FEEDBACK- RAPPORT CPI 260 RUN_009 FUNCTIONAL_009. Rapport udarbejdet for. UDVIKLET AF HARRISON G. GOUGH, Ph.D., OG PAMELA BRADLEY, Ph.D.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FEEDBACK- RAPPORT CPI 260 RUN_009 FUNCTIONAL_009. Rapport udarbejdet for. UDVIKLET AF HARRISON G. GOUGH, Ph.D., OG PAMELA BRADLEY, Ph.D."

Transkript

1 CPI 260 FEEDBACK- RAPPORT UDVIKLET AF HARRISON G. GOUGH, Ph.D., OG PAMELA BRADLEY, Ph.D. Rapport udarbejdet for RUN_009 FUNCTIONAL_009 CPP, Inc CPI 260 Feedbackrapport Copyright 2012 af CPP, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. CPI 260, CPI 260-logoet og CPP-logoet er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende CPP, Inc., i USA og andre lande.

2 2 Denne rapport er baseret på dine svar på CPI 260 -spørgeskemaet. Den indeholder oplysninger om din tilgang til livet, hvordan du ser dig selv, og hvordan du er i sammenligning med andre, hvad angår karakteristika, der er vigtige på arbejdet og i hverdagen. Rapportens mål er at give et så præcist billede som muligt; ét der vil hjælpe dig med at forstå dig selv og nå dine egne personlige mål. DIN TILGANG TIL SPØRGESKEMAET Der findes visse måder, hvorpå de fleste personer svarer på spørgeskemaet. De fleste personer svarer f.eks. på alle eller næsten alle spørgsmålene og anerkender også mindst et par personlige problemer og bekymringer. Afvigelser fra generelle tendenser som disse kan påvirke gyldigheden af de oplysninger, der fremføres nedenfor. Af denne årsag undersøges dine svar først med henblik på at finde eventuelle ualmindelige tendenser. Dine svar viste et vilkårligt mønster, hvilket har den effekt, at nogle scorer sænkes, og andre hæves i et sådant omfang, at det kan gøre alle resultaterne ugyldige. TRE GRUNDLÆGGENDE ORIENTERINGER Fortolkning af CPI 260-værktøjet begynder med tre grundlæggende orienteringer: 1. Mod andre personer og interpersonel erfaring 2. Mod konventionelle regler og værdier 3. Mod ens indre følelser De første to orienteringer er udtrykt i synlig adfærd. Den tredje omhandler følelser af selvrealisering og tilfredshedsniveau. Begge disse orienteringer vurderes i en separat måling. Den første måling går fra, som det ene yderpunkt, at kunne lide at tage del i det sociale liv, nyde andres selskab og have en aktiv interpersonel stil til, som det andet yderpunkt, at have et ønske om privatliv og en reserveret og stille social adfærd. Den anden måling går fra afprøvning af regler og endda regelbrud som det ene yderpunkt, til respekt for regler og konform adfærd som det andet yderpunkt. Den tredje måling viser, hvordan du har det med dig selv, og hvor sikker eller usikker du er på din evne til at håndtere de problemer og muligheder, som du støder på i dit eget liv.

3 3 FIRE MÅDER AT LEVE PÅ Scorer på de første to målinger definerer, når de betragtes samlet, fire måder at leve på eller livsstile, som angivet nedenfor: Den IMPLEMENTERENDE LIVSSTIL omfatter personer, som er interpersonelt aktive og veltilpasse med sociale regler. Implementerende personer træder frem, tager del og tøver ikke med at handle. De mener, at sociale regler er korrekte og bør overholdes. De er ambitiøse, målrettede, har et stærkt lederpotentiale og er velorganiserede. Når de er bedst, kan implementerende personer være karismatiske ledere og tage initiativ til konstruktive tiltag. Når de er værst, kan de være opportunistiske, manipulerende og fjendtlige mod personer, der overtræder reglerne. Den UNDERSTØTTENDE LIVSSTIL omfatter personer, som er reserverede i deres adfærd og understøtter sociale normer. Understøttende personer er omsorgsfulde, samvittighedsfulde, tålmodige og velorganiserede. De værdsætter og beskytter deres indre, private følelser ved at undgå at vise eller afsløre dem offentligt. Deres rolle er at bevare værdier og menneskeliggøre de måder, hvorpå de sociale regler opretholdes. Når de er bedst, kan understøttende personer være inspiration til godhed, omhu og tolerance. Når de er værst, kan de være selvudslettende, mangle selvværd og selvtillid. Den INNOVATIVE LIVSSTIL omfatter personer, som er interpersonelt aktive, men som ser mangler og endda absurditeter i den måde, som mange ting foregår på. Innovative personer er opfindsomme og ofte kreative på deres arbejde. Deres værdier er personlige, hverken traditionelle eller konventionelle. Når de er bedst, er innovative personer indsigtsfulde ophavsmænd til nye ideér, nye produkter og nye sociale former. Når de er værst, er de rebelske, intolerante, nydelsessyge og forstyrrende. Den VISUALISERENDE LIVSSTIL omfatter personer, som værdsætter deres eget privatliv, og som ser mange af samfundets konventioner som arbitrære og urimeligt restriktive. Visualiserende personer er tænksomme og ukonventionelle. De ser anderledes på tingene end andre, men holder i de fleste tilfælde deres synspunkter for sig selv. De befinder sig bedst ved at arbejde alene på områder såsom kunst og abstrakte videnskaber. Når de er bedst, er visualiserende personer fantasifulde, æstetisk skarpsindige og har et rigt indre liv. Når de er værst, føler de sig splittede, fremmedgjort for andre og internt i konflikt. I den almindelige befolkning er der ca. 25 procent i hver af de fire måder at leve på.

4 4 LIVSSTILSDIAGRAM Det følgende diagram giver specifikke oplysninger om, hvordan personer i hver livsstil opfatter sig selv, og hvordan de opfattes af andre. Diagrammet viser også, hvordan de interpersonelle og norm-favoriserende orienteringer kombineres for at definere de fire måder at leve på. Dine svar på spørgeskemaet placerer dig i Deltakvadranten, hvor den grundlæggende livsstil hører til de visualiserende personer. Indtegningen af din livsstilsscore vises af romben i kvadranten. ALFAKVADRANT Regel-favoriserende Holder af stabilitet Enige med andre BETAKVADRANT IMPLEMENTERENDE PERSONER UNDERSTØTTENDE PERSONER Initierer handling Veltilpasse i sociale situationer Har tendens til at opfatte sig selv som ambitiøse, effektive, flittige og organiserede, men ikke som forvirrede, utilfredse, dovne eller humørsyge. Har tendens til at blive opfattet af andre som aktive, ambitiøse, foretagsomme, og organiserede, men ikke som apatiske, kyniske, humørsyge eller generte. INNOVATIVE PERSONER Har tendens til at opfatte sig selv som komplicerede, humoristiske, fornøjelsessøgende og spontane, men ikke som konservative, konventionelle, rolige eller føjelige. Har tendens til at blive opfattet af andre som kvikke, ligefremme, impulsive og vittige, men ikke som konservative, konventionelle, metodiske eller generte. Har tendens til at opfatte sig selv som samvittighedsfulde, beskedne, tålmodige og reserverede, men ikke som selvsikre, irritable, frimodige eller sarkastiske. Har tendens til at blive opfattet af andre som forsigtige, hæmmede, fredelige og tilbageholdende, men ikke som dristige, modige, individualistiske eller hurtige. VISUALISERENDE PERSONER Har tendens til at opfatte sig selv som upartiske, ligefremme, tænksomme og ukonventionelle, men ikke som muntre, entusiastiske, kraftfulde eller selskabelige. Har tendens til at blive opfattet af andre som drømmende, beskedne, stille og tilbageholdne, men ikke som selvsikre, energifulde, udadvendte eller snakkende. Fokuserer på det indre liv Værdsætter privatlivet GAMMAKVADRANT Regel-udfordrende Har personligt værdisystem Ofte uenige med andre DELTAKVADRANT

