybase Sybase SQL Anywhere... 3 Installation af Sybase SQL Anywhere... 4 Licensbetingelser... 6 Registreringsnøgle... 7 Bruger information...

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere

ZoomText 10.1 for Windows. Brugervejledning Tillæg

ZoomText 10.1 for Windows. Brugervejledning Tillæg ZoomText 10.1 for Windows 8 Brugervejledning Tillæg Ophavsrettigheder ZoomText Magnifier Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2013,

Læs mere

Office 365 Installation og aktivering på Mac

Office 365 Installation og aktivering på Mac Office 365 Installation og aktivering på Mac Først gå du ind på vores hjemmeside www.easyiq.dk, hvor vi nemt kan hente Office pakken. Klik oppe i øverste højre hjørne hvor der står Office 365. Herefter

Læs mere

Symantec Enterprise Vault

Symantec Enterprise Vault Symantec Enterprise Vault Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2010 9.0 Symantec Enterprise Vault: Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2010 Den software, der beskrives i denne bog, leveres

Læs mere

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab I det følgende bliver du vejledt i, hvordan du indlæser en licensfil efter installation af Mamut Stellar version 7, samt hvordan du kommer hurtigt i gang

Læs mere

BRUGSANVISNING. izoom 6

BRUGSANVISNING. izoom 6 BRUGSANVISNING izoom 6 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 INDLEDNING... 3 2.0 INSTALLERING... 4 2.1 Starte izoom... 4 2.2 Afslutte izoom... 5 3.0 INDSTILLINGER... 6 3.1 Aktivere / Deaktivere forstørrelse... 6 3.2

Læs mere

Symantec Enterprise Vault

Symantec Enterprise Vault Symantec Enterprise Vault Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2003/2007 10.0 Begrænset tilføjelsesprogram til Outlook Symantec Enterprise Vault: Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2003/2007

Læs mere

TIL MAC. Startvejledning. Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument

TIL MAC. Startvejledning. Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument TIL MAC Startvejledning Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument ESET Cyber Security Pro yder avanceret beskyttelse til din computer mod skadelig kode. Med basis i ThreatSense-scanningsprogrammet,

Læs mere

Hvordan downloader jeg Untis eller en ny opgradering af Untis?

Hvordan downloader jeg Untis eller en ny opgradering af Untis? Hvordan downloader jeg Untis eller en ny opgradering af Untis? Denne vejledning fortæller 1. Hvordan du downloader Untis første gang på en computer. 2. Hvordan du downloader den nyeste opgradering af Untis.

Læs mere

Norddjurs hjemmefra. Vejledning. Få adgang til Citrix hjemmefra på en privat PC IT-AFDELINGEN

Norddjurs hjemmefra. Vejledning. Få adgang til Citrix hjemmefra på en privat PC IT-AFDELINGEN Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 7. januar 2015 IT-AFDELINGEN Vejledning Norddjurs hjemmefra Få adgang til Citrix hjemmefra på en privat PC Norddjurs Kommune. Torvet 3. 8500

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Windows 7 For nye brugere

Windows 7 For nye brugere Windows 7 For nye brugere 1 Indholdsfortegnelse Køb videobøger på Forlaget Globe 6 Læs mere om TextMaster på www.videobog.dk. 6 Forord og intro... 7 En onlinebog, som er konverteret fra en videobog 7 I

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

Greenshot. Indhold Greenshot Klik på det ønskede emne for at springe direkte til emnet.

Greenshot. Indhold Greenshot Klik på det ønskede emne for at springe direkte til emnet. Greenshot Programmet Greenshot kan bruges til at lave skærmklip, dvs. kopiere hele eller dele af et skærmbillede og bruge det et andet sted. Derudover indeholder Greenshot en billededitor, hvor man kan

Læs mere

Sådan kommer du i gang med SAS Systemet

Sådan kommer du i gang med SAS Systemet Sådan kommer du i gang med SAS Systemet Indhold: Software Requirements for Windows VISTA Basic & Premium Installationsvejledning for SAS System Version 9.1 fra DVD Installationsvejledning for Enterprise

Læs mere

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning 1. Lokalt installeret afleveringsprogram til stedprøver... 2 2. Systemkrav... 3 3. Netværksopsætning... 4 4. Installation

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere

«Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET

«Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET «Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET 1 Generelt EDB-NETVÆRK: Der er installeret et edb-net, der er tilsluttet Internettet. Det betyder, at du fra din pc kan få forbindelse til

Læs mere

Manual for installering og brug af IE-spyad af Anette B. Overgaard

Manual for installering og brug af IE-spyad af Anette B. Overgaard Manual for installering og brug af IE-spyad af Anette B. Overgaard Jeg kan varmt anbefale alle at installere dette lille geniale program. Det sikrer dig mod rigtig meget spyware, som ligger rundt omkring

Læs mere

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Om Seas-Nve Citrix Reciver 2015 Tidligere kunne Citrix kun tilgås fra en Browser (eks. Internet explorer, Safari,

Læs mere