Leaders of today connecting with leaders of tomorrow. 4. november 2011

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Leaders of today connecting with leaders of tomorrow. 4. november 2011"

Transkript

1 Leaders of today connecting with leaders of tomorrow AARHUS SYMPOSIUM 4. november 2011

2 02 Aarhus Symposium Vi er glade for og stolte over at kunne byde dig velkommen til dette års udgave af Aarhus Symposium. Aarhus Symposium er en nyoprettet non-profit forening organiseret af studerende indskrevet på Aarhus Universitet. Et team af mere end 20 studerende har de sidste 3 måneder arbejdet dedikeret for at gøre dette symposium til en unik oplevelse for dig. Aarhus Symposium er en årlig begivenhed af international klasse afholdt i de smukke omgivelser i Søauditorierne ved Aarhus Universitet. Her har vi inviteret 10 af Danmarks mest prominente ledere til at udfordre universitetets ansatte og studerende i en gribende debat om en række af erhvervslivets problemstillinger. Målet er at styrke integrationen mellem studerende på Aarhus Universitet og centrale beslutningstagere Pos is as verum ium i samfund endae. Nem og erhvervsliv cum gennem et årligt symposium og dermed være med consedipsam til at bygge eatquae bro mellem inctibus studierenis og erhvervslivet. aut lacerro blacepudam I vil i denne booklet blive præsenteret for programmet, de tre spor og ikke mindst dette års 10 talere og 3 opponenter. I finder endvidere en introduktion til dette års tema og en artikel, der uddyber de grundlæggende spørgsmål omkring ejerskabsformer, så I er bedst muligt rustet til at deltage i diskussionen ved Aarhus Symposium Vi glæder os til at se dig d. 4. november. Med venlig hilsen, Arrangørerne ved Aarhus Symposium 2011 Universitetsparken i Århus. Foto: Lars Kruse/AU-Foto.

3 04 Indholdsfortegnelse Aarhus Symposium 02 Vækst i en kriseramt økonomi: Ejerskabets rolle 05 En provokatorisk udmelding 06 Program og forplejning 07 Introduktion til Spor 1 08 Kurt P. Kaalund, Auriga Industries 10 Maria Rønn, DR 11 Carsten Bjerg, Grundfos 12 Opponent: Leif Beck-Fallesen 13 Introduktion til Spor 2 14 Lars Rohde, ATP 16 Peter Engberg Jensen, Nykredit 17 Frederik Lotz, Arla Foods 18 Opponent: Solveig Bjørnestad 19 Vækst i en kriseramt økonomi Ejerskabets rolle Introduktion til Spor 3 Sponsoreret af Saxo Bank Kim Fournais, Saxo Bank Thomas Schmidt, McKinsey & Company Flemming Lindeløv, DELTAQ Opponent: Nina Smith Keynote Ditlev Engel, Vestas Wind Systems 26 Ekspertindsigt 28 Folkene bag Aarhus Symposium 32 Sponsorer 34 Temaet til årets symposium er Vækst i en kriseramt økonomi. Ved Aarhus Symposium 2011 ønsker vi at fremhæve forskellen ved ejerskabsformer, og hvorledes virksomheder sikrer langvarig vækst i en kriseramt økonomi samt agerer i en mere internationaliseret og konkurrenceintensiv omverden. En verden med et stigende behov for vækst, globalisering og innovation. Vi har derfor inviteret topledere fra en række virksomheder med forskellige ejerskabsformer. Ved oplæg vil de hver især belyse de forskellige udfordringer, som danske virksomheder med forskellige ejerskabsstrukturer står overfor. Blandt disse udfordringer drøftes, hvorledes strategi, organisation og ledelse påvirkes af ejerskabsstrukturen. I hvor høj grad spiller Handels- og IngeniørHøjskolen i Herning. Foto: Søren Kjeldgaard/AU-Foto. ejerskabet ind på virksomhedens muligheder for vækst, dens mulighed for innovation og dens mulighed for at bidrage til samfundet. Et andet element til diskussion vil være kapitalmarkedernes krav og holdninger til virksomheden og ejerskabsformen. Denne type problemstillinger er blevet mere relevant i lyset af den seneste økonomiske krise. Der bliver derfor opfordret til en diskussion af, hvor godt de danske virksomheder står rustet i sådanne udfordringer og i lige så høj grad, hvilke udfordringer de forskellige ejerskabsformer står overfor i forhold til den fremtidige globale vækst. Disse to temaer, finanskrisen og global vækst, vil være grundlaget for de hovedspørgsmål, der vil blive diskuteret d. 4. november.

4 06 EN PROVOKATORISK UDMELDING Det er ikke ejerskabsformen, som er afgørende for succes! Efter mere end 30 års erfaring i dansk og international erhvervsliv med ledende topposter i COOP/FDB, TULIP Amba, CARLSBERG A/S, ROYAL SCANDINAVIA A/S og et utal af spændende bestyrelsesposter (f. eks. DONG Energy og Lundbeck A/S), må jeg tørt konstatere, at det ikke er ejerskabsformen, som afgør succes eller fiasko for en koncerns økonomiske udvikling. Nej det er mennesker og dermed LEDELSE! Det rette team, med den rette uddannelse, erfaring og kemi gør forskellen ikke ejerskabsformen! Livet leves forlæns og forstås baglæns! Jeg glæder mig rigtig meget til at øse af min erfaring og få en god debat om et relevant og vigtigt emne med fremtidens topledere. Godt at vore unge studerende ønsker at gøre en forskel tak for det! På gensyn, Flemming Lindeløv Bestyrelsesformand DELTAQ A/S 12:30-12:45 Åbningstale: Lauritz B. Holm, Rektor Aarhus Universitet 13:00-14:00 14:30-15:30 16:00-17:00 17:15-18:00 SPOR 1 (Opponent: Leif-Beck Fallesen, TV2 News) Frederik Lotz CFO Arla Foods Maria Rønn CEO DR Carsten Bjerg CEO Grundfos Med til Aarhus Symposium 2011 hører også forplejning i særklasse. Gennem produktsponsorater fra virksomheder og organisationer, som ønsker at medvirke til at gøre dette års symposium til en unik oplevelse, kan vi i pauserne byde på juice, snacks, kaffe og frugt. Ydermere sørger Restaurant Carlton for en lækker sandwich til alle ved ankomst og lette tapasanretninger til at stille den lille sult hen på eftermiddagen. Slutteligt byder vi umiddelbart efter arrangementet på et glas mousserende vin fra Treviso-provinsen. Vi glæder os til at tage godt imod dig den 4. november. SPOR 2 (Opponent: Solveig Bjørnestad, P1 Business) Lars Rohde CEO ATP Peter Engberg CEO Nykredit Kurt Pedersen Kaalund CEO Auriga Industries & Cheminova Keynote: Ditlev Engel, CEO Vestas Wind Systems SPOR 3 (Opponent: Professor Nina Smith) Kim Fournais CEO Saxo Bank Thomas Schmidt MD McKinsey & Co. Flemming Lindeløv DELTAQ

5 Spor 1 Klassiske ejerskabsformer Temaet for spor 1 er de udfordringer og muligheder, som de tre klassiske ejerskabsformer privateeje, offentligt eje og børsnotereret, står overfor. Langt hovedparten af de største selskaber i Danmark har en af disse strukturer. Hver af disse ejerskabsformer har problemstillinger, der relaterer sig til netop deres ejerskabsform. Deltagere på dette spor kan derfor forvente at opnå en dybere viden omkring de forskellige muligheder og udfordringer, der kendetegner en virksomhed med en af de klassiske ejerskabsformer. 08 SPOR 1 Aulaen, Universitetsparken i Århus. Foto: Lars Kruse/AU-Foto.