5 5 DIN LIVSSTIL Visualiserende personer værner om deres indre, private følelser og sætter spørgsmålstegn ved de fleste traditionelle og konventionelle idéer. Visualiserende personer er gode til at forestille sig nye perspektiver, har ofte kunstneriske interesser og holder af at tænke over, hvordan livet kunne være anderledes. Visualiserende personer føler sig bedst tilpas, når de arbejder alene, som i kunst, musik eller abstrakte videnskaber såsom matematik. Når de er stressede eller ikke fungerer godt, føler visualiserende personer en indre uro, en mangel på integration og har svært ved at dæmpe deres fjendtlige og aggressive tilbøjeligheder. TILFREDSHEDSNIVEAU Det tredje grundlæggende tema i dette værktøj omhandler ens følelse af tilfredshed i livet og følelser af selvrealisering eller tilfredsstillelse. De personer, som vurderes lavt i denne måling, har tendens til at være utilfredse med deres nuværende status og føle, at deres potentialer ikke bliver indfriet eller ført ud i livet. De personer, som vurderes højt, har tendens til at føle, at de lever op til deres egne potentialer og kan overkomme livets krav. Din score i denne dimension vises af den blå trekant på linjen herunder. Lav Høj Tilfredshedsniveau Denne score antyder, at du har det godt med den måde, du lever dit liv, og er veltilpas i din livsstil. Oplysningerne ovenfor giver et overblik over din måde at leve på samt brede, generelle tendenser i din personlige stil. Næste afsnit indeholder mere detaljerede og specifikke oplysninger. DETALJEREDE RESULTATER I dette afsnit rapporteres dine scorer i 26 separate målinger, grupperet i fem brede kategorier: 1. Interaktion med andre 2. Selvledelse 3. Motivation og tænkestil 4. Personlige karakteristika 5. Arbejdsrelaterede målinger

6 6 Dine scorer i CPI 260 Feedbackrapport rapporteres nedenfor. Jo lavere scoren er, desto mere relevante er kommentarerne til venstre for grafen. Jo højere scoren er, desto mere relevante er kommentarerne til højre for grafen. INTERAKTION MED ANDRE Ikke selvsikker, utilpas ved at udøve autoritet, tøvende i beslutningstagning, tilbageholdende i adfærd. Dominans (Do) Holder af at have ansvaret, selvsikker, overbevisende, opgavecentreret. Usikker på sig selv, holder ikke af direkte konkurrence, er ikke på udkig efter stort ansvar eller status, føler ofte, at livet er urimeligt. Stræbsomhed (Cs) Ambitiøs, ønsker at være en succes, holder af det gode liv, udadvendt, har en bred vifte af interesser. Ikke selskabelig, foretrækker at holde sig i baggrunden, føler sig utilpas i mange sociale situationer, undgår at tage beslutninger, holder folk på afstand. Forsigtig, søger ikke opmærksomhed, virker til en vis grad hæmmet, føler sig nemt skyldig. Selskabelighed (Sy) Selvsikkerhed (Sp) Meget selskabelig og tiltrukket af mennesker, holder af at møde nye mennesker og være i nye situationer, optimistisk, socialt kompetent. Søger social opmærksomhed og anerkendelse, holder af at stå over for en forsamling, spontan, vittig, bliver ikke let flov. Bebrejder sig selv, når noget går galt, tror ofte, at andre er bedre, er i tvivl om sine egne evner, har tendens til at trække sig tilbage fra social kontakt. Selvtillid (Sa) Selvbevidst, selvsikker, præsenterer sig selv med overbevisning, holder af at tale, udstråler en høj følelse af selvværd. Søger støtte fra andre, retter sig efter andre, undgår at tage stilling, har tendens til at give op, når noget går galt. Uafhængighed (In) Har en stærk følelse af selvstændighed, er snarrådig, holder en vis afstand mellem sig selv og andre, resolut. Ikke god til at vurdere andre personer, lettere tilbageholdende, utilpas ved ændringer og uvished, føler sig ofte misforstået. Tiltalende, forstår andres følelser, alsidig, dristig, har gode sociale færdigheder. Empati (Em) 67 38

7 7 SELVLEDELSE Lettere indifferent over for opgaver og pligter, holder ikke af rutinearbejde, har tendens til at blive skødesløs, ofte utålmodig. Samvittighedsfuld, tager pligter seriøst, tager hensyn til andre, pålidelig, får tingene gjort. Ansvarlighed (Re) Accepterer ikke uden videre sociale regler og konventioner, sætter spørgsmålstegn ved autoritet, har tendens til at skyde skylden på andre, når noget går galt, bliver let generet eller irriteret. Risikovillig, har stærke følelser og emotioner, udtrykker let vrede eller irritation, taler uden at tænke. Autoritetstro (So) Selvkontrol (Sc) Accepterer uden besvær almindelige regler og konventioner, synes, det er let at indordne sig, foretrækker traditionelle metoder og idéer. Holder en tænkepause, inden der handles, prøver at kontrollere følelser og temperament, er stolt over at være selvdisciplineret, forsigtig. Bekymrer sig ikke meget om, hvad andre synes, skeptisk, ligefrem, kan være individualistisk. Taktfuldhed (Gi) Omhyggelig med at fremstå godt over for andre, retter sig efter autoriteter, overholder regler om høflig adfærd. Har mange usædvanlige svar: Personlige præferencer og idéer skiller sig ud fra andres, kan have svaret skødesløst på spørgsmålene. Har meget få usædvanlige svar: Ser primært sig selv som lignende andre, har et praktisk livssyn. Konformitet (Cm) 67 2 Ikke helt tilpas i den nuværende situation, kan være bekymret over helbred og personlige problemer, har tendens til at blive anspændt og er ikke optimistisk angående fremtiden. Har tendens til at være kritisk over for andres holdninger og meninger, kan fremstå egoistisk og forurettet over for andres medgang, føler sig ikke værdsat. MOTIVATION OG TÆNKESTIL Har svært ved at yde sit bedste i meget strukturerede og regulerede omgivelser, holder ikke af at skulle indordne sig, har tendens til at underpræstere. Trivsel (Wb) Tolerance (To) Præstation gennem tilpasning (Ac) Generelt tilfreds med livssituationen, munter, synes selv at have et godt fysisk og psykisk helbred, føler sig i stand til at håndtere livets krav. Åbensindet, fornuftig, har respekt for andres rettigheder og meninger, ikke partisk eller dogmatisk. Stærkt motiveret til præstation, især i klart definerede og strukturerede omgivelser, målrettet, har effektive arbejdsvaner. Har svært ved at yde sit bedste i situationer, der er vage og ustrukturerede, ønsker, at andre skal opstille mål og metoder, har ikke meget initiativ. Handlingsorienteret, foretrækker at have med håndgribelige ting at gøre frem for koncepter eller abstraktioner, mangler tillid til egne evner, har begrænsede interesser. Præstation gennem uafhængighed (Ai) Intellektuel orientering (Cf) Stærkt motiveret til præstation, især i åbne og flydende situationer, foretrækker, at arbejdet giver plads til initiativer og uafhængig tankegang, god til at definere personlige mål. Veltilpas og selvsikker i håndtering af intellektuelle og konceptuelle spørgsmål, verbalt flydende, tænker fremad.

8 8 PERSONLIGE KARAKTERISTIKA Har svært ved at forudse, hvordan andre vil føle og reagere, ikke særlig interesseret i årsager til adfærd,ser mere på, hvad folk gør, end hvad de tænker. Indsigt (Is) 7356 Har analytisk indblik i folk og deres motiver, danner sig hurtigt et indtryk, ikke altid varm eller sympatisk. Foretrækker forudsigelighed og sammenhæng, utilpas med tvetydighed, programmeret og planlagt, velorganiseret. Fleksibilitet (Fx) 6279 Holder af ændringer og afveksling, synes, almindelig rutine er kedeligt, hurtigttænkende og kvik. Vedholdende, handlingsorienteret, lettere ufølsom over for andres følelser, aggressiv. Ikke meget ambitiøs, kan være uberegnelig i beslutningstagning, sætter egne interesser først, reagerer defensivt over for kritik. ARBEJDSRELATEREDE MÅLINGER Sensitivitet (Sn) 4137 Managerpotentiale (Mp) 7451 Sensitiv over for andres følelser, har tendens til at fortolke hændelser fra et personligt synspunkt, føler sig ofte sårbar, har et stort behov for tilknytning. Håndterer personer effektivt, deler anerkendelse med andre, god til at forklare beslutninger, har en god dømmekraft. Rastløs, distræt, ofte skødesløs, ikke en stabil arbejdskraft, skiftende humør. Arbejdsorientering (Wo) 6634 Pålidelig arbejdskraft, accepterer uden videre underordnede roller, ikke egoistisk, har beskedne ambitioner, beklager sig sjældent. Fornuftig, undgår risiko, foretrækker traditionelle måder at gøre tingene på, pålidelig på arbejdet. Kreativt temperament (Ct) 7066 Holder af, hvad der er nyt og anderledes, tænker ukonventionelt, holder af at tænke originalt, har et hurtigt personligt tempo. Undgår at blive leder, ikke vedholdende, tvivler på egne kompetencer, har svært ved at håndtere stress. Lederskab (Lp) 6835 Har gode lederevner, kan lide at være leder, håndterer stress og arbejdspres effektivt, stærk og selvsikker. Utålmodig, ikke taktfuld, sætter spørgsmålstegn ved andres motiver, bliver let irriteret, ikke god til gruppearbejde. Ser håndhævelse af lovgivningen som værende for streng og hård, holder af at tage chancer, har tendens til ikke at indordne sig, lettere pessimistisk og utilfreds. Omgængelighed (Ami) 6436 Regelbevidsthed (Leo) 6443 Samarbejdsvillig, sætter pris på andre, ikke selvhævdende eller aggressiv, prøver ihærdigt på at komme godt ud af det med samarbejdspartnere, ikke egoistisk eller selvpromoverende. Understøtter fast og streng håndhævelse af lovgivningen, egnet til at arbejde inden for håndhævelse af lovgivningen, evaluerer problemer ud fra et praktisk synspunkt baseret på sund fornuft.

9 9 GENKENDELSE AF DIT PERSONLIGE PERSPEKTIV Psykologiske målinger er altid tilnærmelser og vurderinger, ikke præcise angivelser. På grund af denne usikkerhedsmargin bør du bruge din egen dømmekraft, når du gennemser dine resultater i dette værktøj. Rapporten angiver, hvad højere og lavere scorer på hver skala fortæller om dit temperament og din adfærd, men disse bemærkninger skal ses i konteksten af, hvad du ved om dig selv. Der er selvfølgelig ingen grund til at tage evalueringen, hvis der ikke viser sig noget nyt eller uventet. Målet med denne rapport er at give et afbalanceret, virkelighedstro billede, der kan hjælpe dig til at få en bedre forståelse af dig selv. Hvis noget i rapporten virker underligt eller forkert, bør du diskutere disse ting med den person, som har sørget for, at du har besvaret CPI-værktøjet. CPP, Inc De fulde ophavsrettigheder findes på side 1.

10 ADMINISTRATORSIDE TILLÆG TIL LIVSSTILSDIAGRAM Livsstilsdiagrammet indtegner respondentens scorer på to målinger i CPI 260 -værktøjet. I den første måling, vektor 1, angiver lavere scorer, at respondenten har større tendens til at være selvsikker, social og selskabelig, mens højere scorer i denne måling angiver, at respondenten er mere reserveret og beskyttende over for sit eget privatliv. I den anden måling, vektor 2, angiver lavere scorer, at respondenten er mere dristig, ukonventionel og uafhængig, mens højere scorer angiver, at respondenten er mere regelorienteret, samvittighedsfuld og forsigtig. De to vektorers skæringspunkt danner fire kvadranter, eller livsstile, som respondentens scorer kan indtegnes i. Vektorernes scorer angives i råscorer fra 0 til 20, mens de fleste andre målinger i CPI 260 rapporteres i standardiserede scorer, der går fra 0 til 100. ALFAKVADRANT Regel-favoriserende Holder af stabilitet Enige med andre BETAKVADRANT IMPLEMENTERENDE PERSONER UNDERSTØTTENDE PERSONER Initierer handling Veltilpasse i sociale situationer INNOVATIVE PERSONER VISUALISERENDE PERSONER 10 Fokuserer på det indre liv Værdsætter privatlivet GAMMAKVADRANT Regel-udfordrende Har personligt værdisystem Ofte uenige med andre 0 DELTAKVADRANT CPP, Inc CPI 260 Feedbackrapport Copyright 2012 af CPP, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. CPI 260, CPI 260-logoet og CPP-logoet er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende CPP, Inc., i USA og andre lande.