6 10 Kurt Pedersen Kaalund Præsident & CEO Auriga Industries A/S Maria Rønn CEO Danmarks Radio Auriga Industries A/S er det børsnoterede moderselskab til og eneste aktionær i driftsselskabet Cheminova A/S, der har hovedsæde i Harboøre. Auriga er børsnoteret på OMX, hvor den største aktionær er Aarhus Universitets Forskningsfond med 41% af aktiekapitalen. Fonden styrer virksomheden igennem A-aktier. Det at have et børsnoteret selskab med en kontrollerende aktionær repræsenteret på Aarhus Symposium vil give symposiet en interessant vinkel. Fx omkring fordele og ulemper for virksomheden og behovet for en afvejning af de forskellige interesser, minoritetsaktionærer kontra storaktionærer. Cheminova er en global leverandør af kemisk plantebeskyttelse. Produkterne skaber værdi for avlere ved at bidrage til øget udbytte og forbedret kvalitet i produktionen af afgrøder til fødevarer, foder og bioenergi. Cheminova er stolte af at hjælpe avlerne øge produktionen af fødevarer i en verden, hvor ca. 1 milliard mennesker sulter. Kurt Pedersen Kaalund har en cand.oecon fra Aarhus Universitet. Han blev ansat i Cheminova i 1989 som Sales Planner og blev herefter udstationeret i USA. Efter hjemkomsten til Danmark i 1993 blev han udnævnt til salgschef og senere vicepræsident samt salgs-, marketing-, og kommerciel direktør. I 2003 blev han udnævnt til administrerende direktør i Skamol A/S, som var en af Aurigas datterselskaber indtil 2007, hvor Skamol blev solgt. Kurt Pedersen Kaalund blev derefter udnævnt til adm. vicepræsident for Cheminova, og i 2008 blev han udnævnt til præsident og adm. direktør for Cheminova samt Auriga fra Danmarks Radio er en statsejet dansk medievirksomhed, som formidler nyheder og information via tv, radio, internet og andre medieplatforme. Danmarks Radio er og har altid været delvist finansieret gennem licensindsamlingen; i nyere tid er det i form af en medielicens. Det at have et statsejet selskab repræsenteret ved Aarhus Symposium giver emnet for dagen en helt ny dimension i forhold til de andre mere traditionelle selskaber, der deltager. Maria Rønn har en cand.jur fra Københavns Universitet. Hun har tidligere været ansat i Justitsministeriet og Kulturministeriet, før hun kom til Danmarks Radio i Her startede hun ud i DR Copyrights, og i 2001 blev hun leder af DR Lov. I 2007 blev hendes ansvar udvidet, da hun blev chef for DR Lov, Politik og Strategi. Da Kenneth Plummer forlod DR d. 28. oktober 2010 blev Maria Rønn konstitueret som generaldirektør i DR, og d. 6. februar 2011 blev hun af bestyrelsen udnævnt ny generaldirektør i DR.

7 12 Carsten Bjerg CEO Grundfos Opponent: Leif Beck-Fallesen Erhvervskommentator ved TV2 og erhvervspolitisk rådgiver for Overborgmester Frank Jensen i København. Grundfos er en familieejet virksomhed. Dette gør Grundfos til en unik virksomhed ved dette års symposium, da det er den eneste virksomhed repræsenteret d. 4. november med denne ejerskabsform. Udover at være en familieejet virksomhed har Grundfos været en af verdens førende pumpeproducenter i mange år. Før Carsten Bjerg kom til Grundfos, havde han fra 1983 til 1997 en karriere i Danfoss. I Grundfos startede han som direktør for International Produktion og blev senere udnævnt til vicekoncernchef. I 2007 blev han udnævnt til administrerende direktør og koncernchef. Carsten Bjerg er uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet og har en ACPMM fra Cambridge University. Leif Beck-Fallesen er tidligere chefredaktør for Dagbladet Børsen. Her var han ansat i 25 år, siden 2002 som chefredaktør og adm. direktør. Herefter tiltrådte han som kommentator på finansstoffet på TV2 Nyhederne og TV2 News. I 2011 blev han ansat som konsulent i forbindelse med Overborgmester Frank Jensens (S) nye vækstplan for Københavns Kommune. Leif Beck-Fallesen blev uddannet journalist ved Århus Stiftstidende i I tog han Certificat d Etudes Europennes i Brügge, Belgien. Han blev kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet i Årene efter fungerede han som økonomisk journalist på Århus Stiftstidende, hvor han havde været ansat siden 1967, på Morgenavisen Jyllands Posten fra 1977 og på DR Radioavisen fra I 1984 blev han økonomisk redaktør på Dagbladet Børsen. I 1990 blev han chefredaktør, og fra 1997 ansvarshavende redaktør. Fra 2002 og frem til 2009 bestred han stillingen som adm. direktør.

8 Spor 2 Alternative ejerskabsformer Temaet for spor 2 er de udfordringer og muligheder, som nogle af de mere utraditionelle ejerskabsformer har i Danmark. Arla, Nykredit og ATP repræsenterer nogle af de virksomheder, hvor ejerskabsstrukturen er fragmenteret og uden egentlig majoritet. Historisk set har denne type virksomheder klaret sig godt i Danmark, men kan denne type virksomheder klarer sig i den stigende globalisering? Dette er blot et spørgsmålene, der vil blive diskuteret i spor SPOR 2 Universitetsparken i Århus. Foto: Lars Kruse/AU-Foto.

9 16 Lars Rohde CEO ATP Peter Engberg Jensen CEO Nykredit ATP er en uafhængig institution, som er oprettet ved lov. ATP er ikke statsejet, men ejet af dets medlemmer. Derfor er det en helt anden virksomhed med hensyn til ejerskabsform i forhold til de andre repræsenterede virksomheder ved dette års symposium. Med en samlet investeringsportefølje i ATP Livslang Pension og den Særlige Pensionsopsparing på 396 mia. kr. er ATP en af Europas største pensionsinvestorer. Lars Rohde er uddannet cand.oecon fra Aarhus Universitet. Han har været i en række forskellige virksomheder, inden han blev adm. direktør i ATP. Rohde startede sin karriere i Arbejdernes Landsbank, som han forlod i 1982 til fordel for en stilling hos Nationalbanken. Fra 1989 til 1998 havde han en række forskellige stillinger hos Realkredit A/S, før han til sidst blev udnævnt vice adm. direktør. I 1998 blev han udnævnt til adm. direktør i ATP. Nykredit er en privatejet virksomhed med fire forskellige ejere. Størstedelen af ejerskabet tilhører låntagerne, som er repræsenteret via foreningen Nykredit. De øvrige ejere er Industriens Realkreditfond, Foreningen Østifterne og PRAS. Dette giver Nykredit en unik ejerskabsstruktur. Virksomheden er en af Danmark mest succesrige finansielle virksomheder. Peter Engberg har været administrerende direktør i Nykredit siden Før han tiltrådte stillingen i Nykredit, besad han forskellige stillinger inden for den finansielle sektor. Blandt andet kan det nævnes, at han har været chef for finansafdelingen i Danske Bank. I 1997 tiltrådte han stillingen som koncerndirektør og medlem af bestyrelsen i Nykredit, og i 2006 blev han udnævnt til adm. direktør.

10 18 Frederik Lotz CFO Arla Foods Opponent: Solveig Bjørnestad Studievært på erhvervsmagasinet P1 Business Arla Foods er et svensk-dansk samarbejde med base i Aarhus og den største producent af mejeriprodukter i Skandinavien. Arla Foods er derudover det syvende største mejeriselskab i verden målt på omsætning. Arla Foods er et traditionelt A.m.b.a. ejet af landmændene, som giver et helt anderledes aspekt af emnet ejerskabsformer. Frederik Lotz er økonomidirektør i Arla Foods, en stilling han tiltrådte i januar Frederik Lotz er uddannet cand. polit i 1995 fra Københavns Universitet og startede samme år hos A.P. Møller Mærsk i deres økonomiafdeling. I 1998 blev han udnævnt til økonomidirektør hos Mærsk China Shipping, Øst- og Central-Kina og i 1999 økonomidirektør for Maersk Logistics Kina. I 2001 blev han økonomidirektør for ISS aktiviteter i Asien, og i 2002 blev han udnævnt til økonomidirektør for Ferrosan. 1. maj 2007 blev Frederik Lotz udnævnt til økonomidirektør i Danfoss A/S, som han forlod i 2009, hvorefter han blev udnævnt økonomidirektør for Arla Foods. Journalist Solveig Bjørnestad har de seneste ti år været specialiseret i erhvervsstof, blandt andet som erhvervsjournalist på DR1 s Pengemagasinet. Hun har et dybdegående kendskab til erhvervslivets dilemmaer og er kendt for sin direkte og uhøjtidelige tilgang til stoffet og aktørerne. Bjørnestad har - blandt meget andet - lavet en række portrætprogrammer om danske virksomheder og menneskene bag. For eksempel en udsendelse om Harboe-bryggeriet og dets ejer Bernd Griese, et portræt af Mads Øvlisen i forbindelse med hans fratrædelse som direktør i Novo Nordisk, og senest et tv-portræt af Danske Banks administrerende direktør, Peter Straarup, som hun fulgte på en tur til Irland i foråret Tilbage i 80 erne var hun reporter på Radioavisen, og mange vil desuden huske hende som studievært på tv-avisen i årene

11 20 SPOR 3 Spor 3 Aktivt ejerskab "Saxo Bank er stolt over at sponsorere en begivenhed, der forbinder unge studerende med erhvervslivet. Vi vil gerne støtte de studerendes evne til at løse erhvervslivets udfordringer og blive rigtige entreprenører, og vi ved samtidig, at erhvervslivet kan lære rigtig meget af disse dygtige, unge studerende." Spor 3 har deltagelse fra tre virksomheder, som i høj grad udøver aktivt ejerskab. Enten fordi ejerne indgår i ledelsen, eller fordi at ejerne deltager aktivt i de strategiske beslutninger for virksomheden. Ny forskning viser, at virksomheder med aktiv ejerskab har klaret sig bedre de seneste år, men hvordan sikrer man, at denne type ejerskab skaber langvarig værdi for virksomheden fremfor blot kortsigtede gevinster for de nuværende ejere? Dette er blot en af de problemstillinger, der vil blive drøftet i spor 3. Kim Fournais Medstifter og CEO, Saxo Bank A/S Vinterbillede fra Universitetsparken i Århus. Foto: Søren Kjeldgaard/AU-Foto

12 22 Kim Fournais Medstifter og CEO Saxo Bank Thomas Schmidt MD McKinsey & Company Saxo Bank passer perfekt ind i det overordnede tema for Aarhus Symposium. Saxo Bank er et privatejet selskab, der har haft en betydelig vækst inden for dets relativt korte levetid. Hovedaktionæren i Saxo Bank A/S er holdingselskaberne ejet af henholdsvis Kim Fournais og Lars Seier Christensen, som ejer 60% af aktierne i banken. Saxo Bank er den eneste virksomhed, som deltager i Aarhus Symposium, hvor ledelsen er hovedaktionær, og bør derfor kunne inddrage en interessant vinkel til dagen. I samarbejde med Lars Seier Christensen har Kim Fournais styret Saxo Bank fra pioner i internethandel til en af nutidens førende investeringsbanker. Fournais har haft forskellige stillinger i den finansielle sektor, før han sammen med Lars Seier Christensen etablerede Saxo Bank i 1992 under navnet Midas. Fournais ledte Midas alene indtil 1995, hvor Seier Christensen sluttede sig til som co-ceo. I 2001 opnåede Midas europæisk bankstatus og blev officielt omdøbt til Saxo Bank. McKinsey & Company er et globalt management konsulentfirma, der fokuserer på at løse problemer af interesse for den øverste ledelse. McKinsey er anerkendt som en af de største udbydere af konsulentydelser indenfor især strategi og ledelse og har 99 afdelinger rundt om i verden. Ejerskabsstrukturen i McKinsey er et indbygget partnerskab, som adskiller sig fra de øvrige selskaber til stede ved dette års symposium. Dette vil give et andet aspekt af emnet ejerskabsformer. Thomas Schmidt er direktør hos McKinsey & Company og områdeleder for den danske afdeling. Han blev ansat hos McKinsey i 1991, og han beskæftiger sig med kunder i den farmaceutiske og bioteknologiske sektor på tværs af områder som strategi, salg, marketing og organisation. Thomas Schmidt har en kandidatgrad i finansiering og økonomistyring fra Copenhagen Business School og en grad i erhvervsøkonomi fra l Université d Aix-Marseille i Frankrig.

13 24 Flemming Lindeløv Chairman DELTAQ A/S Opponent: Nina Smith Professor ved Aarhus Universitet Flemming Lindeløv har siden 2008 været formand i kapitalfonden DELTAQ A/S. DELTAQ A/S er en privat kapitalfond noteret på OMX Københavns Fondsbørs. DELTAQ investerer i små og mellemstore virksomheder (SMEs), der typisk har et behov for generationsskifte, ejerskifte eller behov for kapital og stærkere ledelse med henblik på fortsat vækst og udvikling. Flemming Lindeløv har siden 2007 været professionelt bestyrelsesmedlem. Lindeløvs bestyrelsesposter inkluderer bl.a. Illums bolighus og Prime Office A/S. Derudover er Lindeløv tidligere bestyrelsesformand i H. Lundbeck A/S. Lindeløv er uddannet Ph.D. i fødevarekemi fra Danmarks Tekniske Universitet. Han startede sin karriere i erhvervslivet hos COOP, hvor han siden hen blev koncerndirektør. Lindeløv har fungeret som administrerende direktør for Royal Copenhagen, administrerende direktør og formand for Carlsberg Breweries A/S og administrerende direktør i Tulip International før han blev professionelt bestyrelsesmedlem. Desuden har Lindeløv siden marts 2007 fungeret som bestyrelsesformand for Institut for Selskabsledelse. Nina Smith er professor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet, tidligere prorektor samme sted og tidligere økonomisk vismand. Nina er uddannet cand.oecon fra Aarhus Universitet 1981 og var fra ansat hos Handelshøjskole Syd, som adjunkt og senere som lektor. Fra var hun ansat som lektor hos Handelshøjskolen i Aarhus, hvorefter hun blev professor i nationaløkonomi og i 2007 udnævnt som prorektor for det økonomiske område ved Aarhus Universitet en stilling, hun bestred frem til I 2009 blev Nina Smith ansat som professor ved det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet. Nina Smith blev Danmarks første kvindelige vismand, da hun i 1995 indtrådte i Det Økonomiske Råds formandskab. Frem til 1998 var hun en markant talskvinde for vismændene med et betydeligt medietække og en solid faglig ballast. Nina Smith har derudover haft en række bestyrelsesposter, bl.a. ved Nykredit, PFA og NIRAS.

14 26 "Aarhus Symposium er et godt initiativ, som jeg ser meget frem til at bidrage til. Forbedring af indsigten i og samarbejdet mellem studerende og virksomheder er en vigtig katalysator i udformningen af en konkurrencedygtig fremtid for Danmark - de studerende skal forstå, hvad der forventes af dem som ansatte i virksomheder, men samtidig er virksomhederne nødt til at tilpasse sig kulturen i de yngre generationer for at tiltrække de rigtige medarbejdere og være i stand til at udnytte dette talent, til gavn for både medarbejderen og virksomheden. Emnet for Aarhus Symposium 2011 er bestemt relevant i den verden, vi lever i i dag, og i forhold til nogle af de udfordringer, virksomheder står over for på en dag-til-dag basis. Jeg ser meget frem til en spændende og interaktiv dialog d. 4. november 2011." Ditlev Engel Admistrerende direktør, Vestas Wind Systems A/S Ditlev Engel CEO Vestas Wind Systems Vestas A/S er et offentligt børsnoteret selskab på OMX. Vestas A/S er en dansk producent, sælger, montør, og servicevirksomhed af vindmøller og er den største af slagsen i verden. Ditlev Engel studerede ved Copenhagen Business School (CBS), hvor han tog en HD-eksamen i regnskab og økonomistyring i Derudover har han gennemført et General Management Program på INSEAD, Frankrig, i Ditlev Engel begyndte sin karriere som trainee hos Hempel A/S. I en alder af 35 blev han efter at have holdt positioner i stort set alle dele af værdikæden udnævnt til koncernchef og administrerende direktør for Hempel A/S. Han besad denne stilling, indtil han blev tilbudt at overtage stillingen som koncernchef og administrerende direktør i Vestas Wind Systems A/S i 2004, en stilling han tiltrådte d. 1. maj Ved siden af sit job som koncernchef og administrerende direktør har Ditlev Engel en række tillidserhverv, men kun stillinger, der er relevante for hans job hos Vestas. Blandt andet er han medlem af Det Generelle Råd for Dansk Industri. I 2008 blev han udnævnt til Executive of the Year af Dansk Arbejdsgiverforening og Ledernes Hovedorganisation, og i slutningen af 2009 blev han optaget på listen over de hundrede Best-Performing CEOs in the World som nummer 91 og som den eneste skandinaviske.