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P HOGAN PERSONALITY INVENTORY. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779. Dato: 01 August 2012

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P HOGAN PERSONALITY INVENTORY. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779. Dato: 01 August 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P I N T E R P R E T HOGAN PERSONALITY INVENTORY Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M E N T S Y

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t S y s t e

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 Dato: 07 Marts 2013 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t S y s t e

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t

Læs mere

Big Five Personlighedsfacetter

Big Five Personlighedsfacetter Reflector Big Five Personality 2.1 Big Five Personlighedsfacetter Behov for stabilitet N1 Følsomhed Denne skala måler den grad af bekymring, en person oplever. Personer med høj score vil med stor sandsynlighed

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Sam Poole ID: HC560419

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Sam Poole ID: HC560419 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING Rapport for: Sam Poole ID: HC560419 Dato: 23 Februar 2017 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n

Læs mere

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT SAMMENLIGNINGS- RAPPORT PROFIL TIL HANDLING Til Hansen, som samarbejder med Jensen 16.02.2017 Denne rapport er udleveret af: Your Company 123 Main Street Smithtown, MN 54321 www.yourcompany.com VELKOMMEN

Læs mere

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. INTRODUKTION Hogan Personality Inventory (HPI) måler personlighed ud fra syv primære skalaer, der beskriver John

Læs mere

Sammenligningsrapport

Sammenligningsrapport Sammenligningsrapport til Martin Gilmore, som samarbejder med Peterson 24.08.2017 Denne rapport er udleveret af: Rene Husum Introduktion Et velfungerende team skal kunne mestre fem adfærdsmønstre: opbygge

Læs mere

Personlig rapport på Test Testesen. Professional. Styles

Personlig rapport på Test Testesen. Professional. Styles Personlig rapport på Test Testesen Professional Styles Fremstillet den: 18-aug-2010 Side 2 2009 Saville Consulting. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion til Personlig rapport Tak for at du har besvaret

Læs mere

Sammenligningsrapport

Sammenligningsrapport Sammenligningsrapport til Kathryn Peterson, som samarbejder med Gilmore 06.06.2017 Denne rapport er udleveret af: DISCnordic Telegade 1 2630 Taastrup 3131 1616 kontakt@discnordic.dk Introduktion Et velfungerende

Læs mere

Personlig rapport Test Testesen

Personlig rapport Test Testesen Personlig rapport Test Testesen Professional Styles Fremstillet den: 9-feb-2017 Side 2 2017 Willis Towers Watson. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion til Personlig rapport Tak for at du har besvaret

Læs mere

Sammenligningsrapport. til Kathryn Peterson, som samarbejder med Martin Gilmore

Sammenligningsrapport. til Kathryn Peterson, som samarbejder med Martin Gilmore Sammenligningsrapport til Kathryn Peterson, som samarbejder med Gilmore 31.05.2016 Introduktion Et velfungerende team skal kunne mestre fem adfærdsmønstre: opbygge tillid, håndtere konflikter, opnå commitment,

Læs mere

Jobanalyserapport. for. Salgskonsulent (demo) 14-10-2008. Sidst ændret: 14-10-08

Jobanalyserapport. for. Salgskonsulent (demo) 14-10-2008. Sidst ændret: 14-10-08 Jobanalyserapport for Salgskonsulent (demo) 14-10-2008 Sidst ændret: 14-10-08 Profiles International Denmark Fossgårdsvej 32 2720 Vanløse +45 23740000 Copyright 1999-2003 Profiles International, Inc. 1

Læs mere

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT SAMMENLIGNINGS- RAPPORT P R O F I L T I L H A N D L I N G Til Hansen, som samarbejder med Jensen 19.10.2012 Denne rapport er udleveret af: DISCOVER A/S Telegade 1 DK - 2630 Taastrup Tel.+ 45 4632 1240

Læs mere

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc.

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc. EQ EVNEN EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Rapport for John Doe ID UH555936 Dato 06 Juli 2016 2013 Hogan Assessment Systems Inc. Introduktion Hogan EQ vurderer

Læs mere

Insight Hogan Personality Inventory (HPI)

Insight Hogan Personality Inventory (HPI) Insight Hogan Personality Inventory (HPI) Rapport for: Sam Poole ID: HE764656 Dato: 13.6.2018 2018 Hogan Assessment Systems Inc. Introduktion Hogan Personality Inventory (HPI) måler normal personlighed

Læs mere

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT SAMMENLIGNINGS- RAPPORT P R O F I L T I L H A N D L I N G Til Iversen, som samarbejder med Dirksen 01.10.2012 Denne rapport er udleveret af: DISCOVER A/S Telegade 1 DK - 2630 Taastrup Tlf. +45 46 32 12

Læs mere

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: HC Dato: 10 Juni HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: HC Dato: 10 Juni HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. Rapport for: John Doe ID: HC560419 Dato: 10 Juni 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. INTRODUKTION Hogan Personality Inventory (HPI) måler normal personlighed ud fra syv primære skalaer og seks erhvervsskalaer,

Læs mere

FIRO-B Tolkningsrapport til Organisationer

FIRO-B Tolkningsrapport til Organisationer FIRO-B Tolkningsrapport til Organisationer Udviklet af Eugene R. Schnell og Allen L. Hammer Europæisk Udgave Rapport til A SAMPLE 23 november 2015 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.com FIRO-B Tolkningsrapport

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

S A F E T Y H O G A NR E P O R T S SIKKER ARBEJDSADFÆRD. Rapport for: John Doe ID: HA Dato: 30 Marts 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D

S A F E T Y H O G A NR E P O R T S SIKKER ARBEJDSADFÆRD. Rapport for: John Doe ID: HA Dato: 30 Marts 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A NR E P O R T S S A F E T Y SIKKER ARBEJDSADFÆRD Rapport for: John Doe ID: HA154821 Dato: 30 Marts 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M E N T S Y S T E M S, I N

Læs mere

S A F E T Y H O G A NR E P O R T S SIKKER ARBEJDSADFÆRD. Rapport for: Sam Poole ID: HE Dato: 08 November 2017 S E L E C T D E V E L O P L E A D

S A F E T Y H O G A NR E P O R T S SIKKER ARBEJDSADFÆRD. Rapport for: Sam Poole ID: HE Dato: 08 November 2017 S E L E C T D E V E L O P L E A D S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A NR E P O R T S S A F E T Y SIKKER ARBEJDSADFÆRD Rapport for: Sam Poole ID: HE764696 Dato: 08 November 2017 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M E N T S Y S T E M S,

Læs mere

Personlighed kend dig selv Af Pia Torreck, UPTION

Personlighed kend dig selv Af Pia Torreck, UPTION Personlighed kend dig selv Af Pia Torreck, UPTION Man skal ikke skue hunden på hårene siger man, men det gør vi nu alligevel. Det tøj du tager på er med til at fortælle en historie om dig. Dit tøj er med

Læs mere

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH Dato: 11 April HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH Dato: 11 April HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. INTRODUKTION Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) beskriver en persons kerneværdier, mål og interesser.

Læs mere

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI)

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Rapport for: Sam Poole ID: HE764656 Dato: 13.6.2018 2018 Hogan Assessment Systems Inc. Introduktion Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) beskriver

Læs mere

Personprofil. Personlighedstest Morten E. G. Jørgensen

Personprofil. Personlighedstest Morten E. G. Jørgensen Personprofil Den effektive Der skal handles! Er optaget af hvad der skal gøres, er meget flittig og har behov for at være i et team, hor det er muligt at præstere noget. Træffer hurtige beslutninger. Ordner

Læs mere

kursus@thomasmilsted.dk Forandringer

kursus@thomasmilsted.dk Forandringer Forandringer 2 Stress bliver ofte opfattet som en reaktion eller et symptom på udviklingen(forandringen), men kan også opfattes som en udvej Men der findes alternative udveje Om et forhold er frusterende

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C O M P A S S BETYDNINGEN AF KERNEVÆRDIER. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C O M P A S S BETYDNINGEN AF KERNEVÆRDIER. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C O M P A S S BETYDNINGEN AF KERNEVÆRDIER Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 Dato: 02 August 2012 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t S

Læs mere

Når selvtilliden er lav, har man en tendens til at give op på forhånd, eller man bebrejder sig selv, hvis man ikke klarer opgaven eller situationen.

Når selvtilliden er lav, har man en tendens til at give op på forhånd, eller man bebrejder sig selv, hvis man ikke klarer opgaven eller situationen. Selvtillid og selvværd Selvværd og selvtillid I denne artikel (4 sider) kan du læse om selvværd og selvtillid. Du kan også læse om assertion, der kan oversættes med sund selvhævdelse, og du kan læse om

Læs mere

Demokratisk Iværksætter - et udviklingsprojekt i Efterskoleforeningen Selvvurderingsskema

Demokratisk Iværksætter - et udviklingsprojekt i Efterskoleforeningen Selvvurderingsskema Selvvurderingsskema 1. Det er vigtigt for mig at have en stærk og behændig krop 2. Jeg har brug for at forstå ting grundigt 3. Jeg elsker at arbejde alene 4. Det giver mig energi at være sammen med andre

Læs mere

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne Opfindsom GENNEMSYN Opfindsom Du elsker at finde nye veje og måder at gøre ting på. Du får mange idéer og motiveres af udfordringer, hvor du skal tænke alternativt. Du interesserer dig for nytænkning og

Læs mere

FIRO-B Tolkningsrapport til Organisationer

FIRO-B Tolkningsrapport til Organisationer FIRO-B Tolkningsrapport til Organisationer Eugene R. Schnell og Allen L. Hammer Europæisk Udgave Rapport til ET EKSEMPEL 25. August 2009 OPP, Ltd. +44(0)8708 728727 www.opp.eu.com FIRO-B Tolkningsrapport

Læs mere

PUSLESPIL DISC. [Demo] Group report. Ensize AB - Melker Melker Karlsson Sofielundsvägen Sollentuna

PUSLESPIL DISC. [Demo] Group report. Ensize AB - Melker Melker Karlsson Sofielundsvägen Sollentuna PUSLESPIL DISC Group report [Demo] Udskriftsdato: 12-01-2018 Sofielundsvägen 4 191 47 Sollentuna +46 70 719 1233 Spillerum For at gøre det muligt at sammenligne din position med andres, er det muligt at

Læs mere

23. maj 2013 Adfærd og netværk

23. maj 2013 Adfærd og netværk 23. maj 2013 Adfærd og netværk v/ Rikke Bech Skougaard Mål At få skabt større bevidsthed og opmærksomhed omkring din adfærd 2 Adfærd Vores adfærd er synlig for andre Vi vurderes/dømmes Det er ikke tanken,

Læs mere

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P MOTIVER, VÆRDIER OG PRÆFERENCE PROFIL. Rapport for: John Doe ID: HA154779. Dato: 22 Juni 2011

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P MOTIVER, VÆRDIER OG PRÆFERENCE PROFIL. Rapport for: John Doe ID: HA154779. Dato: 22 Juni 2011 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P I N T E R P R E T MOTIVER, VÆRDIER OG PRÆFERENCE PROFIL Rapport for: John Doe ID: HA154779 Dato: 22 Juni 2011 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M E

Læs mere

Kolb s Læringsstil. Jeg kan lide at iagttage og lytte mine fornemmelser 2. Jeg lytter og iagttager omhyggeligt

Kolb s Læringsstil. Jeg kan lide at iagttage og lytte mine fornemmelser 2. Jeg lytter og iagttager omhyggeligt Kolb s Læringsstil Denne selvtest kan bruges til at belyse, hvordan du lærer bedst. Nedenfor finder du 12 rækker med 4 forskellige udsagn i hver række. Du skal rangordne udsagnene i hver række, sådan som

Læs mere

SIPP-118. Spørgeskema om Personlighed. Navn: Dato: Alder:

SIPP-118. Spørgeskema om Personlighed. Navn: Dato: Alder: SIPP-118 Spørgeskema om Personlighed Navn: Dato: Alder: Bemærk Spørgeskemaet angår de sidste 3 måneder. Det er din egen opfattelse, der gælder, ikke andres. Det er vigtigt at læse spørgsmålene grundigt,

Læs mere

14-02-2011. www.e-stimate.dk 1. De fire hovedtyper

14-02-2011. www.e-stimate.dk 1. De fire hovedtyper De fire hovedtyper Målrettet Resultatorienteret Selvstændig Risikovillig Energisk Direkte Dristig Beslutsom Konkurrerende Vil styre Vil bestemme Viljestærk Spontan Impulsiv Energisk Synlig Ubekymret Irrational

Læs mere

IBO Selvurderingsskema 1

IBO Selvurderingsskema 1 IBO Selvurderingsskema 1 IBO SELVVURDERINGSSKEMA TIL PROJEKTLEDERROLLER SÆT KRYDS: 1. Det er vigtigt for mig at have en stærk og behændig krop. 2. Jeg har brug for at forstå ting grundigt. 3. Jeg elsker

Læs mere

Vi vil bede dig om at besvare spørgsmålene et ad gangen, med udgangspunkt i din umiddelbare reaktion på det der spørges om.

Vi vil bede dig om at besvare spørgsmålene et ad gangen, med udgangspunkt i din umiddelbare reaktion på det der spørges om. Vi vil gerne takke dig for at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Tests og Eksperimental Socialpsykologi (CETES) i samarbejde med Stressklinikken, ved Aalborg Universitet. Vi

Læs mere

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet.