15 28 Ekspertindsigt: Fokus på bedste ejerskab baner vejen for vækst Det er desværre ingen hemmelighed, at væksten i Danmark stadig er kraftigt mærket af finanskrisen. Nødvendigheden af, at danske virksomheder søger vækst på nye globale markeder, har aldrig været større. Det er derfor foruroligende, når en ny undersøgelse blandt 405 virksomheder foretaget af managementkonsulentvirksomheden Quartz+Co afslører, at 57% af danske virksomheder primært forventer at vokse inden for de danske grænser i de kommende fem år. Især når man sammenholder det med udviklingen i BNP, som forventes at være i niveauet 1,6-2,0% frem til I stedet for at se på globale potentialer fastholder danske virksomheder et lokalt fokus, alt imens internationale konkurrenter skærper deres konkurrencedygtighed og positionerer sig på de nye markeder. Du har to niveauer i Danmark. De største virksomheder er globale, så dem behøver vi ikke være så bekymrende for, men de små virksomheder er super lokale. De har en kæmpe udfordring, og står over for nogle svære valg de kommende år, siger Hans Henrik Beck, Managing Partner i Quartz+Co. Løsningen på virksomhedernes udfordringer er øget fokus på bedre ejerskab. Det er i hvert fald konklusionen fra ti erhvervsledere, som Quartz+Co har talt med i samarbejde med Børsen. Erhvervslederne mener, at det er afgørende for virksomhedens overlevelse og udvikling, at der kigges indad og sættes spørgsmålstegn ved, om virksomheden har den rigtige ejer til at skabe værdi såvel nu som i de kommende år. På trods af de ti erhvervslederes enstemmighed og klare succeseksempler fra både den nationale og den internationale forretningsverden viser undersøgelsen, at det er de færreste virksomheder, der reelt tager diskussionen om godt ejerskab op i ledelsen. Det er essentielt at indtage den globale scene for at skabe vækst for danske virksomheder i den nuværende situation med lav vækst både i Danmark og i Europa. Et vigtigt element er, at virksomhederne kontinuerligt overvejer muligheder for opkøb, salg eller fusion for enten at indtage nye markeder, hvor de ikke har lokalt kendskab, eller opnå nye kompetencer. Disse ændringer i virksomheden vil samtidig udfordre ejerskabet i virksomheden. Bent Erik Carlsen, bestyrelsesformand i vindmøllekoncernen Vestas, uddyber vigtigheden af at udvide til de globale markeder: Hvis man ikke evner at komme ud på de nye markeder, så bliver man ikke til mere. Så bliver det en lille bolsjebutik, der kører rundt. Kineserne og sikkert mange andre vil gerne overtage disse virksomheders kunder, når de bliver stærkere og dygtige nok til at tage konkurrencen op på ens hjemmemarked og det bliver de. Undersøgelsen foretaget af Quartz+Co viser desværre i al sin tydelighed, at langt størstedelen af de danske virksomheder ikke inddrager et globalt perspektiv i deres forventninger til egen vækst i de kommende år. Verden og det internationale samfund er præget af dynamik. Hvis en virksomheds ejerskab ikke afspejler dette, vil den ikke være i stand til at forstå og skabe den rette værdi i kontekst til den virkelighed, den indgår i. Det er derfor vigtigt som virksomhed at spørge sig selv; hvad er godt ejerskab for os?

16 Ekspertindsigt: Fokus på bedste ejerskab baner vejen for vækst Kriser, som den vi har oplevet igennem de seneste år, står som en god mulighed for at slanke virksomheden ind til dens kernekompetencer og fremprovokerer fokus på diskussionen om bedste ejerskab. Forkert og manglende ejerskab blokerer mange muligheder i dansk erhvervsliv i dag. Hele underskoven af dansk erhvervsliv ser ud til at lide og blive ved med at lide. For dem er diskussionen om den rette ejer vigtig. Jeg opfatter det som et samfundsproblem, hvis man har en hel underskov af virksomheder, som ikke ønsker at tænke ud af boksen, siger Lasse Bolander, bestyrelsesformand i Coop. Blandt de ti erhvervsledere er der enighed om, at passion og vilje er afgørende for godt ejerskab. Hvad end der er tale om en fond, regeringen, et andelsselskab eller en familie. Ledelsen, bestyrelsen og ejerskabet i samspil bør hele tiden tilsikre, at virksomheden har det bedste ejerskab og ud fra denne tese opkøbe eller sælge ud af virksomheden. Det kan godt være, at det er ærgerligt at skulle sælge noget, men det er nu bedst for alle parter, hvis det sker som et tilvalg frem for som et diktat, fordi det er et spørgsmål om overlevelse. De strukturelle forandringer sker tit på hælene, altså når man af nød, men ikke lyst, må konkludere, at man ikke er den bedste ejer, forklarer Hans Henrik Beck. Ud over at have lysten og passionen så er det vigtigt at turde handle og lave det fornødne skift i både virksomheden og om nødvendigt også i ejerskabet. De danske virksomheder, der har den største succes, er dem, der formår at kombinere løbende fokus på godt ejerskab med at holde et globalt udsyn på nye markeder. Årsagen til, at virksomheder ikke er orienteret mod det globale marked, kan være usikkerhed blandt ejerne om, hvorvidt det er det rette ejerskab, der er gældende. Denne usikkerhed kan mønstre sig i manglende kompetenceudvikling og deraf forringet konkurrencedygtighed på nye markeder. De ejere, der føler sig sikre på, at de har det rette værdiskabende ejerskab for virksomheden, er i højere grad villige til at tage chancer på nye markeder, da de arbejder i forvisning om, at de kan og er de rette til at føre virksomheden derhen, hvor de opnår den højeste værdi. Det er tydeligt, at behovet blandt danske virksomheder for at stille skarpt på godt ejerskab er bestemmende ikke blot for de enkelte virksomheder, men for dansk økonomi som helhed. På trods af det viser undersøgelsen, at det er langt fra alle danske virksomheder, som tager diskussionen om, hvad der definerer godt ejerskab for dem. Hvis du vil vide mere om Quartz+Co s undersøgelse, eller hvordan man arbejder med bedste ejerskab, så kontakt venligst Anders Roed Bruhn på Quartz+Co er en af de ledende managementkonsulentvirksomheder i Skandinavien med kontorer i København, Oslo og Stockholm og mere end 140 konsulenter. Selvom Quartz+Co har sine rødder i traditionelle og professionelle værdier fra high-end management consulting, så blev virksomheden grundlagt med en klar intension om at ændre branchen indefra. Vores ambition er at blive den førende managementkonsulentvirksomhed i Norden ved at tilbyde et unikt alternativ til den mere standardiserede konsulentmodel. Det vil sige en nordisk model, som er mindre afhængig af standardmetodikker, og som lægger mere vægt på at lytte og rådgive på baggrund af såvel kundens specifikke udfordringer og muligheder som vores specifikke indsigt og erfaring.

17 32 Folkene bag Aarhus Symposium ORGANIZING COMMITTEE Jens Riis Andersen (President and Co-founder) Kasper Vinther Olesen (Vice President and Co-founder) Andreas Emmertsen (Treasurer and Co-founder) PROGRAM Sif Gade Joen Vinther Møller Morten Andreassen FUNDING Sophie Thomsen (Sponsorships) Jane Sehested Løjkner (Sponsorships) Jesper Ambrosius (Sponsorships) Marco Bossen (Funds) Nick Melgaard (Funds) Anders Hyldedal (Funds) MARKETING Tanja Maria Laursen (PR) Michael Jensen (Marketing) Martin Bjerg (Marketing) Kristian Delauran (Marketing) Rune Sandager (Marketing) Jesper Kildedal (Web) Playminds.dk / Jacob Vidkjær (Grafik) ESSENTIALS Rikke Riber Lene Amstrup-Jensen Anne Brink Nandrup

18 34 PLATINSPONSOR GULDSPONSORER PRODUKTSPONSORER I SAMARBEJDE MED VIDENSSPONSOR STØTTET AF Universitetsparken i Århus. Foto: Lars Kruse/AU-Foto.

19 AARHUS SYMPOSIUM Leaders of today connecting with leaders of tomorrow 4. november 2011

skal redde dansk erhvervsliv

skal redde dansk erhvervsliv Den bedste ejer Bedre ejere skal redde dansk erhvervsliv Vækst er svaret på dansk økonomis problemer, og et ejerskifte kan være svaret på udfordringen, lyder det fra 10 erhvervsledere, som Børsen har sat

Læs mere

HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR?

HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde 16. november 2017 HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde afrunder vores 100 års jubilæum og peger

Læs mere

2 Den lille bog om kapitalfonde

2 Den lille bog om kapitalfonde EVCA_LBPE_Danish CS5_FA_V3.indd 1 30/10/2013 12:49 2 Den lille bog om EVCA_LBPE_Danish CS5_FA_V3.indd 2 30/10/2013 12:49 3 Den lille bog om Virksomhedsejere findes i flere forskellige former. Nogle virksomheder

Læs mere

Aarhus 2014. Dansk ktionærforening 3. JUNI KL. 11.30-19.00 PROGRAM DANSK AKTIONÆRFORENING PRÆSENTERER:

Aarhus 2014. Dansk ktionærforening 3. JUNI KL. 11.30-19.00 PROGRAM DANSK AKTIONÆRFORENING PRÆSENTERER: DANSK AKTIONÆRFORENING PRÆSENTERER: Dansk ktionærforening Aarhus 2014 Foto: Copyright OW Bunker A/S 3. JUNI KL. 11.30-19.00 PROGRAM Sted: Radisson BLU Skandinavia Hotel Tirsdag 3. juni 2014 kl. 12:00-19:00

Læs mere

Se potentialet i Generation Plus Få inspiration til at holde fast i dine mest erfarne medarbejdere

Se potentialet i Generation Plus Få inspiration til at holde fast i dine mest erfarne medarbejdere Ældre Sagen Erhverv og Børsen inviterer til Trendseminar 2008: Se potentialet i Generation Plus Få inspiration til at holde fast i dine mest erfarne medarbejdere Kom og hør: Chris Roebuck, tidligere Head

Læs mere

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008 Dansk Aktionærforening 5. november 2008 Uendeligt stort udvalg af transport- og logistikløsninger DSV tilbyder global transport og logistik. DSV har 25.200 ansatte på verdensplan og egne kontorer i mere

Læs mere

Torsdag den 26. april 2012 kl. 17.00, Deltaq, Agiltevej 19, 2970 Hørsholm. 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed for det forløbne år

Torsdag den 26. april 2012 kl. 17.00, Deltaq, Agiltevej 19, 2970 Hørsholm. 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed for det forløbne år Til NASDAQ OMX Copenhagen og pressen 22. marts 2011 Deltaq a/s Agiltegaard Agiltevej 19 DK-2970 Hørsholm www.deltaq.dk info@deltaq.dk T +45 7020 3534 F +45 7020 3533 Fondsbørsmeddelelse nr. 02-12 Indkaldelse

Læs mere

Bilag 1: Kandidater til bestyrelsen

Bilag 1: Kandidater til bestyrelsen BJØRN HØI JENSEN Formand Fødselsdato: 6. oktober 1961 Valgt til bestyrelsen: 2009 Uafhængig iflg. corporate governance anbefalingerne Direktør i Zeno ApS 1985: Cand.polit., Københavns Universitet 2011:

Læs mere

Vagn Thorsager, fhv. adm. bankdirektør (født 1948) Bestyrelsens formand

Vagn Thorsager, fhv. adm. bankdirektør (født 1948) Bestyrelsens formand Vagn Thorsager, fhv. adm. bankdirektør (født 1948) Bestyrelsens formand Vagn Thorsager er bankuddannet og har en HD i Kredit og Finansiering. Han har endvidere gennemført Managementkursus IMD, Schweiz

Læs mere

Tom Kähler. Bilag 2. Kandidater til bestyrelsen. Formand Født 11. juni 1943 Nationalitet: Dansk

Tom Kähler. Bilag 2. Kandidater til bestyrelsen. Formand Født 11. juni 1943 Nationalitet: Dansk Bilag 2 Kandidater til bestyrelsen Tom Kähler Formand Født 11. juni 1943 1971: HD (Finansiering og kreditvæsen), Copenhagen Business School 1968: Civilingeniør (kemi), Danmarks Tekniske Universitet 1962-1963:

Læs mere

Profitable partnerskaber

Profitable partnerskaber Profitable partnerskaber Kommunerne er kendt for at være gode til at samarbejde med private aktører. Nu får de traditionelle strategiske partnerskaber en ekstra dimension med en ny type filantropi, der

Læs mere

OECONKONFERENCE 2014 KRISEN TILBAGEBLIK OG FREMSYN LØRDAG D. 27. SEPTEMBER 2014

OECONKONFERENCE 2014 KRISEN TILBAGEBLIK OG FREMSYN LØRDAG D. 27. SEPTEMBER 2014 OECONKONFERENCE 2014 KRISEN TILBAGEBLIK OG FREMSYN LØRDAG D. 27. SEPTEMBER 2014 Bemærk! Konferencen holdes på Fuglesangs Allé og ikke i Universitetsparken som tidligere. Velkommen til en dag om KRISEN

Læs mere

Bestyrelsesuddannelse. Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde

Bestyrelsesuddannelse. Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde Bestyrelsesuddannelse Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde Executive Board Programme INSEAD Skab værdi i bestyrelsen og bidrag til forretningsudviklingen På vores bestyrelsesuddannelse

Læs mere

2 0 1 4 T A G E N H D

2 0 1 4 T A G E N H D TAG EN HD 2014 HD GIVER FAGLIG BALLAST TIL AT AGERE I KOMPLEKSE GLOBALE AKTIVITETER Performance er et nøgleord i Alfa Laval og derfor er det utroligt vigtigt, at vores medarbejdere og ledere hele tiden

Læs mere

13.10 Specialpris 1 - Detaljen Indledning v/ Søren Kok Olsen, FSR Danske Revisorer Opponentdebat Ordstyrer: Kristian Koktvedgaard, DI

13.10 Specialpris 1 - Detaljen Indledning v/ Søren Kok Olsen, FSR Danske Revisorer Opponentdebat Ordstyrer: Kristian Koktvedgaard, DI 12.30 Sandwich og vand 13.00 Velkomst Kristian Koktvedgaard, DI Jan Peter Larsen, FSR Danske Revisorer 13.10 Specialpris 1 - Detaljen Indledning v/ Søren Kok Olsen, FSR Danske Revisorer Opponentdebat Ordstyrer:

Læs mere

Imageundersøgelse 2007

Imageundersøgelse 2007 Imageundersøgelse 2007 Metode: Resultaterne er indsamlet via et elektronisk spørgeskema, som var tilgængeligt via borsen.dk. Spørgeskemaet var tilgængeligt i perioden fra 14. 28. februar 2007. I alt har

Læs mere

INDHOLD SIDE. Kode til trådløst netværk: tivolihotel #dbårsdag

INDHOLD SIDE. Kode til trådløst netværk: tivolihotel #dbårsdag DANSK BYGGERIS årsdag 2016 Torsdag den 28. april Tivoli Congress Center, København Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice 1 INDHOLD SIDE 3 Program 4 Temamøder 4 Temamøde 1:

Læs mere

Kandidater til bestyrelsen 2016 Bilag 1

Kandidater til bestyrelsen 2016 Bilag 1 Kandidater til bestyrelsen 2016 Bilag 1 Danmarks Skibskredit A/S CVR-nr.: 27 49 26 49 Sankt Annæ Plads 3 1250 København K T: 33 33 93 33 F: 33 33 96 66 E: danmarks@skibskredit.dk www.skibskredit.dk Anders

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

Torsdag den 25. april 2013, kl. 16.00 hos. Mazanti-Andersen, Korsø Jensen & Partnere, Amaliegade 10, 1256 København K

Torsdag den 25. april 2013, kl. 16.00 hos. Mazanti-Andersen, Korsø Jensen & Partnere, Amaliegade 10, 1256 København K Til NASDAQ OMX Copenhagen og pressen 2. april 2013 Deltaq a/s Agiltegaard Agiltevej 19 DK-2970 Hørsholm www.deltaq.dk info@deltaq.dk T +45 7020 3534 F +45 7020 3533 Fondsbørsmeddelelse nr. 03-13 Indkaldelse

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S. 7. februar maj 2009

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S. 7. februar maj 2009 Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer i kapitalcenter G 7. februar 2007 14. maj 2009 offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer

Læs mere

SUNDHED FREMTIDENS FORUDSÆTNING FOR VÆKST Konference 25.10.2010 DGI Byen København

SUNDHED FREMTIDENS FORUDSÆTNING FOR VÆKST Konference 25.10.2010 DGI Byen København SUNDHED 2010 SUNDHED FREMTIDENS FORUDSÆTNING FOR VÆKST Konference 25.10.2010 DGI Byen København Lægemiddelindustri foreningen inviterer til debat Danmark er begun stiget af en international stærk sundhedsbranche,

Læs mere

Business Consulting New manager programme

Business Consulting New manager programme Business Consulting New manager programme Velkommen som manager i Business Consulting Faglig specialisering, bred orientering Vi søger talentfulde managere med lederkompetencer, der trives med udfordringer,

Læs mere

Aarhus 2013. Dansk ktionærforening. 18. juni kl. 11.30-19.30. program. Dansk Aktionærforening præsenterer:

Aarhus 2013. Dansk ktionærforening. 18. juni kl. 11.30-19.30. program. Dansk Aktionærforening præsenterer: Dansk Aktionærforening præsenterer: Aarhus 2013 Dansk ktionærforening 18. juni kl. 11.30-19.30 program ScanDic aarhus city - Østergade 10-8000 aarhus Dansk Aktionærforening shareholders.dk 7 TOILETTER

Læs mere

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde Kildebrug De gode historier www.mannaz.com/presseservice Vi er en kilde til den nyeste viden inden for ledelse, projektledelse og personlig udvikling. Har du brug

Læs mere

DLA Group blev oprindeligt etableret med det formål at koordinere indkøbssamarbejde blandt en række grovvareforretninger i Danmark og Sverige.