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Undersøgelsen fokuserer på spørgsmål, der vedrører, hvad

Læs mere

S U M M A R Y H O G A N L E A D RESULTAT- BASERET OVERBLIK OVER STYRKER, VÆRDIER OG UDFORDRINGER. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S U M M A R Y H O G A N L E A D RESULTAT- BASERET OVERBLIK OVER STYRKER, VÆRDIER OG UDFORDRINGER. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N L E A D S U M M A R Y RESULTAT- BASERET OVERBLIK OVER STYRKER, VÆRDIER OG UDFORDRINGER Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 v e d

Læs mere

INTRODUKTION TIL FIRO-B V Æ R K T Ø J E T. Judith A. Waterman og Jenny Rogers

INTRODUKTION TIL FIRO-B V Æ R K T Ø J E T. Judith A. Waterman og Jenny Rogers INTRODUKTION TIL FIRO-B V Æ R K T Ø J E T Judith A. Waterman og Jenny Rogers DEL 1 INDLEDNING HVAD ER FIRO-B? FIRO-B (Fundamental Interpersonal Relations Orientation Behaviour) er et personlighedsspørgeskema,

Læs mere

ADFÆRDSPROFILEN. AARHUS UNIVERSITET AU Center for Entreprenørskab og Innovation

ADFÆRDSPROFILEN. AARHUS UNIVERSITET AU Center for Entreprenørskab og Innovation ADFÆRDSPROFILEN AARHUS UNIVERSITET AU Center for Entreprenørskab og Innovation www.studentervaeksthus.au.dk DAGENS PROGRAM Velkommen Dine egne ord & succeshistorier Teorien bag Adfærdsprofilen De 4 præferencer

Læs mere

OPQ Profil OPQ. Kandidatrapport. Navn Sample Candidate. Dato 21. maj

OPQ Profil OPQ. Kandidatrapport. Navn Sample Candidate. Dato 21. maj OPQ Profil OPQ Kandidatrapport Navn Sample Candidate Dato 21. maj 2014 www.ceb.shl.com INTRODUKTION Denne rapport er fortrolig og er udelukkende beregnet for den person, der har besvaret spørgerammen.

Læs mere

Velkommen til kursus: Fra stress til trivsel

Velkommen til kursus: Fra stress til trivsel Velkommen til kursus: Fra stress til trivsel 1 2! 4 Hvad siger den nationale og internationale arbejdsmiljøforskning? 6 To veje til trivsel Rammer Personlige kompetencer 7 To veje til trivsel Rammer

Læs mere

S A F E T Y H O G A NR E P O R T S SIKKER ARBEJDSADFÆRD. Rapport for: Jane Doe ID: HB Dato: 13 August 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D

S A F E T Y H O G A NR E P O R T S SIKKER ARBEJDSADFÆRD. Rapport for: Jane Doe ID: HB Dato: 13 August 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A NR E P O R T S S A F E T Y SIKKER ARBEJDSADFÆRD Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 Dato: 13 August 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M E N T S Y S T E M S, I

Læs mere

1. Social ansvarlighed. Ærlighed. Integritet. Miljø

1. Social ansvarlighed. Ærlighed. Integritet. Miljø 1. Social ansvarlighed 101 Retfærdighed 102 Ærlighed 103 Tolerance Lige muligheder for alle, respekt for andres rettigheder Åben, ærlig og oprigtig Respekt for andre, accept af forskellighed 104 Mod 105

Læs mere

Overholde aftaler og følge fælles regler Holde orden på egne ting og være medansvarlig for at holde orden i klassen

Overholde aftaler og følge fælles regler Holde orden på egne ting og være medansvarlig for at holde orden i klassen Trinmål elevens alsidige udvikling Ansvarlighed. Ansvar drejer sig om at vise respekt for egen og andres ejendom og arbejde, samt at kunne udføre opgaver. Man udvikler ansvarlighed ved at få medbestemmelse

Læs mere

OVERSIGT OVER DE 24 STYRKER

OVERSIGT OVER DE 24 STYRKER 24 STYRKER OVERSIGT OVER DE 24 STYRKER Her finder du en oversigt over de 24 styrker, der er kernen i styrkebaseret udvikling. Du kan tage VIAs test på min hjemmeside www.daisylovendahl. dk, men du kan

Læs mere

Nuanceret billede af personens emotionelle funktionsmåde og emotionelle kontrol - læs mere. Thomas Thomsen

Nuanceret billede af personens emotionelle funktionsmåde og emotionelle kontrol - læs mere. Thomas Thomsen Nuanceret billede af personens emotionelle funktionsmåde og emotionelle kontrol - læs mere Trait Emotional Intelligence - Kort udgave 10-11-2016 Privat & fortroligt Normer: Denmark 2012 Indhold 3 5 6 7

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C O M P A S S BETYDNINGEN AF KERNEVÆRDIER. Rapport for: Sam Poole ID: HC560419

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C O M P A S S BETYDNINGEN AF KERNEVÆRDIER. Rapport for: Sam Poole ID: HC560419 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C O M P A S S BETYDNINGEN AF KERNEVÆRDIER Rapport for: Sam Poole ID: HC560419 Dato: 23 Februar 2017 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t

Læs mere

Kilde: Persolog Danmark.

Kilde: Persolog Danmark. Figur 176 En umiddelbar forventning til lederens attitudemæssige præferencer på graf 1 ved skifte fra traditionel hierarkisk organisationsstruktur til løstkoblede systemer. Figur 177 Frontløbermønster

Læs mere

Skalaer i UiL foreløbig udgave

Skalaer i UiL foreløbig udgave Udd- Skala Dansk Navn English parat- Beskrivelse af egenskaber/færdigheder der måles vurd. * Den indre er drevet af interesse for eller glæde ved selve aktiviteten/opgaven. Den kan udvikles ved at give

Læs mere

SUMMARY RESULTATBASERET OVERBLIK OVER STYRKER, VÆRDIER OG UDFORDRINGER

SUMMARY RESULTATBASERET OVERBLIK OVER STYRKER, VÆRDIER OG UDFORDRINGER SUMMARY RESULTATBASERET OVERBLIK OVER STYRKER, VÆRDIER OG UDFORDRINGER Rapport for: John Score-Average ID: UH555944 Dato: 21.11.2016 Copyright 2016 ved Hogan Assessment Systems, Inc. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

Samarbejdspolitik for ansatte i DII Skovkanten

Samarbejdspolitik for ansatte i DII Skovkanten Samarbejdspolitik for ansatte i DII Skovkanten Indhold Formål med samarbejdspolitikken... 1 Kommunikation i Skovkanten... 1 Omgangstone... 2 Fokus på fagligheden... 2 Konflikthåndtering... 2 Ihh hvor er

Læs mere

> Lederrapport. Navn: Peter Smith

> Lederrapport. Navn: Peter Smith > Lederrapport Navn: Peter Smith Dato: 3 november 2008 Lederrapport Introduktion Denne rapport er baseret på Peter Smith's besvarelse af personlighedstesten "Occupational Personality Questionnaire" (OPQ32).

Læs mere

Ekspertrapport på Test Testesen. Professional. Styles

Ekspertrapport på Test Testesen. Professional. Styles Ekspertrapport på Test Testesen Professional Styles Fremstillet den: 18-aug-2010 Side 2 2005-2009 Saville Consulting. Alle rettigheder forbeholdes. Indhold Introduktion til assessment rapport...3 Executive

Læs mere

S A F E T Y H O G A NR E P O R T S SIKKER ARBEJDSADFÆRD. Rapport for: Jane Doe ID: HB Dato: 13 August 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D

S A F E T Y H O G A NR E P O R T S SIKKER ARBEJDSADFÆRD. Rapport for: Jane Doe ID: HB Dato: 13 August 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A NR E P O R T S S A F E T Y SIKKER ARBEJDSADFÆRD Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 Dato: 13 August 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M E N T S Y S T E M S, I

Læs mere

MotivationsAnalyse for

MotivationsAnalyse for www.motivationanalyzer.com MotivationsAnalyse for XXXX Gennemført Jun 7, 2016 1 Tillykke! Du sidder nu med resultatet af din netop gennemførte Motivationsanalyse. Det er din egen private test, og der er

Læs mere

Den menneskelige faktor Torben Bundgaard DIF

Den menneskelige faktor Torben Bundgaard DIF Den menneskelige faktor Torben Bundgaard DIF Hvem er jeg? Hvad er mine motiver? Hvad er min adfærd? Hvad har jeg præference for? Lidt om arketyper og personprofiler! Nogen bygger læhegn andre bygger vindmøller?

Læs mere

Ekspertrapport Test Testesen

Ekspertrapport Test Testesen Ekspertrapport Test Testesen Focus Styles Fremstillet den: 30-maj-2013 Side 2 200-2009 Saville Consulting. Alle rettigheder forbeholdes. Indhold Introduktion til assessment rapport...3 Oversigt...4 Psykometrisk

Læs mere

Hvordan er jeg? Side - 1 af 12

Hvordan er jeg? Side - 1 af 12 Hvordan er jeg? Side - 1 af 12 Hvordan finder jeg min egen type?,,frygt ikke det utrolige, vig ikke tilbage for det. Når du er i tvivl, vælg da den farligste og mest uhørte løsning KAREN BLIXEN Arbejdet

Læs mere

Tilfredshed 2010/11. Sygehusapoteket. Januar Fortroligt. Region Nordjylland. Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137)

Tilfredshed 2010/11. Sygehusapoteket. Januar Fortroligt. Region Nordjylland. Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137) Tilfredshed 21/11 Region Nordjylland Januar 211 Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137) Fortroligt Indhold Indhold Introduktion Information om undersøgelsen og resultatforklaring 3 Strategi

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N L E A D P O T E N T I A L LEDELSESMÆSSIGE STYRKER OG KOMPETENCER. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N L E A D P O T E N T I A L LEDELSESMÆSSIGE STYRKER OG KOMPETENCER. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N L E A D P O T E N T I A L LEDELSESMÆSSIGE STYRKER OG KOMPETENCER Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 12 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m

Læs mere

Henrik Væver,

Henrik Væver, Vejen til forandring og udvikling Forandringsledelse, kommunikation og personlig udvikling Din adfærd Ingen kontrol Indflydelse Kontrol Hvor vælger du at have dit fokus? Henrik Væver, hv@vaver.dk, 24244960

Læs mere

OPQ Profil OPQ. Lær mere. Navn Sample Candidate. Dato 1. oktober 2013. www.ceb.shl.com

OPQ Profil OPQ. Lær mere. Navn Sample Candidate. Dato 1. oktober 2013. www.ceb.shl.com OPQ Profil OPQ Lær mere Navn Sample Candidate Dato 1. oktober 2013 www.ceb.shl.com Introduktion En opmærksomhed på individuel læring er i stigende grad afgørende for udviklingen af de menneskelige ressourcer,

Læs mere

BIP - Business Inventory of Personality: Et resumé af dit testresultat.

BIP - Business Inventory of Personality: Et resumé af dit testresultat. BIP - Business Inventory of Personality - (Selvrapportering) Samlede varighed [min]: 29:01 Erhvervsaktive funktionærer - Percentiler konsistens; Konfidensinterval: 95%) Jens Hansen M - 63;5 År Konfidensinterval

Læs mere

Forældretilfredshed 2014

Forældretilfredshed 2014 Antal svar: 22, svarprocent: 81% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er at udbrede de gode erfaringer

Læs mere

SUMMARY RESULTATBASERET OVERBLIK OVER STYRKER, VÆRDIER OG UDFORDRINGER

SUMMARY RESULTATBASERET OVERBLIK OVER STYRKER, VÆRDIER OG UDFORDRINGER SUMMARY RESULTATBASERET OVERBLIK OVER STYRKER, VÆRDIER OG UDFORDRINGER Rapport for: John Doe ID: HC560419 Dato: 04.1.2017 Copyright 2016 ved Hogan Assessment Systems, Inc. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH Dato: 11 April HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH Dato: 11 April HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. INTRODUKTION Hogan Development Survey (HDS) måler 11 typer adfærd, der kan resultere i problemer på jobbet og i

Læs mere

Konstruktion af skalaer De numre, der står ud for de enkelte spørgsmål markerer de numre, spørgsmålene har i virksomhedsskemaet.

Konstruktion af skalaer De numre, der står ud for de enkelte spørgsmål markerer de numre, spørgsmålene har i virksomhedsskemaet. Uddybende vejledning til NFAs virksomhedsskema og psykisk arbejdsmiljø Konstruktion af skalaer og beregning af skalaværdier Når vi skal måle psykisk arbejdsmiljø ved hjælp af spørgeskemaer, har vi den

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

Extended DISC Makkerpar Analyse R A P P O R T. Strategikonsulenterne

Extended DISC Makkerpar Analyse R A P P O R T. Strategikonsulenterne R A P P O R T Arbejdspar Organisation Dato Denne analyse baserer sig på spørgeskemasvarene fra Extended DISC Person Analyse. Formålet med analysen er at give makkerparret ekstra information, når de forsøger

Læs mere

Demo. EASI Adfærd & motivation - 06-06-2013. EASI Adfærd & motivation - rapport til testtager MASTER-HR.COM 1 / 14

Demo. EASI Adfærd & motivation - 06-06-2013. EASI Adfærd & motivation - rapport til testtager MASTER-HR.COM 1 / 14 Oprettet: 07-10-2013 09:01. Certificeret bruger: Mette Dahl Mikkelsen Demo. EASI Adfærd & motivation - 06-06-2013 EASI Adfærd & motivation - rapport til testtager MASTER-HR.COM 1 / 14 Demo. Indhold EASI

Læs mere

Interviewspørgsmål til de enkelte facetter

Interviewspørgsmål til de enkelte facetter Reflector Big Five Personality 2.1 Interviewspørgsmål til de enkelte facetter N1 Følsomhed -Hvilke situationer får dig til at føle dig bekymret eller urolig? -Hvordan ved du, at du er bekymret? Hvilke

Læs mere

The Riverside Situational Q sort (3.15); Danish

The Riverside Situational Q sort (3.15); Danish The Riverside Situational Q sort (3.15); Danish 1. Situationen er potentielt behagelig. 2. Situationen er kompleks. 3. En opgave som skal udføres. 4. Nogen prøver at imponere P. 5. Nogen prøver at overbevise

Læs mere

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Videbegær Du elsker at lære nye ting. Du holder af at gå i skole. Du elsker at læse. Du elsker at gå på museer. Du søger tit

Læs mere

NEO PI-R rapport. erhverv stor version. Navn: Demo Rekruteringscase Test dato:

NEO PI-R rapport. erhverv stor version. Navn: Demo Rekruteringscase Test dato: NEO PI-R rapport erhverv stor version Navn: Demo Rekruteringscase Test dato: 22-03-2006 ID. nummer: if8mf9ipdd5u Rapporten indeholder: Læsevejledning til rapporten Profilanalyse [Kan udleveres] Oversigt

Læs mere

Belbin Team rapporter

Belbin Team rapporter Belbin Team rapporter Belbins 9 Teamroller Teamrolle Bidrag Tilladelige svagheder Idémand Kreativ, fantasifuld, frit tænkende. Genererer ideer og løser vanskelige problemer. Ignorerer mindre vigtige ting.

Læs mere

DGI - Kulturmåling 2015 (DGI - Kulturmåling 2013)

DGI - Kulturmåling 2015 (DGI - Kulturmåling 2013) Performance : 3,84 (3,79) Importance : 3,90 (3,94) Respondenter : 414 (360) Organisation 3,53 (3,38) 5.0 Økonomi 3,84 (3,68) 4.5 4.0 3.5 Ledelse 4,03 (3,98) 3.0 Kunder / Foreninger / Samarbejdspa 3,66

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Skanderborg Kommune. Trivselsmåling Rapportspecifikationer. Skanderborg Kommune - Total Gennemførte 3553 Inviterede 4851 Svarprocent 73%

Skanderborg Kommune. Trivselsmåling Rapportspecifikationer. Skanderborg Kommune - Total Gennemførte 3553 Inviterede 4851 Svarprocent 73% Skanderborg Kommune Trivselsmåling 2015 Rapportspecifikationer Gennemførte 3553 Inviterede 4851 Svarprocent 73% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Omdømme 6 Arbejdsopgaver

Læs mere

Strategi og Ledelse. Strategi og Ledelse. Tilknytning. Omdømme

Strategi og Ledelse. Strategi og Ledelse. Tilknytning. Omdømme Strategi og Ledelse Strategi og Ledelse Her ses medarbejdernes vurdering af områderne under Strategi og ledelse. Strategi og ledelse giver pejlinger på Region Nordjyllands arbejde med at indfri ambitionerne

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2011 Lokal rapport

Trivselsundersøgelse 2011 Lokal rapport Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen i hele Furesø Kommune 2011. Trivselsmålingen har en svarprocent på.9 pct. En svarprocent på 0-0 pct. regnes sædvanligvis for at være tilfredsstillende

Læs mere

LPFS-SR Side 1 af 5. 9 Det siger mig ikke ret meget at komme tæt på andre

LPFS-SR Side 1 af 5. 9 Det siger mig ikke ret meget at komme tæt på andre LPFS-SR Side 1 af 5 ID/NAVN: DATO: Instruktion: Anfør venligst i hvilken grad de følgende udtryk passer på dig. 1 På tværs af mange forskellige situationer, formår jeg at opføre mig på en måde, der er

Læs mere

OPQ Profil OPQ. Rapport om følelsesmæssig intelligens. Navn Sample Candidate. Dato 23. oktober 2013. www.ceb.shl.com

OPQ Profil OPQ. Rapport om følelsesmæssig intelligens. Navn Sample Candidate. Dato 23. oktober 2013. www.ceb.shl.com OPQ Profil OPQ Rapport om følelsesmæssig intelligens Navn Sample Candidate Dato www.ceb.shl.com Rapport om følelsesmæssig intelligens Denne rapport beskriver en række kompetencer, som er afgørende for

Læs mere

Kender du typen? Jesper Oehlenschläger, 2beGREAT

Kender du typen? Jesper Oehlenschläger, 2beGREAT Kender du typen? Jesper Oehlenschläger, 2beGREAT Dagens første nyhed Vi er forskellige og så forbløffende ens! I dag sætter vi Dem, der sætter andre i kasser Dem, der ikke gør det dem i kasser! Vi tager

Læs mere

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Videbegær Du elsker at lære nyt, ikke fordi du skal, men fordi du har lyst. Du kan

Læs mere

Ledelse og management

Ledelse og management Kompetenceramme Kompetencer inden for Ledelse og management Kompetenceområdet for ledelsen består af de kompetencer, der er relateret til adfærd med fokus på at lede, motivereog udvikle menneskelige ressourcer

Læs mere

Whauu nu forstår jeg det bedre!

Whauu nu forstår jeg det bedre! Whauu nu forstår jeg det bedre! claus@roagerolsen.dk www.roagerolsen.dk Om Claus Danmarks mest anvendte Enneagramunderviser Undervist mere end 30.000 mennesker i Enneagrammet såvel i Danmark som udlandet

Læs mere

Martin Langagergaard. Agenda

Martin Langagergaard. Agenda Agenda Introduktion Talentudvikling og forældrenes rolle Forældre til børn og unge der træner meget Spillerens mentale styrke Relation og præstation Forældretyper Forældre i kamp ( og træning) Anbefalinger

Læs mere

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig.

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig. Test til de fire tænkestile Jeg har rubriceret spørgsmålene ved hjælp af Robert Dilts og Gregory Bateson s logiske niveauer. Spørgsmålene retter sig derfor mod: Hvilke omgivelser og rammer tænkestilen

Læs mere

PUSLESPIL DISC. Kommunikation ID:

PUSLESPIL DISC. Kommunikation ID: PUSLESPIL DISC Kommunikation En analyse som beskriver den måde, du kommunikerer med dine omgivelser på og forholder dig til dine omgivelser på [Demo] Analyse dato: 04-10-2018 Tid: 9 minutter Udskriftsdato:

Læs mere

LEVUK Trivselsundersøgelse og APV. 20. juni 2013

LEVUK Trivselsundersøgelse og APV. 20. juni 2013 LEVUK Trivselsundersøgelse og APV 20. juni 2013 Indholdsfortegnelse 1. Intro... 3 2. De seks guldkorn... 3 De 6 guldkorn... 3 3. Trivsel og det psykiske arbejdsmiljø på LEVUK... 5 Teknik i den gennemførte

Læs mere

Bilag 8. Styrkekort til yngre børn

Bilag 8. Styrkekort til yngre børn Bilag 8. Styrkekort til yngre børn Videbegær Du elsker at lære nye ting. Du holder af at gå i skole. Du elsker at læse. Du elsker at gå på museer. Du leder tit efter svar på nettet. Du synes, det er dejligt,

Læs mere

PUSLESPILLET DISK 360 Kommunikation

PUSLESPILLET DISK 360 Kommunikation PUSLESPILLET DISK 360 Kommunikation viser om din mening er på linje med dine kollegers Selskab: Demo company Adresse: Wallingatan 11 2tr Postadresse: 63230 Eskilstuna Telefonnummer: 08-7919802 Mobiltelefon:

Læs mere

TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND SÆT DIT TALENT I SPIL SÅ FALDER BRIKKERNE NEMMERE PÅ PLADS IRIS ENGELUND

TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND SÆT DIT TALENT I SPIL SÅ FALDER BRIKKERNE NEMMERE PÅ PLADS IRIS ENGELUND TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND T A L E N T B E S K R I V E L S E HVORDAN OPFØRER TALENTET SIG? 1. Strategisk Du har strategisk overblik, kan forudse forhindringer og finder

Læs mere

Faktaark om social kapital 2014

Faktaark om social kapital 2014 Ref. KAB/- Faktaark om social kapital 2014 12.06.2015 Indhold Baggrund: Hvad er social kapital?...2 Social kapital opdelt efter sektor...4 Social kapital opdelt efter køn...5 Sammenhæng mellem social kapital,

Læs mere