DLA Group blev oprindeligt etableret med det formål at koordinere indkøbssamarbejde blandt en række grovvareforretninger i Danmark og Sverige. PRESSEMEDDELELSE DLA Group Kornmarken 1 DK-8464 Galten Tlf. 7921 2121 www.dlagroup.eu Galten, den 9. januar 2012 Etablering af en bredere Koncernledelse i DLA Group DLA Group blev oprindeligt etableret

Læs mere

Se dette nyhedsbrev i en browser

Se dette nyhedsbrev i en browser Se dette nyhedsbrev i en browser Medlemsmøde og generalforsamling d. 26. april kl. 16-20 OBS - Tryk på "Se dette nyhedsbrev i en browser" (øverst) eller tryk "Vis billeder" i dit mailprogram. Der indkaldes

Læs mere

Innovationsfonden DWF Temamøde om innovation og forskning 7. September 2015

Innovationsfonden DWF Temamøde om innovation og forskning 7. September 2015 Innovationsfonden DWF Temamøde om innovation og forskning 7. September 2015 Innovationsfonden Introduktion Innovationsfonden investerer i entreprenører, forskere og virksomheder for at opdyrke og omsætte

Læs mere

Opsamling - Møde i Uddannelsesudvalget den 9. januar 2014

Opsamling - Møde i Uddannelsesudvalget den 9. januar 2014 17.01.2014/JMH Opsamling - Møde i Uddannelsesudvalget den 9. januar 2014 Deltagere: Udpeget af bestyrelsen: Thomas Jordan Johannesen, Business Manager, Rambøll Udpeget af uddannelsernes Advisory Boards:

Læs mere

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 den 18. september på Admiral Hotel, København KLIK HER OG TILMELD DIG ONLINE TOPLEDERDEBAT Succesen fra de sidste år fortsætter. Hør Koncernchef og

Læs mere

Årets seminar om revisionsudvalg

Årets seminar om revisionsudvalg Årets seminar om revisionsudvalg Revisionsudvalg i danske selskaber praktik, muligheder og udfordringer. Audit Committee Institute Sponsored by KPMG Revisionsudvalg i danske selskaber praktik, muligheder

Læs mere

Uddannelse - Vidensbehov i konkurrencesamfundet

Uddannelse - Vidensbehov i konkurrencesamfundet Uddannelse - Vidensbehov i konkurrencesamfundet Viborg UddannelsesBootCamp 2015 Jeg vil gerne præsentere jer for Anne Perspektiv: Aarhus Universitets bidrag til viden i Annes liv Vidensbehov i konkurrencesamfundet

Læs mere

Bestyrelsen og kommunikation

Bestyrelsen og kommunikation Bestyrelsen og kommunikation Med særligt fokus på krisesituationer Steffen Lüders, 2. Maj 2014 Mannov er en af Danmarks største og mest specialiserede kommunikationsbureauer. Vi rummer både generalister,

Læs mere

Deltaq a/s afholder ordinær generalforsamling hos porteføljeselskabet Spinning Jewelry:

Deltaq a/s afholder ordinær generalforsamling hos porteføljeselskabet Spinning Jewelry: Til NASDAQ OMX Copenhagen og pressen 6. april 2011 Deltaq a/s Agiltegaard Agiltevej 19 DK-2970 Hørsholm www.deltaq.dk info@deltaq.dk T +45 7020 3534 F +45 7020 3533 Fondsbørsmeddelelse nr. 03-11 Indkaldelse

Læs mere

Succes som ejerleder. Invitation til Årets Ejerleder 2012 Vær med til at hylde landets bedste ejerledere. Kom og hør, hvordan de gør.

Succes som ejerleder. Invitation til Årets Ejerleder 2012 Vær med til at hylde landets bedste ejerledere. Kom og hør, hvordan de gør. Succes som ejerleder Invitation til Årets Ejerleder 2012 Vær med til at hylde landets bedste ejerledere. Kom og hør, hvordan de gør. Her kan du hylde de bedste ejerledere og netværke med ligesindede Nordjylland

Læs mere

CAND. MERC. AUD. HAR DU DET, DER SKAL TIL?

CAND. MERC. AUD. HAR DU DET, DER SKAL TIL? CAND. MERC. AUD. HAR DU DET, DER SKAL TIL? FORSKELLEN PÅ LIV ELLER DØD FOR EN VIRKSOMHED! Hvor må det dog være kedeligt! Sidde og revidere små detaljer i virksomheders regnskaber. Forkert! En revisor kan

Læs mere

Corporate governance i Danmark

Corporate governance i Danmark JENS VALDEMAR KRENCHEL OG STEEN THOMSEN Corporate governance i Danmark Bogens tema er de udfordringer, som ledelsen af danske børsnoterede selskaber står overfor med hensyn til corporate governance i særdeleshed,

Læs mere

Store virksomheders betydning for den danske økonomi og potentialet ved at flere virksomheder vokser sig store. Erhvervsstyrelsen

Store virksomheders betydning for den danske økonomi og potentialet ved at flere virksomheder vokser sig store. Erhvervsstyrelsen Store virksomheders betydning for den danske økonomi og potentialet ved at flere virksomheder vokser sig store. Erhvervsstyrelsen 1 Sammenfatning Formålet med denne analyse er at vise store virksomheders

Læs mere

Om kvalitetsudvalget Uddannelses- og Forskningsministeriet

Om kvalitetsudvalget Uddannelses- og Forskningsministeriet Page 1 of 6 Bestyrelsesmøde nr. 72, den 29. april 2014 Pkt. 8. Bilag 3 Om kvalitetsudvalget Udvalg for Kvalitet og Relevans i de Videregående Uddannelser (Kvalitetsudvalget) blev nedsat af regeringen i

Læs mere

Alternative kølemetoder

Alternative kølemetoder Temadag om Alternative kølemetoder få mere at vide om alternative kølemetoder og hvor de kan bruges ÅRHUS 9. JUNI 2008 Hvilke alternative kølemetoder findes der og hvor anvendes de? Hør om den seneste

Læs mere

HD på AAU. - din fremtid starter her

HD på AAU. - din fremtid starter her HD på AAU - din fremtid starter her 2017 »DER STILLES STORE KRAV TIL AT VORE MEDARBEJDERE HAR DEN RIGTIGE VIDEN«Som kommerciel direktør i Keflico A/S er det mit ansvar at sikre, at vi har de rigtige erhvervsøkonomiske

Læs mere

Rektors tale til Jens Bigum ved receptionen 1. februar Kære Jens

Rektors tale til Jens Bigum ved receptionen 1. februar Kære Jens Rektors tale til Jens Bigum ved receptionen 1. februar 2011 Kære Jens Da universitetsloven blev vedtaget i 2003 fik universiteterne bestyrelser med et flertal af medlemmer udefra. Vi fik selv lov til at

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Danish Agro og Vestjyllands Andel køber aktiemajoriteten i Finlands største grovvareselskab. Galten, 7.

PRESSEMEDDELELSE. Danish Agro og Vestjyllands Andel køber aktiemajoriteten i Finlands største grovvareselskab. Galten, 7. PRESSEMEDDELELSE Danish Agro a.m.b.a. Køgevej 55 4653 Karise www.danishagro.dk Galten, 7. september 2012 Vestjyllands Andel Vesterkær 16 6950 Ringkøbing www.vja.dk Danish Agro og Vestjyllands Andel køber

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

Aalborg 2014. Sted: Radisson BLU Skandinavia Hotel Tirsdag 3. juni 2014 kl. 12:00-19:00 radisson blu limfjord hotel - Ved stranden 14-16 - aalborg

Aalborg 2014. Sted: Radisson BLU Skandinavia Hotel Tirsdag 3. juni 2014 kl. 12:00-19:00 radisson blu limfjord hotel - Ved stranden 14-16 - aalborg Aktionærforening præsenterer: ktionærforening Aalborg 2014 Foto: Copyright OW Bunker A/S 4. november kl. 11.30-15.45 program Sted: Radisson BLU Skandinavia Hotel Tirsdag 3. juni 2014 kl. 12:00-19:00 radisson

Læs mere

Dialog i spændingsfeltet mellem forskning og erfaring 27-11-2013 1

Dialog i spændingsfeltet mellem forskning og erfaring 27-11-2013 1 Dialog i spændingsfeltet mellem forskning og erfaring FORENINGEN TIL UDVIKLING AF BESTYRELSESARBEJDE I I DANMARK 27-11-2013 1 Afrapportering, diskussion og perspektivering i plenum FORENINGEN TIL UDVIKLING

Læs mere

Ordinær generalforsamling 2012

Ordinær generalforsamling 2012 Ordinær generalforsamling 2012 18. april 2012 build with ease Dagsorden 1. Ledelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år 2. Fremlæggelse og godkendelse af den reviderede årsrapport 2011

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmålene Q og S stillet af Steen Gade (SF).

Miljøministerens besvarelse af spørgsmålene Q og S stillet af Steen Gade (SF). Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 146 Offentligt Den 13. december 2006 Miljøministerens besvarelse af spørgsmålene Q og S stillet af Steen Gade (SF). Spørgsmål nr. Q: Vil ministeren redegøre

Læs mere

ANALYSE. Kapitalforvaltning i Danmark

ANALYSE. Kapitalforvaltning i Danmark Kapitalforvaltning i Danmark 2016 KAPITALFORVALTNING I DANMARK 2016 FORORD Kapitalforvaltning er en ofte overset klynge i dansk erhvervsliv. I 2016 har den samlede formue, der kapitalforvaltes i Danmark,

Læs mere

Øget aktivitet i kapitalfonde kan øge væksten i danmark Løgismose Meyers bliver et godt eksempel

Øget aktivitet i kapitalfonde kan øge væksten i danmark Løgismose Meyers bliver et godt eksempel Øget aktivitet i kapitalfonde kan øge væksten i danmark Løgismose Meyers bliver et godt eksempel Tirsdag 24. november 2015, Tivoli Congress Center, København På Børsen Mergers & Acquisitionskonference

Læs mere

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015 STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2015 LEDERE MED DE RETTE KOMPETENCER ER EN FORUDSÆTNING FOR VORES FORTSATTE SUCCES Jeg havde fornøjelsen af at sige tillykke til MBA-uddannelsens første dimittender

Læs mere

Jeg er overvældet over, at så mange er kommet her i dag. For mig er det jo en helt

Jeg er overvældet over, at så mange er kommet her i dag. For mig er det jo en helt Kære Minister, tidligere Minister, bestyrelsesformand Kære alle sammen Jeg er overvældet over, at så mange er kommet her i dag. For mig er det jo en helt speciel dag. Det er snart 48 år siden, jeg startede

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2012

Nyhedsbrev februar 2012 Nyhedsbrev februar 2012 Kære medlemmer, kære partnere Så viser kalenderen 2012, og endnu et halvt år er gået siden sidste nyhedsbrev fra Moment Talent. Vi håber I alle er kommet godt og sikkert ind i det

Læs mere

5 ting Forenet Kredit arbejder for. Forenet Kredit er foreningen bag Nykredit og Totalkredit

5 ting Forenet Kredit arbejder for. Forenet Kredit er foreningen bag Nykredit og Totalkredit 5 ting Forenet Kredit arbejder for Forenet Kredit er foreningen bag Nykredit og Totalkredit 1 Verdens bedste boliglån side 6 2 Realkredit også når verden brænder side 8 4 Fair lån til hele Danmark side

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Lederuddannelsen har tre moduler Med den nyeste viden om ledelse,

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Med den nyeste viden om ledelse, innovation og forretningsudvikling

Læs mere

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI Erhvervsudviklingsdøgn 14. maj 2014 Brands4kids A/S, Erik Andreæ 1 AGENDA 4Brands4kids A/S 4Fra drøm til virkelighed.! 4Et strategisk valg 4Innovation i tøjbranchen findes

Læs mere

Danmark mangler investeringer

Danmark mangler investeringer Organisation for erhvervslivet April 21 Danmark mangler investeringer Af Økonomisk konsulent, Tina Honoré Kongsø, tkg@di.dk Fremtidens danske velstand afhænger af, at produktiviteten i samfundet øges,

Læs mere

Baggrund. Produkt/event specifikke. Strategiske sponsorer

Baggrund. Produkt/event specifikke. Strategiske sponsorer Baggrund Vinkel på oplæg Den store sponsor hvordan rammer breddeeventen denne Hvad er vores læring fra arbejdet med vores egne sponsorer Hvordan adskiller breddesponsoratet fra fx fodbold og håndbold sponsoratet

Læs mere

CEPOS Universitet Foråret 2006

CEPOS Universitet Foråret 2006 CEPOS Universitet Foråret 2006 Program for lørdag-søndag d. 11. og 12. februar 2006 10.00-10.30 Velkomst og præsentation 10.30-11.00 Hvorfor CEPOS Universitet? Lars Seier Christensen, CEO og stifter af

Læs mere

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4 Hillerød C4 Hillerød er en interesseorganisation for alle vækstorienterede virksomheder i hovedstadsregionen. Det er vores mission at gøre regionen attraktiv for

Læs mere

"I Danmark er jeg født"

I Danmark er jeg født "I Danmark er jeg født" Myten om den fejlslagne integration Medlemskonference Foreningen Center for Ungdomsforskning d. 1. november 2010 Festsalen Danmarks Pædagogiske Universitetsskole Med denne konference

Læs mere

FREMTIDENS KOMPETENCER STARTER MED EN HD

FREMTIDENS KOMPETENCER STARTER MED EN HD FREMTIDENS KOMPETENCER STARTER MED EN HD EN HD SKABER FUNDA- MENTET FOR AT KUNNE AGERE PROFESSIONELT I EN OMSKIFTELIG VERDEN I Beierholm er det afgørende, at vores medarbejdere løbende udvikler sig i overensstemmelse

Læs mere

Økonomidirektøren: Fra forundring til forandring

Økonomidirektøren: Fra forundring til forandring Økonomidirektøren: Fra forundring til forandring Invitation til konference om CFO ens nye rolle Tirsdag den 17. marts 2009, kl. 9.00 14.00 Charlottehaven, København Biografier Mikael Frederiksen, CFO,

Læs mere

Auriga som investering

Auriga som investering Auriga som investering Medlemsarrangement Dansk Aktionærforening Nordjylland 26. maj 2014 V/ Lene Faurskov, Manager, Investor Relations Helping you grow Udsagn om fremtidige forhold Denne præsentation

Læs mere

WorkRep Denmark Resultater til Handelshøjskolen, Aarhus Universitet (ASB) August 2008 Analysen er udarbejdet i et samarbejde mellem Reputation

WorkRep Denmark Resultater til Handelshøjskolen, Aarhus Universitet (ASB) August 2008 Analysen er udarbejdet i et samarbejde mellem Reputation WorkRep Denmark Resultater til Handelshøjskolen, Aarhus Universitet (ASB) August Analysen er udarbejdet i et samarbejde mellem Reputation Institute og Moment. 1 Indholdsfortegnelse Side 1: WorkRep Resultater

Læs mere

BOARD LEADERSHIP MASTERCLASS FOR ERFARNE BESTYRELSESMEDLEMMER I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER

BOARD LEADERSHIP MASTERCLASS FOR ERFARNE BESTYRELSESMEDLEMMER I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER BOARD LEADERSHIP MASTERCLASS FOR ERFARNE BESTYRELSESMEDLEMMER I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER UDBYTTE Omdrejningspunktet for uddannelsen er professionelt og værdiskabende bestyrelsesarbejde i finansielle virksomheder.

Læs mere

Carlsberg og Carlsbergfondet 2014

Carlsberg og Carlsbergfondet 2014 Aktivt ejerskab i børsnoterede selskaber CBS 7. maj 2014 Carlsberg og Carlsbergfondet 2014 Flemming Besenbacher Bestyrelsesformand for Carlsberg A/S og for Carlsbergfondet f.besenbacher@carlsbergfoundation.dk

Læs mere

Vækst er ikke umulig det er den eneste mulighed! Leif Beck Fallesen URS, Gram, 4.12.2012

Vækst er ikke umulig det er den eneste mulighed! Leif Beck Fallesen URS, Gram, 4.12.2012 Vækst er ikke umulig det er den eneste mulighed! Leif Beck Fallesen URS, Gram, 4.12.2012 Kort bio Født i Haderslev, student fra Åbenrå, opvækst i Hong Kong 26 år på dagbladet Børsen, adm. direktør og ansvarsh.

Læs mere

Tænk fremad mod en succesrig fremtid.

Tænk fremad mod en succesrig fremtid. Tænk fremad mod en succesrig fremtid. Essential Business Builder Program you can Der er en enorm fremdrift i de digitale printløsninger. Både printleverandører og kunder har for alvor taget de nye teknologier

Læs mere

HVAD GØR ET MINDRE ELLER MELLEMSTORT REDERI INTERESSANT FOR INVESTORER? PENGE & PARAGRAFFER 28. OKTOBER 2010

HVAD GØR ET MINDRE ELLER MELLEMSTORT REDERI INTERESSANT FOR INVESTORER? PENGE & PARAGRAFFER 28. OKTOBER 2010 JEPPE JESSEN, CEO / JRJ@CORVENAS.COM / +45 22 93 25 96 HVAD GØR ET MINDRE ELLER MELLEMSTORT REDERI INTERESSANT FOR INVESTORER? PENGE & PARAGRAFFER 28. OKTOBER 2010 CORVENAS 1 DAGENS EMNER Er der interesse

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S. 20. august 2009

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S. 20. august 2009 Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af i kapitalcenter G 20. august 2009 offentliggør tillæg til prospekt for udbud af i forbindelse med offentliggørelse af halvårsrapport

Læs mere

FREMTIDENS DIGITALE BYGGESAG INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014

FREMTIDENS DIGITALE BYGGESAG INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 FREMTIDENS DIGITALE BYGGESAG INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 den 18. september på Admiral Hotel, København KLIK HER OG TILMELD DIG ONLINE TOPLEDERDEBAT Succesen fra de sidste år fortsætter. Hør

Læs mere

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 På den lange bane kan det give et større afkast at sætte opsparingen i aktier end at lade den stå uberørt i banken. Vi giver dig her en hjælpende hånd til, hvordan

Læs mere

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017 INVITATION Medlemsmøde INNOVATION OG SAMARBEJDE - ØGET EKSPORT RINGE, 22. NOVEMBER 2017 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til efterårets medlemsmøde den 22.

Læs mere

Vækstudfordringer og muligheder. v. Mogens Pedersen Direktør i Ringkøbing-Skjern Kommune

Vækstudfordringer og muligheder. v. Mogens Pedersen Direktør i Ringkøbing-Skjern Kommune Vækstudfordringer og muligheder v. Mogens Pedersen Direktør i Ringkøbing-Skjern Kommune Vækstudfordringer i et overordnet perspektiv Danmark er præget af følgende udfordringer: Arbejdslivet Demografisk

Læs mere

OECONKONFERENCE 2015 Entrepreneurship 360 Danmarks vilkår for iværksættere - i medvind eller modvind? LØRDAG D. 26. SEPTEMBER 2015

OECONKONFERENCE 2015 Entrepreneurship 360 Danmarks vilkår for iværksættere - i medvind eller modvind? LØRDAG D. 26. SEPTEMBER 2015 360 OECONKONFERENCE 2015 Entrepreneurship 360 Danmarks vilkår for iværksættere - i medvind eller modvind? LØRDAG D. 26. SEPTEMBER 2015 Velkommen til en dag om ENTREPENEURSHIP I DANMARK 360 BEMÆRK Konferencen

Læs mere

Mayday. - we are thinking. Præsentation af et stærkt management koncept med et unikt team. Mayday Management

Mayday. - we are thinking. Præsentation af et stærkt management koncept med et unikt team. Mayday Management - we are thinking Præsentation af et stærkt management koncept med et unikt team Idegrundlag er primært skabt for at komme nødlidende danske erhvervsvirksomheder og klemte investorer/långivere til undsætning

Læs mere

Janteloven i vejen for innovation

Janteloven i vejen for innovation Janteloven i vejen for innovation AF ANALYSEKONSULENT MALTHE MIKKEL MUNKØE, CAND.SCIENT.POL, MA OG CHEFKONSULENT CHRISTIAN OHM, CAND.SCIENT.ADM., M.SC. RESUME Den gode nyhed først: danskerne kommer ofte

Læs mere

Kommunernes incitamenter til at fremme energibesparelser hvad får kommunen ud af indsatsen. Jan Nielsen, Klimasekretariatet, Aarhus Kommune

Kommunernes incitamenter til at fremme energibesparelser hvad får kommunen ud af indsatsen. Jan Nielsen, Klimasekretariatet, Aarhus Kommune Kommunernes incitamenter til at fremme energibesparelser hvad får kommunen ud af indsatsen Jan Nielsen, Klimasekretariatet, Aarhus Kommune Klimaplan 2012-2015 Det energisamfund intelligente Klimasekretariatet

Læs mere

Deltaq gør det nu muligt for alle at investere direkte i et børsnoteret dansk selskab, der er indrettet og arbejder på samme måde som kapitalfonde.

Deltaq gør det nu muligt for alle at investere direkte i et børsnoteret dansk selskab, der er indrettet og arbejder på samme måde som kapitalfonde. Børsnotering 2007 02 Deltaq Deltaq gør det nu muligt for alle at investere direkte i et børsnoteret dansk selskab, der er indrettet og arbejder på samme måde som kapitalfonde. Det er Deltaqs mission at

Læs mere

Til brug for pressen: Økonomiske eksperter fra Syddansk Universitet. Listen, som er inddelt alfabetisk, vil løbende blive opdateret

Til brug for pressen: Økonomiske eksperter fra Syddansk Universitet. Listen, som er inddelt alfabetisk, vil løbende blive opdateret Til brug for pressen: Økonomiske eksperter fra Syddansk Universitet. Listen, som er inddelt alfabetisk, vil løbende blive opdateret Boligøkonomi Morten Skak, Lektor, Institut for Virksomhedsledelse & Økonomi

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

DANSK BYGGERIS årsdag 2015. Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København. Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice

DANSK BYGGERIS årsdag 2015. Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København. Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice DANSK BYGGERIS årsdag 2015 Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice 1 PROGRAM FREMTIDENS ARBEJDSMARKED Ordstyrer: Cecilie

Læs mere

NOVEMBER 2014 Har du behov for at påvirke politikere og myndigheder - i DK og EU?

NOVEMBER 2014 Har du behov for at påvirke politikere og myndigheder - i DK og EU? NOVEMBER 2014 Har du behov for at påvirke politikere og myndigheder - i DK og EU? Din virksomhed kan fremme sin sag og konkurrencekraft, hvis I har det rigtige netværk og ved, hvordan I vinder gehør for

Læs mere

Business/Commerce Rank Employer

Business/Commerce Rank Employer Business/Commerce 1 Lego 2 Novo Nordisk 3 A.P. Møller - Mærsk 4 Carlsberg 5 Google 6 Arla Foods 7 Novozymes 8 Vestas 9 Bestseller 10 McKinsey & Company 11 Nordea 12 Danske Bank-koncernen 12 Siemens 14

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces Deltagelse fra 2195 kr. HUSK 5. marts 2015 Lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Hør kravene til danske underleverandører fra to af de

Læs mere

Ny teknologi DEN NÆSTE REVOLUTION?

Ny teknologi DEN NÆSTE REVOLUTION? Ny teknologi DEN NÆSTE REVOLUTION? DANSK BYGGERIS årsdag 2017 Torsdag den 27. april Tivoli Congress Center, København Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice 1 INDHOLD SIDE 3

Læs mere

Executive lederudviklingsprogram

Executive lederudviklingsprogram NO.99 Executive lederudviklingsprogram 2. har ledere fordelt på 98 hold ikke taget fejl Business Insight er et executive lederudviklingsprogram med en klar global og forretningsmæssig orientering. Det

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

5. februar 2009 7. februar 2007

5. februar 2009 7. februar 2007 0BTil NASDAQ OMX København A/S 1B offentliggør tillæg til prospekt for 2Bobligationer udstedt i medfør af 33 e i lov om realkreditlån 3Bog realkreditobligationer mv. (Junior Covered Bonds) 5. februar 2009

Læs mere

som eksporterhverv Investeringsforvaltning udfordringer og muligheder Arrangeres i samarbejde med Kim Andersen, MF (V)

som eksporterhverv Investeringsforvaltning udfordringer og muligheder Arrangeres i samarbejde med Kim Andersen, MF (V) Investeringsforvaltning som eksporterhverv udfordringer og muligheder Konference 31. oktober 2013 klokken 10.00 16.00 på Christiansborg Arrangeres i samarbejde med Kim Andersen, MF (V) Investeringsforvaltning

Læs mere

KOMDIR LANDSMØDE 2013 2. - 3. MAJ I KØBENHAVN PROGRAM

KOMDIR LANDSMØDE 2013 2. - 3. MAJ I KØBENHAVN PROGRAM KOMDIR LANDSMØDE 2013 2. - 3. MAJ I KØBENHAVN PROGRAM 1 Ledelse og styring af kommunerne i 2020 Kære kolleger og gæster I 2013 er det 100 år siden, at Kæmnerforeningen blev stiftet. Efter et par kommunalreformer

Læs mere

Fakta om kapitalfonde i Danmark

Fakta om kapitalfonde i Danmark Fakta om kapitalfonde i Danmark Kapitalfondene har været omgærdet af mange myter, men fakta er, at: Der skabes arbejdspladser højere beskæftigelse god medarbejdertilfredshed En samfundsøkonomisk gevinst

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere